Marinin matematiikalla

Ohjaako ideologinen ilmastomatematiikka päätöksentekoa kieroon?

60
Kuva: Pexels

Valtiovarain­ministeriön kaava: Bensiinin ja dieselin hinta pitäisi nostaa lähes 4,30 euroon litralta, jotta päästöt puolittuisivat, uutisoi Ilta-Sanomat.

Marinin hallitus on väläyttänyt mahdollisuutta korottaa bensiinin hintaa ilmaston pelastamiseksi. Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan polttoaineen hinnan pitäisi nousta nykytasostaan peräti 185 prosenttia, jotta kulutus puolittuisi ja ilmasto pelastuisi.

”Mikäli lähtötasona käyttää yksinkertaistettua 1,50 euron litrahintaa, tarkoittaisi 185 prosentin nousu siis lähes 4,30 e/litra -hintaista polttoainetta.”

Käytetään tätä 1,50 euron keskihintaa nykytilanteen havainnollistamiseksi.

Annen nettopalkka on 10 e/tunti. Anne työskentelee 7,5 tuntia päivässä. Annen työpaikka sijaitsee 50 kilometrin päässä Annen kotoa, eikä julkista liikennettä ole. Annen auto kuluttaa 10 litraa sadalla kilometrillä. (Se on neliveto, koska autoilijoilta kerätyt erilaiset maksut on käytetty kaikkeen muuhun kuin teiden kunnon ylläpitoon.) Bensiini maksaa 1,50 e/litra.

Paljonko Annelle jää rahaa muihin elämisen kuluihin per päivä kun työmatkakulut on vähennetty?

10 litraa x 1,50 euroa = 15 euroa

7,5 tuntia x 10 euroa netto = 75 euroa.

75 euroa nettopalkka – 15 euroa työmatkakuluja = muuhun elämiseen jää 60 euroa per päivä.

Korotusten jälkeen

Hallitus päättää korottaa bensiinin hinnan 4,30 euroon litralta pelastaakseen ilmaston autoilijaan kohdistetulla lisäkurituksella. Paljonko Annelle jää rahaa muuhun kuin työmatkakuluihin?

10 litraa x 4,30 euroa = 43 euroa työmatkakuluihin per päivä

7,5 tuntia x 10 euroa netto = 75 euroa

Vastaus (75 euroa – 43 euroa): Annelle jää muihin elämisen kuluihin 32 euroa. (Työttömyysturva on 33,66 euroa per päivä brutto.)

Annelle siis jää muihin elämisen kuluihin hieman yli kolmen tunnin palkka per päivä. Elämiseen käytössä olevat tulot puolittuvat.

Vuonna 2019 maanviljelijän tuntipalkka oli 5,40 euroa tunnilta. Paljonko bensiiniä maanviljelijä saa yhden tunnin työtulolla kun bensiinin hinta on nostettu 4,30 euroon litralta?

Vastaus: yhden tunnin työllä maanviljelijä saa bensiinin hinnan korotusten jälkeen noin 1,25 litraa bensiiniä.

Marinin hallituksen korotuskaavalla autoilu takuulla vähenee. Työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin sen sijaan siirtynee entistä kauemmas.

Kommentti

Bensiinin hintojen korotus saattaa pakottaa haja-asutusalueiden ihmiset lähemmäs ns. kasvukeskuksia, koska työmatka-ajo käy liian kalliiksi vanhasta kodista. Tällaisella siirtymäliikkeellä on erinäisiä seurannaisvaikutuksia. Muuttopaineen kohdistuessa kaupunkeihin liikekiinteistöjen, asuntojen, tonttimaan ja asumisen hinnat nousevat kaupungeissa ja romahtavat maaseudulla. Taloudellisesti hyötyvät kaupungeissa sijoitusasuntoja omistavat. Mieleen muistuu keskustapuolueen Nuorisosäätiö, ay-liikkeen verovapaat Kojamo-kuviot, demaritoverien kiinteistöbisnekset ja tietenkin se, kuinka puoluerajat ylittävän yhteistyön tuloksena majoitusta, cateringia ja muuta aatetovereiden tarjoamaa, valtion kustantamaa palvelua on hankittu turvapaikanhakijoille yrittäjähenkisten poliitikkojen omilta palveluntuottajayrityksiltä.

Palkkatason kehitys, joka ei ole seurannut elinkustannusten nousua, jää edelleen jälkeen; kaupunkeihin muuttaneiden palkansaajien tuloista menee asumiseen 40–60 prosenttia, joten heillä ei ole varaa käyttää alueella tarjolla olevia palveluja. Tästä seuraa se, että yritystoiminta käy kannattamattomaksi ja samalla työllisyys heikkenee. Malli näkyy jo joissain kaupungeissa, kuten vaikkapa Porissa: ydinkeskustassa on jo useamman vuoden ajan ollut liikekiinteistöjä tyhjillään.

Logistiikkakustannukset nousevat kautta linjan, mikä korottaa palveluiden ja tavaroiden kuluttajahintoja.

Maataloutta on tehostettu kasvattamalla tilakokoja, luonnollisesti velkarahalla. Tilakoon kasvattaminen on johtanut entistä suurempien ja raskaampien koneiden tarpeeseen; isot koneet käyttävät enemmän energiaa ja maksavat enemmän. Polttoaineiden hinnankorotus saanee entistä useamman maataloustuottajan harkitsemaan lopettamista. Elintarvikeomavaraisuuden kadottua tuomme ”ilmastoystävällisesti” ruokaa muista maista; tuontiruokaan käytetty raha ei pyöritä kotimaan taloutta.

— Riikka Söyring

60 KOMMENTTIA

 1. Riikalla on poikkeuksetta hyviä ja teräviä artikkeleita mutta nyt meni populismin puolelle.

  Ensinnäkin, miksi luoa mielikuva jossa verrataan työssäkäyvän päiväpalkkaa maanviljelijän tuntipalkkaan. Jos kysyy keneltä tahansa maanviljelijältä niin ne tekee 10h päivässä, seitsemän päivää viikossa. Eli, silloin maanviljeijän tulotaso olisi 5,40e/h*10h/d*7d/w=378e ja sillä summalla ostaisi uuden hintaista bensiiniä 87.1 litraa viikossa. Mutta sitähän ei tarvita koska työ tehdään omalla tilalla. Matkakustannuksia ei ole.

  Toinen asia joka aina kerrotaan väärin kun puhutaan ”maanviljelijiden palkasta” on se että he eivät puhu palkasta vaan VOITOSTA!! Kun maanviljelijä tekee veroilmoituksen ”kiinteisiin kuluihin” kirjataan ”Yrittäjäperheen palkkavaatimus”. Sinne kirjataan myös ”Omat palkat ja sivukulut” sekä ”vuokrat” jos esim. lapset lähtevät opiskelemaan tai muuttavat kaupunkiin.

  Tilisaldoissa näitä ”kiinteitä menoja” kirjataan tileille 5010 (palkat), 5020 (ennakonpidätykset), 5040 (sotu maksut), 5050 (elkevakuutusmaksut), 6151 (MYEL ja YEL), 6152 (MATA) 6153(maatalouden vakuutukset), 6184(maatalouden lehdet), 6188(terveyshuolto).

  Eli, kun maanviljelijät puhutavat ”plakasta” he oikeasti puhuvat ”voitosta”. Ja kun voitto suhteutetaan siihen tuntimäärään joka tehdään, päästään näihin 1e-5e ”palkkoihin”. Kun kyse todellisuudessa on puhtaasta voitosta.

  Ei normaali yrittäjä Suomessa saa laittaa omia palkkojaan ja SOTU- sekä TEL maksujaan kiinteisiin kuluihin. Niitä voidaan nostaa vasta jos on tuloa niin paljon että on mitä jakaa. Ja jos yrittäjä ottaisi maanviljeljöiden tapaan palkkansa menoina, niin ulosottomies tulisi ovelle kolkuttelemaan.

  Eli se siitä ”kurjistuvasta maaseudusta”. Tässä eräs isäntä totesi viime kesänä että ”Nyt menee niin huonosti että pitää varmaan autokin jo katsastaa”.

  • no,ei se ihan valtava palkka sitten ole maanviljelijälle,jos noin pienellä toimeen tulee.kun jos ajattelen itte teollisuudessa tekeväni 10t/pv 7pv/vko,niin palkkaahan sais ylityötunteineen yli sadalta tunnilta,ja käteen jäävä olis tuntipalkasta riippuen tonnista ylöspäin.ja toisaalta maataloushan elättää loppuviimeksi meidät kaikki,että kai he ansaitsisivat enemmänkin….mutta ymmärrän tuskan,jos nyt vaikka yrittäjä itse olet,mutta toisten huonossa asemassa olevien syyttelyhän sopii todellisille roistoille,kuten esimerkiksi poliitikot,poliittisesti nimetyt viranhaltijat sun muut ”veronmaksajat”,jotka todellisuudessa kuluttaa verovaroja,vaikkakin sinne osan takaisin maksavatkin,ja päätöksillään kurjistaa niukan elintasonsa eteen raatajia

   • Yrittäjäperheen palkkavaatimus on yleensä 35 000e/a töihin pääsääntöisesti osallistuvilta. Ja 25 000e/a sivutoimisesti osallistuvilta (esim. lapsilta). Ja kiinteinä menoina ovat kaikki sotu-, tel- ja vakuutusmaksut.

    Ja sen jälkeen tuo ”tuntipalkka”, se on voittoa. Eräässäkin tapauksessa missä ”tuntipalkaksi” laskettiin 58c/h, oli puhdasta voittoa 48 000e. Ja siitä oli siis jo vähennetty yrittäjäperheen palkkavaatimukset. Tila: 60 lypsävää, 30ha peltoa, 30 lihakarjaa. Ja talo joka käyttää noin 6000 litraa moottoripoltoöljyä vuodessa lämmitykseen. Siis vain se talo jossa asutaan. Mutta talon lämmityksiin on käytetty 0eurolla laskujen polttoainetta.

  • Seurattuani vuosien ajan useamman tuttavapiiriin kuuluvan maatalousyrittäjäperheen toimeentulokamppailua en ihmettele että lopettamispaineet ovat kovat.

   Esim. yhdessä tapauksessa vuoden työtulo kaikkien kuluvähennysten jälkeen oli vähän vajaa kolme tonnia jaettavaksi kolmelle hengelle. Perheen neljäs jäsen on muualla töissä ja hankki maataloustuottajaperheen ruoat palkallaan.

   • Pitänee lisätä: nykyajan tilat ovat pääosin erikoistuneet johonkin tuotteeseen (maito, vilja, liha, kumina jne) eivätkä enää tuota sitä sun tätä.

    Joten viljatilalla kasvatetaan viljaa mutta karjaa ei ole = lanta/lannoite on tuotava moottorivehkeellä muualta = kuljetuskustannuksia.

    Maitotilalla ei välttämättä ole omaa peltopinta-alaa heinän kasvattamiseen tarpeeksi eikä läheltä saa vuokrattua lisää peltoalaa = heinä on tuotava muualta/viljeltävä muualla ja kuljetettava kotitilalle = kuljetuskustannuksia.

    Sama juttu lihatilojen kanssa.

    Ennen vanhaan kaikki oli pienemmässä mittakaavassa ja samalla tilalla tuotettiin maitoa, lihaa, munia, viljaa jne, lannoitteet saatiin omasta takaa eikä niitä ajelutettu kymmeniä kilometrejä pitkin maanteitä, samoin saatiin ruoka. Nykyisin, erikoistumisen vuoksi, tilalliset ostavat ruoan ihan niin kuin me muutkin.

    • Totta. Ja Marin-politiikka lisää tuottajien kärsimysten lisäksi tuotantoeläinten kärsimyksiä, jotka ovat jatkuvasti enentyneet.

 2. Andersson pohdiskeli,esimerkiksi tuloverotuksen kautta tarjottavia helpotuksia taajamien ulkopuolisilla alueilla asuville.
  Taajamissa voisi suunnata tukea myös autojen vuokraustoiminnalle, milloin taajamissa liikkumisesta saataisiin mielekäämpää,ekä kaupugeissa elävien varallisuus katoaisi ruosteina ja muina arvonalennuksina,vaan he voisvat nuokin varat sijoittaa arvoosuustlien kautta kansantalouden parhaaksi ja lopulta omaksi edukseen.

 3. Ilmastonmuutos on lämpötilan kohoamista, jota on todella tapahtunut. Lasikattoinen kasvihuone on ollut mallina hiilidioksidin aiheuttamasta lämpötilan kohoamisesta jo 50 vuotta. Sehän menee perille yksinkertaisille ihmisille, koska kasvihuoneessa lämpötila on ulkoilmaa lämpimämpi. Käytännön ihminen ymmärtää, että kasvihuoneessa lämpötila ei kohoa, koska ilma ei sekoitu kylmempään ulkoilmaan. Lasikatto kasvihuoneessa estää lämmön siirtymisen ulos liikkuvan ilman mukana, mutta lasikatto säteilyteknisesti alentaa kasvihuoneen lämpötilaa. Lasit vähentävät auringon tulevaa säteilytehoa ja säteilevät lämpösäteilyä tehokkaammin kuin kasvihuoneen sisusta. Se ei sovi ollenkaan säteilystä johtuvan ”kasvihuoneilmiön” selitykseksi.
  Koska ei ilmastotiede ole keksinyt toimivaa mallia ja pitää virheellistä mallia yhä esillä, kasvihuoneilmiö ei ole todellinen. Tämä on riittävä todiste kumoamaan hiilidioksidista johtuvan kasvihuoneilmiön ja hullutukset taloudellisesti ja nykyelämälle tärkeitten polttoaineitten hinnankorotuksista.

  • Lasikatto kasvihuoneessa estää lämmön siirtymisen ulos liikkuvan ilman mukana, mutta lasikatto säteilyteknisesti alentaa kasvihuoneen lämpötilaa.

   Luulisi nyt satelliittien aikakautena olevan mahdollista mitata maahan tulevan ja täältä lähtevän kokonaissäteilyn määrää sieltä ulkopuolelta katsoen.
   – Onko erotuksessa tapahtunut muutoksia.

   Ilmastonmuutoksessa ei tietenkään ole kyse siitä lämpeneekö vai kylmeneekö vaan siitä, että yhdessä paikassa kylmenee ja toisessa lämpenee ja että
   kylmän ja lämpimän vaihtelut eri pakkakuntien kesken on mahdollista kompensoida siirtämällä vastaava määrä rahaa eri taskuista toiseen.

  • Pääasiallinen kysymyshän on kuitenkin – onko keskilämpötila kohonnut ?

   Tähän saadaan riittävän hyvä vastaus meriveden pinnankorkeudesta joka seuraa hyvinkin tarkasti maapallon keskilämpötilaa.
   Seuratkaa siis meriveden korkeutta, toistaiseksi mitään erikoista ei ole meriveden pinnankorkeudessa tapahtunut joten keskilämpötilan kohoamista ei ole tapahtunut, puhukoot CO2 foobikot mitä haluavat.

   • Katsos nyt:
    jättiläisplaneetta Jupiter palauttaa/heijastaa lämmöt muualle, välillä meillekin – siitähän on jo parin hellekesän kokemus:-D
    Nyt on vähän erilainen tilanne, mut mitä se sun mielestä tarkoittaa, kun nuo auringonpuoleiset planeetat (meidän lisäksi) ovat kiveä ja ne muut kaasupalloja.
    https://youtu.be/-6ioxDq7-Cs?t=43

  • Ilmasto on lämmennyt ja viilennyt luontaisesti 1-2 asteen haarukassa muutaman sadan vuoden jaksoissa viimeisten 7500 vuoden ajan. Jatkossakin on odotettavissa muutaman sadan vuoden pituisia pienen jääkauden ja keskiajan lämpökauden kaltaisia lämpötilavaihteluita. Lisäksi meillä Suomessa vaikuttavat ilmastoon erityisen voimakkaasti ±0,5 asteen haarukassa ja noin 65 vuoden jaksoissa tapahtuvat Pohjois-Atlantin meriveden lämpötilavaihtelut (AMO). Myös IPCC-raporteissa todetaan tämä asia.
   Vaihteluiden alkulähteenä ovat Auringossa tapahtuvat sykliset vaihtelut. Jos ilmaston syklisyys ja muutkin luonnontieteellisen ilmastonmuutosmääritelmän tuntemat ilmastodynamiikkaan vaikuttavat tekijät huomioidaan asianmukaisesti ilmastomalleissa, alailmakehän hiilidioksidille ei valitettavasti jää siinä asetelmassa tilastollisesti merkittävää vaikutusta. Näin ollen ihmisen aiheuttamaksi väitetylle ja hiilidioksidiin perustuvalle merkittävälle globaalille lämpenemiselle ei ole katetta.

   • Juuri näin, Mauri Timonen on aivan oikeassa, lämpötilojen syklisyys on jostain syystä jätetty huomiotta, olisiko niin, että se ei sovi vallitsevaan poliittiseen agendaan.

    • Nytkin on kesäkuun 4. lähtien Venus tuossa auringon ja maan välissä. On se kumma, jos ei vaikuta mitenkään mihinkään?

     Silloin – munmielestä – itää kaikki, kun ei ole ne tapposäteet haittaamassa.

 4. Polttoaineiden, eli matka- ja logistiikkakulujen nosto lisää tuotteiden hintoja, tuotteeseen kohdistuvan kuljetuksen osalta ja tuotetta tuottavan työntekijän työmatkakulujen kasvamisen myötä. Työmatkakuluja nostaa myös ajoneuvon hankinta ja ylläpito. Polttoaineiden hinnannosto lisää siis tuotteen hintaa ja laskee työntekijän eli ostajan ostovoimaa, kun tullaan tilanteeseen, jossa palkkoja olisi nostettava, mutta siihen ei ole mahdollisuutta, on kurjistumiskierre valmis. Tilannetta pahentaa kuuluminen euroalueeseen, jolloin oman säätelevän rahapolitiikan puuttuminen aiheuttaa katastrofin.

  • Näinpä juuri. Ja koska meillä Suomessa etäisyydet ovat pitkät, matkakuluja kertyy.

   Jos taas tuotanto keskittyy/keskitetään kaupunkien lähelle, tonttihinnat/tilavuokrat (= kulut) nousevat joka kulujen nousu siirretään kuluttajahintoihin.

 5. Marinin matematiikalla tämäkin. Edessämme häämöttää valtioiden eläke- ja sosiaalijärjestelmien täydellinen romahdus…. näin se NWO etenee:

  ”FINANSSIVALVONTA antoi perjantaina iltapäivällä sosiaali- ja terveysministeriölle ilmoituksen, jonka mukaan suomalaisten työeläkelaitosten vakavaraisuus uhkaa heiketä nopeasti ja merkittävästi.

  OSAKEMARKKINOIDEN poikkeuksellinen sukellus on viime viikkoina tehnyt loven suomalaisten eläkevarallisuuteen. Pörssikurssit ympäri maailman ovat romahtaneet viime päivinä koronaviruksen ja siihen liittyvien matkustusrajoitusten takia.

  Telan analyytikko Kimmo Koivurinne arvioi aiemmin perjantaina HS:lle, että eläkevaroista on viime viikkoina huvennut noin kymmenesosa. Helmikuun kurssihuipun aikaan varoja oli noin 220 miljardia euroa, joista on siis sittemmin haihtunut yli 20 miljardia euroa.” (Ilta-sanomat tänään)

  Pelkästään torstain kurssiromahdus söi eläkevaroista hetkessä miljardeja. Tarkat luvut varallisuuden kehityksestä saadaan vasta myöhemmin.

  • Mutta onneksi osakkeet koronakeissin päättymisen jälkeen ponnahtavat rajusti ylös energisen uudestisyntyneinä. Tulee uusia innovaatioita ja ehkä samalla poliittinen ilmastomuutoskurimus asettuu omaan arvoonsa, poliittisen vedätyksen hedelmäpeli ja siirretään sivuun. Koska Resurrection after Corona. Trumpinkaan ei tarviste tavata telepromptereista vuodesta 2021 alkaen.

   JOS Suomen hallitus oikeasti nostattaisi poliittisin intohimoin polttoaineverotusta, saisimme uuden hallituksen Jussin mennessä. Monta kärpästä yhdellä Hutisulla.

   • Tämä seinähulluus mikä on parhaillaan menossa todistaa omassa itsessään sen RAJATTOMAN VALLAN joka näillä valemedian valtiailla on maailmanlaajuisesti. Esittääkö kukaan keskeisille henkilöille kriittisiä kysymyksiä? Ei esitä…. kaikki ”virukseen kuolleet” luvut nielaistaan koukkuineen päivineen. Korruptoituneet julkkikset ja poliitikot maailmanlaajuisesti ovat yhtäkkiä saaneet tämän mystisen koronatartunnan? Niin varmaan… uskokoon ken tahtoo. Jokaisen valtion eliitti ja niiden silmää tekevät palvelevat yhtä ja samaa isäntää, eli kun Peto sanoo ”hyppää” – he kysyvät ”kuinka korkealle?” Yksi ja sama rikollisten käsissä oleva propagandakeskus syöttää ihmisille pelkkiä valeita yötä päivää.

    Tämä koronakeissi, vai sanoisinko huijaus, on menossa siksi, että ihmiset tulisivat maailmanlaajuisesti ottamaan – ja suorastaan vaatimaan – rokotuksen kun seuraava viruksen aalto iskee. Rokotusten keisari, Bill Gates, on puhunut tästä jo vuosia; hyödyttömistä ihmisistä on päästävä eroon. Hetki vain, ja kaikki palautuu ennalleen, ja tietysti siksi, koska näin mittava ”poikkeustila” otettiin välittömästi käyttöön – wink wink. Toisin sanoen, ihmiset huokaisevat helpotuksesta, pyyhkivät säikähdyksen karpalot pois otsaltaan ja hurraavat meitä suojeleville johtajille.

    Mutta mitä tapahtuukaan lähitulevaisuudessa, eli maailmanlaajuisen rokotuksen – jonka ihmiset tulevat ottamaan – itämisajan jälkeen? Korruptoituneet tiedemiehet pohjustavat jo nyt tulevan tappaja-virukseen syytä: se on tietysti ilma. Eli he antavat tiedoksi, että mikäli hengität samaa ilmaa kun viruksen kantaja – voit saada tartunnan.

    THE GREAT DECEPTION!!

    • Ehkäpä noinkin. NWO aka Spectre koettelee muskeleitaan ja voimistelee kuten uusliberalismi, ilmastomuutos, korona, 5G 🤔

 6. Tuskinpa VVMn ministeriön kaavan mukaan päästöjä ruvetaan vähentämään koska silloin voi hermostua rauhallisempikin suomalainen. Piernemmät korotukset ei taas vaikuta mitenkään päästöjä pienennä että Marinin hallitus joutuu etsimään muita keinoja päästöjen vähentämiseen vaikka saattaa olla että niitä ei tarvitse edes vähentää. Marinin hallitukselle tulee muita murheita tulevassa talousromahduksessa että päästöjen vähennyssuunnitelmat jää takaalalle. Maanviljelijät varmasti pärjää kuten muutkin kun tulot on isommat kuin menot.

  • Romahduksessa pärjännevät hyvin ne jotka ovat tottuneet tulemaan muutoinkin vähällä toimeen. Köyhyys kasvattaa kummasti kekseliäisyyttä.
   Hyvin pärjäävät myös ne, joilla on talviasuttava kesämökki klapihelloineen, kaivoineen ja kasvimaineen. Hirvikivääristä on toki hyötyä kun pottumaata puolustetaan ruokaa etsimään saapuneilta kaupunkilaisilta 😉

    • Tuossa on sekin, että epidemiat leviävät tiheään pakatuissa kaupungeissa nopeammin kuin haja-asutusalueilla. Jos siis pelkää epidemioita, ei pidä asua kaupungissa.

     • Näin on. Tässä ote Hesarista:

      ”Kaksi vuotta myöhemmin kiinalaiselta eläintorilta lähti liikkeelle uusi koronavirus, joka sopii tauti X -ennustukseen häkellyttävän tarkasti.

      Miten he saattoivat tietää?”

      Ai että miksikö? No siksi tietysti, että horisontissa näkyvä virus-x on ”man-made”…. niitä viljellään laboratorioissa!

  • Maaseudulla asuvien ei kannata. Meillä on ystäväperhe, jolla on sähköauto. Aina kun he talvella tulevat meille, he jättävät autonsa ”ison” tien varteen.
   Syy? Sähköauton nerokas suunnittelija on laittanut akut auton taakse joten sillä ei pääse etenemään jäisellä, mutkaisella ja mäkisellä tiellä, tehot eivät riitä korjaamaan väärää tasapainotusta.

 7. Monta vuotta odotettu talousromahdus, jonka tulosta pitkän taannoisen laman ja pysähtyneisyyden jälkeen maassamme on etupäässä vaiettu (euroon pakottamisen takia), alkaa vääjäämättä toteutua. Hedge-rahastoilla keinottelijat ovat saattaneet finanssijärjestelmän ja talouden niin illusoriseen tilaan, että siinä yksi coronavirusepidemia on pikkutekijä. Eläkevaroillammekin on pelattu rulettia, ” koska niin muutkin tekevät.”
  Taloudessa on maailmanlaajuisesti niin paljon epäterveitä piirteitä, että se kärsii nyt itse synnytetystä viruksesta ja corona on siinä vain lisähiivana. Tietenkin nyt on helppo syyttää yksistään pandemiaa, mutta se on vaan sitä tuttua CO2-juttuun verrattavaa feikkausta.
  Viljelypalstan varaaminen ei ole huono idea, omavaraisen kansallisen maanviljelystuotannon voisi taas nostaa kunniaan. Maatalous-, ompelu- ym. nikkaritaitojen opetus kouluissamme ei olisi pahasta.
  Jos et ole vielä myynyt kultaa, säästä se tulevaisuutta varten.

 8. Tässäpä kokeneen keuhkolääkärin, Wolfgang Wodargin, sanomisia coronaviruksesta/Covid-19. Sisältönä suunnilleen se, että coronavirustyyppiä on ollut aiemminkin, ei se ole nyt tupsahtanut esille. Sitä ei ole niin paljon vaan testattu kuin tällä hetkellä tehdään. Aina joka vuosi kuolee tällaiseenkin flunssaan ennestään sairaita, heikkokuntoisia ja ikäihmisiä. Se on aivan luonnollista ja niin on ollut jo tätä ennen, siitä ei ole vain nostettu tällaista showta.
  https://www.youtube.com/watch?v=jtl7S2kCGUo

  • Paitsi että flunssaan kuoleminen ei ole vähimmässäkään määrin luonnollista, vaikka näin meille viralliselta taholta uskotellaan. Syy näihin ”kausiflunssiin” on se valtava myrkkyjen määrä, jota meihin pumpataan mm. metallia sisältävillä rokotuksilla, sokerilla, geenimanipuloidulla ruoalla, farmien tehotuotannolla, suolalla (josta kaikki ihmisille tärkeät mineraalit on poistettu), synteettiset lääkkeillä ja myrkyllisellä vedellä (fluori) & ilmalla (saasteet/chemtrail). Elämme toisin sanoen IN TOXIC WORLD… eli ihmisen normaali immuniteetti, joka pitää meidät terveinä ja joka meitä suojaa, on ajettu tarkoituksella alas!

   • Oikeastaan flunssaan ei varsinaisesti kuolla, vaan muihin elimistön heikkouksiin. Nuhakuume tuo tilanteeseen vain lisärasitteen.

 9. Jos hetkeksi unohtaisi koko koronaviruksen ja katselisi tehtäviä toimenpiteitä ulkopuolelta, niin näyttäisi siltä, että koko touhu olisikin jonkinlainen harjoitusoperaatio poikkeustilanteen varalta. Voisiko kyseessä olla valmistautuminen sotatilaan, joka ehkä olisi lähestymässä. Suomessakin jotkut raakkuvat mahdollisimman koviin toimenpiteisiin ryhtymisen puolesta eli valmiuslain käyttöönottamiseen.

  Aika hauska sattuma lienee se, että NATO-maat Viro, Tanska ja Norja ovat jo ottaneet kovimmat toimenpiteet käyttöön. Tuliko koronavirus kuin taivaanlahja NATO:n sotahaukoille, jotka voivat nyt valmistella Euroopan maita kitkattomaan liittymiseen heidän mahdollisesti kaavailemiin sotaoperaatioihin.

  • Uskon, että olet oikeassa. Jonkinlainen NATOon liittyvä Venäjä selkkaus tulee todennäköisesti tapahtumaan, johon Suomi Venäjän rajanaapurina joutuu mukaan.

  • Olin juuri aikeissa jatkaa samaan suuntaan kuin Tuomo Liias : ”koko touhu olisikin jonkinlainen harjoitusoperaatio poikkeustilan varalta”. Kuitenkin globaali taloustilanne on mielestäni suurempi syy ”harjoitteluun”. Pörssiasiantuntija Dirk Mueller toivoo, ettei vajottaisi 30-luvun pörssiromahduksen kaltaiseen tilaan. Dr. Markus Krall on kirjoittanut taloussyöksystä useita kirjoja. Nythän taas ”pelurit” tarkkailevat silmä kovana pörssikursseja – tällaista kurssivellomista ei Dirk Mueller muista tapahtuneen 30. vuoteen. Tähän voi sitten tietysti liittyä myös militäärinen keino tarttua tapahtumien kulkuun. Aina on kuitenkin kyse pienen piirin edusta ja sen kyvvystä huijata. Mitä enemmän sirkusta ja taikaa, sitä enemmän ihmiset huumautuvat ja ovat ohjattavissa.
   https://uncut-news.ch

   Yllä mainittu lääkäri, Wolfgang Wodarg, on muuten epidemologi, joka on aiemmin antanut määräyksiä, milloin esim. joitain tilaisuuksia ei kannata järjestää tartuntavaaran vuoksi.

   • Otetaan joku maailmalla pyörivä virus, nimetään se, keksitään kelpo tarina johon liittyy joku eläin tällä kertaa lepakko (mielleyhtymä ebolaan), aloitetaan saatanallinen pelottelukamppanja jota valtiot ja muut instanssit täysillä komppaavat, tuloksena valtavasti raakadataa ihmisten käyttäytymisestä poikkeusolosusteissa.
    Bonuksena tulevien rokotuskamppanjoiden miljardivoitot ja ”kriisin” aiheuttama omaisuuden uusjako.
    Tauti itsessään olisi pyörähtänyt pallon tai lätyn ympäri kenenkään huomaamatta ilman massiivista mediakamppanjaa.
    Käsky on käynyt: hypätkää!
    Nyt vain mitataan kuinka korkealle kukin ponnistaa.
    Tätä tietoa voi käyttää kun varsinainen kaaos käynnistetään.

    • Tuo tarinan villilepakko joka olisi tartuttanut ensimmäisen sairastuneen kahden joen haaraumassa sijaitsevan Wuhanin (asukasluku 11,08 miljoonaa = paljon liikennettä) torilla oli kyllä hupaisa. Miksi villilepakko hengailisi etsimässä hyönteisiä ruoakseen miljoonakaupungin torilla kun hyönteiset tunnetusti ovat harvinaista tavaraa alueilla joissa on paljon ilmansaasteita?

     • Jospa se oli vampyyri😂.
      1.3 miljardin asukkaan Kiinassa karvan yli 80000 tartuntaa, hui!
      Julistakaa globaali hätätila, ja muistakaa ostaa vessapaperia varastoon.
      Kyllä yhden jos toisenkin pitäisi herätä ihmettelemään mitä vittua täällä tapahtuu.
      Ilmastonmuutos hysteria ei kai saanut toivottuja reaktioita aikaan, joten otettiin järeämmät aseet käyttöön.

     • Kiina on ryhtynyt syyttämään USA:ta bioase hyökkäyksestä julkisesti, eli epäsuorasti myöntää lepakko tarinoiden arvottomuuden. Eli kyseessä on kiinalainen bioase, koska Kiina on käyttäytynyt kuin syyllinen lapsi, joka on ymmärtänyt tehneensä jotain peruuttamatonta ja hyvin kiellettyä. Ensin vaietaan, sitten parhaaseen kommarityyliin laitetaan taudista varoittanut lääkäri ”tunnustamaan julkisesti” ja sitten syytetään muita…

    • Aivan, juuri näin se menee; pelko saa ihmisen suojautumaan… ja näitä huijauksia meillä riittää, yhtenä esimerkkinä asevarustelua kiihdyttänyt Cold War!

     • Jep, itse kylmän sodan lapsena muistan sen kauhun jota kehittymätön mieli ei pystynyt käsittelemään.

 10. Erinomainen kirjoitus Riikalta. Suomessa asuu maailman onnellisin kansa. Eräs ajankuva: Iäkäs naishekilö joka käy luonani kerjäämässä tupakkaa kävi silmäsairautensa takia Seinäjoen keskussairaalan silmäpolilla. Kanttiinassa odotellessaan hänelle tuli mieli juoda nisukaffit. Eteen tuli kuitenkin dilemma, että rahat eivät riittäneet sekä kahviin että sikapossuun. Hän valitsi nisusian. On maamme köyhä (järjestä) ja siksi jää. Hallitus mässyttää karamelleja ja leikkii ilmapalloilla; eikä muuhun pysty.
  Yllämainitut valinnanvaikeudet eivät tule koskaan valtakunnansyyttäjättären, ihmisoikeusjuristien ja kansainvälisen oikeuden professorien eteen. He elävät omassa kuplassaan ja norsunluutornissaan ja sanoisinko saapasnahkatornissaan. Kuinka pitkälle ihimisten sietokyky riittää. Jos pinna katkeaa, näky voi olla rumaa. Se ei ole lasten katseltavaa.

  • Ainakaan Oulun matujen raiskaamat lapsiuhrit tuskin pahempaa katseltavaa kohtaavat. Mutta onhan meillä riekumarallaa hallitus, joka suuresti hehkuu kansainvälisten sopimusten eetoksessaan ja junttaa maamme rajat sepposen selälleen. Refugees and Coronas and both do feel warmly welcome 🙏🏼

 11. Itse olen huolestunut myös siitä, että Suomen terveysviranomainen väläytti eilen, että jos lapset rokotettaisiin tällaista virusta vastaan, se ehkäisisi taudin leviämistä. Ei tarvitse ehkä kauan odottaa, kun jenkeistä siunaantuu taas ”maailman pelastaja” uuden superrokotteen avulla. Siitä määrätään sitten kenties globaali rokotepakko. Ja Big Pharma hieroo tyytyväisenä käsiään ! Mm. testeillä on on alettu Valloissa netota jo mukavasti. Epidemologi Wolfgang Wodargin mukaan flunssarokottaminen raivaa vain elimistössä tilaa uusille viruskannoille.
  https://www.youtube.com/watch?v=jtl7S2kCGUo

  • Wodarg tekee työtä tosimielessä, ja sanon tämän omasta kokemuksesta. Teimme yhteistyötä silloin kun hän johti valtioiden sikainfluenssa-toimintaa arvioivaa kv. tutkijaryhmää, joka sitten julkaisi asiasta raportin.

  • Terveydenhoidon johtoon koronakeississä astunut Mike Pence (satanisti) kertoi viime viikolla televisiossa että rokotus on valmis ihmiskunnalle noin vuoden kuluttua. Todellisuudessa se on jo kehitetty; sitä on testattu kaikessa hiljaisuudessa kolmansissa maissa. Rokotus tulee olemaan sellainen, että siinä on itämisaika, ennen kuin se muuntuu ihmisen kehossa tappavaksi. Näin ollen valtava määrä ihmisiä tullaan rokottamaan maailmanlaajuisesti ennen kuin totuus paljastuu. He kutsuvat tulevaa, laboratoriossa kehitettyä tappajavirusta; VIRUS-X. Niinpä tietysti…. X edustaa Jeesuksen ristiinnaulitsemista, kuolemaa ja nykyisen järjestelmän loppua. Maailmanlaajuinen pakkorokotus on se varsinainen agenda tälle menossa olevalle koronahuijaukselle…. kansallisvaltioiden järjestelmät tullaan ajamaan alas tavalla jota on vaikea edes kuvitella.

 12. Virus Hysteria Means Big Pharma Banks Your Cash

  ”In January 2010, Wolfgang Wodarg, a German deputy who trained as a physician and now chairs the health committee at the Council of Europe, claimed major firms had organised a ”campaign of panic” around swine flu to put pressure on the World Health Organization (WHO) to declare a ”false pandemic” to sell vaccines. Wodarg said the WHO’s ”false pandemic” flu campaign is ”one of the greatest medicine scandals of the century”. He said that the ”false pandemic” campaign began in May 2009 in Mexico City, when a hundred or so ”normal” reported influenza cases were declared to be the beginning of a threatening new pandemic, although he said there was little scientific evidence for this. Nevertheless, he argued that the WHO, ”in cooperation with some big pharmaceutical companies and their scientists, re-defined pandemics”, removing the statement that ”an enormous amount of people have contracted the illness or died” from its existing definition and replacing it by stating simply that there has to be a virus, spreading beyond borders and to which people have no immunity.

  In March 2010, the Council of Europe launched an inquiry into ”the influence of the pharmaceutical companies on the global swine flu campaign”, the findings of which made interesting reading: https://www.theguardian.com/business/2010/jun/04/swine-flu-experts-big-pharmaceutical

  ”The tentacles of drug company influence are in all levels in the decision-making process,” said Paul Flynn, then a UK Labour MP who sat on the Council’s health committee. ”It must be right that the WHO is transparent because there has been distortion of priorities of public health services all over Europe, waste of huge sums of public money and provocation of unjustified fear.””

  https://www.sott.net/article/430642-The-Swine-Flu-Pandemic-Was-Officially-a-Hoax-Corona-Virus-Probably-is-Too-Big-Pharma-Stands-to-Profit-Again

  • Kas, tuossahan siitä Wodargin porukan raportista onkin pari artikkelia. Juuri tuossa autoin penkomalla esiin kytköksiä lääkeyhtiöiden, EMEAn, WHO:n, THL:n ja muiden ns. asiantuntijoiden välillä samoin kuin adjuvantin nanokoostumuksesta ja tekemällä sitten lähdeviitattuja muistioita liitteineen Wodargin porukan käyttöön.

   (Enkä sitten halua mitään sankariviittaa koska se mitä tein, oli pientä kokonaisuudessa ja sitä paitsi vain sitä, mitä huolestuneen kansalaisen kuuluukin tehdä.)

   • No, ympäri käydään, yhteen tullaan, sanoo sananlasku. WHO:nkin kytkökset ovat tosiaankin tutkimisen arvoisia, vaikka YLE sitä paheksuikin. Kun Bill Gates rahoittaa, niin tulosta on sen mukaisesti saatava. Itsenäisesti ajattelevat, vastuuntuntoiset kansalaiset ovat maailman pelastus. Yliopistoissa on enää vähän mitään reaalista edistystä ajavaa ainesta.

   • On huomioitava myös se mahdollisuus että noin kahden vuoden välein toistuneiden (SARS, MERS, Ebola ja mitä näitä nyt on ollut) väärien hälytysten — joiden aikana ihmiset ovat tottuneet siihen että kunhan taas vouhutetaan — jälkeen kyseessä olisikin aito tapaus mutta monikaan ei enää jaksa reagoida.

    Tosin muuan ystävämme lähetti Lahden Lidlistä ottamiaan kuvia joista yhdessä ostoksilla oltiin kaasunaamari päässä ja kumihanskat kädessä niin että ainakin jotkut varautuvat toden teolla.

 13. Meillä sama ongelma kuin Usan hallituksella
  Capitalism Is the Disease … kapitalismi on sairaus, muutama kappale konekäännettynä linkistä
  ERIC STRIKER
  The US government’s lack of direct control over the nation’s central bank and the plutocratic nature of our weak state means that common sense solutions are off the table.
  … The current plan does nothing to serve people who will be hit hardest either financially or health-wise: those that get laid off, the unemployed, students, people with jobs that don’t provide sick leave and the elderly – who have a coronavirus mortality rate of 22%. For the self-employed who get sick or have no business coming in, they won’t have taxes to pay because they will be going bankrupt.

  **——Yhdysvaltain hallituksella ei ole suoraa hallintaa maan keskuspankissa, ja heikon valtion plutokraattinen luonne tarkoittaa, että terveen järjen ratkaisut ovat poissa pöydältä.
  … Nykyinen suunnitelma ei tee mitään palvelemaan ihmisiä, jotka kärsivät eniten taloudellisesti tai terveydellisesti: irtisanottuja, työttömiä, opiskelijoita, ihmisiä, joilla on työpaikkoja, jotka eivät tarjoa sairauslomaa, ja vanhuksia – joilla on koronaviruskuolleisuus 22%. Itsenäisillä ammatinharjoittajilla, jotka sairastuvat tai joilla ei ole liiketoimintaa, ei ole veroja maksettavana, koska he menevät konkurssiin.

  The Chinese government’s pandemic recovery plan demonstrates why they have gone from a developing nation to economic peer of America in such a short period of time. Their command economy is unstoppable and makes the pencil necked Jew economists that invented neoliberalism look like fools. The People’s Bank of China, which is run by the state, is giving underlings $79 billion in stimulus money at a higher interest rate than the fed, but on the condition that they loan it to small and medium enterprises and forgive their late payments so that economic damage is reversed and production can recover quickly. Federal reserve stimulus money, in contrast, has no strings attached, and in 2009 banks used their money to compensate CEOs and shareholders who helped create the economic crisis while they retrenched on loaning to firms struggling to get by.

  Next week, the Chinese state will be unveiling a thorough relief plan that will likely include sending households no strings attached money and a boost in subsidies to save small businesses, which will reboot consumption and production.

  This strategy, along with a massive infrastructure program, was deployed during their 2008 global financial crisis, which China recovered from much more quickly than liberal capitalist nations. China’s swift recovery restored their extremely high growth rates and helped raise other nations around the world from sinking even deeper into economic malaise.

  **——Ensi viikolla Kiinan valtio julkaisee perusteellisen avustussuunnitelman, johon sisältää todennäköisesti kotitalouksille kahlitsematonta rahaa ja tukia pienyritysten pelastamiseksi, mikä käynnistää kulutuksen ja tuotannon uudelleen.

  Tämä strategia ja valtava infrastruktuuriohjelma otettiin käyttöön vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana, josta Kiina toipui paljon nopeammin kuin liberaalit kapitalistiset valtiot. Kiinan nopea elpyminen palautti heidän erittäin korkeat kasvulukunsa ja auttoi nousemaan muita maita ympäri maailmaa estäen uppoutumasta vielä syvemmälle taloudelliseen lamaan.

  In a country where 25% of the population is afraid to see a doctor due to the cost and the government is unwilling to implement a total travel and immigration ban, it’s clear that our system is a house of cards waiting to get coughed on. Wall Street and Goldman Sachs are the disease, not the cure.

  **——–Maassa, jossa 25% väestöstä pelkää lääkärin käyntiä kustannusten vuoksi ja hallitus ei halua panna täytäntöön täydellistä matka- ja maahanmuuttokieltoa, on selvää, että järjestelmämme on korttitalo, joka jatkaa yskimistään. Wall Street ja Goldman Sachs ovat tauti, ei parannuskeino.

  https://www.unz.com/estriker/capitalism-is-the-disease/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here