Yhdysvallat veti trollitehdas-syytteet pois

Syyttäjä jätti esittämättä todisteet Concord Managementin väitetysti pyörittämästä Pietarin trollitehtaasta.

23
Väitetty trollitehdas Pietarissa. Kuva: Charles Maynes | Voice of America (public domain)

Yhdysvaltain oikeusministeriön erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti 16.2.2018 syytteen Ylen Jessikka Aron Suomessa tunnetuksi tekemän ns. Pietarin trollitehtaan sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin. Vaikka Venäjä ei luovuttanut epäiltyjä, trollitehtaan pyörittämisestä syytetyn Concord Management -yhtiön johto palkkasi amerikkalaiset lakimiehet ja vastoin kaikkia odotuksia tuli vastaamaan syytteeseen oikeudessa.

Yli kahteen vuoteen ei Yhdysvaltain oikeusministeriö kyennyt esittämään todisteita syytöksille, että Pietarissa olisi ollut trollitehdas ja Concord Management olisi sitä pyörittänyt. Syytetyillä on Yhdysvalloissa oikeus nähdä omaa puolustustaan varten kaikki todisteet, joiden perusteella syytettyjä jostain syytetään. Lopulta maan oikeusministeriö, vain muutama viikko ennen oikeudenkäynnin alkua, keskellä koronapaniikkia, veti syytteen pois.

Oikeusministeriöllä ei ollut esittää todisteita Concordin trollitehtaan olemassaolosta. Tämä on hyvin erikoista, koska syyttäjän on Yhdysvalloissa esitettävä oikeudelle ja syytetylle todisteet rikoksesta, josta aikoo jotakuta syyttää. Vaikka tällaisia todisteita ei ollut, syyte nostetiin silti. On syytä monien muiden tavoin kysyä: nostettiinko syyte otsikoiden saamiseksi ja mielipiteen muokkaamiseksi sillä oletuksella, että oikeudenkäyntiä ei koskaan tulisi?

Mitä todisteita Ylen Jessikka Aro esitti trollitehtaasta?

Kiistatta Aro kävi Pietarissa väitetyn trollitehtaan ulkopuolella ottamassa kuvia ja tekemässä juttua. Hän totesi jutussaan, että rakennukseen kulkee ihmisiä. Hänen haastattelemansa FAN-uutistoimiston johtaja Jevgeni Zubarevin sanoi, ettei kiinteistössä työskentele trolleja ja että trollaussyytökset ovat propagandasodan syytä.

Näyttökuva Ylen uutisotsikosta 18.2.2015

Todistajina oli väitetyn trollitehtaan entisiä työntekijöitä, joilla ei kuitenkaan ollut esittää työsopimuksia, palkkakuitteja tai muuta, millä olisi voitu todistaa, että nämä olisivat olleet kyseisessä ”trollitehtaassa” tai että koko ”tehdasta” oli olemassa. Ylen artikkelista:

”Useimmilla eri toimitusten työntekijöillä ei ole virallista työsopimusta. He tekevät pimeää työtä eli saavat palkat käteisenä. Näiden epävirallisten suhteiden takia koko ketjua ei voi seurata, sanoi asiaa tutkinut Delovoj Peterburg -lehden toimittaja Anton Butsenko.”

Näin ollen todisteeksi jäi joukko henkilöitä, jotka väittivät olleensa tehtaalla, mutta joilla ei ollut siitä mitään todisteita. Ainoat Ylen esittämät fyysiset todisteet olivat joukko ”hakkeroituja” dokumentteja, kuten 270 tehtävää sisältänyt organisaatiokaavio. Tätä ei uutisjutuissa kuitenkaan esitetty eikä sen alkuperää selvitetty. Organisaatiokaavion johtajien nimiin palaan myöhemmin tässä jutussa.

Lopulta ainoa Ylen uutisessaaan esittämä konkreettinen todiste, että kyseinen tehdas olisi olemassa, oli tämä Novaja Gazetan toimittaja Aleksandra Garmažapovan vuonna 2013 trollitehtaalla väittämän mukaan olleen oven kuva. Siitä, missä ovi mahtaa sijaita tai kuka lapun siihen on laittanut, ei ole tietoa.

Useat väitetyt työntekijät olivat ”tehtaalle soluttautuneita” toimittajia

Vuonna 2016 Joel Harding, Pentagonin alihankkija ja oman LinkedIn-ansiolistansa mukaan Ukrainan informaatiosodankäynnin laatija, paljastui Ylen toimittaja Aron yhteistyökumppaniksi. Hän nimittäin kirjoitti omaan blogiinsa yhteistyöstään Aron kanssa, ilmeisesti tietämättä, ettei asiasta oltu Suomessa kerrottu mitään.

Toteuttiko Aro Suomessa Hardingin laatimaa trollioperaatiota, jonka kautta leimattiin eri mieltä olevia, tehtiin uutisia Pietarin trollitehtaasta ja Venäjän hybridivaikuttamisesta, josta keskeinen todiste oli Pietarissa ”paljastunut” trollitehdas?

Jos lähdetään oletuksesta, että toimittaja Aro oli osa informaatio-operaatiota, tulee kysyä: olivatko hänen haastattelemansa venäläiset toimittajat ja muut väitetyn tehtaan työntekijät myöskin osa operaatiota? Haastatteliko yksi operaatioon värvätty toimittaja toista operaatioon värvättyä toimittajaa? Luotiinko näin ilman konkreettisia todisteita tarina trollitehtaasta, joka oli olemassa väitteissä, mutta jota Aro ei tosiasiassa itsekään löytänyt Savutskininkadun talosta?

”USA:n demokratiaa vastaan hyökänneen” trollitehtaan johtaja muuttaa USA:han

Kaksi vuotta myöhemmin samainen Joel Harding kummastelee omassa blogissaan, että väitetyn trollitehtaan johtaja Agata Burdonova on miesystävänsä kanssa saanut luvan muuttaa Yhdysvaltoihin Washingtonin osavaltioon, asuu arvoalueella Bellevuen kaupungissa Seattlen vieressä ja hänen miesystävällään on kovapalkkainen työpaikka Facebookilla.

USA:n käytäntö erilaisten informaatiovaikuttajien osalta on ollut yleensä jotain Chelsea Manningin ja Julian Assangen tapaista, eikä suinkaan Agata Burdonovan tapaista. Kuinka uskottavaa on, että ”USA:n demokratiaa uhanneen trollitehtaan” johtaja saa luvan muuttaa USA:han ja hänen perheenjäsenensä kovapalkkaisen työpaikan sieltä? Tämä vaikuttaa enemmänkin palkinnolta.

Samalla Harding paljastaa, että hän ei Pentagonin kautta tiennyt tehdasväitteisiin liittyvästä informaatio-operaatiosta, sillä jos olisi tiennyt siitä, hän ei olisi paljastanut asiaa omassa blogissaan. Kuka siis oli operaation takana ja palkitsi Burdonovan?

Harding hämmästelee Burdonovan asettumista Yhdysvaltoihin.

Mistä taru trollitehtaasta ensimmäisenä lähti liikkeelle?

Radio Free Europen / Radio Libertyn nettisivujen uutisesta otsikolla ’The Trolls who came in From the Cold’, eli trollit jotka tulivat kylmästä. Radio Free Europen rakensi kylmän sodan aikana CIA. Seuraavaksi uutista alkoi pallotella toinen valtiollinen toimija, BBC. Näiden kahden kautta uutinen levisi Viceen, The New York Postiin, The Independentiin ja The Guardianiin.

Näiden jälkeen alkoi tuolloinen NATO:n komentaja Philip Breedlove vaatia, että Venäjän informaatiosotaan on vastattava. CIA loi kertomuksen trollitehtaasta ja Pentagon laitettiin vastaamaan väitettyyn hyökkäykseen. Operaatioon värvättiin tuolloin Atte Jääskeläisen johtamassa Ylessä toiminut Aro, joka kertoi saaneensa idean tutkimuksiinsa puolustusministeri Carl Haglundin ja sotatieteiden tohtori, upseeri Jarno Limnéllin Twitter-tileille tulleista venäjänkielisistä viesteistä.

Ehdoton totuus, kunnes todetaan, ettei todisteita olekaan ja syyte vedetään pois

Muellerin nostaman syytteen jälkeen odotettiin yli kaksi vuotta Yhdysvaltain oikeusministerin esittävän todisteet siitä, että Concordin trollitehdas on ollut Pietarissa ja Concord on sitä pyörittänyt. Niitä ei koskaan kyetty esittämään. Lopulta tilanne päätyi samaan kuin Aron uutisjutut vuonna 2015: mitään konkreettisia todisteita ei tuolloinkaan esitetty. Ainoastaan henkilöitä, joiden puheita ei koskaan varmennettu eikä fyysisiä todisteita vaadittu tai varmennettu. Kritiikki vaimennettiin syytämällä kritisoijia Putinin trolleiksi.

Nyt kun todisteita ei ole ja keskeinen syyte on kaatunut, on kysyttävä, johdettiinko Suomen kansaa harhaan valtiollisten toimijoiden myötävaikutuksella ja oliko Suomi tietoisesti mukana informaatio-operaatiossa. Toinen kysymys on: ovatko muut suomalaisille levitetyt väitteet Venäjän tekemisistä Syyriassa, USA:ssa, Britanniassa ja muualla Euroopassa mahdollisesti olleet vastaavia läntisiä informaatio-operaatioita, kuten jotkut ovat Suomessakin jo usean vuoden ajan epäilleet?

Toimittajan kommentti

Pietarissa, osoitteessa Savushkina 55 sijaitsevaa rakennusta on esitelty länsimaiden medioissa Pietarin trollitehtaana, josta käsin Internet Research Agencylle (IRA) työskentelevät Kremlin trollit operoivat tuhotakseen länsimaiden yhtenäisyyden.

Savushkina on todellisuudessa monta rakennusta käsittävä rakennuskompleksi, jossa toimii Pietarin poliisilaitos sekä useita yksityisesti omistettuja mediayhtiöitä, kuten FAN (Federal Media Agency), Nevskie Novosti, Political Russia sekä Ukrainaa koskevia uutisia julkaiseva Kharkov News Agency.

Alun perin väite trollitehtaasta osoitteessa Savushkina 55 esitettiin Venäjän hallituksen vastaisessa The Anonymous International -blogissa vuonna 2014, jolloin rakennus oli saneerauskorjausten kohteena. Marraskuussa 2014 Mihail Khodorkovsky kutsui rakennusta bottien uudeksi pesäksi. Henkilö, joka kertoi asuvansa alueella ja kulkevansa Khodorkovskyn trollitehtaaksi väittämän rakennuksen ohi päivittäin, vastasi Khodorkovskylle lähettämällä kuvan trollitehtaasta. Kuvan kyltissä tarjotaan tiloja vuokralle ja annetaan vuokraajan Praktis Consulting & Brokerage puhelinnumero.

RT kertoi marraskuussa 2016, että FSB:lle työskennelleet, Kaspersky Labiin siirtyneet Sergey Mikhailov ja Dmitry Dokuchayev, jotka olivat The Anonymous Internationalin takana, oli pidätetty “petoksesta Yhdysvaltain hyväksi”. Miehet olivat luoneet tietokantoja olemattomista yrityksistä ja työntekijöistä väärennettyine sähköpostiviesteilyineen ja Facebook-tileineen, ja nämä “tiedot” sitten “hakkeroitiin” ja “vuodettiin” todisteena trollitehtaan olemassaolosta.

Yksi huomion arvoinen kohta Kremlin trollit -tarinassa on, että IRA:n venäläiset trollit eivät osaa puhua kunnollista venäjää, huomauttaa Off-Guardian. Tämä viittaa siihen, että Kremlin trollien kansallisuus on jokin muu kuin Venäjän.

Kaikista tähän asti esiintulleista käänteistä jää asiaa huolella seuranneelle se vaikutelma, että Pietarin trollitehdas venäjää osaamattomine trolleineen on hyvin todennäköisesti ollut lännen oma informaatiosotaoperaatio, joka on mennyt pieleen.

Riikka Söyring

P.S.

Jäämme seuraamaan, päivittääkö Aro kirjansa Putinin trollit tältä osin.

23 KOMMENTTIA

 1. Kiitoksia Janne Pohjala erinomaisesta tietokoostesta.

  Mikäli todella — kuten näyttää — koko Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen käynnistämä ja Ylen toimittajan Jessikka Aron operoima Venäjän trolli -jahti osoittautuu tietopohjaltaan katteettomaksi USA-lähtöiseksi infosotaoperaatioksi, on enemmän kuin paikallaan järjestää perusteellinen rikostutkinta asiassa.

  Valtakunnansyyttäjänvirasto voisi omaehtoisestikin valpastua tilanteessa. Siinä on varsin ajankohtaista kaiveltavaa, ja jäljetkin ovat vielä tuoreita.

  • #maalittaminen #vihapuhe sopisivat myös tutkittaviksi mitä tulee suomalaisiin, joita väitettiin Kremlin trolleiksi ja Putinin ruplarahoitteisiksi infosotureiksi… ping Anna-Maja Henriksson 😀

 2. Sikäli mikäli toimintaa on ollut, on kyseessä ns. click-baiting -toiminta, jota netti on pullollaan. Houkutellaan ihmisiä pikku yllätyksillä, painakaa hiirtä ja joku taustalla saa pienen mainoskorvauksen. Lähes joka päivä pyörii houkuttimia näytön reunassa, jossa sanotaan ésim, että Suomessa casinojohtajan moka on tehnyt asiakkaat rikkaiksi, tai muuta sen tapaista. Ja jokainen meistä tietysti on huomannut että plussasaldo tilillä sen kun kasvaa.

  Että tällaisella voitaisiin vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen on täyttä potaskaa. Edes silloin kun sitä yritettäisiin tosissaan, mitä ei kukaan ole pystynyt osoittamaan. USA:n vaihtoehtomedia osoitti tämän humpuukiksi heti alkumetreillä. Ne vähät viittaukset mitä vaaliaiheisiin löydettiin jakautuivat tasaisesti eri ehdokkaiden kesken. Mikä on loogista kun tavoitteena on rahan ansaitseminen. Mutta sitähän Suomen valtamedia ei tiedä, eikä halua tietää, he juoksevat itse luomiensa aivokummitusten perässä.
  USA:n vaalit ostetaan miljardilla dollarilla, ei nappikaupalla. Kysykää Sheldon Adelsonilta, hän laittoi sen mikä Trumpin omasta kassasta puuttui. Vastapalveluksena Adelsonille Israel First -politiikka.

  Kuten artikkelissa todetaan, homma rupesi ns. kusemaan kun perhanan venäläiset tekivät asiasta oikeusjutun. Olettama kun oli, että he pysyisivät hiljaa. Jo aiemmin USA:n korkein syyttäjäviranomainen Barr määräsi Robert Muellerille suukapulan. Häntä kiellettiin nimenomaisesti viittaamasta Kremliin, koska mitään kytköstä Kremlin ja mainitun yrityksen välillä ei ollut näytetty toteen.

  Sama on tapahtumassa MH 17 -oikeudenkäynnissä Haagissa. Odotettiin että syytetyt eivät ilmaannu paikalle. Yksi on kuitenkin laittanut asianajajan hommiin. Mitäs nyt tehdään. Kreikkalais-brittiläinen juristi Alexander Mercouris sanoi, että oikeudenkäyntiä pitkitetään ainakin viidellä vuodella sekä sallitaan nimettömien todistajien käyttö. Näin saadaan juttu enemmän tai vähemmän ohjattua unholaan.

 3. Ei YLEä ja Jessikkaa ole keskustelupalstoilla turhaan syytetty huijauksesta Pietarin trollitehtaan osalta ja trollitehdas dokumentista. Valistunut suomalainen huomasi heti mistä oli kyse tässä YLEn ja Jessikkan touhussa ennenkuin siitä kukaan kerkesi tehdä arvioitaan mediassa ja samoin väitetystä Venäjän sekaantumisesta USAn vaaleihin, mikä tuntui kansalaisten ja netin urkinnan emämaassa USAssa mahdottomalta vieraalle valtiolle ja varsinkin Venäjälle.
  Kyllä tässä alkaa mennä luottamus nk. demokratiaan Suomessa kun valtiollinen media on tällaisessa touhussa mukana ja huijatuksi tulleet kansalaiset vielä maksaa huijauksesta YLEverona. YLE pitää lopettaa ellei se pysty toimimaan täysin avoimesti puolueettomana mediana ja nyt olisi paikka allekirjoittaa kansalaisaloite siitä.
  Suomen maassa on paljon mätää eikä se johdu ainoastaan YLEstä vaan sitä on ollut enempi ja vähempi Koiviston presidenttikaidesta lähtien josta lähti demokratia Suomessa mädäntymään ja korpokraattinen hallintomalli tuli demokratian tilalle jolloin eduskuntaa korvasi utva ja minsterineuvosto sekä deep state konklaabi ja eduskunta sai päättää vain siitä mistä se annettiin päättää. Korpokratia on Suomessa pitänyt valtaa näihin aikoihin asti ja saa nähdä saako uusi hallitus juurrutettua uutta demokratisempaa hallintokäytäntöä valtion toimintaan ja YLEstä olisi hyvä aloittaa.

 4. Kiitos Janne. Jessikka, Saara Jantunen ja muut informaatiosoturit ovat vain sivujuonne. Mikä tämä operaatio on kokonaisuudessaan ollut Calle, Jussi keitä teitä onkaan? Isäntämaasopimus? Mitä hemmettiä meidän äänestäjien selän takana on suhmuroitu? Liittyykö tämä kaikki Ukrainan operaatioon? Oolannin sota ll

  • Liittyy hyvinkin, koska Joel Harding oman LinkedIn CV:nsä mukaan keui olleensa Pentagonille Ukranan infosodan pääsuunnittelija ja sama Harding oli Aron työnohjaaja tässä trollioperaatiossa.

   Näyttää jälleen samalta kuin Irakin aseet. CIA loi tarinan, se väännettiin läntisessä mediassa totuudeksi, Bolton uhkaili OPCW:n hiljaiseksi ja Pentagon laitettiin sotimaan Irakia vastaan. Tällä kertaa lisättiin mukaan NATO-maat koska maali oli Euroopassa ja tietenkin NATO-innokas Suomi oli pikkukenut innosta väristen mukana myös.

 5. Jessin vuoden 2016 vuoden verotulot ovat kumman pieniä, ottaen huomioon että hän keräsi rahankeräyksellä $ 30 000 ja sai Opetusministeriltä 10 000e.

  Soittakaa verottajalle ja ihmetelkää

 6. Syyt ovat yleensä moninaisia. Mutta 95 prosenttia ”eliitistä” oli ostanut kylmiöt täyteen shampanjaa, juhliakseen Hillary Clintonin kruunajaisia. Trumpin valinta oli shokki paitsi sinänsä, niin se uhkasi paljastaa väärinkäytökset ennen vaaleja. Podesta-veljesten hämärätoiminta, Sandersin kampeaminen ehdokkuudesta, Sanders joka silloisessa tilanteessa olisi ollut vahvin ehdokas. Tietovuodot ja sen jälkeinen Seth Richin murha jne.

  Nopeasti käytiin hyökkäykseen Trumpin mustamaalaamiseksi ja oikeasti uskottiin että se voitaisiin viedä nopeasti läpi. Kaksi kärpästä saataisiin samalla iskulla jos voitaisiin heikentää jo ennestään huonoja suhteita Venäjään. Trump eskorttidaamien kanssa leikkimässä pissaleikkejä Moskovan hotellissa jne, kaikkihan siihen lankaan menisivät, vai menisivätkö ?

  Demokraattien itkupotkuraivari, jota Suomen media säesti, oli itse asiassa kaksoisvirhe ottelupallossa. Jos Trumpin olisi annettu aloittaa virkansa kuten hyvät tavat edellyttävät, mitään kummempaa tuskin olisi tapahtunut. Trump oli vaalipuheissaan uhannut puhdistaa rämeikön, mutta ne olivat vaalipuheita. Trumpilla ei ollut hallinnossa ketään luottohenkilöä ja tämän hän olisi tiedostanut.
  Hyökkäämällä Trumpia vastaan löyhästi kyhätyllä valhekampanjalla demokraatit tulivat paitsi paljasteensa paljon enemmän omasta vehkeilystään ennen vaaleja, niin osoittaneensa kuinka hallintokoneisto oli onnistuttu kaappaamaan demokraatteja tai Deep Statea palvelevaksi välineeksi, jossa jopa palkitut kenraalit saatettiin uhrata kuin talonpoika shakkilaudalla. Tiedustelupalvelua ja oikeuslaitosta käytettiin häikäilemättä vaaleilla valittua presidenttiä vastaan.

  Kun kaikki lepäsi tyhjän päällä eikä tulosta saatu välittömästi koko projekti kääntyi Trumpin eduksi. Vain korona ja talouden romahdus saattavat kaataa Trumpin ensi vaaleissa, demokraatit eivät omin voimin siihen pysty. Tarjolla olisi ollut värillisiä, naisia, homoja ja ties ketä. Nyt USA valitsee kahden vanhan jäärän väliltä, jotka molemmat tykkäävät lääppiä naisia, toinen aikuisia, toinen alaikäisiä. Toisella muisti pätkii ja toisella pätkii muuten vaan. Varmaa lienee vain, että muu maailma kärsii, valittiin kumpi tahansa, vain painotukset saattavat hieman vaihdella.

  • Kannattaa muistaa että Ukrainan operaatio ja Venäjän eristäminen / uusi kylmä sota Eurooppaan oli demaripresidentti Obaman kauden geopolittinen operaatio. Demareiden kautta saivat senaatin sotahaukat ajaa gepoliitisia valtapelejään, joiden tavoite oli työntää Natoa lisää länteen, sulkea Venäjä ulos Asovanmereltä ja eristää Ukrainan operaatiolla Venäjä ja sitten käydä seuraavaksi Kiinan kimppuun, ettei Kiinan vetämä allianssi haastaisi USA:n asemaa maailman suurimpana taloutena.

   Toki haluttiin myös saada Venäjän johtajaksi joku USA:lle lojaali ”Uusi Jeltsin”, kun McFaulin operoima Lumikumous, eli värivallankumouksen yritys Venäjällä 2011-2013, vastaava kuin Ukrainan Oranssi vallankumous 2005, ei tuottanut haluttua tulosta. Putinia ei saatu ulos.

   Kun vielä ymmärtää että pakotteet eivät ole käytössä siksi että Ukrainassa on sota, vaan Ukrainassa on sota jotta pakotteet saatiin käyttöön. Ja sotaa ei lopeteta koska silloin pakotteet loppuisivat. Kiovan kansalliskaartilla (eli Oikean Sektorin puolisotilaalliset) missiona oli saada maahan jollain tavalla aikaan kapina tai sisällissota, josta tietenkin tultaisiin syyttämään Venäjää. Siksi poltettiin ihmisiä Odessassa ja provosoitiin Itä-Ukrainaa.

   Kertonee kuka tämän sodan aloitti. Toki tulee muistaa että torivallankaappauksella valtaan nostettu vt. Presidentti Turchynov ei kertaakaan neuvotellut Donbassin kanssa vaan aloitti sodan 14.4.2014 heti kuin mahdollista.

   Osana operaatiota oli tämä infosota Venäjää vastaan jossa yksi pala oli tämä trollitehdas. Siksi oli loogista että kun Venäjää oli syytetty infosodassa kaikesta, ja sen sanottiin kaikin keinoin olevan uhka, että luotua olkiukkoa käytettiin sitten myös puolueen opponenttia vastaan presidenttikisassa. Miksi luoda uutta pelinappulaa, kun juuri tehty globaali hoax oli hyvässä vedossa?

   Tulee muistaa myös kuka tuotti Steelen muistion. Käytännössä UK:n tiedustelu, käyttäen tähän omia eläkeläisiään työrukkasina. Näin se Transatlanttinen yhteispeli toimi taas kuin 2001-2003 Irakin sodan kanssa.

   • ”Toki haluttiin myös saada Venäjän johtajaksi joku USA:lle lojaali ”Uusi Jeltsin”, kun McFaulin operoima Lumikumous, eli värivallankumouksen yritys Venäjällä 2011-2013, vastaava kuin Ukrainan Oranssi vallankumous 2005, ei tuottanut haluttua tulosta. Putinia ei saatu ulos.”

    Näkyy uutisoinnissakin. Navalnyista puhutaan Suomen mediassa aina oppositiojohtajana, ja jätetään kertomatta että on antisemiitti, xenofobi ja johtaa marginaalisen pientä kannattajajoukkoa.

    • Juurikin näin. Navalnyilla kannatus Venäjällä promillen luokkaa ja mediat Suomessa kirjoittaa oppositiosta )) Oikea oppositio Venäjällä on Zirinovskin puolue ja muut kansallismieliset joilla kannatus 5% tietämissä

 7. Yhdysvaltain oikeusministeriöltä unohtui faktantarkastus ja feikki-info meni täydestä, uskomatonta kyllä, tuomittu narkkari ja tyhjäntoimittajat naruttivat suurvaltaa.

   • Jessikka on ottanut todesta trollitehtaan tuotokset ja on ryhtynyt toimiin omin päin pienessä pöllyssä ja paljastaa sekä USAn infon että YLEn uutisoinnin naurettavuuden. Vahinkoja sattuu USAnkin väärän tiedon levityksessä ettei aina sekään hoksaa käyttää tilaisuutta hyväkseen.

    • Älkääs nyt noin henkilöönkäyvästi. Sopiiko

     Pysytään asiassa. Ylen rooli on Aron roolia tärkeämpi.

 8. ”Concord CEO Yevgeny Prigozhin – dubbed ‘Putin’s chief’ by the Western media, says he didn’t consider the case closed with the charges dropped.

  The DoJ’s decision proves that statements like “Prigozhin interfered in the US presidential election” were “lies and fiction,” he said in a statement. Concord will seek $50 billion in damages from the US government for “illegal persecution and sanctions,” he warned.

  “I have found only two things positive in the biased US justice systems. One is attorney Eric Dubelier, who had the guts to fight against the American government and has secured a victory. The other is Special Counsel Robert Mueller, who had the courage to resign after realizing the kind of lawlessness he had been dragged into,” Prigozhin added.”

  https://www.rt.com/news/483309-prigozhin-damages-us-government/

 9. Ihan vaan tiedoksi jos joku ei vielä tiedä että Wikipedia ei kannata käyttää perusteluna millekään mielipiteelle tai näkemykselle koska se on valtamedian tavoin dis-informaation lähde

  Wikipedia: A Disinformation Operation?
  Wikipedia is generally thought of as an open, transparent, and mostly reliable online encyclopedia. Yet upon closer inspection, this turns out not to be the case.

  In fact, the English Wikipedia with its 9 billion worldwide page views per month is governed by just 500 active administrators, whose real identity in many cases remains unknown.

  Moreover, studies have shown that 80% of all Wikipedia content is written by just 1% of all Wikipedia editors, which again amounts to just a few hundred mostly unknown people.

  In Germany, one of the most aggressive Wikipedia editors was exposed, after a two-year legal battle, as a political operative formerly serving in the Israeli army as a foreign volunteer.

  **——–Itse asiassa vain 500 aktiivista järjestelmänvalvojaa hallinnoi englanninkielistä Wikipediaa, jolla kuukausittain 9 miljardia sivun näyttökertaa, ja heidän todellinen identiteettinsä monissa tapauksissa on edelleen tuntematon.
  Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että vain 1% kaikista Wikipedian toimittajista on kirjoittanut 80% kaikesta Wikipedian sisällöstä, mikä taas on vain muutama sata enimmäkseen tuntemattomia ihmisiä.
  Saksassa yksi aggressiivisimmista Wikipedian toimittajista paljastettiin kahden vuoden laillisen taistelun jälkeen poliittisena operaattorina, joka palveli aiemmin Israelin armeijassa ulkomaisena vapaaehtoisena.

  Even in Switzerland, unidentified government employees were caught whitewashing Wikipedia entries about the Swiss secret service just prior to a public referendum about the agency.

  Many of these Wikipedia personae are editing articles almost all day and every day, indicating that they are either highly dedicated individuals, or in fact, operated by a group of people.

  https://swprs.org/wikipedia-disinformation-operation/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204264

  • Kyllä, Wikipedian tieto on kyseenalaista ja osin täysin väärää. Huomasin tämän kun käännöstyön välttämiseksi tulostin Wikipedian artikkelin suoraan vieraalla kielellä, usein asiasisältö oli eri kielillä erilainen. Kokeilin joillakin asioilla, jotka olivat ns. kiistanalaisia. Sama asia kielivalikkona Suomi, Viro, Englanti, Ruotsi ja Saksa, toivat eriäviä tietoja asioista. Hyvä esimerkki Wikipedian tietojen muuttumisesta on Adolf Hitlerin tiedot, ensin ottolapseksi mainittu, jonka nimi tuli kirjoitusvirheestä. Myöhemmin Hitlerin perheen oma lapsi. Tätä ”muutosta” tuettiin mediassa Saksasta pari vuotta sitten löytyneen Hitlerin sukulaisen olemassaololla, eikö muka kukaan aikaisemmin kiinnittänyt huomiota kyseisen henkilön sukunimeen? Tarina on jälleen yksi esimerkki valtaeliitin valheellisen tiedon levittämisestä ja median ja Wikipedian yhteyksistä poliitikkoihin.

   Tuon tässä lisäksi esiin, että käytin Hitleriä esimerkkinä artikkelien muuttumisesta, en minkään poliittisen kannan tai sitä vastaan olemisen vuoksi.

 10. […] But a funny thing happened on the way to securing their convictions “in absentia.” Concord hired a team of skilled American lawyers who demanded to examine the actual evidence. Prosecutors balked and stalled. A two-year legal battle ensued. Now, a mere two weeks before jury selection is set to begin, the DOJ has thrown in the towel by asking the judge to dismiss the case.

  Prosecutors claim that the allegedly incriminating proof sought by the defense lawyers is simply too sensitive to reveal. That is, coughing up evidence so that Concord could properly defend itself “unreasonably risks the national security interests of the United States.”[…]
  https://thegreggjarrett.com/prosecutors-surrender-in-another-humiliating-defeat-for-mueller/?utm_source=socialflow

  Mikähän Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden vaarantava tieto olisi paljastunut jos todistusaineisto olisi näytetty syytettyjen venäläisten puolustusasianajajille (kuten laki edellyttää)? Hmmhmmm, olisiko se ollut esim. Venäjällä toimiva länsimaiden trolliverkosto? Vai ehkä se, että Kremlin trollit -tarina keksittiin Venäjän mustamaalaamiseksi? Mahdollisesti ihan Yhdysvaltain sisäpoliittisista syisttä peittämään erinäisiä demokraattien kähmintöjä ja lainvastaisuuksia? Hmmmhmm.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here