Voima-lehdessä 9/2019 oli Miika Auvisen artikkeli “Villit teoriat ruokkivat populismia”, missä minut sekä kollegani Kale (ent. Steen1) mainittiin. Harmikseni joudun toteamaan, että aiheen käsittely oli monilta osin samoja kaavoja toistava kuin millä tahansa muullakin valtamedialla. Kolmisen vuotta sitten Ylen julkaisemissa, mielestäni premisseiltään arveluttavissa jutuissa paheksuttiin satakuntalaisen korkeakoulun taiteenalan opinnäytetyötä, jossa inspiraation lähteinä oli käytetty vaihtoehtomedioiden lisäksi minunkin musiikkiani.

Floridan yliopiston Professori Lance dehaven-Smith on osoittanut tämäntyyppisissä artikkeissa viljellyn salaliittoteoria-termin olevan alun perin Yhdysvaltain tiedustelupalvelun “semanttinen ase”, joka on sittemmin popularisoitunut nykyiseen voimakkaita mielleyhtymiä sisältävään merkitykseensä jo 70-luvulta lähtien tarkasti harkitun propagandakampanjan avulla. Presidentti John F. Kennedyn salamurhan jälkeen “valtaapitävät” olivat ilmeisesti huolissaan sen suhteen, että tapausta tutkineen Warrenin komission raporttiin eivät kaikki kansalaiset varauksetta uskoneet.

Amerikkalaisten mediatalojen ja tiedusteluorganisaatioiden harjoittama “sopupeli” käy ilmi myös toimittaja Gary Webbin traagista tapausta tarkasteltaessa. Webb paljasti 90-luvulla Dark Alliance -artikkelisarjassaan Nicaraguan vastavallankumouksellisten Contra-sissien USA:ssa käymää huumekauppaa; toimintaa, jolta virkavalta poliittisista syistä vähintään käänsi katseensa ja jota se mahdollisesti myös auttoi ja tuki. Suuret lehtitalot hyökkäsivät Webbin kimppuun etsien agressiivisesti Dark Alliancesta virheitä. Painostuksen alaisena Webbin työnantaja irtisanoi hänet.

Myöhemmin viralliset tutkimukset todistivat Webbin keskeiset argumentit tosiksi. Se ei kuitenkaan auttanut työnsä ja maineensa menettänyttä miestä, joka masentui ja lopulta teki itsemurhan ampumalla itseään huomiota herättävästi kaksi kertaa kasvojen ja pään alueelle. Vuonna 2014 yleisön tietoon tuli vuosia aikaisemmin julkaistu CIA:n sisäinen aikakauslehti missä kiiteltiin maan suuria lehtitaloja yhteistyöstä Dark Alliancen aiheuttaman kohun “hoitamisessa”.

Oli lopullinen totuus tällaisten tapausten taustalla mikä hyvänsä, ajatus journalisteista valtapoliittisia agendoja suojelevina “portinvartijoina” on mielestäni puhdasta totalitarismia.

Olen pitkälti samaa mieltä Voiman jutun kanssa sen suhteen, että “piilotettuja valtarakenteita” kartoittaessa faktoihin pohjautuva journalismi toimii oletuksia ja mielipiteitä paremmin. Mielestäni tästä ohjenuorasta joidenkin artikkelissa mainittujen julkaisujen toivoisikin ottavan oppia. Artikkelin kontekstin huomioon ottaen on kuitenkin vaikea olla mieltämättä varsin tarkoitushakuiseksi sitä, että peräänkuulutetaan faktapohjaista journalismia ja samalla jätetään Hannu Yli-Karjanmaan hienosti tutkittu ja lähteistetty, Suomessa uraauurtanut kirja Valtiot ja terrorismi kokonaan käsittelemättä. Eipä silti, että muutamia vuosia sitten menehtynyt Yli-Karjanmaa olisi ansainnut, saati varmaan halunnutkaan osakseen lisää mediakohtelua, joka on tehty yksipuolisten, todistusvoimaltaan usein hätkähdyttävän heppoisten valtiollisten narratiivien ehdoilla.

Kirjoittaja on historiaa opiskellut rap-artisti. Hänen uusin albuminsa on Koti6:n kanssa tehty ”Leipäjono”, jota voi kuunnella myös Spotifyssa.

Vastavalkea julkaisee tämän Voima-lehden julkaiseman kirjoituksen uudelleen Jontin luvalla.

Vastavalkea lähetti Voimalle toukokuussa 2017 oman vastineensa, jossa oikaistiin lehden numerossa 4/2017 Vastavalkeasta esitettyjä virheellisiä väittämiä. Voima kieltäytyi lopulta julkaisemasta Vastavalkean vastinetta.

Lähteet

Lance deHaven-Smith: Conspiracy Theory in America (University of Texas Press, 2013)

Suomen journalistiliitto (29.10.2014): Toimittaja Webbin kohtalo puhuttaa taas

Elias Krohn | Kansan uutiset (17.10.2008): ”Valtioiden tarjoamaan tietoon luotetaan liikaa(Hannu Yli-Karjanmaan haastattelu)

Hannu Yli-Karjanmaa: Valtiot ja terrorismi (Multikustannus, 2008; päivitetty pdf-muodossa 2013)

Lue myös

19 KOMMENTTIA

 1. Kiitokset Jontille ja VV:lle ilahduttavasta kirjoituksesta. Tässä yhteydessä tulivat mieleen eräät Michael Parentin (Ph.D.) kirjoitukset.

  Michael Parenti on conspiracies: “Conspiracy is a legitimate concept in law: the collusion of two or more people pursuing illegal means to effect some illegal or immoral end. People go to jail for committing conspiratorial acts. Conspiracies are a matter of public record, and some are of real political significance. The Watergate break-in was a conspiracy, as was the Watergate cover-up, which led to Nixon’s downfall. Iran-contra was a conspiracy of immense scope, much of it still uncovered.”

  Those who suffer from conspiracy phobia are fond of saying: ”Do you actually think there’s a group of people sitting around in a room plotting things?” For some reason that image is assumed to be so patently absurd as to invite only disclaimers. But where else would people of power get together – on park benches or carousels? Indeed, they meet in rooms: corporate boardrooms, Pentagon command rooms, at the Bohemian Grove, in the choice dining rooms at the best restaurants, resorts, hotels, and estates, in the many conference rooms at the White House, the NSA, the CIA, or wherever. And, yes, they consciously plot – though they call it ”planning” and ”strategizing” – and they do so in great secrecy, often resisting all efforts at public disclosure. No one confabulates and plans more than political and corporate elites and their hired specialists. To make the world safe for those who own it, politically active elements of the owning class have created a national security state that expends billions of dollars and enlists the efforts of vast numbers of people.
  (…)”
  #
  Michael Parenti received his Ph.D. in political science from Yale University. He has taught at a number of colleges and universities, in the United States and abroad. Some of his writings have been translated into Arabic, Azeri, Bangla, Chinese, Dutch, French, German, Greek, Italian, Japanese, Korean, Persian, Polish, Portuguese, Russian, Serbian, Spanish, Swedish and Turkish. – Michael Parenti was born and raised in an Italian-American working class family in New York City. After high school he worked for a number of years then returned to school, eventually earning a B.A. from City College of New York, an M.A. from Brown University, and a Ph.D. in political science from Yale University. His many books include The Face of Imperialism (2011); God and His Demons (2010); The Assassination of Julius Caesar (2003); and Democracy for the Few, 9th edition (2010).

 2. Läntisen maailman valtamedian ja todellisen valtakoneiston (se kulississa pysyvä) yhteispeli on se mätäpaise joka mahdollistaa nykyisen kaltaisen kusetukseen perustuvan voimapolitiikan, esim jenkkien toteuttamana. Se kun puhkaistaan, alkaa kansat ja ihmiset heräillä. Hereillä olo ja valheille älähtäminen on parasta lääkettä maailman ongelmille.

  Nyt pienet piirit pirtin nurkissaan vähän puhisee ja älähtälee, he vain saavat hihhulin ja salaliittoteoreetikon leiman otsaansa. Riittävän äänekäs voi jatkaa outoja valtavirrasta poikkeavia puheitaan työttömänä tai mullan alla.

  Tuo mätäpaise on yhden valitun heimon elitistien liki suvereenillä miesylivoimalla miehitettämä ja suojakertoimet tuolle porukalle on maailman kovimmat, mitä nyt rahalla voi saada, mitä nyt keskeisen valuutan omistamalla voi saada. Ei siitä kukaan uskalla puhua vaikka pitäisi. Opetusfilmit ja asenteenmuokkaus jatkuu vuosittain kymmenillä elokuvilla ja dokumenteilla jokaisen pirtin vastaanottimessa.

  • Noin se menee. Ja melkein jokaisen – ainakin läntisen – maan eliitit ja ylimystö on myynyt itsensä tuolle illu-piirille siinä toivossa että se poikii itsellekin.
   Ja poikiihan se aikansa mutta se voi olla lyhytnäköistä politiikkaa kun tulee se aika ettei heitäkään enää tarvita muussa kuin rengin hommassa.
   Nyt vielä voivat nwo-illujen lakeijana hyötyä itsekin omia kansojaan tuhotessaan ja velkaorjiksi alistaessaan mutta eivät ymmärrä että kusevat pottinsa pitkässä juoksussa kun ovat hommansa hoitaneet ja maansa myyneet.
   Venäjällä aikoinaan kävi niin että kun maan aristokratia ei ymmärtänyt asettua kansan tueksi bolsuvaaraa vastaan se sai maksaa sen sitten omalla hengellään kun bolsut ottivat vallan ja lahtasivat sitten oikein reippaasti maan eliittiä. Puhutaan jopa monista ellei 10 miljoonasta.

 3. WOW… suurkiitokset. Naseva ja rohkea kirjoitus, joka kaikessa lyhykäisyydessään kertoo ’Pedon systeemistä’ todella paljon.

  > Webb paljasti 90-luvulla Dark Alliance -artikkelisarjassaan Nicaraguan vastavallankumouksellisten Contra-sissien USA:ssa käymää huumekauppaa; toimintaa, jolta virkavalta poliittisista syistä vähintään käänsi katseensa ja jota se mahdollisesti myös auttoi ja tuki. >

  Ei mahdollisesti, vaan varmuudella. Maailmanlaajuinen suojelupoliisiverkosto (johon kuuluu myös Supo) on kansainvälisen huumeiden levityksen kulmakivi, vaikka sitä on vaikea asiaan perehtymättömän rivikansan uskoa . Valemedia puhuu ’salakuljettajista’’, ’salaperäisistä luukuista’ ja loputtomasta ’taistelusta huumemafiaa vastaan’, mutta se ei voisi olla kauempana totuudesta. Tämän murheellisen (vai pitäisikö sanoa; sairaan) asian myös salaliitoista ja huumemaailmasta kirjoittanut/puhunut, edesmennyt toimittaja Perttu Häkkinenkin hyvin todennäköisesti tiesi.

 4. Kannabiksen käytön lisääntyminen nuorison keskuudessa on liikaa vaiettu asia. Kasvuiässä olevien lasten ja nuorten koukuttuminen kännyköihin on ilmiö, joka kulkee rinnalla. Sekä Suomessa että Saksassa tuotiin esille hiljattain miltei samanaikaisesti vihreitten taholta ehdotusta vapaamielisemmästä suhtautumisesta kannabikseen.
  Lasten ja nuorten tyhmistyminen kännyköiden käytön myötä on Keski-Euroopassa runsaasti keskustelua herättänyt asia. Neurologi Manfred Spitzer puhuu esitelmissään eri puolilla digitaalisesta dementiasta, smart phone-pandemiasta. Hän perustelee asiaa kasvamassa olevan, kehittyvän ihmisen ajattelu- tuntemis-aistimis- ja liikkumiskyvyn rappeutumisella.
  Sekä Suomesta että Saksasta on kantautunut paljon viestejä kielellisen ja matemaattisen kyvyn romahtamisesta. Saksassa pyritään opiskelemaan matematiikkaa yliopistoon, ilman että hallitaan murtolukuja, tästä ovat alan puolisensataa yliopistoprofessoria kirjelmöineet ylimmille opetusviranomaisille.
  Ranskassa kännyt on kielletty kouluissa, samoin Kiinassa. Näissä maissa asia on siis ymmärretty.
  Manfred Spitzer katsoo, että vasta aikuinen kestää älylaitteen haittavaikutuksia. Älypuhelin on palvelija ja renki eikä isäntä, kuten lobbarit toivovat.
  No, tämä läntisin agenda on sangen monipuolinen. Ei kuljeta yksillä rattailla, jotta päätösvalta tulevaisuudessa saadaan varmistettua ainoalle valtapiirille. Tässä kuviossa ei sellaista käsitettä kuin journalismi muisteta tulevaisuudessa kuin menneisyyden kummallisuutena. Valtalehdistöäkään ei kohta tarvita, kun päähän asetettava siru ajattelee ja päättää puolestasi.
  https://www.youtube.com/watch?v=4ZG1bPD-otE

 5. Satuilu sallittaneen. Olen kuullut huhuja tavallisesti perillä olevista lähteistä (Siilinjärven Kokoomusnuoret), että Hämeenlinnan naisvankilan lusijattaret ovat valinneet spesiaalilusijattareksi erään syyttäjättären. Perusteluna mainitaan, että hän (eller hon) olisi sekoittanut vallan kolmijako-opin periaatteet ja ruvennut spekuloimaan sillä minkälaiset teot ovat rangaistavia ja missä määrin ja astunut täten eduskunnan liikavarpaille.
  Aluksi lusijattarien Korkein Neuvosto oli ajatellut,, että jokin vankeinhoitolaitoksen (transatlanttisessa oikeuskäsityksessähän roistot tarvitsevat aivan erityistä hoivaa ja paapomista; uhrit saavat tulla toimeen miten parhaaksi katsovat.) edustaja olisi tittelin arvoinen, koska vihdoinkin oltiin päästy eroon häpeällisistä pyttyselleistä.
  Lussekaakuksi valittiin oulaisten jälkiuunileipä kraanaveden kera. Lopuksi laulettiin virsi ”kenen joukoissa seisot, kenen lippuva kannat”. Tilaisuuden lopuksi lusijaneitokaiset virittivät vielä kyynel silmissä internationaalen ” työ norjat (notkeat) zorron yöstä nouskaa”.

  • jykä, lämmin kiitos hymyilytyksestä. Tuli ennalta arvaamatta. Sinua on selvästikin siunattu satuilijan armolahjalla. Oli hauskaa hymyillä (olin itse asiassa vähällä nauraa ääneen mutta sitten muistin asuvani maassa, jossa sellaista käyttäytymistä pidetään ylimitoitettuna). Maamme nykytilaa kuvaa sekin, että Pohjoismaiden suurlevikkisintä sanomalehteä lukiessa en muista aikoihin hymyilleeni. Toisin oli taannoin toisen iltapäivälehden pakinoitsijan (Bisquit) tuotosta lukiessa. Muistan, miten vuosikymmeniä sitten piti lopettaa sporassa pakinan luku, kun olin tukehtua nauruun. Jouduin nimittäin nauramaan äänettömästi, kun en hennonnut häiritä hartaasti äänetöntä raitiovaunuseurakuntaa.

   Zorron yön odotuksessa

   Tapio

 6. Valtio hallinto peittelee ennen ja jälkeen tekemänsä rikoksen kuten USAssa on kirjoituksen mukaan tehtyja. Varmoja näyttöjä on kertynyt useista muistakin rikoksista jolloin on syntynyt virallinen valetotuus ja epävirallinen totuus kansalaisten pohdittavaksi ja tietysti suurin osa kansasta kallistuu virallisen valetotuuden kannalle juuri valtion jälki vaikuttamisen takia.
  Entisaikaan lehdistö ja poliitikot pystyivät selvittämään useita valetotuuksia mutta kohtelu oli ihan samaa kuin nykyäänkin jos yrität julkaista virallisesta narratiivista poikkeavan uutisen toimittajana niin se estetään ja toimittaja erotetaan jos ei tyydy julkaisemisen kieltoon.
  Suomi ei poikkea USAsta muuten kuin että sillä vähemmän näitä näyttäviä deep staten tekemiä rikoksia jotka liittyy ulkomaihin mutta sisäpoliitiikkassa niitä näkyy olevan oikestaan koko ajan kuten nyt hallituksen perättäiset kaato ja sen yritykset, mutta myös aiemmat eduskunnan työhön vaikuttamiset tai salaaminen siltä, EUiin liittyminen aikaiset valtion toimet ennen ja jälkeen sen. Myös Yle on erottanut toimittajia uutisointinsa takia mutta PietarinTrolli-Jessikka on vissiin on pysynyt sitkeästi Ylen palkkalistoilla huolimatta epämääräisistä suhteistaan CIAaan ja Lontoon trollitehtaaseen.

  Valtiohallinnon läpinäkymättömyys tekee Suomesta samanlaisen totaliristisen valtion kuin USA on ja taitaa olla yleinen ilmiö maailmalla johtuen deep staten tiedusteluorganisaation massiivisesta vaikutuksesta poliitikkoihin ja niiden tekoihin sekä niiden peittelyssä ennen ja jälkeen.

 7. On aika Suomenkin erota EU-diktatuurista ennenkuin Afrikka-Suomi on todellisuutta:

  ”EU-läcka: ny lag kriminaliserar spridning av information om invandringens konsekvenser samt kritik av EU
  ► En rapport om en nytt lagförslag inom EU har läckt ut via en advokat som arbetar i Europaparlamentet. Advokaten vars identitet inte kan offentliggöras med hänvisning källskyddet berättar att denne via EU-domaren tagit del av informationen om ny lagstiftning som skall göra det svårt och i vissa fall olagligt att kritisera invandringen till EU och det europeiska befolkningsutbytet…”

  https://nyadagbladet.se/utrikes/lacka-fran-eu-advokat-ny-lag-kan-kriminalisera-migrationskritik/

 8. Ihmisten luottamuksen mentyä valtaapitävään eliitiin meneillään on jonkinlainen ”damage control” -harjoitus, mutta se ei auta pitämään valherakennelmaa koossa.

 9. The very word ”secrecy” is repugnant in a free and open society; and we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and to secret proceedings. We decided long ago that the dangers of excessive and unwarranted concealment of pertinent facts far outweighed the dangers which are cited to justify it.

  Even today, there is little value in opposing the threat of a closed society by imitating its arbitrary restrictions. Even today, there is little value in insuring the survival of our nation if our traditions do not survive with it. And there is very grave danger that an announced need for increased security will be seized upon by those anxious to expand its meaning to the very limits of official censorship and concealment.

  That I do not intend to permit to the extent that it is in my control. And no official of my Administration, whether his rank is high or low, civilian or military, should interpret my words here tonight as an excuse to censor the news, to stifle dissent, to cover up our mistakes or to withhold from the press and the public the facts they deserve to know.

  President John F. Kennedy
  Waldorf-Astoria Hotel, New York City
  April 27, 1961
  https://www.jfklibrary.org/archives/other-resources/john-f-kennedy-speeches/american-newspaper-publishers-association-19610427

  —————-

  Sana ”salaisuus” on vastenmielinen vapaassa ja avoimessa yhteiskunnassa; ja me olemme kansana luontaisesti ja historiallisesti vastustaneet salaseuroja, salaisia ​​valaehtoja ja salaisia ​​menettelyjä. Päätimme jo kauan sitten, että asiaankuuluvien tosiasioiden liiallisen ja perusteettoman salaamisen vaarat ovat huomattavasti suuremmat kuin vaarat, jotka on mainittu sen perustelemiseksi.

  On järjetöntä vastustaa suljetun yhteiskunnan muodostamaa uhkaa jäljittelemällä sen mielivaltaisia ​​rajoituksia. Kansakunnan selviämisen vakuuttamisessa ei ole juurikaan arvoa, jos periaatteemme ei selviä sen kanssa. Ja on erittäin vakava vaara, että tietoturvan lisäämisen tarpeeseen tarttuvat ne, jotka haluavat virallistaa sensuurin ja kätkemisen.

  Niinpä en aio sitä sallia sikäli kuin se on minun vallassani. Eikä kenenkään hallintoni siviili- tai sotilasvirkamiehen pidä tulkita näitä sanojani tekosyynä sensuroida uutisia, tukahduttaa erimielisyydet, peittää meidän virheemme tai pidättää lehdistöltä ja yleisöltä tosiasiat, jotka he ansaitsevat tietää.

 10. Jatkoa JFK:n puheeseen…

  It requires a change in outlook, a change in tactics, a change in missions–by the government, by the people, by every businessman or labor leader, and by every newspaper. For we are opposed around the world by a monolithic and ruthless conspiracy that relies primarily on covert means for expanding its sphere of influence–on infiltration instead of invasion, on subversion instead of elections, on intimidation instead of free choice, on guerrillas by night instead of armies by day. It is a system which has conscripted vast human and material resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific and political operations.

  Its preparations are concealed, not published. Its mistakes are buried, not headlined. Its dissenters are silenced, not praised. No expenditure is questioned, no rumor is printed, no secret is revealed. It conducts the Cold War, in short, with a war-time discipline no democracy would ever hope or wish to match.

  ——————-

  Vaaditaan muutosta näkökulmissa, muutosta taktiikassa ja muutosta tehtävissä — hallituksen, kansan, jokaisen liikemiehen tai työntekijöiden edustajan ja jokaisen sanomalehden osalta. Sillä meillä on kaikkialla maailmassa vastassamme monoliittinen ja armoton SALALIITTO, joka luottaa ensisijaisesti peiteltyihin keinoihin vaikutuspiirinsä laajentamiseksi — soluttautumiseen hyökkäämisen sijasta, kumouksiin vaalien sijasta, pelotteluun vapaan valinnan sijasta, sisseihin yöllä armeijoiden sijasta päivällä. Se on järjestelmä, joka on valjastanut valtavat inhimilliset ja aineelliset resurssit tiiviisti sidotun, erittäin tehokkaan koneiston rakentamiseen, joka sisältää sotilaalliset, diplomaattiset, tiedustelu-, taloudelliset, tieteelliset ja poliittiset operaatiot.

  Sen valmisteluja ei julkisteta vaan salataan. Sen virheitä ei otsikoida vaan haudataan. Sen toisinajattelijat vaiennetaan, eikä niitä kiitetä. Menoja ei kyseenalaisteta, huhuja ei julkaista, salaisuuksia ei paljasteta. Se johtaa kylmää sotaa, lyhyesti sanottuna sota-ajan kurinalaisuutta, jonka kanssa mikään demokratia ei koskaan toivoisi eikä haluaisi sovittautua yhteen.

  (HUOM. Tuolloin 1961 käytiin kylmää sotaa. Kylmän sodan jälkeen, käynnistettiin 9/11 ”terrori-iskuilla” globaali terrorismin vastainen sota ja myöhemmin Ukrainan tapahtumilla informaatiosota Venäjä-uhkineen.)

  • Olisiko ihmiskunta vähitellen kypsymässä JFK:n hienon puheen taakse ja laajemminkin ymmärtämässä hänen näyttämänsä esimerkin arvon. Hänessä Amerikka menetti yhden kaikkein upeimmista ja sen jälkeen vain illu-huijarit ja heidän rappari-lakeijansa ovat juhlineet.
   Ehkä on tullut aika, että maan kansa alkaa sen ymmärtää ja on saamassa tarpeekseen — ja muuallakin kuin Amerikassa.

 11. Webbin Dark Alliance oli hienoa ja arvokasta työtä, mutta paljasti käytännössä vain yhden vasta-alkaneen kansainvälisesti kilpailevan aseden salakuljetusrigin (Amiram Nir-North). Samaan aikaan Iraniin, Irakiin ja Nicaraguaan toimitettiin kaikkiaan valtavat määrät aseita neljän muun keskeisen salakuljetusringin kautta. Keskeisin ja vanhin näistä (1980-luvun alusta) oli Likud-puolueen ja Robert Gatesin tukema CIA-Mossad/IDF-yhteistoiminta, jonka Nir-North pyrki haastamaan – huonolla menestyksellä. Nir-North pyrki saamaan osansa kymmenien miljarden bisneksestä, mutta tuli osin tarkoituksella ilmiannetuksi ja lyödyksi pois markkinoilta. Tämä toimi yleisölle Yhdysvalloissa Gatesin ja CIAn osalta täydellisenä peitteenä (Iran-Contra-kuulemiset), sillä muut verkostot jatkoivat toimintaansa normaalisti aina Iranin ja Irakiin sodan loppuun asti.

 12. Sananvapaudesta

  Silloin kun on sananvapaus, se tarkoittaa että on vapaus puhua ja kirjoittaa.
  Mikäli joku poliitikko sanoo, että sananvapaudella on rajansa, silloin ei ole sananvapautta, vaan silloin on sananrajaus. Silloin siis joku haluaa määritellä sananvapauden rajoja ja silloin sananvapautta ei tietenkään ole, koska se on rajoitettua.

  Ei tämä ole sen monimutkaisempaa.

  David Icke sananvapaudesta:
  https://www.youtube.com/watch?v=bkfoL9afMcM

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here