Jokin aika sitten Ossi Tiihonen kiinnitti huomiota siihen, ettei hiilidioksidia mainita lainkaan kasvien tarvitsemana aineena kolmannen luokan ympäristöopin kirjassa. (Tosiasiassa CO2 on kasveille ja elämälle välttämätön kaasu, ja se on aiemmin mainittu kasvien tarvitsemana aineena ala-asteenkin oppikirjoissa.)

Asiasta kehkeytynyt somekeskustelu samoin kuin Helsingin Sanomien aiheesta julkaiseman artikkelin sisältämä haastattelu tukevat Tiihosen mukaan sitä, että CO2:n poisjättö on ollut tietoista eikä virhe tai unohdus.

Eräässä Tiihoselle välitetyssä viestissä, jonka hänen lähteensä kertoo olevan opettajalta, lukee ”[…] hiilidioksidia voidaan pitää saasteena, jolla on ainoastaan negatiivisia vaikutuksia maapallon elinkelpoisuuteen” ja ”yläkoulussa nuorelle voidaan jo opettaa hiilidioksidin merkitys kasveille, koska nuori tietää jo [= on jo aivopesty ”ymmärtämään”, toim.huom.] hiilidioksidin vaarallisuuden, eikä ajattele hiilidioksidia positiivisena asiana”.

Tähän on tultu: perusluonteisistakin tosiasioista on OK vaieta agendaopetuksen nimissä.

Ossi Tiihosen analyysi kannattaa lukea kokonaisuudessaan hänen blogistaan:

Kuva: pxfuel.com

27 KOMMENTTIA

 1. Tuo hiilidioksidin olennaisen roolin kertomatta jättäminen luonnon kiertokulussa ja energiataloudessa on jälleen eräs agendatieteen voimannäyte. Agendatiede on tärkeä osa ilmiötä, jota kutsutaan kulttuurimarxismiksi. Tästä kertovan ”salaliittoteorian” mukaan Frankfurtin koulukunnan keskeiset ideologit halusivat alistaa myös tieteen politiikanteon ja indoktrinaation välineeksi. Tunnetuin seuraamus oli nk. kriittinen teoria, joka haluaa purkaa länsimaisen kulttuurin ja sen väitetyn kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen osiin ja suunnata hajottavan kritiikin kaikkiin sen keskeisiin elementteihin.

  Kulttuurimarxisti tietää tutkimustensa tulokset jo etukäteen tai ainakin niiden on palveltava hänelle tärkeitä poliittisia ja kulttuurisia päämääriä. Itse asiassa kulttuurin hajottaminen oli uusmarxisteille tärkeä välitavoite, jolla pyrittiin ajamaan valitseva järjestys alas, jotta uusi kommunistinen järjestys voisi syntyä. On merkillepantavaa, että kulttuurisista tavoitteista syntyi oma itsetarkoituksellinen politiikan haaransa eli modernin vasemmiston suosima identiteettipolitiikka, joka käytännössä on syrjäyttänyt työväenliikkeen alkuperäisen tavoitteen eli työväestön sosio-ekonomisen aseman parantamisen. Identiteettipolitiikkaa ajavat tai sen tavoitteet omaksuneet eivät edes itse hahmota sitä, että sen alkuperäisenä tarkoituksena oli ajaa länsimainen kulttuuri ja sivistys alas ja luoda siten uusi alkutila, ’tabula rasa’ uudelle kommunistiselle järjestelmälle. Tavoite on nyt pelottavan lähellä, kun YK:kin aivan avoimesti mainostaa pyrkivänsä uuteen maailmankommunistiseen järjestelmään. Tätä hallitukset, maailmanlaajuiset korporaatiot, erinäiset NGOt, globalistiset oligarkit ja heidän säätiönsä puskevat nyt voimalla eteenpäin kauniin pepsodent-hymyn suojissa.

  • Ei kyllä kuullosta marxismilta vaan vihreän liikkeen kusetukselta ja kapitalistisen järjestelmän korpokraatisen diktatuurin levittämiseltä koko maailmaan.

   • Törkeä disinformaatio ja massojen manipulointi on kyllä juurikin Marxismin ”käytännön sovellutuksia”. Kysy vaikka Pohjois-Korealaisilta.

    • Ei tarvitse mennä PohjoisKoreaan toteamaan disinformaatiota, sensuuria ja manipulaatiota kun ne on Suomen medioissa nähtävissä joka päivä. Missään ei marxismi ole toteunut niinkuin Marx ajatteli sen toteutettavaksi mutta jossain vaiheessa PohjoisKorea voi sen toteuttaa vaikka jenkit vastustaa sitä maailmanlaajuisesti.

     • Jostain syystä en pidätä hengitystäni, ennen kuin teloituskomppania tähtää minua ilmatorjunta konekivääreilä…

  • Yle toimii Brysselin Pravdan aisaparina omaa agendaansa suoltavana joukkoharhautusmediana:

   ”TWITTERIN VIIMEISIN LINJAUS, JOSSA VASEMMISTO HALUAA OMISTAA VIRALLISEN TOTUUDEN

   Tahattoman ironisesti itseään liberaaleiksi kutsuvat vasemmistolaiset ovat jälleen onnistuneet ajamaan liberalismin vastaista agendaansa, tällä kertaa yritysmaailmassa. Heidän tähtäimessään pitkään ollut sosiaalisen median pikaviestinäpalvelu Twitter on tästä viikosta lähtien määritellyt sen mikä on virallinen totuus ja mikä taas disinformaatioita. Ylen uutisessa Professori: Twitterin kauan odotettu päätös puuttua väärän tiedon levittämiseen voi edistää demokratiaa ja julkista keskustelua kerrotaan innostuneesti, kuinka ”Twitter lisäsi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tviitteihin merkinnän, jossa kehotetaan lukijaa tarkistamaan siinä esitetyt faktat”.

   Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Twitter puuttuu alustallaan julkaistuun sisältöön, mikäli ne eivät vastaa vasemmistoliberalistisen hegemonian julistamia ”totuuksia”. Viesteihin lisätyillä ”faktantarkastusmerkinnöillään” Twitter ilmoittaa tietävänsä lopullisen totuuden kuten Neuvostoliiton NKP:n pää-äänenkannattajana tunnettu päivälehti Pravda (Totuus).

   Perinteisesti yritysmaailma on pyrkinyt olemaan poliittisesti neutraali, mutta 1970-luvulta lähtien vasemmistolainen moraalinen paatos on tunkeutunut sinne positiivisen syrjinnän ja tasa-arvoeetoksen avulla. Sittemmin yritykset ovat alkaneet seurata vasemmiston valtaamien kansalaisjärjestöjen ideologisista hyvesignalointia, koska näin ne voivat samaistua muodikkaina pidettyihin ”edistyksellisiin” poliittisiin virtauksiin. Tästä ilmiöstä kirjoitti hiljattain Suomen uutiset artikkelissaan Media, kirkko ja yliopistot politisoituvat vauhdilla – O’Sullivanin laki ennusti jo 30 vuotta sitten, että kaikki organisaatiot jotka eivät ole oikeistolaisia, muuttuvat ajan myötä vasemmistolaisiksi.

   O’Sullivanin laki ei tarjoa sinänsä mitään uutta oivallusta niille, jotka ovat seuranneet länsimaiden vuosikymmeniä jatkunutta yhteiskunnallista punasiirtyymää. Hän vain tiivisti maksimissaan osuvasti sen, minkä strategian kulttuurimarxilaiset omaksuivat iltalialaiskommunisti Antonio Gramscin (1891-1937) hegemoniateoriasta.

   Twitterin viimeisin Isoveli-versio yksilön ilmaisuvapautta vastaan on tyyppiesimerkki siitä, kuinka vasemmistolaisuus vaikuttaa valtion instituutioiden kuten poliittisesti peukaloidun lainsäädännön avulla yritysten toimintaan.

   Ylen uutisessa tarkoin valittu, poliittisesti oikeaoppiseksi sertifioitu Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus toteaa yllätyksettömästi, että ”yhteisöpalvelu Twitterin päätös puuttua valheellisen tiedon levittämiseen on hyväksi demokratialle ja julkiselle keskustelulle”. Punaisen yliopiston politrukille on ominaista kovaääninen demokratian ja totuuden korostaminen, koska ne on nykymuodoissaan muokattu palvelemaan vasemmistolaista ideologiaa. Tuon harhaisen opin ytimessä on Suuri valhe ”pyhästä” tasa-arvosta, josta kaikki tuhoontuomitut yhteikuntakokeilut sitten johdetaan.

   Liberaaleina esiintyvien vasemmistolaisten keinot päästä ideologiseen tavoitteeseensa ovat jo historiasta tutut. Ensin tulee sensuuri, sitten rangaistukset virallisesta totuudesta poikkeamisesta ja lopulta totaalitaarisen järjestelmän keinot hiljentää lopullisesti toisinajattelijat. Professori Pekka Isotalus on sensuurin kannalla, eikä hän luultavasti epäröi rangaistusten antamista niille, yrityksille ja yksityisille kansalaisille, jotka kyseenalaistavat vasemmistohegemonian määrittelemän virallisen totuuden:

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/05/twitterin-viimeisin-linjaus-jossa.html

 2. Oppikirjat näyttää muutetun luomikertomuksen mukaisiksi kuten USAssa on jossain kouluissa tapahtunut. Vielä puuttuu että aurinko kiertää maapalloa joka on kuitenkin litteä.
  Asia ei kuitenkaan ole uusi sillä nykyisen median uutisointi luo täysin väärän kuvan maailman tapahtumista ja yksipuolinen ja väärä tieto on alkanut leviämään myös kouluihin.
  Perusasioden tietämyksen hävittäminen kokonaan maailmasta on työläs prosessi kelle tahansa ja aina jostain oikea tieto taas purskahtaa esiin.
  Kapitalistisella korpokraatiolla on tavoitteena pitää kansa sivistymättömänä ja tietämättömänä kun sellaista joukkoa on helpompi hallita ja hyväksikäyttää.

  • > Vielä puuttuu että aurinko kiertää maapalloa joka on kuitenkin litteä. >

   Niin, mutta sitähän ei kouluissa opeteta, koska se on totta.

   > …. väärä tieto on alkanut leviämään myös kouluihin. >

   Ei ole ”alkanut leviämään”, koska koulut ja valtamedia ovat disinformaation varsinainen lähde. Toisin sanoen, kouluissa opetetaan TIETOISESTI valheita oppilaille, koska se kuuluu Cabalin ”kansan tyhmentämis-agendaan.” Opettajat ovat itsekin saman disinformaation uhreja… sen laulua laulat, jonka leipää syöt.

   > Kapitalistisella korpokraatiolla on tavoitteena pitää kansa sivistymättömänä ja tietämättömänä kun sellaista joukkoa on helpompi hallita ja hyväksikäyttää. >

   Näin on, paitsi että ”kapitalistinen korporaatio” räpiköi itsekin tyhmyyden suossa, koska heidät on jesuiittavetoisissa yliopistoissa valheilla aivopesty. Kansan talonpoikaisjärki ja omat aistit on se, mikä ihmistä totuuden polulle johdattaa!

   • Aivan oikrin, joissain kouluaineissa on manipulaatiota ja väärää tietoa on tarjottu kautta aikain ja sitä on sanottu kasvatukseksi esivallan tottelimiseen ja alamaisuuteen. Myös uskonnot tarjoaa samoja manipulaatiota

   • Tulenkantaja: ei, ei ole totta, eikä ratkaisevien todisteiden sivuuttaminen tee ”teoriaa” todeksi.

    https://vastavalkea.fi/2020/05/11/kuka-kontrolloi-ison-britannian-koronatoimia/#comment-99338

    Maakeskisen maailmankuvan haastajat olivat aikansa toisinajattelijoita, joiden uhraukset — mukaan lukien kuolema katolisen kirkon pystyttämällä roviolla — unohtuvat flättäreiltä. Keskustelu tästä aiheesta jatkukoon yllä olevan linkin alla, jos se koetaan tarpeelliseksi.

    • > Tulenkantaja: ei, ei ole totta, eikä ratkaisevien todisteiden sivuuttaminen tee ”teoriaa” todeksi. >

     Hän, joka ei tunne historiaa, ei tunne myöskään nykyisyyttä – saati tulevaisuutta!

     Kuten olen aiemminkin todennut, jokainen uskoo mihin uskoo, kaikkien ei ole tarkoitustakaan herätä. ”Teorian” todeksi saattamiseksi laitan tähän kuitenkin
     liitteeksi mielenkiintoisen vuonna 2016 tehdyn: HISTORY OF FLAT EARTH – videon.

     ”International Research About History of Flat Earth by Eric Dubay Flat Earth Discussion:

     Eric Dubay presents the complete history of Flat Earth from the beginning of recorded history to today. From the beginning of recorded history, and for thousands upon thousands of years, cultures across the entire world all believed the Earth was flat. Their various cosmologies and cosmogonies differed in slight ways but their overall geographies and astronomies were incredibly consistent and in fact virtually identical. The Earth was a stationary plane void of any motion or curvature, flat across its entire expanse except of course for hills, mountains and valleys. The North Pole was the magnetic mono-pole center-point of the flat Earth with Polaris, the North Pole star situated directly above. Polaris was the only motionless star in the heavens with all the other constellations revolving perfect circles over the Earth every night.”

     https://youtu.be/Sha0p_zZ41I

     • Dubayn väittämät ovat niin läpinäkyvän harhaanjohtavia ja helposti vääriksi osoitettuja, että olen taipuvainen pitämään häntä maksettuna disinfo-operoijana. Vain yksi esimerkki: hän on ottanut Nikon P900-kameralla, jollainen minulla itsellänikin on, planeetoista ja tähdistä kuvia ja videoita, joissa kohteet näkyvät epämääräisinä ameebamaisina rinkuloina tai läntteinä. Tällä perusteella hän sitten väittää videoissaan, että taivaankappaleet ovat jotain aivan muuta kuin meille on kerrottu.

      No, minä olen saanut aikaan aivan vastaavan näköisiä kuvia silloin kun en ole saanut kameraani tarkennettua kohteeseensa – ja aivan toisennäköisiä silloin kun olen saanut.

      Olen esimerkiksi onnistunut ottamaan Jupiterista kuvan, jossa erottuu myös neljä planeettaa kiertävää kuuta. Ne ovat juuri ne planeetan suurimmat, ”galileiset” kuut, jotka Galileo erotti kaukoputkellaan. Kyllä, juuri sillä, johon katoliset kardinaalit eivät suostuneet katsomaan.

      Dubay ei voi oikeasti olla niin tyhmä, ettei ymmärrä mitä seuraa siitä, jos kamera ei tarkennu noin kaukaisiin kohteisiin. Ergo, hän valehtelee tarkoituksella.

 3. Ei kysyvä tieltä eksy?

  Kiintotähden sanotaan tietosanakirjoissa olevan ”tähtitaivaan pistemäinen kohde, tähti, joka pysyy ympäristönsä suhteen paikallaan”. Tellusta lähin kiintotähti on Aurinko (Sol), jonne matkaa on keskimäärin suunnilleen 149.500.000 kilometriä.

  Ilmatieteen laitoksen verkkosivustolla on osio ”Miksi auringon nousu- ja laskuajat vaihtelevat eri lähteissä?”.
  (Ilmatieteen laitos on Suomen liikenne- ja viestintäministeriön alaisuudessa toimiva laitos, joka tuottaa sääpalveluita sekä toimii tutkimuslaitoksena.)

  ”Aurinko nousee Helsingissä 9.10 ja Oulussa 9.58” (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002605850.html).
  (Helsingin Sanomat on Pohjoismaiden laajalevikkisin sanomalehti.)

  Niin?

  No sitä vain, että Auringon väitetään pysyvän ympäristönsä suhteen paikallaan. Eikö silloin ole outoa väittää (Ilmatieteen laitoksen ja HS:n tavoin), että Aurinko nousee ja laskee?

  Eikö auringonnousu ole oikeastaan Maan laskua? Ja auringonlasku vastaavasti Maan nousua?

  Viktor Klimenko lauloi ”Aurinko laskee länteen”. Sanoituksesta vastasi Reino Helismaa.

  Ex oriente lux. = Idästä valo.

  Yleisen hokeman mukaan aurinko nousee idästä. Aleksis Kivelle aurinko nousi koillisest’.

  ”Japani – nousevan auringon maa”
  #
  Eiköhän pistetä uusiksi:

  Aamulla maa laski. – ’ja lounaaseen maa laski’ (A. Kivi) – Japani – laskevan Telluksen valtio
  #
  Ei, huusi kuoro. Mitään ei muuteta mutta voidaan selittää:

  Itä on suunta, johon maapallo pyörii. Senpä tähden Telluksen pinnalla olevan tarkkailijan näkökulmasta taivaankappaleet (kuten Aurinko) näyttävät vuorokauden kuluessa nousevan idästä (paitsi A. Kiven näkökulmasta koillisest’) ja laskevan länteen.
  #
  Kiitos, voimme siis edelleen sanoa HS:n Petri Sajarin tavoin: ”Taloustieteen Nobel-palkinto suomalaiselle Bengt Holmströmille” (https://www.hs.fi/talous/art-2000002924803.html).

  Kukapa sitä jaksaisi kirjoittaa: ”Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin muistoksi”?

 4. Koska opetus on suurin, (epä)terveydenhuollon jälkeinen kuluerä julkishallinnossa, on aika kyseenalaistaa verorahoilla suoritettu indoktrinointi kokonaisuudessaan.

  • ”verorahoilla suoritettu indoktrinointi ”

   Mikä onkaan se instituutio, koulu- ja korkeakoululaitoksen ohella, joka suorittaa verorahoilla indoktrinointia? Viitttaan edellä olevaan kommenttiini.

   ”(epä)terveydenhuolto”: läntsissä maissa valtavirtaa oleva rosvoparoni Rockefellerin toimesta luotu allopatia, ks.
   ”Western Medicine is Rockefeller Medicine – All The Way”, https://thefreedomarticles.com/western-medicine-rockefeller-medicine/

 5. Taasen erittäin hyviä pohdintoja Vastavalkeassa. Televiissiossa oli ohjelma jossa poliitikot käsittelivät hävittäjäkauppoja. Oletan, että asia on jo kulissien takana päätetty.
  Se, että kauppojen edistämiseksi käytetään lobbareita tiettyjen merkkien edistämiseksi näyttää olevan vain etukäteen tehty juoni, jonka tarkoitus on, että näiden loppasuiden vaikutusten kieltäminen aiheuttaisi harhan päättäjien ja maan nisien hermeettisestä puolueettomuudesta tässä prosessissa; joten on vain katsottava tämä kuvottava näytelmä loppuun asti.
  Mitä tämä Brysselin protektoraatti ja provinssi tekee hävittäjillä. Miksi puolustaa poliittista eliittiä, joka on niin saamatonta ettei pysty puolustamaan ruokkijoitaan (viljelijöitä) valkoposkihanhien invaasiolta. Keksitään toinen toistaan naurettavampia keinoja. Käsittääkseni tämä ei ole ollenkaan kaksipiippuinen juttu vaan nimenomaan kaksipiippuinen olisi tehokas keino ja ravintolatkin saisivat hyviä paisteja.Mutta kun ollaan EU:n orjia ja orjailijoita niin ollaan sitten.
  Vooshingtonin Tiltun fantasiassa hanhet ovat Putinin trolleja, jotka Putin on henkilökohtaisesti johdattanut moottoroidulla riippuliitimellä viljelijöidemme riesaksi.
  Prkeleen Caruna-Pekka. Taas piti maksaa ylisuuri siirtomaksu. Siitä huolimatta nettiyhteyteni katkesi usein sähkökatkojen aiheuttamien häiriöiden takia. Vain taitavan naapurini ansiosta sain nettiyhteyteni toimimaan, joten ei ihme, että haaveilen näystä. jossa poliitikot heitetään kolera-altaaseen böömiläiseen tapaan ja pelastusrenkaita perään.

  • Maanpetturi- ym. rikolliset poliitikot kansantuomioistuimen eteen, jossa ei tunneta vapaamuurari-satanistien hyvävelikorruptiota rangaistusten asettamisessa.

  • Defence News.com kertoo ”The F-35 Lightning II can’t fly in lightning once again”

   ” The most widely used variant of the F-35 Joint Strike Fighter is currently unable to fly in thunderstorms after the discovery of damage to one of the systems it uses to protect itself from lightning, its prime contractor Lockheed Martin said Wednesday. […] Lockheed temporarily paused F-35 deliveries June 2-23 as the company validated whether it was properly installing OBIGGS systems. However, “it appears this anomaly is occurring in the field after aircraft delivery,” Lockheed said in a statement. […] Because it cannot be confirmed that the OBIGGS system would function properly if the jet was hit by lightning, the F-35 Joint Program Office has opted to institute flight restrictions. […]”

   https://www.defensenews.com/air/2020/06/24/the-f-35-lightning-ii-cant-fly-in-lightning-once-again/

   F-35:lla sota on vain kauniiden ilmojen hommaa 😉

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here