Pelko ei kannata

28
Kuva: Pxhere

Pelko on kuje, joka kusi pahasti. Pelko on ihmisen erehdys, johon ihminen jäi jumiin oman pelkonsa vuoksi. Pelko pitää pelosta kiinni, ja kaikki Elämä ihmisessä ja hänen ympärillään kärsii. Pelko ei tosiaankaan kannata.

”Niin, mutta kun se teki sitä ja ne teki tätä, niin onhan meidän syytä pelätä. Niin, mutta onhan noiden toisten pelot ihan tyhmiä ja tarpeettomia, mutta minun… Niin, mutta onhan meidän yrityksemme menestys kiinni siitä, että ihmiset pelkää vanhenemista, sairautta, onnettomuutta… Niin, mutta eihän ihminen voi elää ilman pelkojaan. Niin, mutta mikä minä sitten olen jos en pelkää? Olenko yhtään mitään?”

Niin, joillekin pelko näyttäisi kannattavan. Ainakin niille, jotka tässä pelokkaassa kilpailussa voitosta ja menestyksestä päihittävät kaikki toiset – no, ainakin melkein – ja saavat asua turvassa kauniissa taloissaan, ajella huimilla autoillaan, purjehtia valtavilla jahdeillaan, nauttia parhaista naisista ja miehistä sekä maukkaimmista pihveistä, viineistä, vegeburgereista ja voimajuomista tai mikä nyt kulloinkin on parasta mitä rahalla saa. Sitähän se onni on, eikä sitä tarvitse enää tänä päivänä kätkeä!

Vaan ovatko nuo rikkauden kiiltokuvaa kannattelevat sittenkään ihan varmasti kaikki onnellisia? Kannattiko heidän sittenkään voittaa tässä pelon pelissä, jossa me kaikki olemme osaltamme mukana? Miksi ihmeessä sitten viini, viina ja huumeet virtaa? Miksi onnettomuus, pettymys, suru ja ahdistus seuraavat niin rikasta kuin köyhääkin? Miksi rahapelissä voittaminen, oli se sitten lotossa tai pörssissä, ei teekään ihmistä todella syvästi ja levollisesti onnelliseksi, ei vaikka hän voisi ostaa itselleen kaikki onnen ulkoiset tunnusmerkit?

Siksi että sekä rikkaus että köyhyys – ja kaikki siltä väliltä – tässä meidän maailmassamme perustuu pelkoon, uhkaan ja turvattomuuteen. Köyhän kohdalla tuo saattaa näkyä paremmin ja konkreettisemmin, sillä hänen perustoimeentulonsa on selvästi epävarmaa ja uhattua. Siksi kunnon köyhän pitääkin pelästyä ja lähteä rikastumaan, jotta hänkin saisi sen onnen ja turvallisuuden, joka rikkailla jo näyttäisi olevan. Köyhä saa painaa pitkään ja kovaa niska limassa ennen kuin rikkauden autuus alkaa edes häämöttää, ja jos hän sen joskus saavuttaa, niin hän saattaa ihan oikeasti ihmetellä, että tässäkö tämä nyt sitten olikin. Eikö tämä rikkaus olekaan tämän ihmeempää? Tästähän puuttuu vielä selvästi jotain…

Jos taas on jo valmiiksi rikas eli syntynyt kultalusikka suussaan, niin silloin on ihan luonnollista pelätä noita niin monia köyhiä, jotka koettavat epätoivoisesti tavoitella minunlaiseni asemaa. On syytä pelätä rikkauksiensa menettämistä. Siksi rikkaat ovat maailmanlaajuisesti kehittäneet aika nätin kuvion, jossa kaikkien ihmisten ja kaikkien kansakuntien varallisuus siirtyy kuin varkain vähitellen pienen maailman rahavirtoja hallitsevan joukon käsiin. He pitävät huolen siitä, että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat, ja pelon ja ahneuden varaan rakennettu – mutta niin nätisti voittoa tuottava – markkinatalousjärjestelmämme pysyy voimissaan. Pelko on siis kannattavaa!

Vaan eikö sinulla ole aika tylsää kun kaikki käy lopulta juuri niin kuin sinä haluat? Kun voitat koko ajan melkein automaattisesti samaan tapaan kuin lapsuudessasi ollessasi voitolla Monopoli-pelissä? Kaikki osuvat aikanaan sinun hotelleihisi Erottajalla ja Mannerheimintiellä eikä sinun voittoasi voi mikään estää. Mutta oletko koskaan miettinyt mitä tapahtuu jos ja kun sinä ja kumppanisi todella voitatte kaikki nämä muut kaltaisenne? Miten käy Monopoli-pelille kun kaikki muut ovat jo hävinneet? Niin, se loppuu… ja tässä pelon pelissä, jota tällä vielä elävällä maapallolla pelataan, saattaa voittajien lopullisena palkkiona olla kaiken Elämän loppuminen. Sitäkö sinä pelon peliä pelaava ja vielä elävä ihminen todella haluat?

Oletko sinä rikas ja menestynyt ihminen ihan oikeasti onnellinen, iloinen ja rakastava kaiken pelosta kasvaneen ja pelolla ylläpidetyn vaurautesi keskellä? Sama kysymys koskee luonnollisesti niin köyhiä kuin aina vain harvinaisemmiksi käyviä keskiluokkaisiakin kansalaisia, jotka tekin pelaatte aivan samaa pelon peliä. Eli onko sinun onnesi, rakkautesi ja ilosi rahasta ja vauraudesta kiinni, vai jostain aivan muusta, josta sinulla ei ole harmainta aavistustakaan. Tai saattaa itse asiassa ollakin, jos tarkemmin ajattelet…

Klaus Rahikainen on Karkussa Tampereen seudulla asuva kirjailija ja elämäntutkija.

28 KOMMENTTIA

 1. Pelon eri määrät johtaa aina huonoon lopputulokseen koska jos pelkää liikaa niin jättää tekemättä mitä olisi pitänyt tehdä tai jos pelkää liian vähän niin myös jättää tekemättä sen mitä olisi pitänyt tehdä. Pelko on ujouden eräs muoto ja se johtaa syrjäytymiseen yhteiskunnasta ja äärimmäiseen kurjuuteen kun taas ujouden vastakohta sosiaalisuus johtaa yleensä menestykseen ja laajaan sosiaaliseen verkostoon. Ihmisen onnellisuus on tunne asia ja eikä yleensä riippuvainen rahasta joka kuitenkin tuo turvallisuutta jos sitä ei ole liikaa.

 2. Näin joidenkin laskelmien mukaan mukamas rikkaana, voin sanoa omakohtaisesti, että onnellisuus ei kasva enää perustoimeentulon varmistumisen jälkeen ainakaan lisärahamäärien mukana. Olisikohan Maslov’n tarvehierarkiaportailla jokin yhteys asiaan. Perusasioiden ollessa ns. kunnossa, itseään pitää päästä mielekkäästi toteuttamaan, jos mielii lisätä onneaan.

  Pelko sitten, olisiko persoonallisuudella ja syödyllä tietopuurolla myös tekemistä pelon tunteen kanssa, riippumatta lompsan koosta.

  Pelolla hallitaan, tekee mieli ihmisen tehdä niin kuin auktoriteetti käskee ja se mitä auktoriteetti käskee on hallintaverkoston takana valittujen keisarien käsissä. Näiden näpeissä on tiedonvälityskoneisto, ison kansanosan ajatusten luoja, trendi- ja teemapaja. Vihreä liike malliesimerkkinä – kaikki isot pelottavat teemat on suoraan ja pureksimatta ostettu. Sieltä sitten sekopäiden hallintopoteroista annetaan rahastuskäskyjä.

 3. Pelko lamaannuttaa tai johtaa vääriin ratkaisuihin. Terve varovaisuus sitä vastoin terävöittää aistit ja suojelee monelta pahalta.
  Juuson kanssa samaa mieltä, toimeentulon riittäessä perusasioihin(ruoka,asunto,vaatteet) ylijäävä varallisuus ei lisää onnen määrää. Onni asuu siellä korvien välissä, joskus sen havaitseminen on työn takana.

 4. ”On syytä pelätä rikkauksiensa menettämistä. Siksi rikkaat ovat maailmanlaajuisesti kehittäneet aika nätin kuvion, jossa kaikkien ihmisten ja kaikkien kansakuntien varallisuus siirtyy kuin varkain vähitellen pienen maailman rahavirtoja hallitsevan joukon käsiin….”

  Tuo rikkauksien menettämisen pelko kasvaa päivä päivältä sitä mukaa kun nuo rahavirrat tehostuvat ja kurjistavat muita.
  Nuo virrat saavat nykyisin jo irvokkaita ja moraalisesti perverssejä, satanistisia piirteitä siellä minne ne rahansa laskevat. Ne paljastavat joidenkin ihmisten totaalisen pahuuden ja nostavat esiin kysymyksen voiko ihmiskunta enää elää sovussa tällaisten ihmisten kanssa.

  Sarjassa “American Oligarchs” nyt toinen osa ilmestynyt.

  American Oligarchs II: Glenn Dubin, Patron of Modern Art and Child Sex Slaves
  ERIC STRIKER
  “American Oligarchs” will be a recurring National Justice series highlighting 21st century robber barons and how they use their power over our country.
  … The goal is to spotlight America’s crisis of representative democracy and the corruption foisted upon our society by capitalist thugs and their agents.

  The relationship between distorted art and ugly behavior is not always obvious, but it is intuitive. As with the ancient Greek comparison of bad poets with bad politics, American society, through the systematic distribution of wealth into the hands of a small group of greedy capitalists and Jews, has the art and leadership of a corrupt society plunged deep into the Dark Ages.
  Perverssin taiteen ja ruman käytöksen välinen suhde ei ole aina ehdoton, mutta se on ilmeisen selvä. Kuten antiikin Kreikassa pahat runoilijat on yhdistetty huonoon politiikkaan, myös amerikkalaisessa yhteiskunnassa varallisuuden järjestelmällinen jakautuminen ahneiden kapitalistien ja juutalaisten pienryhmän käsiin on syössyt taiteen ja korruptoituneen yhteiskunnan johdon syvälle pimeään aikaan .
  https://www.unz.com/estriker/american-oligarchs-ii-glenn-dubin-patron-of-modern-art-and-child-sex-slaves/

  Osa !
  American Oligarchs I: the Pritzkers and Transgenderism
  ERIC STRIKER — FEBRUARY 9, 2020
  https://www.unz.com/estriker/american-oligarchs-i-the-pritzkers-and-transgenderism/

  Elämme epäluottamuksen Ja läntisen sivilisaation perikadon aikaa. Kuilu koko ajan syvenee rikkaiden ja masentuneiden massojen välillä jälkimmäisen joukon määrän koko ajan lisääntyessä. Ollaan menossa alaspäin kuin lehmän häntä. Ja vauhti vain kiihtyy.
  Eikä paljon lohduta sekään että kaikki tämä on aivan normaalia ennen sivilisaation tuhoa. Ja ainakin niin kauan kun elää joutuu kaiken jakamaan ja kestämään, olemaan mukana voimatta tehdä juuri mitään asian hyväksi.
  Ja ne jotka enemmän tietävät sanovat että tämä on vasta alkua, että paljon pahempaa on tulossa, että rikkaat vain rikastuvat ja ottavat kaiken, että köyhät saavat mennä vielä paljon enemmän kyykkyyn ja kuolla rauhassa. Heidän kohtalo on kuin palestiinalaisten joiden pitäisi kadota maailmasta.
  Lopulta on kysyttävä voivatko ihmiset ja kansat enää ylipäätään elää sovussa kun kaikki hajoaa ja kaaos kasvaa? Onko pian enää vain yksi suuri ’Gaza’ jota pieni mafia kurittaa.

  • Kyllä, tämä taitaa olla valituille keisareille sellainen shakkipeli, jossa haetaan sitä lopullisen iskun asemaa laudalle. Ovela pitää olla, koska keskiluokka älähtää, jos se huomaa että nyt menee toiminta diktatuurin ja liiallisen sortamisen puolelle. Siksi näemmekin tältä kautta aikain oveluudesta ja kusettamisesta syytetyn ja kicksit saavan porukan suorittamaa maltillista hiljaisella liekillä kuumennusta eri teemoissa ja toiminnoissa.

  • Makow paljastaa yhden oligarkeista suurimman josta meistä monilla saattaa olla täysin väärä kuva. Makow varmasti tietää mistä puhuu.
   Tämän jälkeen Trumpin ja N-yahun ystävyys saa luonnollisen selityksen, tikkun-olam nwo-henki yhdistää
   Today, Chabad is among the world’s largest Hasidic groups, and it is the largest Jewish religious organization. The vast network of Chabad institutions have placed the movement at the forefront of Jewish communal life today.[65] A spokesman for the Chabad-Lubavitch Chassidic movement says the sect is ZIONIST in its support for Israel.[66]
   Kuten tiedämme Jared Kushner, Trumpin vävypoika, on Chabad-lahkon miehiä.

   Donald Drumpf – Illuminati Jew
   The article below reveals Donald Trump is a longstanding member of the satanic Masonic Jewish conspiracy: ”Donald Trump is nothing less than a sideshow and a counterfeit medieval medicine man offering cheap miracle and ILLUSIONARY fixes for America’s problems here and abroad.”
   Donald Drumpf:
   ”The only [candidate] that’s going to give real support to Israel is me,” said Donald Drumpf. ”The rest of them are all talk, no action. They’re politicians. I’ve been loyal to Israel from the day I was born. My father, Fred Trump, was loyal to Israel before me.”[51]

   Nevertheless, Donald’s great-grandmother, Katherina Kober, may have been Jewish.[17]
   What we know is that the surname Kober is German and Jewish (Ashkenazic): from a derivative of the personal name Jakob or Yakov. German and Jewish (Ashkenazic): from German Kober ”basket”, Middle High German Kober, hence a metonymic occupational name for a basket maker or perhaps a nickname for someone who carried a basket on his back.[18] The Kallstadt, Pfalz – Rhineland-Palatinate area where they lived in Germany comprised the Jewish communities of Mainz, Speyer and Worms became the center of Jewish life during Medieval times.[19]

   Paul S Writes:
   The Trump family, like the Heinz family (also Jewish), is from Kallstadt Germany, which is a small village located within walking distance of the Speyer/Worms/Mainz Rhineland metroplex. This area of the Rhineland (i.e., Speyer/Worms/Mainz) has basically been the ”homeland” of Ashkenazi Jews for more than 1,000+ years — indeed, even Frankfurt and the Rothschild clan are likewise just up the river, again within walking distance of Mainz. If you’re a billionaire and you’re from the Rhineland, it stands to reason that you’re probably a Jew. I suspect his first wife Ivana was also Jewish.
   https://www.henrymakow.com/2020/02/Donald-Drumpf-Illuminati-Jew.html

 5. Kokemuksella, kun saan kirjoittaa kummastakin ääripäästä niin, kerron mitä oli kummassakin.
  Aloitin 1980 yrittämisen. Ensimmäisen 18 kk tilikauden liikevoitto oli 908 000 markkaa. Nostin pääomatuloa 23 vuotiaana hyvän insinööri vuositulon verran, tietämättä mihin laitan rahaa. Minulla oli jo perintönä asunto Maurinkadulla omana velattomana. Vuoden 1988 tilipäätökseni oli parasta. Oli varaa miljoonaluokan investointeihin ja omaa pääomatuloa oli 1 300 000 markkaa! Venettä rahalla oli SMK:n laiturissa Tervasaaren penkereellä. Kadulla oli Mersun 220 malli ja tuttu pankinjohtaja kertoi satua valuuttasalkuista, joilla tienaa vaikka mitä. Minä näin lisää vain rahaa kun laitoin pankinjohtajan puheen perässä tavallaan yhtiönkin laitoin kiinni salkkuihin, josta piti tulla 12 % ja ylikin tuottoa vuodessa. Ei niistä sitten 1990 tullutkaan rahaa vaan tappiota 30 % ja paniikki myynnistä lisää tappiota 40 %. Se olikin yhtiössä jo kirkumisen paikka. Vielä itäjutut lopetti hyvän vientisaumani. Sitten Koiviston konklaavi halusi pelastaa viisi pankkia, siirrättää vahoille rahasuvuille taas pääomia. Luultavasti Koivisto halusi tappaa kymmenentuhatta ihmistä, tai ainakin tehdä niistä hulluja. Olin 1994 tilanteessa, kun säästöpankki sanoi 30 vuorokauden lausekkeella 1 300 000 lainaa irti. Rahoitusyhtiö haki koneistoa pois yhtiöstä, jonka omistin. Muutaman sadantuhannen velkoihin meni ne loput sijoitussalkut. Asunto Kruununhaassa arvioitiin 850 000 markan jutuksi. Se myytiin kiireellä 450 000 ja velkaakin jäi. Ostaja oli tunnettu rikollinen ja säästöpankin läheinen sijoittaja U. F.
  Vuonna 2006 sain itseni velattomaksi. Ei ollut mitään! Asuin kaverin yksiössä. Yritin työhön sata viisikymmentä kertaa. Ei ollut toimitusjohtajan taustasta ja yrittäjänä huomioidun miehen maineesta mitään hyötyä. Jopa kaveri heitti minut pois yksiöstä kun jäi pari kuukautta maksamatta! Nyt asun yhteisö omistamassa paikassa maalla kaukana Stadista! Saan jotainkin eläkkeeseen verrattavaa noin 770 euroa kuussa. Kela ei maksa minusta mitään. Se on juristin kanssa nyt käyty läpi ja hävitty. Oikeuskanslerin toimisto ei ota tutkittavakseen, kun Kela oli vastannut tyhjentävästi omassa rikoksessaan. Yrittäjä aikani suurimmat eläkemaksut menivät Kansaan ja sinne jäivät!
  Ei tämä näin eläkeläisenä ole sen kauheampaa. Ruokaa riittää ja välillä käyn yli kuusikymmentä naisten luona harrastepiireistä naimassa ja syömässä, sekä olemassa viikonlopun pirun bailaamisessa. Saan siis seksinautinnon ja ruumiin ravintoakin. Ei tarvitse ajatella kalliita Balin reissuja, Rolexia , eikä urheiluautoa talliin. Kunnon infraktit, ohitusleikkaus ja korkea sokeri tappaa pian onneksi pois näkemästä tätä saatanallista menoa!

  • Tähän sanon kunnioittaen, että ihmisillä on kaikenlaisia itse tehtyjä pelkoja. On ilmastopelko, kullin seisomispelko, nillityspelko, ulkonäköpelko ja sata muuta pelkoa, mutta se, että keski-iässä menettää jo kertaalleen rehellisesti ansaitun omaisuutensa on asia, joka jättää pelkoa todella. Siinä ei tarvitse osaamattoman pikkupsykologin länkyttää suustaan lausettaan ”miltä sinusta itsestä nyt tuntuu?”
   Suomen 1990-luvun pelkoja, itsemurhia, tai talousahdingossa eläneitten asiaa ei tieteellisesti ole uskallettu tässä Pisa -maassa tutkia kertaakaan. Kyllä kymmeniä ja kymmeniä miljoonia on laitettu neljän vuoden aikana irakilaisten Suomeen tulleiden sieluelämän avaamiseen, mutta ei Koiviston järjestämän suomalaisten tapposieluun herunut mitään! Nyt väkisin halutaan tärähtäneitä kakaroja maailmalta Suomeen! Omat lapsipsykologian virkapaikat ovat pullollaan hoitamattomia, tai suurilla alueilla ei saa lapsihoitoa mielenterveyteen lainkaan.

 6. Mielenkiintoista
  Coronavirus Was Eerily Predicted in a 1981 Novel — koronavirus paljastettu jo ennakolta 1981
  By Vigilant Citizen on February 19, 2020

  Dean Koontzin vuonna 1981 julkaistu romaani ”Pimeyden silmät” kertoo tappavasta viruksesta nimeltään Wuhan-400, jota käytetään biologisena aseena. Todellisen Coronaviruksen keskus on… Wuhan, Kiina. Ja aavemaiset yhtäläisyydet eivät lopu tähän.
  …. Vaikka jotkut uskovat tämän olevan vain outo sattuma, toiset näkevät sen klassisena tapauksena ”ennustavasta ohjelmoinnista”. Koko tilanne muistuttaa vuoden 1898 romaania Futility, joka kertoi Titan-nimisestä valtavasta valtamerilaivasta, joka upposi Pohjois-Atlantilla iskussa jäävuoreen. Neljätoista vuotta myöhemmin Titanic-niminen valtava valtamerilaiva upposi Pohjois-Atlantilla iskussa jäävuoreen.

  The 1981 novel “The Eyes of Darkness” by Dean Koontz talks about a deadly virus used as a biological weapon named Wuhan-400. The epicenter of real-life Coronavirus is … Wuhan, China. And the eerie similarities do not end there.
  ……While some believe this is all a strange coincidence, others see it as a classic case of “predictive programming”. The entire situation is reminiscent of the 1898 novella Futility which was about a huge ocean liner called Titan which sank in the North Atlantic after hitting an iceberg. Fourteen years later, a huge ocean liner called Titanic sank in the North Atlantic after hitting an iceberg.

  https://vigilantcitizen.com/latestnews/coronavirus-was-eerily-predicted-in-a-1981-novel/

 7. PELKO, kuten myös AHNEUS kuuluu tähän vallitsevaan ORJUUDEN/PELON aikakauteen, se on toiminnan voima – osa ihmisen tietoisuutta. Olitpa rikas tai köyhä – sinä pelkäät. Rikkaat pelkäävät eniten rahojen/omaisuutensa menetystä kun taas ’kädestä suuhun elävät köyhät’ niukan toimeentulonsa loppumista. Sen lisäksi ihminen pelkää kipua ja kuolemaa.

  Rikkaus ja ahneus kävelevät usein käsi kädessä ja juuri sen vuoksi Jeesus sanoi:

  ”Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan”. Luukas 12:25

 8. Jos ihmiset lakkaavat pelkäämästä, ei heitä voida hallita väkivallalla uhaten. Kaikki valtiolliset hallintomuodot romahtavat.

  Silloin, kun hallitus pelkää kansaa, asiat ovat hyvin. Mutta kun kansa pelkää hallitusta ovat ne huonosti.

  Uskovainen ihminen on valtion kannalta vaarallinen. Hän pelkää vain Jumalaa. Tästä syystä valtio tarvitsee uskontoa, mutta vain sellaista uskontoa, jota se itse hallitsee. Tällöin seurauksena on valtion harjoittama raaka väkivalta.
  – Siitäpä syystä perustuslaissa uskontoon puuttuminen kiellettiin valtiolta.

  Valtiollisen väkivallan ja uskonnon suhde on kaksisuuntainen tie. Ei pelkästään ole kyse, että kansaa hallitaan uskonnolla mutta myös siitä, että valtio tarvitsee sitä enemmän uskontoa mitä enemmän se harjoittaa väkivaltaa kansaansa kohtaan.
  – Ilmasto-, lgtb-, tasa-arvo ynnä muut nykyuskonnot ovat valtion ase omaa kansaa kohtaan. Ne piti keksiä, kun “vanhoihin uskontoihin” vetoaminen olisi ollut mahdotonta.
  Valtion uskonnon kyseenalaistaminen on aina rangaistava teko.

  • ”– Valtion uskonnon kyseenalaistaminen on aina rangaistava teko.”
   Siksi juutalaisten uudeksi uskonnoksi nousseen holokaustin kieltäminen on rangaistava rikos. Kuten kaikki ns. aabrahamilaiset uskonnot niin tämä uusi uskontokin näyttää yhä selkeämmin täyttävän miekalla levitettävän uskonnon tunnusmerkit.
   Jeesus kyllä opetti että joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu mutta Vatikaanille sellainen oppi ei sopinut.

   • Holokausti liittyy hyvin pelkoteemaan, koska siihen ja muihin kansanmurhiin esimerkiksi intiaanien joukkosurmiin liittyy vahvasti valkoista eurooppalaista ihmistä leimaava ja syyllistävä trauma. Holokaustin ja muiden inhottavien joukkosurmien dramatisoinnilla massaviihteessä voidaan aiheuttaa yleisössä traumatisoivaa pelkoa ja ahdistusta, joilla tuo yleisö eli eurooppalainen väestö voidaan ohjelmoida itsetuholle alttiiksi. Syntyy ”maksamme velkaa” -mentaliteetti.

    Näissä tarkaisteluissa aina unohdetaan se, että valkoinen työväenluokka ei koskaan osallistunut mihinkään joukkosurmiin tai orjuutuksiin, vaan oli itsekin riiston ja alistamisen kohde ja on yhä tänäkin päivänä. Suomalaisella työväenluokalla tai edes säätyläisillä ei ollut osaa eikä arpaa 3. maailman maiden kolonisaatiossa tai riistossa.

    ”Maksamme velkaa”- oppi on sikäli kiero, että valkoisen työväenluokan niskaan laitetaan paitsi herrojensa myös kehitysmaiden väestön elättämisen taakka. Väkeä otetaan valkoisten kotimaihin, jotta lopulta päästään myös demografisesti eroon ”laiskasta ja kalliista” valkoisesta työväenluokasta, kunhan sitä ensin kiusataan ja nöyryytetään tarpeeksi. Valkoisesta ihmisestä halutaan tehdä ”nigger of the world”. Ollaan tilanteessa, jossa sekä perinteinen riistäjä eli kapitalisti että perinteinen puolustaja, sosialisti, ovat molemmat imukärsineen valkoisen työväenluokan kimpussa sitä raastaen, alistaen ja nöyryyttäen ja kenties lopulta tuhoten kuten jokainen parasiitti lopulta tuhoaa isäntänsä.

  • @ Jonsse 20.2.2020 at 10:10

   > eurooppalainen väestö voidaan ohjelmoida
   > itsetuholle alttiiksi

   Voiko kokonainen sivilisaatio tehdä itsemurhan?
   – Voi.

   Onko kuitenkin tässä meneillään olevassa läntisen sivilisaation romahduksessa kyse vain luonnollisesta kuolemasta. Emmehän yksilötasolla ole koskaan kokeneet sivilisaation kuolemaa, joten meillä myöskään ei voi olla minkäänlaista kokemusta siitä, millainen se on.

   – Mutta ällistyttävän nopea tämä meneillään oleva romahdus on!

   > Valkoisesta ihmisestä halutaan tehdä
   > ”nigger of the world”.

   Orjayhteiskunta voi toimia vain, jos sekä orjalla että orjuuttajalla on yhteinen moraalinen pohja, orjan moraali.

   – Kun yhteinen moraalinen on löytynyt niin osien vaihto on helppoa: Hetkessä orjasta voi tulla orjuuttaja ja orjuuttajasta orja ilman, että yhteiskunnan rakenne muuttuu. Vain osia on vaihdettu keskenään.

   Tämä “yhteinen moraalinen pohja” koskee myös meillä käytävää keskustelua rikkaista ja köyhistä. Käytännössä kaikki keskustelijat lopultakin ovat sitä mieltä, että varallisuuseroissa ei ole mitään (moraalisesti) väärää.
   – Kyse on vai siitä, että minun pitäisi olla rikas ja tuon rikkaan köyhä.
   Eli yhteiskunnan rakenteita ei lopultakaan haluta muuttaa. Vain parantaa omaa (suhteellista) asemaa.
   – Helpoin tapa parantaa suhteellista asemaa on tuhota rikkaus, vaikkapa sodassa. Köyhdyttää kaikki. Kaikkien rikastuttaminen kun puolestaan kestää satoja vuosia ja siltikään suhteellinen köyhyys ei poistu.
   – Tämän päivän sosiaalituilla elävän henkilön absoluuttinen tulotaso on huomattavasti suurempi kuin kuninkaan elintaso 600 vuotta sitten.

   Vain orjat voivat olla tasa-arvoisia.
   – Ja hekin vain keskenään.

   Mitä vähemmän riistäjiä, sitä enemmän riistetyille jää jaettavaa.
   – Demokratia uskottelee kansalle, että jokainen on isäntä toisen talossa ja voi tästä syystä riistää häntä vapaasti.

 9. Truth_hunter 19.2.2020 at 21:09
  — jatkona muutama ote alla olevasta linkin artikkelista

  Trump & The Masonic Jewish Tag Team
  A pattern reminiscent of pre-war Germany has emerged in the US and Europe.
  There is an intensifying conflict between Left” (globalism) and ”Right,” (nationalism)
  which are each backed by a Masonic Jewish faction, Communism, and Zionism. In fact, these two are one.
  By Henry Makow Ph.D.

  What is Donald Trump’s place in the big picture?

  Trump is a Freemason and probably a crypto Jew. He is surrounded by Jews. The Masonic Jewish (Illuminati) goal is the reduction of the human race (goyim) to the status of domestic animals serving them. We see this emergent pattern in the gross disparities of wealth in today’s world.
  The Illuminati advance this agenda through mind control (mass media, education) and war. They can’t subjugate humanity alone; they need the goyim to destroy each other.
  ”War is revolutionary,” insider Chaim Rakofski said.

  In Zionism in the Age of the Dictators (1983), author Lenni Brenner claims that Zionists have always betrayed the Jewish masses, whose interests were defended by the Bolsheviks and their heirs, the Trotskyists. During the 1930s and 1940s, Zionism collaborated with the fascists and Nazis. (27-37)
  There are many signs that the Nazism was funded by Zionist Jews.
  For example, Churchill said ex-German Chancellor (1930-1932) Heinrich Brüning revealed the identities of Hitler’s backers in a 1937 letter: ’I didn’t, and do not even today for understandable reasons, wish to reveal from October 1928, the two largest regular contributors to the Nazi Party were the general managers of two of the largest Berlin banks, both of Jewish faith and one of them the leader of Zionism in Germany.”
  Uber Zionist Sheldon Adelson is reported to have promised Trump $100 million for his election campaign.

  https://www.henrymakow.com/2020/02/trump-masonic-jewish-tag-team.html

  • Suomeksi vielä vähän tuota Makowin kertomaa eliitin ’hippaleikki asiaa’ yllä olevasta linkistä… hyvä meidänkin tietää kun ollaan Trumppiin päin kallellaan

   Trump & vapaamuurarien ja juutalaisten ’hippaleikki-tiimi’
   Saksaa ennen sotaa muistuttava ’pihtiote’-malli on nyt syntynyt Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Siinä vasemmiston (globalismi) ja ”oikeiston” (nationalismi) välillä on kasvava konflikti ja molempia tukee vapaamuurarien ja juutalaisten kopla, kommunismi ja sionismi jotka itse asiassa ovat yksi ja sama.
   Kirjoittaja: Henry Makow Ph.D.

   Mikä on Donald Trumpin paikka suuressa kuviossa?

   Trump on vapaamuurari ja todennäköisesti kryptojuutalainen. Häntä ympäröivät juutalaiset. Vapaamuurarien ja juutalaisten (Illuminaatti) tarkoitus on alistaa ihmiskunta (goyimit) heitä palvelevien kotieläinten asemaan. Näemme tämän kuvion nykymaailman vaurauden jakautumisen valtavina eroina.
   Illuminaatti edistää tätä ohjelmaa mielenhallinnan (joukkotiedotusvälineet, koulutus) ja sodan avulla. Se ei voi alistaa ihmiskuntaa yksin; se tarvitsee goyimit tuhoamaan toisiaan.
   ”Sodan tarkoitus on vallankumous”, sisäpiiriläinen Chaim Rakofski sanoi.

   Sionismi diktaattorien aikakaudella (1983) kirjassa Lenni Brenner väittää, että sionistit ovat aina pettäneet juutalaisen kansanjoukon …. ja 1930- ja 1940-luvuilla sionistit tekivät yhteistyötä fasistien ja natsien kanssa. (27-37)
   On monia merkkejä siitä, että sionisti-juutalaiset rahoittivat natsismia.
   Esimerkiksi Churchill sanoi, että entinen Saksan liittokansleri (1930-1932) Heinrich Brüning paljasti Hitlerin puolustajien identiteetit 1937 päivätyssä kirjeessä: ”En halunnut, enkä edes tänään ymmärrettävistä syistä halua paljastaa … kahta suurinta säännöllistä natsipuolueen avustajaa jotka olivat kahden suurimman Berliinin pankin pääjohtajat, molemmat juutalaisia ja toinen heistä sionistien johtaja Saksassa. ”
   Huippu-sionisti Sheldon Adelsonin on ilmoitettu luvanneen Trumpille 100 miljoonaa dollaria vaalikampanjaansa.

   • Globalistit toimivat kahden kärjen taktiikalla problem-reaction-solution-kaavaa käytellen. Vapaamuurarien harppi symboloi tätä ilmiötä hyvin. Ensin lyödään oikeistolainen kärki maahan ja katsotaan mitä se aiheuttaa ja odotetaan reaktiota, johon tarjotaan ratkaisuna vasen, esimerkiksi vihersosialistinen piikki. Kukaan ei huomaa, että harppia ohjaa yksi käsi ja se on harpannut kahden näennäisesti eri ääripään avulla ison askelen eteenpäin. Länsimaisissa demokratioissa vakiintunut puoluepoliittinen dialektiikka toimii juuri näin.

    Tämän vuoksi globalismia vastustavan poliittisen rintaman tulisi myös jakautua kahteen eri haaraan. Pyrkimys tunkea kaikki kansallismieliset yhteen puolueeseen eli Suomessa persuihin on tuhoon tuomittu taktiikka. Samoin tuhoon tuomittua on yrittää kaapata joku olemassa oleva puolue, kuten USA:ssa republikaanit, joka on oikeisto-sionistinen puolue ja sellaisena pysyy maailman tappiin asti.

    Rintaman tulisi jakautua vasempaan ja oikeaan puoliskoon ja näin globalismia vastustava rintama pystyisi aina reagoimaan joustavasti muuttuviin tilanteisiin, toimimaan peilinä globalistisille koalitioille ja korjaamaan nopeasti omia heikkouksiaan. Persut sortuivat Soinin alaisuudessa edistämään oikeistolais-sionistista kurjistuspolitiikkaa ja nyt heidän on vaikea pyristellä tuon politiikan seurauksista ja imago-haitoista irti. Jos olisi olemassa vasemmistolaisempi kans. mielinen puolue, se voisi kerätä persuihin pettyneiden äänet, jotka nyt menivät demareille.

 10. Liittyen Truth_hunter 19.2.2020 at 14:48 kommenttiin

  ”…nostavat esiin kysymyksen voiko ihmiskunta enää elää sovussa tällaisten ihmisten kanssa.”
  Elämme epäluottamuksen ja epäsovun aikaa.
  Tosiasia on että historia on täynnä sotaa ja epäsopua. Mutta nyt rintamalinjat ovat tiukentuneet. Niitä on rakennettu ja koko ajan rakennetaan vahvemmiksi ja tuhosammiksi. Jos nyt lapanen ei pysy kädessä niin tuho on massiivinen, ehkä koko ihmiskunnan alkutekijöihinsä tuhoava.
  Jo maailmansodat näyttivät mitä iso sota merkitsee ja sen tuhot olisivat vain murto-osa siitä mitä ydinsota saisi aikaan.
  Miksi näin sitten on?

  Ihmisen tuhoavuus on kiistaton tosiasia. Ja joillakin, aivan kuten joillakin roduilla ja kansoillakin, se on suurempi kuin toisilla. Se on biologinen fakta ja sitä on turha kiistää vaikka idealistit niin tekevätkin. Ja psykopaateilla se on erittäin suuri. Ne rodut joissa psykopatiaa esiintyy eniten ovat kaikkein tuhoavimpia.
  Erityisen psykopaattisia valtioita ja ihmiskunnan vihollisia ovat tällä hetkellä USA ja Israel jotka käyvät jatkuvia sotia ja joiden koko olemassaolo rakentuu pääosin sotimisen varaan. Päämääränä on koko maailman kaappaaminen asevoimin oman mielivallan alle (NWO).

  Irish Savant kysyy blogissaan voivatko valkoiset ja juutalaiset (sionistit) ylipäätään elää yhdessä?
  Can Whites and Jews co-exist?
  http://irishsavant.blogspot.com/2020/01/is-it-possible-for-white-gentiles-to.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=201295
  Is it possible for White gentiles to live harmoniously with a Jewish minority? I’ve come to the view that it’s not. First let’s get out of the way the standard acknowledgement that there are many good Jews in any community (I’ve known plenty) and there are even greater numbers who just want to live and let live.
  Nonetheless a significant Jewish presence in any country seems to have, and has had throughout the centuries, a negative impact on the host communities. ….

  Irish Savant :
  Suomeksi jotain tällaista (minusta tämä koskee koko Illuminaattia jossa myös v-muurarien eliitti on mukana)
  ”Ensin, toki tunnustamme, että missä tahansa yhteisössä on paljon hyviä juutalaisia ​​- olen tuntenut monia – ja vielä enemmän niitä, jotka haluavat vain elää ja antaa muidenkin elää.
  Siitä huolimatta merkittävällä juutalaisten läsnäololla missä tahansa maassa näyttää olevan kielteisiä vaikutuksia isäntämaan yhteisöön, ja niin on ollut kautta vuosisatojen. Joissakin tapauksissa, kuten Venäjän tapauksessa, tämä vaikutus on ollut katastrofaalinen. Tuo sairas ja kielteinen vaikutus läntiseen kulttuuriin johon viittaan on vahvasti yhteydessä juutalaisiin”, toteaa IS. Ja jatkaa:
  ”Tarkoitan kolmansien maiden joukkomaahanmuuttoon, taiteen ja kirjallisuuden sensuroimiseen, tuomioistuimien muuttamiseen valkoisten vastaiseksi ”vihan” lainsäädännön ja kaikenlaisen seksuaalisen rappeutumisen edistäjiksi, yliopistojen muuttamiseen indoktrinaatio keskuksiksi, talouden ohjaamiseen tuottavasta omavaraisuudesta spekulatiiviseen rahoitukseen, perinteisen perheen perustan ja tukien tuhoon — ja tämä on kaukana kaiken kattavasta luettelosta.

  ”Mutta on rehellisesti sanottava, että olemme itse sallineet tämän väärän altruismimme takia. Jos valkoisista tulisi ihmeen avulla tietoisia juutalaisten toimista ja me tarttuisimme itse vallan kahvaan omissa maissamme niin voisimmeko silloin ylläpitää oman hallintomme?
  En usko, sanoo IS. ”Ajan myötä juutalaiset nousisivat otsikoihin. Vähitellen he muuttuisivat avuttomiksi uhreiksi ja valkoiset pelkistettäisiin sotiviin etnis-uskonnollisiin leireihin, oikeuden yleismaailmallisiksi periaatteiksi naamioivia lakeja (ajattele ’viharikoksia’) pannaan täytäntöön, velkaantuneisuus kasvaa , yhteiskunnallinen yhteenkuuluvuus hajoaa.
  Ajattele kuinka juutalaiset ovat ottaneet haltuunsa minkä tahansa instituutin Amerikassa. Käyttämällä kokeiltua ja luotettavaa käki-pesässä -strategiaa he ovat syrjäyttäneet goyimit ja korvanneet ne omilla … jokainen soluttautunut komponentti – media, laki, politiikka ja talous – toimii yhdessä laajemman tavoitteen saavuttamiseksi.
  Tämä ei ole välttämättä muodollista suunnitelmaa tai rakennetta. Se on enemmän jaettua vaistoa, joka puolustaa yhteisiä etuja katkeruuden hengessä. Jos he menettävät kentän millään areenalla, he tulevat takaisin. Uudestaan ​​ja uudestaan. He ajautuivat ”uudistamaan” Amerikkaa viidenkymmenen vuoden ajan ennen kuin he saivat vuoden 1965 maahanmuuttolain. Ja nyt ’holokaustiuskonto’ avaa heille ennennäkemättömän laajan toimintakentän.

  ”En ajattele yhteistyötä vaihtoehtona … useista syistä. Meidän on otettava huomioon Kevin MacDonald -teoria, jonka mukaan he on biologisesti ohjelmoitu toimimaan kuten he tekevät. Mikä sinänsä tekee sovitun ratkaisun mahdottomaksi.
  Ja, kuten joku viisas mies sanoi kerran ”juutalaisilla ei ole historiaa, heillä on martyrologia”. Heillä on marttyyriuden ja vainojen metahistoria, joka vapauttaa heidät kaikesta vastuusta historiallisista seuraamuksista. Tämä ja Talmud (osin kuin sosiopaatin peruskirja) vahvistavat ryhmän sisäistä voimaa ja toimintaa ryhmän ulkopuolisia vastaan.
  Tällaiset etnokeskeiset ihmiset eivät halua nähdä kuinka heidän etnosentrisminsä sokaisee heidät heidän etnisiin etuihin liittyvistä asioista käydyn järkevän keskustelun ulkopuolelle.
  ”Sitten on tyytymättömyyttä. Heillä ei voi koskaan olla tarpeeksi, kuten olemme nähneet Wall Streetin ja Lähi-idän kohdalla. Eikä ole kiitollisuutta, jokaista myönnytystä seuraa nopeasti uusia vaatimuksia. Loputtomasti. Heillä ei näytä olevan mitään oivallusta, niin minusta vaikuttaa, siltä ​​että he toimivat räikeiden kaksoisstandardien mukaisesti.
  Näin IS ja toteaa lopuksi
  Vaikea rakentaa kestävää kortteeria tällaisten (miljardien holokaustia suunnittelevien) ihmisten kanssa (jotka ruikuttavat kaiken huippuna omaa kovaa kohtaloaan). Mikä tarkoittaa … mitä?
  ——-
  Mikä tarkoittaa että heille ei saisi antaa valtaa maailmassa, valtaa jota he eniten himoitsevat sillä valta heidän käsissään merkitsee tuhoa muille. Sitä IS minusta selvästi tarkoittaa.
  IS:n näkemystä tukee
  Recent Advances in the Study of Human Differences, Part 1 of 3: Gender Differences
  Human Diversity:
The Biology of Gender, Race, and Class
by Charles Murray
  https://www.theoccidentalobserver.net/2020/02/18/recent-advances-in-the-study-of-human-differences/

  • Selvennys
   Tuossa alemman linkin artikkelisarjassa selvitetään geenien tärkeää roolia eri rotujen, ihmisten luonteen ja käyttäytymisen määräävinä tekijöinä. Ollaan lähellä aikaa jolloin syntyvän ihmisen älykkyys, luonteenlaatu ja sopeutuvuus (sosiaalisuus/sosiopaattisuus) voidaan ennustaa aika tarkkaan vanhemmilta saaduista geeneistä.
   Kuten sanotaan ei omena kauaksi puusta putoa.

   • Tuo tieto tekee multi-kulti hankkeesta tuhoisan ja ihmiskunnalle vaarallisen.
    Ruotsihan on hyvä esimerkki siitä mihin päädytään ja myös siitä kenen agenda se on ja kuka hyötyy.

  • Noinhan se menee. Salolainen puhui asiaa mutta aina kun joku puhuu asiaa niin sionisti iskee kärpäslätkällään.
   Sionisteista ei saa puhua pahaa kun he yrittävät vain parantaa maailmaa kuten palestiinalaisten kansanmurha kertoo. Heidän mielestä palestiinalaiset ovat tarpeeton kansa maailmassa ja sellaisia voi tappaa kuin kärpäsiä lätkällä.
   Ja kyllähän heillä töitä riittää kun melkein kaikki muut paitsi he itse ovat ylimääräisiä ja kelpaavat vain palvelijoiksi.

 11. Mielenkiintoista tietoa mieheltä joka on todella hyvin perehtynyt asioihin joista kirjoittaa
  Teksti tukee selkeästi amerikkalaisen Venäjän historian professorin ajatuksia
  Prof. Walter G. Moss: Vladimir Putinille politiikka on sydämen eikä vain vallankäytön asia
  http://historynewsnetwork.org/article/158989
  Walter G. Moss is a professor emeritus of history at Eastern Michigan University and Contributing Editor of HNN. He is the author of A History of Russia, Vol. I and Vol. II. For a list of his recent books and online publications, click here. – See more at: http://historynewsnetwork.org/article/158989#sthash.DGhvIH5k.dpuf
  ——–
  Reading the ”Traitors” – a Good or a Bad Idea?
  THE SAKER
  Conclusion: Vladimir Putin as an example to emulate?

  Vladimir Putin is often accused of being nostalgic of the Soviet Union and of wanting to recreate it.

  Nothing could be further from the truth!

  It is true that Putin declared several times that the collapse of the Soviet Union was “the biggest geopolitical catastrophe of the century” (“крупнейшая геополитическая катастрофа века”). What Putin was referring to was not some kind of nostalgia for the Soviet Union, but an acute realization of the unspeakable suffering the collapse of the Soviet Union meant for millions of people.

  In fact, Putin has exactly *zero* nostalgia for the bad old USSR and he is not shy about speaking his mind about it, especially when he is confronted by those who now idealize the Soviet era. Not only that, but Putin has very publicly shown his immense respect for Solzhenitsyn. And the feeling was very mutual as we can tell from this photo:

  Contrast this with Putin’s often publicly expressed disgust with defectors!

  See, for example, what Putin declared during an interview with the British Financial Times: (emphasis added)

  As a matter of fact, treason is the gravest crime possible and traitors must be punished. I am not saying that the Salisbury incident is the way to do it. Not at all. But traitors must be punished. This gentleman, Skripal, had already been punished. He was arrested, sentenced and then served time in prison. He received his punishment. For that matter, he was off the radar. Why would anybody be interested in him? He got punished. He was detained, arrested, sentenced and then spent five years in prison. Then he was released and that was it. As concerns treason, of course, it must be punishable. It is the most despicable crime that one can imagine.

  By the way, this suggests that Putin does not share Solzhenitsyn’s sympathy for General Vlasov proving, yet again, that a critical mind can always separate the chaff from the wheat.

  Vladimir Putin lays flowers on the grave of Ivan Illyin
  Vladimir Putin lays flowers on the grave of Ivan Illyin
  Then there is the way Putin likes to mention Ivan Ilyin in his speeches. It is pretty obvious to me that in terms of his personal views on history and politics, Putin is clearly an avid reader of both Ilyin and Solzhenitsyn (which creates a cognitive dissonance amongst Solzhenitsyn-haters who support Putin). However, that in no way implies that Putin endorses or agrees with everything Solzhenitsyn or Ilyin wrote or said. But it does show that not all minds in Russia are still “under the shadow of the Soviet Union”.

  But change is inevitable.

  First, the pendulum of history will swing the other way, and a lot of ideas which seem popular today are bound to gradually fade out, replaced by hopefully a much more careful evaluation of historical figures like Solzhenitsyn. Second, a lot of people who were raised in a blind hatred of “traitors” will simply pass away, while their descendants will not have the same knee-jerk reactions. Last, but most definitely not least, the future Russia will have to rediscover her historical, philosophical, spiritual and cultural roots, at which point the ideas of philosophers like Solzhenitsyn or Ilyin will automatically get center stage once again (though not necessarily be uncritically endorsed).

  https://www.unz.com/tsaker/reading-the-traitors-a-good-or-a-bad-idea/

 12. Kiitos monille kommentoijille! Pelko inspiroi… Pelon perimmäinen juttu ja oletus on, että on olemassa jotain jossakin ulkopuolellasi, joka voi uhata sinun olemassaoloasi. Ja niin kauan kun kuvittelet olevasi se elukka eli keho, joka ihan luonnostaan aina pelkää olemassolonsa puolesta, olet jumissa pelossa ja kaikissa kommenteissakin esiin tulleissa ”pelottavissa” jutuissa. Elukkakeho pelkää aina, sillä se tulee aina kuolemaan jonain päivänä, ennemmin tai myöhemmin. Ja koska me uskomme olevamme elukoita, me taistelemme ahkerasti Itse Elämääkin vastaan tuhoamalla kaikenlaista elävää ympärillämme ja itsessämmekin. Jos taas haluat ylittää pelon sinun on etsittävä itsellesi uusi identiteetti, jotain elukkuutesi tuolta puolen. Minulla on aavistus, että me kaikki olemme yhtä ihmeessä, jota kutsutaan Elämäksi, ja joka ylläpitää meitä ja galakseja ihan meidän peloistamme piittaamtta. Ehkä meidän kannattaisi etsiä yhteys iihen ? 🙂

  • ”Minulla on aavistus, että me kaikki olemme yhtä ihmeessä, jota kutsutaan Elämäksi, ja joka ylläpitää meitä ja galakseja ihan meidän peloistamme piittaamtta. Ehkä meidän kannattaisi etsiä yhteys iihen ? 🙂 ”

   Kumpa tuon ymmärtäisi myös tämä rikollinen talmudistisen moraalin omaava joukko
   Shocking Atrocities: We Are All Palestinians Now
   By Lasha Darkmoon on February 22, 2020
   Gruesome details have recently emerged of Israel’s torture of Palestinian prisoners, with the US standing by as complicit partners in these shocking atrocities.
   By Whitney Webb — February 12, 2020
   with commentary from Lasha Darkmoon
   Gruesome Details Emerge of Israel’s Torture of Palestinian Prisoners
   One prisoner was hospitalized for kidney failure and 11 broken ribs. Another had his genitals bitten by a security dog while a third man was left wheelchair-bound and unrecognizable.
   New allegations have surfaced claiming that Israel’s domestic intelligence agency, Shin Bet or Shabak, is engaged in the brutal torture of Palestinian detainees, despite the practice being against both Israeli and international law. The new accusations, deemed “very credible” by both Israeli and Palestinian rights groups, come amid a recorded spike in the use of torture on Palestinian detainees by Israeli authorities.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=202869
   https://www.mintpressnews.com/gruesome-details-israel-torture-palestinian-detainees/264857/

 13. Vielä pelkoon liittyen
  Olemme älykäs kansa ja sijoitumme heti Aasian maiden jälkeen peräti 8. maailman ÄÖ-listalla.
  Onko kuitenkin niin ettei älykkyys ole ratkaiseva asia? Suurimmalla osalla meistä riittää äly ymmärtämään että maamme on menossa kohti itsetuhoa mutta silti mitään sen estämiseksi ei tehdä.
  Kyse näyttäisi olevan enemmän passiivisesta ja alistuvasta ellei pelkurin luonteesta kuin älystä.
  ———
  ”Tämä on monille alistetuille vaikeaa, kun he ovat tottuneet siihen, että vihastuminen on moraalisesti tai uskonnollisesti väärin”, sanoo Raamattuopiston johtaja Rauno Mäkelä ja jatkaa: ”Mutta ei se ole. Uudessa Testamentissakin kehotetaan: vihastukaa, mutta älkää tehkö syntiä. Vihastuminen ja vihaaminen ovat eri asioita.
  Kun meidän oikeuksiamme poljetaan, meidän pitäisi suuttua siitä, eikä suinkaan jäädä alle. Osoita vihastumisesi tavalla tai toisella.
  Käytännössä tämä merkitsee riitelemistä. Ne jotka ovat joutuneet alistetuksi ovat yleensä ihmisiä, jotka inhoavat riitelemistä ehkä yli kaiken. Se on heille suunnattoman vastenmielistä. Koko heidän olemuksensa on sitä vastaan, mutta on vain opittava riitelemään”.
  — He siis pelkäävät ja siksi eivät uskalla olla oma itsensä, eivät uskalla olla eri mieltä koska pelkäävät että se loukkaa muita.

  Ja lisää Mäkelän luennosta 9.12.2004: Miksi minusta tuli luonnehäiriöisen uhri? — miten voin vapautua alistajastani? :
  ”Tämä voi ärsyttää teitä, mutta uskallan sanoa sen näin: Olennainen asia tapahtuu uhrissa itsessään. Hänessä täytyy tapahtua muutos. Jos hänessä tapahtuu sisäinen muutos, se alkaa heijastua hänestä ulospäin… vaikkei hän sanoisi mitään, vaikkei hän tekisi mitään. Se alkaa vähitellen muuttaa häntä itseään myös siten, että hän voi löytää keinoja, joilla hän voi tilannetta muuttaa, vaikka radikaaleja keinoja ei olisikaan käytettävissä.”

  ——–
  Toteutuakseen meissä tuo muutos vaatii myös sellaista tietoa, joka auttaa tajuntaamme laajentumaan ja järkeämme ymmärtämään todellisuutta realistisesti sekä myös tulkitsemaan oman asemamme siinä oikein. Siis tietoa jota maailmankuvaamme kutistamaan ja totuutta vääristämään pyrkivä valtamedia ei juurikaan tarjoa.
  Ja kun kehityksemme ja henkinen kasvumme etenee niin meistä tulee terveellä tavalla rohkeampia ja uskallamme kaivautua ulos pelon poterostamme.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here