Koronaviruksen merkittävyys ”koronakuolemissa” on kysymys, jota media yhä kiertää kuin tarunhohtoinen kissa kuumaa puuroa.

Mediassa on uutisoitu päivittäin ”koronakuolemista” ja ”koronaan kuolleista”. Sen pohdinta, miten ”koronaan kuoleminen” määritetään, ei ole saanut juurikaan palstatilaa tai ohjelma-aikaa.

Vastavalkea uutisoi huhtikuussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n Kimmo Hellströmille antamasta vastauksesta, jonka mukaan seurantajärjestelmä ei rekisteröi varsinaista kuolinsyytä eikä huomioi kuolintodistukseen kirjattavia diagnooseja. Kuoleman luokittamiseen ”koronakuolemaksi” riitti se, että henkilö oli ennen kuolemaansa testattu COVID-positiiviseksi.

Tämän jälkeen THL muutti raporttiensa otsikoinnin muodosta ”tautiin kuolleet koronaviruspotilaat” muotoon ”tautiin liittyvät kuolemantapaukset”, mikä on nähtävissä mm. tässä tilannekatsauksessa.

Koska media kuitenkin 8.5. uutisoi THL:n tiedotteesta, jossa laitoksen johtava asiantuntija Jussi Sane puhui ”koronavirusinfektioon kuolleista”, käännyin asiassa hänen puoleensa pyytäen täsmennystä.

Sane vastasi, että ”kyse on edelleen koronaan liittyvistä kuolemista emmekä tosiaan vielä tiedä varsinaista kuolinsyytä”. Hän jatkoi, että THL:n tiedotteessa ”taisi olla osin harhaanjohtavia muotoiluja” viestintäprosessin seurauksena, ja kertoi pyytävänsä niiden korjaamista.

TILANNE EI SIIS näytä muuttuneen miksikään kuukauden kuluessa. Varsinaisia kuolinsyitä ei edelleenkään tiedetä, eikä diagnosoidun koronaviruksen osallisuudesta kuolemaan ole aina varmuutta. Ja vaikka THL (pieniä lipsahduksia lukuun ottamatta) raportoi koronaan liittyvistä kuolemista, media rummuttaa täysin varauksitta ja mutkat oikoen ”koronakuolemista” ja ”koronaan kuolleista”.

Yleisen koronapelon aikana ja massiivisten koronanvastaisten toimenpiteiden seurauksien vuoksi objektiivisen uutisoinnin merkitystä ei tarvinne erikseen perustella. Uutisointi vaikuttaa ihmisten mielialaan ja myös poliittisiin päätöksiin.

Olen tuonut nämä asiat esiin (viitaten myös Yhdysvallossa käytettyihin, ehkä vielä Suomeakin löyhempiin ”koronakuoleman” kriteereihin) mm. MOT:n tutkiville journalisteille, joista yksikään ei vastannut, sekä Ylen koronaerikoistoimittaja Tiina Merikannolle ja aiheesta kirjoittaneelle toimittaja Tuomas Hyytiselle, joka 29. huhtikuuta vastasi, että tämä on ”tärkeä pointti jota ei ole mielestäni vielä riittävästi käsitelty”.

Jos asia on tärkeä, mikä estää sen käsittelyn?

Uudistan pyynnön kaikille Vastavalkean lukijoille: olkaa valtamedian vahtikoiria. Vaatikaa medialta objektiivista uutisointia koronaviruksesta.

Artikkelikuva: Pixabay + Pexels, muokkaus: Vesa Raiskila

Lue myös

119 KOMMENTTIA

 1. Valheiden viidakossa tarvitaan sitä että totuuden miekkaa käytetään yhä ahkerammin…

  GET INVOLVED IN THE REVOLUTION, AND CREATE THE NEXT STAGE OF EUROPEAN CIVILIZATION.
  JOIN US
  Revolution Comes!
  “We are the the most important intellectual movement of the era – the Marxism of the 21st century – and it’s complete inversion: the replacement of the pseudosciences, sophisms, frauds, and deceits of abrahamism, marxism, postmodernism, feminism and their attempt at global monopoly – with the restoration of western civilization’s tradition of excellence, truth, duty, beauty, sovereignty, nationalism, and the natural law of reciprocity. … And we are just getting started. … Let a thousand nations bloom.” alexander hamilton
  = rothschild agent….i’m not sure how they present this quote as the lawyer hamilton was fronting for central banksters in 1780’s ….. and our civilization is based on families, from that we Whites kept on SELF-CIVILIZING, that is the target of marxism with family in the crosshairs…..all civilizations have there motives in family love, the highest of values, but not all families are civilizers, the rothschild-sassoons are parasitic mobs…

  • ”Valheiden viidakossa tarvitaan sitä että totuuden miekkaa käytetään yhä ahkerammin…”
   Me todellakin elämme syvällä valheiden viidakossa ja tuon viidakon takana ja sen ylläpitäjänä on läntiseen sivilisaatioon ulkopuolelta tunkeutunut ja siihen pesiytynyt hyvin pieni psykopaattis-satanistinen parasiitti-joukko joka on – ihme kyllä – saanut sen ihmeen helposti hallintaansa ja vahvan jalansijan siinä vuosisatojen saatossa.
   Unohtamatta ja kiistämättä heidän positiivista antiaan kiistaton fakta on että nimenomaan juutalaiset ja nykyisin erityisesti Talmudismiin itsensä kytkenyt sionisti-eliitti ja sen v-muurari- ym. lakeijat on läntisen sivilisaation tuhon siemen joka saa itää ihmeen vahvana kuin rikkaruoho kasvimaassa sen pian kokonaan valloittaen.
   Heidän tiliinsä kiistatta suuri ellei suurin osa nykyisen sivilisaation perikadon ja planeetan tuhon takana olevista syistä menee kun asioita syvemmin tutkitaan. Sitä eivät heidän omat tutkijatkaan kiistä, päinvastoin ovat huolissaan.
   Heidän oma yhteistyökyvytön, pohjattoman itsekäs ja koko ajan sotatilassa muuta maailmaa vastaan elävä eliittinsä on erittäin taitava huijaamaan ja salaamaan todellisia, vain omia etujaan palvelevia globaaleja päämääriään ja tekoja joista he kantavat päävastuun kuten esim. maailmansodat, vallankumoukset Ranskassa ja Venäjällä ja nykyiset ’terrorismin vastaiset sodat’ … monikulttuurisuudesta, rahan lainaukseen liittyvästä velkaorjuudesta puhumattakaan jotka on jo hyväksytty ikään kuin normaaliksi asiaksi siinä kuin kapitalismi-kin vaikka niissä kyse on rikollisesta ja vain ahneutta palvelevasta toiminnasta ja muiden selkeästä hyväksikäytöstä.

   Usein jään pohtimaan minkälainen olisikaan maailma ilman tätä joukkoa, sen lakeijoita ja sen valtaa tai sille annettua valtaa … voisiko se mitenkään olla näin pahasti kaaoksessa, eksyksissä ja tuhon partaalla kuin se nyt on? Vai korvaisiko sen pian joku muu samantapainen joukko ellei sitä olisi?

 2. Vanhoille ihmisille tehohoito on kova koettelemus, jos sisään tungetaan instrumentteja ja tehdään henkitorveen reikä. Ennen koronaa keuhkokuumeeseen sairastuneita hyvin iäkkäitä ihmisiä ei yleensä hoidettu kun tiedettiin että varsin todennäköisesti kuolee tehohoidon komplikaatioihin. Tällä ei ole mitään tekemistä maailmaankattavien salaliittojen tms kanssa.

  • Eihän sitä reikää voi tehdä, kun on antikogulanttilääkitys niin monella!
   Kukaan ei poista niitä lääkityksiä missään vaiheessa, vaikka olisi ihan terveellistä tietää, mitä ympärillä tapahtuu. Businekset on suunniteltu niin, et vaivat ovat eteneviä, vaikka ihan vierestä olen nähnyt, kuinka lääkemyrkytys tulkitaan alzheimeriksi (Lue kirja Oravasyndrooma). Omatekoisella myrkyttömällä ruoalla se muistikin sitten palautui, mutta kun ei osattu varoa hedelmien kuorissa olevaa sellakkaa, tuli vaikeuksia puheen tuottamisessa ja niin aloittivat Keppralääkityksen. Näyttää olevan niin tavallinen käytäntö, ettei muutosta tule, vaikka se vie ihmiseltä lihasvoiman: ei päässyt edes pöydän äärestä ilman apua eikä sängystäkään. Vastaavia tapauksia täytyy olla paljon, eivätkä saa apua mistään. Se sellakka E904 on luomusallittu aines. Olisi viipymättä saatava vastuuseen se taho, joka on määritellyt luomusallitut ainekset meidän ruokiin. Kaikki kun täytyy itse tuottaa, eikä siihen mitään merkkiä tarvi. Yhdessä ”muistilääkkeessä” näyttää olevan karrageenia, vaikka jo vuodesta 1975 on tiedetty sen aiheuttavan tulehduksia. Mutta sairaalastahan saa aina uniapnealaitteen, jos valittaa jotakin, sellainen etäkäytettävä, jota seurataan amerikasta. Jos joku sen suosittelei, ei uskalla nukkuakaan ilman sitä. Business vaan on semmosta, ettei syitä vaivoihin haluta selvittää. Letkuruokinta on toki helpompaa monen kannalta, vaikka juuri niissä on usein muuntogeenisiä aineksi, kuten malktodekstriini, askorbiinihappo, soijaöljy jne.

   https://www.researchgate.net/publication/15209409_Carbofuran_toxicity

 3. Jos on saanut covid 19 tartunnan ja oireet liittyvät tautiin, on menehtyessään tietenkin kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin. Turha jaaritella, vaikka menehtynyt olisi ilman virusta elänyt muutaman päivän pidempään.
  Ruotsin ja Suomen tilastoista ilmenee, että Ruotsi liioittelee epidemiaan kuolleitten määrää tai Suomi vähättelee. Erot ovat suuret ja oma milipiteeni on, THL ilmoittaa kuolleitten luvun puolta pinemmäksi poliittisista ei lääketieteellisistä syistä. Ilmoitetut luvut miljoonaa kohti. Suomi 48 ja Ruotsi 319. Oikea luku Suomelle lienee yli noin 120, koska kulttuurien erot ovat pienet. Oletuksena on Ruotsi luvut ovat likimain todelliset.

  • Suomessa ei ole missään vaiheessa nykyistä epidemiaa ollut normaalin ylittävää kokonaiskuolleisuutta.

   Jos minulla olisi todettu koronavirus ja olisin sattunut kuolemaan liikenneonnettomuudessa matkalla labrasta kotikaranteeniin, olisin päätynyt seurantatiedoissa COVID-kuolemantapaukseksi ja mediassa ”koronaan kuolleeksi”. Näin ainakin kerrotun tilastointikäytännön mukaan, vaikka kuolinsyy olisi ollut vartaloon kohdistunut trauma.

   Tämä on tietysti ääriesimerkki, mutta sellaiset auttavat usein hahmottamaan ongelmaa. Vastaavaa on käytetty amerikkalaisessakin keskustelussa:

   ”[Lääkäri ja senaattori Scott] Jensen then told Ingraham that under the CDC guidelines, a patient who died after being hit by a bus and tested positive for coronavirus would be listed as having presumed to have died from the virus regardless of whatever damage was caused by the bus.” (linkki alla)

   Koronaviruksen vaikuttavuutta (tai sen puutetta) kuolinprosesseissa ei pitäisi arpoakaan. Jos edes kuolinsyy ei ole tiedossa, miten koronaviruksen vaikutus voitaisiin tietää?

   https://www.foxnews.com/media/physician-blasts-cdc-coronavirus-death-count-guidelines

   • ”Suomessa ei ole missään vaiheessa nykyistä epidemiaa ollut normaalin ylittävää kokonaiskuolleisuutta.”
    Miten se voisikaan vielä tilastoissa näkyä kahden kuukauden jälkeen, koska kuolleisuus Suomessa on jotakin 55000 vuodessa eli noin 11000 epidemian aikana. Jos tartunnan saaneista kuolisi 20% se voisi jo tilastoissa näkyäkin muuna kuin sattumana. No, somekommentoinnissa heitetään mitä tahansa mieleen tulee.

    • ”Miten se voisikaan vielä tilastoissa näkyä kahden kuukauden jälkeen […]”

     No mutta, onhan Ruotsin tilastoissa ollut normaalin ylittävää kuolleisuutta kahden kuukauden jälkeen eikä tartunnan saaneista varmasti ole kuollut lähellekään tuollaista osuutta… eihän tuo nyt ollut mikään argumentti.

     • Tietoni perustuu tilastoihin eikä omiin arveluihin. Ruotsissa on kuollut 26322 tartunnan saaneesta 3225 ja parantunut on 4971. Näistä prosentit, kuolleita tartunnan saaneista 12,2% ja epidemian kuoleisuus on tällä hetkellä 39,3%. Suomessa vastaavat prosentit ovat 4,5% ja 6,3%. Koska epidemia on molemmissa maissa kestänyt saman aikaan, voi olla täysin varma, että jossakin tilastot eivät ole totta. Arvaukseni on, Suomessa parantuneiden määrää liioitellaan ja kuolemien määrää vähätellään. Jos parantuneiden määrä on 4000, kuolleitten määrä olis noin 450. Maailman tilastoissa kuoleisuus on tällä hetkellä 16%, joka lopullisesti pienenee kohti lukua 5%. Monet ovat pitkään sairaina, mutta selviävät hengissä.
      Järkevä koronapelko on viisautta. Taudilta kannattaa suojautua mahdollisimman hyvin, kasvosuojukset käyttöön väkihoukoissa. Voimakas tartunta vie monet kriittiseen tilaan. Suomessa ja Ruotsissa molemmissa kriittisiä tapauksia (teho-osastolla) on yli 2% sairaana olevista.

     • Kyllä on suuri riski kuolla, jos sattuu saamaan sellaista inhalaatiohöyryä, missä on E321. Monissa valmisteissa on sitä, vaikka käyttöturvallisuustiedotteen mukaan pitäisi kiertää kaukaa. Kysyin erästä asiaa myrkytystietokeskuksesta, kun oli hengenvaarallista apuainetta lääkkeessä ja sieltä torpattiin ajatuskin sen haitallisuudesta, koska liittyi lisäaineisiin – luomusallittu todellakin. Edes se ei kiinnostanut tuota valtakunnallista instituutiota, vaan käskivät soittaa ruokavirastoon. Soitinkin – käskystä – sinne, mutta ei kuulunut edes hälytysääntä. Siellä ei siis olle ketään tai netissä oleva numero ei mene mihinkään?

      Myrkytystietokeskuksen puhelut menevät nauhotukseen, mutta ei silläkään meidän turvallisuuden kans ole mitään tekemistä:-(

     • Musta tuntuu, et he vaan ovat lukeneet uutisen, kuinka voisivat olla vitamiininpuutoksen uhreja ja ovat napsineet sitä pikkusen enemmän kuin aikaisemmin. Sellaista kun ei voi määritellä kenestäkään. Itse en siedä niitä siksi kun niissä on usein maissiöljy ja siitä tulee mahakouristuksia. Maissihan tuottaa itse sen koisaperhosen toukalle tarkoitetun myrkyn. Menee siinä vuosi vuodelta maakin sellaiseksi, ettei ainakaan mukulakasveja/juurikkaita passaa kasvattaa. Kai se pölykin on myrkyllistä hengittää?
      Nyt vaan voi olla niinkin, et ihmiset eivät tohdi hengittää ollenkaan reilusti ja naamarin läpi se on tietysti hankalampaa… Sydänvaivoja tulee toki katupölystäkin – tai siitä, kun koiranjätökset ovat kuivahtaneet sinne raittiiseen (kuivaan) ulkoilmaan. Niin moni asia vaikuttaa, mutta vitamiinikauppias ei välttämättä ole kuullut siitä, kuinka täytyisi korostaa sydänpysähdyksen vaaraa noissa kaikissa. Kun valittaa lääkkeestä, saa helposti tahdistimen. Nuorille tulee sellainen digitaalinen, muta vanhuksille sellainen metallinen vanhanaikainen, vaikka pitäisi olla juuri toisinpäin, koska vanhuksien luona ei käy kukaan, jos ei ole itse pystynyt painamaan ”turvapuhelimen” hälytysnappia. Kuka näitä systeemeitä oikeen suunnittelee?

 4. Vesa, loistavaa duunia Sinulta ja VV:ltä, jälleen kerran. Ja onnittelut, että olet saanut itsensä THL:n asiantuntijalta paljon puhuvan lausuman: ”(…) kyllä kyse on edelleen koronaan liittyvistä kuolemista emmekä (…) vielä tiedä varsinaista kuolinsyytä. – Tiedotteessamme taisi olla osin harhaanjohtavia muotoiluja mitkä siinä viestintäprosessin aikana muuttuivat. – Pyydän korjaamaan sanamuotoja. (…)” (THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane 9.5.2020).

  VV on terästä, valtamedia tulee kaukaa perästä, mikäli tulee ollenkaan!?

  • Ei tule.
   Hyppromelloosi on yksi riskitekijä lääkkeeissä, sillä siinä voi olla jäämiä Aldicarb- aineesta. Ja onkin, jos se selluloosa sisältää yhtään puuvillasellua tai soijasellua, koska niiden viljelyssä sitä on käytetty kauan.

 5. Pitääköhän seuraavat asiat paikkansa? THL noudattaa WHO: n ”suosituksia”( luenta: määräyksiä). WHO on kuitenkin ”yksityisomistuksessa oleva organisaatio”. Omistaja on Gatesin perhe.
  Voidaan varmaankin sanoa että YK (veto) ei ole nyt toimintakykyinen ja se olisi saatava toimintakykyiseksi. Vasta sitten tämänhetkinen Coronapandemia on mahdollista lopettaa aktivointilailla. Näin asian näkee ainkin H.J. Müller.

  Bill Gatesin valta WHO: ssa on vielä niin suuri että odottaa voi mitä tahansa, todellista tappavaa virusta tms.

  Nyt kun on selvää että Suomikin on liikeyritys, niin perustuslakimme pätevyyttä kannattaisi tarkastella siitä näkökulmasta. Antaako Suomen perustuslaki enää oikeuksia vain viranomaisille toimia kun on tarpeen kansaa vastaan? Meillä kansalla on kyllä oikeuksia, mutta vain ihmisoikeudet?

  En väitä tietäväni ja siksi kysynkin, onko asia yllämainitulla tavalla ja toimivatko oikeuslaitoksemme common law pohjalta?

  • Emme ole enää ’common law’- järjestelmän alaisuudessa, vaan olemme ’maritime law’- oikeuskäsityksen alaisuudessa miehistönä laivoissa, joissa kapteenilla ja päällystöllä on täysi ylivalta miehistön suhteen. Miehistön aseman määrittely on varustamokohtaista ja vaihtelee kaleeriorjan asemasta mukavuushyttejä tarjoaviin järjestelyihin.

  • Jolle, kysyt jännittävällä ja jotenkin kutkuttavalla tavalla, tavalla, joka kutsuu vaataamaan. Kysymyksesi ovat siinä määrin vaikeita, että vastaaminen ei ole ihan helppoa. (Jonsse jo vastasi osaltaan, omalla persoonallisella tavallaan. Hänen vastaustaan ei voi hymyilemättä lukea. Ja tämä arvioni on tarkoitettu positiiviseksi. Ei mikään ole hienomapaa ja vaikeampaa kuin huumorilla höystetty totuus.)

   YK:n turvallisuusneuvosto-kysymys pulpahtelee esiin aina silloin tällöin. Järjestelmän nerokkuus (pysyvien jäsenten veto-oikeus) on YK:n oikeudenmukaisen toiminnan conditio sine qua non. Pysyviä jäseniä on 5. Ylivalta on länsimailla (USA, Yhdistynyt kuningaskunta ja Ranska). Se on usein oma blokkinsa, joka torpedoi yhtäältä Venäjän federaation ja toisaalta Kiinan ehdotukset. Harvoja tärkeitä poikkeuksia on ollut USA:n ja sen sylikoiran (Britannia) hyökkäys laiton Irakiin. Silloin Ranska asettui poikkiteloin, eikä YK niin ollen milloinkaan antanut hyväksyntäänsä hyökkäykselle.

   Suomen perustuslaki antaa paljon oikeuksia tavallisille kansalaisille. Valitettavasti meillä ei kuitenkaan ole perustuslakituomioistuinta, joka voisi asettaa rajat Eduskunnan poliitikoille. On selvää, että common law tulee de facto huomioon otetuksi Eduskunnan perustulakivaliokunnassa. Vapaa todistusharkinta oikeuttaa myös tuomioistuimet common law -kaltaiseen todistusten haerkintaan. (Ainoa supervalta suomalaisessa käräjäoikeudessa on käytännössä yhtä mahdoton ajatus kuin Paasikiven ’iloittelu’ Neuvostoliitosta raastuvanoikeudessa.

   • Kiitän ,Tapio Kuosma, vastauksestasi. Enkä pidä Jonssen vastausta lainkaan pelkkänä vitsinä.Kommenteissanne jäi vielä vastaamatta peruskysymys, johon hain vastausta

    Suomi Corporation lienee kuitenkin sama kuin BRD Corporation. BRD: n( Bundesrepublik Deutschland) ”perustuslailla”, jota esimerkiksi Berliinin mielenilmauksessa ihan paperiversiona äskettäin jaettiin, on H.J. Müllerin mukaan vain ”simulatiivinen” arvo. Saksassa ihmisillä ei ole muuta kuin ihmisoikeudet.

    Haen vastausta kysymykseen, saiko Suomen Corporaatioksi muuttuminen aikaan saman Suomessa? Minusta on asian vakavuuden takia äärimmäisen tärkeää saada tietää millon ja missä yhteydessä Suomi muuttui liikeyritykseksi (Corporation).

    Entäs sitten, Tapio Kuosma, jos meilläkin todellisena pitämämme perustuslaki onkin enää olemassa vain näkymättömissä suluissa?

    Mesdames et messieurs! Pyydän teitä vilpittömästi ainakin tässä asiassa perustelemaan väitteenne, jotta myös minä ja ehkä joku muukin voivat johdonmukaisten perustelujenne kautta hyväksyä väittämänne.

    • Ehdottomasti en pitänyt Jonssen vastausta ”pelkkänä vitsinä”, päinvastoin.

     Viittaan Parempaa tietoa? -nimimerkin kommenttiin. Lisäksi siteeraan vuoden 2006 kansalaisadressia (josta olen aikaisemmin toisessa yhteydessä kertonut):

     Vuonna 2004 allekirjoitetulla sopimuksella ”Euroopan perustuslaista” perustetaan uusi Euroopan unioni, jolla on nykyistä unionia merkittävästi laajempi toimivalta. Uudesta EU:sta tulee muun muassa ”oikeushenkilö”, jolloin sillä on oikeus solmia jäsenmaitaan sitovia sopimuksia. Perustuslaki tekee Euroopan unionista liittovaltion kaltaisen supervaltion, jolla on oma lainsäädäntö- ja toimeenpanovalta, oma raha, oma tuomioistuin, ulkoministeri ja komissioksi kutsuttu hallitus. Tässä perustuslaissa säädetään, että uuden unionin ”toimivalta yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla käsittää kaikki ulkopolitiikan alat ja kaikki unionin turvallisuuteen liittyvät kysymykset, muun muassa (…) yhteisen puolustuspolitiikan, joka voi johtaa yhteiseen puolustukseen”. Jäsenmaat velvoitetaan lisäämään sotilaallista varustautumistaan. Uudella Euroopan unionilla on oma lippu, oma hymni ja oma tunnuslause. Unionin oikeus saa toimivaltansa osalta etusijan jäsenvaltioiden oikeuteen nähden. Tämä tarkoittaa, että unionin perustuslaki ja muu lainsäädäntö ovat jäsenvaltioiden lakien yläpuolella. – Maamme oman perustuslain mukaan Suomi on täysivaltainen, itsenäinen tasavalta, jossa ylin valta, valtiovalta, kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Valtiovalta ei siis kuulu eduskunnalle, joka ainoastaan edustaa kansaa. Näin ollen eduskunnalla ei ole oman perustuslakimme mukaan oikeutta luovuttaa Suomen kansalle kuuluvaa valtiovaltaa Euroopan unionille. Tätä valtiovallan kansalta riistämistä ja EU:lle luovuttamista unionin perustuslain ratifiointi tosiasiallisesti merkitsee. – Sopimus Euroopan perustuslaista mitätöi omassa perustuslaissamme säädetyn maamme täysivaltaisuuden niin lainsäädäntövallan, toimeenpanovallan kuin tuomiovallankin osalta. Lisäksi EU:n perustuslain ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskeva määräys kieltää Suomea harjoittamasta omaehtoista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. – EU:n perustuslain ensimmäisessä artiklassa todetaan, että tämä perustuslaki ”ilmentää Euroopan kansalaisten ja valtioiden tahtoa rakentaa tulevaisuuttaan yhdessä”. Tästä huolimatta Suomessa samoin kuin useimmissa muissa unionin jäsenmaissa on päätetty, että sopimus ratifioidaan kansalaisia kuulematta. Tämä osoittaa aidon kansanvallan tietoista halveksuntaa.
     #
     Totean kuitenkin, että Suomen tasavallassa on yhä edelleen voimassa 11.6.1999 annettu Suomen perustuslaki (7311999), joka tuli voimaan 1.3.2000. Suomen valtiosäännöstä säädetään perustuslain 1. luvun (Valtiojärjestyksen perusteet) 1. pykälässä (Valtiosääntö) seuraavaa:

     ”Suomi on täysivaltainen tasavalta.
     Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa. Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.
     Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.” (4.11.2011/1112)

     2 § (Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate)

     Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.
     Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen.
     Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.

     3 § (Valtiollisten tehtävien jako ja parlamentarismi)

     Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta.
     Hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto, jonka jäsenten tulee nauttia eduskunnan luottamusta.
     Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet, ylimpinä tuomioistuimina korkein oikeus ja korkein hallinto-oikeus.

     10 luku (Laillisuusvalvonta)

     106 § (Perustuslain etusija)
     Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle.

     107 § (Lakia alemmanasteisten säädösten soveltamisrajoitus)
     Jos asetuksen tai muun lakia alemmanasteisen säädöksen säännös on ristiriidassa perustuslain tai muun lain kanssa, sitä ei saa soveltaa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa.

     108 § (Valtioneuvoston oikeuskanslerin tehtävät)

     Oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa valtioneuvoston ja tasavallan presidentin virkatointen lainmukaisuutta. Oikeuskanslerin tulee myös valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Tehtäväänsä hoitaessaan oikeuskansleri valvoo perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumista.
     Oikeuskanslerin on pyydettäessä annettava presidentille, valtioneuvostolle ja ministeriöille tietoja ja lausuntoja oikeudellisista kysymyksistä.
     Oikeuskansleri antaa joka vuodelta kertomuksen virkatoimistaan ja lain noudattamista koskevista havainnoistaan eduskunnalle ja valtioneuvostolle.

     109 § (Eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävät)

     Oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Tehtäväänsä hoitaessaan oikeusasiamies valvoo perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumista.
     Oikeusasiamies antaa joka vuodelta kertomuksen toiminnastaan sekä lainkäytön tilasta ja lainsäädännössä havaitsemistaan puutteista eduskunnalle.

     110 § (Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen syyteoikeus ja tehtävien jako)

     Syytteen nostamisesta tuomaria vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa päättää oikeuskansleri tai oikeusasiamies. Nämä voivat ajaa syytettä tai määrätä syytteen nostettavaksi myös muussa laillisuusvalvontaansa kuuluvassa asiassa.
     Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen välisestä tehtävien jaosta voidaan säätää lailla, kaventamatta kuitenkaan kummankaan laillisuusvalvontaa koskevaa toimivaltaa.

     111 § (Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen tietojensaantioikeus)

     Oikeuskanslerilla ja oikeusasiamiehellä on oikeus saada viranomaisilta ja muilta julkista tehtävää hoitavilta laillisuusvalvontaansa varten tarvitsemansa tiedot.
     Oikeuskanslerin tulee olla läsnä valtioneuvoston istunnoissa ja esiteltäessä asioita tasavallan presidentille valtioneuvostossa. Oikeusasiamiehellä on oikeus olla läsnä näissä istunnoissa ja esittelyissä.

     112 § (Valtioneuvoston ja tasavallan presidentin virkatointen laillisuuden valvonta)

     Jos oikeuskansleri havaitsee valtioneuvoston tai ministerin taikka tasavallan presidentin päätöksen tai toimenpiteen laillisuuden antavan aihetta huomautukseen, hänen tulee esittää huomautuksensa perusteluineen. Jos se jätetään ottamatta huomioon, oikeuskanslerin tulee merkityttää kannanottonsa valtioneuvoston pöytäkirjaan ja tarvittaessa ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Myös oikeusasiamiehellä on vastaava oikeus tehdä huomautus ja ryhtyä muihin toimenpiteisiin.
     Jos presidentin päätös on lainvastainen, valtioneuvoston tulee saatuaan lausunnon oikeuskanslerilta ilmoittaa, ettei päätöstä voida panna täytäntöön, sekä esittää presidentille päätöksen muuttamista tai peruuttamista.

     113 § (Tasavallan presidentin rikosoikeudellinen vastuu)
     Jos oikeuskansleri, oikeusasiamies tai valtioneuvosto katsoo tasavallan presidentin syyllistyneen maanpetosrikokseen, valtiopetosrikokseen tai rikokseen ihmisyyttä vastaan, asiasta on ilmoitettava eduskunnalle. Jos eduskunta tällöin kolmella neljäsosalla annetuista äänistä päättää syytteen nostettavaksi, valtakunnansyyttäjän on ajettava syytettä valtakunnanoikeudessa ja presidentin on pidättäydyttävä siksi ajaksi toimestaan. Muissa tapauksissa presidentin virkatoimesta ei saa nostaa syytettä.

     114 § (Ministerisyytteen nostaminen ja käsittely)

     Syyte valtioneuvoston jäsentä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa käsitellään valtakunnanoikeudessa sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
     Syytteen nostamisesta päättää eduskunta saatuaan perustuslakivaliokunnan kannanoton valtioneuvoston jäsenen menettelyn lainvastaisuudesta. Eduskunnan tulee ennen päätöstä syytteen nostamisesta varata valtioneuvoston jäsenelle tilaisuus selityksen antamiseen. Asiaa käsitellessään valiokunnan tulee olla täysilukuinen.
     Syytettä valtioneuvoston jäsentä vastaan ajaa valtakunnansyyttäjä.

     115 § (Ministerivastuuasian vireillepano)
     Valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinta eduskunnan perustuslakivaliokunnassa voidaan panna vireille:
     1) oikeuskanslerin tai oikeusasiamiehen perustuslakivaliokunnalle tekemällä ilmoituksella;
     2) vähintään kymmenen kansanedustajan allekirjoittamalla muistutuksella; sekä
     3) eduskunnan muun valiokunnan perustuslakivaliokunnalle esittämällä tutkintapyynnöllä.
     Perustuslakivaliokunta voi myös omasta aloitteestaan ryhtyä tutkimaan valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuutta.

     116 § (Ministerisyytteen nostamisen edellytykset)
     Syyte valtioneuvoston jäsentä vastaan voidaan päättää nostettavaksi, jos tämä tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta on olennaisesti rikkonut ministerin tehtävään kuuluvat velvollisuutensa tai menetellyt muutoin virkatoimessaan selvästi lainvastaisesti.

     117 § (Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen oikeudellinen vastuu)
     Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen virkatointen lainmukaisuuden tutkimisesta, syytteen nostamisesta heitä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa sekä tällaisen syytteen käsittelystä on voimassa, mitä 114 ja 115 §:ssä valtioneuvoston jäsenestä säädetään.

     118 § (Vastuu virkatoimista)

     Virkamies vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta. Hän on myös vastuussa sellaisesta monijäsenisen toimielimen päätöksestä, jota hän on toimielimen jäsenenä kannattanut.
     Esittelijä on vastuussa siitä, mitä hänen esittelystään on päätetty, jollei hän ole jättänyt päätökseen eriävää mielipidettään.
     Jokaisella, joka on kärsinyt oikeudenloukkauksen tai vahinkoa virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan henkilön lainvastaisen toimenpiteen tai laiminlyönnin vuoksi, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla säädetään. Tässä tarkoitettua syyteoikeutta ei kuitenkaan ole, jos syyte on perustuslain mukaan käsiteltävä valtakunnanoikeudessa. (4.11.2011/1112)

 6. Koronapandemia kohta ohi?
  MikkoPaunio — UUSI SUOMI Blogit … ote hyvän artikkelin loppuosasta:

  ”Olen rokotusasiantuntijana surumielisenä seurannut käytyä COVID-19 rokotuskeskustelua. Meillä olisi todennäköisesti Suomessa jo syksyllä turvallinen rokote käytössä omasta takaa kohtuu kustannuksin, mutta EU:n lainsäädännön kontekstissa joudumme odottamaan ”filantrooppien” (Bill Gates) ja kansainvälisen yhteisön megapanostusten myötä jonkun lääkejätin Euroopan Lääkeviraston (EMEA) hyväksymää rokotetta.
  Aikoinaan Kari Penttinen Kansanterveyslaboratorion ”kellarissa” kehitti turvallisen sikotautivirusrokotteen, jolla pelastettiin tuhansien nuorten miesten isyys, kun heidät suojattiin tällä rokotteella armeijassa. Sikotauti aiheutti entisaikoina aina silloin tällöin molemmin puolisen kivestulehduksen, joka aiheutti lapsettomuuden ja suurta surua.

  Lopuksi
  Seuraaviin kysymyksiin saamme vastauksia ajan kuluessa:

  Onko SARS-CoV-2 viruksen kierto nyt laantumassa maailmassa matalalle tasolle suurissa kaupungeissa synnytetyn osittaisen laumaimmuniteetin vuoksi, vai tekeekö virus paluun?

  Onko Tukholman läänissä tai Iranissa 30 % serokonversiotaso nyt edesauttamassa viruskierron voimakasta vähenemistä, vai onko koronaviruksella tapa vierailla väestössä ja häipyä sitten vähin äänin kierreltyään riittävän kauan?

  Onko väistämätöntä kuten Ruotsin viranomaiset uskovat tai ehkä salaa toivovat, että myös Suomessa nähdään tuhansia koronakuolemia, kun laumasuoja pikkuhiljaa syntyy? Itse en usko tähän vääjäämättömyyteen. Aika näyttää.

  Nauttikaamme kesästä ja toivokaamme, että maailma pääsee käyntiin ja että taloudellinen nousu voisi alkaa mahdollisimman nopeasti.
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/koronapandemia-kohta-ohi/

  Kommenttina tuohon järkevään kirjoitukseen: ikävä kyllä kun me olemme EU:n ja Nwo-mafian kahleisiin itsemme sitoneet (antaneet sitoa) niin tämäkin hyvä aloite suojarokotteesta sammuu tähän. Tässä konkretisoituu hyvin se tosiasia mitä EU-kahleissa olo merkitsee.
  Tuo rokote voisi olla rokote ilman niitä riskejä joita ei voi sivuuttaa kun mafian rokotteesta puhutaan. Mafia on paljastanut kyntensä niin selkeästi ettei kukaan täyspäinen enää voi uskoa minkään sen hankkeen vilpittömyyteen.

  • Tuohon viimeiseen lauseeseen lisäten me emme tietenkään pysty nwo-mafian hankkeita estämään maailmassa. Se on koko maailman kansojen yhteinen asia mikäli ne sellaista haluavat. Voimme vain omalta osaltamme ilmoittaa ettemme ole niissä mukana ja kärsiä sen ilmoituksen tuomista seurauksista, Islannin tyyliin.

   Aivan varmaa on että sanktioita tulee ja paljon. Mutta silti siinä piilee mahdollisuus selviytyä pitkässä juoksussa paremmin kuin nyt kun maan omat resurssit saadaan palvelemaan omaa maata ja kansaa ja tukeutuminen mafian hankkeisiin jää vähemmälle.
   Ja tietenkin voi olla vähän utopisti ja ajatella että sellainen esimerkki voisi innostaa ja rohkaista muita joilla on potentiaalinen valmius siihen.
   Ja jos maailma kuitenkin tuhoutuu pääosin niin jäisihän historiaan todiste että eli siellä ainakin yksi kansa joka ymmärsi muita enemmän.

  • STUDY: People Cannot Get Coronavirus Twice

   South Korean scientists in a ground-breaking study has concluded that people cannot get coronavirus twice. They said that the number of reported cases of coronavirus patients relapsing again after overcoming the disease were actually due to testing failures. The results of the study are directly against the recommendations of the World Health Organisation […] https://greatgameindia.com/study-people-cannot-get-coronavirus-twice/

   • Se lääkäri varmasti olisi voinut kertoa – silmälääkärihän hän oli.
    Hypromelloosia en antaisi tiputtaa silmiini (lue: suoraan aivoihin!) missään tilanteessa.

    Mikä kumma se on, kun aina sanotaan et ”Suomi tekee” sitä tai on jotakin mieltä, kun siellä on usein vain yksi ihminen puhumassa omiaan?
    https://www.ruokavirasto.fi/yhteisot/riskinarviointi/yhteistyo/

    Eikä ruokaviraston nettisivulta otettu numero edes hälytä minnekkään, ei kukaan vastaa!
    Käski myrkytystietokeskuksesta soittaa sinne, kun olisin halunnut tietää, miksi emulgointiaine, joka valmistetaan kahdesta aineesta ja käyttöturvallisuustiedotteen mukaan siitä toisesta ei ole tehty koskaan minkäänlaista turvallisuusarviointia. Melkonen hölmölä, eikö? No, ei sitä asiaa kukaan ala selvittämään, on pakko todeta:-X

 7. Kirjoitin vuonna 2013 (Verkkomedialle) artikkelin, joka väljästi liittyy tähän koronakeskusteluun:

  (Alkaa:)

  Nature Biotechnolgy julkaisi 20. tammikuuta ruotsalaisen Karoliinisen sairaalan ja amerikkalaisen Johns Hopkins -yliopiston tutkijoiden yhteistyönä tekemän tutkimuksen reumasta ja sen syntymekanismista.

  Tähän asti on ajateltu reuman olevan puhtaasti autoimuunisairaus, mutta nyt näyttää siltä että reuman syntyyn vaikuttavat myös muut tekijät, jotka ”sammuttavat” tai ”käynnistävät” reuman alkamisen.

  Autoimmuunisairaudessa keho ikäänkuin hyökkää itseään vastaan valkosolujen johdolla.

  Tutkijoiden mielestä nyt on löytynyt uusi todennäköinen tekijä, jossa dna-sekvenssiin (”jakso, jono”) kiinnittyy ”kemiallinen leima”, joka puolestaan säätelee milloin ja miten dna-sekvenssit luetaan, kuinka ne muodostavat proteiineja ja kuinka ne vaikuttavat sairauden etenemiseen.

  Samaan aikaan geeni kuitenkin saattaa säädellä sitä, mitkä ”kemialliset leimat” kiinnittyvät mihinkin dna-jaksoihin.

  Toisin sanoen osaa ”leimojen” kiinnittymisestä säätelevät geenit ja osa taas näyttäisi riippuvan solutason prosesseista samoin kuin ympäristössä tapahtuvista muutoksista eli ne ovat luonteeltaan epigeneettisiä.

  Erottaakseen toisistaan nämä kaksi erilaista ”leimautumisprosessia” tutkijat luetteloivat reumaa sairastavien ja terveiden henkilöiden valkosoluista dna-sekvenssit sekä leimautumiskuviot. Sen jälkeen luetteloitiin ne leimat, joita oli molemmilla ryhmillä, ja joilla ei siten tuntunut olevan vaikutusta reumariskiin sekä ne, joita esiintyi vain reumaa sairastavilla (RA-relevant tags).

  Reumaan vaikuttavien ”leimojen” joukosta eroteltiin ne, joiden ilmeneminen näytti olevan riippuvainen dna-sekvenssistä.

  Luettelointia ja erottelua jatkettiin, kunnes saatiin eristettyä 10 dna:n aluetta, jotka olivat erilaisia reumaa sairastavilla henkilöillä.

  Yhdeksän alueista oli sellaisia, joilla tiedettiin jo vanhastaan olevan yhteys autoimmuunisairauksiin mutta kymmenes oli geeni, jota ei koskaan aiemmin ole yhdistetty reumaan.

  Tutkijat uskovat, että havainto auttaa kehittämään täsmälääkkeitä nykyisin käytettyjen, koko autoimmuunijärjestelmän ”sammuttavien” hoitojen tilalle.

  Tutkijaryhmä arvelee myös, että löydös saattaa olla merkittävä evoluution ymmärtämisen kannalta. Tutkijat arvelevat, että niin sanottu luonnon valinta ei toimi vain nykyhetkessä ja nykytilanteen mukaan vaan pitää silmällä myös tulevien sukupolvien erilaisia tulevaisuusskenaarioita.

  Lähde:

  Science Daily: Epigenetics Explains Rheumatism? Genes and their regulatory ´tags´ conspire to promote rheumatoid arthritis

  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130120145813.htm 

  Liite:

  Epigenetiikassa irtaudutaan itse geeneistä ja katsotaan mitkä asiat vaikuttavat geenien aktivoitumiseen.

  Epigenetiikka uurtaa tutkimuksen kentällä vasta ensimmäisiä uriaan. Tähän mennessä epigenetiikan alalla tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin asettaneet monta vanhaa genetiikan teoriaa kyseenalaisiksi.

  Kuinka epigenetiikka eroaa tavanomaisesta geenien tutkimuksesta, eli genetiikasta? Siitä missä genetiikka keskittyy geenien vaikutukseen ja ohjaukseen kehon solujen rakentumisessa, epigenetiikka taas perehtyy geenien luennan muutoksiin, genomien ulkopuolelta tulevien tekijöiden vaikutuksiin, eli asioihin, jotka vaikuttavat geeneihin.

  Genetiikka tutkii perimää, sillä dna:n osana geenit ovat perittyjä, eivätkä ne yleensä muutu, ellei jokin tekijä kuten radioaktiivinen säteily tai kemikaalit aiheuta mutatoitumista. Epigeneettiset vaikutukset, eli geenien ulkopuolelta tulevien tekijöiden aiheuttamat muutokset periytyvät kuitenkin niin ikään yhdeltä sukupolvelta seuraavalle. Tällaisia geenien ulkopuolisia tekijöitä ovat ravinto, ympäristö, elinolosuhteet, stressi.

  Nämä tekijät sammuttavat ja käynnistävät geenejä, sillä geenin passiivisuus tai aktiivisuus ovat myös periytyviä.

  Epigenetiikka tutkii perinnöllisen tiedon siirtoa solun tai eliön jälkeläiselle, ilman että perinnöllinen tieto on koodattuna dna:n tai rna:n sekvenssiin. Epigenetiikka tutkii siis dna:n emäsjärjestyksestä riippumattomia geenin toimintaan vaikuttavia perinnöllisiä muutoksia.

  Esimerkiksi alkoholismista tai erilaisista addiktioista nykyään vallalla olevat käsitykset saattavat epigenetiiikan myötä muuttua kokonaan.

  Epigeneesin mekanismeista tiedetään vielä suhteellisen vähän. Se kuitenkin tiedetään, että syöty ravinto vaikuttaa perintötekijöihin.

  Yksinkertaistettuna: Isovanhempien syömä ruoka tai heidän kokemansa nälkä vaikuttaa lastenlasten terveyteen ja elinikään sekä sairauksiin, joita he sairastavat. Tämä asettaa myös geenimuunnellun ruoan syömisen seuraukset aivan uuteen valoon. Geenimuuntelun vaikutukset näkyvät todennäköisesti vasta tulevissa sukupolvissa, ja aivan odottamattomalla tavalla.

  Geenien ilmentymiseen, alkiokehitykseen ja syövän syntyyn vaikuttaa epigeneettinen säätelymekanismi, dna:n metylaatio. Metyloitumisella tarkoitetaan metyyliryhmiksi nimitettyjen hiiliyhdisteiden tarttumista dna:han.

  Metylaatiot eli metyyliryhmien liittymiset tapahtuvat pääosin yksilönkehityksen alkuvaiheessa. Ravinnon –tässä tapauksessa myös äidin ravinnon – metyylipitoisuus vaikuttaa geneettisessä materiaalissa tapahtuvien metylaatioiden määrään. Metyyliryhmät voivat vastaavasti passivoida geenin liittymällä muutoin luettavaan dna-rihman osaan. Metyyliryhmät estävät geenejä lukevien entsyymien pääsyn geeniin asettumalla niiden tielle.

  Epigeneettisen periytymisen vuoksi saman geneettisen informaation sisältävät solut voivat jakautumisten myötä erilaistua ja toimia hyvin eri tavoin.

  Syöpäkasvaimissa ne geenit, jotka pystyisivät pysäyttämään syövän kehityksen, ovat usein hiljentyneet metylaation takia. Kaikissa sairauksissa, joissa geenien ulkopuolinen tekijä laukaisee sairauden, toimii usein mekanismi, jossa dna:n vaurioita korjaava geeni on passivoitunut. Tällöin soluihin syntyy dna-virheitä, jotka edistävät syövän syntyä ja kehittymistä.

  Hyvä uutinen on se, että näitä syntyneitä epigeneettisiä virheitä eli geenien passivoitumista voidaan hoitaa ruokavaliolla. Ruokavalion muutoksilla – kun saadaan puuttuvaa ravintoainetta – geeni aktivoituu ja alkaa taas hoitaa tehtäväänsä.

  Mahdollisesti tämä tekijä selittää, kuinka esimerkiksi lisäämällä vain yhtä ainoaa vitamiinia ruokavalioon, voidaan hoitaa montaa sairautta. Geenin aktiivisuus eli itsesäätely sitten taas periytyy mitoosissa tytärsoluille ja seuraavalle sukupolvelle. (Loppu)

  Kysymys: Onko osaamisemme sillä tasolla että on järkevää mennä ronkkimaan edelleen melko tuntematonta aluetta rokotteilla?

  • Pisti silmään, isovanhempien syömä ruoka ja nälissäolo vaikuttaa lastenlasten terveyteen. Vähintäänkin kömpelösti tarinoitu.

   • Kerro se nille tutkijoille, jotka tekivät tuon moniosaisen, laajan kohortin The Hunger Winter Families Study -sarjan. Löydät eri osia esim. kirjoittamalla tuon Dutsch ”The Hunger Winter Families Study” hakukoneeseen. https://scholar.google.nl/scholar?q=dutch+hunger+families+study&hl=fi&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart

    Lyhyesti ko. tutkimussarjasta on kertonut mm. The New York Times vuonna 2018 https://www.nytimes.com/2018/01/31/science/dutch-famine-genes.html

   • Kyllä
    Memantiinia tarjotaan ”muistilääkkeeksi” pyytämättä jopa sellaiselle, joka on omin avuin selvinnyt Xarelton aiheuttamasta myrkytystilasta. Siitä ei pysty valittamaan minnekään!
    Antikoagulantit määrätään kaikille, joien vanhemmista vaikkapa toinen vanhempi on ollut nk. pullahiiri. Ei siihen lapsilla ole mitään sanomista, kun taulukot näytäää sitä. Tuo memantiin i on muuten käytöshäiriöisille vanhuksille, glutamaattien vastavaikuttaja.

    • https://www.sydanmerkki.fi/tuotteet/oululainen-pullava-viipaloitu-450-g/

     Rypsiöljystä Riikka voisi kertoa enemmänkin.
     Kuinkahan moni muu on menettänyt äänen/puhekyvyn
     —se ASIA kun ei edes neurologian ylilääkäriä kiinnostanut:-(
     Kaksi eri kertaa on ”sattunut”, ja loppuiäksi haluaa ”potilaalle” Keppralääkityksen. Kyllä tulee hintaa systeemille, kun siihen sisältyy yhteensä 3 viikkoa osastohoitoa ja kaikki sairaanhoitopalvelut. Taisi maksaa melkein 80E se pilleripaketti.. No, rypsiöljyyn en koskisi missään tapauksessa muutenkaan, kun sehän on moottorisahan voiteluaineeksi kasvatettu jo 1980-luvulla, eikä kukaan tietenkään ole muuttanut viljelymenetelmiä siinä vaiheessa, kun keksivät sitä ihmisille syöttää.

  • ”Kysymys: Onko osaamisemme sillä tasolla että on järkevää mennä ronkkimaan edelleen melko tuntematonta aluetta rokotteilla?” (Riikka Söyring)

   Vesan artikkeli ja Riikan kommentti saivat taas kerran ajattelemaan, miten onnekas VV:n lukijakunta onkaan, kun sillä on mahdollisuus perehtyä toinen toistaan kiinnostavampiin kirjoituksiin. (Tulee vaikutelma, että varsin monet niistä sisältävät tietoja tai pohdintoja, joita saa turhaan etsiä valtamediasta.) Onneksi meillä on, ainakin toistaiseksi, paino- ja sananvapaus. Eikä myöskään tule unohtaa kommentoijia kommentteineen, joissa niin ikään on kosolti kiinnostavaa ja uusia, yllättäviäkin näkökulmia.

   Eli mainituilla perusteilla haluan osaltani ilmaista iloni ja kiitokseni seuraaville: Tauno O. Mehtälä (jolla on etuoikeus päätoimittaa mitä kiinnostavinta verkkojulkaisua, joka usein päihittää valtamedian annin), Vesa ja Riikka (loistavat toimittajat), Vastavalkea ry ja Kahden sadan komitea. Kiitos myös niille muille toimittajille, jotka ovat VV:aa toimittaneet.
   VV:n jutut lienevät ’ikuisia’ sikäli, että ne ovat vuosienkin jälkeen luettavissa VV:n verkkosivustolta. Tulee kuitenkin mieleen, että kun ne ovat lajissaan ainutlaatuisia ja parhaimmillaan mitä ylintä luokkaa, eikö Vastavalkea ry:llä olisi rsersseja ja keinoja julkaista päätoimittajan (Tauno) ja toimittajien (Vesa ja Riikka) parhaina pitämiä juttuja (myös ja nimenomaan omia juttujaan) erillisenä tietokirjana, esimerkiksi noin 200 painosivun puitteissa? Voisi kuvitella, että jonkinlaista apurahaa olisi sanotunlaiseen projektiin saatavissa (myös sananvapauden edistämisen nimissä). Sellainen tietokirja saattaisi päätehtävänsä (luotettavan tiedon jaksananvaouden vaertijat eivät tunnu olevan huolestuneitaaminen) ohessa levittää tietoa VV:n olemassaolosta ja erityisesti sellaisesta todellisuudesta, joka valitettavan usein jää valtamedian huomion ulkopuolelle, tarkoituksellisesti tai tietämättömyydestä tai kiinnostuksen puutteesta. (Tässä yhteydessä tulee mieleen Erno Paasilinnan ajatus siitä, että kirjallisuus on kaupallista niin kauan kuin kirjalla on myyntihinta. Tästä pääsemme niin kutsutun vapaan median dilemmaan: länsimaissa, kapitalistisen markkinatalouden maissa, valtamedia on välttämättä aina kaupallista, hamaan siihen saakka kun valtamedian tuotteilla on myyntihinta. Kaupallisuuden välttämätön seuraus on, että kaupallisuus eli rahantarve tai rahanhimo käy aina totuudenetsinnän edellä. Outoa on, että siitä sananvapauden vaalijat eivät näytä olevan huolissaan?)

   • ”Eli mainituilla perusteilla haluan osaltani ilmaista iloni ja kiitokseni seuraaville: ….”
    Hyviä ajatuksia, Tapio. Omalta osaltani ilmaisen samoilla perusteilla myös iloni ja kiitokseni VastaValkean Toimitukselle ja kirjoittajille, joita ilman maailma olisi ainakin minulle vielä paljon synkempi ja pimeämpi paikka elää kuin mitä se on.

   • Joutuu näitä kysymään ”Onko osaamisemme sillä tasolla että on järkevää mennä ronkkimaan edelleen melko tuntematonta aluetta rokotteilla?”

    Sillä

    Saatavissa olevien tietojen mukaan kyse on uudentyyppisestä mRNA -rokotteesta, joissa kuljettajana on tarkoitus käyttää lipidipohjaisia nanopartikkeleita. Rokote pohjautuu viruksen genomin RNA:han, joka pakataan molekyyliin, joka kuljettaa RNA:n solun sisään missä se teoreettisesti synnyttää immuunivasteen. Immunogeneettisten vasta-/ylireaktioiden, biovaaran ja mutageenisyyden (insertional mutagenesis) vaara on kuitenkin olemassa. [Lääkeyhtiöiden] Etuna pidetään valmistusprosessin nopeutta.

    WHO:n asiantuntijaryhmässä istunut THL:n Nohynek kertoi Ylen haastattelussa että rokotteen turvallisuudesta ei ole takeita, ja että SARS:in kanssa kävi niin, että rokotetut koe-eläimet sairastuivat vaikeammin kohdattuaan luonnon viruksen https://yle.fi/uutiset/3-11290069 ja että sivuvaikutukset ilmenevät yleensä liian myöhään https://yle.fi/uutiset/3-11184070 mistä kaikesta tosiaan jää se vaikutelma että viimeinen testivaihe ovat median avulla viruspaniikkiin ajettujen massarokotukset.

    Nohynek sanoo myös, että ”Meillä on kaikki syy olettaa, että luonnon viruksesta syntyy immuniteettia. Jos me pystymme sitä jotenkin matkimaan uusilla rokotteilla, kaikki merkit on siitä, että saamme immunogeenisiä, hyviä ja turvallisia rokotteita.”

    Mihin tarvitaan (mahdollisesti mutageneesiä aiheuttavia) rokotteita kun laumasuoja syntyy luontaisesti?

  • Epigeneniikka pyyhkäisee jo korkealta hilserajan yli. Totuus tosin voi olla vielä paljon, paljon ihmeellisempi.

   Rottakokeita. Koulutettiin oikeaa pakoreittiä vesitankista, motivaattorina sähköshokki. Hyvin pitkäaikainen koe, kymmeniä vuosia ja suunnilleen tuplamäärä sukupolvia. Seuraavat sukupolvet oppivat aina vain nopeammin. Aika selkeä indikaatio opitun periytymisestä (Lamarckismi). Ja sitten, se iso MUTTA. Myös kouluttamattoman verrokkiryhmän jälkeläisten oppimistulokset paranivat.

   https://www.sheldrake.org/essays/rat-learning-and-morphic-resonance
   https://www.sheldrake.org/research/morphic-resonance

   Vastaus kysymykseen: Nykyisellä osaamistasolla.. ehkä olisi parempi keskittyä luunmurtumien lastoittamiseen vielä muutama tuhatvuotinen.

    • Ikävä et sulle ei pysty tänne vastaamaan, katoaa kaikki. Muistatko, kuinka ensihoito jakaa Keppraa kaikille myrkytyksen saaneille ja senhän voi saada vaikkapa hyppromelloosista, joka on tehty Aldicarbjäämiä sisältävästä aineksesta.

     • Pyydän anteeksi, kun en huomannut, että olinkin kirjoittanut kommenttini toisaalle. Älkää riidelkö – ainakaan tuosta:
      ”Keppraa annetaan sullekin. Ensihoito käyttää sellaista. Sen jälkeen loppuu kirjoitustaito ja lihakset veltostuvat. On nähty, mutta sitäpä ei pysty lopettamaan mitenkään, kun silloin ”saat” epilepsian:-D”
      Se nyt vaan on sellainen automaatti, jolle ei kukaan haluakaan tehdä mitään:-(

    • Helsingissä on ainakin 1 rotta jokaista asukasta kohti.
     Ovatko ne kasvaneet liian isoiksi myrkkyyn nähden vai tuleet sille vastutuskysyiseksi?
     Uudenmaan eristys saattoi toimia siksikin, et ihmiset eivät ruokkineet niin paljon niitä rottiaan. Mutta vanhuset on pakotettu yksinäisyyteen jo aikaisemmin: Marevan-kontrollien aikana he näkivät sentään edes yhden henkilön viikossa, nyt ei ketään. Paluuta Marevaniin ei ole, vaikka suurella joukolla siitä ei ole ollut minkäänlaista haittaa vuosikausiin.

  • @Riikka Söyring 10.5.2020 at 11:34

   An Epigenetic Explanation for the Decline of the West
   Jim Penman, Biohistory: Decline and Fall of the West (Newcastle: Cambridge Scholars Publishing), 2015, $5.92.

   Epigenetics is a “new science which looks at the way on which genes are switched on or off by the environment” (9). It appears that “environmental influence turn up or down the activity of certain genes while not altering the DNA” (25). It is particularly significant that: “Epigenetic regulation seems to operate in an almost Lamarckian fashion . . . [and] can produce effects in gene expression that may echo over many generations.” [2]

   Most people say that it is the intellect which makes a great scientist. They are wrong: it is character.
   — Albert Einstein
   ”It is better to light one candle than to sit and curse the darkness”
   —Chinese proverb

   Western civilisation is on a path to destruction. In coming decades, economies will shrink, democracy will retreat and nations crumble. The long-term result will be grinding poverty, superstition and disease. This isn t scaremongering it is science. In Biohistory: The Decline and Fall of the West, Dr Jim Penman, PhD, details a revolutionary new theory about why civilizations collapse. For the first time, Penman directly links human biology with the rise and fall of civilisations a cataclysmic relationship that brought the Romans, the ancient Greeks and all other Empires to their knees. Based on pioneering scientific research, Penman reveals the deadly, invisible forces at play across human and animal history and why the West will be the next victim.
   Biohistory makes use of the latest findings in epigenetics, the study of how the environment affects our genes. Presented in easy-to-digest language, it draws on history, biology, anthropology and economics to explain the real drivers of social change and how evolutionary mechanisms designed to adapt animal social behaviour to changing food conditions determine the fate of civilisation. The West’s only hope of avoiding catastrophe lies with the biological sciences, but is it already too late to change the course of history?
   https://www.amazon.co.uk/Biohistory-Decline-Fall-Jim-Penman/dp/1443871303
   https://www.amazon.com/Biohistory-Decline-Fall-Jim-Penman/dp/1443871303/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1507134097&sr=1-2&keywords=penman+biohistory
   https://www.biohistory.org

 8. ”Ordo ab chao”. Salaseurat ja kuolemankultit juhlivat nyt riemuvoittoaan, kun ihmisten mielet on saatu sekaisin atavistisilla pelkoreaktioilla ja kaikenlaisen disinformaation levittämisellä, johon osallistuvat sekä viralliset että vaihtoehtoiset tahot. Kaikilla on oma poliittinen tai kaupallinen agenda takataskussaan ja jokainen julistaa omaa totuuttaan. Covid-19-skandaali tuo oikeastaan ilmi sen tosiasian, että elämme maailmankatsomuksellisessa sekameteli-kaaoksessa, minkä yhtenäisen kertomuksen alasajo yhteiskunnissa on tuottanut. Tässä viittaan länsimaissa yhtenäistä kertomusta tuottaneeseen kristinuskoon sekä folkloreen eli kansanperinteeseen, jotka molemmat on ajettu tärviölle. Uskonnon suhteen hajotusta on tehty sekä kirkkojen sisältä että niiden ulkopuolelta käsin. Folkloren on tuhonnut teollisen yhteiskunnan sanelema elämäntapa kuten kaupungistuminen. Tilalle on tuotettu materialistien usko tieteeseen, teknologiaan, hedonismiin sekä kansantalouteen.

  Tiedeuskovaiset ovat jo pitkään pyrkineet maailmankatsomuksellisen auktoriteetin asemaan ja pääsivätkin siihen toisen maailmansodan jälkeen ja tulokset ovat nyt nähtävillä. Terveydenhoidossa ero hengellisen ja materialistisen maailmankatsomuksen välillä on ehkä kouriintuntuvin. Laajasti omaksutun tiedeuskon myötä kemiallisen tai biokemiallisen lääketieteen tyrannia ottaa vallan valtavien lahjusrahojensa, markkinavoimansa ym. painostuskeinojensa turvin. Valkotakkiset teknokraatit ovat kuin nykyajan papisto. Heitä kumarrellaan ja heidän arvellaan välittävän parantavaa voimaa. Kansalaiset ovat vahvoja uskossaan ja placebo-efekti hoitaa heitä omalta osaltaan, mutta samalla ei nähdä koneiston pitkälle ulottuvia lonkeroita ja taustalla olevan maailman- ja ihmiskuvan tyhjää mekaanisuutta. Lääketiede on vaivihkaa ajautunut sellaisen maailmankatsomuksen alaisuuteen, jossa Hippokrateen valalla ei ole tosiasiallista merkitystä. Tilalle on ujutettu ’Kroisoksen vala’.

 9. Tutkivaa journalismia kaivataan. Nykyinen uutisointi liian paljon vain muiden medioiden kopiointia/suomentamista. Usein vain kerrotaan totuutena, kun joku vain sanoo jotakin. Takana varmaankin hyvin pitkälle kustannussäästöt.

  Kuitenkin tässä yhteydessä pistää miettimään, että onko kyse tutkivasta journalismista, vai pyrkimyksestä luoda kuva, että Korona olisi lievempi sairaus, kuin se todellisuudessa on.
  Korona tilastointi ei oleellisesti poikkea normaalista käytännöstä. Aivan sama on kausiinfluenssojenkin kohdalla. Vaikka tilastoidaan influenssan aiheuttamaksi, niin vain pienessä osassa varsinainen kuolinsyy on influenssa.
  Sama koskee monia muitakin sairauksia. Karrikoidusti voidaan todeta, että eihän mikään tauti tapa. Kuolinsyyhän on, että sydän ja aivot lakkasivat toimimasta.
  Kirjaamiset eivät noudata mitään ehdotonta käytäntöä. Syöpäpotilas, joka saa loppuvaiheessa keuhkokuumeen voidaan jossain tapauksissa kirjata syyksi keuhkokuume varsinaiseksi syyksi tai sitten syyksi laitetaan se syöpä.
  Nyt ”väheksyjät” ovat takertuneet tuohon ohjeistukseen, missä ohjeistettiin tuomaan esiin koronatapausten kohdalla selkeämmin Korona joko varsinaisena syynä tai ainakin välillisenä syynä, jotta nopeammin, kuin vasta ylikuolleisuustilastoista saataisiin ne todelliset luvut näkyviin. Tästä on nyt sitten tehty oletus, että kuolinluvut olisivat ylimitoitettuja, vaikka todellisuudessa iso osa jää edelleen pimentoon. On arveltu vertailemalla noita virallisia lukuja ylikuolleisuuteen, että maasta riippuen todelliset luvut ovat 30-100% korkeammat, kuin viralliset luvut.

  On täysin perusteltua tuoda esiin tuo kirjaamis kuvio ja selvittää sitä. Nyt kuitenkin aiheen käsittely antaa virheellisen käsityksen. Vaikka todellisuudessa osa Koronan kuolemiksi kirjatuista tapauksista on virheellisiä juuri niin kuin aiheesta on Vastavalkjeassa kirjoitettu, niin niillä tapauksilla ei ole tilastollista merkitystä. Niiden osuus on kuitenkin niin pieni. Niihin verrattuna kuolee monin kertainen määrä ihmisiä Koronan seurauksena, joita ei kirjata Koronakuolemiksi, koska ei ole testien kautta sitä todettu. Ne näkyvät vain ylikuolleisuustilastoissa.

  Artikkelissa on myös selkeä virhe, joka lienee seurausta netissä kirjoitetuista jutuista.”(viitaten myös Yhdysvallossa käytettyihin, ehkä vielä Suomeakin löyhempiin ”koronakuoleman” kriteereihin)”
  Yhdysvalloissa vasta huhtikuussa aloitettiin kirjaamaan virallisiin lukuihin osa niistä tapauksista, joissa testaamattomien kohdalla lääkäri on kirjannut kuolin syyksi sairaaloiden ulkopuolisissa tapauksissa Koronan suoranaiseksi tai todennäköiseksi syyksi. Nämäkin tapaukset tulevat hyvin pitkällä viiveellä, koska ne tehdään ”käsityönä” poimien. Esimerkiksi New Yorkin virallisissa tilastoissa ne eivät näy.

  Jos asiasta kirjoitetaan laajemmin, tuoden esiin noita eri tekijöitä, niin kyseessä on tutkiva journalismi. Jos jäädään jankkaamaan vain tuota yhtä pientä tilastollisesti merkkaamatonta yhtä tekijää, niin kyse on joko tarkoituksellisesta tai tarkoituksettomasta disinformaation levittämisestä.

  • ”Kuitenkin tässä yhteydessä pistää miettimään, että onko kyse tutkivasta journalismista, vai pyrkimyksestä luoda kuva, että Korona olisi lievempi sairaus, kuin se todellisuudessa on.” On selvää, että koronaviruksesta seuraa osalle ihmisiä vakava sairaus ja että se on ollut osallisena myös varsinkin ikääntyneiden kuolemissa. Tässä on kyse ihan vaatimuksesta, että tiedottaminen olisi objektiivista. THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane myönsi, että THL:n tiedotteessa oli harhaanjohtavuutta, ja sanoi puuttuvansa siihen. Media on toistaiseksi jatkanut harhaanjohtavaa (ja samalla pelkoja lisäävää) uutisointia, vaikka se pystyisi toimimaan toisin, eikä sen pitäisi olla mitenkään ylivoimaista.

   Myös artikkelissa viitattu Ylen toimittaja kertoi pitävänsä asiaa tärkeänä ja katsovansa, että sitä ei ole riittävästi käsitelty.

   ”On täysin perusteltua tuoda esiin tuo kirjaamis kuvio ja selvittää sitä. Nyt kuitenkin aiheen käsittely antaa virheellisen käsityksen. […]” Tässä artikkelissa, samoin kuin joissain aiemmissa, on kyse tuosta kirjaamiskuvion selvittämisestä. Siinä (niissä) ei oteta paljoa kantaa muihin asioihin. Siihen, onko virheellisten tapausten osuus pieni vai ei, on taas vaikea ottaa kantaa, jos kuolinsyitä ei tiedetä. Aiheesta on kirjoitettu ”laajemmin” monissa Vastavalkean artikkeleissa.

   En nyt oikein näe, mitä virhettä olisi Yhdysvaltoja koskevassa toteamuksessa.

   ”Valkoisen talon koronavirustyöryhmään kuuluvan Anthony Faucin avustaja, tohtori Deborah Birx kertoi tiedotustilaisuudessa 7.4. hallituksen laskevan koronakuolemiin [kuolinsyystä riippumatta] kaikki kuolleet, joilla oli todettu koronavirus. Birx huomauttaa, että joissain toisissa maissa kuolinsyyksi määriteltäisiin olemassaollut perussairaus (”pre-existing condition”). Ron Wenzel kirjoittaa Economic Policy Journalissa, että auton alle jääneen koronapositiivisen kuolinsyyksi määrittyisi tällä logiikalla koronavirus. Hän jatkaa, että koronatilanteeseen liittyvien kannustimien myötä sairaaloissa myös haluttaisiin määrittää kuolema koronaviruksesta aiheutuneeksi.” [1]

   Kriteerien höllentäminen käy ilmi mm. 16.4. ilmestyneestä The Hill -julkaisusta artikkelista.[2] Artikkelin mukaan sekä koronatartuntojen määrään että koronakuolleisuuteen voitiin uudistetun ohjeistuksen mukaan sisällyttää myös ”todennäköiset” koronavirustartunnat ja -kuolemat. Seuraava on tiivistystä artikkelista:

   Todennäköiset koronatapaukset voidaan määrittää ”anekdoottisesti” oireiden perusteella, ilman testausta (”anecdotally matching the symptoms of COVID-19 but lacking an actual test confirming the disease”). Kuolema koronaan puolestaan voidaan määrittää ”kliinisten kriteerien” ja ”epidemiologisen todistusaineiston” perusteella ilman laboratoriotestiä, tai vaihtoehtoisesti olettamuspohjaisen laboratorioaineiston (”presumptive laboratory evidence”) ja ”kliinisten kriteerien” TAI ”epidemiologisen todistusaineiston” perusteella. Kolmanneksi todennäköisen koronakuoleman kriteeriksi käy ”vital records criteria with no confirmatory laboratory testing performed for COVID19” (ei, en edes yritä keksiä luontevaa suomennosta).

   [1]
   https://vastavalkea.fi/2020/04/10/thl-kuolema-luokitellaan-covid-kuolemaksi-riippumatta-varsinaisesta-kuolinsyysta/
   [2]
   https://thehill.com/homenews/administration/493086-probable-coronavirus-deaths-now-included-in-cdc-totals

  • > Kuitenkin tässä yhteydessä pistää miettimään, että onko kyse tutkivasta journalismista, vai pyrkimyksestä luoda kuva, että Korona olisi lievempi sairaus, kuin se todellisuudessa on. >

   Vastaus Risto Kuulalle via IS.FI – Julkaistu: 8.5. 12:48:

   ”Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL kertoo uutta tietoa koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin menehtyneistä.

   – Suomessa on todettu 7. toukokuuta mennessä 255 koronavirustartuntoihin liittyvää kuolemantapausta. 211 tapauksesta on saatavilla tarkempia tietoja, ja näistä 88 prosenttia oli yli 70-vuotiaita. Mediaani-ikä on 84 vuotta, THL:n tiedoista selviää.

   THL:n mukaan työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia ja lasten ja nuorten kuolemia ei ole todettu lainkaan.

   96 PROSENTILLA KUOLLEISTA PITKÄAIKAISSAIRAUS

   Noin 96 prosentilla kuolleista oli THL:n mukaan yksi tai useampi pitkäaikaissairaus. Yleisimpiä olivat sydänsairaudet ja diabetes. Kuten monissa muissa Euroopan maissa, myös Suomessa lähes puolet kaikista kuolemista on tapahtunut sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa yksiköissä.

   – Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kuolleisuutta Suomessa. Tammi-maaliskuun aikana Suomessa kuoli noin 14 000 ihmistä, mikä on Tilastokeskuksen tietojen mukaan hieman alhaisempi kuin alkuvuonna yleensä, THL kertoo.

   – Koronavirusinfektioon kuolleista osa olisi voinut menehtyä myös johonkin muuhun tautiin, kuten influenssaan. Siihen liittyvä tautiaalto jäi tänä keväänä erittäin lieväksi kausi-influenssarokotteen ja koronaan liittyvien rajoitusten takia, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane THL:n tiedotteessa.”

   * kuolleisuus alhaisempi ”kuten alkuvuonna yleensä”, eli kuinka monta ihmistä Suomessa on ylipäätään kuollut koronaan…. siinäpä on pähkinä purtavaksi!

   • Noihin perussairauksiin liittyen. Tuo mainitsemani hollantilainen The Hunger Winter -tutkimus kartoitti myös sellaista, että Natsi-Saksan miehityksen takia nälkää kärsineiden hollantilaisten jälkeläisille tapahtuneen epigeneesin takia yleisiä sairauksia olivat mm. ylipaino, diabetes, korkeat LDL -kolesteroli- ja trigly-arvot sekä skitsofrenia/korkeampi riski sairastua em. sairauksiin.

    Mistä herää kysymys, josko II maailmansota ja sen mukanaan tuoma nälkä on vaikuttanut globaalisti tiettyjen sairauksien yleistymiseen, josta tietysti johtuu miettimään mtä seurauksa koronan vastaisen sodan aiheuttama tuotantoketjujen katkeaminen aiheuttaa, miten se näkyy epigeneesin kautta tulevaisuudessa?

    • Katsopa, mitä kaikkea maahan (ja vesistöihin>juomavesiin) syydetään suomalaiselle sokerijuurikasviljelmälle. Bayer tai Berner – mitä kaikkia niitä nyt onkaan. Siis JUURIkasvithan (kuin myös MUKULAkasvit) imevät itseensä kaiken, myös ne myrkyt!
     Luomusokerista tulee migreeni, joten siitä ei kannata edes puhua:-X

 10. Seuraavan tarkastelun mukaan reaktiot koronavirukseen liittyviin asioihin — kotonapysymismääräykset, yritysten sulkemiset, mediahype ja aiheelliset huolet viruksesta — johtavat vähintään seitsemän kertaa suurempaan elinvuosien häviämiseen kuin mitä lockdownilla voidaan pelastaa.

  Anxiety From Reactions to Covid-19 Will Destroy At Least Seven Times More Years of Life Than Can Be Saved by Lockdowns

  Based on a broad array of scientific data, Just Facts has computed that the anxiety created by reactions to Covid-19—such as stay-at-home orders, business shutdowns, media exaggerations, and legitimate concerns about the virus—will destroy at least seven times more years of human life than can possibly be saved by lockdowns to control the spread of the disease. This figure is a bare minimum, and the actual one is likely more than 90 times greater.

  This study was reviewed by Joseph P. Damore, Jr., M.D., who concluded: “This research is engaging and thoroughly answers the question about the cure being worse than the disease.” Dr. Damore is a certified diplomate with the American Board of Psychiatry and Neurology, an assistant professor of psychiatry at the Weill Medical College of Cornell University, an assistant attending psychiatrist at New York Presbyterian Hospital, and an adjunct professor in the Department of Behavioral Sciences and Leadership at the U.S. Military Academy.

  https://www.justfacts.com/news_covid-19_anxiety_lockdowns_life_destroyed_saved?fbclid=IwAR34X0M5fLtZQEcbJ42vagrmhyr-yq7D76XtJ2p5uPdGTyegoY8YUlt64Ys

 11. Lieneekö korona koskaan todellinen kuolinsyy?
  Voi ajatella että vailla tervettä ja normaalia elimistön puolustus- eli immuunijärjestelmä elävän ihmisen se voi tappaa aivan kuten muukin bakteeri tai virus ja on silloin välitön kuolinsyy jota ilman kuolemaa ei olisi tapahtunut.

  Mutta niillä joilla on jokin (vakava) perussairaus se tulee vain ’lisälastiksi’ jolloin perussairaus muuttuu tappavaksi.

  Siksi niitä koronaviruksen ’laukaisemia’ kuolemia joissa tämä perussairaus on muuttunut tappavaksi ei saisi luokitella korona-kuolemiksi ja asia pitäisi olla kansan tiedossa jottei terveiden tarvitsisi nyt elää turhaan pelossa jonka nykyinen käytäntö aiheuttaa.

  Valitettavasti ei voi olla epäilemättä että juuri tähän pelon lietsomiseen on itselleen koronakriisillä ja talouden lamauttamisella rahaa takonut globaali finanssieliitti ilmeisen selvästi pyrkinytkin.
  Nyt sillä on kukkarot tankattuna täyteen rahaa … ja entistä enemmän valtaa kun se pystyy korruptoimaan ja lahjomaan omaa nwo-agendaansa edistäviä tahoja tai ostamaan myynnissä olevaa maailmaa itselleen.

 12. Vesalle kiitos. Hyvä, kun edes joku tekee työnsä ammattinimikkeen mukaisesti.

  Kuolinsyytilaston epäselvyys on selvä asia. Tilastoista puhuttaessa kyllä hyväksytään, että on jotain tilastoitavaa. Niitä ”tapauksia”. Onko heitä? Mikä tahansa köhä täyttää taudin määrittelyn. Virustestit arpovat plussia hedelmille ja linnuille. Kun alkioiden havainnointi on tuolla tolalla, on ynnääminen absurdia.

  Jon Rappoport on kirjoittanut viruksista paljon ja pitkään. HIV:stä alkaen. Äskettäin hän käsitteli numeropeliä sekä pelin sisä- ja ulkopuolella olemista.
  https://blog.nomorefakenews.com/2020/05/05/covid-the-numbers-game-the-fraud-and-the-final-answer/

  Pelin sisäpuolella taudinaiheuttajavirus on olemassa ja numerot merkitsevät jotakin. Tällöin etsitään epäjohdonmukaisuuksia ja ylilyöntejä. Kuten em.kuolinsyytilastointi tai vertailu flunssaan.

  Pelin ulkopuolella heitetään oletukset jorpakkoon. Mitään virusta ei ikinä ole löydettykään. Kaikki senjälkeinen on täyttä puutaheinää. Argumentille on varsin hyvät perusteet:
  https://blog.nomorefakenews.com/2020/04/29/covid-two-vital-experiments-have-never-been-done

  Jossain bloginsa kommenteissa (en löytänyt enää) esitettiin täydentävä jaottelu: mitä ON, ja mitä EI OLE. Tämä on hyvä ajatus. Olevaisen määrittelyä voisi kutsua.. vaihtoehtotieteeksi.

 13. IS on kirjoittanut lyhyesti hallituksen koronakaavailuista (jotka jopa vaikuttavat järkeville, siitä pisteet). Jostain syystä artikkeliin on kuitenkin tungettu: ” Pääministeri Sanna Marinin mukaan Suomi ei tavoittele koronastrategiassaan laumasuojaa, koska se on mahdollista saavuttaa vain rokotteella.”

  Minulta menee ohi IS:n ja IS:n kertoma Marinin logiikka so. laumasuojaa ei tule kuin rokottamalla.

  Koska 1) laumasuoja tulee myös luontaisesti sairastamalla ja 2) jos laumasuoja ei tulisi luontaisesti niin miten se muka voisi tulla virusta matkivalla rokotteella?

  Nyt esimerkiksi THL:n rokotuskattavuustilastoinnin mukaan tilanne on tällainen https://www.thl.fi/roko/rokotusrekisteri/atlas/atlas.html?show=influenza ja sairastuvuus sairaanhoitopiireittäin https://www.thl.fi/ttr/gen/rpt/infl.pdf
  Kun noita vertaa rinnakkain niin esim. Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja P-Savossa kattavuus on hyvä, mutta sairastavuuskin on suuremmasta päästä. Väestötiheydellä ja muilla tekijöillä kuten ikäjakaumalla lienee suurempi merkitys sairastumisessa.

  • Ei mikään yllätys IS:lta.
   Se jos mikä on nwo-mafian globalistien työrukkanen maassa.
   Tottakai rokote on sille ainoa oikea ratkaisu. Pelkään pahoin että Marin on jo aivopesty asian suhteen … tai ehkä hänen on jopa annettu ymmärtää ’ylemmältä taholta’ (joko puoluejohdosta tai maan ulkopuolelta?) ettei pidä ryhtyä tukemaan muunlaisia ratkaisuja
   … tuo syyttävä lause ” Pääministeri Sanna Marinin mukaan Suomi ei tavoittele koronastrategiassaan laumasuojaa, koska se on mahdollista saavuttaa vain rokotteella” kertoo kaiken… vain rokote toimii
   Laumasuoja tulee nimenomaan parhaiten ilman rokotetta ja rokotteen vaarana on ettei mitään todellista suojaa tulekaan tai tulee vain heikko suoja ja rokoteriippuvuus jatkossa kuten asiantuntijat sanovat
   mutta IS:lla on omat ’asiantuntijansa’ joita ensisijaisesti raha ohjaa

 14. Kun kuolleta oli 260, niistä 235 oli yli 70-vuotiaita ja 25 työikäisestä vain yhdellä ei ollut muita sairauksia, kuten sydäntautia tai psoriasista. Tämä oli lehdessä ja perustui THL:n antamiin tietoihin.
  Ennen Suomessa 70-vuotiaat joutivat luopumaan vastuullisista tehtävistä, esim. hallituksen jäsenyyksistä. Näin pitäisi tehdä nytkin, erityisesti julkisella sektorilla ylintä johtoa myöten, koska on tehty vääriä johtopäätöksiä.

  • Psoripotilaat tosiaan käyttävät takrolimuusia. Mut mihin muuhun ne ohjeet voisivat perustua? Kun kaikilla on joku oksa, jolla istuu, ei kukaan sahaa ainakaan sitä oksaa. Aika tekee tehtävät ihmisen puolesta, kuten näköjään tässäkin tapauksessa. Miksi tuo annetaan venyä noin pitkään?

   Tästä täytyisi tehdä kysymys jonnekin:
   ”Helsingin käräjäoikeus määräsi pääepäillyn vangittavaksi tammikuussa. Rikosepäilyt liittyvät vuosiin 2006–2016, mutta epäilty toimi tietohallintopäällikkönä jo 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2016 hänestä tuli viraston turvallisuuspäällikkö.
   Lue myös: Piti ostaa koululaisille tietokoneita – HS: Helsingin opetusviraston entinen it-pomo pisti omaan taskuunsa miljoonia
   HS:n tekemien selvitysten mukaan Helsingin opetusvirasto teki 2006-2016 tietotekniikkahankintoja yli 55 miljoonan euron edestä.”

 15. Niinhän se on että yleensä mediassa mennään siitä yli mistä aita on matalin. Kuolinsyiden erottelu ei ole helppoa ja vaatii yleensä ruumiinavauksen.
  Kuitenkin jos oireeton tartunnan saanut potilas kuolee niin silloin todennäköistä on että potilas kuoli johonkin muuhun sairauteen mutta siinäkin on pieni riski että tilastointi menee pieleen.
  Jos koronasta tartunnan saanut kuolee keuhkokuumeeseen tai muuhun elimistön toiminnan lakkaamiseen mikä ei ole sairas niin silloin todennäköinen kuolinsyy on korona. Siinäkin on tietenkin pieni erehtymisen mahdollisuus. Kuitenkin virheet todennäköisesti kumoaa toisensa kuolisyiden määriittelyissä.
  Lääkäreiltä puuttuu tämmöinen arvioimistapa kuolinsyystä ilman ruumiinavausta mutta jos käyttäisivät kuolinsyyn arvioinneissa maalaisjärkeä niin tilastot näyttäisi silloin oikeammilta kuin nyt kun kaikki tartunnan saaneet kuolleet luokittellaan koronan takia kuolleiksi.
  Kaikkien kuolleiden osalta ei täysin oikeaa kuolisyytä voida selvittää mutta koronan vaarallisuusasteen määrittämisen takia olisi pyrittävä oikeampaan tulokseen ettei turhaan suljeta yhteiskuntaa lukkojen taa ja ettei USAn oligarkit pääse rahastamaan sillä väärien tilastojen takia ja tekemään rokotetestejään kehitysamaiden lapsilla.

 16. Kun nyt THL : n yhteys WHO:hon ja Bill Gatesiin ja tuolla alempana Eeron tuoma lisäinformaatio EU-komissionpuheenjohtaja von der Layenin 8 biljoonan lupaukset rokotemonopolisteille alkavat selvitä, pidän kiireellisen tärkeänä selvittää Suomessa asuvien ihmisten oikeus kieltäytyä rokotuksista.

  Jos tarkastellaan perustuslakia yksittäisen ihmisen kannalta Suomessa, niin väitän että EU- Suomessa perustuslaki on meillä kyllä voimassa ( saksaksi gültig) mutta sitä ei sovelleta ( geltendes Gesetz). EU- oikeus on kaiken kansallisen myös perustuslain yläpuolella. Edelliseen perustuen näkisin Suomen perustuslain siis yksittäistä ihmistä koskien olevan hieman samalla tavalla hakasuluissa kuin Suomen laissa oleva tuomaria, joka antaa tahallaan väärän tuomion, koskeva pykälä. Pykälä on kyllä voimassa, mutta sitä ei sovelleta. Kun perustuslaista on kyse,hakasulun etuosa voisi olla EU- sopimukset( liittymissopimus mukaan lukien) ja takana oleva hakasulkuna ainakin noita kanteen nostamisrajoitteita.

  Aika erikoista että kauheimpia kauheampi USA: n presidentti Trump sanoo amerikkalaisille: Ihmiset ottakaa itsellenne oikeudet jotka teillä on.- Kukaan ei auta teitä ellette itse. Trumpin hallinnon aikana Yhdysvaltoihin on saatu aikaan laki, johon vedoten kuka tahansa voi kieltäytyä rokotteista filosofisista( eettisistä) ja uskonnollisista syistä. Toisin sanoen kyse on ihmisoikeuksista.

  Koen että on jo kiire keskustelun aloittamiselle siitä ,mitä oikeuksia yksittäisillä ihmisillä on ”rokotemafiaa” vastaan. Mitä eettisiä rajoituksia rokotemonopolistienkin pitää noudattaa.Esimerkiksi kun on kyse RNA: ja DNA : n alkuperästä, siihen myös liittyy kysymys , onko Suomessa sallitua käyttää abortoituja sikiöitä rokotetutkimuksiin ja rokotteiden valmistukseen. Yksi ihmisoikeus ainakin on Ihmisen ruumiin koskemattomuus. Asiaan pitäisi perehtyä tietysti paljon paremmin kuin mitä tässä toin esille.

  • Hiukan rokotuksista ja rokotteista

   Korkeimman oikeuden ratkaisu 30.3.1995 taltio 1233 (KKO 1995:53)
   (otsikko): Valtion viranomaiset olivat uhkaavan polioepidemian torjumiseksi järjestäneet niin sanotun massarokotuksen. Rokotuksen saatuaan A oli sairastunut. Vaikka rokotuksen ja sairauden syy-yhteyttä ei voitu pitää lääketieteellisesti selvitettynä, A:n katsottiin riittävästi näyttäneen syy-yhteyden rokotuksen ja sairastumisen välillä. Ään.

   Valtio rokotuksen toimeenpanijana velvoitettiin korvaamaan rokotuksen aiheuttama yllättävä vahinko, jota enempää rokotuksen toimeenpanijat kuin rokotettavat itse eivät olleet pystyneet ennakoimaan.

   ”A on saanut rokotuksen massarokotusohjelman yhteydessä. Kysymyksessä ei ollut ainoastaan rokotettavien itsensä suojaaminen tautia vastaan vaan terveysviranomaisten pelkäämän polioepidemian torjuminen joukkomittaisella rokottamisella, johon koko väestöä oli voimakkaasti kehotettu osallistumaan. Kysymys oli siten myös rokotettaville asetetusta vastuusta muiden terveydestä. Massarokotuksen yhteydessä ei ole mahdollista yksilöllisesti tutkia jokaista rokotettavaa ja häneen mahdollisesti liittyviä riskitekijöitä. Myöskään rokotettavalla itsellään tai hänestä vastaavilla henkilöillä ei ole mahdollisuutta osaltaan perusteellisesti harkita riskejä. Tällaisessa tilanteessa rokotuksen toimeenpanijan tulee kantaa vastuu rokotuksen aiheuttamista yllättävistä vahingoista, joita enempää rokotuksen toimeenpanijat kuin rokotettavat itse eivät ole pystyneet ennakoimaan” (KKO:1995:53).

   (Suomessa oli syksystä 1984 saakka esiintynyt poliovirustyyppiä 3 väestössä eri puolilla maata. Tämän vuoksi lääkintöhallitus oli käynnistänyt tammikuussa 1985 valtakunnallisen poliorokotusohjelman koko väestön rokottamiseksi poliota vastaan Polio-Sabin-rokotteella polioepidemian pysäyttämiseksi. Sanotusta massarokotusohjelmasta oli lääkintöhallitus päättänyt yhdessä sen alaisen kansanterveyslaitoksen kanssa. Viimeksi mainittu oli Belgiasta tilannut rokotteen ja huolehtinut sen jakelusta kuntiin.)
   #
   Tartuntatautilaki (1227/2016):

   47 § (Pakollinen rokotus)

   ”Valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää järjestettäväksi pakollinen rokotus, jos kattava rokottaminen on välttämätöntä väestön tai sen osan hengelle ja terveydelle vakavaa vahinkoa aiheuttavan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi. Pakollinen rokotus voidaan rajoittaa myös tiettyyn väestön osaan, ryhmään tai ikäluokkaan.”

   ”Kunnan on järjestettävä 1 momentissa tarkoitettu pakollinen rokotus.”

   Hallituksen esitys eduskunnalle tartuntatautilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 13/2016 vp): ”47 §. Pakollinen rokotus. Pakollista rokotusta koskeva säännös ehdotetaan säädettäväksi voimassa olevan lain mukaisena. Säännöksen antamaa mahdollisuutta ei ole käytetty koskaan, mutta se on syytä säilyttää laissa hyvin poikkeuksellisia terveydenhuollon häiriötilanteita varten. Tällainen voisi olla esimerkiksi bioterrorismin seurauksena syntynyt isorokkoepidemia.”
   #
   Pakolliset rokotukset
   Matkailijan terveysopas
   26.9.2012
   Toimitus
   Keltakuumerokotuksesta ( 1) voidaan Maailman terveysjärjestön suosituksen mukaisesti vaatia virallista todistusta kansainvälisessä liikenteessä.

   Saudi-Arabia vaatii pyhiinvaeltajilta todistuksen MenACWY-meningokokkirokotuksesta ja kausi-influenssarokotuksesta. Saudi-Arabiaan saapuvilta matkailijoilta saatetaan vaatia rajalla myös todistus poliorokotuksesta.

   Kansainvälisten terveyssäännöstöjen mukaan kolerarokotuksesta ei enää saa vaatia virallista todistusta kansainvälisessä liikenteessä.

   Isorokon häviämisen myötä mikään maa ei enää vaadi isorokkorokotustodistusta.
   https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00050
   #
   WHO julisti sikainfluenssan pandemiaksi kesäkuussa 2009. Pandemiajulistus merkitsi monessa maassa mittavia rokotehankintoja. Myös Suomi osti sikainfluenssarokotteen koko väestölleen. Elokuussa 2010 WHO:n pääjohtaja Margaret Chan kertoi pandemian päättyneen ja maailman siirtyneen ”pandemian jälkeiseen” vaiheeseen, mikä tarkoittaa, että taudin esiintyvyys on tavallisen influenssan tasolla ja taudin odotetaan leviävän tavallisen influenssan tapaan. – ”Sikainfluenssarokote” Pandemrixin on todettu aiheuttaneen narkolepsiaa lapsille, joilla on riskiperimä. Tästä syystä elokuussa 2010 Pandemrixin käyttö keskeytettiin. Ennen rokotuksia narkolepsiaan oli sairastunut 61 henkilöä vuodessa, mutta vuonna 2010 sairastui 109 henkilöä (ero 48), sittemmin määrä on palannut normaaliksi.
   #
   THL:n lehdistötiedote 1.2.2011

   Pandemrix-rokotetta saaneilla lapsilla ja nuorilla lisääntynyt riski sairastua narkolepsiaan

   Pandemrix-rokotteen saaneilla ­4–19-vuotiailla oli moninkertaisesti lisääntynyt riski sairastua narkolepsiaan rokotusta seuraavan kahdeksan kuukauden aikana verrattuna samanikäisiin rokottamattomiin. Tähän mennessä tekemänsä selvitystyön perusteella Kansallinen narkolepsiatyöryhmä pitää todennäköisenä, että talvella 2009–10 annettu Pandemrix-rokotus myötävaikutti Suomessa 4­–19-vuotiailla havaittuun narkolepsiatapausten määrän kasvuun, todennäköisimmin yhteisvaikutuksessa jonkin muun tekijän kanssa. Toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että narkolepsiaan sairastuminen johtuisi Suomessa käytetyistä rokote-eristä. Tulokset käyvät ilmi työryhmän väliraportista.
   – Pandemrix-rokotuksen ja narkolepsian yhteyttä on selvitetty kattavien rekisteritietojen perusteella. Sairaaloiden potilasrekistereistä kerätty tieto kaikista vuosina 2009­–10 narkolepsiaan sairastuneista yhdistettiin perusterveydenhuollosta saatuihin pandemiarokotustietoihin. Havaittu yhteys on niin selvä, että mikään muu taustalla vaikuttava ns. sekoittava tekijä tuskin voi selittää taudin lisääntymistä. – Suomessa sairastui vuosina 2009–10 narkolepsiaan 60 iältään 4–19-vuotiasta lasta ja nuorta. Luvut perustuvat sairaaloista ja perusterveydenhuollosta kerättyihin tietoihin sekä neurologien ja unitutkijoiden asiantuntijaraadin tekemään potilasasiakirjojen tarkastukseen. Sairastuneista 52 eli lähes 90 prosenttia oli saanut Pandemrix-rokotteen, kun rokotuskattavuus koko ikäryhmässä oli 70 prosenttia. Alustavien, vielä tarkentuvien tulosten mukaan Pandemrix- rokotteita saaneiden 4–19-vuotiaiden riski sairastua narkolepsiaan oli yhdeksänkertainen samanikäisiin rokottamattomiin verrattuna. Selvimmin riski lisääntyi 5–15-vuotiailla. Alle 4- vuotiailla ei ole todettu yhtään tapausta. Yli 19-vuotiaat eivät myöskään ole sairastuneet narkolepsiaan aiempaa enemmän eikä rokotuksen havaittu vaikuttavan riskiin sairastua.

 17. Valitettavasti sensuuri syö jatkuvasti lähdeaineistoa. Joka tapauksessa on hyvä ehtiä näkemään youtube-sanomia Covid-19 -petoksesta ennenkuin ne on sammutettu. Näin toimii EU-bolshevismi, sanan- ja mielipiteenvapautta rajoitetaan. Näin tässä Saulin ja Sannan tyranniassa. Ensinmainittu hieroo tyytyväisenä käsiään. Lähipiirin uhkauksia toteutetaan nyt. Maailmanvallankumouksen puuhaajat ovat ”luokkatietoisia”, me-eliitti vastaan he, koko ihmiskunta.

  Lääkäri Heiko Schöning ja muita hampurilaisia lääkäreitä ovat perustaneet infoväylän Ärzte für Aufklärung osoitteessa https://www.ärzte-für-aufklärung.de/ muille lääkäreille ja kiinnostuneille. Schöning sanoo, että nykyinen corona-epidemia on normaaliflunssan kaltainen, hieman heikompi. Hän varoittaa tulevasta rokotteesta ja sanoo, että se voi sisältää mitä tahansa vahingollista ainesosaa. Hän ennusti syksyllä tämän nykyisen epidemian tulon sikainfluenssan kaltaisena showna tulevaksi, koska oli tehnyt ”salapoliisityötä” ja haistoi tulevan feikkipandemian ja siihen liityvän rokotebisneksen.

  • Huomaa – en saa sivua enää näkyviin, vaikka kirjoitin osoitteen uudelleen monta kertaa esim. niin, että ä=ae- Näin toimii EU, polkee perusoikeuksia vapaaseen mielipiteeseen. Tästä tulee mieleen Natsi-Saksa tai Stalinin aika. Ilmankos ihmiset ovat organisoituneet jo Sveitsissäkin säännöllisiin mielenilmaisuihin eri puolilla maata, joka viikko samaan aikaan. Stuttgartissa nähtiin paljon väkeä protestoimassa viikonloppuna. Oletko kuullut näistä Suomen tiedotusvälineissä ?

  • > Hän varoittaa tulevasta rokotteesta ja sanoo, että se voi sisältää mitä tahansa vahingollista ainesosaa. >

   Linkitin aiemman artikkelin kommenttiini tutkija/aktivisti Dr. Mikovitsin runsasta kohua nostattaneen haastattelun. Hän arvioi että menossa oleva PLANdemia on massamurha ja jatkoi, että edessä olevaan corona-rokotukseen tulee kuolemaan noin 50 miljoonaa ihmista pelkästään Yhdysvalloissa mikäli se toteutuu.

 18. On helppo ymmärtää (mutta ei hyvälsyä), että WHO toimii keskeisten rahoittajiensa (Bill Gates ja knit) tahdon mukaisesti luomassa globaalia paniikkia tulevien rokotevoittojen varmiustamiseksi.

  Sitä sensijaan ei voi ymmärtää saati hyväksyä, että Suomen THL:nkin pitää olla mukana samassa juonessa lisäämässä paniikkia virheellisellä informaatiolla ”koronakuolemien” suhteen.

 19. ”Nauraako vai itkeä” ? Joku taho väittää että 5 G: n perustuvat jäejestelmät sekoavat, jos ihmiset ovat liian lähellä toisiaan.Uudessa normaalissa välimatkan pitämistä kanssaihmisten välillä ei pidä unohtaa ja ihan vaan hygieniasyistä.

  • Sosiaalietäistäminen on mielenkiintoinen kysymys.

   Havaittuja yleisperiaatteita. Ääneen lausuttu syy (tässä, pahan pisaratartunnan välttely) ei ole ikinä totta eikä muutos ole koskaan sinulle hyväksi. Oikeita syitä taas on useita, monitasoisesti päällekkäin. Päätutkintalinjat ovat biologinen ja taloudellinen.

   Biologia:
   1) älyradiohärpäkkeiden myrkytysvaikutusten kohdistus. laite sairastuttaisi vain omistajansa.
   2) sairaus on kehon siivousprosessi, ”virus” siivousaine ja kehomme pystyvät kommunikoimaan siivousvinkkejä toisilleen. tällöin ”tartunta” on ihmiselle HYVÄ.
   Talous:
   asiakaskohtaisten kustannusten kasvu. jos lentokoneista täytetään vain joka toinen istuin, köyhien lentely loppuu.

   • Mitä pidät ajatuksesta että ”turvaväli ” 1,5 metriä olisi 5 G: n ja ihmisiin ””nanorokottamalla” asennetujen microsirujen toimivuuden kannalta ainakin aluksi välttämätöntä ettei 5G – verkkojärjestelmät sekoa?

    • Tiedän vain sen, etten tiedä. Ja tietysti sen, että sanottu syy on korkeintaan puolitotuus. Täyden totuuden löytämiseen tarvittaisiin jo ihan oikeaa tiedettä ja mittauksia.

     Mutta. Jos verkkonsa kaatuisi noin vähästä, niin olisipahan huonoa tekniikkaa. Nykyisetkin kestävät massatapahtumat. En lähtisi tuolle tielle.

   • No, lopulta se hanavesi kuitenkin voi olla todella vaarallista kotona:

    ”Takrolimuusin ja pimekrolimuusin välitön haitta on ihon kuumotus, polttelu ja kirvely heti voitelun jälkeen. Sitä on hoidon alussa noin 40 prosentilla takrolimuusin ja noin 10 prosentilla pimekrolimuusin käyttäjistä. Oire häviää useimmilta potilailta hoidon jatkuessa. Joukossa on kuitenkin sellaisia, joiden iho ei totu voiteeseen. Lisäksi murrosikäisiä ja aikuisia hoidettaessa on huomattava, että 6–10 prosentilla takrolimuusin ja 1–2 prosentilla pimekrolimuusin käyttäjistä pienikin alkoholimäärä aiheuttaa voidellulle alueelle voimakkaan punoituksen ja kirvelyn. Punoitusta ja kirvelyä esiintyy joillakin potilailla myös ilman alkoholia.
    Toistaiseksi ei ole saatu viitteitä siitä, että kumpikaan lääke lisäisi ihosyövän vaara. Se on kuitenkin pidettävä mielessä, sillä mahdollinen vaara tulee esiin vasta 15–20 vuoden kuluttua. Valohoitoja ei pitäisi ottaa limuusihoidon aikana. Samaten kesällä limuusivoiteiden käyttöä pitäisi välttää aurinkoisimpaan aikaan.”
    Tuollaista myrkkyä on meidän hanavesissä siellä missä elinsiirtopotilaita on enemmän, on myrkkyäkin.
    Ei ne mihinkään veden kierrosta katoa(y)

 20. @Riikka Söyring 10.5.2020 at 11:34 … laitetaan tännekin
  Tässä korostuu ympäristön merkitys geenien aktivoinnissa … minusta se on vain toinen puoli asiaa eikä poista sitä tosiasiaa että olemme geneettiseltä rakenteelta jo erilaisia lähes kaikkien asioiden suhteen eivätkä erot ole poistettavissa eli meistä ei koskaan tule samanlaisia … ja onneksi ei

  An Epigenetic Explanation for the Decline of the West
  Jim Penman, Biohistory: Decline and Fall of the West (Newcastle: Cambridge Scholars Publishing), 2015, $5.92.
  Epigenetics is a “new science which looks at the way on which genes are switched on or off by the environment” (9). It appears that “environmental influence turn up or down the activity of certain genes while not altering the DNA” (25). It is particularly significant that: “Epigenetic regulation seems to operate in an almost Lamarckian fashion . . . [and] can produce effects in gene expression that may echo over many generations.” [2]

  Most people say that it is the intellect which makes a great scientist. They are wrong: it is character.
  — Albert Einstein
  ”It is better to light one candle than to sit and curse the darkness”
  —Chinese proverb
  Western civilisation is on a path to destruction. In coming decades, economies will shrink, democracy will retreat and nations crumble. The long-term result will be grinding poverty, superstition and disease. This isn t scaremongering it is science. In Biohistory: The Decline and Fall of the West, Dr Jim Penman, PhD, details a revolutionary new theory about why civilizations collapse. For the first time, Penman directly links human biology with the rise and fall of civilisations a cataclysmic relationship that brought the Romans, the ancient Greeks and all other Empires to their knees. Based on pioneering scientific research, Penman reveals the deadly, invisible forces at play across human and animal history and why the West will be the next victim.
  Biohistory makes use of the latest findings in epigenetics, the study of how the environment affects our genes. Presented in easy-to-digest language, it draws on history, biology, anthropology and economics to explain the real drivers of social change and how evolutionary mechanisms designed to adapt animal social behaviour to changing food conditions determine the fate of civilisation. The West’s only hope of avoiding catastrophe lies with the biological sciences, but is it already too late to change the course of history?
  https://www.amazon.co.uk/Biohistory-Decline-Fall-Jim-Penman/dp/1443871303
  https://www.amazon.com/Biohistory-Decline-Fall-Jim-Penman/dp/1443871303/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1507134097&sr=1-2&keywords=penman+biohistory
  https://www.biohistory.org

 21. Voiko vielä joku Vastavalkeasta vastata, onko niin että poikkeusoloissa ja valmiuslain tultua voimaan Suomen peustuslaki ei ole nyt voimassa. Sen käsityksen saa kun lukee, että kaikissa ” lockdowniin osallistuvissa maissa” perustuslaki on kumottu. Tarvitaanko Lockdownista poispääsemiseksi, poikkeustilan ja valmiuslain lopettamiseksi Suomessakin nk. aktivointilaki ( Ermächtigungsgesetz) ja jos niin , kellä tai millä taholla on oikeus Lockdownin lopettamiseen.

 22. Voiko vielä joku Vastavalkeasta vastata, onko niin että poikkeusoloissa ja valmiuslain tultua voimaan Suomen peustuslaki ei ole nyt voimassa. Sen käsityksen saa kun lukee, että kaikissa ” lockdowniin osallistuvissa maissa” perustuslaki on kumottu. Tarvitaanko Lockdownista poispääsemiseksi, poikkeustilan ja valmiuslain lopettamiseksi Suomessakin nk. aktivointilaki ( Ermächtigungsgesetz) ja jos niin , kellä tai millä taholla on oikeus Lockdownin lopettamiseen?

  • ”onko niin että poikkeusoloissa ja valmiuslain tultua voimaan Suomen perustuslaki ei ole nyt voimassa. … Tarvitaanko Lockdownista poispääsemiseksi, poikkeustilan ja valmiuslain lopettamiseksi Suomessakin nk. aktivointilaki (Ermächtigungsgesetz) ja jos niin kellä tai millä taholla on oikeus Lockdownin lopettamiseen.”
   #
   Perustuslaki ei kumoudu. Se on edelleen voimassa.

   Jos valtioneuvosto, yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, toteaa maassa vallitsevan poikkeusolot, voidaan valtioneuvoston asetuksella (käyttöönottoasetus) säätää II osan säännösten soveltamisen aloittamisesta. Tällainen asetus voidaan antaa määräajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi. – Käyttöönottoasetus on välittömästi saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta päättää, saako asetus jäädä voimaan vai onko se kumottava osittain tai kokonaan ja onko se voimassa säädetyn vai sitä lyhyemmän ajan. – Poikkeusolojen jatkuessa valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää II osan säännösten soveltamisen jatkamisesta (jatkamisasetus). – Tällainen asetus voidaan antaa määräajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan. – Jatkamisasetus on välittömästi saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta päättää, saako asetus jäädä voimaan vai onko se kumottava osittain tai kokonaan.

   Poikkeusolojen päättyessä on voimassa oleva käyttöönottoasetus tai jatkamisasetus kumottava. – Jos valmiuslain II osan jonkin säännöksen soveltamisedellytykset lakkaavat, käyttöönotto- tai jatkamisasetusta on vastaavasti muutettava. – Kumottaessa tai muutettaessa käyttöönotto- tai jatkamisasetusta on samalla kumottava ne valmiuslain II osan säännösten nojalla annetut asetukset, joiden soveltamisedellytykset ovat lakanneet.
   #
   Valmiuslaki (1552/2011)

   I OSA: YLEISET SÄÄNNÖKSET
   1 luku: Lain tarkoitus, soveltamisala ja yleiset periaatteet

   1 § (Lain tarkoitus)
   Tämän lain tarkoituksena on poikkeusoloissa suojata väestöä sekä turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys.

   2 § (Soveltamisala)
   Tässä laissa säädetään viranomaisten toimivaltuuksista poikkeusolojen aikana. Lisäksi laissa säädetään viranomaisten varautumisesta poikkeusoloihin.

   3 § (Poikkeusolojen määritelmä)

   Poikkeusoloja tämän lain mukaan ovat:
   (…)
   5) vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti.

   4 § (Toimivaltuuksien käyttöperiaatteet)
   Viranomaiset voidaan oikeuttaa poikkeusoloissa käyttämään vain sellaisia toimivaltuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja oikeasuhtaisia 1 §:ssä säädetyn tarkoituksen saavuttamiseksi. Toimivaltuuksia voidaan käyttää vain sellaisin tavoin, jotka ovat välttämättömiä lain tarkoituksen saavuttamiseksi ja oikeassa suhteessa toimivaltuuden käyttämisellä tavoiteltavaan päämäärään nähden.

   Tämän lain mukaisia toimivaltuuksia voidaan käyttää vain, jos tilanne ei ole hallittavissa viranomaisten säännönmukaisin toimivaltuuksin.

   5 § (Suhde kansainvälisiin velvoitteisiin)
   Tätä lakia sovellettaessa on noudatettava Suomea sitovia kansainvälisiä velvoitteita ja kansainvälisen oikeuden yleisesti tunnustettuja sääntöjä.

   Tämän lain II osan soveltamisen aloittamisesta 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa ja soveltamisen päättymisestä ilmoitetaan kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen (SopS 8/1976) sopimusvaltioille Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin välityksellä sillä tavoin kuin yleissopimuksen 4 artiklan 3 kohdassa määrätään. Euroopan neuvoston pääsihteerille tiedotetaan lain II osan soveltamisen aloittamisesta 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa ja soveltamisen päättymisestä sillä tavoin kuin ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi tehdyn yleissopimuksen (SopS 19/1990) 15 artiklan 3 kappaleessa määrätään.

   2 luku: Toimivaltuuksien käyttöönotosta päättäminen

   6 § (Asetus toimivaltuuksien soveltamisen aloittamisesta)
   Jos valtioneuvosto, yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, toteaa maassa vallitsevan poikkeusolot, voidaan valtioneuvoston asetuksella (käyttöönottoasetus) säätää II osan säännösten soveltamisen aloittamisesta. Tällainen asetus voidaan antaa määräajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi.

   Käyttöönottoasetuksessa on mainittava, miltä osin tämän lain mukaisia toimivaltuuksia voidaan soveltaa ja toimivaltuuksien alueellinen soveltamisala, jos niitä ei saateta sovellettaviksi koko valtakunnan alueella.

   Käyttöönottoasetus on välittömästi saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta päättää, saako asetus jäädä voimaan vai onko se kumottava osittain tai kokonaan ja onko se voimassa säädetyn vai sitä lyhyemmän ajan. Jollei käyttöönottoasetusta ole viikon kuluessa sen antamisesta toimitettu eduskunnalle, asetus raukeaa.

   Kun eduskunta on tehnyt 3 momentissa tarkoitetun päätöksen, käyttöönottoasetuksessa mainittuja säännöksiä voidaan alkaa soveltaa siltä osin kuin eduskunta ei ole päättänyt, että asetus on kumottava.

   8 § (Toimivaltuuksien käytön jatkamisesta päättäminen)
   Poikkeusolojen jatkuessa valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää II osan säännösten soveltamisen jatkamisesta (jatkamisasetus). Tällainen asetus voidaan antaa määräajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan.

   Jatkamisasetus on välittömästi saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta päättää, saako asetus jäädä voimaan vai onko se kumottava osittain tai kokonaan.

   10 § (Jälkitarkastus)
   Tämän lain II osan säännösten nojalla annettavat valtioneuvoston ja ministeriön asetukset saatetaan välittömästi eduskunnan käsiteltäviksi. Eduskunta päättää, onko asetukset kumottava.

   11 § (Toimivaltuussäännösten soveltamisen päättyminen)
   Poikkeusolojen päättyessä on voimassa oleva käyttöönottoasetus tai jatkamisasetus kumottava.

   Jos jonkin II osan säännöksen soveltamisedellytykset lakkaavat, käyttöönotto- tai jatkamisasetusta on vastaavasti muutettava.

   Kumottaessa tai muutettaessa 1 ja 2 momentin mukaisesti käyttöönotto- tai jatkamisasetusta on samalla kumottava ne lain II osan säännösten nojalla annetut asetukset, joiden soveltamisedellytykset ovat lakanneet.
   #
   Valmiuslain tarkoittamien poikkeusolojen vallitessa voidaan siis ”valtioneuvoston asetuksella (käyttöönottoasetus) säätää II osan säännösten soveltamisen aloittamisesta”.
   Mainittu II osa sisältää luvut 4 – 17, joiden otsikoista ilmenevät ne ’sektorit’, joita kyseiset ’poikkeussäännökset’ (14 – 122 §) koskevat.

   II OSA: TOIMIVALTUUDET POIKKEUSOLOISSA

   4 luku: Rahoitusmarkkinoiden ja vakuutusalan toiminnan turvaaminen
   5 luku: Hyödyketuotannon ja -jakelun sekä energiahuollon varmistaminen
   6 luku: Rakentamisen ja rakennustuotteiden säännöstely
   7 luku: Asuntokannan käytön säännöstely
   8 luku: Sosiaaliturvaan liittyvät muutokset
   9 luku: Sähköisten tieto- ja viestintäjärjestelmien toimivuuden sekä postipalveluiden saatavuuden turvaaminen
   10 luku: Kuljetusten turvaaminen ja polttonesteen säännöstely
   11 luku: Sosiaali- ja terveydenhuollon turvaaminen
   12 luku: Valtiontalouden hoito poikkeusoloissa
   13 luku: Julkis- ja yksityisoikeudelliset palvelussuhteet
   14 luku: Työvelvollisuus
   15 luku: Hallinnon järjestäminen poikkeusoloissa
   16 luku: Sotilaallinen puolustusvalmius
   17 luku: Väestönsuojelu ja evakuointi

   Kyseisen valmiuslain teksti löytyy Finlexin verkkosivustolta osoitteesta https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=valmiuslaki#O1L2P6

   • Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi

    Opetus- ja kulttuuriministeriö Sosiaali- ja terveysministeriö Valtioneuvoston viestintäosasto 16.3.2020 16.56 TIEDOTE 140/2020

    Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. – Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Toimivaltaiset viranomaiset antavat tarkempia ohjeita vastuidensa mukaisesti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

    Hallituksen linjaamat toimenpiteet

    Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. – Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020. – Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. – Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset. – Valtioneuvoston linjaus suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi (OKM tiedote 16.3.2020) – Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. – Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. – Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä. – Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla. – Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. – Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. – Lisätään sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia julkisella ja yksityisellä sektorilla. Samanaikaisesti vähennetään kiireetöntä toimintaa. Yksityisen sektorin kapasiteetti otetaan yhteiseen käyttöön tarpeen mukaan. Samaan aikaan joustetaan lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista. – Kasvatetaan korona-testauskapasiteettia. THL tukee alueita tältä osin.
    – Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. – Varaudutaan velvoittamaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden koulutettuja ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin. – Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi. – Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti. – Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. – Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa. – Puolustusvoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Muita viranomaisia valmistaudutaan tukemaan tarpeen mukaan.

    Lisätietoja: Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 0295 160 204, valtioneuvoston kanslia

    Taustatietoa valmiuslaista: Valmiuslaissa on määritelty erilaisia poikkeusoloja, kuten Suomeen kohdistuva hyökkäys, erityisen vakava suuronnettomuus tai laajalle levinnyt tartuntatauti, jollainen koronaviruspandemia on. Valmiuslain tarkoituksena on poikkeusoloissa suojata väestöä sekä turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys. – Valmiuslaissa säädetään viranomaisten toimivaltuuksista poikkeusolojen aikana. Valmiuslaissa määriteltyjä toimivaltuuksia voidaan käyttää vain, jos tilanne ei ole hallittavissa viranomaisten normaalein toimivaltuuksin. Valmiuslain nojalla rajoitetaan kansalaisten oikeuksia ja normaalia elämää vain, jos se on välttämätöntä väestön suojaamiseksi. – Valmiuslaissa säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta enintään kuudeksi kuukaudeksi päätetään valtioneuvoston asetuksella (käyttöönottoasetus), kun valtioneuvosto yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa on todennut maassa vallitsevan poikkeusolot. Lopullinen päätösvalta voimaantulosta on eduskunnalla. Se päättää, tulevatko valtioneuvoston antaman asetuksen lisävaltuudet käyttöön kokonaan tai osittain. Eduskunta voi myös kumota valtioneuvoston antaman asetuksen. – Kiireellisessä tilanteessa on mahdollista ottaa lisävaltuudet välittömästi käyttöön. Myös silloin asetus viedään eduskunnan käsiteltäväksi välittömästi. Asetus täytyy viedä eduskunnalle viikon kuluessa tai muuten asetus raukeaa.

    #Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallituksen linjaamat toimenpiteet saatetaan voimaan valmiuslain, tartuntatautilain sekä muun lainsäädännön mukaisesti. – Valmiuslain osalta valtioneuvosto antoi 17. maaliskuuta 2020 kaksi käyttöönottoasetusta eduskunnalle. Asetuksissa yksilöidään ne tietyt valmiuslain säännökset, jotka nyt otetaan käyttöön.

    Valtioneuvoston eduskunnalle antamat käyttöönottoasetukset
    Valtioneuvoston asetus valmiuslain 86, 88, 93-95 ja 109 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta. Valmiuslain 86 §:ssä säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden toiminnasta, 88 §:ssä sosiaali- ja terveyspalvelusta sekä terveydensuojelusta, 93 §:ssä palvelusuhteen ehdoista poikkeamisesta, 94 §:ssä irtisanomisoikeuden rajoittamisesta, 95 §:ssä työvelvollisista sekä 109 §:ssä opetuksen ja koulutuksen järjestämisestä tai keskeyttämisestä. Asetusta on tarkoitus soveltaa 18.3.2020 alkaen. Asetus on voimassa 13.4.2020 asti. – Valtioneuvoston asetus valmiuslain 87 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta välittömästi. Valmiuslain 87 §:n mukaisesti terveydenhuollossa käytettävien lääkkeiden, tavaroiden ja palvelujen myyntiä voidaan rajoittaa koko valtakunnan alueella. Asetus tulee voimaan välittömästi ja on voimassa 13.4.2020 asti. – Valmiuslain tarkoituksena on poikkeusoloissa suojata väestöä sekä turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys. Valtioneuvosto teki eilen 16.3. päätöksen siitä, että maassa vallitsevat poikkeusolot.

    Hallitus on päättänyt 25. maaliskuuta 2020 rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Hallitus antoi liikkumisrajoituksia koskevan valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnan käsiteltäväksi 25. maaliskuuta.

    Valtioneuvosto antoi 27. maaliskuuta 2020 eduskunnan käsiteltäväksi kaksi asetusta, joilla otetaan käyttöön ja aletaan soveltaa valmiuslaissa määriteltyjä liikkumisrajoituksia, jotka koskevat liikkumista Uudenmaan maakunnan alueelle ja alueelta pois. Maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset tulevat voimaan 28. maaliskuuta ja ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka.

    Hallitus antoi 31. maaliskuuta 2020 asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koko maassa. – Ravitsemisliikkeiden pitää olla suljettuna lauantaista 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Rajoitukset koskevat ravintoloiden muuta toimintaa paitsi take away -annosten tarjoamista ja ruokalähettien noutopalveluja. Rajoitukset eivät koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä koulujen, sairaaloiden ja vastaavien laitosten ruokaloita tai vain yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita. – Hallitus toimitti asetuksen jälkitarkastukseen eduskuntaan. Eduskunnan on tarkoitus päättää asetuksen voimassaolosta perjantaina. Eduskunta ei voi muuttaa asetuksen sisältöä. – Hallitus antoi samalla valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytön jatkoa koskevia asetuksia. Nämä ovat jatkoa hallituksen aiemmin päättämille toimille, joita koskevien asetusten voimassaolo päättyy 13.4.2020. Nyt esitetyillä asetuksilla jatketaan toimivaltuuksien käyttöä 13.5.2020 asti. – Nyt annettujen asetusten perusteella valtioneuvoston on tarkoitus antaa torstaina 2.4.2020 niitä täydentäviä soveltamisasetuksia. Eduskunta jälkitarkastaa asetukset. Jälkitarkastuksessa eduskunta voi joko hyväksyä tai kumota asetukset, mutta niiden sisältöä ei voi muuttaa eduskuntakäsittelyn aikana.

    Hallitus antoi 15.4.2020 klo 13 pidetyssä valtioneuvoston yleisistunnossa asetuksen, jolla kumotaan Uudenmaan liikkumisrajoitukset. Asetus tuli voimaan välittömästi istunnon jälkeen. – Kumoamisasetus, viralliselta nimeltään ”valtioneuvoston asetus valmiuslain 118 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta annetun valtioneuvoston asetuksen ja liikkumisen tilapäisistä rajoituksista väestön suojaamiseksi annetun valtioneuvoston asetuksen kumoamisesta” on julkaistu valtioneuvoston verkkosivuilla liiteaineistoineen.

    • Kiitos, Tapio Kuosma koko valtavasta tietopaketista ja erikoisesti sen tuomisesta tänne luettavaksi,
     Monen asiantuntijan näkemyksen mukaan meiltä vain puuttuu se vakava tartuntatauti.

     Mitä siihen perustuslain kumoutumiseen tulee, niin esimerkiksi Dr.med Klinghardt sanoo koronapandemiaa koskevassa haastattelussa että kaikki läntiset maat
     ovat nyt kumonneet valtiosaaäntönsä ja noudattavat WHO: n määräyksiä.
     Toisessa korona ja perususlaki- diskurssissa taas puhutaan nyt tapahtuneesta, perusoikeuksien keskeyttämisenä (Ausserkraftsetzung der Grundrechte).

     • Kiitos, Jolle. Kirjoitat tärkeästä asiasta.
      On tietysti niin, että ’elävässä elämässä’ teoria ja todellisuus eivät aina (kenties eivät milloinkaan?) vastaa toisiaan. Perustuslaki on de jure, mutta käytäntö on de facto, valitettavasti.
      Perustuslakien ohella ongelmia on monen muunkin sinänsä hienon asiakirjan osalta: YK:n peruskirja, ihmisoikeussopimukset jne. Hienot periaatteet, mutta hallitsevan valtaeliitin praksis mitätöi hienoudet.
      Siksi vaaditaan valpas kansalaisyhteiskunta, valppaat valitsijat. Nykyisessä edustuksellisessa demokratiassa ei muita keinoja ole.
      Vaalien ohella kansalaisten käytettävissä ovat kansalaisaloitteet, selvityspyynnöt, kantelut, valitusoikeus sekä tietysti myös mielenosoitukset.
      Toivoa ei tule menettää.

 23. 5 G ja lähietäisyysväli toiseen ihmiseen/Jolle.
  Sanon nyt vain ensi hätään lyhyesti, että nanopartikkelisia raskasmetalleja on ruiskutettu lentokoneista (geoengineering) jo kauan ja niiden kertyminen keuhkoihin ja aivoihin on jossain määrin tapahtunut. Nämä hiukkaset taas reagoivat elektromagneettiseen säteilyyn. Säteilytystä voivat harjoittaa eri suurvallat mielensä mukaan isoista antennialueyksiköistään käsin. Jos säteilytystaso nousee tietyn raja-arvon yli, voi vaikutus olla vahingollista ihmisen terveydelle. Raskasmetallihiukkaset meissä siis reagoivat tähän säteilyyn. 5 G saattaa olla vaikutukseltaan tämän HAARP- aseen kaltainen.

  • @Vanki X. Voisiko ajatella.. että ihmiskeskittymä täynnä radiolähettimiä ja raskasmetallisoituja hermosoluja on niin myrkyllinen ympäristö, että jopa tyhmennetyt nykyihmiset huomaisivat ilmiön? Esim. massatapahtumassa. Ja tämä olisi yksi syy sosiaalietäistämiseen.

   Törmäsin joskus tuollaiseen: http://www.dataasylum.com/index.html
   Puhuvat ohjelmointirajapinnasta ihmisbiologiaan laajamittaisesti tapahtuneena tosiasiana. En usko. Jos tuollainen olisi olemassa, tuskin me näitä miettisimme. Plus, ruiskutus minkä tahansa ikävyyden jakelumenetelmänä on outo. Tottapa aristoplutokratiamme yrittäisi olla myrkyttämättä ITSEÄÄN – nanoboteilla tai raskasmetalleilla? Voin uskoa selektiivisiin ilkeyksiin. Jakelumenetelmänä piikki ja langaton verkko. 5G:n beam-forming avannee uusia mahdollisuuksia tällä alalla. Ajatuksia?

 24. Punasilmä, kiitos pohdinnastasi. Kaikkea, mitä tapahtuu ympäristössäsi, et voi nähdä etkä aistia. Mikroaaltotransformaatiot, vahvat korkeafrekvenssisignaalit ja atmosfääriset aerosolit luovat yhdessä yläilmoissa tilan, jossa nämä nanometallipartikkelit johtavat sähköä. Vähitelle aines laskeutuu alemmas. Kun hengität, ne siirtyvät keuhkoihisi ja muualle elimistöösi. Seuraavia aineksia on ollut sprayattuna ilmakehään : mm. alumiini, kadmium, barium, arseeni, sulfaatti, titaani.
  Ruiskutus on ikävää, mutta USA:n sotilaallisessa keinovalikoimassa se on jo vanha konsti. Muutkin suurvallat osaavat tämän. Näillä toimenpiteillä manipuloidaan ilmakehää ja saadaan siinä aikaan muutoksia. Nasan satelliittikuvat ovat tuoneet esille hälyttäviä muutokia ilmakehän pivimuodostumissa. Kyse on mm. SRM-ohjelmasta – Solar Radiation Managment.
  Kun rokotteissa on perinteisesti ollut alumiinia ja elohopeaa, eikä tiedetä, mitä kaikkea – myös salattua – ne jatkossa sisältävät, voi kysyä: kuinka mikroaalto – 5G vaikuttaa näihin metallipartikkeleihin elimistössä. Syttyvätkö ne palamaan ? Laitoin mikroon vahingossa pienen lautasen, jossa oli kultareunusta – se kipinöi kuin tähtisadetikku uunissa.

 25. Nuo myrkky- ja ”sähkölatauslaskeumat” voisivat tulla vielä tarkempaan tarkasteluun, kun koronakeskustelu laajentuu ilmaston muutoskeskusteluksi.

  Riikka toi joku aika sitten esille mahdollisuuden ID2020 microsiruna siirtämisen rokotuksen yhteydessä ihmiseen. Olisiko siru pelkästään henkilön identiteetin tunnistamiseen, vai voisiko joku, joka niin haluaisi myös vaikuttaa sirun avulla henkilöön, hänen itsensä ei toivomalla tavalla? Eli piileekö sirun hyväksikäyttöön muutakin kuin tunnistaminen? ( Joku on muuten sanonut että salaliittoteoreetikkoja pitäisi olla vielä paljon paljon enemmän!)

  Nyt on selviö että maailman väestön vähentämistä rokotteilla ajava Gates on kaikkialla.Gates on ostanut itsensä niin Facebookiin , Googleen ja ties mihin kaikkeen. Saksassa hän on ostanut lehdistön ,Spiegelin, DieZeit-lehden ja muitakin merkittäviä lehtiä. Jos nyt kiinnittää vielä katseensa Suomen päättäjien ” liikkumisvapauteen” nykyisessä maailmojen murroksessa, niin aika hurjalta näyttää. Jo sekin tieto että EKP on(kin) yksityispankki, jonka omistajia ovat Warburg, Rotschild, Rockerfeller, Vatikaani suurimpina, kaventaa päättäjiemme liikkumavaraa.

  Jaan kun ”youtubessa pyydetään”tännekin (vain saksankielentaitoisille) yhden aika merkittävän covid19-vn ideo, jossa puhuu Dr. Klinghardt esimerkiksi ”Trumpin hallinnon terveyspoliittisista linjoista”

 26. Nuo myrkky- ja ”sähkölatauslaskeumat” voisivat tulla vielä tarkempaan tarkasteluun, kun koronakeskustelu laajentuu ilmaston muutoskeskusteluksi.

  Riikka toi joku aika sitten esille mahdollisuuden ID2020 microsiruna siirtämisen rokotuksen yhteydessä ihmiseen. Olisiko siru pelkästään henkilön identiteetin tunnistamiseen, vai voisiko joku, joka niin haluaisi myös vaikuttaa sirun avulla henkilöön, hänen itsensä ei toivomalla tavalla? Eli piileekö sirun hyväksikäyttöön muutakin kuin tunnistaminen? ( Joku on muuten sanonut että salaliittoteoreetikkoja pitäisi olla vielä paljon paljon enemmän!)

  Nyt on selviö että maailman väestön vähentämistä rokotteilla ajava Gates on kaikkialla.Gates on ostanut itsensä niin Facebookiin , Googleen ja ties mihin kaikkeen. Saksassa hän on ostanut lehdistön ,Spiegelin, DieZeit-lehden ja muitakin merkittäviä lehtiä. Jos nyt kiinnittää vielä katseensa Suomen päättäjien ” liikkumisvapauteen” nykyisessä maailmojen murroksessa, niin aika hurjalta näyttää. Jo sekin tieto että EKP on(kin) yksityispankki, jonka omistajia ovat Warburg, Rotschild, Rockerfeller, Vatikaani suurimpina, kaventaa päättäjiemme liikkumavaraa.

  Jaan kun ”youtubessa pyydetään”tännekin (vain saksankielentaitoisille) yhden aika merkittävän covid19-vn ideo, jossa puhuu Dr. Klinghardt esimerkiksi ”Trumpin hallinnon terveyspoliittisista linjoista”.

  https://youtu.be/cFdq3jSLzj4

 27. Tässä kuvia manipuloiduista pilvistä, tekstiä ei tarvitse ymmärtää. Kannattaisi harjaantua seuraamaan taivasta – näiden otoksien avulla voi oppia tunnistamaan ilmiötä. Lentosulun aikana Saudien Saudia-lentoyhtiö ja Etiopian EthA ovat lentäneet ahkerasti päivittäin Belgiaan spreijaten Eurooppaa. Kysymys kuuluu, onko matkustajia vai mitä kuljettavat ? Ruiskutuksia tulee siis matkustajalentokoneista, Boeingeista, Airbuseista jne. Sopimukset lentoyhtiöiden kanssa ovat tietenkin huippusalaisia.
  https://dudeweblog.wordpress.com/2020/05/12/aktuelles-von-der-neuen-weltwetterordnung/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here