Korona – vallankeskittäjien uusi suosikkipeli?

Pandemia tarjoaa mahdollisuuden viedä läpi haluttuja muutoksia, joista monilla on ikävän orwellilainen kaiku. Käyttöön otettujen torjuntatoimien inhimillinen saldo jää myös nähtäväksi.

28

Koronavirukset eivät ole uusi taudinaiheuttaja, mutta ennen vuotta 2020 korona toi monille ensimmäisenä mieleen klassikkopelin tai Corona-oluen. Uuden koronaviruksen aiheuttaman epidemian vuoksi Corona-oluen suosio on maailmalla hieman laskenut ja jotkut jopa kuvittelevat meksikolaisella oluella ja viruksella olevan jotain yhteistä.1 Suomessa taas koronapeli käy kaupaksi normaalia paremmin2, mutta pelaavatko vallankeskittämistä kaavailevat toisenlaista peliä koronan siivellä? Ennen kuin pohdimme asiaa pidemmälle, on syytä tarkastella, voisiko koronavirus olla peräisin laboratoriosta ja miten vaarallisesta sairaudesta sen aiheuttamassa taudissa on kyse.

Luonnollinen virus vai laboratoriosta lähtöisin?

Viruksen leviäminen laboratoriosta tahattomasti tai jopa tarkoituksella voi äkkiseltään vaikuttaa vainoharhaiselta salaliittoteorialta, mutta kuten Alt-Market kirjoittaa, ”termiä ’salaliittoteoria’ hyödynnetään usein keinona hylätä tosiasiat ja todisteet ilman harkintaa sillä perusteella, että virallinen tarina on ainoa tarina, jolla on mitään pätevyyttä”.3

Ennen kuin mitään tutkimuksiakaan oli tehty, valtamedia päätti antaa enemmän huomiota teorialle viruksen leviämisestä Wuhanin eläintoreilta, vaikka esimerkiksi Kansan Uutiset huomauttaa tämän olevan epävarmaa.4 Se toteaa, että ”yhdysvaltalainen tartuntatautien professori Daniel Lucey arvioi Science-lehdessä, että ensimmäiset koronatartunnat ihmisissä tapahtuivat jo viime syksynä”, ja että ”aluksi virus tarttui yksittäisiin ihmisiin Wuhanissa tai muualla Kiinassa ennen kuin se joulukuussa levisi Huananin kala- ja eläintorin työntekijöiden keskuuteen”. Toisaalta eräät italialaiset tutkijat ovat kiinnittäneet huomiota tavallista suurempaan määrään vakavia keuhkokuume- ja influenssatapauksia Lombardiassa vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä ja pohtineet, voisiko uusi koronavirus olla levinnyt Kiinasta jo aiemmin kuin on oletettu.

Kansan Uutiset jatkaa geenitutkimuksien osoittaneen teoriat jonkin verran lepakkolajeilla tavattavaa virusta muistuttavan koronan siirtymisestä ihmiseen muurahaiskäpyjen, käärmeiden tai bamburottien kautta vääriksi, ja Alt-Marketin Brandon Smith toteaa monen asian viittaavan, että virus voisi olla lähtöisin laboratoriostakin. Ensinnäkin Wuhanissa sijaitsee Aasian laajin biologisia uhkia tutkiva erityistason 4 – eli korkeimman tason – laboratorio, jossa tutkitaan vaarallisia viruksia, kuten SARS-CoV eli SARS-koronavirus, jonka rakennetta nyt leviävä Covid-19-sairauden aiheuttava SARS-CoV-2 vastaa 80-prosenttisesti.

Jo vuonna 2017 asiantuntijat olivat huolissaan, että Wuhanin laboratoriosta voisi karata tappava virus.5 Nature kirjoittaa SARS-viruksen karanneen Pekingin laitoksista useaan otteeseen, mutta huomauttaa, ettei nykyisessä tilanteessa sillä ole tiedossa todisteita, jotka viittaisivat koronaviruksen levinneen Wuhanin laboratoriosta. Ongelmalliseksi kuitenkin koettiin, olisiko Kiinan kaltaisessa tiukasti hierarkiaan perustuvassa yhteiskunnassa riittävästi avoimuutta laboratorion pitämiseksi turvallisena. SARS-CoV-2:n alkaessa levitä Kiinan viranomaisten on kerrottu pidättäneen ja uhkailleen toimittajia, jotka yrittivät jakaa tietoa asiasta.6 Lisäksi poliisi syytti koronaviruksesta varoittanutta ja siihen myöhemmin kuollutta kiinalaislääkäri Li Wenliangia huhujen levittämisestä.7

Vuonna 2019 Kanadan Winnipegin 4-tason laboratoriosta erotettiin kiinalaisia tutkijoita ilman mitään julkista selitystä. Paljastui, että kyseinen laboratorio oli jakanut virusnäytteitä tappavista viruksista Kiinan kanssa.8 Tutkijat työskentelivät myös SARS-viruksen parissa9, ja skandaalin aikaan oltiin huolissaan, jakeliko Winnipegin laitos virusnäytteitä, joita hyödynnettäisiin Kiinan biologisten aseiden ohjelmassa. Tosin Kiina kuin myös muut näitä aseita mahdollisesti kehittelevät maat yleensä selittävät tutkimuksiaan sillä, että ne yrittävät vain löytää vastalääkkeitä kemiallisia aseita vastaan.

Event 201 – jälleen kerran simulaatio ennen todellista kriisiä

Huomion arvoista on lisäksi, että vain kolmea kuukautta ennen koronaepidemian puhkeamista John Hopkins Center for Health Security -keskus yhdessä Maailman talousfoorumin (World Economic Forum) sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiön kanssa järjesti pandemia-harjoituksen nimeltä Event 201, jossa simuloitiin nopeasti leviävän ja tuhoisia vaikutuksia omaavan koronaviruksen seurauksia.10 Loppupäätelmänä oli, että hallitukset ovat varautuneet kehnosti ja simuloitu skenaario johtaisi 65 miljoonaan kuolemantapaukseen.

Harjoituksessa visioitiin viruksen leviävän eläinperäisenä Etelä-Amerikasta. Tämä vastaa esitettyä todellisten tapahtumien kulkua, tietenkin sillä erotuksella, että todellisen pandemian on katsottu lähteneen liikkeelle Kiinasta. Harjoituksen järjestäjät ovat kiistäneet millään tapaa ennustaneensa tapahtumia ja todenneet mallinnustensa perustuvan täysin erilaisiin lähtöarvoihin. Oliko kaikki siis pelkkää sattumaa ja olemmeko onnekkaita, että viranomaiset suorittavat simulaatioita selvittääkseen kykyämme varautua kriiseihin?

Tietenkin kyse voi aina olla myös sattumasta, mutta kuten Smith huomauttaa, viime vuosikymmenten aikana lähes jokaista suurta kriisiä tai terrori-iskua on edeltänyt juuri kyseiseen tilanteeseen valmistautuva harjoitus.11 Esimerkiksi syyskuun 11. terrori-iskujen tapahtuessa oli meneillään simuloitu lentokoneen kaappaus ja marraskuussa 2015 Pariisissa harjoiteltiin useisiin kohteisiin kohdistuvaa aseellista hyökkäystä varten juuri samana päivänä kun siellä tapahtui todellinen terrori-iskujen sarja.12 Event 201:n järjestäjät eivät ole ainoa taho, joka koronaviruksen kaltaista pandemiaa on ennakoinut. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että vuonna 2018 ”Maailman terveysjärjestö lisäsi ihmiskuntaa uhkaavien sairauksien listalle uuden kohdan: Tauti X”.13 Lehti siteeraa WHO:n tapaamisessa mukana ollutta tautiekologi Peter Daszakia seuraavasti:

”Tauti X, totesimme silloin, on todennäköisesti eläimistä peräisin oleva virus, joka lähtee liikkeelle sellaisesta maailmankolkasta, jossa nopea talouskehitys ajaa ihmisiä ja villieläimiä lähelle toisiaan. Alkuvaiheessa tuntematon tauti sekoitetaan todennäköisesti tunnettuihin tauteihin, ja se leviää hiljaa ja nopeasti; etenemistä avustavat matkustaminen ja kaupankäynti. […] Tautia tavataan lukuisissa maissa ja sitä on vaikea torjua. Tauti X:n kuolleisuus on kausi-influenssaa suurempi mutta leviää samalla tavalla. Se sekoittaa maailman talousmarkkinat jo ennen kuin se julistetaan pandemiaksi.”

Hätäisiä johtopäätöksiä ei silti kannata tehdä, ja jokainen tapaus on tutkittava erikseen. HS toteaa tuntemattoman viruksen ja siitä aiheutuvan epidemian olleen tieteentekijöille vain ajan kysymys, joten totta kai sellaista osattiin odottaa. Ei ole myöskään tavatonta, että erilaisia skenaarioita varten harjoitellaan. Silti kaavamaisesti kriisitilanteita edeltävät tai jopa samana päivänä käytävät harjoitukset eivät hälvennä epäilyksiä, ja sellainenkin mahdollisuus on aina olemassa, että jokin taho laskisi vaarallisen viruksen liikkeelle osana biologisen sodankäynnin strategiaansa. Tällöin syyllinen ei välttämättä olisikaan Kiina, sillä miksi se kääntäisi epäilykset saman tien itseensä laskemalla viruksen liikkeelle juuri tappavia viruksia tutkivan laboratorionsa liepeillä?

Kiinan hallitus onkin syyttänyt Yhdysvaltain armeijaa viruksen tuomisesta maahansa, mutta ei ole esittänyt todisteita väitteilleen.14 Näin ollen yksi mahdollisuus on, että Kiina vain yrittäisi sysätä vastuutaan muiden hartioille. Lisäksi Smithin näkemys väitteisiin, joissa arvellaan viruksen olevan läntisen valtaeliitin hyökkäys Kiinaa vastaan, on että myös Kiina on pitkään ollut mm. Rockefeller-säätiön, IMF:n ja Kansainvälinen järjestelypankin (BIS) vaikutuksen alaisena, eikä kansainvälinen valtaeliitti ole koskaan ollut järin uskollinen kansalaisiaan kohtaan, vaan toimii ennen kaikkea omien etujensa ja agendansa mukaisesti valtioiden rajoista välittämättä.

Mutta vaikka koronaviruksen leviäminen laboratoriosta on mahdollisuus, jota valtamediassa pidetään vähäisenä tai pelkkänä ”salaliittoteoriana”, ei kyse ole silti pelkästään salaliittoteoreetikoiden pohtimasta mahdollisuudesta. Esimerkiksi Ylen Ykkösaamun 26.2.2020 haastattelema sotahistorian dosentti Markku Salomaa pitää hyvinkin mahdollisena koronaviruksen olevan jonkin epäonnistuneen prosessin seurauksena karkuun päässyt ”ihmisen jalostama ja kehittämä” virus.

Kuukautta myöhemmin Yle kirjoittaa15 Nature Medicinen julkaiseman tutkimuksen16 kumonneen epäilyt viruksesta ihmisen kehittämänä, ja että vaikka sen perimässä näkyi samoja osia kuin HI-viruksessa, kyse olisi ”monessa muussakin viruksessa esiintyvästä perimän osasta”. Samaan aikaan The Washington Times kuitenkin toteaa, että vaikkei SARS-Cov-2 vaikuta tarkoituksellisesti valmistetulta, ”alkuperä pysyy hämärän peitossa ja asiantuntijat väittelevät, voisiko se olla vuotanut kiinalaisesta laboratoriosta, joka oli tutkimassa sitä”.17

The Washington Post puolestaan esitti18 jo tammikuussa kuinka useat asiantuntijat, kuten Center for a New American Security -ajatushautomoa edustava Elsa Kania, eivät usko koronaviruksen olleen osana Kiinan biologisten aseiden ohjelmaa, vaikka se julkisesti onkin esittänyt mielenkiintoa biotekniikan hyödyntämiseen aseiden kehittelyssä. Kania toteaa, että bioase suunniteltaisiin siten, että sen vaikutukset voidaan kohdentaa tarkasti, kun taas koronavirus on levinnyt laajalle. MIT:n professori Vipin Narang kuvailee myös hyvää bioasetta erittäin tappavaksi, mutta heikosti tarttuvaksi.

Mikäli siis koronavirus olisi peräisin laboratoriosta, vaikuttaisi sen irtipääsy nykytiedon valossa tapahtuneen vahingossa eikä tarkoituksella. Ellei sitten jokin taho agendansa edistämiseksi nimenomaan haluaisi luoda terrori-iskun kaltaista laajalle leviävää pelkoa ja kaaosta suurten ihmismassojen keskuuteen, eikä vain kehittää asetta, jolla voi hallitusti ja tehokkaasti nujertaa jonkin yksittäisen kohteen. Tällöin ei olisi oikeastaan väliä, miten tappava tauti todellisuudessa on. Kauhun kylvämiseksi riittäisi, kunhan se on uusi ja tuntematon uhka, jonka pelätään olevan tavanomaista tappavampi. Tällaista vaihtoehtoa edellä mainituissa artikkeleissa esiintyvät asiantuntijat eivät tunnu huomioivan.

Vaihtelevia näkemyksiä

Mediaa selatessa ei jää epäselväksi, että yleisesti ottaen koronaviruksen pelätään olevan erittäin vaarallinen ja tätä näkemystä ei ole sopivaa kyseenalaistaa. Onhan tilanteen oltava paha, kun kerran koskaan aiemmin ei Suomessakaan ole valmiuslakia otettu käyttöön. Mutta kovien rajoitusten käyttöönotto itsessään ei vielä osoita mitään, vaan se voi olla osittain seurausta siitä, että etenkin sensaatiohakuisten lehtien lietsoessa paniikkia kansalaiset suorastaan vaativat päättäjiltä vieläkin kovempia otteita. Valmiuslain ottaminen käytäntöön on siis vain poliittinen päätös siltä varalta, että tauti voi olla vaarallinen, koska luotettavaa dataa asiasta ei ollut päätöshetkellä.

Myös valtamedian puolella esitettiin aluksi varovaisempia näkemyksiä, kuten HUS:in infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvisen toteamus A-Talk ohjelmassa 27. helmikuuta, että influenssa voi olla ”jopa [koronaa] kovempi tauti”. Vaihtoehtoisessa mediassa näkemykset vaihtelevat enemmän. Global Research on julkaissut anonyymina pysyttelevän amerikkalaistiedemiehen kirjoituksen, jossa esitetään pandemian olevan keinotekoinen.19 Hänen mukaansa testit olisivat epäluotettavia, koska ne eivät pystyisi kertomaan, onko kyse juuri Covid-19:stä vai jostakin muusta koronavirus-kannasta. Tämän vuoksi suurimmalla osalla ei olisi kuin lieviä oireita. Uudesta koronaviruksesta johtuvat tapaukset olisivat hieman pahempia, mutta niissäkin parantumisennuste olisi lupaava etenkin muille kuin riskiryhmiin kuuluville.

Testit eivät myöskään pystyisi kertomaan kuinka paljon virusta testatulla on, mikä on kirjoittajan mukaan merkittävää. Suurimmalta osalta itsensä sairaaksi tuntevista tai jopa terveistä ihmisistä jotakin koronaviruksen kantaa löytyisi kehosta sen yleisyyden vuoksi siinäkin tapauksessa, että sairastuminen johtuisi muista syistä. Mutta ellei koronavirusta ole paljon, se ei aiheuttaisi sairastumista. Jos siis haluaisi luoda paniikkia jotakin sairautta hyväksi käyttäen, olisi koronavirus paras mahdollinen vaihtoehto siihen tarkoitukseen.

Libertaaripuolueen poliitikko Ron Paul katsoo, että tilannetta on liioiteltu poliittisista syistä, jotta hallitus voisi jopa mahdollisesti pysyvin seurauksin rajoittaa kansalaistensa vapautta.20 Brandon Smith taas näkee koronaviruksen todellisena vakavana uhkana ja tappavampana kuin mikään influenssa pitkään aikaan, mutta on silti samaa mieltä Paulin kanssa, että sen varjolla ei tulisi hyväksyä mitä tahansa toimia vapauden rajoittamiseksi.

Smith on todennut median ja viranomaisten jopa vähätelleen taudin vakavuutta ja antaneen sen tulla täytenä yllätyksenä kansalaisille, jotta he olisivat asian lopulta valjetessa valmistautumattomia ja helpommin manipuloitavissa.21 Vielä alkuvuodesta korona ei tosiaan nostattanut suurempia otsikoita. Sittemmin on ääni muuttunut kellossa ja vahinko on otettu takaisin moninkertaisesti. Mutta voimmeko vieläkään luottaa uutisointiin aiheesta vai maalaillaanko taudista nyt jopa liiankin synkkiä kauhukuvia? Sillä vaikka tilanne on vakava ja jokaisen ihmisen elämä on arvokas, eikä kenenkään kokemia kärsimyksiä ole tarkoitus vähätellä, on koronavirusta voitava suhteuttaa muihin kohtaamiimme tauteihin ja ajateltava myös suurempaa kuvaa.

Kuinka tappava koronavirus on?

Entä mitä sanovat asiantuntijat? Maailmanlopun manaajat ovat päässeet paljon ääneen etenkin sensaatiohakuisemmissa lehdissä, joten tässä kirjoituksessa keskitytään maltillisempiin näkemyksiin. Mainittakoon silti ensin, että Valkoisen talon koronavirustyöryhmään kuuluva immunologi Anthony Fauci esitti 11. maaliskuuta Covid-19:n olevan 10 kertaa tappavampi kuin kausi-influenssa.22 Vertailu influenssaan ei ole kaikkien mielestä oikeutettua, koska siihen on olemassa rokote ja tarttuvuudessa on eroja, mutta johonkin koronavirusta on verrattava saadaksemme käsityksen sen vaarallisuudesta.

Fauci totesi kuolleisuuden putoavan WHO:n silloisesta 3,4 prosentin ennustuksesta lähemmäs yhtä prosenttia ja kausi-influenssan kohdalla sen olevan 0,1 prosenttia. 15 päivää myöhemmin hän yhdessä kahden muun lääkärin kanssa kirjoittaa The New England Journal of Medicine -lehden julkaisemassa artikkelissa, että kuolleisuus voisikin olla huomattavasti pienempi kuin 1 % ja Covid-19:n yleiset kliiniset seuraukset olla lopulta samankaltaisia kuin kausi-influenssan.23 CNN kirjoittaa The Lancet -lehden tutkimukseen viitaten 31. maaliskuuta arvion olevan 0,66 %, yli 80-vuotiailla 7,8 % ja alle 40-vuotiailla 0,16 %.

Stanfordin yliopistolla lääketieteen, epidemiologian, kansanterveyden, biolääketieteen sekä tilastotieteen professorina toimiva John Ioannidis on todennut, että vielä kolmen kuukauden jälkeen epidemian puhkeamisesta ei ollut saatavilla luotettavaa dataa.24 Hän mainitsee Diamond Princess -risteilyaluksen tilanteeksi, jossa kaikki koronavirukselle altistuneet testattiin. Tartunnan saaneiden matkustajien kuolleisuus oli 1 %, mutta populaatio oli iäkästä. Kun huomioidaan erilainen ikäjakauma, äärimmäisen kapea otos, että osa matkustajista saattaisi kuolla myöhemmin ja että perussairauksien esiintymistiheys kyseisten turistien keskuudessa ei välttämättä vastaa suurempaa väestöä, arvioi Ioannidis kuolleisuuden olevan Yhdysvaltojen väestön keskuudessa jotain 0,05 %:n ja 1 %:n väliltä.

0,05 % olisi jopa matalampi kuin kausi-influenssassa, mutta todennäköisesti kuolleisuus on jonkin verran korkeampi. Ioannidis kuitenkin huomauttaa, että jopa ns. ”lievät” ja tavanomaiset koronavirukset, joita on tunnettu jo vuosikymmenten ajan, voivat aiheuttaa 8 prosentin kuolleisuutta iskiessään hoitokoteihin, joissa on iäkästä väkeä. Hän lisää, että influenssaan ja sen kaltaisiin tauteihin Yhdysvalloissa kuolee vuosittain arviolta 22 000–55 000 henkeä. Jotkin näistä kuolemista johtuvat influenssasta ja jotkin muista viruksista, kuten koronaviruksista. Tarkkoja lukemia ei tiedetä, koska normaalisti vain pieni osa tapauksista testataan laboratorioissa.

CNN kirjoittaa uuden koronaviruksen olevan silti ”paljon tappavampi kuin kausi-influenssa”, vaikka sen (ja Faucin) esittämät lukemat vastaavat Ioannidisin laskelmia ja kuolleisuus iäkkäiden keskuudessakaan ei ole ennennäkemätöntä Ioannidisin mainitsemaan esimerkkiin verrattuna.

Suhteellisuudentajua koronapelkoon

Äärimmäisen surullista luettavaa ovat tapaukset, joissa hyvin nuoret henkilöt ovat kuolleet koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Mutta kun näihin vedoten huomautetaan, ettei korona ole kohtalokas vain iäkkäille, niin olettiko joku jossain vaiheessa, ettei koronaviruksen lukuisten uhrien joukossa voisi olla kaiken ikäisiä? Moni tuntuu unohtavan sen valitettavan tosiasian, että nuoria ja hyväkuntoisiakin ihmisiä kuolee jatkuvasti moninaisiin sairauksiin ja myös kausi-influenssat ovat aiheuttaneet hyvin nuorten potilaiden kuolemia.25 Syynä voi olla esimerkiksi immuunijärjestelmän liian voimakas reaktio infektioon.

Yle kirjoittaa elimistön puolustusjärjestelmän olevan niin monimutkainen, että sen toiminta ”vaikuttaa välillä lähes arpapeliltä”.26 Haastateltu ylilääkäri Asko Järvinen kertoo esimerkiksi, että vaikka sopiva määrä liikuntaa vahvistaa puolustuskykyä, niin toisaalta ”huippu-urheilijat, jotka rasittavat elimistöään voimakkaasti, sairastavat enemmän kuin tavallinen väestö”. Hän toteaa ylikuntoisen urheilijan sairastuvan usein hengitystieinfektioon. Tämä on hyvä pitää mielessä pohtiessa, kuinka Covid-19 voi olla paha tauti myös hyväkuntoiselle. Liiallinen stressaaminen voi myös saada ihmisen sairastumaan herkemmin, ja tähän ei varmaankaan auta päivittäinen pelotteluannos koronavirus-uutisilla.

Jerusalemin heprealaisen yliopiston rakenteellisen biokemian tutkija Isaiah Arkin, joka on yksi maailman johtavista virusten rakenteen tutkijoista, ei usko uuden koronaviruksen tappavan miljoonia ihmisiä ja ajavan ihmiskuntaa tuhoon.27 Vaikka tilanne on vakava, niin virus on pelottava ennen kaikkea siksi, että se on entuudestaan tuntematon vaara. Suurempi vaara piilee kuitenkin arkisissa asioissa, ja vaarallisin asia mitä tavallinen ihminen tekee, on hänen mukaansa todennäköisesti autolla ajaminen töihin.

Muita vakavia uhkia terveydelle

Monesti ihmisten näkemyksille ei anneta arvoa, ellei heillä ole titteliä, joka osoittaisi heidän olevan jonkin sortin asiantuntijoita. Mutta kuten olemme huomanneet, koronaviruksesta ei ole niin paljon dataa, että asiantuntijatkaan osaisivat tehdä varmoja arvioita. Toisaalta sitten valveutuneet kansalaiset voivat nostaa esiin asioita, joita toivoisi mediankin tutkivan. Janne Pohjala on Facebook-kirjoituksessaan tutkinut THL:n raporttia influenssakaudelta 2017–2018.

Vaikka koronan kohdalla korostetaan, ettei siihen ole rokotetta toisin kuin influenssaan, niin rokotteiden tehokkuuskin vaihtelee paljon vuosittain. Mainittuna kautena kuoli 1010 ihmistä, joista vain 69 vietiin tehohoitoon. Pohjala arvelee, että ”potilaiden jäljellä ollut elinajanodote oli niin vähäinen, ettei tehohoitoa katsottu enää järkeväksi”, ja näin vältettiin tehohoidon meneminen tukkoon. Pohjala ei ota kantaa siihen, tulisiko näin toimia vai ei, vaan toteaa vain, että johtuen koronan aiheuttamasta poliittisesta paineesta joka ainoan potilaan kierrättämiseen tehohoidon kautta tämän ennusteesta riippumatta nyt ei ehkä kehdata paljastaa, kuinka tehohoidon ylikuormittumista aiemmin olisi vältetty.

Uusi koronavirus kun ei suinkaan ole ainoa tauti, joka Suomessa tai maailmalla voi ylikuormittaa terveydenhuoltoa, vaan myös kausi-influenssat ovat saaneet sairaalat täyttymään.28 Esimerkiksi vuonna 2018 Daily Mail kertoi influenssan vuoksi sairaaloiden muistuttavan ”sota-alueita”29, ja Espanjassakin influenssan on kerrottu ”romahduttavan” sairaalat lähes vuosittain.

Samalla kun meille kerrotaan sairaaloiden olevan valtavissa vaikeuksissa, Euroopassa koronapandemian ”eturintamassa” työskentelevä lääkäri Gabriela Segura kertoo mielestään varsinaisen ongelman olevan, että terveyskeskuksen puolella hänellä ei riitä potilaita normaaliin tapaan, koska flunssa- ja influenssapotilaat ”ovat joko kotona tai he päätyvät kaikki teho-osastolle ja/tai sairaalaan”.30

Lisäksi ”potilaat joilla on diabetes, sydämen vajaatoimintaa, keuhkoahtaumatauti jne. joutuvat odottamaan kodissaan eristettyinä niin kauan, kunnes saadaan taas lupa aloittaa uudestaan tavalliset sairaskäynnit ja -tarkistukset.” Segura jatkaa, että potilaat, joilla on edellä mainittuja terveydellisiä ongelmia tai vaikkapa ahdistusta tai vakavaa masennusta ”tarvitsevat jatkuvaa seurantaa ja hoitoa”. Siksi hän on enemmän huolissaan perusterveydenhuollon alasajosta. Suomessakin esimerkiksi fysioterapiaa säännöllisesti tarvitsevat olivat joutua hengenvaaraan Kelan ohjeistaessa ensin, että kasvokkain tapahtuvat läsnäkuntoutuspalvelut keskeytettäisiin yli kahdeksi kuukaudeksi.31

Keväällä 2020 uutiset ovat täynnä koronaa, mutta kuinka moni muistaa tai on edes tietoinen Tekniikan Maailman mainitsemasta kauden 2016–2017 influenssaepidemiasta, joka aiheutti Euroopassa ”yli 200 000 ihmisen ylimääräisen kuoleman verrattuna tavanomaiseen influenssakauteen”?32 Suomessa toimittaja Matti Virtanen kirjoittaa taudin tappaneen ”arviolta 1400 ihmistä tavallista enemmän”. Tappavuus tulee ilmi eurooppalaisten kuolleisuutta seuraavan terveysviranomaisten yhteistyöhanke Euromomon kuolleisuustilastoista, joiden mukaan Covid-19:n kuolleisuus erottui artikkelin julkaisuhetkellä 30. maaliskuuta ainoastaan Italiassa, sittemmin myös Espanjassa, Britanniassa (pois lukien Wales Pohjois-Irlanti) ja Alankomaissa.

THL:n mukaan Suomessa kuolee influenssaan vuodessa arviolta 500–2000, ja meneillään olevan kauden MTV esittää olleen poikkeuksellisen vaisu, kun 500 ihmisen arvioidaan kuolleen.33 On selvää, että myös influenssa vie ihmishenkiä. Mutta millaista paniikkia sillä olisi saatu aikaiseksi, jos menneinäkin vuosina media olisi päivittäin raportoinut kuolleiden määrän, kertonut kauhutarinoita siitä, kuinka nuoria ja hyväkuntoisiakin yllättäen kuolee influenssan seurauksena ja että pahimmassa tapauksessa lääkärit joutuvat priorisoimaan hoidettavia? Ioannidis esittää videohaastattelussa kysymyksen, että mitä tapahtuisi (ja millaista ahdistusta se aiheuttaisi), jos media seuraisi samalla tarmokkuudella jokaista 60 miljoonaa kuolemaa, joita maailmassa tapahtuu vuosittain?

Panikointi ei ole eduksi

Yhtään vähättelemättä sitä, etteikö Covid-19 olisi pienellä osalla sairastuneista rankka tauti ja etteikö kuolleisuus voisi olla jonkin verran normaalia kausi-influenssaa suurempi, pohtii sisätautioppiin erikoistunut ja kliinisten tutkimusten parissa työskennellyt tanskalainen lääkäri Peter C. Gøtzsche, että elleivät kiinalaiset tai muutkaan olisi tehneet koronavirustestejä potilailleen, olisimmeko eläneet ilman rajoituksia murehtimatta joistakin lisääntyneistä kuolemantapauksista?34 Arvioihan WHO influenssakaudella kuolevan joka tapauksessa 290 000–650 000 ihmistä. Ioannidis toteaa, että luultavasti olisimme vain todenneet influenssakauden olleen tavanomaista pahempi.

Suurin ongelma Covid-19:n suhteen voikin olla, että se kuormittaa terveydenhuoltoa eikä kaikkia potilaita kyetä hoitamaan, oli heillä sitten korona tai jokin muu terveyteen liittyvä ongelma. Täytyisikö siis yhtäaikaisten sairastapausten käyrää pyrkiä madaltamaan kaikin keinoin? Ioannidis kommentoi tämän kuulostavan järkevältä teoriassa.

Mutta entä jos suurin osa ylimääräisistä kuolemista ei johdukaan koronaviruksesta vaan muista tavanomaisista sairauksista ja vaivoista, kuten sydänkohtauksista ja aivohalvauksista, joita ei ehditä hoitamaan asianmukaisesti? Jos ääritoimilla on vain pientä vaikutusta, voi käyrän madaltaminen aiheuttaakin sen, että lyhemmän ajanjakson sijaan terveydenhuolto kuormittuu paljon pidemmäksi ajaksi. 20 vuotta Rockefellerin yliopiston biometrian, epidemiologian ja tutkimusasetelmien laitoksen johdossa toimineen professori Knut Wittkowskin mukaan riskiryhmiin kuuluvat on toki turvattava, mutta yleisemmin sisälle suojautuminen ja sosiaalinen eristäytymien vain hidastaa välttämätöntä taudin etenemistä edesauttaen toisen aallon syntymistä.

Vaikka esimerkiksi Italian kuolleiden määrä hätkähdyttää, olisi muistettava populaation olevan siellä iäkästä ja omaavan paljon perussairauksia. Italiassa kuolee tavallisestikin noin 1750 henkeä päivää kohti. Milanissa sijaitsevan Saccon sairaalan tartuntatautiosaston johtaja Massimo Galli mainitsee kuolleisuusastetta vääristävän, että vain vakavimmat tapaukset testataan ja todellisuudessa tartunnan saaneita on ”paljon paljon enemmän”.35 The Telegraph kertoo Italian terveysministeriön neuvonantajan Walter Ricciardin todenneen, että Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) uudelleenarvioinnin jälkeen vain 12 %:lla koronavirukseen kuolleeksi raportoiduista oli suora syy-seuraussuhde koronaan.36 Suurella valtaosalla, 88 %:lla, oli vähintään yksi muu sairaus ja monilla kaksi tai kolme.

Tietokirjailija ja vapaa toimittaja Markus Leikola kirjoittaa olevan oletettavaa, että ”koronavirukseen kuolee paljon ihmisiä, jotka olisivat hyvin todennäköisesti kuolleet influenssaan tai muuhun keuhkotautiin lähimpien 6–12 kuukauden aikana”.37 Se, että elinajanodote ei ole pitkä, ei tietenkään tarkoita, etteikö olisi murheellista, että koronavirus on jouduttanut monien ihmisten kuolemaa, ja kuolemantapaukset ovat koronan ja terveydenhuollon ylikuormittumisen vuoksi mahdollisesti lisääntyneet ja kasaantuneet normaalia lyhemmälle aikavälille. Mutta panikointi ei ainakaan edistä tilannetta.

Gøtzsche kirjoittaa professori Peter Aabyn tutkimuksiin viitaten, että kun tartuntaa aiheuttava annos on suuri, kuolleisuus on suurempi, koska immuunijärjestelmällä ei ole riittävästi aikaa toimia. Tämän vuoksi täpötäysissä sairaaloissa kuolleisuus on korkeampaa. Paniikki taas saa ihmiset hakeutumaan herkemmin sairaaloihin ja täyttämään ne. Lievistäkin oireista kärsiviä hoidetaan sairaaloissa, vaikka olisi mahdollisesti turvallisempaa sairastaa kotona, mikäli se vain on mahdollista. (Toisaalta on merkkejä siitäkin, että ihmiset jäävät hakeutumatta hoitoon pelätessään koronaviruksen tarttumista.) Gøtzsche katsookin Etelä-Korean toimineen viisaasti kehottaessaan kansalaisiaan sairastamaan kotona ja ohjeistaessaan auton tulevan hakemaan heitä vasta jos he tulevat erityisen sairaiksi.

Muita syitä miksi kuolleisuus koronavirukseen on ollut korkeaa Italiassa

Italian ja Espanjan tilanteisiin löytyy muitakin selittäviä tekijöitä, kuten Italian ja Kiinan lähentyneet suhteet Italian liityttyä Uusi silkkitie -hankkeeseen vuosi sitten.38 Italiassa on yksi maailman iäkkäimmistä väestöistä ja paljon perussairauksia. Lisäksi siellä on tavanomaista, että ”moni nuori aikuinen asuu edelleen perheensä luona”, jolloin tauti voi levitä oireettomien nuorten välityksellä vanhemmille normaalia enemmän.39 Yksi mahdollinen selittävä tekijä ovat saasteet. Pohjois-Italia on yksi Euroopan saastuneimmista alueista, ja joidenkin italialaistutkijoiden mukaan myös ilmansaasteet voivat selittää taudin laajaa leviämistä alueella.

Maan terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava epidemiologi Giovanni Rezza toteaa, että ikärakenteeseen suhteutettuna kuolleisuus on ”samanlaista tai jopa matalampaa kuin Kiinassa raportoidut lukemat”.40 On myös arveltu, että tavanomaista lievempi influenssakausi ”johti haavoittuvimpien ihmisten määrän kasvuun”.41 Koska yli 65-vuotiaden kuolleisuus oli jäämässä normaalia vähäisemmäksi, oli uudelle koronavirukselle tavallista enemmän kohteita kyseisessä ikäluokassa. Italian kansallisen tilastokeskuksen (Istat) presidentin Gian Carlo Blangiardon mukaan maaliskuun 2020 koronaviruskuolemat (12 352) eivät tästä huolimatta ylittäneet edellisten vuosien hengityselinsairauksista aiheutuneiden kuolemien määrää.42 Maaliskuussa 2018 näitä kuolemia oli 16 220 ja maaliskuussa 2019 niitä oli 15 189. Kokonaisuudessaan hengityselinsairauksiin kuolleiden määrää maaliskuussa 2020 ei mainita, mutta kun influenssakausi on ollut lievä ja koronan piikkiin on laitettu kaikki mahdollinen, voisi olettaa, ettei se ole merkittävästi suurempi.

Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa yli puolen Wuhanissa kuolleista saaneen viruksen perään bakteeritartunnan, jolla tutkijoiden mukaan on ollut ratkaisevasti merkitystä.43 Lehti mainitsee Sota bakteereja vastaan -kirjan kirjoittaneen norjalaistoimittaja Erik Martiniussenin epäilevän, että korkea kuolleisuus koronavirukseen Etelä-Euroopassa ei johtuisikaan yksin viruksesta vaan sen lisäksi antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista. Näissä maissa antibiootteja käytetään leväperäisesti sekä ihmisille että eläimille, jolloin bakteereista tulee helpommin resistenssejä niille, ja elleivät antibiootit tehoa, on peli menetetty.

Tulisiko tauti torjua hinnalla millä hyvänsä?

John Ioannidis arvelee pessimistisimmän skenaarion olevan, että 60 % maailman väestöstä sairastuisi ja 1 % näistä kuolisi, mikä tarkoittaisi 40 miljoonaa kuolemaa ja nousisi vuosina 1918–1919 riehuneen espanjantaudin tasolle. Hän ei itse usko näin synkkiin näkymiin ja toivoo tietenkin, että mahdollisimman harva kuolisi, mutta muistuttaa, että toisin kuin espanjantaudin aikaan, suurin osa kuolleista olisi tällä kertaa iäkkäitä. Vastaavasti kuukausia tai jopa vuosia kestävien tiukkojen rajoitusten seuraukset ovat tuntemattomat, mutta elämän pysähtyessä suurelta osin voisi sillä olla vakavia vaikutuksia jopa miljardien – ei vain miljoonien – elämään.

On helppo yhtyä siihen, että ihmishenkien tulisi olla tärkeämpiä kuin talous, mutta valitettavasti taloudelliset vahingot muuntuvat hyvin helposti henkilövahingoiksi ja iskevät pahiten työikäiseen väestöön. Peter Gøtzsche toteaa, että kun elämänlaatu heikkenee, kuolleisuuskin lisääntyy. Jos yrityksiä menee joukoittain konkurssiin ja työttömyys lisääntyy merkittävästi, myös ahdistuneisuus, masennus ja itsemurhat lisääntyvät. Lisäksi Gøtzsche on kirjoittanut psyykenlääkkeiden haittapuolia käsittelevän kirjan Tappava psykiatria ja lääkinnän harha (2016), jossa osoittaa näiden aiheuttavan useille käyttäjille mm. itsetuhoisuutta. Hän kummastelee miksi tämä tai se, että malariaan kuolee miljoonia, ei kiinnosta ketään ja kysyy: ”Odottaako ikuinen elämä meitä jos vain onnistumme välttämään kuolemisen koronaan?”

Iltalehti kirjoittaa yksityisten palvelujen muodostavan 42 % maamme kokonaistuotannosta ja niiden merkityksen Suomen kansantaloudelle ja työllistäjänä olevan ”ehkä suurempi kuin koskaan”.44 Paitsi että niiden ajautuminen ongelmiin olisi jo itsessään tuhoisaa, niin millä tavoin 1990-luvun kaltainen tai jopa pahempi lama – jollaista jotkin yrittäjät jo pelkäävät – vaikuttaisi Suomen terveydenhuoltoon ja tulevaisuuden valmiuksiin koronan kaltaisen tai vieläkin pahemman taudin yllättäessä?

Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen on todennut Suomen varautuneen vuoden 2009 sikainfluenssaan koronaa paremmin.45 Tämän jälkeen potilaspaikkoja niin sairaaloissa kuin terveyskeskuksissa on vähennetty säästösyistä. Jouduttaisiinko paikkoja vähentämään entisestään, mikäli lama yltyisi pahaksi, ja olisiko koronaviruksen torjuminen hinnalla millä hyvänsä lyhytnäköistä, jos ajauduttaisiinkin ojasta allikkoon?

Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan, kuinka taudin hidastaminenkin aiheuttaa kuolemia, kun ”koteihinsa suljettujen vanhusten kunto romahtaa” ja kansantalouden sortuessa ”ei pystytä pitämään yllä nykyisenlaista sairaanhoitoa, jolloin sydänpotilaita ja syöpäpotilaita alkaa kuolla ylimääräisesti”.46 Kuten Vesa Raiskila kirjoittaa The Timesin artikkeliin viitaten, koronan torjunnan epäillään jo lisänneen kuolleisuutta, kun ”potilaat saattavat olla hakeutumatta hoitoon jopa henkeä uhkaavissa tilanteissa pelätessään saavansa sairaalassa koronaviruksen” ja koska ”esimerkiksi diabetesta ja korkeaa verenpainetta on vaikeampi hoitaa eristysoloissa”.47

Soininvaara toteaa, ettei moni hahmota Suomenkin valitseman strategian voivan vaatia tilanteen jatkumista jopa puolitoista vuotta. Lopulta voi käydä niinkin, että ”Suomessa ja Ruotsissa on kuollut suhteessa yhtä moni, Ruotsissa ne ovat vain tulleet nopeammin, mutta meidän taloutemme on raunioina kuin sodan jäljiltä ja Ruotsin talous on Euroopan vahvin”.

Jo sikainfluenssan aikaan sorruttiin ylilyönteihin ja tauti jäi lopulta paljon peloteltua lievemmäksi. Gøtzsche mainitsee esimerkkinä Kanadan, jossa tietokonemallit ennustivat 8000 kuolemaa, mutta lopullinen määrä 428 oli lähempänä keskimääräistä 300 kausi-influenssaan kuolevaa. Ioannidis esittää huolensa, että jos koronaviruksen vuoksi on ylireagoitu, menettääkö suuri yleisö luottamuksensa tieteeseen ja päättäjiin? Ja kun vastaisuudessa kohtaamme jonkin vakavan, kenties nykyistä pahemman pandemian, otetaanko varoituksia enää todesta vai käykö niin kuin sutta huutavalle pojalle, jota kyläläiset eivät enää kuunnelleet?

”Ei pidä antaa vakavan kriisin valua hukkaan”

Emme tiedä uuden koronaviruksen alkuperää ja voi olla, ettemme tule koskaan saamaan varmuutta asiaan. Viruksen vaarallisuus sen sijaan selviää meille aikanaan, mutta tässä vaiheessa dataa ei ole vielä riittävästi. Vaikka emme siis voi olla varmoja taudin alkuperästä, emmekä vielä tarkalleen tiedä kuinka vaarallinen se on, niin yksi asia on kuitenkin varma: On tahoja, jotka pyrkivät hyödyntämään tilannetta. Maailmaa hallitsevat raha ja isot korporaatiot, joille talous on pyhä, joten eiväthän nämä koskaan sallisi pörssien romahtaa ja tehtaiden seisahtua, ellei tilanne olisi äärimmäisen vakava?

Väärin. Isoille korporaatioillekin tulee toki tappioita, mutta mitään peruuttamatonta niille ei tapahdu ja vastapainoksi ne kenties vakiinnuttavat asemaansa pääsemällä eroon joistakin pienemmistä kilpailijoistaan. Jos taas osakemarkkinoilla haluaa tehdä suuria voittoja, on kurssien käytävä välillä pohjalla. Varainhoitolaitos Fidelity Internationalissa toimiva Alex Duffy on todennut parhaiden yritysten olevan niitä, jotka jatkavat sijoittamista taantumien aikana, sillä nousukauden alkaessa ”ne valtaavat suhteettoman määrän markkinaosuuksista”.48

Kansainvälinen valtaeliitti, jota globalisteiksikin kutsutaan, on myös aina nähnyt kriisitilanteet suurena mahdollisuutena. Kuten presidentti Barack Obaman kansliapäällikkönä toiminut poliitikko ja entinen investointipankkiiri Rahm Emanuel on todennut, ”koskaan ei pidä antaa vakavan kriisin valua hukkaan, vaan se on mahdollisuus tehdä asioita, joita et aiemmin voinut kuvitella tekeväsi”.

Tämän kirjoituksen kirjoittajan aiemmassa kirjoituksessa49 mainitaan Valtiot ja terrorismi -kirjasta tunnetun Hannu Yli-Karjanmaan tekstiin50 viitaten, kuinka ”kansalaisia pyritään pelottelemaan tietynlaisen politiikan oikeuttamiseksi” erilaisilla uhkakuvilla, joita ovat esimerkiksi sodat, terrorismi, finanssikriisi, ilmastonmuutos ja pandemiat. Globalistit muotoilevat asian niin, että globaalit ongelmat vaativat globaaleja ratkaisuja, ja ovat mielellään tarjoamassa ratkaisuja, jotka johtavat heidän oman valtansa kasvattamiseen.

Joku voisi väittää edellä mainitun kuulostavan salaliittoteorialta, mutta kuin osoittaakseen väitteen oikeaksi Britannian entinen pääministeri Gordon Brown on kehottanut maailman johtajia muodostamaan maailmanhallituksen koronaviruksen torjumiseksi, koska globaali uhka vaatii ”koordinoitua globaalia reaktiota”.51 Toki vain väliaikaisesti, mutta väliaikaisista ratkaisuista on vaarassa muodostua pysyvämpiä, jos huomataan niiden ”edistyksellisyys”. Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheininin mukaan on mahdollista, että kun ”poikkeustila kerran otetaan käyttöön, niin siitä voi tulla uusi normaali, johon katsotaan tarvittavan turvautua aina uudelleen”.52

Sitä keitä nämä globalistit ovat, kuinka he toimivat ja miksi heidän tavoitteensa vallan keskittämisestä eivät ole hyväksi ihmiskunnalle, on käsitelty edellä mainitussa kirjoituksessa, joten tässä kirjoituksessa siihen ei syvennytä tarkemmin. 1800-luvulla eläneen historiantutkija Sir John Dalberg-Acton 8:nnen tapaan voisi kuitenkin todeta, että ”valta korruptoi ja absoluuttinen valta korruptoi absoluuttisesti” – etenkin jos valta päätyy psykopaattisia piirteitä omaavien henkilöiden käsiin. Globalistien organisaatioista voisi mainita ajatushautomon Council on Foreign Relations (CFR), jossa median edustajien määrä lähti nousemaan 1960-luvulla. The Washington Post kirjoittaa53 tämän nostaneen heidät hallitsevaan luokkaan: Media (ja CFR) ei vain analysoi ja tulkitse politiikkaa, vaan on mukana tekemässä sitä.

Koronasta syntipukki talouden syöksykierteelle?

Vaikka koronaviruksen aiheuttama tilanne epäilemättä lisää talouden ahdinkoa, Brandon Smith kirjoittaa talouden olleen matkalla upoksiin jo pitkään ennen koronaviruksen ilmaantumista.54 Yhdysvaltojen keskuspankki Federal Reserven pääjohtaja Jerome Powell on jo vuonna 2012 todennut, että keskuspankkien harjoittama politiikka, jossa kassavirtoja kiristetään markkinoiden ollessa yhä riippuvaisia elvytyksestä, johtaisi talouden romahtamiseen. Tästä huolimatta hän pani toimeen juuri kyseisen menettelytavan tultuaan valituksi keskuspankin johtoon.

Osakemarkkinoiden Smith ei katso kertovan mitään talouden todellisesta tilasta, kun taas todelliset mittarit ovat jo pitkään osoittaneet talouden olevan alamäessä. Esimerkiksi Japanin vienti oli laskenut jo lähes vuoden ajan55 ja Yhdysvaltojen rahtikuljetusten määrä oli romahtanut matalimmalle tasolle sitten vuoden 2009 – nämä siis jo ennen kuin koronaviruksella oli vaikutusta.

Keskuspankit ovat saaneet yritykset riippuvaisiksi helposta rahasta ja sitten alkaneet hiljalleen supistaa rahahanoja juuri sen verran, että se saa järjestelmän kouristelemaan. Yritysten, kuluttajien ja valtioiden velat ovat historiallisen korkealla. Smith katsoo, ettei mikään määrä elvytystä voisi enää korjata tilannetta, vaan ainoastaan viivyttää romahdusta. Hänen näkemyksensä on, että globalistit haluavat romahduksen, mutta heille parhaiten sopivalla aikataululla. He ovat odottaneet sopivaa tilaisuutta; tapahtumaa, jonka varjolla romahdus voisi tapahtua.56 Kauppasota Kiinan kanssa ja jännitteet Iranin kanssa olivat hyvä alku, mutta eivät riittäviä. Tavoitteena olisi uuden globaalin valuutan muodostaminen57 ja sitä kautta vallan keskittäminen entisestään, eivätkä sellaiset suunnitelmat saa suurten massojen kannatusta silloin kun kaikki on hyvin.

Valtavirran analyytikot ovat pitkään, jo vuosien ajan, sivuuttaneet maailmantalouden ongelmia ennustaneet vaihtoehtomedioiden analyytikot, mutta nyt koronan myötä alkaneet kuulostaa itsekin näiltä myöntämällä viruksella tulevan olemaan suurempia vaikutuksia talouteen kuin monet ihmiset uskovat. Smith kirjoittaa, että ”globalistit haluavat sekä säästää että syödä kakun: aiheuttaa romahduksen, mutta tulla juhlituksi pelastajina, jotka varoittivat kriisistä”. Joskin liian myöhään, kuten vuoden 2007 finanssikriisissä, kun BIS varoitti juuri ennen romahdusta luottokuplan olevan puhkeamassa.58

Presidentti Donald Trumpin välinpitämätön asennoituminen koronaan saa syyttävät sormet jälleen osoittamaan myös häneen. Smithin mielestä tämä lisää vaikutelmaa siitä, että pankkieliitti, jolla Trump on kabinettinsa miehittänyt, on todellisuudessa se, joka sanelee käskyt Valkoisessa talossa. Trumpin roolina olisi toimia eripuraa ja hämminkiä aiheuttavana syntipukkina. Pankkieliitti kun ei missään nimessä haluaisi ottaa syyllisyyttä niskoilleen talousromahduksesta. Monella ihmisellä tuntuukin olevan vaikutelma, että talousongelmat johtuisivat nyt pääosin koronasta ja ehkä jonkin verran Trumpista ja Brexitistä, vaikka toisinaan valtamediakin antaa sijaa totuudenmukaisemmille lausunnoille.

Iltalehdessä GnS Economicsin pääekonomisti, valtiotieteen tohtori Tuomas Malinen sanoo koronapandemian vain laukaisevan sen, ”mikä on saanut muhia maailmantaloudessa pitkään ja rauhassa”.59 Juuri niin kuin Brandon Smith, Malinen pitää takana ollutta nousukautta keinotekoisena ja keskuspankkien tarjoamalla halvalla velkarahalla rakennettuna. Hän jatkaa maailmantalouden olevan tämän vuoksi niin herkkä, ettei se kestä shokkeja. Hälytyskellojen olisi tullut soida jo aiemmin, mutta Malinen toteaa, että hänellekin vain naureskeltiin hänen yrittäessään kolme vuotta sitten varoitella suuresta lamasta.

Turvallisuutta tarjolla — vapauden hinnalla

Vaikka pankkieliitti ei täysin onnistuisikaan peittämään syyllisyyttään talouskriisiin, on koronaviruksen varjolla jo ehdotettu jonkinlaisen keskitetyn globaalin taloushallinnon muodostamista rokotteen rahoittamiseksi. Juuri sellaista globalistit ovat vuosikausia havitelleet, eivätkä takuulla haluaisi sen jäävän vain väliaikaiseksi ratkaisuksi ja koskevan vain rokotteen kehittämistä. Lisäksi koronavirus voi toimia muullakin tavoin harhautuksena. Valtaeliitillä on vapaammat kädet puuhastella muiden asioiden parissa ilman senkään vertaista mediahuomiota kuin tavallisesti, sillä niin valtamedian kuin vaihtoehtoisen median puolella korona vie paljon huomiota muilta asioilta, ja kansalaiset kiinnittävät suuren osan mielenkiinnostaan koronauutisointiin.

Rahaton yhteiskunta on yksi tavoite, jota globalistit ovat havitelleet. Smith toteaa, että koronavirusta hyödynnetään prosessin vauhdittamisessa.60 Yhdysvaltain senaatti harkitsee digitaalisen dollarin ja lompakon luomista fyysisen rahan korvaamiseksi.61 Myös WHO varoittaa käteisen rahan olevan terveysriski ja liputtaa rahattomien maksusuoritusten puolesta.62 Smith tuo esiin rahattomuuden varjopuolen: Maksaminen ei enää onnistu ilman, että pankki toimii välikätenä. Kaikki transaktiot voidaan jäljittää, eikä mikään ole enää yksityistä. Pelkällä napin painalluksella kenen tahansa – kenties vallanpitäjien kannalta hankalan – henkilön varat voidaan jäädyttää ihmisten ollessa täysin pankkien ja hallitusten armoilla.

Kaikenlainen rajoitusten ja valvonnan lisääminen on eliitille mieleistä. Riikka Söyring toteaa artikkelissaan, kuinka ”kasvojen tunnistusohjelmat sekä älypuhelinten avulla tehtävä liikkumisen seuranta ovat jo käytössä” koronan vastaisessa taistelussa.63 ”Israelin terrorismin vastainen osasto voi tarkkailla puhelinten sijaintitietoja varoittaakseen niitä, jotka tulevat lähelle tartunnan saaneita”64 ja ”Facebook aikoo jakaa tietoja ihmisten liikkeistä ja sosiaalisista suhteista päättäjille ja tutkijoille”.65 Itävallan Punainen risti kaavailee jäljityssovellusta, ”joka hälyttää, kun käyttäjän aiemmin tapaamalla ihmisellä on todettu koronavirus”.66

Toki sovellus perustuisi vapaaehtoisuuteen, sillä käyttäjän olisi itse ladattava se käyttöönsä. Mutta mihin kaikkeen tämän kaltaisia sovelluksia voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää, jos saataisiin käyttäjät myötämielisiksi ja vakuuttuneiksi niiden hyödyistä? Kiinassa on jo ollut pilottivaiheessa henkilökorttiin kytkeytyvä sosiaalisen luottopisteytyksen järjestelmä, jossa pisteitä lisää esimerkiksi vallanpitäjien myötäily ja vähentää hallitukselle epämiellyttävien tietojen esittäminen.67 Oikeusryhmät varoittavatkin maailman olevan ”unissakävelemässä valvontayhteiskuntaan”. Tietovuodon mukaan EU pyrkii luomaan kaikki jäsenmaat kattavat kasvotietokannan, joka olisi ajoneuvo-, sormenjälki- ja dna-rekisterien tavoin jäsenmaiden poliisien ja Europolin käytössä.68

Smith arvelee olevan mahdollista, että vaihtoehtoista mediaa edustavia sivustoja alettaisiin jopa sulkea tai estää sillä perusteella, että ne levittävät ”valeuutisia” ja ”asettavat väestön vaaraan”.69 Kiinan kaltainen sensuuri länsimaissa kuulostaa hurjalta ajatukselta, mutta Peter Gøtzsche huomauttaa sensuurin olevan jo täällä ja ”demokratian kärsineen”. Verkossa toimiva julkaisualusta Medium esti pääsyn Aaron Ginnin artikkeliin, jossa argumentoitiin koronan aiheuttamaa hysteriaa vastaan.

Toisena esimerkkinä Gøtzsche mainitsee, että Twitter on asettanut laajoja rajoituksia koronaa koskeviin viesteihin. Tämän lisäksi voisi mainita, että keuhko- ja sisätautilääkäri Wolfgang Wodargin – joka oli yksi varhaisimpia ja kansainvälisesti tunnetuimpia koronaviruksen aiheuttamasta paniikista varoittelijoitainternetsivut suljettiin palveluntarjoaja Jimdon toimesta väliaikaisesti.

Kansalaisten pelko ja panikointi ovat eduksi valtaeliitille, koska silloin nämä eivät ajattele yhtä rationaalisesti kuin tavallisesti ja ovat helpommin manipuloitavissa; valmiita suostumaan lähes mihin tahansa – kuten vapauden rajoitukseen, sensuuriin ja valvontayhteiskuntaan – jos vallanpitäjät lupaavat sillä tavoin turvata heidän olonsa. Mutta vanhaa sanontaa mukaillen se, joka tinkii vapaudestaan turvallisuuden vuoksi, voi lopulta jäädä ilman molempia.

Lähteet ja viitteet

1 Osipova, Elsa | Iltasanomat (1.3.2020): Näin kävi Corona-oluen myynnille koronaepidemian alkamisen jälkeen https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006424254.html

2 Matintupa, Minna | Yle (15.3.2020): ”Päivän tuotanto on iltapäivällä myyty”, kertoo leluvalmistaja – koronavirus vauhdittaa klassikkopelin myyntiä https://yle.fi/uutiset/3-11255252

3 Smith, Brandon | Alt-Market (5.2.2020): The Lies We Are Being Told About The Coronavirus http://www.alt-market.com/index.php/articles/4091-the-lies-we-are-being-told-about-the-coronavirus

4 Johansson, Peik | Kansan Uutiset (25.3.2020): Koronaviruksen alkuperä kiinalaisella torilla ei ole varma https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4235551-koronaviruksen-alkupera-kiinalaisella-torilla-ei-ole-varma

5 Cyranoski, David | Nature (22.2.2017): Inside the Chinese lab poised to study world’s most dangerous pathogens https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world-s-most-dangerous-pathogens-1.21487

6 Cyranoski, David | Nature (22.2.2017): Inside the Chinese lab poised to study world’s most dangerous pathogens https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world-s-most-dangerous-pathogens-1.21487

7 Cyranoski, David | Nature (22.2.2017): Inside the Chinese lab poised to study world’s most dangerous pathogens https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world-s-most-dangerous-pathogens-1.21487

8 Blackwell, Tom | National Post (8.8.2019): Bio-warfare experts question why Canada was sending lethal viruses to China https://nationalpost.com/health/bio-warfare-experts-question-why-canada-was-sending-lethal-viruses-to-china

9 CBC News | Yahoo News (15.7.2019): Chinese researcher escorted from infectious disease lab amidst RCMP investigation https://ca.news.yahoo.com/chinese-researcher-escorted-national-microbiology-205014754.html

10 Pearce, Katie | HUB (6.11.2019): Pandemic simulation exercise spotlights massive preparedness gap https://hub.jhu.edu/2019/11/06/event-201-health-security/

11 Smith, Brandon | Alt-Market (29.1.2020): How Viral Pandemic Benefits The Globalist Agenda http://www.alt-market.com/index.php/articles/4081-how-viral-pandemic-benefits-the-globalist-agenda

12 Matlack, Carol | Bloomberg (17.11.2015): Hours Before the Terror Attacks, Paris Practiced for a Mass Shooting http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-17/hours-before-the-terror-attacks-paris-practiced-for-a-mass-shooting

13 Pajari, Katariina | Helsingin Sanomat (14.3.2020): Tauti X https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006438957.html

14 Crossley, Gabriel | Reuters (12.3.2020): China government spokesman says U.S. military may have brought virus to China https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-china-ministry/china-government-spokesman-says-u-s-military-may-have-brought-virus-to-china-idUKKBN20Z2IX

15 Sandell, Markku | Yle (26.3.2020): Koronaviruksen rna kertoo, ettei sitä tehty laboratoriossa https://yle.fi/uutiset/3-11276930

16 Andersen, Kristian et al. | Nature Medicine (17.3.2020): The proximal origin of SARS-CoV-2 https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9

17 Gertz, Bill | The Washington Times (26.1.2020, päivitetty 25.3.2020): Coronavirus may have originated in lab linked to China’s biowarfare program https://www.washingtontimes.com/news/2020/jan/26/coronavirus-link-to-china-biowarfare-program-possi/

18 Taylor, Adam | The Washington Post (29.1.2020): Experts debunk fringe theory linking China’s coronavirus to weapons research https://www.washingtonpost.com/world/2020/01/29/experts-debunk-fringe-theory-linking-chinas-coronavirus-weapons-research/

19 Rose, Julian | Global Research (27.3.2020): Manufactured Pandemic: Testing People for Any Strain of a Coronavirus, Not Specifically for COVID-19 https://www.globalresearch.ca/manufactured-pandemic-testing-people-any-strain-coronavirus-not-specifically-covid-19/5707781

20 Paul, Ron | Ron Paul Institute (16.3.2020): The Coronavirus Hoax http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2020/march/16/the-coronavirus-hoax/

21 Smith, Brandon | Alt-Market (18.3.2020): From Quarantine To Tyranny To Rebellion: Where Is The Line In The Sand? http://www.alt-market.com/index.php/articles/4154-from-quarantine-to-tyranny-to-rebellion-where-is-the-line-in-the-sand

22 Higgins-Dunn, Noah & Lovelace, Berkeley Jr. | CNBC (11.3.2020): Top US health official says the coronavirus is 10 times ‘more lethal’ than the seasonal flu https://www.cnbc.com/2020/03/11/top-federal-health-official-says-coronavirus-outbreak-is-going-to-get-worse-in-the-us.html

23 Fauci, Anthony S., Lane, H. Clifford & Redfield, Robert R. | The New England Journal of Medicine (26.3.2020): Covid-19 — Navigating the Uncharted https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387

24 Ioannidis, John P. A. | STAT (17.3.2020): A fiasco in the making? As the coronavirus pandemic takes hold, we are making decisions without reliable data https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

25 Fox, Maggie | NBC News (22.1.2018): Here’s how the flu virus kills some people so quickly https://www.nbcnews.com/health/health-news/here-s-how-flu-virus-kills-some-people-so-quickly-n839936

26 Jämsen, Elina | Yle (10.3.2020): Miksi joku sairastaa aina ja toinen ei saa flunssaa koskaan? Asiantuntija vastaa https://yle.fi/uutiset/3-7126038

27 Horovitz, David | The Times of Israel (18.3.2020): Israeli scientist: You’re not going to see millions of people die from COVID-19 https://www.timesofisrael.com/israeli-scientist-youre-not-going-to-see-millions-of-people-die-from-covid-19/

28 Branswell, Helen | STAT (15.1.2018): A severe flu season is stretching hospitals thin. That is a very bad omen https://www.statnews.com/2018/01/15/flu-hospital-pandemics/

29 Brantley, Kayla | Daily Mail (17.1.2018): Flu drives hospitals into ’war zone’ conditions: Tents on the street in California, ’state of emergency’ in Alabama, and Boston is using GATORADE to plug shortage of IV drips https://www.dailymail.co.uk/health/article-5279685/California-hospitals-looks-like-flu-war-zone.html

30 Segura, Gabriela | SOTT (28.3.2020): Ennen kaikkea vältä vahingoittamasta potilasta: koronavirusta vaarallisempi ikääntyvien terveydelle on perusterveydenhuollon seisokki https://fi.sott.net/article/508-Ennen-kaikkea-valta-vahingoittamasta-potilasta-koronavirusta-vaarallisempi-ikaantyvien-terveydelle-on-perusterveydenhuollon-seisokki

31 Raiskila, Vesa | Vastavalkea (19.3.2020): Korona ja Kelan ohjeistus – sosiaaliturvaa kuollakseen https://vastavalkea.fi/2020/03/19/korona-ja-kelan-ohjeistus-sosiaaliturvaa-kuollakseen/

32 Virtanen, Matti | Tekniikan Maailma (30.3.2020): Kuka muistaa? Nykyistä pahempi epidemia riehui Euroopassa vain muutama vuosi sitten ja tappoi yli 200 000 ihmistä enemmän kuin normaali kausi-influenssa https://tekniikanmaailma.fi/kuka-muistaa-nykyista-pahempi-epidemia-riehui-euroopassa-vain-muutama-vuosi-sitten-ja-tappoi-yli-200-000-ihmista-enemman-kuin-normaali-kausi-influenssa/

33 Lepistö, Joonas | MTV Uutiset (1.4.2020): THL:n asiantuntija: Ainakin 500 kuollut kausi-influenssaan Suomessa – 200 000 rokotetta roskikseen: ”Tuntuu hullulta” https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-asiantuntija-ainakin-500-kuollut-kausi-influenssaan-suomessa-200-000-rokotetta-roskikseen-tuntuu-hullulta/7777004

34 Gøtzsche, Peter C. (21.3.2020): Corona: an epidemic of mass panic https://www.deadlymedicines.dk/corona-an-epidemic-of-mass-panic/

35 Di Donato, Valentina, McKenzie, Sheena & Borghese, Livia | CNN (30.3.2020): Italy’s coronavirus death toll passes 10,000. Many are asking why the fatality rate is so high https://edition.cnn.com/2020/03/28/europe/italy-coronavirus-cases-surpass-china-intl/index.html

36 Newey, Sarah | The Telegraph (23.3.2020): Why have so many coronavirus patients died in Italy? https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/

37 Leikola, Markus | MTV (21.3.2020): MTV:n uusi kolumnisti Markus Leikola pohtii: Kuinka tappava koronavirus oikeastaan onkaan? https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-uusi-kolumnisti-markus-leikola-pohtii-kuinka-tappava-koronavirus-oikeastaan-onkaan/7767242

38 Follain, John & Li, Dandan | Bloomberg (10.2.2020): Italy’s Hopes for Closer China Ties Hit by Flight Ban Rift https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-10/italy-s-hopes-for-closer-china-ties-hit-by-virus-flight-ban-rift

39 Pulliainen, Mikko | Tekniikka&Talous (17.3.2020): Selityksiä pahaan tilanteeseen: Italian ikärakenne ja asumismuodot vaikuttavat koronaviruksen leviämiseen – Suomessa eniten ikäihmisiä on Kuhmoisissa https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/selityksia-pahaan-tilanteeseen-italian-ikarakenne-ja-asumismuodot-vaikuttavat-koronaviruksen-leviamiseen-suomessa-eniten-ikaihmisia-on-kuhmoisissa/4f7d6ff8-6475-438f-b692-e76f31402543

40 Perper, Rosie | Business Insider (10.3.2020): Italy, now under lockdown, has been hit hard by the coronavirus outbreak. It also has one of the world’s oldest populations with 60% over age 40 https://www.businessinsider.com/italy-coronavirus-old-population-cases-death-rate-2020-3?r=US&IR=T

41 Tekniikan Maailma (1.4.2020): Miksi koronavirus oli niin tappava Italiassa? Mysteeriä saattaa selittää se, että tavallinen influenssakausi oli niin lievä https://tekniikanmaailma.fi/miksi-koronavirus-oli-niin-tappava-italiassa-mysteeria-saattaa-selittaa-se-etta-tavallinen-influenssakausi-oli-niin-lieva/

42 Viana, Paolo | Avvenire (2.4.2020): Coronavirus. Blangiardo (Istat): nel 2019 a marzo 15mila morti per polmoniti varie https://www.avvenire.it/attualita/pagine/morti-e-nati-cosa-cambier

43 Niittymaa, Veikko | Maaseudun Tulevaisuus (26.3.2020): Tässäkö on yksi selitys Italian ja Espanjan koronatilanteeseen? https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1031424

44 Koskinen, Mika | Iltalehti (3.4.2020): Kommentti: Marinin hallitus ei täysin ymmärrä, miten vakava tilanne yrityksissä on https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1e543d92-a3c6-4de5-9a08-976da5cb930b

45 Latva-Teikari, Kati | Yle (3.3.2020): Infektioylilääkäri: Suomi varautui sikainfluenssaan koronaa paremmin – jos korona kasvaa laajaksi epidemiaksi, uhkaa sairaaloissa tilanpuute https://yle.fi/uutiset/3-11239021

46 Soininvaara, Osmo (13.4.2020): Koronaviruksen kanssa on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja https://www.soininvaara.fi/2020/04/13/koronaviruksen-kanssa-on-vain-huonoja-ja-viela-huonompia-vaihtoehtoja/

47 Raiskila, Vesa | Vastavalkea (17.4.2020): Koronan torjunnan epäillään lisänneen kuolleisuutta https://vastavalkea.fi/2020/04/17/koronan-torjunnan-epaillaan-lisanneen-kuolleisuutta/

48 Livewire (11.3.2020): Never let a good crisis go to waste https://www.livewiremarkets.com/wires/never-let-a-good-crisis-go-to-waste

49 Salmi, Mika | Vastavalkea (10.10.2019): Keitä ovat globalistit ja mistä heidät tunnistaa? https://vastavalkea.fi/2019/10/10/keita-ovat-globalistit-ja-mista-heidat-tunnistaa/

50 Yli-Karjanmaa, Hannu | nwo.11syyskuu.net (7.3.2009): Esipuhe http://nwo.11syyskuu.net/esipuhe.htm

51 Elliot, Larry | The Guardian (26.3.2020): Gordon Brown calls for global government to tackle coronavirus https://www.theguardian.com/politics/2020/mar/26/gordon-brown-calls-for-global-government-to-tackle-coronavirus

52 Pilke, Antti | Yle (21.3.2020): Korona voi mullistaa politiikkaa – Tutkija: Poikkeustilasta saattaa tulla uusi normaali https://yle.fi/uutiset/3-11268086

53 Harwood, Richard | The Washington Post (30.10.1993): Ruling Class Journalists http://www.washingtonpost.com/archive/opinions/1993/10/30/ruling-class-journalists/761e7bf8-025d-474e-81cb-92dcf271571e/

54 Smith, Brandon | Alt-Market (26.2.2020): The Global Economy Was Sinking Long Before The Coronavirus Appeared http://alt-market.com/index.php/articles/4123-the-global-economy-was-sinking-long-before-the-coronavirus-appeared

55 Leussink, Daniel | Reuters (18.12.2019): Japan’s exports shrink for 12th month as U.S., China demand falls https://www.reuters.com/article/us-japan-economy-trade/japans-exports-shrink-for-12th-month-as-u-s-china-demand-falls-idUSKBN1YM022

56 Smith, Brandon | Alt-Market (21.3.2020): The Crash of the “Everything Bubble” Is Here – And It’s Not Going Away Anytime Soon http://alt-market.com/index.php/articles/4160-the-crash-of-the-everything-bubble-is-here-and-its-not-going-away-anytime-soon

57 Ocampo, José Antonio | Project Syndicate (5.4.2019): Time for a True Global Currency https://www.project-syndicate.org/commentary/imf-special-drawing-right-global-currency-by-jose-antonio-ocampo-2019-04

58 Evans-Pritchard, Ambrose | The Telegraph (25.6.2007): BIS warns of Great Depression dangers from credit spree https://www.telegraph.co.uk/finance/economics/2811081/BIS-warns-of-Great-Depression-dangers-from-credit-spree.html

59 Koskinen, Mika | Iltalehti (13.3.2020): Korona iskee talouteen – Ekonomisti: Suomi syöksyy lamaan ja suurtyöttömyyteen https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/3f993086-e576-4079-9364-9dfa4ae4785a

60 Smith, Brandon | Alt-Market (15.4.2020): No, We Are Not “All In This Together”… http://alt-market.com/index.php/articles/4192-no-we-are-not-all-in-this-together

61 Brett, Jason | Forbes (24.3.2020): Digital Dollar And Digital Wallet Bill Surfaces In The U.S. Senate https://www.forbes.com/sites/jasonbrett/2020/03/24/digital-dollar-and-digital-wallet-legislation-surfaces-in-the-us-senate/#3fd53f213866

62 Urian B. | Tech Times (3.3.2020): Dirty Money! WHO Warns Banknotes May Pass Coronavirus; Looks Towards Cashless Transactions https://www.techtimes.com/articles/247711/20200303/dirty-money-who-warns-banknotes-may-pass-coronavirus-looks-towards-cashless-transactions.htm

63 Söyring, Riikka | Vastavalkea (8.4.2020): WHO suunnittelee rahoittajineen digitaalista ID2020-identiteettiä https://vastavalkea.fi/2020/04/08/who-suunnittelee-rahoittajineen-digitaalista-id2020-identiteettia/

64 Tanno, Sophie | Daily Mail (2.4.2020): The world is sleepwalking into a surveillance state during the coronavirus crisis as countries bring in extensive digital snooping, rights groups warn https://www.dailymail.co.uk/news/article-8181381/World-sleepwalking-surveillance-state-rights-groups-warn.html

65 Talouselämä (7.4.2020): Facebook aikoo jakaa tietoja ihmisten liikkeistä ja sosiaalisista suhteista päättäjille ja tutkijoille – Voi auttaa torjumaan koronaa https://www.talouselama.fi/uutiset/facebook-aikoo-jakaa-tietoja-ihmisten-liikkeista-ja-sosiaalisista-suhteista-paattajille-ja-tutkijoille-voi-auttaa-torjumaan-koronaa/beac7916-b229-468c-8eec-6828db2343fd

66 Yle (1.4.2020): Itävallan Punainen risti testaa jäljityssovellusta, myös yleiseurooppalainen sovellus vireillä https://yle.fi/uutiset/3-11275130

67 Raiskila, Vesa | Vastavalkea (30.12.2015): Kiina ”pelillistää” kuuliaisuuden https://vastavalkea.fi/2015/12/30/kiina-pelillistaa-kuuliaisuuden/

68 Kangasniemi, Tuomas | Tivi (25.2.2020): Juurihan tätä oltiin kieltämässä? Vuoto paljastaa: tekeillä laaja eurooppalainen kasvontunnistuksen tietokanta https://www.tivi.fi/uutiset/juurihan-tata-oltiin-kieltamassa-vuoto-paljastaa-tekeilla-laaja-eurooppalainen-kasvontunnistuksen-tietokanta/6e16ae59-eac2-48f3-be5b-c4ef6fffaa6a

69 Smith, Brandon | Alt-Market (4.3.2020): How The Pandemic Crisis Will Probably Develop Over The Next Year http://alt-market.com/index.php/articles/4133-how-the-pandemic-crisis-will-probably-develop-over-the-next-year

Tämä on täydennetty versio Mika Salmen blogissa aiemmin julkaistusta kirjoituksesta. Kuvanmuokkaus: Mika Salmi

28 KOMMENTTIA

 1. Bill Gates tuo pian rokotteen tähänkin tautiin ja maailma pelastuu. Rokotetut saavat sitten immuniteettipassin eli sirun tms. joka mahdollistaa tiettyjä vapauksia tulevassa uudessa uljaassa maailmassa. Yksi pointti joka sotii eliitin suunnitelmia vastaan on se, että tautiin ei muodostu immuniteettia. Tätä tutkimustietoa siivotaan kiivaasti netistä sensuroimalla aiheeseen liittyvää dataa. Omituistako? No ei kun ymmärtää Mikan yllä esittämän Rahm Emmanuelin ajatusmaailman.. problem, reaction, solution.

  Tämä WHOn twiitti kannattaa printata lompakkoon ja kun joku lähestyy sinua rokoteneulalla niin se toimii vastalääkkeenä ko. rokotteeseen

  https://www.zerohedge.com/health/who-mysteriously-deletes-tweet-about-reinfection-immunity-passports-being-debated

  • ”… Rahm Emmanuelin ajatusmaailman.. problem, reaction, solution….”
   Netanyahu Is Back Yet Again
   Israel will become much bigger
   PHILIP GIRALDI
   Rahm Emanuel, viime aikoihin asti Chicagon pormestari ja sitä ennen Bill Clintonin ja Barack Obaman valkoisten talojen presidentin ylin neuvonantaja ja aikaisemmin Israelin armeijan vapaaehtoinen, tunnetusti kommentoi joskus, ”että hyvän kriisin ei pitäisi koskaan päästä menemään hukkaan”.
   Hän tarkoitti tietysti, että kriisiä voidaan hyödyntää peittämään muut huijaukset, joihin poliitikot osallistuvat. Se oli havainto, joka oli erityisen osuva, kun tehtiin yhteistyötä seksuaalisen saalistajan, kuten Billin, kanssa, joka kerran hyökkäsi Sudanin “terroristiseen” lääketehtaaseen ohjatakseen huomion pois esiin murtautuvasta Monica Lewinskin skandaalista.
   … Rahm Emanuel, up until recently the mayor of Chicago and before that a top advisor to the president in the Bill Clinton and Barack Obama White Houses and still earlier a volunteer in the Israeli Army, famously once commented that a good crisis should never be allowed to go to waste. He meant, of course, that a crisis can be exploited to provide cover for other shenanigans involving politicians. It was an observation that was particularly true when one was working for a sexual predator like Bill, who once attacked a “terrorist” pharmaceutical factory in Sudan to divert attention away from the breaking Monica Lewinski scandal.

   Aivan varmasti, Yhdysvaltain hallitus keskittää huomionsa koronavirukseen ja käyttää samalla suojaa, jonka avulla voidaan lisätä paineita ”vihollisiin” lähellä ja kaukana. Kun koronavirus leviää edelleen, Trump Valkoinen talo ja valtiosihteeri Mike Pompeo ovat lisänneet sapelin kalistustansa, ilmeisesti osittain hillitsemään Venäjää, Kiinaa, Irania ja Venezuelaa.
   …To be sure, the United States government is focusing its attention on the coronavirus while also using the cover afforded to heighten the pressure on “enemies” near and far. As the coronavirus continues to spread, the Trump White House and Secretary of State Mike Pompeo have increased the ferocity of their sabre rattling, apparently in part to deter Russia, China, Iran and Venezuela.

   The latest bit of mendacity coming out of the White House was a presidential tweet targeting the usual punching bag, Iran. Based on an incident that occurred two weeks ago, Trump threatened “I have instructed the United States Navy to shoot down and destroy any and all Iranian gunboats if they harass our ships at sea.”
   Given the cover provided by the virus, it should surprise no one that Israel is also playing the same game. The Jewish state has been continuing its lethal bombings of Syria, with hardly any notice in the international media.
   …But the bigger coronavirus story has to do with Israel’s domestic politics. Benjamin Netanyahu and his principle opponent Benny Gantz have come to an agreement to form a national government, ostensibly to deal with the health crisis. The wily Netanyahu, who will continue to be prime minister in the deal, has thereby retained his power over the government while also putting a halt to bids from the judiciary to try and sentence him on corruption charges…. And more will be coming, with the acquiescence of Washington. U.S. elections are little more than six months away and Donald Trump clearly believes that he needs the political support of Netanyahu to energize his rabid Christian Zionist supporters, as well as the cash coming from Jewish oligarchs Sheldon Adelson, Bernard Marcus and Paul Singer.
   Israel under Netanyahu and whichever fascist retread that eventually succeeds him regards itself as a Jewish state and will do whatever it takes to maintain that, even including dispossessing remaining Arabs of their land and possessions, stripping them of their legal status, and forcing them to leave as refugees. That is something that might be referred to as ethnic cleansing, or even genocide.

   And those Americans of conscience who are hoping for some change if someone named Joe Biden defeats Trump can also forget about that option. Biden has told the New York Times that “I believe a two-state solution remains the only way to ensure Israel’s long-term security while sustaining its Jewish and democratic identity. …”… Unfortunately, someone should tell Joe that that particular train has already left the station due to the expansion of the Jewish state’s settlements. —Nice words from the man who would be president aside, Biden is bound to the Israel Lobby for its political support and the money it provides as tightly as can be and he will fold before AIPAC and company like a cheap suit. He has famously declared that “You don’t have to be a Jew to be a Zionist – I am a Zionist” and “My Name is Joe Biden, and Everybody Knows I Love Israel.”
   https://www.unz.com/pgiraldi/netanyahu-is-back-yet-again/

 2. Kuten olen täällä usein todennut, kaikki on teatteria. Ymmärrän toki, että siellä Suomessa valheiden syvyyttä on vaikea ymmärtää, mutta täällä USAssa ihmiset ovat yhä enenevässä määrin huomanneet sen, että poliittinen systeemi perustuu kokonaisuudessaan valheisiin. Otetaanpa lähempään tarkasteluun esimerkiksi tähän artikkeliin liittyen koronavirustyöryhmään kuuluva immunologi … köh…. köh… Anthony Fauci.

  > Entä mitä sanovat asiantuntijat? Maailmanlopun manaajat ovat päässeet paljon ääneen etenkin sensaatiohakuisemmissa lehdissä, joten tässä kirjoituksessa keskitytään maltillisempiin näkemyksiin. Mainittakoon silti ensin, että Valkoisen talon koronavirustyöryhmään kuuluva immunologi Anthony Fauci esitti 11. maaliskuuta Covid-19:n olevan 10 kertaa tappavampi kuin kausi-influenssa. >

  Hmmmm… mielenkiintoista. Jälleen kerran valheita on meille kertomassa läpeensä korruptoitunut jesuiitta-agentti, joka tässä coronakeississä esiintyy nimellä Anthony Fauci. Erikoista tässä on tietenkin se, että tämä sama NÄYTTELIJÄ toimi asiantuntijana myös Sandy Hook Hoaxissa, jossa TOINEN NÄYTTELIJÄ, Adam Lanzan, ampui uutisten mukaan 20 ensimmäisen luokan oppilasta ja kuusi opettajaa ennen kuin ampui itsensä:

  ”On December 14, 2012, at Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut, Adam Lanza kills 20 first graders and six school employees before turning a gun on himself. Earlier that day, he killed his mother at the home they shared.”

  Sandy Hooks oli tietysti tavanomaista CIAn tuotantoa – eli alusta loppuun asti teatteria. Toin tämän asian esille siksi, että Anthony Fauci esiintyi ”asiantuntijana” myös Sandy Hooksin operaatiossa, tosin siinä näytelmässä hän toimi nimellä Dr. Carver, mutta ei anneta totuuden pilata hyvää tarinaa. Tässä pari uunituoretta kommenttia kyseisestä ”immunologista” coronavirukseen liittyen:

  THOUGHTS ON “DR. ANTHONY FAUCI, POINT MAN ON CORONAVIRUS, IS A JESUIT HOLY CROSS ALUM”, BOSTON-GLOBE, MARCH 17TH 2020 ”

  Jenna Bucholdsaid:April 13, 2020 at 8:48 pm

  You will find this NOWHERE else on the internet. Nowhere. Very, very verboten. “Fauci” (not his real name) may or may not have a medical license, but whoever he is, he played the role of the head of the Connecticut Coroner’s Office when “Dr. H. Wayne Carver” (not his real name) played coroner in the Sandy Hook opera.

  (At this moment I can’t find the name of that “person” who was head of the coroner’s office. Looks like it’s been disappeared, along with his photo, though I have it, from the Internet.) “Carver” also plays a role in the coronavirus opera–that of “Dr. Robert Redfield,” current director of the CDC, no less.

  In other words, both “Fauci” and “Carver” played/are playing acting roles in both the coronavirus and sandy hook theatre productions.

  Stephen Colbert played a very, very limited hangout role as an unnamed person testifying in Congress about the coronavirus, and his photo has since been disappeared, though I have it. There is an absolute tonnage of symbolism hidden in the titles of the thousands of articles on COVID-19, including the word ‘COVID-19″ itself. For example, the number ’33’ is hidden everywhere, and so often in media titles that it’s too much for one person to try to collect. I stopped at about 150.

  REPLY
  zaidpubsaid:April 14, 2020 at 8:08 am

  thank you kindly … I do not trust anything that comes out the alphabet agencies, the Pentagon, congress or white house … they are all compromised dogs serving at the altar of lies for plunder . . .

  Toisin sanoen, kaikki on teatteria ja yhä useampi täällä USAssa tietää sen. Samat näyttelijät ERI NIMILLÄ esiintyvät vuodesta toiseen näissä tekaistuissa operaatioissa, joita Washingtonin propagandakeskus syöttää ihmisille maailmanlaajuisesti!

  • ”Anthony Fauci esiintyi ’asiantuntijana’ myös Sandy Hooksin operaatiossa, tosin siinä näytelmässä hän toimi nimellä Dr. Carver”

   Niin ei sentään sanota tuossa lainaamassasi artikkelissa. Siinähän sanotaan, että

   ”he [Fauci] played the role of the head of the Connecticut Coroner’s Office when ’Dr. H. Wayne Carver’ (not his real name) played coroner in the Sandy Hook opera.”

   ”In other words, both ’Fauci’ and ’Carver’ played/are playing acting roles in both the coronavirus and sandy hook theatre productions.”

   Eli Fauci oli Sandy Hook -näytelmässä kuolinsyyntutkijan toimiston johtaja ja Carver (olipa oikea nimensä mikä tahansa) puolestaan oli kuolinsyyntutkija. Carver (tai ”Carver”) ja Fauci ovat sentään aivan eri näköisiäkin…

   Carverin on uutisoitu kuolleen viime joulukuussa:

   https://www.middletownpress.com/middletown/article/Former-state-medical-examiner-Wayne-Carver-dies-14934598.php

   Ja tuolla Jenna Bucholdsaidin mainitsemalla Redfieldillä, CDC:n nykyisellä johtajalla, on hämmentävä yhdennäköisyys kuolleeseen Carveriin:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_R._Redfield#/media/File:Robert_R._Redfield.jpg

   • > Eli Fauci oli Sandy Hook -näytelmässä kuolinsyyntutkijan toimiston johtaja ja Carver (olipa oikea nimensä mikä tahansa) puolestaan oli kuolinsyyntutkija. Carver (tai ”Carver”) ja Fauci ovat sentään aivan eri näköisiäkin…>

    Sitä juuri tarkoitin; Fauci oli kuolinsyyntutkijan toimiston johtajan roolissa, ja siksi käytin hänestä YLEISTÄ nimitystä ”asiantuntija” ilman varsinaista titteliä. Jesuiitta koulutuksen saanut Fauci on monessa mukana, tässä hiukan infoa kyseenalaisesta toiminnastaan coronavirukseen liittyen:

    Jesuit agent Dr Fauci said in 2017 there will be a surprise outbreak during Trump Presidency. (Faucin puheesta otettu clippi kestaa vain 1: 14 minsaa.. kantsii kunnella)

    https://youtu.be/6ne-NomOJIE

    The coronavirus pandemic did not start until three years later in January 2020, so how did Anthony Fauci know there would be a surprise outbreak during Donald Trump’s administration? Nothing to see here folks, just keep moving right along.

    The same Jesuit Georgetown University that sponsored Anthony Fauci’s speaking event also trained Georgetown alumni, Robert R. Redfield. Despite having a long history of controversial public health actions, he was appointed to his position as director of the CDC in 2018 by another Jesuit trained government leader, President Donald Trump, alumni of Fordham University, the oldest Jesuit University in the northeastern United States.

    Redfield’s controversial history includes the CDC’s initial response to the coronavirus in February 2020 when they sent contaminated test kits to state labs, leaving them unable to get conclusive results and thereby effectively delaying our response to the growing danger. In 1992, the Defense Department investigated Redfield after he was accused of lying about the effects of an experimental HIV vaccine which was developed under his oversight and ultimately failed to protect anyone from HIV. (Source: Vice.com)

    These three men; Fauci, Redfield, Trump, are just examples revealing who is truly running our nation. Sadly, it is not the American people.

    Here’s confirmation Fauci has been working with Wellcome Trust & The Pirbright Institute (UK) (Coronavirus patent holder) for a long time. This 2009 C.I.A. propaganda document proves Coronavirus is not Fauci’s first rodeo at fooling the public with fake pandemics to enrich his Big Pharma intelligence handlers

    Sean Noonan. (Sep. 21, 2009). US/FLU- Young children need 2 doses of H1N1 vaccine- US [incl. Anthony Fauci NIH]. Stratfor, Reuters, The Global Intelligence Files, Wikileaks Email-ID 1680879.

    https://wikileaks.org/gifiles/docs/16/1680879_us-flu-young-children-need-2-doses-of-h1n1-vaccine-us-.html

    ****
    Tosi hyvä juttu että oikaisit ja jaksoit tutkia asiaa syvemmin, Vesa. On hyvä saada ihmiset kyseenalaistamaan ’virallisia uutisia” ja ymmärtämään se, että samat henkilöt esittävät usein rooleja näissä CIAn tekaistuissa operaatioissa. Sandy Hook oli tietty vertaansa vailla oleva näytelmä, joka vieläkin elää feikki oikeidenkäynteineen ja jossa Alex Jonesillakin on oma roolinsa. Tämä maailmanlaajuinen coronavirus nostaa kuitenkin käynnissä olevat petokset täysin uudelle tasolle. Kuuntelin juuri kahden Californialais-lääkärin ihmettelyä uutisissa kerrotuista ”sairaaloiden ylikuormituksista” kun tosiasia heidän mukaan on se, että kokonaisia kerroksia on sairaaloissa suljettu ja hoitajia/lääkäreitä työn puutteessa lomautettu.

 3. Vv on usean kirjoittajan voimin käsitellyt todella ansiokkaasti koronan ympärillä pyörivää sirkusta, marginaalinen ”valemedia” tarjoaa lukijoilleen ajatuksia herättäviä artikkeleja ja kommenttipalstalla ihmiset saavat vapaasti esittää näkemyksiään, valtamedian keskittyessä pelkopornoon ja paniikin lietsontaan.
  Nyt kun kakkosrähinään osallistuneet alkavat työntää suurimmalta osin koiranputkea, tämä on ehdottomasti mielenkiintoisinta aikaa elävän väestön historiassa. Maailma muuttuu ja sitä muutetaan, toiset hyödyntävät olosuhteita, toiset toteuttavat hyvinkin vanhoja suunnitelmia.
  Siitä lähtien kun reilu parikymppisenä aloin hahmottamaan maailmaa omaa napaa suuremmissa ympyröissä olo on ollut enemmän tai vähemmän kuin sammakolla hitaasti lämpenevässä liemessä. Kolmen vuosikymmenen jälkeen en pane yhtään pahakseni, että hellan nupit käännetään kaakkoon. Lähes varmalta näyttävän hengiltä keittymisen lisäksi meillä on pienenpieni mahdollisuus hypätä pois kattilasta.
  Ihmisen elämä sidottuna lihaan on kumminkin x-määrä aikaa syntymän ja kuoleman välissä ja Ihmiskunta on historiassaan tippunut vuoteen 0 useampaan kertaan.
  Vaikka ajat ovat karut ja yhä kylmempää kyytiä on luvassa, niin kauan kun emme lamaannu pelosta ja vaivu apatiaan, emmekä anna vihan ja katkeruuden ohjata toimiamme, pieni toivon kipinä jatkaa kytemistään. Jos taas karahdamme suoraan pohjaan, voimme muutaman tuhannen vuoden päästä raapia partaamme ja ihmetellä mihin vittuun näitä raunioita on joskus käytetty.

 4. Koko sössön keskuksessa on, kuten viheltäjät ovat ja kauan kertoneet, YK, sen taustalla hääräävät miljardöörisuvut ja YK_n kumppanuusjärjestöt. Olemme astuneet uuteen aikaan jossa eräs World Economic Forum esittelee meille miten kansallisvaltioita johdetaan keskitetysti tästä eteenpäin. Kyllä, koko Suuren Globaalin Yhteiskuntaremontin nimi on Covid Action Plan! Kuten kiinteistöremontissakin, kiinteistön toiminta laitetaan seis ja sitten rempataan.

  https://www.weforum.org/covid-action-platform

  On sinänsä totta että WHO on kumppanina tässä, mutta terveyspuoli on vain pieni osa valtavaa remonttia. YK on se pääasiallinen yhteistyökumppani jota pidetään enemmän piilossa):

  https://intelligence.weforum.org/

  Vieritä kaikkia näitä yhteiskuntaremontin osa-alueita ohi sivun loppuun. Sieltä tulee SDG -ruudut.

  SDG = Sustainable Development Goals. Toisin sanoen YK:n Agenda 2030 -toimenpideohjelman eri osaohjelmat.

  1 = poistetaan köyhyys maailmasta. Lue: Poistetaan köyhät maailmasta. Nämä samat tahot ovat usein kertoneet että maailmassa on vaan liikaa väkeä, ja se pitäisi saada alas noin puoleen miljardiin.

  Suomi on muuten jo kauan toiminut YK:n Agenda 2030 -ohjelman mukaan Joka kunnassa ja kylässä on erikseen ”Kestävä Kehitys” kaiken läpäisevänä ohjenuorana siihen mitä sallitaan ja mitä ei.

  Kun tätä taustaa vasten katsotaan maamme Korona-epidemiaan suhtautumista talouden kannalta, on selvää että YK ei halua köyhyyttä pois. Sitä halutaan lisää, ja keskiluokka on se mikä oikeasti halutaan pois. Siispä koronatukirahat
  vain sellaisille yhtiöille joilla on mahiksia kasvaa isoiksi yhtiöiksi. PerusPaavon stagnaattinen liharuokaravintola tai matkailufirma saa mennä, koska nämä ovat agendan vastaisia. Viis ihmisistä jotka köyhtyvät.

  Olen tässä nähdäkseni todistanut että Koronavirus-toimenpideohjelma on valekaavussa esiintyvä globalistinen ryöstöoperaatio jossa vain ääririkkaat voittavat saadessaan leikkiä jumalaa ja päättää ketkä elävät ja ketkä kuoleva.

  • Terävää tekstiä. Siinä se ja siinä mekin olemme mukana.
   ”Poistetaan köyhät maailmasta. … YK ei halua köyhyyttä pois. … Sitä halutaan lisää, ja keskiluokka on se mikä oikeasti halutaan pois. … Viis ihmisistä jotka köyhtyvät.”

   Jään miettimään missä kulkee raja, se raja joka erottaa ne maat jotka eivät ole hankkeessa mukana. Tai ne joilla on erilainen hanke maailman tilan korjaamiseksi.

   • Joo, minäkin pidin Suurennuslasin tekstistä, kuten sinunkin kommentoinnista minkä takia niin usein jätänkin kommentoimatta kun sisältö kuitenkin olisi vastaavan suuntainen.

 5. Suomen strategia on koronan torjunnassa että koronan leviämistä rajoitetaan eristyksin ja rajoituksin koska hoitokapasiteetti ei siten riittäisi ilman niitä kaikkien sairaalassa hoitoon.
  Rajoitusten poiston jälkeen korona kuitenkin leviää suureen osaan väestöstä ja aiheuttaa kuitenkin sairaan hoidon riittämättömyyden mutta on kuitenkin antanut aikaa hoidossa tarvittavien varusteiden ja laitteiden hankkimiseen.
  Tämäkään virus ei aiheuta kaikille sairautta ja harva joutuu siitä sairaalahoitoon ja nyt riittää riskiryhmien eristäminen aktiiviväestöstä joka voi palata töihin jos niitä tarjolla.
  Riskiryhmät voi olla yhteydessä muihin somen välityksellä ja tietysti myös lähikontaktissa suojavarusteisiin hoitajiin. Heti kun korona tartunnat Suomessa loppuu niin myös riskiryhmät on syytä palauttaa normaaliin elämään.
  USAn kiivas Kiinan syyttely koronaviruksesta ja siitä tiedottamisesta asettuu outoon valoon kun koronavirukseen USAssa kuoli ihmisiä jo vuoden 2019 heinä ja elokuussa sekä koko influenssakauden ajan kuolinsyy tutkimusten mukaan ja siitä on kertonut myös USAn terveysministeriön päällikkö.
  Lännen globalisteille tuli heti koronan puhjettua ehdotuksia globaalin maailman hallinnon perustamiseen koronan torjumiseen ja yhteisen globaalirokotteen kehittämiseen maailman väestölle että sen valvomiseksi. Saulikin konahti että Suomeen pitää muodostaa koronajuntta ja tämä vahvistaa että koronan puhkeamisessa on globalistien sormet mukana.
  Kuitenkaan tämä globaali hallinto ei ole saanut muita maita mukaansa juuri Kiinan ja Venäjän sekä monien maiden itsenäisyyden takia eikä USAn masinoima sen osavaltion syyte oikeudessa Kiinan syyllisyydestä korona epidemiaan saa Kiinaa taipumaan globalistien suunnitelmiin.
  Viruksen alkuperän selvittäminen on varmasti mahdotonta ja jos se oli USAsta lähtöisin niin tieto siitä on häivytetty ja oikeudesta voi tulla mielenkiintoinen kun ilmenee että ensimmäiset koronaviruskuolemat tapahtui USAssa.
  USAssa eikä muuallakaan ole saanut huomiota ministeri Pompeon lausunto että ”Covid19 on käynnissä oleva sotaharjoitus” johon Trump oli twiitannut että ” miksi et siitä kertonut meille” ja Venäjän apu lännelle oli annettu bioasejoukkojen avulla.
  Globalistien tavoite on myös käteisen rahan poistaminen käytöstä ja sitä USA on kokeillut Intiassa sen luvalla onnettomin seurauksin köyhemmälle väestön osalle. Jotta käteisen poisto ei toteutuisi niin sen pitäisi kaikkien ottaa käyttöön heti kun se on taas mahdollista täysimääräisenä.

 6. Ernst Wolff: Finanssijärjestelmä, tarkemmin sanottuna johdannaiskupla, on romahtanut, tämän takia ihmiset täytyy pitää lukittuna koteihinsa sillä välin kun uutta järjestelmää valmistellaan julkistettavaksi. Hän spekuloi m.m. maailmanvaluutasta (mitä juuri ehdotettiin, taas). Samalla on meneillään varallisuuden siirto isommille pelureille, m.m. pelastuspaketit. Hän kutsuu koko peliä finanssi-fasistiseksi vallankaappauseksi.

  Quarantiranny – The Collapse of the System (Ernst Wolff, 2020.03.20)
  https://www.youtube.com/watch?v=5DE0jk-hQfI

  • Tuo ’finanssifasismi’ ja ’finanssifasisti’ ovat tosi hyviä ja kuvaavia sanoja. Ne pitää tallentaa.
   Se porukka nyt maailmaa ohjaa tai paremminkin yrittää kaapata kaiken itselleen ja itse kutsun sitä nwo-mafiaksi.

 7. Hyvä artikkeli, jossa paljon kriittistä covid-19-asiaa ilman turhaa foliohattuilua, johon me kommentoijat turhankin herkästi sorrumme. Suotakoon se meille anteeksi. Maailma on poikkeustilassa ja sen ymmärtäminen voi vaatia ja vaatiikin poikkeuksellisia selitysmalleja.

  Medical Tyranny: ”If you do not believe what doctors and medical experts say, it is a crime.”

  Poikkeustilojen julistaminen aiheuttaa aina yhteiskunnallisen järjestelmän liukumisen kohti fasismia. Tässä suhteessa professori Martin Scheininin on täysin oikeassa (vaikka en lainkaan arvosta hänen löperöitä näkemyksiään maahanmuuton ja pakolaisuuden suhteen). Ilmiö on tuttu myös sosiaalipsykologiasta. Eräs tällaisesta todistava, joskin paljon kiistelty koe on Stanfordin vankilakoe, jossa ihmiset roolitettiin vangeiksi ja vanginvartijoiksi ja lyhyen ajan kuluessa pelkästään nämä roolit saivat ihmiset käyttäytymään toisiaan tai itseään kohtaan kuvottavalla tavalla. Kokeen surkein tulos oli kai vankirooleihin ohjattujen alistuvuus ja surkea vaipuminen epätoivoon. Historia ja tuollaiset ihmiskokeet osoittavat kuinka hauras on ihmisoikeuksia kunnioittava järjestelmä.

  • Tuo Martin Scheinin huoli liukumisesta fasismiin on todella perusteltu. Olen itsekin yrittänyt pähkäillä, onko nyt menossa ensi askeleet kohti fasismia vai astuimmeko jo fasismiin. Jotkin merkit viittaisivat kyllä siihen suuntaan, että se askel fasismiin taisi tulla nyt otetuksi. Siihen viittaisivat esim. jatkuvat puheet siitä, kuinka rajoitustoimet voivat jatkua pitkäänkiin ja seuraava askel olisikin se, että ns. ilmastotoimet, joita perustellaan kvasitieteellisen huijauksen avulla, tultaisiin mahdollisesti toteuttamaan myös jonkin propagandistisen pakkoskenaarion puitteissa.

   Tupakkalain käyttöönotto avasi aikoinaan kyllä minun silmiäni hallinnollisen fasistisoitumisen vaarasta. Työelämässä kuoriutui silloin hyvin nopeasti joistain aiemmin järkevinä pidetyistä ihmisistäkin pikkuhitlereitä, jotka hyökkäilivät sumeilematta työtovereidensa kimppuun ikäänkuin näillä ei olisi ollut mitään oikeuksia tai mitään sanomista omiin asioihinsa. Pahimmillaan joissain työpaikoissa kiellettiin tupakointi totaalisesti, mikä vielä silloin johti joihinkin oikeustoimiin ja ainakin yhdessä työpaikassa asia jouduttiin perumaan.

   Se vain osoitti, että fasististen pakkotoimien toimeenpanijat löytyvät helposti nyky-Suomenkin hallinnosta, kunhan pikkuhitlerit saavat edes jonkinlaista lainsäädännöllistä tukea toimilleen. Sen jälkeen ei enää ihmetyttänyt, miten ns. tavalliset ihmiset ovat monissa diktatuureissa aivan joustavasti astuneet diktatuurin palvelukseen. Se on selvästi mahdollista Suomessakin, mitä ei monina menneinä ns. hyvinä vuosina tahtonut kukaan oikein uskoa, minäkään muiden mukana.

  • Enemmän kuin siitä ”mihin Bill ja Melinda Gatesin säätiön rahoja valuu” minua kiinnostaa se, mistä se raha sinne säätiölle tulee. Viralliset selitykset, kuten ”YKlta ja sen alaorganisaatioilta, valtioilta ja suuryrityksiltä, etc.” ei minua vähääkään kiinnosta, koska kaikki edellämainitut porisevat samassa petoksen kattilassa. Toisin sanoen, rikollista toimintaa harjoittavia peiteorganisaatioita/säätiöitä/valtioiden virastoja on pilvin pimein ja diktaattoreita – kuten Bill ja Melinda Gates – ihmisten huijaamiseksi luodaan, mutta punaiset langat johtavat aina yhteen ja samaan pyramidin huipulla olevaan sylttytehtaaseen.

 8. ”THL:n mukaan Suomessa kuolee influenssaan vuodessa arviolta 500–2000, ja meneillään olevan kauden MTV esittää olleen poikkeuksellisen vaisu, kun 500 ihmisen arvioidaan kuolleen.33”

  Ennustaako THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tulevaisuutta, kun historia ei tue noita väitteitä?
  http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

  Kasvukäyrä on kyllä niin isosti koilliseen, että tulevaisuudessa nuo luvut ovat ilmeisesti todellisuutta.
  Jos rokote antaa hyvän suojan, niin miksi tuo kasvukäyrä on koilliseen?

 9. Me olemme alkuasukkaita maailmanlaajuisen, epäystävällisen siirtomaahallinnon alaisuudessa. Korona on tuon hallinnon suunnittelema operaatio. Tämä on ilmeistä ja varmaa.

  Mitäpä siirtomaahallinnoista tiedetään? He tykkäävät HALLITA. Hallitsemattomasti leviävä tauti tai biologinen ase ei ole hallintaa. Se olisi vain sekasortoa. Ei sekasorto sovellu aseeksi alkuasukkaiden kurittamiseen – sinällään. Aseen on oltava käyttäjän hallinnassa. Joten ei korona voi olla sitä, mitä sen väitetään olevan – vaarallinen tartuntatauti.

  Andrew Kaufmann kertoo biologisteknisemmin. Harmaa parta ja titteleitä, uskottava jamppa. Lähdeluetteloakin vilautetaan. Yhteenvetona; korona = eksosomi, elimistön sisäsyntyinen reaktio myrkkyyn, stressiin, säteilyyn tms. 28:40 – kuva eksosomeista ja myrkkyhiukkasista, 32:00 – miksi C-vitamiini ja klorokiini saattavat auttaa, 34:30 – johtopäätöksiä. Loppuosa hyviä kysymyksiä ja keskustelua.

  SPECIAL REPORT: Humanity is NOT a virus!
  https://www.youtube.com/watch?v=KGGd7-vvd9Y

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here