#Turvallinen Oulu: Kun viestintä menee v__uiksi

”Tuleeko aina tyhmäksi kun kasvaa aikuiseksi?”

48
Kuvia Turvallinen Oulu -hankkeen materiaalista

Kyseenalaisen Grooming Capital of Finland -maineen vuoden 2015 jälkeen saavuttanut Oulu on lanseerannut kansainvälistä huomiota saavuttaneen Turvallinen Oulu -kampanjan (Safe Oulu). 

2,8 miljoonan euron kampanjan osaprojektina tehty, TikTok-palvelussa julkaistu tanssimeemi keräsi alle parissa vuorokaudessa yli kaksi miljoonaa katselukertaa — ja luultavasti sitäkin enemmän negatiivisia kommentteja. Kyseessä on ennätysmäisen suuri mielipidekysely, jossa virhemarginaali lähenee nollaa.

Hankkeen julkinen tavoite on torjua lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä ja opettaa turvataitoja.

Turvallinen Oulu -kampanja koettiin kaiketi tarpeelliseksi, koska raiskausten määrä alkoi kasvaa huolimatta mm. Diakonissalaitoksen Esikoto-hankkeesta, jossa turvapaikanhakijoita vietiin nuorten ja lasten pariin.

Turvallinen Oulu -kampanja on Opetushallituksen, Opetusministeriön sekä Sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymä ja rahoittama. Kampanjan eri osa-alueita ovat rahoittaneet mm. STEA ja Koneen säätiö. Materiaalia kampanjaan on tuottanut ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) puheenjohtajoiman Suomen Settlementtiliiton alajaos Vuolle Settlementti, joka sai STEA:lta rahoitusta deradikalisoimiseen. Deradikalisointia toteutettiin viemällä turvapaikanhakijoita oululaisiin kouluihin ja lastentarhoihin tapaamaan lapsia. Lasten hyväksikäytön torjumiseen tarkoitettua materiaalia on tuottanut myös Pelastakaa lapset ry, joka on osa kansainvälistä Save the Children -järjestöä. Save the Children on yksi niistä järjestöistä, joiden työntekijöiden pedofiliaa on käsitelty lehtien etusivuilla ja todettu pedofiilien usein saalistavan lapsityötä tekevissä järjestöissä.

Materiaalia tuottaneista tahoista löytyy myös kondomivalmistaja RFSU, joka on varmaankin tyytyväinen siihen, että lapsille opetetaan kondomin leikkelemistä suusuojaksi anaalialueen tai naisen sukuelinten nuolemista varten, sukuelinten kuvien katselua, glitterpimppien ja -pippeleiden askartelua (ss. 24–25) ja muuta vastaavaa.

ON YMMÄRRETTÄVÄÄ, että hankkeen materiaalia selailleet lasten vanhemmat ovat häkellyksissään: on vaikea ymmärtää, miten paperimassapimpin askarteleminen lisää lasten turvaa raiskauksilta ja hyväksikäytöltä.

Turvallinen Oulu -kampanjan sivuilta löytyy mm. tieto siitä, että maahanmuuttajia koulutetaan seksuaaliterveysmentoreiksi. Tarkoitus on ”kouluttaa maahanmuuttajataustaisia seksuaaliterveysmentoreita edistämään seksuaalioikeuksia ja seksuaaliterveyttä maahanmuuttajien yhteisöissä”.

Monet Turvallinen Oulu -hanketta sosiaalisessa mediassa kommentoineet yhdistävät Oulun kampanjan sekä vihreiden poliittiseen tavoiteohjelman 2019–2023, jossa ilmaistaan pyrkimys vahvistaa seksuaalioikeuksia, että vihreiden (Satu Hassi, Veronika Honkasalo, Sofia Virta, Saara Hyrkkö) ja vasemmiston (Merja Kyllönen) yhdessä tekemään välikysymykseen, jossa vaaditaan hallitusta järjestämään paperittomille (siis laittomasti maassa oleville) universaalien seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien perusteella tarpeet täyttäviä palveluja.

Kun hankejohtaja Kati ”Kaarnavene” Kaarlejärvi (vihreät) puolusti projektiaan, hän alleviivasi tahattomasti hankkeen poliittista komponenttia arvioidessaan Iltasanomille, että

”sosiaalisen median kuohunta vaikuttaa tahalliselta häirinnältä, joka on kohdistunut sekä hankkeeseen että hanketyöntekijöihin.

– Perjantai-iltana ja lauantaiaamuna huomasin jotain tapahtuvan sosiaalisessa mediassa. Kokemuksesta tiesin, että kyseessä on tahallinen häirintäkampanja. Se oli ajoitettu viikonloppuun ja hiihtoloman alkuun. Sillä on tarkoitus mitätöidä tekemämme työ”.

Kaarlejärven mukaan Turvallinen Oulu -kampanjasta

”levitetään disinformaatiota […] Siitä esitellään vain projektin tiettyjä osia ja väitetään, että videon tekemiseen on käytetty koko hankeraha, 2,8 miljoonaa euroa.”

Kaarlejärven salaliittousko perustuu vääriin tietoihin. Alkuperäisessä tviitissä nimenomaan tehdään selväksi kyseisen videon olevan osa projektia, ei koko projekti. Oululaisen varavaltuutettu Tiina Wiikin (ASYL) tviitti sai kuitenkin aikaan sen, että ihmiset alkoivat toden teolla tutustua Turvallinen Oulu -kampanjan materiaaleihin ja kommentoida löydöksiään somessa. Näin ollen voitaneen varmuudella päätellä, että kyseessä ei ole äärioikeiston masinoima vihapuhe- ja maalittamiskampanja.

Selitys on yksinkertaisesti se, että kampanjan maksavat (veronmaksajat) ovat arvioineet projektin sisältöä pitäen silmällä sitä, ennaltaehkäiseekö materiaali lasten hyväksikäyttöä, ja antaneet asiakaspalautetta. Asiantuntijaryhmä taas on mennyt saamastaan palautteesta denial-moodiin ja koettaa nyt toipua asiakaspalautteen tuottamasta shokista uskottelemalla, että kyse olisi salaliitosta ja että työryhmää vastaan hyökätään.

Voidaan kysyä, ilmentääkö projektiryhmän reaktio aikuisen vastuunottavaa käytöstä.

Esittelin Turvallinen Oulu -projektin kohderyhmälle (otanta 10 kpl tyttöjä ja poikia, ikäjakauma 10–14 vuotta) laajalti hankemateriaalia ja pyysin heitä arvioimaan materiaalin tehoa lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön torjumisessa.

Vastaukset voitaneen tiivistää kysymykseen, jonka eräs lapsista esitti:

”Tuleeko aina tyhmäksi kun kasvaa aikuiseksi?”

Osaisiko joku kertoa?

48 KOMMENTTIA

 1. Mie voin vastata tytölle. Ei tule tyhmäksi kun kasvaa aikuiseksi, paitsi siinä tapauksessa, että kasvaa vihervassariaikuiseksi. Ja nehän eivät kasva aikuiseksi, kasvavat vain aikuisen kokoiseksi.
  Huru-ukko

 2. Kyllä noita idiootteja löytyy myös kyky ja kepu puolueista. Tehdäänkehitysmaayhdessä

  • Oulussa on ASP-oppilaitoksia eli Unesco Associated Project Schools.

   Unesco eli Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö on yksi Yhdistyneiden kansakuntien itsenäisistä erityisjärjestöistä, jonka tarkoituksena on kasvatuksen, tieteen ja kulttuurin avulla edistää rauhaa ja kansojenvälistä yhteistyötä.

   No mitä tuossa nyt on? Ehkä ei mitään mutta ihmetyttää seuraava:

   Unescolla on Comprehensive Sexuality Education Program ( CSE) https://en.unesco.org/news/why-comprehensive-sexuality-education-important
   sekä ohjeet kansainväliseen seksuaalikasvatukseen https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000260770

   He tekevät yhteistyötä IPPF:n (International Planned Parenthood) kanssa. IPPF on profiloitunut ehkäisyvalistuksen ja seksuaalioikeuksien ryhmänä. IPPF:n kampanjaselosteissa julistetaan lasten (ja mahdollisesti myös pedofiilien) seksuaalioikeuksia tyyliin ”According to international human rights standards, all people are sexual beings, no matter what age […]” , siis IÄSTÄ ja TAIPUMUKSISTA riippumatta.

   Edelleen:
   ”Social norms structure what we believe sexuality is, and can be oppressive. These norms also influence who feels entitled to positive and pleasurable experiences and who doesn’t, whose desires are met sexually and whose are not, and whose desires are even assumed to exist. […]”. https://www.ippf.org/sites/default/files/2016

   Löytyi yhdistys StopCSE.org, joka valottaa CSE:ta kuvailemalle taustaryhmää pro-insesti -lobbausryhmäksi https://www.comprehensivesexualityeducation.org/history-of-cse/

   Liitän tähän vielä otteen Kinsey -instituutin perustajan kirjoittamasta Kinsey-raportista (ei herkkähermoisille) https://archive.org/details/in.ernet.dli.2015.187552/page/n169/mode/2up

   Kysymys: miksi tällaista kamaa tyrkytetään lapsille jo 5-vuotiaasta asti?

   • liitteeksi:

    The United States National Security Council is the highest decision-making body on foreign policy in the United States. On December 10, 1974, it promulgated a top secret document entitled National Security Study Memorandum or NSSM-200, also called The Kissinger Report. Its subject was “Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests.” This document, published shortly after the first major international population conference in Bucharest, was the result of collaboration among the Central Intelligence Agency (CIA), the United States Agency for International Development (USAID), and the Departments of State, Defense and Agriculture.

    The Kissinger Report was made public when it was declassified and was transferred to the U.S. National Archives in 1990.

    NSSM-200 is critically important to pro-life workers all over the world, because it completely exposes the unsavory and unethical motivations and methods of the population control movement.

    The Purpose of The Kissinger Report
    The primary purpose of U.S. government population control efforts is to maintain access to the mineral resources of less-developed countries, or LDCs. The Kissinger Report states:

    The U.S. economy will require large and increasing amounts of minerals from abroad, especially from less developed countries. That fact gives the U.S. enhanced interest in the political, economic, and social stability of the supplying countries. Wherever a lessening of population pressures through reduced birth rates can increase the prospects for such stability, population policy becomes relevant to resource supplies and to the economic interests of the United States.

    The Kissinger Report also specifically declared that the United States was to cover up government population control activities and avoid charges of imperialism by inducing the United Nations and various non-governmental organizations—specifically the Pathfinder Fund, the International Planned Parenthood Foundation (IPPF) and the Population Council—to do its dirty work. […]
    https://www.politico.com/magazine/story/2014/01/indefensible-kissinger-102123

 3. Melkonen arsenaali seksirikosten torjumiseksi jossa on ajateltu vissiin lapsen suojautumistakin jos on joutumassa seksuaalirikoksen uhriksi oululaiseen inhorealistiseen tyyliin.
  Lapsi ei varmasti rikoksen uhriksi joutuessaan hädissään kerkiä tai pysty suojautumista ajattelemaan mutta voihan olla suojautuminen on tarkoitettu seksuaalirikollisille mahdollisimman pienen vahingon aiheuttamiseksi mutta ei suojauksilla pysty torjumaan suurinta vammaa mikä siinä henkiselle puolelle syntyy.
  Tuskin seksirikollinenkaan näitä fyysisiä suojaimia käyttää koska eihän seksirikollinen ole terve mieleltään eikä rikosta tehdessään mahdollisimman vähäistä fyysistä vahinkoa tavoittele.
  Lapsi on varmasti oikessa siinä että aikuiseksi kasvettuaan ihmiset muuttuu tyhmiksi ja seksuaalirikosten torjunnassa pitää keskittyä potentiaalisten rikollisten henkiseen valmennukseen kuten ovat tehneetkin tutustuttamalla heitä lapsiin ja nuoriin mutta tässä työssä jää toinen puoli eli mahdolliset suomalaiset seksirikolliset sitten valmentamatta.
  Myös vanhempia pitää valmentaa lasten menojen seuraamisessa mikä onkin vaikeampi tapaus jos vanhemmilla ei ole sosiaalista verkkoa. Myös vanhempien katupartiointi voisi lähettää kotiin monta mahdollista rikoksen uhria.
  Seksualirikos on yleensä miesten tekemä ja sen elimellisiä prosesseja kannattaisi tutkia myös missä elimistön tilassa seksirikos tapahtuu ja silloin sitä voidaan hoitaa myös lääkityksellä. Miehille pitää kehittää vaaraton lääke jarru jota velvoitetaan miesten ottamaan valvotusti terveyskeskuksessa kun elimistö ja mieli siinä kunnossa että seksirikosta pukkaa testien mukaan.

   • Eihän sitä ehdotonta turvaa pysty milloinkaan taata millään menetelmällä ja tietysti sairaaseen mieleen ei tietenkään lapsiin tutustuminen tee muuta kuin pahentaa sairautta ja lienee tarkoitettu kulttuuristen erojen havainnollastatamiseen eli käyttäytymisen tulkintojen väärinymmärryksen ehkäisyyn muuten terveille ihmisille.
    Oulun alueella oli suomalaisten suorittamat junaraiskaukset aikanaan yleisiä jolloin niissä tekijöinä oli ihan tavallisia hyvässä sosiaalisessa asemassa olevia suomalaisia miehiä alkoholin vaikutuksen alaisena ja uhrina oli joku tyttöliftari joka oli juotettu humalaan. Oulun matut on sitten pahentaneet jo ennestään huonoa tilannetta ja nyt äkkiä pitäisi jakaa jarrua koko Oulun alueen miespuolisille väestölle jos semmoista on olemassa.

  • Turvallinen Oulu – hankkeen materiaaleissa oli (minun mielestäni) erityisen häiritsevä, englanninkielinen swimsuit rule – teksti. Siinä selvitettiin mille alueille (uimapuvun alle) lasta ei saa koskea ”If the child does not want to” (jos lapsi ei halua).

   Muotoilu oli sellainen, että siitä jäi käsitys että homma on ok jos lapsi ei sano ei.

   Tuli vaikutelma, että vastuuta siirretään lapselle – – vaikka vastuu on selkeästi AINA aikuisen, ei lapsen.

   Mietin että milloin nähdään ensimmäinen käräjäoikeudenkäynti, jossa Turvallinen Oulu – hankkeen materiaaleihin vedoten raiskaaja/hyväksikäyttäjä puolustautuu sillä ettei tiennyt ettei lapsi halua.

   Ylipäänsä koko projektimateriaalista jäi (minulle) se käsitys, että tekijät ovat sotkeneet asiat yrittäessään ympätä samaan projektiin hankkeen julkitavoitteena mainittua ”turvataitojen opetusta”, edistää vihreiden pp. ohjelmassa tavoitteena olevaa seksuaalisuutta sekä turvapaikkapolitiikkaa ja vielä opetushallinnon tavoitteita (”kehollistaminen” ymv).

   • Kyllähä se epäonnistuneelta projektilta näyttää kokonaisuudessaan jos tuommoista ohjeistusta on matuille annettu ja lapsen oikeutta omaan itseensä ei ole mainittu ollenkaan ja ei sanan merkitystä.
    Kyllähän projektista huokuu liiallinen intiimi suvaitsevuus ohjeistuksessa ja ehdottomien rajojen puute kanssakäymisissä lasten kanssa.
    Varmasti on uusliberaalisen aatesuunnan mukaista ohjeistusta ja valtakunnallista poliittista hölmöyttä koko suvaitsevainen ohjeistus jota kuntatasolla on sitten uskollisesti toteutettu. Sotaalueelta tulevia pakolaisia ei ole osattu pitäävaarallisina ja toimintaohjeita olisi pitänyt kysyä siltä matunaiselta joka sanoi että matumiehiä ei pidä päästää alaikäisten tyttöjen kanssa kahdestaan missään tapauksessa

 4. tyypillistä nykyään,kun kritiikkiä tulee,tekeydytään uhriksi,ja hyökätään syytteleen jotain epämääräistä kohdetta,ja yleensä leimaamalla ne kritisoijat marginaali porukoiksi,,,ja koordinoiduksi ryhmäksi…ja näin on kaikki kritiikin antajat maalitettu johonkin ”pahaan” kuuluvaksi

  • Yhteiskunnassamme tosiaan näkyy nykyään runsaasti narsistin psykopatogian piirteitä uhriutumisineen ja projisointineen.

   Joillain yksilöillä erityisen korostuneena 😉

 5. Oulun päättäjille suosittelen asettumista muutamaksi viikoksi Rosengårdiin tai johonkin muuhun niistä neljästäkymmenestä alueesta johon poliisi ei enää suostu menemään partiokäynnille. Eli koska Ruotsin poliisia ei voi ottaa turvaksi niin olisiko Karhuryhmä käytettävissä ? Heille samalla vähän kenttäkokemusta.

  Ruotsin tuomareita ei käy kateeksi, pitää osata soveltaa kolmea oikeutta, Ruotsin, sharia- sekä klaanioikeutta, joka viimeksimainittu on syvimmällä ja vaihtelee klaaneittain. Ruotsin historia on tehnyt täyden ympyrän. Klaanioikeutta sovellettiin tuhat vuotta sitten.

  Nyt tulee pakkoruotsi hyvään tarpeeseen, sillä Ruotsi on vertaansa vailla oleva laboratorio. On kulunut viisikymmentä vuotta ennen kuin on alettu puhua asioista niiden oikealla nimellä. Ja prosessi on vasta alkanut – mutta on käynnissä. Silmien ummistaminen on tehnyt Euroopan turvallisimmasta maasta turvattoman ja politiikka on avannut ovet sepposen selälleen uusoikeistolle, joka kyllä osaa laittaa pallon tyhjään maaliin, mutta edustaa politiikassaan suurta epävarmuutta.

  • Valtio, joka sallii rajojensa sisällä muiden kuin valtakunnan lakien noudattamisen, on tuhoon tuomittu valtio.

   ”Otetaan mallia Ruotsista” ja vältetään toistamasta samat virheet.

   Tosin pelkään, että noin yksinkertainen toimintamalli ei ole kyllin ”arvopohjainen” ja korkealentoinen Ideologia edellä – hallituksellemme.

   • Ideologia edellä mennään. Sitä kokeiltiin myös kovasti Kiinassa kunnes Deng Xiaoping käänsi kurssin: ”Etsikää totuutta tosiseikoista, eikä dogmeista”. Ja loppu on, kuten sanotaan, historiaa. Ilman Kiinan panosta useimmat YK:n tuottamat käppyrät jotka näyttävät ylöspäin olisivatkin alaspäin.

    • ”Deng Xiaoping käänsi kurssin: ”Etsikää totuutta tosiseikoista, eikä dogmeista”….”
     Siinä se on sanottu. Viisaus suurimmasta päästä joka on sionistien itsensä Jumalaksi nostaneen ’mulle kaikki’-mafian ymmärryskyvylle ylivoimaisen vaikea asia.
     Ja siinä syy miksi ’läntinen arvoyhteisö’ on muuttunut suureksi hullujenhuoneeksi.

    • Jospa Deng oli lukenut Hanfeitsea (Han Fei Tsu), poliittista ajattelijaa joka vaikutti 300 ekr.?

 6. Tämä on mielipuolien maa. Kouluhallituksen pääjohtajana toimii Kansallisen Kokoomuksen edustaja. UMTSI PUMPSI PUM PUM kauppojen nerokas kätilö. Neljän miljardin vahingot. Kaikki mihin tämä antiMidas koskee muuttuu paskaksi. Uno Cygnaeuksen ja R H Oittisen ja lukemattomien muiden elämäntyö on poljettu lokaan.

 7. the man knows the score just like all the worlds leaders do yet they are whores and traitors because they cover it up and side with enemy for shekels/power…..the only people who will ever tell the truth about this lie are either dead/murdered after ww2 or they are the ones who aren’t controlled and under jewish control/money…. i will say this though look at his hand signal at the end,hmmmm same thing trump/merkel and most western traitor leaders do,im pretty sure its sign language/code to let the powers to be know they are on side! i

 8. Kyllä nyt vanha ja pinttynyt pakanakin on saanut tarpeekseen tästä menosta. Räsästä syytetään ties mistä. Eikö tähän hulluuteen tule loppua. Paavalia voidaan pitää kaljupäisenä uskonfanaatikkona ja valehtelijana mutta Herranjumala pitäähän ihmisten saada ajatella ja tuoda mielipiteensä julki muodostamalla kirjaimista ja sanoista ja lauseista oman näkemyksensä.

 9. Otan esiin tässä kommenttiosiossa joitain Turvallinen Oulu – hanketta arvioineiden lasten huomioita.

  1) miksi tanssimeemissä lauletaan englanniksi kun se on tarkoitettu suomalaisille lapsille ja niinku vaikka arabiaa puhuville turviksille?

  2) miten ne hankkeen vetäjät ei tiiä että islamin usko kieltää ihmisen kuvien tekemisen, että saaks ne koulutettavat maahanmuuttajat tehä noita paperipilluja ja kulleja tai piirtää semmosia? Tai näyttää tommosia kuvia ees?

  * hyvänä puolena pillun ja kullin kuvien piirtelyssä nähtiin, että nyt jos saa opettajalta toruja koulukirjan koristelusta, voi torjua torut sanomalla ehkäisevänsä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä (”mun opettaja ei oo tyhmä, se ei kyllä usko tota.”)

  3) miksei lapsille ole koulussa itsepuolustuskursseja?

  *************

  Minusta havainnot olivat hyviä.

 10. Kiitos Riikka kun nostit monivuotisen kotikaupunkini Oulun tikunnokkaan!

  Aikoihin on eletty. 70-luvulla toimin tovin Oulun kaupunginhallituksen jäsenenä. Ei silloin ollut julkista kohinaa tällaisista teemoista. Lestainsestistä toki puhuttiin — paljonkin yksityisesti — mutta lehtien palstoille se puhe ei päätynyt. Jossain vaiheessa toki päätyi, ja Kaleva sai jonkin journalismipalkinnonkin siitä, mutta nyt lestainsestistä ollaan hipihiljaa. Lestayritykset ovat mainoseuroja kiristyskeinonaan käyttäen palauttaneet Kalevan ruotuun.

  Matut sen sijaan ovat vapaata riistaa. Aika surkealta tuo ’Oulun rojekti’ vaikuttaa tavoitteita ja toivottuja tuloksia vasten arvioituna.

 11. Minua henk. koht. kiinnostaa

  1) lasten turvallisuus ja sen parantaminen

  2) turvapaikanhakijoilla tienaavien (mm. Vuolle settlementti) tahojen osallisuus projektissa

  3) hankkeen piilotettu mutta pikkuhiljaa esiintuleva profiloituminen vihreiden ja vasemmiston politiikan edistäjänä

  Huomattava on myös Oulun kaupunginvaltuutetun Pekka Alakumpulan (kesk) lausumat, joiden perusteella lienee luvallista päätellä ettei Oulun – – ainakaan koko – – valtuusto ollut tutustunut materiaalin joita kaupungin nimissä levitetään.

  4) kuinka paljon jäsenkirja vaikuttaa hankerahoituksen saamisessa so. onko Turvallinen Oulu – hanke työpaikkojen järjestämistä aatetovereille samaan tapaan kuin hallituksen avustajat ja avustajille palkatut avustajat?

  5) miksi projektiryhmä reagoi niin kiivaasti siihen että heidän työtään alettiin tarkastella ja arvioida? Ovatko yläpuolella-arvostelun-uhriutujia vai/ja pelkäävätkö he esim. taustalla vaikuttavan ideologispoliittisen agendan nousemista keskustelun kohteeksi? Muu syy, mikä/mitkä? Turvapaikkapolitiikkakeskustelufobia?

 12. Näin jälkiviisaasti voi kysellä, eikö todella nähty näiden maahan talsineiden nuorten viriilien pitkänmatkankävelijöiden — ja nimen omaan voittopuolisesti miesten — mukanaan väistämättä tuomia seksuaaliongelmia? Erilaiset kulttuuriset taustat vielä korostavat niitä.

  Jo tuolloin eli vuonna 2015 olisi pitänyt valmistautua tulevaan myös seksuaalipolitiikan alueella.

 13. Koko projekti on jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu, tietyt tahot markkinoivat uus-suomalaisia sateentekijöinä jotka pelastavat talouden, vaihtavat vanhusten vaipat, ajavat bussit ja taksit, tekevät törkeen hyvää safkaa, vuolevat kaarnaveneen vaikka vasemmalla kädellä ja ovat kaikin tavoin samanlaisia kuin naapurin Pentti tai Aleksi paitsi ei niin umpimielisiä ja sosiaalisesti kyvyttömiä rasisteja.
  Näihin kultamuniin on aktiivisesti kehotettu tutustumaan, jopa raahattu kouluihin jos vaikka joku rassistin mukula ei omaehtoisesti ole heihin osoittanut kiinnostusta.
  Nyt kun paska osui tuulettimen, ja Junes Lokan ansiosta tieto levisi valtakunnan laajuuteen, tuli pakottava tarve esittää että ongelmalle tehtäisiin jotain.
  Samalle porukalle joka omilla toimillaan edesauttanut ongelman syntymistä jaetaan lisää rahaa jotta he korjaisivat tilanteen johon on päädytty.
  Olisi täysin utopistista ajatella, että kyseinen sakki kykenisi katsomaan peiliin ja tunnustamaan olleensa väärässä alunalkaenkin. Jotain oli kumminkin saatava aikaiseksi, ja tuloksena oli absurdi sillisalaatti jolla on hyvin vähän tekemistä turvallisuuden kanssa.
  Kiitos Wiikin projekti tuli kansan tietoisuuteen ja palaute on ollut kylmäävää, tässäkään vaiheessa kukaan asianosainen ei pysty myöntämään projektin luisumista etelään, vaan uhriutuu ja syyttää ”äärioikeistoa” maalitus- ja vihakamppanjasta.
  Eiköhän tämänkin kamppanjan tuloksena saada muutama rasistifasistinatsi käräjille ja tuomituksi kiihotuksesta, vihasta ja maalittelusta ja niin Oulu muuttuu turvalliseksi jälleen.

  • Sama toimintamalli poliitikoilla aina. Kun päätökseen on ladattu paljon poliittista pääomaa (ja julkista rahaa) ja tulos menee v_tuilleen, syynä on sabotaasi, oppositio tmv.

  • ”utopistista ajatella, että kyseinen sakki kykenisi katsomaan peiliin ja tunnustamaan olleensa väärässä alunalkaenkin….”
   Näin varmaan on.

   Uusliberalismin ja materialismin dogmiin itsensä sitonut (tai ulkopuolisen tahon sitoma) ja tosiseikoista piittaamaton ’läntinen arvo(ton)yhteisö’ on muuttumassa suureksi hullujenhuoneeksi.
   Materialismista tuhoisine ja elämän perusjuonen vääristävine tosiasioinen.on tullut uskonto eikä muilla asioilla näytä enää olevan juurikaan merkitystä elämän perustana.

 14. Yleisellä tasolla lasten ja nuorten seksuaalinen turvattomuus liittyy yhteiskunnan yliseksualisoitumiseen, kahden (tai useamman) ihmisen keskinäisestä seksuaalisesta kanssakäymisestä on siirrytty jatkuvaan mediassa tapahtuvaan rummutukseen joka kattaa sekä viihteen että asiasisällön markkinoinnista ja mainonnasta puhumattakaan, porno kaikkine variaatioineen on yhden klikkauksen päässä täysin ilmaiseksi.
  Yhteiskunnassa jossa kansalaisen tärkein tehtävä on kuluttaa, lapsuus lyhenee vuosi vuodelta, lapsi on vain lisä vanhempiensa kulutuksessa ,mitä nopeammin lapsesta saadaan ”nuori” hänelle räätälöityine tarpeineen,kulutus saadaan kasvamaan, ketään ei kiinnosta paskan vertaa mitä tämä aiheuttaa kehittyvän ihmisen psyykkeelle.
  Jos taas keskitytään pelkästään maahanmuuttajien aiheuttamaan vaaraan, yksinkertaisesti kertomalla totuudenmukaisesti kyseisen ryhmän uskonnollista ja kulttuurillista tavoista ja käsityksistä oltaisiin voitu välttää monta ikävää sattumusta.

 15. Näin naistenpäivänä on hyvä sanoa, että islamin naiskäsitys kyllä poikkeaa melkoisesti arjessa eurooppalaislähtöisestä näkemyksestä. Jopa Egyptissä nuorten miesten häiriökäyttäytyminen toista sukupuolta kohtaan kaduilla oli nouseva trendi ja maanvaiva ainakin muutama vuosi sitten. Mikä lienee tilanne siellä nyt, onkohan ongelma saatu hallintaan ?
  Kun oma poika hallitsee ja määrää äitiä, koska on miespuolinen, äiti ei saa mennä edes kauppaan ilman miespuolista saattajaa, niin miten koulussa voi totella naisopettajaa ? Nämä ongelmat ovat ilmeisesti kiellettyjä puheenaiheita Suomen oppilaitoksissa, joissa vallitsee rahanhajuinen, teknouskovainen, ilmastoillusorinen ja masennuslääkkeiden syöntiä edistävä hallinnon pakottama ”ole itse itsesi opettaja lapsenakin” -suuntaus.

  2,8 miljoonasta olisi tarvetta panostaa mieluummin kouluissa oppilaiden erityistukeen. Sitähän vähennettiin vuosia sitten ”kaikki samassa luokassa”- periaatteen mukaan. Nyt opettajiksi hakeutuvien määrä onkin sitten romahtanut. Mutta näistä asiayhteyksistähän vaikeuksista systemaattisesti vaikeneva Yle ei tietenkään puhu halaistua sanaa.

 16. EU:ssa ”talous” tarvitsee maahanmuuttoa. Koska väestö on jo verotettu niin tappiin, ettei kavupotentiaalia juuri ole, on ainoa keino talouskasvuun tuoda uusia kuluttajia ”markkinoille” ja puristaa kitsaista kansalaisista viimeisetkin mehut.

  • Politiikan logiikka on hämmentänyt jo pitkään 😀

   STEP by STEP

   * Annetaan kehitysmaille rahaa.
   * Kehitysmaalaiset tulevat tänne kuluttamaan
   * Otetaan velkaa kehitysmaalaisten elättämiseen täällä
   * Harjoitetaan talouskuria menojen supistamiseksi ja velkaantumisen pysäyttämiseksi = ostovoiman leikkaantuminen
   * Itketään talouskasvun hyytymistä
   * Otetaan lisää velkaa elvyttämiseen

   * Torjutaan ilmastonmuutosta verotuksella ymv
   * Yritykset lopettavat nääntymiseen, työpaikkoja katoaa
   * Itketään talouskasvun hyytymistä
   * Tuodaan tänne ihmisiä työvoimapulaa paikkaamaan
   * Otetaan velkaa tuontityövoiman elättämiseen
   * Harjoitetaan talouskuria velkaantumisen pysäyttämiseksi

   * Ollaan huolissaan kuluttamisesta
   * Tuodaan lisää kuluttajia talouskasvun tervehdyttämiseksi
   * Yritykset palkkaavat turvamiehiä
   * Tehostetaan ilmastotoimia
   * Yritykset nääntyvät verotukseen ja ylimääräisiin turvallisuus kuluihin, työpaikkoja katoaa
   * Verotulot vähenevät
   * Harjoitetaan talouskuria supistuneen verokertymän vuoksi
   * Otetaan velkaa talouden elvyttämiseksi

   jne ad infinitum

   Ratkaisuna tarjotaan moraalipulinaa ja ihmisarvoa välttäen mainitsemasta että maksajat eivät voi syödä ihmisarvoa, eivät pysy lämpimänä aatteen palolla eivätkä pääse työpaikalleen ilmastonpelastamishöyryillä.

   Joskus niin väsyttää.

   • Miksi yrityksiä ei voi hoitaa samalla tavalla. Vastaus: kukaan ei antaisi lainaa, eikä osakkaat hyväksyisi toimintaa.
    Mutta vakavasti asiasta, yrityksiä voisi hoitaa hieman riskillä ja kuitata asia konkurssilla, valtioiden kohdalla tätä konkurssin kautta nollaamista ei voi tehdä, joten toiminta on katsottava erittäin vastuuttomaksi.
    Kyse on ideologian ja talouden yhdistämisestä, joka ei koskaan toimi.

 17. Monikaan ei tiedä
  ”Naisten päivä” – Miksi juhlimme Neuvostoliiton vapaapäiviä?
  8. maaliskuuta, kansainvälinen Womyn’s Day, sai alkunsa Neuvostoliitossa.

  Wikipediasta: ”Lokakuun 1917 vallankumouksen jälkeen bolsevikki Alexandra Kollontai suositteli Vladimir Leniniä tekemään 8. maaliskuuta, kansainvälisestä naistenpäivästä virallista lomapäivää Neuvostoliitossa … .Kollontai uskoi, että kuten valtio, myös perheyksikkö kuihtuu pois kun kommunismin toinen vaihe toteutuuu. Hän piti avioliittoa ja perinteisiä perheitä alistavan, omaisuuteen perustuvan, egoistisen menneisyyden perintönä. ”

  Tämä todistaa, että kommunismi on ’fait accompli’ (etukäteen sovittu tosiasia) lännessä. (Se on Illujen/Nwo-mafian tavoite) Hallitsemalla luottoa Illuminaatin juutalaiset keskuspankkiirit hallitsevat myös liiketoimintaa, hallitusta, kulttuuria ja mediaa.

  “Women’s Day” – Why do we Celebrate Soviet Holidays?
  March 8, International Womyn’s Day, originated in the USSR. From Wikipedia: “Following the October Revolution in 1917, the Bolshevik Alexandra Kollontai persuaded Vladimir Lenin to make [March 8th, International Women’s Day] an official holiday in the Soviet Union….Kollontai believed that, like the state, the family unit would wither away once the second stage of communism became a reality. She viewed marriage and traditional families as legacies of the oppressive, property-rights-based, egoist past.”

  This proves that Communism is a fait accompli in the West. By controlling credit, the Illuminati Jewish central bankers also control business, government, culture and media.

  The Illuminati satanic cult subjects us to the same social engineering as the USSR. We have de facto Communism and don’t even know it. Take a look at the corporate sponsors. The central bankers only need to own 3-5% of the stock to control a corporation.

  The promotion of women is designed to destabilize society by breaking up the family. The sheeple are oblivious to this relentless attack on their individuality and freedom. Maybe when they are dispossessed of their goodies, they will take notice.
  Makow- What is Communism?

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=66756

  • tuo loppuosa vielä konekäännöksenä suomeksi ja vähän uuttakin
   Illuminatin saatanallinen kultti alistaa meidät samaan sosiaaliseen manipulointiin kuin Neuvostoliitto. Meillä on tosiasiallinen kommunismi, emme edes tiedä sitä. Katsokaa yrityksten sponsoreita. Keskuspankkiirien on omistettava vain 3–5% osakekannasta yrityksen hallitsemiseksi.

   Naisten asian edistämisellä on tarkoitus horjuttaa yhteiskuntaa hajottamalla perhe. Lampaat eivät ole tietoisia tästä jatkuvasta heidän yksilöllisyyttä ja vapautta koskevasta säälimättömästä hyökkäyksestä. Ehkä he sitten, kun ovat menettäneet ne, ottavat ne huomioon.
   Makow- Mikä on kommunismi?

   By Henry Makow Ph.D

   (re-posted every year for new readers)
   International Women’s Day ( March 8) is a longtime Communist propaganda tool. What does it say when an official Soviet holiday is enshrined in our mainstream culture? Clearly, Communism isn’t dead; it has just morphed into other forms like Feminism.

   It confirms Norman Dodd’s famous claim that Ford Foundation President Rowan Gaither told him, in 1954, that the agenda was to “socially engineer” US life so that “that it can be comfortably merged with the Soviet Union” as part of banker-controlled world government.

   Every year the supposedly capitalist media echo the old Soviet bromides about women’s oppression, and every year I post this rebuttal.

   Kansainvälinen naistenpäivä (8. maaliskuuta) on pitkäaikainen kommunistinen propagandan työkalu. Mitä se kertoo, kun virallinen Neuvostoliiton loma on kirjattu valta kulttuuriimme? On selvää, että kommunismi ei ole kuollut; se on juuri siirtynyt vain muihin muotoihin, kuten feminismi.

   Se vahvistaa Norman Doddin kuuluisan väitteen, jonka mukaan Fordin säätiön presidentti Rowan Gaither kertoi hänelle vuonna 1954, että asialistalla oli ”sosiaalisesti suunnitella” Yhdysvaltain elämää niin, että ”se voidaan sulauttaa mukavasti Neuvostoliittoon” osana pankkiirien hallitsemaa maailmanhallitusta.

   Joka vuosi kapitalistinen media kaiuttaa vanhoja Neuvostoliiton bromideja naisten sorrosta, ja joka vuosi postitan tämän ristiriitaisen asian.

 18. Lisää kuumaa löylyä naistenpäivään — Conner Reed, 25v Kiinassa asuva britti opettaja kertoo oman tarinansa koronasta … pahin tauti mitä hän on koskaan sairastanut … mahtava tilaisuus eliitille tehdä rahaa…

  Virus Panic Sweeps World: Doom Predicted
  Lasha Darkmoon
  …Connor Reed, a 25-year-old British expat from Wales, was in China teaching English when one day he began to get a sore throat. Here is a spine-tingling account of how he beat the killer virus now sweeping the globe.

  He opens Day 1 of his Virus Diary on a calm note, assuring us there’s no need to panic. He’s young. He’s healthy. Armageddon? Bring it on!
  DAY 1 — MONDAY, NOV. 25
  I have a cold. I’m sneezing and my eyes are a bit bleary.
  DAY 7
  I spoke too soon. I feel dreadful. This is no longer just a cold
  DAY 10
  I’m still running a temperature. I’ve finished the quarter-bottle of whisky, and I don’t feel well enough to go out and get any more. It doesn’t matter. I don’t think hot toddies were making much difference.

  On Day 19 Connor staggers out of doors to buy more Tiger Balm (pictured). His nose has cleared sufficiently to allow him to appreciate the cooking smells of Wuhan, a megalopolis of 11 million people. But he still has far to go. His body aches all over like he’s been run over by a steamroller. “My sinuses are in agony,” he groans. His eardrums feel ready to pop. By Day 24 he lets out his first cheer. “Hallelujah! I think I’m better. Who knew flu could be as horrible as that?”
  DAY 37
  The rumours were right. Everyone is being told to stay indoors.

  —Never will you hear them whisper behind their hands: “We need Chaos! We thive on Chaos! If Chaos didn’t exist, we would have to create it!”

  DAY 52
  A notification from the hospital informs me that I was infected with the Wuhan coronavirus. I suppose I should be pleased that I can’t catch it again — I’m immune now.
  However, I must still wear my face mask like everyone else if I leave the apartment, or risk arrest. The Chinese authorities are being very thorough about trying to contain the virus.
  DAY 72 — TUESDAY, FEB. 4
  It seems the newspapers think it’s terrific that I tried to cure myself with hot toddies.

  I attempt to explain that I had no idea at the time what was wrong with me — but that isn’t what they want to hear. The headline in the New York Post says, “UK teacher claims he beat coronavirus with hot whisky and honey.”

  I wish it had been that easy.
  — All quotes from The Daily Mail exclusive, 4 March 2020
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8075633/First-British-victim-25-describes-coronavirus.html
  ————-
  ***
  So much for Connor. God bless him and keep him! I hope the Daily Mail paid him well for that article and didn’t try to diddle him.

  The bad news, one learns, is that the coronavirus illness is now here to stay and and will never be completely eradicated. It will return every winter, along with the flu and the common cold, as a matter of course. And in order to prevent a repetition of the panic measures now in place, with widespread disruption to daily life, each of us will be forced to take a coronavirus jab every winter. In short, vaccines will be made compulsory, naturally giving rise to “conspiracy theories” that the virus was created in a secret laboratory by Big Pharma.
  One thing is certain. The coronavirus pandemic, whether man-made or pure bad luck—as officially alleged—will play into the hands of several interested parties and help to advance their sinister agendas.
  This is not the place to discuss these numerous conspiracy theories, except to say that it would be foolish to pretend that the globalists, the Deep State, the financial markets, and the major superpowers and their satellites are not secretly delighted at the way things have turned out. This is a pretext and launching pad for all sorts of abominations. At the very least, it will be seen as an alibi for the ensuing chaos that the Puppet Masters will pretend they were helpless to stop.

  Never will you hear them whisper behind their hands: “We need Chaos! We thrive on Chaos! If Chaos didn’t exist, we would have to create it!”

  Yes!—this latest panic scare, orchestrated or accidental, will be seen as a golden opportunity and a “devil send” for the Mammon demoniacs.

  Conclusion: The present crisis will offer a unique opportunity to the already rich to get even richer. The powerful will become even more powerful than before. As for the poor, the weak, the elderly, the rag-tag-and-bobtail of creation, they will go to the wall. Weeping. And the rich will grind their bones for breakfast.

  The scam artist will be king of the corporate dungheap in the new Orwellian dystopia.
  And who will rule over the masses and alleviate their manifold miseries? Who will dry our tears? Where is our rescuer?
  Cometh the hour, cometh the Conman!

  https://www.darkmoon.me/2020/virus-panic-sweeps-world-doom-predicted/

  • Keep It Simple and Question: Propaganda, Technology, and Coronavirus
   Edward Curtin
   ……Two of the major problems the world faces – world destruction with nuclear weapons and the poisoning of the earth’s ecology and atmosphere – are the result of the marriage of science and technique that has given birth to the technological “babies” (Little Boy and Fat Man) that were used by the U.S. to massacre hundreds of thousands of Japanese and now threaten to incinerate everyone, and the chemical and toxic inventions that have despoiled the earth, air, and water and continue to kill people worldwide through America’s endless war-making and industrial applications.
   For every problem caused by technology, a technological “solution” is always offered that creates further technological problems ad infinitum. But since people have been taught to love technology, they embrace the alleged technological “solutions” that are necessitated by the problems caused by the original technology. It’s a circle game.

   The important point is that the entire system of propaganda works on fear that is promulgated via the electronic media: television, cell phones, and computers. It is pumped out non-stop.
   The fear is the fear of death, the fundamental human fear that haunts humans like nothing else and is a linchpin of human activity. It is what the powerful know how to manipulate to control people.

   https://off-guardian.org/2020/03/08/keep-it-simple-and-question-propaganda-technology-and-coronavirus/
   ———
   Artikkelia lukiessa tuli mieleen voisiko VastaValkea soveltaa samaa kuin OffGuardian eli sillä olisi tili jonne lukija voisi lahjoittaa ja siten tukea sen toimintaa halutessaan.

   OffGuardian kysyy: Voitko säästää 1,00 dollaria kuukaudessa riippumattoman median tukemiseksi

   OffGuardian ei hyväksy mainostamista tai sponsoroitua sisältöä. Meillä ei ole suuria taloudellisia tukijoita. Mikään hallitus tai kansalaisjärjestö ei rahoita meitä. Lukijamme lahjoitukset ovat ainoa tulotapa. Pieninkin tuki arvostetaan suuresti. Lahjoita alla olevien linkkien kautta:

   Can you spare $1.00 a month to support independent media

   OffGuardian does not accept advertising or sponsored content. We have no large financial backers. We are not funded by any government or NGO. Donations from our readers is our only means of income. Even the smallest amount of support is hugely appreciated. Donate through the links below:

   https://www.patreon.com/offguardian

   https://www.paypal.com/donate/?token=XIqs21Nh2IeFaT3-qFHh3G82bVTC-V8piBYBXSbBXkEb2kkRqIkgJUKa2Sb-2hNLNRPIom&country.x=GB&locale.x=GB

   • Käsittääkseni Vastavalkea ry:lle voi halutessaan lahjoittaa (korvamerkittynäkin) rahaa esim. Vastavalkea-sivustoa varten.

    • Miten lahjoittaminen tapahtuu käytännössä?
     Onko V-v:lla esim. sellaista tilinumeroa jolle lahjoituksen voi tehdä?

     • Tauno O. Mehtälä osannee parhaiten vastata kysymykseesi.

      paatoimittaja[at]vastavalkea.fi

 19. Pahimpaan on nyt alettava varautua…? korona osoitetaan tässä selväksi bioaseeksi ….
  muutama poiminta pitkän ja perusteellisen artikkelin alkuosasta

  Who or What Started the Wuhan Coronavirus Epidemic?
  On the Condemnation of ”Conspiracy Theories” as a Device for Protecting Officialdom’s Lies, Disinformation, and Obfuscation
  TONY HALL
  … Artikkelin alussa mielenkiintoista pohdiskelua vaaroista mitä liian nopeaan ja paniikissa tehtyyn toimintaan liittyy … kuten 9/11 todistaa … ja mihin eliitti pyrkii paniikkia luodessaan

  The importance of getting to the factual roots of what happened to put humanity on this epidemiological trajectory should be especially clear after the debacle of September 11, 2001. Without any sustained investigation of the 9/11 crimes, Americans were rushed into cycles of seemingly perpetual warfare abroad, police state and surveillance state interventions at home. This cycle of fast responses began within a month of 9/11 with a full-fledge military invasion of Afghanistan, an invasion that continues yet.
  Since then a seemingly endless cycle of military invasions has been pushed forward in the Middle East and Eurasia. The emergency measure powers claimed by the executive branch of the US government extended to widespread illegal torture, domestic spying, media censorship and a meteoric rise in extrajudicial murders especially by drones. This list is far from complete.

  All of these crimes against humanity were justified on the basis of an unproven official explanation of 9/11. Subsequent scholarly investigations have demonstrated unequivocally for the attentive that officialdom’s explanations of what transpired on the fateful day in September were wrong, severely wrong.

  We must not allow ourselves to be hoodwinked in the same manner once again. The stakes are too large, maybe even larger than was the case in 2001. The misinterpreted and misrepresented events of 9/11 were exploited in conformity with the “Shock Doctrine,” a strategy for instituting litanies of invasive state actions that the public would not otherwise have accepted.

  The conscientious portion of humanity, many of whose members have done independent homework of their own on the events of 9/11, will well understand the importance of identifying the actual originating source of the Wuhan Coronavirus epidemic.
  No less than in the wake of the 9/11 debacle, there are grave dangers entailed in being too quick or too naïve or too trustful in immediately accepting as gospel fact the Chinese government’s initial explanations of the COVID-19 outbreak. Why not take the time to investigate and test the current interpretations of the authorities that proved themselves to be so wrong in their decision to reprimand Dr. Li?
  Especially when the stakes are extremely high, the need is great for objective, third-party adjudication to establish what really happened irrespective of official interpretations. History provides abundant evidence to demonstrate that official interpretations of transformative events often veer away from the truth in order to serve and protect the interests of entrenched power.
  All semblance of due process and the rule of law can quickly evaporate when powerful institutions advance interpretations of catastrophic events used to justify their own open-ended invocation of unlimited emergency measure powers. The well-documented examples of the misrepresentation and exploitation of the 9/11 debacle demonstrate well the severity of the current danger. The origins of the Wuhan Coronavirus epidemic have yet to be adequately addressed and explained by a panel of genuinely independent investigators.
  The Chinese Ambassador to the United States, Cui Tiankai, acknowledged on Feb. 9 on CBS’s Face the Nation that there is no certainty about the origins of COVID-19. When asked by CBS’s Margaret Brennan where the virus came from, the Chinese Ambassador responded, “We still don’t know yet.”
  …. there is still a high level of uncertainty about what COVID-19 is, where it came from, and why it spread so quickly.
  Did the Chinese communist government have a role in creating COVID-19 either purposely or inadvertently? What did the Chinese government know when did its leadership know it? Such basic questions have yet to be objectively considered by a panel of genuinely independent experts not beholden to any centers of established authority, funding, publicity and political networking.

  Comment: If this is the doing of Western elites, the disproportionate killing of the old and the sickly in Western societies was probably also intended. The privileged in our society constantly complain about the burden of what they call “entitlements”, spending on programs like Social Security and Medicare.
  Jos tämä on länsimaisen eliitin työtä, vanhojen ja sairaiden suhteeton tappaminen länsimaisissa yhteiskunnissa todennäköisesti oli myös tarkoitettua. Yhteiskuntamme etuoikeutetut valittavat jatkuvasti taakasta, jota he kutsuvat ”oikeuksiksi”, menoista sosiaaliturvan ja Medicaren kaltaisille ohjelmille.

  https://www.unz.com/article/who-or-what-started-the-wuhan-coronavirus-epidemic/

  Kannattaa lukea linkin artikkelin kaksi ensimmäistä Ron Unzin ja Tony Hall’in kommenttia

  • Artikkelin 53. kommentti —- hieno kommentti kostoa epäilevälle
   Jos Kiina tuohon pystyy niin se todellinen voittaja pitemmän päälle
   https://www.unz.com/article/who-or-what-started-the-wuhan-coronavirus-epidemic/

   Mustapha Mond says:
   March 9, 2020 at 2:29 pm GMT • 300 Words
   @secondElijah
   China will most likely NOT retaliate. It is not their way of doing things. Let me explain.
   My wife is Chinese. She has many relatives back there. They are all very intelligent and very hard working, and very successful. They all agree: China will not retaliate.

   Instead, China will learn another terrible lesson about the West. The US has launched previous bioweapon attacks against China and Korea, and China did not ‘retaliate’. Japan used the Chinese in horrific experiments via infamous Dr Ishii and his utterly evil “Unit 731”, and the Chinese did not ‘retaliate’. It is really not in their nature to respond that way. It is the Western way to retaliate, even where the evidence is non-existent and sometimes, utterly manufactured (9/11 and Afghanistan/Iraq.)

   What the Chinese are doing is exactly what they should be doing: quickly learning and growing stronger from this tragedy.
   They are learning how to respond to a real potential pandemic, and they are winning.

   They are learning how to best work with their peoples in such a severe and tragic circumstance, and they are winning.
   They are learning that the best way forward is to not point fingers and accuse, but to simply work towards defeating the problem as quickly as possible, and showing the world through their example that their system is effective and responsive. And they are winning.

   The MSM of the West will do its utmost to blacken the reputation of the Chinese in every way imaginable, no matter how the Chinese respond. But the Chinese will simply move forward towards achieving their goals of protecting their peoples and defeating the virus as soon as possible. And they will win.

   The Chinese are proving very adaptive, resourceful and resilient to the West’s various methods of doing hybrid warfare.
   They are proving to be an admirable example of Nietzsche’s famous maxim: “That which does not kill us, makes us stronger.”

   And so I must wonder what provocations the evil geniuses of the West will do next, knowing that the response of the Chinese will be intelligent, organized, efficient and effective.

   • Kiina ei reagoi kuten lännen psykopaattinen eliitti, sanoo kommentoija jonka vaimo on kiinalainen.
    ”He oppivat, että paras tapa edetä ei ole osoittaa sormea ja syyttää, vaan pyrkiä yksinkertaisesti poistamaan ongelma mahdollisimman nopeasti ja osoittamaan maailmalle esimerkkinsä kautta, että heidän järjestelmä on tehokas ja reagoiva. Ja he voittavat.”

    Kuulostaa liiankin hyvältä ollakseen totta mutta aiempaa näyttöä on ettei Kiina toimi psykopaatin tavoin. Siellä psykopaattien määrä väestössä on prosentuaalisestikin paljon pienempi kuin lännessä jonka kulttuuri koko ajan psykopatisoituu kovaa vauhtia ja siksi ajautuu muurari-Mafian johtamana perikatoon.
    Mitä enemmän ihmiskunta kehittyy ja aikuistuu henkisesti (tai joutuu oligarkkien riiston kohteeksi) sitä todennäköisempää on ettei sille tuon Mafian näyttämä tuhoisa ja ihmisarvon kieltävä malli kelpaa esikuvaksi eikä se halua antautua Mafian terrorin alle. Myös historia puhuu sen puolesta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here