Brittipropagandaa Syyriassa(kin)

Britannian intressien edistämiseksi käynnistettiin salainen propagandaoperaatio, jossa käytettiin Syyriasta rekrytoituja sisällöntuottajia.

65

Sodanvastaisuus edellyttää sotapropagandaa. Alisdair Hickson (CC BY-SA 2.0)

Lähi-idän asioihin keskittynyt sivusto Middle East Eye (MEE) raportoi saaneensa tietovuotona haltuunsa asiakirjoja, joiden perusteella Britannian hallituksella oli Syyriassa peiteoperaatio, johon värvättiin syyrialaisia kansalaisjournalisteja. Useissa tapauksissa journalistit eivät tienneet, että toimintaa ohjattiin Lontoosta käsin.

Peiteoperaation suunnittelu ja hallinnointi hoidettiin sisäministeriön radikalisoitumisen vastaisen osaston RICU:n (Research, Information and Communications Unit) kautta. RICU on osa terrorisminvastaista osastoa OSCT:a (Office for Security and Counter-Terrorism) ja on ainakin aiemmin ollut yhteistyössä Breakthrough Media Network Ltd:n kanssa, joka omistaa Horizon PR -yrityksen. Toisin sanoen brittihallitus rahoittaa RICUa, joka ”ostaa palveluja” em. yrityksiltä.[1]

Breakthrough Media Network on nykyään ZINC Network. Se on Vastavalkean lukijoille tuttu trolliverkoston koordinaattorina, jonka asiakirjoissa Ylen toimittaja Jessikka Aro mainitaan kyseisen trolliverkoston toimijana. Syyriassa käytetty toimintakonsepti on sama, jota on käytetty muissakin maissa.

Asiakirjojen mukaan propaganda-aloite tehtiin vuonna 2012, ja tahtia kiristettiin sen jälkeen kun brittiparlamentti kieltäytyi auktorisoimasta brittiarmeijan osallistumista Syyrian konfliktiin.

Hallitus kiersi parlamentin kiellon ”lainaamalla” brittisotilaita Yhdysvaltain, Kanadan ja Ranskan ilmavoimille osallistumaan operaatioihin Syyriassa.

Vuonna 2012 sisäministerinä toiminut Theresa May kertoi tiedustelu- ja turvallisuuskomitealle RICU:n kokeilevan ”muutamia melko innovatiivisia lähestymistapoja vasta-ideologiseen viestintään.”

Voltaire.netin mukaan propagandahankkeen johtoon asetettiin Jonathan Allen MI6:sta. Allen toimi samalla brittidelegaatiossa YK:n turvallisuusneuvostossa. Myös MI6:n ”entinen” virkailija Paul Tilley on mainittu operaation yhteydessä. Operaatiota hallinnoi kentällä Innovative Communications & Strategies (InCoStrat), joka esiteltiin tuleville syyrialaisille propagandisteille riippumattomana tahona, jolla ei ole siteitä brittihallitukseen. Propagandistien tuli sitoutua tuottamaan sisältöä anonyymisti ja olla paljastamatta kytköksiään mihinkään yritykseen ilman erityistä lupaa.

Brittihallitus perusti Istanbuliin, Reyhanliin ja Jordanian Ammaniin toimistot, joihin palkattiin syyrialaisia pakolaisia värväämään Syyriasta käsin toimivia, Syyrian ns. oppositiota kannattavia ja ”Ison-Britannian hallituksen näkemykset Syyrian tulevaisuudesta jakavia” kansalaisjournalisteja, jotka tuottivat tv-kuvaa, radio-ohjelmia, julisteita, lehtiä, sosiaaliseen mediaan suunnattua sisältöä ja lapsille tarkoitettuja sarjakuvia. Propagandan rahoitus tuli Isosta-Britanniasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista. MEE kertoo haltuunsa saamien dokumenttien osoittavan, että monet toimintaan värvätyt journalistit eivät tienneet, että he olivat osa Britannian hallituksen propagandahanketta.

Hallituspuheessa Syyrian oppositio, ts. ”maltilliset kapinalliset” on peitenimi palkkaterroristeille. ”Vapaan Syyrian poliisi”, jota britit rahoittivat, on jakanut saamansa rahat edelleen terroristiryhmille sekä osallistunut siviilien terrorisointiin.

Vuoden 2014 loppupuolella nyt vuodettuja asiakirjoja jaettiin kaupallisille toimijoille, jotka olivat osallistuneet kolmeen tarjouskilpailuun. Tarjouskilpailussa edellytettiin valitun toimijan edistävän ”Syyrian hallituksen vastaisten asenteiden vahvistamista, äärivaihtoehtojen hylkäämistä, vallankumouksen maltillisten arvojen edistämistä sekä Syyrian kansallisen identiteetin edistämistä”. Tarjouskilpailuun osallistui noin yhdeksän yritystä, joiden perustajat ovat entisiä brittidiplomaatteja, tiedustelupalvelusta tai armeijasta.

Asiakirjoissa tunnistetaan riskit värvätyille kansalaisjournalisteille. Ne myös toteutuivat: ISIS murhasi joukon nuoria journalisteja syyttäen heitä länsimaiden vakoojiksi. MEE:n tietojen mukaan ainakin kaksi heistä oli kuulunut brittihallituksen sponsoroimaan projektiin.

Propagandan tuotantosuunnitelman tavoitteiksi asiakirjoissa kerrotaan ”Syyrian opposition arvojen ja maineen tukeminen ja vahvistaminen, neuvotteluprosessin/kansainvälisellä tuella hoidetun poliittisen ratkaisun edistäminen sekä vallan siirtymävaiheeseen valmistautuminen. Milloin mahdollista, tämä pitäisi hoitaa Syyrian kansallista koalitiota (SNC, Syrian National Coalition), Syyrian väliaikaista hallitusta (SIG, Syrian Interim Government) ja Syyrian aseistautunutta maltillista oppositiota (Revolutionary Forces Syria) tukien.” Samaan aikaan tulee mustamaalata al-Assadin hallitusta, kyseenalaistaa hallituksen laillisuus sekä sen kannat ja paljastaa hallituksen rikokset, epäonnistumiset ja petokset.

Brittihallitus piti vuonna 2015 SNC:ta oikeana hallituksena vaaleilla valitun al-Assadin hallituksen sijaan ja tuki sen toimintaa ”käytännöllisellä ja poliittisella avulla”, kuten jakamalla sille yli 100 miljoonaa puntaa.

Perusteena mainitaan al-Assadin kemialliset aseet, joita ei kuitenkaan ole löytynytvieläkään.

Brittihallituksen palkkalistoilla usein tietämättään olevien kansalaisjournalistien tuottamaa, MI6:n seulomaa sisältöä jaettiin arabiankielisille medioille ja sivustoille, joista se levisi Sky News Arabian, BBC Arabicin, Al-Jazeeran, al-Arabiyan ja vastaavien kautta maailmalle saavuttaen tavoitteena olleet ”synergiset edut”. YK:n päätöslauselmissa kielletään sotapropaganda, muistuttaa Thierry Meyssan Voltaire.netissä.

MEE raportoi:

”Operaatiossa mukana olleet kertovat, että joitakin Istanbulissa vierailulla olleita arvostettuja brittijournalisteja esiteltiin operaatiossa toimiville, brittiläisten käsittelijöiden etukäteen valmentamille syyrialaisille, jotka esiteltiin toimittajille Syyrian opposition puhehenkilöinä.”

Propagandahanke oli kohdistettu pääasiassa Syyriassa ja muissa maissa asuviin syyrialaisiin. Radikaaleille briteille kohdennettu propaganda kuuluu eri osastolle, asiakirjoissa selvennetään.

Vuonna 2015 propagandaprojektin osioihin Free Syria, Syrian Identity ja Undermine käytettiin rahaa 410 000 puntaa joka kuukausi.

Thierry Meyssan muistuttaa, että kun Britannian hallitus puhuu vallankumouksen ”maltillisten arvojen” tukemisesta ja äärivaihtoehtojen vastustamisesta, puhetta ei tulisi ymmärtää kirjaimellisesti vaan Tony Blairin päätösten valossa. ”Arabikevääseen” liittyvästä suunnitelmasta puhuessaan Blair lausui, että Hänen majesteettinsa hallituksen tulisi ymmärtää liittolaisiksi sellaiset ”maltilliset anti-imperialistiset” johtajat kuin Muslimiveljeskunta, kun taas vastustajiksi pitää käsittää ”anti-imperialistiset ääriliikkeet”, kuten Syyrian kansallismielinen hallituspuolue Baa’th, siis al-Assadin hallitus.

* * *

[1] EU on rahoittanut RICUn toimintaa Tunisiassa, Libanonissa ja Marokossa terrorisminvastaisen ”Strengthening Resilience” -ohjelman kautta. Viime vuonna Breakthrough Media sai kritiikkiä Australiassa siitä, ettei se ollut tehnyt kampanjoissaan selväksi, että Australian hallitus rahoitti sitä. Tämän jälkeen yritys vaihtoi Australiassa nimekseen ZINC Network, jonka se otti käyttöön myös Britanniassa.

Julkisuuteen on annettu toiminnasta vastaavien niminä Scott Wayne Brown ja Robert Stephen Elliot.

ZINC:in perustaja ja toimitusjohtaja Elliot on paitsi The Guardianin avustaja — alueenaan Venäjän disinformaatio — , myös Breakthrough Media and Communications Networkin (BMCN) toimitusjohtaja, joka on osa Breakthrough Media Networkia. Brittien konservatiivisen puolueen strategisen kommunikaation ryhmässä työskennellyt Brown on hänkin ZINC:in perustaja ja toiminnanjohtaja. Brown väittää perustaneensa ZINC:in jo 2012, mutta se on rekisteröity vasta 2018. ZINC on tuottanut Woke-ohjelman ohella mm. Facebookissa olleen ”What is fakenews?” -sivun (”Mitkä ovat valeuutisia?”), jossa nuoria muslimeja hyödyntäen ”torjutaan valeuutisia”.

Mainituilla herroilla on myös Open Information Partnership -niminen (OIP) domain, jonka on rekisteröinyt 28.2. 2019 Breakthrough Media Network. Osoite oli joulukuussa 2019 molemmilla sama, Lontoossa sijaitseva anonyymi toimistorakennus. Sekä OIP:in, ZINC:in että Breakthrough Media Networkin domain-isäntä on Amazon Cloud WebServices -pilvipalvelu (AWS), jota myös CIA käyttää.

Brown on työskennellyt myös PR-yritys Bell Pottingerille, joka on tehnyt työtä Yhdysvaltain informaatio-operaatioiskujoukoille (IOTF, Information Operation Task Force) Bagdadissa Irakissa.

Bell Pottinger teki Pentagonin toimeksiannosta propagandaa Irakissa tuottaen vääriä terroristivideoita, joiden katselijoiden IP-osoitteita seurattiin. IP-osoitteet jaettiin sitten Yhdysvaltain armeijalle jatkotoimia varten.

Bell Pottingerilla työskenteli Brownin kollegana muuan Richard Chalk, joka nimitettiin RICU:n johtoon vuonna 2012. Siis samana vuonna, jona Brown siirtyi Breakthrough Media Networkin johtoon ja väittämänsä mukaan perusti ZINC:in. Chalkin tultua RICU:n johtoon se ulkoisti toimintojaan Breakthrough Media Networkille.

Päälähteet

Ian Cobain ja Alice Ross|Middle East Eye (19.2.2020): REVEALED: The British government’s covert propaganda campaign in Syria

Thierry Meyssan |Voltaire.net (25.2.2020): The fabrication of the myth of the ”Syrian revolution” by the UnitedKingdom

65 KOMMENTTIA

 1. Britannian ’Lontoon kolonna’ on maailmaa (myös maatamme) raiskaavan ja kurittavan globalistimafian tärkein työnantaja

  MM: Globaali eliitti tuhoaa Suomen ja suomalaisuuden
  Kansanpetturi poliitikot riisuttava vallasta
  Haluatko, että:
  Monikansalliset yhtiöt hankkivat omistukseensa Suomen luonnon rikkauksia ja myös muuta valtion omaisuutta? Tästä esimerkkinä ulkomaiset rahastot omistavat suuria osuuksia sellaisista yhtiöistä, kuten esimerkiksi Metso, Kone, Fortum, Nokia, Nokian Renkaat, Nordea, Sambo, TeliaSonera, UMP-Kymmene ja Wärtsilä. Jopa Suomen pohjavesia oltiin hiljattain myymässä ulkomaisille sikoittajille, mutta kyseinen prosessi meni onneksi toistaiseksi jäihin.
  Että:
  Suomen poliittisen valtakoneiston aikaansaamana yrityksien, palkansaajien ja kotitalouksien eli reaalitalouden taloudellisista hyödyistä luisuu kansainvälisen pankkiirieliitin koron kiskonnan ja globaalien megayhtiöiden lypsettäväksi?

  Nujertakaamme kansaa pilkkaava Suomen poliittinen johto ja rakentakaamme itsenäinen sekä omavarainen Suomi.
  Tehdään loppu ulkomaalaisella rahalla huoraavien poliitikkojen hegemonialle.

  http://www.magneettimedia.com/37441-2/

  • Vähän historiaa sille missä nyt mennään.
   Tästä aiheesta kai vallitsee aika suuri yksimielisyys ja se mitä koko ajan tapahtuu on vahva todiste sen puolesta
   Kun tutustumme rahanlainauksen ja koronkiskonnan historiaan, huomaamme, että eurooppalaiset poliitikot, tutkijat ja mielipidevaikuttajat ovat tunnustaneet pankkien ja yhteiskunnan välisen ristiriidan olemassaolon jo tuhansien vuosien ajan. Mikä mielenkiintoisinta, usein ristiriita on kärjistynyt taisteluksi alkuperäisväestön ja finanssialan juutalaisten välillä.
   Rikkain 1 % omistaa jo pian enemmän kuin koko muu ihmiskunta.
   On täysin oikeutettua, että suomalaiset, eurooppalaiset ja kaikki moderneissa rahatalousjärjestelmissä elävät kysyvät, keille raha ja valta tällä hetkellä keskittyvät. Mikäli tutkimus paljastaa etnisiä rintamalinjoja, miksei niistä saisi puhua?
   Nykyaikainen valtioiden velkaorjuuttaminen alkoi, kun hollanninjuutalaiset maahanmuuttajat perustivat Englannin keskuspankin 1694. Keskuspankin ideana oli kieltää valtiota rahoittamasta itse julkisia kuluja. Kun valtio päätti tehdä investoinnin, joutui se ottamaan korollisen velan yksityiseltä keskuspankilta. Paisuva korkotaakka ja rahoitusriippuvaisuus alistivat hallituksen pankkisektorin palvelijoiksi.
   Sama järjestelmä levisi pian muihinkin länsimaihin. Nyt myös Suomessa hallitus leikkaa hyvinvoinnista, korottaa veroja, myy kansallisomaisuutta ja tuhoaa yhteiskunnan rakenteita vain siksi, että valtiovarainministeriö ei saa rahoittaa julkisia menoja itse luomallaan rahalla.

   Pankkiirisuvun perustaja Mayer Amschel Rothschild on tunnettu lauseestaan: ”Antakaa minulle oikeus painaa rahaa ja hallita pankkeja, niin en välitä siitä, kuka säätää lait.” Hän ei sallinut sukuunsa lainkaan ei-juutalaisia. Rothschildit aloittivat pankkitoiminnan Ranskan suuren vallankumouksen sekoittamassa Euroopassa.
   Sombartin mukaan Rothschildien valta kasvoi 50 vuodessa niin suureksi, ettei monissa maissa enää päässyt valtiovarainministeriksi, mikäli ei ollut luonut hyviä suhteita juutalaissukuun. ”Euroopassa oli vain yksi voima – Rothschild.”

   Mayer Amschel Bauer, born 1743 in Frankfort-On-The Main, was the son of Moses Amschel Bauer. After his father’s death, Mayer served a three year apprenticeship at the Bank of Oppenheimer in Hanover. Because of his monetary skills, he became a junior partner. Mayer accrued sufficient money to return to Frankfort and purchase his father’s counting house located on Judenstrasse (Jew Street). The shop displayed a red shield over the door, the emblem of the revolutionary-minded Jews in Eastern Europe. Bauer adopted the name Rothschild, the German word for ‘red shield’ and the infamous House of Rothschild was born. [3]
    
   In 1770, Mayer Amschel Rothschild married Gutele Schnapper. In that same year, he retained Jewish-born, Adam Weishaupt, an apostate Jesuit-trained professor of canon law, to revise and modernize Illuminism, the worship of Satan, with the objective of world domination and the imposition of  the Luciferian ideology “upon what would remain of the human race” after a final orchestrated social-cataclysm. [4] In 1773,
   Mayer summoned twelve wealthy men to Frankfort and asked them to pool their resources, then presented the 25-point plan that would enable them to gain control of the wealth, natural resources and manpower of the entire world. [5]
    
   Those 25 points are:
   https://spingola.com/before_rockefeller.htm
   http://www.redicecreations.com/specialreports/2005/08aug/redshield.html
   https://mvlehti.net/2016/04/24/aalto-yliopiston-professori-sanoo-suorat-sanat-juutalaisuudesta/

   How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
   The Zionist paradox — juutalaiseen uskontoon ja maaailmanparannus-oppiin (’tikkun olam’) – liittyy moraalinen vääryys: se on alistava, itsekäs, suvaitsematon ja muut poissulkeva ’ylemmyys- ja herruusoppi’. ”Pelastamme teidät tekemällä teistä meidän kuuliaisia palvelijoita.”
   Zionism is biblical by ideology, but also in practice. As Avigail Abarbanel wrote, the Zionist conquerors of Palestine “have been following quite closely the biblical dictate to Joshua to just walk in and take everything. […] For a supposedly non-religious movement it’s extraordinary how closely Zionism […] has followed the Bible.”[5] The paradox is only apparent, because for Zionists, the Bible is not a religious text, but a textbook of history.
   https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/

 2. Artikkeli käsittelee ansiokkaasti Britannian rahoittamaa propagandaa joka on osoitettu syyrialaisille. Britannia on myös avokätisesti rahoittanut vastaavaa Syyria-aiheista propagandaa joka on osoitettu länsimaalaisille. Valkokypärät-hanke on brittiläisen tiedustelu-upseerin James Le Mesurierin perustama, jonka tehtävänä on ollut paitsi tukea terroristiosastoja paikan päällä, tuottaa fiktiivistä kuva- ja videomateriaalia länsimedian käyttöön. Siististi haalareihin pukeutuneina ja logo kuvan keskipisteessä, Valkokypärät kantavat lapsia raunioista. Joskus lapset ovat tuhkalla tuhrittuja, kuten tunnettu poika ambulanssissa. Joskus lapset ovat oikeasti surmattuja. Kenen lapsia ja kuka surmasi, voimme vain arvailla. Terroristien kanssa veljeily on vaarallista, tämän sai tuta myös Le Mesurier itse, joka löytyi Istanbulin kadulta ”itsemurhattuna”. Arvellaan että kyseessä oli kosto ja että terroristipäällikö al Baghdadin olinpaikka oli paljastettu Valkokypärien kautta USA:lle.

  Eva Thomassen joka kirjoittaa sivustolla steigan.no on tehnyt paljon selvitystyötä Norjassa paljastaakseen mihin nyt jo yli 13 miljardia kruunua on kanavoitu Norjan valtion lahjoittamana. Jäljet päättyvät poikkeusetta terroristien hallitsemien alueiden rajalle. Avustusjärjestöt jotka toimivat välikäsinä eivät myöskään tiedä mihin rahat päätyvät, koska alueille meno on liian vaarallista. Turvallista on vain Syyrian hallituksen hallinoimalla alueella, mutta sinne Norja ei laita äyriäkään.

  ”SOHR” eli Syrian Observatory for Human Rights, on kenties yleisimmin länsimediassa siteerattu tietolähde. Se on Lontoon esikaupungista toimiva yhden miehen operaatio, jonka päätavoite on Syyrian hallituksen mustamaalaaminen. Mies ei ole jalallaankaan astunut Syyrian maaperälle kahteenkymmeneen vuoteen.

  Sitten meillä on kaikkien alojen asiantuntija, Elliot Higgins, naisten alusvaatteiden kauppias, josta tuli NATO:n ja Atlantic Councilin erityisasiantuntija, siksi että hän osasi kommunikoida tavalla joka puhutteli sosiaalista mediaa. Higgins on itse kertonut, että se minkä hän tietää aseista hän on oppinut Rambo-elokuvista. Kuitenkin Higgins ja hänen Bellingcat hälytetään aina paikalle kun Syyriassa on lavastetu uusi kaasuhyökkäys, eikä häntä lannista vaikka kansainväliset huippuasiantuntijat kuten MIT:n Theodore Postole kuvaavat hänet huijariksi. Jopa Saksan turvallissuspalvelu BND on todennut että Higgins povaa teelehdistä.

  Lopuksi muistuttaisin OPCW:tä koskevasta paljastuksesta, joka on järisyttävä, ja josta juuri siksi Suomen media on vaiennut. Viimeinen merkittävä lavastettu kaasuhyökkäys tapahtui Damaskoksen esikaupungissa Doumassa v. 2018. Sitä seurasi ohjusisku Syyriaan, johon osallistuivat USA, Britannia ja Ranska. Sitä edeltävään lavastukseen OPCW ei turvallisuussyistä lähettänyt tutkijoita, mutta Doumaan lähetettiin koska alue oli siirtynyt hallituksen kontrolliin. OPCW:n selvitys paljasti, että kyseessä oli lavastus. Kuvien kaasusylinterit oli käsin laitettu paikoilleen, eikä ollut pudotettu ilmasta. Eikä klooripitoisuuksiä löytynyt enempää kuin keskimääräisestä kotitaloudesta jonka kaapissa on puhdistusaineita. Tämän OPCW:n tutkijat saivat selville, mutta heidän esimiehensä väärensivät raportin tulokset. Seurauksena oli, että tähän mennessä peräti kolme pilliinpuhaltajaa on paljastanut OPCW:n johdon vehkeilyt, jotka ovat syntyneet USA:n painostuksesta. Tätä on pidettävä rohkaisevana ilmiönä koska tavallisesti tutkijat ovat hiljaa. Vuokra on maksettava ja jos kerrot niin otat lopputilin. Näin kävi nytkin, mutta kerrottiin kuitenkin. Tästä kirjoittaa mm. Peter Hitchens, jonka työnantaja on muistaakseni Daily Mail, mutta jonka artikkeleja on julkaistu mm. sivustolla antiwar.com .

 3. Kaksoisstandardien maissa on ok rahoittaa toisen maan hallituksen vastaisuutta: Kun ”me” teemme sitä, se on ok ja ihan eri asia.

  Jos joku muu tekee, se on infosota.

  Ja vaikka ei tekisikään, on hyödyllistä pitää yllä mielikuvaa että tekee, koska silloin voi kiristää kontrollia.

  — kun taannoin Venäjä testasi intranettiään, se oli diktatuuria. Tällä viikolla Katri Kulmuni (kesk) suosittaa että EU rakentaisi oman intranetin, koska se lisäisi kyberturvallisuutta.

  — suvaitsevaisto torjuu väkivaltaa haaveilemalla ilmastonmuutoskieltäjien, persujen, oikeiston ja fasistien tappamisesta #parempaaväkivaltaa käyttäen

  — demokratia on kriisissä koska äänestäjät äänestivät väärin valitsemalla vanhojen puolueiden ulkopuolelta

  — Putinin pitkä valtakausi on diktatuuria, Merkelin (tai Kekkosen) pidempi valtakausi ei ole diktatuuria vaan demokratiaa

  jne jne

  • ”Tällä viikolla Katri Kulmuni (kesk) suosittaa että EU rakentaisi oman intranetin, koska se lisäisi kyberturvallisuutta.”

   Niin juuri. Tämä Katri Kulmunin kannanotto eurooppalaisista käyttöjärjestemistä osoittaa vain kuinka täydellisen tietämätön hän on siitä mitä puhuu.

   Ensimmäinen asia jota pitäisi kysyä, olisi se, että miksi valtionhallinnon tietokoneissa edelleenkin on Microsoftin käyttöjärjestelmät, bugeineen ja kalliine päivityksineen. Suurin osa käyttäjistä tarvitsee vain murto-osan siitä ohelmistotarjonnasta mitä on saatavilla,

 4. Hyvä kun Riikalla pysyy kynä terävänä ja pistät kapuloita infosotilaiden rattaisiin.. Syyrian historia on vielä kirjoittamatta ja pelkäänpä siihen tulevan vielä satoja sivuja lisää..

  Asiasta kolmanteen..

  Riikan terävää ajankuvaa kaipaan tähän koronapandemiaan.. ja tulevaan paniikkiin.. Tiedän että seuraat sitä tarkoin, kuten sikaflunssaa aikoinaan.

  • Riikka kiittää ja toteaa aktiivisen seurannan olevan haasteellista: läppärini hajosi pari vuotta sitten, taloudellinen tilanne ei salli uuden hankkimista joten olen (noin 8 km päässä sijaitsevan) kirjaston koneiden varassa – – niistä vain yksi on kannaltani käyttökelpoinen, ja se jumittaa noin puolen tunnin välein.

   Mutta näillä resursseilla mennään. Teen sen minkä voin.

  • Korona on biljardin kaltainen peli, jossa pelaajat lyövät kepeillä kiekon muotoisia nappuloita neliskulmaisen pelialueen nurkissa sijaitseviin purkkeihin. Koronaa pelataan matalin reunoin rajatulla puisella laudalla. – Corona-baari on siirtynyt yhdysvalatalaisen Bruce Oreckin tiloihin Vallilaan. Vuonna 2018 Oreck (67 v) osti Vallilan konepaja-alueen vuonna 2018. Kauppahinta oli 11.000.000 euroa
   #
   The media hype and disinformation campaign regarding the spread of the COVID-19 novel coronavirus have created a Worldwide atmosphere of fear and uncertainty following the launching of a global public health emergency by the WHO on January 30th.

   The fear campaign is ongoing. Panic and uncertainty. National governments and the WHO are misleading the public.

   “About 84,000 people in at least 56 countries have been infected, and about 2,900 have died” says the New York Times. What they fail to mention is that 98% of those cases of infection are in Mainland China. There are less than 5000 confirmed cases outside China. (WHO, February 28, 2020)

   At the moment, there is no real pandemic outside Mainland China. Look at the figures.
   At the time of writing, the number of “confirmed cases” in the US was 64.
   A low number and the media is spreading panic.
   Meanwhile, there are 15 Million Cases of Influenza in the USA.
   ———-
   Corruption and The Role of the WHO
   And what motivated WHO Director General Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus to declare the coronavirus nCoV-2019 as a “Public Health Emergency of International Concern (PHEIC)” on January 30 when the epidemic was largely confined to Mainland China?
   .
   The evidence suggests that WHO Director-General Tedros was serving the interests of powerful corporate sponsors.
   According to F. William Engdahl, Tedros had established a long lasting relationship with the Clintons and the Clinton Foundation. He had close ties to the Bill and Melinda Gates Foundation.
   Together with the Davos World Economic Forum (WEF) The Gates Foundation were the sponsors of the October John Hopkins 2019 nCoV-2019 “simulation exercise”.
   .
   “As health minister, Tedros would also chair the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria that was co-founded by the Gates Foundation. The Global Fund has been riddled with fraud and corruption scandals.
   “During Tedros’ three year campaign to win the WHO post he was charged with having covered up three major epidemics of cholera while health minister in Ethiopia, mislabeling the cases as “acute watery diarrhea” (AWD)—a symptom of cholera—in an attempt to play down the significance of the epidemics, charges he denied.”(Engdahl, op. cit.)
   .
   (COVID-19 Coronavirus: A Fake Pandemic? Who’s Behind It? Global Economic, Social and Geopolitical Destabilization. By Prof Michel Chossudovsky. Global Research, March 01, 2020)
   https://www.globalresearch.ca/

 5. Assadin länimaisten kaatajien kuten muidenkin kaadettujen valtiomiesten toimintakaava on artkkelissa tullut hyvin esille.
  Lyhykäisyydessään koko kaava on että maahan lähetetään levottomuuksien lietsojat, mediassa alkaa maan hallituksen demonisointi ja kun levottomuudet on yltyneet aseelliseksi kapinoinniksi niin ulkopuolelta aletaan myös sotatoimet.
  Venezuelan presidentti on vielä pahemman kaatoyrityksen kohteena ja toimintakaavaan kuuluu myös taloudellinen saarto kuten Syyrissakin.
  USA, Britit ja Ranska osaa nämä muiden maiden presidenttien kaatoyritykset vuosisataisella imperialistin kokemuksella ja taas USA vaihtoi presidenttiä Boliviassa Moralesin Janetiksi kuten useimmat länsimaat Venezuelassa Maduron Guiadoksi tosin Maduro on vielä vallassa.
  EU- ja NATOmaissa vallitsee kaksoisstandartit niin mediassa kuin ulkopoliitikassa mutta myös sisäpoliitikassa mutta ne on ottaneet oikeudekseen haukkua muita maita diktatuureiksi ihan kaksoisstandartien perusteella.

  • Guaido on joutumassa korruptiosta oikeuteen. Morales pääsi asettumaan vaaliehdokkaaksi vaikka häntä yritettiin estää rekisteröitymästä.

   • Moralesia vastaan on keksitty niin paljon perusteettomia syytöksiä Boliviassa että niiden ylittäminen on vaikeaa ja vaalilaskennassa viimeistään CIA varmistaa tappion. Onhan se pieni oikeustajun voitto jos on päässyt ehdokkaaksi mutta se ei auta.

  • Hyvin on hesarin harjoittama nwo-agenda propagandan julistus suomalaisille poikinut rahaa ja vienyt Niinistön johdolla maaltamme itsenäisyyden

   Ote Wikistä: Aatos Erkko was the largest single owner of Finland’s largest media concern, holding just over 23% of the Sanoma stock. As one of the key part of Sanoma, Helsingin Sanomat is the largest newspaper by circulation in the entire Nordic region.
   The value of his assets were in 2012 estimated as of €600 million. Ca €300 million is in international securities managed by an investment company registered in Switzerland.[4]

 6. Tässä hieman koostetta kemiallisista aseista Syyriassa:
  https://www.armscontrol.org/sites/default/files/COISyria_ChemicalWeapons.jpg
  ja
  https://017qndpynh-flywheel.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/01/COISyria_CW_12.03.2019_web-scaled.jpg

  ”The Syrian government has been found responsible for most chemical weapons attacks in Syria, and the Islamic State has also been found to have used chemical weapons on several occasions.”
  https://www.armscontrol.org/blog/2018-09-23/what-you-need-know-about-chemical-weapons-use-syria

  Kaiken kaikkiaan kemiallista asetta on Syyriassa käytetty yli 330 kertaa!!
  https://www.gppi.net/2019/02/17/the-logic-of-chemical-weapons-use-in-syria

  OPCW raportti:
  https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2019/03/s-1731-2019%28e%29.pdf

  bellingcat on kiitettävällä tasolla seurannut syyrian tapahtumia ja siinä sivussa tienannut lukuisia tunnustuksia työstään. Kemiallisista aseista heidän tiimillä on yli 40 työvuoden kokemus.
  https://www.bellingcat.com/tag/chemical-weapons/

  Venäjä on aktiivisesti estänyt YK:n kannanottoja kemiallisten aseiden käytöstä ja tehnyt kaikkensa tutkimusten vesittämiseksi. Eipä taaskaan siis ihme että VV artikkeli kaveeraa Putinin kaveria ja koettaa valkopestä murhia.

  • OPCW:n omat tutkijat ovat syyttäneet järjestöä Syyria-raportin vääristelystä.

   Mainitsemasi Bellingcat löytyy Zincin materiaaleista brittitrolliverkon(kin) toimijana.

   Syyrian ns. maltillisilla kapinallisilla sekä MI6-upseerin, James LeMesurierin perustamalla White Helmetsillä on myös ollut kemiallisia aseita käytössään.

 7. https://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/2020/02/someone-has-been-telling-lies-about-a-and-b-kafka-comes-to-the-hague.html
  Tässä linkki Peter Hitchensin artikkeliin kemiallisten aseiden väitetystä käytöstä Doumassa ja OPCW:n johdon vehkeilystä. Hitchens lähetti myös kuittia Bellingcatin Higginsille ”This is not about lingerie now, luv” Eli ”nyt on kyse muusta kuin pikkuhousuista, kultsi”. Hitchens on harvinaista kyllä valtamedian journalisti ja tuskin mikään putinisti. Higgins yritti myös väitellä MIT:n professoria Theodore Postolia vastaan edellisellä kerralla kun väitettiin sariinilla pommitetun. Ei kaverilta ainakaan pokkaa puutu, Postol on maailman johtavia ballistiikan asiantuntijoita – ja Higgins siis edelleen alkkarialan ekspertti, vailla minkäänlaista fysiikan tai kemian tutkintoa.

  Täytyy myös Syyrian presidentin olla oman alansa tyhmin. Obama sanoo, että Syyria ei kiinnosta häntä, ELLEI siellä sattumoisin käytetä kemiallisia aseita. Jos näin kävisi alkaisi pommitus ja väliintulo Obaman toimesta. Ja mitä Assad tekee: kaivaa esiin taisteluaseina kelvottomat vehkeet ja alkaa pommittaa omaa kansaansa kaasuilla ja kemikaaleilla, kuten sanonta kuuluu. Jotta saisi USA:n liittymään sotaan ! Voiko olla tyhmempää miestä ? Vai onko tarinassa kenties joku aukko ?

  • Jan Nybondas. Tottakai tarinassa on aukko: 33:en asteen vapaamuurarit Assad ja Obama ovat parhaat salaseura-kaverit, he istuvat samassa pöydässä. Sodat ja kansainväliset konfliktit eivät synny, ne saadaan aikaiseksi by design… kaikki ristiriidat huipputasolla on teatteria!

  • Kyllä siinä on sellainen aukko että Assad ei käyttänyt kemiallisia aseita vaikka Englannin tiedustelun valkokypäräiset terot niin väittääkin. Syyttelyt ei loppuneet vaikka YKn valvonnassa Syyria antoi tuhottavaksi kemialliset aseensa.

  • Kiitos Jan.

   Aina silloin kun Syyrian hallinnon vastaiset terroristit ovat olleet jäämässä alakynteen, Assadin on kerrottu tehneen täydellisen järjettömän kaasuspektaakkelin (jopa YK:n valvonnassa jo kertaalleen tuhotuilla kemiallisilla aseilla), jolla on tarjoiltu Syyrian vastaiselle liittoumalle väliintulon perusteita. Mitäpä esimerkiksi siitä, että vuoden 2013 lopun raportissaan YK kuvaili myös Syyrian hallituksen sotilaisiin kohdistettuja kemiallisia iskuja Ghoutan iskun aikoihin. Ghoutan isku tehtiin Syyrian hallituksen juuri maahan saamien asetarkastajien silmien alla – asetarkastajien, jotka oli kutsuttu tutkimaan Khan Al Asalissa aiemmin tehtyä kemiallista iskua, joka kohdistui sekä Syyrian armeijan sotilaisiin että siviileihin.

   Linkitin aiemmin Kimmolle tämän artikkelin, joka hyvin seikkaperäisesti osoittaa OPCW:n valehdelleen asetarkastajistaan, jotka koettivat nostaa esiin työnsä tulosten sivuuttamista ja vääristelyä:

   https://thegrayzone.com/2020/02/11/new-leaks-shatter-opcws-attacks-douma-whistleblowers/?fbclid=IwAR0ANBUbaAnMe26J3kyVPAvMlGnSy6SuN0OJhYujw8x14VNXQFOp0sLUTc0

   Mutta mitäpä sitä hyvää narratiivia sekoittamaan epämieluisilla tosiseikoilla…

   Jännä juttu sekin, että yhtäältä ollaan valmiita myöntämään, että jo vuoden 2016 loppupuolelle tultaessa yksi terroristijärjestö, ISIS, oli tehnyt yli 50 kemiallista iskua Syyriassa ja Irakissa…

   https://www.nytimes.com/2016/11/21/world/middleeast/isis-chemical-weapons-syria-iraq-mosul.html

   … mutta väliintuloa perustelleissa iskuissa ISIS et al. ovat aina lähtökohtaisesti kaikkien epäilyjen yläpuolella, vaikka niillä on sekä keinot että motiivi iskujen tekemiseen (eikä niitä koskaan riisuttu kemiallisista aseista).

    • jos venäjän ystävillä haluat tarkoittaa totuuden ystäviä
     taitaa olla kimmolla pää niin syvällä higginsin persiissä,ettei kuule sinne kuin higginsin aivopieruja,tosin taitaa siellä persiissä olla turvallisempaa,kun tulee paskatkin sillä suusta

    • Ei tarvitse olla venäjän ystävä etsiessään objektiivisesti totuutta. On naivia kuvitella ettei briteillä, jenkeillä ja israelilla olisi sormet myös ranteita myöden veressä. Intressejä on toki venäjällä mutta myös saudibarbaareilla ja iranilla.. turkista ja kurdeista nyt puhumatta.

     Melkoinen soppa on siellä keitetty ja hämmentäjiä riittää. Mutta yksi asia on faktaa. Itsenäisen maan asioihin ei ole muilla asiaa. Vaikkei demokratia täysin toimisi niin rauha ja vakaus on asia, joka Syyriassa aiemmin vallitsi, kunnes ”sisällissota” alkoi.

     Lue Kimmo Kiiski.. vastarannankiiski.. tästä avoimella trollimielellä

     https://www.globalresearch.ca/syria-its-not-a-civil-war-and-it-never-was/5498602

     https://www.globalresearch.ca/syria-its-not-a-civil-war-and-it-never-was/5498602

    • Meistä kenelläkään ei ole Totuuden monopolia, ei Kimmo K:lla, ei minulla, ei massamedialla, ei valtiorahoitteisilla ”riippumattomilla” tutkimusryhmillä eikä kv. järjestöillä, jotka ovat hierarkioita kaikkine hierarkoiden heikkouksineen (suosikkijärjestelmä, rahan houkutus, nollatutkimus, opportunismi jne) koska niissä työskentelevät IHMISET kaikkine heikkouksineen.

     On naiivia lähestyä asioita vain jokotai -näkökulmasta.

 8. Kiitos Riikka. Krapulaisten silmieni limakalvoille on piirtynyt eideettinen kuva Syyrialaisesta joulunvietosta. Joulukuusia , tonttuja, joulukoristeita ym. En tiedä oliko video Assadin hallinnoimalta alueelta; jos oli se kertoo asioista jotain olennaista.

 9. Oulusta kuuluu kummia. Turvallinen Oulu on tehnyt videon Tik Tok. Voiko ihminen enää typerämmäksi tulla. Olen paljon kehitysvammaisten kanssa tekemisissä ja voin vakuuttaa, että näin typeriä he eivät sentään ole. Netin uumenista saattaa vielä löytyä vastaavia videoita joissa opettajamamma laulattaa oppilailla Jaakko Kultaa tai pää olkapää paita ja perse. Oppilaina tyyppejä, jotka olisivat oivia näyttelemään elokuvassa kurkunleikkaajien saari. Ovatko nämä, enpä sano mitkä, umpitolloja tai mielisairaita vai jokin kombinaatio kummastakin. PT-mediassa on aihetta hyvin käsitelty. Kuvaan kuuluu, että tällaiset ”projektit” maksavat maltaita. Mieleen tulee, että kohtiviuhuva projektiili tekisi terää. No, tämä oli vain sanaleikki. Kuinka kauan veronmaksajien pinna kestää katsella kun verorahoja kipataan kirjaimellisesti mustaan aukkoon. Mieleen tulee Jan Husin kuolemattomat sanat.

  • Olen nähnyt tarkoittamasi TikTok-palveluun tehdyn, jossa opetetaan kuin torjua jengiraiskauksen kohteeksi joutuminen tiputanssilla.
   Videolla esiintyy mm. yksi poliisi ja yksi kokoomusvaikuttaja.

 10. https://steigan.no/2019/12/monica-maggioni-fra-italienske-rai-intervjuer-syrias-president-bashar-al-assad/

  Lisäksi Assad on maailman paras näyttelevä presidentti, jopa parempi kuin Ukrainan koomikko-presidentti. Assad osaa nimittäin näytellä sivistynyttä, järkevää ja tolkullista paremmin kuin kukaan muu hänen asemassaan. Kun Italian RAI TV:n Monica Maggioni häntä haastatteli reilu kuukausi sitten, lopputulos oli näyttelemisen puolesta liiankin hyvä. Maggionin kanavan johto kielsi haastattelun lähettämisen, mutta se löysi tiensä maailmalle vaihtoehtomedian kautta. Jopa Kiinan TV on käynyt ihastelemassa Assadin näyttelijänlahjoja. Suomessa tätä ei voitaisi esittää, saattaisivat katsojat ottaa ihan todesta.

  • oon nähny muutamia haastatteluja assadilta,ja ihan järkevän olonen herra.mutta sensuuri pitää pois moiset järkevät puheet,juurikin,jotta pakkosyötetty kuva ei alkais katsojilla hämärtyä,tai ihan muuttua mieli,
   samaa vois sanoo vaikka putinista,eipä senkään sanomisia paljoo näy,paitsi,jos voidaan negatiivisesti esittää.mutta kaikki ”oppositiot”,ja muut vastustavat voimat ja vähemmistöt,terroristit,itsensä presidenteiksi nostaneet yms. kyllä esitetään tunteikkaasti,ja lämmöllä,ja niiden kautta yritetään vahvistaa sitä kaikkee negatiivista ”sanomaa”,ja kyllä niihin yrittään luoda joku tunnesidekkin katsojille,monessa tapauksessa tarvii ihan ihmetellä miks niistä tarvii täällä….tai missään kenenkään mitään tietää,tai kuulla,senverta marginaali porukkaa usein,kohtuuttomalla huomiolla

 11. Syyrian Presidentti Assad on hammaslääkäri, joka seurasi virassa isänsä, tämän kuoltua yllättäin.
  Syyrian valtauksen piti olla ”lännelle” helppo nakki aseistamiensa ja rahoittamiensa terroristiryhmien avulla.
  Tämä oli lähellä onnistua, kunnes Venäjä tuli Assadin pyynnöstä apuun.
  Irakin ja Libyan ”länsi” pystyi tuhoamaan, mutta ei Afganistania eikä Syyriaa.
  USA taisteli Vietnamissa ja nyt Afganistanissa lähes pari vuosikymmentä, mutta joutui vetäytymään.
  USA:n asevoimien budjetti on nyt noin 700 miljardia dollaria vodessa. Mihin nämä rahat menevät ?
  White Helmet on lavastettujen Assadin kemikaliohyökkäyten kuvaaja ja levittäjä. Nyt he ovat jo joutuneet pakenemaan Syyriasta paniikissa.

  • Olen ollut siinä käsityksessä että hän on silmälääkäri ja niin onkin :
   Born and raised in Damascus, Assad graduated from the medical school of Damascus University in 1988 and began to work as a doctor in the Syrian Army. Four years later, he attended postgraduate studies at the Western Eye Hospital in London, specialising in ophthalmology.
   —Damaskossa syntynyt ja kasvanut Assad valmistui Damaskoksen yliopiston lääketieteellisestä koulusta vuonna 1988 ja aloitti työskentelyn lääkärinä Syyrian armeijassa. Neljä vuotta myöhemmin hän osallistui jatko-opintoihin Lontoon Western Eye -sairaalassa, joka on erikoistunut oftalmologiaan.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Bashar_al-Assad

 12. Arvopohja kasakka, joka varastaa kaiken mukaansa (rakastettava presidenttimme uudenvuoden vihapuhe)

  Mitä pelleilyä? Vuorokauden ensimmäinen kommenttini ja te väitätte robottienne kanssa että ”kirjoitan niitä liian nopeasti!”

 13. Is it game over?
  Näinkö on? Onko peli menetetty? Siis USA/Israel/Nato/Britit-koaliition peli.
  Tuskin koronavirus asiaa muuttaa vaikka siihen sillä lienee pyrittykin.
  Kun lukee tämän linkin artikkelin niin joutuu ihmettelemään millä lihaksilla tuo koaliitio luulee näissä aikeissaan onnistuvansa:

  America’s political and military mission in the post-cold-war era is to ensure that no rival superpower is allowed to emerge in Western Europe, Asia or the territories of the former Soviet Union..The classified document makes the case for a world dominated by one superpower whose position can be perpetuated by constructive behavior and sufficient military might to deter any nation or group of nations from challenging American primacy. US Department of Defense, The New York Times, March, 1992.

  Does China Outspend US on Defense?
  Can We Afford an Arms Race with the World’s Biggest Economy?
  GODFREE ROBERTS
  Today the media insist that China’s economy is ‘the second-largest on earth’ when even the CIA admits that it’s thirty percent bigger[1] than ours. This means, inter alia, that China’s defense budget is thirty percent bigger than we imagine and, since her economy grows three times faster than ours, its defense spending will equal ours eight years hence, in 2028, when she will have twice as many warships, aircraft and missiles as the US, all newer and of equal or better quality.
  https://www.unz.com/article/does-china-outspend-us-on-defense/

  Eiköhän koaliitio-mafian olisi jo aika tunnustaa tosiasiat ja alkaa elää sovussa muun maailman kanssa.

 14. Mitä tästä opimme? Cowboy ja kasakka ja kasaari vie sen, minkä irti saa luvitta.

  Miksi Syyria? Öljy, sionistinen miehittämän Israelin ja USiksen intressit ja uskokärhämiä. Venezuela = öljy. Bolivia = joku luonnonvara? Aikoinaan demokraattisesti valittu Chilen pressa Allende pääsi hengestään, koska kansallisti jenkkien ryöväyksen alta kuparikaivokset.

  Selvää pässinlihaa, mutta miksi yhä pahikset näkevät vaivaa hyvistelypropagandansa suoltamiseen. Toisaalta jopa natsit koettivat salata judenfrage sikailuaan ja muitten ei-hyväksyttyjen teurastamista oman kansan pääosalta ja ulkomaailmalta. Aistivat hienoista häpeää …?

  Mutta vahvimman väkivaltaisen oikeus yhä pätee vaikka susi lammasten vaatteissa muuta sirkuttaa 🕊

 15. Vasemmistopopulistisen liikkeen tarve Suomessa kasvaa päivä päivältä, kun Perussuomalaiset vajoaa aina vain syvemmälle oikeistolaisuuteen sekä länsihegemonian ja sionismin palvontaan.

  https://www.suomenuutiset.fi/siirtolaisvyory-hyokyy-kohti-eurooppaa-halla-aho-kysyy-haluavatko-venaja-ja-kiina-eurooppaan-poliittista-vakautta-vai-kaaosta/

  PS:n puoluejohto edustaa nyt järkyttävän huonoa asenteellista ja yksioikoista geopolitiikan luentaa. Mutta niinhän se on, että jos seuraat maailmanpolitiikan tapahtumia hieman vaihtoehtoisista lähteistä etkä ole täysin Mediapoolin länsivirtaviivaistaman viestinnän aivopesemä, niin olet automaatisesti Putin-trolli ja Venäjä-mielinen.
  Tämäkö on nyt uuden uljaan Suomen tapa käydä yhteiskunnallista keskustelua ja tehdä politiikkaa? Toistellaan maailman mahtimiehien ja raharuhtinaiden meille pakkosyöttämää sanomaa kuin papukaijat. Idiotismista kieltäytyminen alkaa olla meillä jo rikollista.

  Perussuomalaisissa on myös kuvottavaa brittiläistyylinen ”poimitaan rusinat pullasta”-maahanmuuttokriittisyys. PS tavoittelee pisteytysjärjestelmää, ajaa elinkeinoelämän etuja, mutta ei välittäisi kantasuomalaisten asemasta tuon taivaallista paitsi vaalipropagandassaan. Itse puhuisin valkoisesta työväenluokasta, jonka asema on vaakalaudalla kautta Euroopan ja jonka kaikki ml. uusi vasemmisto ovat suorastaan kiroten hylänneet.

 16. Nyt näkyy Turkki tehneen lopun siviilialueiden pommituksesta Syyriassa.
  Turkki ampuu alas kaikki Assadin ja Venäjän koneet pohjoissyyriassa.

  Laitonta hommaa yms. mutta ainakin siviilit hyötyy Turkin avusta.

  Homman olisi pitänyt hoitaa YK.

  • erikoinen tulkinta,kuinka siviilit hyötyy,kun ovat jihadistien panttivankeina.myöskään siviilit ei hyödy toisaallakaan,kun jihadistit pommittaa siviilejä asemistaan,ajoittaa tulitustaan jopa koulujen päättymisen aikoihin,lapsiin kohdistaen,mutta kimmoK ”suuri humanisti” näkee ja kuulee vain imperialistien tuottamat progumentit

   • Onko Kurditkin jihadisteja?

    Minulle uusi tieto. Onko se pietarista?

    Koulut Syyriassa pommittaa Venäjä ja Assad.

  • Erdoganin painajainen on se, että miljoonat Idlibissä olevat siviilit pakenevat kohti Turkkia kun Syyrian joukot jatkavat taistelua jihadisteja vastaan. Sochin sopimuksen mukaan Turkin piti riisua aseista kyseiset jihadistit. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

   https://www.youtube.com/watch?v=eJ1acsDyFqo

   • Mikä ettei.
    Diktatuurien normihommaa, opposion eliminoimisen ohessa.

    Erdoganilla on oma lehmä ojassa.

 17. Kun viimeiset terroristit savustettiin Aleppon kaupungin itäosista 2016 Suomen ev. lut. kirkko soitti kirkonkellojaan kautta Suomen. Kyseessä ei ollut riemun ilmaus Aleppon siviilien puolesta, jotka saattoivat viettää ensimmäisen joulunsa tarvitsematta pelätä terroristien kranaatteja. Ei, kirkko soitti hätähuudoksi jihadistien puolesta, jotka busseilla joutuivat jättämään kaupungin ja siirtymään morsiamineen Idlibiin. Samat jihadistit jotka olivat räjäyttäneet jokaisen kirkon jonne olivat päässet ja katkoneet päät sen papeilta. Mistä siinäkin oli kyse: Eikö kirkko puolusta edes omiaan, vai vihaako se omasta tulkinnastaan piirunkin poikkeavia kristittyjä enemmän kuin jihadisteja ? Kirkko ainakin joka käänteessä osoittaa, että sille Uusi Testamentti ei ole enää voimassa. Lähimmäisen rakkaus, suvaitsevaisuus ja heikomman puolustaminen eivät ole oikeastaan milloinkaan tainneet olla sen ydintä lähellä. Vanhan Testamentin kovat arvot, kosto, vieraiden halveksunta ja tuhoaminen, vahvemman oikeus, ja farisealainen hurskastelu, nämä ovat kirkon ydinarvoja. Kristillisiä arvoja puolustavat ateistit.

  BBC on eräs sotapolitiikan keskeinen äänitorvi, mutta jopa tämän päivän BBC myöntää karttapiirroksellaan, että Idlibiä hallitsevat pelkät terroristit, ja heitä on aina uiguureista asti, mikä selittänee miksi Kiinaa vastaan hyökätään uiguurikortilla. Syyrian ns. sisäistä oppositiota on mitätön joukko, etenkin ottaen huomioon kuinka paljon rahaa Qatar ja saudit ovat pumpanneet Syyriaan ostaakseen itselleen sotureita. Professori Tim Anderson arvioi että viisi prosenttia väestöstä tukisi ääriliikkeitä. Ilman ulkopuolista tukea sellaisella joukolla ei kaadeta hallitusta. USA:n hallinnon kaksi korkea-arvoista tiedottajaa ovat äskettäin selkeästi ilmaisseet, että Idlib on suuri ja vaarallinen terroristikeskittymä. Heillä on perheensä mukanaan ja lisäksi alueella asuu syyrialaisia. Näiden lukumäärä on luultavasti kuitenkin paljon pienempi kuin mitä media ilmoittaa. Kautta sodan tapahtui näet, että kun jihadistit valtasivat alueita niin kantaväestö pakeni jos ehti. Mihin nämä terroristit nyt laitetaan kun verijuhlat on loppu ? Tervetuloa kotiin ?

 18. Brittipropagandaa Ukrainassakin. Top Gear Ukrainassa. Kurvaillaan Sevastopolin sukellsveneluolastoissa, jotka kohta ovat meidän. Nöyryyttävän tappion taistelukentällä luetaan Krimin sodan aikalaiskuvauksia, revanssi on tulossa. Sarjan tuottajilla lienee ollut etiäinen tulevasta. Ei mennyt niin kuin Strömsössä. Tuli tappio ilman kuolonuhreja. Toivottavasti Top Gear ei päätä tehdä Suomen jaksoa.

 19. Kyllähän nykyään lännellä on niin tehokas väärän tiedon levitysjärjestö median välityksellä että jos oltaisiin vain niiden varassa niin kaikki tietämämme olisi valhetta.

  • USA on paniikissa kun se ei mahda Kiinalle mitään. Koronalla se tuskin kuitenkaan Kiinaa nujertaa. Ehkä pikemminkin itsensä sillä Kiinahan sille kaiken tekee kun oma väki haluaa paremman palkan
   Hyviä kommentteja linkin artikkelista
   —US allows freedom of the press as long as the press says what US regime wants.
   —China may have state owned media but the US has state controlled media!
   —The most powerful, and the most ”exception” country on the planet, is becoming more paranoid as each day goes by!.. Not only are they seeing ”reds” under the bed again, they are now seeing ”yellow’s” too!.. How did we get to this?..

 20. Brittiläinen imperiumi ja sen ’Lontoon kolonna’ on Nwo-agendan avaintekijä ja sionismin pesä josta käsin Suur-Israelia rakennetaan Lähi-idän sodilla ja Eurooppaa kalergisoidaan sodan tuottamilla pakolaisilla

  Salbuchi – Zionism: A Key Factor in the New World Order Elite Power Network – Part 1/3
  Zionism is a tricky subject.
  It is a Key Factor in the New World Order Elite Power Network, and yet its key premises and actions cannot be openly debated. So powerful are they, that key words have been misappropriated and misused.
  All genuine criticism of Zionism is automatically branded and disqualified as ”Anti-Semitism”, ”Discrimination”.
  All public debate on the political abuse and misuse of ”The Holocaust” is branded as ”Revisionist Denial”, ”Antisemitism”, ”Hate Mongering”, etc…
  This is all tantamount to Intellectual Terrorism.
  It needs to be stopped, otherwise the New World Order cannot be properly understood, assessed and its destructive force mitigated.
  https://www.youtube.com/watch?v=yy43zYo33Dg

  • Toisten tappamisesta on tullut pienen satanistisen eliitin ensisijainen prioriteetti vaikka kaikki maailman ongelmat olisi ratkaistavssa yhteistyön keinoilla johon kaikki sitoutuisivat.

  • Tuoreimpia:
   https://www.opcw.org/media-centre/news/2020/04/opcw-releases-first-report-investigation-and-identification-team

   ”At approximately 6:00 on 24 March 2017, an Su-22 military airplane belonging to the 50th Brigade of the 22nd Air Division of the Syrian Arab Air Force, departing from Shayrat airbase, dropped an M4000 aerial bomb containing sarin in southern Ltamenah, affecting at least 16 persons.”

   ”At approximately 15:00 on 25 March 2017, a helicopter of the Syrian Arab Air Force, departing from Hama airbase, dropped a cylinder on the Ltamenah hospital; the cylinder broke into the hospital through its roof, ruptured, and released chlorine, affecting at least 30 persons.”

   ”At approximately 6:00 on 30 March 2017, an Su-22 military airplane belonging to the 50th Brigade of the 22nd Air Division of the Syrian Arab Air Force, departing from Shayrat airbase, dropped an M4000 aerial bomb containing sarin in southern Ltamenah, affecting at least 60 persons.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here