Yli 1300 toimittajaa 99:stä maasta on allekirjoittanut lausunnon WikiLeaksin perustajan Julian Assangen puolesta, kun oikeudenkäynti hänen luovutuksestaan Yhdysvaltoihin on alkanut tänään maanantaina.

Yhdysvallat syyttää Assangea Irakia ja Afganistania koskevien sotilasasiakirjojen sekä Yhdysvaltain ulkoministeriön viestien julkaisemisesta. Osa dokumenteista sisältää todisteita sotarikoksista.

Jos Assange luovutetaan, häntä syytetään vakoilulain (Espionage Act) nojalla. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun lakia käytetään vuodettujen tietojen julkaisijaa vastaan. Assangea uhkaa jopa 175 vuoden vankeusrangaistus.

”Jos hallitukset voivat käyttää vakoilulakeja toimittajia ja julkaisijoita vastaan, heiltä riistetään tärkein ja perinteinen puolustus — toimiminen yleisen edun hyväksi — jota ei sovelleta vakoilulaissa”, vetoomuksessa todetaan. ”Toimittajat kaikkialta maailmasta voisivat joutua luovutetuksi toiseen maahan ja syytetyksi ankaran vakoilulain nojalla.”

Lausunnon allekirjoittajiin kuuluu Edward Snowden ja Daniel Ellsberg. Jälkimmäinen vuoti vuonna 1971 amerikkalaisille medioille ”Pentagonin papereina” tunnetuksi tulleet salaiset asiakirjat, joissa arvioitiin Yhdysvaltain häviävän Vietnamin sodan ja aiheuttavan sotatoimillaan suuren määrän siviiliuhreja.

TOIMITTAJIEN LAUSUNNOSSA todetaan, että Ecuadorin suurlähetystössä viettämiensä seitsemän vuoden aikana Assangen keskusteluja vakoiltiin amerikkalaisten tiedustelupalveluiden toimeksiannosta ja hänen mahdollisuuksiaan saada oikeusapua ja jopa tarvitsemaansa hoitoa rajoitettiin. Huhtikuussa 2019 presidentti Morenon hallinto perui Assangen poliittisen turvapaikan ja antoi Britannian poliisin vangita hänet. Tämän jälkeen Assange on viettänyt eristyssellissä 23 tuntia vuorokaudessa ja on vierailijoden mukaan ollut vahvasti lääkitty. Mm. Britannian entinen Uzbekistanin-suurlähettiläs Craig Murray sekä YK:n kidutuksenvastaisen toiminnan erikoisraportoija Nils Melzer ovat katsoneet Assangen joutuneen kidutuksenomaisen käsittelyn kohteeksi.

Kesällä 2019 Melzer viittasi 20 vuoden kokemukseensa sodan, väkivallan ja poliittisen vainon uhreista ja totesi, ettei ole ”koskaan aiemmin nähnyt demokraattisten valtioiden liittoutuvan tarkoituksenaan eristää, demonisoida ja vahingoittaa yksittäistä henkilöä niin pitkän aikaa ja kiinnittäen niin vähän huomiota ihmisarvoon ja laillisuuteen”.

Toimittajien vetoomuksessa (jonka myös Vastavalkean toimittajat ovat allekirjoittaneet) vaaditaan Assangen vapauttamista ja kaikista syytteistä luopumista sekä kehotetaan kaikkia journalisteja puolustamaan häntä. Nyt myös Amnesty International on yhtynyt näihin vaatimuksiin.

Toimittajien kampanjaa tukee 146 maassa toimiva kansainvälinen toimittajaliitto (International Federation of Journalists).

Allekirjoittajien listalla ei näy ainoatakaan suomalaista valtamedian toimittajaa.

PÄIVITYS 24.2.2020 klo 12: Kansainväliset journalistit ovat tehneet videokannanoton Assangen puolesta.

Artikkelikuvassa Assangea puolustavia journalisteja. Lähde: International Federation of Journalists

45 KOMMENTTIA

 1. Suosittelisin kyllä luovutusta, Trump tulee vapauttamaan hänet kävi miten kävi. Tärkeintä olisi että hänet saataisiin todistamaan USA.. Saatais nämä Clinttonien ja Obaman rikokset julki ja tietenkin CIA ja FBI

  • Trumpin lupaus armahtaa Assange oli ehdollinen, eikä niin ollen ollut mikään aito lupaus. Trumpin lupauksiin ei liene syytä luottaa.

   • Ehdollinen kyllä, ehdollinen sille että tulee todistamaan jotta tämä sairas korruptio saadaan loppumaan.. Moni noistakin allekirjottaneista toimittajista vetää itsensä vessasta alas jos Assangen luovutetaan sillä niin moni media laitos tulee kaatuun.. Tai näin minä ainakin uskon, aika näyttää sitten mitä tapahtuu.. Itse kyllä luotan Trumppiin, paras presidentti kautta historian..

    • Sanot luottavasi Trumppiin. Tarkoitatko että on pitänyt kaikki Israelille antamansa lupaukset ja lisäksi vielä kaikki N-yahun ja neokonnien vaatimukset?
     Muut lupaukset hän tietääkseni on syönyt.

 2. Toivottavasti toimittajien aktiivisuus palkitaan ja nyt uhan alla oleville totuuden puhujille löytyy vielä tilaa maailmassa.
  VastaValkea näyttää hyvää esimerkkiä muille vaihtoehtomedioille. Siitä hatunnosto. Toivottavasti muut seuraavat esimerkkiä.

  ”Allekirjoittajien listalla ei näy ainoatakaan suomalaista valtamedian toimittajaa.”

  Tämä kertoo kuinka vahvasti maamme valtamedia on kytkenyt itsensä Illuminaatin lähes okkultisen pimeyden voimiin joiden tavoitteena on uhrata ihmiskunta Lucifer jumalalleen.
  Tämän toivoisi samalla herättävän ihmiset ymmärtämään ettei valtamedia ole heitä varten ja päätökseen jättää sen tarjoamat info-palvelut ja propaganda omaan rauhaansa puhumattakaan että vielä tuhlaisi rahojaan niistä maksamiseen.

  Pitäisi myös kiireesti nostaa esiin kysymys olisiko maan hallituksen ryhdyttävä toimenpiteisiin mielivaltaisesti pakolliseksi tehdyn yle-veron lakkauttamiseksi ja muuttamiseksi vapaaehtoiseksi. On kohtuutonta pakottaa nekin maksamaan veroa jotka eivät nykyisen kaltaisesta Ylen-annista ole kiinnostuneita eivätkä omista edes TV:ta.
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144

  • Itse allekirjoitin ajat sitten.

   Allekirjoitusprosessi oli vaikea eikä onnistunut ennen kuin olin ottanut yhteyttä kannanoton laatijoihin.

   Allekirjoittamista useaan kertaan yrittäessäni huomasin myös että Vastavalkealle kirjoittaneen Kaija Olin-Arvolan nimi oli kahdesti listalla, mikä viittaa siihen että hänelläkin oli allekirjoitusvaikeuksia.

   Onko muilla allekirjoittaneilla vastaavia kokemuksia?

   En haluaisi ajatella että allekirjoittamista pyrittiin estämään mutta en voi sitä mahdollisuutta sulkea poiskaan.

   • Tuo on kiusallinen asia.
    Ylipäätään monissa näissä adressien allekirjoituksissa on tuo vaikeus. Ne on tehty vaikeiksi ja työläiksi varmaan juuri siksi että vain sitkeimmät jaksavat allekirjoittaa.
    Helppo ymmärtää että nimiä tulee paljon todellisia tukijoita vähemmän.
    Tässäkin maan hallitus voisi yrittää tehdä jotain.

   • Itse en saanut ekalla yrityksellä, joka oli yli kuukausi sitten, sitä vahvistusviestiä jota täytyi klikata allekirjoituksen tulemiseksi listalle.

 3. ”Allekirjoittajien listalla ei löydy ainoatakaan suomalaista valtamedian toimittajaa”. Niinpä, eikä monta suomalaisnimeä ylipäänsä. Islantilaisia löytyy Suomeen verrattuna moninkertainen määrä. Suomi, tämä arvojen ihannemaa, on Euroopan hännillä.

  Ruotsin oikeusvaltio joutui testiin jota se ei läpäissyt. Miten olisi käynyt Suomelle vastaavassa tilanteessa ? Ruotsin rooli on rumaakin rumempi. Sveitsiläinen Nils Melzer joka YK:n puolesta on tutkinut tapausta osaa sattumalta ruotsia ja on kyennyt perehtymään alkuperäisaineistoon. Sählinki on pohjatonta, laitonta ja umpikieroa. Ruotsi oli se toimija joka takasi, että Assange jäi pysyvään ansaan, kun tapauksen käsittely tahallaan jätettiin roikkumaan erilaisin verukkein.

  Suuri yleisö luulee edelleen, että Assangea epäillään raiskauksesta ja että hän pakoili oikeutta. Kumpikaan kahdesta naisesta ei kuitenkaan ikinä ole syyttänyt Assangea sellaisesta. Jos hedän tietoihinsa on uskominen sählinkiä oli kondomien kanssa, joista jopa yksi vietiin poliisille, mutta siitä ei löytynyt mitään DNA-jälkeä. Toinen naisista meni poliisin puheille koska olisi halunnut Assangen HIV-testiin, mitään muuta moitetta häntä kohtaan ei esitetty. Mutta koska poliisi on Nils Melzerin mukaan muuttanut, eli ”parannellut” naisten kertomuksia niistäkään ei ole varmuuta.

  Oliko kyseessä peräti hunaja-ansa, siitä ei ole näyttöä mutta varsinkin ensimmäisen naisen toiminta oli erikoista. Hän luovutti yksiönsä Assangen käyttöön, sanoen olevansa itse matkoilla. Illalla hän kuitenkin tulee kämpille, väittäen että matka on peruuntunut. Samalla hän ehdottaa ainoan vuoteen jakamista. Outoa, koska he eivät olleet tuttuja, jolloin ”normaalia” lienee, että yöpyy ystäviensä luona jos oma koti on vuokrattuna vieraalle. Toinen nainen taas ei kuulunut Wikileaks -ympäristöön lainkaan mutta oli imestynyt palaveriin pukeutuneena roosaan jumpperiin kun kaikki muut istuivat harmaissaan. Hän ei ollut kiinnostunut tietovuodoista vaan miehestä jota ilmeisesti ihaili ja jonka hän illalla vei kotiinsa.

  Wikileaks:in tarjoamalla alustalla on paljastettu paitsi sotarikoksia, myös paljon muuta vehkeilyä ja urkintaa joka kohdistuu omien maiden kansalaisiin näiden tietämättä ja hyväksymättä. Orwellin1984 on tässä ja nyt. Kukaan lukemattomista rikoksen tekijöistä ei ole joutunut syytteeseen, ei ylätasolla eikä kenttätasolla. Vain rikosten paljastajat ovat vangittuina ja syytettyinä. Assange Belmarshin vankilassa, jossa istuvat Britannian pahimmat rikolliset. Ja nämäkin osoittivat suurempaa inhimillisyyttä kuin hallitus ja media, ja vaativat, että Assangen pitäminen eristyssellissä on lopetettava. Murhamiehet siis humanisteina, hallitus kiduttajana.

  • ”Ruotsi oli se toimija joka takasi, että Assange jäi pysyvään ansaan,…”

   On valitettavaa että meillä on tällainen liberaali ’muka hyvinvointivaltio’ naapurina joka on surullinen esimerkki siitä kuinka Lontoo cityn raha-mafia toimi kulissien takana ja kuinka sen luoma ja rahoittama kulttuurimarxismin oppi tuhoaa kansan ja kansoja.
   Mekin olemme sen listalla. Ja hyvää vauhtia menossa samaan perikatoon Euroopan mukana.
   Nuo ’hunaja-ansat’ sopivat olemaan Mafian maksamia agentteja. Niitähän riittää kun on rahaa millä maksaa. Perhearvoista irtaantuneet hedonistisen kulttuurin koukkuun ajautuneet naiset ovat persoja rahan perään ja helposti huijattavissa ja pillumafian palvelukseen ostettavissa.
   Yhteiskunnan moraalin kannalta olisi tärkeää että olisi edes yksi taho jonka selkäranka kestää. Kun naiset hylkäävät äitiyden ensisijaisena se tietää kulttuurin varmaa tuhoa.

  • Luin eilen Savon Sanomien artikkelin (iso juttu ”faktalaatikkoineen”) aiheesta. Jutun mukaan demariskandaali-materiaali oli saatu Venäjän avustuksella ja että Ruotsi syyttää (preesens) Assangea raiskauksista. Siis kaksi väärää tietoa.

   En ole katsonut muista suomimedioista mitä ovat kirjoitelleet vai ovatko kirjoitelleet lainkaan mutta jos esitetyt väärät tiedot ovat kaikissa medioissa yhtenevät, voitaneen ajatella että kyseessä on Nato-yhteistyötä tekevän Mediapoolin sanelema linja. Siis tarkoituksellinen harhauttaminen.

   Jos väärät tiedot esiintyvät ainoastaan Savon Sanomissa, asialle voidaan antaa armahtavainen tulkinta so. kyseessä on yksittäisen toimituksen perehtymättömyys, huolimattomuus ja lipeäminen journalistin ohjeista.

   • [Lainaus alkaa.] Veterans for Peace and the National Lawyers Guild have endorsed a petition urging the judge to deny extradition because Assange is charged with a political offense. It reads, “The essence of Assange’s ‘crime’ is that he published documents and videos which revealed the reality of US military and political actions.”

    Assange has been awarded Consortium News’s Gary Webb Freedom of the Press Award for “practicing the highest order of journalism – revealing crimes of the state.”

    The Trump administration singled out Assange to send a clear message to journalists that they publish material critical of U.S. policy at their peril. “The extradition of Assange would mean the end of journalistic investigations into the inner workings of power,” Chris Hedges wrote at Truthdig.

    By the very terms of the U.S.-U.K. extradition treaty, and consistent with the Torture Convention’s non-refoulement provision, Judge Baraister must deny Trump’s request for the Assange’s extradition to the United States.[Lainaus päättyi.] (Marjorie Cohn)

    [Marjorie Cohn is professor emerita at Thomas Jefferson School of Law {in San Diego, California}.]

    Avoin kysymys Suomen Journalistiliitolle ja Journalistille: Mikä on teidän kantanne Assangen luovutukseen? Oletteko puolesta vai vastaan? Vai seurataanko katseella?

    • Tuo on Tapio hyvä lisäys tähän Assange-caseen. Hän on poliittisista syistä vainottu, tehtyään sen mikä on jokaisen aidon journalistin velvollisuus!

   • Savon Sanomat on lestadiolais-henkinen Kepu-mafian lehti. Valehtelee kansalle päin naamaa, kuten kunnon mediapooli-läpyskän pitääkin. Ajaa erittäin kovaa oikeistolaista talous-, työllisyys- ja sosiaalipoliittista linjaa. On sielä yksi hyväkin toimittaja, mutta ei mainita nimeä tässä, kun ei ole lehdessä meriittiä tulla kehutuksi VV:n kommenttiosiossa, joka on ”ryssän agenteilla” solutettu.

    On jotenkin surullista, että maakuntalehdet eivät oikeasti tarjoa vastavoimaa Sanoma Oyj:n mediamonopolille Suomessa. Nythän monopoli entisestään vahvistuu, kun Sanoma osti nipun maakuntalehtiä. Tosin Savon Sanomat/Keskisuomalainen ei olisi yhtään vastenmielisempi, jos Sanoma Oyj sen ostaisi ja miehittäisi omilla toimittajillaan, jotka vaikuttavat lähes humanisteilta SS:n toimituskuntaan nähden.

    Koko Itä-/Koillis-Suomi ei ole pimeiden oikeistomediavoimien hallinnassa. Lyhyt tutustuminen Kainuun Sanomiin sekä Itä-Savoon antoi näistä lehdistä ihmisläheisen, lähes herttaisen kuvan verrattuna ihmisiä vihaavaan oikeisto- ja kunnallismafialehti Savon Sanomiin.

    • SS:sta tulee mieleen tämä Savon poika J Käteinen. Tuo selittänee miehen menestystä maamme tappajana ja alasajajana.
     Varmaankin tuo lestamafia ollut JK:n takana aivan kuten vastaava mafia oli maan raiskaaja Sipilän tukena?

    • Etelä-Suomen media, joka kuuluu Savon sanomia julkaisevaan Keskisuomalainen Oyj:n julkaisee 58:aa lehteä. Väli-Suomen Media Oy:n omistavat (ja sen viikonloppusivustoa Sunnuntaisuomalaista julkaisevat) Karjalainen, Keskisuomalainen, Pohjalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat.

     Lännen Mediassa ovat mukana Ilkan ja pohjalaisen lisäksi Alma Median lehdet (mm. Aamulehti), Turun Sanomat, Kaleva, Keskipohjanmaa, Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti.

     MTV:n omistaa Bonnier, Bonnierilla on Suomessa Iltalehti, Kauppalehti ja Baltic News Service sekä joukko maakunta- ja paikallislehtiä, Ruotsissa Dagens Nyheter, Exspressen, Sydsvenska Dagbladet, Dagens Industri ja TV4.

     Ylen osakkeita omistavat mm. MTV Oy, Alma Media Oyj, Sanoma WSOY, Suomen Pankki, Nordea, Osuuspankkien Keskuspankki, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Kansanvalistus-seura, Kustannusosakeyhtiö Otava, Suomen Punainen Risti r.y., Suomen Tietotoimisto Oy, Suomen valtakunnan Urheiluliitto SVUL r.y., Pellervo Seura r.y., Raittiuden Ystävät r.y. Svenska Litteratursällskapet i Finland r.f, jne.

     Sanoma Oyj:llä on lehtien lisäksi TV4, joka puolestaan hallitsee tytäryhtiö Nelonen Median kautta Suomen festaritarjontaa http://www.nelonenmedialive.fi/ohjelmisto/ tuottaen mm. Emma-gaalaa jossa jakaa palkintoja omille artisteilleen. https://www.rumba.fi/uutiset/muusikkojen-liitto-ottaa-kantaa-nelonen-median-valta-asemaan-kotimaisella-musiikkikentalla/ Sanoma Oyj:n mediat uutisoivat palkinnoista ja ne saaneista artisteista.

     Nelonen median radioiden musiikkipäällikkö Jussi Mäntymaa oli päättämässä, kenelle artisteille 2019 jaettiin teosto-palkinto.

     Teoston ja Gramexin perustaman Musiikinedistämissäätiön (MES) hallituksen pj. Nazima Razmyar.

     Meno ”mediakentällä” on kuin lastensuojelubisneksessä, jossa hallinto-oikeudessa istuvat edunsaajajärjestöjen palkkalistoilla olevat ”asiantuntijat” langettavat huostaanottopäätöksien vahvistamisia, joissa lapset ohjataan edunsaajajärjestöjen laitoksiin tuottamaan: sijoitettu lapsi on kirjaimellisesti sijoituslapsi.

     tietoa myös täältä https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3400713-media-markkinavoimien-armoilla

   • Ainakin maikkari klo 22 esitti asian erikoisosiossa näin, tai vielä korostetummin, että naiset syyttivät Assangea raiskauksesta. Naiset eivät ole milloinkaan tätä tehneet, tämä tuli ilmi jo ensimmäisenä vuotena kun Assange oli hakenut turvaa Ecuadorin suurlähetystöstä ja tutkinta-aineistoa oli vuotanut julkisuuteen. Jälkimmäinen nainen, joka poliisin muuttamien kuulustelupöytäkirjojen mukaan oli se jolle kondomiasia oli erityisen tärkeä, lähti järkyttyneenä poliisiasemalta kesken käsittelyn kun tajusi, että poliisi aikoo käyttää häntä Assangea vastaan, mikä tarkoitus hänellä ei itsellään ollut. Hän ei koskaan allekirjoittanut ”paranneltua” kuulustelupöytäkirjaa Nils Melzerin mukaan.
    ”Venäjän GRU hakkeroi DNC:n tiedostot ja luovutti aineiston Wikileaksille”, sanoi maikkari. Venäjän hakkerointi on virallinen totuus Suomessa. Väärin ! sanovat: Bill Binney, Julian Assange, Craig Murray y.m. Bill Binney on lahjakas matemaatikko joka pitkään toimi NSA:n tehtävissä mm. teknisenä johtajana. Binneyn mukaan NSA kykenee jäljittämään jokaisen hakkeroinnin aina alkupisteeseen asti. Jos heillä olisi tästä näyttö, se myös esitettäisiin. Vaan kun ei ole. Joudutaan tyytymään Robert Muellerin väitteisiin, Mueller joka itse on tunnettu lukuisista harhautuksista uransa ajalta, esim. Irakin joukkotuhoaseet.
    Assange ei olisi mistään hinnasta ottanut mitään tietoa Venäjältä, koska tiesi, että sellainen toimi romuttaisi Wikileaksin uskottavuuden, ja totesi myös haastattelussa ettei mikään valtiollinen taho ollut tietojen takana. Toisaalta Edward Snowden on paljastanut, että CIA pystyy luomaan harhapolkuja joiden avulla joku voidaan lavastaa syylliseksi. Operaatio Guccifer 2.0 taisi olla yritys tähän suuntaan, mutta se oivallettiin melko pian.

    • samoja juttuja se vmedia yrittää esittää,ylen aamuteeveessä oli juttua kanssa maanantaina aiheesta,jossa ”asiantuntijat” nosteli esiin noita vääriä syytöksiä,kun oli olevinaan puolueettomia….mistä ne osaakin aina löytää ”asiantuntijoita”,jotka todellisuudessa näyttää aikas rajallisilla tiedoilla olevan kommentoimassa.
     hyvin on aina huolissaan toimitajista,jos kiinassa tai venäjällä tai sopivassa maassa pientäkin sattuu,mutta täys hiljaisuus oli,kun ukrainassa julkaistiin toimittajien nimiä,osoitteita,ja kehotettiin tappaankin niitä.tai nyt bolivian tapahtumat mitään sanotavaa ei löydy,kuten ei nyt assangesta tai manningista.
     caitlin johnstonen sivulla muuten noita väitteitä kumottu,joita valtamedia assangestakin nyt pitiny esillä

     • Kiinnitin huomiota siihen että Mediapooli-media käyttää kautta linjan Assange-jutuissaan ns. arkistokuvia (vanhoja kuvia) nuoresta Assangesta, ei lainkaan tuoreita otoksia joissa 48-vuotias Assangen näyttää yli 70-vuotiaalta monisairaalta ukolta.

  • Päätoimittajien yhdistys PTY linjasi jokunen aika sitten että (vallanmedian) toimittajat käyttävät työnantajansa sananvapautta joten ei ole syytä ihmetellä vallanmedian liksasankojournalistien allekirjoitusten puuttumista Assangen vapauttamisen puolesta.

   • ”YK:n erityisasiantuntija: Assange joutunut psykologisen kidutuksen kohteeksi
    Assange kärsii eristyisasiantuntijan mukaan äärimmäisestä stressistä, kroonisesta ahdistuksesta ja voimakkaasta psykologisesta traumasta.” (Yle Uutiset 31.5.2019 klo 15.10)

    Julian Assange on ”joutunut sellaisten toimien kohteeksi, jotka vertautuvat psykologiseen kidutukseen” (YK:n erityisasiantuntija Nils Melzer). Melzerin mukaan USA, Britannia, Ecuador ja Ruotsi ovat ”syyllistyneet kollektiiviseen Assangen vainoamiseen”.

    ”On selvää, että Assangen terveyteen on suuresti vaikuttanut se erittäin vihamielinen ja sattumanvarainen ilmapiiri, jolle hän on altistunut useita vuosia” (Melzerin lausunto).

    ”Fyysisten sairauksien lisäksi Assangella oli havaittavissa oireita, jotka ovat tyypillisiä pitkittyneessä altistumisessa psykologiseen kidutukseen. Näihin kuuluvat äärimmäinen stressi, krooninen ahdistus ja voimakas psykologinen trauma” (Melzer).

    (https://yle.fi/uutiset/3-10810800)
    #
    The real purpose of state secrecy is to enable governments to establish their own self-interested and often mendacious version of the truth by the careful selection of “facts” to be passed on to the public. They feel enraged by any revelation of what they really know, or by any alternative source of information. Such threats to their control of the news agenda must be suppressed where possible and, where not, those responsible must be pursued and punished.
    Revealing important information about the Yemen war – in which at least 70,000 people have been killed – is the reason why the US government is persecuting both Assange and Zikry.
    – Patrick Cockburn, Why the US is Persecuting Assange? CounterPunch (4 June 2019)

    I want to visit Julian to see he is receiving medical care and to let him know that there are many people around the world who admire him and are grateful for his courage in trying to stop the wars and end the suffering of others… Thursday 11th April, will go down in history as a dark day for the Rights of humanity, when Julian Assange, a brave and good man, was arrested, by British Metropolitan Police, forcibly removed without prior warning, in a style befitting of a war criminal, from the Ecuadorian Embassy, and bundled into a Police Van…
    I visited Julian on two occasions in the Ecuadorian Embassy and was very impressed with this courageous and highly intelligent man. The first visit was on my return from Kabul, where young Afghan teenage boys, insisted on writing a letter with the request I carry it to Julian Assange, to thank him, for publishing on Wikileaks, the truth about the war in Afghanistan and to help stop their homeland being bombed by planes and drones. All had a story of brothers or friends killed by drones while collecting wood in winter on the mountains.
    – Mairead Maguire, Requests Permission to Visit Assange, Nominated for Nobel Prize, Global Research, (14 April 2019)

    I nominated Julian Assange on the 8th January 2019 for the Nobel Peace Prize. I issued a press release hoping to bring attention to his nomination, which seemed to have been widely ignored, by Western media. By Julian’s courageous actions and others like him, we could see full well the atrocities of war. The release of the files brought to our doors the atrocities our governments carried out through media. It is my strong belief that this is the true essence of an activist and it is my great shame I live in an era where people like Julian Assange, Edward Snowden, Chelsea Manning and anyone willing to open our eyes to the atrocities of war, is likely to be hunted like an animal by governments, punished and silenced.
    Therefore, I believe that the British government should oppose the extradition of Assange as it sets a dangerous precedent for journalists, whistleblowers and other sources of truth the US may wish to pressure in the future. This man is paying a high price to end war and for peace and nonviolence and we should all remember that.”
    – Mairead Maguire, Requests Permission to Visit Assange, Nominated for Nobel Prize, Global Research, (14 April 2019)

    Julian [Assange] is a distinguished Australian, who has changed the way many people think about duplicitous governments. For this, he is a political refugee subjected to what the United Nations calls “arbitrary detention”. The UN says he has the right of free passage to freedom, but this is denied. He has the right to medical treatment without fear of arrest, but this is denied. He has the right to compensation, but this is denied. As founder and editor of WikiLeaks, his crime has been to make sense of dark times. WikiLeaks has an impeccable record of accuracy and authenticity which no newspaper, no TV channel, no radio station, no BBC, no New York Times, no Washington Post, no Guardian can equal. Indeed, it shames them. That explains why he is being punished.
    – John Pilger in The Prisoner Says No to Big Brother, CounterPunch, (4 March 2019)

    The persecution of Julian Assange is the conquest of us all: of our independence, our self respect, our intellect, our compassion, our politics, our culture. So stop scrolling. Organise. Occupy. Insist. Persist. Make a noise. Take direct action. Be brave and stay brave. Defy the thought police. War is not peace, freedom is not slavery, ignorance is not strength. If Julian can stand up, so can you: so can all of us.
    – ,John Pilger in The Prisoner Says No to Big Brother, CounterPunch, (4 March 2019)

    WikiLeaks is possibly the most exciting development in journalism in my lifetime. As an investigative journalist, I have often had to rely on the courageous, principled acts of whistle-blowers. The truth about the Vietnam War was told when Daniel Ellsberg leaked the Pentagon Papers. The truth about Iraq and Afghanistan, and Saudi Arabia and many other flashpoints was told when WikiLeaks published the revelations of whistle-blowers.
    When you consider that 100 percent of WikiLeaks leaks are authentic and accurate, you can understand the impact, as well as the fury generated among secretive powerful forces. Julian Assange is a political refugee in London for one reason only: WikiLeaks told the truth about the greatest crimes of the 21st century. He is not forgiven for that, and he should be supported by journalists and by people everywhere.
    – John Pilger in Real journalists act as agents of people, not power, Daily Star (Bangladesh) (16 January 2019)

    WikiLeaks has achieved far more than what The New York Times and The Washington Post in their celebrated incarnations did. No newspaper has come close to matching the secrets and lies of power that Assange and Snowden have disclosed. That both men are fugitives is indicative of the retreat of liberal democracies from principles of freedom and justice. Why is WikiLeaks a landmark in journalism? Because its revelations have told us, with 100 per cent accuracy, how and why much of the world is divided and run.
    – John Pilger quoted in New Cold War & looming threats, Frontline, India (21 December 2018)

    Some 300 newspapers, large and small, joined today in publishing… editorials defending the First Amendment’s freedom of the press… their own efforts to combat current threats to that freedom posed by President Trump’s attacks on journalists and the entire Fourth Estate, which Trump routinely denounces in tweets and at rallies as “enemies of the people.”
    However, missing from most of these full-throated editorials is any real defense of those who are in the trenches doing the hardest job of a free press, which is exposing the worst offenses of government: the war crimes, the craven systemic corruption of the political system, and the purveying of propaganda and disinformation in the furtherance of anti-democratic policies.
    Nowhere does one read.. a condemnation of the five-year torture and pursuit of [alternative media] journalist and Wikileaks founder Julian Assange, who has been holed up in the London embassy of Ecuador… His real crime, and the thing the US wants… him…for, is publishing leaked Pentagon documents and videotapes proving a policy in the Iraq war of massive and deliberate war crimes…Because a press freedom is under serious attack these days, certainly by President Trump, but also by a corporate media itself that supports a censored internet and a two-tiered access to high-speed internet — both of which measures threaten alternative news media — and that fail to firmly support and defend the whistleblowers who often are critically important in bringing urgent stories of government and corporate wrongdoing to light.
    – Dave Lindorff in Mainstream Media Hypocrisy on Display, Counterpunch (17 August 2018)

    He not only is one of the few authentic heroes of our time, he also has shown to all of us how to be a hero today and that it is possible to be a hero today.
    – Slavoj Žižek, First they came for Assange… Brussels, June 2016 | DiEM25 Youtube 1:18:14 https://www.youtube.com/watch?v=6BROVnNhFWc%5D

    The world we live in is ruled by insiders…insiders do not tell outsiders the truth, and they do not turn against other insiders… Julian… created the technology that allowed the outsiders to get a glimpse within… and this is why he’s being persecuted… He’s been accused of a crime for which he’s never been charged, that turns progressives against feminists and feminists against progressives. This attempt by the establishment to turn progressives against themselves… to prosecute someone who has… revealed their crimes is a heinous crime in itself…”
    – Yanis Varoufakis: First they came for Assange: Yanis Varoufakis & Srećko Horvat, Bozar, Brussels, | DiEM25 Youtube(quote begins @ 1:02:40) (19 June 2016)
    #
    Suomessa Journalisti-lehti ei ole ottanut kantaa Assangen luovutukseen. (Lehden päätoimittajan mielestä A:n luovuttaminen USA:han olisi väärin.)

 4. ^Hyvin sanottu. Oikeusmurhahan tässä on menossa. Jos ketään kiinnostaa oma henki, niin sitten varmaan kannattaa puolustaa myös Assangea

  • Ei oli spitänyt laittaa tota ^ mutta sitä ei nyt voi enää korjata. Tarkoitin siis Jan Nybondaksen kommenttia

 5. Semmoista kuin sananvapaus ei mediassa laajemmin ole koskaan ollutkaan vaikka länsi niin väittääkin ja oikeuden päätöksetkin on valtion poliittisen eliitin edun mukaisia. Myös oikeusvaltio periaatteet on Assangen tapauksessa Englannissa ohitettu ja monissa muissakin tapauksissa.
  Ruotsi on luopunut syytteistä Assangea kohtaan ja mitään pidätyksen jatkamisen perustetta ei Englannilla ole vaan Assangen olisi pitänyt vapauttaa.
  Englanti varmasti löytää luovutusperusteen yhteisen tiedusteluyhteistyön perusteella sillä Englannilla on kaikenlaisia James Bond 007 ja lupa tappaa lakeja ja varmasti laki myös saman koalition jäsenen sotarikoksia paljastaneen aktivistin luovuttamiseksi. BoJo varmasti pitää huolen että Assange luovutetaan ellei muuten niin omalla päätöksellä.

  Assangen paljastukset on menettäneet merkityksen USAn presidentin vaalien suhteen kun Trump höläytti että jos Assange todistaa Hillaryn väitteet vääriksi vaaleista niin hänet vapautetaan. Siitä alkaa USAssa sitten uusi sekoilu että paljastiko Assange sitten pelastaakseen nahkansa mutta paljastus on sitten Assangen viimeinen toive vapaudesta.

  Tähän tilanteeseen sopisi kansainvälisiin lakeihin säätää kohta että sotarikoksista paljastuneet asiakirjat saa mediat paljastaa ilman seuraamuksia.

 6. Noin 150 lääkäriä ja psykiatriakin teki oman vetoomuksen asiasta. Ja ylläri pylläri. Ei suomalaisia allekirjoittaneita. Mut kaipa täällä arvojen ihannemaassa (kuten Jan yllä hienosti summasi) lääkärit ja psykiatrit eivät näy kidutuksessa mitään pahaa. (Kuten ei siis valtamedian toimittajatkaan)

  • Tuo hyvinpalkattu ammattikunta kirurgeja lukuunottamatta on pääosin koukutettu valtaa pitävän lääketeollisen korporaatiomafian palvelukseen. Jo lääkärikoulutuksessa lääkärit koukutetaan tai korruptoidaan lääketeollisuuden rengeiksi. Siinä vaiheessa on helppo koul(k)uttaa nuoria lääkkeiden maagiseen voimaan kun laajempaa ja syvempää holistisen ihmiskuvan mahdollistavaa tietoa ei vielä ole.
   Alan professorit ja auktoriteetit kuuluvat suurelta osin tärkeisiin valtarakenteita ylläpitäviin voimiin. Aivan kuten valtamedian toimittajatkin.
   Nykypsykiatria on lähinnä aivotoiminnan ja persoonan turrutusta lääkehoidoilla.
   Psykologitkin taitavat nykyisin olla enemmän ’sopeuttajia’ kuin persoonan kehittäjiä. Tärkeintä on nopea kuntoutus työelämään tekemään rahaa sijoittajille joilla sitä ei koskaan ole tarpeeksi.
   Sama ilmiö koskenee monta muutakin alaa. Esim. monet juristit eivät ole kiinnostuneet itse lakien rikkomisen yleistymisestä ja puolustavat lain rikkojia kunhan ne kuuluvat vaan siihen joukkoon joka pitää valtaa ja yrittää kiertää lakeja ja maksaa hyvin palveluista.
   Ja opettajat opettavat sitä mitä ylempää määrätään opetettavaksi ja kaikki alkaa jo päiväkodeista. Ja kulttuurimarxismi jyrää ylimpänä.

   • Coronavirus Could be on the Verge of Worldwide Breakout
    Paul Craig Roberts
    Moreover, few qualified to speak out can. The reason is that so many micro-biologists and virologists are involved in the illegal work.
    Boyle says the US alone has 13,000 scientists involved in illegal biowarfare work. People do inhumane work because of money.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=202945

    Siis 13.000 tutkijaa USAssa tekee laitonta bioaseiden kehitystyötä vain rahan takia.
    Kuina monta EU:ssa? ja maailmalla.
    Kyllä tuhon voimat jylläävät ja niin kauan kun yksi yrittää päästä muiden niskan päälle on muidenkin yritettävä keksiä vastalääkkeitä. Näin tuhon kierre jatkuu ja jatkuu ja ilmeisesti lopulta tuhoaa kaiken.
    Ja taas tullaan tuohon samaan asiaan: kuka on se joka jo vuosituhansien ajan on halunnut koko maailman oman valtansa alle? Kenellä nuo tuhon geenit ovat vahvimmat ja pelottavimmat?
    The Assassins Are Back! — salamurhat ovat palanneet
    ISRAEL SHAMIR
    https://www.unz.com/ishamir/the-assassins-are-back/

 7. Valitettavasti ainakaan meillä ei valtamediaa juuri kiinnosta Assangen tapaus eikä varsinkaan sen merkitys ja taustat. Tässä lienee osasyy passiivisuuteen, eli ei olla selvillä vetoomuksista ja muusta. Toimittajat ymv. ovat tietenkin asia erikseen.

  Tapaus Assange on hyvä esimerkki siitä miten ”oikeusvaltiota” voidaan käyttää – se ei ole mikään tae oikeuden, saati kohtuuden, totetutumisesta. Jos joku halutaan nurjentaa tai hiljentää, se onnistuu kyllä ns. laillista tietä (vrt. esim. Venäjä).

  Sentään myös Amnesty, joka on menettänyt uskottavuuttaan, on vihdoin? herännyt.

  Mielenkiintoista nähdä, mitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin aikanaan sanoo, jos siihen joudutaan vetoamaan.

  • ”Jos joku halutaan nurjentaa tai hiljentää, se onnistuu kyllä ns. laillista tietä (vrt. esim. Venäjä)….”
   Venäjää on kyllä yritetty ja koko ajan yritetään nujertaa hartiavoimin mutta huonolla tuloksella. Se jyrää pian meidätkin kehittyvänä ja yhtenäisenä kansana mutta silti meillä on olevinaan varaa vattuilla.
   Näyttää että siellä muhii ja syntyy uusi kulttuuri johon meidän vattuilu ei pure ja johon pitäisi kiireesti alkaa suhteutua kuin oppipoika mestariin.

   • Julian Assangea ei pidä luovuttaa USA:han
    Amnesty International. Uutiset 21.2.2020.
    https://www.amnesty.fi/julian-assangea-ei-pida-luovuttaa-yhdysvaltoihin/

    Australialaista toimittajaa ja WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea [JA] syytetään [mm.] tietomurrosta ja salaisten asiakirjojen varastamisesta. Jos luovutus USA:han toteutuu, häntä voi odottaa jopa 175 vuoden vankilatuomio. (…)

    ”Assangen paljastamat asiakirjat sisältävät tietoa Yhdysvaltain armeijan tekemistä mahdollisista sotarikoksista. Yhdysvaltain hallituksen itsepintainen ajojahti on täysimittainen loukkaus sananvapautta kohtaan” (Massimo Moratti, Amnesty Internationalin [AI] Euroopan apulaisaluejohtaja).

    AI vaatii, että USA:n viranomaisten on hylättävä kaikki vakoiluun liittyvät syytteet.

    JA istuu brittiläisessä vankilassa odottamassa päätöstä luovutuksesta Yhdysvaltoihin. Amnesty katsoo, että JA:ta vastaan nostetut vakoilusyytteet ovat uhka toimittajille ympäri maailman.

    Kansainvälinen oikeus kieltää ihmisen luovuttamisen maahan, jossa häntä uhkaa riski ihmisoikeusloukkauksesta. Jos JA luovutetaan USA:han, Iso-Britannia loukkaa kansainvälistä oikeutta.

    AI katsoo, että USA:ssa JA:ta uhkaavat vakavat ihmisoikeusloukkaukset. Mikäli JA:n syytteitä ei hylätä, Britannian viranomaisten on varmistettava, ettei häntä luovuteta USA:han.

    AI uskoo, että JA:ta syytetään vakoilusta, koska hän toi USA:n armeijan asiakirjat julkisuuteen. Todellisuudessa hän vain teki työtään tutkivana toimittajana, eikä sen itsessään pitäisi olla rangaistavaa.

    ”Kansalaisilla on oikeus tietää mitä heidän hallituksensa tekevät – epäkohtia paljastavat toimittajat eivät saa joutua pelkäämään tekojensa seurauksia. Kaikki syytteet Assangea vastaan tulee hylätä” (Moratti).

    ”Jos Assange luovutetaan Yhdysvaltoihin, hänellä on suuri riski joutua kaltoin kohdelluksi esimerkiksi pitkittyneen eristysvankeuden muodossa. Myös epäreilun oikeudenkäynnin uhka on suuri, kun otetaan huomioon Yhdysvaltain viranomaisten julkinen lokakampanja Assangea vastaan. Syytön kunnes toisin todistetaan ei näytä pitävän Assangen tapauksessa paikkaansa” (Moratti).

 8. Dana Rohrabacher oli se USA:n kongressin edustaja joka kävi tapaamassa Assangea. Mutta media on tämänkin asian saanut sotkettua. Nimittäin, Assange oli jo julkisessa haastattelussa aiemmin sanonut, ettei mikään valtiollinen toimija (no state actor) ollut aineistoa luovuttanut. Eli aineksia kaupankäyntiin Trumpin kanssa ei ollut olemassakaan, koska Assange oli jo vahvistuksen antanut aiemmin. Assange olisi tietysti voinut sanoa kuka luovuttaja oli, mutta tällöin hän olisi rikkonut Wikileaksin perusperiaatetta, ettei lähteitä paljasteta. Mitä Rohrabacherille jäi käteen emme tiedä, todennäköisesti Assange toisti kantansa. Mutta kun Rohrabacher, joka sivumennen sanoen on yksi harvoja kongressin edustajia jolla on jonkinlainen tolkku tallella, palasi USA:han häntä estettiin tapaamasta Trumpia, jota asia tuskin muutenkaan olisi kiinnostanut.

  Se, että Assange eräässä haastattelussa mainitsi Seth Rich:in nimen, mutta jättäen sanomatta miksi, on erittäin poikkeuksellista mutta johtui tämän murhasta, jota väitettiin ryöstöksi jossa mitään ei viety. Eli mitä todennäkösimmin tietojen luovuttaja oli Seth Rich, jota jollain tapaa avusti välityksessä Craig Murray, Britannian entinen suurlähettiläs. Murray on tarjoutunut kuultavaksi mutta ketään ei kiinnosta. Miksikö? No siksi, että hänellä olisi faktaa tarjolla. Kuten lisäksi NSA:n Bill Binney on vakuuttanut: demokraatteja ei hakkeroitu vaan tiedot vuodettiin sisältäkäsin ja ilmeisesti koska nähtiin että Bernie Sandersin kampanjaa sabotoitiin, jotta Clinton pääsisi hänen ohitseen. Seth Rich oli Sandersin kannattaja puoluetoimistossa.

  Ja nyt Venäjä tukee vuoroin Trumpia ja vuoroin Sandersia, jos mediaa on uskominen. Haloo Moskova, yrittäkää nyt päättää kumpaako, eihän molempia voi saada !

 9. Mitä? Onko meillä toimittajiakin? Olen luullut vain Reuterisin juttujen googlella kääntäjiä olevan noin 1 600 kaiken maailman TS:n ja HS:n lehdissä ja Ylessä.

  Missä ovat nyt ne lentokoneissa palatuttamisen estäjänaiset? Löytyykö Ylioppilaslehden paskat housuissaan istuneet Helsingistä Turkuun istuneet blondit. Ettei vai toinen paskahousu ole juuri lehdistössä korkealla päätoimittajan istuimella?

 10. > ettei ole ”koskaan aiemmin nähnyt
  > demokraattisten valtioiden liittoutuvan

  Kyse ei ole liitoutumisesta vaan ehdottomasta alistumisesta USA:n imperiumin edessä.

  Jos joku näistä valtioista lähtee omille teilleen, on seurauksena

  a)
  Hallituksen vaihto: USA:n keräämistä vakoilutiedoista “vuodetaan” maan hallituksessa ja johdossa olevia henkilöitä koskevia skandaalimaisia tietoja.

  b)
  Jos hallituksen vaihto ei onnistu, tulevat sanktiot. Ensin isketään johtohenkilöihin. Sitten valtioon.

  c)
  Tarkoituksena on saada valtiot “demokraattisten maiden yhteisrintamaan” mahdollisimman pienin paljastuksin ja sanktioin, jotta tulevaisuuden varalle jää vielä “panoksia lippaaseen”.

 11. Ei Assange tietenkään mitään oikeutta saa, koska vallanpitäjät ovat rikollisia. Melko varmasti hän kohtaa Janitskinin kohtalon. Käy kuin valkolaisen hevosen, kun juuri oppi olemaan eristyssellissä heikolla sapuskalla niin otti ja kuoli.

 12. Mutta miettikääs vähän…

  1. joulukuuta 2006 Sosiaalipsykologi Jukka S. Lahti surmataan 69 veitseniskulla kotonaan
  2. joulukuusa 2006 Jukan opiskelukaveri sosiaalityöntekijä Pekka Puputti katosi firmansa pikkujoulujen jälkeen ja löytyi Töölöläisen kanoottistadionin läheisestä rannasta hukkuneena… Hukkumispaikka on aivan eri suunnassa jossa hän asui.

  Mitä Puputti teki Töölöläisen rajasaaren rannassa tuollaiseen aikaan…

  Jo sokea Reetakin näkee, että nämä kaksi kuolemaa liittyvät selvästi toisiinsa.

  No sosiaalityöntekijöitä olivat molemmat ja mitähän asioita ne sosiaalityöntekijät joutuvat ammattiinsa liittyen kohtaamaan ?

  Esim. insestiperheitä, pedofiileja, jotka hyväksikäyttävät nuoria lapsia.

  Olen aika varma, että Jukka S. Lahti oli jonkin suuremman pedofiiliringin jäljillä ja se olisi mielenkiintoista, että liittyikö tämä jotenkin hänen lapsiinsa, koska miksi hän olisi muuten Porvooseen asti soittanut poliisille puheluita.

  Jari Aarniohan asui tuolloin Porvoossa.

  KRP:n poliisijohtajissa on pedofiileja, jotka kuuluvat yhteen isokenkäisten pedofiilirinkiin, joihin kuuluu myös muitakin virkamiehiä sekä julkisuudenhenkilöitä.

  Tämä kyseinen KRP:n päällikkö on pystynyt myös Ulvilan murhamysteerissä jarruttamaan, ettei totuus tule ilmi missään vaiheessa, että mikä oli Ulvilan surman motiivi, kun sillä on oma lehmä ojassa myös.

  Tämä nyt vaan on karu fakta, mutta tuolla vallan huipulla Suomessa pätee yhteinen nimittäjä = PEDOFIILEJA OLEMME KAIKKI, OLEMME KAIKKI KAIKKI, SINÄ JA MINÄ..

  Se on todella karu lauma arkitodellisuudesta vieraantuneita psykopaatteja, joista melkein nää kaikki ovat lapsena joutuneet myös pedofiilien kynsiin ja sellaisen kun joku kokee, niin yleensä heistä tulee aikuisena samanlaisia alaikäisten seksuaalisia hyväksikäyttäjiä. Mutta tämä valtatahojen pedofiilikerhot ovat kuitenkin sellaisia klubeja, että jos joku niiden jäsen alkaa niitä vuotamaan, niin siinä taisi tälle Jukka S. Lahdelle sekä hänen opiskelukolleegalleen Pekka Puputille käydä huonosti, koska he tiesivät näistä kuvioista liikaa.

  Koska jos näiden poliitikkojen ja virkamiesten pedofiiliringit uhkaavat paljastua, niin niiden paljastuttua siinä palaa hillotolppa ura jos toinenkin ja niistä poliitikoista tulee se POLIITTINEN RUUMIS, jolla Timo Soini aikanaan uhkaili muutamia Persu jäseniään, jotka eivät suostuneet pysymään ryhmäkurissa.

  Soini tarkoitti kuitenkin tuolla sanonnalla sitä, että hillotolpat paloivat ja kävi potkut politiikasta.

  • Ainahan vallanpitäjät ovat öykkäreitä olleet, mutta menneinä aikoina, jolloin valta perustui syntyperään, hierarkia ei välttämättä suosinut eksteemejä narsistis-psykopaattisia luonteita. Vallanpitäjillä oli jopa taipumusta osoittaa isällistä huolehtivaa asennetta alamaisiaan kohtaan. Mutta tätä iloa riitti vain hetken ja liian inhimillisiksi osoittautuneet majesteetit korvattiin ahneilla vallantavoittelijoilla. Myös väliporras eli aateliset rosvosivat kansaa, mutta ei aina.

   Valistusajan myötä noussut porvaristoluokka aloitti siirtomaiden hyödyntämisen ja tehdasteollisuuden, joka moninkertaisti kaikenlaisen ihmisiin kohdistettavan riiston, sorron ja raa’an korvauksettoman hyväksikäytön määrän. Syntyi kapitalismi ja tätä vastustavaksi vastavoimaksi sosialismi. Kun sosialismin linnake eli Neuvostoliitto kaatui, katosi myös este ihmisten täysimittaisen riiston ja sortamisen tieltä ja psykopaateille avautui uusi mahdollisuus nousta valtaan joko talouden tai politiikan saralla. Myös uskonnon moraalia painottava ote hälveni länsimaissa ja näihin syntyi postmoderni hierarkia, joka täysin häpeämättä suosii saatanallisia ja petomaisia ihmisluonteita.

   Ilmeisesti pedofilia on yksi tapa jalostaa ihmissaatanoita ja ilmiöön huhutaan liittyvän salaseurojen rituaalinomaista käyttäytymistä. Länsimaat ovat tällä hetkellä täysin näiden mielipuolien näiden vallassa ja tästä on mm. VV:n kommenttiosiossa käyty synkkää keskustelua. Iso osa ihmisistä kuitenkin pyrkii yhä kuvittelemaan, että asia olisi toisin ja tätä pyrkimystä tulee sensuuri ja salaliittoja pohdiskelevien leimaaminen hulluiksi tai muu kaltoinkohtelu. Assangen kaltaisten paljastajien koveneva kohtelu indikoi myös tätä ilmiötä. Saatananpalvojat eivät halua vielä tekosiaan täysin julki. Peruskansan moraalinen selkäranka, jota pahuuden vastustaminen vaatii, alkaa myös murtua ja kun se täysin murtuu, ei valtarakenteiden tarvitsee enää edes piilotella tekosiaan.

  • @ Jonsse 25.2.2020 at 10:38

   > menneinä aikoina, jolloin valta
   > perustui syntyperään, hierarkia ei
   > välttämättä suosinut eksteemejä
   > narsistis-psykopaattisia luonteita

   Vuonna 1660 syntynyt Simon Affleck eli Simo Hurtta oli geneettisesti sukua Skotlannin kuningashuoneelle. Hän oli mielipuoli. Niinpä kuninkaallisia yhteyksiä hyväksi käyttäen ja Ruotsin kuninkaan suosiollisella avustuksella hänet saatiin lähetettyä niin kauas sivistyksen parista kuin mahdollista:
   – Hän päätyi arrendaattoriksi, eli veronvuokraajaksi Lieksaan, Ruotsin kuningaskunnan äärimmäiseen kolkkaan.

   Simo Hurtan ura Lieksassa kesti 30 vuotta. Hän oli erittäin väkivaltainen ja raiskasi naisia mielin määrin, 30 vuoden aikana vähintään tuhansia. Niinpä Simon Affleck’in perintö elää Lieksassa ja sen ympäristössä vielä tänäkin päivänä:
   – Skitsofrenia on yleisempää Lieksan-seudun ihmisissä kuin suomalaisissa keskimäärin. Muuttoliikkeen myötä ero on tasaantunut, mutta vielä 50 vuotta sitten ero oli erittäin merkittävä. – Itä-Suomalaisten geeniperimässä on edelleen paljon yhteyksiä Skotlannin kuningashuoneeseen. Tämä on todistettavissa aivan tavallisilla perustason geenitutkimuksilla.

   Simo Hurtta, vaikka kuolikin jo vuonna 1725, muistettiin hyvin vielä 1800-luvulla.
   Tässä Suomettaren artikkeli Simo Hurtasta vuodelta 1856.

   Vuonna 1904 Eino Leino Kirjoitti pitkät tarinat Simo Hurtasta.
   Runosikermä isonvihan ajoilta ja
   Simo Hurtta. Toinen sarja. Runokokoelma (Helsinki 1919)

   Missä päin Skotlannin kuningashuoneen geneettiset perilliset mahtavat nykyään olla vaikuttamassa?
   – Lienevätkö näiden “masonien” esi-isiä?

 13. Julian Assange on joutunut vankilan eristyssellissä kuukausia jatkuneen henkisen kidutuksen uhriksi YK:n ihmisoikeusvianomaisten ja noin 150 kansainvälisen lääkäriryhmän vetoomusten mukaan. Mutta englantilaiset viranomaiset eivät ole niihin reagoineet lainkaan.
  Häntä on vaadittu toistuvasti siirrettäväksi sairaalahoitoon, mutta vankilan johto ei ole tähän juostunut.
  Hänen isänsä vetoomuksetkaan eivät ole johtaneet mihinkään.
  Täällä Vastavalkeassa on osoitettu myös Ruotsin viranomaisten petollinen rooli häntä kohtaan .
  Täällä on myös ennustettu hänen kohtalonsa, joka ei voi olla enää hyvä. Trump fani on ainoa poikkeus.

 14. Tapaus Assange

  Mistä on kysymys?

  Kysymys on tästä: The material WikiLeaks published between 2006 and 2009 attracted various degrees of international attention. After it began publishing documents supplied by U.S. Army intelligence analyst Chelsea Manning, WikiLeaks became a household name. – The Manning material included the Collateral Murder video (April 2010) which showed United States soldiers shooting eighteen (18) people from a helicopter in Iraq (including journalists Namir Noor-Eldeen and Saeed Chmagh). This material also included the Afghanistan War logs (July 2010), the Iraq War logs (October 2010), and the Guantánamo files (April 2011).

  Collateral Murder https://www.youtube.com/watch?v=Zok8yMxXEwk

  Collateral Murder: 5th April 2010 10:44 EST WikiLeaks has released a classified US military video depicting the indiscriminate slaying of over a dozen people in the Iraqi suburb of New Baghdad — including two Reuters news staff.
  Reuters has been trying to obtain the video through the Freedom of Information Act, without success since the time of the attack. The video, shot from an Apache helicopter gun-sight, clearly shows the unprovoked slaying of a wounded Reuters employee and his rescuers. Two young children involved in the rescue were also seriously wounded.
  The military did not reveal how the Reuters staff were killed, and stated that they did not know how the children were injured.
  After demands by Reuters, the incident was investigated and the U.S. military concluded that the actions of the soldiers were in accordance with the law of armed conflict and its own ”Rules of Engagement”.
  Consequently, WikiLeaks has released the classified Rules of Engagement for 2006, 2007 and 2008, revealing these rules before, during, and after the killings.
  WikiLeaks has released both the original 38 minutes video and a shorter version with an initial analysis. Subtitles have been added to both versions from the radio transmissions.
  WikiLeaks obtained this video as well as supporting documents from a number of military whistleblowers. WikiLeaks goes to great lengths to verify the authenticity of the information it receives. We have analyzed the information about this incident from a variety of source material. We have spoken to witnesses and journalists directly involved in the incident.
  WikiLeaks wants to ensure that all the leaked information it receives gets the attention it deserves. In this particular case, some of the people killed were journalists that were simply doing their jobs: putting their lives at risk in order to report on war. Iraq is a very dangerous place for journalists: from 2003- 2009, 139 journalists were killed while doing their work.
  #
  Amerikan kolonisaatio tappoi 56 miljoonaa intiaania – joukkotuho oli niin totaalinen, että se muutti ilmastoa Euroopassa asti ja aiheutti pienen jääkauden
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/amerikan-kolonisaatio-tappoi-56-miljoonaa-intiaania-joukkotuho-oli-niin-totaalinen-etta-se-muutti-ilmastoa-euroopassa-asti-ja-aiheutti-pienen-jaakauden/7266476#gs.xg0uvs
  #
  Kansainvälisen tuomioistuimen tuomio 27.6.1986

  Military and Paramilitary Activities in and against Nicaragua (Nicaragua v. USA)
  Date of Judgment: 27 June 1986

  On 9 April 1984, Nicaragua filed an Application instituting proceedings against the United States of America concerning a dispute relating to responsibility for military and paramilitary activities in and against Nicaragua. One of the measures required the United States to immediately cease and refrain from any action restricting access to Nicaraguan ports, and, in particular, the laying of mines. On 18 January 1985, the United States announced that it intended not to participate in any further proceedings relating to this case.

  In its Judgment of 27 June 1986, the Court rejected the justification of collective self-defence advanced by the United States and stated that it had violated the obligations imposed by customary international law not to intervene in the affairs of another State. The Court also found that the United States had violated certain obligations arising from a bilateral Treaty of Friendship, Commerce and Navigation of 1956 and that it must make reparation for all injury caused.
  #
  Harold Pinter Nobel-puheessaan (ote): [Lainaus alkaa:] Yhdysvallat oli monissa tapauksissa synnyttämässä tai ainakin tuki maailman jokaista oikeistolaista sotilasdiktatuuria toisen maailmansodan jälkeen. Viittaan Indonesiaan, Kreikkaan, Uruguayhin, Brasiliaan, Paraguayhin, Haitiin, Turkkiin, Filippiineihin, Guatemalaan, El Salvadoriin ja tietenkin Chileen. Yhdysvaltojen vuonna 1973 Chileen kylvämää kauhua ei voi koskaan hyvittää eikä antaa anteeksi.
  Satojatuhansia kuoli näissä maissa. Vai kuoliko? Ja menevätkö kaikki kuolemat Yhdysvaltojen ulkopolitiikan tiliin? Vastaus on kyllä, ne tapahtuivat ja syynä on Yhdysvaltojen ulkopolitiikka. Mutta tätä ei kuulu tietää.
  Sitä ei koskaan tapahtunut. Mitään ei sattunut. Edes silloin kun se parhaillaan tapahtui, sitä ei tapahtunut. Sillä ei ollut väliä. Se ei ollut kiinnostavaa. Yhdysvaltojen rikokset ovat olleet järjestelmällisiä, jatkuvia, raakoja, ja ne on tehty ilman katumusta, mutta vain erittäin harvat ovat puhuneet niistä. Tästä on annettava tunnustusta Yhdysvalloille. Se on suorittanut maailmanlaajuisesti varsin kliinistä vallan manipulaatiota ja naamioitunut samalla universaaliksi hyvän voimaksi. Kyse on loistavasta, jopa nokkelasta, tavattoman menestyksekkäästä hypnoosista.
  Yhdysvallat esittää epäilyksettä maailman suurinta show’ta. Se saattaa olla brutaali, välinpitämätön, ylimielinen ja julma mutta myös erittäin ovela. Myyntihommissa se on omimmillaan ja sen myydyin kauppatavara on itserakkaus. Se on voittaja. Kuuntele kuinka kaikki Yhdysvaltojen presidentit sanovat televisiossa sanat ”Amerikan kansa”, kuten lauseissa ”sanon Amerikan kansalle, että on tullut aika rukoilla ja puolustaa Amerikan kansan oikeuksia, ja pyydän Amerikan kansaa luottamaan presidenttiinsä hänen toimiessaan Amerikan kansan puolesta”.
  Tämä on loistava juoni, jossa kieltä käytetään ajattelun ehkäisemiseen. Sanat ”Amerikan kansa” ovat nautinnollisen rauhoittava pehmuste. Ei tarvitse ajatella, kunhan asettuu pehmusteelle. Se saattaa tukahduttaa älyn ja kriittisen ajattelun, mutta on erittäin mukava. Tämä ei tietenkään koske neljääkymmentä miljoonaa köyhyysrajan alapuolella elävää tai kahta miljoonaa vankiloiden saaristoon ympäri Yhdysvaltoja teljettyä miestä ja naista.
  Yhdysvallat ei enää piittaa matalan intensiteetin konflikteista. Sen ei enää tarvitse olla pidättyvä tai edes kiero. Se lyö kortit pöytään sivuilleen vilkuilematta. Se yksinkertaisesti vähät välittää yk:sta, kansainvälisestä oikeudesta tai kriittisistä äänistä, joita se pitää voimattomina ja merkityksettöminä. Sillä on myös määkivä karitsansa, jota se vetää perässään, surkea ja veltto Iso-Britannia.
  Mitä moraaliselle herkkyydellemme on käynyt? Oliko meillä sitä alkuunkaan? Mitä se tarkoittaa? Viittaako se nykyään hyvin harvoin käytettyyn sanaan, omaantuntoon? Paitsi omia toimiamme koskevaan omaantuntoon myös yhteiseen vastuuseen toisten teoista? Onko se täysin kuollut?
  Ajatelkaa Guantánamo Baytä. Satoja ihmisiä vangittuina yli kolme vuotta ilman syytettä, ilman asianajajaa tai oikeudenkäyntiä, ikuisesti pidätettyinä. Tällaista täysin epäoikeutettua järjestystä pidetään yllä Geneven sopimuksen vastaisesti. Paitsi siedetään, sitä hädin tuskin edes pohditaan niin kutsutussa ”kansainvälisessä yhteisössä”. Tähän rikolliseen loukkaukseen syyllistyy valtio, joka on julistanut itsensä ”vapaan maailman johtajaksi”.
  Mietimmekö Guantánamo Bayn asukkeja? Mitä media sanoo heistä? Asia putkahtelee esiin satunnaisesti, sivupalstan juttuna. Vangit on tuomittu ei-kenenkään-maalle, josta he eivät ehkä koskaan palaa. Tällä hetkellä monet heistä ovat nälkälakossa, pakkoruokinnassa, myös Isossa-Britanniassa vakituisesti asuvat. Pakkoruokinnassa ei kursailla. Ei rauhoittavia eikä puudutusaineita. Putki vain nenästä kurkkuun. Siinä oksentaa verta. Se on kidutusta. Mutta mitä Ison-Britannian ulkoministeri on sanonut tästä? Ei mitään. Entä pääministeri? Ei mitään.
  Miksei? Koska Yhdysvallat on sanonut: Guantánamo Bayn toimien arvosteleminen on epäystävällisyyden osoitus. Olet meidän puolellamme tai meitä vastaan. Niinpä Blair pitää suunsa kiinni.
  Irakin miehitys oli rosvoretki, räikeää valtioterrorismia, ja osoitti kansainvälisen oikeuden täydellistä halveksuntaa. Miehitys oli mielivaltainen sotatoimi, jolle antoivat potkua valheet toisensa perään sekä median ja sen kautta yleisön sumeilematon manipulointi. Tarkoituksena oli vakiinnuttaa Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen kontrolli Lähi-idässä verhoamalla hanke kansan vapauttamiseksi – viimeisenä keinona kun muut verukkeet oli jouduttu hylkäämään. Näyttävä sotilaallisen voiman osoitus, jonka vuoksi tuhansia ja taas tuhansia syyttömiä ihmisiä surmattiin ja silvottiin.
  Olemme tuoneet Irakin kansalle kidutusta, rypälepommeja, köyhdytettyä uraania, lukemattomia satunnaisia murhia, hätää, rappiota ja kuolemaa ja kutsuneet sitä ”vapauden ja demokratian tuomiseksi Lähi-itään”.
  Montako ihmistä pitää tappaa ennen kuin käy massamurhaajasta ja sotarikollisesta? Satatuhatta? Siinä on enemmän kuin tarpeeksi, ajattelisin. Siksi on oikeudenmukaista, että Bush ja Blair tuodaan kansainvälisen rikostuomioistuimen eteen. Bush on kuitenkin ollut ovela. Hän ei ole ratifioinut tätä tuomioistuinta. Sen vuoksi hän on varoittanut, että jos yksikin yhdysvaltalainen sotilas tai poliitikko joutuu syytetyksi tässä oikeudessa, hän lähettää paikalle merijalkaväen.[Lainaus päättyi.] (https://voima.fi/arkisto-voima/taide-totuus-ja-politiikka/)

 15. (…) in the UK a judge will start the process of answering a very important question. It’s a question that many of us knew was the heart of this debate back in 2010, ten years ago, when this all started. It’s a question that they have been obfuscating, bloviating, huffily denying, smearing, gaslighting, and distracting from–basically doing anything they can to hide it from view.
  It’s a question that they don’t want the public to know that we are answering. A question that goes to the heart of democracy, and to the heart of the role of the fourth estate, journalism. And that question is this:

  Should journalists and publishers be punished for exposing US war crimes?

  And, ancillary to that question:

  should we allow them to be punished by the very people who committed those war crimes?

  Is that something that we want for our world, ongoing? Because our answer to this question is going to shape our society, our civilization, for generations to come.
  (…) ([australialainen toimittaja] Caitlin Johnstone, caitlinjohnstone.com 23.2.2020)

 16. Sain selvityksen, jonka mukaan Journalistiliitolla ei ole Assangen luovuttamiseen virallista kantaa.
  Lohdullista oli, että liiton puheenjohtaja vastustaa luovuttamista.

 17. ASSANGE EXTRADITION: Can a French Touch Pierce a Neo-Orwellian Farce?
  February 27, 2020 •

  By Pepe Escobar in Paris Special to Consortium News

  It’s quite fitting that the – imperially pre-determined – judicial fate of Julian Assange is being played out in Britain, the home of George Orwell.
  (…)
  To abolish truth, power must teach ideology; instrumentalize the press; propagate fake news; and produce reality. To propagate hate, power, among other instruments, must create an enemy; foment wars; and psychiatrize critical thinking.

  There’s no question we are already mired deep inside this neo-Orwellian dystopia.
  (…)
  Assange lawyer Geoffrey Robertson is under no illusions: “He won’t be pardoned by President Trump, although [a future] President Sanders might do so. I think that’s the objective of the Pentagon — to put him in prison for the rest of his life.”

  A measure of the cowardice of all those established newspapers who profited handsomely from the work of Assange and WikiLeaks is this despicable Le Monde editorial that half-heartedly pretends to defend him as a journalist and publisher.

  It’s idle to expect from Anglo-American corporate media even a modicum of decency to admit that journalists must not be treated as spies and dangerous criminals. Criminalization of critical thinking – capable of provoking, unmasking and denouncing raw power — is a key plank of the new dictatorship examined by Onfray, and already in effect. Now it comes down to Onfray and Branco not to be lost in translation – and forcefully demonstrate to the Anglosphere that the heart of darkness must not be allowed to prevail.
  ———-
  Pepe Escobar, a veteran Brazilian journalist, is the correspondent-at-large for Hong Kong-based Asia Times.
  #
  Punishing the Free Speech of Julian Assange
  By Andrew P. Napolitano
  February 27, 2020

  “Congress shall make no law… abridging the freedom of speech.”
  — First Amendment to the U.S. Constitution

  In the oral argument of the famous U.S. Supreme Court cases known collectively as the Pentagon Papers Case, the late Justice William O. Douglas asked a government lawyer if the Department of Justice views the “no law” language in the First Amendment to mean literally no law. The setting was an appeal of the Nixon administration’s temporarily successful efforts to bar The New York Times and The Washington Post from publishing documents stolen from the Department of Defense by a civilian employee, Daniel Ellsberg.

  The documents were a government-written history of the Vietnam War, which revealed that President Lyndon B. Johnson and his secretaries of defense and state and the military’s top brass materially misrepresented the status of the war to the American people. Stated differently, they regularly, consistently and systematically lied to the public and the news media.

  Though LBJ was retired, Nixon did not want this unvarnished version of the war he was still fighting to make its way into the public arena. The Nixon DOJ persuaded a federal district court judge to enjoin the publication of the documents because they contained classified materials and they had been stolen.

  In a landmark decision, the court ruled that all truthful matters material to the public interest that come into the hands of journalists — no matter how they get there — may lawfully be disseminated. That does not absolve the thief — though the case against Ellsberg was dismissed because the FBI committed crimes against him during his prosecution — but it does insulate the publisher absolutely against civil and criminal liability.

  The Pentagon Papers Case is a profound explication of one of the great values underlying the freedom of speech; namely, the government cannot lawfully punish those who publish truths it hates and fears.
  (…)
  Regrettably, the Trump administration is pretending the Pentagon Papers Case does not exist. It is manifesting that pretense in its criminal pursuit of international gadfly and journalist Julian Assange, the founder of WikiLeaks.

  Sometime in 2010, Assange and his colleagues began receiving classified U.S. Department of Defense materials from an Army intelligence officer now known as Chelsea Manning.

  Manning committed numerous crimes, for which she pleaded guilty, and was sentenced to 45 years in prison. Her sentence was commuted by President Barack Obama, whose Department of Justice publicly declined to prosecute Assange in deference to the once universal acceptance of the Pentagon Papers Case and the numerous court rulings that have followed it.

  The Trump DOJ, however, sought and obtained two indictments of Assange, who is now charged with 17 counts of espionage and faces 175 years in prison. Assange is currently being held in a maximum-security prison outside of London. The U.S. has sought his extradition at a proceeding that began in a London courtroom this week.
  (…)
  WikiLeaks revealed — in partnership with major international publications, including the two involved in the Pentagon Papers Case — videos of American troops murdering civilians and celebrating the murders (a war crime) as well as documentary proof of American complicity in torture (also a war crime).
  (…)
  Assange fears that he cannot get a fair trial in the United States. The government says he can and will. When the government suddenly became interested in fair trials remains a mystery. (…)
  (…)
  (…) the whole purpose of the First Amendment is to assure open, wide, robust debate about the government, free from government interference and threats. How can that debate take place in darkness and ignorance?

  If “no law” doesn’t really mean no law, we are deluding ourselves, and freedom is not reality. It is merely a wished for fantasy.
  ———-
  Andrew P. Napolitano , a former judge of the Superior Court of New Jersey, is the senior judicial analyst at Fox News Channel.

 18. Trump’s Betrayal of Julian Assange
  Ron Paul
  Donald Trump upset the Washington apple cart as presidential candidate and in so doing he set elements of the deep state in motion against him.

  One of the things candidate Donald Trump did to paint a deep state target on his back was to repeatedly praise Wikileaks, the protransparency media organization headed up by Australian journalist Julian Assange. More than one hundred times candidate Trump said “I love Wikileaks” on the campaign trail.

  Trump loved it when Wikileaks exposed the criminality of Hillary Clinton and the Democratic Party, as it cheated to deprive Bernie Sanders of the Democratic Party nomination. Wikileaks’s release of the DNC emails exposed the deep corruption at the heart of US politics, and as a candidate Trump loved the transparency.

  Then he got elected.

  The real tragedy of the Trump presidency is nowhere better demonstrated than in his 180-degree turn away from Wikileaks and its founder Julian Assange. “I know nothing about Wikileaks,” he said as president. “It’s really not my thing.”
  https://russia-insider.com/en/trumps-betrayal-julian-assange/ri28372

  Comment … David Chu quick draw mcgraw • a day ago
  Well said. It was Michael Parenti who said that in the USA, there is a ”money primary” that occurs BEFORE the ones that the public gets to vote on, i.e., the primaries and then the general elections, and that this first primary is ”voted” by those 1% who are the owners of the USA. So, the sheeple gets to vote for the pre-selected presidential candidates. And yes, JFK was the last real President of the USA.

 19. Suomen Pen: Julian Assangen oikeudenkäynti luovutuksesta Yhdysvaltoihin siirtyi syyskuulle
  Oikeudenkäynti Wikileaksin perustaja Julian Assangen luovuttamisesta Britanniasta Yhdysvaltoihin siirtyi toukokuulta [2020] syyskuulle [2020]. Lontoolainen oikeusistuin aloitti luovutuspyynnön käsittelyn jo helmikuussa.
  Yhdysvallat on esittänyt Assangelle 17 syytekohtaa, joiden perusteella hänet saatettaisiin tuomita jopa 175 vuoden vankeusrangaistukseen.

  Suomen Pen seuraa huolestuneena tilannetta ja tukee Pen Internationalin aiempaa, perusteltua päätöslauselmaa (”Resolution on the abuse of the us espionage and the us prosecution of Julian Assange as an attack on freedom of expression”) syistä, miksi luovutusta Yhdysvaltoihin ei tule sallia.

  Julkaistu: 11 toukokuuta 2020
  #
  https://pen-international.org/app/uploads/RESOLUTION-ON-THE-ABUSE-OF-THE-US-ESPIONAGE-AND-THE-US-PROSECUTION-OF-JULIAN-ASSANGE-AS-AN-ATTACK-ON-FREEDOM-OF-EXPRESSION.pdf

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here