Uuden ajan uutiset on aloittanut

67

Uuden ajan uutiset on totuutta etsivien aktiivisten kansalaisten äskettäin käynnistämä mediaprojekti, jota vetää Lasse Lehti. Vastavalkean katsoman ohjelman perusteella UAU:n tiimi on lähtenyt tosissaan liikkeelle ja toteutus on sen mukaista. Ensimmäisen raportin, jossa käsitellään koronaepidemiaa, Alaskan yliopiston WTC 7 -tutkimusraporttia sekä Egyptin arkeologisten löydösten herättämiä kysymyksiä, voi katsoa täältä.

Uuden ajan uutiset kuvailee missiotaan seuraavasti:

Uuden ajan uutisten toimituksen jäsenet ovat innokkaita tiedon etsijöitä. He ovat huolissaan tosi-tv:stä ja tutkivan journalismin vähenemisestä. Syvempää tietoa ei usein löydy pelkästään valtavirrasta tai vaihtoehtoisista teorioista, vaan jostain siltä väliltä. Omat ennakkokäsitykset voivat helposti ohjata etsijää. Me pyrimme keskittymään pelkästään todisteisiin.

Uutisryhmämme kokee, että olemme suurempien muutosten keskellä ja että nyt on oikea hetki alkaa tuoda esiin mahdollisimman objektiivista tietoa. Kukaan ei tiedä kaikkea ja kaikki tietävät jotain, joten kannustamme ihmisiä tutkimaan asioita itse. Oikean tiedon merkityksen tärkeys korostuu esimerkiksi siinä, että päättäjien on vaikea tehdä hyviä päätöksiä vaillinnaisen tiedon pohjalta. Ollaan kaikki yhdessä mukana etsimässä ja jakamassa luotettavaa tietoa!

Uuden ajan uutisten toimitukseen saa yhteyden osoitteesta uudenajanuutiset@protonmail.com

Kaikki lähetykset löytyvät pääkanavan YouTube-sivulta.

Todelliset ja asialliset valtamedian haastajat ovat tärkeitä elementtejä aidossa mediademokratiassa. Vastavalkea toivottaa Uuden ajan uutisten tekijöille intoa tärkeässä tutkimus- ja tiedotustoiminnassaan!

Katso 26.4. julkaistu ensilähetys:

PÄIVITYS 29.4.2020 klo 9.50: Uuden ajan uutiset on ottanut käyttöön ProtonMail-osoitteen. Sähköpostiosoite on päivitetty artikkeliin.

67 KOMMENTTIA

 1. Varmasti mielenkiintoinen lisäys YLEn sensuroituun ja yksipuoliseen uutisiin ja kaikkein parasta olisi jos se näkyisi tv:ssä niin silloin se vois vaikuttaa yleisemminkin medioden uutisointien tasoon.

 2. Katsoin, tilasin ja päätin antaa mahdollisuuden. Mielummin lueskelen pitempiä artikkeleita, mutta kiinnostuksen herättäjänä kyseinen formaatti toimii. Vaikka pidän henkilökohtaisesti muinaisen Egyptin valehdellun historian penkomista erittäin tärkeänä asiana, viimeinen juttu saattaa toimia niin vihatun litteän maan teorian tavoin, kyseisen aiheen mukaan ottaminen herätti pientä varautuneisuutta. Yhden jakson jälkeen pidättäydyn kumminkin vetämästä johtopäätöksiä.

  • Minun kohdalla sattui juuri päin vastoin. Kaksi ensimmäistä juttua oli kevyttä ajanvietettä. Onneksi vilkaisin vielä kolmannen, se olikin jo kiinnostavaa ajanvietettä.
   WTC tornien potentiaalienergia vastasi pienen ydinaseen energiaa. Kun se purkautui tornin romahtaessa, energia vapautui murskaavina voimina, liike-energiana ja lämpönä. Pudota kilon vasara metrin korkeudelta suojaamattomille varpaillesi, voi todeta vasaran liike-ergian varvasluita murskaavan voiman.

   • Ei minulla mitään sitä kolmatta juttua vastaan ollut, kiinnostava pintaraapaisu aiheeseen. Itselleni kaikki”salaliitto” hässäkät ovat samalla viivalla, ihan sama uskooko ihminen lättämaahan tai koronaan delfiinien kostona ihmiskunnalle, en lyttää ihmistä tai hänen muita mielipiteitään sen yhden asian takia, joka ei satu mahtumaan omaan pirtaan. Jotenkin on havainnut ettei monikaan jaa samaa suhtautumista, joten edes pieni vihjaus siitä, että Egyptin rakennelmien takana oli kehittyneempi sivilisaatio saatika (tunnetun) maan ulkopuolinen äly saa ison joukon ihmisiä välttämään koko kanavaa.
    Ja onneksi on turvakengät jalassa kun 🔨 on kädessä 😂

    • Ihmisen äly lienee heikentynyt Egyptin kulttuurin ajoilta, pysyvää tietoa on kyllä tullut lisää. Kun oli vaikeita töitä tehtävänä, kaipa siihen keksijöitä, työkaluja ja tekijöitä löytyi. Nyt pakerretaan tuulimyllyjen kanssa.

   • Virallisen selityksen mukaanhan koko pilvenpiirtäjän pystyssä pysyminen riippui yhdestä tukipylväästä: kun se petti, kaikki muutkin 80 tukipylvästä pettivät sekunneissa. Ko. palosuojattua tukipylvästä korvensi loppuraportin mukaan tuntien tulipalo, vaikka edellisenä vuonna NIST oli todennut, että tulipalot kestivät missä tahansa yksittäisessä kohdassa ko. toimistorakennusta enintään 20 minuuttia. Sitten pilvenpiirtäjän yläosa putosi 8 kerrosvälin matkan ainoastaan ilman vastustamana eli murskaamatta alaosaa, joka kuitenkin murskaantui. Lopputulos vastasi taidokasta hallittua purkamista. Sitten WTC 7:n tutkimusmateriaali tuhottiin tutkimatta, lukuun ottamatta muutamaa teräskappaletta, joissa havaituista ilmiöistä peräänkuulutettiin jatkotutkimuksia, joita ei koskaan tehty, koska NISTin mukaan yhtäkään teräskappaletta WTC 7:stä ei kerätty tutkittavaksi. Who writes this stuff? Ja vielä olennaisemmin: kuka tällaista uskoo?

   • https://vastavalkea.fi/2019/01/30/wtc-todisteet-rajahdepurusta-suuren-valamiehiston-tutkittavana/

    KimmoK 30.1.2019 at 23:09
    ”(sinänsä monisataametrisen rakennuksen romahdus aikaansaa valtavan energiamäärän vapautumisen, sillä varmaan sulattais kilometrin verran palkkia?)”

    Riippuu tietenkin mm. teräksen ominaisuuksista ja teräspalkin poikkileikkauspinta-alasta. Tuolta (1) palkin mitat (paksumman palkin sisällä olevan levyn paksuus laskennassa 6 ja pituus 40 tuumaa) ja tuolta (2) teräksen tiheys, ominaislämpökapasiteetti, sulamislämpö (rauta) ja sulamispiste, ulkolämpötilana 20 celsiusastetta (lämpötilan muutos 1330 celsiusastetta). Teräspalkkien poikkileikkauspinta-ala(neliömetriä), massa (kg) ja sulatukseen vaadittava energia (kJ) metrille, ohuempi palkki: 0,124/ 966/ 857 785 ja paksumpi: 0,55/ 4327/ 3 842 161.

    Tornin potentiaalienergialla, 1 000 000 000 kJ, sulattaa siis ohuempaa palkkia 1166 ja paksumpaa 260 metriä.

    (1) http://911research.wtc7.net/wtc/arch/core.html
    (2) https://peda.net/pieksamaki/peruskoulut/hiekanp%C3%A4%C3%A4n-koulu/ol/fysiikka/8-luokka/8gh/efysiikka-8/taulukot
    http://www.dartmouth.edu/~ears5/handouts/heat.html

    Eipä tuolla tornien potentiaalienergialla kummoisia saa aikaan. Jäisi runkopalkkeja valtaosa sulattamatta. Puhumattakaan betonin ja teräksen pulverisoituminen, vauriot kylpyammeeseen/tulvavalliin, tornien raunoiden korkeat lämpötilat viikkoja tapahtuman jälkeen, peruskallion lasittuminen jne.

    • 1 tonni trotyyliä vastaa räjähdysenergiaa 4 200 000 000 J=4 200 000 kJ. Tormin potentiaalieneria vastasi 240 trotyylitonnin räjähdysenergiaa, vastaten noin 12 Nagasakiin pudotettua pommia. Suuri ero tuhossa johtuu siitä, että tornin luhistuminen kesti useita sekunteja ja energiaa ei vapautunut hetkessä kuin ydinpommissa, vaikka kyllä tässäkin paineaalto ja pauketta syntyi.

     • Tai vain 1/63-osa vuonna 1954 suoritetusta 15 megatonnin Castle Bravo-ydinkokeesta.

      Tornin potentiaalienergia on sen 1 000 000 000 kJ ja sillä ei kummoisia saa aikaiseksi, kuten edellisessä kommentissani totesin.

      Suuri ero tuhossa johtuu siitä, että Nagasakissa pommi räjähti noin 550 metriä maanpinnan yläpuolella ja WTC-tornien tapauksessa hieman maanpinnan alapuolella.

     • WTC tornien romahduksen vapauttava energia ei ole lähimainkaan atomipommin tasoa!
      Nagasakin pommi vastasi 88 000 000 000KJ:n energiaa. Tornien koko tuhoutumisen vapauttama kokonaisenergia ei ollut kuin noin 5% Hiroshiman pommin energiasta!

     • Totta!

      Siis vain 1/63 000- osa 15 Megatonnin Castle Bravo-ydinkokeesta!

      Ja 1/82-osa Nagasakiin pudotetusta pommista.

      No nyt tuo suhde kuulostaakin jo järkevämmältä.

      Hyvä, kun huomasit.
      Ja kiitos korjauksesta!

   • Vasara ei läpäise varpaitasi vapaan pudotuksen nopeudella, vaan energiaa varpaiden murskaamiseen vapautuu kiihtyvyyden muutoksesta.

    • Niinpä. On hupaisaa, miten selviötkin (kuten se, etteivät vain ilman vastustamat kappaleet murskaa mitään, koska murskaaminen aiheuttaisi vastusta) tai tutkimuslaitoksen todennetut vääristelyt ja valheet tuosta vain sivuutetaan, jos ne eivät sovi omaan maailmankuvaan.

 3. Joo musta tuntuu että tässä on vuosia tulkittu niin että

  Tieteellisesti todistettu= narkkari kuvittelee jotain

  • Perus nistit harvemmin uskoo virallisiin tarinoihin. Tietty jos kamansa pystyy uskollaan rahoittamaan, voi tarina kuin tarina sit tuntuakin suht houkuttelevalta.

   • Bonuksena vielä pääsy intohimonsa alkulähteelle, niin kovin vaikea tarjouksesta olisi kieltäytyä.

 4. ”Uuden ajan uutisten toimituksen jäsenet ovat innokkaita tiedon etsijöitä. He ovat huolissaan tosi-tv:stä ja tutkivan journalismin vähenemisestä.”

  Olipa ilahduttava uutinen. Paljon onnea Uuden ajan uutisille (UAU) ja niiden tekijöille! (Olisi kiva saada tietää idealistisista uskalikoista enemmän.)

  WTC-7 -osuus toi mieleeni nostalgisia muistoja. (Kiitos vain muistamisesta.) (Vuonna 2005 julkaistussa kirjassani [11.9.2001 : mitä tapahtui todella] käsittelin mainitun rakennuksen kohtaloa sivuilla 98 – 100. Päädyin perustellen katsomaan, että virallinen selitys vaikutti ”erittäin epätodennäköiseltä”. Viittasin muun ohella pelastustöihin osallistuneen liikkeenjohdon konsultin Indira Singhin lausumaan, jonka mukaan palolaitos alkoi jo hyvissä ajoin tyhjentää rakennuksen ympäristöä kertoen, että rakennus tullaan ottamaan alas.) (UAU:n innoittamana tutkailin,
  olisiko kirjaani vielä Helmet.fi:n sivustolla. Ilmeni, että yksi kappale oli ollut mutta että se oli ”kadonnut”. Niinpä. Jotkut kirjat sattuvat ’katoamaan’.) (Muualta maassa kirjaa vielä mahdollisille kiinnostuneille löytyy: Rovaniemen pääkirjasto, Kempeleen kirjasto, Oulun kaupungin pääkirjasto, Turun pääkirjasto, Naantali, Paimio, Porvoo, Lahden kaupunginkirjasto ja Työväenliikkeen kirjasto.)

 5. Seuraava ei ole argumentti päälinjan propagandan puolesta, tai vaihtoehtoja vastaan. Onpahan vain aito ihmetykseni asioiden tilasta.

  Miksi ei-virallinen tiedonvälitys sallitaan? Miksi Vastavalkean verkkosivut ovat pystyssä? Miksi Uuden Ajan Uutiset saivat aloittaa? Miksi toisinajattelijoita ei ole jo haettu mustalla autolla, yön pimeinä tunteina? Miksi heille ei ole tehty tarjousta, josta ei kannata kieltäytyä?

  Valtakoneistolla on KYKY hiljentää kitisijät. Sitä en epäile hetkeäkään. Onnistui Neuvostoliitossakin, ja vieläpä paljon alkeellisemmalla tekniikalla. Syystä tai toisesta, tätä kykyä ei nyt täysimääräisesti käytetä. Miksi ei? MINUN ikiomassa hypoteettisessa finanssifasismissani, laki olisi yksi (1) poikkipuolinen sana = kymmenen (10) vuotta suon kuokkimista. Näin ei nykyversiossa ole. Vaihtoehtomediat ovat, koska niiden sallitaan olevan. Ehkä ne ovat jopa toivottavia, koneiston kannalta. Miksi – en tiedä.

  Onko viisammilla tarjota selityksiä?

  • Eiköhän syy ole siinä että kaikki väärälle tai epäterveelle pohjalle rakentunut loppuu aikanaan eikä sille voi mitään.
   Finanssimafia ehkä ymmärtää että sen oma tuho tulee väistämättä sitä nopeammin mitä avoimemmin se sortuu fasistisiin otteisiin eikä se siksi halua sitä jouduttaa.
   Historia kertoo että varmin keino menettää valta on sortua mielivaltaan ja paras keino säilyttää valta on toimia niiden hyväksi joita haluaa hallita.

  • Ihan hatusta (folio sellaisesta) vedetty arvaus, meitä on niin saatanan vähän ja lisäksi suurin osa on toistensa kurkuissa kiinni (verbaalisesti), merkityksellisillä kanavilla on formaatista riippumatta vähän seuraajia, joten emme muodosta mitään todellista uhkaa, saatamme jopa tiedostamatta toimia systeemin hyväksi villien”salaliitto teorioidemme” kanssa. Tässä vaiheessa kyyditykset ja sivustoiden sulkemiset saattaisivat aiheuttaa myös oluen ja tv:n parissa viihtyvässä kansanosassa hämmästystä. Jos vaihtoehtomedioiden seuraaja määriin napsahtaa 2-3 nollaa perään, kuvailemasi toimenpiteet saattavat olla normaaleja.

  • Oho. Kysyvällehän vastattiin. Kiitos.

   Pohdiskelin Tulenkantajan käsitystä, jotta puuhan tarkoitus olisi romahdus: https://vastavalkea.fi/2020/04/26/maailma-muuttuu-muuttuuko-suomi/#comment-97728. Hän lienee oikeilla jäljillä. Johtoporras kykenisi salaamaan sikailunsa paremmin, JOS niin haluttaisiin. Ilmeisesti ei haluta.

   Omalla matkalla ojaan on jo lentänyt lapsenusko rahajärjestelmään, valtioon ja tieteeseen. Kiitos salaliittomedian. Otaksuisin muidenkin olevan samalla tiellä, eri vaiheissa vain.

   Vapaamuurarikustantamon ”Ordo ab Chao” -keittokirjasta: 1) ota puhdas kattila, 2) ota entiset jumalankuvat ja RIKO ne astiaan 3) keitä kokoon jotain uutta. Hyvässä keittiössä vallitsee järjestys ja keittolevyn tehoa voi SÄÄTÄÄ. Siksi vaihtoehtomedian on oltava. Ensin miedolla lämmöllä poristen, vähitellen lämpöä lisäten ja lopulta keitos kiehautetaan.

   Olisiko tässä nyt käynyt niin… että me olemme pikku keittiöapulaisia, hajottamassa innolla entisiä instituutioita uusien tieltä? Vieläpä ilman palkkaa. Ei kai? En minä halua olla palkaton harjoittelija.

   • ”Johtoporras kykenisi salaamaan sikailunsa paremmin, JOS niin haluttaisiin. Ilmeisesti ei haluta.”

    Niin, miksei halua? Se on ydin asia. Vai pitäisikö kysyä miksei uskalla vaikka kykenisi?
    Itse uskon että se kuitenkin omien psykologiensa avulla pystyy toimimaan realiteetin mukaan eli sillä ei ole varaa siihen, enää.
    Tosiasia on että maailman tietoisuus on noussut ’liian korkealle tasolle’ eli sitä ei voi enää tukahduttaa muuten kuin yrittämällä olla ovela. Huijaaminen taas käy aina vain vaikeammaksi, hitaasti tosin mutta varmasti.
    Ellei näin olisi niin se tietäisi ettei ihminen enää toimisikaan kuten historia kertoo eli eläisi yhä viidakossa.

   • @Truth_hunter 29.4.2020 at 14:30 kommentti täällä:
    https://vastavalkea.fi/2020/04/21/kenraali-jarmo-lindbergin-bisnesura-yhdysvalloissa/

    Truth to Power sivusto pohtii kansallissosialismin mahdollisuuksia nousta lähitulevaisuudessa uudelleen suosituksi ajankohtaisessa ja mielenkiintoisessa artikkelissa ”Today Is Hitler’s Birthday – His Words Are As True Today As When He Wrote Them”
    https://truthtopowernews.com/history/today-hitlers-birthday-his-words-are-true-today-when-he-wrote-them-n2953

    Kompromissi ei ole mahdollista. Haluatko muutoksen?
    Julista sota järjestelmälle.
    Porvarilliset ja älylliset poliittiset ryhmät eivät koskaan toteuta todellista muutosta. Korruptoituneen järjestyksen kumoamiseksi tarvitaan vallankumouksellinen liike, jolla on omistautuneita, kurinalaisia seuraajia ja yksinkertainen, selkeä oppi.

    Kun tällainen oppi selvästi tekee tuloaan niin bangstereilla ei enää ole varaa asettua poikkiteloin sillä se merkitsisi heille täydellistä tuhoa.
    Sensijaan he vetkuttelevat ja yrittävät ratsastaa vale-demokratian siivellä mahdollisimman pitkään mutta kovin kauaa se ei enää taida olla mahdollista.
    Jos he päätyvät sotaan niin he tuhoavat kaiken, myös itsensä enkä usko että se sopii heille.
    Kakki korttitalot kaatuvat aikanaan … niin se vaan menee.

    • ”Korruptoituneen järjestyksen kumoamiseksi tarvitaan vallankumouksellinen liike, jolla on omistautuneita, kurinalaisia seuraajia ja yksinkertainen, selkeä oppi.”

     Miksi vallankumouksen pitäisi olla vain käskijöiden vaihtamista toisiin. Ylevät aatteet korvataan toisilla, oppi uudistetaan, liput ja univormut vaihdetaan, siinä sivussa uhrataan x-määrä moukkia, jotka eivät tiedä mitä ovat tekemässä, mutta ovat vahvoja aatteessaan, ovat sisäistäneet opit, pukeutuvat univormuun ja kantavat lippuja. Kaikki tietysti meidän kaikkien hyväksi.

     Vallankumous vaatii rahaa, oli se sitten väkivaltainen tai rauhanomainen, loputtomasti rahaa.
     Jokainen joka on vähänkin jyvällä, ymmärtänee mitä tämä tarkoittaa. Saamme uuden illuusion vapaudesta ja vehreämmät tai karummat laitumet, riippuen siitä kuinka etelään keikaus meni.

     Miksi haluamme siirtää vastuun toisaalle, haluammeko olla ikuisesti lampaita? Vaikka saisimme vehreämmät niityt, tuottaisimme vain villaa, viettäisimme elämämme lempeiden paimenkoirien ohjauksessa, rotevien vahtikoirien suojellessa meitä susilta ja kuolisimme rakkaan isäntämme syliin, vanhuuteen.

     Helpoin ja samalla vaikein, mutta ehdottomasti halvin on vallankumous omien korvien välissä. Jokainen elävä ihminen on ollut täällä ihmisen alusta lähtien ja tulee olemaan täällä niin kauan kuin hänen jälkeläisensä tulevat kamaraa tarpomaan. Me tiedämme sisäsyntyisesti miten ollaan ihmisiksi, muuten emme olisi selviytyneet tänne asti. Jos ei polje ketään, ei anna kenenkään polkea itseään, kohtelee muita niin kuin haluaa itseään kohdeltavan ja ottaa vastuun itsestään pääsee hyvään alkuun. Monet meistä kykenevät tähän yksilötasolla, perheen parissa, jopa työyhteisössä.
     Kuulostaa helpolta?
     Vaikeus piilee siinä, että koko projekti pitää tehdä itse, maailma on täynnä guruja, saarnamiehiä, käärmeöljy kauppiaita ja muita viisaita. Heillä on opuksia, pamfletteja, ääntä ja kuvaa, liikesarjoja, luonnontuotteita ja kemikaaleja. Kaikkia näitä voi käyttää työkaluna prosessissa jossa sukeltaa syvälle itseensä, kunhan muistaa, että sinä teet työkalulla, eikä työkalu rajoita tekemistäsi. Mitä enemmän meitä ihmisiä on, jotka haluavat seisoa omilla jaloillaan, sitä helpommaksi se muuttuu.

     Edelleenkin tehtäisiin töitä, mentäisiin kouluun, maksettaisiin veroja, olisi paskoja päiviä, välillä vituttais, mutta vähitellen alkaisimme suhtautua toisiin kuin ihmisiin, emmekä kuin uskonnon, aatteen tai sukupuolen edustajaan. Ilmapiiri muuttuisi hiljalleen positiiviseksi, eikä kateuden ja eripuran kylväjille jäisi tilaa.
     Vieläkö kuulostaa helpolta?

     Omasta prosessista sen verran, muutaman kymmenen vuoden kokemuksella, on vaikeaa ja helppoa samaan aikaan, muutaman kerran eksynyt rankasti, en valmiina vieläkään mutta matkan varrelta pelkkiä hyviä kokemuksia.

     PS. Voit myös kehitellä aatteet ja opit, ommella liput ja pukeutua vormuun, kunhan muistat että se on sinun henkilökohtainen setti😂

   • Punasilmä. Hyvä että pohdiskelet eri vaihtoehtoja… tulevaisuus sen näyttää kuinka asiat etenevät, tätä käynnissä olevaa valtapeliä voi tarkastella myös huumorin varjolla vaikkapa näin:

    Rasistinen Angry Birds -elokuva
    TEHNYT JUSSI JUHANI KUOSMANEN, 15/05/2016
    EDITOINNUT: TULENKANTAJA 29/04/2020 (huom. kaikki rasismiin viittaavat kohdat on korvattu käsitteillä jotka viittaavat valtaeliittiin)

    Ällistysnauru on oma lajinsa. Se pullistaa silmiä ja nostaa aivopainetta. Angry Birds –elokuvanarvioinnit melkein posauttivat pääni, hekotin niin. No, itsensä tärviölle nauraminen tekee myös hyvää. Putsaa kuonat tajukopasta ja kirkastaa silmät. Näkee selkeämmin maatamme ja Eurooppaa riivaavan vainoharhan määrän. Valtaeliittiin liittyvää paranoiaa on liikkeellä enemmän kuin ripuloivien norovirusta.

    Luin Iltasanomista arvelun, että Angry Birds –elokuvan voi tulkita valtaeliitin vastaiseksi. Niin kuulemma on jo maailmalla tehty ja niin tekee blogissaan myös suomalainen elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen. Hän näkee animaatiossa mahdollisuuden valtaeliitin vihalle:

    ”Tämä on tarina omavaraisesta lintukodosta sekä pahantahtoisista kansan kurittajista…”

    Kalle Kinnunen tulkitsee lisää:

    ”Vihaa puhkuva, yhteisön ulkopuolelle ajautunut valtaeliitin kriitikko on oikeassa: laivalla saapuneet ”ne” ovat troijan hevosia.”

    Just joo. Hieno tulkinta Kinnuselta. Oikein hieno. Vähän kuin väärin kuulluissa laulujen sanoissa. Biisissään Lumi teki enkelin eteiseen, Hector laulaa: Joku kantoi kukkia eteiseen ja Kalle kuulee: Joku kantoi ukkia eteiseen. Ymmärrettävästi Kalle on huolissaan ukeista tuon tulkintansa jälkeen. Olen ukki. Kiitos vain huolenpidosta, mutta yritän pärjätä omin avuin.

    Oikeasti elokuvan juoni menee jotenkin näin:

    Kilttien ja ystävällisten lintujen saarelle saapuu laivalasteittain valtaeliitiksi pyrkiviä vihreitä possuja, jotka teeskentelevät olevansa ystäviä. Linnut ovat iloissaan saadessaan seuraa. Ainoastaan vihanpuuskia saava Red suhtautuu tulokkaisiin heti varauksella. Hän aavistaa muukalaisten petollisuuden. Ja vaikka Redia ensin hyljeksitään, hän on oikeassa: Possujen toimintaa johtaa salainen Isäntä, jonka nimeä ei kukaan tiedä. Pian linnuille selviää, että possut ovat saapuneet tuhoamaan lintusaaren ja varastamaan ja syömään heidän munansa – eli lintujen lapset.

    Myös Iltasanomien toimittaja, Taneli Topelius, näkee elokuvassa valtaeliitin vastaisen viestin ongelman:

    ”… Angry Birds -animaation juoni todella tarjoaa helpot aseet nähdä sen tarina ja hahmot eliitinvastaisin, terroristeja kaikissa hallitsijoissa näkevin silmälasein.

    Vai niin. No jopas. Missä sellaisia laseja myydään? Finnkinon aulan popcorn-kopissako?

    ”Red näyttää olevan siis ihan oikealla asialla, kun hän kokee possuiksi naamioituneen valtaeliitin uhkana. Se tekee hänestä elokuvan sankarin.”

    Aha. Tarinasta siis löytyy myös Jussi Halla-ahon vastine: nuivan ärhäkkä, mutta kaukaa viisas Red-lintu. No, hölmö maailma tarvitseekin esikuvia, muuten se ei pärjää itsensä kanssa.

    Lopulta taistelu saarella kuitenkin alkaa. Se on menoa vihreille possuille. Linnut käyttävät kaikki tunnetut ja uudet Angry Birds –temppunsa ja Redin kunnia palautetaan. Mutta ennen sitä, voi kauheata:

    ”Seikkailun puolivälissä astuu esiin possujen salainen isäntä, Mahtikotkaksi kutsuttu jättilintu, jota Red on ihaillut lapsuudesta saakka.”

    Siis kotka. Huomaatteko: k o t k a. Gauheeta!

    ”Kotka on kiusallinen symboli” väliotsikoi Iltasanomat Topeliuksen juttua ja jatkaa: ”Vahinko vain, että Mahtikotkan hahmon voi myös tulkita esittävän sotakoneistollaan mahtailevaa Yhdysvaltoja. Vielä pahempaa: myös natsit käyttivät kotkaa aikoinaan vaakunoissaan.”

    AAARGH! Hohoo hehehe heeh… Et voi olla tosissas. Et helvetti voi! Sano, että pelleilet.

    Että natsien kotkakin piti sotkea Rovion viattomaan lastenelokuvaan. Taideteokseen, jonka AINOA tarkoitus on viihdyttää tarinallaan katsojia ja tehdä yritykselle rahaa. Juoni on mikä on, aika tavanomainen, mutta että yhteys natsikotkaan ehkä olemassa… voi pyhä…

    THE END

    Kysymys by Tulenkantaja: mitä luulette, ymmärtääkö linnut ja vihreät possut yhdistää voimansa ja taistella yhdessä maailman valtaa havittelevaa Mahtikotkaa vastaan, vai tuhoaako lintujen viha valtaeliitiksi naamioituneet possut ja samalla oman yhteisönsä?

 6. Hienoa.
  Yleä mihinkään tarvita
  Seiniin munakennoja 8) tai jotain muuta kaikumisen estämiseksi.

 7. Syyt miksi tämä virus ei ole vitsi, eikä sen hallintaan saamiseen, laumasuojan tai rokotteen avulla, voi suhtautua luottavaisesti.

  SARS2* olennaiset huomiot:

  1. SARS2 vastaan muodostuvan immuniteetin kestosta puuttuu tieto lähes täysin.

  2. Tieto laumaimmuniteetin hyödystä ja onko sitä lainkaan saavutettavissa, varsinkaan ilman rokotetta, siis puutuu myös. (Yleensä laumaimmuniteetista on puhuttu vain rokotteiden yhteydessä.) Vaikuttaa pikemminkin, että laumaimmuniteetin tavottaminen on ilman rokotetta mahdotonta, eikä ole varmaa onko täysin toimivaa rokotetta edes mahdollista tuottaa. Suomen valinta hakea laumaimmuniteettiä ja ylipäänsä valinta olla pyrkimättä mahdollisimman voimakkaasti pysäyttämään viruksen leviäminen, voi olla katastrofaalista vitkuttelua. Tilanne voi olla sellainen, jossa tuloksia on saatavissa vain aggressiivisella pysäyttämisen strategialla.

  3. Vasta-ainetutkimukset ovat yhä varsin vaillinaisesti tietoa antavia, vaikka näyttävät suuntaa suuresta oireettomien tartunnan saajien määrästä, ei ole esitetty vielä kattavaa tietoa, esim. mitä viruksen päälinjoja, vaiko vain jotain niistä, tämä kenties koskee. Lisäksi suuri määrä oireettomien tartuntojen kantajia kasvattaa vaaraa, joka liittyisi joihinkin mahdollisiin ihmiskunnan kannalta vakaviin oireettomien saamiin terveydellisiin vaurioihin.

  4. Tieto tartunnan, siis oireettomienkin tartuntojen, pitkäaikaisvaikutuksista on varsin vaillinaista ja siitä käydään liian vähän avointa keskustelua.

  5. Käytännössä, vaikka huojentavia suuntaa antavia tietoja on saatu kuolleisuuden suhteen, voivat jotkin viruksen muunnoslinjat mutatoitua myös pahempaan suuntaan. On myös yhä mahdotonta poissulkea jopa ihmiskunnan kannalta varsin dramaattistakin vaikutusta sille, jos liian suuri osa väestöstä ylipäänsä saa edes oireettoman tartunnan, jonka terveydentilalle tuottamat pitkäaikaismuutokset ovat yhä tuntemattomia. Esim. tälle SARS2-virukselle, koronaperheeseen kuuluvana viruksena, on mahdollista sellaiset ominaisuudet, joiden takia tartunta voisi tuottaa imuunijärjestelmän toiminnalle vakavia pitkäaikaisvaikutuksia vähäoireisenakin sairastaneelle, lisäksi vielä ei ole kaiketi saatu riittävän varmaa tietoa tartunnan saaneiden pysyvien hormonaalisten muutosten ja suvunjatkamiskyvyn säilymisen suhteen. Viitteitä esim. kivesten toiminnan vaurioitumisesta on raportoitu oireettomilla miehillä aasiassa.

  6. Kaikki riskiryhmät eivät välttämättä ole vielä tiedossa, viruksen pitkäaikaisvaikutteiden ollessa puutteellisesti hahmotettu.

  7. Oireettomien tarttuvuus pitää huomioida, koska SARS2 tartuttavuus on voimakkaimmillaan juuri muutama vuorokausi ennen ja jälkeen oireiden alkamisen. Eli on väärin tulkita vaarallisiksi kontakteiksi vain sairaaksi itsensä kokevat tai oireilevat ihmiset. SARS2 tarttuu vahvistetusti pelkän aerosolin välityksellä, eli esim. läheisessä keskustelukontaktissa erityisesti sisätiloissa.

  8. Ikävimpänä yksityiskohtana, emme vielä tiedä lähteekö ihmiseen tarttunut SARS2 pois immuunihyökkäyksemme muodostuttua ja käytyä taistelunsa loppuun. Käykö se vielä toisen taistelun viruksen tultua uudelleen pintaan ja kolmannenkin, onko episodeja toisilla yksi ja toisilla kaksi vai tuleeko uusia loputtomiin ja jääkö virus kaikille uinumaan ja aiheuttamaan joitakin vielä tuntemattomia muutoksia. Testit eivät välttämättä tunnista mahdollisesti uinuvaa virusta. Testit selvästi epäonnistuvat usein saamaan kiinni pidemmälle keuhkoihin edenneen viruksen. Jos virus jää uinumaan, sitä voi olla vaikea havaita testein, ennen kuin se aiheuttaa uusia tulehdusepisodeja. Ei siis ole poissuljettua, etteikö virus jää tartunnan saaneille näiden elämän loppuun asti, tosin myös tartuttavuus ilmeisesti laskee paljon jo ensimmäisen oireisen viikon jälkeen.

  Pyrkikää siis välttämään tartuntaa, koska Suomi ei vielä suhtaudu asiaan sen vaativalla vakavuudella.

  *SARS-CoV-2 on viruksen nimi, COVID-19 ei ole virus, vaan WHO:n lanseeraama tautinimitys, joka ei noudata tieteellistä nimeämisperinnettä vaan on valittu poliittisista syistä, korrekti tautinimitys olisi SARS2.

  • No, rokotteen voin ainakin unohtaa saman tien!
   Parempi nostaa omaa vastustuskykyä D3 vitamiinin, C-vitamiinin ja Sinkin avulla, onohtamatta riittävää unen määrää ja liikuntaa.

  • Aihe kuuluisi toiseen paikkaan, mutta se on tärkeä, joten kommentoin vastaan tässä. Ensinnäkin on kysyttävä, miksi et anna ihmisten sairastaa tai kuolla rauhassa – pelkäätkö kuolemaa? Jos pelkäät, niin miksi? Kuolemanpelkoon on olemassa ratkaisuja, mutta ne on meidän yhteiskunnassamme hylätty. Jos sinulla ei ole ratkaisua kuolemanpelkoon, niin en aio kaltaisiasi kuunnella. Teidän tarjoamanne ratkaisu on vain väkinäinen roikkuminen kiinni tarpeettomassa elämässä eli teknokraattien ja ”asiantuntijoiden” tarjoamassa orjuudessa, jossa millään paitsi fyysisessä elämällä ei ole mitään merkitystä. Ihmiset ovat jo nyt tulleet hulluiksi. Miksi lietsoa tätä hulluutta tarjoamalla heille loputtomasti lisää epävarmuutta?

   On kuitenkin totta, että tuo uusi virus on arvoituksellinen, selkeästi meille kirous ja tuo pikavauhtia esille yhteiskuntamme ja elämäntapamme vääristymät, kuten liiallisen ja liian nopean matkustuksen ja ihmisten tarkoituksellisen ahtamisen pieniin asuin- ja työtiloihin sekä suuriin kaupunkikeskittymiin. Sen tarjoaman verukkeen perusteella on ollut nyt raharuhtinaiden ja rosvoparoneitten edullista ajaa vinoutunut velkakuplasysteeminsä alas samalla sysätä länsimaiden keskiluokka kurjuuteen. Pieni ja keskisuuri yrittelijäisyys, joka on toiminut länsimaissa väylänä sosiaaliekonomiseen nousuun, tuhoutuu prosessissa lopullisesti. Jäljelle jää vain kurjalisto sekä suuria korporaatioitaan pyörittelevä eliitti eli ”essentiaalit”. Me muut olemme ”non-essentiaaleja”.

   Samalla menee ihmisiltä iso osa virkistys-, viihde-, ja kulttuuritarjontaa ja harrastuksia, koska kaikki julkiset tilat on ja pidetään kiinni. Elävän kulttuurin tai viihteen ammattilaisille covid-19 on murhaava katastrofi paitsi, jos ihmiset uskaltaisivat ottaa riskejä eivätkä sortuisi pelottelijoiden levittämiin uskomuksiin. Teknokraateille ja digiloikan kehittelijöille covid-19 on ollut pelkkää märkää unelmaa kuten myös erinäisille terveysfasisteille. Myös poliittinen fasismi juhli riemuvoittojaan, kun lockdown-määräyksistä pidetään mielivaltaisesti kiinni (Suomi on onneksi tältä vielä säästynyt suurelta osin, mutta tuttuun tapaansa kirinee jälkijunassa muiden edelle). Virus toimii perusteluna terveiden ihmisten massalääkinnöille, joiden tarvetta tehostetaan pelottelulla siitä, että oireettomat voivat levittää tautia. Ehkä levittävät, mutta se riski olisi vain otettava. Samalla ihmiset alistetaan teknologialla terästettyjen valvontajärjestelmien alaisuuteen. Kansanterveydestä tulee rajun yhteiskunnallisen totalitarismin veruke.

   Kehitys johtaa myös siihen, että uskonnolliset ja kuolemaa pelkäämättömät ihmiset tullaan eristämään pois yhteiskunnasta ja elämässä epätoivoisesti kiinni roikkuvat materialistit jatkavat sitä erilaisten teknologisten ja totalitaristien ratkaisujen tuella. Jossain vaiheessa toteutuu Ilmestyskirja 13. luku. Toivon totisesti, ettei näin pitkälle tarvitsisi mennä. Joka tapauksessa länsimaiden on nyt valittava jatketaanko yksilönvapauksien kunnioittamista ja otetaan sairastumisen ja kuoleman riski vai tehdäänkö yhteiskunnistamme painostavan fasistisia vailla eläviä kulttuuri- ja virkistysmahdollisuuksia olevia digitaalisia helvettejä maan päällä. Monille ei avaudu edes mahdollisuutta työntekoon, vaan ihmiset sysätään avustussummien varaan tarpeettomaan joutilaisuuteen. Viruksen pelko lamauttaa yhteiskunnat niin perusteellisesti, että länsimainen elämäntapa voidaan samalla julistaa päättyneeksi. Vain sen huonoimmat elementit, kuten teknologian pakkosyöttö ja sairaalloinen neuroottisuus jäävät voimaan ja harvat sen tarjoamat hyvät elementit poistuvat lopullisesti. Ehkä se on vain luonnollisen rappiokehityksen nopeutumista ja Jumalan kirouksen toteutumista.

   • ”Kuolemanpelkoon on olemassa ratkaisuja, mutta ne on meidän yhteiskunnassamme hylätty.”

    ISO 🖐️

  • Kaikkea ei tule heti ajatelleeksi. UAU:n sähköpostiosoitteeksi on nyt vaihdettu

   uudenajanuutiset@protonmail.com

   mikä on myös päivitetty artikkeliin. Kiitos asiasta muistuttamisesta!

   Toisille kommentoijille: jätetään juontajan etnisyyteen liittyvät kommentit pois. Mitä tulee käden asentoihin, Misako kertoi että häntä jännitti ensimmäisessä videossa ja että hänestä tuntui turvalliselta pitää välillä sormia yhdessä, eikä hän ollut tietoinen sormien asennon ”illuminatiivisista” yhteyksistä. Täytyy muistaa, että vaikka jokin ryhmä olisi ominut jonkin eleen symbolikseen, toiset voivat käyttää sitä täysin tietämättä tällaisesta. Lisäksi jos juontaja ei halua pelkästään seistä kädet suorina sivuilla, niitä on luontevaa pitää siinä edessä ja mielellään hieman liikuttaakin, mikä tekee esiintymisestä eloisampaa.

   • Tuota vastausta , Vesa Raiskila, juuri hain kommentillani. Pidin sitä jopa velvollisuutenani. Minusta hyvä olisi myös hieman huumoria ”kulttuuriasioihin”, ”Meilläpäin” puhutaan neljäsosa ja puolikassuomalaisista eikä siinä ole negatiivisen hiventäkään. Pahoittelen kuitenkin, jos se juontajan kulttuurissa ja hän koki asian loukkaukseksi.

    Hänhän on oikea löytö Vastavalkealle. Onnea ja menestystä!

    • Ei hän siitä pahastunut. Mutta minusta se, että etnisyys nostetaan esiin ja siitä tehdään jopa johtopäätelmiä kalergisoinnista (ja huom, kyseessähän ei ollut sinun kommenttisi), on minun mielestäni epäasiallista.

     Mainittakoon, että Misiko on syntyperäinen suomalainen.

     • Ei voi olla syntyperäinen suomalainen jos on puoliksi japanilainen. Jos olisin itse syntynyt japanissa niin ei se tee minusta syntyperäistä japanilaista siinäkään tapauksessa vaikka toinen vanhempani olisi etnisesti ja rodullisesti japanilainen. Eivät japanilaiset sellaista nielisi. Mikä hinku on Vesalla julistaa henkilö syntyperäiseksi suomalaiseksi? Onko sinulle suomalaisuus jokin jumalankaltainen neutritila jollaiseksi julistautuminen on jokin ihmisarvon mitta?

 8. Hyvä yritys ja toivon todella ettei jää yrityksen asteelle! Menestys mitataan sillä, kuinka moni lopettaa systeemiuskonsa valtamedian toitottamiin virallisiin totuuksiin (esim WTC-iskuista).

  • Miksi me rakennamme maailmaa jossa ihmisen immuunijärjestelmää tietoisesti heikennetään?
   Kuka rakentaa ja miksi?
   Nwo-mafia ja sen kanssa kimpassa olevan BIGFARMA.
   Kansan pitäisi tajuta tämä, tajuta että se on alati ja kaikessa eliitin tai mafian hyväksikäytön kohteena.

   • Toivotaan että UAU ottaa videosta mallia. Kysehän ei ole vain immuunijärjestelmästä vaan ennen muuta tajunnan vastustuskyvystä. Sen kehittämisessä UAU voi antaa oman tärkeän panoksensa.
    Immuunijärjestelmän vahvistaminen mikrobeja vastaan on toki tärkeä asia mutta vielä tärkeämpää on tajunnan vahvistaminen nwo-mafian hallitseman v-median kaikkialle ulottuvaa propagandapornoa vastaan.

 9. Verorahoitettua vastavoimaa Uuden ajan uutisille – näin viherpunahallitus haluaa pänkittää vallitsevaa globalistista ideologiaa:

  ”SOSIALISTIHALLITUS HALUAA RYÖVÄTÄ KANSALAISTEN VERORAHOJA MYÖS YKSITYISELLE VALTAMEDIALLE

  Valtioneuvoston pää-äänenkannattajana toimivaa Yleä rahoitetaan kansalaisten verotuksella, mutta tämä ei vielä riitä nykyhallitukselle, vaan se haluaa veronmaksajilta tulonsiirtoja myös yksityisille tiedotusvälineille. Suomalaisvihamielistä ”arvopohjaa” joka kotitalouteen levittävän Ylen näkyvyys on ainakin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle (sd) riittämätöntä; Ilta-Sanomien mukaan hän perää vastuulliselle journalismille erillistä koronatukea ja pysyvää tukijärjestelmää. Toisin sanoen hallitus pakkolunastaa kansalaisilta rahaa, jolla kustannetaan heihin kohdistuva punaliberaali aivopesu ja indoktrinaatio. Näin röyhkeä chutzpah tuo ensimmäisenä mieleeni miehen, joka tapettuaan ensin vanhempansa, anoo tuomioistuinta armahtamaan itsensä, koska on orpo.

  Korona-kriisin aikana valtamedian ylitse tulviva mahti on vain korostunut, mutta tästä huolimatta se on entistä neuroottisempi puolitotuuksia oikovista kriittisistä äänistä, jotka pääsevät suurten tiedotusvälineiden propaganda- ja sensuurivallin läpi. Siksi ministeri Harakkakin toteaa tämänpäväisessä tiedotustialisuudessaan tuohtuneena, että ”TOSIASIAPOHJAINEN tiedonvälitys on yhteiskunnan kivijalka, ja luotettavan tiedon merkitys korostuu korona-aikoina” ikään kuin tämän takaajana voisi olla vain ja ainoastaan hallituksen ideologisia intressejä seuraavat valtamediat. Omia virheitään ja valheitaan peittelevän Harakan ministeriön hätä on niin suuri, että se on tilannut pahamaineiselta punavihreältä khmeriltä, toimittaja-kirjailija Elina Grundströmiltä, selvityksen journalismin tukemisesta koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

  Grundström ehdottaa eräänlaista hesariveroa, jolla tuettaisiin vapailla markkinoilla toimivia suuria meditaloja. VALLITSEVAN GLOBALISTISEN IDEOLOGIAN PÖNKITTÄMISEKSI veronmaksajista halutaan tehdä maksumiehiä yhtä totuutta julistavalle medialle. Näin taataan se, että massojen tietoisuudesta pyyhitään vaihtoehtoiset tiedonhankintakanavat. Kun verovaroin tuetut valtamediat toitottavat samaa, kuluttajille ei jää enää edes mahdollisuutta äänestää lompakollaan…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/04/sosialistihallitus-halua-ryovata.html

 10. @Truth_hunter 29.4.2020 at 17:42

  ”Kaikki korttitalot kaatuvat aikanaan …
  Kun tällainen oppi selvästi tekee tuloaan niin bangstereilla ei enää ole varaa asettua poikkiteloin sillä se merkitsisi heille täydellistä tuhoa.”

  Kansallissosialismi osoittautui aikoinaan ylivoimaiseksi ja nosti perikatoon ajetun Weimarin Saksan nopeasti Euroopan kärkeen.
  Se oli liian kova pala Nwo-mafialle kun maan pankit eivät enää alistuneet ’Lontoon kolonnalle’ ja siksi kävi käsky että se piti tuhota. Ja koska Kolonnan valta kävi yli koko Britannian ja Washington DC:n niin se pakotti Churhillin ja Rooseveltin, suurimmat ww2 sotarikolliset, sotaan Saksaa vastaan.
  Tai ehkä pakkoa ei edes tarvittu, olivathan molemmat jo innokkaita Kolonnan tukijoita muutenkin.
  Ja niin Saksa tuhottiin ja syntyi Kolonnan pihteihin jäänyt EU.

  EU tai sen jäsenmaat eivät – kuten ei muukaan maailma – kuitenkaan enää lämpene Kolonnan NWO-hankkeeseen koska se tarkoittaa muulle maailmalle ja EU:lle Eurostoliittoa NL malliin.
  Niinpä on syntynyt tilanne jossa koko bangsteri-mafian kaikki alleen sulattava NWO-hanke uhkaa kokonaan kaatua ja korvautua yhä enemmän kansallisvaltio-aatteen aktivoitumisella, siis aika paljon juuri sillä mitä kansallissosialistinen Saksa oli.

  Ajatus luopua itsenäisyydestä ja hajottaa maa monikulttuuriseksi ongelmien pesäkkeeksi on sammumassa ja bangstereiden (Lontoon kolonnan) NWO-haave näyttäytyy yhä enemmän fasistisena hankkeena joka halutaan kaataa, aivan kuten bangsterit aikoinaan kaatoivat Saksan.
  Jo nyt on maita jotka selkeästi ovat ’kansallissosialistisia’ eivätkä mistään hinnasta halua Rotsildin nwo-lakeijaksi. Ja ne muodostavat jo nyt vahvan voiman jonka edessä Kolonna on voimaton.
  Jatkossa voinemme odottaa määrän vain kasvavan monien kriisien kautta kun nykyiset kahleet alkavat vähitellen murtua.

  • USA yhdessä Israelin sionistien kanssa on maailman suurin ongelma pesäkkeiden tuottaja ja länsimaisen kulttuurin perikatoa jouduttava maa

   Putin: ”Ei ole hyväksyttävää että USA:n laajentaa toimivaltaansa rajojensa ulkopuolella” (Video)
   Vladimir Putin
   Putin piti kuuluisan puheen Münchenissä vuonna 2007, missä hän loukkasi saksalaisia isäntiään. Nyt he ovat yhtä mieltä hänen kanssaan. Hän oli vain vähän edellä aikansa.

   Tämä on mielenkiintoinen haastattelusarja Putinin kanssa, joka pyöri äskettäin Venäjän televisiossa.
   20 kysymystä Vladimir Putin kanssa -hankke on haastattelu Venäjän presidentin kanssa Venäjän ja maailman sosiaalisen ja poliittisen elämän ajankohtaisimmista aiheista. Haastattelun ensimmäinen osa käsittelee Venäjän uuden hallituksen tehtäviä. Putin puhuu TASSin haastattelussa Saksasta, Yhdysvalloista ja Hänen Münchenin puheestaan.

   Watch Putin: ’It is Unacceptable for the US to Extend Its Jurisdiction Beyond Its Borders’ (Video)
   Vladimir Putin
   Putin made a famous speech in Munich in 2007, where he offended his German hosts. Now they agree with him. He was just a little ahead of his time.

   This is a fascinating interview series with Putin which ran recently on Russian television.
   The 20 Questions with Vladimir Putin project is an interview with the President of Russia on the most topical subjects of social and political life in Russia and the world. The first part of the interview is about the tasks of the new Russian government. Putin talks in an interview with TASS about Germany, USA, and His Munich Speech.
   https://russia-insider.com/en/watch-putin-it-unacceptable-us-extend-its-jurisdiction-beyond-its-borders-video/ri28418

 11. Hyviä juttuja, mutta kommentti koronaviiruksen vaarallisuuteen. Jos oletetaan kansaa olevan 6.000.000. henkeä ja keski-iän 81 vuotta, eli teoriassa väestö uusiutuu 81 vuoden välein, kuolleisuus jakautuu 81. osaan. Vuodessa siis kuolee 74.074 henkeä, kuukaudessa 6.173 henkeä ja päivässä 202 henkeä. Tunnissa siis kuolee 8,41 henkeä.
  Kun meille kerrotaan kauhujuttuja kymmenistä koronaviiruksen uhreista suurissa kaupungeissa, voisi suhteellisuutta hieman miettiä. Tämä siis osapuilleen Suomen kokoisen maan mukaan, kun verrataan lukuja Italiaan, jossa väkimäärä on yli kymmenkertainen, kausi-influenssat kärsimättä 17 vuoden ajalta, joka lisää noin 59.000 kuolemantapausta yhdelle vuodelle, huomioiden tietenkin, että kuolleisuus on muutenkin 84,9 henkeä tunnissa. Italian kriisialueella väestö on iäkästä, tupakointi yleistä ja sairaanhoito enintään keskinkertaista.
  Näitä lukuja tulisi verrata normikuolleisuuteen, huomioiden tietenkin olosuhteet ja niiden muutokset.

  • Tampereen yliopiston tutkimusryhmä on saanut miljoonan dollarin lahjoituksen Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä.
   Näin Bill Gates korruptoi Tampereen yliopistoa joka sallii sen.
   Yliopisto ei pystynyt sanomaan että pidä ukko itse rikolliset rahasi äläkä tyrkytä niitä tänne ja esitä hyväntekijää.
   Maamme maine kärsii nyt kun olemme lähteneet ottamaan vastaan hyväntekijänä itseään mainostavan mm. Afrikan lapsia rokotekokeillaan tappaneen rikollisen itselleen keinottelemia rahoja.
   Tässäpä olisi hyvä uutisaihe USU:lle.
   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ff6c769-f1f5-4bbc-9c77-5086cf779900

   • Tiedeyhteisöt ja massamediat on nyt kokonaisuudessan kaapattu ”agendan” edistämiselle. Uutismediat eivät enää tartu mihinkään elleivät näe siellä mahdollisuutta tyrkyttää poliittis-kaupallista agendaansa. Jopa mainostajat ja yritysten tiedottajat sortuvat tähän ja saarnaavat kuluttajille ym. sidosryhmilleen kuin pikkulapsille. Tiedeyhteisöissä on sama juttu. Taikasanat, kuten ”ilmastonmuutos” tai ”kestävä kehitys” avaa rahahanat. Lopulta kaikki kietoutuu tietyn agendan ympärille ja touhun taustalta löytyvät aina ne tutut nimet, joilla on nuo loputtomilla rahavaroilla ladatut säätiönsä ja nämä on puolestaan saatu täyteen mafia-tyylisesti kontrolloitujen eli ’rigattujen’ finanssimarkkinoiden ym. keinottelupaikkojen kautta. Tarvittaessa ostetaan poliitikoita tai vaikutusvaltaisia virkamiehiä ja saadaan näin myös verorahaa asian tueksi. Media, isot korporaatiot ja hallitukset ja hallinnot, ajatuspajat, tutkimuslaitokset ja NGOt alkavat kaikki pelaamaan samaan suuntaan ja yleensä tuo suunta on tavallisten ihmisten maalaisjärkeä ja etua vastaan.

    Sitten, jos jossakin esiintyy asiantuntija ja kertoo suurelle yleisölle jotain, mikä ei tue agendaa, niin heidät poistetaan alustoilta, koska he levittävät ”väärää” informaatiota tai ”valetta” tai ”vihaa” tai mitä tahansa kamalaa ja epämuodikasta.

 12. Juuri tällaisia ”Uuden ajan uutisia” olen odotellut tähän maahan. Mitä useampi yrittämässä puhua selkeästi tosiasioista, sen parempi. Muutoinhan elämme Absurdistanissa ja olo on siltä kannalta ajateltuna aivan epätodellinen.

  • Epätodellisella on kai nyt menekkiä. Itse törmään jatkuvasti siihen myös ””nuoremmankin akateemisen sivistyneistön” kanssa. -Minua ei kiinnosta, kaikki on salaliittoteoriaa,korona kyllä pännii muttei oikeastaan mitään muuta.

   Millainen ” Uuden ajan uutiset” on tai tulee olemaan, selviää ehkä tarkemmin vasta jonkun ajan kuluttua. Edellisen perustan siihen että koronaviruspandemian ohella journalistit kuten muutkin kansalaiset ovat altistuneet elleivät jopa sairastuneet toiseenkin viruspandemiaan,jonka valtamediat ovat panneet liikkeelle. -Tämä virus ( infodemia) se vasta vaarallinen onkin!

   Truth _hunter, kyselit vähän aikaa sitten, tietäisinkö ”sen enempää” Trumpin saksalaisista juurista. Mietin asiaa kun Hans-Joachim Mueller sanoo ihan kuin tosiasiana:Trump ist Deutscher. Aloin ynnätä, hänen isovanhempansa ovat molemmat saksalaisia, joten hänen isänsäkin on saksalainen.Trumpin isä muutti 16 vuotiaana Amerikkaan ja meni siellä naimisiin Donald Trumpin äidin kanssa joka on skotlantilainen. Tässä nyt tullaan siihen ”puolikassaksalainen” kysymykseen. Puolikassaksalaisilla on ainakin nykyisin kaksoiskansalaisuus. Sitä on tietenkin anottava. Eli Trumpilla voi ainakin ”teoriassa” olla sekä Amerikan että Saksan kansalaisuus.

   Tätä meidän koronapandemiaa paljon tappavampi tauti oli espanjan tauti, johon Donald Trumpin isoisä Amerikassa vuonna 1918 kuoli.

   • Vahinko vain että T on sionistien jyrän alla ja sallii ja jopa tukee s-mafian ryöstöretkiä.
    Mikä lienee motiivi?
    Jopa sellainen lennokas ajatus käynyt mielessä että T toimii niin koska oma henki on vaarassa ellei tottele ja mitä enemmän hän antaa sionisteille valtaa maailmassa sitä väistämättömämmin se johtaa ja on jo johtanut antisemitismin rajuun nousuun maailmassa ja sitä kautta lopulta koko anglo-sionistisen mafian perikatoon kun koko muu maailma kääntyy sitä ja sen raakaa ja petomaista toimintaa vastaan…?
    Hän siis edistäisi – tietoisesti tai tietämättään – mafian maailman valtaamista tukiessaan lopulta sen oman haudan kaivamista itselleen, aivan kuten tapahtui kansallissosialistisessa Saksassa kun mafia tilasi itselleen holokaustin mutta lopulta veti pitemmän korren Liittoutuneitten tuella joita johtivat mafian omat miehet tai sille uskolliset miehet, Churchill ja R-velt..
    Jos jatkossa käy niin että tuo tuki puuttuu niin mafian tie menee tukkoon ja se on kovan paikan edessä kun koko muu maailma kääntää sille selkänsä…

    No, ainahan voi spekuloida … aika näyttää mihin päädytään mutta itse en ainakaan jaksa uskoa että mafia korjaisi lopulta sen potin jonka se uskoo saaneensa itse Yahweh -lta.

 13. Tervetuloa suuren pettymyksen aikakauteen — Welcome to the Era of the Great Disillusionment
  JONATHAN COOK
  —– Uuden median tarve, pieni konekäännetty ote pitemmästä hyvästä artikkelista

  … Vaihtoehto nykyiselle tulevaisuudelle, jossa meitä hallitsevat Big Brother -tekokraatit, kuten Tony Blair, tai ’mukavat pomot’, jotka eivät luo erimielisyyttä, tai näiden kahden sekoitus, vaatii yhteiskuntiemme informaatiota koskevan lähestymistavan täydellistä tarkistamista. Tarvitsemme vähemmän äänirajoja vapaalle puheelle, ei lisää tai enempää.

  Yhteiskuntiemme todellinen koe – ja ainoa toivo selviytyä tulevista hätätilanteista, taloudellisista ja ympäristöllisistä – on löytää tapa pitää johtajamme tosissaan vastuussa. Se ei perustu siihen, ovatko he salaa liskoja, vaan siihen, mitä he tekevät pelastaakseen planeettamme meidän itsetuho vaistolta ja turvatakuiden vaatimuksille epävarmassa maailmassa.

  Se puolestaan ​​vaatii suhteemme muuttumista informaatioksi ja keskusteluksi. Tarvitsemme uuden mallin riippumattomasta, moniarvoisesta, reagoivasta ja kyseenalaistavasta tiedotusvälineestä, joka on vastuussa yleisölle, ei miljardääreille ja yrityksille.
  Juuri sellainen media, jota meillä ei ole nyt. Tarvitsemme tiedotusvälineitä, joihin voimme luottaa, jotta voimme edustaa koko uskottavaa, älykästä ja tietoista keskustelua, ei kapeaa ’Overton-ikkunaa’, jonka kautta saamme erittäin puolueellisen, vääristyneen maailmankuvan, joka palvelee yhtä rikasta prosenttia. Nykyisen järjestelmän mukaan he ovat valmiita sivuuttamaan sen tosiasian, että he ja me menemme vauhdilla kuiluun.

  Tällaisen median ollessa paikallaan – joka todella pitää poliitikot vastuussa ja juhlistaa tutkijoita heidän panoksestaan ​​kollektiiviseen tietoon, ei niiden hyödyllisyydestä yritysten rikastuttamisessa -, meidän ei tarvitsisi olla huolissamme viestintäjärjestelmiemme tai lääkkeidemme turvallisuudesta, ei tarvitse epäillä uutisten tapahtumien totuutta tai miettiä, onko meillä liskoja hallitsijoina, koska sellaisessa maailmassa kukaan ei hallitse meitä. Ne palvelisivat yleisöä yleisen edun hyväksi.

  Kuulostaako fantastiselta, epätodennäköiseltä hallintojärjestelmältä? Sillä on nimi: demokratia. Ehkä meidän on aika vihdoinkin luoda se.
  ——
  Need for a new media
  The only alternative to a future in which we are ruled by Big Brother technocrats like Tony Blair, or by chummy authoritarians who brook no dissent, or a mix of the two, will require a complete overhaul of our societies’ approach to information. We will need fewer curbs on free speech, not more.
  The real test of our societies – and the only hope of surviving the coming emergencies, economic and environmental – will be finding a way to hold our leaders truly to account. Not based on whether they are secretly lizards, but on what they are doing to save our planet from our all-too-human, self-destructive instinct for acquisition and our craving for guarantees of security in an uncertain world.

  That, in turn, will require a transformation of our relationship to information and debate. We will need a new model of independent, pluralistic, responsive, questioning media that is accountable to the public, not to billionaires and corporations. Precisely the kind of media we do not have now. We will need media we can trust to represent the full range of credible, intelligent, informed debate, not the narrow Overton window through which we get a highly partisan, distorted view of the world that serves the 1 per cent – an elite so richly rewarded by the current system that they are prepared to ignore the fact that they and we are hurtling towards the abyss.

  With that kind of media in place – one that truly holds politicians to account and celebrates scientists for their contributions to collective knowledge, not their usefulness to corporate enrichment – we would not need to worry about the safety of our communications systems or medicines, we would not need to doubt the truth of events in the news or wonder whether we have lizards for rulers, because in that kind of world no one would rule over us. They would serve the public for the common good.

  Sounds like a fantastical, improbable system of government? It has a name: democracy. Maybe it is time for us finally to give it a go.

  Jonathan Cook won the Martha Gellhorn Special Prize for Journalism. His books include “Israel and the Clash of Civilisations: Iraq, Iran and the Plan to Remake the Middle East” (Pluto Press) and “Disappearing Palestine: Israel’s Experiments in Human Despair” (Zed Books). His website is http://www.jonathan-cook.net.
  https://www.jonathan-cook.net
  https://www.unz.com/jcook/welcome-to-the-era-of-the-great-disillusionment/

 14. Mikä on totuus Viipurin linnan väitetystä räjäytyksestä? Onko sitä edes ollut? Viimeistään nyt pitäisi asia selvittää. Entä Knut Posse itse – tarusankari vai mikä oli miehiään?

 15. Kiinnostaisiko UAU:ta…?

  Presidentti Donald Trump romutti ydinsopimuksen Iranin kanssa ja otti sodan riskin Iranin kanssa luottaessaan Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun väitteeseen että tämä pystyy todistamaan lopullisesti, että Iran oli päättänyt valmistaa ydinaseita.
  Netanyahu ei vain naruttanut Trumpia, vaan myös suurta osaa tiedotusvälineistä huijaten heitä julkisesti paljastamalla sen, minkä hän väitti olevan koko Iranin salainen ”ydinarkisto”.
  https://truthtopowernews.com/evidence-netanyahu-faked-nuclear-documents-push-us-war-iran-n3191

  President Donald Trump scrapped the nuclear deal with Iran and continued to risk war with Iran based on Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu’s claim to have proven definitively that Iran was determined to manufacture nuclear weapons. Netanyahu not only spun Trump but much of the corporate media as well, duping them with the public unveiling of what he claimed was the entire secret Iranian “nuclear archive.”
  In early April 2018, Netanyahu briefed Trump privately on the supposed Iranian nuclear archive and secured his promise to leave the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).
  That April 30, Netanyahu took the briefing to the public in a characteristically dramatic live performance in which he claimed Israel’s Mossad intelligence services had stolen Iran’s entire nuclear archive from Tehran.
  “You may well know that Iran’s leaders repeatedly deny ever pursuing nuclear weapons…” Netanyahu declared. “Well, tonight, I’m here to tell you one thing: Iran lied. Big time.”

  However, an investigation of the supposed Iranian nuclear documents by The Grayzone reveals them to be the product of an Israeli disinformation operation that helped trigger the most serious threat of war since the conflict with Iran began nearly four decades ago.

 16. Suosituksia ja poimintoja

  Uuden ajan uutisten esittelyssä yllä sanottiin UAU:n pyrkivän muiden muassa syvällisyyteen. Jäljempänä esitänkin muutamia esimerkkejä aiheista, jotka ovat todellakin syvällisiä ja ihmiskunnan säilymisen kannalta verrattain tärkeitä. Toki näitä lähetetään myös UAU:n toimitukseen, mutta tuskin julkaisevat.

  Suosituksia

  Trumpin vävy, juutalainen Jared Kushner on käytänössä ”Yhdysvaltojen presidentti”.

  https://www.jta.org/quick-reads

  Ihmiskuntaa uhkaa totaalinen vaara

  Ihmiskuntaa uhkaa totaalinen vaara tuhoutua, ja tämä vaara voidaan torjua vain oikean tiedottamisen sekä uskonnon avulla. Tämä vaara on kristillisten kirkkojen liittoutuminen sionismin kanssa. Sionismista: vegtam.info/Kortsider/Sionismensmesterplan.html (tohtori Ahmed Rami) https://www.islam-radio.net

  Holokausti-uskonto on maailman suurin ja samalla törkein valhe sekä rahastus, mistä hyötyvät sionistisen eliitin maailmanpoliittinen hegemonia ja ydinaseilla varustettu terroristi valtio Israel.

  Miksi vaihtoehtomediat sallitaan?

  Täällä sivuttiin kommenttiosiossa ihmetellen sitä, että miksi valtakoneoisto sallii nykyisin vaihtoehtomedioiden olemassa olon. Se sallitaan siksi, että useimmat vaihtoehtomediat ovat eliitin koneistolle hyödyksi. Miksi? Siksi, että ne esittävät asioita ja tapahtumia ikään kuin tärkeistä seikoista, mutta eivät uskalla hiiskua sanallakaan siitä, mikä on maailmanpolitiikan keskiössä. Vain harvat ja valitut riippumattomat mediat uskaltavat näitä totuuksia paljastaa. Valtaosa riippumattomistamedioista vaikenee ja johtaa informaatio tulvallaan ihmisiä harhaan.

  Mitä enemmän syntyy uusia vaihtoehtokanavia, sitä sekavammaksi muodostuu kotimaisen politiikan ja kansainvälisen politiikan viestittämä tilannekuvan hahmottaminen ihmisten keskuudessa. Oleelliset asiat maailmanpolitiikan kannalta hautautuu tyhjänpäiväisyyden alle.

 17. Kun nyt kaikki kommentit asiasta riippumatta johtavat lopulta sionismiin, NWO:hon ja Gatesiin, niin heitän epäilyn egyptiläisten salailusta. Johan Vanhassa Testamentissa kerrotaan pyramidin rakentajien olleen juutalaisia. Juutalaiset siirtolaiset veivät sitten työkalut matkassaan. Farao lähti perään pelastaakseen Egyptin aivovuodosta, mutta loppu onkin sitten historiaa.

  • Taidat osua oikeaan… ainakin mitä tuohon työkalujen varastamiseen tulee, tämä pieni ote linkin artikkelista tukee sinua
   ”… Also we should not forget God’s chosen people who, after they had stolen, by Jehovah’s express command, the gold and silver vessels lent to them by their old and trusty friends in Egypt, now made their murderous and predatory attack on the ‘Promised Land,’ with the murderer Moses at their head, in order to tear away from the rightful owners, by the same Jehovah’s express and constantly repeated command, showing no mercy, and ruthlessly murdering and exterminating all the inhabitants, even the women and children.[13]…”

   ”Meidän ei pidä unohtaa Jumalan valittua kansaa, joka ensin varasti Jehovan nimenomaisella käskyllä Egyptin vanhojen ja luotettavien ystäviensä sen käyttöön antamat kulta- ja hopea-astiat, ja on nyt tehnyt murhaavan ja saalistavan hyökkäyksen luvattuun maahan ’murhaaja’ Mooseksen johdolla ja riistänyt sen laillisilta omistajilta murhaamalla ja tuhoamalla häikäilemättä kaikki sen asukkaat, jopa naiset ja lapset armottoman Jehovan komennon alla. [13] ]…
   https://www.theoccidentalobserver.net/2020/04/27/schopenhauer-and-judeo-christian-life-denial-part-1/

 18. Tämä on pelottava ja kova takaisku ja uusi kova nwo-kahle jos/kun se toteutuu … olisi hyvä jutun aihe UAU:lle

  The cashless society is a con – and big finance is behind it
  This article is more than 1 year old
  Brett Scott
  All over the western world banks are shutting down cash machines and branches. They are trying to push you into using their digital payments and digital banking infrastructure. Just like Google wants everyone to access and navigate the broader internet via its privately controlled search portal, so financial institutions want everyone to access and navigate the broader economy through their systems.
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/19/cashless-society-con-big-finance-banks-closing-atms

 19. Montakin valhetta ja muokattua asiaa on historia täynnä mutta ww2 on yksi pahimpia.
  Minulle tulee aina surullinen olo kun tajuaa kuinka valtavasti Saksa ja Venäjä saivat kärsiä tuossa sodassa josta sionistit pääsivät kuin koira veräjästä ja vielä kehtasivat ruikuttaa ja tehdä itsestään marttyyrin vaikka itse olivat juonimassa muiden tuhoa.
  RT’s Excellent 2018 WW2 Documentary – ’Corrects Distortions of Anglo Media’ (Full Video)
  Michael Bateman
  https://russia-insider.com/en/rts-excellent-2018-ww2-documentary-corrects-distortions-anglo-media-full-video/ri23422

  ’I Die With a Joyful Heart’ – Hitler’s Farewell Address to the German People
  Adolf Hitler
  https://europeansworldwide.wordpress.com/2020/05/08/adolf-hitlers-final-address-to-the-germany-people/

 20. ’Uuden ajan’ oikeusuutinen:

  Korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO) kiinnostava ennakkopäätös KHO:2020:48
  Asiakirjajulkisuus – Julkisuuslain soveltamisala – Viranomaisen asiakirja – Ei-asiakirja – Ministerille lähetetty kirje – Kansalaiskirje – Ministeriön asiakirja

  Vuosikirjanumero: KHO:2020:48 / Antopäivä: 13.5.2020 / Taltionumero: 2095
  Diaarinumero: 5605/1/19 / ECLI-tunniste: ECLI:FI:KHO:2020:48

  Kysymys koski sitä, kuuluiko eräs yksityishenkilön ministerille lähettämä niin sanottu kansalaiskirje julkisuuslain soveltamisalan piiriin vai ei.

  Ministereille lähetettyjen kansalaiskirjeiden julkisuusasemaa koskevan arvioinnin lähtökohta oli, että ministeri on paitsi poliittista luottamustehtävää hoitava hallituksen jäsen, myös ministeriönsä päällikkö, joka tässä ominaisuudessa käsittelee ministeriön toimialaan kuuluvia asioita. Julkisuuslain tarkoitukseen nähden ja lain 5 §:n 2 momentti huomioon ottaen oli perusteltua katsoa, että muun ohella sellaiset ministerin saamat sinänsä kansalaiskirjeiksi luonnehdittavat asiakirjat, joiden oli sisältönsä perusteella katsottava toimitetun ministerille ministeriön toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa, olivat tuon ministeriön hallussa olevia viranomaisen asiakirjoja. Koska kirjeen julkisuusasemaa koskeva arviointi tuli tehdä tapauskohtaisesti kirjeen sisällön ja sen tarkoituksen perusteella, sillä seikalla, oliko kirje nimenomaisesti osoitettu ministeriölle tai oliko ministeri siirtänyt sen ministeriön käsiteltäväksi, ei ollut tämän arvioinnin kannalta ratkaisevaa merkitystä.

  Kysymyksessä olevan kansalaiskirjeen oli sisältöönsä ja tarkoitukseensa nähden katsottava toimitetun ministerille ministeriön toimialaan ja tehtäviin kuuluvassa asiassa. Se ei siten jäänyt julkisuuslain 5 §:n 3 momentin 1 kohdassa säädetyn perusteella sanotun lain soveltamisalan ulkopuolelle vaan se oli sanotun pykälän 2 momentissa tarkoitettu viranomaisen asiakirja, johon julkisuuslakia sovelletaan ja jota koskeva tiedonsaantioikeus määräytyy sanotun lain perusteella.

  Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki) 1 § 1 momentti, 4 § 1 momentti 1 kohta sekä 5 § 2 momentti ja 3 momentti 1 kohta
  Suomen perustuslaki 68 § 2 momentti
  Valtioneuvostosta annettu laki 4 § 1 momentti
  Valtioneuvoston ohjesääntö 14 § 1, 3 ja 4 kohta
  Oikeusministeriöstä annettu valtioneuvoston asetus 1 § 1 momentti 1, 3, 9 ja 10 kohta

  https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1589206009960.html

  Huom! Ne, joita asia kiinnostaa, kannattaa lukea KHO:n ratkaisu edellä viitatulta verkkosivustolta.

  Seuraavassa esityksessä KHO:n ratkaisun perustelut:

  Sovellettavat oikeusohjeet ja lainvalmisteluaineisto
  Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (julkisuuslaki) 1 §:n 1 momentin mukaan viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jollei mainitussa tai muussa laissa erikseen toisin säädetä.
  Julkisuuslain 4 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan viranomaisilla tarkoitetaan mainitussa laissa valtion hallintoviranomaisia sekä muita valtion virastoja ja laitoksia.
  Julkisuuslain 5 §:n 2 momentin 1. virkkeen mukaan viranomaisen asiakirjalla tarkoitetaan viranomaisen hallussa olevaa asiakirjaa, jonka viranomainen tai sen palveluksessa oleva on laatinut taikka joka on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa.

  Julkisuuslakia koskevan hallituksen esityksen (HE 30/1998 vp) yksityiskohtaisissa perusteluissa todetaan mainitun säännöksen kohdalla muun ohella seuraavaa:

  ”Viranomaiselle tullut yksityinenkin asiakirja on viranomaisen asiakirja, jos se on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa. (- – -). – Kysymys on viranomaisen asiakirjasta, vaikka se olisikin lähetetty suoraan viranomaisessa toimivalle virkamiehelle tai viranomaisen toimeksiannosta toimivalle. Siten se, onko asiakirja tullut viranomaiselle kirjaamon kautta, ei vaikuta sen luonteeseen viranomaisen asiakirjana. Virkamiehen on toimitettava hänelle suoraan lähetetty asiakirja kirjattavaksi. – Mikä tahansa viranomaiselle lähetetty asiakirja ei kuitenkaan ole laissa tarkoitettu asiakirja, vaan sen tulee kuuluakseen lain soveltamisalan piiriin olla annettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa. Siten esimerkiksi viranomaiselle massajakeluna tullut suoramainos tai sanomalehti ei olisi laissa tarkoitettu viranomaisen asiakirja. – Viranomaiselle asian käsittelyä varten annettuja asiakirjoja ovat muun muassa erilaiset hakemukset, ilmoitukset ja kantelut. Asiakirjoja, jotka on annettu viranomaiselle muuten sen toimialaan kuuluvassa asiassa, voivat olla esimerkiksi sen toimialaan liittyvät tiedoksi lähetetyt asiakirjat. Hallintoviranomaiselle erheellisesti lähetettyä toisen viranomaisen käsiteltäväksi kuuluvaa asiakirjaa voidaan pitää viranomaiselle sen tehtäviin kuuluvassa asiassa lähetettynä asiakirjana, koska viranomaisen tehtävänä on hallintomenettelylain mukaan siirtää asia toimivaltaiselle viranomaiselle. – Asiakirja on viranomaisen asiakirja, jos asiakirja on viranomaisen hallussa. Asiakirja on viranomaisen hallussa, kun se on fyysisesti viranomaisen toimipaikassa tai viranomaisessa toimivalla paikasta riippumatta. (- – -).”

  Julkisuuslain 5 §:n 3 momentin 1 kohdan mukaan viranomaisen asiakirjana ei pidetä viranomaisen palveluksessa olevalle tai luottamushenkilölle hänen muun tehtävänsä tai asemansa vuoksi lähetettyä kirjettä tai muuta asiakirjaa.

  Edellä mainitun hallituksen esityksen (HE 30/1998 vp) yksityiskohtaisissa perusteluissa todetaan viimeksi mainitun säännöksen kohdalla muun ohella seuraavaa:
  ”Virkamiehelle voi virastoon tulla yksityiskirjeitä ja sähköisiä viestejä sekä asiakirjoja, jotka liittyvät hänen tehtäviinsä viranomaisen ulkopuolella, esimerkiksi toisen viranomaisen tehtävissä, kuten komitean jäsenenä. Tietojen saamisesta komitean asiakirjoista päättää komitea, ei se ministeriö, jonka virkamies toimii komitean jäsenenä. Vastaavasti esimerkiksi ministerille saapuu äänestäjien kirjeitä ja aineistoa puolue-elinten jäsenenä. On luonnollista, että tällaiset viranomaisen toimialaan ja tehtäviin liittymättömät asiakirjat jäävät lain soveltamisalan ulkopuolelle. Selvyyden vuoksi on asiasta katsottu tarpeelliseksi ottaa lakiin oma säännöksensä.”

  Suomen perustuslain 68 §:n 2 momentin mukaan ministeriön päällikkönä on ministeri.

  Valtioneuvostosta annetun lain 4 §:n 1 momentin mukaan ministeri toimii ministeriön päällikkönä tai käsittelee ministeriöiden toimialaan kuuluvia asioita.

  Oikeusministeriöstä annetun valtioneuvoston asetuksen 1 §:n (106/2015) 1 momentin mukaan oikeusministeriön tehtäviä ovat: 1) lainvalmistelu valtiosääntöoikeuden, yleisen hallinto-oikeuden, yksityisoikeuden sekä rikos- ja prosessioikeuden alalla, sekä muut lainsäädäntöasiat, jotka eivät kuulu toisen ministeriön toimialaan;
  (- – -)
  3) tuomioistuimet, oikeudenkäyntimenettely ja oikeudellinen jaotus;
  (- – -)
  9) rikoksentorjunnan ja muun kriminaalipolitiikan yleinen suunnittelu; 10) rikoksen uhrien aseman kehittäminen, jos asia ei kuulu toisen ministeriön toimialaan;
  (- – -).
  Valtioneuvoston ohjesäännön 14 §:n mukaan oikeusministeriön toimialaan kuuluvat:
  1) lainvalmistelu valtiosääntöoikeuden, yleisen hallinto-oikeuden, yksityisoikeuden sekä rikos- ja prosessioikeuden alalla;
  (- – -)
  3) tuomioistuinlaitos, syyttäjäntoimi, ulosottotoimi, oikeusapu ja muu oikeudenhoito; 4) kriminaalipolitiikka, rikoksentorjunta ja rikosseuraamukset;
  (- – -).

  Oikeudellinen arviointi

  Oikeusministeriön päätöksessä tarkoitettu A:n asiakirjapyynnön kohteena ollut asiakirja on erään yksityishenkilön oikeusministeri, kansanedustaja Antti Häkkäselle ja hänen eduskunta-avustajalleen heidän eduskunnan sähköpostiosoitteisiinsa 1.12.2017 lähettämä viesti. Korkein hallinto-oikeus on tutustunut tähän kansalaiskirjeeksi luonnehdittavaan asiakirjaan. – Asiassa on kysymys siitä, onko mainittu asiakirja julkisuuslaissa tarkoitettu viranomaisen asiakirja vai ei eli samalla myös siitä, sovelletaanko tähän asiakirjaan julkisuuslakia vai ei. – Asiakirjoista ilmenee, että ministeri Häkkäsen eduskunta-avustaja on 7.12.2017 lähettänyt kysymyksessä olevan sähköpostiviestin edelleen oikeusministeriöön ministerin sihteerille ja tässä yhteydessä tiedustellut, saako hän ministeriön osastolta vastauksen viestissä esitettyihin kysymyksiin. – A on valituksessaan hallinto-oikeudelle todennut, että ministerin erityisavustaja oikeusministeriössä on 2.2.2018 vastannut sähköpostiviestin lähettäneelle yksityishenkilölle, ja että oikeusministeriö on 20.2.2018 antanut asian sisäministeriölle, joka on edelleen antanut sen Poliisihallitukselle, jossa asia on diarioitu. Poliisihallitus on A:n mukaan lähettänyt vastauksen kysymyksessä olevalle yksityishenkilölle. Oikeusministeriö ei ole kiistänyt näitä A:n esittämiä seikkoja. –
  Sähköpostiviestissä ei ole yksilöity sitä, minkä vastaanottajansa aseman perusteella viesti on lähetetty ministeri ja kansanedustaja Häkkäselle. Viestin sisällön ja sen edellä kuvatun käsittelyn perusteella voidaan arvioida, että se on lähetetty ja se on oikeusministeriössä myös ymmärretty lähetetyn Häkkäselle ainakin hänen ministerin asemansa perusteella. Oikeusministeriön päätöksessä ja valituksessa korkeimmalle hallinto-oikeudelle onkin lähdetty siitä, että kysymys on Häkkäsen ministerin asemassaan saamasta kansalaiskirjeestä.

  Oikeusministeriö on valituksessaan todennut, että hallitus itsessään ei ole viranomainen eivätkä ministerit valtioneuvoston jäseninä toimiessaan ole julkisuuslaissa tarkoitettuja viranomaisia vaan luottamustehtävässä. Heidän tämän luottamusasemansa vuoksi kansalaisilta saamansa kirjeet eivät siten julkisuuslain 5 §:n 3 momentin 1 kohdan perusteella ole julkisuuslaissa tarkoitettuja viranomaisen asiakirjoja. Ministeriön näkemyksen mukaan sähköpostiviesti on sen sisältö huomioon ottaen osoitettu ministeri Häkkäselle hänen luottamusasemansa perusteella eikä oikeusministeriöviranomaisen päällikkönä. Edelleen ministeriö on todennut, että sähköpostiviestiä ei ole osoitettu oikeusministeriölle eikä sitä ole siirretty sen käsiteltäväksi, joten siitä ei ole tullut oikeusministeriön asiakirjaa. Myöskään se seikka, että eduskunta-avustaja on välittänyt kirjeen ministerin sihteerille ministeriöön, ei ole ministeriön näkemyksen mukaan tehnyt siitä oikeusministeriön asiakirjaa eikä siten ainakaan sellaista viranomaisen asiakirjaa, johon sovellettaisiin julkisuuslakia. – Ministereille lähetettyjen kansalaiskirjeiden julkisuusasemaa koskevan arvioinnin lähtökohta on, että ministeri on paitsi poliittista luottamustehtävää hoitava hallituksen jäsen, myös ministeriönsä päällikkö, joka tässä ominaisuudessa käsittelee ministeriön toimialaan kuuluvia asioita. Julkisuuslain tarkoitukseen nähden ja lain 5 §:n 2 momentti huomioon ottaen on perusteltua katsoa, että muun ohella sellaiset ministerin saamat sinänsä kansalaiskirjeiksi luonnehdittavat asiakirjat, joiden on sisältönsä perusteella katsottava toimitetun ministerille ministeriön toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa, ovat tuon ministeriön hallussa olevia viranomaisen asiakirjoja. Koska kirjeen julkisuusasemaa koskeva arviointi tulee tehdä tapauskohtaisesti kirjeen sisällön ja sen tarkoituksen perusteella, sillä seikalla, onko kirje nimenomaisesti osoitettu ministeriölle tai onko ministeri siirtänyt sen ministeriön käsiteltäväksi, ei ole tämän arvioinnin kannalta ratkaisevaa merkitystä. – Asiakirjapyynnön kohteena olevassa sähköpostiviestissä on käsitelty seksuaaliseen ahdisteluun ja väkivaltaan liittyviä kysymyksiä ja ongelmia. Siinä on toivottu asian käsittelemistä eduskunnassa sekä muun ohella selostettu kirjoittajan näkemyksiä seksuaalirikosten selvittämiseen, tuomitsemiseen, rangaistuskäytäntöön ja uhrien tukemiseen liittyvistä epäkohdista. Viestissä on myös esitetty eräitä tähän aihepiiriin liittyviä kysymyksiä, jotka liittyvät lainsäädännön ja asenteiden muutostarpeeseen. –
  Kysymyksessä olevan sähköpostiviestin on sisältöönsä ja tarkoitukseensa nähden katsottava toimitetun oikeusministeri Häkkäselle ministeriön toimialaan ja tehtäviin kuuluvassa asiassa, mitä ilmentää osaltaan sekin, että hänen eduskunta-avustajansa on lähettänyt sen edelleen oikeusministeriöön ministerin sihteerille ja tässä yhteydessä tiedustellut ministeriön osaston vastausta asiakirjassa esitettyihin kysymyksiin. – Asiakirjapyynnön kohteena oleva sähköpostiviesti ei siten jää julkisuuslain 5 §:n 3 momentin 1 kohdassa säädetyn perusteella sanotun lain soveltamisalan ulkopuolelle vaan se on sanotun pykälän 2 momentissa tarkoitettu viranomaisen asiakirja, johon julkisuuslakia sovelletaan ja jota koskeva tiedonsaantioikeus määräytyy sanotun lain perusteella.
  #
  Kommentti: Ennakkopäätös on monin tavoin kiinnostava. Koskettelen tässä vain yhtä aspektia. Tasavaltamme kansalaisilla on oikeus kääntyä huolenaiheissaan ymv:issa Eduskunnan, Hallituksen ja viranomaisten sekä kansanedustajien, ministerien, virkamiesten ja laillisuusvalvojien puoleen. Monasti kyseinen oikeutettu ja täysin laillinen toiminta jäänee ainoastaan kyseisen aloitteentekijän ja hänen viestinsä vastaanottajan (yksittäinen virkamies tmv) tietoon, mikäli viestiä ei ole osoitettu myös vastaanottajan virastolle (viranomainen). Varmaankaan aina aloitteentekijä ei haluakaan asialleen suurempaa julkisuutta. Mutta toisinkin voi olla. Silloin saattaa olla turhauttavaa, jos ja kun havaitsee, ettei ’aloite’ saa vastakaikua ja ettei siitä kukaan ulkopuolinen edes tiedä.

  Edellä oleva oli turhankin pitkä johdanto siihen toteamukseen, että KHO:n ennakkopäätös tekee ikään kuin kunniaa aktiiviselle kansalaistoiminnalle eli tekee sitä osaltaan tunnetuksi.

  Ehkä tässä yhteydessä on paikallaan pieni vihje sellaiselle kansalaisaktivistille, joka haluaa tulla kuulluksi ja varmistaa, että hänen asiansa varmasti saa asianmukaisen kohtelun: Viesti kannattaa lähettää paitsi asianomaiselle ministerille myös asianomaiselle ministeriölle. Mikäli kysymys on sähköpostiviestistä, se kannattaa lähettää kaikissa tapauksissa myös asianomaisen ministeriön tai viraston kirjaamoon. Tuo menettely takaa, että asia kirjataan ja viedään diaariin. (Asialle julkisuutta voi yrittää saada myös viestillä valtamedian uutis- tai juttuvihjeosoitteisiin.)

 21. Miksi VV:tä ja Uuden Ajan Uutisia tarvitaan? No sen vuoksi, että tietäisimme. Eli perussyy on säilynyt samana iät ajat.
  Antakaamme suuren Vysotskin ja Paul Craig Robertsin selittää.
  #
  ”Valhe on totuus, usko se veljeni vihdoin.
  Katso, se kiertää sun puvussas maailmaa.
  Herää ja itke, se on vienyt kultaisen kellos.
  Herää ja itke, se tammaasi ohjastaa.”
  (V. Vysotski, suomennos T. Mali)
  #
  “Truth in America R.I.P.”: In America [= USA] there is only Official Truth, and It’s a Lie.
  By Dr. Paul Craig Roberts
  In “freedom and democracy” America [= USA] there is only official truth, and it is a lie. A person or website that speaks real truth is shunted aside as a “conspiracy theorist,” “Russian agent,” “racist,” “anti-semite,” or other such name with the purpose of discrediting the message and the messenger. – For example, when I told the truth that Russiagate was a hoax, which it has proved to be, an anonymous website, possibly a CIA or NATO operation called “PropOrNot,” included this website among its fake list of 200 “Russian agents/dupes.” The Washington Post, a believed long-time CIA asset, hyped the PropOrNot revelation as if it were the truth. With “Russiagate” in full hype, the purpose was to scare readers away from those of us who were exposing the hoax. – … Because I investigated the Israeli attack on the USS Liberty, interviewed many of the survivors, and reported the factual story, I was branded an “anti-semite.” – Because I reported conclusions of scientists, architects, and engineers about 9/11, I became a “conspiracy theorist.” In other words, in America today any dissent or merely the reporting of dissent, no matter how factual, is not tolerated. – …
  In other words, truth is unacceptble. Two weeks ago the Unz Review, a widely read website with dissenting views was kicked off of Facebook for being in violation of official opinion. The same thing happened to Southfront. – … Facebook imposes fascist censorship in order to protect official explanations. The presstitutes and universities do the same. In America truth has lost its value. – … If you are Big Pharma, NIH, CDC, or the research professionals dependent on grants from these sources, you want a vaccine, not a cure. This means a long wait, assuming an effective and safe vaccine is possible. If you are a doctor involved in treating Covid-19 patients, you want a cure or a treatment that prevents the progress of the disease. The hydroxychloroquine (HCQ), zinc, and intravenous vitamin C treatments, which have proved to be effective, are badmouthed by Big Pharma and its minions. In other words, the profit agenda over-rides health care and the saving of lives. There are reports that Facebook censures Covid-19 reporting that does not support the line that Dr. Fauci of NIH has taken. – The FDA is clearing the way for Gilead’s Remdesivir on the back of claims that HCQ, in safe use for decades, causes heart attacks. It is all about money. There are no profits for Big Pharma or a chance for patents for Dr. Fauci unless inexpensive HCQ, zinc, and Vitamin C can be sidelined.

  The race for a vaccine is on as everyone wants the profits from the patent. Instead, effort should go into testing and refining what appear to be cures or at least treatments that prevent the virus’ progression. A vaccine might be iffy, and if the process is rushed people could be in danger from the vaccine as well as from the virus. – Covid-19 is now a big business for the pharmaceutical corporations, for bankruptcy lawyers, for fat cats who can buy up bankrupted businesses, and for labor service providers who will hire laid-off workers and lease them back to the firms that laid them off for a fee less than the cost to the firms of full-time employees. Many interests will be served but not that of the public.
  ———-
  Dr. Paul Craig Roberts: former Assistant Secretary of the US Treasury and Associate Editor of the Wall Street Journal, has held numerous university appointments.

 22. Terve kaikki! Uuden ajan uutisilta on tullut nyt toinen video, se löytyy täältä.
  https://www.youtube.com/watch?v=PIDMDGxH2F0
  Meillä on muuten ajatuksena koittaa tavoittaa sellaista yleisöä, jossa ihminen osaa jo epäillä virallisia totuuksia ja kaipaa lisätietoa. Eli meidän uutisissa on aika paljon tuttua asiaa niille, jotka ovat niin sanotusti jo valveutuneita. Toisaalta pelkästään valtamediaa seuraaville meidän uutiset voi olla vähän ”liikaa”.
  Ystävällisin terveisin Lasse, UAU

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here