Joulukuun kaappaus

61

Antti Rinne lähti kahville. Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP (CC BY-ND 2.0)

”Ja taas ne vie ja taas, taas ne tuo / ja taas ne tuo ja taas, taas ne vie / uuden nuoren kuninkaan.”

Ja tapahtui niinä päivinä: Kokoomuksen kansanedustaja Orpo ei kestänyt kansan ääntä ja tappiota. Katkera oli kalkki myös keskustalaiselle kansanedustajalle Sipilälle. (Tämän uskonnollinen tausta on rauhansanalaisessa lestadiolaisuudessa, joka on osa vanhoillislestadiolaisuuden perintöä.) Orpo järjesti välikysymyksen, ja Sipilä keskustan epäluottamuksen pääministeriä kohtaan. Kuten Hufvustadsbladetin loistava päätoimittaja totesi keskiviikkona 4.12., kukaan ei ole tähän mennessä näyttänyt toteen, että Antti Rinne olisi valehdellut (”hittills har ingen kunnat påvisa att Antti Rinne har farit fram med osanning”).

Mistä on kysymys? Kysymys on valtataistelusta. Orpo ja Sipilä olivat huonoja häviäjiä (bad losers). He eivät kestäneet tappiotaan. He halusivat nousta tuhkasta feenikslinnun tavoin. Ja he onnistuivat omien puolueidensa lakeijojen tukemina. Kun pääministeri jätti valtioneuvoston eronpyynnön Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle 3. joulukuuta 2019 Mäntyniemessä, Orvon ja Sipilän silmät kostuivat ilon kyynelistä. Varmaankin olivat jo skumpat valmiina ja ternimaidot otettu pakkasesta. Tässä vaiheessa onnittelut kaappauksesta (coup) kummallekin. Skål! Kippis! Eli ei muuta kuin menox, sanoi Annie Lennox.

Ei mutta, ei sittenkään noin, eli ptruu takaisin! Ei jätetä asiaa siihen, mihin politiikan toimittajat sen jättivät. Kysymys ei todellakaan ollut yksinomaan pääministerin kurittamisesta. Kysymys ei ollut vain pikkuisesta kaappauksesta. Tarkoitus oli ja on paljon suuremmasta. Riittää, kun seuraa Orpon euforista käyttäytymistä, sitä, miten hän melkein kosi keskustan puheenjohtajaa.

Orpon ja hänen apuriensa suuri haave oli ja on tietysti coup d’État, todellinen valtiokaappaus, jossa kansan eduskuntavaaleissa ilmaisema tahto raa’asti mitätöidään. Orpo apureineen tahtoo kaiken, so. nousta itse valtaistuimelle mukanaan ainakin keskusta.

Toivottavasti SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP oivaltavat kupletin juonen. Joulukuun 2019 kaappauksessa on kysymys erittäin vakavasta asiasta, iskusta suoraan demokratian sydämeen. Mikäli asian ydin tavoittaa äänestäjien tajunnan, seuraavissa eduskuntavaaleissa saatamme löytää yllätyksen, kokoomuksen ja keskustan kohtalokkaan romahduksen. Toivon mukaan kansanvaltamme kestää tämän arvottoman kaappausyrityksen.

Tapio Kuosma on espoolainen kirjailija ja oikeustieteen lisensiaatti.

61 KOMMENTTIA

 1. Orpo ja Sipilä eivät olisi onnistuneet ilman Mediapoolin 100%:sta, varauksetonta ja päivittäin toistuvaa tukea. Maalitetun pääministerin asemaa horjutettiin Valtioneuvostosta vuodetuilla s-posteilla ja vetämällä varmuuden vuoksi vähemmistökultturelli demaridespoottikin mukaan soppaan. Elikä EI suinkaan Juha-Petterin vallankaappaus, vaan EK:ta edustavan yhtenäisen Mediapoolin. Tavoite saavutettu, eikä Mediaa enää kiinnosta Rinteen maalittaminen tai VN:n vuodetut s-postit ? Case ”Haaviston ISIS-lapset” on heikko kulissi Mediapoolin ja EK:n hallituksen syrjäyttämiselle, eikä NATO-Pekalle tule käymään kuinkaan. Merkillinen ”yhteensattuma”, mutta Suomen ruotsinkielinen journalismi hakkaa kantaväelle suunnatun propagandan mennen tullen myös Ylessä.

  • Katsokaapa IS:n etusivun uutisotsikoita, pelkkää Rinteen ja SDP-johtoisen hallituksen sekä hallituspuolueiden ja niiden ministerien mustamaalausta päivästä päivään, ja jopa uutiskuvituksessa hyödynnetään otoksia joissa kuvattava ei ole edukseen, toisin kuin ”vastuullisen politiikan 106,5 mrd€:n” puolueiden lemmikit. Toinen ”sitoutumattoman” valtamedian sylkykuppi on ay-liitot ja tes-shoppailua sekä palkkojen halpuutusta vastustavat työläiset.
   Ei yhden yhtä positiivista juttua kummastakaan. Oikeisto-omisteinen uusliberalismimedia on valinnut puolensa, ja se on suurpääoman puoli. ”Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”.

  • Joulukuun kaappaus on saanut valaistusta, sitä avustivat tietämättään myös veronmaksajat

   Kulmuni harjoitteli pääministeri Rinteen kaatamista veronmaksajien laskuun

   Katri Kulmuni sai kallista puhekoulutusta – Asiantuntija: Rinteen eroon johtanut esiintyminen oli selvästi harjoiteltu
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/24994571-e7de-4875-b3dd-9cc182ab8e0c
   ”Katri Kulmuni on saanut kallista viestintäkonsultointia. Asiantuntija arvioi Kulmunin Rinteen eroon liittyvää viestintää.

   Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on käyttänyt lähes 50 000 euroa ministeriöiden varoja viestintätoimisto Tekirin konsultointiin. Kulmunia on koulutettu niin elinkeinoministerinä kuin valtiovarainministerinäkin.

   Koulutusta on antanut Tekirin omistaja Harri Saukkomaa, jonka laskutus ollut 700 euroa tunnilta.

   SK:n mukaan Kulmunin viestintäkonsultointia tapahtui syksyllä 2019, ja myös joulukuussa 2019 yhteensä 13,5 tuntia. Joulukuun konsultoinnit sisälsivät SK:n mukaan neuvonantoa, analyysia ja strategista konsultointia.

   Kulmuni sai valmennusta myös tiistaina 3. joulukuuta 2019. Valmennuksen verollinen hinta oli 6324 euroa. Samana päivänä pääministeri Antti Rinne erosi pääministerin tehtävistä.

   Kulmunilla oli keskeinen rooli Rinteen eroamisen taustalla.

   – Kuittasiko siis Kulmunin johtama ministeriö laskun, joka tuli Suomen pääministerin kaatamiseen tai sen jälkihoitoon liittyneestä koulutuksesta? kysyi esimerkiksi Iltalehden yhteiskuntatoimituksen esimies Juha Ristamäki näkökulmassaan.

   Ostiko Katri Kulmuni konsulttiapua verorahoilla hallituskriisissä, jonka keskusta junaili?
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b1a68107-1cfe-4c23-b4d1-c1188aabc9c7
   Juha RistamäkiKeskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin saama viestintäkoulutus Antti Rinteen kaatopäivänä herättää paljon kysymyksiä, kirjoittaa Juha Ristamäki.

   ”Kulmuni toisti samaa viestiä”

   Professori: Harjoiteltu etukäteen

   Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotaluksen mukaan Kulmunin kommentit olivat selvästi etukäteen harjoiteltuja.

   – Tässä strategiassa pyritään siihen, ettei anneta ylimääräistä tietoa, jotta ei puhuta sivu suun. Kommentit olivat aika ympäripyöreitä, ei selvästi sanottu mitään. Tulkinnanvaraisuus oli harkittua, Isotalus toteaa Iltalehdelle.”

   Veronmaksajat laitettiin maksamaan istuvan pääministerin erottamiseen tähtäävä keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin jargonin opettelu. Ja nyt Kulmuni kertoo maksavansa 50 000 euron puhekoulutuskonsultointiinsa käytetyt veronmaksajien rahat takaisin, ettei nousisi suurempaa haloota.
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/91276ac9-69ad-4c87-9981-1660b638530b

   Kysymys kuuluu erottiko SDP:n pääministeri Antti Rinteen itse asiassa Tekirin omistaja, konsultti Harri Saukkomaa 700 euron tuntipalkalla, jonka maksoivat veronmaksajat kepun pyytämästä työstä?

   Kepun elinkeino(ttelu)ministeri Mika Lintilän Business Finland sotkut, joita valtiovarainministeri Katri Kulmuni on peesannut, hakkaavat mennen tullen Sirpa Paateron ja Antti Rinteen Postisotkut sekä laadussa että rahan hassaamisessa. Heidän eroaan ei ole vaadittu, eikä veronmaksajien rahoilla kammettu tehtävistään.

 2. Massiivinen maalituskampanja maan hallintoa vastaan
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/16150673/massiivinen-maalituskampanja-maan-hallintoa-vastaan
  Mikäli maan laillinen eduskuntavaaleissa valittu hallitus aiotaan salaliitolla kaataa taloudellisten intressien takia, kyseessä on maanpetoksellinen toiminta.

  Rinne ja hallitus valtamedian täysmaalituksen kohteena
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/16147185/rinne-ja-hallitus-valtamedian-taysmaalituksen-kohteena

  • Ei kansa tota hallitusta oikeesti halunnut. Joutais koko paska kaatuun. Tosin en kaipaa Orpookaan tilalle.

   Halla-aholle pitää antaa mahdollisuus.

 3. ”Mikäli maan laillinen eduskuntavaaleissa valittu hallitus aiotaan salaliitolla kaataa taloudellisten intressien takia, kyseessä on maanpetoksellinen toiminta.”

  Eduskuntavaalit eivät valitse hallitusta. Hallituspuolueet perinteisesti on neuvoteltu vaalien voittajien parista, mutta ei aina. Esimerkiksi Keskusta on vaalien häviäjänä jälleen hallituksessa ja toisaalta Perussuomalaiset eivät löydä vapaaehtoisia hallituskumppaneita edes voitettuaan vaalit. Vähemmistöhallitukset ovat myös aivan tavallisia maailmalla, jolloin hallituspuolueet eivät edusta edes äänestäjien enemmistön valitsemia puolueita.

  Hallituksen eroaminen itse tai erottaminen eduskunnan toimesta luottamusäänestyksellä on täysin laillista sekä Suomen ja muiden parlamentaalisten maiden päivänpolitiikassa aivan tavallista. Siinä ei ole mitään ”maanpetoksellista”, koska demokratiassa hallitus on vastuussa eduskunnalle ja täten sen toiminta edellyttää eduskunnan enemmistön luottamuksen ja hyväksynnän.

  Taloudelliset intressit on varsin hyvä syy eduskunnalle vaihtaa hallitus, jos se on epäonnistunut taloudenhoidossa yhtenä keskeisimpänä tehtävänään.

  Rinteen hallituksen eroaminen saattoi olla Keskustan pikkumainen kosto Jäätteenmäen ministeriyden kaatamisesta aikanaan, mutta mitään ”maanpetosta” siinä ei ole.

  • Eduskuntavaaleissa tai -vaaleilla valittu tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että äänestäjät antoivat äänillään vaalien suurimmalle puolueelle mandaatin aloittaa hallitusneuvottelut ja muodostaa hallitus, kuten Suomessa on ollut tapana. Myös vihreät ja vasemmistoliitto olivat eduskuntavaalien voittajia. Hallituksen kaatanut kepu sen sijaan oli eduskuntavaalien häviäjiä.

 4. Perusteeton ero kummankin ministerin osalta kun Paateroa posti oli vetänyt retkuun epätosilla tiedoilla ja saanut hänet kannalleen työehtoshoppailussaan ja Antti oletti että Paatero oli toiminut oikein niinkuin muodollisesti olikin mutta hallituksen päätöstä vastaisesti. Antti havahtui tapahtuneeseen vasta 24.9.2019 kun vasemmistoliiton kansanedustaja kysyi postin kyselytunnilla postin työehtoshoppailusta. Tuskin Orpon johtamassa hallituksessakaan olisi tehty toisin postin työehtoshoppailun suhteen. Paatero ei kuitenkaan ollut sopiva tehtävään kun nieli kaiken postin liirumlaarumin kyseenalaistamatta sitä eikä ajatellut sitä mitä sosiaalidemokraattien kanta on työehtoshoppailuun vaikka on sosiaalidemokraattisia arvoja ajamassa hallituksessa.
  Sähköposti vuotoineen ja loikkareineen tapahtuma muistuttaa USAn presidentin vaalin jälkipuintia ja sitä on varmasti ollut junailemassa Kokoomuksen lisäksi EKn porukkaa ja valtion hallintoa ja olisiko USAn likaisten temppujen osasto ollut vielä apuna mutta asian viimeisteli Sipilän johtama keskusta Kulmunin ollessa vain sivustakatsoja.
  SDPn kannattaisi vaiihtaa juoniva ja pettävä kepu persuihin kun sinne on saatu uusi puheenjohtaja ja sillä ei nykyistä hallituspohjaa vastaan ole sanomista. Oman linjansa ajaminen johtaa oikeaan lopputulokseen ja hallitus pysyy koossa toisin kuin virkamiesten linjan ajamisessa.

  • Persut SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa hallituksessa olisi paras vaihtoehto tolkun säilymiselle maassa, koska suurin osa demarien kannattajista mm. työläisistä on massahaittamaahanmuutosta, palkkojen halpuutuksesta ja ulkomaisesta halpatyövoimasta sekä ilmastomuutoksen himoverotusbisneksestä persujen linjalla, toisin kuin esim. kokoomus, vihreät ja RKP, jotka ajavat niitä kaikkia.

   Näin saataisiin todellinen työläispuolueiden hallitus Suomeen. Tosin porvaripersujen änkyräsiipi kaipaa ulostusta puolueesta, kuten demarit aiemmin ulostivat oikeistodemarit eli kevytkokoomuksen riveistään, joko kokonaan ulos puolueesta kuten Jungnerin, Vartiaisen, Jaakonsaaren tai syrjään kuten Urpilaisen.
   Persut ei voi ajaa kaksilla rattailla työläisten ja työnantajien/porvarien puolella. Persujen kannattajamassoista suurin osa on kuitenkin entisiä demarien ja vasemmistoliiton kannattajia – hyvinvointivaltiodemokraatteja. jotka kritisoivat entisten kannatuspuolueidensa liian liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa ja liian vahvoja ilmastolausuntoja.

   • Suvakki-rajakki vastakkainasettelu on ollut porvarien ja suurpääoman hajoita- ja hallitse -strateginen keino hajoittaa työläisluokan yhtenäisyys. Äänet ovat hajonneet demareille/vasemmistolle sekä perussuomalaisille. Sen takia kokoomus on nyt paljon ydinkannatustaan (-10%) suurempi puolue ja tärkeämpi tekijä. Massamaahanmuuttoagenda on tähän tuotettu jakava ongelma, todellinen jakolinja on edelleen työläiset(hyvinvointivaltiodemokraatit) ja porvarit(uusliberalistit) jotka haikailevat yövartijavaltiota, joka verovaroin suojaa pääasiassa vain omistuksia.

    Tätä vanhaa todellista jakolinjaa on vain haluttu tarkoituksellisesti hämärtää, jotta pääoma saa suomalaisista niskalenkin.

    • Kansalainen.fi on julkaissut Sakari Lindenin mietteitä suomalaisen puoluekentän murroksesta. Suositan silmäilemään ajatuksella.

    • Väärin!

     Työläis-porvari-vastakkainasettelu on ollut suvakkien keino hajottaa isänmaallisten yhtenäisyys.

     • Niin ja lisättäköön selvenykseksi, että onneksi kokonaisuuden näkevät, sekä työläisten että porvariston tarpeen ymmärtävät pragmaattiset perussuomalaiset tulevat korjaamaan sekä asian että potin.

 5. Kun asialla ovat Petteri Orpo ja Juha Sipilä, voidaan sanoa äärioikeiston ytimen olevan kaappauksen takana.

  Mikä on kansalaisten luottamus keskustapuolueeseen, kun sen jo syrjäytetyksi kuviteltu äärioikeistolainen lestasiipi operoi halutessaan hallitusta vastaan? Katri Kulmunin ote siinä pelissä lähenee olematonta.

  Ja mikä on lopulta muiden hallituspuolueiden luottamus keskustapuolueeseen, jolle Antti Rinne rakensi EU:ta myöten auvoisen tulevaisuuden veronmaksajien kustantamien maataloustukien ikinauttijana. Ja sekään ei siis riittänyt!

  Nähdäänkö tämän pelin lopputuloksena kepun hajoaminen perussuomalaisten tavoin, jolloin rakentavaan yhteistyöhön kykenevä kepun osa jatkaa hallituksessa? Ja lestasiiven muodostama äärioikeisto yhtyy kokoomuslaiseen huuhaa-politiikkaan.

  • EK:n Häkämies kertoi jo keväällä edessä olevan ”suuren taistelun”. Voitaneen olettaa hänen viitanneen EK:n haluamaan palkka-aleen ja työehtoshoppailuun josta seuraa vääjäämättä sellaiset jutut kuin työpaikka- ja henkilökohtainen inflaatiotaso eli käytännössä ostovoimaa leikkaava tekijä.

   • Hyväosaisten kapina on täyttä totta Suomessa. Ensimmäinen kommando-isku osui jo varsin hyvin maaliinsa ja homma oli helppoa, kun hallituksen sisälle oli avoimesti ujutettu myyrien osasto. Rinteellä oli pakkorako ottaa vanha Pettäjä mukaan joukkoihin ja puukko iskeytyi ensi tilaisuuden tullen selkään härskisti valtamedian hurratessa sivusta. Ehkä se oli teatteri-tikari, mutta sellaisenkin isku voi satuttaa. Emme kaipaa väkivaltaviihdettä emmekä tyhjää draamaa kansan tärkeiden asioiden hoidon kustannuksella.

    Samalla oikeistorintaman Tiltu, eli valtamedia toistaa hyväosaisten iänikuista kilpailukyky-mantraa. Iskusanoja ja hokemia ovat mm. palkka-maltti, rakenteelliset uudistukset, paikallinen sopiminen, työmarkkinoiden joustavuus, kannustava sosiaaliturva, kannustinloukkujen ja jäykkien rakenteiden purkaminen, ”saavutetut edut” eli väärien ryhmien pikkuruisista eduistaan kiinni pitäminen, hintakilpailukyky, kestävyysvaje, hyvinvointivaltion kestävä rahoituspohja, työllisyysaste, aktiivinen tai kannustava työvoimapolitiikka, työvoimapula, osaajapula, ikääntyvä väestö, työurien pidentäminen, digiloikka, blaa, blaa, blaa, …aina, iankaikkisesti ja loputtomiin, Amen.

   • Siksihän Orpon kokoomuksella on ollut kova paniikki kaataa hallitus ja saada puolueensa uuteen hallitukseen tukemaan EK:ta ja muita työnantajajärjestöjä tes-shoppailun ja palkka-alen toteuttamisen sekä palkkakierroksen 0-korotusten puolesta.

    Oikeisto-omisteinen valtamedia IS etujoukoissa Timo Haapalan kokoomuksen luottotoimittajan kera on laitettu propagandamankeloimaan Rinne, SDP-johtoinen hallitus ja sen ministerit.
    Vaikuttaa lähes vallankaappauksen yrittämiseltä.
    Koskaan ennen sotien jälkeen ei media ole näin selvästi ja avoimella propagandalla valinnut poliittista puolta. Melko järkyttävää ”vapaan lehdistön” vuonna 2019.

    • Suomalainen mediamieli
     https://vastavalkea.fi/2019/12/04/suomalainen-mieli/

     ”Suomalainen kai noin 15 000 toimittajan joukko on niin hyvin omaksunut alamaisuuskasvatuksen ja on oppinut itsesensuroimaan urakehitystään vaarantavan kriittisyyden niin tarkkaan, että kokoomuksen haltuun ottamassa Ylessäkin valvojaksi pistetty Matti Apunen voi nykyään jälkiviisaana nyökytellä omaa tarpeettomuuttaan, sillä itsesensurointi Yleen päästettyjen esiintyjien osalta alkaa olla aukoton.

     Suomalaiselle julkiselle keskustelulle on tyypillistä sallia puheaikaa vain valikoiduille keskustelijoille, joitten mielipiteet hyvin tunnetaan ja joitten mielipiteetkin voi puhujan tuntien jo etukäteen tarkkaan arvata. Toimittajien omat asenteet tukevat keskustelijaa. Jos sananvapauden nimessä halutaan osoittaa moniarvoista vapauden ilmapiiriä, otetaan toki mukaan eri mieltäkin oleva, mutta tämän mielipiteen esittäjä on kuulijoille jo etukäteen hyvin tunnetuksi (maalittaen) tehty yhteisen veneen epämääräinen keikuttaja.”

     Suomalaisessa mediassa +5 000€/kk tienaavat (siis ihan minimissään) puhuvat päät puhuvat +5 000€/kk tienaavien puhuvien päiden kanssa, joten jutut on sanoisinko melko samanmielisiä. Yhteinen eturyhmä tällä tulotasolla alkaa olla kokoomus ja aatteena uusliberalismi. Ei ihme että ”vastuullinen” ja ”realistinen” alkavat tällä porukalla painottua heidän etunsa parhaiten säilyttävän poliittisen puolueen taakse. Ei tätä porukkaa tes-shoppailu tai palkkojen halpuutus paljon itseään hetkauta, sehän takaa pieni- ja keskituloisten selkänahasta niistettynä nimenomaan lisäetuja tälle pienelle armoitettujen piirille. Työtaistelutoimet ovat pelkkää palkkakääpiöiden kiusantekoa.

     ”Vastuullinen talouspolitiikka” on niljakas termi – Näin porvarit ovat ylläpitäneet valtaansa sen avulla
     https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/vastuullinen-talouspolitiikka-on-niljakas-termi-nain-porvarit-ovat-yllapitaneet-valtaansa-sen-avulla/
     106,5 mrd eurosta suurin osa vastuullisen talouspolitiikan puolueiden tuotosta, mitä v-tua olisikaan se vastuuton politiikka,?

     • Muutamia kriittisiä artikkeleista PUNA-Ylestä Ylewatch-blogistilta, ne plus paljon muita löytyvät teksteineen alaspäin selaamalla seuraavaa: http://watch4890.rssing.com/chan-52903926/all_p3.html

      ”11/20/15–11:31: PUNA-YLE ILVEILEE SUOMALAISUUDEN KUSTANNUKSELLA”

      ”11/22/15–10:44: ”KANSAN LUOTTAMUS YLE AURINKOISEEN ON JO 110%:IA !!1!”, KERTOO YLE.”

      ”11/26/15–09:36: YLE MAIREANA: FINLANDIA-PALKINNOT (JÄLLEEN) KULTTUURIMARXILAISILLE”

      ”11/30/15–09:41: ANTI-EUROOPPALAISIA PUHEENVUOROJA”

      ”12/07/15–12:40: YLEN KÄYTTÄMÄT ASIANTUNTIJAT, NUO PÄIVYSTÄVÄT DESANTIT”

      ”12/15/15–12:31: AJANKOHTAINEN PUNA-KAKKONEN LOPETTAA, LUOJAN KIITOS”

      ”12/17/15–08:30: RAPPIOLIBERAALI MEDIAMÄDÄTTÄJÄ VICE YHTEISTYÖHÖN YLEN KANSSA”

      ”12/29/15–09:50: YLE KAMPANJOI EU-DIREKTIIVIÄ, JOSSA KANSALAISISTA TEHDÄÄN ASEETTOMIA MIELIVALTAA VASTAAN”

      ”12/29/15–11:39: YLE: RAJATON MAAHANMUUTTO ON MALTILLISUUTTA, SEN VASTUSTAMINEN ”JYRKKÄ”ÄÄRINÄKEMYS”

      ”01/06/16–08:59: YLEN POLITRUKKI JA KOLME JÄRJESTELMÄN JUOKSUPOIKAA ÄÄNESSÄ”

      ”01/08/16–13:27: KATUPARTIOT – KUN YDINONGELMAN SEURAUS ON ELIITILLE SUUREMPI ONGELMA”

      ”01/09/16–08:57: KANSA NAURAA PUNAMUMMO HALOSEN KIELTOVAATIMUKSILLE”

      ”01/10/16–09:56: LEIJONASYDÄN-LEFFAN TV-ENSI-ILTA: KUN PROPAGANDA VOITTAA AIDON ARKIKOKEMUKSEN”

      ”01/12/16–11:50: YLE ANTAA ILMAISTA MAINOSTA MV-LEHDEN VASTAISELLE MIELIPIDEVAINOLLE”

      ”01/13/16–06:54: HALLITUS EI HALUA KIELTÄÄ LAITONTA TURVAPAIKKATURISMIA, AINOASTAAN LAILLISET KATUPARTIOT”

      ”01/13/16–14:25: TÄHTÄIMESSÄ KAKSI KANSAKUNNAN VIHOLLISTA, DEMLAN KULTTUURIMARXILAISET”

      ”01/14/16–13:54: YLE KAIVANUT JOPA VALTAKUNNANSYYTTÄJÄN ESIIN, JOTTA PERUSTUSLAILLINEN PARTIOINTIOIKEUS VOITAISIIN KIELTÄÄ”

   • Ennustin edellisellä viikonloppuna jo, että Antti Rinne pyritään kampeamaan vallasta, en vain olisi uskonut, että ajojahti alkaa niin voimakkaasti välittömästi sen jälkeen, kun Rinne oli ruinnonut läpi hienon sopimuksen postilaisten lakkoon. Koko Posttin johdon junailema tes-soppailu on järkyttävää ja moraalisesti väärin.

    No, EK Kokoomuksen ja Kepun avustamana teki kostoiskun.

    Meillä on tulossa oikeistolaisempaa ja kovempaa politiikkaa jatkossa, en jaksa uskoa, että nuoremmat ja kokemattomammat havaitsevat kaikkia nyansseja, millä heitä pystytään vedättämään. Nyt vaaditaan rohkeutta ajaa köyhien ja heikkojen asemaan rikkaiden kustannuksella.

 6. Suurin moka Rinteeltä oli ,ettei ottanut mistajaohjausta itselleen hallitusta muodosttettaessa.
  Toinen moka sattui viellä kun olivat huolimattomia avustajoidensa valinnassa,henkilö joka hoisi Paateron alaisuudessa valtionomistajanohjausta valtionyhtiöihin,siirtyi syksyllä Elinkeinoelämän Keskusliiton EK n palvelukseen, tosin vasta karenssiajan jälkeen, maaliskuussa, mistä saa valtiolta karenssikorvausta parikymmentä tuhatta.
  Asiantuntioilta voisi ja pitäisi odottaa rehellisyyttä,vaikka esimiehet eivät olisikkan riitävästi kartalla asiista, monimutkaisemmaksi käyvässä maailmassa.
  Toinen puoli häthätää väsätystä hallituskriisistä li ajankohta, nyt juuri eduskunnassa päätettiin useasta edellisen hallituksen saavutuksen kaatamisesta, ilman että siihen juuri kukaan kiinitti huomiota,ehkäpä juuri siksi Sipilä hääri innokkaasti, kaatamassa Rinnettä.

  • Pauli Räsänen 5.12.2019 at 14:26

   Muistatteko minkälainen touhotus oli käynnissä puoli vuotta sitten, kun SUOMI valmistautui puheenjohtakauteen. Sehän oli maailman tärkein asia. Nyt ei kukaan puhu siitä mitään, ketään ei kiinnosta, se on EVVK-asia. Poliittinen eliitti teki itsestään todella naurettavan muun EU:n silmissä.

   Ehkäpä tästä seuraa jotain hyvääkin, EU:n arvostus ainakin putoaa reippaasti.

 7. Kiitän kommentoijia.

  Toivotan Vastavalkean väelle ja lukijoille Rauhaisaa ja virkistävää Suomen tasavallan Itsenäisyyspäivää!

  Niin, ja voihan sitä samalla juhlia myös Taavetti ”Tatu” Pekkarisen (1892) ja Keijo ”Keke” Rosbergin (1948) syntymäpäivää.

  Tapio

  Dietmar & Nellia
  https://www.youtube.com/watch?v=qMglBwfhsN4

  ”Tämä elomme riemu ja rikkaus
  Sekä rinnassa riehuva rakkaus
  Ja pettymys tuo – totta tosiaan
  Väliaikaista kaikki on vaan”
  (Tatu Pekkarinen)

  Tapio Rautavaara
  https://www.youtube.com/watch?v=LUfD8qt2VMc

 8. Huvittavaahan tuo isänmaansa myyneiden valtapeli on mitä ihan tosissaan pelaavat.
  Mutta kun itse en enää tätä Suomi nimisen osavaltion kierojen maanpettureiden politiikkaa juurikaan seuraa niin eipä ole kommentoitavaa sen suhteen kuka tätä osavaltiota on johtavinaan.
  Ihan sama niin kauan kunnes löytyy sellaisia joilla lusikka pysyy omassa kädessä ja puheet pitävät paikkansa ja jotka eivät ole pelkkiä isopalkkaisia hillotolpan nuoleskelijoita ja Brysselin kuunteluoppilaita.

 9. Sitten on vielä se näkökulma, että kaikki on nukketeatteria ja pääpuppenäyttelijät ovat suostuneet rooleihinsa, koska istuvat (samassa) loosissa tai ylipäätään jossain loosissa. Tarkoitusta ja päämäärää pitää katsoa kauemmas tulevaisuuteen. Siitä on tietoinen tietenkin näytelmän käsikirjoittaja ja naruista vetelijä, makeitten naurujen suurkuluttaja. Mitä kohti halutaankaan ihmisiä viedä ?
  Tulkitsen vihaa ja raivoa pienen ihmisen itsensä elättämisen kykyä vastaa. Vähäinen palkka ei riittäne orjuuttamaan ja alistamaan vielä tarpeeksi…

  Tässä ollaan luomassa tilaa robotisaatiolle ja keinoälylle, ilman että kukaan puhuu siitä, että verotuksen avulla voidaan saada voitoista reipas osuus yhteiskunnalle, jotta ihmisille saadaan mielekästä tekemistä ja säällinen toimeentulo. – Mutta kun se on ristiriidassa EU:n uusliberalististen, pyhien periaatteiden kanssa.

  • Tämäkin on tullut mieleen. Pelimies ohjelmassa näki kuinka hyvin lähes kaikki siinä vierailleet poliitikot näyttelivät. Ja erilaisten A-studioiden ym. väittelyn jälkeen lopussa kun mikrofonit suljetaan poliittiset vastustajat jutustelevat ja naureskelevat kuin kaverit. Kaikenlisäksi Antti Rinne ja Sauli Niinistökin ovat perhetuttuja. Kyläilevätkö toistensa luona oikein? Onko politiikka pelkkää teatteria?

   • Kyllä se on pelkkää teatteria, huijausnäytelmää.
    Ovathan sen kaikki siihen perehtyneet sanoneet ettei edustuksellisella demokratialla ole mitään tekemistä oikean kansanvallan kanssa..

  • Vanki nro x ja Nukkemestarit. Juuri näin, kaikki on politiikassa teatteria, eli ihan sama ketä vale-median aivopesemät ihmiset äänestävät. Surullista tässä kuviossa on kuitenkin se, että jokainen ääni pitää yllä tätä poliittista nukketeatteria, joka on emävale!

   Truth-hunter. Ketäs aiot tällä kertaa äänestää…. vale-oppositiota edustavia persujako?

   • Vielä ko. asiaan sen verran, että menossa on maailmanlaajuinen poliittisen järjestelmän romahduttaminen NWOn tieltä, joka Trumpin Ja kumppaneiden näyttelijäsuoritukset loistavasti myötäilevät. Menossa oleva pelleily on käsikirjoitettua teatteria, ja tämä vale-median pyörittämä sirkus todistaa sen, millaiseen hirttosilmukkaan nämä huippupalkoilla työskentelevät näyttelijät (lue: poliittiset virkamiehet, köh…köh…) on istutettu. He suostuvat sahaamaan omaa oksaa, koska ISÄNTÄ NIIN MÄÄRÄÄ!

   • Ongelma on vain se että tässä ”teatterissa” kun jätät äänestänättä niin annat äänesi lyhentämättömänä kokoomuksen, kepun ja RKP:n hyväksi, koska näiden ydinkannatukseltaan marginaaliryhmien etupuolueiden kaikki ydinkannattajat äänestävät aina muhkeidrn lisäetujen takia, joita porvaripuolueet eturyhmilleen tuovat valtaan päästessään. Ne veistetään meidän työläisten sekä pieni- ja keskituloisten selkänahasta. Heidän ääniosuutensa kasvaa kun tavikset saadaan jättämään äänestämättä. Sen takia ihmisiä koitetaan hämätä olemaan äänestämättä. Vaikka tämä siis olisi poliittista teatteria niin eniten saamme paskaa niskaan kun vallassa ovat suurpääoman ja uusliberalismin lobbarit.
    Älä siis ole sadomasokisti, vaan valitse pienin paha ja äänestä henkesi edestä!

    • Totta tuokin on.
     Pitäisi vaan antaa ääni sellaisille jotka eivät kuulu ’kolmen koplaan’ tai Persuihin, joka on valeoppositio ja peesaa koplaa ja sitoo vastavoimat niin ettei niillä ole mitään käyttöä.
     Kopla ajaa nwo-hanketta eikä siltä siksi voi mitään muuta odottaa kuin kurjuutta kansalle.

 10. ”Kyllä se on pelkkää teatteria, huijausnäytelmää.
  Ovathan sen kaikki siihen perehtyneet sanoneet ettei edustuksellisella demokratialla ole mitään tekemistä oikean kansanvallan kanssa..”

  Pelkkää teatteria on minunkin mielestäni.
  Politiikasta keskustelu ja väittely on oiva keino tuntea itsensä ”sivistyneeksi” ja asioista perillä olevaksi. Mitä enemmän keskustelua ja väittelyä, sitä parempi poliittiselle järjestelmälle. Silloin kukaan ei pureudu juurisyihin kun puhutaan järjestelmän sisäisistä asioista. Annetaan systeemille hiljainen oikeutus ja hyväksyntä olla olemassa. Pelataan pelin kehittäjän laatimilla säännöillä. Säännöt ovat aikapäiviä sitten laaditut ja tietenkin kiistämättömän oikeudenmukaiset. Kuka nyt muuta väittäisi.

  Eihän köyhyyskään maailmasta ainakaan pysyvästi lopu rahaa lahjoittamalla. Salakavala rahajärjestelmä ei korjaannu rahajärjestelmän keinoin. Samoin poliittinen järjestelmä ei muutu kansalaisten enemmistöä palvelevaksi poliittisin keinoin. Ken uskoo sen toteuttavan kansan enemmistön tahtoa, jatkakoon rauhassa keskustelua politiikasta.

 11. … pakko vielä lisätä tänne tämä IS:n tuore USA v. Pohjois-Korea ydinase-kupletti, jolle nauraa jo naurismaan aidatkin:

  ”Maiden välejä hiertää se, että Yhdysvallat ei suostu höllentämään Pohjois-Koreaan kohdistuvia sanktioita ennen kuin maa luopuu ydinaseistaan. Pahoista talousvaikeuksista kärsivä Pohjois-Korea puolestaan vaatii sanktioiden poistamista ennen kuin se suostuu luopumaan. Aiemmin tällä viikolla Pohjois-Korean varaulkoministeri Ri Thae-song antoi ymmärtää, että maa saattaa käynnistää uudelleen pitkän matkan ohjuksia koskevan ohjelmansa lähiviikkoina, ellei Yhdysvallat suostu muuttamaan neuvotteluasemiaan.”

  Ihan oikeesti? Uskooko joku vieläkin tähän kusetukseen? First of all, Pohjois-Korea on nykymuodossaan täydellinen feikki valtio, siellä ei ole edes ’kansaa’, ja juuri sen vuoksi kaikki lentokoneiden ylilennot/sateliitti-yhteydet on tiukasti kielletty. Sen lisäksi lähes kaikki valemedian julkaisemat kuvat/videot Pohjois-Koreasta ja sen sarjakuva-johtajasta on photo-shopattu. Juuri sen vuoksi tälläinen foliohattu kuin minä, porautuu pintaa syvemmälle ja miettii että mitä helvettiä siellä Pohjois-Koreassa oikein on? Onko se satanisti-eliitin leikkikenttä, eli onko Pohjois-Koreaan rakennettu huipputekniikkaa sisältävä ”taivas”, joka pidetään rahvaalta salassa.

  NÄIN MEITÄ HUIJATAAN. POHJOIS-KOREA ON VATIKAANI-JESUIITTI-CIA:N – LAVASTETTU – FEIKKI VALTIO!

  Uskotteko ”25 miljoonan asukkaan” – Pohjois-Korean olemassaoloon – jonne voimme matkustaa vain tarkasti vartioiduissa ryhmissä? Voin paljastaa, että kaikki mitä luulet tietäväsi Pohjois-Koreasta on valhetta, eli silmien avaus on jälleen kerran paikallaan. Tässä erään Pyongayan’ssa vierailleen ”turistin” kokemus:

  ”A TRAVEL blogger who visited North Korea on one of the secretive country’s tightly controlled tours says everything outsiders see IS A LIE. On their arrival, tourists have their passports taken away and are given a half-day briefing on dos and don’ts. “It was don’t more than do,” Anjaly Thomas told news.com.au. “We were told not to take pictures of unfinished buildings, work half done, or local people. You have to bow to every statue of [North Korea’s ruling family] the Kims and there’s no folding of a newspaper with a picture of them on it. “If you’re asked to walk in a straight line, you walk in a straight line.”

  Ms Thomas said her group stayed at a hotel on an island in the middle of a river, where tourists could drink and gamble at a casino — something citizens are rarely able to do. At the hotel, she said, “you’re free, because you can’t escape.” The Indian writer and blogger said guests would look out at Pyongyang at night and see total darkness, because no one else in the capital has electricity to light their homes after dark.

  Everything is big, it’s huge. The buildings are old but well-kept, like they’re stuck in the 1950s or ‘60s. The school was big but there weren’t a lot of students. There was nobody, it could have been put there for us. They know when the tourists are going to arrive (sic. eli näyttelijöitä.) You always have a guard with you, and a guard minds the guard, and they have cameras on us.

  Most ordinary people avoid tourist groups, she said, because they could get in trouble for approaching them. A few tall, attractive, impeccably polite representatives are assigned to speak to visitors. “They are the public face of Pyongyang,” said Ms Thomas. One belief that unites everyone in the repressive Democratic Republic of North Korea is that they are at war with America — and that they can win. “Americans are infidels, bastards,” she said. “Postcards show Korean soldiers pulling out the liver of Americans.”

  Officials checked everyone’s photos as they left before handing back their passports.”

  …. tämmöstä teatteria on tarjolla jesuiitta-CIAn feikki valtio Pohjois-Koreassa!

 12. Arvopohja kasakka, joka varastaa kaiken mukaansa (rakastettavan presidenttimme uudenvuoden vihapuhe)

  Olemme tottuneet enemmistöhallituksiin. Aikaisemmin Kekkosen aikaan oli tapana kaataa hallitukset kerran vuodessa. Ministerit ehtivät tuottaa Alkon vihreillä autoilla kotiinsa laatikoittain konjakkeja ja muita kalliita ilmaiseksi. Raivoraittiina mainostetut ministeritikin täyttivät autotallinsa viinalaatikoilla.
  Ulkoministeri Pekka ”H” Haavisto selviää naamaansa muikuillen ja selittäen tätä, tuota ja sitä mitä. Lehdistö ottaa taas kerran hänet syleilyyn ja lopuksi vaikka seksuaalinen vähemmistö tekee valtakunnalliset marssijonot tuki-ilmaisuun. Unohdetaan tyystin, mikä ministeririkos tapahtui, miten se peiteltiin ja mitä siitä seurasi. Mies jatkaa ministeriön vatukossa mellastamista villisikana edelleen.
  Rinne saattaa olla hyvä toisten rahojen itselleen siirtelijä, kuten tuomionsa kertovat, mutta pääministeriksi hänestä ei ole! Meillä muistini mukaan viimeisin todellinen pääministeri oli Taisto Kalevi Sorsa. Siitä on aikaa. Jälkeensä on ollut tätä IV luokan ukkoa ja akkaa tuhertamassa. Sorsan jälkeen ainoallakaan pääministereillämme ei ole ollut Suomen etu, Suomen asiat ensin ajatusta yhtään. On halattu maailmaa, jaettu köyhän rahaa lisääntyvästi maailmalle. On ensimmäisenä haluttu ampua omiin jalkoihin ja hakata päätä mäntyyn, kun ei voi Karjalan mäntyyn nyt hakata.
  Hallitukset, joissa on talousrikoksista ja väkivaltarikoksista tuomittuja ministereitä on vain Suomen erikoisuus. Jossakin EU:n mahdollisessa sivistysvaltiossa lähtee ministeri potkulla, kun hieman sählää valtion luottokortilla sukkahousuja itselleen. Meillä rikollinen tausta on politiikassa etu, maine, äänestäjän rakastama meriitti.

 13. Merkittäväksi aikakirjoihin Rinne-operaatioon osallistuneet, jotta he eivät voisi kiistää tekemisiään:

  Välikysymys VK 2 / 2019 vp
  Kai Mykkänen kok ym.
  Välikysymys omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta
  (…)
  ”(…) esitämme asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan välikysymyksen:
  (…)
  ovatko valtioneuvoston jäsenet pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero antaneet eduskunnalle virheellistä tietoa liittyen heidän tietoihinsa Postin tilanteesta?”
  Helsingissä [torstai] 28.11.2019
  Kai Mykkänen kok
  Päivi Räsänen kd
  Harry Harkimo liik
  Petteri Orpo kok [Kokoomuksen puheenjohtaja]
  Sari Essayah kd
  Ville Kaunisto kok, Jukka Kopra kok, Anna-Kaisa Ikonen kok, Antti Häkkänen kok, Sanni Grahn-Laasonen kok, Mari-Leena Talvitie kok, Ilkka Kanerva kok, Timo Heinonen kok, Paula Risikko kok, Heikki Autto kok, Kari Tolvanen kok, Marko Kilpi kok, Pauli Kiuru kok, Elina Lepomäki kok, Terhi Koulumies kok, Pihla Keto-Huovinen kok, Ben Zyskowicz kok, Mia Laiho kok, Sofia Vikman kok, Markku Eestilä kok, Kalle Jokinen kok, Sari Multala kok, Anne-Mari Virolainen kok, Wille Rydman kok, Matias Marttinen kok, Heikki Vestman kok, Pia Kauma kok, Sari Sarkomaa kok, Peter Östman kd, Antero Laukkanen kd, Janne Sankelo kok, Janne Heikkinen kok, Saara-Sofia Sirén kok, Ruut Sjöblom kok, Arto Satonen kok, Juhana Vartiainen kok, Jaana Pelkonen kok
  (Viimeksi julkaistu 29.11.2019 13:14)
  (lähde: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/VK_2+2019.aspx)
  #
  ”Välikysymyksen käsittely päättyi hallituksen eroon”
  https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Valikysymys_paattyi_hallituksen_eroon_04122019.aspx
  #
  perjantai 29.11.2019
  ”Toiseksi suurimman oppositiopuolueen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi jo aamulla näyttävän selvältä, että Rinne on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan.”
  ”’Näin toimiva pääministeri ei ansaitse eduskunnan luottamusta’, Orpo tviittasi aamulla.”
  ”Nyt STT kertoo, että Orpo vaatii pääministerin eroa.”
  ”’Tilanne näyttäytyy meille niin, ettei pääministeri ole puhunut totta eduskunnalle. Pääministerin pitäisi erota’, Orpo sanoi STT:n mukaan.”
  (lähde: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/oppositio-vaatii-myos-paaministerin-eroa-halla-aho-jos-rinne-on-valehdellut-hanen-on-erottava/182dd844-d1b0-4f5c-968f-801c3e219a02)
  #
  Iltalehden selvitystä:
  ”Sipilä teki aloitteen Rinteen kaatamiskokouksesta – IL:n näkemät salaiset tekstiviestit todistavat: Näin keskusta kaatoi Antti Rinteen”
  tiistai 03.12.2019 klo 21:34 (muokattu eilen klo 13:56)
  ”Edellinen pääministeri Juha Sipilä teki perjantai-iltana [29.11.2019] kello 19.52 aloitteen Rinteen kaatamiskokouksen kutsumisesta koolle. Iltalehti kertoo, miten ja miksi keskustalaiset toteuttivat operaatio-Rinteen.”
  (kähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/604d5454-52f8-43f6-8ca2-443fa26e331f)

  ”Yrittäjähenkiset ja uskonnollisiin herätysliikkeisiin sidoksissa olevat keskustalaiset miehet näkevät tilaisuutensa koittaneen: heille on avautumassa yllättävä mahdollisuus päästä eroon ay-taustaisesta pääministeristä, joka on edellisellä vaalikaudella kritisoinut heitä oppositiojohtajana sydämensä kyllyydestä. – Kentän paine -ilmaisua käytetään politiikassa myös keppihevosena henkilökohtaisten tavoitteiden oikeuttamiseksi.” (ibid.)

  ”Yrittäjien ja uskonnollisten keskustalaisten lisäksi liikkeelle lähtevät eteläpohjanmaalaiset. He eivät ole unohtaneet lakeuksien oman naisen Jäätteenmäen kohtaloa. – Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on Etelä-Pohjanmaalta. Sekin vaikuttaa. – Rinteen kaatamista janoavat keskustalaiset aloittavat operaation, jonka ensimmäisenä askeleena on saada eduskuntaryhmän sisällä enemmistö epäluottamuksen esittämisen kannalle.” (ibid.)

  ”Salainen viestienvaihto”
  ”Tunnelmia jaetaan keskustan suljetuissa ja salaisimmissa keskusteluryhmissä. Iltalehti on nähnyt ratkaisevan viestien vaihdon.” (ibid.)
  ”– Kyllä minullekin tullut viesti on pelkästään tätä. Onko meillä ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua, Juha Sipilä liittyy keskusteluun. – Kello on 19.52 perjantai-iltana [29.11.2019]. –
  Edellinen pääministeri Sipilä tekee käytännössä aloitteen Rinteen kaatamiskokouksen kutsumisesta koolle. – Sipilän teko on poikkeuksellinen. Toukokuussa hän on neuvotellut keskustan puheenjohtajana hallitusohjelmasta SDP:n puheenjohtajan Rinteen kanssa. Nyt Sipilä haluaa kaataa Rinteen.” (ibid.)
  ”– Jämsässä oli tilaisuus. Ei ollut luottamusta, lähinnä ihmetystä, Könttä liittyy Rinteen syrjäyttämistä ajavaan rintamaan. – – Lappu Lindtmanille. Jäätteenmäkeä muistaen, Kärnä jatkaa keskustelua. – – Mielestäni on täysin selvä, että meidän pitää saada selvitys pääministeriltä, Postilta ja omistajaohjausyksiköltä. Nämä kaikki pitää tulla maanantain aikana, jolloin voimme pitää ryhmäkokouksen tiistaina ennen välikysymyspuheenvuoroamme. Tilanne, että pitäisimme välikysymyspuheenvuoron ennen selvityksiä, olisi erittäin iso riski, valtiovarainministeri Mika Lintilä kirjoittaa. – – Just noin Mika, joensuulainen Anu Vehviläinen kommentoi. – Lintilä edustaa vielä selvityslinjaa, mutta se on jäämässä keskustan eduskuntaryhmässä tappiolle. – Sipilä, Lohi, Kärnä, Pylväs, Torniainen, Könttä, Kurvinen ja kumppanit haluavat kaataa Rinteen. – Käytännössä Rinteen hallituksen kohtalo on sinetöity perjantaina illalla [29.12.2019].” (ibid.)
  ”Edustaja Lohi soittelee koko viikonlopun keskustan kenttäväelle ja kerää väkeä Rinnettä vastaan. Hän on eduskuntaryhmässä yksi aktiivisimmista epäluottamuksen masinoijista Rinnettä kohtaan. Demaripääministeriä kampeavat voimakkaasti sivuun myös keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen ja Sipilä.” (ibid.)

  Noin siis Iltalehden Kreeta Karvala ja Lauri Nurmi. – Karvala on pääkirjoitustoimittaja. Hän väitteli tohtoriksi journalistiikasta (Jyväskylän yliopisto). – Nurmi on politiikan toimittaja, tietokirjailija ja historian opettaja. Hänet tunnetaan skuupistaan, jossa hän paljasti perussuomalaisten hajoavan.
  #
  Itse asiassa Ylen A-Talk torstaina 5.12.2019 antoi vahvistusta Iltalehden esittämälle kuviolle (”operaatio Rinne”): A-studio, A-Talk: Mitä seurauksia hallituskriisillä on? 38 min, to 5.12.2019, 19541 katselua: Politiikan hurjasta viikosta keskustelemassa kansanedustajat Tytti Tuppurainen (sd.), Markus Lohi (kesk.), Riikka Purra (ps) ja Antti Häkkänen (kok.) Juontajana Sakari Sirkkanen. [Kannattaa katsoa => https://areena.yle.fi/1-4584719?autoplay=true%5D

  Antti Kurvinen on kertonut: ”– (…) nämä tapahtumat, jotka johtivat sitten (…) pääministerin eroon, niin niitä asioita on valmistellut puoluejohto, eli puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa, puoluesihteeri ja allekirjoittanut, Kurvinen kertaa.” (lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/keskusta-suunnitteli-rinteen-kaatamista-jo-perjantai-iltana-keskustan-antti-kurvinen-avaa-torkean-vuodon-taustoja-jo-perjantaina-alkoi-nousta-esiin-mita-posti-casessa-tapahtuu/7648504#gs.k8atj9)
  #
  Kokoomuksen tavoitteena oli luonnollisesti Rinteen hallituksen ero. Siitä todisteena on kokoomuksen masinoima välikysymys. Kokoomuksen puheenjohtajan oma julkinen lausuma todistaa (myös), että kokoomus halusi eroon pääministeri Rinteestä. Viimeksi mainitun operaation ongelmana on ja ongelmaksi jää, ettei eron perusteeksi löydetty ”savuavaa asetta”. HBL:n pääkirjoituksen (4.12.2019) sanoin ”hittills har ingen kunnat påvisa att Antti Rinne har farit fram med osanning”.

  Keskusta otti itselleen kunniattoman ’selkäänpuukottajan’ roolin. Rinne otti Keskustan hallitukseensa, johon Kokoomus ei Orvon järkytykseksi päässyt. (Orvon päänsärky oli itse aiheutettu. Hän oli hallitusneuvotteluissa varsin taitamaton.)

  • Propagandaa a`la porvari
   https://uutisiahauskastijakiinnostavasti.wordpress.com/2019/12/06/sosialistijohtajat-takertuvat-aina-valtaan/
   Uusliberalistisen valtamedian lisäksi myös porvarillista uusmediaa on laitettu puukottamaan Rinnettä ja demarijohtoista hallitusta.

   Orpohan koittaa kokoomuksen ja EK:n sekä oikeisto-omisteisen valtamedian kanssa väkisin valtaan kaatamalla Suomen laillisen hallituksen.

   Lukekaahan vaikka Wikipediasta, SDP ei ole sosialistinen puolue vaikka oikeistopropagandistit kuinka korvat heiluen valehtelevat.

   Sosiaalidemokraatti tarkoittaa yhtä vähän sosialistia kuin vaikkapa sosiaalipolitiikka tai sosiologia, joten käsitteet haltuun lisäkoulutuksella. Hyvinvointivaltiodemokraatti kuvaa paremmin demaria.

   • Juu, eivät ole sosialisteja vaikka ovat sosialistisen internationaalin jäseniä!?

    :DD!

    Termistö suoraan sosialisteilta(kommunistit myös)

    Käytännössä heitä voi suurella syyllä kaikkialla kutsua sosialisteiksi, Jenkeissäkin ovat sitä samaa skeidaa, kuin täällä Euroopassa. Ajavat massamaahanmuuttoa, valkoisen väestön aseman heikentämistä, sananvapauden pois viemistä, ilmastokusetusta ja lopulta Uutta maailmanjärjestystä!

    • No sitten kokoomus ja vihreät ovat Suomen pahimmat sosialistipuolueet.

     Porvarihallutuskaudella 2015 kokoomuksen sisäministeri Orpo tuotti maahamme vajaa 35 000 mamua, kaiken lisäksi haetutti suuren osan bussikuljetuksilla Ruotsista. Tällaisia bussitaksikuljetuksia toisesta maasta mikään Dublin ym. sopimis ei vaadi. Koko porvarihallutuskauden saldo 51 000 turvapaikanhakijaa oli sekin Suomen sosialismin ennätys. Maahanmuuton kulut ovat ainakin 3,2 mrd euroa vuodessa.
     EK-kokoomuksen Jyri Häkämies taas vaati tälle hallituskaudelle 2019-2023, mikäli kokoomus olisi päässyt hallitukseen, kymemmeniä tuhansia kaikkien alojen ”osaajia” Suomeen lisää, joiden palkoista EK-kokoomus halusi sosialisoida yrityksiltä yhteiskunnalle/veronmaksajille 70% mamupalkkatuella. Mykkänen ja Orpo näyttivät vihreää valoa tälle sosialismisuunnitelmalle.
     https://www.extrauutiset.com/sosialismi-tulee-nyt-eksta-suomalainen-tyontekija-maksamaan-veroistaan-70-ulkomaalaisen-palkasta/
     Meidän onneksemme kokoomus ei voittanut vaaleja ja päässyt hallitukseen toteuttamaan sosialismiaan.

     Sananvapauden pois vieminenkin alkoi porvarihallituskaudella, kun nelikko Orpo-Risikko-Mykkänen-Häkkänen toivat koko vihapuhehysterian Suomeen, mm. vaatimukset vihapuhelaeista (polpo vihapuhepoliisi). Mykkänen vaati jopa nettikeskustelun anonymiteetin rajoittamista ja Häkkänen puhui maalittamislainsäädännöstä. Voitte itse katsoa Google-haulla (nyt vielä kun eivät ole kadonneet) miten nämä käsitteet ilmestyivät porvarihallituskaudella ja nimenomaan kokoomuksen sisäministerien ja oikeusministerin toimesta. Ei liene sattumaa että myös putinisti ja venäjätrolli viholliskuvaheitot ilmestyivät samaan aikaan, joilla kaikki porvarihallituskritiikki mm. massahaittamaahanmuuton vastustus saatiin kyseenalaistettua, kuten myös niitä esiintuova vastamedia. Lisäksi monet valtamedian keskustelufoorumit mm. IS siirtyivät sananvapautta rajoittaen pakkorekisteröinnin alle tuolla jallitus-hallituskaudella.

     Ilmastomuutosbisneksen himoverotusta emme onneksi joutuneet kokoomuksen ikeessä kokemaan, vaikka Orpo jo ehdotti autoveron poistoa autokannan ilmastouusimiseksi, jonka veromenetykset valtiolle kompensoitaisiin kaikkien autoilijoiden tienkäyttömaksulla siis TIENKÄYTTÖTASAVEROLLA, jonka suuruudesta oli ehdotuksia mm. 10€/100km. Ökyautojen Teslojen, X6 Bemarien jne. ostajille siis kymmenien tuhansien autoveron poiston etu, ja halvoilla keskimäärin 3 600 euron autoilla ajavat suomalaiset maksamaan tämä eliitin autoveroale tienkäyttömaksun tasaverolla. Keskimääräisellä 10 000 km:n vuosiajolla 1 000 euroa vuodessa lisää autoilun maksuja/veroja! Sen sijaan kymmeniä tuhansia euroja ökyautonsa autoverossa säästänyt sikariporras maksaisi suu messingillä tonnin vuodessa lisää tienkäyttömaksua, saman verran kuin vaikka 500 euron kotterolla ajava pienituloinen tai keskimääräisellä 3 600 euron autolla ajava tavisautoilija. Ökyautoilija jäisi kymppitonneja plussan puolelle, eli me muut tukisimme heidän autoverottomien autojensa hankintaa tienkäyttöverolla. Varsinaista anti-Robin Hood politiikkaa kokoomukselta, joka ryöstää köyhiltä rikkaille.

     Kokoomuksen sosialismi on vain sosiaalikapitalismia, ehkä jopa kapitaalikommunismia, joka yksitykstää pelurien: suurpääoma, yritykset ja omistajat voitot, mutta SOSIALISOI kulut, mm. kasvavan osan palkkakuluista(yritysten palkkatuet, sosiaalitukeminen alipalkkauksen jatkeena), tappiot ja ympäristörikokset veronmaksajille, yhteiskunnalle ja kansalle. Voitot heille, kulut meille! Joku hyväkäs kokpanssi onkin sanonut: ”Hei, me tienataan tällä!”

   • UHjK on todella nimensä mukainen toisin kuin Vastavalkea joka tuottaa uskomattoman paksua ja vanhanaikaista vasemmistopropagandaa. Suosii jatkuvasti valtamedian juttuja, mikä se sellainen vaihtoehtomedia on…

    • Ja sekös iisuttaa? Mee kuule sinne Verkkouutisten puolelle lukemaan omiesi juttuja ja anna kaikkien kukkien kukkia.

   • Huomaan, että VV:n kommentoijien keskuudessa vallitsee käsite-sekaannus. Oikeistomedia on Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen levittänyt ahkerasta sellaista propagandaa, että kaikenlainen sosialismi — joko sektoreittain tai laadullisesti miten hyvänsä sovellettuna — johtaa aina kommunistiseen hirmuhallintoon tai vähintäänkin nälänhätiin. Itse olen aina ymmärtänyt asian niin, että sosialismia voi soveltaa yhteiskunnassa asteittain, sektoreittain tai erilaisina variaatioina. Periaatteessa kaikki julkisesti rahoitettu toiminta kuluu yhteiskunnassa sosialistiseen toimintahaaraan. Sekatalouksissa sosialismia ja kapitalismia voidaan soveltaa rinnakkain, kun toimintasektorit valitaan järkevästi. Suomalainen hyvinvointivaltio rakennettiin sekatalousmallia soveltaen ja siitä on yhä merkittäviä osia jäljellä. Mutta nyt tämä ei käy, koska sosialismista on tehty kirosana. Kaiken sosialismin takana kummittelee joko bolshevistien totalitaristinen sosialismi eli kommunismi tai jopa kansallissosialismi (johon aina muistetaan liittää väkivaltaan yllyttävä rotuoppi.)

    Näin ihmisiä hallitaan. Luodaan äärimmäisellä negatiivisuudella ladattuja käsitteitä eli olkinukkeja, joita aina tarpeen mukaan loihditaan pelottavassa valossa esille, kun halutaan ajaa alas omalle intressiryhmälle epäedullisia näkemyksiä. Köyhien aito (ts. rahallinen) puolustaminen yhdistetään melkein aina sosialismiin, koska se vaati tulonsiirtoja eikä tämä tarve ole suinkaan vähenemässä. Älykkäiden ihmisen pitäisi sitten keskustella näiden aivopestyjen ja hysteerisiksi peloteltujen ihmisten kanssa. Nämä kun ovat taantuneet pelkiksi trolleiksi, jotka triggeröityvät olkinuken nähdessään ja aloittavat epä-älyllisen kiljumisensa. VV on sikäli arvokas sivusto, että täällä voi esiintyä talousvasemmistolaisena ilman pelkoa zombilauman päälle hyökkäämisestä.

    • ”Oikeistomedia on Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen levittänyt ahkerasta sellaista propagandaa, että kaikenlainen sosialismi — joko sektoreittain tai laadullisesti miten hyvänsä sovellettuna — johtaa aina kommunistiseen hirmuhallintoon tai vähintäänkin nälänhätiin”

     Toinen propagandamuoto on että vain vihervassarit ovat nwo-agendan puuhamiehiä ja siten edistävät nwo-kommunismia ja multi-kultia.
     Totuus kuitenkin on että nwo on illujen ja sionisti-rappareiden, siis ison rahan hanke Jota ’kolmen kopla’ ja yläluokka tukee.
     Ja yllätys yllätys, myös sionismia tukevat Persut.

     • Jep, tuo globalismin kaksihaaraisuus eli talousoikeistolaisuus yhdistettynä kulttuurivasemmistolaisuuteen on myös symbolisesti esitettynä vapaamuurareiden tunnusmerkissä eli harpin kahdessa haarassa. Keskellä on kirjain ’G’, joka voisi merkitä myös globalismia. Vapaamuurarien tunnuksen osia hieman siirtelemällä siitä saa aikaiseksi Salomonin sinetin aka. Daavidin tähti. Herttaista symboliikkaa tosiaan.

     • Veikkaanpa että porvarihallituksen jatkaessa Vastavalkea olisi ollut korkealla prioriteetilla vastamediana, joka pitää MV-lehden tapaan seuraavaksi ottaa käsittelyyn ja maalitukseen sekä kitkeä pois juurineen ”aivopesemästä” väärien näkemysten taakse. Tietenkin myös murkut.org vastamedian uutisotsikkoportaali on takuulla korkealla statuksella tuhottavista sivustoista, koska se kerää vaihtoehtomedian uutisia helposti nautittaviksi. No onneksi Rinteen hallitus ja sen jatkaja, mikäli perustuu samaan demarijohtoiseen punamultapohjaan, keskittyy muuhun kuin äärimmäiseen poliittisideologiseen poliisivaltiosensuuriin, jonka avulla turvataan suurpääoman marginaaliryhmien edut ja marginaalipolitiikan jatkuminen sekä vallan betonointi.

    • Suomessa kansallinen omistaminen, julkiset hyvinvointipalvelut ja infra liitetään sosialismiin, jota varsinkin kokoomus ”sosialisminpurkutalkoissaan” haluaa alasajaa.
     Ajatelkaapa nyt Norjan työläispuolueen kansallistamaa öljytuotantoa (kansan turvana maailman suurin yli 1 000 miljardin dollarin rahasto), joka on kokoomuslaisista tätä pohjoismaista ”sosialismia”. Kokoomus olisi valinnut mieluummin luonnonvaroiltaan rikkaan öljymaan Nigerian tien, jossa on toteutettu öljytuotannossa uusliberalismia eli yksityistämistä. Jokunen ulkomainen öljyparoni on rikastunut miljardeilla ja Nigerian paikalliset voidellut korruptiokokpanssit elävät myös leveästi, mutta vajaa 200 miljoonaisesta kansasta 50% eli vajaa sata miljoonaa ihmistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Tämäkö on uusliberalismin sosialisminpurkuohjelmaa, kaikki resurssit monilta yksille? Vaikuttaa pyramidihuijaukselta, joka ei valu kuin gravitaatiolakien vastaisesti ylöspäin pyramidin huipulle.

     • Norjan kansallisaarteen öljyn sijaan Suomessa kokpanssit purkivat sosialistista kansallisomaisuutta myymällä tai luovuttamalla tässä Sammonryöstössä Suomen kansan vähintään 30 000 miljoonan euron, joissain arvioissa jopa 50 000 miljoonan euron arvoiset lanntoitefosfaattivarannot ulkomaille 207 miljoonalla eurolla.

      GrowHow – liian suuri erehdys kerrottavaksi
      http://mita-olisi-tutkittava.blogspot.com/2008/09/growhow-liian-suuri-erehdys.html
      ”Jostakin syystä talouselämän lehdet ovat lähes vaienneet paljon huono-onnisemmasta GrowHow-kaupasta, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Ehkä virhe on täysin uskomaton.

      Valtio oli myös Kemiran ja siitä myöhemmin irrotetun lannoitetehdas GrowHow:n suurin omistaja. Valtio päätti luopua GrowHowsta ja myi loput osakkeensa norjalaiselle lannoitejätti Yaralle. Valtio, joka suurimpana omistajana hallitsi yli kolmannesta yhtiöstä, sai GrowHow-osakkeistaan 207 miljoonaa.

      Tuolla kolmanneksella Yara joutui – oikeammin pääsi – tekemään ostotarjouksen yhtiön lopuistakin osakkeista ja onnistui siinä, sillä tarjosihan Yara pörssipelureille kunnon pikavoitot. Samaan aikaan ostajan edustaja arvioi yhtiön varallisuudeksi 870 miljoonaa. Valtio siis myi Jyri Häkämiehen nimissä 290 miljoonaa 207 miljoonalla – tässä vaiheessa.

      Juuri ennen vuoden 2007 kesällä tehtyä kauppaa Suomen valtio oli asetuksella määrännyt, että Suomessa ei saa käyttää käytännössä kuin GrowHown lannoitteita. Tämän se teki kiristämällä lannoitteita koskevia säädöksiä niin, että käytännössä vain GrowHown Siilinjärven ja Soklin fosfaatti kelpaavat. Nyt meillä tulee käyttää kadmiumin osalta puhtaampia lannoitteita kuin EU:n luomuasetukset määräävät, eikä muilla lannoitetehtailla ole asiaa Suomen markkinoille.”
      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3353149-hakamies-myi-pilkkahinnalla-nyt-lannoitteiden-hinnat-karkaavat-kasista

      Kullan, skandiumin, litiumin, pohjavedet ym. kansallisten aarteittemme kohdalla ollaan osin tehty ja tehtäneen jatkossakin samoin.

    • ”Köyhien aito (ts. rahallinen) puolustaminen yhdistetään melkein aina sosialismiin, koska se vaati tulonsiirtoja eikä tämä tarve ole suinkaan vähenemässä”

     Tulonsiirrot eivät ole köyhien aitoa puolustamista vaan köyhien kalastamista valtion turvaverkolla yhä suuremmin saaliiden.

     Aitoa, todellista ja kestävää köyhien puolustamista on verotuksen ja sääntelyn purku jolloin yritykset pystyvät työllistämään ja jonka tuloksena kansalaisten riippuvuus valtion sosiaaliturvasta poistuu. Mutta tätähän sosialistipäättäjät eivät nimenomaan halua ja hyväksy, koska tavallisten kansalaisten omillaan toimeentuleminen on heidän valta-asemalleen ja varallisuudelleen pahin uhka.

     • Yritysten palkkatukeminen ja palkkojen halpuuttaminen jota kompensoidaan sosiaalituilla palkan jatkeena ovat tämän uusliberalistisen sosiaalikapitalismin sairaimpia ilmentymiä. Kaikki palkkatuet ym. pois ja ihmiset töihin vain normaalilla tes-palkalla ensin esim. harjoittelijan palkalla. Tämä tervehdyttää työmarkkinoita ja poistaa monilta työläisiltä tukitarpeen. Suomessa on jo nyt viitekehyksemme Pohjoismaiden ylivoimaisesti alimmat työläisten palkat, joten tämä yritysten, usein menestyvien ja omistajilleen suuria osinkoja maksavien yritysten sossupummitukeminen on lopetettava.

      Suomen yritysten, pääoman ja omistamisen verotus ei ole mitenkään korkeaa EU-tasolla, vaan monilta osin jopa alhaista. Esim. yritysten yhteisövero 20% yksi EU:n alhaisimmista. Suomen nykyinen verotustaso on varsin kohtuullinen suurimpia ansiotuloja lukuunottamatta, tosin kyseisellä tulotasolla yleensä suurin osa tuloista saadaan pääomatuloina, joiden verotus on Suomessa matalahkoa. Pääomatulojen palauttaminen samaan veroprogressioon työn ansiotulojen ja muiden henkilökohtaisten tulojen kanssa mahdollistaisi ansiotulojen korkeimpien progressioiden alentamisen.

 14. Kuka on tällä hetkellä Suomessa poliittisen sirkuksen pääohjaaja ja tirehtööri ? Valta on tainnut hiljattain vaihtua kuoleman vuoksi. Tällöin presidenttikin valitteli jotain väsymyksestä… Orpot, Sipilät ja Rinteet ovat hierarkiassa alhaalla ja heidän osansa on vain näytellä. Todellinen valta Suomessa on vanhoilla suvuilla ja rikkailla korporaatioilla, joiden ”filosofiset” puuhamiehet ohjailevat salaisesti poliitikkoja ja koko kansaa. Nämä ovat puolestaan alisteisia lännen maaniselle ja okkultiselle valtapyramidille, joka pitää tätä maata näpeissään hyvin helposti. Vaikutelmana on, että presidenttimme olisi taannoisten tapahtumien seurauksena voinut kohota ylemmäs 33 – asteen vapaamuurariudesta.
  Pohjois-Korea- esimerkki edellä kertoo siitä, miten uskomattomat mittasuhteet silmänkääntämisellä ja huijaamisella on. Suomen kansan feikki-itsenäisyyspäivänä toivotan kaikille heräämistä ensiksi omaan sisäiseen itsenäisyyteen ja vapaaseen minä-lähtöiseen ajatteluun ja arviointiin !
  Journalistien koulutus kuuluu osana puppenäytelmän rakentamiseen, toimittajat tekevät työtä elättääkseen perheensä. Tärkeimpiin asioihin heillä ei ole minkäänlaista vapaata kannanottomahdollisuutta vaikka olisivat kuinka päätoimittajia.

  • ”… feikki-itsenäisyyspäivänä toivotan kaikille heräämistä ensiksi omaan sisäiseen itsenäisyyteen…”
   Tuota voi toivoa mutta totuus on että päivä päivältä omilla aivoilla ajattelevien määrä vähenee huolestuttavasti maassamme ja aivopestyjen määrä kasvaa. Se on huono lähtöpohja muutoksille parempaan.
   Kun aivopesu etenee riittävän pitkälle niin minä-lähtöinen ajattelu ja arviointikyky hukataan.

  • Näin on, Vanki nro X…. mihin tahansa kätesi isket, löydöt sieltä huijauksen. Poliittisen teatterin mittasuhteet ovat järkyttävän suuret, ja sama toimii täydellä teholla myös viihdeteollisuudessa. Aina kuin joku, kuten esimerkiksi Jari Sillanpää ja Tony Halme, joutuu/on joutunut valemedian ajojahdin kohteeksi, mietin automaattisesti sitä, että mitähän ko. henkilö on tehnyt (tai jättänyt tekemättä.) Selvää tähänkin asiaan liittyen on se, että huumeiden levitys Suomessa toimii Supon alaisuudessa, joten helppo on sujauttaa huumepussi kenen tahansa autoon, itsemurhayrityksistä puhumattakaan…. wink wink. Sama toimii toisinkin päin, eli mikäli valemedia nostaa jonkun sankariksi, sekin perustuu aina satanisti-eliitin agendaan, koska elämme valheiden viidakossa. Olitpa siis isänmaallisesta Halmeesta mitä mieltä tahansa, selvää on se, että hän oli pedofiili-tutkimuksineen ja ’paljastuskirjoineen’ piikki eliitin lihassa.

 15. Itsenäisyys meni 23 vuotta sitten. 6.12 siitä on jäljellä hapansilakoiden sukujuhlat presidenttin linnassa ja kansa hämmästelee sitä pukujuhlien loistoa. No onpahan edes vapaapäivä..

 16. Työmarkkina-asiantuntija: Rinne puuttui työmarkkinoihin edeltäjäänsä vähemmän
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006335661.html
  ”Sipilän perinnöksi jääneet kiky-tunnit hiertävät

  Helander huomauttaa, että viime vaalikaudella pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puuttui työmarkkinamekanismiin huomattavasti pääministeri Antti Rinnettä (sd.) voimakkaammin.

  – Sipilä puuttui työmarkkinoiden logiikkaan aika hurjastikin. Hän tuli hyvin aggressiivisesti työmarkkinoihin puuttumaan, Helander sanoo.

  Merkittävintä oli painostus pakkolaeilla kilpailukykysopimuksen edistämiseksi. Edellisellä hallituskaudella työmarkkinaosapuolet solmivat kilpailukykysopimuksen, johon kuului työajan palkaton pidennys eli niin sanotut kiky-tunnit. Sipilän hallituksen väläyttämillä pakkolaeilla olisi muun muassa leikattu lomarahoja, pisimpiä vuosilomia ja sairauslomapalkkaa.”

  Kokoomus, EK ja muut työnantajajärjestöt ja oikeisto-omisteinen mainosvaltamedia ovat propagandoineet kovaan ääneen miten Rinne puuttuu työmarkkinoihin, vaikka edellinen Sipilän ja Orpon PersKeKo-täysporvarihallitus se työmarkkinoihin puuttuikin. Miksi valtamedia on taantunut vallan vahtikoirasta EKokoomuksen Lennu-sylikoiraksi, joka räksyttää yksinapaista mediapoolin uusliberalismin suurpääomapropagandaa?

 17. Oliko kuitenkin eliitin vastaisku sossujen sisällä: Sanna Marin on eliitille kirjoittamaton kortti, josta haluttiin päästä eroon. Todennäköisesti opetetaan nopeasti tavoille. Antti Lindtman on perinteisen sossupolun taapertaja.

 18. Reportteri (mikä uljas ammatti !) Tobias Pettersson kirjoitti HBL:ssä 24.12.2019 julkaistussa kirjoituksessaan, jonka alaotsikkona on ”Om en statsminister avgår har medborgarna rätt att veta varför.”, muun ohella seuraavaa:

  ”Vad handlade då den exceptionella regeringskrisen om? (…) Centern valde attdra mattan undan Rinne med hänvisning till att statsministern uttryckt sig otydligt om postkrisen. Det insinuerades att Rinne talat osanning i riksdagen, men ingen kunde säga exakt vilken uppgift som skulle ha varit en lögn.”

  ”(…) Om man får tro uppgifter ur en Whatsapptråd som läcktes till Iltalehti var det en klick centerpartister som såg en chans att bli av med en statsminister som hade en för dem misshaglig facklig bakgrund. Centerns ordförande Katri Kulmuni (…) utan att svar på vad det förlorade förtroendet för Rinne egentligen handlade om.”

  Käsitykseni mukaan Pettersson on kuvannut asian käsittelemiltään osin oikein.
  Kuvaan on syytä kuitenkin hieman laventaa ja täsmentää: pääministeri Rinteeseen, omistajaohjausministeri Paateroon ja Rinteen hallitukseen kohdistuneen ajojahdin alkutahdeista vastasi kokoomuksen eduskuntaryhmä välikysymyksellään 28.11.2019 (VK 2/2019 vp).

  Joka tapauksessa Pettersson on ydinkysymyksessä osunut maaliin: ” Det insinuerades att Rinne talat osanning i riksdagen, men ingen kunde säga exakt vilken uppgift som skulle ha varit en lögn.”

  Pettersson on päätynyt samaan johtopäätökseen kuin HBL:n pääkirjoittaja jo 4.12.2019: ”hittills har ingen kunnat påvisa att Antti Rinne har farit fram med osanning”. [kukaan ei ole tähän mennessä näyttänyt toteen, että Antti Rinne olisi valehdellut]

  Summa summarum: Ainoana valtamedian edustajan HBL (= Suomen ruotsinkielisen valtamedian osana] näyttää oivaltaneen kupletin juonen. (Suomenkieliseltä valtamedialtamme tämä ei näytä onnistuneen.) On järkyttävää ja aidon demokratian perusperiaatteiden vastaista, että meillä pääministeri saadaan pois tehtävästään varsin heppoisin tai kyseenalaisin ja jopa mielivaltaisin perustein.
  (Peruste on varmasti mielivaltainen tapauksessa, jossa väitetään kyseisen henkilön valehdelleen mutta väite jää näyttämättä toteen.)

  Otetaan vielä tarkasteluun ’ay-tausta’. Lähdetään liikkeelle vaikkapa perustuslaista.

  ”Jokaisella on yhdistymisvapaus. (…) Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.” (Suomen perustuslain 13. pykälän 2. momentti)

  Jatketaan sitten Euroopan unionin perusoikeuskirjalla ((2000/C 364/01): ”Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus1.Jokaisella on oikeus rauhanomaiseen kokoontumisvapauteen ja yhdistymisvapauteen kaikilla tasoilla erityisesti poliittisessa, ammattiyhdistys- ja yhteiskunnallisessa toiminnassa, mihin sisältyy, että jokaisella on oikeus perustaa yhdessä muiden kanssa ammattiyhdistyksiä ja liittyä niihin etujensa puolustamiseksi.” (12. artiklan 1. kappale).

  On järkyttävää, että Suomessa eräissä poliittisissa puolueissa on ihmisiä, jotka pitävät negatiivisena sitä seikkaa, että poliittinen kilpailija omaa ay-taustan eli toiminnallaan tukenut perusoikeuksien toteutumista!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here