Hypervallan ohjusisku – häämöttääkö horisontissa Harmageddon?

127

”Onko kaikki hyvin, USA? / Onko siellä ollut sopivasti sotaisaa?”
(Hector: Kuunnellaan vaan taivasta)

Qassem Suleimani (11.3.1957 Kerman, Iran – 3.1.2020 Bagdad, Irak) oli iranilainen kenraali ja Islamilaiseen vallankumouskaartiin kuuluvien Quds-joukkojen komentaja. Suleimani kuoli perjantaina USA:n tekemässä ohjusiskussa Bagdadissa.

Kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja, demokraattien Nancy Pelosi pitää presidentti Donald Trumpin tapaa toimia vääränä. Trumpin olisi Pelosin mielestä ehdottomasti pitänyt pyytää kongressilta lupa iskuihin. Lopullisen valtuutuksen tappoiskulle antoi presidentti Trump (IS 3.1.2020). Iranin YK-lähettiläs luonnehtii Yhdysvaltojen tekemää iskua sodanjulistukseksi.

Toim.huom. Aiemmin CIA:ssa työskennellyt Robert David Steele vertaa Suleimanin surmaa arkkiherttua Franz Ferdinandin salamurhaan kesäkuussa 1914, joka johti ensimmäisen maailmansodan syttymiseen. Kuten Tampereen yliopiston kansainvälisten suhteiden ja historian dosentti Pertti Multanen toteaa, Suleimani oli käytännössä Iranin toiseksi korkea-arvoisin henkilö, ja hänen surmaamisensa vertautuu Multasenkin mukaan sodanjulistukseen.

Ainoan supervallan (itse asiassa hypervallan) presidentin siunaama valtioterroristinen ohjusisku iranilaiskenraalia vastaan merkitsee paitsi vakavaa rikosta, myös räikeää YK:n peruskirjan loukkausta.

Pääministeri Benjamin Netanyahun vahva tuki ohjusiskulle tuo mieleen Ilmestyskirjan profetiat (”Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hebreaksi on Harmagedon.” Ilm. 16:16. Pyhä Raamattu. Kuopio 1946.)

Onneksi maailmalta löytyy myös toisenlaisia ääniä. Joukko maailman johtavia poliitikoita, mm. Venäjältä, Turkista ja useista Euroopan maista, on tuominnut Yhdysvaltain ohjusiskun. YK:n erityisraportoija Agnès Callamard on todennut, että isku hyvin todennäköisesti rikkoi kansainvälistä oikeutta, koska Yhdysvallat ei ollut puolustautunut välittömältä uhalta ja koska iskussa kuoli myös kuusi muuta henkilöä.

Toim.huom. Suomen presidentti Sauli Niinistö ei ole selväsanaisesti tuominnut iskua, vaan on lyhyessä tiedotteessa ilmaissut huolensa väkivallan kierteestä, jota on vaikea katkaista ja jolla voi olla laajalle ulottuvia seurauksia. Niinistön mukaan kansainvälisen yhteisön on ”kaikin tavoin edistettävä keskusteluyhteyden luomista”.

Aiemmin tapahtunutta eli ei mitään uutta auringon alla

USA:n Irakiin-hyökkäyksen kriitikot kutsuivat keväällä 2003 alkanutta Irakin sotaa uudeksi Vietnamin sodaksi. Syyskuussa 2007 USA:n keskus-pankin entinen johtaja Alan Greenspan totesi, että ”Irakin sodan ensisijainen syy on öljy, mutta kaikkien tietämän totuuden sanomista ääneen pidetään poliittisesti epäsopivana” (ks. Tapio Kuosma: Terrorivaltion tilinpäätös [2010], s. 66).

George W. Bushin hallinto nimesi aikanaan roistovaltioiksi seuraavat valtiot: Pohjois-Korea, Irak (Saddam Husseinin valtakaudella), Iran, Syyria, Sudan ja Libya (ks. Kuosma, m.t., s. 88).

Eräät kriitikot, kuten Noam Chomsky, ovat huomauttaneet, että USA itse täyttää mainitut roistovaltion keskeiset kriteerit: joukkotuhoaseiden kehitteleminen (USA on kehittänyt ydinaseita); terroristien tukeminen (USA on tukenut monia terroristisiksi luokittelemiaan ryhmittymiä, muun muassa juuri Afganistanin talibaneja 1980-luvulla); ihmisoikeusloukkaukset (USA:ssa on käytössä kuolemantuomio, ja Yhdysvaltain hallinto on pitänyt vankeja Guantánamon vankileirillä ilman julkilausuttua syytettä); sekä kansainvälisten sopimusten noudattamatta jättäminen (USA ei noudattanut YK:n peruskirjaa, kun se hyökkäsi Irakiin, eikä Yhdysvallat myöntänyt Afganistanin sotavangeille Genèven sopimusten mukaista suojaa) (ks. Kuosma, m.t., s. 89).

Nobel-palkittu kirjailija Harold Pinter on todennut:

”Irakin miehitys oli rosvoretki, räikeää valtioterrorismia, ja osoitti kansainvälisen oikeuden täydellistä halveksuntaa. Miehitys oli mielivaltainen sotatoimi, jolle antoivat potkua valheet toisensa perään sekä median ja sen kautta yleisön sumeilematon manipulointi. Tarkoituksena oli vakiinnuttaa Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen kontrolli Lähi-idässä verhoamalla hanke kansan vapauttamiseksi – viimeisenä keinona kun muut verukkeet oli jouduttu hylkäämään. Näyttävä sotilaallisen voiman osoitus, jonka vuoksi tuhansia ja taas tuhansia syyttömiä ihmisiä surmattiin ja silvottiin. […] Olemme tuoneet Irakin kansalle kidutusta, rypälepommeja, köyhdytettyä uraania, lukemattomia satunnaisia murhia, hätää, rappiota ja kuolemaa ja kutsuneet sitä ’vapauden ja demokratian tuomiseksi Lähi-itään’. […] Montako ihmistä pitää tappaa ennen kuin käy massamurhaajasta ja sotarikollisesta? Satatuhatta? Siinä on enemmän kuin tarpeeksi, ajattelisin. ”

Project for the New American Century (PNAC) oli vuonna 1997 perustettu yhdysvaltalainen, uuskonservatiivinen ajatushautomo, joka ajoi etenkin USA:n maailmanlaajuisen sotilaallisen, taloudellisen, poliittisen ja moraalisen johtajuuden asiaa. PNAC:n jäseninä ehtivät toimia muiden muassa George W. Bushin veli ja Floridan kuvernööri Jeb Bush, varapresidentti Dick Cheney, puolustusministeri Donald Rumsfeld, USA:n YK-suurlähettiläs John Bolton sekä Maailmanpankin pääjohtaja Paul Wolfowitz. Ryhmällä oli siis vahvat siteet presidentti Bushin hallintoon. PNAC kannatti voimakkaasti USA:n hyökkäystä Irakiin. Se ajoi ”sotilaallisen voiman ja moraalisen kirkkauden politiikkaa”, johon sisältyivät: (1) merkittävä lisäys USA:n sotilasmenoihin; (2) läheisemmät suhteet USA:n liittolaisiin sekä USA:n arvoille ja eduille vihamielisten hallitusten haastaminen; (3) poliittisen ja taloudellisen vapauden edistäminen USA:n ulkopuolella; (4) USA:n turvallisuudelle, vauraudelle ja periaatteille ystävällisen kansainvälisen järjestyksen ylläpitäminen ja laajentaminen.

Syyskuussa 2000 PNAC julkaisi 90-sivuisen raportin nimeltä Rebuilding America’s Defenses: Strategies, Forces, and Re-sources For A New Century, jossa PNAC esitteli ajatuksiaan USA:n globaalista johtajuudesta. Raportti esitti, että mikäli diplomatian ja pakotteiden avulla ei saavutettu tuloksia, USA:n oli oltava valmis käyttämään sotilaallista voimaa. USA:n sotavoimat tuli sijoittaa uudelleen, sillä kylmän sodan loputtua tilanne oli muuttunut. Uusia pysyviä sotilastukikohtia tuli perustaa Kaakkois-Eurooppaan ja Kaakkois-Aasiaan, mikä mahdollistaisi ilmatukialusten vähentämisen ja säästäisi resursseja. Eräät raportin kriitikot katsoivat, että PNAC:n tavoitteena oli koko maailman imperialistinen alistaminen USA:n valvontaan (ks. Kuosma, m.t., s. 119–121).

Monet Bushin hallinnon jäsenet elättelivät mielessään unelmaa maailmanlaajuisesta ’Pax Americanasta’ (amerikkalainen rauha). Tämä skenaario oli hahmoteltu ensiksi Paul Wolfowitzin vuonna 1992 luonnostelemassa dokumentissa (Defense Planning Guidance), jota on kutsuttu ”Yhdysvaltain maailmanlaajuisen hegemonian luonnokseksi”. Sanottua skenaariota toisteltiin sittemmin lukuisissa uuskonservatiivien kirjoituksissa. Mainitun tavoitteen (USA:n maailmanlaajuisen hegemonian) saavuttamiseksi esitettiin tarvittavan seuraavia neljää asiaa: 1. maailman (erityisesti Keski-Aasian ja Lähi-idän) öljyn haltuunotto (Bushin hallinto tuli valtaan valmiine suunnitelmineen hyökätä Afganistaniin ja Irakiin); 2. armeijan teknologinen muodonmuutos, jonka seurauksena keskiöön tulisi taistelu avaruudessa; 3. asevarustelun rahoittamisen suunnaton lisääminen uusien sotien ja avaruuden aseistamisen kustantamiseksi; 4. ennalta ehkäisevän hyökkäyksen doktriinin määrittäminen, jotta USA:n olisi mahdollista hyökätä muihin maihin, vaikka ne eivät muodostaisi välitöntä uhkaa.

Syyskuun 11:nnen iskuja edeltäneenä vuonna julkaistussa PNACin dokumentissa katsottiin, että tarvittavat muutokset veisivät todennäköisesti pitkän ajan, jollei tapahtuisi jonkinlaista ”katastrofaalista ja katalysoivaa tapahtumaa — kuten uutta Pearl Harboria” (Kuosma, m.t., s. 77).

ELÄMME JÄNNITTÄVIÄ aikoja. Mistä on kysymys? Kysymys on hypervallan näkökulmasta taistelusta maailmanherruudesta. Tuo herruus edellyttää, että hypervallalla on ehdoton ylivalta, omaisuus, luonnonvarat (kuten öljy) ja sotilaallinen voima (voittamaton armeija ja ylivoimainen asearsenaali).

Mitä on tehtävissä? No, jos tv:stä ei löydy riittävästi urheilua, voi aina tarttua kirjaan. Mihin kirjaan? No, onhan näitä: Raamattu ja Tuntematon sotilas. Ja mikäli rohkeutta riittää, voi yrittää Tuhokapitalismin nousua ja Pääomaa 2000-luvulla. Olisiko jotakin vielä, ikään kuin encoreksi? On toki: Sieppari ruispellossa.

J.K. Worldwide Independent Network of Market Researchin ja Gallup Internationalin mielipidekyselyssä Yhdysvallat nähtiin suurimpana uhkana maailmanrauhalle, eikä suhtautuminen näytä muuttuneen Yhdysvaltain kannalta ainakaan paremmaksi tuoreemmassakaan, Pew Research Centerin kyselytutkimuksessa.

Artikkelikuva Trumpista: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0) ja Suleimanista: Sayyed Shahab-o- din Vajedi (CC BY 4.0)

127 KOMMENTTIA

 1. Nllnlstön ympäripyöreä kannanotto kertoo vastaan sanomattomasti poliittisen johtomme (valitettavasti myös sotilasjohtomme) ja koko poliittisen eliittimme tiukasta sitoutumisesta USA:n johtamaan globalistiseen imperialismiin.
  Suomen kansan kannalta tämä on erityisen valitettavaa.

  Meillä on tämä Niinistön ”tukema” (ei kylläkään allekirjoittama) isäntämaasopimus, joka tekee maastamme jenkki-i,mperialistien sotilastukikohdan. Venäjän naapurina olemme tällä hetkellä USA:n agressiivisen geopoliittisen toiminnan kohteena.
  Mitä suurimmalla todennäköisyydellä USA:n Helsingin suurlähetystöstä löytyy myös SOLO nimisen organisaation edustaja.
  Se mikä SOLO on löytyy alla olevasta videosta, jolla selvitetään nykyUSA:n sotilaallista taktiikkaa SOF-joukkojen ja SOCOM:n laajentumista 911-tapahtumien jälkeen.
  USA:n päätaktiikka on luoda sotilaallisia konflikteja ympäri maailmaa tukemalla ja luomalla erinäköisiä terroristiyksikköjä (Al-Qaeda, ISIS, Boko HAram jne jne)
  Käydä pikku sotia niiden kanssa mahdollisimman pitkään ja luoda markkinoita USA:n sotateolliselle kompleksille ja pitää pörssikursseja ylhäällä.
  Kyynistä mutta totta, siinä ei paina mitään sen paremmin USA:n kuin minkään muun kansakunnan edut.
  Tälle tielle Niinistö on poliittisen johtomme kanssa lähtenyt.

  PS Jokainen voi tykönään miettiä mikä merkitys tällä massamaahanmuutolla tässä asiassa on, muu kuin horjuttaa Eroopan maiden talouksia. Jatkossa, kahden kolmen sukupolven päästä Euroopan maat ovat pulollaan juurettomia maahanmuuttaneita, mikä on loistavaa potentiaalia USA:n SOF-joukkojen tavoitteille.

  Southfrontin mainio video, pituus n. 20 min:

  https://www.youtube.com/watch?v=7MVTHdzOw_A

 2. Mitä Nancy Pelosi (dem) tekopyhäilee?!

  Obaman (dem) kaudella demssut ajoivat läpi lain jonka takia Yhdysvaltain presidentti ei tarvitse kongressin suostumusta sodan aloittamiseen.

 3. Mutta mitäs me Tavikset?

  Antaa pahisten tapattaa toisensa, kunhan bensan hinta ei nouse ja arkielämän säällisyys pysyy joteskin ok.

  Ilmestyskirja nytkään ei kerro uutta kun oli väsätty emperator Neron aikakauden manaukseksi. Joten ei Harmaita gekkoja.🦎🐸

 4. > Sauli Niinistö:

  > kaikin tavoin edistettävä
  > keskusteluyhteyden luomista

  Tämä lausunto pitää sisällään myös hyväksymisen aseellisille sotatoimille ja hallituksevaihdoille, jotta tällainen keskusteluyhteys saadaan syntymään.

  • Mitenhän Saulimme joka on meillä töissä olisi asetellut sanansa jos iskun tekijä oliskin ollut Iran ja kohteena Amerikkalainen kenraali? Olisiko ’keskusteluyhteyden luominen’ ja liennytys ollut samalla tavalla hänelle ’julkisesti tärkeää’? Miettikääpäs.

 5. ISIS joukot ovat NATOn jalkaväkeä. Tällä teolla USA paljasti todelliset ISIS kasvonsa. Some räjähti. Voin olla useiden kirjoittajien, joita olen seurannut vastaindikaattoreina, kanssa samaa mieltä ensi kertaa vuosikausiin. Soleimani valitteli eläneensä jo liian pitkään. USA lahjoitti hänelle vielä martyyriuden. Isäntämaasopimuskumppanille tulee kyyti olemaan kylmää jatkossa. Rinnastetaanko meidän joukot Afganistanissa ja muualla amerikkalaisiin? Kannattaisiko luikkia kotiin?

  • Hyvin sanot: USA lahjoitti hänelle vielä martyyriuden.
   Merkillinen paradoksi: Usa luuli tuhoavansa hänet mutta todellisuudessa teki hänestä entistä vahvemman. Ja heikensi itse omaa hegemoniaansa.
   Henki on aina vahvin. Ylemmyydestä kärsivä ei sitä ymmärrä.

   • Washingtonin durakit (onomatopoeettisesti tehokkaampi kuin suomalaiset vastineet:) uskovat omiin valheisiinsa. Kuten Patrick Armstrong totesi. Iranin vastaisku tulee yllättämään heidät. Jenkit eivät ymmärrä mitä tulivat tehneeksi. Some koki selvännäköisyyden hetken – alkaakohan todellisuus palaamaan pätkittäin Hesarin sivuille?

 6. ”Suomen presidentti Sauli Niinistö ei ole selväsanaisesti tuominnut iskua, vaan on lyhyessä tiedotteessa ilmaissut huolensa väkivallan kierteestä, jota on vaikea katkaista ja jolla voi olla laajalle ulottuvia seurauksia. Niinistön mukaan kansainvälisen yhteisön on ”kaikin tavoin edistettävä keskusteluyhteyden luomista”…”
  Melkein tekee mieli sanoa että presidentillä on pakkoneuroosi kun hän toistaa tuota samaa ja kysyä miksi hän on huolissaan asioista joita kuitenkin itse on ollut ja on tukemassa?
  Onhan kiistaton tosiasia että hän on ollut myymässä maatamme juuri niille suurpääoman voimille jotka nytkin ovat Lähi-idän sotakierteen takana johon tämäkin murha kuuluu oleellisena osana.

  Se että hän valtamedian mukaan nauttii suurta kansansuosiota ei minusta ole puolustus sillä kansan suosio on helppo manipuloida kun hallitsee mediaa. Ja me tiedämme kenen käsissä v-media on.
  Meillä on presidentti joka – voisi sano vertauskuvallisesti – ’ajaa tai jopa pakottaa kansaa putkeen’, siihen samaan putkeen jossa hän ja puolueensa on. Ja sen voi nähdä tapahtuvan aivan samoin kuin Naomi Klein sanoo teoksessaan Tuhokapitalismin nousu, että ”fundamentalistisen kapitalismin apuna on ollut ”häikäilemätön pakottaminen”, jota on kohdistettu sekä valtioihin että lukemattomiin yksilöihin.”

  Nyt tuo ’pakottaminen’ on jo tehty lailliseksi koko ’läntisessä arvoyhteisössä’ ja sen arvostelija luokitellaan vihapuheen harjoittajaksi. Ja vain siitä ollaan nyt valtakunnassa huolissaan että vihainen puhe ja riitely leviää.
  Ei ole epäilyä siitä etteikö kyse olisi moraalittomasta totalitaristisesta hankkeesta jonka takana ei ole elämää ja inhimillisiä arvoja kunnioittavaa henkeä vaan pelkkä rahan voima, joka on nielaissut kitaansa oman maammekin itseään valistuneena ja sivistyneenä pitävän kansanosan.

  • Haetaanko tässä nyt Niinistölle halpahintaista alibia?
   Sellainen maku tulee kun tätä lukee. … että oikein piti pelätä Trumppia kun ennen oltiin niin hyvää pataa … heh-heh
   Minusta kyse on enemmänkin vastuun paosta, taas kerran
   Politico: Ulkomaalaiset diplomaatit pelkäävät vierailuja Valkoisessa talossa: ”Katso, mitä tapahtui Suomen presidentille”
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006363895.html

  • Niinistö- nimstä presidenttikoneistoa luultavammin johtaa Jenni, lapsi ja koira.

 7. Suleimani oli käytännössä Iranin vaikutusvaltaisin ihminen, koska nykyistä Ayatollaa pidetään yleisesti Iranissa älykääpiönä. Hänen virheensä oli olla samaa jengiä Ayatollan kanssa joka naureskeli kysyen mitä amerikkalaiset voisivat tehdä? USA on kasvonsa paljastanut, mutta se ei tee vastustajista automaattisesti yhtään parempia.
  Suleimanin työn arvo Iranin tuen kanavoimisessa ISIS järjestöä vastaan on kiistaton, mutta kun uskonnolliset diktatuurit eivät viimekädessä eroa toisistaan toimiessaan ”Jumalaisen oikeutuksen” mandaatilla. Ne olivat Suleimanin johtamia joukkoja, jotka surmasivat satoja, ellei tuhansia Iranilaisia viime kuukausien mellakoissa Iranissa.
  Lähi-itä toimii pitkälti henkilökohtaisilla suhteilla. Toisin kuin monilla Iranilaisilla, Suleimanilla näitä oli yli heimorajojen.
  Tätä näkökulmaa vastaan Suleimanin kuolemaa voisi verrata surullisenkuuluisaan Dudajevin kraateriin Tsetseniassa, johon kohdistettiin suurin ohjuskeskitys toisen maailmansodan jälkeen.
  Putin ei kenties ole Trumpin oppi-isä, mutta neuvosta on selkeästi otettu vaari.

  • ”…kun uskonnolliset diktatuurit eivät viimekädessä eroa toisistaan toimiessaan ”Jumalaisen oikeutuksen” mandaatilla. ”
   Aika suuri ero on esim. Talmudin ja Koraanin opeilla. Koraani on paljon lähempänä kristinuskoa kuin Talmudismi joka ei oikeastaan ole edes mikään uskonto vaan rabbien omaa jumaluutta.
   Alkuperäinen hebrealaisten uskontohan on kuollut ja sen jäänteitä edustavat lähinnä kristityt arabit alueella
   https://biblicisminstitute.wordpress.com/2014/07/14/are-jews-the-israelites-of-the-bible/

   …”Ne olivat Suleimanin johtamia joukkoja, jotka surmasivat satoja, ellei tuhansia Iranilaisia viime kuukausien mellakoissa Iranissa.”
   Tiedätkö oliko kyseessä ns. ’viidennen kolonnan’ järjestämiä mellakoita joita Suleiman johtamat joukot tukahduttivat vai…?
   Tyypillisiä kuten varmaan tiedät ovat nämä ’viidennet kolonnat’ joilla illu-mafia yrittää kaataa maiden hallituksia tai ’viedä demokratiaa’…

   • No jotkut hallinnot eivät murhaa mielenosoittajia, vaikka ”ne” kuinka väärässä olisivatkin vastustaessaan hallinnon ”uudistuksia”.
    Äkkiseltään en osaa yhdistää uskonnollista fundamentalistidiktatuuria ja länsimaista 5. kolonnan käsitettä. Pikemmin tulee mieleen ”Jumalan armosta” heitetyt joilla ei ole enää menetettävää.

    • Sanot: ”Äkkiseltään en osaa yhdistää uskonnollista fundamentalistidiktatuuria ja länsimaista 5. kolonnan käsitettä.”

     Eikös Israel ole teokratia (N-yahu on sanonut että Talmud on kaikki mitä tarvitaan) ja sionistithan ovat tehokkaita ’viidennen kolonnan’ luojia eri maihin.

     • Meillä oli/on melko kova suora vaikuttavampia juutalaisia Max Jakobson, Aatos Erkko, Poju Zabludowicz, Ben Zyskowicz, Eelis Sella ym talouden, sijoittamisen, politiikan, liike-elämän ja kulttuurin alalta.
      Esimerkiksi Zyskowiczia ei pidä vähätellä, vaikka ei riehu enää julkisuudessa paljon. On ollut kolmen viimeisen presidentin läheinen, salattu avustaja.
      Eelis Sella johti vuosia Helsingin ja samalla siinä tavallaan Suomenkin kulttuuripolitiikka. Jakobson ja Erkko olivat korkeimmat vapaamuurarimme. Vierainaan kävi massamurhaaja, kaikkien veljen, 33 asteen mies, Kissinger.

 8. Kiina ja Venäjä eivät ymmärrä Trumpin iskua

  Washington’s Iran policy is counterproductive and the killing of Qassem Soleimani is an abuse of US military force, a senior Chinese diplomat said in a call with Tehran, adding Beijing will play a “constructive” role in the Gulf.

  Chinese Foreign Minister Wang Yi stressed that his nation opposes the use of military force after hearing from his Iranian counterpart Javad Zarif, who condemned the US’ targeted assassination of Major General Qassem Soleimani on Friday. Wang stressed that the US operation was a breach of international norms and threatened to significantly increase turbulence in the region.

  The Trump administration’s strategy of maximum pressure against Tehran was impractical, the Chinese diplomat added, promising that Beijing will hold an objective and fair position necessary to improve the situation in the Middle East.

  A similar position was voiced by Russia’s Sergey Lavrov, who spoke to Zarif on Saturday to express Russia’s condolences over the killing of Soleimani. American behavior fails to address the many problems in the Middle East and only escalates regional tensions, the two diplomats agreed.
  ——
  Washingtonin Iranin politiikka on maalle vahingollista ja Qassem Soleimanin tappaminen on Yhdysvaltain armeijan väärinkäyttöä, sanoi Kiinan vanhempi diplomaatti Teheranin kanssa käymässään puheessa lisäämällä, että Pekingillä tulee olemaan ”rakentava” rooli Persianlahdella.

  Kiinan ulkoministeri Wang Yi painotti kansansa vastustavan sotilaallisen voiman käyttöä kuultuaan iranilaista kollegaansa Javad Zarifia, joka tuomitsi Yhdysvaltain suunnitteleman kenraalimajuri Qassem Soleimanin murhan perjantaina. Wang korosti, että Yhdysvaltain operaatio oli kansainvälisten normien vastainen, ja uhkaa lisätä merkittävästi turbulenssia alueella.

  Kiinan diplomaatti lisäsi, että Trumpin hallinnon strategia maksimaalisesta painostuksesta Teherania kohtaan oli epäkäytännöllinen, lisäten, että Pekingillä on puolueeton ja oikeudenmukainen asenne, jota tarvitaan Lähi-idän tilanteen parantamiseksi.

  Samanlaisen kannan ilmaisi Venäjän Sergei Lavrov, joka puhui Zarifin kanssa lauantaina ilmaistakseen Venäjän osanottonsa Soleimanin tappamisesta. Kaksi diplomaattia sopi, että amerikkalainen käyttäytyminen ei ratkaise Lähi-idän monia ongelmia ja lisää vain alueellisia jännitteitä.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200310

  • Minä ymmärrän, Soleimani oli terrotisti ja murhaaja, jonka käsissä oli helvetisti viattomien verta!
   Hänestä on turha yrittää valkopestä minkäänlaista sankaria.

   Sen on sitten eri asia, oliko iskun ajankohta paras mahdollinen ja millä seurauksilla..?

   • ymmärretty on,että ainoo valkopesu yritys on kommenttis,jolla yrität oikeuttaa jälleen yhden jenkkien tekemän terroriteon,ja soleimani ei kaiketi ollut ainoa uhri iskussa,vaikkei sillä teon laittomuuden kannalta mitään väliä

   • Onkos TRUMP sitten ollenkaan vastuussa, niiden tuhansien syyttömien ihmisten
    murhista joista hän on vastuussa. Järki hoi, äly älä jätä ? Millä luulet estäväsi Iranin
    itsemurha-lentäjien pääsyn USAn ilmatilaan, jopa valkoiseen taloon, jos niin päättävät tehdä. Se nähdään pian ?

  • Olen samaa mieltä kanssasi. Kaikki muslimit pitäisi eristää Kiinan mallin mukaisille keskitys- , eiku ”uudelleenkoulutus leireille” ja jos heidän keskuudestaan nousisi kyvykäs johtaja, Dudajevin kraaterin tulee olla oppinuora. On se geopolitiikka hauskempaa kun voi heittää ihmisyyden harteiltaan ja ripustaa aivot narikkaan.

   • Kiina on paraskin oppimestari Tiibetin valloittamisen ja pitkään jatkuneen väestönvaihto-operaation sekä Taiwanin ahdistelun takia. Taiwanissa on sama väestöpohja kuin Kiinassa, ja Kiinan nykyhallinnolle se on riittävä peruste sille että taiwanilaisten pitäisi hyväksyä sama poliittinen systeemi. En muista että uiguurien terroriteoista olisi juurikaan puhuttu.

    • Itseasiassa Kiinassa oli sarja terroritekoja Uiguurien toimesta, joka pakotti keskushallinnon toimimaan Han kiinalaisten ryhdyttyä kyseenalaistamaan kommunistihallinnon alkeellistakaan kykyä vastata hasteeseen.

     • Sen huomasin kyllä tiedotusvälineistä että pari vuotta sitten Kiinan hallinto oli järjestänyt ansan uiguureille jotka sitten lankesivat siihen ja muutamalla pienellä iskulla legitimoitiin miljoonien uiguurien leirielämä.

 9. Mistä aina vain löytyy uusia miehiä ja naisia, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen rahaa ja valtaa? Siis aivan mitä tahansa. Tarkoitus pyhittää kaikki keinot.

  Varmaankin vanhojen vallassa olevien jäärien täytyy kuolla ja uusien sukupolvien tulla tilalle ennenkuin asiat muuttuvat. Eivät ”vanhan liiton” miehet enää elinaikanaan miksikään muutu. Kyllä se on jo nähty niin moneen kertaan. Harvassa ovat positiiviset poikkeukset.

  Mistä löytyy edelleen uusia miehiä ja naisia ympäri maailman liittymään armeijaan? Armeijassa harjoitellaan ihmisten tappamista. Miten senkin asian ympärille on onnistuttu luomaan jotenkin positiivinen ja romanttinen tunnelma. Yhteisellä hyvällä asialla ollaan, kun ollaan parempia kuin nuo tuolla rajan toisella puolella. Aina kaikki ovat mukamas parempia omassa kuppikunnassaan. Eihän siinä ole mitään alkua eikä loppua.

  Löytyykö Suomesta vielä innokkaita nuoria tapattamaan itsensä sodassa, jos sellainen saadaan täällä jollain konstilla aikaiseksi? Varmasti löytyy niitä, jotka uskovat olevansa hyvällä asialla. Ja maine ja kunnia. Itseäni ei muuten sitten kiinnosta pätkääkään, haukkukaa miksi lystäätte! Sotilaspassi on taskussa minullakin. ”Ettäs kehtaakin puhua tuollaisia, armeijan käynyt mies, isänmaan petturi ja pelkuri. Onko edes mies ollenkaan!” Ja kyllä, molemmat isoisänikin olivat sodassa.

  Maine ja kunnia ovat sellaisia niinsanotusti vanhan maailman asioita, joiden vuoksi tavattoman monet ovat menneet ennenaikaiseen hautaan. Varmasti ne ovat sen arvoisia.

  Sodassa kukaan ei omasta mielestään milloinkaan hyökkää, vaan ainoastaan puolustaa. Omaa uskontoaan, maataan, kulttuuriaan, omaisuuttaan, mielipiteitään, rotuaan, perhettään. Tarkoitan siis että sotien kehittelijöiden ja suunnittelijoiden pitää luoda fyysisesti sotaa käyville tällainen vaikutelma. Omasta näkökulmastaan kukaan ihminen ei tee mitään pahaa. Aina kulloiseenkin tekoon on hänen omasta mielestään oikeutus. Olkoon teko muiden silmissä kuinka paha tahansa. Vaikka tappamiseenkin.

  Jotenkin tämä korkea-arvoisen upseerin murha ylittää nyt kaiken mahdollisen härskiyden. Eikä oikein tuo ylempänä esittämäni vanha viisaus puolustamisestakaan päde tähän. Onko tämä nyt sellainen vanhassa maailmassa elävien sotahaukkojen ”kunniallinen” keino aloittaa sota? Ei ole kyllä kunniallista nähnytkään. Jääkö tästä nyt vielä jollekin epäselväksi, että sota ei syty vaan sytytetään. Miten jenkkisotilas motivoidaan tällaiseen sotaan, jos vaikka sattuisikin käymään niin, että aseveljiä kaatuisi runsaslukuisesti? ”Juu demokratiaahan me tässä ollaan puolustamassa!” Koti, uskonto ja isänmaa ja silleen. Heh heh.

  Sota TÄYTYY nyt saada alkamaan! Millä tahansa keinolla. Kaiken näköistä laivahärdelliä sun muuta yritettiin jo joitakin kuukausia sitten, mutta kun ei MILLÄÄN se sota vain syttynyt! En ole lukenut valtamedian uutisia tästä aiheesta, mutta kai mahdollinen sota jotenkin hienosti perustellaan USA:n intresseillä. Joillain ihmisillä on niin pirun hienot intressit.

  Kyllä tässä ovat nyt taustavaikuttajina maailman isoimpia liiketoimia tekevät ihmiset. Pieni raha oikeuttaa pienet toimet ja iso raha vähän isommat konstit. Oikein hävettää, että elin elämääni yli kolmekymmentävuotiaaksi ennen kuin ymmärsin, että sota on pelkästään liiketoimi.

  Anteeksi että hiukan kiihdyin, mutta keksitään nyt piruliste äkkiä jotain! Tämä nyt vain on niin kuohuttava aihe.

  Tulen kuitenkin paremmalle mielelle, kun taas huomaan täällä erinomaisten artikkelien kirjoittajien ja loistavien kommentoijien joukossa olevan syvästi tiedostavia ihmisiä. Ihmisiä, jotka voivat muuttaa maailman, mutta heidän lukumääränsä ei vielä ilmeisesti riitä.

  • Ville, täällä on hyvä jakaa sitä ahdistusta jota nämä hirvittävät terrori-teot meissä synnyttävät.

  • Joseph ”Joe” Biden
   USA:n demokraattipuolueen ex-varapresidentti Joe Biden pitää Suleimanin tappamista riskialttiina toimena: ”Tämä on suunnaton, eskaloiva toimi jo valmiiksi vaarallisena alueella.” (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3d16598d-6374-4168-ae99-38666d190373)  ”Trump heitti juuri dynamiittipötkön ruutitynnyriin, (…).” (ibid.)

   Bernard “Bernie”Sanders (senaattori)
   Bernie Sanders Condemns Trump for Putting US on Path to ’Another Disastrous War in the Middle East’ – ”Trump promised to end endless wars, but this action puts us on the path to another one,” 2020 Democratic candidate said of Trump’s order to assassinate top Iranian military leader Qasem Soleimani. (https://www.commondreams.org/news/2020/01/03/bernie-sanders-condemns-trump-putting-us-path-another-disastrous-war-middle-east)
   Bernie Sanders says war punishes ‘working families’ as he criticizes US killing of Iranian general (https://www.cnbc.com/2020/01/03/bernie-sanders-criticizes-us-killing-of-iranian-general-soleimani.html)
   Sanders says the U.S. killing of Iranian Gen. Qasem Soleimani could lead to another military conflict after President Donald Trump promised to stop endless wars. (ibid.)

   Many Democratic candidates hoping to challenge Trump in 2020 say the killing could lead to an unintended escalation. (ibid.)
   Democratic contenders to face Trump in next year’s election, including Sanders, Sen. Elizabeth Warren, D-Mass., former Vice President Joe Biden and former South Bend Mayor Pete Buttigieg, have all warned the killing could set the U.S. on the path to another war. (ibid.)
   #
   Sanders on USA:n aggressiivisen ulkopolitiikan pitkäaikaisia arvostelijoita. Hän vastusti äänekkäästi maansa (George W. Bushin hallinto) hyökkäystä Irakiin vuonna 2003. – Sanders kannattaa fiskaalista elvytystä (tarkoituksena luoda miljoonia uusia työpaikkoja perusinfrastruktuuria korjaamalla. Sanders on varsin kriittinen Wall Streetin arvopaperikauppaa kohtaan. Hän kannattaa sääntelyn lisäämistä, suurten pankkien pilkkomista ja spekulaatioiden verottamista.

   “While the rich get richer, almost everyone else gets poorer. Democracy is in crisis and oligarchy looms. What we know is determined by the corporate media. Our health care system is in shambles. Our educational system is in crisis.” (https://berniesanders.com/issues/reforming-wall-street/)
   #
   The French president, Emmanuel Macron, consulted with his Russian counterpart, Vladimir Putin, by phone and called on Iran to refrain from escalating the crisis. Russia said both leaders agreed the American “action might seriously escalate tensions in the region”. (https://www.theguardian.com/world/2020/jan/03/qassem-suleimani-killing-may-spell-end-iran-nuclear-deal-europe-fears)

   The German foreign minister, Heiko Maas, was the most critical of the European voices, stressing he had told Pompeo that Germany expected US restraint. Maas tweeted: “The US military operation followed a series of dangerous provocations by Iran. However, this action has not made it easier to reduce tensions. I made this point clearly to Pompeo as well.” (https://www.theguardian.com/world/2020/jan/03/qassem-suleimani-killing-may-spell-end-iran-nuclear-deal-europe-fears)
   #
   ”Bagdadin tapahtumien jälkeen Yhdysvaltain ja Iranin suhde on kriittisessä tilassa. Vaarana on kierre, jota on vaikea katkaista. Sen vaikutukset uhkaavat ulottua myös alueen ulkopuolelle. –
   Kansainvälisen yhteisön tulee kaikin tavoin edistää keskusteluyhteyden luomista.” (ote Suomen Tasavallan presidentin lausunnosta [3.1.2020] Bagdadin tapahtumien johdosta)
   #
   Suuri osa suomalaisista uskoo maailman, Euroopan ja Suomen kehittyvän 20 – 30 vuoden kuluessa nykyistä huonompaan suuntaan (Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämä kyselytutkimus). – Maailman kehityssuuntaa huonona pitää 63 prosenttia, Euroopan 59 prosenttia ja Suomen 51 prosenttia kansalaisista. (Yle Teksti-TV 4.1.2020, https://yle.fi/tekstitv/txt/P103_01.html)
   #
   UM:n matkustustiedotteita:

   3.1.2020
   Iran: matkustustiedote
   Turvallisuustaso
   Noudata erityistä varovaisuutta
   (https://um.fi/matkustustiedote/-/c/IR)

   30.12.2019
   Irak: matkustustiedote
   Turvallisuustaso
   Vältä kaikkea matkustamista
   (https://um.fi/matkustustiedote/-/c/IQ)

   25.10.2019
   Yhdysvallat: matkustustiedote
   Turvallisuustaso
   Noudata tavanomaista varovaisuutta
   (https://um.fi/matkustustiedote/-/c/US)
   #
   Good Night, and Good Luck !

  • Olin vielä 2000-luvun alussa valtamedian sivistämänä sitä mieltä, että USA tekee Lähi-Idässä mitä on tehtävä, jotenkin turvaa tuova poliisi olisi pallollamme. Voi voi, miten voi ihminen ollakin kiireissään harhaan johdettuna. No voihan sitä, kun huolimattomuuttaan LUOTTAA, että siellä maineikkaissa mediataloissa kaikki toiminta pohjautuu totuuteen, sen etsintään ja vallan vahtikoirana olemiseen.

   Sitten jossain vaiheessa ajattelin, että kaikki sodat johtuvat uskonnoista. Lähinnä sekin oli opiskeltu virallisista journaaleista, jotka valkopesivät USA:n touhuja kauheiden arabibarbaarien keskellä.

   Nyt alkaa jo tajuta oikeasti mitä tarkoitetaan sillä, että kaikki sodat ovat pankkirien sotia. Talouden ja vallanhimon intressipiirien sotahaukat näitä saavat aikaan valtamedian propagandan tuella. Miten onkaan kätevää, jos on ”oman heimon” pojat näiden kaikien toimialojen johossa. Trumpin kaltaiset narsistipuhkujat toteuttavat kyllä ison rahan käskyjä. On ne Intressit ja kumppanit Lähi-Idässä perusteina. Helvetti soikoon, toivottavasti meidän pojat ei joudu jonkun propagandan saattelemina joidenkin intressien ja afäärien maksajiksi hengellään.

   Irania on jaakattu jo vuosia, nyt näyttää härnääminen sotaan menneen jo suoran toiminnan puolelle. Helvetti, että on halveksuttavaa touhua Usraelilta.

   Suurin osa tavan tallaajista on tuossa ”sivistyneen” ihmisen tilanteessa jossa itsekin vielä 15v. sitten olin ja uskoo jenkkien taas tekevän alueella jotain hyvää ja välttämätöntä.

 10. > Joukko maailman johtavia poliitikoita, mm. Venäjältä, Turkista ja useista Euroopan maista, on tuominnut Yhdysvaltain ohjusiskun. YK:n erityisraportoija Agnès Callamard on todennut, että isku hyvin todennäköisesti rikkoi kansainvälistä oikeutta, koska Yhdysvallat ei ollut puolustautunut välittömältä uhalta ja koska iskussa kuoli myös kuusi muuta henkilöä. >

  Avainlause; ”Joukko maailman johtavia poliitikoita” paljastaa jo itsessään asian ytimen. Ensiksikin, kaikki maailman ”johtavat poliitikot” ovat korruptoituneita… elleivät olisi, heidän – puolesta ja vastaan – mielipiteitä ei valemedia esiin toisi. Toiseksi, mitä hyötyä on ohjusiskun tuomitsemisesta? Ei yhtään mitään. Tälla aikakaudella harjoitettu ”hurskas tuomitseminen” (heh, heh…) etenkin YK:n leirissä (ja siinä leirissä maailman johto-eliitti tukevasti istuu) on TÄYDELLISTÄ TEATTERIA, jolla ei ole pienintäkään yhteyttä totuuteen. Rikollisorganisaatio YK ei ehkäise sotia ja konflikteja – se luo ja ylläpitää niitä!

 11. Saatana taas se alkoi, jo on jenkki-imperialistien propaganda mennyt hyvin perille, tai vaihtoehtoisesti kyse on maksetuista jenkki-imperialistien viideskolonnalaisista.

  Ainakin he ovat hyvinkin tietoisia tämän alkaneen vuoden imperialistien taktiikoista.
  SOF:n eli USA:n erikoisjoukkojen komennossa olevan ISIS-terroristiarmeijan painopistealue siirtyy Keski-Aasiaan, Afghanistanin pohjoisosiin ja entiseen Neuvostotasavaltaan Tadzikistaniin. Paikka on strategisesti merkityksellinen, tällä tavalla jihadistit, SOF-joukkojen johdolla, pääsevät häiriköimään Venäjää ja ennenkaikke Kiinaa, kun Tadzikistanin rajanaapurina on Kiinan puolelle Xinjua, uiguri (luiguurien 😀 ) asuma-alue.
  Mutta ”agenttimmehan” jo tämän varmaankin tiesi ”En muista että uiguurien terroriteoista olisi juurikaan puhuttu.” (Kyllä ”luiguurien” terroritekoja tapahtuu ja niistä puhutaan, muttei meidän v-mediassa)

  Jälleen yksi SouthFrontin tekemä maailman geopolitiikkaa selventävä video, pituus 40 min.

  https://www.youtube.com/watch?v=hM7tDWOHXTM

  • Jo on hyvin Suomessa asiat, kun Iranin sotilasdiktatuurin ykkösmiestä surraan. Iran antoi viimekesänä ankaria tuomioita nuorille, jotka tanssivat katolla. Kaikki Farsi tuttuni pakenivat Iranista jo vuosikymmeniä sitten.

   • ”Kaikki Farsi tuttuni pakenivat Iranista jo vuosikymmeniä sitten.”
    Mitähän porukkaa nämä farsituttusi lienevät olleen.
    Olivatko kenties aktiiveja shaahi Mohammad Reza Pahlavin, tuon Kuninkaiden kuninkaan ja Arjalaisten auringon kannattajia?? 😀

    No oli niin tai näin tämä Kuningasten kuningas kaatoi ensin jenkkien ja CIA:n avustuksella demokraattisissa vaaleissa v 1951 valitun Iranin pääministerin Mohammad Mosaddeghin, sekä perusti, tietysti CIA:n aktiivisella avustuksella yhden maailman pahamaineisimmista kidutuslaitoksista Savakin, Iranin salaisen palvelun. Ensimmäiset Savakin virkamieskiduttajat koulutti henkilökohtaisesti, oikein kädestä pitäen jenkkikenraali Herbert Norman Schwarzkopf.

    Iranin kansa kuitenkin kyllästyi shaahin mielivaltaan ja shaahilla samoin kuin hänen virkakunnallaan oli lähtö edessä.
    Kuningasten kuninkaan tilalle tuli Ajatollah Ruhollah Khomeini, joka julisti Iranin islamilaiseksi tasavallaksi.

    Nyt on Iranissa pappisvalta, mutta kaikki muuttuu aina jossain vaiheessa, muutos on ikuista. 😀

    • Niin, Shaahi halusi tehdä Iranista modernin ja menestyvän ei islamistisen valtion!
     Tämä ei tietenkään käynyt Iranin kommareille, eikä islamisteille.
     Eipä tuo ihme ollut, että kovia otteita tarvittiin, yrittihän jopa itse Neukkulakin salamurhata Shaahin.

     Shaahin vallan aikana Iranissa huntupakko poistettiin ja naisille luvattiin tasa-arvo (naiset saivat äänestää, ajaa autoa ja käydä töissä). Naiset pääsivät ehdokkaiksi parlamenttivaaleihin. Muita valkoisen vallankumouksen uudistuksia olivat esimerkiksi metsien ja vesistöjen kansallistaminen sekä koulutuksen ja terveydenhuollon uudistaminen. Pahlavi itse mainitsi omaelämäkerrassaan välttämättömän tarpeen muuttaa yhteiskunnan rakennetta tasa-arvoisemmaksi tulevaisuuden tarpeiden kannalta jos Iran tahtoo pysyä dynaamisten, edistyksellisten ja vapaiden kansojen joukossa.

     Khomeinin tultua valtaan, Iran palautettiin lähes kivikaudelle, köyhyys ja monet yhteiskunnalliset ongelmat alkoivat lisääntyä ja Shaahin hallinnolle tyypilliset ihmisoikeusloukkaukset/poliittiset murhat ja kiduttamiset jatkuivat. Kymmenen vuoden sisään n. 20 000 pääosin nuorta toisinajattelijaa murhattiin valtion vankiloissa, sekä valtavat määrät ihmisiä joutui julman kidutuksen uhreiksi.

     Voi vain kuvitella, kuinka upea valtio Iran olisi tänäpäivänä, elleivät kommarit ja islamistit olisi pilanneet kehitystä.

     • ”Niin, Shaahi halusi tehdä Iranista modernin ja menestyvän ei islamistisen valtion!…”
      Hän halusi amerikkalaistaa Iranin eli antaa maansa luonnonvarat suurpääoman haltuun. Siis toteuttaa sen mikä meillä on jo toteutettu.

   • Totta sanoi Zarathustra! Nyky-Iran ei pehmoile demla-oikeuskäytänteillä. Vuosia sitten vapauksia vaatineet ja imperialistisen lännen farkuissa käyskennelleet opiskelujanuoret löydettiin silvottuina roskatynnyreistä.

    Kuri se olla pitää opetti jo Isä Stalin (👎🏼) kun iivanat kaalimaata kuokki.

  • Yhdysvallat, tarkemmin CIA on rahoittanut uiguureja (muslimeja) Xinjiangin raja-alueella jo vuosia.

   Separatismi muissa maissa hyvä, omassa paha -järkeily.

   • mitenkään tuntematta uiguurien tilannatte sen paremmin,mutta lähde raporteissa keskitysleireistä yms epäilyttävä.koska CHDR lähteenä,jota rahoittaa jenkit(NED),ja jonka raportti perustuu muistaakseni ihan 8:n uiguurin haastatteluun

 12. Eikä se olut Trumpin ratkaistavissa, vaan siellä pävaltiossa on paljon ”HAIMI-tyyppejä” joiden tahtavanä on ainoastaan riidan aikaansaaminen IRANia kohtaan. Nyt IRANilla on kansojen silmissä oikeudet vastata USAn painostukseen ”haisevin vastalausein” ruudin palaessa. USAn kansa elää jo nyt pelon vallassa oman johtonsa munausten takia.USA EI RAUHAA RAKASTA.

 13. Onkohan monikaan miettinyt kuka oli Qassem Suleimani?

  Who is Qassem Suleimani? Iran farm boy who became more powerful than a president
  Suleimani wrote in his autobiography that he was born in Rabor, a city in eastern Iran, and was forced to travel to a neighbouring city at age 13 and work to pay his father’s debts to the government of the Shah.
  By the time the monarch fell in 1979, Suleimani was committed to the clerical rule of Ayatollah Ruhollah Khomeini, and joined the Revolutionary Guards, the paramilitary force established to prevent a coup against the newly declared Islamic Republic.

  Kuka on Qassem Suleimani? Iranin maatilapoika, josta tuli voimakkaampi kuin presidentti
  Suleimani kirjoitti omaelämäkerrassaan, että hän syntyi Raborissa, itäisen Iranin kaupungissa, ja hänen oli pakko matkustaa naapurikaupunkiin 13-vuotiaana ja työskennellä maksaakseen isänsä velat Shahin (Usan valtaan nostaman isänmaan petturi Reza Pahlavin) hallitukselle.
  Kun hallitsija monarkki kaatui vuonna 1979, Suleimani sitoutui ajatolla Ruhollah Khomeinin pappishallintoon ja liittyi vallankumouksellisiin puolisotilaallisiin voimiin, jotka perustettiin julistetun islamilaisen tasavallan vallankaappauksen estämiseksi.
  https://www.theguardian.com/world/2020/jan/03/who-is-qassem-suleimani-profile-iran

  • Ja kun Khomeini piileskeli Ranskassa hänen vallankumoussotureillaan oli Shaahin jäljiltä oikeus raiskata kaikki naiset. Luojan kiitos tämä oikeus verhottiin Islamilaisen pika-avioliiton kaapuun, ettei herkkämieliset pedofiliasta ruikuttaneet.

  • Löysin twitteristä tällaisen:

   Martyr Sulaymani’s handwritten will:

   “My wife, I have chosen my burial place in the cemetery of the Martyrs of Kerman, Mahmoud knows it. I want my gravestone to be simple. Just write ‘Soldier Qassem Soleimani’ no more titles and phrases.”

   PS Punalippu on noussut Jamkaran Moskeihan katolle

   ”First Time In The History, Red Flag Unfurled Over The Holy Dome Of Jamkarān Mosque, Qom Iran.

   Red Flag: A Symbol Of Severe Battle To Come.

   A red flag unfurled above the minarets of the Jamkaran Mosque in the Shiite holy city of Qom on Saturday, a day after the killing of top general Qassem Soleimani.

   Written across the flag in Arabic were the words: ”Those who want to avenge the blood of Hussein.”

   Red flags in Shiite tradition symbolize both blood spilled unjustly and serve as a call to avenge a person who is slain.

   Jamkaran is a significant mosque on the outskirts of the holy city of Qom, some 160 kilometres south of Tehran.”

   Linkki: https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=U4mYcoMtQfQ&feature=emb_logo

   • Todella ajankohtainen ja asian ytimeen osuva kommentti. Red flag, joka on nostettu moskeijan huipulle on tärkeä ’end times / NWO’ symboli, eli nyt korvat pystyyn… elämme mielenkiintoista aikaa!

    RED FLAG INDICATES THAT A MAJOR WAR IS TO COME!

    TEHRAN – Earlier today, the authorities of the Islamic Republic of Iran raised the Red Flag of Hussein over the Holy Dome of Jamkaran Mosque, in Qom. The raising of the red flag gives a precise signal – it indicates that a major war is to come or is even now underway.

    Reports so far indicate that this is the first time Iran has unfurled this flag over the Holy Dome, a flag steeped in religious symbolism relating to Islamic eschatology, the end times, and the specter of total war of epic and religious proportions.

    This is not a flag of mourning, or of somber remembrance. It is a flag indicating that Iran is mobilizing its entire society towards a conflict never before seen. Bear in mind that this flag was not unfurled even during the Iran-Iraq war.

    The mosque is the considered one of the most significant in Iran, and in recent years has experienced much greater interest particularly from the youth.

    Iran told the United Nations Security Council and Secretary-General Antonio Guterres on Friday that it reserves its right to self-defense under international law after the United States killed Qassem Soleimani, the top commander of the elite Quds Force of Iran’s Revolutionary Guards.

    • Edellisen jatkoksi vielä tämä:

     Question: ”What role does Iran play in the end times?”

     Answer: There are several biblical prophecies of the end times that mention Iran, called Persia or Elam in the Bible. Given the fact that Iran is often in the news as a nation seeking armaments (possibly nuclear) and repeatedly issuing threats against Israel, students of Bible prophecy are taking note.

     Iran does have a role to play in the end times, but, first, a little history of Iran and its neighborhood, as it relates to biblical history. Jeremiah prophesied that Elam, a nation east of Babylon, west of Persia, and south of Media, would be conquered and then rise to power again (Jeremiah 49:34–39). True to that prophecy, Babylon conquered Elam in 596 BC. But then Persia, under Cyrus the Great, took control of that area, and the Elamites and Medes became part of the Persian Empire. The Medo-Persian Empire ascended to power and conquered Babylon in 539 BC, fulfilling the prophecy of Isaiah 21:2. This happened during the time of Daniel (Daniel 5); in fact, Daniel later resided “in the province of Elam” in Persia (Daniel 8:2). Persia is the setting for the book of Esther and the first part of Nehemiah.

     Alexander the Great’s conquests put an end to Persia as a world power, fulfilling the prophecy of Daniel 8. In the following centuries, Persia was ruled by the Seleucids, the Parthians, the Sassanians, the Romans, the Byzantines, and finally, in AD 636, the Muslims. In 1501, the state of Iran was founded.

     In the New Testament, men from Iran are mentioned indirectly as “Parthians, Medes and Elamites” were present in Jerusalem on the Day of Pentecost (Acts 2:9). All three of these people groups were Jews who lived in the area of ancient Persia, modern-day Iran, and they were present in Jerusalem to witness the birth of the church.

     Iran’s involvement in the end times will be as one of the nations involved in the battle of Gog and Magog, which probably occurs during the first half of the tribulation. Ezekiel 38:5 specifically mentions Persia as an ally of Magog/Russia. Other nations included in this coalition will be Sudan, Turkey, Libya, and others. This vast army will come against Israel, who at that time will be “a peaceful and unsuspecting people” (verse 11.)

     The outcome of this end-times invasion is predicted: God supernaturally intervenes, and Gog’s coalition is utterly destroyed. “On the mountains of Israel you will fall, you and all your troops and the nations with you. I will give you as food to all kinds of carrion birds and to the wild animals” (Ezekiel 39:4–5). Iran, allied with Russia, will think their invasion of Israel is a sure victory, but God has different plans. In protecting Jerusalem, God will send a strong message to the world: “I will make known my holy name among my people Israel. I will no longer let my holy name be profaned, and the nations will know that I the Lord am the Holy One in Israel” (verse 7).

     Israel on perustettu alunperin tuhottavaksi… MUISTUTUKSEKSI VIELÄ TÄMÄ NYKYISEEN FEIKKI ISRAELIIN LIITTYEN :

     ”Reported to me, Henry Kissinger has stated — and I quote the statement word for word: ‘In 10 years, there will be no more Israel.’

     I repeat: ‘In 10 years, there will be no more Israel.’ “

     Kymmenen vuotta tulee täyteen vuonna 2022!

     Read more: https://www.inquisitr.com/349213/henry-kissinger-predicts-in-10-years-there-will-be-no-more-israel/#ixzz6A8DLLWTv

    • Eli shiiat ja sunnit mahdollisesti panevat toistaiseksi sivuun keskinäiset riitansa ja keskittyvät kostamaan kolonialisteille (monikansalliset yritykset) sekä vääräuskoisille.

     Niinistö kutsuu pullakahville.

     • Saudien Sunni-koalitio menettäisi liikaa laittamalla ”hynttyyt yhteen” profeetan kuolemasta alkaneen vihollisuuden toissijaiseksi. Myös Iranin papisto tarvitsee Sunneja syytelläkseen Umman rikkomisesta.

     • ”Eli shiiat ja sunnit mahdollisesti panevat toistaiseksi sivuun keskinäiset riitansa ja keskittyvät kostamaan kolonialisteille (monikansalliset yritykset) sekä vääräuskoisille.”

      Toivottavasti ne ulkomaalaiset yhtiöt ja pääomat vetäytyvät muslimimaista.

      Meidän tulisi Suomestakin ajaa ulkomaiset firmat helvettiin.
      Aloitetaan vaikkapa Googlesta, joka tuli kolonialisoimaan Haminaa 600 miljoonan euron serverifarmillaan.
      Oli onnenpotku ettei Tesla tullutkaan tänne akkutehtaineen kolonialisoimaan meitä. Menivät kolonialisoimaan Saksaa, vaikka Saksa teki varmasti kaikkensa, jotta tehdas saataisiin torjuttua.

    • Toivon että punainen lippu merkitsisi punaisen langan katkaisemista.
     Se on se maailman vaarallisin napanuora, joka kytkee yhteen Israelin , Mossadin, CIA:n ja USA:n uussionistisen eliitin, mukaanlukien finanssi- ja mediajättien ohjaajat ja hallitsijat. Siinä sitä olisi puhdistuskohdetta kerrassaan. Pitää valuutat vaan vaihtaa ensin jalometalliin tai johonkin kiinteämpään, koska se olisi sen kuplan puhkaisu sitten.

     Sanoisin että voisi maailman palo hetkeksi hiukan hellittää. Sitten toki tulisi muut kukkopojat tunkiolle röyhistelemään valtatyhjiön liepeille, jonkun pitää olla kukkulan kuningas. Se on kai meihin ihmisiin koodattu suuressa alkupamauksessa.

 14. Jenkit on juoneet paljon enemmän viattomien uhrien verta mitä tällä Soleimonilla oli tunnollaan. USAn sodan uhrimäärä on Irakissa satoja tuhansia ellei miljoona ja jenkit myös asettivat mieleisensä hallituksen johtamaan Irakia jota se valvoo vihreällä vyöhykkeellä asevoimin ettei lipsu USAn otteesta.
  Käytännössä USA pitää Irakia vankinaan ja tämä Soleimonin ja muiden murha lentokentällä osoittaa ettei USA piittaa pätkääkään Irakin halituksesta vaan tekee sumeilematta iranilaisten joukko murhan keskellä Irakia kuten tapatti Irakin presidenti Saddam Husseinin hyökätessään aiemmin Irakiin.
  Mitä artikkelissa sanottiin niin amerikan osalta pitää paikkansa ja tietysti hämmästyttää miten EU on polvillaan USAn edessä kun sen pitäisi noudattaa lipilaareja sääntöpohjaisia arvoja ja USAn toimet ei täytä näitä arvoja eikä mitään lakejakaan joten EUn pitäisi jyrkästi tuomita USAn laittomuudet mutta ei kuulu mitään sellaista.
  Lipilaari sääntöpohjainen arvomaailma on yhtä haista paskaa jonka tarkoitus on vain länsimaiden laittomien tekojen hyväksyttäminen yleisön silmissä.
  Saulia ei saa tuomitsemaan jenkkien laittomuuksia niin millään mutta kyllä hän innokkaana tuomitsee ne maat joihin USA ja sen liittolaiset on hyökänneet. En oikein muista että muutkaan Suomen presidentit olisi koskaan USAn laittomuuksia tuominneet mutta Venäjän vähäisetkin laittomuudet Sauli kyllä on julkisesti tuominnut kuten kasakka vie kaiken mikä on irrallaan.
  USAa jos ei koskaan sen liittolaiset tuomitse sen laittomuuksista niin se jatkaa niitä vaikka maailman tappiin ja aina vain isommalla ryminällä ja nyt Trumpilla on vaalit ja myös syyte tulossa kuten Israelin Netanjehullakin että mikäpä olisi parempi aika aloittaa sota.

 15. Ilmeisesti Jamkaran moskeijan punalippu sai Trumpin hermot ratkeamaan. 😀

  ”Trump says US to strike 52 Iranian sites ’VERY FAST and VERY HARD’ if Tehran moves to avenge general’s death”
  https://www.rt.com/news/477489-trump-iran-strike-targets/

  Eli Deep Staten suunnitelma etenee, ontuen (saivat turpiinsa Libanonissa 2006), mutta kuitenkin.
  Tässä hieman muistin virkistystä Wesley Clarkilta:

  https://www.youtube.com/watch?v=rz5fZziMWEE&feature=emb_logo

  • ”saivat turpiinsa Libanonissa 2006”..??

   Niin, Hizbollah menetti moninkertaisesti enemmän taistelijoitaan sodassa Israelin sähläämisestä huolimatta.
   Mitä tekemistä tuolla on minkään ”deep staten” kanssa?
   Hizbollah-järjestö tuon sodan aloitti, eikä mikään ”deep state”!

   • Niin saivat, ”Hizbollah menetti moninkertaisesti enemmän taistelijoitaan sodassa …”
    Tietysti, jos Hizbollahin taistelijoiksi lasketaan kaikki siviilit, jotka siionistit pommittivat hengiltä.
    Mutta Libanonin hallinto ei vaihtunut ja Hizbollah voi edelleen hyvin, käyneet sotimassa Syyriassakin jenkkien ISIS-armeijaa vastaan.

    ”Hizbollah-järjestö tuon sodan aloitti, eikä mikään ”deep state”!”
    Niinkö, todellako, etkö tosiaan ole aiemmin kuullut etkä nyt ilmeisesti edes katsonut video pätkää, jossa Wesley Clark kertoo asiasta, hyökkäämme 7 eri maahan Lähi-idässä ja Afrikassa seuraavan viiden vuoden aikana.
    No kaikki ei aina käy kuin Stromsössä, mutta yritys on ollut kova. Trumppi on nyt kolmas USA:n presidentti, joka on toteuttamassa tuota Wesley Clarkin kuulemaa ennustetta.
    ”Deep State” on se voima, joka määrittää USA:n ulkopolitiikan, eivät valitut presidentit. 😀

     • Ei vai ????

      Tuolla videolla Wesley Clark selvällä englanninkielellä (sitäaitsi alku on vielä tekstitetty) kertoo kuinka USA tulee viiden vuoden aikana hyökkäämään 7 maahan. Nämä maat ovat Wesley Clarkin mainitsemassa järjestyksessä: Irak, Syyria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan ja lopuksi Iran,

      PS englanninkielellä Libanon on Lebanon. 😀

      Israelin Libanonin sota alkoi 2006 eli se mahtui vielä tähän viiden vuoden suunniteltuun aikajanaan. Muuten sionistineoconnien suunnitelmat kusi pahasti. Aikataulu venähti ja turpiin on sionistineoconnille tullut muuallakin kuin Libanonissa. 😀

     • niin, ählämit aloittivat sen, ei Usa, eikä Israel.
      Eikä Jenkit edes sotineet siellä…

 16. Mielenkiintoinen Jason Reza Jorjanin haastattelu RedIceTV:ssä aiheeseen liittyen.

  Kertoo näkemyksiään Iranista, Iranin historiasta jne. Puhuu niin faktoja kuin juoruja. Trumppi oli kuulemmas lähettänyt viestin Sveitsin Teheranin suurlähetystön kautta Iranin johdolle Soleimanin murhan jälkeen, kuinka Trumpille on ok jos iranilaiset tappavat pari jenkkikentsua ja juttu jää siihen. 😀
  Tällainen vaihtokauppa ei kuulemmas käynyt Iranille.

  https://dlive.tv/p/dlive-11213965+l0mrM9YWR

 17. The Soleimani Assassination
  The Long-Awaited Beginning of The End of America’s Imperial Ambitions
  PHILIP GIRALD
  Iranilla on laaja diaspora suuressa osassa Lähi-itää, ja koska Washington on uhannut sitä monien vuosien ajan, sillä on ollut kauan aikaa valmistautua sotaan, jota käydään pääosin varjossa. Mikään amerikkalainen diplomaatti, sotilas tai edes turistit alueella ei voi pitää itseään turvallisena, päinvastoin. … Yhdysvallat on jo määrännyt Bagdadin suurlähetystön osittaisen evakuoinnin ja kehottanut kaikkia Yhdysvaltain kansalaisia ​​poistumaan maasta välittömästi.

  Donald Trump nousi voittoon vuonna 2016 lupauksellaan lopettaa turha sota Lähi-idässä, mutta hän on nyt osoittanut erittäin selvästi olevansa valehtelija.

  Lupaustensa sijasta yksi hänen ensimmäisistä toimistaan ​​oli JCPOA: n ydinsopimuksen lopettaminen ja Iraniin kohdistuvien pakotteiden palauttaminen. Iran on tietyssä mielessä alusta lähtien ollut poikkeus Trumpin uusien sotien pidättymislupaukseen, joka voidaan johtaa suoraan hänen sukurutsaisista (incestuous) suhteistaan ​​Yhdysvaltain juutalaisyhteisöön ja erityisesti hänen halustaan alistua ​ Israelin sotaisan pääministeri Benjamin Netanyahun vaatimuksiin.

  Iran has an extensive diaspora throughout much of the Middle East and, as it has been threatened by Washington for many years, it has had a long time to prepare for a war to be fought largely in the shadows. No American diplomat, soldier or even tourists in the region should consider him or herself to be safe, quite the contrary. It will be an “open season” on Americans. The U.S. has already ordered a partial evacuation of the Baghdad Embassy and has advised all American citizens to leave the country immediately.

  Donald Trump rode to victory in 2016 on a promise to end the useless wars in the Middle East, but he has now demonstrated very clearly that he is a liar. Instead of seeking detente, one of his first actions was to end the JCPOA nuclear agreement and re-introduce sanctions against Iran. In a sense, Iran has from the beginning been the exception to Trump’s no-new-war pledge, a position that might reasonably be directly attributed to his incestuous relationship with the American Jewish community and in particular derived from his pandering to the expressed needs of Israel’s belligerent Prime Minister Benjamin Netanyahu.

  https://www.unz.com/pgiraldi/the-soleimani-assassination/

  • Trump puhui kampanjansa aikana aivan toista ja esiintyi rauhanenkelinä. Puheensa olivat silloin järkeviä ja pragmaattisia. Nyt puheet ja etenkin teot ovat muuttuneet sionistiseksi kiihkoiluksi. Mies harhautti monia ja asetti amerikkalaiset patriootit ikävään asemaan. Nyt he joutuvat todistamaan, kun oikeistolainen sionistisiipi (neocon) ajaa maan jälleen kerran yhteen moraalittomaan sotaan. Samalla vasemmistolainen sionistisiipi vie loppuun asti maan demoralisointikampanjan hallitsemansa median, oikeuslaitoksen ja ”kansalais”järjestöjen avulla. Sensuuri ja vihapuhelainsäädäntö on jo otettu käyttöön vaimentamaan kaikki terveistä moraaliarvoista muistuttavat (myös Suomessa). Sensuuri on ulotettu paitsi demoralisoinnin, myös oikeistolaisen sionismin arvostelijoihin, koska Israelin politiikan arvosteleminen on USA:ssa periaattessa jo virallisesti kielletty (Trumpin Executive Order 13899). Sikäläinen kristinusko on hampaaton ja lamautettu harhaopeilla, kuten modernin Israelin palvontaan yllyttävä dispensationalismi. Tällä hetkellä kaikkein hulluimmat sionistit ovat periaatteessa kristittyjä. Kansalaisia on myös alettu riisua aseista. Constitution-perustuslain takaamat laajat kansalaisoikeudet ovat USA:ssa kohta muisto vain.

   Trump ja USA:n sotahallinto on myöskin jälkikäteen legitimoinut Iranin pyrkimykset kehittää itselleen ydinase. Mikään vähempi ei riitä petollista USA-Israel-SA koalitiota vastaan. Olen todella pahoillani USA:laisten tavallisten ihmisten puolesta. Kyllähän me suomalaisetkin tiedämme, ettei hallinto heijasta aidosti kansalaisten mielipiteitä ja moraalia. Median valheisiin uskovat tavikset antavat kuitenkin hallinnoille oikeutuksen vielä hankkeensa läpi. Tavisten olisi syytä herätä unestaan. Sama koskee myös Israelia. Rikollinen hallinto on siellä saanut ylivallan. Itse asiassa rikolliset eliitit hallituksissa alkavat olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus maailmassa ja lähestymme sitä myötä historian loppua. Typerät kansat saavat sen, mitä ansaitsevat.

   • Donald Trump nousi voittoon vuonna 2016 lupauksellaan lopettaa turha sota Lähi-idässä, mutta hän on nyt osoittanut erittäin selvästi olevansa valehtelija.

    Nyt viimeistään Trumpiin toivonsa laittaneet kokivat sen mikä on selvästi ollut nähtävissä kulissien takana: lahkolainen vävypoika sionisti johtaa yhdessä N’yahun kanssa Lähi-idän politiikkaa ja sehän tarkoittaa koko maan ulkopolitiikkaa, yhdessä neokonnien kanssa.

   • Trumpin lapsellinen näyttämisen halu tekee hänestä vaaran koko ihmiskunnalle. Lisäksi hän on asemaansa nähden tietämätön. Jotkut amerikkalaiset toisinajattelijat ovatkin antaneet hänelle sopivan nimen ”politically know-nothing”. Täydellinen vastakohta Venäjän ammattimaiseen, asiapitoiseen ja arvokkaasti käyttäytyvään johtoon.

    • Tämä suuruudenhullu porukka pohjustaa omaa varmaa tuhoaan —- Euroopassa osin vielä järki tallella
     Mike Pompeo has expressed disappointment with European reaction to the US killing of the Iranian general Qassem Suleimani, suggesting that the UK, France and Germany had not been sufficiently supportive.
     The US secretary of state compared the European response unfavourably with US “partners in the region”, a likely reference to Israel, Saudi Arabia and the United Arab Emirates, which Pompeo had consulted after the Suleimani assassination.

     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200324

 18. On hyvii vastarannan kommenttei hyvään artikkeliin ja ilo todeta, että tietoisuus joskin muutosvoimattomuus etenevät.

  Suomi itse on todellisuudessa hämyisten uusliberaalien ja klopaalien luotonantajien kuristusotteessa. Aivan chileläistä talouspolitiikkaa eivät vielä kehtaa ajaa, semminkin kun tuore hallitus ainakin propagandassaan vaihteeksi olisi tavisten puolella.

  Silti Sauli Aurinkoisen hovi komeljanttareineen allokoi resursseja milloin matukritiikin, ”vihapuhumisen”, ilmastomuutoskritiikin ja pyhien virkamiesten ”maalittamisen” nujertamiseksi. Apuna uudet härskit tiedustelulait, hallintarekisteri ja perinteinen väkivaltakoneisto nettipoliiseineen ja matulaukunkantaja sotilaineen 🤦🏻‍♂️

  Oli miten oli, Suomemme voi vielä klaarata ilman väkivaltaisuuksia 👍🏼 ja juuri saadun tiedon mukaan tämän IP ja lokaatio on viranomaistahon hellässä huomassa ☺

 19. USA:ssa protesteja sotaa vastaan

  Tuhannet ihmiset kymmenissä
  kaupungeissa eri puolilla Yhdysvaltoja
  ovat osoittaneet mieltään
  iranilaiskomentajan surmaa vastaan.

  Mielenosoittajat myös vastustivat sotaa
  Iranin kanssa ja USA:n
  joukkojen määrän kasvattamista
  Lähi-idässä. Osassa mielenosoituksissa
  myös vaadittiin Yhdysvaltoja vetämään
  joukot Lähi-idästä.

  (lähde: https://yle.fi/tekstitv/txt/P134_01.html)

 20. DECLARATION OF WAR
  After Mossad Targeted Soleimani, Trump Pulled the Trigger

  Last October Yossi Cohen, head of Israel’s Mossad, spoke openly about assassinating Iranian general Qassem Soleimani. On Thursday, President Trump fulfilled Israeli’s wishes.
  https://deepstateblog.org

  Soleimani was the most capable foe of the United States and Israel in the region. As chief of the Al-Quds force, Soleimani was a master of Iran’s asymmetric warfare strategy, using proxy forces to bleed Iran’s enemies, while preserving the government’s ability to plausibly deny involvement.

  After the U.S. invasions of Iraq, he funded and trained anti-American militias that launched low-level attacks on U.S. occupation forces, killing upward of 600 U.S. servicemen and generating pressure for U.S. withdrawal.

  Trump has now fulfilled the wishes of Mossad. After proclaiming his intention to end America’s “stupid endless wars,” the president has effectively declared war on the largest country in the region in solidarity with Israel, the most unpopular country in the Middle East.

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200336
  ————-
  Laajennetaanpa vähän perspektiiviä ja tehdään pieni ajatusleikki.
  Iranilla on nyt menossa oma ’Talvisotansa’.
  Me hyväksymme Raatteen tien sankarimme, simo häyhät ja kumppanit jotka lahtasivat ’ryssiä’ (Stalinin uhraamia talvioloihin tottumattomia ja huonosti varustettuja ukrainalaisia) surutta mutta emme tahdo hyväksyä tai antaa lupaa Iranille toimia samoin.
  Iranhan puolustaa maataan ja yrittää estää illumafian Lähi-idän miehitystä. Se ei ole aloittanut sotaa ketään vastaan mutta sitä vastaan on aloitettu sota. Se puolustaa itseään Venäjän tavoin ulkopuolista uhkaa vastaan.

  Jos lukija nyt itse sijoittaisi itsensä iranilaisen housuihin niin miten hän toimisi tuossa talvisotaamme verrattavissa olevassa tilanteessa?
  Olisiko hän Suleimanin ihailija ja kenties taistelisi hänen ’raatteen tien’ joukoissa maansa itsenäisyyden puolesta vai antaisiko illu-mafian korruptoiman ’shaahin’ nousta valtaan ja luoda hallituksen joka myisi pilkkahintaan maansa luonnonrikkaudet pankkimafian hallitsemille suuryrityksille (kuten me olemme tehneet) ja ryhtyisikö hän meidän tavoin vapaaehtoisesti mafian velkaorjaksi sitä rahoittamaan?

  • KOVAA HEHKUTUSTA — pelottaako joitakin?
   Miksi noita hehkutetaan kun nykyisin nuorista miehistä ei sotillaiksi ole? Mehän olemme eu- ja natoeliitin armoilla ja maksamme vielä siitä että saamme olla ja tuhota itsemme sotatilanteessa
   Talvisodan unohdettu voitto: Katso videolta, miten ”resupekka­rykmentti” löi puna-armeijan eliitti­yksikön Pelkosen­niemellä
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006344357.html

   Tietenkin kaiken takana on vain eliitin tarve vahvistaa illu- ja natomafian taholta saatua sotilaallista apua ja sen kalustohankintoja meidän veromarkoilla

 21. Tunnetteko Trumanin jälkeen ainuttakaan US presidenttiä, jolla ei olisi omaa sotaa ja hallinnollaan kädet miljoonien veressä? Kertokaa se nimi tänne!

  • Jimmy Carter oli hyvä, stable genious (ydinsukellusveneen päällikkö), great yrittäjä (peanuts farmer) ja hallinnon vikoina aikoina yritti kidnapata itsensä Ajatollo Khomeinin (vaihtaa Teheranin Us lähetystön vangittuun henkilöstöön) eikä suostunut puolustamaan aseellisesti Shaahia, joka hillui vallassa raa’an Savakin (SD, NKVD, you name it) varassa. Mutta onhan Trumppi halunnut paloautokuskiksi, perfect start at least 🚒🦍

   • Carter näyttäisi todellakin edustaneen aidosti humaania, demokratiaan ja avoimuuteen uskovaa presidenttiä, joka pyrki pehmentämään USA:n machiavellimäistä otetta maailman tapahtumiin. Carter ajautui riitaan CIA:n ”Old Boys” osaston kanssa, jota on kuvattu CIA:ksi CIA:n sisällä. Tuo osasto puolestaan piti Carteria liian naivina ja heikkona johtajana, jonka politiikan myötä USA menettäisi otteensa maailma tapahtumiin. Toisaalta tuo väki myös pelkäsi Carteria, joka ei ollut tyhmä ja onnistui erottamaan tiedustelupalvelun väkeä viroistaan ja supistamaan sen rikollista peitetoimintaa. On esitetty teorioita, että tuo siipi tai sen fraktio olisi ollut mukana sabotoimassa Carterin hallinnon neuvotteluja Iranin panttivankikriisissä. Myös ratkaiseva helikopterionnettomuus, joka keskeytti lähetystön sotilaallisen vapautuskampanjan, vaikuttaa liian sopivalta Carterin vastustajien kannalta.

    Itse en täysin usko edes Carterin hyvyyteen ja olihan miehellä turvallisuusneuvonantajana erittäin pahamaineinen globalisti ja geostrategi Zbigniew Brzezinski, jonka visiot edelsivät ja pohjustivat PNAC ajatuspajan USA:n maailmanlaajuiseen ylivaltaan tähtääviä suunnitelmia. Mies on ollut myös valtio/suuryritysvetoisen teknotyrannian varhaisia hahmottelijoita.

    USA on edennyt kohti maailmanvaltaa vaihtamalla aina taktiikkaansa kovasta pehmeään 6-12 vuoden sykleissä. Tämä on toiminut paremmin kuin se, että maa painaisi jatkuvasti täysillä.

 22. Jos Kissinger on ennustanut Israelin lakkaavan olemasta suunnilleen tänä vuonna niin ovatko Iranissa tapahtuneet poliittiset surmat osa suunnitelmaketjua ? Päämääränä olisi sitten Euroopan kalifaatti, joka rakennetaan Iranista käsin ? Sitä ennen koko maailma syyllistetään taas juutalaisten edessä. Tällaistakin spekulaatiota on.
  Joka tapauksessa Italiassa ilmestynyt kirja rapparilooseista kertoo eliittien puhaltavan samaan hiileen: Israelin ja Iranin johtajat samassa loosissa. Aina on kysymys pienen eliitin maailmanlaajuisesta hegemoniasta – kansat ovat vain orjia.
  Mene ja tiedä, feikki on joka tapauksessa giganttista.
  https://www.youtube.com/watch?v=C_cSsUWbbS8&feature=emb_logo

 23. Irakin parlamentti on nyt äänestänyt sen puolesta että Irak lopettaa USA-_koalition kanssa tekemänsä sopimuksen ISISIn vastaisesta toimista ja samalla parlamentti päätti myös että kaikkien ulkomaalaisten joukkojen , myös amerikkalaisten on poistuttava maasta.
  https://de.sputniknews.com/ausland/20200105326307688-iraks-parlament-stimmt-fuer-aufkuendigung-des-abkommens-mit-usa-und-fuer-abzug-auslaendischer-truppen/

  Onkohan Trump tehnyt tai joutunut tekemäään dealin Israelin kanssa jotta Lähi-itään saataisiin rauha?
  Asia voi tietysti olla aivan toisinkin.

 24. Donald the Drone –attentaatti = > ”Jenkki, go home!”
  Old MadDonald had a drone
  E-I-E-I-BANG!
  (…)
  Irak haluaa ajaa USA-liittouman sotilaat maasta

  Irak katsoo, että USA loukkasi Irakin suvereniteettia, kun se surmasi perjantaina [3.1.2020] iranilaiskenraalin [Suleimani] Bagdadin lentokentällä.
  5.1.2020
  Irakin parlamentin istunnossa pidettiin rukoushetki Yhdysvaltain ilmaiskussa kuolleiden Qassem Suleimanin ja Abu Mahdi al-Muhandisin puolesta. – Irakin parlamentti kehottaa maan hallitusta karkottamaan USA:n johtaman liittouman sotilaat maasta. Parlamentin esityksessä pyydetään lisäksi hallitusta kieltämään ulkomaisilta joukoilta Irakin ilmatilan sekä maa- ja merialueiden käytön kaikissa olosuhteissa. – Pääministeri Adel Abdul Mahdi totesi parlamentin istunnossa, että ulkomaalaisten joukkojen poistuminen Irakista olisi sekä Irakin että Yhdysvaltojen etujen mukaista.

  Pääministeri Adel Abdul Mahdi kuvaili Suleimanin ja Muhandisin tappamista poliittiseksi salamurhaksi.

  Irakin ulkoministeriö ilmoitti tänään [5.1.2020] valittaneensa YKn turvallisuusneuvostolle USA:n perjantaina tekemästä lennokki-iskusta.
  Lisäksi ministeriö kutsui USA:n Irakin-lähettilään puhutteluun. Ulkoministeriön mukaan Irakin maaperällä tehty isku loukkasi Irakin itsemääräämisoikeutta ja rikkoi kansainvälistä oikeutta. Lisäksi Irak katsoo, että USA rikkoi niitä ehtoja, joilla maan armeija on Irakissa.

  Irakin parlamentin tämänpäiväisessä esityksessä velvoitetaan hallitusta peruuttamaan kansainväliselle liittoumalle esitetty avunpyyntö avusta Isisin vastaiseen taisteluun.

  Ulkoministeri Pompeon mukaan Trump ei ole uhannut iskeä Iranin kulttuurikohteisiin. – (Trump oli aiemmin ilmoittanut, että USA on valmiina iskemään takaisin, jos Iran hyökkää USA:n kansalaisia tai maan omaisuutta vastaan kostona Suleimanin kuolemasta.) – Trump kirjoitti Twitterissä, että USA:lla on kohteenaan 52 eri iranilaista paikkaa, jotka ovat maalle kulttuurisesti tärkeitä tai ”korkean tason” paikkoja. (lähde: Yle Uutiset. https://yle.fi/uutiset/3-11145296)
  #
  [First they assassinated Suleimani, then they destroy Iranian cultural sites?:] Presidentti Trump sanoi maanantain vastaisena yönä [6.1.2020] Floridan-lomalta palatessaan, että iranilaisiin kulttuurikohteisiin iskeminen olisi hyväksyttävää.
  Sunnuntain vastaisena yönä Trump tviittasi USA:n olevan valmis iskemään 52:een iranilaiseen kohteeseen, mikäli Iran hyökkää USA:n kansalaisia tai USA:lle kuuluvaa omaisuutta vastaan. – Trumpin ajatus iranilaisille kulttuurisesti tärkeisiin kohteisiin iskemisestä herätti arvostelua. Useat kansainvälisen oikeuden asiantuntijat arvioivat, että kulttuurisesti tärkeisiin kohteisiin iskeminen on sotarikos. (lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11145571)

  [NATO:lla näyttää olevan hätä:] Sotilasliitto Nato kertoo järjestävänsä hätäkokouksen huomenna [6.1.2020] Brysselissä Lähi-idän kriisiytyneen tilanteen vuoksi. Kokouksen kutsui koolle Naton pääsihteeri Stoltenberg. (Yle Uutiset)

  [Hypervallan päämiehen sota:] Sunnuntai-iltana [5.1.2020] Trump osoitti viestinsä myös USA:n kongressille. Trumpin mukaan USA vastaa Iranin mahdolliseen iskuun nopeasti ilman kongressin virallista hyväksyntää. (Yle Uutiset)
  #
  Samaan aikaan toisaalla (Ultima Thule):

  ”On meidän rannoillamme rauhallista /
  ja turvaisa on rinne tunturin.”

  Ulkoministeriön verkkosivulta poimittua:

  “we need cool heads”[*]

  FM @Haavisto: Situation in the wider Middle East is growing more worrying. Now we need cool heads, de-escalation and talks. Need to ensure safety of those who work in Iraq against terrorism, ISIS. Instability risks endangering the results attained so far.
  10.44 – 3. tammik. 2020

  [*] Utsjoella – 15 astetta; Espoossa + 1 astetta (Kyllä se pää taitaa viileänä pysyä?)

  Badu & Suomipojat – Tule Markka Takaisin
  https://www.youtube.com/watch?v=rSJIguLKsfM

  Bill Clinton President Boris Yeltsin laugh Uncontrollably
  https://www.youtube.com/watch?v=TdPuEqeG3Xw

 25. Yhdysvallat on konkurssissa. Imperiumin aika on loppu ja romahdus edessä. Käy kuten kaikille imperiumeille historiassa. Kysymys on ollut lähinnä siitä räjähtääkö maa sisälle vai ulospäin. Valitettavasti näyttää siltä että vievät myös muun maailman mukanaan.
  Sota taitaa olla ainut keino pitää vielä kulissit jotenkin pystyssä. Kun seuraa uutisia niin tuntuu monilta unohtuvan, että Venäjä ja Kiina seisovat Iranin takana. Melkoisen ylimielistä ja typerää unohtaa se.
  Pahalta näyttää tilanne.

 26. Täällä on aiemminkin mainittu Valery Pyakin. Hän kommentoi maailman politiikkaa itäisemmästä perspektiivistä. Kun klikkaa kyrilisiä kirjaimia sivun oikealla laidalla – Anglojitskij kanal – pääsee englanninkieliselle käännökselle. fct-altai.ru.
  Olemme suunnilleen keskellä polariteetteja ja täältä käsin olisi järkevää kuunnella erilaisia näkemyksiä eri ilmansuunnista. Valtamediamme syöttää meille yksinomaan CIA:n hyväksymää informaatiota.
  Joitakin Pyakinin kommentteja eri puolilta : Yhdysvallat on vain instrumentti, sillä ei ole omaa päätösvaltaa kansakuntana./ On olemassa ns. ”der globale Prediktor”, globaali järjestelijä, määrääjä, joka säätelee tapahtumien kulkua kansojenvälisesti. Yhdysvallat rapautuu ja menettää johtoaseman, joka siirtyy Kiinan alueelle. Englannin ja USA:n kautta toimiva johtokeskus siirtyy siis itään ja Kiinan tyhjät, odottavat uuskaupungit alkavat ottaa vastaan työntekijöitä lännestä. (Miten Hongkongin tapahtumat liittyvät tähän ? Brexit ? )/ Iranista voi nousta vähitellen mahtitekijä ainakin Aasiaan päin./ Venäjä puolustaa kaikkien eri kansojen mahdollisuutta elää ( kyseessä Juutalaiset Israelissa ). Vaihtoehtona on koko maailman uusi syyllistäminen Israelin kohtalosta. /Mexikon ja USA:n välinen aita estää vaurasta väkeä lähtemästä Yhdysvalloista etelään nauttimaan varallisuudestaan. Maata odottaa jopa sisällissota, ainakin sekasorto. /Euroopan kalifaatista on puhuttu käsitteenä jo pitkään. Se mahdollistuu massamaahanmuuton ja väestöjen sulautumisen kautta./Kaikki terroriteot ja isommat organisoidut mielenosoitukset ovat tiedustelupalvelujen organisoimia ja rahoittamia. Media on näissä tapauksissa täysin niiden ohjauksen alla.
  —–
  Itse muistelen sitä EU:n komission tulevaisuudenkaavailutilastoa, jossa Suomen asukasluku oli suurempi kuin Saksan, n. 280 miljoonaa asukasta. Tämä on mahdollista uskotella ihmisille ilmastonmuutoksen kautta.
  —–
  Lähi-Itä on osa suurta palapeliä. Suomen liittoutuminen EU:hun ja Natoon tuo vain lisää riskejä ja ongelmia tällaisessa tilanteessa. Olemme nyt kostoiskun mahdollinen kohde. Sekin on kuitenkin vain feikkiä, jos terrori-isku tapahtuisi.

 27. After Mossad Targeted Soleimani, Trump Pulled the Trigger — Mossadin paikallistettua Soleimanin Trump painoi liipasinta

  Is Israel a psychopath? — Onko Israel psykopaatti? — by Laurent Guyénot for the Saker blog

  Jotkut valtiot toimivat myös kansojen keskuudessa psykopaatteina. USA on tällainen valtio, jossa on ”vallan patologia” (Norman Cousinsin 1987 kirja), joka liittyy vastuussa olevien miesten psykopatian asteeseen.
  USA: n maailmanlaajuisesti esittämän järki- ja moraalipeiton takana on ”syvä valta”, jota on ylläpidetty kyltymättömällä vallanjanolla ja jolla ei ole mitään yhteyttä moraaliseen tietoisuuteen tai empatiaan; tämä patologinen syvä valta hallitsee nykyään lähes täydellisesti Yhdysvaltojen ulkopolitiikaa.

  (Psychopaths are narcissists with a huge appetite for power and no moral conscience. Incapable of emotional empathy, they feel no remorse for the suffering they inflict on others. The diagnostic criteria for psychopathy, as listed by Robert Hare, include pathological lying, cunning, and manipulative behavior.[7] The psychopath has no feeling for anyone, but has developed a great ability to simulate, sometimes with a tendency to histrionics. He can be charming and charismatic. Although he himself is immunized from guilt, he learns the art of inducing and exploiting others’ guilt.)

  Israel on toinen psykopaattinen valtio. Yhdysvaltojen ja Israelin välinen suhde on erikoinen, ja sen luonteesta on erilaisia mielipiteitä. Kumpi näistä kahdesta on liikkeellepaneva voima? Ovatko Yhdysvaltojen agentit tunkeutuneet ja kaapanneet Israelin ulkopolitiikan vai päinvastoin?
  Aika selvää kuitenkin on että USA on sionistien käsikassara: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712 )

  ’Juutalaisten’ universalismi on aina, epäsuorasti tai eksplisiittisesti, juutalainen universalismi eli heimon universalismi ja siksi ristiriitainen asia. Sen itsetuhoisena ilmauksena on irrationaalinen vakaumus, että juutalaisuus on ihmiskunnan ydin. Viestinä muille on suurenmoisen empatian lupaus: ”Me rakastamme sinua, ihmiskuntaa, enemmän kuin kukaan muu; luota meihin, me tiedämme, mikä on sinulle hyvä.”
  Ja mikä on ihmiskunnalle hyvää, se on aina, viime kädessä sitä mikä on hyvää ’juutalaisille’.
  Jos ”tämä rotu (monet eivät hyväksy rotu sanaa) on ollut aina kaikkien kansakuntien vihan kohteena, joiden keskelle se on asettunut, […], täytyy olla niin, että yleiset syyt antisemitismiin ovat aina asuneet Israelissa itsestään eikä niissä, jotka vastustavat sitä”
  (Bernard Lazare, antisemitismi, sen historia ja syyt (1894)
  https://thesaker.is/is-israel-a-psychopath/
  https://russia-insider.com/en/israel-psychopath/ri23401

  How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
  https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/

  Top Israeli scientist says Ashkenazi Jews came from Khazaria, not Palestine
  https://www.darkmoon.me/2013/top-israeli-scientist-says-ashkenazi-jews-came-from-khazaria-not-palestine/

  Shalom Sand: ”Jews Have No Historic Connection To The Holy Land. It’s A Myth.”
  https://www.youtube.com/watch?v=8e1vCU8mZbs

  Miko Peled, israelilaisen kenraalin poika: en tiedä yhtään juutalaista joka voi osoittaa esi-isiensä olleen muinaisia Hebrealaisia
  No Jews Are Israelite Descendants ~ Miko Peled Israeli General’s Son — 7 min. video
  An honest grandson of an Israeli Zionist Jew involved in the establishment of the state of Israel in 1948 and the son of an Israeli General, Miko Peled, says I don’t know any Jew who can trace his or her ancestors back to the ancient Hebrews. Truth
  https://www.youtube.com/watch?v=87s0GwZ5k48
  Kuitenkin sionistit rakentavat juutalaisuuden varjolla suur-Israelia ja toteuttavat nwo-agendaansa ’hebrealaisten naamiossa’ ja jopa kristittyjen siunauksella.
  Ja siksi Suleimanikin murhattiin.

  The simple truth is that Pharisaic Talmudism (aka modern “Judaism”) is the only religion which teaches a God-revealed racism.
  http://www.unz.com/tsaker/a-crash-course-on-the-true-causes-of-anti-semitism/
  http://thesaker.is/a-crash-course-on-the-true-causes-of-antisemitism/

  • Niinpä.

   Nää ylirotupsykopaatit pitäis YK:n osoittaa (ja pakkosiirrättää) joku omansa reservaatti vaikka Täydellinen Jerusalem tai Just Great Mar-a-Lago, missä keskenään psykoilla maailman tappiin saakka, mutta lapsensa pakkohuostaanottaa ajoissa.

   Ehkä sitten kohti maailmanrauhaa taas sallitun ronskin vihapuheen siivittämänä !

 28. Kenraali Suleimanin poliittinen salamurha

  Kill ’Em All (a 2017 American direct-to-video action film directed by Peter Malota)
  Kill ’Em All on thrash metal -yhtye Metallican vuonna 1983 julkaistu esikoisalbumi.

  Kill ’em all, yes!, sitä on ilmassa?
  #
  Mitä yhtäläisyyttä on seuraavilla henkilöillä: Folke Bernadotte, Patrice Lumumba, Ngô Đình Diệm, John Kennedy, Martin Luther King, Robert Kennedy, René Schneider, Orlando Letelier, Steve Biko, Aldo Moro, Óscar Romero, Anwar Sadat, Indira Gandhi, Jitzhak Rabin, Laurent-Désiré Kabila, Qassem Suleimani[*]?

  Vastaus: He joutuivat poliittisen murhan uhreiksi.
  Onko luettelo tyhjentävä)
  Vastaus: Ei todellakaan.

  Mistä voisi saada lisävalaistusta?
  Vastaus: No, esimerkiksi yhdysvaltalaisen kirjailijan ja USA:n ulkopolitiikan kriitikon William Blumin (6.3.1933 Brooklyn, USA – 9.12. 2018 Arlington, USA) luettelosta (”U.S. Government Assassination Plots”, https://williamblum.org/essays/read/us-government-assassination-plots). Kysymyksessä on “a list of prominent foreign individuals whose assassination (or planning for same) the United States has been involved in since the end of the Second World War”. (“The list does not include several assassinations in various parts of the world carried out by anti-Castro Cubans employed by the CIA and headquartered in the United States.”)
  #
  [*]Iranilainen Qassem Suleimani kuoli perjantaina 3. tammikuuta 2020 Bagdadin kansainväliselle lentoasemalle tehdyssä USA:n ohjusiskussa. Iskun määräsi presidentti Trump ilman USA:n kongressin lupaa. (Amerikan yhdysvaltojen perustuslain [17.9.1787] 1. artiklan mukaan toimivalta sodan julistamiseen on uskottu kongressille.)

  Irakin pääministeri Adel Abdul-Mahdi on kuvaillut Suleimanin tappamista poliittiseksi salamurhaksi (Yle Uutiset 5.1.2020). Pääministeri Abdul-Mahdi on kutsunut tekoa aggressioksi, joka rikkoo Irakin suvereniteettia ja johtaa sotaan (Lännen Media 3.1.2020).
  #
  Amerikkalaisviraston sivuille ilmestyi verinen kuva presidentti Donald Trumpista. – Lauantai-iltana Yhdysvaltain liittovaltion viraston sivustolle oli ilmestynyt kuva presidentti Donald Trumpista, jota lyödään nyrkillä kasvoihin ja veri valuu tämän suusta. – Kuvan alla väitetään, että iskun takana on Iranin tietoverkkoturvallisuusryhmän hakkerit (…). (https://www.verkkouutiset.fi/)
  #
  Surijat täyttivät Teheranin kadut – Tapetun iranilaiskenraalin tytär: Yhdysvaltoja ja Israelia odottaa synkkä päivä
  Iran ilmoitti eilen [5.1.2020] lopettavansa ydinsopimuksen noudattamisen. (Yle Uutiset 6.1.2020)

  Iranin parlamentin puhemies Ali Larijani taas vertasi Suleimanin tappamista rikoksena Yhdysvaltain ja Britannian järjestämään vuoden 1953 vallankaappaukseen ja Yhdysvaltain tekemään iranilaisen matkustajakoneen alasampumiseen vuonna 1988. (Yle Uutiset 6.1.2020)

  Kenraali Suleimanin tytär sanoi hautajaisissa, että Yhdysvaltoja ja sen liittolaista Israelia odottaa synkkä päivä.
  – Hullu Trump, älä luule, että kaikki on ohi isäni marttyyriyden myötä, Zeinab Suleimani sanoi valtiollisen television esittämässä puheessa.
  Quds-joukkojen uudeksi komentajaksi nimitetty Esmail Ghaani sanoi aiemmin, että hän pyrkii karkottamaan Yhdysvallat Lähi-idästä.
  – Lupaamme jatkaa marttyyri Suleimanin polulla samalla voimalla… Ainoa korvaus meille on poistaa Amerikka alueelta, Ghaani sanoi Iranin valtiollisen radion mukaan. (Yle Uutiset 6.1.2020)
  #
  ”Valkoinen talo perusteli iskupäätöstä sillä, että se on terrorisminvastaiseen liittyvä itsepuolustuksellinen toimi.”

  Kansainvälisestä oikeudesta ei saa tukea sanotunlaiselle ’toimenpiteelle’. Valkoinen talo (= hypervallan presidentti on ehdottomasti väärässä). Surullista, ettei kenelläkään muulla korkea-arvoisella poliitikolla kuin Irakin pääministerillä näytä olevan rohkeutta tuomita kyseistä poliittista murhaa.

  Ja meillä silmäätekevien näyttää vaikenevan kuin simpukka? Kuk-kuu! Tai no ei mitään. Loppiaiskaa rauhassa.
  #
  Siltä varalta, että joku olisi kiinnostunut Blumin luettelon tarkemmasta sisällöstä, ilmoitan luettelon sisältävän seuraavat ”prominent foreign individuals”:

  1949 – Kim Koo, Korean opposition leader
  1950s – CIA/Neo-Nazi hit list of more than 200 political figures in West Germany to be “put out of the way” in the event of a Soviet invasion
  1950s – Chou En-lai, Prime minister of China, several attempts on his life
  1950s, 1962 – Sukarno, President of Indonesia
  1951 – Kim Il Sung, Premier of North Korea
  1953 – Mohammed Mossadegh, Prime Minister of Iran
  1950s (mid) – Claro M. Recto, Philippines opposition leader
  1955 – Jawaharlal Nehru, Prime Minister of India
  1957 – Gamal Abdul Nasser, President of Egypt
  1959, 1963, 1969 – Norodom Sihanouk, leader of Cambodia
  1960 – Brig. Gen. Abdul Karim Kassem, leader of Iraq
  1950s-70s – José Figueres, President of Costa Rica, two attempts on his life
  1961 – Francois “Papa Doc” Duvalier, leader of Haiti
  1961 – Patrice Lumumba, Prime Minister of the Congo (Zaire)
  1961 – Gen. Rafael Trujillo, leader of Dominican Republic
  1963 – Ngo Dinh Diem, President of South Vietnam
  1960s-70s – Fidel Castro, President of Cuba, many attempts on his life
  1960s – Raúl Castro, high official in government of Cuba
  1965 – Francisco Caamaño, Dominican Republic opposition leader
  1965-6 – Charles de Gaulle, President of France
  1967 – Che Guevara, Cuban leader
  1970 – Salvador Allende, President of Chile
  1970 – Gen. Rene Schneider, Commander-in-Chief of Army, Chile
  1970s, 1981 – General Omar Torrijos, leader of Panama
  1972 – General Manuel Noriega, Chief of Panama Intelligence
  1975 – Mobutu Sese Seko, President of Zaire
  1976 – Michael Manley, Prime Minister of Jamaica
  1980-1986 – Muammar Qaddafi, leader of Libya, several plots and attempts upon his life
  1982 – Ayatollah Khomeini, leader of Iran
  1983 – Gen. Ahmed Dlimi, Moroccan Army commander
  1983 – Miguel d’Escoto, Foreign Minister of Nicaragua
  1984 – The nine comandantes of the Sandinista National Directorate
  1985 – Sheikh Mohammed Hussein Fadlallah, Lebanese Shiite leader (80 people killed in the attempt)
  1991 – Saddam Hussein, leader of Iraq
  1993 – Mohamed Farah Aideed, prominent clan leader of Somalia
  1998, 2001-2 – Osama bin Laden, leading Islamic militant
  1999 – Slobodan Milosevic, President of Yugoslavia
  2002 – Gulbuddin Hekmatyar, Afghan Islamic leader and warlord
  2003 – Saddam Hussein and his two sons
  2011 – Muammar Qaddafi, leader of Libya

  Kuuluisaksi William Blum tuli erityisesti seuraavasta tekstistään:

  ”If I were president, I could stop terrorist attacks against the United states in a few days. Permanently. I would first apologize-very publicly and very sincerely-to all the widows and orphans, the impoverished and tortured, and all the many millions of other victims of American imperialism. Then I would announce to every corner of the world that America’s global military interventions have come to an end. I would then inform Israel that it is no longer the 51st state of the union but-oddly enough-a foreign country. Then I would reduce the military budget by at least 90% and use the savings to pay reparations to the victims and repair the damage from the many American bombings, invasions, and sanctions. There would be more than enough money. One year’s military budget in the United States is equal to more than $20,000 per hour for every hour since Jesus Christ was born. That’s one year. That’s what I’d do on my first three days in the White House. On the fourth day, I’d be assassinated.”
  –back cover of ”Freeing the World to Death: Essays on the American Empire”

  J.K. Olof Palmen muistoa kunnioittaen:

  ”Asioita on kutsuttava niiden oikeilla nimillä. Se, mitä Vietnamissa nyt tapahtuu, on yksi muoto kidutusta. Pommituksilla ei voi olla sotilaallisia vaikuttimia. (…) – Se, mitä tehdään, on ihmisten piinaamista, kansakunnan piinaamista sen nöyryyttämiseksi, sen pakottamiseksi alistumaan vallan sanelun edessä. – Sen tähden pommitukset merkitsevät ilkityötä. – Sellaisia on paljon aikamme historiassa. Ne tunnetaan usein nimeltä. Guernica, Oradour. Babi Jar, Katyn. Lidice, Sharpeville ja Treblinka. – Väkivalta on voittanut. Mutta jälkimaailman tuomio on langennut kovana niille, jotka ovat olleet väkivallasta vastuussa. – Nyt on jälleen yksi nimi liitettävä ketjuun. Hanoi – jouluna 1972.” (Olof Palme; jouluna 1972)

  Palmen osoittamaan ketjuun on tullut Hanoin jälkeen liittää monta uutta nimeä, 3. tammikuuta 2020 Qassem Suleimani.

  • Ehkä olisi jo syytä kriminalisoida USA:n ja länsiblokin tiedustelupalveluiden harjoittama ”maalittaminen”. Pentagonia, puolisotilaallisia toimijoita tai epävakaita presidenttejä näin kiihotetaan ja yllytetään iskemään ennalta maalitettuihin kohteisiin. Anna-Maja Henriksson jo varmaankin puuhastelee hiki päässä moisen epähumaanin toiminnan kieltämiseksi lainsäädännön keinoin. Poliitikoille, viranomaisille ja kansalaisaktivisteille on suotava toimintarauha. Ei sovi häiritä demokraattisia prosesseja eikä suvereenien valtioden sisäisin asiohin tule ulkoa käsin puuttua.

 29. ”.. globaali järjestelijä, määrääjä, joka säätelee tapahtumien kulkua kansojenvälisesti. Yhdysvallat rapautuu ja menettää johtoaseman, joka siirtyy Kiinan alueelle.”

  Globaalin järjestelijän pitää kuitenkin tuhota KIINA OLEMASSSAOLON VALTIONA päästäkseen tavoitteeseensa.

  Monet merkit osoittavat että kuten ”Enkidu Gilgameshin artikelissa Das Karthago-Syndrom! GERMANIAM ESSE DELENDAM! Kohlenstoff- & Wasser-Imperium! seuraava imperiumi on Vesi&CO2-imperiumi. Uuden imperiumin geoengineering hallituksen suurin vihollinen on kuitenkin Venäjä suurine vesivarastoineen. Lähi-idässä taas Kurdistan vesireservuaarina on geoengineering-mafialle tärkeä.

  Jotta nykyinen konkurssikypsä finanssijärjestelmä saisi jatkoa, sen on Gilgameshin mukaan ryöstettävä ja saatava valvontaansa maapallon vesivarat- ja CO2-päästöt

  ”Das Überleben des bankrotten, blubbernden Finanzsystems ist nun vom Raub und der Kontrolle des globalen Wasserkreislaufs und Kohlenstoffkreislaufs abhängig.”

  Das Imperium muss Russland erobern, um dieses Ziel erreichen zu können! Ohne die Aneignung der Wasser- und Kohlenstoffquellen der Russischen Förderation, wird das Globale Wasser- & Kohlenstoff-Imperium nicht seine angestrebte Existenz finden.”

  https://www.konjunktion.info/2020/01/gastbeitrag-das-karthago-syndrom-germaniam-esse-delendam-kohlenstoff-wasser-imperium/

  Artikkelin mukaan ainoastaan pysäyttämällä geoengineering globaalin järjestelijän aikeet voitaisiin estää.

  • Kävihän jo vuosia sitten joukko suomalaisia maanpetturi-poliitikkoja – susia lampaan vaatteisssa – Brasiliassa neuvotteluja erään monikansallisen rosvofirman kanssa Suomen puhtaiden pohjavesivarojen myymisestä (polkuhintaan tietysti eli käytännössä lahjoittamisesta ko. firmalle kunhan asian junailijat saavat sopivat ”provisiot” itselleen).

   Niinhän ilmeisesti aikoinaan esim. Kemiran lannoiteteollisuus n. 30 miljardin euron arvoisen fosforikaivoksensa kanssa dumpattiin norjalaiselle Yarallle ja sen tunnemme ruokalaskussamme joka päivä – Yara moninkertaisti pian viljelijöille myytävän fosforilainnoitteen hinnan, joka näiden oli pakko siirtää viljelykasvien hintoihin.

   Yhtenä melko tuoreena esimerkkinä tapaus Caruna.

   ”Saunan taakse talutettavia” olisi pitkä jono.

  • Mitä sellaista kätkeytyy Australian maastopalojen taakse, mitä sionisti-banksterien Protokollien mukaisesti sensuroitu läntinen valheellinen valtamedia ei kerro?

   ”Bushfire Crisis: The De-Kulakization of Australia (1)”,
   https://www.henrymakow.com/2020/01/the-de-kulakization-of-australa.html

   ”Has Australia Sold Its Water Rights to China?”,
   https://www.henrymakow.com/2020/01/has-australia-sold-its-water-rights-to-china.html

   Koskien rikollisten vallanpitäjien vedenpitävää mediakontrollia Australiassakin ks. artikkelissa erityisesti:
   ”This inspection and a renewal of the ’memorandum of agreement’ ceremony were completely censored in the Australian media. On June 6, 2019, Communist China’s MRC and the MDBA attended the ceremony in the Australian capital, Canberra.”

   • Australia ei ole ainoa valtio joka palaa, vaan koko maailma on tulessa… menossa on kaikkien aikojen hiljaisin joukkomurha. Kaikki nama menossa olevat mielisairaat tapahtumat liittyvat sulavasti yhteen; ilmaston lampeaminen = DEW = Directed Energy Weapon!

 30. The USA is now at war, de-facto and de-jure, with BOTH Iraq and Iran (UPDATED 6X)
  The blowback has begun
  — takaisku on alkanut … usan neokonnat ja israel saavat maksaa kovan hinnan ja isku nopeuttaa hegemonian luhistumista — Usa on nyt sodassa sekä Iranin että Irakin kanssa

  First, let’s begin by a quick summary of what has taken place (note: this info is still coming in, so there might be corrections once the official sources make their official statements).

  Iraqi Prime Minister Adil Abdl Mahdi has now officially revealed that the US had asked him to mediate between the US and Iran and that General Qassem Soleimani to come and talk to him and give him the answer to his mediation efforts.
  Thus, Soleimani was on an OFFICIAL DIPLOMATIC MISSION as part of a diplomatic initiative INITIATED BY THE USA.

  The Iraqi Parliament has now voted on a resolution requiring the government to press Washington and its allies to withdraw their troops from Iraq.
  Iraq’s caretaker PM Adil Abdul Mahdi said the American side notified the Iraqi military about the planned airstrike minutes before it was carried out. He stressed that his government denied Washington permission to continue with the operation.
  The Iraqi Parliament has also demanded that the Iraqi government must “work to end the presence of any foreign troops on Iraqi soil and prohibit them from using its land, airspace or water for any reason“

  The Iraqi Foreign Ministry said that Baghdad had turned to the UN Security Council with complaints about US violations of its sovereignty.
  Iraqi cleric Moqtada al-Sadr said the parliamentary resolution to end foreign troop presence in the country did not go far enough, calling on local and foreign militia groups to unite. I also have confirmation that the Mehdi Army is being re-mobilized.

  The Pentagon brass is now laying the responsibility for this monumental disaster on Trump (see here). They are now slowly waking up to this immense clusterbleep and don’t want to be held responsible for what is coming next.

  For the first time in the history of Iran, a Red Flag was hoisted over the Holy Dome Of Jamkaran Mosque, Iran. This indicates that the blood of martyrs has been spilled and that a major battle will now happen. The text in the flag says “Oh Hussein we ask for your help” (unofficial translation 1) or “Rise up and avenge al-Husayn” (unofficial translation 2)
  The US has announced the deployment of 3’000 soldiers from the 82nd Airborne to Kuwait.

  Finally, the Idiot-in-Chief tweeted the following message, probably to try to reassure his freaked out supporters: “The United States just spent Two Trillion Dollars on Military Equipment. We are the biggest and by far the BEST in the World! If Iran attacks an American Base, or any American, we will be sending some of that brand new beautiful equipment their way…and without hesitation!“. Apparently, he still thinks that criminally overspending for 2nd rate military hardware is going to yield victory…
  http://thesaker.is/the-usa-is-now-at-war-de-facto-and-de-jure-with-both-iraq-and-iran/

 31. ”Directed Energy Weapon”:

  The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda,
  https://www.checktheevidence.com/wordpress/2008/05/30/the-9-11-truth-movement-free-energy-suppression-and-the-global-elites-agenda/

  Öljyoligarkkien ja öljyvaltioiden verikoiraverkostonsa avulla ylläpitämä fossiilipohjainen tosiasiallinen energiamonopoli mahdollistaa suuren väitettyyn hiilidioksidin huomattavaan ilmastoa lämmittävään vaikutukseen pohajutuvan ilmastohuijauksen.
  ”The Distortionof Maxwell’s Equations”,
  http://www.cartesio-episteme.net/ep8/distortion.pdf
  mutta sionistibanksterien hyödylliset idiootit rakentelevat romuläjistä ”free energy”-laitteita!
  *
  https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

  ””TAKING THE RED PILL”
  THE REAL MATRIX, PART 1″,
  http://newswithviews.com/Yates/steven.htm

  • Kommentti meni väärään paikkaan, oli tarkoitettu Tulenkantajalle 6.1.2020 at 19:17

 32. Tuomioita ropisee

  On January 2, President Trump ordered the killing of a top Iranian military commander, Major General Qassem Suleimani. This move comes in the wake of several other recent incidents that have risked sparking potential war and increased the risk of nuclear conflict.

  #Jeff Carter, Executive Director, Physicians for Social Responsibility,
  issued the following comment

  “The United States can and must pursue critical diplomatic measures to prevent war with Iran.

  Physicians for Social Responsibility urges the Trump administration to consult with Congress before engaging in any further offensive attack anywhere in and around the Persian Gulf, and to re-enter the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). An armed conflict between the United States and Iran would likely be a humanitarian catastrophe.

  What’s more, the assassination of Suleimani has brought the world closer to a nuclear conflict, for two reasons:

  First, this escalation of hostilities could be interpreted as a declaration of war. War is full of uncertainty, and could draw in others besides the U.S. and Iran, including nuclear-armed countries such as Israel and Russia.

  Second, in 2018, the U.S. unilaterally withdrew from the JCPOA, an agreement that was working as planned to effectively and verifiably prevent Iran from obtaining nuclear weapons. The assassination of Suleimani will likely bolster the arguments of those in Iran who advocate for Iran to work harder and faster to obtain them.”
  #
  “As a permanent member of the U.N. Security Council, the United States has the ability at any time to discuss threats against it. It has chosen not to do this, instead using almost-certainly illegal force against another U.N. member country. The consequences will be grave.”
  *
  #An attorney who sued George W. Bush over the 2003 invasion of Iraq
  said Saturday [4.1.2020] that the U.S. assassination of Iranian General Qasem Soleimani on orders from President Donald Trump constitutes an “act of aggression” and a violation of international law.

  #Dave Inder Comar, executive director of the non-profit human rights law firm Just Atonement Inc.,
  argued in a Common Dreams op-ed Saturday that the Trump administration’s attempt to justify the drone strike on Soleimani as a legal “defensive action” does not comport with the facts.
  “The United States most likely committed an act of aggression against Iran and killed Soleimani in violation of human rights law,” Comar wrote.
  Comar argued the U.S. assassination of Soleimani fits two distinct International Criminal Court (ICC) definitions of “aggression.”

  There are two important ICC definitions of aggression that are relevant here. First, an act of aggression can be, “an attack by the armed forces of a State on the land, sea or air forces, or marine and air fleets of another State”—in other words, attacking another state’s military. The killing of Soleimani would seem to fall under this definition, as he was a high-ranking military official in Iran…
  The second important definition from the ICC identifies aggression as, “the use of armed forces of one State which are within the territory of another State with the agreement of the receiving State, in contravention of the conditions provided for in the agreement or any extension of their presence in such territory beyond the termination of the agreement.” In other words, armed forces lawfully in a third party’s country suddenly acting unlawfully and in breach of the agreement may constitute aggression.

  “Under two separate International Criminal Court (ICC) definitions of ‘aggression,’” Comar noted, “the U.S. likely committed an act of aggression against Iran in assassinating Soleimani.”

  As Common Dreams reported earlier Saturday, the Trump administration has repeatedly claimed it killed Soleimani in an effort to thwart “imminent” attacks on Americans in Iraq. But, pressed by reporters, the administration has yet to provide evidence to substantiate that claim.

  In response to the Trump administration’s claim of “anticipatory self-defense”—a justification also used by the Bush administration to invade Iraq—Comar wrote “this international legal standard is extremely difficult to meet.”

  “Under Article 2(4) of the United Nations (U.N.) Charter, a breach of international peace is only permitted when authorized by the U.N. Security Council or conducted in an act of self-defense. Self-defense means fending off an armed attack,” Comar noted. “Absent evidence of such an extraordinary attack against the United States, ‘anticipatory’ self-defense, e.g., Pompeo’s stance that the killing was a ‘defensive action,’ likely cannot be legally justified.”

  Comar wrote that Soleimani’s assassination “marks the most dangerous escalation between the United States and Iran in recent history, from which Iran and Iran’s neighboring countries will suffer the most.”

  “Under the U.N. Charter, Iran and the United States have a legal obligation to settle their disputes peacefully,” Comar added. “As a permanent member of the U.N. Security Council, the United States has the ability at any time to discuss threats against it. It has chosen not to do this, instead using almost-certainly illegal force against another U.N. member country. The consequences will be grave.”

  = > Comar is far from the only legal expert to conclude that the U.S. assassination of Soleimani was illegal under international law.

  #Agnes Callamard, the U.N. special rapporteur on extra-judicial executions, tweeted late Thursday that the killing of Soleimani “is most likely unlawful and violate[s] international human rights law.”

  #Yale law professor Oona Hathaway agreed, writing in a series of tweets Friday that “based on what we currently know, the U.S. strike on Maj. Gen. Qassem Soleimani is legally tenuous under both domestic and international law.”
  “Congress should begin hearings and demand answers about the legal basis and the plan for handling the inevitable fallout,” Hathaway said.
  #
  El ministro de Relaciones Exteriores de Cuba, Bruno Rodríguez Parrilla, expresó su enérgica condena al bombardeo de Estados Unidos acontecido este viernes en áreas del aeropuerto de Bagdad y al uso de misiles para el asesinato selectivo.

  En un mensaje en su cuenta en Twitter, el Canciller cubano refirió que: «Esta acción representa una grave escalada en la región de Oriente Medio, donde puede estallar un conflicto con incalculables consecuencias para la paz y la seguridad internacionales». (Granma 3.1.2020, http://www.granma.cu/mundo/2020-01-03/cuba-condena-energicamente-bombardeo-estadounidense-en-irak-03-01-2020-22-01-47)
  #
  Serious escalation in the Middle East condemned

  Several countries, including Cuba, have condemned the U.S. bombing of areas near Baghdad airport and the use of missiles for targeted assassinations, calling for efforts to ease tensions in the region

  Cuban Foreign Minister Bruno Rodriguez Parrilla strongly condemned the U.S. bombing Friday in areas near Baghdad airport and the use of missiles for targeted assassinations.

  For their part, the heads of Russia and China’s diplomacy, Sergey Lavrov and Wang Yi, respectively, rejected the U.S. attacks in Iraq, and declared their support for efforts to reduce tensions in the region. In a statement published by Foreign Minister Jorge Arreaza, Venezuela expressed its firm condemnation, stating, “This is an action that clearly raises tensions in the region, without any basis in international law.”
  (Granma 6.1.2020, http://en.granma.cu/mundo/2020-01-06/serious-escalation-in-the-middle-east-condemned)

 33. Eihän sitä tiedä vaikka harmageddon olisi tulossa kun USAssa presidentillä mielipide vaihtuu alituiseen. Iran tuskin mihinkään isompaan kostoon alkaa joka aiheuttaisi maiden välille sodan mutta jos pystyvät härnäämään jenkkejä niin paljon että niiden on pakko lähteä Irakista ja Syyriasta esimerkiksi estämällä elintarvike ja polttoaine toimitukset jenkkien joukoille. USA pitää nyt tuomita kansainvälisesti sekä oikeudessa ja YKssa niin jos se vähän Trumppia hillitsisi tai muuten harmageddon syttyy.

  • Tuon LG:n artikkelin luettuaan voi kysyä onko Trump pelkuri ja pelkkä lakeija (’Judas-pukki’) kun hän alistuu tappamaan muita sionisti-mafian pakottamana, aivan kuten edeltäjänsäkin? ja samalla edistämääm sio-masonistisen eliitin (’illu-mafian’) likaista ja moraalitonta valtaa maailmassa. Ja tuhoamaan lopullisesti oman maansa ja koko länsimaisen sivistyksen.
   Entä kaikki ne jotka ovat lähteneet hänen aisaparikseen? Epäilemättä he kaikki kuuluvat samaan sarjaan.

   Killing Inside Iraq to Punish Iran
   Trump-Pompeo foreign policy is not only incoherent, it is insane
   PHILIP GIRALDI
   The blood of the Americans, Iranians and Iraqis who will die in the next few weeks is clearly on Donald Trump’s hands as this war was never inevitable and serves no U.S. national interest. It will surely turn out to be a debacle, as well as devastating for all parties involved.
   And it might well, on top of Afghanistan, Iraq, Syria and Libya, be the long-awaited beginning of the end of America’s imperial ambitions. Trump has had three years to learn the lesson gleaned from Iraq and Afghanistan. He obviously used that time to learn nothing.
   https://www.unz.com/pgiraldi/killing-inside-iraq-to-punish-iran/

 34. Edesmennyt Quds-komentaja Qasem Soleimani oli sankari alueen kristittyjen ja kristityn yazidi-kansan keskuudessa, niin Syyriassa kuin Irakissa.

  Aleppossa Syyriassa Aleppon evankelispresbyteerisen kirkon pastori Ibrahim Nseir piti kuolinmessun Qasem Soleimanille:

  https://www.youtube.com/watch?v=4jNtb4Fgyl4

  Myös Tulsi Gabbard tapasi ko. pastorin vieraillessaan Syyrian Aleppossa:

  https://www.youtube.com/watch?v=bwA2Sfo3HIc

  ”Iraqi christians AND Yazedis loved #Soleimani, he saved them from ISIS after Kurdish militias disarmed them and them to ISIS. That’s why so many Yazedis began to join the PMU, the militia which Trump bombed. Soleimani’s death will have bad consequences for Iraq’s christians.”

  https://twitter.com/Partisangirl

  Ja näin kertoo Qasem Soleimanista Irakin kristittyjen prikaatien komentaja Ryan Chaldean:

  https://www.youtube.com/watch?v=uJMFvOZgtlE

 35. Tässä muuan anonyymi lukijakommentti:

  Kahden iranilaiskenraalin salamurha oli hyvin härskisti juonittu. USA itse pyysi Suleimania (S) osallistumaan Irakin perustuslakikuvioiden rakenteluun ja siksi tiesi tarkalleen päivän ja paikan, missä kenraalit kulkevat.
  S näyttää joitakin vuosia sitten I**aelin (I) laatimassa asiakirjassa olevan salamurhakohteiden arvokkain henkilö. I tunsi S:n strategintaidot (…). No, US toteutti sitten Tel A:n (Tella) ohjeet (…).
  (…) minkälaisen position ottavat Kiina, Venäjä ja Turkki sekä toissijaisesti kenties Intia, Syyria ja Irak. Kenraalien salamurha oli (…) tyhmintä, mitä US voi tehdä (kun ottaa huomioon että heidän taktiikkansa on ollut hajottaa maat sisältä käsin, aseistamalla eripuraisia ryhmiä toisiaan vastaan ja tulemalla myöhemmin ’humanitaarisin’ pommituksin paikalle jakamaan maata ja luonnonvaroja).
  Nyt vuorokaudessa eripuraiset ryhmät ovat Tella-Wash:sta saaneet yhteisen vihollisen. Attentaatti toki tuo I:n toivomaa Iranin ja US:n sodanuhkaa selvästi lähemmäksi, (mutta tällä tempulla on samanlaiset vaikutukset kuin Terijoen hallituksella aikanaan. Se yhdisti kansakuntaa).
  Venäjä tuskin sallii sodan syttymistä. EU ei sitä tahdo, tai anakaan Saksa ja Ranska eivät tahdo.
  Kiinalla ja Iranilla öljytalouskuviot ovat sellaisessa mallissa, ettei Kiinakaan tahdo lisää kaaosta. Pelissä on paljon enemmän kuin Lähi-itä. Puhun tietysti BRICS-maiden välisestä kauppa-alustasta (…). Kauppa-alusta on valmis, mutta sen tulevaisuus riippuu siitä, pystytäänkö sen avulla TODELLA käymään kauppaa petrodollarijärjestelmän ohi.

  Petrodollarin sivuuttaminen on todellinen sotavoitto. Ohjusten ampumisella voidaan toki hävittää mitä vain, mutta voitto määräytyy puhtaasti sen perusteella kenen lauluja lauletaan aseitten vaiettua.
  Tällä hetkellä on selvää, että Kiina ja Venäjä ovat voittaneet petrodollarin, ja ’Imperiumi’ on luhistumassa kovaa vauhtia. Sota keskeyttää Kiinalle ja Venäjälle suotuisan kehityskulun ja siksi olisi tyhmää ryhtyä sotaan, jolla vain tuhotaan asioita. Voitto tärkeistä asioista on jo käsillä. Mitäpä nimittäin jää I:n Lähi-idän imperiumihaaveille, kun US ei pysty enää toimittamaan poliittista vaikutusvaltaa ja ydinsodanuhkaa I:n naapureille.
  Miten Putin (P) menettelee? Varmasti kuten shakkimestarin kuuluu. Kun olet vahva, näytä heikolta. Kun olet heikko, näytä vahvalta. Kun olet lähellä, vaikuta etäiseltä. Kun olet etäällä, vaikuta olevasi iholla. P on keskeinen henkilö tulevien geopoliittisten askelmerkkien koordinaattoreista. (Kenties parin viikon sisällä ratkeaa, pääsenkö itse koskaan eläkkeelle vai vaivunko laskeuman tai genomispesifien bioaseiden lyömänä ennen aikojani maan multiin.)
  Arvelen tapahtuvan seuraavaa: Salamurhat tuomitaan kansainvälisen oikeuden perusteella rikollisena. Tämän jälkeen joukkoja ja valmiutta ja etenkin sotilastiedustelun aktiivisuutta nostetaan siten, että I tajuaa olevansa ensimmäisen vastaiskuaallon kohde, jos alkaa paukkua. Tuhoutumisen uhka saa Tellan empimään. Se jarruttaa US:n iskun toimeenpanokuvioita. US pidetään otsikoissa, mutta valmistelut kohdistetaan Tellaan. Julkisella rintamalla Lvrov ja muut nostavat esiin poliittisessa yhteisrintamassa olevat suurmahdit, joita kenties ovat Kiinan lisäksi Turkki ja Intia. (Saudit, EU ja Suomi eivät saa palstatilaa näissä keskusteluissa.) Sitten kun pari turhaa neuvottelukierrosta on käyty Genevessä tai Riossa tai Maltalla tms, niin hyvissä ajoin Venäjä ilmoittaa, että on tullut lopulta aika toimittaa Ianin jo aikaa sitten maksamat S400-ilmatorjuntajärjestelmät koko maan turvaksi.
  Tästä nousee helvetinmoinen äläkkä ja US todennäköisesti luokittelee Venäjän jonkinlaiseksi terrorivaltioksi. Mutta Venäjä ei siitä välitä vaan aloittaa toimitukset ja koulutukset. Kun toimitukset on tehty, niin peli on pelattu. Palataan takaisin viime viikon tilanteeseen. Toki sillä erotuksella, että I saa syyn pyytää puolustuksekseen lisää ydinaseita. I on alkanut viime viikkoina mediassa ympäri maailmaa pitää meteliä siitä, miten heitä antisemitistit vainoavat joka suunnalta. (Tämä on pehmitystä sille että maailma saisi syyn hyväksyä lisäydinaseiden toimitukset.)
  Venäjän ja Kiinan selvä strategia on ollut, että kun Imperiumi on venynyt yli kestokykynsä ja menettänyt asemansa, on täysin turhaa sotia. Antaa jättiläisen vajota niille sijoilleen. Ne, jotka elävät Lohikäärmeen siiven alla, joutuvat paniikkiin. I, UK, EU sekä monet E-Amerikan maat joutuvat poliittisesti kohta tyhjän päälle.
  Jokseenkin metkaa, että Eurooppa säilyi natsien kynsistä, mutta niinpä vain fasismi sen kuitenkin tuhosi.
  Toinen kysymys on Euroopan pesänjakajat. Eurooppa on rikas ja kehittynyt alue eikä sen korkean elintason pehmentämästä sakista ole mm. Turkille mitään vastusta. Kun US on simahtanut ja UK peräytynyt koloonsa ja Ranska ja Saksa menettänyt uskottavuutensa EU:n johtajina, niin Euroopan niemimaan kohtalosta tulee kiintoisa kysymys. Kenties elän nähdäkseni, miten sen käy. Kehittyneet kaupungit kiinnostavat varmasti kymmeniä miljoonia tulijoita, jotka mielellään kolonisoivat Euroopan, jahka menettelyistä on sovittu. Arvelen, että Venäjä jälleen kerran on se vipu, jolla Eurooppa saa lisäaikaa karmealle tarinalleen. Tämän jälkeen Venäjän kohtalo on minulle pimennossa. P ei valitettavasti elä ikuisesti ja oblasteissa on vallanhimoisia tahoja, Moskovasta nyt puhumattakaan. Näissä laskelmissani olen jo lähentymässä 40-lukua, mutta ken elää se näkee.
  2020 olisi voinut alkaa valoisimmissakin merkeissä mutta neokonservatiivit keksivät aina ’pirujansa’.

  • Hieno lukijakommentti.
   ”… salamurha oli hyvin härskisti juonittu. USA itse pyysi Suleimania (S) osallistumaan Irakin perustuslakikuvioiden rakenteluun ja siksi tiesi tarkalleen päivän ja paikan, missä kenraalit kulkevat.”

   Tuota voi pitää raukkamaisuuden huipentumana, moraalisen mataluuden huippuna.
   Mutta siinähän Tella on lyömätön.
   Hyvää matkaa kommentin kirjoittajalle ’sinne jonnekin’. On hienoa poistua täältä parhaansa annettuaan. Tai voisiko sanoa mennä huippukunnossa hautaan. Hyvän ei tarvitse pelätä kuolemaa.

   • Selvennys
    Sanoin: ”… Hyvää matkaa kommentin kirjoittajalle ’sinne jonnekin’. ”
    Tuo liittyi kirjoittajan tähän lauseeseen:
    (Kenties parin viikon sisällä ratkeaa, pääsenkö itse koskaan eläkkeelle vai vaivunko laskeuman tai genomispesifien bioaseiden lyömänä ennen aikojani maan multiin.)
    Tietysti tuo pelko tai ainakin epävarmuus koskee meitä kaikkia muitakin.

 36. Soleimani Murder: What Could Happen Next?
  THE SAKER pohtii alkamassa olevan? Iranin sodan heijastevaikutuksia
  https://www.unz.com/tsaker/soleimani-murder-what-could-happen-next/
  Comment — Alfred says:
  January 3, 2020 at 9:44 pm GMT • 100 Words
  If the Americans leave Syria and Iraq, that will be the ultimate revenge for Iran without having fired a single shot
  Correct.
  And that is precisely the real objective of Trump. Trump is greatly underestimated. He gives the Zionists everything they want – which results in outcomes that are very much against their interests.

  Jos amerikkalaiset poistuvat Syyriasta ja Irakista, se on Iranin paras (ja lopullinen) kosto ilman, että he ovat ampuneet yhtäkään laukausta
  Oikein.
  Ja se on juuri Trumpin todellinen tavoite. Trumpia on aliarvioitu suuresti. Hän antaa sionisteille kaiken, mitä he haluavat – mikä johtaa seurauksiin, jotka ovat täysin heidän etujensa vastaisia.
  ——-
  Noinkin voi ajatella. Ja niin tulee todennäköisesti käymään.
  Mutta ei ole mitään varmuutta etteikö tuo strategia (mikäli se edes on Trumpin oma tietoinen ’karhunpalvelus-strategia’?) johtaisi myös ihmiskunnan kauan sitten alkaneen ja koko ajan pelottavasti kasvavan orjuutuksen lopulliseen voittoon.
  Historia osoittaa ettei pelkkä henkinen ja passiivinen vastarinta kuitenkaan näytä toimivan yhtä hyvin kuin eri tavoin toteutettu aktiivinen taistelu tyrannien valtaa vastaan.
  Vaikka tuo tyrannien valta ajan saatossa mädättääkin itse itseään (rappeutuu) ja tuottaa itselleen vastavoiman jonkun (henkisesti vahvemman) on aina se lopulta voitettava ja otettava ohjakset käsiinsä.
  Uusi kulttuuri ei synny itsestään. Se pitää rakentaa.

  Iran Is More Than Just a Country, It Is One of the Great Aryan World Civilizations
  Iran is far more than the nation-state that foreigners once widely referred to as Persia. Iran is an immortal idea.
  https://russia-insider.com/en/history/iran-more-just-country-it-one-great-aryan-world-civilizations/ri27553

 37. ”USA on tukenut monia terroristisiksi luokittelemiaan ryhmittymiä, muun muassa juuri Afganistanin talibaneja 1980-luvulla”

  Talebaneja ei ollut vielä olemassakaan 1980-luvulla.
  Taleban-liike perustettiin 1994.

  • Ei ainoastaan tukenut, kouluttanut Ja ylläpitänyt, vaan perustanut Isäntänsä (Black Nobility) käskystä. Kaikki niin kutsutut terroristiryhmät ja mafiat ovat todellisuudessa USAn proxy-joukkoja. Raamattu kertoo totuuden: ”Karitsan lailla puhuva” USA ”taistelee” omia joukkojaan vastaan, koska menossa on kaikkien aikojen kusetus – GREAT DEDECEPTION. Tämän TEATTERIN vuoksi miljoonia ihmisiä on kuollut ja – valitettavasti – tulee kuolemaan.

   ELÄMME VIHAN AIKAA: MIKÄ ON SÄÄDETTY – SE TAPAHTUU

   ”36. Kuningas tekee mitä tahtoo. Hän korottaa itsensä ja uhittelee jokaista jumalaa. Itseään jumalien Jumalaa vastaan hän puhuu kauheita. Hän menestyy, kunnes vihan aika on lopussa. Sillä mikä on säädetty, se tapahtuu.” (Danielin Kirja)

 38. USA:n demokraattipuolueen Alexandria Ocasio-Corte ”luonnehtii Trumpia hirviöksi”. – ”Tämä on sotarikos.”
  (Iltalehti 7.1.2020))
  #
  Puolustusministeri Esper asettui poikkiteloin Trumpin kanssa: Iranin kulttuurisia kohteita vastaan ei suunnitella iskuja, koska ne olisivat sotarikos https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006364214.html
  #
  Trumpin iskukohteiden listalla Iranissa saattaa olla kulttuuriaarteita, joiden tuhoaminen olisi sotarikos – Tutkija Joonas Maristo tyrmistyi uhkauksesta
  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006365371.html
  #
  Iranin parlamentti on määritellyt kaikki yhdysvaltalaisjoukot terroristeiksi iranilaiskomentajan surman vuoksi.
  https://yle.fi/uutiset/3-11146923
  #
  TP-UTVA keskusteli Irakin, Iranin ja Lähi-idän tilanteesta

  Valtioneuvoston viestintäosasto
  Tiedote 003/2020
  7.1.2020

  Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat tiistaina 7. tammikuuta 2020 Irakin, Iranin ja Lähi-idän kiristyneestä tilanteesta.

  TP-UTVA totesi, että kaikkien osapuolten tulisi välttää väkivaltaisuuksia sekä toimia, jotka voivat johtaa tilanteen eskaloitumiseen. Kansainvälisen yhteisön, erityisesti EU:n, tulee toimia tilannetta liennyttävästi.

  TP-UTVA keskusteli kärjistyneen tilanteen vaikutuksista Irakissa ja Syyriassa toimivaan, kansainvälisen ISIS:n vastaisen koalition OIR-operaatioon (Operation Inherent Resolve), johon Suomikin osallistuu. Lisäksi Suomi osallistuu Irakissa EU:n EUAM Iraq (EU Advisory Mission in Iraq) -siviilikriisinhallintaoperaatioon ja Suomella on yksi henkilö Naton NMI-operaatiossa (NATO Mission Iraq).
  #
  European Council Press release 3 January 2020 12:05

  Statement by Charles Michel, President of the European Council, on the situation in Iraq

  The cycle of violence, provocations and retaliations which we have witnessed In Iraq over the past few weeks has to stop. Further escalation must be avoided at all cost.

  Iraq remains a very fragile country.

  Too many weapons and too many militias are slowing the process towards a return to normal daily life for Iraq’s citizens.

  The risk is a generalised flare up of violence in the whole region and the rise of obscure forces of terrorism that thrive at times of religious and nationalist tensions.
  #
  Statement6 January 2020 Brussels
  Statement by President von der Leyen on recent developments related to Iran and Iraq

  ”After recent developments in Iraq, now it is important to halt the cycle of violence so that one more action does not give rise to the next one, and instead space is again created for diplomacy.

  Europe has a special responsibility here. As tensions mount, Europe is talking to all those involved. In this context, the High Representative will convene the Foreign Ministers to a special Council meeting to activate all diplomatic channels.

  We are deeply concerned by Iran’s announcement that it will not respect the limit set by the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) any longer. This announcement comes at a time of severe tensions in the region. From a European viewpoint, it is important for Iran to return to the nuclear deal. We have to convince Iran that it’s also in its own interest.

  After the devastation wrought by Da’esh, Iraq is developing well and its people deserve to see the continuation of progress towards reconstruction and greater stability. Iraq deserves to stay on the path of balance and reconciliation. We call on all parties to show restraint.

  On Wednesday morning, I will convene a special College meeting where High Representative/Vice-President Borrell and other Commissioners will debrief on the outreach to different stakeholders related to developments in Iraq and beyond. This meeting on Wednesday will also serve as a platform to coordinate actions to be undertaken by Commissioners in the region and with partners related to their portfolios.”

 39. Their Way to War With Iran
  January 4, 2020
  Written by Ryan Costello
  President Trump ordering the killing of Qassem Soleimani is troubling on several fronts. The assassination has been treated as an act of war in Iran, uniting disparate political factions after a brutal crackdown on protesters in November. Now, U.S. forces are on a state of high alert across the region, with many anticipating potential Iranian counter reprisals that risk further deepening the escalation spiral from which there could be no escape.

  But there’s another troubling aspect to this decision — Congress was left in the dark, and the administration appears to be lying about the intelligence they used to justify the strike.
  (…) https://responsiblestatecraft.org/
  #
  Iranian Revenge Will Be a Dish Best Served Cold

  But the time and place will be of their choosing, when the U.S. expects it least.
  January 4, 2020
  Scott Ritter
  The assassination by the United States of Qassem Suleimani, a senior Islamic Revolutionary Guard Corps general and commander of the Quds Force, an Iranian paramilitary force specializing in covert operations on foreign soil, has sent shock waves through the Middle East and around the globe.
  The Trump administration has justified its action, citing unspecified intelligence that indicated Suleimani was in the process of finalizing plans for attacks on U.S. personnel and interests in the region, claiming that Suleimani’s death “saved American lives.” This narrative has been challenged by Lebanese officials familiar with Suleimani’s itinerary, noting that the Iranian general had been in Beirut on diplomatic business, and had travelled to Baghdad via a commercial air flight, where he had been diplomatically cleared to enter. These officials claim Suleimani was killed while riding in a convoy on his way from Baghdad International Airport into the city of Baghdad.
  (…)https://www.theamericanconservative.com/
  #
  Canadian Peace Congress Condemns Imperial War Crimes

  Dear Friends for Peace,

  The Canadian Peace Congress condemns the murders of Iranian General Soleimani and others in the motorcade leaving Baghdad International Airport on January 3rd, 2020 as an act of war by the United States against Iraq and Iran.

  This American criminal action is an act of aggression, a violation of the UN Charter and every norm of international law. It places the entire world at risk of a generalised war. The excuses offered by the United States government for this barbarity reflect their hypocrisy, their complete lack of morality, their contempt for law, their contempt for civilized behavior.

  We must remember that the US forces in Iraq are invading and occupying forces that destroyed Iraq in the years since their invasion of 2003. The invasion began with the murders of thousands of people in the “shock and awe” campaign on the very first day, continued with their show trial and murder of President Hussein and continues to the present, along with their invasion and occupation of Afghanistan and their invasion and occupation of Syria. Millions have died as a result.
  (…)
  This is not the first assassination of Iranian citizens by the United States. The Americans, with Israeli help, have carried out multiple assassinations of Iranian scientists and officials in the past and have repeatedly threatened to kill the country’s leadership.

  These are the actions of criminals. Therefore, we call on the International Criminal Court to condemn the American actions as a war crime even if it has no jurisdiction over them and we call on the Security Council to refer the matter to the ICC, thereby giving the ICC the jurisdiction it needs to file war crimes charges against Donald Trump and all the officials involved.
  (…)
  Peace can only come from international cooperation, diplomacy and adherence to international law. It does not come from acts of war and murder.

  We call on the USA to abandon its aggressive policies towards Iran and hope that Iran can find a way to avoid a general war even in the face of these grave provocations by the United States.

  On Behalf of the Executive of the Canadian Peace Congress,
  Laura Savinkoff Christopher Black
  Vice-President Director

  • Kaikesta näkee että murha oli valtava psykologinen takaisku Amerukalle.
   Ja Trump häpäisi itsensä ikuisiksi ajoiksi.
   Jos miehellä on vähääkään omatuntoa hän saa kärsiä koko loppuikänsä ainakin alitajuista syyllisyyttä. Se voi aiheuttaa fyysisiä sairauksia ja lyhentää elinaikaa. Se voi myös ilmetä loppuelämän pilaavana piilomasennuksena joka purkautuu esim. unihäiriönä tai seksuaalisena impotenssina.
   Luultavampaa kuitenkin on että hän kieltäytyy tiedostamasta sitä ja kääntää sen vihamielisyydeksi ja (sionistien tapaan) itsensä katteettomaksi arvosteluksi, ’anti-trumpismiksi’.

 40. The Soleimani case and international law

  Because the U.S. has never declared formal war on Iran, the targeted killing of a high Iranian official was “clearly an assassination,” said Mary Ellen O’Connell, an expert in international law and the laws of war at the University of Notre Dame School of Law. – O’Connell said the killing cannot be characterized as an act of self-defense because there was never a full-fledged and direct attack on the United States by Iran.
  (Mary Ellen O’Connell – expert in international law and the laws of war at the University of Notre Dame School of Law)
  #
  The US said: ”This strike was aimed at deterring future Iranian attack plans.”

  Agnes Callamard. Agnes Callamard (UN special rapporteur on extra-judicial killing): The test for so-called anticipatory self-defence is very narrow: it must be a necessity that is “instant, overwhelming, and leaving no choice of means, and no moment of deliberation”. This test is unlikely to be met in these particular cases.

  Under historic norms of international law, a country can defend itself pre-emptively if it acts out of necessity and responds proportionally to the threat.

  Agnes Callamard, the U.N. special rapporteur on extrajudicial executions, questioned whether the attack met this threshold.

  The targeting of Soleimani “appears far more retaliatory for past acts than anticipatory for imminent self-defense,” she said. “Lawful justifications for such killings are very narrowly defined, and it is hard to imagine how any of these can apply to these killings.”
  *
  A 2010 UN report on ”targeted killings” said there was a weighty body of scholarship that viewed the self-defence argument as having the right to use force ”against a real and imminent threat when the necessity of that self-defence is instant, overwhelming, and leaving no choice of means, and no moment of deliberation.”
  *
  The initial US Department of Defense statement omitted the word ”imminent” and said the strike was aimed at deterring future Iranian attacks and that Iran’s top military leader Soleimani was ”actively developing plans to attack American diplomats and service members in Iraq and throughout the region”.

  In later statements, US officials including President Trump said Soleimani had been plotting ”imminent attacks”.
  *
  Elisabeth Warren. Elizabeth Warren (Democratic Party candidate for the US presidency) said: ”The administration cannot keep its story straight.”

  Asked by a journalist on 7 January for more details about imminent threats, US Secretary of State Mike Pompeo noted the incidents leading up to the strike, but did not provide any evidence of impending attacks.
  *
  Oona Hathaway. Yale Law School professor Oona Hathaway (international law expert) said on Twitter that the available facts “do not seem to support” the assertion that the strike was an act of self-defense and concluded it was “legally tenuous under both domestic and international law.”
  *
  Mary Ellen I’Connell. Because the U.S. has never declared formal war on Iran, the targeted killing of a high Iranian official was “clearly an assassination,” said Mary Ellen O’Connell, an expert in international law and the laws of war at the University of Notre Dame School of Law.

  O’Connell said the killing cannot be characterized as an act of self-defense because there was never a full-fledged and direct attack on the United States by Iran.

  The premeditated killing of a specific individual commander for what they have done on the battlefield or what they may do has been prohibited by the law of armed conflict dating from the Hague Conventions of 1907, and by a protocol of the Geneva Convention in 1949 saying “it is prohibited to kill, injure or capture an adversary by perfidy,” she said.
  *
  There also has been a U.S. executive order in place since 1976 forbidding the U.S. from carrying out political assassinations. The order came into being after revelations that the CIA had organized or sanctioned assassination attempts against foreign leaders including Cuba’s Fidel Castro.
  *
  Democratic lawmakers called on Trump to provide details about the imminent threat that he said Soleimani represented.

  Other critics raised questions about Trump’s authority to kill Soleimani under U.S. law, and whether he should have acted without first notifying Congress.
  #
  But an attack on a cultural site would violate several international treaties.

  The 1954 Hague Convention for the Protection of Cultural Property safeguarded cultural sites in the wake of the destruction of cultural heritage sites during World War Two, and was signed by the US.

  In 2017, the UN passed a resolution in response to the Islamic State attacks which condemned ”the unlawful destruction of cultural heritage, including the destruction of religious sites and artefacts”.

  The US was among the harshest critics of the IS destruction of historic site of Palmyra in Syria in 2015, as well as the Taliban’s demolition of the Bamiyan Buddhas in Afghanistan in 2001.

  In 2016, the International Criminal Court (ICC) convicted someone for the destruction of cultural heritage for the first time, after an extremist linked to Al-Qaeda destroyed religious artefacts in Mali.

 41. Pitääkö tämä vai Ylen uutiset paikkansa?

  TEHRAN (FNA)- Some 80 US army personnel have been killed and nearly 200 more wounded in Iran’s Wednesday missile attacks carried out in reprisal for the assassination of Islamic Revolution Guards Corps Qods Force Commander Lieutenant General Qassem Soleimani.

  ”Early estimates indicate heavy US casualties in Iran’s missile attack,” an informed IRGC Intelligence Department told FNA Wednesday morning.

  ”According to the reports sent by our sources in the region to this moment, at least 80 US arm personnel have been killed and around 200 others wounded,” he said, adding that the wounded have been evacuated from Ein Al-Assad on choppers.

  He further underlined the strategic importance of Ein Al-Assad airbase to the US, and mentioned that the military center provided backup for US army drones.

  https://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13981018000275

 42. Soleimani played a key role in Iran’s fight against ISIS in Iraq.

  Qassem Soleimani (en persan : قاسم سلیمانی), ou Ghassem Soleimani (11.3.1957 à Rabor, province de Kerman, et assassiné 3.1.2020 par l’administration Trump à Bagdad, est un général iranien, commandant de la Force Al-Qods du corps des Gardiens de la révolution islamique. (Suomessa Qassem Soleimanin nimestä käytetään muotoja Qassem Suleimani [näin Yle, Iltalehti ja Ilta-Sanomat] ja Qassim Suleimani [näin HS].) (Ruotsissa nimestä käytetään muotoa Qasem Soleimani.)

  = > Qasem Soleimani (QS) played a key role in Iran’s fight against ISIS in Iraq. (He is described as the linchpin bringing together Kurdish and Shia forces to fight ISIS, overseeing joint operations conducted by the two groups.)- In 2014, QS was in the Iraqi city of Amirli, to work with Iraqi forces to push back ISIL militants. Amirli was the first town to successfully withstand an ISIS invasion, and was secured thanks to an unusual partnership of Iraqi and Kurdish soldiers, Iranian-backed Shiite militias and U.S. warplanes. The U.S. acted as a force multiplier for a number of Iranian-backed armed groups. (A senior Iraqi official told the BBC that when the city of Mosul fell, the rapid reaction of Iran, rather than American bombing, was what prevented a more widespread collapse.) QS also seems to have been instrumental in planning the operation to relieve Amirli in Saladin Governorate, where ISIL had laid siege to an important city.
  (The Quds force operatives under QS’s command seem to have been deeply involved with not only the Iraqi army and Shi’ite militias but also the Kurdish in the Battle of Amirli, not only providing liaisons for intelligence-sharing but also the supply of arms and munitions in addition to providing expertise.) – In the operation to liberate Jurf Al Sakhar, he was present on the battlefield. (Some Shia militia commanders described QS as fearless – one pointing out that the Iranian general never wears a flak jacket, even on the front lines.) – In November 2014, Shi’ite and Kurdish forces under QS’s command pushed ISIS out of Iraqi villages of Jalawla and Saadia in the Diyala Governorate. QS was also intimately involved in the planning and execution of the operation to liberate Tikrit. – QS played an integral role in the organisation and planning of the crucial operation to retake the city of Tikrit in Iraq from ISIS. The city of Tikrit rests on the left bank of the Tigris river. The city fell to ISIS during 2014 when ISIS made immense gains in northern and central Iraq. After its capture, ISIL’s massacre at Camp Speicher led to 1,600 to 1,700 deaths of Iraqi Army cadets and soldiers. After months of careful preparation and intelligence gathering an offensive to encircle and capture Tikrit was launched in March 2015.
  (aineistoa:
  Abdul-Zahra, Qassim; Salama, Vivian (5.11.2014). Iran general said to mastermind Iraq ground war. The Times of Israel.
  Afshon Ostovar. Vanguard of the Imam: Religion, Politics, and Iran’s Revolutionary Guards. (Oxford University Press, p. 227).
  Ahmed, Azam (3.9.2014). Waging Desperate Campaign, Iraqi Town Held Off Militants. The New York Times.
  Bengali, Shashank (2 September 2014). In Iraq, residents of Amerli celebrate end of militant siege.
  Iranian General Again in Iraq for Tikrit Offensive. defensenews.com. 2.3.2015
  Iranians play role in breaking ISIS siege of Iraqi town. Reuters. 1.9.2014
  Iraqi and Kurdish troops enter the sieged Amirli. BBC News. 31.8.2014
  Rasheed, Ahmad (3.3.2015). Iraqi army and militias surround Isis in major offensive in the battle for Tikrit. The Independent. So hilft Israels Todfeind den USA im Kampf gegen ISIS!. Bild.
  Soleimani: Iran to help Iraq as needed. Tehran Times. 28.5. 2016.
  Suleimani was present during battle for Amerli. Business Insider. 3.9.2014)
  #
  Isis, myös ISIS ja IS ( الدولة الاسلامية‎‎, Ad-Dawla al-’Islāmiyya) tai ISIL ja Daesh on pohjoisessa Irakissa ja Syyriassa toimiva jihadistijärjestö.
  #
  Attaque aérienne de l’aéroport de Bagdad de 2020

  La légalité de cette opération est directement mise en cause, qu’il s’agisse de la conformité aux lois internationales (pas d’accord du pays hôte, pas de légitime défense, pas d’accord de l’ONU, pas d’urgence, attaque ciblée sur un représentant d’un État), mais aussi au fonctionnement interne des États-Unis (pas ’approbation du Congrès, attaque sur un dignitaire officiel d’un État).

  Agnès Callamard (en), rapporteure spéciale sur les exécutions extrajudiciaires au Haut-Commissariat des Nations unies aux droits de l’homme, considère que l’assassinat « est très probablement illégal et viole les règles du droit international humanitaire ».

  Sébastien Seibt, Assassinat de Qassem Soleimani : un raid américain à la légalité contestable, France 24, 3 janvier 2020.
  Irak. Trump ouvre la boîte de Pandore d’une nouvelle guerre, L’Humanité, Pierre Barbancey, 3 janvier 2020
  Gilles Paris,Le droit, victime collatérale des choix de Donald Trump face à l’Iran, Le Monde, 7 janvier 2020.
  #
  “Aikaisemmin, rajoitetun sotaanryhtymiskiellon tilalle on (…) tullut ehdoton ja yleinen kielto käyttää kansanvälisissä suhteissa väkivaltaa tai uhata sillä loukkaamalla toisen valtion alueellista koskemattomuutta taikka poliittista riippumattomuutta tai muulla YK:n päämäärien vastaisella tavalla” (Erik Castrén: Suomen kansainvälinen oikeus. Porvoo 1959, s. 32 – 33).

  “Jos itsepuolustusoikeuden laajennus hyväksytään, siihen voi periaatteessa vedota jokainen valtio, esimerkiksi Kiina, Intia, Pakistan, Israel tai Iran” (Lauri Hannikainen ja Timo Koivurova: Kansainvälisen oikeuden käsikirja. Tallinna 2014, s. 87).

  ”(…) rikollisia ei saa surmata ehdoin tahdoin, vaan heidät tulee saattaa oikeuskäsittelyyn vastaaman rikoksistaan, mikäli mahdollista. – Taistelussa terrorismia vastaan valtioiden käyttämää asevoimaa parempi keino on TN:n [= YK:n turvallisuusneuvosto] johtama valtioiden turvallisuus- ja oikeusviranomaisten yhteistyö.Jos asevoimaa tarvitaan, pättäköön siitä TN” (Hannikainen – Koivurova, m.t., s. 89).

  J.K. Ei mitään uutta auringon alla, eikä totta puhuen kuutamonkaan. Hypervallan presidentin (ainakin vielä anno Domini 2020) voinee katsoa jatkaneen Qassem Soleimanin murhalla sen valtionpäämiehen menettelytapoja, joka hallitsi jättiläisvaltiota 20.1.2001 – 20.1.2009. YK:n turvallisuusneuvoston (TN) pysyvät jäsenet Ranska ja Venäjän federaatio yrittivät hillitä kyseisen presidentin hyökkäyshalua Irakiin mutta turhaan. TN:ssa Ranska ja Venäjä käyttivät veto-oikeuttaan. Tuo veto-oikeus on saanut hyväksyntänsä myös kansainvälisen oikeuden asiantuntijapiireissä:

  ”Hyväksyttävä esimerkki veto-oikeuden käytöstä oli (…) Venäjän ja Ranskan käyttämä veto vuonna 2003 Yhdysvaltojen vaatiessa TN:n valtuutusta hyökkäykselle Irakiin. Yhdysvaltojen ja Britannian perustelut hyökkäystarpeelle olivat oikeudellisesti riittämättömät ja osoittautuivat sitä paitsi myöhemmin valheellisiksi. Yhdysvaltojen johtaman länsimaisen koalition hyökkäys Irakiin oli näin ollen räikeässä ristiriidassa YK:n peruskirjan kanssa” (Hannikainen – Koivurova, m.t., s. 44).

 43. ”In God[*] We Trust” (United States of America’n tunnuslause)
  —–
  [*] and sometimes in drone
  #
  ”Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.” (Matt.5:9)
  #
  ”Irakin sodan alla kansainvälinen yhteisö kuitenkin epäonnistui. Keskenään ristiriitaiset kansalliset edut ohittivat yhteisen tahdon. Ei sitouduttu riittävästi toimimaan turvallisuusneuvoston päätöslauselmien mukaisesti. Osa jäsenkunnasta turvautui voimatoimiin, jotka eivät olleet kansainvälisen oikeuden mukaisia.” (Tasavallan presidentti Tarja Halosen puheenvuoro YK:n yleiskokouksen 59. istunnossa New Yorkissa 21.9.2004)
  #
  ”Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut, joita on kohdistettu myös alueella toimiviin rauhaa turvaaviin joukkoihin.” (Suomen nykyisen Tasavallan presidentti lausunto Irakin tapahtumien johdosta 8.1.2020, https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentin-lausunto-irakin-tapahtumien-johdosta/)
  #
  ”Niin muuttuu maailma, Eskoseni.”
  Kyllä, ja niin muuttuvat ihmisetkin.
  #
  The killing of Qasem Soleimani was “most likely unlawful,” UN Rapporteur on extra-judicial executions Agnès Callamard tweeted. – She said the targeted killings “violate international human rights law,” adding that “outside the context of active hostilities, the use of drones or other means for targeted killing is almost never likely to be legal.” – She further argued that “drone killing of anyone other than the target (family members or others in the vicinity, for example) would be an arbitrary deprivation of life under human rights law and could result in State responsibility and individual criminal liability.” – At least six people were killed alongside Soleimani in the drone strike. The UN Rapporteur said the killing of other individuals alongside Soleimani was “absolutely” unlawful. (https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/baghdad-airport-strike-live-intl-hnk/h_f4d89b41ef9e19a716edc8047bf923df)

 44. Jakautuvatko juutalaiset ja ajautuvat tuhoisaan sisäiseen konfliktiin keskenään? Ja mitä seurauksia sillä on maailmanpolitiikkaan? — Muutamia kohtia Atzmonin artikkelista
  Atzmon: ”Kun kysyin Yonatanilta, pitäisikö meidän odottaa avointa taistelua ns. ”Todellisten juutalaisten” ja ”vasemmistolaisten” välillä milloin tahansa, hän sanoi, että ajattelee niin. ”
  Impeachment and Antisemitism
  An interview with Yonatan Stern, a Jewish Settler and an American patriot
  GILAD ATZMON
  https://www.unz.com/gatzmon/impeachment-and-antisemitism/

  A year ago I interviewed Yonatan Stern in a kosher pizzeria in Monticello, Catskills, New York. Yonatan is the man behind Cherev Gidon, an ‘Israeli Tactical Training Academy.’ Yonatan, an American who is also a former Israeli settler, correctly identified the demand for an Israeli-style military school to teach American Jews some of the IDF commando’s essentials for self-defense and the ability to fight back if necessary….
  I heard from Yonatan, just before Christmas. “Things have been getting hot since we last met,” he wrote, referring to a string of attacks on Orthodox Jews in the NY area. He added, “Anyhow, all this antisemitism has brought me lots of clients so I’m keeping busy.”

  Yonatan is very upset with Jewish Leftists.
  He believes that they are set to destroy the Jews, America and the whole world…. “My take on the current impeachment circus is that it is a typical display of subversive leftist Jewish attempts to undermine America from within.” In a manner of speech that is typical of so called ‘anti Semites’ Yonatan, a hard core ultra right wing Jew of the Rabbi Meir Kahane type, wrote to me that the “powerhouse behind this (impeachment) campaign are Jews, very visible Jews. And the worst part is that they are claiming it’s their “Jewish values” that are driving them to do this.”

  I asked Yonatan who is a Jew, or rather what is a Jew and what are ‘Jewish values’? “The Jewish people is a nation, we are an ancient nation going back to the Biblical Israelites. But we are also a religion in a sense that we are guided by a religious dogma.”
  For Yonatan a Jew who is separated from the Torah can no more be called a Jew. Yonatan contends that Jewish liberals are engaged in a fraudulent exercise “pretending that multi cultural values and their misinterpretation of Tikun Olam are intrinsic to Judaism. [In fact] real Judaism of the Torah promotes things which Liberal Jews would consider brutality: such as slavery, polygamy, rape (at a time of a war), animal sacrifice, total prohibition on homosexuality etc.”

  His answer surprised me and I asked Yonatan to elaborate on Judaism and slavery.
  Yonatan’s had no doubts. “Slavery is allowed in Judaism subject to rules of course.” I guess the take home message is that some Jews may oppose slavery however, the opposition to slavery is not a ‘Jewish value.’ They may even oppose slavery despite so-called ‘Jewish values.’

  Like President Trump, Yonatan has harsh words on the Jewishness of the Jewish Left.
  “In reality these are assimilated, pork-eating, sabbath-desecrating fake Jews affiliated with the radical left wing Reform movement who ordain women as rabbis and conduct homosexual ‘marriages’ under a Chuppa. These Hellenist (Greek) frauds represent everything that is evil and ugly about American Judaism and they perpetuate the myth of the hook-nosed subversive Jew being behind every insidious attempt to undermine their host countries.”

  It goes without saying that Yonatan doesn’t approve of the Jewish Left and its duplicitous mantra yet, I had to ask Yonatan whether he would be willing to militarily train a female rabbi or a gay cantor.

  This fear of the assimilated and Leftist Jew may sound bizarre to those who are foreign to Jewish culture, history and tradition. The fear of Hellenist (Greek) Jews is as old as Judaism. There is nothing more frightening for rabbinical Jews than the thought that some of their brethren endorse the ethics of Goyim, subscribe to universalism, peace, harmony and equality.
  … Golda Meir thought the real threat to Jewish existence wasn’t the Arab-Israeli conflict but mixed marriages. Yonatan, like every observing Jew, knows that Hanukah is a celebration of the victory of traditional conservative Judaism over the Hellenic Jewish voices that threatened to liberate the Jews from themselves.

  I asked Yonatan why Jews seem to be prone to subversive and revolutionary politics.
  For Yonatan, “there is a subversive and evil element within Judaism even before the Torah was given. There are numerous examples of the above in the Torah of Jews who are living in our midst and subverting our cause.”
  According to Yonatan Saul Alinsky is a perfect exemplar of such a revolutionary destructive Jew, as is Marx.
  I asked Yonatan whether Jesus should be added to the list of these subversive Jewish characters. Yonatan avoided the question probably because the wrong answering could jeopardise his wishful future alliance with the Christian Right.

  When I asked Yonatan whether we should expect an open battle between the so-called ‘real Jews’ and the ‘Leftist’ ones any time soon he said he thought so. Yonatan believes that the so-called Goyim do not have the ability to confront or even to address the symptoms of Left Jews: others don’t even begin to understand the depth of the problem. Only ‘real Jews’ can deal with the culturally invasive menace and eventually save the Jews, liberate America and the rest of the world.
  America is divided, he said, we are “digging in preparing for a boogaloo,” the coming all out civil war between American patriots who adhere to ‘Judeo-Christian values’ and the so called multi cultural left. In placing this future conflict within the context of the American southern/northern division Yonatan sees himself as a contemporary Confederate platoon.
  I ended by asking Yonatan whether he can see that the situation in America in some ways resembles Germany in the 1930s. “Certainly,” he said.
  — Kun kysyin Yonatanilta, pitäisikö meidän odottaa avointa taistelua ns. ”Todellisten juutalaisten” (kushnerilaisten ortodoksien?) ja ”vasemmistolaisten” välillä milloin tahansa, hän sanoi, että ajattelee niin.
  Yonatan uskoo, että ns. Goyimilla ei ole kykyä kohdata tai edes puuttua vasemmanjuutalaisten oireisiin: toiset eivät edes aio ymmärtää ongelman syvyyttä. Vain ’oikeat juutalaiset’ voivat käsitellä kulttuurisesti tunkeutuvaa uhkaa ja lopulta pelastaa juutalaiset, vapauttaa Amerikan ja muun maailman.
  Hän sanoi, että Amerikka on jakautunut valmistautuessaan boogalooon, laajaan sisällissotaan joka käydään amerikkalaisten isänmaallisten, jotka pitävät kiinni juutalais-kristillisistä arvoista ja ns. monikulttuurisen vasemmiston välillä. Asettaessaan tämän tulevan konfliktin Yhdysvaltain eteläisen / pohjoisen jaon yhteyteen Yonatan näkee olevansa itse nykyaikainen valaliiton ryhmä (Confederate platoon).
  Lopuksi kysyin Yonatanilta, näkeekö hän, että Amerikan tilanne muistuttaa tietyllä tavalla Saksaa 1930-luvulla. ”Varmasti”, hän sanoi.

  • Tämä tärkeä Yonatan’in näkemys Atzmonin artikkelista on hyvä vielä lisätä tähän kun se kertoo miten nämä ’oikeat juutalaiset’ kokevat Trumpin … asia jolla varmaan on merkitystä Trumpin Lähi-idän politiikalle

   Yonatan believes that “Trump is the best friend the Jews have ever had and he has devoted so much effort to standing up for us and defending us…The least we owe him is to stand up for him against this evil leftist Jewish plot to overthrow the greatest hope America has had in many generations. It is our job to be a light onto the nations and that is exactly what we must do – by fighting our enemy from within, the leftist, multiculturalist, reform Jews.”

   Yonatan uskoo, että “Trump on paras juutalaisten ystävä, joka heillä on koskaan ollut, ja hän on panostanut niin paljon ponnisteluihin puolestamme ja puolustaakseen meitä… Vähintään me olemme hänelle velkaa sen, että puolustamme häntä pahojen vasemmistolais-juutalaisten salaliittoa vastaan joka tuhoaisi sen suurimman toivon Amerikassa joka sillä on ollut monien sukupolvien ajan. Meidän tehtävämme on olla valo valtiossa ja juuri se on meidän tehtävä – taistella sisäisiä vihollisiamme, vasemmistolaisia, monikulttuurisia, uudistavia juutalaisia vastaan. ”

  • Kun lukaisin uudestaan mitä kirjoitin niin tähän pieni lisäys:
   ”… että Amerikka on jakautunut valmistautuessaan boogalooon, laajaan sisällissotaan joka käydään amerikkalaisten isänmaallisten, jotka pitävät kiinni juutalais-kristillisistä arvoista ja ns. monikulttuurisen vasemmiston välillä. …”

   Mitä ovat juutalais-kristilliset arvot, joihin Yonatan tuossa vetoaa? Ja jota sanaa käytetään yleisesti meidän kulttuurissa siinä uskossa että ne olisivat yhteen sopivia ja toisiaan täydentäviä.
   Eikö hän itse pajasta ettei niillä ole juuri mitään yhteyttä toisiinsa?
   Siksi esim. Henry Makow sanoo että Vanha ja Uusi Testamentti ovat täysin eri teoksia vailla mitään yhteistä henkistä perustaa ja että ne pitäisi erottaa toisistaan kahdeksi eri kirjaksi.
   Yonatan: ”[Itse asiassa] Tooran todellinen juutalaisuus edistää asioita, joita liberaalijuutalaiset katsovat julmuudeksi: kuten orjuutta, moniavioisuutta, raiskauksia (sodan aikana), eläinten uhraamista, homoseksuaalisuuden täydellistä kieltoa jne. ”
   [In fact] real Judaism of the Torah promotes things which Liberal Jews would consider brutality: such as slavery, polygamy, rape (at a time of a war), animal sacrifice, total prohibition on homosexuality etc.”

  • ”Yonatan is the man behind Cherev Gidon, an ‘Israeli Tactical Training Academy.’ Yonatan, an American who is also a former Israeli settler, correctly identified the demand for an Israeli-style military school to teach American Jews some of the IDF commando’s essentials for self-defense and the ability to fight back if necessary….”
   Videossa osa josta näkee mitä tuo ‘Israeli Tactical Training Academy’ tarkoittaa
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200830

 45. Israelin sormenjäljet ​​ovat Qasem Soleimanin murhassa
  RAMZY BAROUD JA ROMANA RUBEO
  Tappamalla Iranin ylin sotilaskomentaja Qasem Soleimani, Yhdysvaltojen ja Israelin johtajat näyttivät toteen idiooman ”ulos paistinpannasta tuleen”.

  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ovat sekä poliittisesti että laillisesti piiritettyjä – edellistä odotta syyte virkavirheestä ja jälkimmäistä oikeusministerin syytös ja merkittävien korruptiotapausten tutkinta.

  Epätoivoisesti, vaihtoehtojen ulkopuolella ja yhteisen syyn yhdistäessä, molemmat johtajat etsivät suurta häiriötä – joka asettaa heidät positiiviseen valoon omien maidensa tiedotusvälineissä – ja he löysivät sen.

  Vaikka Israelin roolia Yhdysvaltojen operaatiossa ei ole virallisesti vahvistettu tai kiistetty, on vain loogista olettaa Israelin epäsuora tai jopa suora osallistuminen murhaan.

  Soleimanin murha voidaan ymmärtää myös selkeänä viestinä sekä Venäjälle että Kiinalle, että Yhdysvallat on valmis tarvittaessa koko alueen sytyttämiseen tuleen strategisen läsnäolonsa ylläpitämiseksi ja taloudellisten etujensa turvaamiseksi – mikä tarkoittaa pääosin Irakin ja arabien öljyä ja kaasua.

  Tämä tapahtuu juuri Venäjän, Kiinan ja Iranin yhteisen merivoimien harjoituksen alla Intian valtamerellä . Sotilasoperaatio uutisten on täytynyt olla erityisen huolestuttavia Pentagonille, kun Iranin on tarkoitus tulla yhä enemmän alueelliseksi yhteyspisteeksi nousevien Kiinan ja Venäjän sotilasvoimien kanssa.

  https://www.unz.com/article/israels-fingerprint-are-all-over-the-assassination-of-qasem-soleimani/

  Israel’s Fingerprint Are All Over the Assassination of Qasem Soleimani
  RAMZY BAROUD AND ROMANA RUBEO
  By killing top Iranian military commander, Qasem Soleimani, American and Israeli leaders demonstrated the idiom ‘out of the frying pan into the fire.’

  US President Donald Trump and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu are both politically and legally embattled – the former has just been impeached and the latter is dogged by an Attorney General indictment and investigation into major corruption cases.

  Despairing, out of options and united by a common cause, both leaders were on the lookout for a major disruption – that would situate them in a positive light within their countries’ respective media – and they found it.

  Although there has been no official confirmation or denial of the Israeli role in the US operation, it is only logical to assume indirect or even direct Israeli involvement in the assassination.

  Soleimani’s assassination could also be understood as a clear message to both Russia and China as well, that the US is prepared to set the whole region on fire, if necessary, in order to maintain its strategic presence and to serve its economic interests – which mostly lie in Iraqi and Arab oil and gas.

  This comes at the heel of a joint Russian, Chinese and Iranian naval drill in the Indian Ocean and the Gulf of Oman, starting on December 27. The news of the military exercises must have been particularly alarming to the Pentagon, as Iran, which was meant to be isolated and browbeaten, is increasingly becoming a regional access point to the emergent and resurfacing Chinese and Russian military powers respectively.
  ———–
  Clausewitz, Trump and Soleimani
  The USA’s conflict with Iran is peculiar; it is irrational, it may even border on madness. America is no longer dependent on the Gulf’s oil. Its general strategy in the region has been futile and self-defeating. Iraq wants the American military out. In Syria, American forces were defeated. Russia is now taking care of what in the past America claimed to oversee and, in practice, never did. One wonders, what is it that America is doing in Iraq, or in Syria? Where is all of this leading?

  The only way to grasp America’s bizarre operation is to accept a reverse approach to Clausewitz’ insight; American politics is a continuation of Zionist wars by different means. America has given away its world prestige for the Jewish state. American politicians shamelessly pledge allegiance to the Jewish state instead of their own. They go out of their way to appease Jewish lobby groups, whether it is the ultra Zionist AIPAC or the controlled opposition Jstreet. The USA won’t be the first superpower to be destroyed by Zion. The problem is that a regional war involving America and Israel could make Extinction Rebellion irrelevant as these two destructive powers could reduce our planet to dust in order to save their current leaders from their escalating legal complications.

  I have no doubt that many Americans are aware of the danger ahead. However, the matrix of Zionist power in America has dismantled Americans’ ability to call a spade a spade as that is considered ‘anti-Semitic.’

  https://gilad.online/writings/2020/1/8/clausewitz-trump-and-soleimani

  Yhdysvaltojen konflikti Iranin kanssa on erikoinen; se on irrationaalista, se voi jopa rajautua hulluuteen. Amerikka ei ole enää riippuvainen Persianlahden öljystä. Sen yleinen strategia alueella on ollut turhaa ja itsetuhoisaa. Irak haluaa Yhdysvaltain armeijan ulos. Syyriassa amerikkalaiset joukot voitettiin. Venäjä hoitaa nyt sen, mitä aikaisemmin Amerikka väitti valvovansa eikä käytännössä koskaan tehnyt. Voidaan kysyä, mitä Amerikka tekee Irakissa tai Syyriassa? Mihin kaikki tämä johtaa?

   Ainoa tapa tarttua Amerikan omituiseen toimintaan on hyväksyä käänteinen lähestymistapa Clausewitzin näkemykseen; Amerikan politiikka on jatkoa sionistisille sodille eri tavoin. Amerikka on uhrannut oman maailman arvostuksensa juutalaisvaltiolle. Amerikkalaiset poliitikot vakuuttavat häpeämättä uskollisuuden juutalaisvaltiolle. … Yhdysvallat ei ole ensimmäinen Siionin tuhoama supervalta. Ongelmana on, että Amerikan ja Israelin välinen alueellinen sota voi tehdä tulevasta ’sukupuuttoon kuolemisen kapinasta’ (Extinction Rebellion) merkityksettömän, koska nämä kaksi valtaa voivat tuhota planeettamme pölyksi pelastaakseen nykyiset johtajansa kärjistyneiltä oikeudellisilta komplikaatioilta.

   Ei ole epäilystäkään siitä, että monet amerikkalaiset ovat tietoisia edessä olevasta vaarasta. Amerikan sionistisen vallan matriisi on kuitenkin hävittänyt amerikkalaisten kyvyn kutsua lapiota lapioksi, kun sitä pidetään ’antisemitisminä’.

 46. Määräys kenraali Qassem Suleimanin tappamisesta on typerin ja vaarallisin teko, jonka USA:n presidentti Trump on tehnyt. Murhan tilasi sama mies, joka hiljattain, oikeutetusti, tuomitsi edeltäjänsä ”valheille perustuvan sodan aloittamisesta”. – Kysymyksessä olevat murhat eivät ole jotakin, mikä ”voi johtaa sotaan”, ne ovat sotaa. Näin on arvioinut USA:n entinen puolustusministeri Andrew Exum. Kun murhauttaa kylmäverisesti vihollisvastustajansa yhden tärkeimmistä sotilaallisista ja poliittisista johtajista, tulee aloittaneeksi sodan. Saksan Angela Merkel ja Ranskan Emmanuel Macron ovat vedonneet presidentti Trumpiin. Jopa Britannian ulkoministeri on yrittänyt saada Trumpin tulemaan järkiinsä. YK:n ihmisoikeusneuvottelija Agnes Callamard on kertonut totuuden: Suleimanin ja muiden sotilasjohtajien murhat (välillisine tuhovaikutuksineen) ovat ”laittomia ja kansainvälisen oikeuden vastaisia”. Oikeustieteen professori Mary Ellen O’Connell on vääntänyt rautalangasta: ”Hyökkäys oli laiton, murha ei ollut oikeutettu.”
  Mikäli jollakulla oli epäilyksiä, että presidentti Trump uhkaisi rauhaa ja ihmisten elämää, epävarmuus lienee nyt lopultakin haihtunut. Trumpin hallinto on epätoivoisesti puolustellut tuomittavaa menettelyään. YK:n peruskirja suhtautuu kielteisesti valtioiden omaehtoiseen asevoimien käyttöön alueidensa ulkopuolella. Ainoan poikkeuksen muodostaa puolustautuminen aseellista hyökkäystä vastaan (51. artikla). Asevoiman käytön kielto on pääsääntö, ja itsepuolustusoikeus on poikkeus pääsääntöön. Presidentti George W. Bushin hallinnon kehittämä yhdysvaltalainen itsepuolustusoppi ei ole saanut kansainvälisen valtio- ja oikeusyhteisön universaalia hyväksyntää. YK:n peruskirjan sisältämä asevoiman käytön tiukka järjestelmä on saanut tukea YK:n yleiskokouksen keskeisissä julistuksissa ja kansainvälisen tuomioistuimen ratkaisuissa. Myös kansanvälisen oikeuden asiantuntijat tukevat varsin yleisesti YK:n peruskirjan asevoiman käyttöä koskevaa tiukkaa järjestelmää ja rajoittavaa tulkintaa. Mikäli asevoimaa todella tarvitaan, siitä päättäminen kuuluu YK:n turvallisuusneuvoston toimivaltaan. (Päivän poiminta. IL 9.1.2020)

 47. The War Powers resolution, passed by a vote (224 to 194), limits Trump’s ability to go to war with Iran without first seeking congressional approval
  #
  congress – House votes to rein in Trump on Iran

  The non-binding measure limits Trump’s ability to go to war with Iran without first seeking congressional approval.
  https://www.politico.com/news/2020/01/09/democrats-iran-house-war-powers-trump-096848

  The House voted on Thursday [9.1.2020] to halt further U.S. military action against Iran, in a powerful rebuke of President Donald Trump’s use of force overseas without congressional approval (ibid.).

  The House adopted H.Con.Res. 83 – Directing the President pursuant to section 5(c) of the War Powers Resolution to terminate the use of U.S. Armed Forces to engage in hostilities in or against Iran by a vote of 224-194. (https://pressgallery.house.gov/)
  #
  Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti presidentti Trumpin Iran-toimien rajoittamisesta
  (10.1.2020)
  USA:n edustajainhuone pyrkii rajoittamaan presidentti Trumpin valtaa mahdollisissa tulevissa Iraniin kohdistuvissa sotatoimissa. Edustajainhuone äänesti asiasta torstaina [9.1.2020] (paikallista aikaa).
  Päätöslauselma hyväksyttiin 30 äänen enemmistöllä (224 – 194). Enemmistön mukana äänesti kolme (3) republikaaniedustajaa.

  (Demokraatit toivat asian esiin sen jälkeen, kun Trump oli määrännyt iranilaiskenraali Qassem Suleimanin surmattavaksi. Demokraatteja huolestutti, ettei hallinto neuvotellut Suleimanin surmanneesta lennokki-iskusta kongressin kanssa.)

  Lain mukaan presidentin on ilmoitettava merkittävistä sotatoimista kongressille. (Trumpin perustelut Suleimanin surmaamisesta eivät kuitenkaan tyydyttäneet demokraatteja.)

  Päätöslauselman mukaan hallinto ei saa ryhtyä sotatoimiin Irania vastaan ilman kongressin hyväksyntää.
  (Edustajainhuoneessa läpi mennyt päätös on […] ennen muuta symbolinen, eikä toistaiseksi sido Trumpin hallintoa.) (https://yle.fi/uutiset/3-11150719)
  #
  The War Powers resolution, which passed by a vote of 224 to 194, limits Trump’s ability to go to war with Iran without first seeking congressional approval. And while the measure does not require a presidential signature, it comes amid what critics contend has been a decades-long abdication of Congress’ authority to declare war. https://www.politico.com/news/2020/01/09/democrats-iran-house-war-powers-trump-096848
  #
  The House of Representatives on Thursday [9.1.2020] approved the Iran War Powers resolution — an effort to restrain President Donald Trump’s ability to use military action against Iran without congressional approval — with the support of three [3] Republicans.

  Republicans Reps. [1] Matt Gaetz and [2] Francis Rooney of Florida as well as Rep. [3] Thomas Massie of Kentucky all crossed party lines to vote in favor of the resolution.

  The measure, which passed by a nearly party line vote of 224-194 on Thursday [912020] evening, will next go to the Senate.
  https://edition.cnn.com/2020/01/09/politics/war-powers-resolution-republicans-yes-vote/index.html
  #
  The War Powers Resolution (50 U.S.C. 1541–1548) is a federal law intended to check the U.S. president’s power to commit the United States to an armed conflict without the consent of the U.S. Congress.
  The resolution was adopted in the form of a United States congressional joint resolution. It provides that the president can send the U.S. Armed Forces into action abroad only by declaration of war by Congress, ”statutory authorization,” or in case of ”a national emergency created by attack upon the United States, its territories or possessions, or its armed forces.” The War Powers Resolution requires the president to notify Congress within 48 hours of committing armed forces to military action and forbids armed forces from remaining for more than 60 days, with a further 30-day withdrawal period, without a congressional authorization for use of military force (AUMF) or a declaration of war by the United States. The resolution was passed by two-thirds each of the House and Senate, overriding the veto of the bill by President Richard Nixon. (https://www.law.cornell.edu/uscode/text/50/chapter-33)

  On January 4, 2020, the White House officially notified Congress that it had carried out a drone strike against Iranian General Qasem Soleimani a day earlier. House Speaker Nancy Pelosi said that the entire document was classified and that it ”raises more questions than it answers.” – The Trump Administration stated that the attack on Qasem Soleimani was carried out in accordance with the War Powers Resolution under the Authorization for Use of Military Force Against Terrorists (AUMF) resolution of 2001. The legalities of using the AUMF for endless conflicts has been a source of debate. – On January 9, 2020, the House of Representatives votes 224-194 to pass a non-binding War Powers Resolution to limit the president’s ability to pursue military actions against Iran without congressional consent. (https://www.foxnews.com/politics/house-passes-war-powers-resolution-in-rebuke-of-trumps-actions-against-iran)

 48. Qasem Soleimanin murhasta (3.1.2020); hiukan arvioista ja reaktioista

  The Charter of the United Nations generally prohibits the use of force against other states, if a country does not consent to it on its territory. The Government of Iraq did not grant a permission to the United States to target a military commander from another country on its soil. Some legal experts believe that a lack of consent from Iraq makes it difficult for the United States to justify the attack.

  Agnès Callamard, the United Nations special rapporteur on extrajudicial, summary or arbitrary executions, maintained that the airstrike ”most likely violate[d] international law incl[uding] human rights law”, adding that killing of other individuals alongside Soleimani was ”absolutely unlawful”.

  Sergey Lavrov, the foreign minister of Russia, said that the American action ”grossly violates international law and should be condemned” and added that the U.S. should ”stop using unlawful methods of force”.

  Wang Yi, the foreign minister of China, also took a similar position.

  Jeremy Corbyn called it an ”illegal act” and asked for the government to condemn it.

  Mary Ellen O’Connell argued that the ”premeditated killing” of Soleimani was against the Hague (1907) and Geneva (1949) conventions, and thus unlawful.

  Oona A. Hathaway said the available facts did not support “self-defense”.

  The fact that the airstrike was orchestrated without the permission of Congress raised a number of legal questions.

  Executive Order 11905, signed in 1976 to prevent assassination attempts on Fidel Castro, states that ”no person employed by or acting on behalf of the United States Government shall engage in, or conspire to engage in, assassination”.

  Reaktioita:

  Iranian Supreme Leader Ali Khamenei vowed to take ”harsh revenge” against the U.S., and declared three days of mourning. President Hassan Rouhani also said that Iran ”will take revenge”. Foreign Minister Mohammad Javad Zarif called the attack ”an extremely dangerous and foolish escalation”. Iran sent a letter to the United Nations, calling it ”[s]tate terrorism” and said it violated principles of international law. On 7 January, Iran’s parliament approved a €200 million increase in the Quds Force’s budget, to be used in two months. Reuters reported that some Iranians including Soleimani supporters fear that a war could break out at a time of economic hardship and widespread corruption. Some older Iranians recalled memories of the Iran–Iraq War.

  In Iraq, outgoing Prime Minister Adel Abdul Mahdi condemned the attack, calling it an assassination and stating that the strike was an act of aggression and a breach of Iraqi sovereignty which would lead to war in Iraq. He said the strike violated the agreement on the presence of U.S. forces in Iraq and that safeguards for Iraq’s security and sovereignty should be met with legislation. The speaker of Iraq’s parliament Mohammed al Halbousi vowed to ”put an end to U.S. presence” in Iraq. The Iraqi parliament voted to ask U.S. to withdraw their forces from Iraq. Muqtada al-Sadr, leader of the Sadrist Movement and the Saraya al-Salam militia, ordered his followers to ”prepare to defend Iraq”.

  U.S. president Donald Trump delivers prepared remarks on the airstrikes, Mar-a-Lago, 3 January 2020

  President Trump held a public statement saying he had authorized the strike because Soleimani was plotting ”imminent and sinister attacks” on Americans.

  American politicians reacted along party lines. Senate Majority Leader Mitch McConnell celebrated the attack, referring to Soleimani as ”Iran’s master terrorist”. House of Representatives Speaker Nancy Pelosi referred to the attacks as ”provocative and disproportionate”, and introduced a ”war powers resolution” requiring Trump’s administration to end hostilities with Iran not approved by Congress within 30 days.

  All the Democratic candidates for the 2020 U.S. presidential election, political challengers to Trump, largely condemned the airstrike. New York City Mayor Bill de Blasio put the police department on high alert, including the potential of bag checks at subway stations and vehicle checks at tunnels and bridges. Characterization of the attack as ”murder”, ”assassination”, or an ”act of war”, has created further controversy-

  United Nations Secretary-General António Guterres expressed concern over the escalation and called for leaders to ”exercise maximum restraint”. NATO Secretary General Jens Stoltenberg said that ”all members of the Atlantic alliance stood behind the United States in the Middle East” and that ”Iran must refrain from further violence and provocations.”, following a meeting on 6 January.

  Congressional resolution to limit Trump’s war powers

  Some members of the United States Congress, which generally was not consulted or briefed before the Soleimani strike, sought to restrict the president’s ability to conduct future military operations against Iran without congressional consent. On 6 January 2020, House Speaker Nancy Pelosi announced plans to hold a vote within the week on limiting President Trump’s war powers concerning Iran. On 8 January 2020, Pelosi announced that a vote will be held by the entire U.S. House of Representatives on 9 January to limit President Trump’s war powers concerning any future escalation of conflict with Iran. The House Rules Committee cleared the way for a full House vote by approving parameters which set up a two hour debate on 9 January. The House vote is considered significant, as the U.S. Constitution provides that while the president may use the military to defend the country, any declaration of war must be approved by Congress.

  On 9 January 2020, the U.S. House of Representatives considered the measure and eventually voted 224–194 to approve the Congressional resolution to limit Trump’s war powers. Democrats insisted it sent a strong message that Trump must work with Congress on national security.

 49. ”Trump: Samantekevää, oliko Soleimani välitön uhka, hänet sai tappaa silti” (https://yle.fi/uutiset/3-11155651)
  ”Trump huomauttaa (…), että hänen mielestään on samantekevää, oliko Soleimani välitön uhka vai ei, koska hänellä oli ’kammottava tausta’” (https://yle.fi/uutiset/3-11155651).
  #
  Presidentti Trump on kertonut, että USA oli saanut tiedustelutietoa, jonka mukaan kenraali Soleimani suunnitteli iskuja jopa neljää USA:n lähetystöä vastaan. Puolustusministeri Esper on myöhemmin kiistänyt tiedon ja todennut, ettei mitään erityistä uhkaa ollut havaittu Iranin taholta.
  – Aivan selvästi tämä oli laiton teko. Tämä myös heikentää Yhdysvaltain turvallisuutta (demokraattisenaattori Chris Murphy NBC News -uutiskanavan haastattelussa).
  https://yle.fi/uutiset/3-11155651
  #
  Mielipidetiedustelu: Enemmistö yhdysvaltalaisista pitää presidentti Trumpin toimintaa Iranin suhteen holtittomana

  Yhdysvaltalaisten enemmistö uskoo maansa turvallisuuden heikentyneen kenraali Soleimanin tappamisen vuoksi, kertoo USA Today -lehden julkaisema mielipidetiedustelu. 55 prosenttia katsoo maansa turvallisuuden heikentyneen. 24 prosenttia on vastakkaista mieltä.
  Jopa lähes kolmannes republikaanipuolueen tukijoista katsoo USA:n turvallisuuden heikentyneen.
  https://yle.fi/uutiset/3-11152888

  • Tuossa näkyy mielivaltaisen Bethlehem-opin strategia puhtaimmillaan
   USA-Israel-Nato koaliition “pre-emptive self-defence” against “imminent” attack – strategiasta.
   Lies, the Bethlehem Doctrine, and the Illegal Murder of Soleimani
   CRAIG MURRAY

   Se mitä hyvin harvat ihmiset, ja tuskin kukaan kansainvälinen lakimies, hyväksyvät, on avain Betlehemin oppiin – että tässä ”välittömässä” – Pompeon harkitusti käyttämässä sanassa – ei tarvitse olla normaalia määritystä joko ”välittömän” tai “ehkä tapahtuvan” uhkaavan hyökkäyksen välillä.
   Betlehemin opin mukaan uhka/hyökkäys voidaan nähdä ”välittömänä”, vaikka ei tiedetä mitään yksityiskohtia tai milloin se voi tapahtua. Joten drone- tai pommi-isku voi milloin tahansa tappaa sinut – ja oppi onkin erityisesti kehitetty perustelemaan iskut tällaista (jopa paranoidista tai epäiltyä) uhkaa vastaan – ”tiedustelupalvelun” arvion mukaan olet tekemisissä salajuonen kanssa, eikä se kerro mikä juoni on tai milloin se saattaa johtaa tekoihin. Tai jopa niin että kun sillä on (sen itse olettamaa?) tietoa että olet sekaantunut salajuoneen aikaisemmin, on oikein ja kohtuullista tappaa sinut ettet toimi niin toistamiseen.

   What very few people, and almost no international lawyers, accept is the key to the Bethlehem Doctrine – that here “Imminent” – the word used so carefully by Pompeo – does not need to have its normal meanings of either “soon” or “about to happen”. An attack may be deemed “imminent”, according to the Bethlehem Doctrine, even if you know no details of it or when it might occur. So you may be assassinated by a drone or bomb strike – and the doctrine was specifically developed to justify such strikes – because of “intelligence” you are engaged in a plot, when that intelligence neither says what the plot is nor when it might occur. Or even more tenuous, because there is intelligence you have engaged in a plot before, so it is reasonable to kill you in case you do so again.

   https://www.unz.com/article/lies-the-bethlehem-doctrine-and-the-illegal-murder-of-soleimani/

   • Tätä tuo Bethlehem-opin strategia tarkoittaa käytännössä

    Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni Israelissa maanantaina.

    Kontula oli osa kansainvälistä aktivistiryhmää, joka pyrki luvatta Gazaan tarkoituksenaan kiinnittää maailman huomio Gazan tilanteeseen.

    Kontula kertoo tiedotteessaan, että hänet vapautettiin yli kymmenen tuntia kestäneen kiinnioton jälkeen maanantai-iltana. Hän on parhaillaan Jerusalemissa.

    Kontulan mukaan häntä yritettiin painostaa kirjoittamaan lausunto, jossa hän olisi hyväksynyt muiden muassa itseensä kohdistuneet epäilyt tutkinnan häiritsemisestä ja yleisen turvallisuuden vaarantamisesta. Kontula ei suostunut allekirjoittamaan lausuntoa, jota ei pitänyt todenmukaisena.

    Palestiinalaisalueille tekemällään matkalla ja Israelin viranomaisten estämällä mielenilmauksella Kontula halusi kiinnittää huomion siihen, miten Suomi myös tukee aseostoillaan kansainvälisen oikeuden vastaista muuria Länsirannalla ja ihmisoikeusloukkauksia Gazassa. Hän vaatii Suomea lopettamaan asekaupan israelilaisten yhtiöiden kanssa.

    – Suomen Israelin kanssa käymä asekauppa lähettää poliittisen viestin, ettei Israelin yli puoli vuosisataa jatkuneella miehityksellä ja kansainvälisen oikeuden vakavilla rikkomuksilla ole seurauksia, Kontula sanoo tiedotteessaan.

    Kontulan oma puolue Vasemmistoliitto on tällä hetkellä hallituksessa.

    – Viime syksyn aseostokset olivat selkärangattomia, ja selvästikään sisäiset keskustelut eivät ole olleet riittävä keino kiinnittää asiaan huomiota. Tarvitsen hieman apua muualta, Kontula perustelee Helsingin Sanomille sitä, miksi hän protestoi hallituksen politiikkaa vastaan ulkomailla.

    Palestiinalaisalue Gaza on elänyt yli 10 vuotta Israelin ja Egyptin saartamana. Saarrolla on pyritty painostamaan islamistista Hamasia luopumasta vallasta. Israel, Yhdysvallat ja EU luokittelevat Hamasin terroristijärjestöksi.
    (IltaSanomat)

    Kontulan kohtalo odottaa pian kaikkia jotka eivät tuo sionistien ’palestiinalaiset mereen’ politiikkaa.
    I Was Harassed and Wrongfully Detained At the Airport
    ERIC STRIKER
    https://www.unz.com/estriker/i-was-harassed-wrongfully-detained-then-had-evidence-planted-on-me-at-the-airport/

    Jacob Cohen ”Documenterview” – Part 1/7
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200830

 50. Peter Koenig: The West is Run by Barbarians
  https://journal-neo.org/2020/01/11/the-west-is-run-by-barbarians/

  How much longer are we accepting the tyrannical dictate of the American rulers? It gets worse by the day – and it looks like the western world’s “leaders” (sic – so sic!) are caving in ever more to the American killing machine – the European Union – and all its members heads of state, and all the Zion-Anglosaxons and Japan – no one dares standing up and shouting “NO!” – no more of your hegemonic atrocities! – But they all bend over backwards to please a criminal empire, run like the Barbarians.

  Imagine, the so-called world leader invites you to a foreign country to help mediate between different factions, you accept, and when you arrive at the airport, he kills you. Then he smiles and boasts in utter satisfaction that he has given the order to kill – kill by remote control, by drone. Much worse than extra-judiciary murder, because there was never any accusation launched against you – except for lies.

  That’s exactly what happens, with the beloved, brilliant and charismatic Iranian General Qassem Suleimani. And that’s what Trump’s miserable minions, like Foreign Secretary Mike Pompeo and War Minister, Mark Esper, shamelessly deny. Pompeo in front of a White House press briefing, cynically laughing, asked journalists – “would you believe such nonsense?” – And of course, none of the MSM journalists would dare say yes – even if they believed it. Instead they laugh congenially to express their agreement with the horrifying murderer-in-complicity in front of them, the Barbarian States highest diplomat, as it were. The MSM journalists are too coward to risk their jobs, or access to the White House press-room.

  Yet, that is precisely what the Prime Minister of Iraq, Adil Abdul-Mahdi, said in disbelief and awe: “Trump asked me to mediate with Iran – and then he kills my invitee.” (…)
  (…)
  ———-
  Peter Koenig is an economist and geopolitical analyst.
  He worked for over 30 years with the World Bank and the World Health Organization around the world in the fields of environment and water. He lectures at universities in the US, Europe and South America.
  He is the author of Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – fiction based on facts and on 30 years of World Bank experience around the globe.

 51. Itse itseään normaalina pitävä valtio ja mies antaa ohjeita Iranille: pitää opetella toimimaan normaalin valtion tavoin

  “Iran Must Begin Acting Like a Normal Nation,” Says Totally Normal Nation

  “We want Iran to simply behave like a normal nation,” Secretary of State Mike Pompeo said in a press statement the other day. “We believe that the sanctions we imposed today further that strategic objective.”

  https://www.strategic-culture.org/news/2020/01/13/iran-must-begin-acting-like-a-normal-nation-says-totally-normal-nation/

 52. Yle Teksti-TV Sivu 135/1
  ULKOMAAT YLE PERJANTAI 17.1.2020

  ”USA: 11 sai hoitoa ohjusiskun jälkeen”

  ”USA on myöntänyt yli viikko Iranin
  tekemän ohjusiskun jälkeen, että 11 sen
  sotilasta sai hoitoa hyökkäyksen
  jälkeen.”

  Iran ampui ohjuksia USA:n
  sotilaiden ja muiden kansainvälisten
  joukkojen käytössä Irakissa oleviin kahteen
  tukikohtaan 8.1.[2020].

  ”Heti iskun jälkeen Yhdysvallat
  ilmoitti, ettei yksikään sotilas saanut
  iskussa vammoja.”
  (…)
  (lähde: https://yle.fi/tekstitv/txt/P135_01.html)
  #
  Yle Teksti-TV Sivu 137/1
  ULKOMAAT YLE PERJANTAI 17.1.2020

  ”Khamenei ylisti ohjusiskua”

  ”Iranin korkeimman johtajan, ajatollah
  Ali Khamenein mukaan Iranin tekemät
  ohjusiskut yhdysvaltalaisia joukkoja
  vastaan olivat kolaus Yhdysvaltain
  julkikuvalle supervaltana.”
  (…)
  ”Khamenei kuvasi puheessaan, että
  Iranilla oli ohjusiskussa jumalallista
  johdatusta ja tukea. Väkijoukko vastasi
  huutamalla ’kuolema Amerikalle’.”.

  Iran teki iskun USA:n joukkojen
  tukikohtiin Irakissa USA:n
  surmattua iranilaisen komentajan.
  (lähde: https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=137 )

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here