Iran-kommentteja ja amerikkalaistunutta kansallismielisyyttä

ISIStä vastaan taistelleen iranilaiskomentajan surman ylistäminen kertoo joko tyhmyydestä tai siitä, kenen leirissä todellisuudessa ollaan.

180

Suleimanin surmaa on surtu ja protestoitu sekä Irakissa että Iranissa. Kuva: fbcnews

Iranilaisen komentajan Qassem Suleimanin poliittista salamurhaa sekä Iranin ja Yhdysvaltojen välistä konfliktia käsitteleviä kommentteja lukiessani olen jälleen pannut merkille, kuinka surkea on niin sanotun ”nativistisen populismin” tai ”kansallismielisyyden” tila Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Otetaanpa muutama kuvaava esimerkki.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio kirjoittaa Twitterissä Qassem Suleimanin olleen ”islamistiterroristi”. Suomen pitäisi Tavion mielestä ”asettua Yhdysvaltojen puolelle”. Yhdysvaltain ”kritisointi Suomen korkeimmalta valtionjohdolta” on Tavion mukaan ”tulkittavissa Iranin puolustamiseksi”.

En tiedä, onko Tavio tietämätön vaiko vain epärehellinen, kun fakta on, että Suleimani ja Iran ovat taistelleet juuri näitä Yhdysvaltojen tukemia islamistiterroristeja (ISIS, al-Qaida jne) vastaan. Perussuomalaisten nuorten lisäksi tyhmyys näyttää tiivistyvän myös PS:n kansanedustajien keskuudessa. Marinin hallituksen kritisoimisessa ilmeisesti kaikki keinot ovat sallittuja.

Italian oikeistopopulistien johtohahmo, Lega-puolueen Matteo Salvini, on sosiaalisessa mediassa ylistänyt Trumpin iskua. Salvinin mielestä ”vapaan lännen miesten ja naisten on syytä kiittää Trumpia ja amerikkalaista demokratiaa siitä, että yksi maailman vaarallisimmista miehistä eliminoitiin”. Salvinin mielestä Qassem Suleimani oli terroristi, ”länsimaisten oikeuksien, vapauden ja Israelin vihollinen”.

EN NÄE AIHETTA kannattaa perussuomalaisia, Suomen Sisua tai muitakaan näennäisen ”kansallismielisiä”, mutta loppupelissä Amerikka- ja sionistimyönteisiä ryhmiä tai henkilöitä. Samaan pussiin pelaavat Venäjää ja Kiinaa vastustavat euroliberaalit ja turvallisuuspolitiikkaa ruotivat Naton kannattajat, atlantistit ja Ylen kolumnistit. Kansallismielisyyden suhteen vuonna 2018 julkaisemani kirjoitus on yhä sisällöllisesti ajankohtainen.

Omasta näkövinkkelistäni edellä mainituilla on hyvin vähän todellista eroa: kaikille kelpaisi lännen ylivallan jatkuminen, talousliberalismi ja amerikkalaisessa komennossa jatkossakin oleva Eurooppa. Oma lukunsa ovat suomalaiset new age -henkiset Trump-fanit, jotka luottavat siihen, että Valkoista taloa johtaa nyt ”syvän valtion” ja ”globalismin” vihollinen, jonka jokainen teko tai lausunto on perusteltavissa. Tämä kaikki on miltei surkuhupaisaa, mutta kyse on hyvin vakavista asioista.

Yksittäisiä blogisteja lukuun ottamatta ainoastaan muutama verkkojulkaisu uskaltaa kirjoittaa Yhdysvaltojen ja angloamerikkalais-sionistisen establismentin tuhotöistä sekä terrorismin ja pakolaiskriisin todellisista syistä. Vaihtoehtomedian kenttä on Suomessa pieni ja kaiken aikaa mustamaalauksen kohteena. Suuri enemmistö tukeutuu yhä valtamediaan, tietämättömänä lännen informaatiosodankäynnin kiemuroista.

Iran on harvoja suvereeneja maita, jotka yhä uskaltavat vastustaa amerikkalaista hegemoniaa. Ei olisi mikään voitto Suomelle tai Euroopalle, jos Iranista tulisi uusi Libya suursodan seurauksena. Yhdysvaltoja kritiikittömästi ihannoivien kannattaisi miettiä, millaisia tuhoisia voimia Trumpin hallinto on valmis päästämään valloilleen ja mihin tämä kriisi voi johtaa. Mahdolliset vaikutukset eivät tule jäämään vain Lähi-idän alueelle.

Markku Siira on geopolitiikkaan keskittynyt blogisti. Hänen kirjoituksiaan politiikasta ja maailman tilasta löytyy osoitteesta markkusiira.blogspot.com.

180 KOMMENTTIA

  • Juu, löytyyhän näitä persuja ja muita kansallismielisiä haukkuvia homepersesosialisteja!

   Nämä samat vinkujat toivottavat kiljuen islamistien invaasiojoukot eurooppaan tervetulleeksi, vaikka ovat itse ensimmäisten joukossa
   hirtettyinä, muslimien määrän
   lisääntyessä tarpeeksi.

   Salvini oli täysin oikeassa tämän surmatun terroristitorakan suhteen, vaikkakin Isisiä vastaan taisteleminen hyvä olikin. Hänellä oli paljon viattomien verta käsissään, myös surmattujen islamistista hallintoa vastustavien Iranilaissiviilien.

   • Otapa nyt rauhallisesti. Jos olet lukenut Markun kirjoituksia, tiedät hyvin, ettei hän kannata minkäänlaista invaasiota Eurooppaan. Persuja saa kritisoida silloin kun aihetta on siinä missä muidenkin puoluiden porukkaa.

    Totta kai jenkkien agendaan sopii iskun kohteen esittäminen terroristiksi. Se, mikä on täysi totuus, on eri asia, mutta jos nyt ajatellaan sitä kenellä on eniten verta käsissään, se verisin taho taitaa löytyä tuolta rapakon takaa, joka toiminnallaan on juurikin syöksenyt Lähi-idän sekasortoon, ja sitä samaa palvelee ISIStä vastaan taistelevan Iranin (jolla on toki omat ihmisoikeusongelmansa) eristäminen ja sen vastaiset sotavalmistelut.

     • noin kai sitä ittekkin saattais sanoa,jos olisin halpa natohuora.
      ja kyllähän jenkit pistää terroristilistalle mitä sattuu,mikä ei tietenkään tee kenestäkään,tai mistään terroristia.etenkin ottaen huomioon,että syytökset jenkkilältä perustuu yleensä valheisiin ja perättömiin syytöksiin,ja todistus taakka asioissa sitten omituisesti lankeaa syytetyille,mutta näinhän se ”oikeusvaltio” toimii…

     • Tässä tapauksessa siitä nyt vaan ei ollut mitään epäselvyyttä. Kaveri oli myös oman kansansa osalta toisinajattelijoiden murhaaja!

     • no,kun paavi näin sanoo,niin melkein jo uskon….no,toisaalta et osaa määritellä edes varkautta(syyrian öljy),niin vaikee on vakuuttua sanomisistas….ilman mitään epäselvyyksiä

     • Ottaisit selvää asioista, niin tietäisit!
      Syyrian öljyn suurelta osin myyvät kurdit nyt, venäjä teki vuoden alusta sopimuksen Syyrian kanssa,joka kattaa loput Syyrian hallussa olevat öljy ja kaasukentät/uudet mahdolliset esiintymät.

      Homma toimii täydessä sovussa suurvaltojen kesken, ja jos sinulla on jotain vinkumista asiassa, lähetä Putelle tarveisiä…

     • hmm,sulle sopis paremmin nimimerkix spin doctor…odotellukkin,koska TAAS yrität kääntää juttua venäjään,tai jopa neukkulaan,ja toisinaan kiinaan tai tms. eikä yleensä liitty kirjoitusten aiheisiin…joka ilmeisesti juurikin HALPOJEN natohorojen tehtävä,kun ei muuhun kykene,kalliimmat sitten osaa hiukan paremmin pyöritellä juttuja toisaalle…no,nehän sitten pääsee valtavirtamediaan munattomia poliitikkoja,ja jenkkejä myötäileen

     • En yritä kääntää mitään yhtään mihinkään, vaan tuon tosiasiat esille, kuten ne ovat. Jätä kommenteistasi lapsellisuudet pois ja keskustele itse asiasta!

     • ihan oon lapseton,ja sori kun kesti vastata,kaskun ihan ilman maksua käyn täällä lukemassa ja joskus kommentoimassa,ettei ehdi kokoajan olla sivuilla…….
      ja kun öö olix kimmok,jolta kysyin,enkä kyllä saanu vastausta,kuten sultakin varkauden määritelmä jäi vastaamatta,mutta kysytään nyt sultakin,ehkä vastaatkin,tähän nyt pitäis olla helppo vastata.että minkä takia täällä pörräät lukemassa kirjotuksia,kun jutut ei tunnu sua mielyttävän.mikä saa ihmisen jatkuvasti vieraileen sivuilla,jotka ei miellytä?ite en tekis semmosta,kuin maksusta….jos silloinkaan,joku moraali kuitenkin olevinaan vielä.tietty voi olla jotain psyykkisiä masokistejakin olemassa,ja kokoomusnuoria,mutta normaali ihminen varmaan välttelis sivuja,joista ei pidä,kai sitä paremminkin vois aikaansa kuluttaa

   • Persut on kansallismielinen, mutta maltillinen ts. haluaa hyvää Suomen kansalle ilman väkivaltaa.

 1. Taisi mennä IltaSanomien toimitukselta nyt yöunet
  Kova propagandakampanja alkoi heti Suleimanin murhan jälkeen vaikka viisaampaa olisi miettiä ennenkuin toimii.
  Sitä Trump ei tehnyt vaan raukkamaisesti sortui halpamaisimpaan keinoon ja jopa niin, että USA oli kutsunut koolle yhteisen neuvottelun jossa oli tarkoitus pohtia rauhan asiaa.
  Suleimani ei osannut ennakoida että se olikin hänelle viritetty ansa kertoo The Saker.

  Muutama ote Iltasanomista:
  Vain pari kuukautta Berliinin muurin murtumisen jälkeen Leningradiin ilmestyi tammikuussa 1990 mies, jonka koko maailma oli murtunut muurin mukana.
  Hän oli KGB:n rivivakooja Vladimir Putin, joka oli joutunut juuri todistamaan Neuvostoliiton otteen kirpoamista itäisessä Euroopassa.
  Kun Neuvostoliitto oli hajoamassa loppuvuodesta 1991, presidentti Boris Jeltsin määräsi Neuvostoliiton kommunistipuolueen kiellettäväksi.

  Turvallisuuspalvelu KGB:ssä käynnistettiin puolestaan uudistus, jonka myötä muodostettiin sisäisestä turvallisuudesta vastaava FSB ja ulkoisesta tiedustelusta vastaava SVR.

  KAREN Dawishan mukaan moinen urakehitys ei olisi ollut mahdollista Putinille ilman hyviä suosittelijoita ja suhteita FSB:hen. Vanha sanonta ”ei ole olemassa entisiä KGB-miehiä” pitänee siis paikkaansa tässäkin.
  Dawishan mukaan Putin lähipiireineen hylkäsi kommunismin, mutta he eivät koskaan hylänneet ajatusta vahvasta valtiosta. Turvallisuuskoneistolle oli varattu tässä keskeinen rooli.
  Putinin ympärillä oleva ”klaani” on yhä edelleen pääosin samoja henkilöitä, jotka ovat tunteneet hänet nuoresta KGB-upseerista. He ovat nostaneet Putinia ja Putin heitä.
  – Tämän projektin tarkoituksena ei ollut koskaan juurruttaa maahan länsityylistä demokratiaa ja arvoja, Dawisha kirjoittaa.
  – Tämä ryhmä ei myöskään eksynyt matkallaan kohti demokratiaa. He eivät koskaan astuneetkaan sille polulle. Demokratiaa käytettiin pikemminkin koristeena kuin suuntana.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006364095.html

  Dawisha ei näytä ymmärtävän ettei Putin ole koskaan luvannutkaan mitään länsityylistä demokratiaa maahansa. Sehän olisi ollut pahin mahdollinen virhe koska se olisi merkinnyt maan luonnonvarojen ryöstämistä ja maan ajautumista samaan tilaan missä Länsi on nyt.
  ———
  Amerikkalaisen Venäjän historian professori Walter G. Moss’in kirjoitus Vladimir Putinista, jossa hän tukeutuu Hill’in ja Gaddy’n teokseen Putin, Kremlin työntekijä, valaisee itänaapurimme päämiehen persoonaa ja politiikkaa, joka Mossin mukaan on Putinille sydämen eikä vain vallankäytön asia. …

  Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”. Hill ja Gaddy mukaan, ”suvereeni demokratia. . . on vahvan ja voimakkaan valtion ruumiillistuma, aivan kuten itsevaltius oli tsaarin aikakauden.”
  Uusi termi on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”
  Lisäksi ”universaalit demokratian normit eivät ole venäläisiä ja ovat itse asiassa tuottaneet vahinkoa Venäjän poliittiselle kehitykselle. Venäjän on siis palattava poliittiseen järjestelmään, joka on ainutlaatuinen ja oma, joka on suvereeni ja historiallisesti juurtunut.”

  Suvereenissa demokratiassa kyse on tilanteen vaatimasta vahvasta tai terveestä järjestyksestä, joka toimii kuin kivijalka rakennuksessa ja palvelee koko kansan etua ja jota kansan enemmistö (ei tietenkään vallanhaluinen eliitti) tukee. Se on taistelua poliittisen ja sosiaalisen vallan väärää laillistusta vastaan.
  Voi puhua asenteesta, joka liittyy oivallukseen, että jokainen järjestys on muuttuva ja riittämätön, mutta myös kriittiseen uskoon, että on välttämätöntä alistua sellaiseen järjestykseen, jossa yhteinen hyvä ohjaa mutta joka ei tukahduta sananvapautta silloin kun se palvelee yhteistä hyvää.
  http://historynewsnetwork.org/article/158989
  ————
  Putin Explains Why He’s So Polite When Western Elites Are So Rude to Him
  When it comes to dealing with foreign leaders, Putin prefers to take the high road. Despite all the anti-Russian hysteria in the West, he has always remained diplomatic. Here he explains why:

  – Everyone is being rude to us and you call them partners. Why are you so polite?
  Vladimir Putin:
  – I don’t think I’m that polite. Even though I used to hang out on the streets a lot as a kid, I was still hanging out on the streets of Leningrad, St. Petersburg. The outside environment of St. Petersburg invokes certain harmony in a person. These aren’t just mere words, it’s true. The outside environment, the architecture of the city is very harmonious. It’s bound to influence a person and shape their understanding of harmony. That’s my first point.
  Secondly, the Hermitage, the Russian Museum, the Bolshoi Drama Theater are all parts of the environment I grew up in. In addition, political culture is part of our general culture. And if somebody lacks it, it’s their problem.
  Thirdly, I represent Russia. Russia is a well-educated and highly civilized country. I must never forget that.
  And fourthly, often when relations between countries reach the critical point, become complicated, and deteriorate, the last thing that could help restore the relations is the personal relations of the national leaders. In this case, you can never shut the door.
  – Alexander Kuznetsov from Chelyabinsk asks…
  – It’s in the interests of our country and our people. This is another thing I must never forget.
  https://russia-insider.com/en/putin-explains-why-hes-so-polite-when-western-elites-are-so-rude-him/ri27305
  ————

 2. Hollywoodilainen massatappovideo on monelle mieskehityksessään pysähtyneelle samaa, kuin haluamansa tosielämä ympärillään.
  Suomen armeijan kokeethan mm. aliupseerikouluun, seulovat näitä jatkamaan ja eteenpäin Haminaan Rukiin. Itsellänikin linnakeherra kysyi, miksi pelleilen palikkatestissä. Meillä on julkisuudessa everstitasoa, joiden lausunnot ja tapa katsoa asioita on suoraan hollywoodilaisvideon sanomaa.
  Matti Rönkä, YLE Suomen virallisen valheuutisen päähegemooni käyttää mielellään videoslangia ja sanontoja USA:n joukot toimivat, poistivat, tuhosivat ja eliminoivat jotakin, vaikkapa 30 siviiliä, sairaalan, bussin täynnä ihmisiä.
  YLE ei ole kertaakaan käyttänyt Irakissa rakettihyökkäyksestä uutisissaan sanaa terrorihyökkäys. Sama ilmiö kuin Turun torllla kaulojen nirhaaminen ei YLEssä ollut kertaakaan terroriteko uutisissa. Se oli vähätellen vain teko, hyökkäys, tai joukkotappoyritys.

  • 😀 HaHaa tarkoitat kaiketi K(R)imiRönkää.

   Rönkä kärsii kuin Ristuskun krimiläiset halusivat kansanäänestyksessään liittyä Venäjään.

   PS Yle näyttelee taas vaihteeks ”Tuntematonta”, pitää saada milleniaalit ja ”baby boomers” ”natotrollit” sotakiimaan kohti Uralii. 😀

   PS Ilta-Paska ilta-sanomatkin olivat pistäneet taas kerran esiin näyttävästi ”sotastooreja” 😀

 3. irakin pääministerin mukaan,soleimani oli tulossa häntä tapaamaan,ja keskusteleen jännitysten lieventämisestä saudien ja iranin kesken,jonka trump tiesi,oli oikein kiitelly abdul-mahdia asiasta.no,rauha ei tietty jenkeille sovi,etenkään,kun saudit ostelee aseita aikas runsaasti…eikä taida suomen herroillekkaan olla mikään este ostella aseita maailman suurimmalta terroristilta,kyllä yllätys olis mulle,ellei päädy ostaan F-35 koneita,eiköhän se oo jo jossain sovittu,vaikka nyt kohta alkaa testaan näytös mielessä kaikkia ehdokkaita.
  ja jälleen osoittaa jenkit,kuinka kunnioittaa demokratiaa,kun irakissa äänestettiin poistaan jenkit ja muut maasta,niin trump jo uhkas valtavilla pakoitteilla irakia,jos joutuvat sieltä poistuun

 4. Tällaisia ajatuksia professori Walter G. Moss’in artikkeli Vladimir Putin: History Man? herätti :
  ”Universaalit demokratian normit eivät ole venäläisiä ja ovat itse asiassa tuottaneet vahinkoa Venäjän poliittiselle kehitykselle. Venäjän on siis palattava poliittiseen järjestelmään, joka on ainutlaatuinen ja oma, joka on suvereeni ja historiallisesti juurtunut.”

  Nykymaailma opettaa tai paljastaa, ettei läntinen (universaali) demokratia ole kansanvaltaa vaan väline, jolla vähemmistö hallitsee enemmistöä. Meilläkin on sen avulla valtaan noussut eliitti, joka ei juurikaan piittaa kansan tahdosta ja tuottaa vahinkoa maamme omille kansalaisille.

  Hyvyyden suvereenisuus ei toimi kun vastassa on Pahuuden suvereenisuus. Se on raaka totuus. On eri asia tutkia ja johtaa kansaa. Entä johtaako kukaan maansa johtaja maataan käyttämättä myös osin idealisoitua ja valikoivaa historiaa hallinnan välineenä mistä Moss kritisoi Putinia?

  Mikä on oman Talvi- ja jatkosotamme idealisoitu muoto – sotahan olisi ehkä ollut kokonaan vältettävissä järkevällä politiikalla – ja miten se aikanaan ohjasi ja yhä ohjaa maamme politiikkaa?

  Entä totuus WW2:sta, pankkiirien sodasta ja kaikista 9/11 jälkeisistä sodista? Miten niiden ei vain idealisoitu vaan vahvasti vääristelty ja valheellisiakin muotoja saava totuus on vääristänyt ihmisten maailmankuvaa ja edistänyt (ja koko ajan edistää) NWO- Imperiumin kasvavaa hegemoniaa?

  Putinin kohdalla tapahtuva historian idealisointi on lopulta aika lievää ja vähemmän vaarallista koska se ei palvele sodan ja tuhon voimia kuten näyttää olevan laita maailmanvaltaa itselleen hamuavalla Lännen eliitillä vaan oman kansan eheyttä ja valtion suvereenisuutta ilman imperialistisia pyrkimyksiä, jotka taas kiistatta ohjaavat läntisen imperiumin politiikkaa.

  Valtiot erilaisine kulttuureineen tarvitsevat oman ’suvereenisen demokratiansa’, jossa oikeudenmukaisuus ja inhimillinen moraali ovat peruspilareina, ei yhtä ja ainoaa pakotettua globaalia mallia, joka luo vastavoiman ja repii kansaa hajalle. Yritys pakottaa kaikki samaan poliittiseen pakkopaitaan vastoin kansojen ja kansalaisten enemmistön moraalista tahtoa ja oikeustajua osoittaa ymmärtämättömyyttä ja inhimillisyyden puutetta, jopa julmuutta.

  Ilman vahvaa ja ’suvereenista demokratiaa’, jossa johto kuulee, ymmärtää ja toimii kansan enemmistön (myös uskonnon moraalin) näkemyksiä arvostaen ja sen parasta edistäen joudutaan vaikeuksiin. Kun tulee liian suuria säröjä kansan ja johdon välillä on kansakunnan eheys ja yhtenäisyys aina vaarassa rikkoontua.

  Oikea demokratia ei saa olla sitä, mikä mahdollistaa valtion hajoamisen ja kaaokseen ajautumisen kuten on nyt tapahtunut Lännessä; päinvastoin sen tulee tukea kokonaisuuden koossa pysymistä ja eheyttä mutta samalla mahdollistaa avoin ja vapaan ilmaisun salliva rakentava henkinen ilmapiiri jolla ei pyritä valtion hajottamiseen ja vallan kaappaamiseen laeista piittaamattomien rikollisten käsiin kuten meillä on tapahtunut.
  http://historynewsnetwork.org/article/158989

 5. Odotettavissa ollut veto kasinomieheltä kuten arvelinkin. Nyt saa luvan kanssa ”kunniallisesti” vetää joukkonsa pois Irakista. Tämä lienee sovittu Irakin hallituksen kanssa yhteistuumin.

 6. Hyvä artikkeli Siiralta. hyviä kommentteja. Onkohan tuonne Lähi-Itään järkeä lähettää mitään ”rauhanturvaajia. Sodat tulevat jatkumaan siellä vielä vuosituhansia. Yritän vähän kevennystä.
  Kyllä tämän pampu-tasavallan poliittinen elämä on niin merkillistä ettei tarvitse kuin vähän liioitella niin tuloksena on täydellinen farssi.
  Viheriäin ajatushautomossa oli kehitetty juoni, että juuri Joulun alla tuotaisiin ISIS-leiriltä kaksi seimen lasta Suomeen.Tällä vedottaisiin omien hyvesignaloinnin tarpeeseen ja mahdollisesti muiden puolueiden (esim KD ovat Joulun alla herkistyneet) moraaliposeerauksen tarpeeseen. Kuinka halpahintaisilla konsteilla pitää suosiota kalastella. Siitäpä suosio suur.
  Nämä ipanat Ipaneman tuotiin valtiovierailumaisella turvatoimilla lentokentälle. Nomenklatuura veti tietysti herneen nenäänsä, koska sinne vaskistit olivat asettaneet väijytyksen kameroineen ja siten uhanneet näiden pienten uusruhtinaitten yksityisyyttä ja turvallisuutta. Kuinkahan monta vanhusten vaippaa tämänkin hullutuksen kustannuksella olisi saatu? Ja tämä on vain minimaalinen kuluerä Migrin, Kelan ym kuluista. Tämä panaanitasavalta seuraa idioottimaisesti ja sokeasti erästä humanitaarista suurvaltaa (on nykyään kohta sisällissodankaltaisessa tilassa.

  Länsimaan ”tietäjät” Pekka, Touko ja Viherville läksivät taksilla lamppudroneiden johdattamana osoittamaan kunnioitustaan näille pilteille ja tuomaan lahjoja; KelaGoldeja kultaa, mirhamia, suitsukkeita, soijamaitoa, nyhtökauroja ja ikuisen elämän tässä ShangriLassa (Pekka iskee silmää; ainakin ikuisen elatuksen) Tämäkin täydellinen paradoksi.
  Tämä tapahtui siis loppiaisen alkajaisiksi. Laskiaiseksi nämä laiskiaiset matkasivat Nousiaisiin juhlimaan liikkeensä jyrkkää alamäkeä rattikelkoillaan. Hei pitkiä pellavia!

 7. Kiitos jälleen. Aika usein saa olla täysin samaa mieltä Vastavalkean artikkelikirjoittajien kanssa. Mutta meitä on vähän. Olla talousvasemmistolainen, mutta silti melkoisen arvokonservatiivi ja maahanmuuttokriittinen on hämmästyttävän harvinainen yhdistelmä nykyisin. Persuja olen valmis tukemaan monessa asiassa, mutta olen huomannut, että lähes sokea USA myönteisyys, sionismin vaivaama kristillisyys ja siitä johtuva geneerinen islam-viha hallitsevat puoluetta. Puolue käyttää mamu-kriittisyyttä keppihevosena ajaakseen maahamme hyvinkin kokoomukselaista ts. uusliberaalia talous-, työllisyys-, ja sosiaalipolitiikkaa. Puolue halunnee tehdä Suomesta Unkarin kaltaisen ”valkoisen hikipajan”. Persut ovat usein myös kulttuuripoliittisesti matalaotsaisia, vaikka osin yhdyn heidän mielipiteisiinsä ”rappiotaiteesta”. Monet persut eivät kestä vähäisintäkään kritiikkiä ja hyökkäävät toisin ajattelevien mamu-kriitikkojen kimppuun kuin susilauma.

  Helpoin ratkaisu olisi tietenkin ryhtyä oikeaoppiseksi vihervasemmistolaiseksi ”suvakiksi”, mutta siihen ei luonto veny millään. Niinpä on vain tapeltava persujen kanssa.

  • ” Perussuomalaisten nuorten lisäksi tyhmyys näyttää tiivistyvän myös PS:n kansanedustajien keskuudessa. ”

   Minultakin on maku mennyt Persujen suhteen vaikka viimeksi äänestinkin erästä siinä toivossa että puolue alkaisi siivota omia nurkkiamme mutta joka sitten jätti kotimaan asiat hoitamatta ja pakeni Brysselin lihapatojen ääreen kuunteluoppilaaksi.
   Sitähän kaikki meikäläiset mepit siellä ovat, isoilla korvauksilla kykenemättömiä mihinkään vaikuttamaan.

   PS:sta on tullut ’kontrolloitu oppositio’, jota OM tukee ja OM tukee taas sionisteja (Israelia).
   Ei voi olla epäilystä etteikö PS olisi silloin sionistien työkalu.

   PS on onnistunut nostamaan rajusti kannatustaan kritisoimalla islamia ja haittamaahanmuuttoa josta maamme on saanut kärsiä ja koko ajan kärsii. Islam on kristinuskon ohella sionistien suuri vihollinen ja sitä vastaan he ovat julistaneet sodan ja ovat saaneet tai vetäneet länsimaat mukaan omaan taisteluunsa islamia vastaan.

   Kuitenkaan PS ei vastusta vaan jopa tukee niitä pääosin sionisteista koostuvia illu-mafian voimia jotka ovat organisoidun haittamaahanmuuton takana ja ovat vieneet maamme EU.hun ja Natoon. PS taistelee oiretta muttei itse tautia vastaan eli on hyödytön puolue jolla maan politiikkaa vastustavat saadaan hiljennettyä ja tehottomiksi.

  • Mielenkiintoinen veto, USA:n on täynnä rahanahneita palkkionmetsästäjiä 😀

   Eikös joku Hollywood tähtönen jo ilmoittautunut palkkionmetsästäjäksi ja lupasi tehdä sen vielä puoleen hintaan eli 0,50 taalaa/iranilaisasukas.

   USA:ssa on yritteliäisyys kunniassa. 😀

   • Hauskinta tässä kaikessa on se, että Putleri peru asekaupat Iranin kanssa juuri näiden Israelin tuho-fantasioiden takia!

    Perkele, eihän tässä näin pitänyt käydä!
    Pelastaja ja maailmantoivo Idästä olikin itse HIIONIHTI….:DD!!

    • Tähän sopinee pieni kevennys 😀

     Psoy Korolenko & Daniel Kahn – Oy ir narishe tsionistn
     https://www.youtube.com/watch?v=bJZNcUCVXBo

     PS Israeliin on emigroitunut suuri määrä kasaareja Venäjältä mm Putinin vanha saksan kielen opettaja, joten Putinin huoli heidän hyvinvoinnistaan on ymmärrettävää.

     • Juu kyllä, tuo vanha saksanopettaja on varmasti ratkaisevan tärkeä osa suurvaltapolitiikkaa…

      :DD!!

 8. Quds-joukkojen komentaja Qasem Soleimani haudataan huomenna kotikaupunkiinsa Kermaniin.

  Qasem Soleimani oli kansallismielinen, farsinationalisti. Iranissa uskonto ja kansallismielisyys ovat tiukasti linkittyneet toisiinsa. (RedIcetv:n haastattelussa Jason Reza Jorjani kertoo perusteellisesti asiasta. Linkki löytyy edellisestä keskusteluketjusta.)

  Qasem Soleimanin ansiosta al-Assadin Syyrian hallinto ei kaatunut. Syyrian sodan alusta lähtien Soleiman esti al-Assadin vastaiset palatsikumoukset Damaskoksessa, esti shiataistelijoineen (Quds, Hizbollah) ISIS:tä valtaamasta Damaskosta, kävi neuvottelut Moskovassa ja sai venäläiset vakuuttuneiksi, että ISIS on lyötävissä.
  Johti Itä-Aleppon vapauttamista ISIS-joukoista (muistanette vielä Kallion kirkonkellojen soiton kuoleville amerikkalaisten ISIS-joukoille)

  https://www.youtube.com/watch?v=QIITSz720mY

  Soleimani johti Irakin joukkoja Mosulin vapauttamisessa.

  https://www.youtube.com/watch?v=jOK7vgRxuEg

  Johtopäätös:

  Jos Qasem Soleimani tappoi valtavasti amerikkalaisia, niin se merkitsee, että amerikkalaiset = ISIS
  m.o.t. 😀

  PS. Stand-up koomikon ja poliittisen komentaattorin Jimmy Doren vieraana Max Blumenthal, joka kertoo selkeästi Qasem Soleimanin merkityksestä:

  Trump Kills #1 Enemy Of Isis In Iran, WTF? pituus 25 min.

  https://www.youtube.com/watch?v=wjWllto0Xzg

 9. Sanaa MURHA voidaan kaunistella monella tavalla, mutta henki otettiin väkivaltaisesti. Alan olla kyllästynyt USAn kaunopuheisiin verukkeisiin, kuinka kaikki ulkomaalaiset ovat terroristeja, ja Amerikan kansalaiset hurskaita pyhimyksiä. Tilastot osoittavat kenenkä tilillä. on eniten tapettuja ihmisiä, ja lukumäärät nousussa. TRUMP on herkkä ottamaan Siionistisen päävaltionsa ohjeita keitä on ammuttava seuraavaksi. Israelissa ollaan asiasta hiiren-hiljaa, mutta hynyssä suin.

 10. Ilman Venäjän joukkoja Syyriassa, Gasemilla olis parin kuukauden päästä ollut vain tuulen huuhtoma perse!

 11. > amerikkalaisessa komennossa jatkossakin
  > oleva Eurooppa.

  Onko kuitenkin taustalla pelko joutumisesta ojasta allikkoon, jos nykyiset amerikkalaiset maailman hallitsijat korvataan eurooppalaisilla!

  Eikö nykyisen Amerikan eurooppalaiset asuttajat juuri paenneetkin täkäläisiä hallitsijoita, joiden vallan alle jääminen olisi ollut vain itsensä orjuuttamista lopuksi ikää. Lähtijöillä ei ollut mitään menetettävää.

  On äärimmäisen pieni prosentti ihmisiä, jotka lopultakaan haluavat vapautta … ja jos siitä pitäisi vielä maksaakin …

 12. Häikäilemätön murha toisessa valtiossa rauhan aikana kolmannen maan kansalaista vastaan on vain USAlta valtioterroristinen murha jonka pitäisi aukaista silmät hartaimmiltakin USA-NATO fanilta mutta USAn puolustelu jatkuu somessa niin kuin ennenkin. USAn hyökkäykset aikoinaan Irakiin aiheutti pakolaisaallon Eurooppaan ja sieltä vieläkin tulee turvapaikan hakijoita eniten. Trump ei ole mikään este pakolaisten tulolle Eurooppaan ja Suomeen kunhan ne ei pakene vaan USAaan.
  NATO on jenkkien ja siionistien hyökkäysorganisaatio ja tulevaisuudessakin ne saa pakoilaiset siirtymään Eurooppaan ja Suomeen siitä ei ole epäilytäkään. Suomi on niin jenkittynyt että hallitus ja presidentti vain myötäilee USAa ja NATOa mutta on nuo nyt sen verran tolkussaan että ei ole julkisesti alkanut niitä kehumaan mikä on hyvä kun suomalaisia on Irakissa USAn ”persettä nuolemassa” ja koalation mukana murhassa mukana.

 13. Trump as Cyrus: Has Yahweh Grasped Him By His Right Hand?
  LAURENT GUYÉNOT
  Onko Yahweh (Tooran ’The Destroyer God’ ja ’The jealous One’) ottanut Trumpin oikeaksi kädekseen, kysyys LG?
  (Vain onko Trump ryhtynyt (pakotettu?) leikkimään Jumalaa alistumalla sionistien hänelle valitsemaan rooliin Yahweh’n oikeaksi kädeksi?)

  Netanyahu hailed Trump as a modern-day Cyrus on several occasions, and his enthusiasm was echoed on Fox News, when Jeanine Pirro declared: “Donald Trump recognizes history. He, like king Cyrus before him, fulfills the biblical prophecy…”

  Jeremiah, Babylon and Persia
  In 588 BC, to subdue the rebellious Judeans, Babylonian king Nebuchadnezzar II besieged and finally burned Jerusalem, then deported some of its elites (Jeremiah 52:30 gives the plausible figure of 4,600 people). The exiles enjoyed broad autonomy in Babylon, and some acquired wealth and influence.
  … In Babylon, the Jews had gained positions of economic influence, by specializing, already, in usury and tax collecting. Their influence was turned into political power under the Persians. From this period date the legendary stories of Joseph (Genesis 37-50), Daniel, and Esther. All are Jews who attain positions of influence in the royal court thanks to their practical intelligence or their charm, and use their power for the benefit of their people. Joseph advises the King of Egypt; Daniel, the King of Babylon; and Esther, the King of Persia.

  As the king’s highest official, Joseph makes his brothers wealthy (even though they have conspired against him) at the expense of the Gentile people he is supposed to serve but enslaves by debt. (Modern equivalents are not hard to find, and Bible worshippers shouldn’t blame them for emulating the great biblical hero.)
  … When in 614 the Persians besieged Jerusalem, they were assisted from within by the Jews, who then received governorship over the city and permission to build a temple. The Jews then committed one of the largest massacres of Christians in history (read “Mamilla Pool” by Israel Shamir). The Persians changed their policy within three months and expelled the Jews from Jerusalem.
  Lessons from the books of Ezra and Nehemia
  https://www.unz.com/article/trump-as-cyrus-has-yahweh-grasped-him-by-his-right-hand/#lessons-from-the-books-of-ezra-and-nehemia

  “I am Cyrus” (Harry Truman)
  In a most interesting report written in 1975, Edwin Wright, member of the Near East-Africa Division (NEA) of the State Department from 1946 to 1966, minces no words about the way the Zionists manipulated Truman: “they threatened him, they put him under the most intense pressure he ever experienced and eventually he wilted and granted to the Zionists what they wanted.”
  https://www.unz.com/article/trump-as-cyrus-has-yahweh-grasped-him-by-his-right-hand/#i-am-cyrus-harry-truman

  What about Trump?
  Trump is certainly a very different kind of man from Truman. Truman is remembered for having dropped a uranium bomb on Hiroshima, marveled that “This is the greatest thing in history,” and dropped a plutonium bomb on Nagasaki for comparison.[26] During his first three years in office, if nothing else, Trump should be credited for having ended to the insanity of the war on Syria, having stopped funding Islamic terrorism, and having, until January 2020, resisted the pressure to bomb Iran. He gave Russia the opportunity to restore a measure of multipolarity and security in the world.

  Let’s be realistic: Trump had to pay Israel something in exchange for having deprived her of WW3, at least temporarily. He is certainly aware that, in the last 70 years, no U.S. president unfriendly to Israel has won a second term, and that some of them have been forcibly replaced by their Zionist vice-president (since Lyndon Johnson, this seems to have become the main purpose of the vice-president). By his recent pro-Israel decrees, he gained the gratitude of Netanyahu and the support of Sheldon Adelson for a second term. But that was not enough, it seems. With his recent strike against Iran’s military leadership, he may have finally caved in their most pressing demand. By doing so, he may have actually exhausted his usefulness for Israel, and at the same time, lost the support of a crucial part of his voters. If he loses in 2020, he will retire with his well-deserved Cyrus medal—and an Ahasuerus medal too.
  https://www.unz.com/article/trump-as-cyrus-has-yahweh-grasped-him-by-his-right-hand/#what-about-trump

  Koko erittäin mielenkiintoinen artikkeli
  https://www.unz.com/article/trump-as-cyrus-has-yahweh-grasped-him-by-his-right-hand/

  • Israel-lobby on saanut Trumpin pihteihinsä soveltamalla klassista hyvä poliisi-paha poliisi-asetelmaa mieheen. Avoimesti sionistinen lobby imartelee miestä ja on rahoittanut tätä pelastaakseen hänet epäonnistuneiden business-projektien seuraamuksilta. Trump on siis kiitollisuudenvelassa upporikkaille juutalaissijoittajille. Tämä vaikutusvaltainen lobby tarjosi Trumpille mahdollisuuden lyödä demokraatit ja heidän vahva ehdokkaansa Hillary Clinton, jota yleisesti pidetään transatlanttisten globalistien kärkiehdokkaana. Hillary Clinton olisi vienyt globalismia nopeasti eteenpäin hyväksymällä aggressiiviset ja kansallisvaltiot tuhoavat vapaakauppasopimukset ja lisäämällä YK:n ja muiden globalistijärjestöjen sananvaltaa USA:n sisäisiin asioihin. H.C. olisi toiminut vielä aggressiivisemmin Putinia ja Venäjää vastaan. Trump oli sikäli aito, että kannatti USA:n suvereniteettia ja ymmärsi perustuslaista kiinnipitävien patrioottien ajattelua. Hän löysi kannatuspohjansa siitä väestöstä, jota globalisaatio, avoimet rajat ja ”globohomo” yhtenäiskulttuurin vyöryttäminen USA:han on pahiten koetellut. Maan Raamattu-vyöhykkeiltä ja takamailta löytyi vielä tarpeeksi ääniä kammottavan globalistinuken eli H.C:n lyömiseen (olisin tuossa tilanteessa äänestänyt itsekin Trumpia).

   Mutta Israel-lobby kontrolloi peitellysti myös transatlanttisten globalistien haaraa ja alkoi median ja demokraattipuolueen kautta hiillostaa Trumpia ja pystyi asettamaan presidentin ensin toimintakykyä lamauttavaan Russian Collision-tutkintaan ja sittemmin virkarikossyytteeseen. Tämä aiheuttaa sen, että Trump on vain entistä enemmän joutunut luottamaan avoimen sionistisen Israel-lobbyn eli rahoittajiensa tukeen eikä ole voinut asettua näiden määräysvaltaa vastaan. Kovassa paineessa narsistinen Trump lienee niellyt nuo Cyrus -tarinat ja tavallaan menettänyt viimeisenkin arvostelukykynsä. Sen menettäminen on helppoa, kun katsoo minkälaisen hallintotiimin mies on ympärilleen kasannut — ilmeisesti suosijoidensa tahdon sanelemana.

   Tilanne on nyt äärimmäisen sekava ja Trumpilla olisi teoreettinen mahdollisuus pelastaa itsensä ja kenties koko maailma katumalla avoimesti erehdyksiään ja huoraamistaan Israel-lobbylle. Miehellä on kuitenkin meriittejä haittaglobalisaation vastustamisessa eikä niitä pidä unohtaa. Kovin luottavainen Trumpin suhteen en kuitenkaan ole, mutta toivottavasti eskaloituva kehitys saadaan pysäytetyksi. Ehkä Trump pitää tosiaankin erottaa virastaan menetettyyn mielenterveyteen vedoten (kuten lähes kaikki äärisionistit).

   • Pahinta on se etteivät sionistit ole koskaan tyypillisen psykopaatin tapaan aidosti kiitollisia kenellekään heille tehdyistä palveluksista. Ne eivät merkitse mitään ja palvelijat siirretään roskakoriin heti kun palvelukset loppuvat. Siinä kirjaimellisesti menee pian koko käsi jos antaa pikkusormen.
    Ehkä Trump valittiin tarkoituksella HC:n sijasta heikentämään (nöyryyttämään) Usan republikaaneja ja saamaan heistä syyllisiä vaikka HC olisi ollut ’varma ja helppo nakki’ Iranin sodan aloittamiseen?

    Lännestä ei löydy vastusta sionisteille ja heidän hankkeilleen. Nähtäväksi jää löytyykö muualta.
    ——-
    Tuon LG:n ’raamatullisen’ artikkelin luettuaan voi kysyä onko Trump lopulta – toisin kuin Kennedy (tai S-mani) – kuitenkin pelkkä mahtaileva pelkuri ja lakeija (’Judas-pukki’) joka alistuu tappamaan muita sionisti-mafian pakottamana, aivan kuten edeltäjänsäkin? ja samalla edistämääm sio-masonistisen eliitin (’illu-mafian’) likaista ja moraalitonta valtaa maailmassa.
    Ja tuhoamaan ehkä lopullisesti oman maansa ja koko länsimaisen sivistyksen.
    Entä kaikki ne jotka ovat lähteneet hänen aisaparikseen? Epäilemättä he kaikki kuuluvat samaan sarjaan.

    • Tr.Hunter, hyvin toit asian esille. Siionistit ovat ainoita ”Siionistien ystäviä”, kaikki muut maapallon kansat ovat pelkkiä siionistien palvelijoita ( ORJIA), kunnes heidän GOYAM aikansa on täysi, sen jälkeen heitä ei enää tarvita
     missään muodossa maapallolla, sehän on heidän perus-suunnitelmansa.
     Siitä suunnitelmasta he ovat kuitenkin jättäneet huomioimatta Venäjän sekä Kiinan, jotka eivät välitä siionistien suunnitelmistä ”rotan perseen verran”.

     • > Siitä suunnitelmasta he ovat kuitenkin jättäneet huomioimatta Venäjän sekä Kiinan, jotka eivät välitä siionistien suunnitelmistä ”rotan perseen verran”. >

      Yeah, right… hyvin näyttää tämä CIAn lanseeraama ’hyvä poliisi v. paha poliisi’ vastakkainasettelu ihmisiin purevan. Venäjä ja Kiina OVAT TÄRKEÄ OSA SIONISTIEN SUUNNITELMAA; Venäjän ja Kiinan korruptoitunut eliitti on Black Nobility’n talutusnuorassa täsmälleen samoin kuin muidenkin valtioiden korruptoitunut eliitti. Totuus on se, että näyttelijät Trump ja Putin (joka ei ole sama henkilö kuin pääministeri Putin) ovat parhaita salaseura-kavereita!

 14. Höpö, höpö!
  Trump jatkaa pressana vielä ensi kauden, mutta sen jälkeen kaikki menee uusiksi, eikä todellakaan parempaan suuntaan!

  • Juuri näin. Trump jatkaa; hän tulee tuhoamaan (ampumalla alas ja paljastamalla) poliittisen systeemin maailmanlaajuisesti ja nousee arvoon arvaamattomaan. Sen jälkeen – eli nykysysteemin romahduksen jälkeen – kaikki todellakin menee uusiksi, mutta uuteen aikaan siirtyminen ei tule tapahtumaan siten kun Petoa palvelevat Sionistit olettavat!

   ”44 Mutta sanomat idästä ja pohjoisesta säikähdyttävät häntä, ja hän lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia ja vihkimään heitä tuhon omiksi.
   45 Hän pystyttää hovitelttansa meren ja pyhäkön ihanan vuoren välille. Mutta hänen loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta. (Danielin kirja)”

 15. The Assassination of Soleimani: What You Need to Know

  ”Ryan Cristian of The Last American Vagabond joins us to discuss his ongoing coverage of the situation surrounding the events that led to the assassination of Soleimani. What is the context of this event, how are we being lied to, and what does it mean for the future of the middle east? ”

  https://www.youtube.com/watch?v=gvaBgW_YU8s

 16. Iranin kannattaisi nyt lähteä kaikkien mahdollisten kanavien, kuten YK tai ICC, kautta lähteä ajamaan Yhdysvaltain vetämistä vastuuseen kansainvälisen oikeuden rikkomisesta ja unohtaa välittömät kostoiskut. Tämä voisi kääntää asioita toisinpäin dramaattisesti.

 17. Silloin Irania itseäänkin voitaisiin syyttää terrori-iskuista, sekä oman kansan toisinajattelijoiden surmista ja kidutuksista!

  Hyöty nolla…

  • palveluksianne ei enään tarvita,suomessakin aiotaan vaatia ulkomaisten joukkojen poistumista,eikä siten tarvitse enään hämärtää ja häivyttää ja väheksyä yhdysvaltojen rikoksia.
   hyvää yötä ja herätys

   • Jep. Mieleltään häiriintyneiden salaliittoteorioita levittävien MT-ongelmaisten huuruilijoiden palsta on ajanhaaskausta.

 18. Liittyen Truth_hunter 6.1.2020 at 23:26 kommenttiin
  ”…tyhmyys näyttää tiivistyvän myös PS:n kansanedustajien keskuudessa. ”

  Persuja tukeva OM kirjoittaa: Euroopassa kristittyihin kohdistuvia hyökkäyksiä ennätysmäärä vuonna 2019
  ”Jyrkkä kasvu kristinuskon vastaisissa hyökkäyksissä liittyy saumattomasti viimeaikaiseen muslimimaista tulleeseen massamaahanmuuttoon”
  Kristinuskon vastainen vihamielisyys on näin laajentumassa Länsi-Eurooppaan, missä vuoden 2019 aikana kristittyjen kirkkojen ja symbolien kimppuun hyökättiin tarkoituksellisesti päivästä toiseen.
  ———
  Jostain kumman syystä OM jättää sanomatta mikä taho on Euroopan organisoidun haittamaahanmuuton ja kristittyihin kohdistuvan terrorin takana.
  Miksei se tuo esiin että Lähi-idän sodat ja Israelin sionistit ja talmudistit, jotka vihaavat kristinuskoa, ovat Euroopan kristittyjen organisoidun vainon takana vaan vierittää syyn yksipuolisesti muslimeille joista suurin osa on pakolaisia joiden kodit ja kotimaan sionistit ovat tuhonneet?
  Tämä on kiistattomasti osoitettu fakta josta OM vaikenee. Miksi?
  Kenen etu on salata tämä fakta?
  Ei kenenkään muun kuin sen tahon joka haluaa ’kalergisoida’ Euroopan ja vierittää kristittyihin kohdistuvan vainon ja terrorin vain islamin harteille.
  https://beta.oikeamedia.com/o1-128803

  • Suomessa muslimit tai islam ei ole kristinuskolle vielä mikään uhka. Mutta sen sijaan vihervasemmisto, liberaalioikeisto ja niiden hallitsemat mediat ja instituutiot ovat. Itse asiassa enemmistö kansasta on jo kristinuskon vastaista ja on saatu vaatimaan tunnustuksellisen uskonnonopetuksen poistamista kouluista. Tämä jälkeen koulu-ikäiset lapset eivät kuulisi Raamattuun perustuvaa kristinuskon opetusta enää missään.

   https://yle.fi/uutiset/3-11143116

   Kristityt Suomessa käyvät kahden rintaman puolustussotaa sekä vihervasemmistoa että maahanmuuton kautta lisääntyvän islamin vaikutusta vastaan. Itse olen tällainen ”MT-tapaus” eli uskon julkeasti ”salaliittoteorioihin” ja näen näiden molempien rintamien toiminnan olevan koordinoitua. Kristinusko tai Raamattu itse antaa selkeitä vastauksia ja vihjeitä tämän tahon suhteen ja hyvää materiaalia on sensuurista huolimatta yhä saatavilla, mutta OM tyyppiset tahot eivät pysty näitä vihjeitä ottamaan vastaan ehdollistumiensa vuoksi. Sekularisoituneista ihmisistä nyt puhumattakaan. Vanhan koulun vasemmistoälyköt ovat joskus päässeet asiasta vihille. Sekä Bobby Fischer.

 19. Trumppi ei ole vielä saanut sotaa aloitettua.
  Saa nähdä riittääkö se että Putinin öljyn hintaa nostattelee vai synnyttääkö oikeasti sodan…

  • Tuohan siis tapahtui päivämäärällä 1/19 ja tapaus uutisoitiin meille niin, että Teheranissa teräsrakenteinen pilvenpiirtäjä oli sortunut tulipalon seurauksena. Tarkoitus näyttää olleen tukea 11.9.2001 WTC7 romahduksesta sepitettyä tarinaa, jota yksikään maailman virallinen hallinto ei kiistä.

   Mikään, mitä meille nyt kerrotaan, ei ole sitä miltä näyttää – iskut ja koneiden tippumiset. Eri maiden, uskontojen ja kulttuurien kansalaiset provosoidaan toisiaan vastaan ja kansalaisethan provosoituvat. Asiantuntijoita uskovat, arvelevat ja spekuloivat, hallitsijoihinsa luottavat, arvokkaista periaatteistansa luopuvat. Älä tapa.

   Keisarit ilman vaatteita nostelevat maljojaan. Veri maljoissa loiskuu.

  • Taidat nyt yksinkertaistaa asioita. Vielä ei olla siinä tilassa että olisi vain yksi maailmanhallinto joka sanelisi toiminnan ja menetelmät kaikkialla.

   • Eihän siitä NWO-maailmanhallituksesta kaukanakaan olla, kun Illuminatin johdolla maailman tärkeimmissä vapaamuurari-looseissa esim. Kiinan teknokraattisen kommunisti-tyrannian edustaja sekä Venäjän oligarkki-varkaiden valtaannostama ja tukema Putin veljeilevät sellaisten ihmiskunnan arkkivihollisten kanssa kuten esim. Rotschildit ja NWO-pääaarkktehti, sotarikollinen H.Kissinger, samoin monien muiden maiden rikollisten illuminati-nukkejohtajien kanssa.

    Ks.
    36 Illuminati-Masonic Super/Ur-Lodges Rule the World – Towards Its Demise (1), http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?Lang=EN&item=14256
    36 Illuminati-Masonic Super/Ur-Lodges Rule the World – Towards Its Demise (2), http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=EN&item=14331

    Nuo artikkelit perustuvat italiankieliseen kirjaan ”Massoni. Società a responsabilità illimitata. La scoperta delle Ur-Lodges” by (freemason) Gioele Magaldi (Author), Laura Maragnani (Author)

    Johannes Rothkranz on osittain tiivistämällä kääntänyt kirjan kahdeksanosaiseksi saksankieliseksi versioksi ”Superlogen regieren die Welt”.

    • Em. jälkimmäisessä artikkelissa on mm. seuraava maininta:

     ”Angela Merkel is a member of Satanic Super Lodge Parsifal. This Super Lodge is anti-democratic. It had the swastika as a symbol. ”

     Niinollen on voitu uskoa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisen kantaeurooppalaisten matalan intensiteetin valkoisen kansanmurhan johtaminen (DDR-)Merkelille.

    • ”Eihän siitä NWO-maailmanhallituksesta kaukanakaan olla, kun Illuminatin johdolla maailman tärkeimmissä vapaamuurari-looseissa…”
     No ei kaukana olla mutta yläluokka tai aristokratia joka varmaan kaikissa maissa on ja joka lähes poikkeuksetta ajaa vain omaa etuaan on silti vähän eri asia kuin yksi maailmanhallitus.
     Ehkä voi sanoa että kyse on enemmän ’itsekkyyden hengestä’ jonka esim. Makow yhdistää satanismiin.

   • > Truth_hunter 8.1.2020 at 20:39
    Taidat nyt yksinkertaistaa asioita. Vielä ei olla siinä tilassa että olisi vain yksi maailmanhallinto joka sanelisi toiminnan ja menetelmät kaikkialla. >

    Älä nyt viitti, juuri siinä tilassa ollaan… Harmaa Eminenssi hallitsee ja ohjaa jokaisen valtion toimintaa. Piste. He ovat piilossa NYT, mutta eivätkö he vain ratsastakin paikalle kun maailman raunioista savu nousee. Nyky-systeemi on tulossa tiensä päähän. Hei Truth-hunter…. ketäs meinaat tällä kertaa äänestaa?

 20. Se, että olisi yksi maailman johto, jonka kanssa suurvaltojen johtajat joutuvat neuvottelemaan, on ainakin Valery Pyakinin näkemys.
  fct-altai.ru

  • Varmaan on montakin tahoa joiden kanssa joutuvat neuvottelemaan (sehän kertoo viisaudesta) mutta sanelu on eri asia. Tai no, voihan joku taho, esim. pankkimafia/illuminaatti, yrittää sanellakin mutta pakko ei ole totella.
   On liian paljon esimerkkejä ettei ole toteltu.

  • Kristinuskon opetuksien mukaan tuo maailman johto on joutunut itse Saatanan eli Sielunvihollisen ja hänen kätyriensä käsiin. Islam ja juutalaisuus ovat samaa mieltä ja Saatana pyritään niissä kukistamaan eri tavoin.
   Mutta jopa täysin sekulaari tarkastelu havaitsee, että maailmassa on useita sekä julkisia että peiteltyjä valtakeskuksia, joiden toiminta näyttäisi olevan koordinoitua. Mihinkään ”yliluonnolliseen” uskomattoman on vaikeampi tätä havaita tai tunnustaa. NWO-tyyppiset salaliittoteoriat torjutaan usein siksi, että tuon koordinaation organisointi on käytännössä ja arkijärkeen perustuen lähes mahdotonta. Toisaalta tämä jättää ilmaan kysymyksen siitä, kuka hyötyy, kun mm. kouluopetuksessa pyritään kumoamaan ihmisten luonteinen usko hengelliseen regimenttiin, sen olemassaoloon ja vaikutukseen näkyväiseen maailmaan? Älykkäät ihmiset joutuvat tämän vuoksi torjumaan ilmeisen selityksen, joka on tarjolla aivan silmien edessä. Edes maallistuneisiin teorioihin ei voida uskoa, jos ne ovat ”poliittisesti epäkorrekteja”. Näitä vahvoja ehdollistumia ihmisten mieliin istuttamalla heistä tehdään sekä älyllisesti että hengellisesti puolustuskyvyttömiä.

   Mutta ei ihmisten tarvitse välttämättä hurahtaa mihinkään uskoon, vaan pelkkä ”question everything” -asenne auttaisi jo paljon.

   • Suomessa ”salaliittoteorian” määritelmä helppo: sellainen asia, josta ei ole kertonut Brysselin Pravda tai ainakin Yle – nämä maamme kaksi johtavaa joukkoharhautusmediaa.

    On ilmeisesti vieläkin jonkinsuuruinen joukko itseään ns. intellektuelleinakin itseään pitäviä, joille Suomen ”laatujournalismin lippulaivana” esittäytyvän mutta ”journalisminsa” tason puolesta neuvostoaikaista Moskovan Pravdaa vastaavan lehden sisältö näyttää edustavan melkein absoluuttista totuutta, jota ”salaliittoteoreetikot” yrittävät kaiken aikaa lytätä – Pravdahan varoittelee tavan takaa ”salaliittoteorioista” ja ”salaliittoteoreetikoista”, välillä suoraan ja toisin ajoin enemmänkin vihjaamalla! – Brysselin Pravdan takapirunahan on mananmajoille menneen Aatos Erkon jälkeen Bilderberg-globalisti Antti Herlin ja luonnollisestikin halutaan, että kaikki vihjauksetkin mm. tämän herran NWO-agendasta joko vaietaan kuoliaaksi tai lytätään ”salaliittoteorioina”.

    ”Salaliittoteoria”-sanaan viittaaminen tavan takaa monenlaisissa keskusteluyhteyksissä osoittaa vain, että Brysselin Pravdan ”salaliittoteoria”-vastainen propaganda lukemattomien toistojen ansiosta on tehonnut hyvin ja totuudenpuhujilla on edessään kova vastus Suomessa. Asiaa hankaloittaa vielä se, että ilmeisesti suurella tai suurimmalla osalla suomalaisia on vielä melko heikko kielitaito; koulussa opitaan varmaan sujuvasti käyttämään ja ymmärtämään puheessa tavallisimmin esiintyvää sanastoa ja fraseologiaa, mutta mm. sanavarasto ei riitä sujuvaan vieraskieliseen tiedonhakuun ja esim. yhteiskunnallisen, poliittisen ja taloudellisen tekstin kunnolliseen ymmärtämiseen vieraalla kielellä – edes ns. popularisoidun tieteen artikkeleista puhumattakaan.

    Muualla maailmassa asia on sentään tiedostettu huomattavasti Suomea paremmin:

    ”“Conspiracy Theory”: Foundations of a Weaponized Term

    Subtle and Deceptive Tactics to Discredit Truth in Media and Research
    First published by Global Research in 2013, this pathbreaking analysis by Professor James Tracy shows how the term “conspiracy theory” is being used to label critical analysis and dissenting viewpoints.

    “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate…” – https://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708

 21. Pyakin selostaa maailman syviä tapahtumia moniulotteisesti. Hän kuvaa esim. ylimmän päättäjätahon toimivan kahden segmentin kautta : toisaalla Rotschildit – toisaalla Rockefellerit. He omistavat ”kaiken”. Nämä kamppailevat toisiaan vastaan, mutta ovat kuitenkin ystäviä. Toinen häviää välillä rahallisesti toiselle, mutta kohta on toisinpäin. Raha on heille vain vaihdon väline, sillä ei ole enää merkitystä, koska valtioiden vallanvaihdot tai romahdukset, talouselämän suuret käänteet ovat heille paljon mielenkiintoisempia toiminnan kohteita.
  Oleellista on ymmärtää temppeliherrojen looshilahkon näkemys : ystävät kamppailevat keskenään. Viedäänpä tämä käsite valtioiden välille ! Aikoinaan tämä ristiritarilahko perusti Eurooppaan ensimmäisen pankkilaitoksen, myös postilaitoksen. Perinne on pitkä ja ”pyhä”.
  Sanomalehtien ja valtamedian johdattelu supistaa ajattelun raameja äärimmilleen. Pankkiiritahot ovat hyvillään ihmisten johdateltavuudesta, siihen ne juuri pyrkivät. He leikkivät kissa – hiiri leikkiä ihmisillä.

  • Varmasti noin on ja onhan siitä paljon todisteita. Psykopaatit ja narsistit tykkäävät leikkiä ja kisailla keskenään ihmisten ja kansojen kustannuksella (rahoituksella).
   Näkeehhän sen jo esim. urheilusta.
   Paljoltihan se on juuri tuota yksilöiden tai joukkueiden sankaruus leikkiä suurimmasta ja kauneimmasta ja sitä suurin osa ihmisiä seuraa innoissaan ja vapaaehtoisesti alistuu sen vaikutuksille. Mutta eivät siinä mukana olevat silti mitään sanele.
   Järkevämpää olisi lopettaa taistelu kaukalossa ja tehdä jotain rakentavaa ja hyödyllistä. Miksi esim. tuota kaukalosotaa (lätkää) meille tyrkytetään ja miksi se meitä ylipäätään kiinnostaa? Ihan järjetöntähän se on. Ja kiihdyttää vain aggressio- ja tuhoviettiä meissä. Sama pätee väkivalta- ja pornofilmeihin.

 22. Tämäkin hyvä tietää ja pitää mielessä
  General Qasem Soleimani saved Christian lives in Syria — Soleiman ei tuhonnut kristittyjä Syyriassa

  Well pilgrims, there are Christmas trees in the newly re-built Christian churches of Aleppo and these, my brothers and sisters in Christ remember who stood by them in “the last ditch.”

  “Currently there are at least 600 churches and 500,000–1,000,000 Christians in Iran.” wiki below. Are they dhimmis? Yes, but they are there. There are no churches in Saudi Arabia, not a single one and Christianity is a banned religion. These are our allies?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200488

 23. Iranin kostoisku jossa ei menetetty ihmishenkiä koska Iran kertoi niistä etukäteen kertoo Iranin rauhan tahdosta.
  Se oli maltillinen viesti Trumpille: poistukaa täältä!

  Iran Lets Trump Avoid a War
  On Wednesday morning in the Middle East, Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps launched 22 missiles at two American-run bases in Iraq.
  The attack was symbolically significant but resulted in limited damage and no loss of life.
  It demonstrated Iran’s ability to hit American assets in the region, but was calculated to give President Trump an off-ramp from escalating tensions into an all-out war.

  Thankfully, he seems ready to take it. But even if war was avoided this time, heightened tensions and sporadic attacks will be the new normal in the Middle East.
  Still, it seems that the attack on Wednesday was intended as a warning rather than real retribution. Prime Minister Adel Abdul Mahdi of Iraq said that Tehran had warned him that the missiles were coming; reports say he passed that information on to American and Iraqi troops, as the Iranian military probably expected.
  The Iranians, with their sophisticated intelligence operations in Iraq, were also likely well aware of the layout of the bases that they hit, and knew American troops would be able to take cover from the rockets. All of this suggests that the Iranians wanted to minimize casualties, even as they projected strength.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200569

 24. Välipalaksi muutakin kuin sotaa — Hieno video, 5min, kannattaa katsoa ja nähdä pitkä upea Krimin silta joka yhdistää Krimin Venäjän mantereeseen
  Pitäisikö nousta junaan ja tehdä matka Krimille jossa historialliset aarteet odottavat…
  First Passenger Train Travels from St. Petersburg to Crimea, Gets a Very Russian, Very Jolly Welcome (Russian TV News)
  https://russia-insider.com/en/first-passenger-train-travels-st-petersburg-crimea-gets-very-russian-very-jolly-welcome-russian-tv

  Crimea Greets First Russian Passenger Train! Visiters Took 43.5 Hour Trip to Reach Kerch Bridge!
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=7rElOElzngI&feature=emb_logo

 25. Oikeastaan kilpaurheilu on darwinismia käytännössä. Ihminen laskeutuu eläimellisen kilpailuvietin alueelle, sen sijaan, että harrastaisi auttamista ja toimisi yhteisöllisesti ja rakentavasti. Tätä sovelletaan sitten uusliberaalisti talouselämään ja koko yhteiskuntaan, puhumattakaan sotimisesta. Oikeastaan aika juutalaistakin ideologiaa, Hammurabin lain toteuttamista, siis ei kristillisten arvojen mukaista, vaan barbariaa. Suuriin pakanallisiin urheiluhalleihin investoidaan miljoonia, ne ovat nykyajan temppeleitä.

  • Tuo liittyi kommenttisi varmaan Truth_hunter 9.1.2020 at 10:09 kommenttiini yllä.
   Tarkoitin juuri kilpaurheilua, en normaalia tervettä leikkimielistä kisailua.
   Pahimmillaan tuo mitä sanot näkyy ammattiurheilussa. Yhä yleisempää on ison rahan kerääminen urheilun kautta, Hammurabin lain mukaan.
   Kilpaurheilu vierottaa ihmisen sosiaalisesta elämästä ja monet huippu-urheilijat ovat suuria egoisteja ja narsisteja, jotkut jopa psykopaatteja.
   Kun tarve on aina voittaa niin ei voi olla todellinen ystävä.

 26. IS OTSIKKO TÄNÄÄN!

  > USA:n korkea-arvoinen kenraali on varautunut Irania tukevien ryhmien terroritekoihin >

  … eli toisin sanoen: USA:n korkea-arvoinen kenraali on varautunut Irania tukevien ryhmien – ELI OMIEN PROXY-JOUKKOJENSA – terroritekoihin!

 27. Iltalehdet kertovat
  Kanadan pääministeri Justin Trudeau: Meillä on todisteita siitä, että kone ammuttiin alas iranilaisohjuksella
  – Meillä on tiedustelutietoa ja todisteita useista viranomaislähteistä siitä, että kone ammuttiin alas iranilaisohjuksella, hän sanoi.
  Hänen mukaansa todisteita on sekä Kanadan että muiden maiden viranomaislähteistä. Yksityiskohtia todisteista hän ei suostunut erittelemään.

  Voisiko Iran toimia noin typerästi ja miksi? Kenelle se olisi kosto ja jo etukäteen? Oliko koneessa jotain tärkeitä ja vaarallisia Iranin vihollisia?
  Haiskahtaa kyllä enemmän mossadin juonelta. Iranista ehkä yritetään tehdä syyllistä maailman silmissä …?
  Jos Iranin todella voidaan osoittaa olevan koneen alas ampumisen takana niin sehän on lottovoitto Trumpille
  Noita ’todisteita’ kyllä löytyy tarvittaessa — kuten 9-11 kohdallakin
  jäädään odottelemaan

  • Pentagon Accuses Iran Of Downing A Ukrainian 737 But Its Evidence Is Flimsy
   By Moon of Alabama

   We are not saying that the claim that Iran shot down the Ukrainian Boeing 737 is a lie but we’ve been told so many outright lies and half-truths – from Saddam Hussien’s Weapons of Mass Destruction to claims about Assad’s chemical weapons attacks – that we should have learned to be a little more sceptical about any claims coming from the military-industrial-media complex.

   So it is with these latest claims that Iran shot down the Ukrainian Boeing 737 that went down near Tehran.

   Although western leaders like Boris Johnson and Justin Trudeau are mouthing these claims, the information appears to have originated from the Pentagon. That alone should make us suspicious, particularly given the steady stream of lies and disinformation from the Pentagon about Iraq, Syria and Iran. Ed

   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200605

   • Uncontained engine failures can damage the tanks of an airplane and can set it on fire. They can also lead to all kinds of other damage. Any plane that survives such an incident is very lucky.

    It is possible that an Iranian Tor system accidentally brought down the Ukrainian plane. It is also possible that it experienced an engine failure that ruptured the full fuel tanks and set it on fire. Something else like a bird strike may have cause engine damage. There are many other possibilities. (Mossad?)
    We will have to wait for more evidence and for the results of the ongoing investigation to learn what really happened.

    But there is one thing that we can say for sure. Two pictures of missile heads taken at an unknown location by unknown persons at an unknown time are not sufficient evidence for any accusations against Iran.

    https://www.moonofalabama.org/2020/01/pentagon-accuses-iran-of-shooting-down-a-ukrainian-plane-but-its-evidence-is-flimsy.html#more

    Eiköhän viralliset tutkimukset johda samaan kuin 9-11 kohdalla? ja Iranista tehdään syyllinen

  • Toisaalle laittelinkin jo:

   Tapaus näyttää selvältä ja kovasti samanlaiselta kuin MH17.
   Tutkahakuinen ohjus osui koneeseen edestäpäin.
   Koska osunut ohjus oli huomattavasti BUK:a kevyenpi, ohjaamo ei repeytynyt irti jne.

   Asiaa vahvistaa:
   -geopaikannettu video jossa ohjus osuu koneeseen
   -silminnäkijöiden kertoma
   -tutkadatan äkillinen katkeaminen
   -USA:n satelliittien havainnot kahdesta SA-15 laukaisusta tapahtumapaikalla
   -Iranin valehtelu ja todisteiden tuhoaminen

   Alueelta löytynyttä Tor ohjuksen hakupäätä ei ole vielä voitu varmistaa aidoksi.
   Koneen jäänteissä olevia reikiä ei vielä voi analysoida kuvien heikon laadun vuoksi.
   Koneen jäänteet on puskettu pillarilla kasaan, eikä Iran aio luovuttaa mustia laatikoita, joten jatkotutkimus lienee aika heikkoa.

   • Parempi varmaan onkin ettei luovuta mustia laatikoita.
    Niistähän nopeasti päädytään Iranin syyllisyyteen koska Iran on saatava syntipukiksi kaikin keinoin.
    Mitään puolueetonta tutkimusta turha edes odottaa kun lähtoasetelmat ovat tällaiset.
    Mitään järkevää ja oikeutettua syytä Iranilla ei iskuun ollut ellei koneessa sitten ollut jotain sodan kannalta merkittävää väkeä.

    • Ja kuvista nähdään että paljon ovat ruumiinpalasia jättäneet ihmisten tallottavaksi ja eläinten syötäväksi.

     Aivan kuten venäläiset teki Ukrainassa.

     Saastaista sakkia!!!

     Se jonka maha kestää voi googlettaa @RuptlyVU -mediat.

 28. Jos tuo pitää paikkansa, herää kysymys miksi kone ammuttiin alas?
  Sodan uhka on muutenkin jo olemassa, ja Iranilla on varsin moderni, hyvin järjestäytynyt armeija, joten en usko mihinkään vahinkoihin, varmasti tietävät tarkalleen siiviiliikenteen lentoreitit ym.

  • Tiedustelutiedot ja löytynyt ohjuksen osa viittaa Tor/SA-15 ohjukseen.
   Samoin se että ohjus osui keulaan tuhoten SSR lähettimen yms. aivan kuten MH17 tapoauksessa.

   Keulaan voi osua vain tutkahakuisella ohjuksella, edestäpäin. Pienet olaltalaukaistavat on lämpöhakuisia ja ne ei kykene osumaan muualle kuin moottoriin. Ohjuksen tulosuunnassa oli armeijan ilmatorjunnan alueita.

   Mikäli kyseessä olisi terrorismi, ei Iranilla olisi nähdyllä tavalla syytä valehdella ja tuhota todisteita.
   Terroristin olisi pitänyt kaapata/vallata Tor ohjusjärjestelmä.

   • mitkä ”tiedustelutiedot”?varmaan saadaan taas odottaa ”tietojen” julkaisua.jos nää patologiset valehtelijat kertoo että heillä tiedustelutietoja(nimettömiä..),kuitenkaan julkaisematta mitään,niin kuulostaa hiukan liian tutulta.

    ”Ja kuvista nähdään että paljon ovat ruumiinpalasia jättäneet ihmisten tallottavaksi ja eläinten syötäväksi.
    Aivan kuten venäläiset teki Ukrainassa.”
    kuinkas pitkään ne ”venäläiset” jätti,olix ny sun sanomisien mukaan susien ja koirien syötäväx ruumiit?pitää nyt vaan kysyä,kun tonkin jälleen vedät esille.
    aiemmassa kommentissas kerroit jo HERRASI higginsin tarinaa,että tor palasten kytköstä ei tonne voitu osoittaa,mutta nyt jo kerrot ” löytynyt ohjuksen osa viittaa Tor/SA-15 ohjukseen”,eli kumpaa aivopuoliskoos pitäis uskoo,jos joku haluaa juttuihis uskoo?
    ”ei Iranilla olisi nähdyllä tavalla syytä valehdella” ja tää väite perustuu mihinkä todisteisiin?kovasti on nopeesti taas ”tutkinnat” ja tuomarit toiminu,ja kohta varmaan pyövelikin

    • ”kuinkas pitkään ne ”venäläiset” jätti,olix ny sun sanomisien mukaan susien ja koirien syötäväx ruumiit?pitää nyt vaan kysyä,kun tonkin jälleen vedät esille.”

     Muistelen että viikko tapahtuman jälkeen kyläläiset kertoivat keränneensä löytämiään uhrien jäänteitä kylätien päähän ja että kulkukoirat niitä sieltä hakivat.
     Venäläisillä oli parempaa tekemistä kuin suojella turmapaikkaa.

     • juujuu,niinhän tapaat toistella…voitasko nyt sanoo kuulopuheita…varmaan bellingcatilta kuiskittu.
      ja varmaan jätettiin syystä,että sinne ei uskaltanu mennä???kumma,että toimitajia siellä kyllä oli ihan seuraavana päivänä,muta ei tommosesta ollu puhetta.sitten iraelilais pariskunta,jotka australian kansalaisuuden saanu,ne oli siellä ”etsimässä” tytärtään,heti parissa päivässä,kuvausryhmineen,eikä näkyny ruumiita niiden posaaratessa koneen osien päällä….mutta oot senverta pätevän kuulonen tutkijan tapanen,että varmaan mun tarvii sun sanaas uskoo….kun oot niin puolueettoman olonenkin,etkä ollenkaan asenteellinenkaan

      ”Venäläisillä oli parempaa tekemistä kuin suojella turmapaikkaa.”
      no tostahan soppa olis syntyny,jos siellä venäläiset olis hillunu,mutta näinhän varmaan tonkin oltava on,kun suuri tutkijalupaus tätäkin toistelee….varmaan oot yhtä riippumaton ja puolueeton kuin bellingcat…ehkä rahotuskin samasta paikasta

     • ”juujuu,niinhän tapaat toistella…voitasko nyt sanoo kuulopuheita…varmaan bellingcatilta kuiskittu.”

      Ei kun se oli paikallisten kyläläisten haastattelu jollekin TV kanavalle.

      >ja varmaan jätettiin syystä,että sinne ei uskaltanu mennä???

      Höpsis. venäläiset estivät tutkijoiden ja reporttereiden pääsyä koneen jäänteiden, kunnes siirtyivät taas Ukrainalaisia ampumaan. Mutta kyliin oli reporttereilla parempi pääsy.

      >”Venäläisillä oli parempaa tekemistä kuin suojella turmapaikkaa.”
      >no tostahan soppa olis syntyny,jos siellä venäläiset olis hillunu,

      No Venäläiset siellä oli, mukana jonkin verran Ukrainan venäläistä väkeä.

    • ”että tor palasten kytköstä ei tonne voitu osoittaa,mutta nyt jo kerrot ” löytynyt ohjuksen osa viittaa Tor/SA-15 ohjukseen””

     Höh.
     Palasenkuvaa ei voitu geopaikantaa ja kuvan esilletuoja suljettiin twitteristä.

     Sittemmin on tullut lisää viitteitä tor ohjuksen osallisuudesta.

     Iran näkyy NYT:n mukaan ampuneen ennenkin siviilikoneita Tor vehkeillään.

     • no,höh….kerropas nyt oikein,että mistä oot raapinu lisää todisteita ohjuksen osallisuudesta?ettei vaan menis taas pelkix väitteix
      ”kuvan esilletuoja suljettiin twitteristä.”…mitähän yrität tolla esittää,niinkun jonkinlaista aihetodistetta?varmaan iranilla valtuudet sulkee twittertilejäkin,joka näyttäis sitten hiukan toisen puolen touhuilta.
      ”Iran näkyy NYT:n mukaan ampuneen ennenkin siviilikoneita Tor vehkeillään”
      jaa-a,just en tiedä miten NYT:lla olis tommosesta tietoo,jota ei siis muualla oo?(en lukenu juttua)mutta tiedän kyllä jenkkien ampuneen iranilaisen matkustajakoneen alas…ja eikös NYT:ssa ollu hiukan ennen suleimanin salamurhaa,juttu jossa kyseisen herran kuolemasta fantasioitiin,että pelimiehiä lehdessä…

     • ja,pakko myöntää nyt kun tunnustus tullu,että voihan ne tor osaset olla olleetkin kyseiseen tapaukseen liittyneitä,että ehkä ne tiedustelulähteetkin oli kerran oikeessakin.
      erikoinen virhe kyllä iranilta,luulis hiukan paremmin tietävän mitä milloinkin ilmassa lentelee.siellä ei sentään ollu sananmukaisesti mikään sotatilakaan

 29. Meinaat siis, että entinen Rovaniemen Ilmatorjuntapatteriston komentaja ja ilmatorjuntatarkastaja ei tiedä mistä puhuu?
  Modernit MANPADIT osuvat kohteeseensa kaikista suunnista, eivätkä ole enää vain lämpöhakuisia. Näin on ollut jo joidenkin ohjusten osalta jo 80-luvun lopusta asti!

  Jäädään odottelemaan lisätietoja, tässä vaiheessa tiedetään vielä liian vähän…

   • Hieman suppeasti esitelty tuossa, nykyiset modernit MANPADIT ”keskustelevat” tutkajärjestelmien kanssa tarvittaessa. Tuo kone on helposti voitu ampua laser-ohjatulla manpadilla, tai hieman uudemmalla versiolla CLOS:sta!

    • Esitätkö nyt että terroristit olivat kaapanneet myöskin tutkajärjestelmät haltuunsa.

     Te venäjää fanittavat röllit olette aika uskomattomia! LOL!

     Entä miten sinä pimeässä laserohjaat IT ohjusta?
     Pimeänäkökiikarillako? LOL!

     Hienot on sinun terroristeilla MANPAD vehkeet.

     • Niin, Kimmohan ei tietenkään tiennyt, että MANPADEISTA löytyy night vision ominaisuus joko suoraan, tai lisävarusteena!

      Voit täysin luottaa Suomen armeijan kokeneen upseerin ja teknisen asiantuntijan arvioon. Joten kun luet sitä, pistä ne keharin aivosi sivuun!

      Lopeta kommenteistasi henkilökohtaiset törkeydet, en ole mikään helvetin venäläismielinen trolli. Luulisi sinun, ja muidenkin jo huomanneen tämän kommenteistani!

     • Vielä noista terroristien käyttämistä aseista.
      Jos Syyriaa käytetään esimerkkinä, näkyvät ne olevan monesti uusinta huutoa!
      Jo Afganistanin sodan aikana Britti-erikoisjoukkojen majuri totesi talebanin taistelijoiden olevan yhtä hyvin varustettuja, kuin heidän omat joukkonsa!

 30. Ainakin tämä iranilainen kommentti kertoo että Iranin jauhot pussissa olisivat puhtaat
  Iran has denied the accusations by Western leaders, with government spokesman Ali Rabiei describing it as a “psychological warfare against Iran”, according to state TV.

  He added: “All those countries whose citizens were aboard the plane can send representatives and we urge Boeing to send its representative to join the process of investigating the black box.”
  Hän lisäsi: ”Kaikki maat, joiden kansalaiset olivat lentokoneessa, voivat lähettää edustajia, ja kehotamme Boeingia lähettämään edustajansa liittymään mustan laatikon tutkintaprosessiin.”

  • ICAO määrää isäntämaata suojaamaan todistusaineiston, miksi Iran ei tehnyt sitä?
   Sen sijaan puskutraktorilla työnsivät romut läjään?

   Iran on myös kertonut mustien laatikoiden vaurioituneen, tällöin data on vaarassa joutua hukkaan koska Iranissa ei ole mitään tekniikkaa datan purkamiseen. Toivottavasti eivät yritä purkaa dataa ennen kuin tarvittavat asiantuntijat ja laitteet on saatavissa.

   • Mitenkäs se 9/11 ?
    Onhan se niinkin että kun vastassa ovat moraalittomat psykopaatit niin paras opetella toimimaan kuten he jos meinaa säilyä hengissä.
    Maailma ei kuitenkaan tule apuun. Vai lähettääkö suomi sinne erikoisjoukkoja ’suojelemaan’ maan hallintoa ettei maan öljyvaroja rosvota? (heh-heh).

   • No, kuitenkin pyysivät länttä avuksi tutkimuksiin(käytännössä tarkoittaa teknisten asiantuntijoiden lähettämistä Iraniin)
    Nehän näkisivät heti mikä on homman nimi!?
    Ei tuossa ole mitään järkeä…

    • Kummallista minusta kun toinen osapuoli saa surutta hyökätä ja tappaa ja tuhota muita keinoja kaihtamatta mutta toisen pitäisi olla vain nöyrä vastaanottaja.
     Usalle ja Israhelille suodaan psykopaatin vapaudet ja oikeudet mutta iranilaisten pitäisi kädet ristissä luottaa vain Allahiin vaikka he ovat se jonka kimppuun käydään.
     Minun oikeudentajuni ei vaan sellaista kieroa meininkiä hyväksy. Mutta moni täällä näyttää hyväksyvän vääryyden.

     • Eikös niin tehty Wtc:n kohdallakin?
      Tutkijat varmaan olisivat tehneet Iranista syyllisen joten Iran katsoi tämän parhaaksi ratkaisuksi ?

     • Kimmo on taas kuutamolla kuten ennenkin. Ukrainalaiset turman tutkijat ei ole nähneet mitään puskutraktoreita puskemassa mitään putoamispaikalla. Ukrainan ulkoministeri on pyytänyt että lehdistö ei levittäisi valeuutisia tutkinnasta ja turman syistä kun ne selviää tutkimuksen päätyttyä, kun ukrainan presidenttikin oli spekuloinut ohjuksella

     • Tuolla on Ukrainan tutkijoiden ensikommentit, ennen Iranin tunnustusta:
      https://sinikivi.com/media/kunena/attachments/790/EN7Mm0NWkAAo3vm.png

      Sittemmin heidät päästettiin näkemään myös koneen ohjaamon osat.
      Kaikki oli jo siivottu pois turmapaikalta, pillareilla läjään.
      Täydellisen sekasortoisesta pillarisiivouksesta on runsaasti kuvia.
      Esim:
      ”Ukraine top security officer showed BBC photos showing how Iran using bulldozers placed all aircraft debris on a large pile. This is not how an investigation should be done!”
      https://twitter.com/marcelvandenber/status/1216309529857658880?s=20
      Ja:
      https://twitter.com/shahroo12724517/status/1216431913759584257?s=20

      ”This is how Ukrainian team of experts saw the PS752 wreckage. Only after they saw what they saw and pressed Iran with their findings, Tehran admitted it did shoot down the plane. – pics via office of UA’s president”
      https://twitter.com/myroslavapetsa/status/1215969043808686080?s=20

     • Ihmisten jäänteitä alueelle kuitenkin jätettiin paljon.
      Toivottavasti ammattitaitoinen väki pääsee ne vielä hakemaan ennen kuin eläimet syö kaiken.

   • Niinhän onnettomuustutkinnassa tehdään että ensin merkitään romujen paikka maastossa karttaan ja merkityksellisemmät osat erotellaan romuista ja sitten romut kuormataan vietäviksi sisätiloihin koneen rungon kokoamiseksi.
    Iran teki aivan oikean päätöksen tutkia koneen putosmissyyn itse ettei tutkinnasta tule JITn faketutkimuksen toisintoa. Tosin ukrainalaiset on tämän JITn faketutkimuksen tekijöitä että saapa nähdä mitä ne keksii. Boiengilla ja amerikkalaiskanadalaisella moottorivalmistajalla on aihetta huoleen kun korvsukset ja maineen menetys odottaa ja Trump ja Kanadan pääministeri Trudeau onkin jo alkaneet Iranin syyttelykampanjan.

 31. Minäkin aina kuvaan pilkkopimeässä kaukaa kentältä lähteviä lentokoneita. Eihän sitä tiedä, jos vaikka saisi tallennettua ohjuksen osuman.

 32. Persut on propagandisteja parhaasta päästä eli poliitisena eläiminä haistavat aina tilaisuuden nostaa kannatustaan kuten tällä Qassem Soleimanin murhan ylistyksellä ja terroristiksi haukkumisella vaikka varmasti tietävät että USAn sotiminen lähiidässä on tuonut pakolaiset Suomeenkin, äkkiä ovat unohtaneet Soinin aikaisen pakolaistulvan Suomeen.
  Trump ei varmasti pysty estämään Amerikan deep staten päätöksiä sodista ja kaaoksesta lähiidässä ja muualla vaikka haluaisikin mutta jostahan on persujen etsittävä idoli kannattajilleen ja täälä kertaa se on sekopää Trump.
  Eipä hallituskaan ole arvostellut USAn tekemää murhaa millään tavalla mutta kyllä Irani vastaiskua sillä verukkeella että isku kohdistui myös tukikohtaan jossa oli myös suomalaisia ”rauhanturvaajia” mutta se pitäisi suomen ministerien tietää että jos lähettää USAn miehityskoalation mukaan solttuja että voidaan ampua kohti.

 33. Pälä, pälä!
  Vihervasureita äänestämällä kaikki muuttuu kullaksi ja velatkin saataviksi….

 34. Päivän selvää että boeing on syvällä omassa paskassaan. Jenkkien ylihintaista romua. Kiina tekee nykyään samat härpäkkeet 1/3 hintaan. Tällä kaikella valehtelulla ja Kiinan mustamaalaamisella sumutetaan ihmisiä ostamaan kapitalisti porvareilta. Eikä tyhmä ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Ylivelkaantuneet jenkit kuolon kourissaan jakaa sanktiotaan, mutta kehitykselle ne ei mahda mitään. Made in China.

  • Iran ei myönnä mitään koska siihen ei ole mitään syytä kuten ei Venäjälläkään mh17n tapauksessa. Trump on nyt kuulemma hiljaa ja huolestunut Iranin tilanteesta, olisiko USAn iranilaiset kätyrit saaneet haltuunsa manpadin ja Trump pelkää niiden kiinnijäämistä.

    • ”New York Timesin mukaan virheen taustalla oli matkustajakoneen odottamaton kääntyminen kohti sotilastukikohtaa.” (Uusi Suomi)

     Jos tuota odottamatonta kääntymistä kohti sotilastukikohtaa ei olisi kerrottu, asia olisi ollut täysin tai helpommin uskottavissa. Seikka antaa aihetta spekuloinnille dealistä USAN ja Iranin välillä.

     • Kone ei kääntynyt kohti sotilastukikohtaa. Yöllä oli jo neljä konetta lentänyt samasta kohtaa.

      Mutta kun työvuoro vaihtui klo06:00, uusi miehistö panikoi kun seuraava kone nousi kentältä.

    • Joo, helvetin noloa Iranin kannalta! Amerikkalaisten ”aggressio” tuomittiin aika laajalti maailmalla, mutta nyt kaikki sormet osoittavat Iranin suuntaan. Iran pelasi omat korttinsa typerästi, vaikka vahingosta kyse olikin.

     • ”Joo, helvetin noloa Iranin kannalta!”

      Mielestäni on jotenkin käsittämätöntä että tuollaista pääsee tapahtumaan.
      Onko vain tuuria että vahinkoja on viimeaikoina sattunut vain Putinin kavereille? Vai johtuuko se siitä että ne on vain sekalaisempaa/arvaamattomanpaa/epäpätevää sakkia?

      Neuvostoliiton aikan ampuivat sentään tahallisesti siviilikoneita, sittemmin lipsahtelee vahingossa. Tunnustamattomuuden linja on säilynyt Venäjällä ja miksipä sitä tunnustamaan jos omatunto ei soimaa eikä kukaan vaadi.

      Suomessakin voisi joku tutkia kunnolla minkälaiset toimintaohjeet meillä on. Ainakin siviilikoneita käytetään harjoitusmaaleina kun ohjuksia ei ole ladattu.

    • USAn kybersodan seuraukena ukrainalaiskone ammuttiin alas koska Iranin tutkia oli häiritty ampumisen aikoihin USAn toimesta ja se aiheutti matkudtaja koneen lähdön viivästymisen ja kone oli menossa kohti tukikohtaa ennen kuin joutui kääntymään kohti lentokenttää moottorin räjähdettyä. Ainoa epäselvä asia on ampuiko sitä vallankumouskaartin sotilaat vai amerikkalaisten tukema Iranilainen terroristi ryhmä MEK. Kyseessä on kuitenkin USAn järjestämä falseflag joka onnistui yli odotusten USAn kannalta mutta huhutaan että oli ammuttu kaksi ohjusta eli oliko molemmat ampuneet.

 35. Informaatiosodankäynti näiden siviilikoneiden alasampumisten yhteydessä pyörii tosiaankin aika villinä niin MH17 tapauksen Itä-Ukrainassa kuin tämän Iranin tapauksen yhteydessä. Olisikin toivottavaa, että jollain lentoalan kansainvälisellä organisaatiolla olisi todella objektiiviseen tulokseen pyrkivä elin, jota eivät erilaiset poiiittiset intressit heiluttelisi. Jotenkin tämä toive tuntuu aika heiveröiseltä poliittisten intressien ristitulessa.

  Satuin vasta näkemään National Geographic -kanavan ohjelman Lentoturmatutkinta, jossa käsiteltiin MH17 tapausta Itä-Ukrainassa. Tavallisissa onnettomuustapauksissa lentoturmatutkijat toimivat hyvin ja pääsevät aika hyviin tuloksiin. Itä-Ukraina -tutkinnassa mieltäni jäi kuitenkin vaivaamaan pari seikkaa. Ensinnä ohjelmassa kerrottiin kyllä aivan ok., että hollantilaisten tutkijoiden pääsy tapahtumapaikalle estyi alussa pitkäksi ajaksi alueen sotatoimien vuoksi.

  Sitä ei kutenkaan mainittu, että ko. sotatoimet aloitti jostain syystä Ukraina eivätkä kapinalliset, kuten Suomenkin tiedotusvälineissä silloin kerrottiin. Toinen mietityttämään jäänyt kohta oli päättelyketju siitä, mistä kohdasta koneen pudottanut ohjus oli ammuttu. Päättely esitettiin hieman epäselvästi, koska siinä todettiin vain, että ohjus olisi ammuttu kapinallisten puolelta, koska kone olisi pudonnut aerodynaamisesti suoraan sinne osuman jälkeen.

  Sain sen vaikutelman, että arviossa ei olisi huomioitu sitä, että lähes 1000 km/t lentävä kone olisi jatkanut hitausvoiman vuoksi matkaansa osuman jälkeen, eikä siis olisi pudonnutkaan suoraan alas, kuten ohjelmassa tunnuttiin oletettavan. Tällöin ohjuksen ampumiskohta olisi arvioitu väärin.

  En tiedä, ovatko edelliset johtopäätökseni oikeita vai vääriä, mutta tällaisen informaatiovyörytyksen keskellä kaikkien kyllä olisi hyvä käyttää myös omaa päätään yrittäessään arvioida, mikä on totta ja mikä ei. Noissa molemmissa tapauksissa minun on hiukan vaikea ymmärtää, miksi Itä-Ukarinan kapinalliset tai Iran olisivat ainakaan tarkoituksellisesti ampuneet alas siviilikoneita.

  Sen kaltainen toiminta sopisi kyllä paremmin johonkin CIA:n tarkoitulliseen propagandaoperaatioon.

  • Saman ohjelman nähneenä jotenkin näytti että se ei ole niin perusteellinen kuten yleensä ja amerikkalaisten ilmoittamasta ampuma paikasta on niin pitkä matka putoamiskohtaan emämaaukrainassa ja jos osuman jälkeen kone liiti kymmenen kilometriä ennen maahansyöksyä niin edes bukilla sitä ei olisi saatu ammuttua liian pitkän etäisyyden takia ja tuskin edes maahan syöksypaikkan olisi yltänyt, hyvä huomio.

 36. Aika karmeaa kuunneltavaa minusta oli myös Kanadan pääministeri Justin Trudeaun paatoksen kyllästämä Iranin syyttely. Se kuka syytösten takana oikein on, selittynee sillä kun muistetaan, että Kanadan valtionkin päämies on Elisabeth 2.

  Iranilaisen toimittaja Elijah J. Magnier tuo artikkalissaan ” Iran’s Message Behind Attacks On US Bases In Iraq And Its Consequences” esille asioita, joita länsipropaganda pyrkii estämään tulemasta julki.

  https://iranian.com/2020/01/08/irans-message-behind-attacks-on-us-bases-in-iraq-and-its-consequences/

  • ”..että Kanadan valtionkin päämies on Elisabeth 2.”
   Juuri noin …. tätä hoviporukkaa, jäännettä tai ’jätettä’ riittää vielä joka epätoivoisesti taistelee mielivaltansa ja hukkumassa olevan imperiuminsa puolesta
   Ja hyvä muistaa että siellä Elisabrthin luona Trumpkin ensimmäisenä vieraili valtaan päästyään

   Did Pompeo Dupe Trump Into the Soleimani Hit??
   MIKE WHITNEY
   Donald Trump is under the illusion that the fracas with Iran is over. He thinks that Iran’s pinprick missile strikes on US bases in Iraq have assuaged Tehran’s thirst for revenge.
   But he’s wrong.
   The missile strikes were merely the first salvo in an epic cage match between Iran’s Axis of Resistance and its 70 year-long nemesis, the United States. As Iran’s Supreme Leader said on Wednesday, the missile attacks were not sufficient payback for the assassination of Iran’s most decorated military hero, Qassem Soleimani. They were just “a slap”, just Round One in what will surely be a long and bloody campaign aimed at driving the US out of the Middle East.
   https://www.unz.com/mwhitney/did-pompeo-dupe-trump-into-the-soleimani-hit/

   Vaikkei tällaisessa sotimisessa saisi nähdä mitään positiivista niin pakko myöntää että kuitenkin se että jokin muukin taho kuin Kiina ja Venäjä taho haluaa asettaa sionisti- ja illu-mafian psykopaateille rajoja tuntuu hyvältä.

   • Se että kuningatar, kuninkaat (ylimystön jäänne todellakin heh heh…) tai poliitikot olisivat jotenkin valtioiden johdossa on pelkkää teatteria. Olemme siirtymässä siihen aikaan, jolloin päitä, titteleitä ja kruunuja alkaa tippumaan tiheään tahtiin, eli jotain hyvää tästä tulevasta systeemin romahtamisesta sentään seuraa.

 37. sivusta tarkkaillessa…

  ”Venäjän ulkoministeri: Iranin syyttämiseen lentoturmasta ei perusteita”

  VastaValkean porukka: Iranin syyttämiseen lentoturmasta ei perusteita

  Linja lienee muuttumaton myös jatkossa.

  • Katteettomaan syyttelyyn perusteet on vain sillä joka ei kunnioita oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä.
   Jos tarkoitat sitä kun sanot ”Linja lienee muuttumaton myös jatkossa” niin toivottavasti se pysyy muuttumattomana.
   Kun kommenttejasi lukee niin sinulle näyttäisi sopivan toisenlainen linja.

  • ”VastaValkean porukka: Iranin syyttämiseen lentoturmasta ei perusteita” Vastavalkea ei ole julkaisuna ottanut mitään kantaa kyseiseen lentoturmaan.

 38. Luin juuri
  Iranin tunnustus yllätti asiantuntijan – tämän takia hirveää virhettä ei salattu

  Siis Iran on myöntänyt erehtyneensä… yllätys on että ilmiselvä erehdys on tapahtunut mutta toisaalta kun tietää missä paniikissa Iran on joutunut elämään ja koko ajan elää niin se on inhimillistä.
  Nyt voi kysyä missä viipyy USAn vastaava myöntäminen 9-11 suhteen ?
  Sitä lienee turha odottaa

  ”Aaltola huomauttaa, että toisaalta Iran tiesi Venäjän kokemuksesta, mitä kieltolinjalle lähtemisestä seuraa. Väitteet ja todisteet roikkuvat kaulalla vuosia, hän sanoo.” (Iltasanomat) … siis ei USAn 9-11 tai muista lukuisista kokemuksesta vaikka niiden todisteet roikkuvat ikuisesti USAn kaulalla.
  Miksei A maininnut niitä ?

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006369538.html

  • Tuossahan asia on selkeästi sanottu
   –Inhimillinen virhe Yhdysvaltojen seikkailupolitiikan aiheuttaman kriisin aikana johti katastrofiin, Iranin ulkoministeri Javad Zarif kirjoitti Twitterissä.

   Hän sanoi, että kyseessä on ”surullinen” päivä ja esitti anteeksipyynnön lentoturman uhrien perheille.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/420b4e34-4d8c-45b7-af0e-cc171e170a91

   USA&Israel&Nato-koaliitio jos kuka on vastuussa tapahtumasta. Jos ketä tahansa riittävän kauan ja tehokkaasti uhkaillaan ja ärsytetään niin vastuu on uhkaajalla jos jotain tapahtuu.
   Tuo nyt lienee jokaiselle täyspäiselle päivänselvä asia. Ja asiahan sanotaan jo juutalaisten Toorassa: jos joku uhkaa sinut tappaa niin nouse ja tapa sinä hänet ensin.
   Korvausvelvollisia ovat myös uhkaajat.
   Kun tämä koaliitio on tuhonnut Lähi-itää niin eikö se ole myös korvausvelvollinen kaikista aiheuttamistaan tuhoista.

 39. Jotenkin pitäisi vielä saada Iran noudattamaan kansainvälisiä säädöksiä, esimerkiksi onnettomuustutkinnassa.

  Ilman bellingcatin kaltaista kansalaisjournalismia, totuus turmasta olisi ehkä saatu kokonaan pimitettyä.

 40. KimmoK yrittää yhä manipuloida täällä lukijoita sanomalla ”kone ei tehnyt mitään yllättävää”. No, jos matkustajakone sai jo heti starttivaiheessa moottorivian niin ei ole tietenkään yllätys mitä siitä seuraa. Teheranin lentokentän sijainti on vuoristoinen ja hankala ja lisäksi kone saattoi olla ”ylipainoinen”. MH 17 tutkimuksissa aktiivisesti osallistunut pilotti Peter Haisenko ainakin arvelee näin olleen. Liikaa lastia ja ainakin moottorivika on varma. Matkustajakoneen ampuminen ohjuksella on hänen mukaan mahdottomuus (vertaa MH17).
  Jälleen sama kaava USAlla ja Kanadalla on hallussaan satelliittikuvia, joita ei siis myös tällä kertaa edes näytetä.

  Herää kysymys miksi Iran myöntää ampuneensa matkustajakoneen vahingossa alas, mikä temppu on Haisenko mukaan täysi mahdottomuus.

  https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2020/ist-die-ukrainische-b-737-in-teheran-abgeschossen-worden/?fbclid=IwAR182V_1PxuhkuEsqu891viJHp0L4Dy3OzDIVgI356ki-I87hvcU-xRLjxk

  • Kimmo on omassa sarjassaan ja illumafian tukimies tai ainakin kyvytön näkemään sitä syyllisenä oikein mihinkään.
   Muistan itsekin lukeneeni tuon saksalaisen? hävittäjälentäjä Haisenkon MH17 alasampumiseen liittyvän järkeen käyvän artikkelin aikoinaan. Se oli erittäin uskottavan tuntuinen.
   Miksi myöntää? Ota näistä selvää… Olisiko sitten niin että nykyisin on ohjuksia joilla se onnistuu ?

  • Haisenkon jutut oli naurettavia jo mh17 aikaan.
   Hänen isänsä oli Venäläinen ja poikansa puheet isänsä ideologian mukaiset.

   Jutut uppoaa vain aivopestyihin putinin fasisteihin ja vanhoihin kommunisteihin täällä vastavalkeassa.

   • Haisenkon havainnot on vahvistaneet myös Etyijin tarkastajat suoraan turmapaikalla. Kimmo tekee rotuhygieenisiä päätelmiä toisten poliittisuudesta vanhempien kansallisuuden perusteella.

    • Etyj tarkkailija kertoi että MH17 vauriot olivat kuin konekiväärin ampumia, mutta kaikki kuvia katsoneet näkevät ettei kyseessä todellakaan ollut konekivääri.

     Tarkkailija sanoi myös ettei hän aseista juurikaan mitään tiedä.

     Onnettomuuden syyn tutkinta päättyi 2015 ja lopputulos oli että kone on ammuttu koneen edestäpäin tulleella ohjuksella.
     Rikostutkinta tuli samaan johtopäätökseen.

     Iranin tapauksessa samanlainen SSR transponderin vaikeneminen kertoi samantapaisesta turmasta (iso ohjus osui edestäpäin).

    • Haisenkon tarinat oli fysiikan lakien vastaiset jo MH17 tapauksessakin ja siten hänen kertomansa voi unohtaa.

 41. Jos joku on fasisti niin näet sen kun katsot peiliin. Juuri sellainen kaksilla standardeilla öykkäröivä lännen punaniska natsipelle.

  • Sanomaasi lainaten:
   ”Päivän selvää että Juntti Einari on syvällä omassa paskassaan. ”

  • Mielenkiintoista on ollut seurata että kansa repii alas Suleimanin julisteita ja välttelee tallomasta hallituksen kadulle maalamia Yhdysvaltain ja Israelin lippuja…

   Iranin kansa siis vaikuttaa vähemmän vihaan taipuvaiselta kuin hallinto.

   Ehkä ihmiskunnalla on toivoa, jos hallintokoneistoihin saadaan tolkkua lisää.

   • Kimmokin aikoo normalisoida Iranin hallinnon kuten jenkitkin aikoo vaikka jenkkien pitäisi normalisoida oma hallintonsa jota ei kyllä tule lähisakoina tapahtumaan. Muutama sata iranilaista osoitti mieltään. johon niillä on ihan oikeus kaartin töppäyksen vuoksi jos se siksi ilmenee mutta videossa ei näy ohjuksen iskeytymistä koneeseen mutta nyt netissä on yhdistetty ohjuksen laukaisu ja moottorinnputoamisvideo yhteen että näyttäisi ohjuksen osuneen koneeseen eli videoiden muokkaus on taas alkanut, miksikähän

    • ”videossa ei näy ohjuksen iskeytymistä koneeseen mutta nyt netissä on yhdistetty ohjuksen laukaisu ja moottorinnputoamisvideo yhteen että näyttäisi ohjuksen osuneen koneeseen”

     Älä puhu pehmeitä.
     Toisen ohjuksen laukaisusta on yksi video julkisuudessa.
     (ensimmäistä ei kukaan kerinnyt kuvata)
     Toisen ohjuksen osumasta on myös yksi video julkisuudessa.

     Niiden aitous on tarkistettu.

     Kone lensi ohjusten jälkeen ainakin minuutin ennen kuin tuli maahan.
     Moottorit tiettävästi pysyi mukana about 20km, eli maahan asti.

   • ja varmaan et oo käyttäny lähteinä voice of american persian osaston juttuja….vaan yhtä riippumattomia,kuin bellingcat…..

     • eli pitäiskö nyt ajatella,että VOA:n porukoita ei olis teheranissa?ja ilmeisesti et itsekään pitäis siis voice of american kautta tulevaa tarinaa totuuden mukaisena tai puolueettomana??kun nyt noin meet ”paikallisten” suojiin,pitään yllä tarinaa
      ja esim toi taghvaee ihan vaan normaali paikallinen kadun tallaaja?
      kenen leipää syöt….

 42. Iran’s Accidental Downing of a Ukrainian Plane Is Already Being Used to Smear MH-17 Skeptics
  MAX PARRY
  … In the days following, a second obscure video surfaced which only increased this suspicion. Meanwhile, Western governments quickly concluded that an anti-aircraft surface-to-air missile brought PS752 down and were eager to point the finger at Iran before any formal investigation. Many people, including this author, were admittedly skeptical as to how a plane taking off from Tehran could have been mistaken five hours after the strikes in Iraq.
  … Many have noted that Iran’s honorable decision to take responsibility for the catastrophe is in sharp contrast with Washington’s response in 1988 when the U.S. Navy shot down Iran Air Flight 655 scheduled from Tehran to Dubai over the Strait of Hormuz in the Persian Gulf, killing all 290 occupants, after failing to cover it up.
  Just a month later, Vice President George H.W. Bush would notoriously state he would “never apologize for the United States of America. Ever. I don’t care what the facts are.” Although he was not directly referring to the incident, one can only imagine what the reaction would be if Iranian President Hassan Rouhani were to say the same weeks after shooting down the Ukrainian plane, let alone an American one. Predictably, Tehran’s transparency has gone mostly unappreciated while the Trump administration is already trying to use the disaster to further demonize Iran.
  …Oddly enough, Ukrainian International Airlines is partly owned by the infamous Ukrainian-Israeli oligarch, politician and energy tycoon Igor Kolomoisky, who was notably one of the biggest financiers of the anti-Russian, pro-EU coup d’etat which overthrew the democratically elected government of Viktor Yanukovych in 2014. Kolomoisky is also a principal backer of current Ukrainian President Volodymyr Zelensky whose dubious phone call with Trump resulted in the 45th U.S. president’s impeachment last month. In another astounding coincidence, Kolomoisky’s Privat Group is believed to control Burisma Holdings, the Cypress-based company whose executive board 2020 presidential candidate Joe Biden’s son Hunter was appointed to following the Maidan junta. The former Vice President admitted that he bribed Ukraine into firing its top prosecutor who was looking into his son’s corruption by threatening to withhold $1 billion in loan guarantees.

  Kolomoisky, AKA “the Chameleon”, is one of the wealthiest people in the ex-Soviet country and was formerly appointed as governor of an administrative region bordering Donbass in eastern Ukraine following the 2014 putsch.
  He has also funded a battalion of volunteer neo-Nazi mercenaries fighting alongside the Ukrainian army in the War in Donbass against Russian-speaking separatists which the military aid temporarily withheld by the Trump administration that was disputably contingent upon an investigation of Biden and his son goes to.
  In 2014, another infamous plane shootdown made international headlines when Malaysian Airlines Flight 17 (MH17) scheduled from Amsterdam to Kuala Lumpur was shot down over the breakaway Donetsk People’s Republic (DPR) in eastern Ukraine, killing all 298 passengers and crew.

  https://www.unz.com/article/irans-accidental-downing-of-a-ukrainian-plane-is-already-being-used-to-smear-mh-17-skeptics/

 43. ’The Saker’ – Herkkupala lukijoille
  The Saker Interviews Michael Hudson
  THE SAKER AND MICHAEL HUDSON

  The Saker:
  Trump has been accused of not thinking forward, of not having a long-term strategy regarding the consequences of assassinating General Soleimani. Does the United States in fact have a strategy in the Near East, or is it only ad hoc?

  Michael Hudson:
  Of course American strategists will deny that the recent actions do not reflect a deliberate strategy, because their long-term strategy is so aggressive and exploitative that it would even strike the American public as being immoral and offensive if they came right out and said it.

  President Trump is just the taxicab driver, taking the passengers he has accepted – Pompeo, Bolton and the Iran-derangement syndrome neocons – wherever they tell him they want to be driven. They want to pull a heist, and he’s being used as the getaway driver (fully accepting his role). Their plan is to hold onto the main source of their international revenue: Saudi Arabia and the surrounding Near Eastern oil-export surpluses and money. They see the US losing its ability to exploit Russia and China, and look to keep Europe under its control by monopolizing key sectors so that it has the power to use sanctions to squeeze countries that resist turning over control of their economies and natural rentier monopolies to US buyers. In short, US strategists would like to do to Europe and the Near East just what they did to Russia under Yeltsin: turn over public infrastructure, natural resources and the banking system to U.S. owners, relying on US dollar credit to fund their domestic government spending and private investment.

  This is basically a resource grab. Soleimani was in the same position as Chile’s Allende, Libya’s Qaddafi, Iraq’s Saddam.
  The motto is that of Stalin: “No person, no problem.”

  —— Comments:
  Sean says:
  January 9, 2020 at 9:50 pm GMT • 1,000 Words
  This is basically a resource grab. Soleimani was in the same position as Chile’s Allende, Libya’s Qaddafi, Iraq’s Saddam. The motto is that of Stalin: “No person, no problem.” —-
  https://www.unz.com/tsaker/the-saker-interviews-michael-hudson-2/

 44. Hiljattain valtamedioissa ja myös Magneettimediassa uutisoitiin, kuinka Yhdysvaltojen korruptoitunut sionistipresidentti Donald Trump salamurhautti Irakissa Bagdadin lentokentällä Lähi-idän ansioituneimman antisionistin, kenraali Qassim Suleimanin ohjusiskulla, jonka vaikutuksesta kenraali sai marttyyrin viitan maanpäälliselle muistolleen.
  Tästä johtuen Iran joutui tekemään vastaiskun ohjuksilla Yhdysvaltojen tukikohtiin Irakissa, mutta tarkoituksella niin kirurgisesti, että vahinkoa ei juuri tullut.
  Huolimatta Yhdysvaltojen edellä mainituista terroriteoista, Suomen ”tasavallan” presidentti Sauli Niinistö tuomitsi juuri Iranin suvereniteettiaan puolustavat iskut. Mikäli Suomi olisi toiminut kansainvälisten oikeudellisten periaatteiden mukaisesti, olisi sen pitänyt tuomita Yhdysvaltojen tekemät salamurhaiskut.

  http://www.magneettimedia.com/suomen-suhde-kansainvaliseen-oikeuteen-iranin-ja-usan-valinen-konflikti/

  • Trump’s Killing of Soleimani: New “Worst Mistake in US History”
   KEVIN BARRETT
   Donald Trump occasionally utters unspeakable truths. In March 2018 he called Bush Jr.’s decision to invade Iraq “the worst single mistake in US history.” Earlier, Trump had said that Bush should have been impeached for launching that disastrous war.
   https://www.unz.com/kbarrett/trumps-killing-of-soleimani-new-worst-mistake-in-us-history/
   Linkistä :
   … The apocalyptic scenario (of USA) may not be accidental. Mike Pompeo, who is widely believed to have duped Trump into ordering the killing of Gen. Soleimani, may have done so not only on behalf of the extremist Netanyahu faction in Israel, but also in service to an apocalyptic Christian Zionist program that yearns for planetary nuclear destruction.
   Pompeo is ardently awaiting “the rapture,” the culmination of Christian Zionist history, when a global nuclear war begins at Megiddo Hill in Occupied Palestine and consumes the planet, sending everyone to hell except the Christian Zionists themselves, who are “beamed up” Star Trek fashion by none other than Jesus himself.

   Whether it goes down in radioactive flames or in a kinder and gentler way, the US empire, as unstable as its leaders, is nearing the final stages of collapse. “Very stable genius” Trump and Armageddonite Pompeo may have hastened the inevitable when they ordered the fateful killing of Gen. Soleimani.

   • Jatkona linkin artikkelista sille joka ei jaksa lukea koko artikkelia:

    Trump’s decision to martyr the great Iranian general and the celebrated Iraqi commander was perfectly timed to unite Iraq against the American occupation. Prior to the murder, Iraq was in the midst of color-revolution chaos, as demonstrators protested against not just the US and Israel, the real culprits in the destruction of their country, but also Iran, Iraqi politicians, and other targets. Those demonstrations, and the murders that marred them, were orchestrated by Gladio style covert US forces. As Iraqi Prime Minster Abdul Mahdi explained:

    “… I visited China and signed an important agreement with them to undertake the construction instead (of an American company). Upon my return, Trump called me to ask me to reject this agreement. When I refused, he threatened to unleash huge demonstrations against me that would end my premiership.

    “Huge demonstrations against me duly materialized and Trump called again to threaten that if I did not comply with his demands, then he would have Marine snipers on tall buildings target protesters and security personnel alike in order to pressure me. I refused again and handed in my resignation. To this day the Americans insist on us rescinding our deal with the Chinese.

    “After this, when our Minister of Defense publicly stated that a third party was targeting both protestors and security personnel alike (just as Trump had threatened, he would do), I received a new call from Trump threatening to kill both me and the Minister of Defense if we kept on talking about this ‘third party’.

    “I was supposed to meet him [Soleimani] later in the morning when he was killed. He came to deliver a message from Iran in response to the message we had delivered to the Iranians from the Saudis (as part of a peace initiative).”

    So Trump lured Soleimani to Tehran with a peace initiative, then ambushed him. That’s why Soleimani was traveling openly on a commercial flight to Baghdad International Airport. He thought he was under US protection.

    Abdul Mahdi’s explanation rings true. It reflects the views of most Iraqis, who will be galvanized by Trump’s atrocious actions to resume their insurgency against US occupation.

 45. Trump and Congress Double Down on Demonizing Iran
  Will the national security nightmare ever end?
  PHILIP GIRALDI
  Jos halutaan vakavasti ymmärtää, kuinka harhaisia päätöksentekijöitä Washingtonissa on, on tarpeen tutkia vain presidentin ja kongressin vastaukset Iranin kenraalimajuri Qassem Soleimanin murhaan.
  Ensimmäinen vastaus tuli Donald Trumpin muodossa, joka oli suurelta osin epäjohdonmukainen yhdeksän minuutin itseä ylistävä puhe, jossa selitettiin, mitä hän oli tehnyt ja miksi.
  Sitä seurasi edustajainhuoneen sotavaltuuksien sitova päätöslauselma, joka oli kaikki teatteria eikä tee mitään mikä rajoittaa presidentin yksipuolista lupaa käydä sotaa islamilaisen tasavallan kanssa.

  Raportoitiin, että Trumpin puheen olivat kirjoittanut avustajat kiireellisesti illalla ennen sen esittämistä ja … että se oli täynnä valheita ja puolitotuuksia, ja sen tarkoituksena oli vakuuttaa amerikkalaisille, että presidentti piti heitä turvassa. Aloituslinjaa voidaan hyvinkin pitää jonkinlaisena vitsinä:
  ”Niin kauan kuin olen Yhdysvaltojen presidentti, Iranilla ei koskaan anneta ydinaseita.”
  Trump on itse asiassa tehnyt enemmän varmistaakseen, että Iranilla on ydinase kuin kukaan muu presidentti vetäytyessään äkillisesti yhteisestä kokonaisvaltaisesta toimintasuunnitelmasta (JCPOA) ja murhatessaan Soleimanin, jotka molemmat seikat yhdessä ovat vakuuttaneet Iranin johdon siitä, ettei Yhdysvaltojen presidentin kanssa ole mahdollisuutta kohtuulliseen neuvotteluratkaisuun, jopa kun hän väittää haluavansa neuvotella.

  If one seriously seeks to understand how delusional policymakers in Washington are it is only necessary to examine the responses by the president and Congress to the assassination of Iranian Major General Qassem Soleimani. The first response came in the form of a Donald Trump largely incoherent nine-minute self-applauding speech explaining what he had done and why. It was followed by a House of Representatives War Powers non-binding resolution that was all theater and did nothing to limit the president’s unilateral ability to go to war with the Islamic Republic.
  It was reported that the Trump speech had been hurriedly written by aides the night before it was given and that it existed in several competing drafts. It was full of out-and-out lies and half truths and intended to reassure the American people that the president was keeping them safe. The opening line might well be regarded as some kind of joke: “As long as I am President of the United States, Iran will never be allowed to have a nuclear weapon.” Trump has in fact done more to ensure that Iran will have a nuclear weapon than any other president through his abrupt withdrawal from the Joint Comprehensive Plan Of Action (JCPOA) and his assassination of Soleimani, which together have convinced the Iranian leadership that there is no possibility of a reasonable negotiated solution when dealing with the American president, even when he claims he wants to “talk.”
  https://www.unz.com/pgiraldi/trump-and-congress-double-down-on-demonizing-iran/

 46. Vasemmisto juutalaiset haluavat estää normaalien amerikkalaisten Israelin sotien protestoinnin
  Gregory Conte
  Leftist Jews Want to Stop Normal Americans From Protesting Israel’s Wars
  Gregory Conte

  Americans are sick of wars. For nearly 20 years, America’s armed forces have seen endless bloody, wasteful, and stupid fighting all over the world. If Americans were given the chance to vote directly on the issue, they would vote overwhelmingly for a more peaceful policy.

  So why has the been no real anti-war movement? You would think that, after 19 years of constant Middle Eastern wars, with thousands of Americans killed, tens of thousands wounded, and untold trillions of dollars wasted, the people would stand up and say, “Enough already!”.

  But, through three presidents, two republicans and one democrat, the US government has stuck to its war-loving policies. This shows that anti-war protests have been a miserable failure. Protestors have not been able to push the government (or the media, for that matter) to do anything to change course.

  Why have Americans failed to make their government give them what they want?

  The reason is this: lefty Jews WANT the anti-war movement (insofar as it exists) to be weak and useless. They can make this happen by a number of ways. 1) Making sure NO ONE talks about Israel or Jewish interests 2) Keeping smart, good-looking white men away from protests, and 3) Filling protests with freaks and muddle-headed weirdos to SCARE OFF NORMAL PEOPLE.

  This way, they can ensure that no real, natural, popular anti-war movement can rise up and stand up to the US government and its Jewish puppet-masters. Despite the fact that tens of millions of good, normal Americans are sick of war, you won’t see any of them at an anti-war rally, that’s for sure! We are not welcome.

  This is the awful reality. The main people who have to fight on the frontlines of America’s wars for Israel are back-country white men (with a sprinkling of black and Hispanic men). They do most of the killing, the bleeding, and the dying, while powerful Jews are stuffing their bank accounts. And yet, these fighting men have no say on what countries we start wars with.

  Of course, Jews and Israel aren’t the only people who benefit from America’s wars in the Middle East. Rich oil-men, weapons manufacturers, lobbyists, “foreign policy experts”, and other scoundrels make a pretty penny too. They also need to be held to account for their behavior.

  But the bottom line is: Israel has a lot to gain, as do many, many American Jews, who have lots of influence and power in the media, colleges, Wall Street and, of course, the government.

  If we cannot talk about Israel and Jews, then we will never stop the wars with all of their killing, destruction, and horror.

  https://russia-insider.com/en/politics/leftist-jews-want-stop-normal-americans-protesting-israels-wars/ri28159

  • Silkkaa valhetta.

   1) ”Tor-M1-järjestelmässä oli IFF-valmius (identify Friend or Foe), pystyi hän jopa näkemään niiden kutsutunnukset.”

   Ohjusampumalaitteen Friend or Foe tulkitsee kaikki siviililentokoneet vihollisiksi, koska signaali ei ole ”Friend”.

   2) ”klo 6:14 (suurin piirtein kaksi minuuttia lähdön jälkeen), lakkasi sen transponderi yhtäkkiä toimimasta. Tämän jälkeen kone kaartoi oikealle kohti itää, kääntyen kohti Teheranin kaupunkia”

   Ensimmäinen ohjus osui suurin piirtein kaksi minuuttia nousun jälkeen. Transponderi sammui. Lentäjät luultavasti olivat kuolleet. (tämän voi varmistaa useista paikanpäältä kuvatuista videoista)
   Toinen ohjus osui noin 30s ensimmäisen jälkeen.

   3) ”Kone jatkoi 15-20 kilometriä neljän minuutin ajan, ennen kuin se tuli alas”

   1 minuutti 40 sekuntia.

   jne.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here