Vastavalkea julkaisi toissaviikon lopulla, 10.4., artikkelin ”THL: kuolema luokitellaan COVID-kuolemaksi riippumatta varsinaisesta kuolinsyystä”. Siinä käsitellään Kimmo Hellströmin THL:ltä saamaa vastausta, jonka mukaan kuolema luokitellaan seurantatiedoissa (tartuntatautirekisterissä) koronaviruksen aiheuttamaksi, jos henkilö vain on ennen kuolemaansa testattu Covid-positiiviseksi. Vastauksesta ilmeni myös, että seurantajärjestelmä ei rekisteröi varsinaista kuolinsyytä eikä huomioi kuolintodistukseen kirjattavia diagnooseja.

Muiden muassa Ossi Tiihonen jakoi Vastavalkean artikkelin ja THL:lle jakamassaan tviitissä, jossa on näyttökuva Vastavalkean julkaisemasta THL:n vastauksesta Hellströmille, totesi olevan jopa mahdollista, että joukossa on kuolintodistuksia, joissa ei mainita virusta lainkaan.

Muutama päivä sitten THL muutti kuolintilastoja koskevaa otsikointiaan, minkä Tiihonen nosti esiin tviitissään. Aiempi otsikko oli ollut ”Tautiin kuolleet koronaviruspotilaat”, ja uusi otsikko on ”Tautiin liittyvät kuolemantapaukset”.

Oikaisu on varsin olennainen, ja aiempi otsikko oli harhaanjohtava, juuri yllä mainitusta syystä: tartuntatautirekisteri ei kerro kuolinsyytä. Jatkotviitissään Tiihonen peräänkuuluttaa THL:ltä analyysiä kuolinsyistä ja tiedustelee, onko tässä edistytty.

YHDYSVALLOISSA lääkintäviranomaisen (Centers for Disease Control and Prevention) on puolestaan uutisoitu höllentäneen koronakuolemaksi laskemisen kriteereitä entisestäänkin (vrt. Vastavalkean yllä linkitetty artikkeli). Sekä koronatartuntojen määrään että koronakuolleisuuteen voidaan nyt sisällyttää myös ”todennäköiset” koronavirustartunnat ja -kuolemat.

Todennäköiset koronatapaukset voidaan määrittää ”anekdoottisesti” oireiden perusteella, ilman testausta (”anecdotally matching the symptoms of COVID-19 but lacking an actual test confirming the disease”). Kuolema koronaan puolestaan voidaan määrittää ”kliinisten kriteerien” ja ”epidemiologisen todistusaineiston” perusteella ilman laboratoriotestiä, tai vaihtoehtoisesti olettamuspohjaisen laboratorioaineiston (”presumptive laboratory evidence”) ja ”kliinisten kriteerien” TAI ”epidemiologisen todistusaineiston” perusteella. Kolmanneksi todennäköisen koronakuoleman kriteeriksi käy ”vital records criteria with no confirmatory laboratory testing performed for COVID19” (ei, en edes yritä keksiä luontevaa suomennosta).

Artikkelikuva Koronavirus: US Department of State (public domain), THL:n logo: THL:n logopankki (kuvat yhdistetty)

35 KOMMENTTIA

 1. Hyvä että nuo rekisteristä pois jääneet kuolematkin aletaan laskemaan lopulta mukaan, vähentää aliraportointia huomattavasti.

  • Millä tavalla kuolemansyyhyn etäisyyttä ottava THL:n tarkennus vähentää ”aliraportointia”?

   • Tuohon loppuun on laitettu tuo yhdysvaltoja koskeva (sinänsä itse otsikkoon irrallinen) kohta siitä että diagnosoimatta jääneetkin tapauksetkin aletaan ottaa tilastoon mukaan, niin kuin kuuluukin.

    • Niin, siitähän ilmenee, että koronaan kuolleiden määrää voidaan paisuttaa nyt myös ns. hattuvakioimalla.

     • Ei vaan että koronaan kuolleiden määrä on arvioitu alakanttiin, sillä läheskään kaikkia ei ehditä testata ennen kuin he kuolevat. Nythän on käynyt ilmi, että hoitolaitoksiin kuolleita ei ole edes otettu kaikissa paikoissa mukaan tilastoihin aikaisemmin, ja siellähän kuolemia tulee reilusti enemmän asukkaiden iästä johtuen…

     • Luin artikkelin mutta ei se liittynyt tähän asiaan mitenkään?

  • Yhdysvalloille on tärkeää saada luvut mahdollisimman suuriksi jotta maan neokonna-mafia saa tehokkaammin vietyä omaa Nwo-agendaansa eteenpäin.
   Median luoma pelko-porno lisää tehokkaasti kansan rokote halukkuutta ja rokotteen avulla nwo-mafian on mahdollista lisätä valtaansa ja kehitellä uusia keinoja kuten tekoäly (AI) kansalaisten alistamiseksi mafian tahtoon ja hankkeisiin.
   Koronaviruskriisi on poistanut monia esteitä esim. AI-tekniikoiden massa-käyttöönotolle Yhdysvalloissa.
   Kuten aiemmat suuret kriisit osoittavat, näyttää siltä, että maa käyttää nytkin koronakaaosta ja -pelkoa edistääkseen ja toteuttaakseen aloitteita, jotka amerikkalaiset normaalisti yleensä hylkäävät.
   Jos emme tiedosta näiden aloitteiden nopeaa etenemistä ja niihin liittyvää monien pitkään vaalittujen vapauksien lopettamista niin se koituu omaksi turmioksi. — lisää linkistä
   https://www.unz.com/wwebb/techno-tyranny-how-the-us-national-security-state-is-using-coronavirus-to-fulfill-an-orwellian-vision/

 2. Huijaus siis alkaa paljastua pala palalta kuten Atzmon arveli … viittaan kommenteihini täällä
  https://vastavalkea.fi/2020/04/18/hivn-loytaja-pitaa-koronavirusta-laboratoriossa-tuotettuna/
  Truth_hunter 21.4.2020 at 20:32
  Is Amnesia a Symptom of Covid-19? — onko muistin menetys koronan aiheuttama oire?
  Gilad Aizmon
  Truth_hunter 22.4.2020 at 12:59
  Techno-Tyranny: How the US National Security State Is Using Coronavirus to Fulfill an Orwellian Vision
  WHITNEY WEBB
  USAN JA KIINAN VÄLILLÄ KOVA VÄÄNTÖ TEKOÄLYSTÄ (AI) — KORONA KRIISI USAN ASEENA KEHITTÄÄ NWO-MAFIAN KONTROLLOIMA POLIISIVALTIO
  Pitkä ja perusteellinen artikkeli joka keskittyy kuvaamaan Nwo- tai ’illu’-mafian pyrkimyksiä yrittää tekoälyn voimin ottaa koko maailma haltuunsa … siitä muutama ote

  Hyvä kun totuus tässäkin saadaan esiin.
  Mutta mitä kaikkea koko korona-kriisiin liittyy niin sen takaa saattaa paljastua lopulta yhtä suuri rikoshanke ihmiskuntaa vastaan kuin on paljastunut 9/11:kin takaa.

 3. Aiempi ”yliraportointi” palveli koronaviruspaniikin lietsojia.

  Tämän panikoinnin seurauksena mm. sujahti Juha Sipilän (lestakepu) aikanaan perustaman Business Finlandin kautta 200 miljoonaa euroa epämääräisin perustein ilmeisesti lähinnä ”tutuille”. Jälkisiivouksesta huolehtii luotettavaan tyyliinsä elinkeinoministeri Mika Lintilä (kepu).

  Eräänlaista iltalypsyähän se on tuokin.

 4. Suomessa pimitetään ja politikoidaan. Korruptiolla on pilattu Suomes vesistöt ja rannikot, josta kansalaiset leimataan syyllisiksi kalliiksi tulevalla paskalailla. 1950 jälkeen syntyneet eivät tiedä millainen maa Suomi tuolloin oli.
  Nyt koronatilastoista ilmenee, että suomalaiset ovat 2-3 kertaa kestävämpiä koronavirusta vastaan kuin muissa maissa elelevät, mikä ei tietenkään ole totta. Ruotsi ja moni muu maa kuolleet/tartuntojen määrä on noin 10%, Suomi 3,5%. Luvun saa pieneksi, kun tervehtyneiden määrää liioitellaan ja kuolleitten määrää vähätellään. Tätä tuskin tekevät sairaalat, mutta poliittinen THL on asialla. Tähän johtaa virkamiesten valinta poliitikkojen suosikeista. Virasta pitää maksaa valehtelulla, jotta poliitikkojen virheet eivät paljastu.

  • Marinin tämänaamuinen tiedoksianto rokotuksesta ainoana keinona päästä koronasta, on järkyttävä uutinen. THL: stä näyttäisi olevan tulossa amerikkalaisen tautikeskuksen
   CDC:een kaltaine rokoteyritys.

   https://www.wakingtimes.com/2020/04/22/robert-f-kennedy-jr-explains-why-he-says-the-cdc-is-actually-a-vaccine-company/ kaltainen rokoteyritys.

   Ylläolevassa R.Kennedy Jr muistuttaa myös amerikkalaisesta lainsäädännöstä ,jossa rokotevalmistajilla( jota CDC myös on) ei ole rikosvastuuta ,heitä vastaan ei voida nostaa kanteita.

   • Suurelta osiin keinotekoisesti lietsotulle ja avoimen fasistiselle covid-idiotialle ei siis näy loppua ja taudin mentaalinen osa alkaa levitä niihinkin, joilla uskoi olevan malttia vaalia normaalia tai ainakin monimuotoista elämänmuotoa Suomessa. Näillekö siis avataan portit?:
    Superlama, super-austerity, pakkolääkintä, pakkodigitalisaatio, lääketieteellinen teknotyrannia, valheiden tai epämääräisesti kyhättyjen teorioiden pakkosyöttö, fasismi, maailmankommunismi, kansalaisten keskinäinen valvonta, tehostettu teknologinen valvonta, sosiaalipisteytys, toisinajattelijoiden noitavainot ja eritys, idiotian ja hysterian ehdoilla eläminen, sokea usko ”tieteeseen” ja cabal-sertifioituihin tiedemiehiin, kaikkien perinteiden, kulttuurin ja sivistyksen alasajo, kaiken omaehtoisen toiminnan alasajo, luonnonmukaisuuden kielto, pienyritysten alasajo, ihmisten pakkokytkentä IoT-verkkoon ja tekoälyalgoritmien ohjaukseen, Agenda 21-yhteiskunta, jossa kaikki ahdetaan Smart Cityihin ja pidetään teknologisesti toisistaa erillään ’social distancing’ sääntöjen puitteissa.

    • Ehkäpä ainoa tapa voittaa on olla pelaamatta. Siinä voi kyllä tulla kaupunkilaispojalle ”Jäniksen vuotta” suurempia sopeutumisongelmia. Kulttuurinmuokkaus on ollut sikäli perusteellista ja tehokasta. Ehtikö Linkola kirjoittaa omavaraistalouden opasta ennen lähtöään?

  • ”kuolleet/tartuntojen määrä on noin 10%, Suomi 3,5%. Luvun saa pieneksi, kun tervehtyneiden määrää liioitellaan ja kuolleitten määrää vähätellään.”

   Höpö höpö. Kuolleisuus on flunssakauden luokkaa

   https://off-guardian.org/2020/04/19/watch-covid19-fatality-rate-in-the-ballpark-of-seasonal-influenza/

   Ja sama Suomessa.

   Espoon hoivakodeissa yhdeksän koronaan menehtynyttä – ”Kokonaiskuolleisuus ei ole noussut”
   https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1580729

 5. Amerikkalainen ihmetteli, että miksi sukulaisen kuolinsyyksi oli merkitty korona, vaikka se oli ollut joku muu syy. Lääkäri kertoi, että muuten olisi tullut potkut. Epidemialla tehdään siis vahvasti politiikkaa.

 6. Surullista – surullista – todella surullista…. nimittäin se, että tämä idästä länteen salamana ilmestynyt -etukäteen – organisoitu CORONAHUIJAUS menee läpi valtaosalla ihmisistä. Eilen virus levisi nopeasti, tänään kuoleman luvut laskee, huomenna pysyy samana jonka jälkeen jälleen nousee, ylihuomenna laskee, tänään taas hiukan vähemmän ja sitä seuraavina päivinä tartunta jatkaa laskuaan kunnes taas hups… nousee, ensi viikon lopulla tartunnat hämmästyttävästi tuplaantuu, taas laskee ja sitten nousee jonka jälkeen….

  Propagandakeskuksen henkilökunta heittää joka-aamuista tikkaa; ”hei kundit…. mitäs lukuja tänään ihmisille kerrotaan?”

  Noh, ei se mitään kun lääkärit ja hoitajat tanssii…. ihmisten laulu raikaa parvekkeilta…. kiitoskyltit huojuu…. sormisydämet lentelevät… presidentti puhuu… pääministeri lupaa… rikkaille annetaan lisää avustuksia…. perheväkivalta lisääntyy… lapset näkevät nälkää… vanhukset pelkää… pankkitilit tyhjentyy… pienyrityksiä kuolee… ihmismassat ajautuvat kortistoon…. alkoholin myynti tuplaantuu… Kelan toiminta yskii… työttömien avustukset viivästyy… ahdistus lisääntyy… lapset itkee… nyrkki heiluu… vaimolla on musta silmä…. poliisi pamputtaa… ihmisiä kuolee…..

  KIITOS KANSA. ME NUJERRAMME TÄMÄN NÄKYMÄTTÖMÖN (Trump) PIRULAISEN (Niinistö) – OLEMME KAIKKI TÄSSÄ YHDESSÄ!

 7. Iso rahan siirto on menossa valtiolta yrityselämälle ja siinä varmasti poliittista suhmurointia ei voi välttää. Sama juttu on menossa ympäri maailmaa ainakin länsmaissa. Korona ei kuitenkaan ole syy rahan jaolle vaan USAssa tapahtunut pörssiromahdus ja siihen reagointi USAssa jossa oligarkkien rahat pelastetaan valtion varoin ja köyhät jää nuolemaan näppejään työttöminä ja asunnottomina ilman terveyden hoitoa.
  Lama tulee olemaan pitkä näillä USAn menetelmillä ja voi johtaa USAn uuteen sotaan öljyn hinnan nostamiseksi esim. Irakissa tai Venezuelassa presidentin vaalien jälkeen. Taala voi myös devalvoitua jolloin jenkkien ostomahdolisuudet ulkomailta vähenee ja se pienentää maailman kauppaa ja horjuttaa dollarin asemaa maailman vaihdantavaluuttana ja USAn johtoasemaa maailmassa
  Suomeen tämä talousromahdus vaikuttaa myös pitkään johtuen viennin tyrehtymisestä, matkailun loppumisesta ja myös brexitistä sekä myös kotimaan kulutuksen vähenemisestä ja kotimaan kaupan supistumisesta. Nyt saa nähdä tuleeko taas leikkauslistat valtion velkaantumisen pienentämiseksi kuten kepu on rivien välistä on antanut ymmärtää.

 8. Mistä tietää, mikä milloinenkin kusetus on? Kuuntelet muutamat uutiset ja pidät tukkimiehen kirjanpitoa eniten toistettavista sanoista: ”viruksen aiheuttama tauti”, ”tartunta”. Siinä pääepäillyt. Helppoa kuin heinänteko.

  Stefan Lanka virushölmöyden perusteista, pitkällä kokemuksella:
  https://wissenschafftplus.de/uploads/article/Dismantling-the-Virus-Theory.pdf

  1) Pieneliöt ovat polymorfisia (muodonmuuttajia). ts. bakteeri muuttuu bakteriofagiksi ja päinvastoin, olosuhteista riippuen. Perusvirhe on bakteriofagi = ”taudinaiheuttajavirus” ja virheen yleistäminen koskemaan isompia otuksia. Oikeasti fagi on luonnollinen osa eliöiden kiertokulkua. Fageja on menestyksellä eristetty.
  2) Väitettyjä ”taudinaiheuttajaviruksia” EI OLE HAVAITTU, ERISTETTY, EIKÄ ANALYSOITU. Ei ihmisissä eikä eläimissä. Tekniikka eristämiseen (density gradient centrifugation, ts. linko) on olemassa. Syystä tai toisesta sitä ei käytetä.
  3) Solunäytteen käsittely (antibiootit, ravinnon puute) myrkyttää näytteen. Myrkytysoireita virologia pitää todisteena ”viruksesta” (cytopathic effect). Näyte kuolisi SEKÄ ”infektoituna” ETTÄ ilman. Kontrollikokeita ei tehdä. Hienoa tiedettä.

  Mieluusti kuulisin kommentteja Lankan väitteistä, teiltä toisenkin kurssin mikrobiologiaa lukeneilta. Itsellä kun jäi vähälle. Ei ehkä suuri menetys. Insinöörinäkemykseni tässä vaiheessa on, että alan nykyiset oppikirjat joutaisivat takan sytykkeiksi.

  • Ehkä vastaat , punasilmä, myös ”keittiöpsykologian” harrastajille. Muistelen törmänneeni käsitteeseen bakteerifagihoito, jota käytettiin silloin, kun kyse oli mikrobilääke ( antibiootti) resintentti- tapauksista. ” Keittiössäni” resistentti ja/ tai posittiivinen ja negatiivinen toleranssi liittyvät myöskin solunsalpaajiin, joiden käyyttäjillä tutkijat ovat todenneet kaikista syöpäpotilaista resistenssiprosentin olevan 95.

   Tuo Lankan 2 argumentti on aika vahva todiste sille ettei viruksia ole ( ehkä niitä on kuussa?)

   Kolmas kohta ja myrkytys tuovat mieleen vain että joku aiempi tutkija käytti ” löydöksestään ” sanaa myrkky, joka myöhemmin vasta sai nimen virus.

   Tässä ei nyt ole kovinkaan paljon mikrobiologiaa. ”Keittössäni” kokeilisin silti kemiallisten aineiden ja mikrobiologisten tutkimusmenetelmien avulla solujen hapensaantia. Palaan tässä koronaan ja siihen tarjottaviin hoitokeinoihin:

   1) antimalarialääke Chloroquin (+antibiootti)
   Chloroquin tappaa sekä bakteereita että ” olemattomia ” viruksia ja muita pieneliöitä ja antibiootilla varmistetaan että kaikki haitalliset bakteerit on nujerrettu. Oliko niin että toiset bakteerit tarvitsevat happea ja toiset ei . Kun haitallisia bakteereja ei enää ole, solut saavat tarvitsemaansa happea ja elimistö pääsee regeneroitumaan. Tutkimuksissa on todettu että kun Covid19 on jo päässyt keuhkoihin, pelkkä hengityskone johtaa kuolemaan eli lääkehoito on tarpeen.

   2) Bill Gatesin tarjoama koronapiikki terästettynä microsirulla

   Gates aikoo nyt rokotteen ihmiskoevaiheessa testata seerumiaan tai seerumejaan käyttämällä koehenkilöinä afrikkalaisia. Todennäköisesti oikeita tuloksia ei kerrota vaikka rokotukset tehtäisiin. Keittiöpsykologikin ymmärtää ettei tummaihoiselle afrikkalaiselle voida antaa valkoihoiselta väestöltä otettua dnata nk vierasta dnata. Vai onko Gates valmistanut eri rokotteen afrikkalaisille ? Luuydinsiirtoja tehdään kyllä Suomessakin ja potilas saa tällöin vieraan dna: aan , jota elimistö hylkii rajustikin.

   Tarjoaako THL Suomessa edes lääkevaihtoehtoa? Oletan että antimalarialääkkeitä tutkitaan myös Suomessa ainakin Trump,Putin ja nyt myös Boris Johnson ovat Chloroquinin kannattajia. Mitä kaikkea mikrobiologia ja lääketiede noista halvoista kemiallisista lääkkeistä voisivat oppia lisää kehittääkseen ihan oikeasti tiedettä.
   Sanotaan että Covid 19: kin hoidossa on kyse vain ja ainoastaan solujen hapensaannista. Pelkkä hengityskone on kontraproduktiivinen koska kyseessä on säteilysairaus. Säteilysairautta voi kuitenkin ennalta ehkäistä vain kieltämällä globaalisti 5G: n käyttö eikä millään Gatesin piikillä.

   • Jolle, kaikki me olemme keittiöpsykologeja ja nojatuolikenraaleja. Tässä on sekä hyviä että huonoja puolia. Hyvää: ei ole paljonkaan väärää tietoa poisopittavana ja voi vapaasti havaita puutteet keisarin vaatetuksessa. Huonoa: asiantuntemus on heikkoa ja sanastokin on hakusessa. Sinä kyselet nyt niin spesiaaleja, että mennään reippaasti minun vajaan tietämykseni ulkopuolelle. Jotta teen niinkuin puhuvat päämme tekevät; vastaan johonkin ihan toiseen kysymykseen. Älä pahastu.

    Olen maaperäteorian kannalla. Tästä kun on suora analogia omiin käytännön kasvihuonekokeiluihin. Liikaa vettä = juuristo mätänee. Liikaa aurinkoa = kuivaa pystyyn. Ravinnepuutos = hassun värisiä lehtiä. Taimet telkkarin vieressä = kippuralle kasvavat. Liian kylmä, liian kuuma.. ei hyvä. SIEMEN on kuitenkin aina sama.

    Tarkoitan sanoa, ei ole vaarallisia pieneliöitä. On myrkyllisiä ympäristöjä, elimistöjä. Pieneliöt ovat sitten seuraus edellisestä. Seurauksien korjaaminen, syihin puuttumatta, on loppumaton urakka. Lääketehtailu on siis erinomainen bisnes: vuotavaa kattoa ei korjata ikinä, mutta välipohja täytyy vaihtaa aina sateen jälkeen.

    Ottaisin uuden mikrobiologian oppi-isäksi Antoine Bechampin. Maaperämiehiä oli hän. Pasteur taisi nyysiä häneltä(kin) aika paljon:
    https://medcraveonline.com/IJVV/who-had-their-finger-on-the-magic-of-life—antoine-bechamp-or-louis-pasteur.html

    Royal Rife ei toki ollut ainoa mikroskooppimies. Gaston Naessens osasi myös:
    https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/supressed_inventions/suppressed_inventions13.htm
    http://whale.to/v/naessens.html
    http://customers.hbci.com/~wenonah/new/somatid.htm

    Samasta asiasta he puhuvat, vaikkakin toki eri nimillä: ”somatid”, ”microzyma”. Pienin palanen elämää.

 9. ––– 23.4.2020 –––

  Merkel: Epidemia on vasta alussa

  Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että koronavirusepidemia on ainakin Saksassa vasta alkuvaiheessaan. Vielä ei ole hänen mukaansa aika palata normaaliarkeen.
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/31df7c3c-e33d-4b8a-b8bb-f0aa2463e2e6

  M varmaan hyvin perillä asioista. Hän kuuluu Nwo-mafian sisäpiiriin ja toimii mafian ’renkinä’ joka hoitaa käytännön politiikan tasolla mafian hankkeita Euroopassa.
  ’Normaaliarkea’ ei ehkä enää tulekaan ennen kuin EU on hajonnut…? jos sittenkään

 10. Katselin livelähetystä, kun Bundeskanzlerin Merkel vastaanotti suunnilleen kaikki merkittävät poliittiset johtajat Libya-kokoukseen Berliiniin taannoin ulkosalla. Jokaisen vieraan kanssa poseerattiin kameroille ja aina tällöin Frau Merkel laittoi edessään harkitusti sormenpäät yhteen ikäänkuin rituaalisesti. Pyramidimerkin näyttämällä hän näin osoitti alamaisuutta ja uskollisuutta ylemmilleen. Mistä kokouksessa todellisuudessa puhuttiin ? Ehkäpä myös Coronasuunnitelmasta ?

 11. Miltä kanavalta katsoi lähetystä, Vank nro X. En ole löytänyt yhtään uutisraporttia asiasta.

  • Se oli livelähetys, ei nauhoitus – ja sitä ei varmaan taltioitu jatkoesitystä varten, taisi muuten olla RT-live, siis venäläinen taho. Pääsivät hetkeksi myös sisätilaan filmaamaan: Mike Pompeo taputti Putinia olalle takaapäin aika vahvasti, toisaalla Putin puhui pienessä piirissä ympärillään oleville poliitikoille – hyvin intensiivisesti kuuntelivat, taisi siinä olla Merkelkin ringissä.

 12. It is becoming clear that there is great efforts (powers of media, vaccine industry?) to suppress general awareness for one particular autoimmune disorder which can be triggered by the virus in some patients (even patients without any underlying medical disorders) called cytokine storm. People succumb in ventilators because of this pathophysiological condition if not treated right way. Look information for cytokine release syndrome etc.

 13. Lähes puolet tehohoitoon otetuista koronapotilaista on alle 60-vuotiaita HUSin alueella – nuorimmat 11 potilasta ovat 20–39-vuotiaita
  HUS julkaisi ensimmäistä kertaa koronaan liittyvien tehohoitopotilaiden ikäjakauman.

  koronavirus24.4.2020 klo 13.36 päivitetty 24.4.2020 klo 16.34

  Sataa potilasta on hoidettu tehohoidossa koronaviruksen vuoksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Luku sisältää jo hoidetut ja parhaillaan hoidossa olevat potilaat.

  HUSin mukaan tehohoitopotilaista suurin osa on 60–69-vuotiaita. Heitä on ollut 30.
  Seuraavaksi eniten on 50–59-vuotiaita hoidettavia, 25 kappaletta.

  70–79-vuotiaita on 17.

  40–49-vuotiaita koronan takia tehohoidossa olleita on 11, samoin 20–39-vuotiaita.

  Lähes puolet tehohoitopotilaista on ollut alle 60-vuotiaita.

  Enimmillään teho-osastoilla on ollut samanaikaisesti 46 potilasta. Tällä hetkellä HUSin teho-osastoilla on yhteensä 37 koronaviruspotilasta.

  HUS tulee jatkossa julkaisemaan koronaviruspotilaiden hoitoon liittyvää tilastotietoa. Ensimmäiset tiedot julkaistaan tulevalla viikolla.

  Yle uutisoi eilen, että HUS julkaisee ensimmäistä kertaa tarkempia tietoja tehohoidossa olevista ja olleista potilaista.

  Ylen jutun jälkeen THL julkaisi eilen ensimmäistä kertaa tietoja, että koronaan on kuollut myös nuorempia, kolme- ja nelikymppisiä ihmisiä.

  Vielä ei myöskään kerrota sitä, kuuluvatko alle 70-vuotiaat tehohoitopotilaat riskiryhmään vai eivät.

  Ylen kysymyksiin vastasi HUSin tehohoidon ylilääkäri Ville Penttilä.

  Kuinka moni tehohoitopotilaista on parantunut ja kuinka moni menehtynyt?
  Sitä lukua ei vielä anneta. Päätös perustuu tietosuojavaltuutetun näkemykseen, että alle viiden ihmisen lukuja ei saa antaa. Menehtyneitä on hyvin vähän.

  Kuinka usein alle 70-vuotiaat potilaat ovat riskiryhmään kuuluvia?
  Sitä tietoa meillä ei ole tällä hetkellä käytettävissä, että voisin luotettavasti siihen vastata.

  Kysymys siitä, ovatko alle 70-vuotiaat tehohoitopotilaat usein riskiryhmiin kuuluvia, on sellainen, mitä monet kansalaisetkin ovat kysyneet usein.

  Kysymystä on kierretty kuin kissa kuumaa puuroa, mutta me emme sitä tietoa tahallamme panttaa. Mutta koska hoitojaksot ovat vielä kesken, niin tieto on ennenaikaista.

  • Käytännössä kaikki tehohoidossa käyneet saavat myös huomattavia pysyviä vaurioita keuhkoihin, munuaisiin, aivoihin tai muualle kehossa. Joskus kaikkiin mainitsemiini elimiin.

   Myös lievästi sairastuneilla on todettu pysyviä keuhkovaurioita.

   Ja immuniteetista ei ole vielä näyttöä.

   Alkaa olemaan selvää että tätä ei nyt saa päästää leviämään läpi kansakunnan.

 14. On käynyt ilmi että Suomessakin koronaan kuolleiden lukumäärä on ollut 50% liian pieni.

  Ilmiö on siis turhankin globaali.

  • ” liian pieni.” selvennys: todellisuudessa kuolleita suomessa siis oli 50% enemmän kuin julkisuuteen oli kerrottu.

   Ovat osittain nyt korjanneet lukuja.

 15. Kimmo K kirjoitat että ”Käytännössä kaikki tehohoidossa käyneet saavat myös huomattavia pysyviä vaurioita keuhkoihin.”

  Jos noin on, niin johtopäätös tuosta voisi olla, että hoito on väärä. Sähkömagneettiselle säteilylle alttiimmat ja ehkä jo altistuneet potilaat , altistuvat sairaaloiden teho-osastojen 5 G ympäristöissä voimakkaalle säteilylle, joka rikkoo hengitystieinfektion yhteydessä soluja keuhkoissa.

  Bakteereiden ja virusten ph on aina alle 7, jolloin klooridioksidi kykenee eliminoimaan ne .

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here