Turkki aloittanut asymmetrisen sodan Eurooppaa vastaan

"Kolme suurinta epäonnistumisen tekijää ovat järjen, rohkeuden ja valppauden puute." Thukydides (n. 460 ekr–395 ekr)

34

Maaliskuussa 2020 kuvatulla videolla Kreikkaan pyrkijät heittävät Molotovin cocktaileja Kreikan puolelle Turkin poliisin avustamana

Ekathemerini-median mukaan “keskiviikkoyön varhaisina tunteina” 18–19. maaliskuuta 2020 noin 350 turvapaikanhakijaa yritti ylittää rajan väkivalloin Turkista Kreikan puolelle. Rajaloukkaus tapahtui Evrosin koillispuolella Kastaniesin rajanylityspaikalla. Muissa lähteissä rajanylitystä yrittäneiden määräksi on ilmoitettu viitisensataa henkilöä.

Yrityksiä murtautua väkivalloin Kreikan puolelle tehtiin useita. Tukena ”Allahu Akbar!” -huutavilla tunkeutujilla oli Turkin turvallisuusjoukkoja, jotka ampuivat kreikkalaisia rajavartijoita kyynelkaasulla. The New York Times vahvistaa Turkin turvallisuusjoukkojen olleen mukana Kreikkaan kohdistuneissa hyökkäyksissä.

Kreikan armeija on asetettu korkean valmiuden tilaan uusien maahantunkeutumisyritysten varalta. Myös vuonna 2015 Libyaan matkalla olleesta laivasta takavarikoidut ja siitä asti Pireuksen satamassa olleet kahdeksan MRAP Typhoon GSS-300 -tyypin panssaroitua ajoneuvoa on otettu käyttöön ja lähetetty Evrosiin rajavalvontatehtäviin. (Takavarikoitu lasti oli ollut matkalla Italian La Speziasta Turkin kautta Libyan Halideen Tychu-nimisellä laivalla.) Myös vuonna 2016 Kreikka pysäytti Turkin Izmiristä lähteneen aselastilaivan.

Rajalta on myös 19.3. kuvattua videokuvaa, jossa hengityssuojilla kasvonsa peittäneet turvapaikanhakijat kantavat kotitekoisia ryntäystikkaita rajan laittomaan ylitykseen valmistettuina apuvälineinä.

YK:n turvallisuuskomitean ISIL (/Da’esh)- ja al-Qaida -pakotekomitea täydensi maaliskuun alussa pakotelistaa, johon listataan terroristijärjestöihin kuuluvia sekä niihin kytköksissä olevia henkilöitä ja ryhmiä. Ruotsissa asuva turkkilainen journalisti, radikaalia islamia tutkiva Nordic Monitor -verkoston Abdullah Bozkurt raportoi listalle lisätyn kolme NATO-Turkkiin kytköksissä olevaa terroristia, ja että Yhdysvaltain puolustusvoimien tiedustelupalvelu DIA arvioi jo vuonna 2016 Turkin ja Qatarin hallitusten tukevan terroristiryhmittymiä: NATO-jäsenyys ei joudu katkolle terroristien kanssa liittoutumisen johdosta. Vastavalkea on pitänyt Turkin terrorismikytköksiä esillä.

Portugali, Itävalta, Puola, Italia, Saksa, Ranska, Unkari ja Kypros ovat lähettäneet henkilöstöä Kreikkaan avustamaan Euroopan unionin ulkorajojen suojelussa. Slovenia on lähettänyt materiaalista apua. Bulgaria avasi jo aiemmin Kreikan pyynnöstä Evros-rajajoen padot estääkseen laittomat rajanylitykset. Viro ja Tsekin tasavalta ovat luvanneet apua Kreikalle. Raivoissaan olevat kreikkalaiset ovat käyneet pakolaisia avustavien kansalaisjärjestöjen kimppuun ja ajaneet heidät pois mm. Lesboksen saarelta. Järjestöt ovat keskeyttäneet pakolaisavustustyönsä Kreikassa toistaiseksi.

Maaliskuun alkupuolella Unkarin hallitusta kansallisen turvallisuuden asioissa neuvova György Bakondi kertoi radiohaastattelussa arviolta 130 000 henkilön yrittävän Euroopan puolelle nk. Balkanin reittiä, joka kulkee Unkarin läpi.

Balkanin reitti

Puolan MEP Jacek Saryusz Wolski huomautti haastattelussa, että media on moittinut Unkaria ja Puolaa tiukan rajapolitiikan linjasta ja että jos Euroopan unioni olisi seurannut Visegrad-maiden (V4) esimerkkiä, ei nyt olisi mitään toista turvapaikanhakija-aaltoa. “Kreikka tekee nyt vain sitä samaa, mitä Unkari on tehnyt Puolan tuella vuodesta 2015.” Proto Thema -median mukaan 76 % Pulse-mielipidetutkimukseen vastanneista kreikkalaisista kannattaa tiukkaa rajakontrollia.

Laajemmassa kontekstissa tilannetta Kreikan rajalla tulee tarkastella myös islamin hyödyntämisenä Turkin sisä- ja ulkopolitiikassa — unohtamatta henkilökohtaista kunnianhimoa. Newsweek uutisoi vuonna 2017 Turkin ulkoministeri Mehmet Cavusoglun lausuneen ”Pyhän sodan alkavan pian Euroopassa”. Kauan ei ole siitäkään, kun Erdogan — joka vuonna 2002 valtaan noustuaan vannoi sekularismin nimeen — kerskui hänellä olevan miljoonia silmiä ja korvia Euroopassa. Hiljattain Erdogan piti puheen, jossa hän kertoi hurraaville kannattajilleen:

Tämä myrsky, joka nyt puhkeaa, on Turkin heimo, oi Herra (Allah)! Heimo, joka kuolee takiasi, oi Herra! Kunnes nimesi kunnia nousee yhdessä rukouskutsun kanssa. Voittakaa tämä voitto, sillä tämä on islamin viimeinen armeija. Tämä myrsky, joka puhkeaa, on meidän armeijamme. Allah seisoo sen takana yhdessä miljoonien ystäviemme rukousten kanssa. Tämä myrsky on kansakuntamme sydän. Jokainen on näkevä, mihin se pystyy.

Turkin televisiossa on esitelty karttaa, jossa Turkki on laajentunut osaan Kreikkaa, Bulgariaa, Armeniaa, Irakia ja Syyriaa. Vuonna 2018 Erdogan viittasi siihen että nämä alueet, ml. Libya, ovat osa ”henkistä Turkkia”. Erdogan saattaa siten tähdätä Turkin muuttamiseen kalifaatiksi, jota hän perheineen hallitsee, islamilaiseksi näennäisdemokratiaksi, perustuslailliseksi monarkiaksi tai uusottomaani-islamilaisen maailman henkiseksi johtajaksi, mikä antaisi Erdoganille suunnattomasti arvovaltaa. Aluelaajentumispyrkimysten pitäisi ainakin olla nyt aivan selvästi havaittavissa.

Toisin sanoen länsimaiden toiminta islamin radikalisoimiseksi, jotta Syyrian hallitus saataisiin kaadettua, on auttanut Erdogania lietsomaan Turkissa uskonnollista ja nationalistista kiihkoa, joka nyt on ohjattu Euroopan suuntaan.

Venäjä käyttänee Turkin aggressiivisuutta vivutakseen länsimailta haluamiaan etuja, mutta asettunee viime kädessä länsimaiden puolelle; Venäjä ei halua Turkin pääsevän käyttämään Krimin tataareita tekosyynä laajentumispyrkimyksilleen sillä suunnalla, eikä islamisoitunut, taloudellisena rauniona oleva Eurooppa ole Venäjän etu. Euroopan unioni tekisi järkevästi, jos vain suosiolla myöntyisi siihen, että jo 1990-luvulta asti Venäjään liittymistä halunneet krimiläiset saivat liittymisäänestyksessä kaipaamansa — ellei EU haluakin Venäjän joutuvan sotaan Krimistä Turkin kanssa. Tällöin NATO voisi tarjoutua auttamaan Turkkia Venäjää vastaan ja vetää Euroopan sotaan.

Euroopan unioni puolestaan mahdollisesti käyttää Turkin uhkaa pakottaakseen läpi eurooppalaisille niin vastenmielisen liittovaltioitumisen.


      Kommentti

Joko Suomen hallitukselle on kirkastunut, että Kreikan ja Turkin rajan tapahtumissa on kyse NATO-Turkin NATO-Kreikkaa ja Euroopan unionia vastaan suuntaamasta hyökkäyksestä, jossa useiden EU-maiden kanssa samaan “puolustusliittoon” kuuluva Turkki käyttää Euroopan unionin turvapaikkapolitiikkaa Euroopan unionia vastaan?

Kysyin laajempia geopoliittisia pyrkimyksiä hahmottelevassa artikkelissa, millaisen viestin Suomen hallitus arvioi lähettäneensä maailmalle. Suomen hallituksesta en osaa sanoa, mutta maailman tulkinta on nyt tiedossa. Jokaisessa näkemässäni Kreikan ja Turkin rajatapahtumia kommentoivassa Twitter-ketjussa kuittaillaan Suomelle ja Tanskalle.

Riikka Söyring

Lisätty 21.3. klo 6:55 täsmennys ”Tällöin NATO voisi tarjoutua auttamaan Turkkia Venäjää vastaan ja vetää Euroopan sotaan.”

Päivitys 23.3.2020 08:38 Kaasunaamareilla varustautuneet turvapaikanhakijat leikkasivat aukon raja-aitaan Turkin turvallisuusjoukkojen ampuessa maahantunkeutumisen tueksi yli tuhat kyynelkaasukanisteria NATO-liittolaisensa Kreikan puolelle rajaa. Hyökkäys saatiin torjuttua. Eräiden lähteiden mukaan aitaa leikanneet ”turvapaikanhakijat” olisivat olleet siviiliasuisia turkkilaispoliiseja; aidan leikkaajilla oli Turkin poliisin kypärät ja kaasunaamarit.

Päivitys 28.3.2020 klo 10:45 Turkin puolella rajaa Turkin viranomaisten kerrotaan polttaneen turvapaikanhakijoiden leirin. Turkin Kreikan rajalle kuljettamat turvapaikanhakijat on nyt kuljetettu pois. Roskat jäivät ja osa Kastaniesin metsää on silvottu.

34 KOMMENTTIA

 1. ””Kolme suurinta epäonnistumisen tekijää ovat järjen, rohkeuden ja valppauden puute.” Thukydides (n. 460 ekr–395 ekr)…”

  Tuo yksi lause kertoo lyhyesti miksi oma kansamme on nyt pulassa ja maamme myyty pilkkahintaan korporaatio- ja bangterimafialle.
  Tulee suru puseroon kun pian meillä ei ole enää muuta kuin velkaa ja maa täynnä pakolaisia ja velallisia.

 2. Turkin toimet mahdollistaa sen NATOjäsenyys ja nyt se uhkaa toista NATOmaata Kreikkaa ja laajemmassa kuviossa myös EUn NATOmaita. Eli kaksi NATOmaata kahinoi keskenään ei NATOlla ja EUlle ole mitään aikomusta tätä kahinaa lopettaa kun Turkista on ja on ollut hyötyä Syyrian Assadin syrjäyttämisprpjektissa joka on kuitenkin vielä vaiheessa ja taitaa epäonistua kokonaan.
  Kuitenkin tämä osoittaa että NATO eikä EU estä niiden jäsenmaiden joutumasta keskinäiseen kriisiin NATOn ja EUn niiden ulkopuolisten maiden presidentin ja hallinnon sotarikollisessa laittomassa vaihtoyrityksessä USAn kanssa.
  NATO ja EU tukee ja on aina tukenut eisyyrialaisia terroristijärjestöjen alQaitan ja ISISn sotaa Syyriassa sen hallinnon kaatamiseksi ja terojen tukijoita on lisäksi USA, SaudiArabia, Qatar sekä Israel.
  Länsimainen lipilaari arvopohjainen politiikka näkyy pahimillaan Turkin ja Kreikan välisessä ja Syyrian kriisissä. Huolimatta Turkin älyttömästä suhmuroinnista alueella niin pääsyy siihen on lännen organisaatioiden vielä pahemmasta laittomasta suhmuroinnista ja kriisit ei lopu ellei USA, EU ja NATO siirry lipilaarisesta arvopohjasta lakien noudattamiseen suhteessa muihin maihin ja kansalaisiinsa.

  • Ja meidänkin ’orpo-eliitin’ mieli tekee kovasti päästä kunnolla nwo-mafian sotakone Naton riveihin hajottamaan Eurooppaa ja omaa maatamme.
   Kyllä se niin on, että maamme pahin tuhovoima on tämä Niinistöllä vahvistettu orpo-eliitti ja se on vetänyt sokeat ja naiivit viher-vassarit ja osan persuja mukaansa jotka eivät ymmärrä mistä Nwo:ssa on kyse.
   Viher-vassareiden pitäisi ymmärtää ettei Nwo ole mitään demokraattista sosialismia vaan totalitaarista kommunismia jossa kansa ei osallistu muuhun kuin pöydän kattamiseen eliitille.

   • NWO on niin etäinen asia monille mutta sen vaikutus kaikkien elämään on suuri mutta harva osaa sitä oikein hahmottaa. Tavalliselle ihmisellä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa NWOn toimintaan mikä on vielä suojattu että niihin ei pääse viranomaisetkaan käsiksi ja tuskin haluavat yrittääkään. NWOn valta ei voi purkautua muuten kuin saaamalla ne toimimaan ehdottomasti kansainvälisen lain mukaisesti mutta löytyykö ihmisistä yksimielisyyttä sen pakottamiseksi lain noudattamiseen. Yksi keino voisi olla millä NWOn valtaa voisi kaventaa ja saattaa se kaidalle tielle on se että kansalaiset ottaa kaikki rahansa pankista..

  • Siinähän se Turkin poliisi kyynelkaasuttamassa virkapuvut päällä kreikkalaisia rajavartijoita https://twitter.com/NicAthens/status/1242076358404120580

   Sitten hauska pätkä Turkin TRT-televisiokanavalta: pakolaiset joita juuri on ammuttu kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja vaikka millä — siis toimittajan mukaan — ammutaan nauravat iloisesti https://www.youtube.com/watch?v=bTlo1npJPto

   Sama pätkä jossa näkyy ehkä vielä selvemmin propaganda-luonne https://twitter.com/ChameleonVX/status/1236399010421837824

 3. Laajempi ohjelma kun on Lähi-Idän pirstaloiminen poliittisesti heikoiksi yksiköiksi, se sallii edelleen Turkin istumisen vähintäänkin kahdella tuolilla. Turkin Erdogan teeskenteli lämmintä ystävyyttä Syyrian kanssa vielä vuotta ennen kuin sota Syyriaa vastaan alkoi, näin Pohjois-Syyriaan ei sijoitettu riittävää puolustusta. Aluksi Turkin tavoitteena oli yhtyä Muslimiveljien yhteisprojektiin mikä oli ”Arabikevään” sumuverhon takana. Kun Muslimiveljien projekti surkeasti epäonnistui Egyptissä alkoi Erdogan yhä enemmän painottaa Turkin ottomaanisia juuria. Euroopan julkiselta mielipiteeltä salataan tyystin, että Erdogan häpeilemättä esittää aluevaatimuksia. Euroopan suuntaan ne ovat tyhjää uhoa, mutta Syyrian ja Irakin suunnalla Erdogan on pitänyt niitä täysin realistisina. Aleppo, Homs, Hama jne. kuuluvat Erdoganin mielestä Turkille. Venäjä ei pysty laittamaan Erdogania asoihin niin kauan kun tällä on NATO:n täysi tuki, jota ylläpidetään viimeiseen asti.

  Kun sota Syyriaa vastaan alkoi 2011-12 Turkkiin polkaistiin ennätysajassa laajat pakolaisleirit. Nopea toteutus johtui siitä, että siirtoa oli jo pitkään valmisteltu. Syyrian pohjoisrajan tuntumassa asusti turkinsukuista väkeä jota Erdogan saattoi käyttää apunaan. Tarkoituksena oli romahduttaa Syyrian talous tyhjentämällä pohjoinen väestä sekä ryöstää Aleppon teollisuus koneineen, kaikki tietysti EU:n parhaiden arvojen mukaan.

  Nyt kun Turkki on kohdannut vaikeuksia, Erdogan purkaa kiukkuaan sille, että aiemmin niin suopea EU ei enää tue häntä riittävästi. Ja kun Idlibin alue Syyriassa on täynnä terroristeja, mihin Erdogan ne sijoittaisi. Turkkiin niitä ei haluta, kenties uiguureja ja turkmeeneja lukuun ottamatta. Ne on siis laitettava Eurooppaan. ”Wir schaffen das”, me hoidamme homman, kuten Merkel jo 2015 ilmoitti kun hän vastoin maansa lakeja ja muut päättäjät syrjäyttäen avasi ovet Eurooppaan. Kuka ohjasi Merkeliä, sitä joudutaan vielä selvittämään, mutta Saksasta tekijöitä tuskin löytyy. Ranska ja Britannia kieltäytyivät, ja näin ollen ne jotka eivät Saksaan mahtuneet ohjattiin Pohjolaan.

  • Tuo on totta myös tuo. Nato pelaa Turkilla Venäjää vastaan mutta saattaa saada siinä itse kynsilleen.

 4. Wannabe Ottomaansulttaani Erdogan alkaa käydä rasitteeksi itselleen ja Turkille. Kallonkutistaja Putin osoitti hänelle paikan. Nyt hän kiukuissaan haluaa Euroopalta lisää rahaa ja EU myöntää – eihän se muuhun pysty. Nyt tuo masinoitu pakolaisvyöry on niin läpinäkyvä, että kenties jopa Ohisalo näkee sen läpi jos haluaa.

 5. > Turkin turvallisuusjoukkoja, jotka ampuivat
  > kreikkalaisia rajavartijoita kyynelkaasulla

  Tämä on yksiselitteisesti sellainen tilanne, jossa Kreikka voi NATO:lta vaatia [Artiklan] soveltamista. Vieras valtio, tai joukot sen hallituksen tuella, yrittävät tunkeutua jäsenmaan alueelle.

  Mutta ei.

  Reaalipolitiikassa, kun kriisi tai vihollinen yllättää, vierasta apua ei ole saatavissa. Jopa massiiviset Euroopan laajuiset NATO:n sotaharjoitukset, joiden pitäisi olla meneillään on peruttu osallistujavaltioiden sisäpoliittisista syistä. – Oma etu ensin, sitten NATO ja muut toverit.

  Oma apu pitää Suomenkin ymmärtää. Vieraille valtioille Suomi on “hyvä ystävä” vain niin kauan kuin sillä on omat ja toimivat asevoimat. Muussa tapauksessa olemme vain saalistuksen ja hyväksikäytön kohde.

  Aleksander Dugin on erittäin hyvin analysoinut “koronan jälkeistä aikaa”:
  – Valtiot tai niiden yhteenliittymät koostuvat omavaraisista alueista niin ruoantuotannon, teollisen tuotannon, valuutan, talousjärjestelmän kuin sotilaallisen voimankin suhteen.

  Markku Siiran ansiokas referointi Dugin artikkelista suomeksi. Kannattaa huomata, että Duginin artikkeleita on julkaistu usealla eri kielellä: Русский, English, Español, Italiano, Српски, العربية, Français, Polski, Türkçe, اردو

  • Naton sotaharjoitukset ovat itseasiassa meneillään mutta supistettuina, ja jatkuvat toukokuun puolelle. Lueskelin tänään US armyn ja Naton sivuja.

   ”Aleksander Dugin on erittäin hyvin analysoinut “koronan jälkeistä aikaa”:
   – Valtiot tai niiden yhteenliittymät koostuvat omavaraisista alueista niin ruoantuotannon, teollisen tuotannon, valuutan, talousjärjestelmän kuin sotilaallisen voimankin suhteen.”

   Kuulostaa paluulle kansallisvaltioihin 😀

   EU on taloudellisesti, sotilaallisesti ja poliittisesti hauras kudelma, jonka painoarvo esim. Aasiassa on olematon. Tämä selviää lukemalla aasialaisten ajatushautomojen raportteja sekä siellä suunnalla tehtyjä mielipidetutkimuksia.

   Kreikan rajalla meneillään oleva konflikti sekä koronavirus ovat paljastaneet EU:n paljon puhutun solidaarisuuden oikean määrän. On älytön tilanne, jos EKP:n johtaja Lagarde sanoo koronapaniikin jyllätessä FT:lle ettei ole hänen asiansa pitää Italiaa eurossa (lainaamalla Italialle rahaa) ja kun Kiina sekä Kuuba ovat lähettäneet lääke- ja tarvikeapua niille EU-maille, joilta muut EU-maat ovat sen kieltäneet. Platinaluokan vittuiluna yksittäinen kiinalainen miljonääri on lähettänyt testipakkauksia ja kasvosuojuksia myös Yhdysvalloille.

   Harmonisoidusta päätöksenteon todellisuudesta kertoo se, että Italia on kieltänyt pankkeja perimästä lainanlyhennyksiä yrityksiltä ja asuntovelallisilta samoin kuin kiinteistöjen omistajia perimästä vuokria. Kreikassa on muistaakseni annettu samantapaiset määräykset. Visegrad-maiden tilannetta en ole vielä ehtinyt tarkistaa.

   Puolan käytännöllisyyttä olen aina ihaillut. Tekstiilialan oppilaitokset ovat alkaneet oppilastyönä ommella kasvosuojia sairaaloille. Suomessa varmaan jokin säädös kieltää sen tai sitten kukaan ei tule ajatelleeksi mitään niin järkevää.

 6. > Joko Suomen hallitukselle on kirkastunut, että Kreikan ja Turkin rajan tapahtumissa on kyse NATO-Turkin NATO-Kreikkaa ja Euroopan unionia vastaan suuntaamasta hyökkäyksestä, jossa useiden EU-maiden kanssa samaan “puolustusliittoon” kuuluva Turkki käyttää Euroopan unionin turvapaikkapolitiikkaa Euroopan unionia vastaan? >

  Näin on, ja tämä NATO-organisaatio (puolustusliitto, yeah right…) edustaa kokonaisuudessaan poliittista sota-teatteria, jonka vastavoimaksi on leivottu Venäjä. Tämä siksi, että elämme parhaillaan aika-kautta, jolloin TEKAISTU puolustus-organisaatio tarvitsee toimiakseen TEKAISTUN UHKAN tyyliin itä vastaan länsi, ja näitä konflikteja ja pelkoa pidetään yllä valemedian tekaistuilla uutisilla. Pitäkää hyvät lukijat nyt pää kylmänä ja muistakaa se, että NATO-toiminnan takana on aina piilossa oleva agenda. Todellisuudessa Venäjän, kuin myös Turkin ja Kreikan ELIITTI on tässä NATO-teatterissa täysillä mukana; ei nämä tuvapaikanhakijat Turkin ja Kreikan rajalle tyhjästä ilmestyneet!

  Ja kuinka juoni mahtaa edetä sitten kun tämä valtava ihmismassa päästetään etenemään…. kuinka draama jatkuu? Voiko teatteri edetä osaltamme siten, että Sauli ”salaseura” Niinistö tulee kertomaan Suomen kansalle, että tarvitsemme NATOn puolustamaan maatamme tätä Turkista purkautuvaa ihmismassaa vastaan? Mikäli näin käy, ja Suomen NATO kortti nousee pöydälle, Venäjä saapuu – kuten salaseuroissa on sovittu – puskurivaltio Suomen maaperälle puolustautumaan. Näin ensimmäinen ja toinen maailmansota saatiin aikaiseksi, ja näin ne sodat/sisällissodat saadaan aikaiseksi edelleenkin.

  Dollarin suuri sinetti sen meille kertoo: kaaoksen kautta uuteen maailmanjärjestykseen!

  • On täysin käsittämätöntä miksi 2020-luvulla ehkä maailman demokraattisinta valtiota ja sen vahvaa johtajaa Vladimir Putinia vastaan länsimaissa näin hyökätään.
   Onko Suomi natsien, suojeluskuntalaisten ja muiden äärinationalistien vallassa, kun Venäjän Federaatiota provosoiva sodanlietsonta on täällä sallittu edelleen?

 7. Noissa pakolaisvirroissa Eurooppaan ja vaikkapa Suomeen olisi hyvä muistaa, mistä tämä kaaos sai alkunsa. Suomeenkaan ei olisi tullut ainoatakaan pakolaista Irakista tai Afganistanista, jos Yhdysvallat ei olisi hyökännyt molempiin maihin, valloittanut ja miehittänyt niitä. Nämä hyökkäykset olivat koko kaaoksen lähtökohta. Syyriankin kriisi lähti käsistä, kun Yhdysvallat liittolaisineen päätti ryhtyä kaatamaan Assadin hallintoa.

  Suomikin on pieneltä osin vastuusta tilanteesta, koska se on toiminut sekä Afganistanissa että Syyriassa maiden miehitysjoukkojen pikku apurina. Samoin Syyrian tapahtumissahan Suomi kait tuki Assadin kaatamista. Myös ISIS syntyi alunperin vastarintaliikkeenä USA:n miehitysjoukkoja vastaan, vaikka senkin rooli on sitten muuttunut sodan kiemuroisssa.

  Olisi oikeastaan korkea aika haastaa George Bush ja Tony Blair johonkin oikeuteen vastaamaan siitä, että he hyökkäyssodillaan ovat ajaneet niin Lähi-Idän kuin Euroopan aikamoiseen sekasortoon. Myös pakolaisten kustannuksista voisi lähettää laskun jenkkeihin ja briteille.

 8. Erinomaista RiikkA, Vähän sanaleikittelyä. Pitäisikö ottomaateille ja ottomaaneille jakaa antosyaania (syanidia). Vitsi mikä vitsi; ei kai kukaan tätä todesta ottane. Herra antoi, Herra otti, usko pois hottentotti.
  Eikö Ylellä tajuta kuinka ällöttäviä olette. Kyllä tällainen”kansanvalistusmentaliteetti” oli ymmärrettävää 20-luvun lopulla, kun ihmiset asuivat vielä lähes savupirteissä. Taas jälkiviisaissa piti olla joku huivipää viisastelemassa, jotta Piippolan vaarikin näkisi, että tämä monikulttuurisuus on uusi normaali. Näinkö pahoin anglo-ameriikkalainen hollywoodpropagandasaasta on mennyt perille. Katsojia kehoitetaan käsienpesuun ym . Jallitus tietenkin pesee pilatutusmaisesti omat kätensä. Propaganda on niin totaalista, että Goebbelskin tulisi vihreäksi kateudesta. Niin vihreäksi. Jos ruokamyrkytykset tulisivat kyseeseen niin eiköhän studiolle ängettäisi joku risupartainen ravitsemusguru:” Jos syö pilaantunutta nakkia voi housuun tulla vetelää kakkia. Jos syö homehtunutta muussia, voi olla, että tulee kiire kohti ulkohuussia. Jos syö eltaantunutta sipulia, niin housuun voi tulla ripulia. Jos syö märännyttä muikkua, niin housuun voi tulla ruikkua. Viima lisää pakkasen purevuutta ja siihen auttaa kerrospukeutuminen. Ja sinä pikku Risto ja sinä pikku Annukka: Muistakaa syödä aamupuuronne.” Tällaisia banaliteetteja tämä paskapulju (palju) tarjoaa herkeämättä. Pitääkö Yle kohderyhmänä ala-astekoululaisia vai vähä-älyisiä. ” Popsi popsi porkkanaa, napsi napsi naurista, hampaita se vahvistaa, kiillettä se kovettaa, luustoa se lujittaa. Herää epäilys, että Samarinin valmistaja Cederroth on sponsoroinut Yleä valtaisilla summilla.Yleen pätee muunnelma sadusta paimenpojasta, joka disinformoi, että susi tulee, eikä häntä kukaan enää uskonut. Yleisradion tarkoin harkittu massiivinen tiedonpimittämispolitiikka on johtanut siihen, ettei kukaan täysjärkinen sen informaatioon luota. Ja tästä lällätyksestä pitää vielä, xxxkele maksaa.

  • 😅 Hyvää läppää mutta Jälkisten häntä ”huivipäätä” kyllä väitän hyväksi uussuomalaiseksi 👍🏼

   Mitä tosiaan YLEen tulee, niin eihän niitten holhouspropis enää pure ”savupirttien massoihin” ellei sitten viärysmäisesti huolestu ”voiko myötähäpeään kuolla” 😳

 9. Myötähäpeään voi todella kuolla mieluummin kuin koronaan, kun katselee ja kuuntelee Ylen horinoita. Kohta osa Suomesta on sekopäisten seurakuntaa tällaisen ylenmääräisen hysteriainformaation suoltamisen johdosta. Mutta valmistelevan CO2-taikinanalustuksen jälkeen tämä coronapulla voi turvota rauhassa ylehiivoineen.

  Hölmöläiskansa ei ihmettele, kun ilmaa kanniskellaan kaupaksi ja siitä saadaan kova hinta.

 10. Nyt setä Sa-uli-muel-uros, ”uskollinenSalaSeura-alamainen”, (suomalaisten) suuryhtiöiden armosta, on kohta arvollinen saamaan coronan. Corona tarkoittaa sädekehää pään ympärillä, Jeesus-lapsella se on katolisessa kirkossa Vatikaanin Pietarin kirkossa. Niin vastuullisen puheen hän piti kansalle taudin vaaroista.
  Coronalla on myös toinen merkitys. Kun kuu (Jahve) peittää kokonaan (Kristus-)auringon , jää näkyviin vain takana olevan valon reunat. Tätä sädekehää kutsutaan myös coronaksi.

 11. Ronald Reaganin hallinto edusti suurta riskinottoa etenkin alkuvaiheessa mutta suurin muutos USA:n poliittisessa asenteessa tapahtui Neuvostoliiton poistuttua. Enää ei ollut mitään vastapuolta jota olisi tarvinnut pelätä. USA:n ideologiaksi tuli ”exceptionalism” , poikkeuksellisuus ja muiden yläpuolelle asettuminen, natsien ylemmyysmalli mutta vähän verhotummin.

  Kun USA:ssa aiemmin sotapolitiikkaa vastustettiin kongressissakin, nyt vastustajia on pari, kolme edustajaa jos sitäkään. Ei tähän mitään salaseuroja tarvita, joskin on niin että salaseurat lämpimästi kannattavat ja tukevat tätä politiikkaa. Salaseuroissa, joiden ulokkeet toimivat Suomessakin, pesii vainoharhaisuus joka on tervetullut vahvike vahvimman oikeutta harjoittavalle toimijalle. Persujakin miellyttää ajatus vahvimman oikeudesta, siksi hekin seisovat vankasti USA:n tukena. Suomessa kuitenkin demarit ovat ideologisessa mielessä olleet kaikista innokkain toimija Suomen alistamisessa uuteen maailmanjärjestykseen. Ääntään värisyttäen, amerrriikkalaiset sanoivat sitä ja kuiskasivat tätä, tähän malliin Paavo Lipposen johdolla demari-ideologit ovat kiertäneet maata ja opastaneet uuteen uljaaseen maailmaan. Kun Venäjälle määrättiin sanktioita erilaisin tekaistuin perustein, eivät Suomen päättäjät pysyneet housuissaan innosta, ”viimeistä piirua myöten” luvattiin käskyjä noudattaa.

  Saksassa Willy Wimmer, liittokansleri Helmut Kohlin entinen neuvonantaja, on kertonut miten Saksa kymmenessä vuodessa väännettiin Kohlin julistamalta rauhanlinjalta interventiosotien tukijaksi. Saksan kristillisdemokraatit jotka ylpeinä olivat edustaneet sosiaalista markkinataloutta saivat uuden johtajan jonka ensimmäinen poliittinen teko oli pyytää George Bushilta anteeksi, ettei Saksa osallistunut Irakin sotaan. Sitä ennen Saksa oli jo omaa perustuslaikia rikkoen demareiden ja vihreiden johdolla osallistunut Jugoslavian pommittamiseen.

  Willy Wimmer on omalta osaltaan kertonut kuinka häntä on yritetty estää ylläpitämästä suhteita Venäjään. Wimmer sanoi saaneensa Brysselin kenraalilta viestin että, ”pidä varasi”. Viestin lähettäjä ei ollut uhkaajana itse, vaan koska piti Wimmeriä arvossa ja oli nähnyt mitä saattoi tapahtua, katsoi aiheelliseksi varoittaa.

 12. Eiköhän viimeistään nyt ole sinisilmäisemmällekin tullut selväksi miksi EU kansalaisten enemmistö on tiukasti vastustanut Turkin EU jäsenyyttä.

  • Eurooppalaisten enemmistö ei jaa turkkilaisten kanssa samoja arvoja kuten Timo Soini 😉

   • Hetkinen hetkinen… ei pidä sekoittaa turkkilaisia ja heidän arvoja Turkin korruptoituneeseen eliittiin. Ei pidä myöskään sekoittaa meitä suomalaisia ja meidån arvoja Suomen korruptoituneeseen eliittiin. Näissä tarkoituksella rakennetuissa konflikteissa – mitä ne sitten ovatkin – ei ole kysymys yhdestäkään kansasta tai kansan ryhmästä vaan nimenomaan siitä ylimystöstä, joka päätöksiä tekee!

    • Huomautat asiasta. Tutkin hallituksen tekemisiä ei pidä sekoittaa turkkilaisten tekemisiin yhtään sen enempää kuin Suomen hallituksen tekemisiä suomalaisten tekemisiin.

     Kiitos huomautuksesta.

 13. Ei laillisuus länsiliittoutumien toimissa kestänyt kuin hetken viime sotien jälkeen ja nyt hulapaloo on täydessä vauhdissa taas USAn johdolla. Turkin miehitys ja sotiminen on aivan USAn ja sen alajärjestö EUn agendan mukaista Assadin kaatamis toimintaa.
  Paljon saataisiin maailmassa aikaiseksi jos NATOmaiden sääntöjä muutetaan niin että NATOmaa ei yksinään saa hyökätä minnekään ilman yhteistä hyväksyntää. NATO järjestönä siunaa kaikki maiden miehityssodat kuten Syyriassa nähdään, mutta jos siihen vaadittaisiin kaikkien maiden hyväksyntää niin tilanne voisi olla toinen.
  NATOn sääntöihin on tahallaan jätetty porsaanreikä tähän kohtaan kun se voisi hyvnin äkkiä hajoittaa NATOn ja on myös kätevä tapa NATOlle ajaa USAn ja EUn laittomia tavoitteita sotillaallisin keinoin ilman NATOn virallista päätöstä asiasta. Kreikan ja Turkin kriisistä mikä ei rajoitu ainoastaan tähän pakolaisten pakottamiseen Turkista Kreikkaan pitäisi EUn NATOn enemmistöosakkaana tehdä johtopäätökset NATOn sääntöjen muuttamiseen ja oman toimintansa tarkistamiseen läkisääteiseen maailman järjestykseen siirtymisestä.
  Mutta EU ei tee tätä koska EUmaissa on Helmutteja ja Sauleja sekä muita harhaanjohtajia jotka on aina ummistamassa silmänsä USAn laittomilta ryöstösodilta NATOn avulla.

 14. 23. maaliskuuta vastaisena yönä Nato-Turkin turvallisuusjoukot ovat ampuneet yli tuhat kyynelkaasukanisteria Nato-liittolaisensa Kreikan puolelle https://twitter.com/NicAthens/status/1241885762389520391

  Turkin poliisi hommissa rajalla https://twitter.com/NicAthens/status/1241848755105804288

  Leopard 1A5 ”David” -panssarivaunut käytössä yöllä https://twitter.com/NicAthens/status/1241851909469765632

  Haloo hallitus! Herätys nyt siellä ja katseet Kreikan rajalle: Eurooppaan hyökätään!

 15. Turvapaikanhakijoilla on kaasunaamarit heidän yrittäessään hajottaa raja-aitaa Evrosissa https://twitter.com/NicAthens/status/1241784421159768065

  Kuuluvatko kaasunaamarit turvapaikanhakijoiden vakiovarustukseen vai jakaako joku ”kansalaisjärjestö” niitä ruoka-annosten mukana?

  Mustan meren ja Välimeren öljy kuuluu Turkille, sano Erdogan joulukuussa 2019 Turkin tv:ssa, ja Libyaankin mennään jos pyytävät. https://twitter.com/john_wayne_gr/status/1241842766218493955

  Tämä kannattaa katsoa ihan yleissivistyksen kannalta https://twitter.com/john_wayne_gr/status/1241840312877793280 pssst vallanmedia, missä Hitler-otsikot… (ironiavaroitus)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here