”Paska rasti”, totesi tuore ministeri V. Paavisto synkkänä erityisavustajalleen Lintsille silmäillessään puhelimestaan al-Holin terroristien evakuointia ynnä Paaviston osuutta evakuoinnin kiemuroissa koskettelevaa keskustelua sosiaalisessa mediassa.

”Mmmhh”, Lintsi myötäili ja kävi mielessään vihapuhe-monologia sitä henkilöä kohtaan, joka oli vuotanut medialle hänen kirjoittamansa al-Hol -talking points -muistion. Hän leikitteli ajatuksella kotiutettavien terroristien päästämisestä porukalla vuotajan kimppuun heti kun tämän henkilöllisyys selviäisi. Ääneen hän lausui fraasin, jonka tiesi rauhoittavan Paavistoa: ”Impivaaralaiset eivät ymmärrä humanitaarisia näkökohtia.”

Paavisto, joka tutki edelleen puhelintaan, ei kuullut vaan luki ääneen: ”Poliittinen silmänkääntö-yritys puhumalla ’suomalaisista’ sen peittämiseksi, että kyse on kotimaan turvallisuuden vaarantavista henkilöistä, ei mene läpi. Varmaan jokainen on lukenut Supon antamat varoitukset.”

Sisään kahisee Iphonella sähköpostejaan varmuuden vuoksi poistava tuore ministeri Ohimeni. ”Jessus sentään — ai niin, sitä ei saa enää käyttää ettei vähemmistö pahoita mieltään — no anyways, olet aikaansaanut aika hässäkän vai mitä Paavisto. Minulta tivataan vastauksia kysymyksiin, joista avoimesti ja läpinäkyvästi pienellä porukalla sovimme, että koko operaatio Korpi salataan. Kuka perkele tämän vuoti?”

Paikalle pyyhältää tuore pääministeri Manna Sariini lehtinippua heilutellen ja huutaa raivoissaan ”Alle vuorokausi pääministerinä ja jo on setäraivo somessa valloillaan! Kansallismieliset natsirasistiseksistit oikein uhkuvat ivallista huolta kantasuomalaisten naisten ja lasten turvallisuudesta muutaman terroristin maahantuonnin takia!”

Ohimeni laskostelee burkhaansa pukevampiin poimuihin ja vingahtaa: ”Onko tilanne niin paha?”

Sariini huutaa: ”Tajuatteko montako vuosikymmentä meillä on mennyt ajaa läpi se ajatus, että naiset tietävät kaiken paremmin, ja että sen epäileminen on toksista maskuliinisuutta! Kaikki tuo on nyt tuhottu. Kohta ne alkavat vaatia, että virkaan valinnan perusteena käytetään pätevyyttä eikä kiintiöitä, ja mihin silloin päädytään!”

Tämä hiljentää Paaviston, Lintsin ja Ohimenin. Hillotolppia ei riitä kaikille, se on tosiasia, ja pätevyysvaatimukset jättäisivät monenkin karriääripoliitikon nuolemaan tyhjää purkkia. Ajatus vetää vakavaksi.

”Voisimmehan me perustaa tarpeeksi uusia valtion tuella pyöriviä säätiöitä ja yhdistyksiä”, Ohimeni ehdottaa arkaillen. Muut nauravat ilkeästi, ja Sariini letkauttaa pisteliäästi: ”Just joo. Yhdistysten saama rahoitus on julkista tietoa, ja äänestäjät ovat jo oppineet syynäämään johtokuntapaikoille laitetut esiin. Ei onnistu. Muistele vaan Sitraa ja Kataista.”

Ohimenin puhelimen itämainen kutsuääni keskeyttää palaveroinnin. Häneltä menee tovi etsiä puhelin burkhansa piilotaskuista, mutta vihdoin se löytyy. Poliisiylijohtaja Kolehtilainen siellä pyytää ohjeita siitä, pitääkö hänen muistaa allekirjoittaneensa kotiuttamisoperaatio-suunnitelma vai ei, media kun ahdistelee saatuaan haltuunsa vuodetun asiakirjan allekirjoituksen kera.

Ohimeni käy keskustelua kaiuttimen kautta ja kysyy muilta, mitä ohjeita annetaan Kolehtilaiselle muistin suhteen; kommunikaation koordinaatio on oleellisen tärkeää kriisinhallinnassa.

”Sano ettei muista, koska ei ole nähnyt operaatiosuunnitelmaa ja että poliisi tutkii, kuka allekirjoitti”, päättää Paavisto.

Tuore ministeri Kyll’muni astuu ovesta sisään. Hän on palaamassa julkisen katumisen tilaisuudesta, jossa pyysi anteeksi Instagram-kyselyään siitä, haluavatko suomalaiset Suomeen mieluummin pelkästään Isis-lapsia vai Isis-lapsia Isis-äiteineen. ”Tiesittekö että eduskuntatalon ulkopuolella on joukko raivostuneita kurdeja osoittamassa mieltään ja tivaamassa, miksi tekijät pelastetaan mutta uhrit jätetään sinne. Käskin kysyä pääministeriltä.”

”Yritätkö kaataa tämänkin hallituksen?” tiedustelee Sariini jäätävästi. Kyll’muni ei vastaa.

Kolehtilaisen kanssa viestinnän päättänyt Ohimeni selailee puhelimellaan Fakebookia ja kertoo muille: ”Nyt siellä kysellään, miksi Suomen hallitus evakuoi terroristeja vaikka laki kieltää terroristien ja terrorismin tukemisen, että miksi niitä lakeja säädetään jos hallituskaan ei niitä noudata.”

”Paska rasti”, huokaa Paavisto taas, mutta saa sitten aivomyrskyn:

Paska rasti > paska rasisti > rasistista paskaa!

”Räpsäytetään päälle vihapuhe-sensuuri sosiaalisessa mediassa niin loppuu se tekemistemme penkominen! Käy ihan mahdottomaksi kantaa vastuuta ja toteuttaa länsimaisia arvoja ja demokratiaa kun tilanne on tällainen!”

”Ja ehkä vielä muutaman päivän ’alueellinen’ sähkökatko? Se on helppo järjestää, Carhunnan pojat ovat minulle palveluksen velkaa netottuaan tänä vuonna 50 miljoonaa verotonta sähkönsiirroista”, Paavisto lisää nyt jo piristyen.

”Loistavaa!” ”Niin me tehdään!” Muutkin innostuvat.

”Kriisi saadaan hallintaan”, Sariini miettii luottavaisena tehdessään jo keveämmällä mielellä lähtöä tiedotustilaisuuteen, jossa hän ennakkotiedon saaneena tietää EU-viestintäpäällikön kieltävän julkisen sanan edustajia, ns. vapaata lehdistöä, kyselemästä Suomen pääministeriltä al-Holiin liittyvistä, suomalaisia koskevista asioista.

Mennessään ovesta Sariini huomauttaa Ohimenille: ”Voisitko ystävällisesti lakata pukeutumasta burkhaan työaikana? Se synnyttää epämiellyttäviä ja aiheettomia mielikuvia turvallisuusriskeistä.”

Artikkelikuva: Markus Pikkarainen | Vapaasana Podcast

Lue myös

19 KOMMENTTIA

 1. Hyvä että on oppinut ettei syödessä räpelletä kännykkää, olis keitot pärskähtäny pöydälle 😂

   • Ja sit sen päälle vielä rassaa muoden miesten lantaluukluja ja rassauttaa omaansa muilla miehillä.

    Hyi hotto toi on likanen ja ällöttävä tyyppi.

 2. Varmaankin kuvaelman mukaisesti tspahtumat hallituksessa on mennneet sen uudelleen käynnistyksen jälkeen. Toivottavasti Manna Sariini ryhtiä ministeteihinsä.että ei ala yksin säheltämään salaisia suunnitelmia ilman hallituksen päätöstä. Ministeri Paavistolla on hallitulsen toimintatavat unohtuneet kun on ollut aiemminkin ministerinä vai oliko toiminta caruna päätöksessä samanlaista tai halusi tehdä nyt salaisen operaation kun hallituksessa päätetty carunan myynti kummittelee vieläkin ihmisten puheissa. Johonkin ministerikursseille Manna Sariinin.pitäisi hallituksensa ministerit laittaa että kohellus ei jatkuisi.

 3. Al- Hol-keskustelun aikana ja taustalla tapahtuu varmaan jotain, mistä ei haluta puhua. Yleensä kohut peittävät alleen jotain myyräntyötä muualla, mitä ei sallita tuoda julkisuuteen. Ainakin puolustusministeri Antti Kaikkosen vierailu USA:ssa on voinut olla hyvinkin merkittävä seikka veronmaksajan kannalta ja tulevan kokonaisturvallisuutemme mielessä. Presidentinkin puuttuminen keskusteluun saa entistä enemmän epäilemään, mihin koira on haudattuna.

  Bb-Tiili-täti EU:n ja Naton kansalaisten urkinnan, vakoilun, hiljentämisen ja uhkailun osaamiskeskuksesta antoi antoi armollisen -suoraan Jumalalta – lausuntonsa tänä aamuna koko kansan kuultavaksi : Kaikkien tehtävä on kyylätä toisiaan ”kokonaisturvallisuuden” nimissä. Pyhä yhteiskunnallinen tehtävä on kansankunnan puolustus niin että sellaista käsitettä kuin kansalaisen oma vapaa arviointikyky ei tunnisteta.

 4. Onko Riikka telepaatikko. Kehittelin aamupäivällä sanaleikin Manna Sariinista (herkkuun kätketty myrkkykaasu). Miksi äänestäjät ovat niin yksinkertaisia, että valitsevat tällaisia kusettajia. Humu-Pekka pitäisi hiissata kolera-altaaseen ja köysitikkaat ja pelastusrengas perään (nyt ei aurinko olekaan polttanut reikiä renkaaseen) Tällaisia satujahan uskovat Migrin viranomaiset (nuo rippileirin isoisten tasolle jämähtäneet höppänät). Humu-Pekalle olisi hyvä veli verkoston järjestettävä suojatyöpaikka. Haapaveden osuuskaupassa olisi tarjolla hyllyjen täyttelijän paikka. Myymäläpäällikkö kernaasti opstaisi mihin hyllyyn tulevat kahvipaketit ja mihin sokeripussit. Sokoksen kassaksi hänen kykynsä ei riitä, koska pitäisi hallita tyydyttävä ynnä- ja vähennyslaskutaito.
  Eikö YLEN toimittajia hävetä. Jumalattomalla budjetilla tarjotaan täyttä roskaa. Jos kärsii liian alhaisesta verenpaineesta suosittelen katsomaan säännöllisesti YLEN aamuteeveetä. Samassa monikulttuuripsykoosissa ja kuplassa kituvat toimittjat nyökyttelevät toistensa viisauksille kuin jyviä noppivat broilerit. No, löytäähän se sokea kanakin jyvän, joskus. Asiantuntijaksi oli haalittu joku puolikielinen samankaltaisuuskonsulentti jonka ajatuksista ei Erkkikään ota selvää.
  Viihdeohjelmista vastaavat samat naamat vuosikymmenistä toiseen. Monikulttuurisuutta pitää tähänkin ohjelmatyppiin tuputtaa. Jotakin seuraleikkejä, sananselityspeliä, armotonta kälätystä ja toistensa päälle puhumista.
  ”Yleisöksi” on haalittu puolidementoituneita vanhuksia, jotka Pavlovin koiramaisesti ja ehdollisen refleksinomaisest puhkeavat myrskyisiin suosionosoituksiin, kun Marko suvaitsee jotain sanoa. Marko on ”Yleisön”mielissä fiksoitunut ns hyväksi tyypiksi joten kaikki mitä hän sanoo on pyhää. Vastaava ilmiö oli aikoinaan savonmaalla, kun Aku Korhosen piti pitää asiapitoinen esitelmä koululaisille. Eihän siitä mitään tullut, kun jokainen lause piti keskeyttää kakrujen naurunräkätykseen ja vanttuitten paukutukseen. Pelkästään humoristiksi mieltäminen oli niin voimakasta.
  Jokin alatyylinen kaksimielisyys kuuluu teeveen viihdeohjemiin olennaisena osana. Mummat ja paapat pidetään tyytyväisinä näyttämällä vanhoja suomalaisia elokuvia. ”Kyllä se yle on niin hyvä kun meitä vanhuksiakin muistethan”
  Loppu on anglo-ameriikkalaista hollywoodsaastaa. Minkä hemmetin takia YLEN pitää olla jokin mielipidevaikuttaja.
  Nujertakaa tuo kurja taisi olla erään V:n motto.

  • ”Eikö YLEN toimittajia hävetä. Jumalattomalla budjetilla tarjotaan täyttä roskaa. Jos kärsii liian alhaisesta verenpaineesta suosittelen katsomaan säännöllisesti YLEN aamuteeveetä.”

   Itse pääsin eroon verenpainelääkityksestäni jätettyäni YLEn katselun kokonaan ja heitin töllön roskiin.
   Luulenpa, että sama hoitomuoto toimisi myös mielialalääkitystä nauttiviin.
   PS Ja tämä ei ole mitään puoskarointia vaan faktaa. 😀

 5. Manna afrikkalaisille, sariini kantasuomalaisille:

  ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  ”Turvapaikan hakeminen on perusoikeus”, taikasana ”asylum” on vielä varmistuksena siitä Suomessa. Vuosittaiset kustannukset jo nyt runsaat 3 miljardia euroa, runsaan 100 miljardin euron korollisen ulkomaanvelan päälle – mitäpäs välia niillä paskavaipoissaan viruvilla kantasuomalais-vanhuksilla, kymenillä tuhansilla syrjäytyneillä, moniongelmaisilla kantasuomalaisnuorilla, tuhansilla kantasuomalaisilla leipäjonolaisilla jne, jne…

 6. Siinäkin mielessä kun Suomi sanoo olevansa länttä niin tietenkin Suomen pitää kaikki ISISläiset ottaa takaisin kun ISIS on lännen päämaan USAn oma terojärjestö ja Suomi läntisenä maana kantaa vastuunsa myös USAnkin tekemisistä sen pienenä apulaisena.

  • Pahus Römpötti, siinä tapauksessa missasit finessit. Olen pahoillani puolestasi.

   Sukua toimittaja Harri Römpötille?

 7. Paljon olen missannut, kun tyyli ei miellytä. En edes ymmärtänyt, että kyseessä oli suuri sukunimitutkimus.
  Tarttis olla tarkempi eikä nipottaa turhista, sori.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here