Viime viikkoina on eri vaihtoehtomedioiden kommenttipalstoilla paljonkin palloteltu sitä, onko koronavirus vain keinotekoisesti aikaansaatu kriisi jolla globalistit pyrkivät saavuttamaan tavoitteensa maailmanhallituksesta vai väestöä aika ajoin väistämättömästi kohtaava kulkutauti. Silti, oli viruksen alkuperä sitten mikä tahansa, niin varmasti tätäkin kriisiä pyritään globalistien taholta hyödyntämään.

Yksi kiinnostava uutinen liittyen kriisin hyödyntämiseen löytyy Vastavalkeassa julkaistusta Riikka Söyringin artikkelista. Mielestäni artikkelissa mainittu IMF:n tarjoama hätärahoitusskenaario on vahva viittaus pyrkimyksestä globaaliin hallitukseen. On selvää, että rahoituksen hyväksyneille maille tulisi paljon reunaehtoja, joista ei mainittaisi sanaakaan suurelle yleisölle. Kansainväliset luotottajat ovat viime kädessä niitä, jotka ovat vaatineet Suomeakin muuttamaan taloutensa rakenteita ja arvomaailmaansa lainojen ehtona. Ilmeisesti globalistien mielestä aika on nyt kypsä suurempaan harppaukseen kohti maailmanhallitusta.

Mutta onko asianlaita niin? Vai onko tämä IMF-vetoinen operaatio vain viimeinen, epätoivoinen ja heikko yritys siihen suuntaan? Vastustus globalisaatiota kohtaan on kasvanut huippuunsa viime vuosina, ja koko ajan nousee esiin entistä yksityiskohtaisempaa tietoa näiden pyrkimysten todellisesta luonteesta: totalitäärinen koko maailman kattava diktatuuri. Lopputuloksena maailma, joka olisi pahempi kuin yksikään dystopinen painajainen, jonka kirjallisuus tai elokuvataide on tähän mennessä onnistunut synnyttämään.

Yksi näkemys viruksen hyödyntämisestä globaalin diktatuurin pystyttämisessä

GLOBALISAATIO ON vähintäänkin käännekohdassa nyt. Toisaalta tarvitaan kriisejä jotta kyettäisiin perustelemaan ikäväntuntuiset toimenpiteet kansoille, mutta toisaalta kriisinhallinta on käynyt työlääksi ja arvaamattomaksi. On kuin jokin näkymätön ja entuudestaan tuntematon tekijä X olisi astunut näyttämölle. Ja globalismi epäröi. Se ei kykene enää toimimaan entisellä varmuudella, ja haparoi nyt pimeässä, toivoen parasta. Varma resepti tuhoon — vai oletteko samaa mieltä sen vanhan sanonnan kanssa joka yritti vakuuttaa, että ”tuurilla ne isotkin laivat seilaavat”. Jotenkin niinhän se meni?

Mutta maailma ei seilaa tuurilla. Pelkästään se seikka, että käytännössä globalismia vastaan on noustu menestyksekkäästi asein sekä Ukrainassa että Syyriassa, viittaa siihen että asiat eivät enää etene käsikirjoituksen mukaan.

Ehkä onkin niin, että että todistamme juuri nyt globalismin joutsenlaulua? Sillä mikäli tämä yritys ei onnistu, niin maailma muuttuu väistämättömästi ja hyvin todennäköisesti globalismi on sen jälkeen menettänyt pelinsä. Ja kaikki tulee valoon, myös suuren yleisön tietoisuuteen. Vaihtoehtomedioista tuleekin valtavirtaa ja kansallismieliset ”diktaattorit” alkavat hallita kansoja, tällä kertaa näiden parhaaksi.

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että koronan torjunnan keinoja on selvästi yritetty yhtenäistää kansainvälisesti. Nyt näyttäisikin siltä, että kriisin myötä pyrittäisiin mahdollisesti synnyttämään jälleen jokin ylikansallinen instituutio — ei niinkään taistelemaan itse virusta vastaan, vaan kasvattamaan globaalin vallan otetta kansakunnista entisestään. Siksi tämä ylikierroksilla käyvä, likimain hysteerinen, medianarratiivi. Kansoja pyritään alistamaan entistä suuremmassa määrin yhteisen narratiivin, kerronnan, kautta. Aivan kuten pikkulapsia, joita pelotellaan mörkötarinoilla, jotta nämä käyttäytyisivät toivotulla tavalla.

Mutta en usko, että globalistit onnistuvat kaikessa tässä. Heidän hetkensä on mennyt, eikä palaa, niin syvän arven on globalismi jättänyt maailman sieluun.

Onko tässä Trumpin ja Putinin puhelinkeskustelussa jo pientä esimakua tulevasta maailmasta? Maailmasta, jossa kansakunnat tekevät aitoa yhteistyötä omista lähtökohdistaan käsin. Ovatko vahvistunut Venäjä ja toisaalta heikentynyt Yhdysvallat edelleenkin riittävän vahvoja kulkemaan omaa tietään ja tarvittaessa ohittamaan kansainväliset instituutiot? Ja siten torjumaan globaalin narratiivin.

Iso kysymys juuri nyt. Vaikka Venäjän osalta näyttäisi siltä, että Kreml on yhdenmukaistanut toimiaan länsivaltojen kanssa viruksen torjunnan osalta, en silti päättelisi siitä että Venäjä on asettumassa globaaliin ruotuun. Kremlin toimintatavat ovat tarjonneet Lännelle aikamoisia (ikäviä) yllätyksiä viime vuosina, ja arvioin, että sen suhteen ei mikään ole muuttunut.

Kommentti

Globalistien kaavailemasta ylikansallisesta hallinnosta irtautumisen merkkejä on ollut nähtävillä niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin. Kiina perusti oman kehityspankkinsa AIIB:in (Asian Infrastructure Investment Bank), johon on otettu myös muita maita. AIIB:in avulla pyritään irti dollarimonopolista ja rahoittamaan alueellisia kehityshankkeita Aasiassa. BRICS-maat — joihin Kiinakin kuuluu — perustivat myös Uuden kehityspankin (NDB, New Development Bank) vahvistamaan pyrkimystä kohti moninapaista rahoitus- ja valuuttajärjestelmää. Venäjä on kehittänyt oman, länsimaista SWIFT-clearingjärjestelmää vastaavan SPFS-järjestelmän varmistaakseen sen, että ei kärsi liikaa hankaluutta mikäli se taloussodankäynnin aikana suljettaisiin SWIFT:in ulkopuolelle, ja saman se on tehnyt internet-järjestelmiensä kanssa.

SWIFT on Belgiaan rekisteröity yritys, jonka ylläpitämässä järjestelmässä pankit viestivät keskinäisistä rahansiirroista ja vientisopimuksista. SWIFT myös ylläpitää rekisteriä taloussodankäynnissä käytetyistä pakotelistoista. Edward Snowdenin sekä The Shadow Brokers -hakkeriryhmän julkaisemien tietojen perusteella Yhdysvaltain kansallisella turvallisuusvirastolla NSA:lla on ollut pääsy SWIFTin turvallisina markkinoimiin järjestelmiin. Kiina ja Intia ovat ottaneet Venäjän järjestelmän käyttöön. Yhdysvallat puolestaan on Trumpin kaudella irtautunut Paris Accord -ilmastosopimuksesta sekä hylännyt ”vapaakauppasopimus” TPP:n. Trump on myös ottanut etäisyyttä Euroopan unioniin ja Nato-yhteistyöhön.

”Suuruuden ekonomiaan” uskovat ovat saaneet nähdä useiden erilaisten, valtioiden itsenäisyyteen tähtäävien hankkeiden lähteneen käyntiin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Ehkä se kehityskulku nähdään vielä Euroopassakin.

Riikka Söyring

Artikkelikuva: Ahti Valkeapää

84 KOMMENTTIA

 1. Hieno ja toivoa antava artikkeli joka rakentuu nyt meneillään olevien tosiasioiden pohjalle. Ei siis vain pelkkä utopia jostain paremmasta.
  Maailma on nyt pahassa kaaoksessa jonka oma maamme joutuu jakamaan ja jonka seuraukset kestämään. Nyt jos koska tarvitaan tekoja,

  Tietty kansalaisryhmä on koonnut voimansa tarkoituksenaan vaikuttaa Suomen pelastumiseen maan lopulliselta raunioitumiselta.
  Adressi: Suomi on pelastettava täydelliseltä tuholta! Saatavina: https://www.adressit.com/suomi_on_pelastettava_taydelliselta_tuholta?s=69785530
  Suomi on pelastettava täydelliseltä tuholta!
  Suomi on hätätilassa eikä se tule selviämään tulossa olevassa talouskriisissä, koronaepidemian aiheuttaman konkurssiaallon pahentaessa tilannetta, perustuslaissa säädetyistä velvoitteistaan.
  Tällaisessa Force Majeure -tilanteessa valtionjohdon velvollisuus on ryhtyä turvaamaan Suomen edut ja sen kansalaisten elinolot.
  Seuraavat pelastustoimet ovat välttämättömiä ja toimeenpantavissa välittömästi:
  jatkuu täällä:
  http://www.magneettimedia.com/suomi-on-pelastettava-taydelliselta-tuholta/

 2. > tämä IMF-vetoinen operaatio

  Myös YK on vahvasti kuviossa mukana. António Guterres, YK:n pääsihteeri ehdotti käsikirjoituksen mukaisesti, että YK:lle on maksettava veroa vähintään 10% globaalista bruttokansantuotteesta. YK tarvitaan siksi, että monet valtiot saadaan sen avulla narrattua mukaa ilman, että tarvitsee ampua laukaustakaan.

  Demokratian ongelma on, että se valitsee johtajiksi mahdollisimman keskinkertaisia ihmisiä. Niinpä johtajamme ovat samanlaisia hysteerisiä ja päättömästi poukkoilevia laumasieluja kuin kansakin. Lohtuna voi tietysti mainita, että niin on tuo “NWO eliittikin”.

 3. On January 30th 2020, the World Health Organization (WHO) declared a Public Health Emergency of International Concern (PHEIC) in relation to China’s novel coronavirus (2019-nCoV) categorized as a viral pneumonia. The virus outbreak was centred in Wuhan, a city in Eastern China with a population in excess of 11 million. – In the week prior to January 30th decision, the WHO Emergency Committee “expressed divergent views”. There were visible divisions within the Committee. On January 30th, a far-reaching decision was taken without the support of expert opinion at a time when the coronavirus outbreak was limited to Mainland China. – There were 150 confirmed cases outside China, when the decision was taken. 6 in the United States, 3 in Canada, 2 in the UK, etc. – 150 confirmed cases over a population of 6.4 billion (World population of 7.8 billion minus China’s 1-4 billion). – What was the risk of being infected? Virtually zero.

  (…) there is a good likelihood that the virus did not come from China but it could well have originated in the United States. It is a talking point in China at this very moment because the spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs – and the Chinese don’t actually improvise in the same way as Americans their foreign policy stance – but when they’re commenting on the CDC Director Dr. Robert Redfield they say, well, you know, this kind of information has to be explained. If the US reported 34 million cases of influenza that’s – I think he’s exaggerating but that’s what he says – I’m talking about the representative from the Ministry of Foreign Affairs. I think it’s more like 15 million – but in any event, he then concludes and says, please tell us how many are related to COVID-19. That is a tweet – the Chinese also adopted tweets. – What the Director Robert Redfield has admitted is that seemingly some people who have died from influenza could have been tested positive for the coronavirus. So this has opened up Pandora’s Box, so to speak, because the consensus in China is that the virus was not made in China; it was made in America. – It remains to be fully assessed and so on, but it changes the rhetoric. It also changes China’s geopolitical position. China is now at the stage where the pandemic is almost over. I think in a matter of a couple of weeks they’re going to go back to normal life throughout the country, and then they also are now going to acknowledge that the possibility is that this virus did not originate in China.

  (COVID-19 Coronavirus: The Crisis by Prof Michel Chossudovsky and Bonnie Faulkner
  27.3.2020)

 4. Hyvä otsikko-kysymys Ahti Valkeapäältä. Artikkelin aiheeseen – globalisaatioon – liittyen voisin tietysti heittää vastakysymyksen; mitä pahaa yhdessä maailmanlaajuisessa järjestelmässä voisi oikeudenmukaisesti toteutettuna olla? Mielestäni ei mitään, pikemminkin päinvastoin, mutta se riippuu tietysti siitä kuka/mikä/millainen entiteetti on uuden järjestelmän ohjaksissa. Mikäli siellä on yhtenäinen maailmankansa ja sitä myötä yhtenäinen viisaus (uusi aika) – järjestelmä saattaisi hyvinkin olla todellinen onnen ja vaurauden lähde. Ymmärrän silti vallan hyvin kirjoittajan näkemyksiä, ja tuoltahan globalisaation pelot/vaihtoehdot/seuraukset päältä päin näyttää. Kannattaa kuitenkin uppoutua pintaa syvemmälle, sillä jos valheiden verkkoa jaksaa vähän raaputtaa, esille tulee toisenlainen kuva.

  Ensinnäkin MAAILMANHALLITUS on jo puikoissa – ja parhaat salaseura-kaverit; Trump ja imposter Putin sitä varmuudella palvelevat. Sen lisäksi oppositio siinä muodossa kuin se tänäpäivänä ymmärretään, on osa demokratiaa ja juuri siksi tätä ”itä vastaan länsi” valhetta niin tehokkaasti ylläpidetään. Menossa oleva petoksen kaava toimii jatkuvalla ’sota – jälleenrakennus’ periaatteella, eli maailmanhallituksen toinen käsi tuhoaa ja toinen rakentaa, ja juuri siihen ikiliikkujaan ihmisoikeus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt perustuvat.

  Elämä on – THE GREAT DECEPTION – joten on hyvä pitää mielessä se, että yksikään huono puu ei tee hyvää hedelmää. Mikä siis on tämän tökerösti rakennetun/toteutetun coronahysterian perimmäinen agenda? Kuten tiedämme, Trump on hokenut jatkuvasti iskulausetta FAKE NEWS ja kehunut Puttea vuolaasti kuinka ”fantastic and wonderful person” hän on. Miksi? Miksi tämä ”best friend” meininki ja miksi 33:en asteen vapaamuurari Trump kertoo meille TOTUUDEN siitä, että – hänen isäntänsä hallitsema – media kertoo meille valheita? Tämän lisäksi Trumpin ympärillä oleva USAn poliittinen eliitti MUKA vastustaa istuvaa presidenttiä…. REALLY ? Sanoin ”muka” koska menossa on näytelmä – kaikki mitä he julkisuudessa tekevät on poliittista näytelmää tämä coronahysteria mukaanlukien.

  Olisin typerä jos väittäisin, ettei oikeaa NWO-vastustusta ole, koska sitä on massiivisesti, mutta todellisia vastustajia et valemedian tuutista löydä. Todellisilla vastustajilla tarkoitan heitä harvoja, jotka eivät keskity niinkään siihen mitä tapahtuu, vaan kysyvät MIKSI näin tapahtuu? He ovat tutkineet ihmiskunnan OIKEAA HISTORIAA, ja vallassa olevien ihmisten koulutusta, poliittisia kytköksiä ja taustoja, ja onnistuneet tunnistamaan käärmeen pään. Koulukirjoista et oikeaa historiaa tietysti tavoita, peruskoulut ja yliopistot edustavat ihmisten aivopesua. Oppositio, eli se mikä valemediassa on leimattu vastustajaksi, edustaa pääosaltaan valeoppositiota, joten sen edustajat kertovat meille mitä isäntä käskee olipa se sitten totta tai valetta, ja useinmiten molempia.

  Mitä on siis edessämme…. kuinka kansallisvaltioiden tuhoamis-suunnitelma maailmanhallituksen alaisuudessa jatkuu? Tuleeko tähän massiiviseen pelon lietsontaan vaaksan mittainen tauko ja mustat uutiset muuttuvat pian poutapilvien valkoisiksi? Lupaako eri valtioiden hallitukset elvyttää kaiken sen, mitä ”ihmisten suojelemisen nimissä” coronan vuoksi tuhoutui… kertovatko he meille että kaikki on hyvin? Jatkaako valemedia viruspelon ylläpitämistä ja saa ihmiset ottamaan rokotuksen heidän omaksi ja lähimmäistensä turvaksi? Onnistuuko maailmanhallitus saamaan aikaan TAAS KERRAN sotilaallisen konfliktin, joka luonnollisesti toisi mukanaan lisää jännitteitä, pelkoa ja kaaosta? Tuleeko idästä länteen kaikumaan ”rauha, rauha, ei mitään hätää”… iskeekö ihmiskuntaan uusi virus, sellainen jota ei ole ennen nähty? Kasvaako köyhyys, nälänhätä, kuolema, sairaudet, sisällissodat, anarkia ja kaaos maailmanlaajuisesti? Ja koska maailmanhallituksen perimmäinen agenda on: GOOD BYE OLD WORLD / HELLO NEW ONE, lopuksi kaikkein tärkein: nouseeko kansat omien valtioidensa poliittista johtoa/eliittiä vastaan? Toisin sanoen, ovatko valtioiden korkeimmat virkamiehet kompastumassa parhaillaan maailmanhallituksen virittämään ansaan ja kansan viha tulee kohdistumaan totuuden valjetessa omiin johtajiin?

 5. Kaikki tiet vievät Moskovaan. Saudiprinssin pää pysyy hartioilla 85$, Yhdysvaltain liuskeöljy pysyy pinnalla 50$ hintaisella öljyllä. Venäjälle riittää 20$ hintainen öljy. Nyt on jo puhuttu negatiivisista hinnoista preerialla, kun varastot tulvivat. Tämän dollaripohjaisen kaupan ylle on rakennettu finanssihimmeli ja kaupan arvon lähetessä nollaa, niin käy myös finansseille. Katseet kääntyvät Putinin, jolla on käsissä värisuora. Kaikki tarvitsevat kalliimpaa öljyä, mutta hinnan määrää Venäjä. Venäjä voi vaatia mitä vain. Nordstream 2, sanktiot, terroristien tukeminen Lähi-Idässä… Vanäjän voi vaikuttaa jopa Yhdysvaltojen vaaleihin:)

 6. Kyllä globalistit onnistuvat, sillä heidän päävastustajansa eli kansallismieliset ovat aivan uskomattoman tyhmää ja petollista väkeä. Suomessa tyhmyys tiivistyy perussuomalaisessa puolueessa, mutta jopa sen ulkopuolella ei pystytä hahmottamaan, kuinka ikiaikaista NWO-suunnitelmaa runnotaan nyt valheen ja median paisuttelun ja paniikinlietsonnan avulla läpi. Kotiläksyjä ei ole vaivauduttu tekemään ja kaikki aika ja energia kuluu pikkupolitikointiin ja haaveiluun siitä, että kulmakunnat puhdistetaan ”neekereistä” ikäänkuin ne olisivat nyt kaappaamassa vallan.

  Globalistit saavat nyt karjalaumansa ja siihen lyödyksi leimansa ja korvamerkkinsä. Suomalaisen karjan merkintä EU-korvamerkeillä on kuin ennakkokuva tästä prosessista. Kerrotaan, että eräs suomalainen maanviljelijä ei suostunut karjansa merkintään ja viranomaiset tulivat poliisin avustamina ja veivät koko karjan hävitettäväksi. Ne eivät leiki eivätkä ota huomioon minkäänlaisia erivapauksia tai inhimillisiä näkökohtia pakottaessaan kaikki tahtonsa alle. Järjellisiä perusteita toiminnalle ei ole, moraalisista nyt puhumattakaan, mutta usein vaivaudutaan laatimaan jonkinlainen selitys, miksi pitää toimia juuri näin ja alistua keskusjohtoiseen tyranniaan. Tätä voidaan toistaa kansalle massamedian kautta ja sitten ne hokevat ja läksyttävät sitä toisilleen. Tyrannia tulee oleman raudanluja, murhaavin ja tappavin ikinä ja kansallismieliset Suomessa ovat sen ansainneet.

 7. @Truth_hunter 3.4.2020 at 20:19
  ”Tietty kansalaisryhmä on koonnut voimansa tarkoituksenaan vaikuttaa Suomen pelastumiseen…”

  Tietty ryhmä maailmassa on myös koonnut voimansa ja saanut tämän kaaoksen aikaan joka nyt vallitsee maailmassa.
  Voi vain ihmetellä miten niin pieni määrä ihmisiä on voinut saada Amerikan alla olevan linkin artikkelissa kuvatun kaltaisen irrationaalisen pelkotilan valtaan ilman ettei maassa ole syntynyt sitä haastavaa vahvaa vastavoimaa. Ihan kuin höyhensarjan mies olisi tyrmännyt raskaan sarjan mestarin.

  Luin juuri mielenkiintoisen George Mackenzie artikkelin joka kertoo tilanteesta Amerikassa: Semitophobia
  En ymmärtänyt otsikkoa heti ja luulin että siinä on painovirhe mutta kun aloin lukemaan niin sanottiin että ‘Anti-semitism’ is almost thoroughly suppressed by Semitophobia. … Small pockets of people may express some ‘anti-semitism’ among themselves in private where it is relatively safe, but few dare publicly where they might be overheard.
  The greatest mass fear in the US is not Islamophobia. It’s not homophobia. It’s not even xenophobia. It’s Semitophobia. Fear of the Jewish Power Cabal.
  No other group comes close at provoking as much fear in almost the entirety of the population as Jews. ….
  **—Semitofobia on lähes täysin tukahduttanut antisemitismin. … jotkut voivat ilmaista ”antisemitismiä” keskenään yksityisesti, kun se on suhteellisen turvallista, mutta harvat uskaltavat julkisesti, missä he saattavat tulla kuulluiksi.
  USA: n suurin massapelko ei ole islamofobia. Se ei ole homofobia. Se ei ole edes muukalaisviha. Se on semitofobia. Juutalaisten Valta-Juntan pelko. Kukaan muu ryhmä melkein koko väestöstä ei pääse lähellekään juutalaisia pelon provosoinnissa …
  Semitophobia has been made strong in America and around the world today, but the human drive for truth and justice can be stronger. As the grotesque excesses of Jewish Power in America grow worse, so too does the will to overcome Semitophobia and stand up and speak out.
  ….. Surely the Power Jews will go too far at some point, and White Gentiles in America will react. It has happened in Europe 109 times before. But so did Jewish Soviet Communism for almost 75 years of mass horror.
  It may be either Semitophobia forever or America 110.
  So let’s recall a harmless and useful joke from a more innocent honest time:

  “An ‘anti-semite’ is someone who dislikes Jews more than is absolutely necessary.” (Source unknown. Possibly printed in Hungary in the 1960, and an original variant in the US in 1939)
  If we don’t at least dislike such Jews as Epstein, Soros, Adelson, Netanyahu and many others, and say so, then we don’t deserve to preserve our people. Break though Semitophobia and join the rising tide of voices confronting Jewish power. It is the honorable and decent thing to do.
  Näihin sanoihin päättää George Mackenzie artikkelinsa jota Andrea Ostrov Letania kommentoi toteamalla että ” ‘Semitophobia’ is such that US is Semitophilic or Philosemitic”.

  ——mitenkähän meillä ja EU:ssa … ketä tai mitä pelätään eniten? ja miksi pelätään ja voiko tämä pelko ilmetä epäsuorasti tai masokistisin ja irrationaalisin piirtein kuten Jobin jumalanpelko jossa kaikki mitä tapahtuu on aina vain kohtaloa (Jopinpostia*), ylhäältä käsin niin tarkoitettukin tapahtuvaksi … eikä anna aihetta minkään tarkistamiseen tai muuttamiseen toiseksi…?
  https://www.theoccidentalobserver.net/2020/04/02/semitophobia/

  * Kun Saatana väitti Jumalalle, että Jobin jumalisuus perustuu vain maalliseen hyvään, Jumala antoi Saatanalle luvan koetella Jobia. Niinpä Job sai vähän väliä kuulla sanansaattajiltaan huonoja uutisia, miten hän menetti vähä vähältä koko omaisuutensa ja lopulta perheensäkin.
  Kaikki tämä pani Jobin uskon koetukselle, hän piti pitkiä kärsimyspuheita, toivoi kuolevansa ja menetti välillä jo uskonsakin oikeamieliseen Jumalaan. Koettelemus johti kaksinpuheluun Jumalan kanssa – ja katumukseen. Hänen rukouksensa kuultiin ja tarina päättyy siihen, että Herra siunasi Jobin loppuelämän hyvin runsaasti kaikella hyvällä.

  • Tuo Jobiin liittyvä tarina kaipaa vähän selvennystä
   Jumala-Saatana dualismi on luku sinänsä. Toisille se on totuus mutta minulle ei ole olemassa erillistä ulkopuolista Saatanaa (Pimeys) ja Jumalaa (Valo, aurinko) vaan molemmat ovat ihmistä ja elämää liikuttavia ja hallitsevia voimia.
   Freud puhui Eroksesta ja Thanatoksesta, elämän – ja kuolemanvietistä.
   Toisia hallitsee enemmän elämänvietti ja toisia kuoleman tai tuhon vietti, aggressio. Molemmilla on biologinen perusta.
   Monikaan ei tiedä ettei Juutalaisuus (Hebrew Bibel) tunne kuoleman jälkeistä elämää. Eikä ole erillistä sielua. Elämä jatkuu vain jälkeläisten kautta.

   • Tuo ylläoleva synnytti ajatuksen juutalaisesta materialismista
    Jos ei ole tuonpuoleista paratiisia niin pitää keskittyä ja panostaa vain tämänpuoleiseen. Sekö selittää kapitalismin synnyn?
    Miksi ei. Kun mistään ei voi nauttia myöhemmin niin on otettava kaikki irti täällä ja silloin ahneus yllättää tai ei ole tarvetta tai pakkoa hillitä ’himojaan’ mitä ne sitten ovatkin.

    Vai olisiko toisin päin? Kun on jo biologisesti ahne ja itsekäs ja kyvytön hillitsemään omaa hedonismia niin pitää luoda uskonto joka kieltää tuonpuoleisen … ja varsinkin sellaisen jossa on oma helvetti sille joka on ollut ahne ja himojensa vanki maan päällä?
    Jeesus opetti: älkää kootko aarteita maan päälle… Ei ihme että fariseukset panivat hänet ristille ja alkoivat vainota ja tuhota häneen uskovia.
    Ja vaino jatkuu yhä.

   • ”… ettei Juutalaisuus (Hebrew Bibel) tunne kuoleman jälkeistä elämää. Eikä ole erillistä sielua. ”

    Tässäkin – ei vain jumalakuvassaan (Yahweh) – juutalaisuus eroaa Rousseau’n ns. natural religion’sta,
    https://www.unz.com/article/enshrining-god-in-the-constitution-robespierres-great-idea/#natural-religion

    Enshrining God in the Constitution: Robespierre’s Great Idea
    LAURENT GUYÉNOT
    I believe that modern atheism is, to a great extent, a reaction to the disgusting character presented as “God” in the Old Testament. Yahweh’s obscenity has ultimately ruined God’s reputation.
    Voltaire, that old anti-Semite, ridiculed Christianity by quoting almost exclusively the Old Testament. Still today, Darwinian high priest Richard Dawkins can only make his atheism sound plausible by first professing, correctly:

    “The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”[1]

    In his speech on “the relations of religious and moral ideas with republican principles,” read at the Convention six weeks before his death, Robespierre said:

    “I know of nothing so close to atheism as the religion that [the priests] have made: by disfiguring the Supreme Being, they have destroyed him as much as it was in them; […] the priests created a god in their image; they made him jealous, temperamental, greedy, cruel, relentless.”
    https://www.unz.com/article/enshrining-god-in-the-constitution-robespierres-great-idea/

   • Tämä sopii yhteen Freudin kin käsitysten kanssa:
    (Makow comment- God is the Moral Intelligence behind creation, synonymous with spiritual ideals like love, truth, goodness, justice and beauty. The point of religion is to discern and obey His Plan. Therefore, to say there is no God, or he is unknowable is half-way to Satanism. To usurp God’s place, as Masonic Jewry is doing, is arrant Satanism.)
    —- Jumala on luova älyllinen ja henkinen voima, ei mikään erillinen olento joka puuttuisi maailman asioihin.
    Hän vaikuttaa meissä olevan hyvyyden, totuuden, oikeudenmukaisuuden ja rakkauden moraalin kautta.

    Uskonnon tehtävä on hyväksyä tämä ja toimia (kuten historian Jeesus) hänen hankettaan edistäen. Asettua tämän yläpuolelle ja jopa itse Jumalaksi kuten sionistit ja vapaamuurarieliitti tekevät on satanismia.

 8. Globalisaatio on käsitteenä vähän kuin nämä muut, demokratia, diktatuuri, sosialismi, jne. Ellei tarkkaan täsmennä mitä tarkoittaa ja ellei huomaa esim. demokratia-korttia heiluttaessa että demokratia esim. Suomessa on vain tyhjä kuori josta sisältö on kadonnut, niin jäädään tyhjän päälle.

  Kyllä ”globalisaatiota” tulee olemaan jatkossakin. Kysymys on vain millaista ja kenen ehdoilla.

  Parempaan kokonaiskuvaan päästään palaamalla Harold McKinderiin, brittiläiseen geopoliitikkoon. McKinder yritti pelastaa britti-imperiumin vaikutusvallan. Tämä ei onnistunut mutta McKinderin pohja-analyysi pätee edelleen. Geopolitiikka on keskeinen tekijä ja sitä USA on aina harjoittanut siitä lähtien kun se otti ylivallan brittien jälkeen.
  Se joka hallitsee Euraasiaa, hallitsee maailmaa, tämä oli McKinderin teesi ja brittien ongelma, koska se pienehkönä merivaltiona ei kykenisi dominanssiaan jatkamaan. Sotien jälkeen USA:lla oli valtava etumatka koska sen teollisuus oli uudistunut, sotavaurioita ei ollut ja dollarista tuli vastoin Keynesin suunnitelmaa maailmanvaluutta. USA:n finanssiteollisuus yhdessä Washingtonin sotakoneiston kanssa yrittää samaa temppua kuin britit. Pitää kiinni saavuttamastaan ylivallasta keinoin millä hyvänsä.

  USA:n ylivalta on kuitenkin heikkenemään päin. Sekin on ”saarivaltio”, ja etenkin itsekeskeisyydessään, vaikkakin edeltäjäänsä isompi. Kun Kiinan nousu alkoi kysyttiin milloin se saavuttaa USA:n. Vastauksena oli hörönaurua, ei milloinkaan. Sitten sanottiin, sadan, viidenkymmenen jne vuoden päästä. Mutta nyt Kiina meni jo ohi. Ja jos katsotaan mistä USA:n BKT koostuu, siellä on sellaisia ”tuottavia” aloja kuten finanssiteollisuus, aseteollisuus, vankiloiden saaristo sekä yli äyräiden paisunut asianajotoiminta ja huippukallis terveydenhuolto.

  USA:n vaikutusvalta on kuitenkin edelleen mittava. USA ”nimittää” käytännössä valtaosan maailman hallituskokoonpanoista. Jos ei pysy ruodussa tulee ongelmia. Kaikki USA:sta riippumattomasti toimivat valtiot ovat tavalla tai toisella sen hampaissa. Ei voi edes pyytää tekemään ajatuskoetta Suomen osalta. Suomi on vajonnut niin syvälle henkisessä riippuvuudessaan että kukaan ei edes villeimmässä mielikuvituksessaan voisi kuvitella Suomeen hallitusta jolla olisi itsenäinen mielipide ja joka uskaltaisi haastaa USA:ta sen rikkomuksista tai toimia niitä vastaan.

  Johtuen kuitenkin siitä, että Aasian kasvua ja kehitystä ei voi enää pysäyttää, USA:n dominanssi murenee. Olisi edullista jos se tapahtuisi pihinän säestyksellä mieluummin kuin rysähdyksen. Villi arvaus voisi olla, että vähitellen alkaa Afrikan nousu. Sitä Euroopan kannattaisi tukea koska se olisi molemmille edullista.

  Hieman kärjistäen siis, ”globalisaatio” ei ole se ongelma, globalisaatio USA:n ehdoilla on. Tähän liityvät nämä ”maailmanhallitus” -hankkeet. Pyritään kasvattamaan ylikansallista päätöksentekoa. Mutta jos kurkistetaan kuka siellä vetää naruista, niin Setä Samulihan se siellä. Mutta eihän näitä hankkeita voitaisi myydä jos sanottaisiin, että ne ovat USA:n luomia. Siivelle mahtuvat tietysti muutkin finanssipiirit, etenkin läntiset.

  • ”… USA:n vaikutusvalta on kuitenkin edelleen mittava. USA ”nimittää” käytännössä valtaosan maailman hallituskokoonpanoista … Mutta jos kurkistetaan kuka siellä vetää naruista, niin Setä Samulihan se siellä.”
   Näin on ollut ja yhä on.
   Mutta kuka pitää Setä Samulin ruodussa tai kuka tuo setä lopulta on onkin jo eri asia.
   Me puhumme Usasta ikäänkuin se olisi amerikkalaisten ohjaama maa tai että sen ohjaksissa olisivat oman maan miehet.
   No, tavallaan tietysti ovatkin koska asuvat maassa ja ovat sinne aikoinaan muuttaneet tai paenneet eri puolilta maailmaa. Se on monikansallinen maa, tavallaan isänmaattomien maa, ja sikäli erilainen kuin esim. Euroopan maat joissa on pitemmän ajan ollut pysyvä kantaväestö.
   Mutta nyt Usassa on suuri määrä väkeä joilla on kaksoiskansalaisuus ja he ovat pääosin juutalaisia. Kumpaa Herraa he palvelevat?
   Mikä on lopulta heidän oma maa tai kotimaa?

   Linkin Semitophobia artikkeli josta yksi kommentti alla valottaa kuka USA:ta todellisuudessa hallitsee ja on vastuussa maan politiikasta maailmalla.
   Tilanne maassa on paljolti sama kuin NL:n kohdalla aikoinaan ja mihin suuntaan Eurooppaakin viedään.
   https://www.theoccidentalobserver.net/2020/04/02/semitophobia/

   To see the absolute adoration and power Jews enjoy in the West, one only has to view Netanyahu’s speech before Congress where he was interrupted by ecstatic applause 39 times. 23 of these were standing ovations.
   A sight to behold that the likes of Stalin and Kim Jong-un would have been thrilled to receive.
   https://www.youtube.com/watch?v=0KMVhb57RqI
   ——-
   ”Hieman kärjistäen siis, ”globalisaatio” ei ole se ongelma, globalisaatio USA:n ehdoilla on….”
   Voisi myös sanoa että globalisaatio sionismin ehdoilla on. On tärkeää mainita kuka tai mikä taho kutakin maata tai toimintaa ohjaa koska sionisteilla on taipumus kätkeä itsensä ja likaiset puuhansa kansalta ja toimia salaa kulissien takana. Ja heidän ’yksityistämä’ valtamedia on heidän korvaamattoman suurena tukenaan.
   Why It Is Polite to Mention When a Public Figure Is Jewish
   Friedrich Forste
   https://russia-insider.com/en/why-it-polite-mention-when-public-figure-jewish/ri26129
   ——–
   ” Jos ei pysy ruodussa tulee ongelmia…”
   Niinpä. Niin kävi Islannillekin. Pieni ote ylemmästä Semitophobia artikkelin linkistä:
   Entire nations are subject to Semitophobia. It goes without saying that Germany is completely prostrate to Semitophobia, ….
   Iceland was not so staunch. It proposed a law making circumcision of minors illegal, subject to up to 6 years in prison, citing the UN convention on the rights of the child and an earlier Icelandic law outlawing female circumcision. Jewish Power around the world, including in the US Congress, expressed outrage, and indirectly threatened boycott of Iceland’s essential tourism industry among other threats, such as association with ‘anti-semites’ and ‘neo-nazis’. Even though the bill had strong support among most of Iceland’s 336,000 population, of which only an estimated 250 were Jews, and most likely would have passed otherwise, the government’s own judiciary committee advised against passage, and Iceland’s parliament dropped the bill, celebrated in Jewish media. Unfortunately but understandably, Iceland caved to Semitophobia.
   Though more can be named, yet they are relatively few. All have faced hardships for overcoming Semitophobia and confronting Jewish Power. They suffer hardships in their own families, communities, work places, online and in real life. They feel Semitophobia, but do it anyway. These are also real heroes of our times.

 9. Kiitos, Ahti Valkeapää. Olet kirjoittanut tekstiä, joka on saanut aikaan liikettä, liikettä päiden sisällä. Siis pohdiskelua, ajattelua. Asiasi onkin mitä tärkein, ja kommentoijat osoittavat, että alamme olla ’asian ytimessä’.
  #
  Ahti Valkeapään kirjoitus herättää uteliaisuutta kirjoittajan henkilö ja henkilöhistoriaa kohtaan. Kuka on kysymyksessä? Tämä koskee tietysti myös kommentoijia. Vastausta emme ilmeisesti milloinkaan saa, koska VV pitää sinnikäästi linjastaan sallimalla nimimemerkit. Olen (useampaan kertaan) ehdottanut muutosta, mutta toistaiseksi (ja ilmeisesti ainaiseksi?) huonolla menestyksellä. Olen ajatellut, että demokratiassa (vaikkakin epätäydellisessä) jokaisella olisi rohkeutta esiintyä omalla nimellään. Mutta koska niin ei tapahdu, osoittanee, ettei ’demokratiamme’ ole todellakaan valmis?

  Tuo oli pitkä aasinsilta omaan koskaan toteutumattomaan toiveeseeni saada tietää enemmän kirjoittajista. Ajattelen jotenkin niin, että kirjoittajat ovat – kenties monessakin tapauksessa – ihmisiä, jotka eivät ole kovinkaan tyytyväisiä valtamediamme antiin. Eli olisi jännittävää saada tietää, millaiset ihmiset valitsevat vaihtoehtomedian.

  Toisaalta, mitäpä sitä sen enempää pohtimaan. Tärkeintä on sananvapaus ja se tosiseikka, että maassamme on vielä ihmisiä, jotka eivät tyydy valtamedian antiin ja jotka haluavat itse ilmaista oman mielipoiteensä ja mahdollisesti vaikuttaa myös itsensä ulkopuoliseen maailmaan. Itse asiassa, tärkeintähän onkin se, että meillä (kiitos mm. ja ehkäpä juuri nimenomaan VV:n) on etuoikeus nauttia ihan aidosta sananvapaudesta?
  #
  Jan Nybondas tuo kiinnostavassa kommentissaan esiin käsitteiden määrittelyn tärkeyden. Hän ottaa esimerkiksi erityisesti globalisaation. Hän on oikealla asialla. Itselleni on jäänyt epäselväksi (en ole kaikkia tekstejä tai kommentteja lukenut),, miten Jan Nybondas itse globalisaation määrittelee.

  Itse ajattelen, että saattaa olla sellaista globalisaatiota, joka on – ikään kuin välttämättömyyden pakosta – välttämätöntä. Mutta ehkäpä kaikki se globalisaatio, jossa tänään elämme, ei ole välttämätöntä? Vai ajattelenko liiaksi à la Montesquieu. (Hän kuului jälkinuoruuteni ihanteisiin. Jännittävä mies. Peri paljon ja käytti varallisuuttaan muidenkin hyödyksi. Kiersi maailmaa ja uurasti – muistaakseni 17 vuodessa – kokoon mestariteoksensa ’Lakien henki’. Ajattelen hänen tavoittaneen jotakin varsin olennaista. Jotakin sellaista, jonka aikamme unionisti ovat tieten tai tietämättömyydestä unohtaneet.

  • Globalisaatiota pitää mielestäni tarkastella historiallisesti ja konkretiassaan. En tiedä tuleeko se saksalaisesta klassisesta filosofiasta, että pyritään niin kernaasti määrittelemään asioita sellaisina kuin me halauasimme ne nähdä, yleensä ja ideaalimalleina.
   Globalisaatiolla on kuitenkin perustansa ja edellytyksensä ja ne liittyvät teknologian kehitykseen. Se on tehnyt mahdolliseksi tiivistää maapallon maiden välisiä suhteita huomattavan läheisiksi. Historialliset lähtökohdat ovat kuitenkin tehneet prosessista sellaisen, että länsimaat tukeuten saavuttamaansa ylivaltaan ovat pyrkineet hyötymään siitä muiden kustannuksella. Globalisaation alkutahdit lyötiin etenkin 1800-luvulla jolloin siirtomaavallat olivat vahvasti niskan päällä. 1990-luvulla USA:ssa julistettiin historian loppua ja 2000-luku piti olla USA:n vuosisata.

   Nimenomaan teknologian jatkuva nopea kehitys tulee luullakseni säilyttämään kiinnostuksen laajaan kansainväliseen kanssakäymiseen. Mutta Kiina ja muut Aasian maat ovat osoittaneet, että he eivät suostu Lännen käskyläisiksi. Heidän nopea kehityksensä myös antaa heidän kannalleen pontta. Mutta tämä ei tarkoita etteikö edessä olisi paljon valintatilanteita, jossa globalisaation suuntaa ja syvyyttä säädeltäisiin. Ylikansallinen päätöksenteko ei mielestäni ole ratkaisu globalisaation hallintaa ajateltaessa. Sellaisesta mallista puuttuu kontrolli ja sitä ohjaavat viime kädessä rahallisesti vahvat etupiiri-intressit. Parempi olisi vahvistaa kansallista suvereniteettia koska kansallinen valta on ainut jota voidaan vastuullisesti kontrolloida. Muka kaikkien hyväksi toimiva ylikansallinen pakkovalta on vaarallinen utopia. Kansakuntien yhteistoimintaa voidaan parhaiten rakentaa suvereniteetin pohjalta, näinhän se tavallaan on jo YK:nkin peruskirjassa ajateltuna vaikkakaan malli ei ole toteutunut.

   Ennen ratkaisemattomat ristiriidat purettiin aseellisin mittelöin. Se ratkaisumalli alkaa olla poissuljettu koska aseiden tuhovoima ylittää ihmisten ja luonnon kantokyvyn. Nyt pitäisi löytää tie rauhanomaiseen ristriitojen sovitteluun. On hauska kuunnella singaporelaista diplomaattia ja valtiotieteilijää, Kishore Mahbubania. Hän on lännen suuntaan aivan liian ystävällinen koska muuten häneltä evättäisiin puheoikeus. Mutta sanoma on kirkas: Nyt on Lännen vuoro oppia uusille tavoille, jos se kieltäytyy sen kehitys pysähtyy.

  • > toiveeseeni saada tietää
   > enemmän kirjoittajista

   Juuri se, että haluat tietää enemmän, tekee sinusta hyvän tutkivan journalistin. Eivät kaikki halua.

   Luovuus ja uteliaisuus kulkevat käsi kädessä. Ilman uteliaisuutta emme löydä mitään uutta. Toisaalta kyllä olen sitä mieltä, että ihmisen luovuus on tasan nolla. Hän voi kyllä löytää jo olemassa olevia ilmiöitä mutta ei pysty luomaan mitään sellaista, joka ei olisi universumissa jo olemassa.

   > saattaa olla sellaista globalisaatiota,
   > joka on – ikään kuin välttämättömyyden
   > pakosta – välttämätöntä

   Koska siis kaikki, myös tulevaisuus, on jo olemassa universumin sisäpuolella ja elämme juuri tuossa historian jatkumossa, on elämämme ikään kuin “kohtalon sanelema”.

   – Mutta ei aivan.

   Universumi ei rajoitu vain kolmeen ulottuvuuteen vaikka ympärillämme emme kuitenkaan näe useampia. Kun otamme moniulotteisesta “universumista” komiulotteisen projektion, tai vaikkapa projisoimme kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteiselle tasolle, syntyy illuusio ajan olemassa olemisesta.

   – Vaikka tuo kolmiulotteinen kohde, josta heijastamme kuvan kaksiulotteiselle tasolle, on itsessään kiinteä, niin tuo tasopinnalla oleva kuva näyttää ikään kuin muuttuvan, liikkuvan. On syntynyt illuusio ajan kulumisesta!
   – Sama koskee kolmiulotteiselle “pinnalle” projisoitua neliulotteista kohdetta. Se ikään kuin liikkuu. On syntynyt havainto / kokemus ajan kulumisesta.

   Aika on siis vain illuusio, joka on syntynyt havaintomaailmamme ulottuvuuksien rajallisuudesta. Näemme ympärillämme vain kolme ulottuvuutta vaikka niitä on enemmän. Kahdeksan.

   Kuinka ihmisellä sitten voi olla vapaa tahto, jos universumi on moniulotteinen ja kiinteä kokonaisuus?

   Kuvitelkaamme kolmiulotteisen esineen projektio tasopinnalla. Projektio ikään kuin elää sen mukaan kuin mistä suunnasta kuva projisoidaan tai mihin päin tuota tasopintaa liikutetaan suhteessa esineeseen.
   – Tässä on vapaa tahto.
   Voimme ikään kuin kävellä tuon tason pinnalla ja vaikuttaa sen kallistuskulmaan, jonka seurauksena projektio-kuva muuttuu. Voimme siis vaikuttaa siihen suuntaan mihin tulevaisuus kehittyy! mutta emme voi “hyppäyttää” tasoa paikasta toiseen.
   Olemme sidottuja ajan jatkumoon.

   Tämä kommentti jatkuisi teemaan [kirjailijan universaali tehtävä on luoda tulevaisuus](https://laitonlehti.net/2020/03/12/simpsonit-ennustivat-corona-epidemian/comment-page-1/?#comment-35201 ” Jos yksi ja sama kirja saa näitä elämäntehtävän toteuttajia enemmän kuin tietty raja-arvo, tulee kirjan viestistä todellisuutta muutaman kymmenen vuoden päästä.“), mutta siitä toiste.

   – Tämän päivän todellisuus on eilisen tulevaisuutta.

 10. Korona on globalisaation viimeinen yritys tai harjoitus toteuttaa USAn ylivalta maailmassa ja nyt globalistit odottaa että sen kätyrit eri maissa koronan varjolla ottaa totaliristisen vallan kuten Orban Unkarissa ja presidentti Niinistökin lain vastaisesti vaati Suomen johtoon junttaa jonka päämieheksi tietenkin suunnitteli itseään.
  Jos nyt olisi Suomessa persujen ja kokoomustien hallitus niin koronan jälkeen olisi poikkeustilalait jääneet voimaan eduskunnassa hyväksyttämisen tai utvan päätöksen jälkeen.
  Jos tämä on globalistien harjoitus niin Suomessa globalistien vallan haltuunotto tapahtuu jonkin itseaiheutetun kriisin avulla jolloin pannaan poikkeutila voimaan ja perustetaan diktatuurinen vallankaapparien juntta mikä ei poistukaan vallasta kriisin päättymisen jälkeen kun on taivuttanut eduskunnan säätämään poikkeustilalsit pysyviksi.
  Marinin hallitus on jo aloittanut poikkeustilalakien ja -asetusten avulla hallitsemisen eli nyt eletään hetkisen totalirismissa mutta jääkö se pysyväksi tilaksi ja tuleeko Niinistöstä Suomen Orban mikä kyllä Niinistölle vapaamuurarina olisi globalistinen tavoite.
  Suomessa myös salailu jatkuu kun Niinistö valehteli ettei utva ollut käsitellyt jotain koronaan littyvää asiaa mutta joutui sitten myöntämään että valehteli ja joku käsittämätön selitys että utvan uskottavuuden puolesta kuulema oli valehdellut.
  Jokaisessa länsimaa on tällä hetkellä on poikkeustila ja siitä voi olla seurauksena niissä totaliristisen vallan pysyvä lisääntyminen lainsäädännön kautta ja sitä enempi mitä oikeistolaisempi koronan aikainen valtion hallinto on.
  Ehkä globalisaatio etenee vähitellen lainsäädäännön muuttamisen kautta kriisien aikana yksivaltaisempaan suuntaan ja eri maihin tulee vapaamuurarit globalisaation nöyrimpinä palvelijoina yksivaltaisiksi johtajaksi.
  Tämä ei kuitenkaan ole globalistien ensi yritys Suomessakaan vaan sitähän on tapahtunut EUiin liittymisen yhteydessä, 2008 talousromahduksessa ja nyt 2018 alkaneessa talousromahduksessa. Suomelle merkistsee IMFpohjaisten lainojen ottamista mitkä määräävät hyvnivointivaltion viimeisten rippeidenkin alasajon, kansanvallan kapenemisen entisestään sekä suomalaisten yritysten konkursseja ja siirtymistä ulkomaiseen omistukseen ja työtyömyyden rajuun kasvuun.
  Venäjä ja Kiina on ikivanhoina valtioina kuitenkin olleet erossa näistä globalistien tavoitteista ja tyytyvät siihen taloudelliseen toimintaan mitä itsenäisten ja globalististen maiden kanssa voi harjoittaa kuitenkin suojaten globalistien taholta tulevat hyökkäykset omilla järjestelyillään. Muut maat sitten on globalistien ohjauksessa näiden talouskriisien ja niistä seuranneiden velkaantumisten avulla maan sisäisiin asioihin puuttuvilla IMFlainaehdoilla.
  Globalismi on eri maiden kansalaisille paha jo tällaisenaan ja sen hallinta tapahtuu talouskriisien avulla joihin nykyään liittyy myös virusepidemia ja näillä kriiseillä on tarkoitus lisätä globalistien hallitsemissa maissa viranomaisvalvontaa ihmisille, maiden sisäistä eriarvoistumista sekkä ihmisten että alueiden välillä ja talouselämän hallintaa mitkä kaikki Suomessa on toteutunutkin ”kiitettävästi”.

  • ”…voi olla seurauksena niissä totaliristisen vallan pysyvä lisääntyminen lainsäädännön kautta ja sitä enempi mitä oikeistolaisempi koronan aikainen valtion hallinto on.”

   Pessimisti ei pety ja pysyvää vallan keskittämistä on jo tapahtunut. Sitä tapahtuu ainakin talouselämän kaapuun puettuna suuria mega-korporaatioita ja rahoituslaitoksia suosien. Taustalla ovat isot muka-yksityisomisteiset korporaatiot, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä globaalisti ohjeistetun julkisen vallan kanssa. Tavallinen kadunmieskin voi tehdä tästä havaintoja. Mistä muka ilmestyivät kaikkiin kauppoihin pleksilasisuojat ja lattioiden varoitustarrat alta aikayksikön? Jos niitä olisi lähdetty speksaamaan ja tilaamaan toimittajilta hallitusten poikkeustilajulistusten aikaan, niin saisimme odottaa niitä vielä viikkoja. USA:ssa Wal-mart:eissa on jopa lukittuvat pyöröovet, joiden avulla sisääntulevien ja ulosmenevien määrän jaksotus on mahdollista. Kauppaesimerkki on vielä viaton ja paljon pahaenteisemmistäkin ennakkovalmisteluista on kuultu. Kaikenlaiset seurantajärjestelmät ovat jo valmiudessa ja niitä on testailtu esim. Israelin miehittämillä alueilla. Kriisien myötä valtioista pyritään tekemään mega- tai metakorporaatioita, jotka tuottavat muille korporaatioille koulutettua ja indoktrinoitua työvoimaa, infraa, turvallisuutta ja hallinnollisia palveluita. Näitä korporaatiofasistisista yritys-ryppäistä kansalainen ei voi erota, jos sukset menevät ristiin pomojen tai HR-osaston kanssa. BTW, korporaatiofasistinen tuotantomalli on kehitelty sotatalouden oloissa ja tähtää sotatarvikkeiden maksimaaliseen tuotantoon minimaalisilla kuluilla.

   Mitä tulee hallintojen oikeistolaisuuteen tai vasemmistolaisuuteen, niin on erikoista, että Suomessa ja Euroopassa nimenomaan oikeistolaiset olisivat herkimpiä turvautumaan totalitaristisiin otteisiin. USA:ssa tilanne on päinvastainen. Siellä demokraattijohtoiset osavaltiot ovat innokkaimpia drakonisten toimien suhteen, kun taas republikaanijohtoiset empivät. USA:ssa on sellainen perinne, että oikeisto vaalii kansalaisten laajoja ja fundamentaaleja poliittisia vapauksia ja vasemmisto puolestaan ajaa kulttuurimarxismia ja identiteettipolitiikkaan liittyvien arvojen liberalisointia. Nämä kaksi liberalismin muotoa usein virheellisesti sotketaan toisiinsa.

 11. Kiina on vapaan maailmankaupan ja WTO:n keskeinen tukija. Trump aloitti Kiinaa vataan kauppasodan v.2018 tulleineen. Siinä on nyt välirauha ja se on ollut kaikille tappiollista.
  Kiinan v.2013 aloittama Belt and Read investointiohjelma on levinnyt maailmanlaajuiseksi. Etelä-ja Itä-Euroopan sekä Baltian maat ovat liittyneet siihen, mutta ei Suomi lännen kätyrinä.
  Kiina on lähettänyt apua Covid-19 viruksen torjuntaan jo yli sataan maahan. Usa sanoo, että väärin autettu ! Tästä huolimatta Alibaba lähettää hengityskoneita New Yorkin pormestarille tämän pyydettyä hätäapua.

 12. Olisiko Globalismi Yhdysvaltojen imperialismia? Kauppaa pitää käydä Dollareissa (tai sen johdannaisissa kuten Euro) tai jos ei, niin ratsuväki tulee vaihtamaan johtajat, jotka suostuvat dollariorjuuteen. Näin se on mennyt pitkään, mutta nyt Kiina, Venäjä ja Iran muodostavat sellaisen vastavoiman, jonka edessä NATOn sotakone on voimaton. https://www.unz.com/mhudson/the-world-bank-and-imf-2019/

 13. Valeri Pyakinin mukaan Yhdysvaltain valta-asema on ohi. Maailman ohjauskeskukseksi tulee Kiina.
  Virtuoosivirus lienee siis tämän siirtymävaiheen sumuverho.
  Kuinka Eurooppa voisi herätä tässä tilanteessa ottamaan ohjat käsiinsä, on kysymys. Vanhalle mantereelle ei sovi liioiteltu, valheellinen amerikkalainen vapauskäsite, mutta ei myöskään kiinalainen hierarkinen, konfutselainen alistussuhde- mentaliteetti, jossa ihminen on aina vain joukon osa, ei koskaan oma persoona. Ensin pitäisi kansakuntien yksilöityä takaisin toimimaan oman laatunsa pohjalta eli EU:n olisi hajottava ja oma valuutta joka maahan.
  https://fct-altai.ru

  • ”Vanhalle mantereelle ei sovi … kiinalainen hierarkinen, konfutselainen alistussuhde- mentaliteetti, jossa ihminen on aina vain joukon osa, ei koskaan oma persoona…”

   Luulen että suurin syy miksi kulttuurimme ihminen kokee näin eivätkä Kungfutsen ajatukset inspiroi häntä on kulttuurimme narsistisuus ja siihen liittyvä henkinen köyhyys.
   Narsistin on vaikea arvostaa muuta kuin itseään, hän on ikuinen egoisti ja elää omassa yksinäisyydessään jonkinlaisen alistettuna erakkona joka ei tavoittele viisautta ja onnea. Hänellä ei koskaan ole tarpeeksi koska hän on itse tyhjä eikä ylpeytensä takia ole valmis nöyrtymään ja täyttämään sisäistä tyhjiötään koska kokee sellaisen itsensä alentamisena ja alistumisena.

   ”Jos haluat tulla viisaaksi, opi kyseenalaistamaan järkevästi, kuuntelemaan huolellisesti, vastaamaan tyynesti ja olemaan hiljaa kun sinulla ei ole mitään sanottavaa.”

   “Hänellä, joka tietää paljonko on tarpeeksi, on aina paljon.”
   ”Tietty määrä rahaa estää ongelmia; suuri määrä houkuttelee niitä.”
   ”Vain kaikkein suurimmat viisaat ja kaikkein itsepäisimmät typerykset ovat käsittämättömiä.”
   linkistä lisää
   https://mielenihmeet.fi/kungfutsen-ajatukset-perinto-ihmiskunnalle/

   Jos Kiinassa arvostetaan tällaisia ajatuksia esittänyttä viisasta miestä niin hyvällä pohjalla kiinalainen kulttuuri minusta silloin on ja ihmiset enemmän todellisia omia persoonia kuin meidän identiteettinsä kadottaneet ja aivopestyt avuttomat lampaat.

 14. Globalisteista puhuessa pitää ymmärtää myös se, että heitäkin on monenlaisia. Itse rakastan Suomea vaikka asunkin Yhdysvalloissa ja muistan ihmisille sanoa aina, että riippumatta siitä missä asun tulen sydämestäni olemaan aina suomalainen. Siitä huolimatta, olen globalisti, eli en näe valtioiden itsenäisyydellä mitään arvoa, ja kuten olette jo tässä vaiheessa toivottavasti huomanneet, kansallisvaltioiden itsenäisyys on lume-itsenäisyyttä. Me olemme kaikki rahan orjia – valitettavasti. Eri kulttuureissa ja kielissä näen sitäkin suuremman arvon – ne tuovat ihmiselämään monimuotoisuutta – ne ovat rikkaus.

  Artikkelin kuva summaa melko hyvin sen kuinka minä tulevaisuuden… tunnelin päässä on kirkas VALO. Näen sen, että sodat loppuu ja valtiot muuttuu kaupungeiksi ja kaupungit kunniksi. Näen sen, että koulujärjestelmä tulee kokemaan huikean muutoksen, ihmisten aivopesu ja nämä massiiviset valheet tulevat tiensä päähän. Lapsille/opiskelijoille ei tulevaisuuden luovuuskeskuksissa syötetä tietoa, vaan he itse tuottavat sitä. Kaikki tieto taito jaetaan ja ihmiset ovat tietotaito-janonsa kautta ikuisia opiskelijoita. Ammatteihin ei ”valmistuta” ja samaa duunia ei todellakaan tehdä kehdosta hautaan. Toisin sanoen, koulun penkillä istuminen loppuu – ihmiset verkostoituvat ja opiskelevat ERI ALOJA työskentelyn kautta niin kauan kuin haluaa. Työ on toisin sanoen eräänlaista vapaa-aikaa…ihmiset matkustelevat paljon, koko elämä tulee kokonaisuudessaan olemaan eräänlaista vapaata työskentelyn kautta tapahtuvaa opiskelua. Älykkyys on kokenut konkurssin, sen tilalle on nousut ihmiskunnan VIISAUS, eli suurten kokonaisuuksien hahmottaminen, jonka kulmakivenä toimii oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Käsitykset ihmisen vanhenemisesta tulee kääntymään täydellisesti ympäri. Uskontoja ei enää ole. Avioliitot tulevat muuttumaan aidoiksi rakkausliitoiksi, jotka perustuvat VAPAUTEEN. Lapset tulevat olemaan ihmiskunnan jalokivi. Tämä kaikki raamatullisesti sanottuna tarkoittaa sitä, että, ihminen ”syntyy uudeksi”, eli ihmiskunta nousee kollektiivisesti kosmiseen tietoisuuteen. Tuon järisyttävän tapahtuman jälkeen – jonka jokainen teistä tulee kokemaan – ihminen tietää että kuolemaa ei ole.

  Elämme parhaillaan suuren eksytyksen aikaa… Sampo on ryöstetty – pimeys lisääntyy – mutta tunnelin päässä loistaa KIRKAS VALO!

 15. Kiinalaisessa taolaisessa kulttuurissa hierarkisuus on vahva perinne. Vaimon pitää totella aina miestään, nuoremman vanhempaa, nuoremman ystävän vanhempaa ystävää jne. Eihän se aina huono asiakaan ole, mutta joskus voisi olla paremmin toisinkin päin. Tällainen asetelma-vapaus ei Kiinassa ole itsestään selvää.
  Kiinalaiset osaavat toimia joukkiona äärimmäisen joustavasti, sulavasti ja tehokkaasti. Heille ryhmään kuuluminen on sytymästä saakka selviö.
  Idän kansoilla on lahjoja ja ominaisuuksia, mitkä puuttuvat muualta. Voi sanoa samaa Amerikasta. Siellä halkaistaan heti koppakuiriainen ja katsotaan, mitä sisällä on. Saksalainen sen sijaan pitää filosofisen luennon ötökästä ja sen sisällöstä mieluummin. Kiinalaiset ovat taitavia kauppiaita. Kiinalainen söisi otuksen – tai myisi. Parhaimmillaan rauhan oloissa kaikki voisivat täydentää toisiaan.

  • ”Idän kansoilla on lahjoja ja ominaisuuksia, mitkä puuttuvat muualta….”
   Psykopatian yleisyyttä eri roduissa ja kansoissa tutkittaessa on voitu osoittaa että sen osuus on pienintä idän kulttuureissa.
   Psykopaatille ryhmään kuuluminen on painajainen ja ryhmä merkitsee hänelle häkkiä tai vankilaa jossa hän jää pulaan kun se ei tarjoa mahdollisuutta vallan käyttöön.
   Varmaan juuri siksi että Kiinassa ryhmään kuuluminen ja siihen sopeutuminen on selviö jo syntymästä asti psykopaattiset geenit latistuvat ja ovat heikentyneet ajan saatossa. Meillä Lännessä käy päinvastoin kun eriarvoistava ja itsetuntoa kompensoiva kilpailu muita vastaan ruokkii niitä ja muodostaa oleellisen osan kulttuurin lopulta hajottavasta ja tuhoavasta aineksesta.

 16. Kommunismin ja kapitalismin keskinäinen sota ei päättynyt Neuvostoliiton romahdukseen, eikä siten kapitalismin voittoon. Kommunistinen Kiina tulee 100 varmasti voittamaan tämän taiston jota käydään ihmisen ja taloudellisen hyödyn kesken. Monikohan täälläkään tietää mikä kommunismin syvin olemus on? Luulenpa että suurimmalla osalla kommunismin pelko juontaa juurensa Hollywoodin ja porvareiden propagandaan.

  • ”Kaukoidässä ajatellaan ihmisyydestä eri tavoin kuin meillä. Siellä ihminen on pelkkä työmuurahainen ja patrimonialismi on siellä luonnollinen asiantila. Mao Zedongin kuoltua Deng Xiaoping totesi kommunismista, ettei siitä tule lasta eikä p4skaa, ja käänsi kelkkansa. Ulkonaisesti Kiinan Kommunistipuolue säilytti kaikki marxismin ulkonaiset tunnukset, mutta käytännössä se uudisti oppinsa Mussolinin ja Gentilen oppien mukaan. Tässä pätee ankkatesti: jos se näyttää ankalta, ui kuin ankka, kaakattaa kuin ankka ja lentää kuin ankka eikä tarvitse paristoja, se on ankka, vaikka sitä kuinka väitettäisiin maitovalaaksi. Kiina on käytännössä täysin fascistinen valtio. Ja Kiina on maailman ensimmäinen kypsä fascistinen valtio – siinä mielessä kuin mitä Mussolini ja Gentile sen tarkoittivat.”

   Miksi fasismi on tullut takaisin muotiin?
   https://fi.quora.com/Miksi-fasismi-on-tullut-takaisin-muotiin/answer/Susanna-Viljanen

 17. Maailma muuttuu …. mihin suuntaan?
  Tähän suuntaan, suuntaan johon koronatuulikin puhaltaa…
  Her Name Is Emily Jones: White Seven-Year-Old Brutally Stabbed to Death by Somalian Immigrant in British Park
  PAUL KERSEY
  Outside of a few websites, the story of seven-year-old Emily Jones is barely being told. And there’s a reason for it.

  She was British, a young white little girl playing in a park with her family in the middle of the day. Though news is still breaking about what happened, we do know three things:

  She was brutally stabbed to death in front of her parents

  Her murder was a female Somalian immigrant

  The corporate media in the United Kingdom is conspicuously absent from covering this story and the obvious racial angle confirming Enoch Powell’s “Rivers of Blood” prophecy
  https://www.unz.com/sbpdl/her-name-is-emily-jones-white-seven-year-old-brutally-stabbed-to-death-by-somalian-immigrant-in-british-park/

  • ”Maailma muuttuu …. mihin suuntaan?…….”
   Nwo- tai Jwo-mafian ote kiristyy… psykopaatit kaappaavat lisää valtaa itselleen

   NYC Data Confirms – 99% of Coronavirus Fatalities Have Pre-Existing Conditions – 94% of Fatalities Over Age 45! …Open the Economy
   * The VAST MAJORITY of the victims are older (NYC, 70% 65 and over)
   * Very few are under 50 (NYC, 5.8% under 45)
   * Almost NO teenagers or children (NYC, one death under 18, or .07%)
   * Only a fraction have NO OTHER HEALTH CONDITIONS (1.29%)

   This is exactly what we have been saying for the past few months. The China coronavirus is being over engineered by the media to create panic and destroy the livelihoods of millions of Americans and innocent citizens around the world.

   The devastation economically and from fatalities related to the economics of this situation are the absolute cause for concern.

   And there it is and that is that. Never take what the media is telling you as the Gospel truth. Never.

   We are killing the economy because of the China coronavirus, which like the flu, kills the elderly and the sick. We have never acted this insane for the flu.
   http://www.womensystems.com/2020/04/breaking-new-york-data-confirms-once.html
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=205048
   ——-
   Did Bill Gates Just Reveal the Reason Behind the Lock-Downs? (video)
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=205136
   Then a few seconds later, at 33:45, Gates drops another bomb:

   WE don’t want to have a lot of recovered people […] To be clear, we’re trying – through the shut-down in the United States – to not get to one percent of the population infected. We’re well below that today, but with exponentiation, you could get past that three million [people or approximately one percent of the U.S. population being infected with COVID-19 and the vast majority recovering]. I believe we will be able to avoid that with having this economic pain.”

   It appears that rather than let the population be exposed to the virus and most develop antibodies that give them natural, long-lasting immunity to COVID-19, Gates and his colleagues far prefer to create a vast, hugely expensive, new system of manufacturing and selling billions of test kits, and in parallel very quickly developing and selling billions of antivirals and vaccines.

   And then, when the virus comes back again a few months later and most of the population is unexposed and therefore vulnerable, selling billions more test kits and medical interventions.

   Right after that, at 34:14, Gates talked about how he sees things rolling out from there.

   Eventually what WE’ll have to have is certificates of who’s a recovered person, who’s a vaccinated person […] Because you don’t want people moving around the world where you’ll have some countries that won’t have it under control, sadly. You don’t want to completely block off the ability for people to go there and come back and move around. So eventually there will be this digital immunity proof that will help facilitate the global reopening up.”

   —— erikoista on kun tämä ’hullu mies jenkkilästä’ kayttää sanaa WE… ME… me teemme… siis nwo-mafia tekee…?

 18. Suuri menetys Suomelle:

  ”PENTTI LINKOLA IN MEMORIAM 1932-2020

  ”Ja kaikesta huolimatta toivon, kun vanhenen, rukoilen palavasti, että varjeltuisin loppuun saakka kuolemansynniltä nimeltä suvaitsevaisuus. Että varjeltuisin ikinä rantautumasta tuolle suloiselle pumpulirannalle, jolla velttouden ja helppouden seireenit ihanasti laulavat. Että en koskaan lakkaisi tuomitsemasta vääriä ja vahingollisia asioita, vääriä ja vahingollisia ihmisiä.”

  Näinä henkisten kääpiöiden aikakaudella merkittävät ajattelijat ja esimerkilliset ihmiset ovat katoava luonnonvara. Tänään tullut suruviesti kertoo yhden viiimeisistä suurmiehistämme, luonnonsuojelija Pentti Linkolan, poistuneen keskuudestamme. Kiistanalaisuudestaan huolimatta hänen asemansa Suomen johtavana toisinajattelijana ei koskaan horjunut, mikä näkyy jopa vasemmistoliberaalina tunnetun Ylen muistokirjoituksessa Luonnonsuojelija Pentti Linkola on kuollut – Elämäkerturi: ”Hänellä oli ymmärrystä ja herkkyyttä kuunnella toista ihmistä”.

  Vaikka Linkolan arvomaailma on lähes kaikkea sitä vastaan mitä melskaavan maailman Yle edustaa, muistokirjoitus on silti hämmästyttävän kunnioittava. Ylessäkin sentään ymmärretään antaa arvoa ajattelijalle, joka on jotain muuta kuin paapottu milleniaali esittelemässä juuri itsestään löytämäänsä kahdeksettakymmenettä sukupuoltaan…”
  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/04/pentti-linkola-in-memoriam-1932-2020.html

 19. Hämmästyttävän vähälle huomiolle on jäänyt isänmaallisessakin mediassa viime päivien ilmoitus ns. hoitosuunnitelmista, joita nyt kiireesti poikkeuslain varjolla tehdään. Kyse ei ole enää nuorten asettamisesta etusijalle vaan hoidon kieltämisestä B-luokan kansalaisilta, eli siis valtiollisesta pakollisesta eutanasiasta. Saattaa näyttää ”inhimilliseltä” kun vanhojen ja sairauksista kärsivien annetaan kuolla mutta ei kannata kuvitella etteikö B-luokka laajenisi tulevaisuudessa. Turhaa sanoa että perustuslain vastaista tämä ainakin on. Toinen asia joka suuresti ihmetyttää on että halpaa ja turvallista yleisesti reumalääkkeenä käytettyä hydroksikloridia ei anneta sairastuneille. Maissa joissa tätä lääkettä on käytetty kuolleisuus on suhteellisesti paljon pienempi ja sairastuneet paranevat nopeammin (Etelä-Korea, Kiina) kuin monessa Euroopan maassa. Lääkkeen on huomattu auttavan kun se annetaan ajoissa. Onko tämän auttavan lääkkeen kieltämisen takana tulevilla rokotuskampanjoilla rahastaminen?

  • ”BREAKTHROUGH? Single dose of common agricultural drug Ivermectin found to “essentially eliminate all viral material” of COVID-19 coronavirus within 48 hours”,
   https://www.naturalnews.com/2020-04-05-single-dose-of-agricultural-drug-ivermectin-eliminate-coronavirus.html

   Mielenkiintoista nähdä, vaikenevatko rikollisen Big Pharman korruptoimat vastuussa olevat viranomaiset ja sitä palveleva mätä valtaVALEmedia kuolleeksi tuonkin asian.
   http://www.whale.to/c/11887855_10102043265985445_6470582855615818200_n.jpg

  • Niin kauan kuin on terve – tai ei ainakaan vakavampien sairauksien runtelema – on vanhuus upeaa aikaa, ainakin sille joka on päässyt irti kapitalismiin kuuluvasta suorituspakon kiimasta. Voi nauttia elämästä aivan uudella tavalla.
   Tätä iloa ei kapitalismin ikuinen oravanpyörä halua tarjota vaan siitä irtaantunut nähdään jo lähes kaatopaikkatavarana.
   Kummallista kuitenkin on kuolemankin bisneistäminen ja eutanasian vastustaminen. joka on eri asia kuin tuo kuvaamasi ’valtiollistettu pakollinen eutanasia’. Jos ihminen sairauksiensa murtamana ja kuolemaa odottavana haluaisi vapautua sairautensa tuottamasta tuskasta ja päästä kivuttomasti nukkumaan pois niin sitä ei kuitenkaan sallita, se on laiton asia. Pitää vain kärsiä loppuun asti.
   Miksi? Ketä sellainen ilahduttaa tai palvelee?
   No, lääketeollisuutta tietenkin. Se kerää rahaa sillä tavalla ison potin ja lääkärit työllistyvät hyvin. Ja me veronmaksajat tavalla tai toisella rahoitamme tätä toivotonta pakkohoitoa.
   Gnostilaiset uskonnot (uskonnot, joissa vain jotkut harvat ja valitut tietävät salaisuuden, jota ei muille paljasteta ja jotka rakentavat tämän salaisuuden pohjalta hierarkisen pyramidin tai jonkinlaisen rautahäkin, johon muiden tulee vajavaisina mukautua) ovat myös valtatukikohtia, joissa ihmisen osa on vain mukautua ja kärsiä.
   Eikä riitä sekään että kuoleva sanoisi auttajilleen (kiduttajilleen) että he voivat käyttää turhasta hoidosta aiheutuneet kulut esim. orpojen lasten tukemiseen. Siitä voisi tulla iso summa jos ajatellaan että toivottomasti sairaana saan ’pakkohoitoa’ useita kuukausia, kenties vuosia kalliissa sairaalahoidossa vaikka itse haluaisin kuolla.

 20. RLaK kiinnittää huomiota tärkeään ongelmaan. Asiasta taitaa olla Eduskunnassa vireillä kirjallinen kysymyskin. Kenties kysymyksen eduskuntakäsittelyssä saamme vastauksen asianomaisilta auktoriteeteilta, samoin eduskuntapuolueiden kannanotot? Elämme kiinnostavia aikoja.
  #
  Ahti Valkeapään kirjoituksessa kysytään, mihin suuntaan maailma muuttuu? Kysymys on suuri ja varman vastauksen antaminen mission impossible?

  Hivenen johdatusta ongelman ratkaisemiseen on ehkä saatavissa Georg Henrik von Wrightin ajattelun tuloksista:

  ”Kärsimykset, tuska ja levottomuus muodostavat yhden viisauden lähteen enkä omasta puolestani voi välttyä uskomasta, että meidän vielä täytyy kauan juoda niiden vettä ennen kuin viisastumme. – Kaikki voi päättyä tuhoon. Tuloksena saattaa kuitenkin myös olla kriisin hidas selviäminen, kunhan yhä paremmin tajuamme, mitä ihmiskunnan valistunut oma etu vaatii” (Georg Henrik von Wright: Humanismi elämänasenteena. Suomentanut Kai Kaila. Toinen painos. Keuruu 1981, s. 190).

  ”Ainoa pääsy sivistyksemme legitimaatiokriisistä (…) on (…), että mietimme ja koetamme selvemmin ilmaista, mitkä ovat ’sisimmät toiveemme’ ja miten ’todella haluamme’ että ihmiskunta elää edelleen. (…) tällainen uudelleen arviointi edellyttää uutta näkemystä ihmisestä ja hänen asemastaan siinä suuremmassa kokonaisuudessa, jonka muodostaa biosfäärimme tällä planeetalla” (m.t., s. 191).
  ———-
  Georg Henrik von Wright oli 1900-luvun merkittävin suomalainen filosofi. Hänet tunnetaan uraauurtavista logiikan, tieteenfilosofian ja teon teorian tutkimuksistaan sekä Ludwig Wittgensteinin seuraajana Cambridgen yliopistossa. Kotimaassaan ja Pohjoismaissa hänet tunnetaan myös tyylitajuisena esseistinä. Von Wright laski perustan suomalaiselle loogis-filosofiselle tutkimusperinteelle sekä suomalaisen filosofian korkealle kansainväliselle arvostukselle. – Von Wrightin eettinen intressi laajeni sosiaaliseksi, kun von Wright havaitsi 1960-luvun lopulla yhteiskunnan instituutioiden, kuten politiikan ja markkinoiden, ratkaisevan vaikutuksen hyvän elämän edellytyksiin. Samasta syystä hän kiinnostui marxilaisesta filosofiasta. Kirjallisuusesseististä kuoriutui älymystön yhteiskunnallista vastuuta korostava, aktiivinen kansalaiskeskustelija. Von Wrightin suorasukaisia kannanottoja saatiin 1960- ja 1970-luvulla lukea muun ohella Vietnamin sodasta, Tshekkoslovakian miehityksestä, jugoslavialaisen Praxis-ryhmän kohtelusta sekä Milton Friedmanille myönnetystä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnosta Alfred Nobelin muistoksi.

  • Von Wright’in onni ehkä on ettei hänen tarvitse olla enää mukana näkemässä ja jakamassa tätä päivää. Hän oli liian hieno mies niiden barbaarien joukkoon jotka nykyistä maailmaa ohjaavat.
   Hänen sanomansa on tiivistetty kahteen paksuun ja hienoon kirjaan Tieto & ymmärrys ja Logiikka & humanismi.
   Niitä lukiessa ymmärtää kuinka kauas ihmiskunta on eksynyt väärälle ja vaaralliselle polulle.
   Upeinta minusta hänessä oli että hän laskeutui filosofian norsunluutornista ihmisten keskelle ja alkoi puolustaa elämää ja ihmiskunnan tulevaisuutta taistelevana humanistina.
   Teoria muuttui tai siirtyi käytännöksi.

   • Lauri Rauhalan nimi on myös syytä tuoda esiin tässä
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_Rauhala
    Humanistinen psykologia. Helsinki: Yliopistopaino, 1990. ISBN 951-570-067-1.
    ”Myöhemmin situationaalisen säätöpiirin malli täsmentyy Rauhalan kuuluisaksi kolmikantaiseksi ihmiskäsitykseksi tajunta-keho-situaatio. Tajunta on ihmisen olemispuoli, jossa hän suuntautuu tarkoituksiin ja merkityksiin. Keho on hänen olemisensa orgaanis-aineellinen puoli. Situaatio on ihmisen kosketuspinta maailmansa kanssa, hänen sijoittumisensa ympäröivään todellisuuteen ja sen suhteisiin.
    … Tämä kolmikantainen jäsennys mahdollistaa myös ihmistyön tehtäväkentän erittelyn. Huonosti voivaa tai oirehtivaa ihmistä voidaan auttaa situaatioon kohdistuvalla työllä (sosiaalityö, ympäristönsuunnittelu, arkkitehtuuri) tai kehoon kohdistuvalla työllä (terveydenhoito, fysioterapia), kun taas psykoterapia on yleisnimi tajuntaan kohdistuvalle auttamiselle. Siksi psykoterapian keskeinen ongelma on nimenomaan merkityksen ongelma. Filosofisesti olennaisinta Rauhalan dynaamisessa kolmikantamallissa on modernien ihmiskäsitysten reduktionististen taipumusten torjuminen.
    https://filosofia.fi/node/7195

 21. ”Just imagine, immunity certificates granted by governments to people who have recovered or have developed resistance to the virus could be considered special passports that will allow them to freely travel across states, countries, and or the world — while everyone else remains hunkered down in their homes or doomsday bunkers.”

  Governments propose ”Immunity Certificates”: COVID ”survivors” to get ’special passports’ enabling return to ”normalcy”
  https://www.sott.net/article/431993-Governments-propose-Immunity-Certificates-COVID-survivors-to-get-special-passports-enabling-return-to-normalcy

 22. Kiina on onnistunut yhdistämään julkisen ja yksityisen sektorin hyvin. Pääosa bkt:sta syntyy yksityisellä sektorilla ja maassa on enemmän miljardöörejä kuin USA:ssa. Kommunistinen puolue hallitsee maata sen toimintatapa on meritokratia. Urakehitys on mahdollinen, jos onnistuu nykyisessä tehtävässä hyvin. Muuten ei.
  Kiina ei pyri hallitsemaan muita maita, vaan tähtää win-win sopinuksiin. Sen soft power perustuu onnistuneesen Belt and Road investointiohjelmaan.
  Lähde: CGTN news media.

  • International Finance’s Anti-China Crusade — kansainvälisen finanssipiirin Kiinan vastainen ristiretki
   ERIC STRIKER

   There is a strong anti-China current being promoted in right-wing circles and some neo-liberal ones in light of the coronavirus epidemic.

   These forces are seeking to redirect real criticisms of globalization – deindustrialization, stolen intellectual property, and trade deficits – and utilize them for support for regime change operations and possibly even war against China for the financial self-interest of a few American oligarchs. It’s similar to how anti-immigration sentiment was swerved into concerns about Islam’s illiberalism in hopes of advancing Israeli interests in Europe and promoting neo-conservative wars in America.

   Coronavirus-epidemian valossa Kiinan vastaista voimaa edistetään oikeistolaisissa piireissä ja joissain uusliberalisissa piireissä.

   Nämä joukot pyrkivät ohjaamaan todellista globalisaation kritiikkiä – deindustrialisaatiota, varastettuja immateriaalioikeuksia ja kaupan alijäämiä – ja käyttämään sitä tukemaan hallinnonmuutosoperaatioita ja mahdollisesti jopa sotaa Kiinaa vastaan muutamien amerikkalaisten oligarkkien taloudellisen edun vuoksi.
   Sitä voi verrata siihen kuinka maahanmuuton vastaiset tunteet kiihdytettiin huolestuneisuudella islamin liberalismin vastaisuudesta jonka tavoitteena oli edistää Israelin etuja Euroopassa ja edistää uuskonservatiivisia sotia Amerikassa.

   George Soros: The Open Society Against China
   The international Jew George Soros has made much of his fortune collapsing the Bank of England and causing the Asian financial crisis.
   Most Western countries fear him due to his economic power, which he uses passively through speculative attacks or directly when he finances private coups against governments that defy him, known as “color revolutions.”
   China, one of the only states in the world strong enough to put billionaire criminals to death, directly threatened George Soros with harsh legal repercussions when he saw the Chinese economy was flagging and began attacking the renminbi and Hong Kong dollar. According to the South China Morning Post, he was “sent packing.” Previous inroads were attempted by Soros’ Open Society Foundation, which helped organize the 1989 Tiananmen Square protests, but was heavily infiltrated by Chinese agents and driven out of the country in its aftermath.

   For Soros, the Open Society (inspired by writings by the Jewish globalist Karl Popper) is an important tool for international finance to deploy in order to control nations around the world. Soros’ global octopus of “foundations” promote racial incoherence, cosmopolitanism, immigration, homosexuality, feminism and other values that undermine social order and weaken national sovereignty or ethnic majorities so that they become vulnerable to his aggressive financial moves. Any collective identity, to Soros, is a threat to the liberal-Jewish outlook, and thus its hegemony.
   **——Sorosille avoin yhteiskunta (juutalaisen globalistin Karl Popperin kirjoituksien innoittama) on tärkeä väline kansainvälisessä rahoituksessa, jota voidaan käyttää valtioiden hallitsemiseksi ympäri maailmaa.
   Soroksen maailmanlaajuinen ”säätiöiden” mustekala edistää rodun epäyhtenäisyyttä, kosmopolitanismia, maahanmuuttoa, homoseksuaalisuutta, feminismiä ja muita arvoja, jotka heikentävät sosiaalista järjestystä ja heikentävät kansallista suvereniteettia tai etnisiä enemmistöjä niin, että he ovat alttiita hänen aggressiivisille taloudellisille liikkeilleen. Kaikki yhteinen identiteetti Sorosille on uhka liberaali-juutalaisten näkemyksille ja hegemonialle.
   …. Peter Thiel: The Alt-Billionaire Who Has Been Locked Out of China

   Peter Thiel is by far the most influential in trying to mobilize dissidents and conscript them into the China crusade.

   He is close to figures like the Zionist Yoram Hazony, Mencius Moldbug, Eric Weinstein (who manages Thiel’s investment firm, Thiel Capital), Bannon, China hawk and fake populist Josh Hawley (who received $500,000 from Thiel) and Donald Trump himself.
   ….American liberalism is collapsing because it is an unnatural and dysfunctional system.

   The real conversation should be focused on the legitimacy of money power that rules us, and whether it benefits us. The answer is that it doesn’t, which is why they would like your eyes on China, rather than them.
   **——Amerikkalainen liberalismi romahtaa, koska se on luonnoton ja toimintahäiriöinen järjestelmä.

   Todellisen keskustelun tulisi keskittyä meitä hallitsevan rahavoiman laillisuuteen ja siihen, hyödyttääkö se meille. Vastaus on, että ei, minkä vuoksi he haluaisivat sinun kääntävän katseesi Kiinaan eikä heihin.
   https://www.unz.com/estriker/international-finances-anti-china-crusade/

 23. Kohta satavuotias sotarikollinen ja USAn entinen ulkoministeri Kissinger on lasusunut että tämän talousromahduksen ja koronan jälkeen maailma ei tule entiselleen ja on esittänyt ratkaisuksi USAvetoista globalismia, toisinmiettivien eliminointia ja itsenäisten valtioden johdon vaihtoa USAn nukkehallituksiin.
  Kissinger ei ole huomannut että USAhan tekee juuri tätä hänen ehdottomaansa globalismia tänäkin päivänä ja myös hänen ulkoministeriydensä aikana.
  Globalismilla on myös huonoja puolia kuten avoimet rajat mitä kautta huumeet, rikolliset, turistit ja globalismin aiheuttamat pakolaiset sekä taudit pääsevät siirtymään maasta maahan.
  Globalismin kautta ei ole tulossa valoisaa tulevaisuutta vaikka siihen Suomessakin pyritään vaan maiden itsenäisyys ja puolueettomuuden kautta maailman tulevaisuus on taattu vakaana ja turvattuna.

 24. Fake Coronavirus Data, Fear Campaign. Spread of the COVID-19 Infection

  [Lainaus alkaa:] The Unspoken Truth: Unprecedented Global Crisis
  The unspoken truth is that the novel coronavirus provides a pretext to powerful financial interests and corrupt politicians to trigger the entire World into a spiral of mass unemployment, bankruptcy, extreme poverty and despair.
  This is the true picture of what is happening. “Planet Lockdown” is an encroachment on civil liberties and the “Right to Life”. Entire national economies are in jeopardy. In some countries martial law has been declared.
  Small and medium sized capital are slated to be eliminated. Big capital prevails. A massive concentration of corporate wealth is ongoing.
  Is a diabolical “New World Order” in the making as suggested by Henry Kissinger (WSJ Opinion, April 3, 2020):
  “The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order”.
  Recall Kissinger’s historic 1974 statement: “Depopulation should be the highest priority of US foreign policy towards the Third World.” (1974 National Security Council Memorandum)
  This crisis is unprecedented in World history. It is destabilizing and destroying people’s lives Worldwide. It’s a “War against Humanity”.
  While it is presented to World public opinion as a WHO global health emergency, what is really at stake are the mechanisms of “economic warfare” sustained by fear and intimidation, with devastating consequences.
  The economic and social impacts far exceed those attributed to the coronavirus. Cited below are selected examples of a global process:
  Massive job losses and layoffs in the US, with more than 10 million workers filing claims for unemployment benefits.
  In India, a 21 days lockdown has triggered a wave of famine and despair affecting millions of homeless migrant workers all over the country. No lockdown for the homeless: “too poor to afford a meal”.
  The impoverishment in Latin America and sub-Saharan Africa is beyond description. For large sectors of the urban population, household income has literally been wiped out.
  In Italy, the destabilization of the tourist industry has resulted in bankruptcies and rising unemployment.
  In many countries, citizens are the object of police violence. Five people involved in protests against the lockdown were killed by police in Kenya and South Africa.
  The WHO’s global health emergency was declared on January 30th, when there were 150 confirmed cases outside China. From the outset it was based on a Big Lie.
  Moreover, the timing of the WHO emergency coincided with America’s ongoing wars as well simmering financial instability on the World’s stock markets.
  Is the global lockdown which engineers Worldwide economic destruction in any way related to America’s global military agenda?
  “The coronavirus pandemic is magnifying the cruelty of US foreign policy”
  This is an exceedingly complex process which we have examined in detail in the course of the last two months. Consult our archive on coronavirus.
  To reverse the tide, we must confront the lies. And the lies are overwhelming. A counter propaganda initiative is required.
  When the Lie becomes the Truth, there is No Moving Backwards. [Lainaus päättyi.]
  (Prof Michel Chossudovsky 5.4.2020)
  ———-
  Michel Chossudovsky MC) is an award-winning author, Professor of Economics (emeritus) at the University of Ottawa, Founder and Director of the Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal, Editor of Global Research. He has taught as visiting professor in Western Europe, Southeast Asia, the Pacific and Latin America. He has served as economic adviser to governments of developing countries and has acted as a consultant for several international organizations. He is the author of eleven books including The Globalization of Poverty and The New World Order (2003), America’s “War on Terrorism” (2005), The Global Economic Crisis, The Great Depression of the Twenty-first Century (2009) (Editor), Towards a World War III Scenario: The Dangers of Nuclear War (2011), The Globalization of War, America’s Long War against Humanity (2015). – MC on taloustieteilijä ja emeritusprofessori (Ottawan yliopisto). Hän on työskennellyt vierailevana professorina ympäri maailmaa, sekä WHO:n, ILO:n ja YL:n alaisissa järjestöissä. Hän on arvostellut USA:n ulkopolitiikkaa ja syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen nostanut esiin USA:n Al Qaedalle ja Osama bin Ladenille aikoinaan antaman tuen.

 25. Maailma muuttuu — mihin suuntaan?
  Sitä pohtii Laurent Guyenot pitkässä mielenkiintoisessa artikkelissa josta tänne muutama ote
  Osa 1
  Enshrining God in the Constitution: Robespierre’s Great Idea
  LAURENT GUYÉNOT
  I’ve heard that, as part of new amendments to the Russian Constitution, President Putin proposes to include the Russian people’s “faith in God,” and a definition of marriage as a “union of a man and a woman.” I’m a bit skeptical about the news, but if true, I think it’s a great idea.
  If voted in the upcoming referendum, it would consecrate the civilizational schism that is likely to define the history of our civilization in the coming century: in the West, the post-modernist project of liberating man from his human nature, to produce an uprooted, transgendered, upgraded man, Homo Deus. In the East, the choice of honoring and protecting our spiritual and anthropological roots, to produce the genuine thing: Mars and Venus, virile men and feminine women grateful to their Creator for each other, reveling in their fertile complementarity.

  **—Olen kuullut, että osana Venäjän perustuslain uusia muutoksia presidentti Putin ehdottaa, että siihen sisällytetään Venäjän kansan ”usko Jumalaan” ja avioliiton määritelmä ”miehen ja naisen unioniksi”. Olen hieman skeptinen uutisten suhteen, mutta jos se on totta, mielestäni se on hieno idea.
  Jos siitä äänestettäisiin tulevassa kansanäänestyksessä, se siunaisi sivilisaation kuilun, joka todennäköisesti määrittelee tulevan vuosisadan sivilisaation historian: lännessä postmodernismin projekti ihmisen vapauttamiseksi hänen ihmismäisestä luonteestaan tuottamaan juurilta revityn, transseksuaalin, päivitetyn ihmisen, Homo Deus. Idässä tuloksena henkisten ja antropologisten juuriemme kunnioittamisesta ja suojelemisesta olisi alkuperäinen ja aito Mars ja Venus, Luojalle toisistaan kiitolliset viriilit miehet ja naiselliset naiset jotka nauttivat toisiaan täydentävästä hedelmällisyydestä.

  Needless to say, the proposal has the support of Moscow Orthodox Patriarch Kirill, but also of Muslim leader Talgat Tadzhuddin. The idea is to transcend particular creeds and churches. More surprisingly, Communist Party boss Gennady Zyuganov raises no objection.
  As a country that was still officially Marxist-Leninist thirty years ago, Russia has come a long way. America too, for that matter. Interestingly, God is not mentioned in the American Constitution, although he is ubiquitous on dollar bills (think of Jesus being handed a dollar bill instead of a Roman denarius in Matthew 22!).

  **—Sanomattakin on selvää, että ehdotuksella on Moskovan ortodoksisen patriarkan Kirillin, mutta myös muslimijohtajan Talgat Tadzhuddinin tuki. Ajatuksena on ylittää tietyt uskonnot ja kirkot. Yllättävämpää on, että kommunistisen puolueen pomo Gennady Zyuganov ei hänkään vastusta.
  Maana, joka oli vielä virallisesti marxilais-leninistinen kolmekymmentä vuotta sitten, Venäjä on edennyt pitkälle. Amerikkakin. Mielenkiintoista on, että Jumalaa ei mainita Yhdysvaltojen perustuslaissa, vaikka kuva onkin kaikkialla maailmassa dollarin seteleissä (ajattele, että Jeesukselle annettaisiin dollarin seteli Roomalaisen denaarin sijasta Matt. 22: ssä!).

  Other proposed amendments, such as banning foreign citizenships and bank accounts for state officials, have obvious practical advantages, and are so sensible that they raise little discussion. By contrast, adding God into the constitution is highly and purely symbolic. Some will argue that it will have no real consequence. It all depends on the power we attribute to symbols. I would think that such a collective proclamation by the Russian people would have a strong impact, both on Russian self-consciousness, and as a message to the West. It could also lead to real changes, in academia, for example: I can’t wait for the day when Intelligent Design research will be funded in Russian universities, rather than censored as it is in the U.S. (watch Ben Stein’s documentary Expelled: No Intelligent Allowed).

  **—Muilla ehdotetuilla muutoksilla, kuten ulkomaalaisten kansalaisuuksien ja valtion virkamiesten pankkitilien kieltäminen, on selviä käytännön etuja, ja ne ovat niin järkeviä, että ne herättävät vain vähän keskustelua. Sitä vastoin Jumalan lisääminen perustuslakiin on erittäin ja puhtaasti symbolista. Jotkut väittävät, että sillä ei ole todellisia seurauksia. Kaikki riippuu voimasta, jonka annamme symbooleille. Mielestäni tällaisella venäläisen kansan julistuksella olisi voimakas vaikutus sekä Venäjän itsetuntoon että viestiksi länteen. Se voi johtaa myös todellisiin muutoksiin, esimerkiksi yliopistoissa: En voi odottaa sitä päivää, jolloin älykkään suunnittelun tutkimusta rahoitetaan Venäjän yliopistoissa sen sijaan, että sensuroitaisiin kutsn Yhdysvalloissa (katso Ben Steinin dokumentti Expelled: No Intelligent Allowed).

  What are the arguments for enshrining God in the Constitution? That is one of the most important questions in political science that you can think of. This will come as a surprise to many, but the man who has thought the deepest on this question is perhaps Maximilien Robespierre (1758-1794). On May 7, 1794, he had the Convention decreed, with a view to inscribing it in the French Constitution, that, “the French people recognize the existence of the Supreme Being and the immortality of the soul.” On June 8, he presided over a national holiday dedicated to the Divine Creator. It was a great success, both in Paris and in the provinces. Robespierre was then immensely popular, but his career would end fifty days later when he was arrested, silenced by a gunshot through his jaw, and executed the next day without trial, together with his brother Augustin and twenty-one of his friends, followed the next two days by eighty-three of his supporters, their bodies and heads thrown into a mass grave, with lime spread on them so as to leave no trace. In the aftermath of their coup, Robespierre’s assassins crushed demonstrations of mourning for the Incorruptible, and launched a press campaign against him that basically continues to this day.

  **—Mitkä ovat perusteet Jumalan sisällyttämiselle perustuslakiin? Tämä on yksi tärkeimmistä valtiotieteen kysymyksistä, joita voit ajatella. Tämä tulee olemaan yllätys monille, mutta mies, joka on ajatellut syvimmin tätä kysymystä, on ehkä Maximilien Robespierre (1758-1794). Hänellä oli 7. toukokuuta 1794 edikti, joka oli tarkoitus sisällyttää Ranskan perustuslakiin, että ”ranskalaiset tunnustavat korkeimman olennon olemassaolon ja sielun kuolemattomuuden”. 8. kesäkuuta hän esitti kansalliselle lomaa, joka oli omistettu jumalalliselle Luojalle. Se oli suuri menestys sekä Pariisissa että maakunnissa.
  Robespierre oli silloin erittäin suosittu, mutta hänen uransa päättyi viisikymmentä päivää myöhemmin, kun hänet pidätettiin, ja hänet hiljennettiin ampumalla leukaan ja teloitettiin seuraavana päivänä ilman oikeudenkäyntiä yhdessä veljensä Augustinin ja 21 ystävänsä kanssa jota seurasi seuraavan kahden päivän aikana 85 hänen kannattajaansa teloitus, joiden ruumiit ja päät heitettiin joukkohautaan, ja kalkkia levitettiin päälle jottei jäisi jälkiä niistä. Vallankaappauksen jälkeen Robespierren murhaajat murskasivat Lahjomatonta surevia mielenosoittajia ja käynnistivät ​​tiedotuskampanjan häntä vastaan, joka on jatkunut näihin päiviin asti.

  There is a great deal of misunderstanding about Robespierre and his “religious policy.” For that reason, I thought that the Russian constitutional debate would be a good opportunity—or a pretext—for some reappraisal of a great man unfairly vilified, and thereby a case study in the transformation of a vanquished hero into a monster by state propaganda. But the main purpose of this article is to present Robespierre’s ideas on the relationship between religion and politics, which I find stimulating and pertinent for our time—and, I expect, unfamiliar to most.

  **—Robespierrestä ja hänen ”uskonnollisesta politiikastaan” on paljon väärinkäsityksiä. Tästä syystä ajattelin, että Venäjän perustuslain keskustelu olisi hyvä tilaisuus – ei tekosyy – epäreilusti kohdellun suuren miehen uudelleenarvioinnille ja siten tutkimukselle kuinka sankari muutetaan hirviöksi valtion propagandan avulla.
  Mutta tämän artikkelin päätarkoitus on esitellä Robespierren ideoita uskonnon ja politiikan välisestä suhteesta, jotka mielestäni ovat rohkaisevia ja ajankohtaisia – ja oletan useimmille tuntemattomia.
  https://www.unz.com/article/enshrining-god-in-the-constitution-robespierres-great-idea/

  jatkuu…

 26. Maailma muuttuu — mihin suuntaan?
  Sitä pohtii Laurent Guyenot pitkässä mielenkiintoisessa artikkelissa josta tänne muutama ote
  Osa 2

  Robespierre was the heir and probably the most articulate advocate of a long tradition of thinkers who equally disliked religious dogmatism and atheism, not only as too narrow for their own minds, but as harmful to society. In his view, both were symmetrical forms of fanaticism. He would not be the last to think along this line. Thomas Jefferson once wrote to John Adams: “Indeed I think that every Christian sect gives a great handle to Atheism by their general dogma that, without a revelation, there would not be sufficient proof of the being of a god.” There is much truth in this statement. But the principle of authoritative revelation is not the main factor involved in the development of Western atheism, I think. The content of the revelation is critical. I believe that modern atheism is, to a great extent, a reaction to the disgusting character presented as “God” in the Old Testament. Yahweh’s obscenity has ultimately ruined God’s reputation. Voltaire, that old anti-Semite, ridiculed Christianity by quoting almost exclusively the Old Testament. Still today, Darwinian high priest Richard Dawkins can only make his atheism sound plausible by first professing, correctly:

  “The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”[1]

  In his speech on “the relations of religious and moral ideas with republican principles,” read at the Convention six weeks before his death, Robespierre said:

  “I know of nothing so close to atheism as the religion that [the priests] have made: by disfiguring the Supreme Being, they have destroyed him as much as it was in them; […] the priests created a god in their image; they made him jealous, temperamental, greedy, cruel, relentless.”
  (That judgment is partially inexact: the cruel God of the Old Testament may have been used by priests as a means of social control, but he had been created by the Levites long before. Robespierre had no clue about the Jewish Question.)

  **—Robespierre oli erittäin todennäköisesti sen pitkän perinteen ajattelijoiden puolustaja, joka ei myöskään pitänyt uskonnollisesta dogmatismista ja ateismista — ei vain liian ahtaina omalle mielelle, vaan myös haitallisina yhteiskunnalle. Hänen mukaansa molemmat olivat fanaattisuuden symmetrisiä muotoja. Hän ei olisi viimeinen ajatellen tätä linjaa.
  Thomas Jefferson kirjoitti kerran John Adamsille: ”Uskon todellakin, että jokainen kristillinen lahko antaa ateismille suuren sysäyksen heidän yleisellä dogmilla, että ilman ilmoitusta ei olisi riittävästi todistusta jumalan olemassaolosta.”
  Tässä on paljon totta. Mutta arvovaltaisen ilmoituksen periaate ei mielestäni ole tärkein tekijä länsimaisen ateismin kehityksessä. Ilmoituksen sisältö on tärkein. Uskon, että moderni ateismi on suuressa määrin reaktiota inhottavaan hahmoon, jota Vanhassa Testamentissa kutsutaan ”Jumalaksi”. Jahven moraalittomuus on lopulta pilannut Jumalan maineen.
  Voltaire, tuo vanha antisemiitti, pilkkasi kristinuskoa lainaamalla melkein yksinomaan Vanhaa testamenttia. Vielä tänäkin päivänä darwinismin ylipappi Richard Dawkins voi tehdä ateismistaan ​​uskottavan vain tunnustamalla ensin oikeaoppisesti:

  ”Vanhan testamentin Jumala on kiistatta epämiellyttävin hahmo kaikissa fiktioissa: kateellinen ja ylpeä siitä; pikkumainen, epäoikeudenmukainen, anteeksiantamaton ’kontrollifriikki’; rankaiseva, verenhimoinen etninen puhdistaja; naisia vihaava, homofobinen, rasistinen, lapsia ja kansoja murhaava, kiusaava, megalomaaninen, sadomasokistinen, mieleltään horjuva pahanlaatuinen kiusaaja. ”[1]

  Robespierre sanoi kuusi viikkoa ennen kuolemaansa puheessaan ”Uskonnollisten ja moraalisten ideoiden suhteet tasavallan periaatteisiin”:

  ”En tiedä mitään niin läheistä ateismille kuin uskonto, jonka [papit] ovat tehneet: vääristämällä Korkeinta Olentoa, he ovat tuhonneet hänet… ; […] Papit loivat Jumalan omaksi kuvakseen; he tekivät hänestä kateellisen, oikullisen, ahneen, julman ja armottoman. ”
  (Tuomio on osittain epätarkka: papit ovat saattaneet käyttää vanhan testamentin julmaa jumalaa sosiaalisen hallinnan keinona, mutta leeviläiset olivat luoneet hänet kauan ennen. Robespierrella ei ollut aavistustakaan juutalaisten kysymyksestä.)

  Let’s start with a clarification: Today’s French traditionalist Catholics insist that Robespierre’s “Être Suprême” has nothing to do with their God, and they pretend that it has Freemasonic overtones. They even confuse it with the deification of Reason, a cult that Robespierre execrated and combatted. So let’s set the record straight: There is no evidence that Robespierre was ever a Freemason. He borrowed the expression “Supreme Being” from Rousseau, who never was a Freemason either. It had been used since the Renaissance and was of common usage. Even the very royalist, Catholic and counter-revolutionary Joseph de Maître begins his Considerations on France (1797) with the sentence: “We are all attached to the throne of the Supreme Being by a flexible chain, which retains us without enslaving us.” François René de Chateaubriand, who also hated Robespierre, used repeatedly the phrase “Supreme Being” in his apology of Catholicism, Le Génie du christianisme (1799). Therefore, there is no reason to consider that, in Robespierre’s speeches, “Supreme Being” meant anything else than God. His suggestion to engrave in the Constitution that the French people have “faith in the Supreme Being” is equivalent to Putin’s proposal.

  **——Aloitetaan selvennyksellä: Nykypäivän ranskalaiset traditionistiset katolilaiset väittävät, että Robespierren “Être Suprême”:lla ei ole mitään tekemistä heidän Jumalansa kanssa, ja he väittävät, että sillä on vapaamuurarin ääni. He sekoittavat sen jopa järjen jumaluuteen, kulttiin, jota Robespierre halveksi ja torjui. Sanotaan suoraan: Ei ole todisteita siitä, että Robespierre olisi koskaan ollut vapaamuurari. Hän lainasi ilmauksen ”korkein olento” Rousseaulta, joka ei myöskään ollut vapaamuurari. Sitä oli käytetty renessanssista lähtien ja se oli yleistä käyttöä. Jopa hyvin kuninkaallinen, katolinen ja vastavallankumouksellinen Joseph de Maître aloittaa Ranskassa (1797) lauseella: ”Me kaikki olemme kiinnitetty Korkeimman Olennon valtaistuimeen joustavalla ketjulla, joka pitää meidät kiinni orjuuttamatta meitä.”
  François René de Chateaubriand, joka myös vihasi Robespierreä, käytti toistuvasti ilmausta ”korkein olento” katolilaisuuden puolustamisessa, Le Génie du christianismessä (1799). Siksi ei ole syytä katsoa, ​​että Robespierren puheissa ’korkein olento’ tarkoitti jotain muuta kuin Jumalaa. Hänen ehdotus kaivvertaa se perustuslakiin, jonka mukaan ranskalaisilla on ”usko korkeimpaan olentoon”, vastaa Putinin ehdotusta.

  Putin has the support of the Patriarch whereas Robespierre was anathemized by the Pope, you may object. But here is the heart of the matter: Russian orthodoxy is, fundamentally, a national religion, and today more than ever, with the canonization of the martyred Romanovs. The main reason why Roman Catholicism was unacceptable for Robespierre was that it meant loyalty to a foreign power. Yet contrary to the common image, Robespierre did not seek to ban Catholicism, he only required that French bishops and priests swear loyalty to the French State, rather than to the Roman Pope. That was pretty much what every French monarch had tried and failed to do since Philipp the Fair. As we shall see, Robespierre actually opposed the “dechristianization” campaign of the Enragés, and denounced them as the useful idiots or willing accomplices of the counter-revolutionaries.

  There are two other differences between Robespierre’s and Putin’s proposals. Robespierre saw the traditional family as the basic cell of a healthy society, but almost everyone did, then. Stipulating that marriage can only join a man and a woman would have been as superfluous as affirming that 1 plus 1 make 2.

  **—Putinilla on patriarkan tuki, kun taas paavi jyräsi Robespierren … mutta tässä on asian sydän: Venäjän ortodoksisuus on pohjimmiltaan kansallinen uskonto, ja nykyään enemmän kuin koskaan, kun Romanovit on kanonisoitu.
  Tärkein syy, miksi Robespierre ei voinut hyväksyä roomalaiskatolisuutta, oli se, että se merkitsi uskollisuutta vieraalle valtiolle. Kuitenkin vastoin yleistä näkemystä, Robespierre ei pyrkinyt kieltämään katolisuutta, hän vaati vain, että ranskalaiset piispat ja papit vannovat uskollisuutta Ranskan valtiolle eikä Rooman paaville. Se oli paljolti samaa mitä kaikki ranskalaiset hallitsijat olivat yrittäneet ja epäonnistuneet… Kuten näemme, Robespierre todella vastusti Enragésin ”de-kristillistämis kampanjaa” ja tuomitsi sen vastavallankumouksellisten hyödyllisiksi idiooteiksi tai vapaaehtoisiksi avustajiksi.

  Robespierren ja Putinin ehdotuksissa on kaksi muuta eroa. Robespierre näki perinteisen perheen terveen yhteiskunnan perussoluna, mutta silloin lähes kaikki näkivät samoin. Korostaa että avioliiton voi muodostaa vain miehen ja naisen kesken, olisi ollut yhtä turhaa kuin vakuuttaa, että 1 plus 1 on 2.

  The second difference is that Robespierre wanted to mention the immortality of the soul next to the existence of God. “Immortality of the soul” may have sounded to most of Robespierre’s contemporaries a straightforward concept. But today, the formulation would beg too many metaphysical questions: What’s a soul? Do animals have one? Is it individual or collective, or both? Where does it go? Does immortal means eternal? etc. And that other question: if every human being has an immortal soul, at what stage of its development does the fetus get one? I’m not saying it would be a bad thing, but bringing up the issue in the constitutional referendum could be very divisive.

  **—Toinen ero on, että Robespierre halusi mainita sielun kuolemattomuuden Jumalan olemassaolon rinnalla. ”Sielun kuolemattomuus” on saattanut kuulostaa suurimmalle osalle Robespierren aikalaisista luontevalta. Mutta tänään se herättäisi liian monia metafyysisiä kysymyksiä:
  Mikä on sielu? Onko eläimillä sellainen? Onko se henkilökohtainen vai kollektiivinen vai molempia? Minne se menee? Tarkoittaako kuolematon ikuista? jne. Ja tuo toinen kysymys: jos jokaisella ihmisellä on kuolematon sielu, missä kehitysvaiheessa sikiö saa sellaisen? En sano, että se olisi huono asia, mutta asian nostaminen esiin perustuslakia koskevassa kansanäänestyksessä voi olla hyvin hajottava ja erimielisyyttä synnyttävä.

  jatkuu….

 27. Kiinassa Wuhanin kaupungin portit aukesivat pitkän eristyksen jälkeen, Trump uhkaa leikata rahoitusta WHO:lle (Yle 8.4.2020)
  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo aikovansa leikata YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n rahoitusta.
  Trump syyttää WHO:ta Kiinan suosimisesta ja koronavirustilanteen huonosta hoitamisesta.
  Trump totesi Valkoisen talon päivittäisessä tilannekatsauksensa ensin leikkaavansa rahoitusta, mutta kielsi pian sanoneensa näin ja sen sijaan harkitsevansa asiaa.

  Yhdysvalloissa on kuollut virukseen nyt yhteensä yli 12 800 ihmistä. (Yle 8.4.)

  Kiinassa Wuhanin kaupungin portit aukesivat
  Koronaviruksen keskiössä olleesta Wuhanin kaupungista Kiinassa pääsee tänään keskiviikkona viimein poistumaan kuukausia kestäneen eristyksen jälkeen. (Yle 8.4.)
  #
  Chossudovskyn hahmotelmaa:

  Ennennäkemätön globaali kriisi
  Sanomaton totuus on, että uusi koronavirus tarjoaa tekosyyn voimakkaille taloudellisille intresseille ja korruptoituneille poliitikoille koko maailman laukaisemiseksi massatyöttömyyden, / konkurssin, / äärimmäisen köyhyyden / ja epätoivon kierteeseen.

  ”Planet Lockdown” on kansalaisvapauksien ja ”oikeuden elämään” loukkaaminen.
  Koko kansantalous on vaarassa. / Joissakin maissa on julistettu sotatila.
  Pieni ja keskisuuri pääoma suunnitellaan eliminoitavaksi. / Iso pääoma vallitsee.
  Yritysten varallisuuden keskittyminen on käynnissä.

  Ollaanko tekemässä pirullista ”uutta maailmanjärjestystä”, kuten Henry Kissinger ehdotti (WSJ [The Wall Street Journal] 3.4.2020): ”Koronaviruspandemia muuttaa ikuisesti maailmanjärjestystä.”

  Muistakaa Kissingerin historiallinen lausunto vuodelta 1974: ”Depopulaation [väestön harventaminen) tulisi olla Yhdysvaltojen ulkopolitiikan ensisijainen tavoite suhteessa kolmanteen maailmaan.” (1974 Kansallisen turvallisuusneuvoston muistio)

  Tämä kriisi on maailman historiassa ennennäkemätön. Se destabiloi ja tuhoaa ihmisten elämän maailmanlaajuisesti. Se on ”sota ihmisyyttä vastaan”.

  Valittuja esimerkkejä käynnissä olevasta globaalista prosessista:

  Suuri työpaikkojen menetys ja lomautus Yhdysvalloissa. Yli 10 miljoonaa työntekijää jättää työttömyysetuuksia koskevia hakemuksia.
  Intiassa 21 päivän pakkoloma on aiheuttanut nälän- ja epätoivon aallon, joka vaikuttaa miljooniin kodittomiin siirtotyöläisiin koko maassa.
  Latinalaisen Amerikan ja Saharan eteläpuolisen Afrikan köyhtyminen on sanoin kuvaamatonta.
  Suurien kaupunkiväestön osien kotitalouksien tulot on kirjaimellisesti hävitetty.

  Italiassa matkailualan epävakaus on johtanut konkursseihin ja lisääntyneeseen työttömyyteen.

  Monissa maissa kansalaiset ovat poliisin väkivallan kohteena. Poliisi tappoi viisi mielenosoituksiin osallistunutta ihmistä Keniassa ja Etelä-Afrikassa.

  WHO: n maailmanlaajuinen terveyshuolto julistettiin 30. tammikuuta, kun Kiinan ulkopuolella oli 150 vahvistettua tapausta. Toimenpide perustui isoon valheeseen.
  WHO: n hätätilanteen ajoitus osui samaan aikaan Yhdysvaltojen jatkuvien sotien kanssa ja myös taloudellisen epävakauden heikentämiseen maailman osakemarkkinoilla.

  Liittyykö maailmanlaajuinen taloudellinen tuhoaminen maailmanlaajuiseen sulkemiseen USA:n globaaliin sotilasohjelmaan?

  ”Koronaviruspandemia lisää Yhdysvaltojen ulkopolitiikan julmuutta”

  Kun valheesta tulee totuus, paluuta ei ole.
  (lähde: Professori Michel Chossudovsky, globalresearch.ca 5.4.2020)
  ———-
  Michel Chossudovsky on taloustieteilijä ja emeritusprofessori (Ottawan yliopisto). Hän on työskennellyt vierailevana professorina ympäri maailmaa, sekä WHO:n, ILO:n ja YL:n alaisissa järjestöissä. Hän on arvostellut USA:n ulkopolitiikkaa ja syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen nostanut esiin USA:n Al Qaedalle ja Osama bin Ladenille aikoinaan antaman tuen.

  • ”Muistakaa Kissingerin historiallinen lausunto vuodelta 1974: ”Depopulaation [väestön harventaminen) tulisi olla Yhdysvaltojen ulkopolitiikan ensisijainen tavoite suhteessa kolmanteen maailmaan.” (1974 Kansallisen turvallisuusneuvoston muistio)…”

   Depopulaatio nimenomaan sionisti Kissingerin ehdoilla: goimit mahdollisimman pian hautaan jotta valitut voivat täyttää maan.

 28. Serbialainen toimittaja Milorad Vukanisovin esitelmä tulossa olevista muutoksista selittää globaalia pandemiaa positiivisen globalisaation kautta ja antaa samalla toivoa paremmasta huomisesta. Taistelu ”universaalin deep staten” kanssa ei kuitenkaan ole hetkessä ohi.

  https://www.youtube.com/watch?v=NufIgCJ80nk

  • Harmittelen kovasti,etten sanonut mitä ajattelin : Tapio Kuosman kommentti edelläni on todella excellent.

 29. Kommentointi ei enää onnistu ainakaan hävittäjäjuttuun. Liekö tilapäista häiriötä vai väärien mielipiteiden esittäjän ulossulkeminen?

  • Kokeilen tänne, kun on enemmän virus-asiaa:

   Suomen kallein ja lopullinen virhe oli lähteä mukaan COVID-19 vedätykseen olkoonkin, ettei virus ole harmiton. Lockdown-prosessin myötä tämäkin kansakunta loppuu ja globalistiset korporaatiofasistit tulevat nyt hallitusten myötäavustuksella ottamaan kaiken vallan ja kansojen varallisuuden lopullisesti hallintaansa. Kansat ovat nyt virustorjuntatoimenpiteiden panttivankeina eivätkä pääse siitä vapauteen ennen kuin globalistien asettamat ehdot on toteutettu. Osa ehdoista, kuten kansojen riisuminen taloudellisesta omavaraisuudesta, toteutuu prosessin myötä automaattisesti.

   On siten turhauttavaa ajatella, että tässä pitää edes miettiä jotain hävittäjiä, kun ihmisillä ei ole mitään päätäntävaltaa enää yhtään mihinkään. Kaikki kansalaisoikeudet ovat vietävissä milloin tahansa millä tahansa verukkeella. Suomessa kansalaiset on jo esikypsytetty siihen ajatukseen, ettei Perustuslaki ole voimassa, asettamalla klovnit sen noudattamista valvomaan. Mutta jos surkean mielipiteensä saa sanoa, niin kaikki hävittäjävaihtoehdot ovat erittäin vastenmielisiä tappokoneita ja osa mielisairasta ihmiskuntaa ansaitsee tulla niillä lopetetuksi.

 30. @Truth_hunter 7.4.2020 at 20:59
  Maailma muuttuu — mihin suuntaan?
  Sitä pohtii Laurent Guyenot pitkässä mielenkiintoisessa artikkelissa josta tänne muutama ote
  Osa 3
  The making of a monster
  In the standard textbook history of the French Revolution, Robespierre is portrayed as a fanatic and megalomaniac dictator, and he is blamed for the Great Terror that sent approximately 17,000 people to the guillotine in the six weeks preceding his demise. Ever since Jules Michelet, who fashioned our roman national, the figure of Robespierre has served to embody all the evils of the French Revolution, exactly like Philippe Pétain for World War II. While Danton has boulevards in his name and is celebrated by Hollywood, Robespierre is the usual bad guy.

  **—Ranskan vallankumouksen vakiohistoriassa Robespierre kuvataan fanaatikkona ja megalomaanikkona diktaattorina. Hänet on leimattu suureksi terroristiksi, joka lähetti noin 17 000 ihmistä giljotiiniin kuuden viikon aikana ennen kuolemaansa. …. Robespierren hahmo on ilmentänyt kaikkea Ranskan vallankumouksen pahuutta, aivan kuten Philippe Pétain toisen maailmansodan aikana. Vaikka Dantonilla on bulevardeja ja Hollywood juhlii sitä, Robespierre on pelkkä paholainen.

  Robespierre was primarily a man of words, in a time when eloquence was a political act, when speeches could change the opinion of deputies, and sometimes even win a whole assembly. He was a great writer and a great orator. Not even his enemies doubted the sincerity of his passionate defense of the poor and downtrodden: “That man will go far—he believes everything he says,” Mirabeau once remarked. His speeches, delivered at the Jacobin Club or at the Convention, were printed and widely distributed, and had a huge echo all over France.

  **—Robespierre oli ensisijaisesti sanansa mittainen mies, aikana, jolloin kaunopuheisuus oli poliittinen teko, jolloin puheet saattoivat muuttaa edustajien mielipiteitä ja joskus jopa voittaa koko edustajakokouksen. Hän oli loistava kirjailija ja suuri puhuja. Edes hänen vihollisensa eivät epäilleet hänen intohimoista köyhien ja maahan lyötyjen puolustamista: ”Tuo mies menee pitkälle – hän uskoo kaiken, mitä sanoo”, Mirabeau huomautti kerran. Hänen puheitaan Jacobin-klubissa tai kongressissa painettiin ja jaettiin laajalti, ja niillä oli valtava kaiku ympäri Ranskaa.

  In his final speech to the Convention, just before being arrested, Robespierre denounced a plot to lose him by spilling blood on his behalf. He claimed that his enemies, in order to rally enough deputies against him, had circulated fake lists of suspects allegedly written by himself, and spread the rumor that he was preparing a major purge, when in fact he wanted to end the Terror. Napoleon Bonaparte later confirmed this accusation, and believed that “Robespierre was the real scapegoat for the Revolution.” Alphonse de Lamartine, who wrote a Histoire des Girondins in eight volumes, also came to the realization that Robespierre’s enemies “covered him, for forty days, with the blood they shed to disgrace him.”[3] Simultaneously, they created the golden legend of Danton, in reality a disgusting money-grubber.

  **—Viimeisessä puheessaan, juuri ennen pidättämistä, Robespierre syytti että hänen vihollisensa, saadakseen riittävästi edustajia häntä vastaan, olivat levittäneet vääriä huhua, että hän valmistelee suurta puhdistusta, kun hän itse asiassa halusi lopettaa terrorin.
  Napoleon Bonaparte vahvisti myöhemmin tämän syytöksen ja uskoi, että ”Robespierre oli todellinen vallankumouksen syntipukki.” Alphonse de Lamartine, joka kirjoitti Histoire des Girondinsin kahdeksassa kappaleessa, tuli myös ymmärtämään, että Robespierren viholliset ”peittivät hänet neljäkymmentä päivää verellä, jota he vuodattivat hänen häpeäkseen.” [3] Samanaikaisesti he loivat kultaisen legendan. Dantonista, joka oli inhottava raharosvo.

  I will not delve deeper into Robespierre’s biography; I just wanted to point out that his standard portrayal is the product of an elaborate and massive propaganda operation by those who overthrew him. I will now focus of his religious views, which are generally underrated, although, from his own testimony, they determined his political views.[4]

  Robespierre did not view religion as a purely private matter. He believed that the idea of God is an indispensable foundation for public morality, and should be taught in schools and celebrated publicly. “The idea of the Supreme Being and of the immortality of the soul is a constant reminder of justice; therefore, it is social and republican.”

  Robespierre’s ideas were elaborated from those of Jean-Jacques Rousseau, whom he held as the greatest “tutor of the human race.” Rousseau’s “natural religion” was itself not a new idea. Let me sketch a brief history of that tradition, before coming back to Robespierre.

  **——Robespierre ei pitänyt uskontoa puhtaasti yksityisenä asiana. Hän uskoi, että Jumalan idea on välttämätön perusta julkiselle moraalille ja että sitä tulisi opettaa kouluissa ja juhlia julkisesti. ”Idea korkeimmasta olennasta ja sielun kuolemattomuudesta muistuttaa jatkuvasti oikeudenmukaisuudesta; siksi se on sosiaalinen ja tasavaltalaismielinen. ”

  Robespierren ideat syntyivät Jean-Jacques Rousseaun ideoista, jota hän piti suurimpana ”ihmiskunnan opettajana”. Rousseaun ”luonnollinen uskonto” ei sinänsä ollut uusi idea. Haluan luonnostella lyhyen historian siitä ennen kuin palaan Robespierreen.

  Natural religion
  If we define “natural religion” as the claim that belief in God and in the afterlife is sufficiently founded on reason and experience, then it is as old as Plato, and probably much older. If we define it additionally as a rebellion against the authority of Christian scriptures and dogmas, then it seems to have been around as long as Christianity.

  **—Jos määrittelemme ”luonnollisen uskonnon” siten että usko Jumalaan ja kuoleman jälkeiseen elämään perustuu riittävästi järkeen ja kokemukseen, niin se on yhtä vanha kuin Platon ja luultavasti paljon vanhempi. Jos määrittelemme sen vielä lisäksi kapinaksi kristittyjen pyhien kirjoitusten ja dogmien auktoriteettia vastaan, niin se näyttää olleen olemassa jo yhtä kauan kuin kristinusko.

  We know for example that the court of the famous Frederick II Hohenstaufen (1194-1250) was replete with scholars and noblemen whose religious views were inspired by classical philosophy, and who resented Catholic intolerance. Pope Gregory IX, founder of the Inquisition, made the following accusation against Frederick: “Openly, this king of pestilence notably affirmed—to use his own words—that the whole world was duped by three impostors: Jesus Christ, Moses and Muhammad.”[5] The accusation is plausible. Having been raised in multicultural Sicily in the company of Jewish, Muslim and Christian scholars, he had reflected on the problems caused by the very notion of revelation.

  Frederick was a polymath scientist, a polyglot, an outstanding diplomat (he conquered Jerusalem without shedding a drop of blood), and an enlightened lawmaker. He was “the Wonder of the World” (Stupor Mundi), the most prestigious and powerful prince of his age. Yet the pope prevailed over him, and pursued his descendants with insatiable hatred, until his lineage was eradicated, and his name covered with calumny. Nevertheless, his memory would be cherished by some of the best minds throughout the thirteenth centuries. Dante’s treaty De Monarchia (1313) is believed to be a defense of Frederick’s project (on Dante and the Fedeli d’Amore, you may want to read the relevant section of my article “The Crucifixion of the Goddess”).
  In the next century, the printing press and the Reformation provided an unprecedented window of tolerance, especially in the Netherlands. Erasmus of Rotterdam (1469–1536) approached natural religion as the common denominator of all faiths, and the means of overcoming religious wars. His friend Thomas More imagined in his Utopia, or the best form of government (1516), an ideal world where people hold a variety of opinions on religious questions, but “all agree in this: that they think there is one Supreme Being that made and governs the world.” The public cult is for this Supreme Being alone, while “every sect performs those rites that are peculiar to it in their private houses.”

  Then came John Locke, with his Letter Concerning Toleration, first published in Latin in 1689. Locke went further than Erasmus in declaring immoral any doctrine professing that good people are damned if they do not believe in this or that dogma. Churches who require loyalty to a foreign power should also be banished, for by tolerating them, the magistrate “would give way to the settling of a foreign jurisdiction in his own country and suffer his own people to be listed, as it were, for soldiers against his own Government.” That concerns Roman Catholicism, of course, but also Islam:
  Locke deemed atheism as immoral and socially corrosive as papism: “those are not at all to be tolerated who deny the being of a God. Promises, covenants, and oaths, which are the bonds of human society, can have no hold upon an atheist.” For Anthony Collins (1676-1729), a friend of Locke,

  “Ignorance is the foundation of Atheism, and Free-Thinking the Cure of it. And thus tho it should be allow’d, that some Men by Free-Thinking may become Atheists yet they will ever be fewer in number if Free-Thinking were permitted, than if it were restrain’d.” (A Discourse of Freethinking, 1713)
  In the eighteenth century, it was still risky to profess openly such ideas. Locke had to print his book anonymously in Amsterdam. David Hume published his Dialogues Concerning Natural Religion anonymously and posthumously in 1779. Secret societies were still necessary for intellectuals to discuss safely on these matters.

  Rousseau
  Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) gave the notion of “natural religion” a wide audience by his literary genius. His religious conception is exposed in the “Profession of Faith of the Savoyard Vicar”, a section of Book IV of the Émile, which caused the book to be banned in Paris and Geneva, and publicly burned in 1762. Rousseau gives there an exposé of “theism or natural religion, which Christians pretend to confound with atheism or irreligion, its exact opposite.” Rousseau declares having no need for religious books, since Nature is a more useful book for discovering God;

  “if I use my reason, if I cultivate it, if I employ rightly the innate faculties which God bestows upon me, I shall learn by myself to know and love him, to love his works, to will what he wills, and to fulfill all my duties upon earth, that I may please him. What more can all human learning teach me?”
  Like Locke, he condemns as contrary to public peace churches professing intolerance, because: “It is impossible to live at peace with those we regard as damned.” Therefore, “whoever dares to say ‘Outside the Church is no salvation’, ought to be driven from the State.”

  **—Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) antoi ”luonnollisen uskonnon” käsitteen laajalle yleisölle kirjallisen neroutensa välityksellä. Hänen uskonnollinen käsityksensä tulee julki ”Savoyardin Vikaarin Uskon Ammatissa”, Émile-kirjan kirjan IV osassa, joka aiheutti kirjan kieltämisen Pariisissa ja Genevessä ja poltettiin julkisesti vuonna 1762. Rousseau pitää siellä esityksen ”Teismi tai luonnollinen uskonto, jonka kristityt samaistavat ja sekoittavat ateismiin tai epäuskontoon, sen täydelliseen vastakohtaan.” Rousseau toteaa, ettei hänellä ole tarvetta uskonnollisiin kirjoihin, koska luonto on hyödyllisempi kirja Jumalan löytämiseksi;

  ”Jos käytän järkeäni, jos kasvatan sitä, jos käytän oikein synnynnäisiä kykyjä, jotka Jumala on minulle antanut, opin tuntemaan ja rakastamaan häntä, rakastamaan hänen töitään, tahtomaan mitä hän haluaa ja täyttämään kaikki velvollisuuteni maan päällä, jotta voisin miellyttää häntä. Mitä muuta enemmän kaikki ihmisen opit voisivat opettaa minulle? ”
  Kuten Locke, hän tuomitsee suvaitsemattomuutta julistavat kirkot rauhan vastaisiksi, koska: ”On mahdotonta elää rauhassa niiden kanssa, joita pidämme kirottuina.” Siksi ”jokainen, joka uskaltaa sanoa” Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta ”, on ajettava pois valtiosta.”

  Rousseau first proceeded to show that “the law of Christianity at bottom does more harm than good by weakening instead of strengthening the constitution of the State.” Christianity, even at its best, is too focused on individual salvation. Rousseau sees God as more fully manifested in human societies than in holy hermits.
  Rousseau uses here the word “dogmas”, but for him, neither the existence of God or the immortality of the soul are based on revelation; they are proven by observation and introspection. His argument for God’s existence in Émile sounds surprisingly similar to the modern argument for Intelligent Design:

  **—Rousseau osoitti ensin, että ”kristinuskon laki tekee enemmän haittaa kuin hyötyä heikentämällä sen sijaan, että vahvistaisi valtion perustuslakia”. Kristinusko on parhaimmillaankin liian keskittynyt yksilölliseen pelastukseen. Rousseau näkee Jumalan ilmentyvän täydellisemmin ihmisyhteiskunnissa kuin pyhissä erakoissa.
  Rousseau käyttää tässä sanaa ”dogmit”, mutta hänelle Jumalan olemassaolo tai sielun kuolemattomuus eivät perustu ilmoitukseen; ne todistetaan havainnoimalla ja omaa itseä havainnoimalla (introspektiolla). Hänen argumenttinsa Jumalan olemassaolosta Émilessä kuulostaa yllättävän samanlaiselta kuin älykkään suunnittelun nykyaikainen argumentti

  “Those who deny the unity of intention which manifests itself in the reports of all the parts of this great whole, however much they cover their gibberish with abstractions, coordinations, general principles, emblematic terms; whatever they do, it is impossible for me to conceive of a system of beings so constantly ordered, that I do not conceive of an intelligence which orders it. It does not depend on me to believe that passive and dead matter could have produced living and feeling beings, […], that what does not think could have produced thinking beings.”

  jatkuu… vielä tulee osa 4
  pahoittelen jos koneen suomentama ja osin sen jäljiltä korjattu tai paikkailtu teksti ei ole hyvää suomea … se on lähinnä niille jotka eivät osaa riittävästi englantia

 31. Maailma muuttuu — mihin suuntaan?
  Sitä pohtii Laurent Guyenot pitkässä mielenkiintoisessa artikkelissa josta tänne muutama ote
  Osa 4
  Robespierre
  In a speech he had printed in April 1791, Robespierre thanked the “eternal Providence” who called on the French, “alone since the origin of the world, to restore on earth the empire of Justice and Liberty.”
  In March 1792, the president of the Legislative Assembly Élie Guadet opposed the sending to the patriotic societies of an address of Robespierre, on the pretext that he had used the word “Providence” too many times:

  “I admit that, seeing no sense in this idea, I would never have thought that a man who worked with so much courage, for three years, to pull the people out of the slavery of despotism, could contribute to put them back under the slavery of superstition.”

  **—Robespierre kiitti huhtikuussa 1791 julkaistussa puheessa ”ikuista Providenssia” (Kaitselmus, Sallimus), joka velvoitti ranskalaisia ”jo maailman alkuhetkistä lähtien, palauttamaan maan päälle oikeuden ja vapauden imperiumin”.
    Maaliskuussa 1792 lakiasäätävän kokouksen presidentti Élie Guadet vastusti Robespierren osoitteen lähettämistä isänmaallisille yhteisöille tekosyyllä, että hän oli käyttänyt sanaa ”Providence” liian monta kertaa:

  ”Myönnän että kun en ole nähnyt mitään järkeä tässä ajatuksessa, en olisi koskaan uskonut, että mies, joka työskenteli niin suurella rohkeudella kolmen vuoden ajan vetääkseen ihmiset pois despotismin orjuudesta, voisi auttaa siirtämään heidät takaisin taikauskon orjuuteen. ”

  Robespierre responded:
  “Superstition, it is true, is one of the supports of despotism, but it is not inducing citizens in superstition to pronounce the name of the Divinity. […] I, myself, support these eternal principles on which human weakness leans to rise up toward virtue. It is not a vain language in my mouth, any more than in that of all the illustrious men who had no less moral, to believe in the existence of God. / Yes, invoking the Providence and expressing the idea of the Eternal Being who influences essentially the destinies of nations, and who seems to me to watch over the French revolution in a very special way, is not an idea too haphazard, but a feeling of my heart, a feeling which […] has always sustained me. Alone with my soul, how could I have sufficed for struggles which are beyond human strength, if I had not raised my soul to God?”[9]

  Robespierre castigated the irreligion that prevailed in the aristocracy and the high clergy, with bishops like Talleyrand openly boasting of lying every Sunday. A gap had widened between the clerical hierarchy and the country priests. Among the latter, many were responsible for drafting the peasants’ cahiers de doléances. The counter-revolutionary bishop Charles de Coucy, of La Rochelle, said in 1797 that the Revolution was “started by the bad priests.”[10] For Robespierre, they were the “good priests” whom the people of the countryside needed.

  **——Robespierre vastasi:
  ”On totta, että taikausko on yksi despotismin tukipilareista, mutta se ei johda sen vallassa olevia lausumaan jumaluuden nimeä. […] Tuen itse näitä ikuisia periaatteita, joiden pohjalta ihmisen heikkous nousee kohti hyvettä. Se ei ole turhaa kieltä suussani, ei enempää kuin kaikkien niiden maineikkaiden miesten kieli, joilla ei ollut moraalista uskoa Jumalan olemassaoloon. / Kyllä, Providence-vetoomus ja ajatus ikuisesta olennosta, joka vaikuttaa olennaisesti kansakuntien kohtaloihin ja joka minusta tuntuu tarkkailevan Ranskan vallankumousta erityisellä tavalla, ei ole liian vaarallinen idea, vaan sydämeni tunne, tunne, joka […] on aina pitänyt minua käynnissä. Kuinka voisin riittää yksin sieluni kanssa taisteluihin, jotka ovat ihmisen voimien ulkopuolella, jos en olisi antanut sieluani Jumalalle? ”[9]

  Robespierre arvosteli aristokratian ja korkean papiston hallitsemaa uskontoa, ja piispoja, kuten Talleyrand, avoimesta valehtelemisesta joka sunnuntai. Uskonnollisen hierarkian ja maaseudun pappien välille oli kasvanut kuilu. Viimeksi mainittujen joukossa monet olivat vastuussa talonpoikien cahiers de doléances -luonnoksen laatimisesta. La Rochellen vastavallankumouksellinen piispa Charles de Coucy sanoi vuonna 1797, että vallankumouksen aloittivat ”pahat papit”. [10] Robespierrelle he olivat ”hyviä pappeja”, joita maaseudun ihmiset tarvitsivat.

  Robespierre was inflexible against the priests who submitted to the pope by refusing to take an oath on the Civil Constitution (voted July 12, 1790). But he also opposed, until his last breath, any plan to abolish the funds allocated to Catholic worship under the same Civil Constitution. He also opposed, but in vain, the new Republican calendar, with its ten-day week aimed at “suppressing Sunday,” by the admission of its inventor Charles-Gilbert Romme.

  Robespierre’s worst enemies were the militant atheists, the Enragés like Pierre-Gaspard Chaumette or Jacques-René Hébert, who unleashed the movement for dechristianization in November 1793, and started closing the churches in Paris or transforming them into “Temples of Reason”, with the slogan “death is an eternal sleep” posted on the gates of cemeteries. Robespierre condemned “those men who have no other merit than that of adorning themselves with an anti-religious zeal,” and who “throw trouble and discord among us” (Club des Jacobins, November 21 1793). In his speech to the National Convention of December 5, 1793, he accused the dechristianizers of acting secretly for the counter-revolution. Indeed, “hostile foreign powers support the dechristianization of France as a policy pushing rural France into conflict with the Republic for religious reasons and thus recruiting armies against the Republic in Vendée and in Belgium.” By exploiting the violence of militant atheist extremists, these foreign powers have two aims: “the first to recruit the Vendée, to alienate the peoples of the French nation and to use philosophy for the destruction of freedom; the second, to disturb public tranquility in the interior, and to distract all minds, when it is necessary to collect them to lay the unshakable foundations of the Revolution.”

  Generally speaking, the cult of the Supreme Being was enthusiastically received in most regions of France. The French people were tired of the civil war and eager to be reconciled under the auspices of God. Unfortunately, two days later, the Law of the “22 Prairial” (June 10, 1794) accelerated the trials of the suspects of conspiracy against the Republic, and opened the brief period of what will be called the Great Terror.

  Robespierre’s religious policy weighed heavily on the motivations of the Thermidorians’ plot against him. They accused him of aspiring to the office of Grand Pontiff.

  On the day before his death (July 28, 1794), at age 36, Robespierre declared:

  “O Frenchmen! O my countrymen! Let not your enemies, with their desolating doctrines, degrade your souls, and enervate your virtues! No, Chaumette, no! Death is not ‘an eternal sleep!’ Citizens! Erase from the tomb that motto, engraved by sacrilegious hands, which spreads over all nature a funereal crape, takes from oppressed innocence its support, and affronts the beneficent dispensation of death! Inscribe rather thereon these words: ‘Death is the commencement of immortality!’”
  **——Päivää ennen kuolemaansa (28. heinäkuuta 1794) 36-vuotiaana Robespierre julisti:

  ”Oi ranskalaiset! Oi maanmieheni! Älkää antako vihollisia tuhoavien oppiensa kanssa turmella sielujanne ja hyveitänne! Ei, Chaumette, ei! Kuolema ei ole iankaikkista unta!
  – Kansalaiset!… Kirjoittakaa pikemminkin nämä sanat: ’Kuolema on kuolemattomuuden alku!’ ’
  https://www.unz.com/article/enshrining-god-in-the-constitution-robespierres-great-idea/
  ———
  Laurent Guyénot, Ph.D., has recently edited some of his Unz Review articles in book form, under the title Our God is Your God Too, But He Has Chosen Us: Essays on Jewish Power. He is also the author of From Yahweh to Zion: Jealous God, Chosen People, Promised Land … Clash of Civilizations, 2018, and JFK-9/11: 50 years of Deep State, Progressive Press, 2014.

  https://www.amazon.com/Our-God-Your-Too-Chosen/dp/295717040X/ref=sr_1_3?keywords=laurent+guyénot&qid=1581339009&sr=8-3

  Jälkipohdintaa artikkeliin liittyen
  Mielenkiintoisinta itselleni oli saada kokonaan uutta ja erilaista tietoa Ranskan vallankumouksesta jota on juhlittu vasemmiston ja nimenomaan kansan ja demokratian voittona sortavasta monarkiasta.
  Onko kyse ollut kuitenkin aivan muusta … silti tuotakaan unohtamatta, jostain vastaavasta kuin Venäjän vallankumouksen tapahtumissa, joista totuus alkaa valjeta venäläisille?
  Ketä tahoa se lopulta on palvellut? … sitä joutuu miettimään uudestaan tämän jälkeen.
  Mikä on tämän päivän tilanne Ranskassa ja Euroopassa? Ja ylipäätään maailmassa. Onko se parempi kuin ennen tuota vallankumousta…?

  Venäjä puolestaan näyttää Putinin johdolla etsivän paluuta vallankumousta edeltäneeseen aikaan toivuttuaan hitaasti juutalaisvetoisen kommunismin aiheuttamista valtavista tuhoista ja vaurioista.

  Onko Ranskan vallankumous ollut lopulta fasistisen nwo-mafian riemuvoitto, mafian joka on nostanut itsensä Korkeimmaksi Olennoksi ja keinoja kaihtamatta rakentaa omaa globaalia imperiumia?
  Kaikki mitä sen jälkeen on tapahtunut (Venäjän vallankumous, maailmansodat, Kennedyn murhat, 9-11, Lähi-idän tuho) näyttäisi olevan saman mafian taistelua maapallon herruudesta ihmiskuntaa vastaan, taistelua joka näyttää koko ajan jatkuvan ja pian vuorossa voi olla 3. maailmansota, Albert Piken unelma lopullisesta voitosta.

  • Tutkimattomat ovat mafian polut … linkin artikkelissa hyvää tietoa mafian puuhista ja sen tutkimattomista poluista
   All Roads Lead to Dark Winter
   WHITNEY WEBB AND RAUL DIEGO
   During the presidency of George H.W. Bush in the early 1990s, something disturbing unfolded at the U.S.’ top biological warfare research facility at Fort Detrick, Maryland.
   Specimens of highly contagious and deadly pathogens – anthrax and ebola among them – had disappeared from the lab, at a time when lab workers and rival scientists had been accused of targeted sexual and ethnic harassment and several disgruntled researchers had left as a result.
   An internal Army inquiry in 1992 would reveal that one employee, Lt. Col. Philip Zack, had been caught on camera secretly entering the lab to conduct “unauthorized research, apparently involving anthrax,” the Hartford Courant would later report. Despite this, Zack would continue to do infectious disease research for pharmaceutical giant Eli Lilly and would collaborate with the U.S. National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) throughout the 1990s.

   The Courant had also noted that: “A numerical counter on a piece of lab equipment had been rolled back to hide work done by the mystery researcher [later revealed to be Zack], who left the misspelled label ‘antrax’ in the machine’s electronic memory.”
   The Courant’s report further detailed the extremely lax security controls and chaotic disorganization that then characterized the U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) lab in Fort Derrick.
   This same lab would, a decade later, be officially labeled as the source of the anthrax spores responsible for the 2001 anthrax attacks, attacks which are also officially said to have been the work of a “deranged” USAMRIID researcher, despite initially having been blamed on Saddam Hussein and Iraq by top government officials and mainstream media. Those attacks killed 5 Americans and sickened 17.

   https://www.unz.com/wwebb/all-roads-lead-to-dark-winter/
   ———
   Apr 6, 2020 Henry Kissinger & Bill Gates Call For Mass Vaccination & Global Governance
   The global population living in western countries have been taught for more than a generation to live in a constant state of fear ever since 9/11.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=c4Aps2NPe54&feature=emb_logo

   We are in the middle of the worst global health pandemic of our lives according to the Media, the Government and the United Nations. We are witnessing an unprecedented global lockdown in response to the Coronavirus outbreak known as COVID19.

   The global population living in western countries have been taught for more than a generation to live in a constant state of fear ever since 9/11. We have been encouraged to sacrifice our liberty for a false sense of security, being conditioned more and more each day to rely on the state for protection and now many of us find ourselves relying on the state to pay our bills.

   Despite the government’s budget and deficit continuing to grow exponentially everyday… Some are beginning to see that there may be more to the official story than what we are led to believe. The very few may have seen this coming and are waiting for the next phase of what very well could be another step closer to global governance. The very men and women, the exact same individuals and government agencies, in addition to global institutions who stand to benefit the most, are the ones calling the shots…

   Welcome to COVID-1984 and the official rollout of the New World Order…

 32. COVID Means the End of US ’World Leadership’ – US Decline Will Now Accelerate
  ”To be totally honest, I have never in my life seen such a tsunami of nonsense, false information, unfounded rumors, and, last but certainly not least, shameless clickbaiting. For some, this crisis is clearly a chance to regain some visibility. It is shameful, really, a total disgrace: just a new form of profiteering from a crisis.”
  The Saker
  https://russia-insider.com/en/covid-means-end-us-world-leadership-us-decline-will-now-accelerate/ri28625
  NWO, Globalism and US ”Leadership” – RIP
  THE SAKER
  “And the unbelievers plotted and planned, and God too planned, and the best of planners is God”

  Quran, Sura Al-Imran (The Family of Imran) – 3:54

  It has been pretty obvious for many years already that the AngloZionist Empire was not viable, that it had to tank sooner or later.
  There were two main scenarios which were typically considered for this collapse: an external crisis (typically a major military defeat) or an internal one (economic collapse).
  Personally, I always favored the first scenario (specifically, as described here). I even had a “favorite” location for such a catastrophic military defeat (for the US): Iran and the Middle-East. Irrespective of the scenario one preferred, this was obvious:
  1 The Empire was not viable
  2 The Empire was not reformable
  The same is true of the US political system, by the way.

  https://www.unz.com/tsaker/nwo-globalism-and-us-leadership-rip/

 33. Saattaa olla, että eräiltä osain maailma ei muutu. Ei ainakaan, mikäli Johanneksen evankeliumia ei sensuroida?

  AlfaTV:ssa sunnuntaina 12.4.2020 elokuva ’LUMO: Johanneksen evankeliumi’
  ”Sanasta sanaan Johanneksen evankeliumia seuraava elokuva herättää pääsiäisen tapahtumat eloon.” (https://alfatv.fi/tv-opas/)

  ”Joulukuussa 2013 toimintansa aloittanut AlfaTV on mainosrahoitteinen yleiskanava, joka lähettää uutisia, ajankohtaisohjelmia, viihdettä ja urheilua. Huomioimme ohjelmatarjonnassamme laajasti eri kohderyhmät.” (AlfaTV / Brilliance Communications Oy / Y-tunnus 2420723-3)

  Jeesuksen elämän loppuhetkistä Johanneksen evankeliumin mukaan:

  Pilatus kuulustelee Jeesusta:
  Kaifaan luota Jeesus vietiin maaherran palatsiin. Oli varhainen aamu. Juutalaiset eivät itse menneet palatsiin sisälle, etteivät saastuisi vaan voisivat syödä pääsiäisaterian. Niinpä Pilatus tuli ulos heidän luokseen ja kysyi: ”Mistä te syytätte tätä miestä?” He vastasivat: ”Jos hän ei olisi rikollinen, emme luovuttaisi häntä sinulle.” ”Pitäkää itse hänet”, Pilatus sanoi, ”ja tuomitkaa hänet oman lakinne mukaan.” ”Juutalaiset sanoivat hänelle: ”Meidän ei ole lupa ketään tappaa.”.

  Pilatus meni takaisin palatsiin, käski tuoda Jeesuksen eteensä ja kysyi häneltä: ”Oletko sinä juutalaisten kuningas?” Jeesus vastasi: ”Itsekö sinä niin ajattelet, vai ovatko muut sanoneet minusta niin?” Pilatus sanoi: ”Olenko minä juutalainen? Oma kansasi ja ylipapit ovat antaneet sinut minun käsiini. Mitä olet tehnyt?” Jeesus vastasi: ”Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Jos se kuuluisi tähän maailmaan, minun mieheni olisivat taistelleet, etten joutuisi juutalaisten käsiin. Mutta minun kuninkuuteni ei ole peräisin täältä.” ”Sinä siis kuitenkin olet kuningas?” Pilatus sanoi. Jeesus vastasi: ”Itse sinä sanot, että olen kuningas. Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten tullut tähän maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minua.” ”Mitä on totuus?” kysyi Pilatus.

  ”Ja sen sanottuaan hän [= Pilatus] taas meni ulos juutalaisten luo ja sanoi heille: ’Minä en löydä hänessä yhtäkään syytä’”. ”Mutta te olette tottuneet siihen, että minä päästän teille yhden vangin irti pääsiäisenä; tahdotteko siis, että päästän teille juutalaisten kuninkaan?” ”Niin he taas huusivat sanoen: ’Älä häntä, vaan Barabbas!” Mutta Barabbas oli ryöväri.

  Nyt Pilatus käski ruoskia Jeesuksen. Sotilaat väänsivät orjantappuroista kruunun hänen päähänsä ja pukivat hänet purppuranpunaiseen viittaan. Toinen toisensa jälkeen he tulivat hänen eteensä ja sanoivat: ”Ole tervehditty, juutalaisten kuningas”, ja läimäyttivät häntä kasvoihin.

  Pilatus meni taas ulos ja sanoi juutalaisille: ”Minä tuon hänet tänne osoittaakseni, etten pidä häntä syyllisenä mihinkään rikokseen.” Niin Jeesus tuli ulos, orjantappurakruunu päässään ja purppuranpunainen viitta yllään, ja Pilatus sanoi: ”Katso ihmistä!” Kun ylipapit ja heidän miehensä näkivät Jeesuksen, he rupesivat huutamaan: ”Ristiinnaulitse! Ristiinnaulitse!” Pilatus sanoi heille: ”Ottakaa te hänet ja ristiinnaulitkaa. Minä en ole havainnut hänen syyllistyneen mihinkään.” ”Juutalaiset vastasivat hänelle: ”Meillä on laki, ja lain mukaan hänen pitää kuoleman, koska hän on tehnyt itsensä Jumalan Pojaksi”

  Tämän kuullessaan Pilatus kävi yhä levottomammaksi. Hän meni takaisin palatsiin ja kysyi Jeesukselta: ”Mistä sinä olet lähtöisin?” Mutta Jeesus ei vastannut hänelle. ”Etkö puhu, vaikka minä kysyn?” Pilatus sanoi. ”Etkö tiedä, että minulla on valta päästää sinut vapaaksi ja valta ristiinnaulita sinut?” Jeesus vastasi: ”Sinulla ei olisi minuun mitään valtaa, ellei sitä olisi annettu sinulle ylhäältä. Siksi on suurempi syyllinen se ihminen, joka on minut sinulle luovuttanut.”

  Pilatus yritti nyt saada Jeesuksen vapautetuksi. ”Mutta juutalaiset huusivat sanoen: ’Jos päästät hänet, et ole keisarin ystävä; jokainen, joka tekee itsensä kuninkaaksi, asettuu keisaria vastaan’” Nämä sanat kuultuaan Pilatus toi Jeesuksen ulos ja asettui tuomarinistuimelleen niin sanotulle Kivipihalle, jonka hepreankielinen nimi on Gabbata. Tämä tapahtui pääsiäisen valmistuspäivänä puolenpäivän aikaan.

  ”Ja hän [= Pilatus] sanoi juutalaisille: ’Katso, teidän kuninkaanne!’ Niin he huusivat: ’Vie pois, vie pois, ristiinnaulitse hänet!’ Pilatus sanoi heille: ’Onko minun ristiinnaulittava teidän kuninkaanne?’ Ylipapit vastasivat: ”Ei meillä ole kuningasta, vaan keisari.’ Silloin hän [= Pilatus] luovutti hänet [= Jeesus] heille ja antoi ristiinnaulittavaksi. Ja he ottivat Jeesuksen.”

  Tuomion täytäntöönpano
  Jeesusta lähdettiin viemään. Kantaen itse ristiään hän kulki kaupungin ulkopuolelle paikkaan, jota kutsutaan Pääkallonpaikaksi, heprean kielellä Golgata. Siellä sotilaat ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja kaksi muuta hänen kanssaan, yhden kummallekin puolelle ja Jeesuksen heidän keskelleen. Pilatus oli kirjoituttanut taulun, joka kiinnitettiin ristiin. Siinä oli sanat: ”Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas.” Monet juutalaiset lukivat kirjoituksen, sillä paikka, missä Jeesus ristiinnaulittiin, oli lähellä kaupunkia. Teksti oli kirjoitettu hepreaksi, latinaksi ja kreikaksi. Juutalaisten ylipapit sanoivat Pilatukselle: ”Älä kirjoita: ’Juutalaisten kuningas.’ Kirjoita, että hän on sanonut: ’Minä olen juutalaisten kuningas.’” Pilatus vastasi: ”Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.”

  Ristiinnaulittuaan Jeesuksen sotilaat ottivat hänen vaatteensa ja jakoivat ne neljään osaan, kullekin sotilaalle osansa. He ottivat myös paidan, mutta kun se oli saumaton, ylhäältä alas samaa kudosta, he sanoivat toisilleen: ”Ei revitä sitä. Heitetään arpaa, kuka sen saa.”

  Jeesuksen ristin luona seisoivat hänen äitinsä ja tämän sisar sekä Maria, Klopas-nimisen miehen vaimo, ja Magdalan Maria. Kun Jeesus näki, että hänen äitinsä ja rakkain opetuslapsensa seisoivat siinä, hän sanoi äidilleen: ”Nainen, tämä on poikasi!” Sitten hän sanoi opetuslapselle: ”Tämä on äitisi!” Siitä hetkestä lähtien opetuslapsi piti huolta Jeesuksen äidistä.

  Jeesuksen kuolema
  Jeesus tiesi, että kaikki oli nyt saatettu päätökseen. Jotta kirjoitus kävisi kaikessa toteen, hän sanoi: ”Minun on jano.” Siellä oli astia täynnä hapanviiniä. Sotilaat kastoivat siihen sienen ja nostivat sen iisoppiruo’on päässä Jeesuksen huulille. Jeesus joi viinin ja sanoi: ”Se on täytetty.” Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.
  #
  Kiinnostavaa on, ettei Johanneksen evankeliumia ole saatu tähän mennessä sensuroiduksi. Onkohan muuten yritetty?

  • Miksi juutalaisuus vihaa Kristusta — Leon de Poncins
   Vicomte Leon de Poncins (1897-1976) oli perinteinen katolinen ranskalainen älyllinen kirjailija, joka on kirjoittanut 30 kirjaa, jotka paljastivat v-muurarien ja juutalaisten (Illuminati) salaliiton, joka nykyään pitää ihmiskuntaa otteessaan.
   Useimmat juutalaiset (ja kristityt) eivät ole tietoisia siitä, että juutalaisuus on määriteltynä Talmud & Cabala, ei Vanha Testamentti. He eivät tiedä, että juutalaisuus on saatanallinen kultti, joka käyttää heitä poliittisesti ja hengellisesti orjuuttamaan ihmiskuntaa.
   ”Juutalaisuus ja Vatikaani” (1967), jossa viitataan juutalaisiin lähteisiin, de Poncins osoittaa, että juutalaisuus pyrkii korvaamaan Jumalan. Kristuksen opetus, että Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan, on ristiriidassa juutalaisen uskomuksen kanssa omaan valittuna oloon ja rodulliseen ylemmyyteen.
   Todellisena ”vihaajana” juutalaisuus palvelee peiteltyä sotaa ihmiskuntaa ja Jumalaa vastaan. … Järjestäytynyt juutalaisuus on feminismin ja ”homojen oikeuksien”, globalismin ja kolmannen maailman muuttoliikkeen takana, 9-11 ja terrorin takana, tekosyitä valjastaa kommunistinen poliisivaltio. Valtion luottojen maailmanlaajuisen monopolin ansiosta tämä saatanallinen salaliitto on saavuttamassa hedelmää.

   Karl Marx kirjoitti: ”Juutalainen emansipoi itsensä… tekemällä itsensä rahamarkkinoiksi… hänen kauttaan rahasta on tullut maailmanvalta, ja kristityt kansat ovat ottaneet käyttöön juutalaisten hengen. Juutalaisista tuli vapaita sitä mukaa, kun kristityistä tuli hengeltään juutalaisia. Niinpä kristityt vaikuttivat merkittävästi rahan muodostumiseen ihmisten toiminta keinojen, toimenpiteiden ja tulosten välineeksi. ”(Mainitsi de Poncins s. 76)

   Why Judaism Hates Christ- Leon de Poncins
   Vicomte Leon de Poncins (1897-1976) a traditional Catholic French intellectual, was the author of 30 books that exposed the Masonic Jewish (Illuminati) conspiracy which today holds mankind in its thrall.
   Most Jews (and Christians) are not aware that Judaism is defined by the Talmud & Cabala, not the Old Testament. They are unaware that Judaism is a satanic cult which uses them to politically and spiritually enslave mankind.
   Below, in “Judaism and the Vatican“ (1967) citing Jewish sources, de Poncins shows that Judaism seeks to supplant God. Christ’s teaching that God loves all his children equally contradicts Jewish belief in their own Choseness and racial supremacy.
   The real “hater”, Judaism wages a covert war on humanity and God while accusing its hapless targets of “hate” if they dare notice. Organized Jewry is behind feminism and “gay rights,” globalism and third world migration. It’s behind 9-11 and terror, pretexts to unveil a Communist police state. Empowered by a worldwide monopoly on government credit, this satanic conspiracy is reaching fruition.

   Karl Marx wrote: “The Jew emancipated himself … by making himself master of the money-market… through him, money has become a world power, and the practical Jewish spirit has been adopted by the Christian peoples. The Jews set themselves free in proportion as the Christians become Jews. Thus, they contributed considerably to making money, the means, the measure and the end of all human activity.” (Cited by de Poncins p. 76)
   Add sex and power, and Marx would have nailed it. Mankind has been inducted into a satanic cult.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=76928
   https://www.henrymakow.com/2018/12/Leon-de-Poncins-Why%20Judaism-Hates-Christianity.html

 34. Maailma todellakin muuttuu, ainakin mikäli on uskominen William Engdahlin maalailemaan kuvioon.

  William Engdahl: The Dystopian Scenario Arising From COVID-19 #139

  Strategic risk consultant and best-selling author F. William Engdahl discusses the Coronavirus “pandemic” and how scenarios by the Rockefeller Foundation in their 2010 report and the 2019 “Event 201” Coronavirus pandemic simulation by Microsoft’s Bill Gates (in conjunction with pharmaceutical companies such as Johnson & Johnson, US military, CIA, and the head of Chinese CDC) foretold in detail the events we are experiencing in real-time with the COVID-19 crisis.
  He explains how he never could have imagined such a dystopian geopolitical scenario in his wildest dreams.
  He looks at the economic collapse that is underway and where the globalists are pushing us, including a digital cashless society, and why they need to destroy the United States of America as a functioning sovereign entity.
  ———-
  F. William Engdahl (syntynyt 9.8.1944) is an award-winning geopolitical analyst, strategic risk consultant, author, professor and lecturer. He has been researching and writing about the world political scene for more than thirty years. – His various books on geopolitics—the interaction between international power politics, economics and geography—have been translated into 14 foreign languages from Chinese to French, from German to Japanese.
  His most recent works trace the strategies and events that led to the rise of the US as an international superpower. – He describes the emergence after 1945 of an American power as a new kind of Empire not based upon sole military occupation of land, but control of vital resources. Domination was through creation of an informal empire where control of finance, of the basic food chain, of energy—above all of oil, would be the basis for what would become the greatest concentration of power in history, an American Sole Superpower after the collapse of the Soviet Union. – Born in Minnesota, William Engdahl grew up in Texas. After earning a degree in politics from Princeton University, and graduate study in comparative economics at Stockholm University, he worked as an economist and investigative freelance journalist in New York and Europe.
  Bibliography
  Manifest Destiny: Democracy as Cognitive Dissonance. mine.books, 2018
  The Lost Hegemon: Whom the gods would destroy. mine.books, 2016
  Target: China — How Washington and Wall Street Plan to Cage the Asian Dragon. San Diego: Progressive Press, 2014. German and Chinese editions published 2013.
  Myths, Lies and Oil Wars. Wiesbaden: Edition.Engdahl, 2012.
  Gods of Money: Wall Street and the Death of the American Century. edition.engdahl, 2010, Progressive Press, 2011
  Full Spectrum Dominance: Totalitarian Democracy in the New World Order. Boxboro, MA: Third Millennium Press, 2009, Progressive Press, 2011
  Seeds of Destruction. The Hidden Agenda of Genetic Manipulation. Centre for Research on Globalization Publishing, 2007
  A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order. London: Pluto 2004, rev. ed., 303 p., ill. Progressive Press, 2012, 339 p.

 35. Maailman muuttumista todistavat myös eräänlaisten jättiläisten kuolemat tai haurastumiset:

  Zbigniew Brzezinski (poismeno 89-vuotiaana 2017)

  ”(…) as America becomes an increasingly multi-cultural society, it may find it more difficult to fashion a consensus on foreign policy issues, except in the circumstance of a truly massive and widely perceived direct external threat.” (Zbigniew Brzezinski: The Grand Chessboard, p. 211)

  Zbigniew Brzezinski (28.3.1928 Varsova – 26.5.2017 Falls Church, Virginia) oli puolalaissyntyinen yhdysvaltalainen valtiotieteilijä ja kansainvälisen politiikan tutkija.
  Brzezinskin (B) oppikirja The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives (1997) on vaikuttanut USA:ssa uuskonservatiiviseen ulkopoliittiseen ajatteluun. B:n doktriinin mukaan USA:n tuli pureutua Persianlahdelle ja Keski-Aasiaan öljynsaannin varmistamiseksi ennen kuin Venäjä saavuttaisi entisen suurvaltastatuksensa ja palaisi voimatekijäksi itsenäistyneisiin entisiin neuvostotasavaltoihin, sekä ennen kuin Kiina voimistuisi ja ehtisi pureutua alueelle.

  B-sitaatteja teoksesta The Grand Chessboard (1997):

  Like so many empires before it, the Soviet Union eventually imploded and fragmented, falling victim not so much to a direct military defeat as to disintegration accelerated by economic and social strains.
  Chapter 1, Hegemony Of A New Type, p. 9.

  For America, the chief geopolitical prize is Eurasia.
  Chapter 2, The Eurasian Chessboard, p. 30.

  Fortunately for America, Eurasia is too big to be politically one. Eurasia is thus the chessboard on which the struggle for global primacy continues to be played.
  Chapter 2, The Eurasian Chessboard, p. 31.

  (…) America is too democratic at home to be autocratic abroad. This limits the use of America’s power, especially its capacity for military intimidation. Never before has a populist democracy attained international supremacy. But the pursuit of power is not a goal that commands popular passion, except in conditions of a sudden threat or challenge to the public’s sense of domestic well-being. The economic self-denial (that is, defense spending) and the human sacrifice (casualties, even among professional soldiers) required in the effort are uncongenial to democratic instincts. Democracy is inimical to imperial mobilization.
  Chapter 2, The Eurasian Chessboard, p. 35-36.

  It is conceivable that at some point a truly united and powerful European Union could become a global political rival to the United States.
  Chapter 3, The Democratic Bridgehead, p. 75.

  Russia’s only real geostrategic option – the option that would give Russia a realistic international role and also maximize the opportunity of transforming and socially modernizing itself – is Europe.
  Chapter 4, The Black Hole, p. 118.

  The key point to bear in mind is that Russia cannot be in Europe without Ukraine also being in Europe, whereas Ukraine can be in Europe without Russia being in Europe.
  Chapter 4, The Black Hole, p. 122.

  The most immediate task is to make certain that no state or combination of states gains the capacity to expel the United States from Eurasia or even to diminish significantly its decisive arbitration role.
  Conclusion, p. 198.

  In the long run, global politics are bound to become increasingly uncongenial to the concentration of hegemonic power in the hands of a single state. Hence America is not only the first, as well as the only, truly global superpower, but is also likely to be the very last.
  Conclusion, p. 209.

  To put it very simply, anyone can become an American, but only a Chinese can be Chinese – and that places an additional and significant barrier in the way of any essentially national global hegemony.
  Conclusion, p. 210.

  Moreover, as America becomes an increasingly multi-cultural society, it may find it more difficult to fashion a consensus on foreign policy issues, except in the circumstance of a truly massive and widely perceived direct external threat.
  Conclusion, p. 211.

  With the more endowed nations constrained by their own higher technological capacity for self-destruction as well as by self interest, war may have become a luxury that only the poor peoples of this world can afford.
  Conclusion, p. 213.

  #
  Zbigniew Brzezinski’s book “The Grand Chessboard” said that Americans would only support the military plans of the US neocons “in the circumstance of a truly massive and widely perceived direct external threat”, another example of a US motive for carrying out the 9/11 attacks.

  J.K. ZB eli pitkän elämän, 89 vuotta. Kissinger (s. 27.5.1923) vielä sinnittelee: nyt 96 v.
  Kiinnostavaa, kun ZB:n ja HK:n ote on pääosin irronnut, ainoa supervallan imperiumi natisee liitoksissaan (aivan kuten Galtung, 89 v, ennusti jo parikymmentä vuotta sitten).

 36. Maailma muuttuu – mistä on tultu?

  The US Declares War on America
  Chemical and Biological Weapons
  By Larry Romanoff
  Global Research, April 12, 2020

  For the past 70 or so years, the US government waged a war against its own citizens, a reprehensible history of illegal, unethical and immoral experiments exposing countless US civilians to deadly procedures and pathogens.

  According to a US Congressional investigation, by the late 1970s:

  “at least 500,000 people were used as subjects in radiation, biological and chemical experiments sponsored by the US Federal Government on its own citizens”.

  And it wasn’t only War on America

  The accumulated evidence of the American use of biological weapons in China and North Korea is beyond dispute, but the US government has lied about it for 70 years.

  It is also documented beyond dispute that the US conducted a decades-long campaign of biological warfare against little Cuba, including the distribution of hemorrhagic fever, and the swine flu that caused Cuba to kill all 500,000 pigs in the country. The Americans not only lied about this for 70 years but accused Cuba of being “a pariah state” with a biological warfare program. (1)

  And not only Cuba. The US has deployed Chemical and Biological weapons on Canada, the Philippines, Puerto Rico, Colombia, Vietnam, China, North Korea, Vietnam, Laos, Cambodia and more.

  Larry Romanoff is a retired management consultant and businessman. He has held senior executive positions in international consulting firms, and owned an international import-export business. He has been a visiting professor at Shanghai’s Fudan University, presenting case studies in international affairs to senior EMBA classes. Mr. Romanoff lives in Shanghai and is currently writing a series of ten books generally related to China and the West. He can be contacted at: 2186604556@qq.com.

  He is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization (CRG)
  #
  Oliko tuossa jotakin tuttua?

 37. ”Huoltovarmuuskeskuksen tilaamia suojavarusteita kuljettanut [lento]kone laskeutui Helsinki-Vantaalle tiistaiaamuna [14.4.2020] puoli kymmeneltä” (Yle Teksti-TV 14.4.2020. https://yle.fi/tekstitv/txt/106_0001.htm). Kone tuo Kiinasta Suomeen suu-nenäsuo-
  jaimia (kirurgisia maskeja). Niiden oletetaan sopivan sairaalakäyttöön. Ne ovat kiinalaisen sairaalakäyttö-suojainstandardin mukaisia. – Keskiviikkona (15.4.) Suomeen odotetaan kahta rahtikoneellista tavaraa, muun muassa nitriili- ja vinyylikäsineitä sekä kotimaisen ilmanpuhdistimia valmistavan Lifa Airin hengityssuojaimia.

  On kiinnostavaa yhtäältä, että Suomelle on auttavan kätensä tarjonnut suomalaisvaltaeliitin ja -valtamedian halveksima ja inhoama Kiinan kansantasavalta, tuo Kiinan kommunistisen puolueen hallitsema jättiläisvaltio, joka harjoittaa sosialistista markkinataloutta.

  Kiinnostavaa on toisaalta, että samaan ei ole kyennyt uusliberalismin nimiin pitkään vannonut, kapitalistista markkinataloutta edustava ainoa supervalta. Jotakin se kertoo maailmanpolitiikan tämänhetkisestä konstellaatiosta.

 38. USA, biologiset aseet, COVID-19

  ”Ihminen tulee sotaan tullessaan maailmaan.”
  (Voltaire)

  Biologisista aseista
  Biologisen aseen vaikutus perustuu elävien eliöiden kuten mikrobien, virusten tai eloperäisten toksiinien aiheuttamiin haittoihin. Eliöt voivat olla joko luonnossa esiintyviä tai niitä on voitu muokata laboratoriossa. Haitallisen eliön tai toksiinin määritteleminen biologiseksi aseeksi edellyttää, että se on mahdollista viedä kohteeseensa. Tämä voi tapahtua drooneilla, raketeilla, ohjuksilla, aerosolina, hyönteisten välittämänä tai kirjekuoressa postitse. Vaikutus voi kohdistua ihmisten lisäksi myös viljelykasveihin tai tuotantoeläimiin. – Biologisten aseiden vaikutusta on vaikeaa kontrolloida, ja ne aiheuttavat kohtuutonta kärsimystä. Biologisten aseiden kohtalaisen helppo valmistaminen ja niihin liittyvä pelote ovat tehneet niistä myös vakavasti otettavan terrorin välineen, ks. bioterrorismi. Kemiallisten ja biologisten aseiden käyttö on kielletty Geneven sopimuksessa (1925). Toisen maailmansodan aikana kuitenkin USA, Englanti, Neuvostoliitto ja Japani kehittivät aktiivisesti biologisia aseita. Japanin joukot käyttivät myös ainakin koleraa, paiseruttoa ja pernaruttoa Kiinassa. Vuoden 1972 bioasekonventiossa biologisten aseiden kehittäminen, valmistaminen ja varastointi kiellettiin laajemmin.

  USA:n armeija ja saasteet
  USA:n armeijan tuottama saastetta on pidetty pahimpana maailmassa. Saaste hyökkää armotta ilmastoa vastaan ja nopeuttaa globaalin katastrofin etenemistä uhaten ihmishenkiä kaikkialla. USA:n armeija tuhlaa kallisarvoisia luonnonvaroja tulevilta sukupolvilta. Saastuttamisesta ovat vastuussa USA:n hallitus, Pentagon, kongressi, Nato sekä politiikan ja yritysmaailman johtajat, sotilasteollisuuden toimijat, alihankkijat, insinöörit ja tutkijat. Kaikki edellä mainitut puoltavat kansallisen turvallisuuden väkivaltakeinoja vallan ja taloudellisten voittojen saavuttamiseksi.

  USA:n armeijan taloudelliset menot ja tuotetun saasteen määrä ovat suurempia kuin muiden valtioiden yhteensä. Vuosittain tuotettujen kemiallisten jätteiden määrä on suurempi kuin viidellä suurimmalla kemian suuryhtiöllä. 1980-luvulta lähtien kemiallista myrkkyjätettä on syntynyt tuhat kiloa minuutissa.

  Esimerkkejä USA:n armeijan saastuttamisesta
  USA on suorittanut useita vuosia jatkuvia sotaharjoituksia Puerto Ricossa (Viequesin pienellä saarella). Toiminnasta syntyneillä myrkyllisillä kemikaaleilla oli ympäristölle, paikalliselle väestölle ja eläinkunnalle karmaisevat vaikutukset: arsenikki- ja lyijymyrkytyksiä, ennenaikaisia kuolemia, synnynnäisiä epämuodostumia ja syöpää. Vahinkojen määrä ilmeni vasta tapauksista nostettujen oikeudellisten kanteiden käsittelyn aikana.

  Vietnamin sodan aikaan ympäristöön kumottiin 76.000.000 litraa pääasiassa Dow Chemicalin valmistamaa Agent Orange -kasvimyrkkyä. (Agent Orangen valmistuksessa syntynyt sivutuote, erittäin myrkyllinen ja karsinogeeninen dioksiini saastutti Agent Orangen ja vaikutti vahingollisesti miljooniin ihmisiin.) Agent Orangea käytettiin, vaikka valmistajat tiesivät sen olevan äärimmäisen myrkyllistä ja vaikka kasvustoa näivettävien myrkkyjen käyttö oli kielletty vuoden 1925 Geneven sopimuksissa. Vietnamissa ilmeni 400.000 Agent Orangeen liittyvää kuolemantapausta vuoteen 1975 mennessä. Kaksi miljoonaa yhdysvaltalaista sairastui myrkyn vaikutuksista syöpään ja muihin tauteihin. – Vietnamilaisten ja tuhansien yhdysvaltalaisten sotilaiden ja siviilien kärsimys jatkuu edelleen. Vuonna 2010 vietnamilaiset pyysivät USA:lta 300 miljoonaa dollaria saastuneen maan ja kalavesistöjen puhdistamiseen mutta he saivat ainoastaan 9 miljoonaa. USA:n korkein oikeus antoi “vapautuksen” puhdistustoimista.

  1950-luvun alkupuolella USA räjäytti suunnattoman vetypommin Marshallinsaarilla Tyynellä valtamerellä. Siitä lähtien lukuisat ydinkokeet ja laskeumat ovat aiheuttaneet saarten asukkaille kuolemaa ja kärsimystä sekä tuhonneet maata ja merta. Marshallinsaaret ovat haastaneet USA:n puolustusministeriön tapahtumista oikeuteen. (Pentagon suunnittelee käyttävänsä biljoona dollaria seuraavan 30 vuoden aikana uuden ydinasesukupolven kehittämiseen.) – Niinä vuosina, jolloin USA:n merijalkaväen tukikohta Camp Lejeune sijaitsi Pohjois-Carolinan osavaltiossa, alueen saastunut vesi aiheutti lukuisia kuolemia ja sairauksia (maksa- ja munuaissyöpää).

  Irakin sodan aikainen ja jälkeinen saastuttaminen on ilmeistä ja näkyvää. USA on tähän mennessä upottanut alueelle kaksi biljoonaa dollaria ja jättänyt jälkeensä kaoottisen maan. Kärsimystä ja poliittista hämmennystä on luvassa vielä vuosikausiksi. Irakin infrastruktuuri on romutettu, merkittävät osat maa-alueesta on pilattu, köyhdytettyä uraania ja muita myrkkyjä on levitetty ympäri maata. USA jätti jälkeensä miljoonittain kuolleita, haavoittuneita, kodittomia, köyhtyneitä irakilaisia samoin kuin tuhansittain kuolleita, haavoittuneita ja traumatisoituneita yhdysvaltalaisia. (Sama koskee Afganistania ja muita lähialueita.)

  Yliopistot tutkivat bioaseita Pentagonin puolesta
  USA:n biologista sodankäyntiä ja sen synnyttämiä saasteita on luonnehdittu sopimukseksi saatanan kanssa. Biologisia aseita on käytetty Rooman imperiumin ajoista asti. Sotilaallinen tutkimustyö virusten sekä eläimissä ja ihmisissä esiintyvien bakteerien parissa lopetettiin tilapäisesti Fort Dietrichissa Marylandin osavaltiossa vuonna 1942. Vuonna 1972 USA ratifioi YK:n biologisten aseiden kieltosopimuksen, joka kielsi bioaseiden kehityksen ja valmistamisen. Tästä huolimatta yliopistot sekä yksityiset laboratoriot ja tutkimuskeskukset ovat jatkaneet hengenvaarallisten virusten ja bakteerien sotilaallista kehittämistä. Vuosien 2002 ja 2009 välillä USA:ssa oli bioasetutkimuksen käytössä 400 armeijan tutkimuskeskusta ja 1.500 tutkijaa. (Puolustusministeriö on bioaseissa yliopistojen tutkimustyön varassa, mikä aiheuttaa suuria puutteita sekä turvallisuudessa että toiminnan läpinäkyvyydessä. Patogeenejä katoaa ja työympäristö on haavoittuvainen: ruton, pernaruton ja jänisruton kaltaisten aseina ja puolustuskeinoina käytettävien bio-agenttien määrä on noussut 1.500 prosenttia. Vastuullisuuteen, varmistamiseen ja yleiseen protokollaan ei ole panostettu lainkaan.)

  Köyhdytetty uraani on esimerkki “osumasta kuolleesta” saasteesta. USA pudotti Irakiin 1.100 tonnia köyhdytettyä uraania. Neljäkymmentä prosenttia Irakin 540.000 sotaveteraanista saastui aineen vaikutuksista. USA:n hallitus ei ole juurikaan tutkinut köyhdytetyn uraanin vaikutuksia. Tähän saakka Pentagon on pitänyt ainetta verrattain vaarattomana, vaikka haittavaikutukset (synnynnäiset epämuodostumat, rintasyöpä, leukemia ja keuhkojen sekä solutason vahingot ovat kiistatta vaarallisia). Pentagonilla on hallussaan 450.000 tonnia köyhdytettyä uraania, eikä se ole kaihtanut aineen käyttöä Afganistanissa, Balkanin niemimaalla ja Irakissa. (Köyhdytetty uraani läpäisee lyijyn ja teräksen, samoin maaperän, pohjaveden ja ihmiset.)

  Maan ja taivaan saastemäärä kasvaa
  Armeijan saastuttaminen uhkaa jo taivastakin. Ilmakehän sodankäynti saattaa aiheuttaa ekoterrorismia, maanjäristyksiä, tsunameja ja tulivuorenpurkauksia. Ohjuksiin perustuvat puolustusjärjestelmät ja aurinkoenergiasatelliitit ovat osa USA:n strategista puolustusaloitetta (Strategic Defense Initiative, SDI), joka tunnetaan myös nimellä Star Wars. Star Warsiin kuuluu erilaisia ballistisia puolustusmenetelmiä, laserteknologiaa, tutkajärjestelmiä, kyberavaruuden hallintasuunnitelmia ja monia muita avaruusprojekteja. Maapalloa kiertää tällä hetkellä 549 yhdysvaltalaista sotilas- ja siviilisatelliittia.

  Maan ja taivaan saastuttaminen on tasaisessa nousukiidossa. Siviilipuolen avaruusohjelmia kehitetään jatkuvasti. Myös armeija hyödyntää geofyysistä tutkimustyötä ja ilmakehän muokkauskokeiluja omissa ohjelmissaan. Alaskassa sijaitseva HAARP-projekti (High-frequency Active Auroral Research Program) on keksinyt keinon lämmittää ionosfääri maata kuumemmaksi ja tuhota valikoituja kohteita maan pinnalta. HAARP kykenee horjuttamaan maapallon elämänkierron tasapainoa. Elektromagneettisen säteilyn lisääntyminen voi aiheuttaa syöpää ja muuttaa elimistön ja aivojen kemiallista tasapainoa.

  COVID-19:n alkuperästä???
  Onko COVID-19:n tapauksessa kysymys ’biologisesta aseesta’. Kiinnostava on Kiinan kansantasavallan tiedottajan Zhao Lijianin äskettäinen lausunto, jossa syytetään USA:ta koronaviruksen tuomisesta Kiinaan. Kiina ei ole ollut yksin tulkintoineen. Venäläiset asiantuntijat ovat tuoneet esiin hypoteesin globaalin pandemian takana olevasta biologisesta sodankäynnistä. – Zhao Lijian on esittänyt tärkeitä kysymyksiä pandemiasta ja USA:sta: Kuinka moni ihminen on saanut tartunnan USA:ssa? Mitkä sairaalat ovat kysysymyksessä? USA:n armeija on saattanut viedä epidemian Wuhaniin. USA on meille selityksen velkaa! – Iranin islamilaisen tasavallan hengellinen johtaja Ali Khamenei on määrännyt perustamaan koronaviruksen torjuntaan erikoistuvan tieteellisen tutkimuksen keskuksen. Khamenein mukaan päämaja COVID-19:n torjumiseksi perustetaan, koska todisteet puhuvat biologisen hyökkäyksen mahdollisuudesta.

  Tässä yhteydessä on syytä muistaa konservatiivisen ajatushautomon (Uuden amerikkalaisen vuosisadan projekti) dokumentti Amerikan puolustuksen jälleenrakentaminen. Sen mukaan ”biologisen sodan edistyneet muodot, jotka voivat kohdistua tiettyihin genotyyppeihin (perimätyypit), saattavat muuttaa biologisen sodankäynnin terrorin piiristä poliittisesti hyödylliseksi välineeksi”. Kun otetaan huomioon, että asiakirja julkaistiin vuonna 2000, voimme nähdä, että yhdysvaltalaiset strategit ovat harkinneet biologisen sodankäynnin mahdollisuutta ainakin kahden vuosikymmenen ajan.

  Pentagonilla on ympäri maailmaa 400 sotilaslaboratoriota, joiden toiminta on edelleen hämärää. USA ei ole toistaiseksi antanut selkeää lausuntoa COVID-19-tiedoista oman valtionsa osalta. Kiinalaiset tutkijat ovat suoritteneet monimutkaisen tutkimuksen ja päätelleet, ettei virus ollut peräisin Kiinasta. – Japanilainen mediatoimisto Ashi TV kertoi helmikuussa (2020), että virus oli peräisin USA:sta eikä siis Kiinasta. Taiwanilainen virologi esitti 27. helmikuuta televisio-ohjelmassa sarjan vuokaavioita (diagrammit), joissa vahvistettiin väite, että viruksella on yhdysvaltalainen alkuperä. Erikoinen tosiasia on, että epidemian ilmiöt ovat yllättäen kohdistuneet Kiinaan, etenkin Pekingin ja Washingtonin välisen kauppasodan ajan.

  ”Jos tahdot hävitä sodassa, mene rintamalle. Jos tahdot voittaa, ryhdy myymään kranaatteja.” (Samuli Paronen)

  Lähteitä
  Bentley, Michelle: USA:lla on historia biologisten aseiden testaamisessa kansalaisiin – Käytettiinkö myös tautia levittäviä punkkeja? Tekniikanmaailma.fi. https://tekniikanmaailma.fi/usalla-on-historia-biologisten-aseiden-testaamisessa-kansalaisiin-kaytettiinko-myos-tautia-levittavia-punkkeja/
  Bridgman-Rees, Caroline: Ilmastonmuutos ja Yhdysvaltojen armeijan saasteet. Suomentanut: Tero Virtanen. Rauhanpuolustajat.org. https://www.rauhanpuolustajat.org/rapu-artikkeli/ilmastonmuutos_ja_yhdysvaltojen_armeijan_saasteet/
  Leiros, Lucas: Beijing believes COVID-19 is a biological weapon. Brics Information Portal 16.3.2020. http://infobrics.org/page/history-of-brics/
  Leppänen, Mikko: Istutettiinko borrelioosi punkkeihin laboratoriossa? Yhdysvaltain edustajainhuone vaatii Pentagonia selvittämään, tekikö asevoimat hyönteisistä bioaseita. Yle Uutiset 17.7.2019. https://yle.fi/uutiset/3-10881984
  Miettinen, Jorma K.: Biologiset aseet sodankäynnin ja terrorismin välineenä. file:///C:/Users/Tapio/Downloads/47817-Artikkelin%20teksti-36523-1-10-20140924.pdf
  Romanoff, Larry: The US Declares War on America. Global Research 12.4.2020
  Tieteen termipankki. https://tieteentermipankki.fi/wiki/Termipankki:Etusivu

 39. Broken capitalism?

  Senators Bernie Sanders (I-VT) and Elizabeth Warren (D-MA) believe that the American system of extractive capitalism is fundamentally broken—Sanders to the point of identifying as a democratic socialist—and see its failure as one of the forces that carried President Trump to the White House. (thenation.com)
  #
  Olemmeko todistamassa kapitalismin murta[/u]mista kapitalismin lippulaivassa?

  = > US Treasury reaches deal to prop up airlines (ft.com)

  Yle kertoo (ikään kuin symbolisesti Titanicin uppoamisen 108. vuosipäivänä) USA:n Treasuryn päässeen sopuun maansa suurten lentoyhtiöiden kanssa alalle annettavasta miljardien dollarien tukipaketista (torjutaan koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien torjumiseksi). Tukipaketista sovittiin kymmenen suurimman lentoyhtiön kanssa. Ala työllistää noin 750 000 ihmistä USA:ssa.- Sopimuksen myötä ”Unioni” (Union, United States of America) saattaa päätyä useampien lentoyhtiöiden osaomistajaksi.

  Osa lentoyhtiöistä epäröi paketin hyväksymistä kansallistamispelkojen vuoksi!!!

  Siinä se tuli, ainoan supervallan valtaeliitille kauhistuttava sana, kansallistaminen, joka monelle merkitsee sosialismia, tuota samalle valtaeliitille kaikkein hirvittävintä, mitä voi tapahtua.

  Historia toistaa itseään, jälleen kerran, ei tietenkään yksi yhteen vaan mutatis mutandis: Vuonna 2008 USA ajautui Subprime-kriisin painostamana kansallistamaan suurimpia pankki- ja vakuutusalan toimijoitaan. Kansallistaminen tapahtui laskemalla liikkeelle uusi osakesarja, jolla on maksimissaan 79,9 prosentin omistus koko yhtiöstä ja ehdoton määräysvalta sen toimintaan. (Osakkeenomistajat säilyttivät osakkeensa, mutta niillä ei ole käytännössä äänivaltaa, eikä niille makseta osinkoa.) Kansallistettujen yhtiöiden joukossa ovat puolivaltiolliset asuntolainapankit Fannie Mae ja Freddie Mac sekä vakuutusjätti AIG.

  Haavoittuneen norsun kerrotaan olevan hurjapäinen. Samankaltainen näyttää olevan ainoan supervallan keulakuva (Se ”Tiedät, että olet feikki ja koko teidän kanavanne on feikki” Mies), jonka syytöksiä varsin monet joutuvat kuuntelemaan korvat kuumina ja totaalisti nöyryytettyinä. Skottiverta omaava Trump, jonka käyttäytymistä selittää osaltaan syntyminen Kaksosten merkissä, on viime töikseen ohjeistanut hallintoaan keskeyttämään
  rahoituksen WHO:lle (toistaiseksi). Trump (suomeksi: valtti, valttikortti; moni katsonee, että olisi täsmällisempää hahmottaa hänet tiettynä verbinä [mutta annetaan nyt tämän brittienglannin olla]) on syyttänyt WHO:n peitelleen koronavirusepidemian vakavuutta Kiinassa ennen kuin epidemia levisi muualle maailmaan.

  Trump ja koronaviruspandemia on kiinnostava yhdistelmä, muun ohella Trumpin julkisanojen vuoksi. Joko kysymys on pyrkimyksestä siirtää huomio ’syyllisestä’ ’patsyyn’ tai puhtaasta tietämättömyydestä. Ainoassa supervallassa todella kovista jutuista ei ole yleensä informoitu istuvia presidenttejä. Poikkeuksiakin on, esimerkiksi Nixonin tapauksessa hän tiesi paljon itse, koska oli Eisenhowerin varapresidenttinä itse luomassa muuatta assassiiniryhmää. Toinen huomattava poikkeus oli George Herbert Walker Bush, entinen CIA:n johtaja.

  Semivalistuneen arvauksen mukaan ainoan supervallan nykybosselle ei ole kerrottu läheskään kaikesta kulissientakaisesta puuhastelusta. Hänen annetaan riehua niin kauan kuin hänestä ei koidu liikaa vaivaa ja hallaa Cabalin intresseille.

  (Meillä monasti päivitellään Trumpin etiketin vastaisia puheita ja herjoja. Kysellään, miten se on mahdollista. Silloin ja yleensä aina unohdetaan, että ainoassa supervallassa vallitsee laaja sanan- ja ilmaisunvapaus. USA:ssa voi puhua, sanoa ja kirjoittaa yleensä paljon vapaammin (tarvitsematta pelätä oikeuslaitoksen reaktioita) kuin esimerkiksi tässä pienessä pohjoisessa tasavallassa. Mutta tietenkään tämä ei koske whistleblowereita. (Ja sitten asia aivan erikseen ovat ne ’valtiosalaisuudet’, joissa totuuden ei sallita pääsevän esiin. Mutta niissäkään ei tietenkään turvauduta oikeuslaitokseen. Ihminen vain katoaa tai hänet eliminoidaan jotenkin muuten.)

  J.K. Ainoan supervallan johto on erityisesti viime aikoina toiminut haavoittuneen norsun tavoin. Olisiko kyse todellakin kapitalismin murtumista koskevasta pelosta vai imperiumin murtumisesta?

  J.K.2. Mitä tapahtuu COVID-19:n taustalla? Mitä tapahtuu kätkössä katseilta. USA on uhionnut ja uhoaa olevansa se suurin ja kaunein. Mutta onko niin sittenkään. Mikäli kuuntelee oikein tarkkaan, jostakin kuuluu jatkuvaa ’kohinaa’. Olisiko se sitä USA:n käymää kauppasotaa Kiinan kansantasavaltaa vastaan? Toisinaan unohdettu tosiasia on, että USA on Kiinalle velkaa pitkän ’pennin’. Syyskuussa 2018 kerrottiin: ”Tuoreimpien arvioiden mukaan Yhdysvaltain laskennallinen valtionvelka Kiinalle on 1,18 biljoonaa dollaria.” (Biljoona on miljoona miljoonaa eli miljoonan toinen potenssi, 1.000.000.000.000.) Toisin sanoen: USA:n valtionvelka oli tuolloin 1.180.000.000.000 dollaria (eli noin 1.076.000.000.000 euroa).

  Muuten, Suomen valtion velka on tänään 15.4.2020: noin 107.022.182.000 euroa.

  Ja sinun osuutesi valtionvelasta: noin 19.378 euroa.

  J.K.3. Iloista Leonardo da Vincin (15.4.1452 – 2.5.1519) syntymäpäivää!

 40. [Lainaus alkaa:] In America’s largest cities, people are simply unable to pay their taxes: The debt of New York City for fiscal 2019 is a staggering $91.56 billion (FY 2019) an increase of 132% since FY 2000. In turn personal debts across America have skyrocketed.
  “U.S. households collectively carry about $1 trillion in credit card debt”. No measures are being taken in the US to reduce the interest rates on credit card debt.

  The New World Order?
  The lockdown impoverishes both the developed and developing countries and literally destroys national economies.
  It destabilizes the entire economic landscape. It undermines social institutions including schools and universities. It spearheads small and medium sized enterprises into bankruptcy.

  What kind of World awaits us?

  A diabolical “New World Order” in the making as suggested by Henry Kissinger? (WSJ Opinion, April 3, 2020): “The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order”

  Recall Kissinger’s historic 1974 statement: “Depopulation should be the highest priority of US foreign policy towards the Third World.” (1974 National Security Council Memorandum)

  The political implications are far-reaching.

  What kind of government will we have in the wake of the crisis?

  Concluding Remarks
  There is a lot of misunderstanding regarding the nature of this crisis.
  Several progressive intellectuals are now saying that this crisis constitutues a defeat of neoliberalism. “It opens up a new beginning”.
  Some people see it as a “potential turning point”, which opens up an opportunity to “build socialism” or “restore social democracy” in the wake of the lockdown.

  [ = > ] The evidence amply confirms that neoliberalism has not been defeated. Quite the opposite.

  Global capitalism has consolidated its clutch. Fear and panic prevail. The State is being privatized. The tendency is towards authoritarian forms of government.
  These are the issues which we must address.
  That historical opportunity to confront the power structures of global capitalism, –including the US-NATO military apparatus– remains to be firmly established in wake of the lockdown. [Lainaus päättyi.]

  (Tuo oli lainaus Michel Chossudovskyn kirjoituksesta ’Towards A New World Order? The Global Debt Crisis and the Privatization of the State´’ [17.4.2020]
  ———-
  Michel Chossudovsky [MC] is an award-winning author, Professor of Economics (emeritus) at the University of Ottawa, Founder and Director of the Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal, Editor of Global Research. – MC has taught as visiting professor in Western Europe, Southeast Asia, the Pacific and Latin America. He has served as economic adviser to governments of developing countries and has acted as a consultant for several international organizations. – MC is the author of eleven books including The Globalization of Poverty and The New World Order (2003), America’s “War on Terrorism” (2005), The Global Economic Crisis, The Great Depression of the Twenty-first Century (2009) (Editor), Towards a World War III Scenario: The Dangers of Nuclear War (2011), The Globalization of War, America’s Long War against Humanity (2015).

 41. Maailma muuttuu … hyvä merkki siitä on tämäkin
  Unz.com, Described by ADL as ’Hardcore Anti-Semitic’, Surges Past Most Alt Media, Left and Right, Many Mainstream Sites

  ”Even more remarkable has been our growth relative to such venerable and mainstream opinion publications as The Nation and The New Republic, with our traffic regularly exceeding the former and surpassing the latter by some 60%. From the early 1980s onward, TNR had regularly been ranked for decades as America’s most influential opinion magazine …”

  Unz.com, ADL: n ”Hardcore antisemitic” leiman saanut, nousee yli useimpien Alt Media -viestinten (vasen ja oikea, monet valtavirran sivustot)
  ”Vielä huomattavampaa on ollut kasvumme suhteessa sellaisiin kunnioitettuihin ja valtavirran mielipidejulkaisuihin kuin The Nation ja The New Republic, joista edellisen liikenteemme ylittää säännöllisesti ja jälkimmäisen noin 60%. 1980-luvun alusta lähtien TNR: tä oli ollut säännöllisesti vuosikymmenien ajan arvostetuin Amerikan vaikutusvaltaisimpana mielipidelehtenä … ”
  https://russia-insider.com/en/unzcom-described-adl-hardcore-anti-semitic-surges-past-most-alt-media-left-and-right-many-0
  One comment
  ”When I was young the term anti-Semitic meant that a person disliked Jews. Today it means that a person is disliked by Jews.”
  —–
  Our Traffic Now Far Exceeding the Venerable New Republic
  Also, Longtime Conservative Writer Michelle Malkin Adds Her Archives
  RON UNZ
  https://www.unz.com/announcement/traffic-now-far-exceeding-the-venerable-new-republic-and-longtime-conservative-writer-michelle-malkin-adds-her-archives/

 42. Ainoan supervallan anteeksipyynnöt

  ”Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on pyytänyt [1997] julkisesti anteeksi maan terveysviranomaisten köyhillä mustilla tekemiä ihmiskokeita vuosina 1932-1972.”
  Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten hoitamaton kuppa vaikuttaa ihmiseen. Koekaniineina olleiden 400 henkilön sairaus jätettiin tarkoituksellisesti hoitamatta, kunnes tutkimusohjelma lopetettiin. Uhreista lähes 130 kuoli koeaikana.
  (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/clinton-pyysi-anteeksi-ihmiskokeita/5489390#gs.4eg3rb)
  #
  ”Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on [1999] pyytänyt Guatemalalta virallisesti anteeksi USA:n tukea joukoille, jotka harjoittivat laajaa sortoa maan 35 vuotta kestäneen sisällisodan aikana.” – Sodassa kuoli arviolta 200 000 ihmistä, suurin osa heistä siviilejä mayaintiaaneja.
  – ”Guatemalan totuuskomission raportin mukaan (…) CIA esitti tärkeää osaa verenvuodatuksessa.”
  (https://yle.fi/uutiset/3-5126040)
  #
  Clinton pyysi Kiinalta anteeksi
  Yle Uutisten artikkeliarkisto11.5.1999
  USA:n ”presidentti Bill Clinton on pyytänyt Kiinalta anteeksi sotilasliitto Naton perjantaista iskua Kiinan suurlähetystöön Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa”. Selvityksen mukaan virheellinen isku johtui CIA:n käyttämästä vanhasta kartasta.
  (https://yle.fi/uutiset/3-5133317)
  #
  ”My Lain teurastaja pyytää anteeksi”
  22.8.2009 22:28
  ”William Calley, My Lain verilöylystä tuomittu ex-luutnantti pyysi perjantaina anteeksi, yli 40 vuotta tapahtuneen jälkeen.”
  My Lain teurastus on eräs häpeällisimpiä tapahtumia Yhdysvaltain historiassa. Maaliskuun 16, 1968 armeijan yksiköt hyökkäsivät My Lain kylää vastaan. Sen piti olla Viet Kongin tukikohta, mutta amerikkalaiset löysivät kylästä pääasiassa naisia, lapsia, ja vanhuksia.
  ”Turhautuneet joukot ryhtyivät, upseeriensa käskystä, tappamaan kylän asukkaita systemaattisesti. Kuolonuhrien määrä arvioidaan yleensä 340-500 tuntumaan. Armeija kielsi ja valehteli tapahtumasta, kunnes toimittaja Seymour Hersh paljasti totuuden journalistisessa urotyössään, reilu vuosi tapahtumien jälkeen.”
  (https://suomenkuvalehti.fi/americana/my-lain-teurastaja-pyytaa-anteeksi/)
  #
  Hillary Clinton pyysi anteeksi ilmaiskuja
  29.10.2009 klo 23.53
  ”Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton pyysi anteeksi Afganistanin presidentiltä Hamid Karzailta Yhdysvaltojen ilmaiskun aiheuttamia siviiliuhreja Washingtonissa. Yli sata siviiliä kuoli pommituksissa ja heistä suurin osa on lapsia ja naisia. Punaisen ristin mukaan siviilit olivat hakeneet suojaa taloista, joihin iskut osuivat.”
  (https://www.nelonen.fi/node/319904)
  #
  USA kongressi pyysi (2010) intiaaneilta anteeksi
  ”Yhdysvaltain kongressi on esittänyt intiaaneille virallisen anteeksipyynnön maan hallituksen menneiden tekojen vuoksi. Anteeksipyynnössä pahoitellaan huonoa politiikkaa, intiaaneihin kohdistunutta väkivaltaa ja sopimusten rikkomista.”
  (Yle Uutiswet. Ulkomaat 20.5.2010 klo 04.24, päivitetty 20.5.2010 klo 09.37. https://yle.fi/uutiset/3-6156166)
  #
  USA on pyytänyt (2010) anteeksi tutkimuksessa sukupuolitartuntojen kohteeksi joutuneilta guatemalalaisilta.
  ”Yhdysvaltalaiset tutkijat tekivät sukupuolitauteihin liittyvää tutkimusta Guatemalassa vuosien 1946 ja 1948 välisenä aikana. Tutkijat tartuttivat satoihin ihmisiin syfiliksen eli kupan sekä tippurin ilman heidän suostumustaan. – Ulkoministeri Hillary Clinton sanoi anteeksipyynnössään ’kaikille kammottavan tutkimuksen kohteiksi joutuneille’, että tutkimus oli itsessään hyvin epäeettinen.”
  (MTV Uutiset. Julkaistu 01.10.2010 21:34 (päivitetty 04.10.2010 18:11). https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-pyysi-anteeksi-tahallista-tippurin-tartuttamista/2155336#gs.4egh9l)
  #
  USA pyysi anteeksi pakistanilaissotilaiden tappamista
  7.10.2010 3:00
  USA:n Pakistanin-suurlähettiläs pyysi keskiviikkona anteeksi 2 pakistanilaissotilaan kuolemaa helikopteri-iskussa viime viikolla. Lähettilään mukaan tapahtuma oli ”kauhistuttava onnettomuus”.
  (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004760934.html)
  #
  USA:n ”presidentti Barack Obama on [2012] pyytänyt anteeksi Koraanien polttamista Afganistanissa”. Obama korostaa presidentti Hamid Karzaille lähettämässään kirjeessä, että kyse on vahingosta.
  (https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000480272.html)
  #
  USA:n varapresidentti pyysi anteeksi Turkin Erdoganilta
  La 4.10.2014 klo 22:52
  ”Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden pyysi lauantaina anteeksi puheitaan Turkin presidentiltä Recep Tayyip Erdoganilta. Biden oli vihjaillut, että Turkki olisi rahoittanut ja aseistanut jihadistisia järjestöjä Syyriassa.”
  Bidenin toimiston lausunnossa todetaan varapresidentin soittaneen Erdoganille ja selventäneensä sanomisiaan: ”Varapresidentti pyysi anteeksi viittauksia, joiden mukaan Turkki tai muut alueen liittolaiset ja kumppanit olisivat tarkoituksella tukeneet tai helpottaneet Isisin tai muiden väkivaltaisten ääriryhmien kasvua Syyriassa.”
  (https://www.keskipohjanmaa.fi/uutiset/374517/USA-n-varapresidentti-pyysi-anteeksi-Turkin-Erdoganilta)
  #
  ”Obama pyysi [2015] anteeksi sairaalaiskua Afganistanissa”
  USA:n ”presidentti Barack Obama soitti keskiviikkona Lääkärit ilman rajoja -järjestön johtajalle Joanne Liulle ja pyysi anteeksi”.
  (https://yle.fi/uutiset/3-8363408)

  ¤
  Ainoa supervalta ei näytä pyytäneen anteeksi seuraavia:

  Projekti MK-Ultra oli CIA:n salaisen ohjelman koodinimi. Ohjelman tarkoituksena oli tutkia erilaisia hypnoosi- ja aivopesutekniikoita. Kokeita tehtiin mm. LSD:llä ja muilla psykoaktiivisilla huumeilla, usein koehenkilöiden tietämättä tai ilman heidän suostumustaan. MK-Ultra laajeni myös Kanadaan, kun CIA kiinnostui psykiatri DEC:stä (C). C teki sairaalassa CIA:n rahoittamia kokeita, joissa potilaille syötettiin huumausaineita ja annettiin voimakasta sähköhoitoa. Kahden ihmisen kuolema MK-Ultra-ohjelman kokeiden takia on varmistettu. Muuan tennispelaaja kuoli MDMA:han liittyvissä kokeissa. USA:n maavoimissa palvellut biokemisti, biologisten aseiden tutkija FO (O] sai tietämättään annoksen LSD:tä osana MK-Ultra-koetta ja kuoli psykoottisen jakson jälkeen viikkoa myöhemmin pudottuaan[?] hotellin ikkunasta. (CIA:n mukaan kyseessä itsemurha.) Tutkimuksissa O:n kallosta löydettiin viitteitä, että hänet oli lyöty tajuttomaksi ennen pudotusta. (O:n ihossa ei ollut ikkunalasin tekemiä haavoja.) (http://www.theblackvault.com/documentarchive/cia-mkultra-collection/)

  ”Fidel Castro selviytyi 638 murhayrityksestä ja -suunnitelmasta”
  ”Vuonna 1959 CIA aloitti huippusalaisen hankkeen, jonka tavoitteena oli tappaa Kuuban johtaja Fidel Castro ja kaataa maan kommunistihallinto. CIA kokeili niin salamurhaajia kuin myrkkysikareita ja räjähtäviä näkinkenkiäkin.” (historianet.fi)

  USA:n sodankäyntiohjelma toi tarkoituksellisesti nälkää ja kuolemaa Kuubaan (sikarutto, dengue-kuume-epidemia, jonka riehuessa 340.000 ihmistä sai tartunnan; 158 ihmistä kuoli).
  (https://worldbeyondwar.org/fi/cuba-family/)
  #
  Ainoan supervallan kontolla on tietysti paljon enemmän, paljon rumempaa …
  Siinä mielessä anteeksipyyntöjä voisi ropista tiheämpään tahtiin.

 43. First We Take Tehran, Then We take Caracas …

  ”The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty.” – Simón ”El Libertador” Bolívar (24.7.1783 – 17.12.1830)

  Baron Nathan Mayer de Rothschild once said “I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the British Empire on which the sun never sets.
  The man that controls Britain’s money supply controls the British Empire,
  and I control the British money supply.”
  Unfortunately that system of control is evident in today’s society.
  Special interests have been behind every US president including Trump.
  Trump is following his marching orders to big oil interests including his authorized theft of Syrian oil.
  Trump has given more support to Israel than any of his predecessors, which to the Pentagon is another important agenda.
  Israel is an important US ally in the Middle East besides Saudi Arabia.
  Trump first trip as President was to Saudi Arabia to sell more weapons, which is business as usual for the arms industry.
  There is a power structure that sets the rules of the game in Washington. The Military-Industrial Complex (MIC) has an agenda and that is war.
  A US led war in the Middle East with Iran is increasingly coming close to reality.
  It would affect Syria, Lebanon and the Palestinians.
  At some point, the war will reach Latin America targeting Venezuela because of its oil reserves since Trump likes the “oil”.
  As of now, Bolivia, Chile and Ecuador are in chaos due to new US-backed fascistic governments that re-established neoliberal economic policies which will lead to the impoverishment of the masses.

  The US president including all elected congress members are all bought and paid for by the arms industry, major corporations, bankers, Big Pharma, Big Oil, the media and a handful of lobbyists with the Israel lobby being the most powerful. Trump is no exception. He will follow the road given to him by those who are in charge and he will continue the path to a world war, an agenda that been long in the making.
  One of America’s favorite enemies, Russian President Vladimir Putin was interviewed by Megan Kelly of NBC news in 2017 and was asked about the so-called Russian collusion conspiracy theory and he said the following:

  Presidents come and go, and even the parties in power change, but the main political direction does not change, That’s why, in the grand scheme of things, we don’t care who’s the head of the United States, we know more or less what’s going to happen. And so, in this regard, even if we wanted to, it wouldn’t make sense for us to interfere

  Whether Trump wants war or even peace, it won’t matter, he will do the right thing, for the deep state that is.

  (Timothy Alexander Guzman: Who is Really in Control of US Foreign Policy? Silent Crow News 31.12.2019)
  ———-
  Timothy Alexander Guzman is an independent researcher and writer with a focus on political, economic, media and historical spheres. He is a graduate of Hunter College in New York City. – Silent Crow News is an alternative media site that reports on world events that include geopolitics, war, economics, media, education, science and technology.

 44. Takaisin luontoon à la Rousseau ?

  ”Ihminen on syntynyt vapaaksi ja kaikkialla hän on kahleissa.”
  (Jean-Jacques Rousseau)

  ”Kaupungit ovat ihmiskunnan viemäri.” (samainen Rousseau)
  #
  Virukset eivät aiheuttaneet vielä muinaisissa metsästäjä-keräilijöissä vakavia epidemioita. Vasta kun ihmiset asettuivat aloilleen maanviljelyn myötä kymmenentuhatta vuotta sitten, virustaudeista tuli pysyvämpiä. (Monet virussairaudet, kuten tuhkarokko ja isorokko, ovat piinanneet ihmiskuntaa tuhansia vuosia.)

  Virusten aiheuttamia tauteja: HI-virus, denguekuume, Ebola, flunssa (yleisin aiheuttaja rhinovirus ja yli 200 muuta virusta, joista osa voi aiheuttaa samalla myös muita merkittäviä tauteja ja oireita), herpes, influenssa (influenssavirukset), isorokko, keltakuume, Marburg,
  myyräkuume, polio, SARS, COVID-19.

  HI-virus (HIV) on retrovirus, joka tarttuu ihmisen immuunijärjestelmän tärkeisiin osiin – CD4+ T-soluihin ja makrofageihin. Virus tuhoaa CD4+ T-soluja. HIV lamauttaa immuunipuolustuksen toiminnan, seurauksena AIDS.

  Denguekuume on dengueviruksen aiheuttama kuumetauti. Denguevirus kuuluu flaviviruksiin, ja sitä on neljä tyyppiä: DEN-1, DEN-2, DEN-3, ja DEN-4. Taudin oireet muistuttavat usein tavallista flunssaa. (Eräiden tilastojen mukaan taudille altistuu 50 – 100 miljoonaa ihmistä. Suurimpia riskialueita ovat Intia, Kaakkois-Aasia sekä tietyt Afrikan ja Latinalaisen Amerikan alueet.)

  Ebola on Filoviridae-heimoon kuuluva virussuku ja sukuun kuuluvien viruslajien aiheuttama verenvuotokuume, joka usein johtaa nopeasti kuolemaan. Tautia tavataan ihmisessä, mutta sitä esiintyy myös muilla nisäkkäillä (erityisesti ihmisapinoilla ja hedelmälepakoilla). Ebolavirus tunnistettiin vuonna 1976, kun Zairessa puhkesi ebolaepidemia. Sen jälkeen tautia on havaittu ihmisillä Kongon demokraattisessa tasavallassa, Ugandassa, Sudanissa, Gabonissa, Guineassa, Sierra Leonessa ja Senegalissa.

  Flunssa (nuhakuume ja vilustuminen) on viruksen aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden limakalvontulehdus. Flunssa on ihmisen yleisin sairaus. Iäkkäät sairastavat keskimäärin yhden, nuoret ja keski-ikäiset aikuiset 2 – 3 ja alle kaksivuotiaat lapset 5 – 7 flunssaa vuodessa.

  Herpesvirukset (Herpesviridae) on virusheimo, johon kuuluvat useat DNA:ta sisältävät herpesvirukset. Herpesvirukset jäävät ensi-infektion jälkeen pysyvästi isäntäänsä. Yleensä ne ovat piileviä mutta aktivoituvat aika ajoin aiheuttaen oireiltaan vaihtelevia tauteja. Herpesvirukset voivat tarttua.

  Influenssa on erityisesti talvisaikaan epidemioina etenevä, kovan kuumeen nostava hengityselinten virussairaus. Influenssaviruksia elää eri eläimissä ja ajoittain muodostuu kantoja, jotka tarttuvat myös ihmiseen. Nämä kannat saavat alkunsa Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Influenssa leviää ilmateitse pisaratartuntana. Mikropisarat, jotka syntyvät aivastaessa tai yskiessä, levittävät viruspartikkeleita hengitysteiden kautta elimistöön. (Tartunnan voi saada myös koskettamalla pintoja, kuten ovenkahvoja, joille infektoituneita pisaroita on päätynyt.) Influenssakautena 5 – 20 prosenttia väestöstä saa influenssavirustartunnan. Tärkeimmät influenssan ehkäisykeinot ovat hyvä käsihygienia ja erityisesti perusteellinen käsien pesu saippualla sekä etenkin riskiryhmään kuuluvien ja hoitohenkilökunnan rokotukset.

  Isorokko (variola) on yleisvaarallinen, vuonna 1980 luonnosta hävitetyksi julistettu, virusperäinen tartuntatauti.

  Keltakuume on tartuntatauti, jonka aiheuttaa flavivirusten ryhmään kuuluva virus. Keltakuumeen kantaja on keltakuumehyttynen (Aedes aegypti), jonka välityksellä tauti siirtyy ihmiseen toisesta eläimestä. Tauti kuuluu verenvuotokuumeisiin. Keltakuume on trooppisten alueiden merkittävä virustauti, jota esiintyy päiväntasaajan tienoilla Afrikassa sekä Etelä- ja Väli-Amerikassa. Keltakuumeeseen sairastuu vuosittain 200.000 ihmistä, joista 30.000 kuolee. Tapauksista ilmenee Afrikassa 90 %.

  Marburg-virus aiheuttaa hengenvaarallista Marburgin tautia eli verenvuotokuumetta.

  Myyräkuume (epideeminen nefropatia) on munuaisoireisiin verenvuotokuumeisiin kuuluva sairaus. Myyräkuumetta aiheuttaa hantaviruksiin, Bunyaviridae-heimoon kuuluva Puumala-virus, joka leviää ihmiseen useimmiten hengitysteitse, kun metsämyyrän ulostetta joutuu hengitysilmaan aerosolina pölyn kautta. (Usein näin tapahtuu esimerkiksi puuliitereissä tai ladoissa.)

  Polio (lapsihalvaus) tai Heine-Medinin tauti (poliomyelitis) on viruksen aiheuttama sairaus. Valtaosa tartunnoista on oireettomia, ja useimmilla tartunnan saaneilla oireet ovat lieviä (kuumetta, kurkkukipua, huonovointisuutta). Vakavampia oireita (halvausta tai aivokalvontulehdusta) esiintyy noin yhdellä prosentilla tartunnan saaneista. Halvaukseen sairastuneilla kuolleisuus on noin 5 – 10 %. Puolet halvaukseen sairastuneista toipuu kokonaan ja lopuilla esiintyy pysyviä haittoja.

  SARS (äkillinen vakava hengitystieoireyhtymä) on hengitystieinfektio, jonka aiheuttaa SARS-koronavirus eli SARS-CoV. Keskimäärin 9,6 % tartunnan saaneista kuolee. Kuolleisuus vaihtelee likimain välillä 0 – 50 % riippuen ihmisryhmästä. SARS aiheutti vuonna 2003 Kiinan Guangdongista alkaneen ja kymmeniin maihin levinneen epidemian, jossa ainakin 8.000 ihmistä sairastui (joista n. 800 kuoli). Uusia SARS-tapauksia ei ole ilmennyt ihmisillä vuoden 2004 jälkeen.

  COVID-19 (coronavirus disease 2019) on sairaus, jonka aiheuttaa koronavirus SARS-CoV-2. Virus on aiheuttanut vuoden 2019 lopulta alkaneen koronaviruspandemian. (Huhtikuun 18. päivään 2020 mennessä tartuntoja on maailmanlaajuisesti todettu yli 2.250.000, joista yli 153.000 on kuollut ja hieman yli 492.400 parantunut. Virus on levinnyt ainakin 210:een valtioon tai hallintoalueelle.) COVID-19:n yleisimmät oireet ovat kuume, kuiva yskä, väsymys, yskökset ja hengitysvaikeudet. (Tauti voi aiheuttaa osalle sairastuneista keuhkokuumeen, joka voi johtaa vaaralliseen äkilliseen hengitysvajausoireyhtymään.)

  Virusrokotteen kehittämiseen tarvitaan tavallisesti 10 – 15 vuotta. Eräät virukset (kuten HI-virus ja influenssavirus) kykenevät muuntautumaan hyvin nopeasti perimänsä suuren mutaatiofrekvenssin ansiosta, jolloin virusta vastaan toimivaa rokotetta on käytännössä mahdoton kehittää. Kun jonkinlainen rokote saadaan kehitettyä, tunnistamisessa käytettävät viruksen pinnan proteiinit ovatkin jo ehtineet muuntua uudenlaisiksi.
  Yleisimmässä virusrokotteen tyypissä käytetään elävää virusta, jota on heikennetty, jotta se ei aiheuttaisi tautia. Heikennettyjä viruksia voidaan valmistaa useilla menetelmillä. Erityisen paljon käytetään menetelmää, jossa ihmisen viruksen annetaan siirtyä sukupolvesta toiseen jonkin eläimen, kuten kanan, viljellyissä soluissa tai alkioissa. Tarpeeksi kauan lisäännyttyään virukset ovat muuntuneet niin, että ne kykenevät lisääntymään ihmisessä vain heikosti, eivätkä aiheuta tautia. Ne kykenevät kuitenkin aktivoimaan ihmisen immuunijärjestelmän ja aiheuttamaan immuniteetin.
  Toinen tapa on käyttää rokotteessa kuolleita eli inaktivoituja viruksia. Virukset inaktivoidaan esimerkiksi kuumentamalla tai kemikaalien avulla. Näin käsitelty virus ei kykene lisääntymään elimistössä, mutta immuunijärjestelmä tunnistaa sen silti. Tällä tavalla saatu immuniteetti on melko lyhytkestoinen, joten rokotus joudutaan aika-ajoin uusimaan.
  Rokote saattaa sisältää myös pilkottuja taudinaiheuttajia tai niiden pintaproteiineja tai pintasokereita. Pintaproteiinin osia voidaan valmistaa myös synteettisesti, jolloin puhutaan peptidirokotteista. Geeniteknologian avulla valmistettuja proteiineja käyttävät rokotteet ovat rekombinanttirokotteita. Kolmas tyyppi ovat DNA-rokotteet, jotka ovat yhä kokeiluvaiheessa. DNA-rokotuksessa viruksen geenejä ruiskutetaan elimistöön puhtaan DNA:n muodossa.
  Useimpia viruksia vastaan ei ole varsinaisia lääkkeitä. (Antibiootit tepsivät vain bakteereihin, eivät viruksiin.) Viruslääkkeet eivät kykene tuhoamaan virusta, vaan ne ainoastaan estävät sen toimintaa. (Tavallisia flunssaviruksia vastaan ei ole kannattanut kehittää viruslääkettä, sillä niiden aiheuttamat oireet ovat pääsääntöisesti lieviä.) Influenssavirusta vastaan on lääkeaineita, joita käytetään vakavimmissa tapauksissa. Tietty viruslääke vaikuttaa yleensä vain yhteen virustyyppiin, mutta jotkin lääkkeet vaikuttavat useampaankin.
  Virusdiagnostiikka tarkoittaa menetelmiä, joiden avulla virus osoitetaan ja tunnistetaan. Menetelmiä on useita, ja niiden käyttö riippuu esimerkiksi käytettävissä olevan näytteen määrästä ja laadusta sekä viruksen todennäköisestä määrästä näytteessä. Etsittävä kohde voi olla viruspartikkeli, viruksen proteiini, nukleiinihappo tai elimistöön viruksen käynnistä jäänyt jälki. Virusviljely on menetelmä, jossa näyte suodatetaan bakteerisuodattimen läpi ja lisätään maljoilla kasvatettujen solujen joukkoon. Soluissa lisääntyvä virus aiheuttaa mikroskoopilla havaittavia muutoksia, jotka voivat kertoa viruksen laadusta. Elektronimikroskoopin avulla voidaan havaita viruksia, jos niitä on näytteessä runsaasti.
  Geeniterapiassa viruksia käytetään kuljettamaan hoitavia geenejä kohdesoluihin. Virusten genomiin ympätään lisägeenejä, jotka virus kuljettaa mukanaan soluihin, missä ne koodaavat haluttua proteiinia.
  #
  Väitetään, etteivät virukset aiheuttaneet muinaisissa metsästäjä-keräilijöissä vakavia epidemioita. Nyt kun Uudenmaan ’sulkemus’ on päättynyt, lienee jossakin määrin mahdollista, että ’ruuhkastadista’ eräät päättävät lähteä yrittämään ’skutsisuomeen’ eräänlaista robinson crusoe -elämää eli eräänlaista metsästäjä-keräilijä -elämänmuotoa? Häämöttääkö joillekin – ei niin kaukaisessaa tulevaisuudessa – le retour à l’état de nature?
  ———-
  Metsästäjä-keräilijät ovat ihmisiä, jotka hankkivat ravintonsa suoraan luonnosta metsästämällä, kalastamalla ja keräilemällä. Tämä oli varhaisin tapa hankkia ravintoa, ja sitä esiintyy tänäkin päivänä joillakin alkuperäiskansoilla.

 45. > Nyt näyttäisikin siltä, että kriisin
  > myötä pyrittäisiin mahdollisesti
  > synnyttämään jälleen jokin
  > ylikansallinen instituutio

  Tuo instituutio on jo olemassa. Juuri se instituutio, joka “yhtenäistää” ja antaa määräykset valtioille. – Ja jota valtiot tottelevat!

  Hierarkkiset valtarakenteet syntyvät tottelemisesta, eivät alistamisesta. Alistaminen on vain valtarakenteen ulkoinen ilmentymä.

  Valta on jo siirtynyt.

 46. Tiistain 21.4.2020 hyvät uutiset – ja huonot

  Ainoan supervallan prez keskeyttää maahanmuuton USA:han

  Trump on ilmoittanut keskeyttävänsä toistaiseksi
  maahanmuuton USA:han koronaviruspandemian takia.
  #
  Samainen prez ei ole ilmoittanut, että ainoa supervalta lopettaa puuttumisensa muiden valtioiden sisäisiin asioihin (koronavirusepidemian takia).

 47. Maailma muuttuu – mutta mihin suuntaan? No, ei hyvältä näytä.

  Puskii, ikäsyrjijät!

  ”Valvonta on sattumanvaraista eikä kohdistu pelkästään epäiltyihin.
  Näin ihmiset saadaan tuntemaan, että jokainen on mahdollinen epäilty.”
  (Johan Galtung)

  IL:n ’Päivän poimintana’ julkaistiin 21.4.2020 vanhuuseläkeläinen Esa Karangon (EK) kirjoitus otsikolla ”Viimeisellä rajalla”. Sen mukaan ”[i]hmiskunta on koko olemassaolonsa ajan syyllistänyt ja syrjinyt täysin viattomia jäseniään milloin mistäkin syystä”. Syrjimiseen on riittänyt muun ohessa ”sukupuoli, ihonväri, uskonto tai ikä”. Syrjitty on, vaikka ”Suomessa syrjintä on kielletty perustuslaissa”. Perustuslakia on nyt rikottu ”syrjimällä vanhuksia iän vuoksi”. Väitetään, että vanhukset ovat ”muita alttiimpia koronavirukselle”. Julkisuudessa on esitetty ”kannanottoja, että vanhusten sairaalahoidosta voitaisiin tinkiä”.

  Terveillä vanhuksilla ei ole EK:n mukaan ”mitään osuutta koronaviruksen syntyyn ja leviämiseen”. Suomeen koronavirus ”tuli ulkomailta lomamatkalaisten tuliaisena”.

  eristää Terveet vanhukset eristettiin yhteiskunnasta ”koteihinsa ja hoitolaitoksiin karanteenia vastaaviin olosuhteisiin”. EK huomauttaa, että ”[v]anhuus ei ole sairaus eikä vamma”.

  EK jatkaa: ”Liikkumisvapauden rajoittamista käytetään yleensä rangaistuksena. Kun melkein miljoona vanhusta suljetaan iän vuoksi pitkään kotiarestiin, niin ollaan vaarallisilla vesillä. (…) Tulevaisuus näyttää pelottavalta. Historia opettaa, että tarkoitus ei saa pyhittää vallanpitäjien keinoja. Rajan on tultava jossakin vaiheessa vastaan. Viimeinen raja on perustuslaki. (…) Lainsäädäntövallan, tuomiovallan ja toimeenpanovallan keskittäminen ei kuulu länsimaiseen demokratiaan edes poikkeusoloissa.” EK päättää kirjoituksensa liputtamalla ammattituomareista muodostettavan puolueettoman ja riippumattoman perustuslakituomioistuimen puolesta.
  #
  EK:n teksti oli painavaa. Pistän hiukan lisää kyseisen asian tiimoilta.

  Finlandiassa valtioneuvoston liikahdukset otetaan usein kirjaimellisesti kuin Kaikkivaltiaan sanat. Johtuneeko tämä maamme karmeasta historiasta: Ruotsin alamaisuus, Venäjän vallan alaisuus, sisällissota ja muut sodat, pankkikriisi (1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa) ja
  finanssikriisi (2007 – 2009)? Eli mistä ’yli 70-vuotiaiden’ kurmuuttamisessa oli viimeisessä analyysissä kysymys?

  Kysymys oli ja on STM:n tiedotteessa 55/2020 (19.3.2020) tarkoitetusta asiasta eli valtioneuvoston (VN) ’toimintaohjeesta’ yli 70-vuotiaille. Heidät velvoitettin pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan”. VN kehotti ”yli 70-vuotiaita välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä”.

  Kyseessä oli ja on ’toimintaohje’ ja ’kehotus’. Kysymyksessä ei ole laki eikä asetus, ei myöskään oikeudellisesti velvoittava määräys. Tämä ikään kuin ’pelastaa’ niin VN:n kuin oikeuskanslerinkin. On näet väitettävissä, ettei perustuslain ikäsyrjintäkieltoa ole juridisesti loukattu. (Noin on kenties ajateltu?) On kyllä kuitenkin erikoista, etteivät niin sanotut perustuslakiasiantuntijat vaikuta suuremmin kiinnostuneen asiasta. Onhan yhteiskunnassa kuitenkin tapahtunut de facto asioita, jotka ovat ikäsyrjinnän kannalta vähintään arveluttavia.

  Kiinnostavaa on lisäksi, että yhteiskunta näyttää vaienneen kokonaan STM:n tiedotteen eräistä keskeisistä seikoista. Tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka moni on ihan nais- tai mieskohtaisesti tutustunut kyseiseen tiedotteeseen. Esimerkiksi Ylen valppailta ’poliisi’toimittajilta eräät pointit näyttävät jääneen huomiotta. Puskii-mentaliteetti on – outoa kyllä – pysähtynyt ’yli 70-vuotiaisiin’!?

  ’tä!? Ettäkö toimittajat nukahtaneet. Älä jaksa! Voitko selittää?

  Voin. VN:n huoli ei suinkaan pysähtynyt yli 70-vuotiaisiin. Tiedotteessa mainitaan selvästi myös ne henkilöt, ”joiden vastustuskyky on heikentynyt”. Tiedote selittää: ”Vastustuskyky voi heikentyä esimerkiksi perussairauksien, kuten diabeteksen tai sydän- ja verisuonisairauksien takia”. Haa! Siinä se tuli. Eivät yksin yli 70-vuotiaat ole se ongelma. Dilemma on paljon laajempi. Se kattaa myös ja nimenomaan (1) diabeetikot, (2) sydänsairaat ja (3) verisuonisairaat.

  Ja kuten ehkä muistamme, kyseisen ohjeen mukaan ”[y]li 70-vuotiaiden ja muiden rsikiryhmässä olevien luona ei pidä tarpeettomasti vierailla”.

  Tilastokeskuksen väestörakennetilaston mukaan Suomessa oli vuoden 2019 lopussa 874.314 vähintään 70 vuotta täyttänyttä henkilöä. – Suomessa on Diabetesliiton mukaan noin 400.000 diagnosoitua hoidossa olevaa diabeetikkoa. Lisäksi arviolta 100.000 suomalaista sairastaa tietämättään tyypin 2 diabetesta. – Vuonna 2012 sydäninfarkti- ja sepelvaltimotautikohtauksia oli kaikissa ikäluokissa yhteensä 21.769.

  Edellä mainittujen riskiryhmien lisäksi maassa lienee monia muitakin riskiryhmiä (esimerkiksi maksan tai munuaisten vajaatoiminta, sairaalloinen lihavuus, systeeminen sidekudossairaus ja merkittävästi vastustuskykyä heikentävät sairaudet, kuten leukemia).

  Jaa-a, valtamediatoimittajat ja ikäsyrjijät. Ongelma taitaa olla melkoinen: Riippuu tietysti siitä, millä mitalla me mittaamme. No, joka tapauksessa lienee selvää, että erilaisiin riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä on maassamme pitkälti yli miljoona (> 1.000.000). On siinä erilaisilla jahtaajilla jahdattavaa!
  #
  Valtiot ovat uudesta fasismista varoittaneen Johan Galtungin mukaan turvallisuuden nimissä rajoittamassa yksilönvapautta puuttumalla kansalaisten ihmisoikeuksiin käyttämällä yksityisyyden suojaa rikkovia valvontamenetelmiä. Sähköpostien tarkastamista ja puhelun kuuntelemista tärkeämpää on se, että ihmiset uskovat olevansa valvonnan alla. Tätä Galtung pitää vakavana uhkana kansalaisvapauksille ja demokratialle. Valvonta on sattumanvaraista. Näin ihmiset saadaan Galtungin mukaan tuntemaan, että jokainen on mahdollinen epäilty. Kansalaisvapaus on muuttunut vapaudeksi naapurin urkintaan.

 48. Poimintoja – suonenvetoja

  Yle Radio1:n Ykkösaamun haastattelussa (7.4.2020) Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti Tuomas Malinen varoitti maailmantalouden ja myös Suomen talouden ajautuvan kaikkien aikojen syvimpään kuoppaan. Tässä skenaariossa Italian pankkisektori ei kestäisi koronakriisin aikaansaamaa lisätaakkaa, ja Italiasta alkaisi koko Euroopan kattava pankkikriisi.

  Myös Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen tutkija Timo Miettinen arveli, että Italia voi ajautua maksukyvyttömyyteen, mistä seuraisi vakava dominoefekti. Tulevassa kriisissä euro ajautuisi Malisen mukaan niin suuriin vaikeuksiin, että sen pelastamiseksi tarvittaisiin lähes kaikki liikenevät resurssit. Suomen jääminen eurorakennelmaan voisi kahlita talouttamme siinä määrin, ettei lamasta olisi enää mahdollista nousta. Malinen toivookin, että Suomi yhdessä Saksan (ja joidenkin muiden maiden) kanssa ryhtyisi ajamaan euron hallittua alasajoa. Mikäli Suomella olisi oma valuutta, se auttaisi lamakuopasta ylöspäin nousemisessa.

  WTO on ennustanut elinaikamme pahinta lamaa. Pahimmassa tapauksessa maailman bruttokansantuote pienenee 8,8 % kuluvanan vuotena.

  IMF on ennustanut koronapandemian aiheuttavan pahimman laman sitten 1930-luvun suuren laman.

  Nobelisti Joseph Stiglitzin mukaan EU on kriittisessä tilassa. Euro-maiden päättämättömyys ja itsekkyys voivat johtaa liian myöhäiseen ja liian vähäiseen toimintaan.

  Kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki on varoittanut maailmantalouden olevan historiansa pahimman romahduksen partaalla. Patomäki ennakoi katastrofaalista lamaa ja euron hajoamista.

  STTK:n pääekonomisti ja Nordean pääanalyytikko ovat pitäneet mahdollisena, että eurojärjestelmä alkaa natista liitoksistaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here