Koronantorjunnan kova hinta

Samalla kun Suomessakin lasketaan päivittäisiä "koronakuolemia", torjuntatoimet uhkaavat tuottaa vielä paljon surullisempaa saldoa.

36

Kuva: Rob Milsom (CC BY-ND 2.0)

YK:n ruokaohjelman johtaja David Beasley on varoittanut, että 130 miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä koronavirusepidemian taloudellisten vaikutusten seurauksena. Tämä nostaisi nälänhädästä kärsivien ihmisten lukumäärää puolella: jo tällä hetkellä noin 135 miljoonaa ihmistä kärsii vakavasta aliravitsemuksesta.

Määräykset pysyä kotona sekä liikkeiden ja yritysten sulkeminen (lockdown) ovat pysäyttäneet suuren osan maailman taloudellisesta toiminnasta ja vähentäneet jopa peruselintarvikkeiden saatavuutta — samaan aikaan kun kasvava työttömyys ja alityöllisyys ovat vähentämässä ihmisten ostovoimaa, todetaan tuoreessa maailman ruokakriisejä käsittelevässä raportissa.

Beasley toteaa, että maailmaa uhkaa nälänhätä, jolla olisi ”raamatulliset mittasuhteet”. Hänen mukaansa useampi ihminen saattaa kuolla epidemian taloudellisista seurauksista kuin itse viruksesta. Jo nyt pandemian seuraukset ovat kohdistuneet suhteettomasti maailman köyhimpiin.

Amerikkalaisen Tyson Foods -yrityksen hallituksen puheenjohtaja John Tyson on äskettäin varoittanut ruokaketjun katkeamisesta. Epidemian seurauksena mm. 13 lihanjalostuslaitosta on jo lopettanut toimintansa Yhdysvalloissa.

Suomessakin talous on kääntynyt voimakkaaseen taantumaan koronantorjuntatoimien myötä. Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan lomautettujen määrä on nousemassa korkeammaksi kuin vuosien 2008–2009 finanssikriisissä. Työttömiä työnhakijoita tuli maaliskuussa lisää noin 60 000 nostaen kokonaismäärän yli 300 000 työnhakijaan.

AALTO-YLIOPISTON tuotantotalouden professori Paul Lillrank jyrähti 5. toukokuuta, että yhteiskuntien sulkemisessa ”ei ole mitään järkeä”.

Lillrank viittaa vuoden 2018 kausi-influenssaan liitettyyn, tätä kirjoitettaessa edelleen koronavirusta suurempaan kuolleisuuteen Euroopassa ja toteaa, ettei yhteiskuntia suljettu sen aikana.

Suomessakin kuolleisuus on jäänyt vuoden 2018 tasojen alapuolelle, eikä tavanomaista korkeampaa kuolleisuutta ole ilmennyt koronaepidemian aikana:

Lähde

Professori huomauttaa, ettei viruspandemiassa ole mitään uutta kun taas nykyisen kaltaista pelkopandemiaa ei ole aiemmin nähty maailmanhistoriassa, ja lataa:

”Taudista on syntynyt kansainvälinen joukkohysteria tai joukkopsykoosi, jossa hallitus toisensa jälkeen on tehnyt mitä ihmeellisempiä temppuja estääkseen ihmisten sosiaalista kanssakäymistä ja taloudellista toimeliaisuutta. Tätä voi kyllä ihmetellä, että mistä tällainen on lähtöisin.”

Lillrankin mukaan rajoitustoimien kustannukset ovat suhteettomia niistä saatuun hyötyyn nähden, kun yhden pelastetun elinvuoden hinta voi Suomessa nousta jopa miljoonaan euroon.

Koronakriisin taloudelliset seuraukset eivät ole olleet kaikille negatiiviset. Esimerkiksi Yhdysvalloissa rikkaimpien varallisuus kasvoi 282 miljardilla dollarilla kolmen kriisiviikon aikana — samaan aikaan kun miljoonat amerikkalaiset joutuivat työttömiksi.

Päälähteet

Las Vegas Review-Journal (3.5.2020): EDITORIAL: Official warns economic fallout from coronavirus could starve 130M

MTV Uutiset (5.5.2020): Professori lyö tiskiin rankan laskelman: Koronatoimien kustannus on yli 0,5 miljoonaa euroa per säästynyt elinvuosi – ”Lockdownissa ei ole mitään järkeä”

Lue myös

36 KOMMENTTIA

 1. Torjuntatoimenpiteiden taloudellinen, elämänlaadullinen ja lopulta terveydellinen hinta tulee ilman muuta olemaan raskaampi kuin mitä itse epidemian aiheuttama hinta kuolleina tai taudin rampauttamina olisi – jopa ilman mitään toimenpiteitä. Tämä alkaa olla puolueettomalle tarkkailijalle selvää. Paniikin aiheuttaman trauman ja sen jälkeisen kognitiivisen dissonanssin vuoksi tautiin ei kuitenkaan suhtauduta puolueettomasti, vaan sen vaarallisuutta jatkuvasti liioitellaan ja toisaalta torjuntatoimenpiteiden haitallisuutta ja seuraamuksien laajakantoisuutta vähätellään. Suuri yleisö kuuntelee vain tiettyjä median suosimia terveydenhuollon asiantuntijoita, joilla aiheeseen on lähinnä kapea, osaoptimointiin tähtäävä näkemys.

  Seuraamuksista eräs ikävin on poliittisen ilmapiirin muutos ja vallan keskittyminen vain harvojen käsiin. Tautipelkoiset ihmiset eivät ymmärrä sitä, että väärä politiikka ja hallitukset ovat ihmiskunnan vaarallisin kuolemien ja kärsimyksien aiheuttaja. Tyranniaan ja sortotoimenpiteisiin ajautuessaan hallitukset pystyvät tappamaan ja kiduttamaan miljoonia omia kansalaisiaan. Toinen hallitusten suosima kärsimystentuottomenetelmä on sodankäynti toisia hallituksia vastaan. On uskomattoman naiivia ja lyhytnäköistä huutaa hallitusta apuun omat poliittiset oikeudet pois luovuttaen kriisin hetkellä. Tämä on vaarallista leikkiä, sillä jokaisessa keskitetyn vallan haltijassa päättäjässä asuu kaappityranni, joka heti tilaisuuden tulla kahmii itselleen mahdollisimman paljon valtaa ja alkaa soveltaa sitä omien mielihalujensa mukaan. Poikkeuslait ovat tähän asti suosituin väylä, jolla ihmiset voivat luopua oikeuksistaan ja mahdollisuudestaan vaihtaa epämieluisa hallitsija. Tilannetta pahentaa suuria rahamääriä liikuttavien rahoituslaitosten ja korporaatioiden suhteeton vaikutusvalta ja kyky ostaa tai taivutella itselleen suotuisaksi itselleen keskeisiä poliitikoita ja korkeita virkamiehiä. Valtioon syntyy epävirallinen, mutta pysyvä ja salamyhkäinen varjohallitus, josta on lopulta mahdoton päästä eroon.

  Muutenkin viruksen kanssa sekoillaan ja sorrutaan hetken paniikissa typeryyksiin. Tilanne muistuttaa mafian eli tässä tapauksessa BigPharman kiristyksiin suostumista. Ei ajatella sitä, että kerran periksi antamisen jälkeen mafia on ikuinen riesa, jonka kiristykset ja vaatimukset muuttuvat jatkuvasti vain röyhkeämmiksi. Suomi on valtiona ollut erittäin halukas luovuttamaan itsenäistä päätäntävaltaansa pois. Kansanterveyden hoidon suhteen ollaan nyt valmiita turvautumaan erään erittäin röyhkeän mafian tarjoamaan apuun.

  • Yltiöpositivistin vastaus edellä
   Tauti on vakavampi kuin oli espanjan tauti, joka tappoi 10 tuhansia suomalaisia 1918.
   Coronavirus Update tilasto kertoo: Tartunnan saaneista 7% on kuollut ja taudin läpikäyneistä 17%. Espanjan taudissa luku oli 3-4%.
   Rajoituksissa on älyttömyyttä ja myös muissa hallituksen toimissa. Hallitus antoi 150 miljoonaa tukea ravintoloille. Rajoituksia olisi voinut voinut ohjein vähentää ja tuolla rahlla hankkia riittävä määrä hengityssuojaimia joiltakin suomalaisilta yrityksiltä. Kansalaisten käytössä niistä oli suurempi hyöty kuin rajoituksista, nehän estävät jo vaatimattominakin pisaratartunnan ihmisjoukossa.
   Hallitus on kokematon ja itseään suojelevan virkamiehistön harhaanjohtama. Virkamiehistö on tehnyt pahoja virheitä ja tekee edelleen sekä lisäksi väärentää tilastoja. THL ilmoittama koronakuolleitten määrä sisältää vain teho-osastoilla kuoleet, joten niitä voi olla 3 kertainen määrä.

 2. Ranskan ja yksi planeetan tunnetuimmista virologeista, tohtori Raoul hoiti 1000 potilasta Hydroklorokiinin ja antibioottien yhteislääkityksellä. Paranemisprosentti monivaivaisilla seniorikansalaisilla oli 99%. Koska em. Lääkkeet olivat niin vanhoja (yli 70v ja yli 50v.) kukaan ei ollut taloudellisesti hyötymässä. Siksi kaikki lukittiin ”pilttuihinsa” odottamaan ihmeitä purkista, hinnakkaana tottakai. Koska Hydroklorokiini on vanha Malaria lääke, sitä on käytetty vuosikymmenet ennaltaehkäisyyn. Mikään muu kuin korruptio ei olisi estänyt riskiryhmien ennalta suojaamista myöskään Suomessa. Hyvää Vapun, eli Suomalaisen työn päivän jälkeistä aikaa kaikille tunnollisille lainkuuliaisille veronmaksajille.

  • Suomi näyttää tässäkin seuraavan meitä ”edistyksellisemmän” Ruotsin esimerkkiä:
   monilla vaihtoehto-journalisteilla ja -lääkäreillä on verta käsissään, kun vaikenevat koronaan tehoavista lääkkeistä/valmisteista.

   ”Många alternativ-journalister och -läkare har blod på sina händer, förtiger läkemedel mot Corona”,
   http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2440.html

  • En menisi popsimaan pillereitä pikkukummassa. Sivuvaikutuslista kertoo totuuden: näköhäiriöitä, päänsärkyä, rintakipua, pahoinvointia, mielialamuutoksia.. = myrkky. Ehkä hetkellisesti helpottava ja ei välittömästi tappava. Silti, myrkky.
   https://www.drugs.com/hydroxychloroquine.html
   Miksipä luulette käärmeiden luikertevan apteekkien ja lääketieteen symboleissa?

   Rokote ei tule olemaan maksukykykysymys. Jos tarvis on, meille tullaan maksamaan itsemme myrkyttämisestä.

 3. Lyhyt ja oivaltava artikkeli Vesalta – kiitos!

  > ”Taudista on syntynyt kansainvälinen joukkohysteria tai joukkopsykoosi, jossa hallitus toisensa jälkeen on tehnyt mitä ihmeellisempiä temppuja estääkseen ihmisten sosiaalista kanssakäymistä ja taloudellista toimeliaisuutta. Tätä voi kyllä ihmetellä, että mistä tällainen on lähtöisin.” >

  Niin, hyvä kysymys… mistä helvetistä tällainen on lähtöisin? Perimmäinen vastaus on tietysti universaalista tietoisuudesta, mutta jos pysytään aineen toiminnan tasolla, niin pyramidin huipulta, eli ihmiskuntaa hallitsevalta rahanvaltiaalta. He hallitsevat kaikkea… yksikään valtio ei ole itsenäinen, jokaisen valtion eliitti ja sitä kautta myös kansa, on raharuhtinaan orja.

  Selvää tässä on se, että tämä pelkopandemia on ETUKÄTEEN ORGANISOITU HYÖKKÄYS koko ihmiskuntaa vastaan, joka toimii alkusoittona kansallisvaltioiden alasajolle. Tämä siksi, että vanhojen järjestelmien tilalle asetetaan Uusi Maailmanjärjestys. Valtava määrä ihmisiä tulee kuolemaan tässä prosessissa, etenemme – kuten DOLLARIN SUURI SINETTI kertoo – kohti maailmanlaajuista kaaosta. Mafia paljastaa aina etukäteen sen mitä ihmiskunnalla on edessä, joten tämäkin ”pandemia” iloisesti tanssivine lääkäreineen ja hoitajineen näytettiin ihmisille jo Lontoon Olympilaisten avajaisissa vuonna 2012. Katso ja hämmästy. Kuten olen usein täällä todennut, kaikki vallan huipulla on poliittista teatteria, heillä kaikilla on sama isäntä. Mikäli olette kiinnostuneet näkemään mafian seuraavan pandemia-siirron, aukaiskaa oheinen linkki…. pandemia spektaakkeli alkaa kohdasta 44 min!

  The Complete London 2012 Opening Ceremony | London 2012 Olympic Games
  https://youtu.be/4As0e4de-rI

 4. Loistava tiivistelmä korona-houksista, jota ’jonssen’ erinomainen kommentti yllä täydentää. Viimeistään nämä luettuaan jokaisen täyspäisen luulisi tajuavan mistä koronassa on pääosin ollut ja on kyse.
  Mutta onko näitä täyspäisiä meillä tarpeeksi vai pureeko silti Niinistön klaanin ’nyrkki-ryhmä’ resepti sulkea maa -ei tietenkään pakolaisilta vaan korona-virukselta – ja siten voimistaa artikkelin ja jonssen kuvaamia korona-vahinkoja sittenkin kansaan jatkossa paremmin?

  Minulla menee jo sarkasmin puolelle, ei voi mitään:
  Onhan N suurta kansan suosiota nauttiva maamme ’kruunaamaton kuningas’ joka on tehnyt ja tekee tehokasta yhteistyötä oman maamme ja maailman globalisti-eliitin kanssa, eliitin, joka lupaa kansoille Taivaan maan päälle ja selän takana tyhjentää niiden asukkaiden lompakot ja taskut.
  … Nin, ja vielä sen lisäksi pitää huolta maamme turvallisuudesta tehokkailla mutta harmittavan kalliilla USAn huippu hävittäjillä joita rauhaa rakastava Natokin suosittelee meille. Ja mikä tärkeintä voimme olla mukana turvaamassa maamme rajoja aina Lähi-idästä ja Afganistanista asti.
  Ja pitää myös huolta sinun ja minun omasta turvallisuudesta kannustamalla Gates-mafiaa ja BigFarmaa kehittämään pian rokote joka tekee maailman meille taviksille taas paremmaksi elää.

  Tosin hallitus (Tytöt) on jo toipunut pahimmasta ja alkanut toisella korvalla kuunnella ’lillrankejakin’ mutta vauriot ovat jo tosiasia joten nythän voi jo hieman strategiaa löysätäkin ilman vaaroja että kaikki palaisi vielä katastrofaalisesti ennalleen.
  USAssa jo lähes kolmasosa kansaa on ilman työtä ja meillä pian saman verran. Mutta nyt jo on luvattu tukea velkarahalla ravintoloitakin, luit oikein: siis ravintoloita, joten eiköhän se siitä, se surkeus ja hulluus nyt ala väistyä … vai meneekö vielä hullummaksi kun velkarahalla tuetaan alaa joka vähiten sellaista tukea tarvitsee kun ruokaa voi tehdä kotonakin ja Alkosta ostaa ruokajuomaa?

  Mutta onhan meillä ahkera kansa jolla on varaa velkaantua lisää, Kyllä me aina velkakorjuuden voitamme eikä se meitä. Kyllä se siitä, kiristetään vaan vyötä ja lopetetaan tuhlailu. Ja ollaan kiitollisia EKP:lle että se painaa rahaa ihan meitä auttaakseen tämän kovan takaiskun voittamiseksi, Ja onhan Venäjäkin voittanut joten miksemme me.
  Ehei, emme jää velka orjiksi vaan mieluummin raadamme niska limassa pitkää päivää ja maksamme velkamme … (vaikkei eliitti siitä maksamisesta olekaan innostunut eikä ole mukana samalla innolla kuin me vapautta rakastavat kansalaiset) kunnialla pois. Eikö?

 5. Tekniikna maailma 19.9.2019: Planeettaamme uhkaa nopeasti leviävä ja tappava hengitysteiden kautta leviävä pandemia, varoittaa Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) vasta valmistuneessa raportissaan.

  Patogeenilla on potentiaalia tappaa 50–80 miljoonaa ihmistä alueellisesti tai maailmanlaajuisesti, eikä ihmiskunta ole raportin mukaan yhtään valmistautunut siihen.

  Tämä on ryhmän laatiman raportin pääsanoma. GPMB on Maailman terveysjärjestön ja Maailmanpankin vuosi sitten perustama elin, jonka tarkoitus on tuottaa ajantasaista tietoa kyvystämme vastata uusiin terveysuhkiin. Se perustettiin Länsi-Afrikassa riehuneen ebola-epidemian seurauksena.
  Raportin mukaan ”tuhoisan epidemian tai pandemian uhka on hyvin todellinen, eivätkä niiden tuhot rajoitu ihmishenkiin vaan murtavat talouksia ja synnyttävät sosiaalista kaaosta.”
  ”Tämän mittakaavan globaali pandemia olisi katastrofaalinen, ja se synnyttäisi laajamittaista hävitystä, epävakautta ja turvattomuutta. Maailma ei ole valmis.”

  GPMB:n asiantuntijat arvioivat raporttiaan varten muun muassa sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia trendejä sekä viimeaikaisten tartuntasairauksien leviämismekanismeja.
  Raportti ei kuitenkaan vain maalaa uhkakuvia, vaan ohjeistaa lääketieteellisiin, sosiaalisiin ja taloudellisiin toimiin varautuneisuuden parantamiseksi 7-kohtaisella toimenpidelistalla.

  ”Päättäjät kaikilla tasoilla pitävät avaimia käsissään. He ovat vastuussa yhteiskunnallisesta kaikkia koskevasta varautumisesta, mikä takaa, että jokainen on turvassa.”
  https://tekniikanmaailma.fi/ihmiskuntaa-uhkaa-hengitysteitse-leviava-tartuntatauti-joka-voi-tappaa-80-miljoonaa-ihmista-raportti-varoittaa-lahes-taydellisesta-varautuneisuuden-puutteesta/
  ______________________________________________________
  Itse katson, että nyt vain odoteltiin sopivan ärhäkkää virusta jolloin voidaan laittaa iso pyörä pyörimään. Ei Covid-19 mikään mitätön tauti ole, mutta ei nähtyjen toimenpiteiden arvoinen.

  • Korona-Pandemian sijaan pitäisi kai siirtyä käyttämään termiä ”Korona-Papaija”.

 6. Korona on outo juttu ja sen selvittäminen mistä se on peräisin on varmasti selvittämätön juttu mutta sopivasti taas sattui USAn talousromahduksen kanssa yhtäaikaa. Ehkä sillä estetään esim. Kiinan saamasta yli valtaa taloudessa, peitetään talousromahdukden syyt ja yritettään rokotteiden avulla siruttaa ihmiset ja harjoitetaan rotupolitiikkaa valkoisten hyväksi.
  Joka tapauksessa siitä on mittavat seuraukset tavallisille ihmisille ja yhteiskuntien hyvivoinnille. Tietysti kapitalismia pitäisi muuttaa että tämä ei toistuisi aina vähän päästä mutta tuskin mitään tapahtuu kun USAssa petettiin taas edellisessä tslousromahduksessa annetut lupaukset.
  Ihmisten pitäisi nyt protestoida vallan pitäjiä tästä holtittomuudesta mutta yhteiskunnat on niin tarkkaan kontrolloituja että tällaiset protestit tukahdutetaan heti alkuunsa ja kuka viitsii sohvalta nousta protestoimaan ja on kiellettyäkin koronarsjoitusten takia.
  Koronarajoitukset on ehkä ylimitoitettuja levinneisyyden ja kuolonuhrien suhteen ja Suomessa ollaan melkein samoissa kuolleisuusluvuissa kuin Ruotsissa jossa rajoitukset on olleet lievemmät ja perustunet ennemmin vapaaehtoisuuteen.
  Kuitenkin taloutta ei voida pysäyttää pitkäksi aikaa tai tulee nälkä ja vilu ja nyt korkein aika poistaa rajoituksia ja rajoituksia olisi varmasti pystytty tekemään siten luovasti että kahvilat, ravintolat teatterit, koulut ja kaupat sekä pienleipomot että -panimot olisi pysyneet auki samoin kuin yritykset tuotannossa.
  Ulkomaisten tuotantoketjujen takia on kuitenkin yritykset joutuneet sulkemaan ovensa. Myös paikkakunnilla jossa koronaa ei ole ilmennyt niihin ei mitään olisi pitänyt asettaa niiden sisäisessä toiminnassa.

  • ”Korona on outo juttu ja sen selvittäminen mistä se on peräisin on varmasti selvittämätön juttu mutta sopivasti taas sattui …”
   Selvittämätön kö? Miksi olisi ?
   maustetaan soppaa taas sarkasmin mausteilla niin se on pian selvitetty

   Niinpä, on se kiistatta vaikea juttu selvittää kun kiinalaisetkaan eivät halua tehdä mitään yhteistyötä asiassa vaan vain syyttelevät meidän ja koko maailman parhaaksi toimivaa, heitä uhkaavaa ja pirittävää nwo-mafiaa.

   Mutta mistä me tiedämme mitä se Saatanan agentti Osama tuolla pilvien päällä taas puuhailee? Nyt pitäisi vain mossen ja sian alkaa kiireesti tutkimaan sen puuhia omilla kuuntelulaitteillaan. Siitähän voi saada hyvinkin syyllisen … että nyt se kostaa kun sitä syytettiin sitä WTC-tornien törkeästä alasajosta …. sellainen hirviö, oikea satanisti se on, ei jätä lännen arvoyhteisöä eikä Lähi-idän ainoaa demokratiaa, Israelia, koskaan rauhaan ja haluaa vielä kaiken huipuksi alistaa koko maailman talmudismiin …. no, oho, kuinkas nyt noin lipsahti … siis islamiin valtaan tietenkin.

   Kumma kun aina löytyy niitä jotka kuvittelevat Osaman mukaan vetämistä tutkimuksiin salaliiitto-teoreetikkojen tukemiseksi vaikka meille täyspäisille globalisteille on päivänselvää että Osamaa. tuota sivistyneen ihmiskunnan suurinta vihollista ja wtc-iskujen takapirua, ei missään nimessä pidä jättää pois laskuista nyt kun totuutta koronasta aletaan selvittämään.

   • Jokainen voi allalueteltujen artikkelien, jo pelkkien otsikoiden perusteella tehdä omat johtopäätöksensä Kiinaa johtavien kommunistis-teknokrattisten psykopaattien tarkoitusperistä, luottamatta minkään politrukin vuodattamaan täysin kritiikittömään ylistyspropagandaan:

    Ystävämme Bill Gates’kin on Rockefellerin ja Soroksen tapaan Kiinan kommuminstijohdon kanssa heidän yhteisellä NWO-asiallaan:
    ”Microsoft: ‘Windows 10 China Government Edition’ Grants China Back Door To Everything”,
    https://www.technocracy.news/windows-10-china-government-edition-grants-china-back-door-everything/
    *
    ”Rickards: ‘1984’ Has Come To China… USA Is Next”,
    https://www.technocracy.news/rickards-1984-has-come-to-china-usa-is-next/
    *
    ”Chinese ‘Princess’ Arrest Exposes China’s World Domination Plot”,
    https://www.technocracy.news/chinese-princess-arrest-exposes-chinas-world-domination-plot/
    *
    ”China’s AI Tech Exports Are Seeding Surveillance Societies Globally”,
    https://www.technocracy.news/chinas-ai-tech-exports-are-seeding-surveillance-societies-globally/
    *
    ”Genetic Engineering In China Is Exploding
    As Technocracy in China matures, all moral and ethical restraints have been removed. Every conceivable type of life based on DNA is now open to genetic editing. In other words, China is taking over life itself…”
    https://www.technocracy.news/genetic-engineering-in-china-is-exploding/

    Mitäpä muuta valtaapitäviltä ateistisilta, vailla omaatuntoa olevilta psykopaateilta voi odottaakaan!
    *
    ”UN Claim: China’s Concentration Camps Bring ‘Stronger Sense Of Happiness’
    In a classic case of Orwell’s Doublethink, China’s concentration camps are re-labeled as counter-terrorism and de-radicalization centers that make people happy and secure. This is Technocrat madness that defies any rational explanation…”
    https://www.technocracy.news/un-claim-chinas-concentration-camps-bring-stronger-sense-of-happiness/
    *
    ”China’s Creates Genius Youth Brigade To Design Killer Robots
    TN covers a lot of stories from China because it is a full-blown Technocracy, intent on radical social engineering of all society on earth. Purposely developing and manufacturing killer robots guarantees that WWIII present an existential threat to mankind. ⁃ TN Editor…”
    https://www.technocracy.news/chinas-creates-genius-youth-brigade-to-design-killer-robots/

    Turha on kenenkään yrittää maalata mustaa valkoiseksi!

    • Kiina toimii omalla tavallaan. Miksi sitä ruikutat täällä. Niinhän mekin teemme. Kiina ei kuitenkaan tavoittele maailman herruutta kuten eräs mafia täällä lännessä jota mekin tuemme. Eikä se puutu meidän maamme asioihin kuten tämä mafia.
     Minusta se on tärkein asia. Jokainen eläköön miten tykkää kunhan ei ole käymässä vain muiden kimppuun eikä vie muilta leipää kuten nämä mafia-veljet täällä.

     • ” juutalaisilla oli selvää poliittista valtaa Kiinassa jo useiden vuosisatojen ajan muodostaen viidennen kolonnan valtion sisällä. Myös Kiinan juutalaisten merkittävä osallistumien kommunistisen puolueen toimintaan on itsestään selvää…”

      Montako sellaista istuu Kiinan nykyisessä johtoportaassa, joka maan politiikasta päättää?
      Kiina tuskin koskaan antaa anteeksi jutikoiden heitä kohtaan historian varrella harjoittamaa ryöstöä ja tuskin kelpuuttavat heitä maansa johtoon kuten eivät jutikatkaan kelpuuta muita kuin alkuperäiset valitut geenit omaavia nwo-mafiansa johtoon.
      Oma ’5.kolonna’ häärää kaikissa maissa missä jutikoita on ja Kiinassa heitä lienee muutamia tuhansia?
      Saavat toki olla tukemassa maan johtoa mutta asiaa ei ole ylemmäs. Ihan kuten mekin saamme tukea hallituksen puuhia mutta emme vaikuttaa niihin.
      Todellinen Kiinan – kuten Venäjänkin – valtaaminen jäänee jutikoiden haaveeksi.

 7. Taiwan, Islanti ja Uusi Seelanti hoiti taudin pois muutamassa viikossa. Meillä jatketaan Kummeli touhuja pitkälle syksyyn. Kaikille lampaille (lue sheeple) täytyy saada laumasuojaa. Heh suo-maalaisia on niin helppoa kusettaa.. Menetetty kansa.

 8. Noam Chomsky’s “Requiem for the American Dream”: Jewish Activism by Omission
  KEVIN MACDONALD
  USAssa jo lähes kolmasosa kansaa on ilman työtä ja meillä pian saman verran.
  Miksi? No, tiedämme että korona hysterian takia, sen seurauksena.
  Mutta tietenkin korona on vain laukaissut tai paljastanut pinnan alla olevat todelliset syyt.
  Kyseenalaisesti ja kritiikittömästi vasemmistossa arvostettu Noam Chomsly pohtii linkin videossa Amerikkalaisen unelman kohtaloa ja sen kuolemaa. Se ei näytä häntä erityisesti surettavan ja syy voi olla siinä ettei hän entisenä Venäjän juutalaisena ole tuntenut Amerikkaa kotimaakseen.
  Miksi hän sitten aikoinaan jätti Venäjän on minulle arvoitus. Ehkä sikäläinen kommunismi ei ollut hänen heiniään?

  Linkin artikkelin kirjoittaja perustellusti syyttää C:a kyvyttömyydestä kritisoida sionistien puuhia maailmassa ja kirjoittaa niistä. Se puhuu sen puolesta että hän ei sittenkään ole kokonaan hylännyt pääosin sionisteista koostuvan nwo-mafian NWO-unelmaa jossa juutalaiset muodostavat Keskuskomitean joka maailmaa ohjaa ja sen kohtalosta päättää.
  Vasemmistolaisuus joka häntä on ohjannut ja ohjaa ei sittenkään olisi todellista ja rehellistä demokraattista sosialismia vaan talmud-perinteen hallitsemaa totalitaarista tai kommunismia hipovaa etnistä (ei-kristillistä) vasemmistolaisuutta joka sulkee muun maailman ulkopuolelleen ja avaa portteja sionistisen nwo-mafian hankkeille.

  **—Chomsky’s blinders on the media and populism are part of a larger pattern. Chomsky sees post-1960s America as a backlash against the 1960s but in fact the post-1960s America described by Chomsky is the result of the same forces that produced the 1960s counter-cultural revolution: the rise of Jewish power discussed in The Culture of Critique. Chomsky fails to mention that Wall Street and corporate America are decidedly on the left when it comes to the social issues that came to prominence in the 1960s: civil rights (now morphed into racial identity politics for all non-Whites), feminism (now morphed into gender identity politics), and the environment (now dominated by “climate change”). Leftist attitudes on these issues pervade elite media, the academic world, and corporate America.

  And he fails to mention that Wall Street is well known to be a center of Jewish power. In his 1999 book, The Fatal Embrace: Jews and the State, Benjamin Ginsberg claimed that Jews comprised 50% of Wall Street executives. It’s doubtless at least that high now, and that number doesn’t really get at the extent of Jewish control of key Wall Street players like Goldman Sachs.
  https://www.unz.com/article/noam-chomskys-requiem-for-the-american-dream-jewish-activism-by-omission/

  • Miksi Raamatussa annetaan niin synkkä kuva maailman kohtalosta? Kuinka on mahdollista ilman yliluonnollista uskoa ymmärtää se?
   Voiko sen ymmärtää niin että oman aikansa vanhurskaat näkivät fariseusten saatanallisen pahuuden ja tuhoavuuden johtavan väistämättä katastrofeihin ja siksi he eivät voineet odottaa muuta kuin maailman tuhoutumista? … ja elää vain toivossa että niiden tappama Jeesus oppeineen paiaisi takaisin.

   Nykyinen maailman tuhon odotus ei enää ole pelkkä ennustus vaan kiistatta konkreettinen ja väistämätön? tosiasia mikäli nyt hallitsevat saatanalliset voimat eivät kuole ja tuhoa itseään omilla toimillaan jotka väistämättä johtavat suuriin katastrofeihin, sotiin ja ihmiskunnan laaja-alaiseen tuhoon.

   The Bible Says That There Will Be Famines In The Last Days
   The Economic Collapse
   Are You Prepared For The Coming Economic Collapse And The Next Great Depression?
   May 5, 2020 by Michael Snyder
   …. Could it be possible that the stage is being set for horrific famines that the Bible has been warning us about for nearly 2,000 years? A few years ago, any talk of “coming famines” would have seemed absolutely ludicrous to most people in the western world, but the events of the last several months have changed everything. Now, the UN is openly warning that famines of “biblical proportions” could be on the way, and the head of the UN World Food Program is telling us that we could soon see 300,000 people literally starve to death every single day. Nightmarish droughts, African Swine Fever, COVID-19 and armies of locusts in Africa the size of major cities have combined to create a “perfect storm”, and global food supplies are becoming tighter with each passing month.

   As conditions continue to deteriorate, many are starting to wonder if certain prophetic passages in the Bible are starting to come to fruition. For example, in Matthew 24:7 Jesus specifically warned us that there would be “famines” in the days immediately preceding His return…
   ”For nation shall rise against nation, and kingdom against kingdom: and there shall be famines, and pestilences, and earthquakes, in divers places.”
   **—Kun olosuhteet huononevat jatkuvasti, monet alkavat ihmetellä, ovatko tietyt Raamatun profeetalliset kohdat toteutumassa. Esimerkiksi Matt. 24: 7 Jeesus varoitti meitä nimenomaisesti siitä, että paluutaan välittömästi edeltävinä päivinä tapahtuu ”nälänhätä” …
   ”Sillä kansa nousee kansakuntia vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. Ja monissa paikoissa on nälänhätä, tauteja ja maanjäristyksiä.”

   ”And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him. And power was given unto them over the fourth part of the earth, to kill with sword, and with hunger, and with death, and with the beasts of the earth.”

   Of course we aren’t at that point yet.
   But are we starting to move in that direction?

   David Beasley is the executive director of the UN World Food Program, and he recently stated that we are heading directly into “the worst humanitarian crisis since World War Two”. Hunger is rapidly rising all over the globe, and he believes that if dramatic intervention does not happen quickly we could see an astounding death toll.
   **—David Beasley on YK: n maailman ruokaohjelman toimitusjohtaja, ja hän totesi äskettäin, että olemme siirtymässä suoraan ”pahimpaan humanitaariseen kriisiin toisen maailmansodan jälkeen”. Nälkä kasvaa nopeasti kaikkialla maailmassa, ja hän uskoo, että jos dramaattista interventiota ei tapahdu nopeasti, voimme nähdä hämmästyttävän kuolonuhrien määrän.
   (No, se on juuri se tavoite joka perverssiä Gates- ym- mafiaa ohjaa … se e ole heille mitään hätää van suuren ilon aihe… ja tietysti mitä enemmän tappavia sotia sen parempi nwo-mafialle sekin on)

   According to Beasley, we could soon see 300,000 people around the world starve to death every single day, and that figure doesn’t even factor in the effect of this coronavirus pandemic…

   “If we can’t reach these people with the life-saving assistance they need, our analysis shows that 300,000 people could starve to death every single day over a three-month period”, he upheld. “This does not include the increase of starvation due to COVID-19”.
   As fear of COVID-19 pushes us into an unprecedented global economic downturn, how much worse will that make our rapidly growing global food crisis?

   Meanwhile, farmers all over America are seeing their hard work go to waste because broken supply chains have made it impossible to sell what they have produced. One industry expert is actually claiming that “billions” of dollars worth of crops have gone to waste as a result of this crisis…

   Crops planted months before based on pre-pandemic demand spoiled without buyers. Billions of dollars’ worth of produce went to waste, much of it tilled back into the soil, said Cathy Burns, CEO of the Produce Marketing Assn., which represents produce companies.

   Meanwhile, farmers all over America are seeing their hard work go to waste because broken supply chains have made it impossible to sell what they have produced. One industry expert is actually claiming that “billions” of dollars worth of crops have gone to waste as a result of this crisis…

   Crops planted months before based on pre-pandemic demand spoiled without buyers. Billions of dollars’ worth of produce went to waste, much of it tilled back into the soil, said Cathy Burns, CEO of the Produce Marketing Assn., which represents produce companies.

   When I tell people that African Swine Fever has already killed off half the pigs in China and one-fourth of all the pigs in the entire world, a lot of people don’t believe me.

   So let me give you a quote that comes directly from New Scientist…

   A quarter of the world’s domestic pigs have died this year as a virus rampages across Eurasia, and that may be just the start. Half the pigs in China – which last year numbered 440 million, some 50 percent of the world’s pigs – have either died of African swine fever (ASF) or been killed to stamp out the virus.

   ASF comes from East Africa. In 2007, it reached Georgia in the Caucasus in contaminated meat, and in infected wild boar. Now, it is all over Russia and eastern Europe and infected wild boar have turned up as far west as Belgium. It is also spreading in east Asia, killing many pigs in Vietnam and elsewhere.

   This is actually happening, and the death toll is rising with each passing day.

   Meanwhile, a new generation of locust armies that is being described as “20 times bigger” than the last generation is destroying countless farms all across Africa, the Middle East and parts of Asia. The following comes from one of my previous articles…

   Even before COVID-19 became the biggest public health crisis to hit the globe in decades, enormous swarms of locusts the size of major cities were devouring crops throughout eastern Africa, across the Middle East and even in some parts of Asia. Now a new generation that officials are describing as “20 times bigger” has emerged, and the devastation that this new generation of locusts is causing is extremely alarming. These colossal locust swarms can travel up to 90 miles a day, and as you will see below, when they descend upon a field they can literally eat everything there in as little as 30 seconds. This new generation of locusts has been spotted as far south as Congo, as far north as Iran and as far east as India. In other words, the food supplies of billions of people are at risk.
   Never before have we seen so many catastrophic threats to the global food supply emerge at the same time.

   It appears that “the perfect storm” is now upon us, and I anticipate that global events will continue to accelerate in the months ahead
   Of course we still have quite a way to go before we get to the type of famines described in the Scriptures, but it certainly looks like the stage is being set for severe hunger on a global scale.

   But Jesus didn’t warn us about these things so that we would live in fear. God knew about all of this in advance, He is in control, and He has a plan.
   **—Tästä voisi ehkä ajatella toisinkin … ehkä Jeesus kuitenkin varoitti sikäli että ellei hänen oppiaan seurata niin päädytään tuhoon. Hänhän puhui paljon vertauksien avulla joilla oli selkeä sanoma.
   Ja voi ajatella ettei hän koskaan itse uskonut palaavansa vaan uskoi että se mitä hän opetti palaisi ja tulisi voittamaan.

   Unfortunately, most of the world doesn’t want anything to do with the God of the Bible or His plan, and so they will be facing what is to come all by themselves.

   http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-bible-says-that-there-will-be-famines-in-the-last-days

  • Korona-kriisi on tuonut esille mielenkiintoisia eroja USAn ja Euroopan oikeisto-vasemmisto-akseleissa. USA:ssa oikeisto on jakautunut klassista liberalismia ja perustuslaillisia oikeuksia korostavaan ”punaniska”-oikeistoon sekä eliittiä edustavaan rahaoikeistoon. Rahaoikeistolla on usein kytkös uusliberalistiseen tai uuskonservatiiviseen politiikkaan. USA:n oikeisto on arvojen suhteen varsin jakautunut ja heijastelee joko kristillistä tai juutalaista arvopohjaa. Sionismi tosin pyrkii usein yhdistämään näitä. Rakkaus ihmiseen ja työhön on kristillistä ja rakkaus rahaan ja keinotteluun on juutalaista perua (siis teoriassa, käytäntö on eri juttu).

   USA:n vasemmisto on vajonnut yllättävän pitkälle subversiiviseen kumoussosialismiin, johon kuulu perinteisten arvojen ja instituutioiden alasajo. USA:n vasemmisto on julistautunut progressiiviseksi ja Silicon Valley vetoinen big tech -kompleksi tukee näiden uudistusmielistä ja perinteet hylkäävää agendaa. Taustalla häärii myös iso joukko vasemmistolaisia juutalaistahoja, joille kristillisen arvopohjan alasajo subversion kauitta on tärkeää. USA:ssa, kuten myös Euroopassa vasemmisto sekö vihreä ympäristöliike toimivat usein yhdessä.

   Euroopassa oikeisto on joko avoimen fasistista tai sitten uusliberaalia. PS ja Kokoomus heijastelevat tätä jakoa Suomessa hyvin. Sen sijaan poliittinen vasemmisto Euroopassa on fasismin vastaista ja tuntuisi varjelevan enemmän pienten ihmisten oikeuksia kuin oikeisto. Eurooppalaisen vasemmiston ongelma on kuitenkin sortuminen avoimien rajojen kannattajiksi eli ihmisoikeuksia tarjotaan koko maailmalle oman hyvinvointivaltion resurssit ja kantokyvyn vaarantaen. Samalla ’kustaan’ rankasti eurooppalaisen valkoisen työväenluokan muroihin.

   Poliitikan kenttä on nykyisin täysin sekaisin ja kaikenlaisen väärän informaation ja maailmanhalausoppien ja toisaalta epähumaanin fasismin kyllästämä. Järkevä ”kekkoslainen” keskustapolitiikka on ajettu Suomessakin alas. Maalaisjärkeä ja ihmisten luontaista oikeustajua heijastelevaa linjaa ei ole tarjolla enää missään.

   • ”Eurooppalaisen vasemmiston ongelma on kuitenkin sortuminen avoimien rajojen kannattajiksi eli ihmisoikeuksia tarjotaan koko maailmalle oman hyvinvointivaltion resurssit ja kantokyvyn vaarantaen. Samalla ’kustaan’ rankasti eurooppalaisen valkoisen työväenluokan muroihin.”

    Viherkommunistit ovat sisäministeri Ohisalon johdolla (”turvapaikan haku on perusoikeus”) taikasanan ”asylum” voimalla johdattamassa impivaaralaisen kansankin seuraavassa kuvatunlaiseen monikulttuuriseen ideaali-yhteiskuntaansa:

    ”Olipa kerran kaunis Helsingborg, josta sittemmin oli tuleva ghetto”,
    https://www.kansalainen.fi/olipa-kerran-kaunis-helsingborg-josta-sittemmin-oli-tuleva-ghetto/

    Eikähän se paljoa maksakaan, jo tällä hetkellä vuodessa:

    ”Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa”,
    https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

    Kun vielä erityisesti nykytilanteessa Suomella on varaa uhrata tuo summa maailman ”hädänalaisten” auttamiseen: ”YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina”, https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

   • Maalaisjärjen ja oikeustajun linja = IPU. Vaan eipä sekään liene enää sama kuin joskus. Ensimmäisessä ja viimeisessä vierailemassani tilaisuudessa aprikoitiin, jotta onko sana ”itsenäisyys” ehkä liian provokatiivinen puolueen nimessä. Voihan naamapalmu. Ei pojat sotaa tuolla lailla käydä.

    Toisaalta. Yhteensattumateorian (coincidence theory) mukaan, potentiaalisesti menestyvänä oppositiojohtajana toimiminen on nopeasti etenevän syövän riskitekijä. Pesonen, Janitskin ja ketä muita heitä lieneekään.

    • ”jotta onko sana ”itsenäisyys” ehkä liian provokatiivinen puolueen nimessä….”

     Ikävä kyllä IPU on sortunut tällaiseen aprikointiin, ja suureksi pettymyksekseni.
     Itse ajattelen että jos maasta ei löydy itsenäisyyttä tärkeänä pitäviä niin sitten ei löydy. Se on maan häpeä johon IPUn ei tulisi sopeutua.

 9. ”YK:n ruokaohjelman johtaja David Beasley on varoittanut, että 130 miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä koronavirusepidemian taloudellisten vaikutusten seurauksena. Tämä nostaisi nälänhädästä kärsivien ihmisten lukumäärää puolella: jo tällä hetkellä noin 135 miljoonaa ihmistä kärsii vakavasta aliravitsemuksesta.”
  —–
  ”He warned that coronavirus-caused economic slowdowns could send 130 million people “to the brink of starvation” by the year’s end. That’s on top of the 135 million people already facing severe hunger. ”
  —————-
  Onko minun matematiikan taito niin heikoilla, että en pysty käsittämään, miten kaksinkertainen luku (alkuperäislähteessä) voi olla vain 150%, kuten Vesa sanoo?

  • ”Sana puoli (ja sen monikkomuoto puolet) on sekä lukusana, numeraali, että nimisana, substantiivi. Sen käyttö lukusanana aiheuttaa joskus hämminkiä. Yleiskielessä ilmaus ’A:lla on rahaa puolta enemmän kuin B:llä’ on tulkinnaltaan sovinnainen sanonta: siinä puolet lasketaan A:n osuudesta ja merkitys on sama kuin ilmauksella ’A:lla on rahaa kaksi kertaa niin paljon kuin B:llä’. ”

   https://www.kielikello.fi/-/paljonko-on-puolta-enemman-

 10. Koronapandemian torjunnalla on todella kova hinta. Täytyy todellakin ihmetellä, miten maalla on näissä oloissa fyffeä 10.000.000.000 euron hävittäjähankintaan.

  Vihriälän selvitysryhmä: Yritystukivaiheen ja elvytyksen jälkeen tarvitaan iso sopeutuspaketti julkisen talouden vakauttamiseksi
  Työ- ja elinkeinoministeriö Valtiovarainministeriö 8.5.2020
  TIEDOTE
  Koronakriisin taloudellisia vaikutuksia selvittänyt ryhmä luovutti arviointiraporttinsa TEM:lle ja VM:lle 8. toukokuuta. – Raportissa esitetään arvio koronakriisin taloudellisista vaikutuksista ja toimenpiteistä, joilla taloudelle aiheutuvia vaurioita voidaan pienentää ja palauttaa Suomi kestävän kasvun, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle.

  Selvitysryhmä esittelee raportissaan kolmivaiheisen talousstrategian koronakriisiin. Talouspolitiikan ensimmäinen tehtävä on vähentää rajoitustoimista ja pelosta aiheutuvia välittömiä haittoja ennen kaikkea yrityssektorin toimintakyvylle. Tämän jälkeen talous tarvitsee tuntuvaa elvytystä. Kun talous on palautunut kasvuun, talouden vaurioita tulee korjata ja julkinen talous vakauttaa.

  Selvitysryhmän puheenjohtajana toimi työelämäprofessori Vesa Vihriälä ja jäseninä professori Bengt Holmström ja professori Roope Uusitalo sekä VTT Sixten Korkman.

  Suomen talous ajautuu koronakriisin myötä syvään taantumaan.
  Uhkana on uusi ”menetetty vuosikymmen”.

  Koronakriisin talousvaikutukset aiheutuvat sekä niistä rajoituksista, joita kaikkialla maailmassa on asetettu ihmisten kanssakäymiselle ja taloudelliselle toimeliaisuudelle, että tartuntojen pelosta.

  Rajoitusten ja pelon poistaminen onkin talouden toipumisen ehto.
  Rajoitusten poistamisen täytyy kuitenkin tapahtua turvallisesti, mikä edellyttää vahvaa panostusta koronaviruksen testaamiseen ja erilaisiin suojatoimiin.

  Selvitysryhmä pitää toteutettuja tukitoimia yrityssektorin toimintaedellytyksille hyödyllisinä. Ne eivät ryhmän mielestä kuitenkaan riitä.
  Selvitysryhmä ehdottaa, että tuki kohdistettaisiin pienten ja keskisuurten yritysten sellaisten kustannusten kattamiseen, joita yrityksen on vaikea sopeuttaa lopettamatta toimintaansa kokonaan.

  Kriisin pitkittyessä laajan yritysjoukon pelastamiseen tähtääviltä tukitoimilta menee ryhmän mukaan pohja pois. Niihin ei ole varaa. Tällöin on oltava valikoivampi ja keskityttävä kaikkein arvokkaimpien yrityssektorin osien toimintakyvyn säilyttämiseen.

  Raportin mukaan talous tarvitsee elvytysruiskeen, kun rajoituksista päästään eroon. Vuoden 2021 budjetin tulisi nykytiedon valossa olla tuntuvasti elvyttävä.

  On ensiarvoisen tärkeää, että elvytyspolitiikka tähtää talouden suorituskyvyn vahvistamiseen.

  Luontevia kohteita ovat investoinnit yhteiskunnan perusrakenteeseen, jotka tukevat taloutta lisäämällä kysyntää lyhyellä aikavälillä ja vahvistamalla talouden suorituskykyä ja tuottavuutta pitkällä aikavälillä.

  Investoinnit ympäristö- ja ilmastopolitiikan edistämiseen sekä energiatehokkuuden lisäämiseen ovat harkinnan arvoisia. Myös lisäykset osaamistason vahvistamiseen, tutkimukseen ja innovointiin on perusteltua ajoittaa etupainoisesti.

  Koronakriisi köyhdyttää Suomea ja heikentää Suomen julkisen talouden tasapainoa merkittävästi keskipitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi on elvytysvaiheen jälkeen välttämätöntä sopeuttaa julkista taloutta kansantalouden kantokykyä vastaavaksi selvästi enemmän kuin ennen kriisiä arvioitiin. Sopeutus tarkoittaa käytännössä menojen supistamista ja/tai verotuksen kiristämistä.

  Sopeutustarpeen suuruus on epävarma. Muuttumattomilla talouden rakenteilla sen minimisuuruusluokaksi ryhmä toteaa 3–4 prosenttia bruttokansantuotteesta (bkt). Tämä riittäisi todennäköisesti julkisen velan bkt-suhteen vakauttamiseen alle 90 prosenttiin 2020-luvulla.
  Tällaista sopeutustarvetta voidaan kuitenkin vähentää, jos työllisyysastetta, tuottavuutta ja erityisesti julkisesti rahoitetun palvelutuotannon tehokkuutta kyetään nostamaan.

  Työryhmän mielestä sopeutumistarve on niin suuri, että tarvitaan kaikkia keinoja: menojen leikkauksia, verotuksen kiristämistä ja kasvua tukevaa rakennepolitiikkaa.
  #
  Omasta puolestani ehdotan, että 10 miljardin euron hävittäjähankinnoista luovutaan ja rahat ohjataan sosiaaliturvan parantamiseen Suomen tasavallan köyhille ja asunnottomille.
  #
  Kritiker ifrågasätter jaktplansaffär – professor kräver ny beredning av upphandlingen
  HBL 8.5.2020
  MIKAEL SJÖVALL/SPT
  7.5.2020 21:45 UPPDATERAD 8.5.2020 13:01 PREMIUM
  Den planerade upphandlingen av nya jaktplan till försvaret kommer att orsaka staten en nota på 10 miljarder euro. Många experter[*] vill nu lägga projektet på is på grund av coronakrisen och misstankar om partisk beredning.
  ———-
  [*]Muun muassa: professor Heikki Hiilamo, vetenskapsredaktören Pentti Sainio, verksamhetsledare Laura Lodenius

  • Täytyy todellakin ihmetellä, miten maalla on näissä oloissa fyffeä ainakin reilut 3.000.000.000 vuodessa elättää käenpoikasiksi pesiytyneitä elintasopakolaisia – ja vielä KOROLLISELLA ULKOMAANVELKARAHALLA!

   • Omasta puolestani ehdotan, että vuotuisesta ainakin runsaan 3 miljardin euron tuesta kehitysmaista tulleille elintasopakolaisille luovutaan ja rahat ohjataan sosiaaliturvan parantamiseen Suomen tasavallan köyhille ja asunnottomille.

    YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina”, https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/
    Suomen osalta prosenttiluku varmastikin on samaa suuruusluokkaa – taikasana ”asylum”
    kun riitttää avaamaan portit maahantunkeutujille!

  • ”Suomen talous ajautuu koronakriisin myötä syvään taantumaan.
   Uhkana on uusi ”menetetty vuosikymmen”.”

   Tuollaiseen oletukseen ei käsittääkseni ole mitään perusteltua syytä. Näin raportista vain Vihriälän puheet telkkarin uutisista ja hän viittasi 2008 finanssikriisin jälkeiseen todella jo menetettyyn vuosikymmeneen. Se menetetty vuosikymmen ei kuitenkaqan johtunut mistään finanssikriisistä, vaan Euroopan keskuspankin rahapolitiikasta, joka piti euron kurssin suhteettoman korkeana suhteessa muihin valuuttoihin ja erityisesti Yhdysvaltain dollariin.

   Tämä euron liian vahva kurssi vei Suomenkin vientiteollisuuden kilpailukyvyn ja koko talous kärsi. Suomi rupesi toipumaan vasta, kun Euroopan keskuspankki teki koko olemassaolonsa ajan ainoan järkevän ratkaisun eli löysäsi inflaation vastaista taisteluaan, minkä seurauksena euro heikkeni sellaisen 40 % vuosien 2014 ja 2015 vaihteen molemmin puolin, mikä sai Suomenkin viennin taas liikkeelle ja maan talous rupesi toipumaan.

   Vastaavanlaista euron yliarvostustilannetta ei tällä hetkellä ole, mutta Suomen talouden tulevan menestyksen vuoksi euroalueesta tulisi kuitenkin irtautua, sillä euro saattaa taas vahvistua aivan riippumatta Suomen toimista. Paras tae tästäkin kriisistä selviämiseen olisi siis irtautuminen euroalueesta.

   Muilta osin tuo asiantuntijaryhmä pyrkii puheillaan pitkällä tähtäimellä vain oikeiston talouspoliittisten tavoitteiden toteuttamiseen, joten heidän tilannearvioonsa on syytä suhtautua kriittisesti.

  • Jaahas, itseään papukaijamaisesti toistavat teknokraatit, pörssipellet ja euro-fasistit ovat taas työntäneet ilmoille aatoksiaan. Korjataan epäonnistunut järjestelmä lisäämällä ja tehostamalla sen epäonnistumiseen johtaneita ominaisuuksia.

   ”…edellyttää vahvaa panostusta koronaviruksen testaamiseen ja erilaisiin suojatoimiin.”

   Eli koronasta tehdään muista vastaavista epidemioista poiketen pysyväisuhka, jota täytyy ehkäistä ja mahdollista leviämistä seurata tehostetusti. Suomennettuna tämä tarkoitaa rankkoja rokoteohjelmia sekä erilaisia teknisiä seurantajärjestelmiä, testausta ja positiivisiksi todettujen oikeuksien rajoittamista. Samalla julistetaan ihmisten luontainen vastustuskyky lainsuojattomaksi ja pätemättömäksi. Luonnollisen immuniteetin vahvistamisesta tai laumaimmuniteetista puhuminen kriminalisoidaan(?) Kansa altistetaan 100% lääketieteellisen sekä lääketieteellisen teknologian asiantuntijuuden alaisuuteen ja valvontaan. Voittoja tavoittelevat tahot seuraavat toimintaa silmä kovana ja yhdistävät intressinsä niiden kanssa, joita kansalaisten kontrollointi kiinnostaa. Lääketieteellinen korporaatiofasismi saa ennenäkemättömät mittasuhteet.

   ”…on oltava valikoivampi ja keskityttävä kaikkein arvokkaimpien yrityssektorin osien toimintakyvyn säilyttämiseen.”

   Parhaat osingonmaksajat on pelastettava.

   ”Myös lisäykset osaamistason vahvistamiseen, tutkimukseen ja innovointiin on perusteltua ajoittaa etupainoisesti.”

   Juuri näin. Teknologia meidät pelastaa. Kehitellään raskaita teknologisia järjestelmiä, jotka entisestään lisäävät riippuvuutta suuryrityksistä ja maailmantaloudesta ja lisäävät yhteiskunnassa vallitsevaa korporaatiofasismia. Ihmiskunta kokonaan irti luonnosta ja luonnollisuudesta.

   Ainoa järkevä tapa reagoida korona -kriisiin olisi hajauttaa yhteiskuntaa ja viedä tuotantorakennetta takaisin alkutuotannon suuntaan ja vähentää riippuvuutta maapalloa yhdenmukaistavasta kansainvälisestä rahoituksesta, teknologiasta ja konsepteista. Kyseessä olisi eräänlainen hajautettu vihreä malli, jonka city-vihreät sittemmin hylkäsivät YK:n Agenda 2030- ja Smart City- konseptien myötä. Tälläista mallia suosittiin vihreän liikkeen alkuaikoina ja Suomessa sitä ideoivat mm. Pentti Linkola ja Eero Paloheimo. Viralisella tasolla malli on kuollut ja kuopattu, vaikka yksittäiset kansalaiset sitä pyrkivät epätoivoisesti toteuttamaan. Moni on jo aavistanut nykyisen järjestelmän tuhon tai sen muuttumisen järkyttävän painostavaksi.

 11. Rumsfeld & co – unelma maailmanlopun kaltaisesta tulevaisuudesta

  Koronaviruspandemia näyttää toteuttavan biotekniikkaan ja lääkkeisiin erikoistuneiden yksityisten sijoitusrahastojen ja yritysten omistajien, johtajien ja osakkaiden villeimpiä unelmia.

  Rumsfeld ”perusti muiden kanssa useita biotekniikkaan ja lääkkeisiin erikoistuneita yksityisiä sijoitusrahastoja. Näiden alojen yritykset laskevat sen varaan, että edessä on maailmanlopun kaltainen tulevaisuus – pandemioita, joiden aikana valtioiden on pakko maksaa huippuhintoja yksityissektorin patentoimista elintärkeistä tuotteista” (ks. Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Toinen painos. Liettua 2018, s. 317).
  #
  Donald ”Don” Rumsfeld (syntynyt 9.7.1932) on yhdysvaltalainen poliitikko ja liikemies, joka on toiminut USA:n puolustusministerinä kahdesti (George W. Bushin hallinnossa 2001 – 2006 ja aiemmin Gerald Fordin hallinnossa 1975 – 1977). Ministerintoimien lisäksi Rumsfeld on tehnyt pitkän uran niin julkisella sektorilla kuin yksityissektorillakin. – Puolustusministeriuransa jälkeen Rumsfeld siirtyi vuosiksi 1977–1985 lääkeyhtiö G.D. Searle & Co.:han, jossa hän oli toimitusjohtajana ja johtokunnan puheenjohtajana. Hän oli myös 1990–1993 General Instrument Corporationin toimitusjohtaja ja puheenjohtaja. Ennen uutta ministerinasemaansa Rumsfeld oli lääketehdas Gilead Sciences, Inc.:hin johtokunnan puheenjohtaja.
  #
  Rumsfeld ”tuhokapitalistina” Naomi Kleinin (NK) (Tuhokapitalismin nousu) mukaan:

  Rumsfeld ® käytti kansainvälisen lääke- ja kemianyhtiön Searle Pharmaceuticalsin pääjohtajana poliittisia suhteitaan saadakseen lääkelaitokselta kiistellyn ja varsin tuottoisan hyväksynnän aspartaamille. Neuvotellessaan sopimuksen Searlen myynnistä Monsantolle Rumsfeld ansaitsi henkilökohtaisesti arviolta 12.000.000 dollaria.

  (Searle was founded in Omaha, Nebraska, in 1888, by Gideon Daniel Searle. In 1908, the company was incorporated in Chicago and in 1941, the company established headquarters in Skokie, Illinois. – Donald Rumsfeld served as CEO, and then as president, of Searle between 1977 and 1985. During his tenure at Searle, Rumsfeld reduced the number of employees in the company by 60%. In 1985, he engineered the acquisition of Searle by Monsanto Corporation.)

  NK:n mukaan R löi itsensä läpi varhaisena katastrofikapitalistina vuonna 1977, kun hän sai nimityksen biotekniikkayhtiö Gilead Sciencesin johtokunnan puheenjohtajaksi. ”Yhtiö oli patentoinut Tamiflun, jolla hoidetaan monenlaisia influenssoja ja joka on suosituin lintuinfluenssalääke. Jos tämä herkästi tarttuva virus joskus lähtisi (…) leviämään pandemiana, eri maat joutuisivat ostamaan miljardien dollarien arvosta lääkettä Gilead Sciencesilta.”

  Gilead Sciences ”käyttää paljon voimia estääkseen lääkkeidensä halpajäljitelmien levityksen kehittyvissä maissa”. ”Gilead (…) pitää epidemoita kasvavana markkina-alueena ja pyrkii aggressiivisella markkinointikampanjalla kannustamaan yrityksiä ja yksityishenkilöitä ostamaan Tamifluta kaiken varalta varastoon.”

  Rumsfeld ”perusti muiden kanssa useita biotekniikkaan ja lääkkeisiin erikoistuneita yksityisiä sijoitusrahastoja. Näiden alojen yritykset laskevat sen varaan , että edessä on maailmanlopun kaltainen tulevaisuus – pandemioita, joiden aikana valtioiden on pakko maksaa huippuhintoja yksityissektorin patentoimista elintärkeistä tuotteista”.

  ”Like cancer, capitalism grows until it murders the host body.” (Lee Camp)

  ”Capitalism has neither the capacity, nor the moral, nor the ethics, nor the will to solve the problems of poverty.” (Fidel Castro)

  ”Under existing conditions, private capitalists inevitably control, directly or indirectly, the main sources of information (press, radio, education). It is thus extremely difficult, and indeed in most cases quite impossible, for the individual citizen to come to objective conclusions and to make intelligent use of his political rights.” (Albert Einstein)

  ”The capitalists soon had everything in their hands and nothing remained to the workers.”
  (Friedrich Engels)

  ”The evils of capitalism are as real as the evils of militarism and evils of racism.”
  (Martin Luther King, Jr.)

  ”In bourgeois society capital is independent and has individuality, while the living person is dependent and has no individuality.” (Karl Marx)

  ”The essence of capitalism is to turn nature into commodities and commodities into capital. The live green earth is transformed into dead gold bricks, with luxury items for the few and toxic slag heaps for the many. The glittering mansion overlooks a vast sprawl of shanty towns, wherein a desperate, demoralized humanity is kept in line with drugs, television, and armed force.” (Michael Parenti)

  ”When the rate of return on capital exceeds the rate of growth of output and income, as it did in the nineteenth century and seems quite likely to do again in the twenty-first, capitalism automatically generates arbitrary and unsustainable inequalities that radically undermine the meritocratic values on which democratic societies are based.” (Thomas Piketty)

  ”Advocates of capitalism are very apt to appeal to the sacred principles of liberty, which are embodied in one maxim: The fortunate must not be restrained in the exercise of tyranny over the unfortunate.” (Bertrand Russell)

  ”We have to talk about democratic socialism as an alternative to unfettered capitalism, where the rich get richer and almost everybody else is getting poorer… the average worker in America is making, in inflation-accounted-for dollars, and despite a huge increase in technology and worker productivity, exactly the same amount of money that he or she made 43 years ago. That’s incomprehensible.” (Bernie Sanders)

  ”Of course, the top priority now is to put public health and safety first. To that end, employees across the country are now thinking about refusing to obey orders to work in unsafe job conditions. U.S. capitalism has thus placed a general strike on today’s social agenda. A close second priority is to learn from capitalism’s failure in the face of the pandemic. We must not suffer such a dangerous and unnecessary social breakdown again. Thus system change is now also moving onto today’s social agenda.” (Richard D. Wolff)

  ”It’s impossible for a white person to believe in capitalism and not believe in racism. You can’t have capitalism without racism.” (Malcolm X)

  ”It is impossible for capitalism to survive, primarily because the system of capitalism needs some blood to suck. Capitalism used to be like an eagle, but now it’s more like a vulture. It used to be strong enough to go and suck anybody’s blood whether they were strong or not. But now it has become more cowardly, like the vulture, and it can only suck the blood of the helpless.” (Malcolm X)

  ”Capitalism has always been a failure for the lower classes. It is now beginning to fail for the middle classes.” (Howard Zinn)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here