Syyrian sota ja Suomen median alennustila

31

Kuva: Barta IV (CC BY 2.0)

Syyrian sodan viimeiset käänteet ovat suomalaiselle valtamedialle näköjään aika hankala kakkara nieltäväksi. Nyt kun Trumpin hallinto lopetti pelleilyn ja sijaissotilaillaan käymänsä sodan (ns. proxy war) ja alkoi suoraan miehittää Syyrian öljykenttiä — ja Trump on myös suoraan sanonut tarkoituksena olevan varmistaa ”Yhdysvaltain osuus Syyrian öljytuotoista” — Suomen valtamedia on ollut hyvin hiljaa, varsinkin verrattuna siihen millainen huuto nousi siitä kun venäläiset menivät Syyriaan.

Trump on sanonut asian vieläkin suorempaan:

”Olen aina sanonut, että […] pidetään öljy. Haluamme pitää öljyn, 45 miljoonaa dollaria kuussa. Pidetään öljy. Olemme turvanneet öljyn.”

Koko sodan idea oli juuri tämä. USA halusi Syyrian öljyn ja ehkä kaasunkin. ISIS oli sitä varten luotu CIA:n palkka-armeija. Israel on avustanut Syyrian al-Nusraa eli al-Qaidaa Golanilta käsin, mistä israelilaislehdet kertoivat YK:n raporttien pohjalta jo 2014. Kuinka ollakaan, Golanin öljyn ja kaasun kimpussa on amerikkalainen firma, johon kytkeytyy mm. Yhdysvaltain entinen varapresidentti Dick Cheney.

Suomalaisen valtamedian Syyria-narratiivissahan kerrottiin sankarillisen kansan noususta hirmuista diktaattoria vastaan. No, sehän oli täysi valhe. Kaikki tiesivät sen, paitsi suomalaiset toimittajat ja media. Nyt kun kissa on niin sanotusti pöydällä, suomalaisissa toimituksissa varmaan vilkuillaan hieman sinne tänne sanan Syyria noustessa esiin, pitkin seiniä, ja toimituskokouksissa hörpitään kahvia vaivautuneen hiljaisuuden vallitessa kun päätoimittaja käy läpi uutisaiheita ja ohittaa Syyrian jotakin epämääräistä mumisten.

Suomalaistoimittajien harmiksi heidän puppunsa on netin avaruudessa ikuisesti. Jokainen voi sieltä käydä katsomassa, kuinka suomalaiset toimittajat ja mediat tekivät hartiavoimin propagandaa ulkovallan puolesta, valehtelivat ja vääristelivät luodakseen mielikuvan siitä, että kyseessä oli kansannousu.

Moni suomalainen hyväntahtoinen idiootti nieli tuon kakan mukisematta — ja miksei olisi niellyt? Moni uskoi ja uskoo edelleen, että suomalainen uutismedia on luotettava, vaikka eräs Ylen johtajakin ilmoitti takavuosina, ettei uutisen kertomatta jättäminen ole sensuuria.


PÄIVITYS 29.12.2019 klo 21.50: Lisätty ABC Newssin lainaus, jossa Trump kertoo Yhdysvaltain ”pitävän” Syyrian öljyn.

Lähteitä

Julian Bolger ja Martin Chulov | The Guardian (28.10.2019): US deploying more troops around Syria oil fields after killing of Isis leader

Avi Lewis | Times of Israel (7.12.2014): UN: Israel interacting with rebels on Syrian border

Michael B. Kelley | Business Insider (22.2.2013): Israel Grants First Golan Heights Oil Drilling License To Dick Cheney-Linked Company

Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.

Lue myös

Sanden erittäin perusteellinen selonteko ISIS ja Syyria — koko juttu

(Tarkennus yllä linkitettyyn kirjoitukseen: Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld kertoi Pentagonin kadonneista biljoonista 10.9.2001 — eikä asiaa seuraavan päivän tapahtumien jälkeen enää juurikaan muisteltu)

Lisäksi:

31 KOMMENTTIA

 1. Uutisen kertomatta jättäminen on sensuuria siinä kuin uutisen julkaisemisen estäminenkin. Niin, mitä eroa näillä olisi?
  Trumpista en osaa sanoa. Vaalipuheissaa lupasi, ettei USA enää sekaannu muiden maiden sisäisiin kahinoihin. Saattoi sitä yrittääkin, mutta ei se ainakaan ensimmäisellä kaudella onnistu, jos haluaa olla toisenkin kauden presidenttinä. Tuskin onnistuu silloinkaan, voi olla sama kohtalo kuin Kennedyllä. Kaiketi Trump ei ole suurin sotija viimeaikaisten presidenttien joukossa.
  Suurvalloissa on kiinteä perinteinen joukko, joka pitää valtaa. Presidentti on näistä riippuvainen.

 2. on se nautinto nauttia ”vapaasta” läntisestä mediasta.niin paljosta vaikenevat,että ei voi olla muuta kuin valtavassa kontrollissa.tokihan joku voi sanoo,että vaikeneminenkin olis sananvapautta,mutta kuitenkin samoista aiheista ovat pitäneet valtavaa melua,ja eikös se hyviin journalistisiin ohjeisiin kuuluis seurata jutut loppuun,ja esittää puolueettomasti asiat,ja kaikkia osapuolia kuulla.
  eipä tarvi ihmetellä minkä takia esim helsingin sanomat mainoskampajoi sananvapauden puolesta taistelevansa,varmaan sihenkin uskoo moni,kun toistelevat,ja liittävät kampanjaansa bobrikovinkin,surkee esitys kuitenkin,ja varmasti aikanaan valheet paljastuu suurellekkin yleisölle

 3. Samilta taas terävää tekstiä. Maailma on rosvokoplan käsissä ja näyttää pysyvänkin ellei kansa sitä ala ymmärtää.
  Ikävää on ettei meiltäkään – vaikka jossain tilastossa olemme mukamas älykästä kansaa – löydy kuin muutama harva joka tämän ymmärtää ja ei siitäkään huolimatta että kaiken kukkuraksi oman maammekin eliitti lukeutuu samaan rosvojoukkoon.

 4. TAAS HIENO ARTIKKELI GUILLAUMELTA — Hitler ja Chomsky samoilla linjoilla kapitalistisesta demokratiasta … ja H vainosi ’juutalaisia’ mutta C:han oli yksi heistä…
  http://www.unz.com/gdurocher/hitler-and-or-chomsky-on-capitalist-democracy/

  Hitler and/or Chomsky on Capitalist Democracy
  GUILLAUME DUROCHER
  I can think of only one thing which unites Adolf Hitler and Noam Chomsky: a shared contempt for and critique of capitalist mass-media democracy. Concerning Hitler’s speeches, we usually think of rapturous exhortations to his party-comrades.
  However, the Führer could sometimes strike a more pedagogical note. Such was the case in a December 1940 speech on what Hitler called “the so-called democracy” in the “Anglo-French world” and the United States.
  Listening to this speech, I was struck at how similar Hitler’s critique of capitalist democracy was to Noam Chomsky’s. For both Hitler and Chomsky, the corporate media, oligarchic influence, and an incestuous political class make a mockery of Western capitalist regime’s claims of being “democratic.”

  Copies of the speech appear to have been eliminated in the recent YouTube purges, however, a copy is still available on archive.org. (The only edition left on YouTube is one uploaded by someone who has heavily spliced the speech with his own critical commentary, who was also struck by the similarities between fascist and left-wing critiques of capitalist democracy.)

  …. The question is not whether a society “really has” free speech or democracy. In the absolute, these are impossible. The question is whether the particular spectrum of free discussion and the particular values promoted by the society are, in fact, salutary for that society.
  In China, unlike the West, you are not allowed to attack the government.
  Yet, I understand that in China one is freer to discuss issues concerning Jews, race, and eugenics than in the West. These issues, in fact, may be far more important to promoting a healthy future for the human race than the superficial and divisive mudslinging of the West’s reality-TV democracies.
  https://archive.org/details/AdolfHitlerSpeechExplainDemocracyEngl.subt.

  Ei mikään ihme että YouTube haluaa tuon Aatun puheen katoavan… se on ’liian hyvä’ puhe kun se menee asian ytimeen.
  — Ultimately, in the Western democracies “as is shown by their whole economic structure, the selfishness of a relatively small stratum rules under the mask of democracy; the egoism of a very small social class.”
  In Western democracies, Hitler claims: “Capital actually rules in these countries, that is, nothing more than a clique of a few hundred men who possess untold wealth.” Furthermore “freedom” refers primarily to “economic freedom,” which means the oligarchs’ “freedom from national control.” In a classic self-reinforcing cycle, the rich and powerful get richer and more powerful through influence over the political process. Today, this has culminated in the existence of the notorious “1%” so demonized by Occupy Wall Street.
  Hitler concludes: “It is self-evident that where this democracy rules, the people as such are not taken into consideration at all. The only thing that matters is the existence a few hundred gigantic capitalists who own all the factories and their stock and, through them, control the people.”

  Hitler toteaa lopuksi: ”On itsestään selvää, että jos tämä demokratia hallitsee, kansaa sinänsä ei oteta lainkaan huomioon. Ainoa merkitys on muutaman sadan jättimäisen kapitalistin olemassaolo, joka omistaa kaikki tehtaat ja niiden varastot ja hallitsee niiden kautta ihmisiä. ”

  What is striking about Hitler’s critique is how little has changed since those days, almost 80 years ago. Today still, from both the left and right, one hears critiques of corporate influence in politics, of corporate ownership of the media and manipulation of public opinion, and of the minor differences between the self-serving mainstream political parties. Hitler’s attack of the oligarchic “democracy-makers” is quite similar to Chomsky’s critique of the corporate “manufacturers of consent” or Occupy Wall Street’s opposition to the “1%.”

  Ja meidän presidenttimme klaaneineen on valmis uhraamaan maamme juuri tuon korporaatio ja oligarkki eliitin alttarille.
  Nyt hän lupaa hellittää otettaan vallasta mutta vain sillä ehdolla että maa sidotaan tiiviisti tuon eliitin kahleisiin eu- ja natomafian toimesta.
  Ja se tuntuu sopivan lähes kaikille vallankipeille puoluejohtajille. Heille sopii että menetämme itsenäisyyden ja päätäntävallan omiin asioihimme ja meistä tulee illumafian hallitseman Eurostoliiton pohjoinen reservaatti jota sionisti- ja globalistieliitti voi käyttää vapaasti omien intressiensä ajamiseen ja Venäjä-vihan ylläpitoon.
  Huh–huh…
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4959bf10-c734-4a6d-bc0f-82e7cef2db19
  ———————
  Suomen tuhoamisohjelma
  http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/#comment-46303

 5. Öljyn varastamisen lisäksi USAn joukkojen toiminen Syyrian alueella on sotarikos josta pentagon on tietoinen, mutta USAa ei kansainvälinen laki näytä koskevan vaikka se tuomitsee innolla pienempien maiden johtajia usein tekaistuin todistein. Näitä asioita ei Yle käsittele mitenkään kuten ei esimerkiksi Kolumbian sotilasvallankaappaustakaan eikä Venezuelassa lännen tekemää presidentin vaihdosta. Suomi taitaa niin olla USAn pihdeissä ettei siitä saa kirjoittaa mitään negatiivista vaikka aihetta oliskin mutta Venäjä syytöksiä sinkoilee joka päivä ilman mitään perusteita kunhan joku on maailmalla hökäissyt että venäjä on tehnyt sitä ja tätä. Sama koskee myös venäjän liittolaisia. Vastavalkeassa on perusteltuja artikkeleita näistä valtamediassa vaietuista asioista jota näyttää moni käyttävän argumenttinaan omissa keskusteluissaan ja se on opettanut myös tarkistamaan suomen valtamedian uutisoinnin muista ulkomaisista lähteistä ja usein on myös havainnut että uutisoinnit ei perustu tosipohjalle.

 6. Noihin jutun tietoihin voisi vielä lisätä sen, että Irakinkin öljy on jenkkien ja muiden länsimaisten öljy-yhtiöiden hallussa. TV-uutisissa mainittiin ihmetellen, että miksi öljyrikkaassa maassa valtio ei hoida palveluja, joita viime aikaisissa mellakoissa siellä on vaadittu. He kuitenkin unohtivat mainita, että ne öljyrikkaudet valuvatkin jenkkien ja muiden länsimaiden taskuihin, joten Irakin valtiolla ei ole varaa hoitaa tehtäviään.

  Tuskin kuitenkaan Nesteellä on siellä bisneksiä vai onko.

 7. > Koko sodan idea oli juuri tämä. USA halusi Syyrian öljyn ja ehkä kaasunkin. ISIS oli sitä varten luotu CIA:n palkka-armeija. >

  Kyllä, ISIS on kaaosta ja verenvuodatusta ylläpitävä palkka-armeija niin kuin muutkin ”muka terroristiryhmät”, jotka toimivat Washingtonin, eli ROOMAN lipun alla. Kuvio ei ole kuitenkaan sitä miltä se ensisilmäyksellä näyttää.

  CIA = maailmanlaajuinen suojelupoliisiverkosto – eli kansainvälistä rikollisuutta ylläpitävän MAFIAN KESKUS, johon myös Supo valitettavasti kuuluu. Tämä on totuus, mutta sitä ei tietysti tarvitse uskoa. ”Kummisetä”, eli – MUUTAMAT VANHAT MAHTISUVUT – joiden nimiä et valemedian sivuilta varmuudella löydä, hallitsevat näiden tekaistujen ”konfliktien” kaikkia osapuolia korruptoituneen eliitin kautta (ja siten myös luonnonvaroja), eli todellista valtioiden välisiä riitoja ei öljystä tai kaasusta ole. Money talks… always… YKSIKÄÄN VALTIO EI OLE ITSENÄINEN – valtiot ovat tappiota tekeviä liikeyrityksiä. Valemedian ”uutiset” edustavat ihmisten jatkuvaa aivopesua… se on näille valheen mestareille pelkkää shakkinappuloitten siirtelemistä!

 8. Taas mojova infopläjäys Sandelta, siitä kiitokset. En voi käsittää miksi valtamedia on vajonnut niin alas. Missä ovat Kdud Möllerin ja Erkki Toivasen tasoiset toimittajat. Vähän Wysotsky mukaelmaa:”Mistä tunnet sä Hesaarin, onko oikea sulle se, anna ajan se selvittää kuka viereesi jää”. Jos jossain päin tapahtuu esim terrori-isku valtamedialta menee ainakin kahdeksan tuntia ennen kuin se hiiskuu mitään. Poliittisen korrektin ja sievistelevän uutisen tekeminen on rankkaa työtä.
  Tästä on hyvänä esimerkkinä taannoin Hollannissa ratikassa tapahtunut puukotustapaus. Yle hölisi jotain, puukot heiluivat siellä ja siellä. Ei mitään tarkempaa. Hollanninkielen taitoisena Junes Lokka paikallisia lehtiä selaamalla selitti tapahtumien kulun videollaan niin tarkasti kuin voi. Ylen uutisten lukijat muistuttavat yhä enemmän Pohjois-Korean kimittäviä fanaatikoita.

 9. 45 miljoonaa taalaa kuussa on mitätön summa jenkkien kansantaloudessa. Sen vuoksi ei kannata sotia.

  • Ihanko totta? 😀

   Se on helppo nakki jenkki-imperialistien varotella itse suunnittelemistaan terrori-iskuista.
   CIA:n sikalaiset jatkavat 80-luvulla Afganistanista alkaneella tiellä.

   https://mvlehti.net/2019/12/27/isis-terroristijarjestoa-ryhmitetaan-telegramissa-uhkaa-murhata-kristittyja-ympari-maailman/

   PS Huvittavaa kuinka nälkää näkevä USA joutuu jo varastelemaan (kunnia Trumpille, kun sanoo asian suoraan) vieraiden valtioiden luonnonvaroja; mm. öljyn Syyriasta.
   Entäs tämä epätoivo Nord Stream 2:ta, pakotteita
   EU:lle ja Saksalle, kun eivät osta jenkkien ylihinnoiteltua nestekaasua.
   Yrittääkö nyt USA viedä Venäjältä sen vaivalla hankkiman aseman saada toimia maailman huoltoasemana, kuten ”klintonilaiset” niin usein Venäjää halveksivasti kuvasivat??? 😀

   USA:n jenkki-imperialismi korahtelee kuolin kouristuksissaan ja Suomen natottajat ovat pallo hukassa.

   • Ei varasta, pohjoisen öljyvarojen myynti kuuluu Kurdeille!
    He rahoittavat tällä öljyn myymisellä oman hallintonsa, armeijan ja vankiloiden toimintaa.

    • Kurdeillakaan ei ole mitään oikeutta päättää Syyrian öljyn käytöstä. Öljyn myynti kuuluu yksinomaan Syyrian hallitukselle.

     • Totta, mutta ei Venäjälläkään pitäisi olla oikeutta Tsetsenian öljyyn ja muihin luonnonrikkauksiin.
      Eikä Englantilaisilla Skottilaisten öljyyn, näin vain kuitenkin tapahtuu..

    • omituinen käsitys sulla varastamisesta….voisitkos kertoo mikä sitten on mielestäs varastamista,jos toi ei?
     ja sitten varmaan kun noin näet asiat,kenelle mikin kuuluu,niin varmaan lapin kaikki kaivostoiminnasta tulevat varat kuuluu saamelaisille?tai tämä ” itse asiassa yksi osavaltio jo Jenkeissä tuotti tuolloin enemmän öljyä!” niin varmaan nekin kuuluis intiaaneille?tai pitäiskö se sanoo nykysellään alkuperäisväestölle.
     eikä se,jos joku muu on tehny,tai tekee väärin,oikeuta jenkkejä tekeen vääryyksiä toisaalla,eikä siellä,täällä,ja tuollakaan,ja jokapuolella.nehän kuitenkin mainostaa itseään ”vapaan maailman johtajana” ja demokratiana,joka tekee niiden touhuista entistä tekopyhempiä,ja yhtä tekopyhän median siunauksella

     • Missasit täysin pointtini, no ei ole sinun vikasi, mitä syntyjään on suotu…

    • juu,kyllä on pointtis ihan hukassa täällä.joka varmaan ittelläskin hakusessa,vastauksen tapasesta päätellen….

 10. Näistä ilmiöistä päättyvä 2010-luku muistetaan – some vei yksityisyyden, valeuutiset hämäsivät ja ilmastonmuutos ahdisti
  Turun Sanomat
  on se kyllä erikoista kun nämä valtamediat poistavat omat valeuutisensa joista jääneet kiinni
  tällä ja usassa kokonaan pois kontektista yhtälöstä
  Valeuutisten ja propagandan ajatus ei ole uusi, mutta sille antoi uuden sysäyksen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käydessään sotaa perinteisiä ja häntä kriittisesti käsitteleviä mediataloja kohtaan.
  miksi ne 5 CNN Journalistia erotetiin esim kysymys turun sanomat
  ja kaikki se muu akenda pimitys valtamedia journalismi
  ja kuka siihen syylistyy poliitisin motiivein yleensä
  kun muita medioita ei ole kuin liberaali vasemmiston julkaisuija valtamedioissa
  tai suomen valtamedia käytää ainoastan heitä lähdetietonaan maailmalta
  Totuuden jälkeinen aika
  Tällä vuosikymmenellä perinteisen journalistisen tiedonvälityksen ylivalta on kaventunut, kun printtilevikit ovat laskeneet ja verkossa kuka tahansa saa äänensä kuuluviin. Vuonna 2016 Kotimaisten kielten keskus lisäsi sanatietokantaansa termit valemedia ja valeuutinen.
  väitääkö nämä TS pellet että aikaisemmin oli vain totuus journalismin saralla
  mites se Irakin sota kuka on yksi suurimpia syylisiä
  sen valheseen perustuvaan uutisointiin
  ja itse siihen sotaan 1000 valtamedian valheista se räikein esimerkki
  on näillä pokkaa haukkua muita vielä valehtelijoiksi
  tämä on syy miksi he niin tekevät paniikissa
  journalistisen tiedonvälityksen** ylivalta* on kaventunut
  , kun printtilevikit ovat *laskeneet*
  eli valta ja ylivalta rahan tienaus *menetys* on näiden valtamedioden suurin huoli
  ei valeuutiset väitän

 11. Tuskinpa Jenkit öljyn takia Syyriaan menivät. Syyrian öljyntuotanto ennen sotaa oli vain n. 0.4-0.5% globaalista tuotannosta, itse asiassa yksi osavaltio jo Jenkeissä tuotti tuolloin enemmän öljyä!

  • Juurikin näin. Päämotiivi al-Assadin hallinnon kukistamisessa olivat Israelin sionistivaltion sekä turvallisuus- että valtapoliittiset intressit alueella. 1970-luvulla, kun Neuvostoliitto ja sosialistinen blokki oli maailmalla vielä voimissaan, Israel koki vahvaa painostusta arabisosialististen valtioiden taholta. Ne saivat palestiinalaisten asian esille YK:ssa ja tukivat kaikin tavoin mm. PLO:ta. Myös sosialistit länsimaissa tukivat palestiinalaisia (osa kai tukee vieläkin).

   Neuvostoliiton johtama blokki menetti kamppailun Lähi-Idän öljystä, kun Kissinger onnistui taivuttelemaan Saudi-Arabian kuninkaan petrodollarin takuumieheksi v. 1974. Myös Egyptin hallinto taivuteltiin lännelle ja Israelille myötämieliseksi. Israelin asema vahvistui eikä palestiinalaisilla ollut muuta keinoa kuin katkera terrorismi, johon heidät houkuteltiin. Sosialistien aiemmin vetämä Israelin ja sionismin vastainen kamppailu alueella siirtyi Iranin uuden pappishallituksen tuella uskonnollisten fundamentalistien käsiin. Israel näki tässä tilaisuutensa ja alkoi suunnitella suurta Terrorismin Vastaista Sotaa, jonka myötä palestiinalaiset ja muut vastahankaiset arabiryhmittymät ja lopulta myös Iran voitiin alistaa Israelille alamaisiksi. Israelilaiset olivat itse terrorismin ja ”likaisten keinojen” asiantuntijoita ja tarkempaa suunnitelmaa alettiin laatia 1970-luvun lopulla. Laadittiin lista niistä maista, joiden hallitukset piti kaataa. Nämä olivat lähinnä arabisosialistisia maita ja joukossa oli myös Syyria. Suunnitelmaan kuului myös islamistisen fundamentalismin maineen pilaaminen luomalla Saudi-Arabian tuella wahhabistisen ja jihadistisen fundamentalismin haara. Rajua fundamentalismia oli helppo tyrkyttää katkeroituneille arabeille ja vähä vähältä se syrjäytti sosialismin keinona ajaa alistettujen asiaa.

   Fundamentalismista ja sen tekemiksi lavastetuista iskuista (mm. 911) saatiin veruke hyökätä Lähi-Idän Israelille vihamielisiin maihin. Samalla länsimaissa voitiin alkaa siirtää voimatasapainoa siten, että niiden väestöjen poliittisia oikeuksia ja vapauksia voitaisiin kaventaa huomattavasti. Erityisesti maltillisesta sosialismista länsimaissa haluttiin päästä eroon. Israel sai asialleen vahvan tuen, kun neokonservatiivit vakiinnuttivat poliittisen ja erityisesti ulkopoliittisen mahtiasemansa USA:ssa. Bush juniorin hallinto oli tämä suuntauksen huipennus.

   Syyrian alueella on myös muuta geopoliittista merkitystä. Alueen läpi kulkee Silkkitien haara kohti Afrikkaa sekä sinne kaavailtu öljyputki ja tietenkin luonnonrikkauksia sisältävä Golanin kukkuloiden alue.

 12. Hyvänä esimerkkinä viimeaikoina OPCW:n viime aikaiset skandaalit, joissa selvisi organisaation johdon tietoisesti väärentäneen raportin, joka johti mm. USA:n suorittamiin Tomahawk-ohjusiskuihin Syyriassa. Suorasukaisemmat media toimijat ovatkin todenneet OPCW:n propagoineen Al-Qaidan ja ISIS verkoston puolesta. Suomalainen media on ollut asiasta oudon hiljaa. Shh! Ei tämä voi olla sensuuria.

 13. Assad kehui Trumpia juuri rehellisyyden vuoksi Amerikan parhaaksi Presidentiksi. Krimin menetyksen Trump laittoi Obaman syyksi. Hän olisi hoitanut homman paremmin. Eiköhän hän armahtanut sen sotarikollisenkin juuri sen vuoksi, että sotilaat vastusivat sitä raivoisasti. Äskettäin hän määräsi Irakissa kostoiskun, jonka seurannisvaikutukset pakottavat USAn joukot lähtemään sieltä. Hän haluaa joukot kotiin, mutta ne eivät tottele käskyjä. Hän suututtaa liittolaiset ja vastustajat tasapuolisesti. Epäsuoria toimenpiteitä, joiden seurauksena joukot tulevat kotiin. Hän haluaa pitää vaalilupauksista kiinni vaikka epäsovinnaisin keinoin. Hieno mies.

 14. Rajua on nyt valtamedian Putin-propaganda.
  Jopa aikoinaan Venäjän rikkain mies Hodo(rkovski) kelpaa vakuuttamaan että P on pelkkä huijari.
  Ja tällaista meille syöttää tietenkin oma oikeiston propaganda-media.

  ”Tunnetuin heistä on öljymiljardööri Mihail Hodorkovski, joka hiljattain antoi harvinaisen haastattelun amerikkalaiselle Axios-uutissivustolle. Hodorkovski tunnusti uskoneensa Putiniin, koska luotti länsimyönteisen Jeltsinin valintaan.

  – Kun tapasin Putinin, vakuutuin, että hän oli erittäin, erittäin demokraattinen henkilö, Hodorkovski sanoi.

  – Minulle tuli vaikutelma, että hän ei ota lahjuksia. Muut ottavat, mutta hän ei. Olin väärässä.

  Hodorkovski maksoi väärinarviostaan kalliisti. Kun hän ryhtyi ajamaan muutoksia Venäjällä, muuttui hänen oma käsityksensä Putinista äkisti. Hodorkovskin omaisuus meni takavarikkoon, ja hän vietti vuosikymmenen vankileirillä. Tuomioita pidetään yleisesti poliittisina.”
  Tällaista kertoo Iltasanomat.

  Tietenkään sillä ei I-S:n mielestä ole mitään tekemistä asian kanssa että Hodo on ns. ’viidennen kolonnan’ mies joka suunnittelee P:n syrjäyttämistä ja Venäjän luovuttamista oman maamme tyyliin illu- ja korporaatiomafian haltuun.
  Eiköhän Hodo ole saanut ansionsa mukaan ja Venäjän kansa saa olla tyytyväinen. Maailma kaipaa putineja enemmän kuin koskaan koska ilman heitä hodot mellastavat mielin määrin muista tippaakaan piittaamatta.

 15. Kuulehan sie Pekka. Elämme ankeita aikoja. Pitäisiköhän alkaa etsimään liukasta köyttä tai rasvattua naruva. Yleisradion esityskielto Pekka Puupää-filmien kieltämiseksi oli idiomaattinen teko. Kysyy muuan Masa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here