#Obamagate

#Obamagate opettaa, että havaintomaailmaamme ja mielipiteisiimme vaikutetaan suodatetulla kerronnalla.

81

Yhdysvalloissa oli presidentinvaalit vuonna 2016. Vastakkain olivat median suosikki Hillary Clinton (dem) ja poliittisten piirien ulkopuolelta tullut Donald Trump (rep), joka ei ollut edes kaikkien republikaanien suosikkiehdokas.

Vaalikampanjan vielä ollessa meneillään Yhdysvalloissa olevat neljä mediarypästä — demokraatteja vaalirahoittavat Verizon, Disney, Comcast ja Time Warner – joilla on hallussaan käytönnöllisesti katsoen kaikki isot ja paikalliset mediakanavat, alkavat kirjoitella Trumpin mahdollisista Venäjä-kytköksistä.

Vakiintuneen järjestelmän ulkopuolelta tulevana kannatustaan nostava Trump – jonka mahdollisuuksiin aluksi suhtauduttiin vähätellen, Suomessakin – alkoi olla uhka Hillaryn voitosta varmoille demokraateille. Myös Euroopassa ja Isossa-Britanniassa huolestuttiin Trumpin avoimesti haastaessa Euroopan unionin, kuittaillessa YK:lle ja puhuessa Naton paketoimisesta tarpeettomana.

Uhkaan tietysti vastataan. Trump myös väittää kampanjan kuluessa, että häntä salakuunnellaan. Massamedia leimaa Trumpin väitteet harhaisiksi ja pitää kovaa meteliä Venäjän väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.

Vuonna 2020 presidenttiydestä kisaavat istuva presidentti Trump ja demokraattien ehdokas Joe Biden, Obaman hallituksen varapresidentti.

Tässä ovat lähtöasetelmat eeppiseen jännitystarinaan politisoituneesta virkamieskunnasta, lakien ylläpitämisen unohtaneista virkamiehistä, puoluepartisaaneista ja omia etujaan ajavista liittolaisvaltioista; tässä ovat lähtöasetelmat tarinaan, josta ei puutu yllättäviä käänteitä, juonittelua ja salaliittoilua. Sen tarinan, sellaisena kuin se tämän hetkisten tietojen valossa avautuu, aion nyt kertoa.

Obaman hallinnon viimeisinä vuosina 2014–2016 Ukrainassa tapahtui…

Obaman hallinnon aikana Ukrainan presidentti, EU-sopimuksen hylännyt Viktor Janukovits ajettiin maanpakoon länsihallitusten tukeman EuroMaidan-vallankaappauksen avulla ja korvattiin Yhdysvalloille mieleisemmällä pääministeri Arseni Yatsenuykilla helmikuussa 2014. Vallanvaihdon jälkeen, joulukuussa 2014, Obama allekirjoitti Ukraine Freedom Support Actin, mikä mahdollisti Venäjän vastaiset talouspakotteet ja propagandakanavien perustamisen, Ukrainan energiasektorin “kehittämisen” sekä Yhdysvaltain taloudellisen ja sotilaallisen avun Ukrainalle.

Obaman varapresidentin Joe Bidenin (dem) on viitattu olleen halukas avustamaan vallanvaihto-operaatiossa. Tämä tiedetään Obaman hallinnon Euroopan ja Euraasian asioiden ministerin Victoria “Fuck the EU!” Nulandin ja Yhdysvaltain Ukrainan-lähettilään Geoffrey Pyattin vuodetusta puhelinkeskustelusta, jossa he suunnittelevat Ukrainan uutta hallitusta. Helmikuun 22. päivä Janukovits pakenee Venäjälle, 27. helmikuuta Yatsenyukista tulee pääministeri. Median kautta tulee ydinviesti: Venäjä pakotti meidät tähän kaikkeen.

Isä-Biden matkustaa Ukrainaan tarjoten 50 miljoonaa dollaria taloudellista tukea Yatsenyukin hallitukselle. Media pitää otsikoissa “Venäjän tekemää Krimin miehitystä”.

Isä-Bidenin poika Hunter Biden nimitettiin huhtikuussa 2014 Burisma Holdingsin, yhden Ukrainan suurimmista maakaasuyhtiöistä, johtokuntaan.

Burisman omistaja on Ukrainan energia- ja luonnonvaraministeri Mikola Zlochevsky, jossa ominaisuudessa hän myöntää toimintaluvat energiayhtiöille. Burisman nimellinen haltija on Kyprokselle rekisteröity Brociti Investments Ltd, mutta verokeidasyrityksiä on mukana muitakin. On esitetty epäilyjä, että Burisman osake-enemmistö olisi siirtynyt Ukrainan oligarkkien keskinäisen valtakamppailun aikana Igor Kolomoiskylle.

Kolomoisky omisti ukrainalaisen PrivatBankin, jonka yrityslainoista suurin osa (97 %) meni Kolomoiskylle ja hänen kumppanilleen Gennadi Bogolyuboville. Pankkia käytettiin joulukuuhun 2016 asti koordinoidun, laajan skaalan petoksen toteuttamiseen. Yhdysvaltain presidentin valitsijamiehet valittiin joulukuussa 2016, Obaman 2. virkakausi päättyi 20.1.2017.

Burisman johtokuntaan kutsuttiin myös Obaman hallituksen ulkoministerin John Kerryn (dem) ottopoika Chris Heinz ja Puolan ex-presidentti Aleksander Kwasniewski.

Burisman johtokunnassa on istunut muitakin amerikkalaisia, kuten Mitt Romneyn (rep) neuvonantaja, CIA:n kansallisessa terrorismin vastaisessa keskuksessa (National Counterterrorism Center) vaikuttanut Joseph Cofer Black. Eräät kommentoijat ovat teorioineet, että Zlochevsky olisi kutsunut amerikkalaisia Burisman johtokuntaan päästäkseen siten eroon oligarkki Petro Poroshenkon harjoittamasta kiristyksestä.

Toukokuussa 2014 Poroshenko valittiin Ukrainan presidentiksi. 27. kesäkuuta Poroshenko allekirjoittaa EU:n ja Ukrainan välisen sopimuksen, jonka Janukovits hylkäsi.

Isä-Biden järjesti Ukrainalle IMF:lta 17,5 miljardin dollarin lainan. Poroshenkon hallitus nosti lainaehtoja noudattaen ukrainalaisille ennen lähes ilmaisen maakaasun kuluttajahinnat “eurooppalaiselle tasolle”. Media antaa ymmärtää, että kaasun hinnan korotus johtuu venäläisten juonittelusta.

Keväällä 2014 Britannian yleisen syyttäjän virasto pyytää apua Ukrainan yleisen syyttäjän virastolta. Zlochevskya epäillään rahanpesusta ja Zlochevskyn tileillä olevia, Ukrainan kansalaisille kuuluviksi oletettuja varoja on jäädytetty 23,5 miljoonan dollarin edestä huhtikuussa 2014. Ukrainan syyttäjävirasto kieltäytyy auttamasta. Britit joutuvat vapauttamaan jäädytetyt varat, ja ne siirretään Kyprokselle. Media tiedottaa venäläisten usein käyttävän Kyprosta rahanpesuun.

Hunter Bidenin ja Devon Archerin yritys Rosemont Seneca Bohai LLC saa säännöllisiä maksuja Burismalta, yli 166 000 dollaria kuukaudessa, keväästä 2014 syksyyn 2015, yhteisummaltaan 3–5 miljoonaa dollaria.

Lokakuussa 2014 perustetaan Bidenin kätilöinnillä korruptionvastainen virasto, NABU (National Anti-Corruption Agency) Yhdysvaltain, Euroopan unionin ja IMF:n vaatimuksesta. NABUn perusti Zbigniew Brzezinskin oppilas George Kent, Kiovassa työskennellyt poliittinen neuvonantaja. NABUn johtoon nimitetään Hillary Clintonin kannattaja Artem Sytnyk.

Ukrainan Yhdysvaltain lähetystössä poliittisena virkailijana työskennellyt Andrii Telizhenko kertoo The Hill medialle yhdysvaltalaisten sanoneen ukrainalaisille toivovansa Ukrainan lopettavan Burisma-tutkinnan ja päästävän FBI:n jatkamaan, mutta tähän ei suostuttu.

Isä-Biden painostaa Poroshenkoa erottamaan Victor Shokinin, helmikuussa 2015 nimitetyn päätutkijan. (”Petro, you will not get your billion dollars […] Well, okay, you can leave the Attorney General, just keep in mind that in this case we will not pay if you leave.”)

Shokin eroaa Poroshenkon kehotuksesta maaliskuun 2016 lopussa. “Mr. Shokin on kertonut, että huhtikuun 2016 vaiheilla Petro Poroshenko soitti hänelle kertoen, että hänet täytyy erottaa koska Joe Biden pidättelee Ukrainalle luvattua apua.” Burisma-tutkinta siirretään Ukrainan amerikkalaismieliseksi kuvatulle korruption vastaiselle virastolle NABUlle, joka sulkee tutkinnan.

Huhtikuussa 2016 Yatsenyuk eroaa korruptiosyytösten lennellessä.

Yatsenjuk on George Sorosilta, NATOlta, Yhdysvalloilta, Puolalta, Horizon Capital -sijoitusyhtiöltä ja oligarkki Victor Pinchukilta rahoitusta saavan Open Ukraine – “kansalaisjärjestön” perustaja ja lakimies. Venäläisten länsimaita vastaan käymästä hybridisodasta on kerrottu jo vuoden verran mediassa.

Valtiotaidon instituutti

Integrity Initiative on brittien ulkoministeriön (FCO) ja puolustusministeriön, NATOn ja Yhdysvaltain ulkoministeriön pääasiallisesti rahoittaman, hyväntekeväisyysjärjestönä esiintyvän, vuonna 2015 toimintansa aloittaneen Valtiotaidon instituutin (Institute for Statecraft, IfS) alaisena hääräävä, moneen maahan ulottuva trolliverkosto. Valtiotaidon instituutin alkuperäinen nimi oli Institute for Statecraft and Governance, ISG.

Integrity Initiativen tehtävä on Anonymous-hakkerilegioonan julkaisemien asiakirjojen perusteella Venäjän disinformaation ja hybridisodan torjunta sekä verkkotiedustelu. Missiota on toteutettu aggressiivisesti. Trolliverkostoon kuuluu väkeä akatemiasta, armeijasta ja tiedustelupalveluista. Verkosto tuottaa Venäjän uhka -kerrontakehikoita ryhmään kuuluville eri maissa, myös Suomessa, eri medioissa työskenteleville toimittajille; toimittajat kirjoittavat ja julkaisevat juttuja, joissa Venäjä näyttäytyy negatiivisena ja/tai pelottavana. Pyrkimyksenä on eristää Venäjä poliittisesti muokkaamalla mielipiteet Venäjä-vastaisiksi niin Isossa-Britanniassa kuin ulkomaillakin.

FCO Application Form, s. 15

Maakohtaisista klustereista muodostuva trolliverkosto on asiakirjojen perusteella levittäytynyt kautta Euroopan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, mutta tavoitteena on koko maailma. Yhdysvaltain ja Ison-Britannian klustereihin kuuluvat henkilöt “toimivat siviilissä” mm. NATOn Atlantic Council -ajatushautomossa, Venäjä- ja Kiina-vihamielisessä Jamestown -säätiössä, Center for European Policy Analysis -ajatushautomossa (CEPA) ja vastaavissa organisaatioissa.

Integrity Initiative on myöntänyt hakkeroinnin tapahtuneen, eikä ole kiistänyt asiakirjojen aitoutta.

Valtiotaidon instituuttia johtava Chris Donnelly on sotilaallisiin epävakauttamisoperaatioihin erikoistunut brittitiedustelun jäsen, joka on työskennellyt myös NATOlle. Valtiotaidon instituutti IfS on rekisteröinyt Skotlannissa sijaitsevaan hylättyyn myllyyn itsensä lisäksi ulkoasiainsuhdeneuvosto Council on Foreign Relations (CFR) nimeä erehdyttävästi muistuttavan Council on Foreign Relations LLP:n, siis yrityksen. Skotlantilaista rajoitetun kumppanuuden (SLP) yhtiömallia ja rajoitetun kumppanuuden (LLP) mallia käytetään usein rahanpesuun. Rahanpesun mahdollisuus on tarpeen peiteoperaatioissa jälkien häivyttämiseksi. Myös Ukraina on esiintynyt selvityksissä isolla osuudellaan SLP- ja LLP-yrityksissä, joiden kautta on pesty Ukrainan kansalta varastettua rahaa. Donnelly ja Valtiotaidon instituutin toinen perustaja, entinen SAS-mies Daniel Lafayeedney ovat rekisteröineet samaan hylättyyn myllyyn myös ISG Corporate Ltd –yhtiön. Donnellyyn ja Lafayeedneyhin kytkeytyviä muita yrityksiä ovat Pluscarden Investments LLP, ISG Corporate LLP ja Techfin London Limited.

Donnelly on vaahtosuinen Venäjän ja Kiinan vihaaja, joka Anonymous-hakkerilegioonan julkaisemassa Integrity Initiativen muistiossa haukkuu Ukrainan hallituksen ja haluaa Ukrainan hallituksen harkitsevan Sevastopolin miinoittamista, venäläisten satelliittien ja taisteluhävittäjien kimppuun hyökkäämistä – siis ryhtymistä sotatoimiin Venäjää vastaan [Ison-Britannian tavoitteiden edistämiseksi].

Valtiotaidon instituutin johtaja Chris Donnelly tapaa 10. lokakuuta 2016 eläköityneen komentajakenraali Sir Richard Barronsin. Tapaamisesta laaditun muistion ansiosta tiedämme, että Donnelly ja Barrons keskustelivat Venäjän ja Kiinan sotilaallisesta uhasta sekä Kiinan Yhdysvaltain taloudelle tuomasta uhasta: “aloitteiden ja päätösten teko valuu pois lännestä eikä Yhdysvallat voi enää suojella meitä”, globaali kanssakäyminen ei enää toimi pelkästään meidän ehdoillamme. Kiina ja Venäjä ovat uudenlaisella lähestymisellään ajaneet sotilaallisesti lännen ohi, eikä länsi ole valmis. “EU-armeija on hyödytön, ja pelkkä tekosyy olla investoimatta NATOon tulevien sotien perustarpeita silmällä pitäen.” “Joillain alueilla teemme hyvää työtä. Armeija ymmärtää informaatiosodankäynnin merkityksen”, armeijan [informaatiosodankäyntiyksikön] 77. prikaatin sosiaalisen median hyväksikäyttö on askel oikeaan suuntaan. “Keskusohjaillun hallituksen narratiivin” takia [puolustus]asioiden tilasta ei keskustella, poliitikot ja suuri yleisö eivät ymmärrä, joten on synnytettävä keskustelua hallituksen ulkopuolella, 7-sivuinen muistio tallentaa.

Tiedämme siis jotain “hyväntekeväisyysjärjestö” Valtiotaidon instituutin toiminnan motiiveista ja keinoista: se pyrki/pyrkii ohjaamaan sekä kotimaan (Iso-Britannia) että muiden maiden sisäisiä asioita ja politiikkaa informaatiovaikuttamisella sekä muunlaisin operaatioin, koska lännen puolustuskyky nähdään kyvyttömänä vastaamaan Venäjän ja Kiinan uhkaan ja “vääränlaiset” poliitikot olisivat esteenä lisärahoitukselle ja sotilaallisen kyvykkyyden kasvattamiselle.

Suunnitelmat ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Ainakin kahdessa erillisessä asiakirjassa nimeltä Executive Summary Cyber Security Education Programme for Children and Young People (30.1.2016 ja 26.2.2016) käydään läpi sopivia oppilaitoksia ja ohjelmia lahjakkuuksien seulomiseksi esiin sekä lasten kyberkadeteiksi koulimista varten.

Vaalisekaantumista molemmin puolin Atlanttia. Euroopan unionia ei kiinnosta

Integrity Initiative kohdisti häirintää Yhdysvalloissa demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuudesta kisanneeseen, sosialistiksi moitittuun Bernie Sandersiin ja Vihreän puolueen Jill Steiniin, jota myös syytettiin Venäjän kätyriksi. Demokraattisen puolueen kansallinen komitea DNC pelasi Sandersin ulos saadakseen ehdokkaaksi WallStreetin suosiman Hillary Clintonin, ja sai median antaman avun lisäksi apua ulkomailta.

Isossa-Britanniassa häirinnän kohteena olivat mm. työväenpuolueen Jeremy Corbyn ja Skotlannin kansallispuolue. Valtiotaidon instituutille työskentelevä Simon Bracey-Lane ujuttautui sekä Corbynin että Sandersin kampanja-avustajaksi. Bracey-Lane on todennäköisesti ollut työkomennuksella hankkimassa tietoa ja häiritsemässä ei-toivottujen ehdokkaiden kampanjointia.

Britannia on puuttunut Integrity Initiative -trolliverkoston kautta EU-maiden sisäisiin asioihin, jopa siinä määrin, että Integrity Initiativen toiminnasta esitettiin tammikuussa 2019 Euroopan parlamentissa kysymys.

Komission varapuheenjohtaja Frederica Mogherini ilmoitti vastauksessaan brittien trolliverkoston olevan jäsenmaan sisäinen asia (Iso-Britannia erosi EU:sta virallisesti 31.1.2020).

Mogherinin vastaus on epätosi. EU:n oma Venäjän vaikutuksen ja valeuutisoinnin torjuntasivusto EU vs. Disinfo ja StopFake listataan brittien trolliverkosto Integrity Initiativen yhteistyökumppanina mm. budjettisuunnitelmassa ja hakemuksissa. Asiakirjoissa kerrotaan myös Integrity Initiativen lähettäneen trolliverkoston maaklustereiden jäseniä mm. EU vs. Disinfon ja Liettuan puolustusministeriön strategisen kommunikaatio-osaston koulutettaviksi.

[“Provide guest articles from Ifs and our clusters for StopFake’s printed material published and distributed along the contact line in Eastern Ukraine. Sending cluster members to educational sessions abroad (IREX, Detector Media, StopFake, EUvsDisinfo, LT MOD Stratcom)]

FCO Application Form, s. 3

StopFaken Irene Chalupa on saman Alexandra Chalupan sisar, joka toi termin ”Venäjän [suorittama] hakkerointi” maailman käyttöön. Atlantin toisella puolella demokraattisen puolueen kansallisen komitean (DNC) konsulttina toiminut Alexandra Chalupa on paitsi Atlantic Counciliin kuuluvan Dinu Patriciu Eurasia Centerin jäseniä, myös RFE/RL:n ja StopFaken henkilökuntaa ynnä Ukrainian Diaspora -ryhmän jäsen. Diaspora on äärioikeistolainen, kommunismin vastainen eri maissa toimiva järjestö, joka esimerkiksi Ukrainassa rahoittaa uusnatsistista Azov-pataljoonaa. RFE/RL on CIA:n kylmän sodan aikana perustama psykologisen sodankäynnin mediayksikkö. Kolmas sisar Andrea Chalupa on Ukrainassa asuvan journalistin, Off-Guardianiin kirjoittavan George Eliassonin mukaan EuroMaidanilaisia, jolla on kytköksiä Ukrainan tiedustelupalveluun.

Alexandra Chalupa, joka oli alkanut tutkia amerikkalaisen lakimies ja lobbari Paul Manafortin – joka on edustanut mm. Ukrainan entistä, EuroMaidanin maanpakoon pakottamaa Viktor Janukovitcshia — toimia vuonna 2014, liittää Trumpin tutkimuksiinsa vuonna 2015 Manafortin tultua Trumpin kampanjapäälliköksi. Vuonna 2016 Chalupa jakaa kokoamiaan tietoja DNC:n kanssa: Manafortin liiketoimia venäläisen oligarkki Oleg Deripaskan kanssa käytetään vetämään Trump mukaan sotkuun. Paljastusartikkelin kirjoittaa Yahoo Newsin Michael Isikoff. Myöhemmin WikiLeaks julkaisee DNC:n sähköpostiviestin, joka osoittaa Chalupan työskennelleen Isikoffin kanssa. Chalupan ja Isikoffin tietolähteinä ovat todennäköisesti toimineet parlamentin jäsen Serhiy Leschenko ja NABUn päällikkö Artem Sytnyk. Clintonin kannattaja Sytnyk ja Trumpia vastaan kampanjoinut Leschenko päätyivät molemmat joulukuussa 2018 tutkinnan kohteiksi; Kiovan oikeusistuin tuomitsi miesten toimineen laittomasti julkistamalla Manafortin nimen, häiritsemällä Yhdysvaltain vaaliprosesseja ja vahingoittaen Ukrainan valtion etuja. Sytnyk jatkaa NABUn johdossa.

Manafort eroaa kampanjapäällikön toimesta lokakuussa 2016.

Ukrainan pääsyyttäjä korruptiotapauksissa, Nazar Kholodnyskyy, on kertonut reportteri John Solomonille huhtikuussa 2019, että Ukrainassa tiedettiin Janukovitschin Alueiden puolueen (Party of Regions) maksuista Manafortille jo vuonna 2014, mutta tieto toimitettiin medialle Ukrainan korruptionvastaisen viraston NABU:n toimesta vasta toukokuussa 2016, kun Manafort nimitettiin Trumpin kampanjapäälliköksi. Ukrainan yleisen syyttäjän viraston kansainvälisten asioiden johtaja Kostiantyn Kulyk on kertonut ukrainalaisilla olevan todisteita siitä, että muutkin amerikkalaiset, kuten Obaman neuvonantaja Gregory Craig, ovat saaneet maksuja Janukovitschin puolueelta, mutta “amerikkalaiset eivät olleet kiinnostuneita”; he halusivat vain Manafortin.

30.6.2016 ilmoitettiin NABUn allekirjoittaneen yhteisymmärrysmuistion (MoU) yhteistyöstä FBI:n kanssa. Joulukuussa 2017 Ukrainan syyttäjänviraston johtaja Juri Lutsenko syyttää NABUn johtajan Artem Sytnykin sallineen FBI:n laittomat operaatiot Ukrainassa ja vaatii Sytnykin eroa, mutta Ukrainan amerikkalaisten kumppanien reaktio estää sen; Bidenin neuvonantaja Michael Carpenter uhkaa julkisesti Yhdysvaltain avun katkaisemisella. Vuonna 2018 NABU meni oikeuteen asti estääkseen muistion sisällön julkistamisen. Vuonna 2019 Ukrainan presidentti, oligarkki Igor Kolomoiskyn suojatti Volodymyr Zelensky erottaa Lutsenkon.

Trumpin kampanjaväkeä

Maaliskuussa 2016 Carter Page nimitetään Trumpin kampanjaneuvonantajaksi ja George Papadopoulos kampanjan ulkopolitiikkaneuvonantajaksi. Armeijan tiedustelupalvelun DIA:n johtaja, kenraali Michael T. Flynn toimii hänkin vielä tässä vaiheessa Trumpin neuvonantajana.

31. maaliskuuta 2016 Papadopoulos kokoustaa Trumpin neuvonantajien kanssa kertoen heille itsellään olevan kontakteja, joiden kautta on ehkä mahdollista järjestää Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin välinen tapaaminen. Britit ja ”eräs Baltian maa” — joko Liettua joka toimii brittien Valtiotaidon instuutin kanssa tai NATOn East Stratcomin kanssa toimiva Viro — jakavat tietoa Yhdysvaltoihin. Virossakin on Valtiotaidon instituutin maaklusteri.

Huhtikuussa 2016 demokraattien kansallista komiteaa DNC:ta konsultoiva Alexandra Chalupa “jakaa huolensa” Paul Manafortin Venäjä-kytköksistä.

Samoin huhtikuussa 2016 Hillary Clintonin kampanja ja DNC palkkaavat Fusion GPS:n lakifirma Perkins Coien kautta. Fusion GPS palkkaa entisen MI6-vakoojan Christopher Steelen. Lopputuloksena Steelen muistio Trumpin Venäjä-kytköksistä, jota tullaan käyttämään vaikka mihin.

Carter Page tapaa heinäkuun puolivälissä (2016) Stefan Halperin ja pyytää tätä mukaan Trumpin kampanjaan tietämättä Halperin olevan FBI:n lähde (s. 315). Toisten lähteiden mukaan aloitteentekijä oli Halper. Bill Clintonin hallituksen apulaisulkoministeri (1994–2001), Brookings-instituutin silloinen johtaja Strobe Talbott ottaa yhteyttä Steeleen antaen ymmärtää olevansa tietoinen siitä, että Steelella oli hallussaan “Yhdysvaltain vaaleihin liittyvää relevanttia materiaalia” ja että hän oli kuullut siitä Victoria Nulandilta – Nuland on Brookings-instituutin ulkojäsen — tai Obaman kansallisen turvallisuuden neuvonantajalta Susan Ricelta. Rice on kiistänyt tämän. Fiona Hill, joka on työskennellyt Brookings-instituutissa on todistanut kongressille (2019) saaneensa Talbottilta kopion muistiosta 9. tammikuuta 2017.

Steelella itsellään on yritys Orbis Business Intelligence, ja tätä reittiä kierrytään jälleen Integrity Initiativeen. Sir Andrew Wood toimi Ison-Britannian lähettiläänä Venäjällä 1995–2000. Valtiotaidon instituutin hakkeroidut muistiot viittaavat Woodsiin instituutin asiantuntijaryhmän jäsenenä kehuen Woodin erinomaisia kontakteja Euroopan maiden ulkoministeriöihin (“excellent current contacts with relevant departments of European Ministries of Foreign Affairs).

Obaman hallitus järjestää Flynnille (laittoman) ansan ja Flynn pelataan ulos syyttämällä häntä Venäjä-yhteyksistä, yhtenä syyttäjänä Halper. Biden on myöntänyt – ensin kiistettyään – tienneensä ansasta. Myös Obama on tiennyt, ja ollut aktiivinen. Trumpin ehdotukset Obaman kutsumisesta todistamaan on huitaistu sivuun.

Steele-muistio

Trumpin toistuvat puheet välien parantamisesta Moskovan kanssa hermostuttivat eri puolilla, myös brittien Valtiotaidon instituutissa, joka ryhtyi aktiiviseen toimintaan Russiagaten luomiseksi.

Vain muutama viikko Trumpin vaalivoiton jälkeen Valtiotaidon instituutin asiantuntijaryhmän jäsen Sir Andrew Wood tapaa senaattori John McCainin (dem). Keskustelun lopputulemana McCain lähettää avustajansa David Kramerin tapaamaan Steele-muistion luojaa Christopher Steelea Lontooseen hankkimaan kopiota Washingtonia varten. Joulukuun 9. päivänä McCain tapaa FBI-johtaja James Comeyn ja luovuttaa hänelle muistion, jota sitten kierrätetään kaikissa tiedustelupalveluissa. Tammikuun ensimmäisellä viikolla muistio päätyy useiden vanhempien senaattorien ja väistyvän presidentti Barack Obaman käsiin.

Muistiossa, joka koostuu kesä-joulukuun 2016 aikana laadituista osioista — 16 osaa ennen Trumpin valintaa ja 1 osa valinnan jälkeen (s 138) –, kerrotaan Venäjän hallituksen vaalineen välejään Trumpiin ainakin viisi vuotta, ja avustaneen ja tukeneen häntä tarkoituksena synnyttää rakoilua transatlattisissa suhteissa. Trumpin todetaan toistaiseksi kieltäytyneen kaikista hänelle tarjotuista liiketoimintamahdollisuuksista Venäjällä koska hän haluaa Kremlin liehakoivan itseään lisää, mutta hyväksyneen Venäjän tarjoamia tietoja demokraateista ja muista Trumpin poliittisista vastustajista.

Nimetön lähde väittää Kremlillä olevan Trumpin Moskovan matkoista sellaista tietoa, jolla Trumpia voidaan kiristää, koska FSB on järjestänyt tilaisuuksia tallentaa “perverssejä sukupuolisia toimia.”

Hillary Clintonista kerrotaan olevan olemassa muistio, jota kontrolloi Kremlin puhehenkilö Dmitri Peskov, suoraan Putinin määräysten alaisena, mutta Clintonia koskevaa muistiota ei ole annettu Trumpille eikä julkisuuteen. Putinin kerrotaan haluavan paluuta kansallisvaltioiden aikaan nykyisen ihanne-pohjaisen kansainvälisen järjestyksen sijaan (“ideals-based international order”).

Muistiossa kerrotaan edelleen Trumpin kampanjan käyttävän Hillary Clintonin kampanjaan ja DNC:n sisälle ujutettuja myyriä sekä Yhdysvalloissa ja Venäjällä toimivia hakkereita. Putinin motiivina kerrotaan olevan Hillary Clintonia kohtaan tunnettu pelko ja viha. Trumpia lähellä ollut taho on vihjannut republikaanisen puolueen kampanjaväen iloinneen mahdollisuudesta käyttää Venäjää uhkakuvana, koska sen taakse voidaan piilottaa [Trumpin] “paljon laajemmat, äärettömän korruptoituneet liikeyhteydet” Kiinaan ja muihin kehittyviin maihin.

Nimetön lähde väittää Venäjän hallituksen vuotaneen DNC:lta pihistetyt sähköpostit Wikileaksille Trumpin kampanjan tieten. Saman nimettömän lähteen mukaan Trumpin kampanja jätti vastalahjana nostamatta keskusteluun Venäjän intervention Ukrainassa. Myöhemmin kerrotaan Manafortin ulospotkimisen taustalla olleen useita Trumpin kampanjan henkilöitä, mukaan lukien aiempi kampanjapäällikkö Corey Lewandowski, joka “vihasi Manafortia”.

Kreml pyrkii peittämään omat jälkensä, ja Trumpin lakimies Michael Cohen toimii häivyttääkseen Carter Pagen ja varapääministeri Igor Sechinin heinäkuisen Moskovan tapaamisen jäljet, Steelen muistio kuvailee.

Lokakuun 22. päivä 2017 kirjatussa Fusion GPS:n Glenn Simpsonin kuulemisessa Simpson viittaa Woodiin Steelen yrityksen kumppanina ja henkilönä, jonka kanssa Steele on työskennellyt menneisyydessä kertoen että Steele toivoi muistion saavuttavan FBI:n johdon, koska he uskoivat James Comeyn suhtautuvan tietoihin vakavasti. McCainia pidettiin ihanteellisena välimiehenä. Simpson myöntää Fusion GPS:n toimittaneen materiaalia toimittajille rohkaistaakseen heitä julkaisemaan materiaalia, joka auttaa heidän asiakkaitaan (s 21), mutta hän kertoo heidän etsineen tietoja Trumpista kahdelle eri asiakkaalle; toinen tutkimus alkoi vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla (ja oli ilmeisesti jonkun republikaanisen puolueen jäsenen tilaama). Fusion GPS palkkasi Steelen touko- tai heinäkuussa 2016 (s 77) selvittämään Trumpin liiketoimia Venäjällä. “[Trump] oli tehnyt joukon matkoja Venäjälle ja puhunut liikesopimusten tekemisestä mutta ei koskaan tehnyt yhtään, ja se vaikutti oudolle ja vaati selitystä” (s 79).

Lokakuussa 2016 Mother Jones -media uutisoi läntisen tiedustelupalvelun entisen, [Venäjän] vastatiedusteluun erikoistuneen vanhemman virkailijan kertoneen toimittaneensa useamman kuukauden aikana FBI:lle muistioita, jotka perustuvat hänen viimeaikaisiin kanssakäymisiinsä venäläislähteiden kanssa, ja että Venäjä on jo vuosia yrittänyt avustaa Trumpia. Artikkelissa mainitaan myös FBI:n pyytäneen lisää tietoja häneltä, ja että ex-vakoojan kanssa tuttu Yhdysvaltain hallintovirkamies sanoo ex-vakoojan osoittautuneen luotettavaksi lähteeksi. Artikkelin mukaan ex-vakooja työskentelee nyt amerikkalaisen yrityksen kanssa, joka kerää yritysasiakkailleen tietoja Venäjästä.

Mitään nimiä ei mainita, mutta kyseessä on Steele ja Steelen palkannut “politiikan tutkimusyritys” Fusion GPS.

Wood kertoo ottavansa Steelen muistion vakavasti 13. tammikuuta 2017 julkaistussa The Guardianin artikkelissa, jutun on kirjoittanut Valtiotaidon instituutille työskentelevä Luke Harding. Artikkelissa kerrotaan myös Woodin jakaneen sen mitä tiesi Steelen muistiosta amerikkalaissenaattori John McCainin (rep) kanssa, koska “jos mikään muistion keskeisistä väitteistä on totta, Venäjä voisi kiristää Trumpia” ja että tämä huolestutti McCainia niin, että hankki kopion muistiosta toimittaen sen FBI:lle. Hardingin artikkelissa sanotaan myös, että se oli brittien GCHQ joka vihjasi amerikkalaisille venäläisten hakkeroivan DNC:ta.

Hardingin marraskuussa 2017 The Guardianille kirjoittamassa artikkelissa tarina on erilainen. Wood, “Steelen ystävä ja Orbis-kumppani” kertoi muistiosta McCainille, joka kertoi muistiosta David“mies, joka vuoti Steele-muistion medialle” Kramerille, Bushin hallinnon varaulkoministerille ja McCainin avustajalle. Muistiota käyttämällä toivottiin Trumpin eroavan. Kramer, entinen PNAC.ilainen, on toiminut myös Center for European Policy Analysis (CEPA) –ajatushautomossa, joka mainitaan Valtiotaidon instituutin asiakirjoissa kumppanina.

Daily Caller raportoi Kramerin jakaneen Steele-muistion toimittajille (McClatchy, NPR, The Washington Post, The Wall Street Journal, BuzzFeed ja CNN:n Carl Bernstein) sekä erinäisille Obaman hallinnon jäsenille. Journalistien joukosta pistää silmään mm. Mother Jonesin David Corn, joka kirjoitti kirjan Russiagatesta yhdessä Yahoo Newsin Michael Isikoffin kanssa; Isikoff on sama henkilö, joka työskenteli yhdessä DNC:lle tietoja jakaneen Alexandra Chalupan kanssa; Steele vuoti muistion myös Isikoffille.

Brittien aloitteellisuus saa epäsuoraa tukea 24. lokakuuta 2017 päivätystä kirjeestä. DNC:n ja Hillary Clintonin kampanjan lakitoimisto Perkins Coien William W. Taylor III:lle osoittama kirje kertoo Fusion GPS:n lähestyneen Perkins Coiea omatoimisesti ja tarjoutuneen jatkamaan Donald Trumpista yhdelle tai useammalle taholle tekemiään tutkimuksia, ja että Fusion GPS palkattiin.

Trump Tower

Steelen muistiona tunnettua tuotetta aletaan kirjoittaa toukokuussa 2016.

Kesällä 2016 Robert Hannigan, brittien kansallisesta turvallisuudesta vastaavan Government Communications Headquarters (GCHQ) -viraston johtaja matkusti Washingtoniin tapaamaan CIA-johtaja John Brennania, jonka Yhdysvaltain presidentti Barack Obama oli nimittänyt virkaan tammikuussa 2013. Matkasta kertoo brittilehti The Guardianin artikkelissa “How Trump walked into Putin´s web” Luke Harding, joka kuuluu brittiläisen trolliverkosto Integrity Initiativen sisällöntuottajakumppaneihin.

CIA-Brennan saa kesäisessä tapaamisessa brittikollegoiltaan epävirallista tiedustelutietoa, jolla toivotaan voitavan kaataa Trump.

Brennanin vakoojakollegoiltaan saama tiedustelumateriaalisilppu (Steelen muistion 1. osa?) ei ilmeisestikään ollut laadultaan sellaista, että sen avulla olisi voitu osoittaa Trumpilla olleen liiketuttavuuksia kummempia Venäjä-yhteyksiä; saatua materiaalia ei ehkä voinut käyttää sellaisenaan. Joten rakennettiin ansoja, kuten kesäkuussa 2016 ollut parikymmentä minuuttia kestänyt kokoontuminen Trump Towerissa.

Venäjä-kytköksiä penkoneen erikoistutkija Robert Muellerin raportin mukaan kokouskutsun ideoi Trumpin vanhan tuttavan, venäläisen kiinteistömoguli Aras Agalarovin pop-laulajapoika Emin Agalarov, joka pani asialle julkaisijansa Rob Goldstonen. Goldstone lähetti sähköpostia Trump Jr:lle kertoen että Venäjän kruununsyyttäjä halusi tarjota Trumpin kampanjalle virallisia asiakirjoja ja informaatiota, joka osoittaisi Hillaryn kanssakäymiset Venäjän kanssa rikollisiksi.

(“official documents and information that would incriminate Hillary and her dealings with Russia and would be very useful to your father […] This is obviously very high level and sensitive information but is part of Russia and It´s government´s support for Mr. Trump – helped along by Aras and Emin”)

Kokouksessa olivat paikalla Trump Jr, Trumpin vävy Jared Kushner, kampanjajohtaja Paul Manafort, Rob Goldstone, tulkki Anatoli Samochornov, kiinteistöalalla toimiva Ike Kaveladze, entinen Neuvostoliiton vastatiedustelupalvelumies, nykyinen lobbari Rinat Akhmetshin ja Akmetshinin venäläinen asianajaja Natalia Veselnitskaya. Mitään materiaalia ei kuitenkaan luovutettu Trumpin kampanjalle. Trumpin kampanjaväeltä pyydettiin apua Hermitage Capital –sijoitusyhtiön Bill Browderin lobbaaman Magnitsky Act -lain tuomien pakotteiden kumoamiseen. Korruption vastaisena esitaistelijana esiintyvä Browder on liikemies, jonka omat verokeidasbisnekset eivät kestä päivänvaloa.

Ulkoministeriön johtava Venäjä-asiantuntija Robert Otto, joka saa tietoja Ukrainasta, jäljittää tapaamista ja koko prosessia yhdessä Magnitsky-lain kirjoittajan Kyle Parkerin kanssa. Otton hakkeroidut sähköpostiviestit osoittavat Otton olevan osa Integrity Initiative -verkostoa.

Muellerin raportti päätyy siihen johtopäätökseen, että Trump itse ei välttämättä edes tiennyt tapaamisen aiheesta vaikka mahdollisesti on ollut tietoinen tapaamisesta.

Trump-tutkintaa tekevän Fusion GPS:n Glenn Simpson tapaa Veselnitskayan ennen Trump Towerissa ollutta tapaamista mutta myös sen jälkeen.

Rinat Akhmetsinin asianajajan Edward Liebermanin vaimo Evelyn Lieberman on työskennellyt sekä Bill Clintonin että Hillary Clintonin henkilökunnassa ja myös Joe Bidenin lehdistösihteerinä. Akmetshinin avopuoliso Ludmila Vereschchagina on Alexandra Chalupan ystäviä. Akmetshin, Vereschchagina ja Chalupa ovat somessa aktiivisesti anti-Trump, anti-Putin ja anti-Janukovitsch, joten miksi tarjota apua Trumpille?

Steelen muistion kuvaama vuosien ajan jatkunut tuki ja suora yhteistyö Trumpin, Trumpin kampanjan ja Kremlin välillä ei istu yhteen Trump Towerin tapahtumien kanssa. Toisaalta se sopii yhteen Valtiotaidon instituutin Integrity Initiative -hankkeen asiakirjoissa kuvailtujen menetelmien kanssa kuten sopivan tiedon levittäminen henkilökohtaisia kontakteja käyttäen sekä Venäjä-mielisiksi (lue: NATOon kriittisesti suhtautuvien) luokiteltujen mustamaalaaminen. Mutta se sopi yhteen myös demokraattien Ukraina-yhteyksien kanssa.

Miksi britit olisivat sekaantuneet Yhdysvaltain presidentinvaaleihin? Trump on puhunut NATOn tarpeettomuudesta. Valtiotaidon instituutin, joka brittien ulko- ja puolustusministeriön ohella saa rahoitusta myös NATOlta, johtaja Chris Donnelly uskoo brittien puolustuskyvyn ja Eu-armeijan olevan heikko, ja että NATOa tarvitaan vastaamaan Venäjän uhkaan. Demokraattisen puolueen motiivit ovat toisaalla mutta se ei sulje ulos yhteistyötä brittien kanssa.

Trump Towerissa järjestetty tapaaminen on mahdollisesti ollut tarpeen myös, jotta saataisiin perusteita hankkia salaisia kuuntelulupia FISA-oikeudelta Trumpia ja Trumpin kampanjaväkeä varten liittovaltion oikeusistuimen kieltäydyttyä myöntämästä lupaa. Ensimmäinen pyyntö Trumpin salakuuntelusta FISA-oikeudelle tehtiin lokakuussa 2016 perusteluna “ulkomainen vaikuttaja”, ja sen hyväksyi oikeusministeri Loretta Lynch. Toisenkin salakuuntelupäätöksen hyväksyi Lynch, perusteluna Trump Towerissa väitetysti venäläiseen pankkiin yhteydessä oleva tietokonepalvelin. Samaan aikaan Obama löyhäsi salakuuntelua rajoittavia säädöksiä, jotka Lynch hyväksyi 3. tammikuuta 2017.

Lokakuun 21. pävä 2016 FBI ja oikeusministeriö saavat luvan kuunnella Carter Pagea sekä kolme jatkoaikaa. Myöhemmin selviää, että Trumpia ja hänen väkeään on seurattu vuodesta 2015, ilman lupaa.

FBI:n silloinen johtaja James Comey allekirjoittaa yhden hakemuksen, FBI:n apulaisjohtaja Andrew McCabe allekirjoittaa toisen FBI:n puolesta. Syyttäjä (DAG) Sally Yates, syyttäjä Dana Boente (DAG) ja Rod Rosenstein allekirjoittavat kukin yhden hakemuksen oikeusministeriön (DOJ) puolesta.

Joulukuussa 2017 McCabe todistaa, että yhtäkään FISA-hakemusta ei olisi tehty ilman Steelen muistiota ja ettei ole varmuutta, onko mikään muistiossa ollut totta. CIA-Brennanin kongressille antaman todistajalausunnon mukaan Obama on kaiken aikaa tietoinen Trumpin kampanjaan kohdistetusta vakoilusta ja sillä on hänen hyväksyntänsä.

Lakia ylläpitävän koneiston ylimpänä esimiehenä Lynch ei ole voinut olla tietämätön siitä, että vaalikampanjan käynnissä ollessa ehdokkaan ja hänen avustajaryhmänsä salakuuntelu ja vaalihäirintä rikkoo Yhdysvaltain lakeja. Oikeusministerinä Lynch on ollut kansallisen turvallisuusvirastoa NSA:ta tuolloin johtaneen James Clapperin ja liittovaltion keskusrikospoliisia FBI:ta johtaneen James Comeyn esimies.

Kiinnostava yksityiskohta kokonaisuudessa on, että Veselnitskayan matkustelun vaatimat maahantuloluvat 2015-2016 oli järjestetty Yhdysvaltain oikeusministeriön pyynnöstä.

Lupien on täytynyt kulkea Obaman oikeusministeriksi vuonna 2015 nimittämän Loretta Lynchin (dem) kautta; Lynch työskenteli aiemmin Clintonin säätiön epäselviä veroasioita hoitaneessa lakiyritys Hogan & Hartson LPP:ssa.

Iskuryhmä kasataan

CIA-Brennan rakentaa eri virastoista koostuvan iskuryhmän, johon kuuluu kuusi eri virastoa. FBI, valtiovarainministeriö ja oikeusministeriö hoitavat kotimaan tiedustelua Trumpin väitetyistä Venäjä-kytköksistä, CIA, kansallisen tiedustelun virasto (Office of the Director of National Intelligence, DNI) ja kansallisen turvallisuuden virasto (National Security Agency, NSA) hoitavat ulkomaan tiedustelua ja tiedustelua yleensä koskevan koonnin.

Oikeusministeriön päätarkastaja Michael Horowitzin raportti (2019) FBI:n FISA-oikeudelle kohdistamista vakoilulupapyynnöistä kertoo, että CIA-johtaja Brennan matkusti 14. maaliskuuta 2016 Moskovaan tapaamaan Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu FSS:n toimihenkilöitä. Huhtikuussa FBI:n New Yorkin kenttäosasto valmistaa koosteita Carter Pagesta vakoiluluvan hankkimiseksi (s 63). 18. huhtikuuta DNC:n palvelimiin hakkeroidaan. Oikeusministeri Loretta Lynch kertoo McCaben ja Comeyn antaneen hänelle tietoja, jotka viittasivat siihen, että venäläiset aikoivat käyttää Carter Pagea luodakseen kontakteja Yhdysvalloissa (s 75, ks myös alaviite 193) mutta asiasta ei tullut myöhemmin uudelleen puhetta. Comey ja McCabe molemmat sanovat etteivät muista tällaista keskustelua käydyn..

Heinäkuussa 2016 Mike Gaeta, FBI:n Euraasian järjestäytynyttä rikollisuutta tutkivan osaston agentti ja Yhdysvaltain Rooman lähetystön attasea lähetettiin tapaamaan Steelea Lontooseen. Tuliaisiksi Gaeta toi ensimmäisen Steelen kynäilemän “tietoiskun”, jonka hän antoi heinäkuun alussa Victoria “Fuck the EU!” Nulandille ulkoministeriöön. Nuland toimitti tavaran edelleen FBI:lle.

Steelen ensimmäistä muistiota käytetään kuuntelulupien hankkimiseen FISA-oikeudelta. FBI:n FISA-hakemuksissa Steele esiintyy Lähde 1:nä.

FBI jättää oikeudelle osoittamistaan lupahakemuksista pois tiedon siitä, että Carter Page on työskennellyt CIA:n kanssa vuosien 2008-2013 välisenä aikana toimittaen tietoja mm. kontakteistaan Venäjän tiedusteluun. FISA-oikeudelle ei kerrota myöskään sitä, että FBI:lla ei ollut etsimisestä huolimatta mitään vahvistusta Steelen Carter Pagesta esittämille vihjailuille.

Vakoileminen alkaa virallisesti. Brennan syötti koottua tietoa FBI:lle ja painosti FBI:ta aloittamaan oman erillisen tutkintansa, jonka perustamisessa Brennan auttoi.

(“I was aware of intelligence and information about contacts between Russian officials and U.S. persons that raised concerns in my mind about whether or not those individuals were cooperating with the Russians, either in a witting or unwitting fashion, and it served as the basis for the FBI investigation to determine whether such collusion [or] cooperation occurred.” )

FBI aloitti vastatiedusteluoperaationsa Trumpin kampanjasta heinäkuun lopulla 2016. Crossfire Hurricane -ryhmä (CH) aloittaa oman vastavakoilututkimuksensa 10. lokakuuta jolloin FBI:n tutkinta yhdistetään CH-tiimin tutkintaan. Brennan järjestää tapaamisia syksyn mittaan informoidakseen kongressin tiedustelukomitean jäseniä (Gang of Eight, G8, 114th Congress 2015-2016) operaatiosta ja kerätyistä tiedoista. Jokaista informoidaan erikseen: senaattorit Harry Reid (dem), Mitch McConnell (rep), Dianne Feinstein (dem), Richard Burr (rep) ja edustajat Paul Ryan (rep), puhemies Nancy Pelosi (dem), Devin Nunes (rep) ja Adam Schiff (dem).

Myöhemmin kongressin kuulemisessa Brennan myöntää tienneensä, että oli hänen valtuuksiensa ylittämistä seurata johtolankoja, jotka koskivat Yhdysvaltain kansalaisia, että hän konsultoi henkilökohtaisesti täydet tiedot Obaman Valkoiselle talolle ja että CIA luovutti kaiken saamansa tiedon FBI:lle.

Erityisen aktiivinen Trumpin kampanjan tutkimuksissa oli “vakuutuspolitiikka” -ryhmä, johon kuuluivat ainakin FBI:n lakimies Lisa Page, agentti Peter Strzok ja neuvonantaja James Baker. Strzokin ja Pagen keskenään vaihtamat tekstiviestit tulevat julkisuuteen ja laittomien tutkimuksien olemassa olo alkaa purkautua.

Strzok oli aiemmin mukana FBI:n tutkimuksessa, joka koski ulkoministeri Hillary Clintonin yksityiseltä palvelimelta lähettämiä klassifioituja tietoja. Kesäkuun 27. päivä oikeusministeri Lynch ja Bill Clinton tapaavat (ss 205-211) Phoenixissa, Arizonassa lentokentällä. Heinäkuun 5. päivä FBI lopettaa tutkimukset Hillary Clintonin sähköpostiviestien huolimattomasta käsittelystä. Strzokin tietokoneen metadatan tutkiminen osoitti, että rikosoikeudellisiin seuraamuksiin johtava ilmaus “vakava laiminlyönti” poistettiin raportista hänen koneellaan ja korvattiin ilmauksella “äärimmäisen huolimaton”, mitä käytettiin perusteluna sille, että Clintonia ei viety oikeuden eteen. Strzok “ei muista” muuttaneensa raportin sanamuotoa.

Trumpia tutkivaa ryhmää johti ilmeisesti FBI:n varajohtaja Andrew McCabe. Tutkinnan olemassa olo tuli esiin maaliskuussa 2017 kongressin komiteoiden kuulemisessa, jossa Comey todisti valan alla ja joutui myöntämään FBI:n tutkivan/vakoilleen Trumpia ja Trumpin kampanjaa ja että hän ei informoinut kongressin tiedustelukomiteaa tutkinnasta ennen kuin maaliskuun 2017 alussa; Comey ei ilmeisesti tiedä, että CIA-Brennan on tiedottanut G8-jäseniä yksi kerrallaan.

Kongressin tiedustelukomitea on elin, joka valvoo kaikkia tiedusteluvirastoja, ja jonka kuuluu saada nähdäkseen kaikki tiedustelutieto, ja joka hyväksyy operaatiot kongressin puolesta.

Steelen muistio = demokraattien ryhmätyö

Steelen muistion kirjoittamiseen osallistuu todellisuudessa useita henkilöitä.

Fusion GPS:n Glenn Simpson, Steele-muistion varsinainen puuhamies on entinen Wall Street Journalin toimittaja, joka on työskennellyt mm. International Assessment and Strategy Center -ajatushautomossa (IASC). Simpsonin kuulustelussa (22.10.2017) tulee esiin, että hän on kaivanut lokaa Trumpista ainakin vuodesta 2009, ja että Simpson on antanut Steelelle tehtävän etsiä tietoja Trumpin Venäjän matkojen tapahtumista, ja että Simpson on tuntenut Steelen jo pitkään.

Fusion GPS:n henkilökunnasta yllättävän moni on kytköksissä demokraattiseen puolueeseen ja medioihin: Simpsonin vaimo Mary Jacoby, Peter Fritsch, Patrick Corcoran, Taylor Sears, Obaman poliittisen neuvonantajan Shailagh Murrayn puoliso, toimitusjohtaja Neil King Jr, David Michaels, Thomas Catan, Jason Felch.

Eräs muistion kirjoittamiseen osallistuneista on vuonna 2017 apulaisoikeusministerin virasta erotetun Bruce Ohrin vaimo Nellie Hauke Ohr, joka oli työssä Fusion GPS:ssa. Bruce Ohr toimi välikätenä, joka kuljettaa sekä vaimonsa että ryhmän tuotoksia tiedustelulle ja oikeusministeriöön, Ohrin oman todistuksen mukaan kesäkuusta marraskuuhun 2017. Ohr kertoo myös tiedottaneensa FBI:ta siitä, että Steele haluaa epätoivoisesti upottaa Trumpin, ettei tämä tulisi valituksi, jotta muistioiden puolueellisuus tulisi selväksi FBI:lle. Muistioiden puolueellisuus ja sisällön todentamattomuus ei kuitenkaan estänyt FBI:ta käyttämästä niitä kuuntelulupahakemuksien perustelemiseen.

Kuulusteluissa (22.10.2017, s 33) Simpson kertoo, että Steelen muistion teossa oli mukana Edward Emil Baumgartner, joka on työskennellyt ukrainalaisten ja venäläisten valtion yritysten sekä em. maissa sijaitsevien yksityisyritysten kanssa. Baumgartner oli Nellie Ohrin oppilas Vassar -yliopistossa.

(“Discovery mostly, helping locate witnesses. He speaks Russian. So he would work with the lawyers on gathering Russian language documents, gathering Russian language media reports, talking to witnesses who speak Russian, that sort of thing. He may have dealt with the press.  I just don’t remember. – So was Mr. Baumgartner also working on opposition research for Candidate Trump? –

At some point, I think probably after the end of the Prevezon case we asked him to help with I think — my specific recollection is he worked on specific issues involving Paul Manafort and Ukraine.”)

Baumgartner itse on sanonut tuottaneensa muistioita toimitettavaksi liittovaltion viranomaisille mutta toisaalta hän kiistää osallistuneensa suoraan Steelen muistion kirjoittamiseen.

Toukokuun 30. päivä Nellie Ohr lähettää miehelleen ja kolmelle muulle oikeusministeriön virkailijalle – Lisa Holtyn, Ivana Nizich, Joe Wheatley – sähköpostiviestin (“Reported Trove of Documents on Ukrainian Party of Regions ´Black Cashbox´), joka sisältää odessalaisen bloggari Nikolai Holmovin artikkelin Janukovitschin puolueen maksuista Trumpin kampanjapäällikkö Manafortille.

Nellie Ohrin tietolähteenä on toiminut Ukrainan parlamentin jäsen Serhiy Leschenko, joka julkaisi Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovtschin Alueiden puoluetta koskevan 400-sivuisen “Musta kirja” -muistion, jota sitten käytettiin Manafortin poistamiseen vaalikuvioista mutta tiedon julkistaminen ei kaada Trumpia.

Myöhemmin Brookings-instituutin silloisen johtajan Strobe Talbottin lanko, Hillary Clintonin pitkäaikainen apuri Cody Shearer laatii Steelea jäljitellen kaksi muistiota, jotka ulkoministeriön virkailija, demokraattisenaattori John Kerryn entinen avustaja Jonathan Winer toimittaa Steelelle ja Steele FBI:lle.

Herää kysymys: tarvittiinko Steelen muistiota nimenomaan julkaistavaksi? Olisihan tietoja näillä henkilökytköksillä voitu toimittaa “korkeisiin portaisiin” ilman mediaakin?

Venäjä sen teki -raportteja kirjoitetaan

Ilmestyy kolme eri tiedusteluraportiksi kutsuttua kirjoitelmaa, joissa annetaan vaikutelmaa Venäjän vaalivaikutusyrityksistä ja demokraattisen puolueen sähköpostiviestien hakkeroimisesta: Joint Statement from the Department of Homeland Security and Office of the Director of National Intelligence on Election Security, Grizzly Steppe – Russian Malicious Cyberactivity ja Assessing Russian Activities in Recent U.S. Elections.

Vastavalkea luki läpi Grizzly Steppe -raportin tammikuussa 2017: “[virastojen] yhteinen raportti alkaa vastuuvapauslausekkeella, jossa todetaan, että raportti tarjotaan ”siinä kunnossa kuin on” (”as is”) ainoastaan informationaalisia tarkoituksia varten ja että ”(DHS) ei anna minkäänlaisia takuita raportin minkään tietosisällön oikeellisuudesta”.Toisin sanoen raportin lukijalle viestitetään heti otsikon alla, että mitään todisteita Venäjän väitetystä osallisuudesta hakkerointiin ei ole löydetty, ja että raportti ainoastaan spekuloi Venäjän mahdollisuuksilla hakkeroida.  […]”.

Venäläisten toimia vaalien aikana arvioivaa raporttia käytettiin lietsomaan Venäjän vaalisekaantumis-hysteriaa. Barack Obaman hallitus kertoi julkisesti olevansa sataprosenttisen varma siitä, että Venäjä on syyllinen Yhdysvaltain presidentinvaalien häirintään hakkeroimalla demokraattisen puolueen DNC-komitean tiedostot ja sähköpostit. Väitteissä Venäjän osallisuudesta luotettiin kolmannen tahon, yksityisen CrowdStriken tekemään analyysiin. Crowdstrike vedettiin mukaan huhtikuun 2016 lopulla tutkimaan Venäjän tekemäksi väitettyä hakkerointia DNC:n palvelimiin.

CrowdStrikea johtaa Dmitri Alperovich, joka toimii myös NATOn ajatushautomon Digital Forensic Research Lab:issa (DFRLab), ja se puolestaan mainitaan Venäjä-vastaisen brittien trolliverkoston Integrity Initiativen asiakirjoissa yhteistyötahona.

Samoin huhtikuussa DNC:n palvelimista vastuussa ollut IT-ryhmä raportoi hakkeroinnista FBI:lle. FBI-johtaja Comey todistaa lokakuussa 2017 FBI:n pyytäneen pääsyä DNC:n palvelimille, mutta DNC:n evänneen pyynnön.

Joulukuussa 2017 kongressin tiedustelukomitean kuultavana ollut CrowdStriken Shawn Henry kertoo 80 sivun edestä olevansa kokemuksen perusteella sitä mieltä, että DNC:n palvelimiin oli hakkeroitunut sekä Venäjän armeijan tiedustelu että Venäjän jokin toinen tiedustelupalvelu, jotka eivät koordinoineet keskenään mutta hän ei voi sanoa täysin varmasti sanoa että se oli Venäjä. Wikileaksin julkaisemista DNC:n sähköposteista Henry sanoo, että he eivät “nähneet niiden lähtevän” mutta ne ovat “silti saattaneet lähteä”, ja joka tapauksessa “sähköposteja olisi kyetty lukemaan reaaliaikaisesti” (Tuhansia sähköposteja?!).Toisin sanoen CrowdStrike uskoo, että 70 gigaa vietiin, mutta todistusaineiston perusteella Henry ei voi sanoa sitä varmasti.

NSAn entinen tekninen johtaja William Binney, Larry Johnson (ex-CIA) sekä tiedusteluveteraanien järjestö Veterans Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) analysoivat väitetyn hakkeroinnin metadatan, ja tulivat siihen tulokseen että materiaali oli ladattu nopeuksilla, jotka sopivat paremmin USB-tikkuun kuin hakkerointiin, mikä tukee Wikileaksin Julian Assangen lausuntoa sisäpiiriläisen luovuttamista tiedoista.

Binney tapasi myös CIAn silloisen johtajan Mike Pompeon (rep), ja osoitti hänelle, että presidentille valehdeltiin Venäjän kybersodasta ja vaaleihin sekaantumisesta; Binneyn antamat tiedot eivät johtaneet mihinkään. Hakkerointiväitös jäi siten auki, ja on auki vielä tätä kirjoitettaessa.

Vaalikampanjoiva Hillary Clinton nostaa esiin jokaisessa mahdollisessa tilaisuudessa Venäjä-syytöksiä peittääkseen sen, että Wikileaksin julkaisemat sähköpostit osoittavat DNC:n juonitelleen ehdokas Bernie Sandersin ulos saadakseen työnnettyä Clintonin ehdokkaaksi. Media on halukkaasti juonessa mukana. CEPAn jäsen, Integrity Initiativen trolliverkostoon kuuluva Anne Applebaum kirjoittaa Washington Postille artikkelin, jossa hän pyrkii ohjaamaan huomion DNC:n viestin paljastamasta Clinton-kampanjan juonittelusta pahoihin venäläisiin. Steele hyödyntää tapausta muistioissaan.

Myöhemmin kuulusteluissa Steele antaa ymmärtää, että venäläiset hakkeroivat, Trump Jr. luovutti hakkeroinnin tulokset UKIP:ille (brittiläinen Brexitia ajanut Itsenäisyyspuolue) ja Nigel Faragelle, joka toimitti materiaalin Wikileaksin Julian Assangelle Ecuadorin suurlähetystöön. Väite on typerä; Yhdysvallat vakoili espanjalaisen yrityksen kautta Assangea lähetystössä vuosikausien ajan.

Vuonna 2018 16. helmikuuta Yhdysvaltain oikeusministeriön erikoissyyttäjä Robert Mueller nostaa syytteen Ylen, brittien trolliverkoston asiakirjoissa yhteistyötoimijana mainitun Jessikka Aron Suomessa tunnetuksi tekemän ns. Pietarin trollitehtaan sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin. Kaksi vuotta myöhemmin, maaliskuussa 2020 oikeusministeriö luopuu syytteistä, koska ei ole pystynyt osoittamaan trollitehtaan olemassa oloa – tai ei ole halunnut jatkaa, koska olisi saattanut paljastua sellaista, mikä halutaan salata. Kaikista tähän asti esiintulleista käänteistä jää asiaa huolella seuranneelle se vaikutelma, että Pietarin trollitehdas venäjää osaamattomine trolleineen on hyvin todennäköisesti ollut lännen oma informaatiosotaoperaatio, joka on mennyt pieleen.

Laitonta tutkintaa

Vielä vuonna 2017, Trumpin jo ollessa presidentti, Steelen muistiota käytettiin tammi-, huhti- ja kesäkuussa jatkoajan hakuun kuunteluluville – vaikka jo tuolloin FBI:n tiedossa oli, että Steele oli valehdellut siitä, mitä hänen päälähteensä oli sanonut tai että Steelen raportointi meni Clintonin kampanjalle.

(“omitted information obtained from [Bruce] Ohr about Steele and his election reporting, including that (1) Steele’s reporting was going to Clinton’s presidential campaign and others, (2) [Fusion GPS’s Glenn] Simpson was paying Steele to discuss his reporting with the media, and (3) Steele was “desperate that Donald Trump not get elected and was passionate about him not being the U.S. President.”)

FBI-Comey on kertonut, että lakia ylläpitävä taho, oikeusministeriö oli koko ajan tietoinen FBI:n tekemästä laittomasta tutkinnasta. Comey sai potkut toukokuussa 2017, koska oli vuotanut tietoja lehdistölle. Oikeusministeriö ei nostanut syytettä Comeya vastaan.

Demokraattisen puolueen FBI:n johtoon nostama James Comey on sama mies, joka ilmoitti – alaisensa Andrew McCaben tutkimuksiin pohjaten — kongressille 2 päivää ennen presidentinvaaleja, etteivät lokakuussa 2016 löydetyt Hillary Clintonin sähköpostiviestit anna liittovaltion poliisille edelleenkään perusteita nostaa rikossyytteitä presidenttiehdokasta vastaan.

Oikeusministeriön päätarkastaja Michael Horowitzin raportti FBI:n FISA-oikeudelle kohdistamista vakoilulupapyynnöistä (s 88) löytyy maininta, jonka mukaan FBI maksoi Steelelle, ei Steelen yritykselle, toukokuussa 2016 heinäkuun 2015 ja helmikuun 2016 välisenä aikana suoritetuista palveluksista 15 000 dollaria. Fusion GPS maksoi omien kertomustensa perusteella Steelen yritykselle Orbisille 168 000 dollaria muistiosta mutta sai itse 1,2 miljoonaa dollaria Steelen muistiosta Perkins Coien välityksellä. Perkins Coie sai DNC:n ja Clintonin kampanjan lisäksi melkein miljoona dollaria Obama for America -kampanjalta huhtikuun 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana. Orbisin verottajalle antamien tietojen mukaan saatu summa on ollut 270 000 dollaria.

Raportissa kerrotaan edelleen Fusion GPS:n johtaja Glenn SimpsonIn tavanneen Steelen toukokuussa 2016 tiedustellakseen onko Trumpilla ollut henkilökohtaisia ja liiketoimintayhteyksiä Venäjälle, onko Trumpilla tai hänen kampanjallaan ollut mitään yhteyksiä Venäjän hallitukseen ja onko Venäjä ylipäänsä yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltain presidentin vaaleihin (s 93).

Huhtikuussa 2018 kongressiedustaja, kongressin tiedustelukomitean puheenjohtaja Devin Nunes (rep) vahvistaa Fox Newsin haastattelussa, että ei ollut olemassa mitään virallista FVEY-tiedustelumateriaalia, joka olisi oikeuttanut FBI:n Trumpin kampanjan salakuunteluun. Nunes sanoo, että on saattanut olla virallisten kanavien ulkopuolella jaettua materiaalia, joka salattiin kongressilta, ja että se kuitenkin tiedetään että Hillary Clintonin pitkäaikaiset kumppanit Sidney Blumenthal ja Cody Shearer jakoivat aktiivisesti tietoa ulkoministeriölle, josta tieto löysi tiensä FBI:lle.

FVEY on yhtä kuin Five Eyes; Yhdysvaltain, Ison-Britannian, Uuden Seelannin, Australian ja Kanadan tiedusteluyhteistyöliittouma. Vain muutama päivä Trumpin Valkoiseen taloon siirtymisen jälkeen, GCHQ-johtaja Hannigan ilmoitti yllättäen eroamisestaan. Brittihallitus on saattanut vihjata Hanniganille eron suotavuudesta siltä varalta, että Trumpin hallinto alkaisi kaivella ns. Russiagaten taustoja.

Tammikuussa 2018 New York Times kertoo Fusion GPS:n jatkavan Trumpin Venäjä-kytköksien selvittämiseksi. (“Fusion continues to look into ties between Mr. Trump and Russia, according to several people briefed on the research. Mr. Simpson’s specific areas of focus, and information about any current benefactors, are closely guarded.”)

Ei saa kysyä Ukrainalta

Trumpia on syytetty siitä, että hän on käyttänyt asemaansa presidenttinä painostaakseen Ukrainaa saadakseen apua Obaman hallinnon toiminnan selvittämiseen Ukrainassa vuosina 2014-2016. Trumpiin kohdistetut syytökset ovat keskittyneet alleviivaamaan Trumpin pyytäneen apua Obaman varapresidentin Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin korruptioepäilyjen selvittämisessä poliittisen vastustajansa kaatamiseksi.

Trumpin puhelu Ukrainan uuden presidentin Volodymyr Zelenskyn kanssa sai puhemies Nancy Pelosin (dem) panemaan alulle Trumpin virasta poistamiseen tähtäävän impeachment -prosessin. Mistä Yhdysvaltain demokraattinen puolue sai tiedon Trumpin puhelusta oligarkki Igor Kolomoiskyn suojatille Zelenskylle? Entinen ukrainalainen parlamentaarikko Oleg Tsarev on sitä mieltä, että tieto tuli turvallisuusneuvoston sihteeriltä Oleksandr Danilyukilta, Joe Bidenin ja George Sorosin ystävältä. Tsarev epäilee Danilyukia CIA:n kätyriksi, ja hän voi ollakin sitä; ainakin Danilyuk kuuluu brittien trolliverkostoa pyörittävän Valtiotaidon instituutin asiantuntijaryhmään. Danilyuk itse sanoo joutuneensa Andrei Bogdanin (Andriy Bohdan) lavastamaksi.

Puhelun aikana Trump toteaa Zelenskylle Bidenin kulkeneen ympäriinsä kerskumassa pysäyttäneensä syytemenettelyn ja pyytää ukrainalaisia katsomaan kyseistä tapausta, kaikki apu kelpaa (“Biden went around bragging that he stopped the prosecution, so if you can look into it. … It sounds horrible to me.)

Kongressiedustaja ja senaatin tiedustelukomitean jäsen Adam Schiff (dem) kertoi CBS-kanavan Face The Nation -showssa (13.10. 2019) Zelenskyn etsineen vakuutusta Yhdysvaltain presidentin suojeluksesta mutta ehtona olleen loan etsiminen Bideneistä. Trump on purkanut salauksen Ukrainan Zelenskyn kanssa käymästään puhelusta. Schiffin väitteet eivät saa tukea julkistetun puhelun sisällöstä.

Adam Schiffin vaalikampanjan varainkerääjä vuonna 2013 oli ukrainalainen asekauppias, Worldwide Aeroscraft Corporationin (AEROS) Igor Pasternak, jolla on kytkökset median filantroopiksi kutsumaan George Sorosiin. Pasternak on toimittanut aseita mm. Syyriaan. Schiff oli yksi allekirjoittajista, kun edustajat patistivat kirjeitse Obamaa harkitsemaan NATOn kautta Ukrainalle toimitettavaa “kuolettavaa apua”.

Brittien Valtiotaidon instituutin yhteistyökumppani, NATOn ajatushautomo Atlantic Council on aktiivinen Ukrainassa Ukraine in Europe -hankkeen kautta. 19. tammikuuta 2017 Burisma ilmoitti aloittavansa yhteistyön Atlantic Councilin kanssa, siis ajankohtana jolloin Hunter Biden istui Burisman johtokunnassa.

Atlantic Councilin neuvonantajien joukossa istuu Clinton-säätiölle lahjoituksia noin 25 miljoonan dollarin edestä tehnyt Victor Pinchuk, Ukrainan entisen presidentin Leonid Kuchman poika.

Eräs Trumpiin kohdistettuja syytöksiä on ollut, että Pinchuk lahjoitti 150 000 dollaria Trumpin kampanjaorganisaatiolle, mutta Muellerin loppuraportissa lahjoitusta ei käsitellä; kenties asia ei antanut aihetta enempään, kenties ei haluttu kenenkään alkavan vertailla saatujen lahjoitusten kokoa.

Toukokuussa 2020 tiedämme, että Ukrainan syyttäjänvirasto avasi uudelleen Burisma-tutkinnan vuonna 2018, omasta aloitteestaan. Tiedämme myös, että Joe Biden, John Kerry ja Petro Poroshenko junailivat keskenään tutkinnan sulkemisen. Ukrainan parlamentin jäsen Andrii Derkach julkisti toukokuussa 2020 nauhoituksia. Tämän hetkisten tietojen valossa Ukrainalla on todisteita siitä, että rikollisryhmä siirsi pestyä rahaa 3,4 miljoonan dollarin edestä Burisman tileiltä marraskuun 2014 ja lokakuun 2015 välisenä aikana Hunter Bidenin Rosemont Seneca Bohai LCC:n tilille käyttäen vanhoja tuttuja rikoksenuusijapankkeja Morgan Stanleyta ja Citibankia. Tilisiirtojen perusteella maksu oli konsultoinnista, mutta todistajalausuntojen mukaan raha oli maksu Joe Bidenin perheelle Burisman ja Zlochevskyn etujen lobbaamisesta, kertoo Konstantin Kulik (Kostiantyn Kulyk) Ukrainan syyttäjänvirastosta.

Obama nimitti Bidenin Ukrainan prokonsuliksi/kenraalikuvernööriksi EuroMaidanin jälkeen. Tässä ominaisuudessa Bidenilla oli hyvä mahdollisuudet operoida Ukrainassa. Derkachin mukaan Biden hoiti henkilökohtaisia etujaan Poroshenkon ja valtion yhtiöiden johtokuntien kautta.

“Syyttäjävirastoa hoidetaan pääsyyyttäjäksi nimitetyn [georgialaisen David] Sakvaralidzen kautta, joka on Bidenin silmät virastossa. Biden ohjaa kolmea viidestä faktiosta parlamentissa. Hänellä on täysi kontrolli yli ministerikabinetin. Suurimmat valtio-omisteiset yhtiöt – Naftogaz, Ukrzalitznya, Ukrposhta, OschadBank ja Ukroboronprom – täytettiin johtokunnilla, jotka muodostuvat [George] Sorosin liittolaisista ja ulkoukrainalaisista. Heille maksetaan miljoonia palkkoina ja bonuksina ukrainalaisten rahoilla. Parlamentti, ministerikabinetti, syyttäjänvirasto, NABU, valtionyhtiöt – kaiken tuon Poroshenko vaihtoi mahdollisuuteen imaista miljardi dollaria omien yritystensä kautta” Derkach sanoo jatkaen, “Siksi me kutsumme tätä petoksen merkeiksi, siksi me kutsumme tätä ulkoiseksi hallitukseksi.

Derkach kertoo myös, että kaikki aineisto kansainvälisestä korruptiosta on toimitettu sekä Ukrainan syyttäjänvirastolle että yhdysvaltalaisvirastoille.

George Kent on todistanut marraskuussa 2019 Burisman olleen sekaantunut korruptioon. Kent sanoo myös Vladimir Putinin ja Unkarin presidentin Victor Orbanin varoittaneen Trumpia luomasta liian läheisiä suhteita Ukrainan presidentti Zelenskyyn, koska tämä on samassa sängyssä oligarkkien kanssa, ja tästä olisi haittaa Trumpin korruption vastaiselle kamppailulle ja anti-oligarkki -agendalle. Fiona Hill on vahvistanut tämän.

Unz Review -medialle antamassaan haastattelussa entinen Ukrainan parlamentin jäsen Oleg Tsarev sanoo Burisman olevan vain jäävuoren huippu, ja että jos Trump jatkaa tutkimuksia Ukrainan korruptiosta, koko Yhdysvaltain demokraattinen puolue tulee alas.

Omituinen kirje

Schiffin komitea kuulustelee 73:a henkilöä Trumpin kampanjan ja Venäjän salaliitosta. Mitään salaliiittoa ei löydy. Schiff viihtyy silti iltauutisissa kertomassa nähneensä todisteita salaliitosta mutta kieltäytyy esittämästä niitä. Komitea julkaisee huhtikuussa 2018 raportin jossa todetaan, että mitään todisteita rikollisesta salaliitosta ei ole. Schiff istuu haastattelujen päällä jatkaen väitteitä salaliitosta ja auttaa demokraatteja käynnistämään Trumpin viraltapanemiseen tähtäävän impeachment -tutkinnan. 53:n haastattelun salaus puretaan Trumpin määräyksellä.

Syyskuussa 2018 G8-ryhmän neljä demokraattiedustajaa (115th Congress, 2017-2018) – Trumpin vastaisia, suljettujen ovien takana pidettyjä impeachment -kuulemisia johtanut Adam Schiff, Mark Warner, Charles ´Chuck´ Schumer ja Nancy Pelosi – lähettivät kirjeen DNI:n johtajalle Dan Coatsille, silloiselle apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinille ja FBI-johtaja Christopher Wraylle muistuttaen heille annetuista takeista ja pyytäen oikeusministeriötä, FBI:ta ja ylipäänsä ketään suostumasta presidentti Trumpin määräämään Venäjä-kytköstutkimusten asiakirjojen salauksen purkamiseen.

Kirjeessä muistutetaan suullisesta lupauksesta, joka on annettu allekirjoittaneille; oikeusministeriö ja FBI eivät luovuta materiaalia. “Presidentille eikä Valkoiselle talolle saa antaa pääsyä mihinkään arkaluonteiseen lain toimeenpanoa tai kansalliseen turvallisuuteen liittyvää informaatiota joka liittyy meneillään olevaan liittovaltiotason tutkimukseen presidentin, hänen kampanjansa tai tuttaviensa toimintaan.” Minkään virastojenne tutkimusten materiaalin sisällöstä ei pidä keskustella Valkoisen talon kanssa ennen kuin olette henkilökohtaisesti keskustelleet G8:n kanssa, kirjeessä vaaditaan.

Melkoinen pyyntö ottaen huomioon, että sekä oikeusministeriö että FBI ovat presidentin alaisia toimijoita ja että presidentillä on perustuslain mukaan toimeenpanovalta (Section 1. [1] The executive Power shall be vested in a President of the United States of America) määrätä salaus purettavaksi. G8:lla ei ole määräysvaltaa virastojen yli; presidentti ei tarvitse kenenkään lupaa nähdäkseen mitä haluaa. Selvittämättä on, kuka tai ketkä ovat takeet antaneet.

Liittyykö lupaus Steelen tunnustukseen siitä, että hän on liittänyt muistioon “Clintonien ystäviltä saatua tietoa” ja levittänyt muistiota medialle? Vai siihen että väistyvä presidentti Obama henkilökohtaisesti sekaantui Trumpin kampanjan sabotointiin? Molempiin?

Vielä toukokuun 2020 alkupuolella republikaanit vaativat luovuttamaan materiaalin meneillään olevan FBI:n ja oikeusministeriön toimintaa koskevan tutkimuksen takia.

Toukokuun puolivälissä 2020 Boston Herald rökittää Adam Schiffia. Lehti kirjoittaa Schiffin käyttäneen asemaansa väärin ja syöttäneen amerikkalaisille misinformaatiota vuosia Venäjä-yhteyksistä ja saaneen aikaan sen, että Trumpin hallitus on joutunut käyttämään voimavaroja harhakäsitysten oikomiseen sen sijaan että se olisi saanut keskittyä hoitamaan politiikkaa. “Tällä viikolla saimme selville, että Schiff on kaiken aikaa tiennyt, että mitään todisteita salaliitosta ei ole ollut.”

New York Post kirjoittaa, ettei mediaa harhautettu salaliittohuijauksella, media oli oleellinen osa huijausta; media antoi Schiffin valehdella tietäen Schiffin valehtelevan.

Obamakin kirjoittaa omituisen kirjeen

Maaliskuun 13. päivä 2020 entinen presidentti Barack Obama lähettää kirjeen Yhdysvaltain liittovaltion arkiston (National Archives and Records Adminstration, NARA) johtajalle David S. Ferrierolle. Kirjeessään Obama sanoo kirjoittavansa , koska senaattorit Charles Grassley (dem) ja Ronald Johnson (rep) ovat pyytäneet 21. marraskuuta 2019 Obaman hallinnon rekistereitä liittyen tiettyihin tapaamisiin, jotka koskivat Ukrainan asioita.

Obama muistuttaa, että lain mukaan entisellä presidentillä on mahdollisuus estää asiakirjojen julkistaminen suojellakseen presidentillisen kommunikaation luottamuksellisuutta, ja nyt hän on sitä mieltä että Grassleyn ja Johnsonin pyyntö ei ole laeissa määriteltyjen poikkeustilanteiden mukaista käyttöä. ”Se [pyyntö] nousee joidenkin, Venäjän aktiivisesti tukemien tahojen pyrkimyksistä siirtää syyllisyys Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016 Ukrainan niskoille […] Pyyntö presidentillisten rekisterien aikataulua varhaisempaan aukaisemiseen, jotta voitaisiin antaa uskottavuutta Venäjän disinformaatiokampanjalle — kampanjalle, joka on jo läpikotaisin tutkittu kongressin komitean toimesta — on vailla edeltäjiä.”

Edelleen kirjeessä todetaan, että misinformaatiokampanjaan vastaamiseksi ”olemme valmiit tässä tilanteessa tarjoamaan komiteoille pääsyn rekistereihin, jotka sopivat pyynnön kuvaukseen.”

Obaman kirje saattaa olla vastaus kysymykseen, kuka tai ketkä antoivat G8-ryhmän demokraattijäsenille takeet siitä, että presidentti Trumpin Valkoinen talo ei tule saamaan kaikkea materiaalia, jota asioiden perinpohjainen selvittäminen vaatii.

Ympäri mennään yhteen tullaan

Yllä kerrottu on kaivettu esiin pääasiassa julkisista asiakirjoista ja mediasta.

Kiepautetaan tarinaa vielä lisäkierros.

Samaan aikaan kun Fusion GPS työskenteli Steelen kanssa tuottaakseen Trump-Venäjä –materiaalia, se teki töitä Venäjän hallitukselle tuottaakseen materiaalia Magnitsky-lain kumoamiseksi sekä rahanpesujuttuun Yhdysvallat vs. Prevezon. Venäläinen asianajaja Natalia Veselnitskaya edusti Venäjän valtion omistamaa Prevezon Holding Ltd:ta ja työskenteli Fusion GPS:n kanssa lobatakseen kongressia em tapauksissa.

Keväällä 2018 ilmenee, että tiedustelukomitean jäsen Mark Warner (dem) on pitänyt vuoden 2017 aikana yhteyttä oligarkki Oleg Deripaskan edustajaan Adam Waldmaniin, joka on tarjonnut pääsyä sekä Steelen että turvapaikaksi luulemassaan Ecuadorin lähetystössä olevan Julian Assangen luo.

Syksyllä 2018 tietoon tulee, että senaattori Dianne Feinsteinin (dem) entinen avustaja Daniel J. Jones perusti vuonna 2017 Democracy Integrity Project -hankkeen (TDIP), johon rahoitus tuli George Sorosilta. TDIP puolestaan maksoi Fusion GPS:n emoyhtiö Bean LCC:lle, Steelelle ja Edward Baumgartnerille. Samoihin aikoihin alkaa näyttää vahvasti siltä, että Steele on työskennellyt myös Deripaskalle, joka kytketään Kremliin. Senaattorit Charles Grassley (rep) ja Lindsey Graham (rep) pyytävät useaan kertaan tietoja. Osa tietopyynnössä mainituista nimistä on Fusion GPS:n väkeä ja asiaan kytkeytyneitä demokraatteja; kaksitoista nimistä kytkeytyy oligarkki Oleg Deripaskaan.

Panin myös merkille, että antaessaan todistajanlausuntoaan tiedustelukomitean kuulemisessa Fusion GPS:n Simpson sanoo: “[Israelin tiedustelupalvelu] Mossad oli tietolähteeni siihen uskomukseen, että Venäjän tiedustelupalvelu on operoinut juutalaisortodoksisen Chabad-liikkeen ja Venäjän ortodoksikirkon kautta. Ortodoksikirkko on Venäjän valtion käsivarsi nyt […] Mossadin kavereilla oli tapana kertoa minulle kuinka venäläiset pesivät rahaa ortodoksikirkon kautta Israelissa, ja että se liittyi tiedusteluoperaatioihin (ss 130-131)” mikä muistuttaa hätkähdyttävällä tavalla brittien trolliverkosto Integrity Initiativen esittämiä väittämiä ortodoksisesta kirkosta Kremlin ulkopolitiikan toteuttajana.

Toukokuussa 2020 kaiken “Venäjä valitsi Trumpin presidentiksi” -kohuttamisen jälkeen uutisoidaan CIA-Brennanin tienneen, että Venäjä olisi halunnut mieluummin Hillary Clintonin presidentiksi. Tästä seuraa väistämättä kysymys siitä, vedättikö Venäjä brittejä ja amerikkalaisia tiedustelupalveluita syöttämällä länsiagenteille lokaa Trumpista auttaakseen Hillary Clintonia? Vai oliko koko hullu hilluminen ryhmähysterian tuotosta?

Kaikki on mahdollista. Tarina ei ole vielä lopussa, eikä kaikki koskaan ehkä selviäkään, sillä jo tässä vaiheessa on selvää että suunnilleen jokainen asianosainen on valehdellut joissain kohdin – tai kärsii pahoista muistiongelmista – ja että totuus tullaan yhteistuumin hautaamaan syvimmän arkistoholvin perukoille. Tiedustelupalvelut eivät halua ihmisten liian kauan muistavan epäonnistumisiaan, viranomaiset laittomuuksiaan ja poliitikot vastuuttomuuttaan.

Liian monella on maine menetettävänä, vääryydellä hankittu omaisuus takavarikoitavana. Paskajournalismista saatu palkinto peruutusuhan alla.

P.S. Kirjoittaessani tätä koneeni kaatui ensimmäisen päivän jälkeen 1–2 kertaa per kirjoitussessio usean päivän ajan. Maailman suurin haunestokone Google ja kaksi muuta käyttämääni hakukonetta kieltäytyivät yhteistyöstä sanomalehtiartikkelienkin kohdalla. Kirjoitusohjelma “ei vastannut” noin 2/3 työskentelyajasta ja kadotti tekstistä tallennuksen yhteydessä tekstiin upottamani hyperlinkit. Tästä syystä lähde- ja viiteluettelo on valitettavan pitkä. Kaikki merkittävämmät lähteet oli pakko kirjata ylös erikseen, jotta ne löytyisivät uusien toimintahäiriöiden ilmetessä toisia menetelmiä käyttäen.

Lähteitä ja viitteitä

GCHQ (23.1.2017): Director GCHQ to step down

Judicial Watch vs. DOJ Ohr 302s 02107

US House of Representatives, Permanent Select Committee on Intelligence: Russia Investigation Transscripts and Documents

United States Senate, Committee on Homeland Security and Governmental Affairs (31.1.2018): Text messages of FBI Agent Peter Strzok and FBI Lawyer Lisa Page

United States Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC (26.4.2017): Memorandum and Opinion Order

US House of Representatives, Permanent Select Committee on Intelligence (14.11.2017), Interview of Glenn Simpson (Fusion GPS):

I was not particularly interested in some of the things that he [Steele] found that are among the most controversial, because I didn’t think they were useful or important for what I was trying to do. And so I to this day can’t tell you whether a lot of those things — I just don’t have a strong view as to whether they are false or true, per se. “ (s 28) “Did the FBI ever reach out to you or Fusion GPS in relation to the matters that Mr. Steele informed them upon? You’ve never heard from anyone in the U.S. Government in relation to I those matters, either the FBI or the Department of Justice? After the election. I mean, during the election, no. What did you hear after and from whom and when? I was asked to provide some information to the Justice Department. By whom and when? It was by a prosecutor named Bruce Ohr, who was following up.” (s. 78)

US House of Representatives, Permanent Select Committee on Intelligence, Executive Session (8.11.2017): Interview of Glenn Simpson (Fusion GPS), jossa Adam Schiff (dem) estää koko kuulustelun

US Senate, Senate Judiciary Committee (22.10.2017); Interview of Glenn Simpson (Fusion GPS)

Tässä kuulemistilaisuudessa Simpson kertoo mm. William ´Bill´ Browderin veronkierrosta Yhdysvalloissa, Venäjällä ansaitusta verottomista miljoonista sekä haluttomuudesta todistaa valan alla venäläisen järjestäytyneen rikollisuuden järjestön, Solntsevo Brotherhoodin jäsentä Demetri Baranovskya vastaan ja haluttomuudesta kertoa omasta toiminnastaan Venäjällä. Simpson kertoo Browderin perustaneen Kyproksen ohella useita eri pöytälaatikkoyhtiöitä – joista suurinta osaa hoiti Mossack Fonseca (s 48) — eri puolille maailmaa ja kuljettaneen niiden kautta  länsimaisten sijoittajien rahaa Venäjälle, perustaneen Venäjälle lisää yhtiöitä verojen välttelyä varten, ja että verojen välttely oli se syy, miksi Browderin piti häipyä Venäjältä, koska Putin vaatii että verot maksetaan (ss. 46–47). Browder tuomittiin vuonna 2006 maksamaan “unohtuneet” verot Venäjän valtiolle. Sergei Magnitsky työskenteli Browderille koko tämän ajan. Simpsonin mukaan Browder on myös luennoinut hänelle vuosia aiemmin siitä, kuinka Vladimir Putin ei ole korruptoitunut ja on parasta, mitä Venäjälle on tapahtunut (ss. 44–45).

The Federalist (8.5.2020): Obama, Biden Oval office meeting on January 5 was key to entire anti-Trump operation

Gubarev v. Buzzfeed, Inc.,Case No. 1:17-cv-60426-UU 12-18-2018, Aleksej GUBAREV, et al., Plaintiffs, v. BUZZFEED, INC., et al., Defendants.

Christopher Steelen lausunto

Company Intelligence Report 2016/080, US Presidential Election: Republican Candidate Donald Trump´s activities in Russia and compromising relationship with Kremlin (Steelen muistio)

Atlantic Council, Dinu Patriciu Eurasia Center (marraskuu 2016): The Kremlin´s Trojan Horses, jossa kaikki nykymenoa vastustavat eurooppalaiset puolueet (pois sulkien perussuomalaiset) leimataan Eu-vastaisiksi Venäjän kätyreiksi

Victor Madeira (Integrity Initiative): The Russian Orthodox Church: a state tool of malign influence

US House of Representatives, Non-meeting Documents

Permanent Select Committee on Intelligence joint with the Committee on Oversight and Reform and the Committee on Foreign Affairs (15.10.2019): Interview of George Kent

U.S. House of Representatives, Permanent Select Committee on Intelligence (13.11.2019): Impeachment Inquiry: Ambassador William B. Taylor and Mr. George Kent

UK Parliament (18.12.2018): Select Committee on International Relations UK foreign policy in a shifting world order

RealClearPolitics (20.3.2017): Trey Gowdy grills Comey: Who has the power to unmask a US citizens captured communications?

C-Span (22.10.2017): William Bowder testifies that Natalia Veselnitskaya colluded with Glen Simpson of Fusion GPS to engage in “political violence” against him

Wikispooks: Outline of the Institute for Statecraft ´s concept for developing a US arm of its Integrity Initiative Program (28.8.2017)

United States District Court for the District of Columbia (7.5.2020): Case 1:17-cr-00232-EGS Document 198, Government´s motion to dismiss the criminal information against the defendant Michael T. Flynn

US Department of Justice, DOJ: The Mueller Report: The Complete and Final Findings Against President Donald Trump

Washington Examiner (13.5.2020): Devin Nunes: Criminal referrals coming for Mueller Team

US Department of Justice, DOJ, House Intelligence Committee files: Sub Poena Schedule to produce, for the time period from January 1, 2019, to the present, all documents and communications in your custody, possession or control referring or relating to […] President Trump’s April 21, 2019, and July 25, 2019, telephone conversations with Ukrainian President Volodymyr Zelensky, including but not limited to […]

Office of Barack and Michelle Obama (13.3.2020): Letter from Obama Office to National Archives and Records Administration, NARA

Boston Herald (17.5.2020): Disinformation from Schiff, Media damaged America

Integrity Initiative (12.10.2016): [Chris Donnelly´s] Private discussion with Gen Sir Richard Barrons, Personal, in Confidence

Casemine.com: Intense Investments Ltd vs. Development Ventures Ltd & Anor

The Federal Bureau of Investigation, FBI; FBI Records, The Vault: FISA Surveillance Court Orders and Applications

Department of Justice, DOJ (joulukuu 2019), Office of the Inspector General: Review of Four FISA Applications and Other Aspects of the FBI´s Crossfire Hurricane Investigation (on Trump campaign)

US Foreign Intelligence Surveillance Court, current membership

European Parliament (9.1.2019), Rep. Udo Voigt: VP/HR – Activities of the British disinformation network Integrity Initiative (E-000092-19)

Executive Session, Permanent Select Committee on Intelligence, US House of Representatives (5.12.2017): Interview of Shawn Henry, CrowdStrike

Foreign & Commonwealth Office, FCO: FCO´s spending over £25,000 for April 2018, jossa mainitaan rahoitetuksi Integrity Initiativen yhteistyökumppaneita: Aktis Strategy, Ecorys Group UK, StopFake, The Media Reforms Center

Foreign & Commonwealth Office, FCO: FCO´s spending over £25,000 for August 2018, jossa rahoitusta ovat saaneet Syyria-propagandaan erikoistunut IncoStrat, Valtiotaidon Instituutti The Institute for Statecraft, Aktis Strategy, Ecorys Group UK

Foreign & Commonwealth Office, FCO: FCO´s spending over £25,000 for October 2018, jossa mainitaan rahoituksen saajina Syyria-propagandaan erikoistunut InCoStrat, Yhdysvaltain puolustusministeriö, NATOn ajatushautomon Atlantic Councilin Digital Forensic Research Lab – DFRL, Aktis Strategy, Valtiotaidon Instituutti Institute for Statecraft, Yhdysvaltain demokraatteja lähellä oleva järjestö National Democratic Institute – NDI, Ecorys ja kuten yleensä, BBC

OSCR, Scottish Charity Regulator (31.10.2019): Inquiry Report made under Section 33 of the Charities and Trustee Investment (Scotland) Act 2005, The Institute for Statecraft, Scottish Charity Number SC040870

UK Parliament (27.11.2018): Rep. Chris Williamson, Foreign and Commonwealth Office: Integrity Initiative: Written question – 196177

Integrity Initiative: Progress report on establishing national clusters, Personal, in confidence

Integrity Initiative: Integrity 2018/19 Quarterly Budget, ending 31 March 2019, Phase II, jossa perustellaan mm. lisätoimijoiden palkkauksen tarvetta “yleisön ja poliittisen eliitin kouluttamiseksi”

The Institute for Statecraft (IfS) Expert Team: Roles and Relevant Experience: Simon Bracey-Lane, Stephen Dalziel, Maria de Goeij, Nico de Pedro, Yusuf Desai, Chris Donnelly, Euan Grant, Charlie Hatton, Chris Hernon, Todd Leventhal, Victor Madeira, Johanna Moehring, Greg Rowett, Keith Sargent, Jon Searle, Guy Spindler, James Wilson, Eduard Abrahamyan, Diane Allen, Jamal Al-Tahat, Josh Arnold-Foster, Barrie Axford, Anne Bader, Quique Badia Masoni, Oleksandr Danylyuk, Martin Dubbey, Harold Elletson, Perry Fawcett, Mark Galeotti, Babak Ganji, Francis Ghiles, Keir Giles, Glen Grant, Roger Golland, Jon Hazel, Steve Johnson, Phil Jolley, Stephen Jolly, Ren Kapur, Dan Kaszeta, Dmytry Kolomoiets, Kaarel Kullamaa, Birgy Lorenz, John Lough, Tim Reilly, Alan Riley, Andy Settle, James Sherr, Andrew Shortland, Luis Simon, Henry Strickland, Tomas Tauginas, Jason Wiseman, Sir Andrew Wood (Dan Kaszeta kirjoitti Novichok-tarinan, jota muu media alkoi toistaa)

Integrity Initiative: Russian Federation (RF) Sanctions

Foreign & Commonwealth Office, FCO: Project proposal form for projects over £80K, Integrity Initiative Phase II

Foreign & Commonwealth Office, FCO: Project proposal Form for projects over £80K, Project title Integrity Initiative : salaisen verkoston luominen, josta tämä kuvakaappaus riskeistä ja vastatoimista

The Integrity Initiative Guide to countering Russian disinformation

CNN Politics (11.4.2019): Indictment of Greg Craig

Vastavalkea (30.3.2019): “Luotettavaa” tietoa brittirahoituksella – uusia paljastuksia läntisestä trollitehtaasta Linkin artikkelissa Integrity Initiativen hakkeroituja materiaaleja

Vastavalkea (17.12.2018): Löytyikö ensimmäinen suomalainen trolli – Ison-Britannian, Naton ja Facebookin rahoittamalta trollitehtaalta?

Vastavalkea (29.12.2018): Julistaako Ukraina sodan Venäjälle?

Politico (2017): Ukrainian efforts to sabotage Trump backfire

Wikileaks: DNC email database

Yahoo News (27.4.2016): Trump´s campaign chief is questioned about ties to Russian billionaire

themarketswork.com (2.2.2018): The House Memo – An Examination & Some Implications

White House (24.9.2019): Memorandum of telephone conversation with President Zelenskyy of Ukraine, Declassified by order of the President (Trump)

BBC (7.2.2014): Transcript of leaked Nuland-Pyatt call

International Monetary Fund, IMF (11.3.2015): Press Release: IMF Executive Board Approves 4-Year US$17.5 Billion Extended Fund Facility for Ukraine, US$5 Billion for Immediate Disbursement

Anticorruption Action Centre, AntAC (13.4.2018): 11 politically exposed persons own a quarter of all permits for extraction of oil and gas in Ukraine – Report ; AntAC sai 59% rahoituksestaan Obaman hallinnolta ja Hillary Clintonia tukevalta George Sorosilta; AntAC avusti FBI:ta sen Manafort-tutkimuksissa

Foreign Policy (30.10.2016): What will Ukraine do without Uncle Joe?

Ukrainian News (19.5.2020): ”International corruption and treason” – Derkach unveiled conversations of voices similar to Poroshenko and Biden

US Department of State, Case No. F-2019-06332 Doc No. C06845998 (22.11.2019), viiden entisen Yhdysvaltain Ukrainan lähettilään kirje David Halelle Yhdysvaltain ulkoministeriöön NATOn ajatushautomon Atlantic Councilin John E. Herbstilta

US Senate Committee on Homeland Security & Governmental Affairs (22.11.2019): Johnson, Grassley request records from 2016 meetings between Obama Administration and Ukrainian Government, DNC officials

US Senate Committee on Homeland Security & Governmental Affairs (16.4.2020): Johnson, Grassley request additional Crossfire Hurricane records after declassified footnotes reveal Steele Dossier contained reported Russian disinformation

US Senate Committee on Homeland Security & Governmental Affairs (15.4.2020): IG footnotes: Serious problems with Dossier sources didn´t stop FBI´s Page surveillance

White House, Statement from the Press Secretary 17.9.2018: At the request of a number of committees of Congress, and for reasons of transparency, the President has directed the Office of the Director of National Intelligence and the Department of Justice (including the FBI) to provide for the immediate declassification of the following materials: (1) pages 10-12 and 17-34 of the June 2017 application to the FISA court in the matter of Carter W. Page; (2) all FBI reports of interviews with Bruce G. Ohr prepared in connection with the Russia investigation; and (3) all FBI reports of interviews prepared in connection with all Carter Page FISA applications.

The Hill (25.4.2019): How the Obama White House engaged Ukraine to give Russia collusion narrative an early boost

National Security Agency, NSA (4.5.2020): Memorandum for Director of National Intelligence

Daily Wire (12.5.2020): U.S. Officials have declassified list of Obama officials who were involved in unmasking of General Flynn

Breitbart (12.5.2020): Joe Biden admits he was aware ´they´ asked for investigation of Michael Flynn

New York Post (11.5.2020): Looks like President Obama ordered up phony RussiaGate scandal

Breitbart (12.5.2020): Fox News: John Brennan supressed intel saying Russia wanted Hillary Clinton to win

The Unz Review (25.10.2019): The plundering of Ukraine by corrupt American Democrats , jossa entinen ukrainalainen parlamentaarikko Oleg Tsarev kertoo Neuvostoliiton jälkeisenä aikana toimineesta Liettuan entisestä puolustusministeristä ja Seimasin jäsenestä Audrius Butkeviciusista, että [lahjuksen otosta ja kiristyksestä tuomittu] Butkevicius komensi tarkka-ampujat ampumaan liettualaisia protestoijia vuonna 1991, ja että tapoista syytettiin Neuvostoliiton armeijaa, mikä sai Neuvostoliiton viimeisen johtaja Mikhail Gorbatshovin komentamaan joukkonsa pois Liettuasta. Vuonna 2005, Tsarev kertoo, Butkevicius komensi vuonna 2003 Georgiassa protestoijia surmanneita tarkka-ampujia ja vuonna 2005 hän oli samoissa toimissa Kirgistanissa. Kiovaan hänet toi samoja tehtäviä varten “toimeenpaneva presidentti”, Bidenin lainaoperaatioihin sekaantunut Oleksandr Turchinov. Tsarev toisin sanoen kertoo Butkeviciuksen toimineen komentajana EuroMaidanin ammuskeluissa. Tsarev mainitsee Valtiotaidon instituutille (IfS) työskentelevän Butkeviciuksen tekevän töitä myös MI6:lle.

Tsarev kertoo lisäksi, että kun Ukrainan armeijan asevarastot paloivat vuonna 2017, armeijan pääsyyttäjä Anatoli Matios tutki paloa ja havaitsi, että 80 prosenttia varastossa olleista aseista puuttuivat kokonaan; aseet oli varastettu ja kuljetettu ISIS:ille Syyriaan Nikoalevin sataman kautta. Tsarevin mukaan operaation takana olivat Butkevicius, Joe Bidenin ystävä, “toimeenpanevana presidenttinä” toiminut Oleksandr Turchinov ja Ukrainan puolustusministeri Stepan Poltorak. “Muutaman vuoden sisällä on ollut kaksitoista armeijan asevarastojen paloa.” On ollut liikkeellä huhuja, että Matiokselle olisi maksettu 10 miljoonaa dollaria vaikenemisesta, artikkelissa kerrotaan.

Kaavio median omistuksen keskittymisestä (joulukuu 2019)

Bruce H. Lipton, PhD: Biology of Belief (video)

Artikkelikuva: Twitter Trending Chart

81 KOMMENTTIA

 1. No huh. Riikka kirjoitti nyt historiaa, josta 99,5%a suo-maalaisista ovat aivan pihalla kun ovat olleet viimeiset vuodet järjestelmällisen aivopesun uhreina ”totuusmedian” levittäessä propagandaansa. Omituista elää tässä ajassa vuonna 2020 kun lähes kaikki ympärillä olevat elävät harhaisessa maailmassa. Mitäköhän ne siihen sikapiikkiin olivat aikoinaan kätkeneet, kun jokin uniapnea vaivaa maatamme. Eikä parannusta ole näköpiirissä. Painajaisuni jatkuu.. *huokaus*

  • Ja suomalaiset tulevat olemaan pihalla jatkossakin. Meinaan että Riitta rakas, kuka normaali ihminen tuon tekstin jaksaa lukea. Minua ihan itkettää kun kerrankin on oikeata aihetta jaossa ja sitten kansa nukahtaa ennen ensimmäistä puolipistettä.

   Voisitteko raahata Vastavalkean toimitukseen jonkun pilvenpolttajaretkun testinukeksi ja luetuttaa näitä juttujanne hänellä. Sitten katsotte hänen reaktioitaan ja mukautatte tekstejänne vastaavasti.

   Tuplavee Bushille maksimäärä tekstiä oli A4 ja toinen puoli tyhjä piirtämistä varten. Voisiko vaikka näistä teksteistä tehdä sellaisen missä olisi kaikki sivuhenkilöt hävitetty ja juoni yksinkertaistettu. Sitten vielä korostetaan ikävillä sanoilla pahiksia. Ei kaiken tarvitse läpäistä logiikan tiukinta seulaa tai olla muuten täydellinen. Voi vetää isolla pensselillä.

   PS: Voinko itte lähetelä tänne sepustuksia? Tai siis julkaisetteko?

   • En ole niin taitava että saisin kasattua kuuden vuoden tapahtumat, parin mantereen, usean valtion, monen eri ryhmän ja yksilön tekemiset ja juonittelut A4:een.

    Luotan Vastavalkean lukijoiden kykyyn ja haluun omaksua laajempia kokonaisuuksia.

  • V**uttaa että tätä showta pyöritetään 1) verorahoilla ja 2) veronkiertorahoilla, jonka takia muut maksavat enemmän veroja kompensoidakseen menetetyt verotulot.
   Vain sen takia että kaiken sortin konnat saavat patsastella hurskastelemassa vastuunkantamisesta, laista ja järjestyksestä, yhteiskuntarauhasta, kv. suhteista ja maailmanrauhasta.
   Eihän tässä ole mitään järkeä.

  • The Hill: More willful blindness by the media on spying by Obama administration (25.7.2020) https://thehill.com/opinion/white-house/509002-more-willful-blindness-by-the-media-on-spying-by-obama-administration

   The Hill vahvistaa artikkelissaan sen mitä olen omassa artikkelissani kertonut ja lisää uusia yksityiskohtia.

   ——-

   ”It is astonishing that the media refuses to see what is one of the biggest stories in decades. The Obama administration targeted the campaign of the opposing party based on false evidence.[…]” kirjoittaa The Hill.

   Ei se nyt niin hämmästyttävää ole. Vallanmedia kertoi vuosien ajan ”anonyymiuden suojissa puhuneilta” tahoilta peräisin olevia tarkistamattomia juttuja faktoina, joten tuskinpa vallanmedian toimittajat nyt haluavat mainostaa ”riippumattoman, objektiivisen, tutkivan ja luotettavan” journalismin mahalaskua.

   • 4. elokuuta 2020:

    The Alfa Bank owners, Mikhail Fridman, Peter Aven and German Khan, are suing Fusion GPS and Simpson, over a Sept. 14, 2016 memo from the dossier that alleged the bankers had an “illicit” relationship with Vladimir Putin, and had bribed him for decades

    They are also seeking information from Steele’s business partner, Christopher Burrows, a Fusion GPS contractor named Edward Baumgartner and Sir Andrew Wood, a former British diplomat who served as a conduit between Steele and Sen. John McCain.

    Lawyers for a trio of Russian bankers are seeking testimony in the U.S. from Christopher Steele regarding his contacts with Igor Danchenko, a Russian analyst said to be the primary source for the former British spy’s infamous dossier on President Donald Trump.

    The bankers, who own Alfa Bank, asked a federal judge in Washington, D.C. on Tuesday to submit a formal request to the British court system to compel Steele’s testimony in a defamation lawsuit against opposition research firm Fusion GPS and its co-founder, Glenn Simpson.

    https://dailycaller.com/2020/08/04/christopher-steele-igor-danchenko-fusion-gps-alfa/

    Venäläisillä ei taida olla syitä piilotella Institute for Statecraftinb Integrity Initiativen osallisuutta — joka tietenkin saa miettimään, oliko Pietarin trollitehdas tarinassa mikään totta.

 2. ”Yllä kerrottu on kaivettu esiin pääasiassa julkisista asiakirjoista ja mediasta.”
  ”Kiepautetaan tarinaa vielä lisäkierros.”
  (…)
  ”P.S. Kirjoittaessani tätä koneeni kaatui ensimmäisen päivän jälkeen 1–2 kertaa per kirjoitussessio usean päivän ajan. Maailman suurin haunestokone Google ja kaksi muuta käyttämääni hakukonetta kieltäytyivät yhteistyöstä sanomalehtiartikkelienkin kohdalla. Kirjoitusohjelma “ei vastannut” noin 2/3 työskentelyajasta ja kadotti tekstistä tallennuksen yhteydessä tekstiin upottamani hyperlinkit. Tästä syystä lähde- ja viiteluettelo on valitettavan pitkä. Kaikki merkittävämmät lähteet oli pakko kirjata ylös erikseen, jotta ne löytyisivät uusien toimintahäiriöiden ilmetessä toisia menetelmiä käyttäen.”

  Kiitos, Riikka. Mykistävää, hämmentävää!

  Onko valtamediamme osoittanut milloinkaan kiinnostusta Sinun ’kaappaamiseesi’?

  Hiukan ikävää, että tämä maa on niin pieni ja syrjäinen (Buisquitin asteikolla ”harhaan asuttu). Suuressa maassa olisit jo paitsi maan- myös maailmankuulu.

  Toisaalta, onneksi meille, sijaitset täällä. Eilen näin pikkuisen jäniksenlapsen loikkivan kävelytieni ylitse. Tulin hyvälle tuulelle. Tänään pohdiskelin mieli mustana oman maamme perusoikeusloukkauksia. Nyt, loistava kirjoituksesi herätti: toivoa on…

  • Vallanmedia on osoittanut jo pitkään kiinnostusta lähinnä minun loitolla ja/tai hiljaisena pitämiseen 😀

   En välitä henkilökuuluisuudesta, se sotkee asioita.

   Toinen poikani näki ystävänsä kanssa iltahämärissä äitikarhun kolmen poikasensa kanssa. Karhu oli noussut seisomaan. Käsi tärisi niin, ettei saanut otettua kuvaa, kertoi poika.

   • ”En välitä henkilökuuluisuudesta, se sotkee asioita.”
    Noin arvelinkin. Hienoa. Sen sorttista väkeä ei ole näinä aikoina liian kanssa.

    Omalla tavallaan onnellista lienee, että saatte elää lähellä luontoa. Vaaransahan siinäkin tietysti piilee. Varmaankin karhu vain osoitti olevansa paikalla ja katsevansa jälkeläisiään.
    Uskon Hänen aistineen, että hän oli kohdannut ystävällisiä sieluja.

    Täysipainoista viikonloppua t. Tapio

    • Meillä on pyörinyt karhuja nurkilla koko sen ajan kun olemme tässä asuneet. Ihan sopuisina naapureina olemme selvinneet.

     Ei poika sanonut että pelkäsi erikoisen paljon, enemmän tuo tuntui tärisevän innostuksesta. 😀

     Hyvää viikonloppua myös sinulle, Tapio.

 3. Huikean yksityiskohtainen kooste Trumpin ja Clintonin välisee presidenttivaalitaistelun likaisesta pelistä johon joutui osallisiksi tavalla tai toisella monet Euroopan maat. Eikä vain vaalit vaan istuvat presidentit myös sekaantui törkeästi esim. Ukrainan asioihin vallankaappausta myöten.
  USAlla ei ole mitään perustetta syyttää ketään vaaleihinsa sekaantumisesta kun on muissa maissa on ollut vaihtamassa presidenttejä aseellisesti kymmeniä kertoja joko suoraan tai palkkaamalla paikallisia se tekemään.
  Venäjän vaalivaikuttamisesta on kohu alkanut laantua tuloksettomien oikeuden käyntien takia ja Hillaryn sähköpsti hakkeroi Sandersia tukenut kampanjatyöntekijä joka luovutti ne Wikileaksille ja tästä teosta sai maksaa myöhemmin hengellään. Ilmeisesti Hillaryn poerukka tappoi että voi syyttää hakkeroinneista Venäjää. Demien Venäjäsyytöksille sitten tuli täydellinen mahalasku ja kaikki syytteisiin asetetut on niistä vapautettu.
  Demit nyt on alkaneet uuden kampanjan Trumpia vastaan pyynnöstä tutkia Bidenin Ukrainakorruptiosta ja Trump puolestaan on ottanut esille Bidenin korruption Ukrainassa. Sama hulapaloo jenkeissä jatkuu kuin ennenkin mutta ihan sama kuka presidentiksi valitaa niin se ei USA rikollista polkua muuta rehellisempään suuntaa ja USimperiumi jatkaa entiseen malliin.
  Huomion arvoista on lännen Initiative Integrityn vaikutusjärjestön samalaiset vaikutukset Euroopan ja muiden maiden vaaleihin maiden hallinnossa toimivien myyrien avulla kuin mitä USAssa on väitetty tapahtuneen aiheetta.
  Hollantilainen lännen globaalin maailman sisäpiiriläinen Ronald on kertonut että maailma on illuusio ihmisille jota ylläpitää globaalin rahavallan alle kymmenen tuhannen luciferistin joukko.
  USAn presidentti on aina tämän joukon valitsema ja varmasti valitsee useampien muidenkin länsimaiden presidentit ja pääministerit.

  • Sputnik News uutisoi 30.5 2020:

   […] Sputnik: So the Trump administration has received the tapes as well?

   Oleksandr Onyshchenko: Yes. They have also received many financial documents about various financial transfers from America and Europe to Ukraine. The money was laundered through a private company belonging to Poroshenko. In turn, the money was returned from Ukraine to the US, where it was used for [Hillary] Clinton’s election campaign. These monies went through Biden’s son and Burisma. When [former Ukrainian Prosecutor Viktor] Shokin launched an investigation against Burisma, he was sacked. Under the new prosecutor, the case was closed.

   Sputnik: Burisma was used to raise money for Hillary Clinton’s campaign?

   Oleksandr Onyshchenko: Yes. […]

   Sputnik: Who prevented this? Who could have behind your arrest shortly before your trip to the US?

   Oleksandr Onyshchenko: I think the measures were taken by the Democrats in the US. Relations between the Democrats and German authorities are still very strong. They don’t like Trump here. In the local media he is mostly portrayed as an idiot. The Democrats are still very influential in Germany, in the US and, of course, in Ukraine. There the Trump administration still has no influence. In Ukraine the Democrats are still in charge of things through the Soros Foundation. The US consulate in Ukraine is directly connected to [George] Soros. He has many points of influence in the Ukrainian government. […]

   Sputnik: You met with the FBI in 2017. What did you discuss with them?

   Oleksandr Onyshchenko: At that moment I was already facing political persecution and offered them the same deal – the recordings in exchange for protection. But they refused because the FBI was still closer to the Democrats than to the Trump administration. The FBI’s Karen Greenaway was then tasked with investigating corruption between the US and Ukraine. But she was also connected to the Democrats. […]

   Sputnik: Zelensky recently hired former Georgian ex-President Mikhail Saakashvili as a consultant. What do you think about this?

   Oleksandr Onyshchenko: This means that Soros and, consequently, the Democrats in the US are again dragging their people into the government, as happened before. […]

   https://sputniknews.com/world/202005301079467769-exclusive-ex-ukrainian-presidents-aide-opens-up-on-biden-tapes-democrats-money-laundering/

 4. Kiitos Riikka. Vaikka tiesinkin suurimman osan jo aiemmin, on mukavaa, että joku tuo julkisuuteen Suomessakin näitä asioita. Jos jotain pitäisi lisätä, se on Seth Rich’n murha. Seth Rich oli Bernie Sandersin presidenttiyttä kannattanut demari, joka murhattiin vuodettuaan Wikileaks’lle demarien kätyröinnit Clintonin hyväksi.

  • No, Seth Richin murhan esiin ottaminen olisi tarkoittanut sitä, että olisi pitää ottaa esiin edes muutama niistä monista kuolemantapauksista, joita on seurannut kun on vuotanut tietoja Clintoneista. Juttu olisi paisunut tästäkin.

   Jätin pois myös löytämäni viitteet siitä, että Bideneillä on vastaavia korruptiovirityksiä Kiinassakin, ja että Soros ja Gates operoivat siellä myös puolueenjäsenten lasten kanssa. Samoin jätin pois Italian pääministeri Matteo Renzin Ukrainaan kytkeytyvään korruptioon viittaavat löydökseni (sitä kyllä aion kaivaa lisää kun ehdin).

   • Vinkkinä, Italian presidentti, kuninkaallinen aatelismies Mattarella oli hyvin määräävässä asemassa pääministeri Renzin toimintaa koskien. Hunter Bidenin firma Kiinassa taas on hyvin kiinteästi yhteydessä Uiguureilla suoritettuun ihmiskokeeseen teknisesen valvonnan tehokkuudesta. Vaikkei minulla asiaa tutkittuani ole mitään hyvää Uiguureista sanoa, on ilmeistä, että tämän ihmiskokeen anti ei jää Kiinan takamaille.

    • CIA on häärännyt Xinjiangin muslimi-uiguurien parissa lietsomassa radikalisoitumista vuositolkulla.

     Uiguurien laita lienee kuten meidän muidenkin. Joukossa on hyviä ja pahoja, useimmat ovat molempia.

     Sen Italia-vyyhdin penkomiseen tulee menemään paljon aikaa. olen kuitenkin aloittanut. Veikkaan paria vuotta.

 5. FBI dokumentit paljastavat: Ilman Israelin (Netanyahun) interventiota Trump olisi hävinnyt 2016 vaalit
  Miksi Trump oli sionisteille tärkeä valinta?
  Koska hän on tukenut sionistien vallan ja valtion laajenemista parhaalla mahdollisella tavalla todetaan artikkelissa. Asia joka jokaisen muunkin kuin palestiinalaisten on ollut helppo todeta.

  FBI Docs Reveal That Without Direct Israeli ‘Intervention’ Trump Would Have Lost 2016 Election
  (Christians For Truth)
  We can only guess what further information about Israel’s involvement in the election was redacted from this FBI document, but there can be little doubt that the orders to help Trump win came from the very top — from Netanyahu himself.

  And Netanyahu hasn’t wasted a second of Trump’s presidency in expanding Israel’s power, territory and influence.

  As one Jewish media pundit claimed, Donald Trump has been “the greatest president for Jews and for Israel in the history of the world.”

  Trump has even bragged that he is so popular among Israelis that they would elect him Prime Minister if he ran.

  And even if the brain-dead American public found out about this Israeli intervention (i.e., “subversion of our democracy”), they would probably just shrug it off — after all, Israel is our “most trusted friend and ally,” goyim.
  https://truthtopowernews.com/fbi-docs-reveal-without-direct-israeli-intervention-trump-would-have-lost-2016-election-n3464

  • Ettei vaan olisi niin että tässä linkin artikkelin otsikossa Churchillin nimi voitaisiin korvata Trumpin nimellä? Onko hän nyt samalla tavalla sionistien lahjomana välikätenä kuin WC oli aikoinaan Saksan tuhoamisessa?

   How Wealthy Jews Bribed and Controlled Winston Churchill
   Dr. William Luther Pierce
   https://truthtopowernews.com/how-wealthy-jews-bribed-and-controlled-winston-churchill-n3447

   Churchill’s War: The Real History of World War II — Churchillian sota: WW2:n todellinen historia
   Paul Craig Roberts (Paul Craig Roberts)
   https://truthtopowernews.com/churchills-war-real-history-world-war-ii-n3087

   Tässä jää pohtimaan mikähän se meidän sotamme todellinen historia mahtaakaan olla?

   • Risto Ryti. Lakimies. Valtionvarainministeri 1921-24. Suomen Pankin johtaja 1924-39. Pääministeri 1939-40. Presidentti 1940-44. Suomen Pankin johtaja 1944-45.

    Arvostettu kansallissankari. Kuten pankkimies Koivisto ja lakimies Niinistö. Rydin historiasta luulisin löytyvän vastauksia moneen asiaan.

    • Kummallista. Niin vaan on, että nämä enemmän sionistien kuin kansan parasta ajavat ’Judas-pukit’ joita kansa ei tunnista näyttävät olevan arvostettuja kansallissankareita.
     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712

     Nähtäväksi jää ovatko Venäjä ja Kiina samalla tavalla omaa imperiumiaan rakentavien talmudisti-sionistien huijattavissa kuin me ja koko ’läntinen arvoyhteisö’ joka ei ole pystynyt säilyttämään itsellään oikeutta päättää omista asioistaan.
      

 6. Yhdyn kehuihin Riikka, vihreinä kateudesta olisi HS:n ja YLE:n porukka jos ymmärtäisivät lukemaansa.

  Miksi operaatio Russiagate ? Luulen että syy on yksinkertainen: Me emme ole seuranneet Trumpin edesottamuksia USA:n kiinteistöbisneksessä viimeiset neljäkymmentä vuotta kuten jenkit itse. Demokraateille, jotka olivat vallannet maan hallintokoneiston ja median, heille oli täysin sietämätöntä että tällainen heppu tulee ja pesee heidän asettamansa ehdokkaan vaaleissa. Luulen myös, että jäljet johtavat aina huipulle saakka: Obamaan. CIA:n ja FBI:n porukka voivat rötöstellä omaan lukuunsa pienissä asioissa. Tässä on pakko olla ollut hyväksyntä presidenttiä myöten. Asiantunteva kreikkalais-brittiläinen juristi Alexander Mercouris sanoi, että Obama on karmein presidentti miesmuistiin ja tällä hän tarkoitti nimenomaan sitä, miten perustuslakia on rikottu presidentin toimesta siinä tarkoituksessa, että oikeudenmukaiset vaalit joko estetään tai niiden tulos mitätöidään. ”Watergate” oli pikkupoikien kepponen tähän verrattuna. Se vaan sai niin paljon julkisuutta koska demokraatit pystyivät näin parantamaan asemiaan.

  Muutamia huomioita: Ensiksi: USA:ssa ei tiedetä nyky-Venäjästä mitään, ei niin mitään. Kun tutkinnassa myös Trumpin puolustajat saattavat edelleen lohkaista, että Venäjä on syöttänyt Steelelle ja muille pajunköyttä, niin sekin on puppua. Steele on keittänyt sopan itse, toki hän tuntee venäläisiä hämäräveikkoja, mutta he eivät ole valtion edustajia. Kuuluiko Skripal tähän joukkoon sitä emme tiedä. Niinpä oligarkki Deripaska ei käsitykseni mukaan ole Kremliä lähellä mutta tämän voi tarkistaa John Helmeriltä, joka on tutkinut Deripaskan puuhia. johnhelmer.net

  Ukrainassa Janukovitshia avustanut Manafort teki työtä nimenomaan Ukrainalle, jotta sen suhteet USA:han paranisivat. Janukovitsh ei ollut mitenkään erityisen Venäjä-mielinen vaikka sai äänensä maansa venäjänkielisiltä. Hän yritti lypsää sekä Länttä että Itää yhtä uutterasti. Hän pakeni lopulta henkikultansa pelastamiseksi, hänet oli tarkoitus piirittää ja murhata.

  Kaikki nämä henkilöt, kenraali Flynnistä alkaen aina vihreiden Jill Steiniin, olivat hyvin vaatimattomassa määrin yrittäneet asiallista kommunikointia Venäjän kanssa ilman mitään taka-ajatuksia. Koko hankkeessa on ollut tietty epätoivon maku, näin vähäisestä ei kertakaikkiaan voi saada aikaan muuta kuin tomupilveä.

  Erityinen ansio tällä artikkelilla on siksi, että se näyttää miten verkostuneita nämä toimijat ovat, rahoittajista ajatushautomoihin, mediaan ja valtion elimiin. Vielä yksi nimi mahtuu joukkoon: Josef Mifsud. Alexander Mercouris sanoi, että hän on yrittänyt selvittää onko tällaista Maltasta kotoisin olevaa professoria oikeasti maan päällä mutta ei ole siitä varma. Kuitenkin on joku herra Mifsud, joka tässäkin jupakassa on toiminut eräänä juonijana ja hänen pintapuoliset henkilötietonsa löytyvät netistä. Syvemmälle pyrittäessä jäljet päättyvät.

  Miten pitkälle valtionsyyttäjä Barr etenee, jää nähtäväksi. Jos Trump valitaan uudelleen on myös mahdollista, että asia nähdään koko maan kannalta niin kiusallisena, että juttu haudataan. Jos koko tunkio käännetään työtä riittää vuosiksi.

  Niin, ja mitä Trumpiin tulee, hän on jatkanut Venäjän vastaista politiikkaa siinä missä demokraatitkin. Mitään rakentavaa suhteessa Venäjään hän ei ole saanut aikaan. Sopimus toisensa perään on purettu. Neuvonantajat ovat pahinta mahdollista ö-sarjaa. Että sellainen Venäjän valinta. – Ja marraskuussa USA valitsee taas ruton ja koleran väliltä.

  • Jenkki ”mediassa” kukaan ei pidätä hengitystään. Sen sijaan Hydroklorokiinin dissaamista jatketaan ja vain harvat mediat julkaisivat Remdesvir lääkkeen floppaamisesta ja muutamankin rokotekokeilun epäonnistumisesta. Sen sijaan Trump ilmoittaa julkisesti käyttävänsä lääkettä jolla kukaan ei tienaa! Oletko tavannut näitä arabeja, jotka kutsuvat itseään ”Palestiinalaisiksi”? Siinä on kuule suomalaisesta perspektiivistä niin sukurutsaista sakkia, ettei kukaan täysijärkinen niitä naapuriinsa halua. Hyviäkin kommentteja sinulta löytyy, joten unohda planeetan pohjasakan murehtiminen ja keskity voimaannuttamaan itsenäistä Suomea.

  • Tuskinpa menee oikeuteen. Ei haluta luoda ennakkotapausta, eikä myöskään haluta tuomita kollegoita siltä varalta että ollaan itse jossain välissä syytettynä.
   Mikäli tämän luokan kriminaalit ja/tai vallan väärinkäyttäjät halutaan tuomiolle niin joudutaan turvautumaan ns. Schaumann -metodiin.

   Joten tyytyvät pitämään meteliä niin että syntyy vaikutelma siitä että jotain on tekeillä. Kuten Hollywood-elokuvissa. Räjähdys tai tappelu about 7 min välein.

   Mifsud kuulostaa nimenä sellaiselta että juuret ovat seemiläisissä kielissä.

 7. Mutta olisiko Trumpin kannalta järkevää jättää asia silleen. Yksi näkemys asiaan on, että Obama ja H.Clinton eivät ole vielä vuorossa. Shakkilaudallakin on ensin saatava pois pelistä monta muuta nappulaa ennenkuin päästään kiinni kuninkaaseen.

  Trump on saanut FEDin jälkeen haltuunsa myös NSA: aan. Ilman sitä että NSA: aa siirtyi deep statelta Trumpille, emme varmaan saisi kaikkea ajankohtaista tietoa USA: sta. Trump tarvitsee tietenkin tulla uudelleen valituksi jotta voisi jatkaa suon kuivattamisprojektiaan.

  • Ei varmaankaan ole Trumpin kannalta järkevää jättää asiaa silleen, mutta hän joutunee hoitamaan sen Ukrainan opposition ja mahdollisesti Venäjän avulla (Eu:sta ei apua tule). Ja siitä taas tulee sisäpoliittinen ongelma jenkeissä.

   Barr on jo ilmoittanut mielipiteenään, että prosessia ei kannata aloittaa — millä hän kaiketi viestitti että hän ei sitä aloita eikä kukaan muukaan.

   Republikaanit ja demokraatit tulevat tod. näk. molemmat vastustamaan, koska molemmilla ryhmillä on piilotettavaa, eivätkä ne valtapuolueina halua hajottaa järjestelmää, jossa pääsevät hyötymään niin paljon.

   Eräs mahdollisuus Trumpille on siviilikanne, jota varten hänen on ehdittävä kerätä aineisto kasaan ennen vaalituloksen julistamista. Sitten pitää tietenkin löytää tuomari, jolla ei ole poliittisia kytköksiä ja jolla on selkärankaa.

   En pidä mahdottomana etteikö Trump tulisi uudelleen valituksi. Demarit ovat onnistuneet herättämään tyytymättömyyttä monissa osavaltioissa. Vertasin tuossa jokin aika sitten karttaa osavaltioista joissa on täysi lockdown päällä (=ihmisillä alkaa olla nälkä) toiseen karttaan, jossa näkyi osavaltiot kuvernöörien puoluekannan mukaan merkittynä. Demariosavaltioissa on laajempi tai täysi lockdown käytössä, republikaanikuvernöörien hallinnoimissa osavaltioissa osittainen lockdown so. elämä on hieman vapaampaa ja normaalimpaa.

   Demarikuvernöörien osavaltioissa on lisäksi koronaan vedoten vapautettu suuret määrät rikollisia vankiloista, ml. vaarallisiksi luokiteltuja pedofiileja. Epstein-casen jälkeen tämä on herättänyt ihmisissä vihaa, tuntevat että heidän lapsensa vaarannetaan demarien toimesta.

   Täytyy myös huomioida, että eri kirkkojen merkitys Yhdysvalloissa on paljon suurempi kuin täällä maallistuneessa Suomessa tajutaan. Trump saa monien suopeuden määrättyään että kirkot pitää avata ja uskonnolliset kokoontumiset sallia.
   Ei ollut itsellänikään kunnon käsitystä kirkkojen merkityksestä Yhdysvalloissa ennen kuin olin notkunut siellä riittävän kauan. Kirkot kuuluvat ihmisten elämään aivan toisella tapaa kuin Suomessa.

   • Sama täällä. Vasta jenkkien kirkonmenoihin osallistumalla tajuaa miten uskovaisia he ovat. Ja sitten vielä nämä fundamentalistikristityt joita en tavannut. On paradoksaalista että he ovat valmiit vaikka maailmansotaan Israelin hyväksi samalla kun juutalaiset laidasta laitaan halveksivat kristittyjä. Ota siitä selvää. Suomen TV:n ilmaiskanavilla on täysin rasistista aineistoa parillakin kanavalla fundamentalistikristitystä näkökulmasta. Kaikki vihapuhe ei suinkaan ole kiellettyä – ihan omat kanavat, eikä viranomaisia tai politikkoja kiinnosta lähetyslupien epääminen.

    Meillä on puutteellinen kokonaiskuva siitä vähemmistöjen mosaiikista joka vaikuttaa vaalituloksiin. Niitä on lukuisissa osavaltioissa ja ehdokkaat tähtäävät juuri avainryhmiin. Bill Clinton pommitti serbejä 90-luvulla, niinpä erään osavaltion kaikki serbit äänestivät Trumpille täpärän voiton, kerrottiin eräässä laskelmassa.

    • Kyllä. Yhdysvalloista on luotu kuvaa kansakuntien sulatusuunina (ja se on ehkä ollut sitä, jossain määrin, hetken 1960-70 luvuilla) mutta omat havaintoni kertoivat sirpaloituneesta yhteiskunnasta, jotka usein vielä tuntevat toisiaan huonosti.

     Yhteiskunnan sisäiset jakolinjat kulkevat alueittain (Bible Belt, Rust Belt jne), isoissa kaupungeissa kortteleittain. On etninen alkuperä-jakaumaa, ikäjakaumaa, sukupuoli-, koulutus- ja tulotasojakaumaa, on uskonnollista jakaumaa, on…

     Arvelen, että esimerkiksi intiaaneista suuri osa äänestää Trumpia.

    • USA ei todellakaan ole niin maallistunut yhteiskunta kuin Suomi. USA:ssa valtio ja kirkko on jo alusta lähtien erotettu toisistaan ja uskonnonvapausperiaate on siellä tärkeä. Suomessa kirkko ja valtio toimivat pitkään yhdessä ja virallinen kankeus ja etäisyys tarttuivat valtionkirkkoon ja väljähdyttivät sen sekä opilliselta että käytännön teologian kannalta. Suomessa ev. lut. valtakirkko seuraa uskollisesti julkisen vallan eli politikkojen ja virkakunnan omaksumia näkemyksiä esimerkiksi homo-, lesbo-, tai transgender- kysymyksissä. Suomessa papit ovat samanlaisia julkisiin virkoihin koulutettuja, tieteeseen ja teknokratiaan uskovia maistereita kuin kaikki muutkin. Niinpä suomalaiset ja pohjois-eurooppalaiset ovat nykyisin hyvin pitkälle maallistuneita.

     Olen havainnut, että suomalaisten ja amerikkalaisten välisissä dialogeissa ilmenee selvä maailmankatsomuksellinen ero suhteessa uskontoon tai suhteessa valtion asemaan kansalaisten elämän säätelyssä. USA:ssa vain tiheään asutetuissa kaupungeissa on enemmälti suomalaisittain ajattelevia maallistuneita ja vahvaan keskushallintoon uskovia ihmisiä. Demokraatitkin olivat 1980-luvulle asti uskonnollisia kunnes puolueen valtasi ärhäkkä uusvasemmistolainen siipi. Näihin aikoihin hippiliikkeen ym. kulttuurivallankumouksen ilmapiirissä kasvanut väki alkoi saada asemaa USA:n hallinnossa ja oikeuslaitoksessa (”long march trough the institutions”). Tämän kehityksen myötä jako demokraattien ja konservatiivisemman väestön välillä on jyrkentynyt eikä perustu sosio-ekonomisiin luokkiin siinä määrin kuten ennen. Republikaanipuolue on myös jakaantunut uskonnollisiin arvokonservatiiveihin sekä maallistuneempaan tai sionistiseen uuskonservatiivi-rahaoikeistoon.

     Amerikkalaisten seurakuntien sionismi selitetään usein Cyrus Ingerson Scofieldin laatimalla opiskeluraamatulla, joka oli 1900-luvun alusta lähtien USA:ssa hyvin suosittu teologisia käsityksiä muovaava teos tai suorastaan instituutio. Uskonnollisten TV-kanavien myötä tämä suuntaus levisi entisestään. Juutalaisilla on ollut merkittävä vaikutusvalta sähköisen median levityskanavien suhteen eikä ole ihme, että Scofieldin Israel-myönteiset opit saavat niissä hyvin näkyvyyttä. Ilmiö on levinnyt myös Suomeen ja meilläkin sähköisesti leviävä evankeliumin julistus sisältää lähes aina ”pakollisen” annoksen sionismia. Kristinuskoa tuntemattomat saavat tästä omituisen kuvan koko uskonnosta. Kristinusko on oikeastaan antiteesi sen syntyajan eli Rooman valtakunnan aikaiselle juutalaisuudelle. Orientaaliset kirkkokunnat eivät ole koskaan lämmenneet juutalaisuudelle eivätkä erityisesti sionismille eivätkä jaa sen jyrkkää muslimi- tai arabivihamielisyyttä.

     • Ne uskonnolliset tv-kanavat… olin alkuun ihan lumoutunut uuden kokemuksen edessä. Saarnaaja paasaa kuin huutokauppakeisari ja kuvaruudun alareunassa juoksee lahjoitussummat. Välillä mainostauko, jossa mainostetaan taivaallisia hygieniatuotteita ja meikkejä.
      Siinä sitä oli tämäkin Pohjan akka haavi auki, voitte uskoa.

 8. Journalistiikan professorit eivät ole nähneet untakaan tällaisesta selvitystyöstä. Eikös pinnallistaminen, kytkösten hämärtäminen, tärkeiden näkökohtien poisjättäminen, mutkien suoristaminen ja harhaanjohtaminen näytäkin olevan tiedotusalan yliopisto-opiskelun tulosta nykyään. Tällaisen toimintamallin oppimiseen uhrataan opinahjoissa järjettömästi aikaa.

  Bidenien sotkut Ukrainassa on asia, joka on vaivannut jo pitkään, koska siitä ei ole ollut tarkempaa käsitystä ja olen oikein odottanut, että saisi jostain tietoa. Nyt helpotti ja avautui näkymä Demokraattien presidenttiehdokkaaseen. Kyllähän Ukraina on amerikkalaisten ja Naton näpeissä, ”talouden kautta vallankaappaus” -metodi puree. Toivoa voi vain, että kansa heräisi ja saisi oikeutta kurjaan asemaansa.

  Yhdysvaltojen suhteen miettii, että onko suon kuivatus sittenkin valeoperaatio, jolla huomio suunnataan pois tärkeämmistä meneillään olevista tapahtumista. Tällainen voisi olla avaruussodankäynti, jonka avulla koko maapallo voidaan ottaa haltuun. Siihen liittyy säätilojen muokkaus eiscateilla, haarpeilla, lentoruiskutuksilla/ bioaseet ym. ja niistä mahdollisesti aiheutuvat valtavat väestönsiirrot. Plasmaleikit ilmakehässä ovat salaista sodankäyntiä.
  Aika näyttää, mistä on kysymys. Kyllä salariittiläiset joutaisivat kohtaamaan tekonsa. Yhdysvaltain osavaltiona oleminen täällä saa jo riittää !

  Kaikkein kiinostavin asia on kuitenkin karhun ilmestyminen. Karhu on ugrien pyhä eläin, jonka kautta on saatu korkeampaa ymmärrystä tuonilmaisista. Hanti-mansien ”karhunpeijaiset”-esitys liittyy tähän. Luonnon kautta viisauteen – suuntaus on kyllä Suomessa vahva ja ugrilaista perua. Sitä kautta voimme vain selvitä tästä massiivisesta valhetodellisuuden diktatuurista.

  • Oma mielipiteeni Bidenistä ehdokkaana on, että mies on syötti. Biden nimittäin kampanjan kuluessa ilmoitti valitsevansa varapresidentikseen naisen. Tämä nainen on suurella todennäköisyydellä joko Hillary Clinton tai Michelle Obama.
   Ajattelen, että jos Biden valtaan, hän luopuu presidenttiydestä terveydellisiin syihin vedoten (vaikuttaa sairastavan muistisairautta) asap ja tilalle loikkaa jompikumpi daameista.

   Bidenia tukevilla #metoo -naisilla on ollut nolot paikat kun vähän väliä kerrotaan jostain naisihmisestä, jota Biden on ahdistelulla häirinnyt 😀

   • oon ite muuten ajatellu aiwan samoin,että bidenin tarkoitus vetäytyä….jos voitaa,joka ei ihan todennäköiseltä näytä….taas on ”demokraatit” sössiny valheellisuudellaan kampanjansa.
    ja niinkun meetoo nyt ihmeen hiljaa,vaikka on enemmän näyttöä,kuin mistä ovat ääntä pitäneet,niin aivan samoin on valtamediat olleet hiljaa bidenin sotkuista….vaikka olis ihan dokumenttia asiasta tarjolla….kun taas toisaalla heille on kelvannu ihan huhut julkaisuun….
    olis muuten voinu biden osioon jutussa lisätä kuinka shokinin sivuun saamisen jälkeen oikein kehu tilalle tullutta miestä,löytyy ainakin ukrainegate dokumentista se,kun biden kehuu uutta miestä…päteväksi
    outoo kyllä,että valtamedialla ei muka oo kykyjä…vai haluja julkaista ja tutkia asioita,aatellen kuinka pienellä rahoituksella,ja vajavaisella koneistolla säkin onnistut tuottaan näinkin paljon asiaa.no,kyllähän ne juttuja tehtailee kanssa kovalla innolla,joka sopii kerrontaansa,eikä tarvi tutkia,tai totuutta etsiä,enintään ne venyttää totuutta.
    onkos muuten tulossa venezuelasta tai OPCW:n törkyihin jatkojuttuja?

    • Minun rahoitukseni on niin pieni että sitä voi kuvata sanalla nolla 😀

     Yritän seurata asioita. Venezuelankin tilanne on sellainen että ei siitä lyhyellä jutulla selvitä.

 9. No huh huh, mikä työ Riikalta. Jutussa mainitun Jessikan journalismi vaikuttaa kuusivuotiaan töherryksiltä tähän verrattuna. Sinänsä on mielenkiintoista näin sivusta seurata amerikkalaisten mutapainia…:)

 10. Tiedotusvälineistä kerätyt tiedot eivät välttämättä anna oikeaa kokonaiskuvaa asioista. Tärkeitä osia jätetään kertomatta kirjoittajan intressin mukaisesti. Fake newss on muotia kaikkialla.
  Onko Vv:n missio kääntää huomio pois Suomen tulevasta talousromahduksesta ja velkaorjuudesta Italian malliin ?

  • ”Onko Vv:n missio kääntää huomio pois Suomen tulevasta talousromahduksesta ja velkaorjuudesta Italian malliin ?”

   Mistä moinen idea? Teemme minkä ehdimme sillä ajalla minkä voimme Vastavalkeaan käyttää. Ei tämä ole palkkatyötä.

  • Tällä sivustolla kaiken arvostelun yläpuolella oleva viherkommunisti-hallitus on ilmeisesti taipumassa siihen, että jo valmiiksi p-aukinen Suomi laitetaan osavastuulliseksi Etelä-Euroopan suurienkin, todellisuudessa rikkaiden maiden veloista, siis omaa runsaan 100 miljardin euron velkaansa vastaavasti lisäten kun vastuut lankeavat maksettavaksi. Ikäänkuin elintasopakolaisten elättämisestä ainakin runsaalla 3 miljardilla eurolla vuosittain, myös vastaavalla summalla ulkomaanvelkaamme lisäten ei olisi jo tarpeeksi taakkaa suomalaisille veronmaksajille – Ohisalo: ”turvapaikan haku on perusoikeus”. Ei ole vain suomalaisilta veronmaksajilta kysytty, haluavatko he maksaa tämän moraaliposeerauksen eli sen, että pikkuruinen Suomi pakotetaan toimimaan maailman sosiaalitoimistona.

   VIDEO: ”Ekonomisti Tuomas Malinen – ”Kaikkien aikojen suurin talousromahdus odottaa””,
   https://www.kansalainen.fi/video-ekonomisti-tuomas-malinen-kaikkien-aikojen-suurin-talousromahdus-odottaa/

  • Tuosta Italia-casesta kun mainitsit ja Suomen velkavastuista. Asialla on pitkät juuret.

   Vuonna 2013, vaalien jälkeen tein yhteenvetoa:

   […] Mutta Italian vaalitulos kertoo jotain enemmänkin. Se kertoo monien italiaisten tajunneen, että pankkirismi on eräänä syynä Italian velkaantumiseen, ei niinkään huono taloudenpito. ”Pelkät velkojen korot riittäisivät kääntämään maan budjetin ylijäämäiseksi”, totesi Maaseudun Tulevaisuuden Berliinin kirjeenvaihtaja Jorma Mattila, mutta varsinaisesti sanomatta, että rahan hinta (= korko) eurovaltioissa on niin kallis, ettei sitä ole varaa käyttää.

   Jokaisessa eurovaltiossa ja EU-maassa maksetaan pankeille kovaa hintaa siitä, että käytettävissä on yhteisvaluutta, jota ei yksikään EU-maa omista eikä luo: EU ei ole valtio, joka voisi laskea liikkeelle omaa rahaa ja joka voisi säännellä kierrossa olevan rahan määrää.

   Euro on ulkomaanvaluutta euromaille. Tämä siirtää taloudellisen ja talouspoliittisen vallan pois valtioilta.

   Valtioiden tuloista menee suuri osa velkojen korkoihin ja lainanlyhennyksiin.

   EU:n vaatimalla talouskurilinjalla puolestaan tehdään ´sisäinen devalvaatio´ eli leikataan palkkoja ja eläkkeitä, seurauksena ostovoima ja verotulot laskevat. Verotulojen laskiessa joudutaan leikkaamaan julkista sektoria eikä velkojakaan ole mahdollista maksaa pois.

   Samalla myös velkojen korot nousevat, koska ”markkinat hermostuvat”.

   Ajan mittaan palkkojen, eläkkeiden ja kulujen leikkaukset ajavat myös pankkisektorin konkurssiin.

   Pankkien kannalta talouskurivaihe on kuitenkin hedelmällinen. Talouskuri johtaa yksityistämisiin sekä konkurssitakavarikoihin, myös kuntien ja kaupunkien kohdalla, koska valtionosuuksia leikataan: pankit pääsevät ostamaan halvalla hinnalla esimerkiksi vesilaitoksia ja energiantuontantoa, koska valtioiden ja kuntien on ”talouskurin puitteissa” pakko myydä omaisuuttaan jotta ne voisivat maksaa niiden lainojen korkoja, joita ne ottivat pankeilta tukeakseen/ uudelleenpääomittaakseen pankkeja – sekä pulassa olevia naapurivaltioita. […]
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/riikkasoyring/134046-ai-ai-italia-vaarin-aanestetty/

   Tähän suuntaan edetään nyt Suomessakn. Suomen hallitus edistää sure- ja muilla yhteisvastuuhankkeillaan ( Suomi ”saa” noin 3,4 mrd tukea, maksaa 6 mrd tukea) sitä, että maksamme Italian ja Espanjan ”tukemisella” (lue: kautta) ranskalaisille ja saksalaisille pankeille nuo tukimiljardit,m jota varten olemnme ottaneet lisää velkaa. Velan maksamiseksi käymme läpi tuon, mitä sitaatissa kuvaan.

   Samalla edistetään liittovaltioitumista korona-plandemiaa tekosyynä käyttäen. Vuodelta 2017

   […] Itseaiheutettuja ongelmia
   Unionin yhteenkuuluvuuden tunnetta ja toimivuutta uhkaavat mietinnön perusteella unionin rahattomuus, jatkuvat pankki- ja talouskriisit, jihadismi, pakolaiset ja massamaahanmuutto, terrorismi, nationalismi, populismi, jäsenvaltioiden tapa olla noudattamatta EU:n lainsäädäntöä ja perusarvoja, EU:n sisäiset verokeitaat, tehokkaan päätöksenteon vähäisyys, liika byrokratia, työttömyys, sisämarkkinoiden toimimattomuus EU:n luonteesta johtuen, ulkopolitiikan toimimattomuus EU:n luonteesta johtuen, (kansalaisten kanssa käydyn) vuoropuhelun puute, puolustusvoimavarojen olemattomuus. Lähinnä siis kaikki se, mistä EU-kriitikot ovat unionia arvostelleet.

   Ehdotetut selviytymisstrategiat tiivistettynä
   1) Euro pakolliseksi: yhteinen verotus, budjetti ja valtiovarainministeriö
   Kaikkien EU-maiden on pakko liittyä eurojärjestelmään ja luopua omasta valuutastaan. Tarvitaan yhteinen finanssipolitiikka ja verotus, koska Eurooppa-neuvostossa ollaan kyvyttömiä saavuttamaan yksimielisyyttä, vaikka sellainen vaatimus päätösten suhteen on olemassa. Kansalaisten yhteisvastuuta on lisättävä, jotta ”unionin yhteenkuuluvuuden tunne” ei vaarantuisi. Tämä näyttäisi tarkoittavan ”unionin taloudellisten resurssien uudistamista ja nykyaikaistamista” yhdistämällä varat samaan kassaan, tai pankkisektorin pelastamiseksi laadittu pankkiunioni ei toimi.

   2) Liittovaltiohallitus
   Komissiosta on muodostettava aito hallitus, jolla olisi laadinta- ja täytäntöönpano-oikeus euroalueen finanssi- ja makrotalouspolitiikalle.

   ”[K]omissiosta tehdään unionin tärkein täytäntöönpanoviranomainen tai hallitus, jotta voidaan vahvistaa unionimenetelmää, lisätä avoimuutta ja parantaa unionin tasolla toteutettavien toimien tehokkuutta ja vaikuttavuutta.” […]
   https://vastavalkea.fi/2017/02/16/eu-aanestaa-liittovaltioitumisesta-suomi100-juhlavuonna/

   • Espanja:

    Pankki- ja finanssikriisin alkaessa 2007-08 Espanja oli ylijäämäinen maa (Vicente Navarro).

    Silti, hoitotoimenpitenä” Rajoyn puolue purki Espanjan hyvinvointivaltio-mallin osiin ja teki ”työmarkkinauudistuksia”, joiden jäljiltä palkat putosivat 10%, työttömyys nousi 26 prosenttiin ja nuorisotyöttömyys 52 prosenttiin. Väli- ja osa-aikaisten töiden osuus kaikista työpaikoista on ”reformien” jäljiltä 52 prosenttia. Työttömäksi jääneiden osa on ”työmarkkinauudistusten” jäljiltä kauhea: 66 prosenttia ei saa minkäänlaista työttömyyskorvausta tai muuta julkista apua.

    ”Työmarkkinauudistukset” saivat aikaan sen, että markkinatalous menetti paitsi tekijänsä, myös asiakkaansa. Kotimainen kysyntä on niin kuollut, että se on johtanut pitkäaikaiseen taantumaan. Näitä politiikkoja toteutettiin Espanjassa Eurooppa- neuvoston, Euroopan komission, Euroopan keskuspankki EKP:n sekä kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n vaatimuksesta. Nämä politiikat vietiin läpi Espanjassa finanssipääoman, suuryritysten ja edellä mainittujen poliittisen instrumentin, PP-puolueen rohkaisulla ja tuella.

    Suomessa Sipilä alkoi 2015 toteuttaa (IMF:n ja EU:n vaatimaa politiikkaa): tuottavuuden, innovaatioiden ja työllisyyden lisääminen, talouskasvun palauttaminen, vientiylijäämän ja kilpailukyvyn kasvattaminen ja taloustilanteen tasapainottaminen leikkaamalla julkista sektoria. Aktiivimalli.

    Kilpailukyvyn parantamisella tarkoitetaan yleensä palkkojen alentamista, jolloin ostovoimaa siirtyy alatasolta ylätasole kokonaisostovoiman heiketessä.

    Tuottavuuskin on Suomessa kasvanut 1990-luvulta noin vuoteen 2013 asti. Samaan aikaan palkkojen osuus kansantulosta on laskenut — vaikka väestö on kasvanut. Tuottavuus kasvaa markkinoita nopeammin, siinä missä ostovoimaisia asiakkaita ei tuotannolle ole.

    Varakkaiden verotusta tietenkn alennettiin ympäri Eurooppaa.

    Talouskurilla supistettiin julkista taloutta ympäri Eurooppaa mistä seurasi että taloudesta hävisi ”säästöjä” vastaava määrä kierrossa olevaa rahaa.

    Euroopan unionin vaatimuksesta harjoitettu politiikka johti siihen, että ns. kotimaan kysyntä on romahtanut ja sitä myöten talouskasvu. Ansiotulojen supistuminen on kasvattanut ihmisten velkaantumisastetta, eritoten pienillä ja keskisuurilla yrittäjillä. Rahoitustoiminta kyllä kasvoi, Espanjalla oli 2015 eräs Euroopan suurimpia pankkisektoreita, suhteessa kolme kertaa niin suuri kuin Yhdysvalloissa. Mutta tuotannon heikko tuottavuus on johtanut siihen, että pankit ovat investoineet voittoa tavoitellen spekulointiin, ja tämä on synnyttänyt suunnattomia kuplia.

    Espanjassa ja Italiassa asiaan tietysti vaikuttaa sekin, että järjestäytynyt rikollisuus on pessyt rahaa mm. kiinteistörakentamisella, ja tässä ovat apuna olleet pankit kuten Deutsche.

    Nyt kun oltiin niukkiniukki päästy vuoden 2008 kriisisuman jäljiltä hieman yli nollan, tulee tämä koronaplandemia jonka alle piilottaa se, että asioita on hoidettu talouden ja yhteiskunnan kannalta osaamattomasti — mutta liittovaltioitumisen (lue: oman hillotolpan arvon kasvattamisen) kannalta edistävästi.

 11. The End of American Empire? — Amerikan imperiumin loppu
  by Ferdinand Bardamu … muutama lainaus linkin artikkelista

  Kun Imperium joka silminnähtävästi vetää viimeisiään ja romahtaa mitä se tietää Euroopalle ja meille?
  Vapautuuko Eurooppa ja hajoaako EU vai uhkaako Eurooppaa sama kohtaloa kuin Usaa eli se – kuten Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi, itävaltalainen kreivi, filosofi, pasifisti ja Paneurooppa-liikkeen isä toivoi – ’kalergisoituu’, monikulttuuristuu, ja lakkaa olemasta enää itsenäisten kansallisvaltioiden maanosa?

  From Republic to Empire
  America began life not as a democracy, but as an “aristocratic” republic. Under this model of elite governance, also known as federalism, civic participation was restricted to propertied White males.

  The Curse of Diversity
  Once a nation embarks on a path to imperial hegemony, i.e., to become a multicultural, multiracial cesspool like Alexander’s Macedon, ancient Rome and Hapsburg Austria, its fate is already sealed in blood. Far from being an exception in this regard, the United States is representative of the problems that come with having a racially heterogeneous population. Indeed, racial conflict has been interwoven into the fabric of American history since the arrival of the first English settlers in 1607.
  As JFK once said: “Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.”

  The Future of the American Empire?
  When queried about the new American government, Benjamin Franklin said: “A republic … if you can keep it.” There was uncertainty as to whether the political arrangement agreed upon by the Constitutional Convention of 1787 would continue indefinitely.
  The mass immigration that has played an instrumental role in America’s rise to imperial status has turned American culture into one that worships death. Death, both racial and cultural, permeates American culture and society to the extent it has become ubiquitous; Western borders are porous; state propaganda encourages Third World colonization; miscegenation and antinatalism are everywhere promoted among Whites; and racial integration is considered the normative ideal.
  By handing over their major financial and administrative centers to non-Whites, Whites are gradually ceding power and control to a growing and increasingly hostile class of imported serfs. In other words, Whites are committing race suicide, while giving non-Whites the means to destroy them when they become powerless minorities in their own racial homelands.

  Is America destined to end up “… in fragments, forgotten … in ruins, like old Memphis and Babylon,” as prophesied by Oswald Spengler in Man and Technics?

  What happened to Rome during the fourth to fifth centuries is similar to what is going on right now in modern-day America.
  After the Punic and Macedonian wars, which paved the way for Roman political and military ascendancy in the Mediterranean, the same moral degeneracy affecting modern-day Americans had set in, to rot the empire from within; birth rates fell; cosmopolitanism thrived; high culture declined; foreigners replaced citizens in the main urban centers[v],[vi]; government positions were occupied by foreigners and the defense of the nation was entrusted to foreign mercenaries. In short, the Roman polis had become a cosmopolis, much like modern-day America, everywhere unworkable because people are local, not global in their attachments.

  The collapse of Rome is a warning to America—a warning that will, of course, go unheeded. If the ethno-racial differences between Near Easterners and North Africans, Germanic tribesmen and Italian plebeians—small though they were—were enough to cause social and political instability in Roman imperial times, the even more racially divergent Third World colonization will be much, much worse when the time comes for the indigenous populations of the West to finally surrender all political and economic power to the newcomers.

  While Spengler did not foresee America’s transformation into a multicultural, globalist empire, he was right that the West’s future would eventually be decided by race. Given the fate of all empires, the passivity of Whites in the face of their own demise, and the vicious avarice of globalist elites, we can be certain race will be America’s undoing.
  **—Vaikka Spengler ei ennakoinut Amerikan muuttumista multikulttuuriseksi, globalistiseksi imperiumiksi, hän oli oikeassa, että lännen tulevaisuus päätetään lopulta rodulla.
  Kun otetaan huomioon kaikkien imperiumien kohtalo, valkoisten passiivisuus heidän omien tuhonsa edessä ja globalistien eliittien kiihkeä ahneus, voimme olla varmoja, että rotu on Amerikan (Euroopan? tuhon syy.

  https://www.theoccidentalobserver.net/2020/05/23/the-end-of-american-empire/

  • Voi ajatella että mitä järkeä on kirjoittaa tänne näitä pessimistisiä ennustuksia tai asiaa kulttuurimme perikadosta ja tuhoutumisesta … ja on myönnettävä että niinhän sitä itsekin välillä ajattelee.
   Mutta voi myös kysyä mitä järkeä on pohtia kulttuuriamme nyt hallitsevia asioita ja sen vallanpitäjien kieroa temppuilua kun se ei kuitenkaan – tapahtui mitä tahansa – ole pelastettavissa vaan ajautuu perikatoon. Eikö se ole hukkaan heitettyä ruutia, jo kuolleen tunkion tonkimista?
   Siksi minua kiinnostaa jo nyt enemmän se mitä aikanaan tulee sen tilalle ja miten sen vastaan ottamiseen voisi – ja voiko ylipäätään lainkaan – valmistautua jottei jäisi täysin tilanteen armoille. Tässä pessimismissä on siis kuitenkin mukana hitunen järkeäkin.
   On selvää että se joka hyväksyy amerikkalaisen narsistisen, henkisesti köyhän ja onton dollari-kulttuurin väliaikaisuuden karttaa siihen mukaan menemistä eikä halua altistua sen vaikutteille.

   • Tuon viimeisen kappaleen sana ’hyväksyy’ tarkoittaa tietenkin ’että joka myöntää (tunnustaa tosiasiana) amerikkalaisen narsistisen, henkisesti köyhän ja onton dollari-kulttuurin väliaikaisuuden …’

   • ”voi myös kysyä mitä järkeä on pohtia kulttuuriamme nyt hallitsevia asioita ja sen vallanpitäjien kieroa temppuilua…”
    Jäin miettimään tuota
    On siinä kuitenkin järkeä koska mitä paremmin ymmärtää historian ja nykyisyyden tosiasiat sitä helpompaa on irrottautua niiden sisällään pitämästä valheesta ja suuntautua uuteen.
    Juuri sellaiset totuuden esiin kaivavat artikkelit – kuten tämäkin Riikan selvitys – auttavat ja helpottavat siinä … ja usein aivan ratkaisevalla tavalla

 12. Täytyy myöntää, että kun tätä artikkelia silmäilin ja kommentteja luin, peli on aika lailla menetetty. Minun on vaikea ymmärtää, että tämänkaltaiset ”venäjän vaalihäirintä” teatterit menee ihmisillä solahtamalla läpi, vaikka koko tapahtuma sivujuonineen on kansan sumuttamista. Itse sivuutan kaikki ”venäjä sotkeutui USAn vaaleihin” uutiset/paljastukset/tutkimukset olan kohautuisella, koska koko näytelmä on Kummisedän pillin mukaan tanssivan sopulilauman teatteria – eli business as usual.

  Seth Rich’tä Kainuunkonkarille ja Riikalle sen verran, että valemedian laajasti uutisoima ”murha” oli HOAX ja jokainen, joka sitä rehellisesti tutkii päätyy samaan lopputulokseen. YouTubessa oli aikanaan todella hyviä analyyseja ko. huijauksesta kriisinäyttelijöineen kuten allaoleva:

  ”The Seth Rich Murder Hoax. The Fat Crisis Actor turned up in ISRAEL. I looked into the Seth Rich murder only to discover that the entire story if fabricated, he’s not dead, and the freemason police and media in DC pulled off this hoax. Check it out!”
  …. mutta koska oikeaa infoa päivä päivältä yhä enemmän bannataan, et voi enää sitä ”check it out” – joten se siitä.

  William Casey, CIA Director 1981-1987:

  “We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.” Casey was the 13th CIA Director from 1981 until he left in January 1987. He died not long after of a brain tumor in May 1987. Dead men tell no tales, as they say!

  Lukekaa Raamattua, se kertoo ”suuresta eksytyksestä” ja kuten olen täällä usein todennut, kaikki kansainväliset uutiset on enemmän tai vähemmän valetta.

  Ihmiskunta on lähestymässä sitä hetkeä, jolloin jyvät erotetaan akanoista, joten nyt jos koskaan meidän tulisi vaientaa maailman melu ja asettaa teosofin hattu päähän. Yksikään uskonto ei ole totuutta korkeampi – totuutta – joka on pimeys ja valo = dualismi.

  ”Sana teosofia on kreikkalaista alkuperää; muodostettuna kahdesta sanasta theos, jumala, ja sophia, viisaus, se merkitsee sanatarkasti ”jumalviisaus”. Aikaisemmin tämä nimitys esiintyy Uudessa Testamentissa, jossa Paavali ensimmäisessä korintilaisepistolassaan (2:7) puhuu sitä ”salaisuutena ollutta Jumalan viisautta (theoa sophian en mysterio), sitä kätkettyä, jonka jumala oli edeltä määrännyt ennen maailman aikoja meidän kirkkaudeksemme”.

  • En tuosta Seth Rich -hommasta tiedä enempää kuin sen yleisimmän. Jos asia on noin kuin väität, se tietysti herättää uteliaisuuteni.

 13. Niinistöllä pitäisi olla yksi Riikka esikunnassa. Vastaat kymmentä (vähintään) tiedustelu-upseeria. Niinistö ei silloin Ukrainaa kommentoidessa puhuisi läpiä päähänsä. Syvä kumarrus. Parasta mitä olen lukenut. KIITOS

   • Tosiaan sama asia. Valtion johdolle pitää tarjota realistinen tilannekuva, että missä mennään. Voivat sitten muokata puheensa tilanteeseen sopivaksi ilman, että puhuvat reikiä päähänsä. Niinistön luotettavin agentti, jota hän tapaa säännöllisin väliajoin taitaa olla Putin. Heh heh.

    • Kun yrittää selvittää jotain, ei voi etsiä ja poimia vain omia ennakkohypoteesejaan tukevia juttuja. Syyllisyyttä ei voi päättää etukäteen, niin sanoakseni.
     Täytyy pitää mielessään, että eri toimijoilla on eri motiivit, ja että ns. liittolaisetkin pettävät toisiaan silloin kun se on heille itselleen edullista. Tästäkin asiain puolesta yritän tällä artikkelilla kertoa.

     Monilla on sellainen naiivi käsitys että politiikassa toimitaan enemmistön ja kansakunnan parhaaksi — vaikka todisteet osottavat ihan toiseen suuntaan 😀

     —-
     Niinistöllä ja hallituksella saattaa olla realistinen tilannekuva vaikka sitä harjoitetusta politiikasta päätellen onkin vaikea uskoa.

     • Taidan tosiaan olla naiivi:) Poliitikot ovat sellainen lammaslauma, että niitä on vaikea pitää aidattuna. Sitten, kun ne ovat päässeet Brysselin ruohon makuun, niin velat muuttuvat saataviksi.

 14. Kertoo jotain tästä maailmasta, että Suomen parhaimpiin kuuluva toimittaja kirjoittaa (ilmaiseksi?) journalismipalkinnon arvoisen jutun marginaali julkaisuun. Ehkä tästä joku somessa porisee. Kaikki merkityksellinen luettava löytyy tällä hetkellä jostain kiven alta eikä se aiheuta minkäänlaista yleisempää keskustelua. Täällä kaninkolossa kun viettää aikaansa niin kontrasti ns. normaaliin maailmaan on valtava, tätäkin juttua kun yrittää tulevalla viikolla orjatovereille kahvitunnilla avata, tulen huomaamaan miten yhdellä jos toisellakin lyö raskaasti tyhjää😂 pakko kuitenkin yrittää, jos joku vaikka kiinnostuisi muustakin kuin julkkisten perseistä tai sportista.

  • Ihan ilmaiseksi. Vai pitäisikö sanoa että oma saldo menee negatiiviselle koska kirjoittaminen — paljolti ”teknisistä vaikeuksista” johtuen — vei aikaa niin paljon, että lammasaidan erään osan purkaminen on edelleen kesken.

   Kompromissi: ajattelen positiivisesti, että olen purkanut lammasaitausta toisella tapaa 😉

   Tunnustan: iloitsen siitä, että te lukijat & kommentoijat osoitatte arvostavanne kaivelujeni tuloksia — mutta toisaalta se, että minua kutsutaan Suomen parhaimpiin kuuluvaksi toimittajaksi pelottaa, koska se luo jonkinlaista täydellisyyden odotusta, enkä minä ole omnipotentti.

   Itse ajattelen aina vaan, että tämä tietotyö on interaktiivista. Minä teen avauksen ja kommentoijat täydentävät artikkelia tuomalla lisää tietoja ja uusia näkökulmia.

   • Ei ollut tarkoitus kasata paineita 😂 tälläiset jutut ovat vaan niin poikkeuksellisia verrattuna ns.toimittelijoiden suomentamiin kannsainvälisten tietotoimistojen kuraan. Onhan niitä hyviä toimittajia muitakin, lähes kaikkien julkaisualusta on Vv tai vastaava marginaali, soisin että laajemmatkin kansanjoukot voisivat nauttia laadukkaista artikkeleista.

   • Hyvät toimittajat maailmalla ovat joutuneet vähintäänkin vaihtamaan työnantajaa ellei perustamaan julkaisukollektiiveja kuten Grayzone. Tässä tuli mieleen NY Timesin Chris Hedges joka oli pitkään lehden johtava Lähi-Idän toimittaja kunnes ei enää sietänyt toimituksen ohjailua.
    Eli asiaan: Hedgesin äskettäinen haastattelu ohjelmassaan In Contact rt.com, missä hän haastattelee sodassa traumatisoitunutta sotilashenkilöä on katsomisen arvoinen. Aiheena on PTSD, eli traumaattisen kokemuksen aiheuttama stressi, josta Suomessakin kärsinee melkoinen ryhmä Afganistanissa palvelleita. Keskustelussa käy ilmi, että stressi on laadultaan toinen jos on ollut sodassa tarkkailijana vai tekijänä. Hedges on itse kiertänyt sotanäyttämöillä vaaratilanteissa ja kokenut shokkien jälkitiloja. Mutta surmatekoihin osallisena oleva hajoaa psyykkisesti tavalla joka ei koskaan korjaannu. USA on menettänyt enemmän sotilaita itsemurhien kautta kuin sotanäyttämöllä. Ja nämä sodat ovat kaikki aloitettu ilman mitään itsepuolustustarvetta. Ja Afganistanissa Suomen feministipresidentin tuella.

    • Hirvittävä kohtalo tuo post-traumaattinen stressi oireyhtymä, PTSD. Isäni oli sodassa monia vuosia eikä koskaan päässyt irti siitä. Se ilmeni unissa ja hän saattoi olla milloin vihollisen kranaatti tulituksen alla milloin taas vihollispartion takaa-ajamana kun kieriskeli levottomana sängyssään.

     Nyt infosodan aikana on vaarana että totuutta paljastavat kirjoittajat saavat pre-traumaattisen stressin oireita joutuessaan pelkäämään valtamedian ja -eliitin kranaatinheittimien sulkutulta omaan niskaansa.

     • Sitä on sattunut aina ajoittain. Vallanmedia kai tuntee sen tarpeelliseksi.

 15. Yllä kirjoitin: Nyt infosodan aikana on vaarana että totuutta paljastavat kirjoittajat saavat pre-traumaattisen stressin oireita joutuessaan pelkäämään valtamedian ja -eliitin kranaatinheittimien sulkutulta omaan niskaansa. Truth_hunter 25.5.2020 at 10:32

  Samaan aikaan kun Riikka täällä tekee paljastuksia Nwo-mafian (DeepState) rikollisista hankkeista Ron Unz pohtii ja kysyy mitä Google ja Facebook oikein salailevat kun ovat bannanneet hänen suositun sivustonsa…

  Sitäkö ne salailevat että N-yahu on jättämässä hukkuvan USA-laivan ja siirtymässä Kiinan puolelle … ja Unzin kaltaiset ’hankalat tyypit’ jotka taistelevat sionisteja vastaan eivät enää ole erityisemmin tervetulleita G ja F sivuille ei-toivottuinne nwo-mafian vastaisine artikkeleineen…?
  Onko tässä kyseessä DeepStaten vastaisku?

  What Google and Facebook Are Hiding
  The American Deep State Strikes Back
  RON UNZ
  After several months of record-breaking traffic our alternative media webzine suffered a sharp blow when it was suddenly purged by Facebook at the end of April. Not only was our rudimentary Facebook page eliminated, but all subsequent attempts by readers to post our articles the world’s largest social network produced an error message describing the content as “abusive.” Our entire website had been banned.
  **—Usean kuukauden ennätyksellisen liikenteen jälkeen vaihtoehtoisen median verkkolehtiö sai voimakkaan iskun, kun Facebook huhtikuun lopulla puhdisti sen yhtäkkiä. Alkuperäisen Facebook-sivuamme ei vain poistettu, vaan kaikki lukijoiden myöhemmät yritykset lähettää artikkeleitamme maailman suurimpaan sosiaaliseen verkostoon tuottivat virhesanoman, jossa kuvataan sisältöä asiattomaksi ja loukkaavaksi. Koko verkkosivustomme oli kielletty.

  … It therefore seems exceptionally unlikely that the sudden demise of Ambassador Du was not somehow directly connected with the heated dispute between Pompeo and Netanyahu over Israel’s China ties that had occurred two days earlier. The exact details and circumstances are entirely obscure, and we can merely speculate. But since speculation has not yet been outlawed by government edict, an interesting possibility comes to mind.
  **—Siksi vaikuttaa poikkeuksellisen epätodennäköiseltä, että suurlähettilään Du äkillinen katoaminen ei ollut jotenkin suoraan yhteydessä Pompeon ja Netanyahun väliseen kiivaaseen kiistaan, joka tapahtui kaksi päivää aikaisemmin Israelin Kiinan siteistä. Tarkat yksityiskohdat ja olosuhteet ovat täysin epäselviä, ja voimme vain spekuloida. Mutta koska spekulointia ei ole vielä julistettu laittomaksi hallituksen ediktin toimesta, mielenkiintoinen mahdollisuus tulee mieleen.

  In sharp constrast to the elected leaders of America’s vassal-states throughout Europe and Asia, Israeli Prime Minister Netanyahu hardly regards himself as beholden to the American government. He is a powerful, arrogant individual who remembers the endless standing ovations that he enjoyed when he addressed our own House and Senate, receiving the sort of bipartisan public adulation that would be unimaginable for a Donald Trump, who remains deeply unpopular with half our Congress. So faced with demands by a Trump envoy that he sacrifice his own nation’s interests by cancelling important Chinese economic projects, he apparently disregarded Pompeo’s warnings and told him to get lost.

  The classic 1972 film The Godfather ranks #2 in the IMDb Movie Database, and one of its most famous scenes concerns a conflict between a powerful and arrogant Hollywood film mogul and a visiting representative of the Corleone family. When the polite requests of the latter are casually disregarded, the movie tycoon awakens to discover the bloody head of his prized race-horse in his own bed, thereby demonstrating the serious nature of the warning he had received and indicating that it should not be disregarded.
  Pompeo had recently served as CIA Director, and I suspect he called in a few favors with elements of the Israeli Mossad and had them take lethal steps to convince Netanyahu that our demands that he reassess his ties with China were of a serious nature, not to be treated lightly.
  I strongly suspect that the controversial Chinese-Israeli economic ventures will soon be abandoned.
  **—Epäilen voimakkaasti, että kiistanalaiset Kiinan ja Israelin väliset taloudelliset hankkeet hylätään pian.

  For hundreds of years since the Treaty of Westphalia, the lives of diplomats have been almost always treated as sacrosanct, and a typical response to breaking such international conventions might be tit-for-tat retaliation. China’s leadership tends to be remarkably pragmatic, and recognizes that its national strength is rapidly growing even as our own society decays and declines, so perhaps they will forego any such reaction, at least for the time being. But if any American diplomats or other ranking officials begin to suffer strange fatalities, the explanation may be less than mysterious, though Google and Facebook will certainly do their best to keep it so.
  **—Satojen vuosien ajan Westfalenin sopimuksesta diplomaattien elämää on pidetty melkein aina pyhänä, ja tyypillinen vastaus tällaisten kansainvälisten yleissopimusten rikkomiseen voi olla kostotoimenpiteet.
  Kiinan johdolla on taipumus olla huomattavasti käytännöllinen ja tunnustaa, että sen kansallinen vahvuus kasvaa nopeasti, jopa oman yhteiskuntaomme rapistuessa ja vähentyessä, joten ehkä ne luopuvat tällaisesta reaktiosta ainakin toistaiseksi.
  Mutta jos joku amerikkalaisista diplomaateista tai muista virkamiehistä alkaa kärsiä omituisista kuolemista, selitys voi olla vähemmän kuin salaperäinen, vaikka Google ja Facebook tekevätkin parhaansa pitääkseen sen sellaisena.
  https://www.unz.com/announcement/what-google-and-facebook-are-hiding/

  Comment: Google is cutting its own throat. A search engine that hides stuff isn’t a search engine that people will want to use. The water will simply flow into a different vessel.
  **—Google leikkaa omaa kurkkuaan. Asioita piilottava hakukone ei ole hakukone, jota ihmiset haluavat käyttää. Vesi valuu yksinkertaisesti toiseen astiaan.

  Tässäpä Riikalle tai jollekin muulle hyvä aihe uusiin tutkimuksiin. Mikä on G ja F rooli nykyisessä maailman politiikassa?

  • ”Mikä on G ja F rooli nykyisessä maailman politiikassa?”

   Seuranta. Ohjailu. Sensuuri. S.O.S.

 16. Riikka on onnekas. Lampaiden kasvatuksesta saa moni vain haaveilla. Ilmankos hyviä artikkeleja syntyy. Kohta muutun vihreäksi – kateudesta.

  • Ei meillä ole enempää kuin kolme maisemalammasta. Neidit ovat asuneet perheen jäseninä jo vuosia, samoin kanat ja kolme kukkoa. Kanat seisovat mielellään lampaiden selässä, eivätkä lampaat ole moksiskaan.
   Kun lapset olivat pieniä, keksimme yhdessä tarinoita joissa lampaat ja kanat pelasivat kanastaa koko yön tai pitivät diskoa navetalla. Tai kävivät sotaa mörköpeikkoja vastaan, ja rakensivat kävyistä ja vanhoista täytekynistä kranaatteja koska Kukko Koppava oli nähnyt jakson tv-sarjasta Ihmemies McGyver.

   Meidän ranchi on perheen, kotieläinten ja villieläinten demarkaatio-alue, sellainen Peace to all. Karhut käyvät pihapiirissä, samoin hirvet. Susia en ole nähnyt, vain jälkiä talvisin. Ei lauma kylläkään, vaan susikaksikko.

   Metsäkyyhkysiä, teeriä, metsoja ja pyitä hyppelee tässä myös. Kurjetkn alkavat kohta huudella taas. Meillä on myös helmipöllö, joka asuu samassa metsässä mäyrien kanssa ja meillä on huuhkaja, joka asuu talon toisella puolella olevassa metsässä. On ollut siellä jo ainakin 12 vuotta.

   Kaikkien pihapiirissä liikkuvien karvapäiden seuraaminen antaa omanlaistaan perspektiiviä. Olen kaupungissa syntynyt ja kasvanut, vaan nykyään joutuu psyykkaamaan itseään viikkotolkulla että saa voitettua vastenmielisyyden käydä edes asioita hoitamassa vaikka täkäläiset kaupungit ovat pieniä.

   • Kummallista, että viime kesän rauhoittavin ja syvällisin kokemus oli seurata lehmän hännän heilumista. Silloin ymmärsin, miksi lehmät ovat Intiassa pyhiä. Lapsena oli harakka kesytetty kotilinnuksi, se istui olkapäällä ja päälaella pihamaalla kulkiessa. Kun kerran saa suhteen villiin luonnonolioon, se säilyy läpi elämän ja auttaa syventämään kokonaiskuvaa olemassaolosta.
    .

 17. Hyva Riikka! Tama on erittain tarkeaa. Onko Tauno sairaalassa? Valita hanelle tama viesti:Pyysin Jeesusta suojelemaan kaikkia hyvia ihmisia mutta mista tiedan kuka on hyva ihminen ja minulle vastattiin,

 18. etta hyvat ihmiset voivat kaantya itse suoraan Jeesuksen puoleen.Joten Riikka sinun taytyy kertoa Taunolle etta han voi saada apua mutta vain jos kysyy sita oikeasta paikasta. Itse en pysty lahettamaa

  • Kiitos tm viesteistäsi. Olen turvallisesti kotioloissa, koronaa paossa kuten muutkin riskiryhmäläiset. Olen vuoden sisällä ollut kaksi kertaa 2 – 4 viikon sairaalahoidossa. Mainio julkinen terveydenhuolto ja eritoten OYS:n mainiot kirurgit ovat saaneet ihmeitä aikaan. Kuntoni on nyt hyvä; pieni näkökyvyn ongelma haittaa lukemista, mutta toivon mukaan se on ohimenevää.

   Kiitän Vastavalkean lukijoita, kirjoittajia ja kommentoijia aktiivisuudesta. Olemme Suomen johtaja vaihtoehtomedia verkossa; tämänhän on korona-aikakin todentanut!

 19. Kiinnitti huomiota että tässä Trumpin Russiangatessa on ollut mukana myös oligarkkeja myös Venäjältä ja Ukrainasta.
  Siitä voinee vetää johtopäätöksen että kaikki maailman oligarkit ja miljardöörit toimii yhdessä maailman hallitsemisessa maiden välisestä vastakkain asettelusta huolimatta kuin pienen kylän johtohahmot aikoinaan.
  Oliigarkkimiljardöörejä on touhussa mukana on mediasta tutut Soros, Browder, Deripaska jne. jotka on yhdessä toimineet Trumppia vastaan demien puolella ja ainakin kaksi ensiksi mainittua on tunnettuja korruptöörejä myös taloudessa.
  Bill Browder joutui Venäjällä verojen maksamatta jättämisestä kiinni ja on Venäjälle siitä ikuisesti vihainen kun ei voinut kiertää veroja kuin lännessä ja on joutunut tunnustamaan että Putin ei ole korruptoitunut kuten länsimaissa yleisesti medissa ihmisille syötetään.
  USAn politiikka synnyttää maailman laajuisia salaliittoja koska poliittinen eliitti, valtion tiedustelu ja korruptiomiljardöörit toimii samassa luciferistien ydinjoukossa maailman laajuisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here