Saari, jonka lumipeite hupeni

Ilmastopaniikkia lietsottiin uutisella, jossa olennaisia asioita jätettiin kertomatta ja/tai kerrottiin huomattavalla viiveellä.

25

MTV Uutiset julkaisi muutama päivä sitten artikkelin Etelämantereen jää- ja lumipeitteen sulamisesta ”hurjaa vauhtia” ja sulamisen aiheuttamista ”suurista vesilammikoista” tai ”pikemminkin järvistä”. Tämän osoittamiseksi MTV viittaa Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan ennen ja jälkeen -kuviin ”Etelämantereen Eagle Island -nimisestä saaresta”. Kuvat on otettu 4. ja 13. helmikuuta ja niiden välillä Antarktiksen lämpötilan kerrotaan ”pompsahtaneen” 18,3 celsiusasteeseen.

Uutisen mukaan jäätiköiden tutkija Mauri Pelto totesi Nasan lehdistötilaisuudessa, ettei hän ole koskaan nähnyt sulamisesta johtuvien lammikoiden ”kehittyvän näin nopeasti Etelämantereella”.

Eagle Islandin sijainti

Artikkeli jättää mainitsematta useita olennaisia seikkoja. Yksi on se, että kyseinen saari, joka on kooltaan alle neljäsosa Hailuodosta, sijaitsee pitkän ja kapean Antarktiksen niemimaan pohjoiskärjen tuntumassa — suurin piirtein samalla etäisyydellä etelänavasta kuin Kokkola pohjoisnavasta (hieman alle 3000 kilometriä).

Toinen olennainen tieto on se, että tuolla päin maailmaa on helmikuussa loppukesä. Lumipeitteen osittainen sulaminen tähän vuodenaikaan ei ole tavatonta. Kolmas huomion arvoinen tieto on, että antarktisen merijääpeitteen laajuus (sininen viiva alla olevassa kuvaajassa) on seurannut varsin tarkkaan vuosien 1981–2010 keskiarvoa (tummanharmaa viiva):

Lähde

Neljäs olennainen tieto lisättiin artikkeliin, mutta vasta julkaisemista seuraavana päivänä (artikkeli julkaistiin alun perin 22.2. kello 13.25 ja lisäys tehtiin 23.2. kello 7.21). Lisäys kuuluu:

”Nasan mukaan trooppinen ilmamassa saattoi osiltaan päästä puuskittaisten, kuivien ja lämpimien Föhntuulien mukana valtameren yli Etelämantereelle. Lämmin ajanjakso sulatti peräti 20 prosenttia saaren vuosittaisesta lumikertymästä.”

Toisin sanoen: vajaa vuorokausi uutisen julkaisemisen jälkeen artikkeliin lisättiin uskottava selitys (valtameren yli Föhntuulien mukana kulkeutunut trooppinen ilmamassa) lämpimälle jaksolle, joka sulatti piskuisen saaren lumipeitettä kesäaikana tavanomaista enemmän. (Sana ”osiltaan” on tosin merkitykseltään varsin — ehkä tarkoituksellisen? — epämääräinen.) Tämä olennainen tieto ei siten saavuttanut todennäköisesti suurta osaa uutisen lukijoista.

MTV:n artikkeli ilmentää par excellence uutisointia, jossa mistään ei teknisesti ottaen valehdella, mutta joka synnyttää harhaanjohtavia vaikutelmia siksi, että olennaisia seikkoja jätetään kertomatta. Jos tarkoituksena oli ihmisten ilmastoahdistuksen syventäminen, siinä hyvin todennäköisesti onnistuttiin — jälleen kerran.

Pääviite

MTV Uutiset (22.2.2020): Nasan kuvat sen todistavat, Etelämanner sulaa hurjaa vauhtia – kuvien välillä vain reilu viikko: ”En ole koskaan nähnyt tällaista”

Artikkelia muokattu 26.2.2020 klo 23.15: tarkennettu, että kuvaajassa on kyse merijään peitteestä, kuten sen otsikkokin kertoo.

25 KOMMENTTIA

 1. Sehän on, kuin MTV:n Sarasteen ”raportti” Ukrainasta. Hän seisoo T54 vuosikymmeniä ruostuneen panssarin edessä. Sisään heitettiin muutama palava autonrengas käryämään.
  Maalina ollut vaunu muuttui ”venäläisten juuri menettämäksi panssariksi” suuren ja voittoisan Ukrainan armeijan hyökkäyksessä.
  Se koko lavastus oli seuraavana päivänä jutuupissa. Maailman TV käyttivät samaa käryävää taustaa muutkin.

 2. Tämä oli hyvä artikkeli. Siinä sekä jauhotettiin MTV:n puolueellinen journalismi, esiintuotiin valehteleva tutkija sekä annettiin kansalle aimo annos tietoa.

  Loistavaa !!

 3. Pikkuhiljaa mutta valitettavan hitaasti kansalle alkanee valjeta että se on suuren huijauksen alla ja maksaa siitä kovan hinnan.
  Varmaan omia aivojaan käyttävää ja terveen itsetunnon omaavaa alkaa myös pikku hiljaa vatuttaa koko vallanmedian jatkuva propaganda ja tosiasioiden vääristely.
  Itse en ole enää aikoihin tilannut yhtään vallanmedian lehteä enkä omista TV:ta joka olohuoneen nurkassa saisi suorittaa aivopesuaan.

 4. Tämä nyt oli pientä valehtelua ehkä paremminkin leikillistä kujeilua. UAH lämpötilat eivät osoita minkäänlaista lämpötilojen kohoamista, mutta GISS lämpötiloissa on nähtävissä 1,5 asteen nousu. Joku siis huijaa todella.
  Kasvihuoneilmöön uskovia lienee lähelle 100%, sitä on niin tehokkaasti propagoitu. Ilmakehän hiilidioksidi nostaa maan pinnan lämpötilaa ja sitä enemmän mitä enemmän on hiilidioksidia. Yritähän itse miettiä miten se voisi olla mahdollista? Lämpötilan nostaminen ei onnistu ilman energiaa.

 5. > uutisointia, jossa mistään ei teknisesti
  > ottaen valehdella, mutta joka synnyttää
  > harhaanjohtavia vaikutelmia

  WikiPedia on täynnänsä tällä formaatilla tehtyjä “tieto”sivuja. Esimerkiksi poliittisesti pannassa olevat henkilöt. – En laita esimerkkiä. On niin härskiä tekstiä.

  • Eikös jo koulussa opeteta lapsille tämän uuden totuusformaatin käyttäminen. Mieleen tulee julkisuudessakin käyty keskustelu aiheesta voiko mies synnyttää.

   – Oikea vastaus on aivan mitä vastaaja itse haluaa sen olevan, kunhan vain joitakin vastauksen pohjana olevia parametreja säädetään sopivaksi. Ja kysyjähän ei ollenkaan älynnyt kysyä vastauksessa käytettäviä totuusparametreja; oli siis tyhmä ääliö.

   – Tuo Ylen uutisen korjaaminen jälkikäteen on yksi näistä totuusformaateista.

   – Kolmas totuusformaatti on käyttöehdot: Ilmoitit lukeneesi ja ymmärtäneesi tuhatsivuiset käyttöehtomme. Niiden kiinankielisen liitteen kohdassa paragraph 754 aliosio 43, on sanottu, että valehtelemme päin naamaa.

   Erilaisista totuusformaateista saisikin mielenkiintoisen jutun.

 6. Ilmasto vaihtelee luonollisen syklin mukaan vaikka maapallolla ei olisi yhtään ihmistä ja nyt ollaan lämpimän syklin loppupuolella ja vihreätkin voi olla kohta sitä mieltä että voisi ilmasto olla lämpimämpi. Tämäkin ilmaston muutos on suuren luokan huijaus jonkun syyn takia joka yleensä on rahan vieminen ymmärtämättömiltä ja valtioiden velkaannuttaminen ja yleensä syyllinen näihin huijauksiin löytyy rapakon takaa.
  Suomen hallitus ei ole isoja satsauksia kerennyt ilmaston muutokseen tekemään ja hyvä niin kun muuta luonnon suojelua Suomessa olisi riittävästi joihin voisi satsata vähiä rahojaan. Tilanne on melko varmasti että maailman oligarkeilla on puutetta valtaville valuutta kasoilleen kannattavista sijoituksista ja nyt on otettu ilmastonmuutoshuijaus turhan tuotannon synnyttämiseen.
  Huijauksia tulee ja menee ja nyt japanilaiset mediat ihmettelee tietoja USAsta kun siellä on kuollut 14000 tuhatta ihmistä tänä flunssakautena koronavirukseen jo ennen kuin ensimmäinen koronavirus tartunta ilmeni Kiinan Wuhanissa. Siinä on taas yksi maaiman laajuinen hengenvaaralllinen huijaus menossa suurten lääkefirmojen voittojen kasvattamiseksi tai muuten maailman menon sekoittamiseksi.

  • Mistä tiedät, nyt ollaan lämpimän syklin loppupuolella? Ennustan lämpötilojen kohoamisen edelleen jatkuvan. Tietenkin virus voi aiheuttaa samanlaisen muutoksen kuin musta surma 1300-luvulla, jolloin alkoi kylmät ajat, kun peltoja kukaan ei ollut hoitamassa ja ne metsittyivät. Syntyi hiilinieluja ja hiilidioksidipitoisuus aleni. Puut tarvitsevat kasvuunsa valtavat määrät energiaa, joten ilman lämpötila aleni. Jostain puiden oli energiansa saatava. Näennäistiedemiehet väittävät kylmien aikojen johtuneen auringon säteilymuutoksista ja toiset näennäistiedemiehet ilman hiilidioksidipitoisuudesta.

   • Pitkän ajan maapallon lämpötilakäyristä se näkyy ja sykli on jotain 20 vuotta ja kun edellinen alin lämpötila saavutettiin 2004 ja seuraava lämpötilan minimi on sitten 2024 pohjoispohjanmaan tilastojen mukaan. Nämäkän syklit ei ole pysyviä joskus maapallolla on ollut tuhansia vuosia kuuma ilmasto ja tuhansia vuosia jäätävän kylmää ja nyt pitäisi olla tyytyväinen kun ollaan keskimäärin lähellä sulaa.

 7. Mielettömän hieno artikkeli.

  Itse tiesin tähän asti että Ruotsista tuotu kristinusko rakennutti kirkkonsa aina suomalaisten perinteisten jumalanpalvonnan paikkojen päälle. Näin saatii kansa tulemaan paikalle mutta saatii peitettyä meidän omat jumaltemppelimme.

  Ruotsalaisia kismittää vissiin vieläkin se että ne aikoinaan olivat Suomen Kuninkaan alamaisia. Ja se historian osa halutaa vaieta kuoliaaksi.

  Mutta tämä, että täältä on ollut suoraa kanssakäymstä, ja vielä asemaltaan korkeiden henkilöiden toimesta niin, että Suomi on osa maailmanlaajuista historiaa. Se oli uutta.

  Loistavaa. Näitä lisää. Vielä kun jokukerta mentäisiin ja avattaisiin se Porin Kuninkaanhauta…

 8. Jos on lumeton talvi niin se johtuu ilmaston muutoksesta. Viime talvi oli runsasluminen ja pakkastakin riitti. Silloin ilmastovouhottajat väittivät , että sää ja ilmasto on eri asia.

 9. Nasan mukaan … föhntuuli aiheutti sulamista. Eikö föhntuuli esiinny vain siellä missä tuuli ylittää vuoriston. Missä vuoristo? Joku meteorologi voisi tehdä ikäviä kysymyksiä.

 10. Onhan näitä isoja ja sairaita tsoukkeja joihin tyhmä lankeaa

  The Nobel Peace Prize Is A Sick Joke
  It’s very simple. The Nobel Peace Prize is just like most other awards. Sometimes its distributors get it right and sometimes they get it wrong. The people that win awards do not win them based off of objective score cards about morality. They win these awards based off of media narratives.
  When the Nobel Peace Prize awarded Martin Luther King Jr. with the award, they got it right. When they awarded Henry Kissinger with the award, they exposed themselves to be clowns of the highest order.

  Do not take awards like the Nobel Peace Prize seriously. They are popularity contests, where oftentimes those that are popular are actually in favor of abhorrent policies.
  Älä ota vakavasti Nobelin rauhanpalkinnon kaltaisia palkintoja. Ne ovat suosiokilpailuja, joissa usein suositut tosiasiallisesti kannattavat vastenmielistä politiikkaa.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=202951

 11. Lähetit kai V. Raiskila tämän Mtv 3: lle ja muillekin uutissivustoille? Muuten jää helposti muhimaan tänne.

 12. Moneypulaattori MTV vauhdissa…
  Liekö saanut jo tällä fyffendaalia Bezosin rahastosta?

 13. Läntistä kulttuuria hallitsevan sairaan psykopaattisen median ja rahan omistavan nwo-eliitin ja satanstien mafian viha ihmiskuntaa kohtaan ilmenee monitahoihesti.
  Tämä median harjoittama monimuotoinen propaganda ja valehtelu on vain yksi tapa jolla se keinoja kaihtamatta aikoo kaapata kaiken vallan ja omaisuuden itselleen ja alistaa muut oman lucifervaltansa alle.
  Länsi käytännöllisesti on jo sen valtaama ja kansat kansalaisineen voivat enää vain haikailla vanhoja hyviä aikoja kohti perikatoa mentäessä.
  Mutta Länsi on vain toinen puoli maailmaa jos sitäkään. Siksi vuoroon on astunut yhä selvemmin maailman uudeksi ja erilaiseksi isännäksi nousseen Idän aisoihin pistäminen.
  Voisi sanoa että on toteutumassa sanonta: joka toiselle kuoppaa kaivaa se itse siihen lankeaa.
  Lännen imperialistit ovat saaneet kaikessa rauhassa kaivaa tehokkaasti itselleen kuoppaa johon he nyt näyttävät väistämättä lankeavan. Epätoivoiset keinot estää sinne vajoaminen vain nopeuttavat peruuttamatonta vajoamista joka on lisännyt hätää keksiä uusia keinoja kun talous eikä ydinase eivät enää takaa menestystä ja voittoa. Niistä yksi on koronavirus joka epätoivon vallassa on otettu käyttöön miettimättä tarkemmin mihin voidaan joutua.

  No Weapon Left Behind: the American Hybrid War on China
  PEPE ESCOBAR
  For its part, the Pentagon’s Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) has spent a fortune researching bats, coronaviruses and gene-editing bio-weapons. Now, conveniently – as if this was a form of divine intervention – DARPA’s “strategic allies” have been chosen to develop a genetic vaccine.
  The 1996 neocon Bible, the Project for a New American Century (PNAC), unambiguously stated, “advanced forms of biological warfare that can “target” specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool.”
  There’s no question coronavirus, so far, has been a Heaven-sent politically useful tool, reaching, with minimum investment, the desired targets of maximized U.S. global power – even if fleetingly, enhanced by a non-stop propaganda offensive – and China relatively isolated with its economy semi paralyzed

  —-Pentagonin Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) on käyttänyt omaisuuksia lepakoiden, koronavirusten ja geenien editointiin tarkoitettujen bio-aseiden tutkimiseen. Nyt kätevästi – ikään kuin tämä olisi jumalallisen väliintulon muoto – DARPAn ”strategiset liittolaiset” on valittu kehittämään geneettinen rokote.
  Vuoden 1996 neokonna raamatussa, uuden amerikkalaisen vuosisadan projektissa (PNAC), todettiin yksiselitteisesti, että ”biologisen sodan edistyneet muodot, jotka voivat” kohdistua ”tiettyihin genotyyppeihin, voivat muuttaa biologisen sodankäynnin terrorin valtakunnasta poliittisesti hyödylliseksi välineeksi.”
  Ei ole epäilystäkään siitä, että koronavirus on toistaiseksi ollut taivaan lähettämä poliittisesti hyödyllinen työkalu, joka on saavuttanut minimaalisin investoinnein haluamansa USA: n maksimoidun globaalin vallan tavoitteet – vaikkakin tilapäisesti kovan propagandan avulla – ja Kiina on suhteellisen eristyksissä talouden ollessa puoliksi halvaantunut.

  Yet perspective is in order. The CDC estimated that up to 42.9 million people got sick during the 2018-2019 flu season in the U.S. No less than 647,000 people were hospitalized. And 61,200 died.

  This report details the Chinese “people’s war” against coronavirus.
  http://www.siis.org.cn/Content/Info/4U9UZCTGOGOD
  It’s up to Chinese virologists to decode its arguably synthetic origin. How China reacts, depending on the findings, will have earth-shattering consequences – literally.

  Setting the stage for the Raging Twenties
  After managing to reroute trade supply chains across Eurasia to its own advantage and hollow out the Heartland, American – and subordinated Western – elites are now staring into a void. And the void is staring back. A “West” ruled by the U.S. is now faced with irrelevance. BRI is in the process of reversing at least two centuries of Western dominance.

  There’s no way the West and especially the “system leader” U.S. will allow it. It all started with dirty ops stirring trouble across the periphery of Eurasia – from Ukraine to Syria to Myanmar.

  Now it’s when the going really gets tough. The targeted assassination of Maj. Gen. Soleimani plus coronavirus – the Wuhan flu – have really set up the stage for the Raging Twenties. The designation of choice should actually be WARS – Wuhan Acute Respiratory Syndrome. That would instantly give the game away as a War against Humanity – irrespective of where it came from.
  https://www.unz.com/pescobar/no-weapon-left-behind-the-american-hybrid-war-on-china/

  • ”It’s up to Chinese virologists to decode its arguably synthetic origin. How China reacts, depending on the findings, will have earth-shattering consequences – literally.”
   Kiinalaisten virologien tehtävänä on purkaa viruksen väitetysti synteettinen alkuperä.
   Sillä, miten Kiina reagoi, tuloksista riippuen, voi olla maailmaa järisyttäviä seurauksia – kirjaimellisesti.

 14. Tänään näkyi sinistä taivasta ja sitä vasten lentokoneiden kemialliset ruiskutusvanat tulivat esille selkeästi. Sitten ne hitaasti laajetessaan muodostivat synteettisiä pilviä, joilla on ihan oma koostumus… Tulipa otettua taas pari valokuvaa. Seurasin myös jälkeä, joka haihtui välittömästi pois näkyvistä. Se oli ”normaali” jätös.
  Fiksut ilmastotiedemiehet uskaltavat puhua aerosoleista ko. alueella – myös aurinkotuulen ja kosmisen säteilyn vaihtelusta ja vaikutuksesta ilmastoon luonnollisena vuorottelutapahtumana. Nämä tiedemiehet eivät saa helposti apurahoja. Professorit Nir Schaviv ( Israel) ja Henrik Svensmark (Tanska

  • Lähettämällä lähetä kuviasi esim. Ilmatieteenlaitokselle. Niin olen tehnyt jo muutamana keväänä. Monesti taivaan (näkyy kirkaampana päivänä taivaanrannassa) sumuisuudessa ollut kyse metsäpaloista jossain päin maailmaa, eikä autereesta. Pyysin, että ilmoittaisivat tästä säätiedotusten yhteydessä – tämä viestini ainakin laitettiin eteenpäin, ja on sitten säätiedotusten hallussa ottavatko onkeensa tämän. Pointin ymmärtänet: viestiä eteenpäin, ettei täällä keskenämme hymistellä ja taputella oikeamielisiä selkään.

 15. Realistien on syytä tunnustaa, että Persujen tulevalla vaalivoitolla ja ministeripuolueeksi pääsemisellä ei pelasteta jo nyt näkyvillä olevaa demografista katastrofia. Vain siinä tapauksessa, jos Persut olisivat poikkeustilaan valmistautuva vallankumouksellinen fasistipuolue ja kansa sen takana, tällä maalla voisi olla pelastautumisen mahdollisuus. Lisäksi tämä vaatisi sen, että muu Eurooppa on noussut tahoillaan puolustamaan kansankuntiensa säilymistä. On yhdentekevää kutsutaanko Suomen ja Euroopan pelastusoperaatiota fasismiksi tai joksikin muuksi, selvää on vain se, että valedemokraattisella näpertelyllä ei voida voittaa haasteita, jotka uhkaavat meidän ja jälkipolviemme olemassaoloa.

 16. Fake news (valtapaskamedia) vastaan people (kasvoton holhottava massa). Mutta miksi? Mitä kirottua klopaali mätäeliitti ja ”ylempi” keskiluokka tahtoo saavuttaa jo nyt runsaan hyvinvointinsa kukkuraksi? Uuden rakenteilla olevan klopaalin konkretiauskonnon siivittämänä. Valtaa, loistoa vai kunniaa?

  Nyt hei me Tavikset tarvitaan jotain avaruusjengiä avuiks, alkaa jonkin sortin rähinä ja koronat päälle …

 17. Israelissa pyörineenä voin sanoa, että perusjutkut ei kannata siionistien plänejä, mutta ei-juutalainenkin kunhan vapaamuurari (ei tarvi ees 33 asteen, 31 riittää) saa yrittää liittyä globaaliin syvä valtion senaattiin suhmuroimaan.

  Ne on kyllä jo ”voittaneet”, mutta tavikselle jää yhä kunnia olla nöyrtymättä eikä uskoa niitten propagandoihin kautta indoktrinaatioihin. Cerca e trova 😊

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here