Monoääninen Yle

Ylen uusi strategia on moniäänisyyden korkea veisu, mutta käytäntö on jotain muuta.

37
Yleisradion Iso Paja. Kuva: Markus Koljonen | Creative Commons (CC BY-SA 3.0)

Yle julkaisi äskettäin uuden strategiansa. Sana ”totuus” ei esiinny siinä kertaakaan. Sen sijaan Yle väittää seuraavaa:

”Julkisen palvelun mediana Yleisradio on demokratian ja oikeusvaltion yksi osa ja ilmentymä. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa.”

Kun Yle teki viimeksi juttua poliittisista väärinkäytöksistä, Ylen päätoimittaja, vastaava tuottaja ja joukko toimittajia joutuivat eroamaan. Kun Ylen M.O.T. teki keväällä jutun Ilmastofoorumista, se vääristeli kaikki haastateltavan sanomiset ja leikkasi ne useammasta kysymyksestä muotoon, jossa ei ollut mitään järkeä ja pilkkasi sitten ilmastotutkimuksen kriitikkoja tällä omalla tekeleellään.

Yle ei ole tehnyt ainuttakaan juttua Naton isäntämaasopimuksen solmimisesta, sen taustoista ja vaikutuksista, vaikka sopimuksen solmiminen on niin läntisen demokratian, oikeisvaltioperiaatteen kuin sananvapauden vastaista.

Lisäksi Yle väittää seuraavaa: ”Suomi on moniäänisempi kuin ennen, joten Ylekin on.” En ole itse persu tai maahanmuuttokriittinen konservatiivi, mutta esimerkiksi näille ryhmille Yle ei anna minkäänlaista puheenvuoroa. Ylipäätänsä valtavirtatotuuksiin kriittisesti suhtautuvat asiantuntijat eivät saa ääntään kuulumaan Ylellä. Entä milloin viimeksi kuulit/luit/näit Trumpia tai Putinia kehuttavan Ylellä?

Sanat ”luotettava” ja ”luottamus” sitä vastoin esiintyvät tekstissä usein. Ne ovat sanoja, jotka liittyvät huijaukseen: on saatava uhrin luottamus, jotta häntä voi huijata. ”Luotettava tieto” on propagandan peruskäsite: se tarkoittaa informaatiota, joka on paketoitu sopivan kokoiseksi ja näköiseksi määrätyn agendan kannalta.

Ylen kuuluisi olla vallan vahtikoira. Sitä se onkin, mutta ei niin kuin alun perin on ajateltu: Yle vahtii kansalaisia vallan puolesta ja puree tarvittaessa niitä, jotka kritisoivat valtaapitävien toimia.

Miika Kurtakko on ekonomi ja työpsykologi, joka tutkii politiikan julkisuuden tuolla puolen olevia virtauksia harrastuksekseen.

Muistutus Ylen suhtautumisesta moniäänisyyteen:

37 KOMMENTTIA

 1. Ylen uusi uljas strategia on lähinnä semanttista hölynpölyä. Kuvaavaa on juuri se, että tämä johtava totuusmedia ei rohkene edes käyttää totuus-sanaa strategiassaan. Toivottavasti se on osoitus idullaan olevasta itsekritiikistä.

  Sanahelinää vailla todellista katetta. Ehkä näemme vielä selitysosan tyyppiä ’mitä se on’?

 2. YLE:n ja HS:n tehtävä on levittää vihervasemmistolaista ajatusmaailmaa. Onko tässä jotakin epäselvää? Varmasti YLE:stä löytyy jokunen toimittaja joka ei ole a) vihervasemmistoaktivisti, b) seksuaalisesti poikkeava, c) alkoholisti tai d) Hesarin entinen toimittaja, mutta heistä en ole koskaan kuullut.

  YLE ostaa osan uutisistaan Sanoma OY:n omistamalta STT:ltä ja antaa varsinkin viikonloppuisin STT:n mellastaa vapaasti nettisivuillaan ja toitottaa kovalla äänellä Sanoma OY:n ideologiaa. YLE on ulkoistanut nettisivujensa modereoinnin niin ikään Sanoman omistamalle STT:lle.

  Ja kaikki tämä tapahtuu veromaksajien kustannuksella. Kustannamme siis itse omat rakkaat verokillinkimme Sanoma OY:lle YLE:n kautta ja siten saamme itse kustannettua Sanoma OY:n propagandaa. TÄmähän on sinänsä pientä, sillä aivopessäänhän koululaiset jo pääosin Sanoman kustantamilla kirjoilla.

  JOten oikeastaan mitään ei ole tehtävissä. Kukaan ei uskalla sanoa mitään, poliitikot pelkäävät, koska YLE ja HS saavat aina viimeisen sanan ja kansalaisilla ei ole mitään keinoa saada ääntään kuuluviin.

 3. samaa löpinää,mitä vaikka hesarin itsensä itsestään kampanjoimat mainokset itsestään,esiintyen sananhelinällä sananvapauden ja demokratian puolustajana.todellisuus kyllä aivan muuta,yritystä itseään ylentää,toisia alentamalla kyllä löytyy.
  aina on samat jutut vaiettuna,ja samasta kulmasta esitetään asiat,jos nyt vaikka vertaa,kuinka kamalia venäjällä,tai kiinassa on poliisit,ja kuinka kohtelee mielenosoittajia,ja journalisteja,mutta ”länsimaisia arvoja noudattavissa” maissa kun tapahtuu,ne esitetään toiselta kantilta,tai ollaan hiljaa.no,onhan se tavallaan kaksi äänistä,jos oikein yrittää moniäänisyyttä löytää.

  • Kyllä – nuo valitut ovat juuri sitä porukkaa jotka ovat luoneet ”länsimaisen demokratian” koko käsitteen – Siis muka-Demokratia, joka on heidän harvainvaltaan (piilossa lymyilevään) perustuvaa. Suuren rahan ja oveluuden yhteistyönä tehty mestariteos, jota ei moni osaa havaita tai syyllistää. Miten osaavatkin olla eri suojakertoimien (muista holo-holo tai Simon Wiesenthal murskaa sinut, no to racism) suojissa ja silti vedellä naruista, sanoisin yliluonnolliseksi tapahtumaksi.

   Kukas tietää – Iso Satukirjakin heitä kovasti suosi, tämä aavikolla epämääräisesti maleksiva porukka oli niiden ”jumalten” suosiossa joista kirja puhuu. Melkoisia jumalia olivatkin nuo, taivaalla vilkkuvia valoja ja jyriseviä ääniä pitäviä, vuoria halkoivat ja vääräuskoisia massamurhasivat sopivan aamun koittaessa. Sellaisia jumalia ne olivat ja valittu kansa heidän suojeluksessa. Mitäs me tavikset niille mitään voidaan, jos suojelusjoukot on noin kykeneviä.

 4. YLE ei suinkaan puolusta demokratiaa vaan ylikansallista epädemokraattista päätäntävaltaa, EU:ta, EKP:tä, IMF:ää sekä tuuliajolla olevaa YK:ta. YLE ihailee länsioligarkkeja yli kaiken ja olisi valmis luovuttamaan heille ja heidän rahoittamilleen NGO-järjestöille maailman asioista päättämisen. Demokratian rappeutuminen on jäänyt YLE:ltä kokonaan huomaamatta eikä sen paluuta kaivata.

  Jos YLE puolustaisi sananvapautta se olisi viime vuodet antanut kaikkensa Julian Assangen puolustamiseksi, mutta tässäkin sananvapauden kannalta keskeisessä asiassa YLE on sananvapautta vastaan ja sen tukahduttajien puolella. Sotarikosten paljastajat vankilaan ja sotarikolliset Nobel-palkinnoilla palkittavaksi, tämä on YLE:n linja.

  Oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamiseen kuuluu myös kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen. Heikki Ylikangas on kirjoittanut kirjan joka nyttemmin on osoittautunut kovin ylioptimistiseksi: ”Väkivallasta sanan valtaan”. Sen jatko-osa jouduttaisiin otsikoimaan ”Ja takaisin”. Kansainvälistä oikeutta on aiemminkin räikeästi loukattu mutta v, 1990 jälkeen siitä on tullut vallitseva käytäntö, jota sen paremmin virallinen Suomi kuin sen äänitorvi YLE eivät vastusta, vaan päinvastoin, se tuntuu sopivan heille kuin nenä päähän. Laittomat sodat ja sanktiotoimet, sopivat YLE:lle aivan mainiosti, mutta etenkin jos toimeenpanijoina ovat poliittisesti korrektit toimijat kuten (puoli-) musta presidentti, joka pommitti seitsemää tai kahdeksaa maata, kaikkia laittomasti.

  Ihmisarvo on YLE:n näkökulmasta niillä jotka ajattelevat kuin he, ei muilla. YLE on umpirasistinen organisaatio jonka rasismi kohdistuu ei yksilöihin vaan kokonaisiin kansakuntiin, kolonialismin perinteiden mukaisesti. Kokonaiset kansakunnat ovat YLE:lle joko näkymättömiä tai vihattavia, ihan ohjelmallisesti: Venäjä, Kiina, Iran, Syyria ja käytännössä myös suuri osa nousevaa Afrikkaa, joka pyristelee irti uuskolonialismista.

  YLE:n aamu- ja iltasohvat ovat poikkeuksetta varattuna samoinajattelijoille, ketään toisinajattelijaa ei päästetä paikalle. Niinpä YLE:n anti on uusliberalismin, globalismin ja uuskonservatismin sakeaa käärmekeittoa. Siinä mielessä lienee hyvä, ettei totuutta mainita strategisena tavoitteena. Totuus kun ei oikein ole kenenkään hallussa, niin riittäisi kun pyrittäisiin mielipiteiden moninaisuuden esilletuontiin ja keskusteluun. Tämäkin on YLE:lle saavuttamaton tavoite. Hurskastelu oli ennen delegoitu kirkon tehtäväksi, nyt se on YLE:n ykkösantina.

  • Hyvä kommentti.
   …”YLE ei suinkaan puolusta demokratiaa vaan ylikansallista epädemokraattista päätäntävaltaa, EU:ta, EKP:tä, IMF:ää sekä tuuliajolla olevaa YK:ta.
   …”YLE on sananvapautta vastaan ja sen tukahduttajien puolella.
   …”Ihmisarvo on YLE:n näkökulmasta niillä jotka ajattelevat kuin he, ei muilla.
   …”Niinpä YLE:n anti on uusliberalismin, globalismin ja uuskonservatismin sakeaa käärmekeittoa.”

   On surkuhupaisaa että Yle kuvaa itsensä näin: ”Yleisradio on demokratian ja oikeusvaltion yksi osa ja ilmentymä. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa.”
   Kaikki Ylen omaa silkkaa katteetonta ja vailla totuuspohjaa olevaa luulotautia.

  • Associated Press -uutistoimistolla 1930-.luvulla sopimus natsien kanssa valikoitujen tietojen levittämisestä

   ”The Associated Press news agency entered a formal cooperation with the Hitler regime in the 1930s, supplying American newspapers with material directly produced and selected by the Nazi propaganda ministry, archive material unearthed by a German historian has revealed…”

   https://www.theguardian.com/world/2016/mar/30/associated-press-cooperation-nazis-revealed-germany-harriet-scharnberg

 5. Uuslipilaariset arvot on sekoittanut koko Suomen ja YLEn siinä mukana tosin YLE on CIAn soluttama kuten muutkin länsimediat että sieltä mitään tosiasiohin perustuvia uutisia on turha odottaa. YLEstä loppui oikea uutistoiminta vähitellen jo ennen EUiin liittymistä ja nyt on vain EU-NATOdisinfon levittäjä.
  YLEn tarkoitus on pitää kansa pimennossa kaikesta oikeasta tiedosta ja saada kansa tuntemaan Venäjäuhkaa niinkuin myös koko ulkopoliittisen hallinnon ja puolustusministeriön tehtävänä.
  Suomessa ei ole vastavoimaa tälle laittomalle menolle lähes koko valtiohallinnossa ja se jatkuu varmasti niin pitkään kun Suomi roikkuu EUn ja NATOn helmoissa ilman maan itsenäisyyttä.
  Kokoomustit sai ajettua Suomeen tämän YLEn lopullisen alasajon pääjohtaja nimityksillään ja palkkaamalla Jessikan toimittajaksi ilman mitään pätevyyttä trollittamaan Pietarin trolleista päätyökseen CIAyhteyksien avulla.

 6. kyllähän yle kuten sanoma on täysin vasemmistolainen propagandalaitos.. toistavat papukaijan lailla kommunistisista ajatuspajoista (mm open society) tulevaa aivopierua..
  omituista että nykypäivän kommunistit ovat yliopistokoulutettua oikeasta työstä vieraantunutta väkeä.. todelliset duunarit pysyvät kaukana tästä haisevasta ulosteesta..

 7. Missään Mediapoolin alaisessa mediassa ei ole julkituotu aseistettujen kansalaisten suorittamaa ennaltaehkäisyä Yhdysvalloissa. Koska Suomi on aseistariisuttu, on vallanpitäjillä oikeus puhua paskaa.

 8. Kun lukee Vastavalkean artikkeleita ja erittäin hyviä kommentteja, voi vain siten lääkitä itseään tiedotusvälineiden valheellisuuden tautia vastaan, mikä on se oikea corona. Tämä pandemiatykkituli Ylessä kuvastaa toimittajien ala-arvoista tasoa. 80-luvun ”sanaton laki”-oppi on omaksuttu toimituksessa paremmin kuin koskaan, suorastaan ylisuorituksena. Näin CIA ohjaa puhetta ja sanoja. STT- Hesari – Yle-nettisivut – kytköksessä toimivat CIA:n huippukoulutetut sadistiset psykologit, joilla on pitkät perinteet yrittää vaikuttaa myös kohdennetusti ”toisinajattelijoihin”, puhumattakaan massapsykoosin luomisesta.

  Keskiaikaharrastus on viime vuosina kasvanut. Aikakausi toistuu nyt synkintä puoltaan toteuttaen. Ennen kansa katseli kirkon katossa olevaa sarvipäistä pirun kuvaa. Nyt se tuijottaa tv:stä corona-uutisia. Ratsastavat ritarit porskuttelevat Keskiaikatapahtumien taistelunäytöksissä luoden kunniaa Temppeliherrojen ritarikunnalle ja sen pimeälle loositoiminnalle.

 9. ”Demokratia ei voi toteutua epätasa-arvoisessa yhteiskunnassa, jossa tiedotusvälineetkin ovat taloudellisten valtahierarkioiden käsissä”.
  Näin on sanaillut amerikanjuutalainen professori Noam Chomsky mediasta.
  Minkähän tahon käsissä Suomenkin media, aina YLE:a myöten onkaan?

 10. Ideological subversion … or psychological warfare… change(s) the perception of reality … to such an extend that despite the abundance of information, no one is able to come to the sensible conclusions in the interest of defending themselves, their families, their community and their country.

  Yuri Bezmenov, ex-KGB, 1984

  Voimakasta indoktrinaatiota hyödyntävät voimat ovat vahvasti vieneet nyt suunnitelmaansa eteenpäin kaikialla maailmassa, näyttävimmin USA:ssa, mutta tehokkaasti myös meillä Suomessa. Perinteiset luonnollisen elämänkulun myötä syntyneet maailmankatsomukset on meillä ajettu alas ja samalla tuhottu ihmisten kyky muodostaa oman elintilansa puolustamisessa ensiarvoisen tärkeä arvostelukyky tai tilanteiden mielekäs hahmotus (perception).

  Ketkä tätä tajunnan hämmennystä sitten suorittavat, ketkä siitä hyötyvät ja ovat viime kädessä vastuussa? Tämän pitäisi olla jo jokaiselle totuutta etsivälle tässä vaiheessa selvää tai ainakin selvillä se suunta, mistä päin oikeat vastaukset löytyvät. Näiden ihmisten tajuntaa ei olla onnistuttu täysin sumentamaan eikä mikään menetelmä olekaan 100% pitävä. Näitä yksilöitä varten koneistolla on tietenkin tarjolla omat ratkaisunsa, sehän on selvää.

 11. ”Ylen kuuluisi olla vallan vahtikoira. Sitä se onkin, mutta ei niin kuin alun perin on ajateltu: Yle vahtii kansalaisia vallan puolesta ja puree tarvittaessa niitä, jotka kritisoivat valtaapitävien toimia.”

  Erinomaisesti tiivistetty! Sama pätee myös muihin valtamedioihin, Hesarin kohdalla etenkin maailmanvallan horjumattomuuden suhteen.

 12. ”Luotettava” ja ”Luottamus” esiintyvät usein ylen julkilausumissa, sillä sitä asiaa johon ongelma fokusoituu, korostetaan jatkuvasti.
  Hupaisaa Suomessa on se, että vikoja löydetään jatkuvasti muiden maiden medioiden luotettavuudesta, tälle ilmiölle on psykologinen termi olemassa, se on Kehittymätön defenssi eli Projektio defenssi (heijastusteoria), jossa omat viat ja ongelmat nähdään toisissa. Teoria toimii yllättävän samankaltaisesti yksilössä ja suuressakin ryhmässä.

  • Tarkoituksena on tietysti epäsuorasti tukea Kalergi-suunnitelman mukaista suomalaisten ja muiden kantaeurooppalaisten etnistä, matalan intensiteetin valkoista kansanmurhaa, samoin kuin toisella johtavalla joukkoharhautusmediallamme, Bilderberg-globalisti Antti Herlinin peukalon alla olevalla Brysselin Pravdalla on agendassaan.

 13. ” Sanaton laki” – oppi tiedotusvälineiden toimituksien ankarana ohjenuorana ei ole muistumana mistään ns. suomettumisen ajasta, vaan oli jo silloin ko. aikana selkeä viittaus suomalaisen rahavallan salaseuraohjeisiin ( omerta), jotka tulevat rapakon takaa. Nämä säännöt ovat aina taistelleet ajattelun henkistä vapautta ja kristillisiä periaatteita vastaan.

 14. On hienoa, etä Vv:ssa on mahdollisuus kirjoitaa vapaasti. Sananvapaus on erittäin tärkeä perusoikeus, joka on monella tavalla uhattuna. Nettipoliisit ovat yksi uusi uhka sille. Valtamediat hyväksyvät vain kanonisoituja kannanottoja.
  Täällä esiintyy korkeamman tietoisuuden ja tiedon tason omaavia henkilöitä, joiden ajatuksia on valaisevaa lukea.

 15. Mökkikunnassa kuului paikallisradio. Soittivat haikeita tangoja, välillä juttelivat kuuntelijoiden kanssa kalastuksesta ja metänhoidosta. Ahven on paras kala. Havupuupinoon pesii kesällä kirjanpainajaöttiäisiä. Selevee savvoo, silleen hättäilemäti. Ei vähemmistövikinää, virusfasisteja tai hiilidioksidihippejä. Eikä sanaakaan laulunlurittelijoiden perseenmuodosta tai asusteista.

  Oi Luoja, miten pää lepäsi. Kesäloma agendajournalismista.

 16. mutta riippuu henkilöstä ja minkä takia liivit on halunnut päällensä laittaa. Muutaman tyypin mitä noista piireistä pintapuolisesti tiedän, niin aika pitkään ne huumorilla asiat ottaa kuuleman mukaan, ellei joku ihan tosissaan haasta riitaa ja halua pistää painiksi. Viimeistään siinä vaiheessa kun muutaman kerran on käynyt istumassa jonkun typerän syyn takia, niin kyllä suurin osa ihmisistä alkaa priorisoimaan asioita hieman uusiksi ja se näyttämisenhalu alkaa vähentyä. Sehän tavallaan niiden liivien idea on, että muut ihmiset pelkäisivät sinua ilman, että sinun pitää jatkuvasti alistaa muita ihmisiä teoilla.

  Mutta kuitenkin suunsoitto on vaan suunsoittoa ja loppupeleissä miten se vaikuttaa sinuun on ihan sinusta itsestä kiinni. Jos siitä seuraa voimakas reaktio, niin se tarkoittaa sitä että henkilö kokee asemansa jollain tapaa uhatuksi, joten ei sitä kynnystä kannata asettaa liian matalaksi, ellet halua antaa itsestäsi kuvaa herkkähipiäisenä tai epävarmana. Tavallisten ihmisten keskuudessa se, että joku aukoo päätään ei nosta kyseisen henkilön statusta (oikeastaan päinvastoin), joten ei siitä henkilöstä tarvitse välittää pätkän vertaa. Kyllähän sitä ihmiset saa olemaan hiljaa väkivalloin, mutta kannattaa miettiä että kumpi on tärkeämpää: se mitä ihmiset oikeasti ajattelevat vai se mitä ne sanovat ääneen sinun kuullen.

 17. Artikkelikuvassa olevan Yle-palatsin rinnalle voi täten nostaa HS-lasipalatsin, mikä on näköyhteydessä Eduskunta-palatsin kanssa. Näissä kaikissa linnakkeissa nauretaan kovapäiselle, köyhälle kansalle, joka uskoo ”nykyaateliston” asemaan ja vaatii sitä aina uudelleen hallitsemaan itseään ja pönkittämään valta-asemaansa raskaan veronkannon ja EU-velkaorjuuden myötä.

  Yle-pakkovero valuu siis HS:lle (=STT) eli amerikan(juutalaisille) rikkaille ja mahdollistaa heidän juonittelevan loputtoman vallan – ja rahanhimonsa toteutumisen täällä eduskunnan myötävaikuttamisella – sama peli kuin Etelä-Amerikassa.

 18. Tällainen monoäänisen median ja viheriäisen politiikan kritiikin avulla voisivat jopa Suomen oppositiopuolueet saada kannatusta Marinin hallituksen kaatamisyritykseensä

  https://youtu.be/8jgkhQ29DrU.

  Kuka nyt äänestäisi Suomen oppositiopuolueita jotka vain jatkavat samaa tai pahentavat tilannetta entisestään.Orpo ja Halla- aho eivät ole ajan tasalla ja aliarvioivat nyt täysin äänestäjät.

 19. YLE on omaksunut läntisten isoveljien toimintaperiaatteet, joihin kuuluu pikuruisessa Overtonin ikkunassa sopivien faktojen esilletuominen. Se markkinoidaan vastuullisuutena. Totuus ei kuulu agendaan, vaan faktat. Fakta onkin vallassa olevan establishmentin luoma virallinen totuus asioista, ei absoluuttinen puolueeton totuus.

  • Ylen monoäänisyyteen saattaa tulla muutos, jos Trump onnistuu kansallistamaan yhdenkin amerikkalaisen tv – kanavan, nyt kun hän on saanut NSA: aan haltuunsa. Jonkinasteinen sota sosiaalisten medioiden monopolia vastaan on ollut jo jonkin aikaa käynnissä. Ainakin alla olevalla videolla eräs pastori on esittänyt 2018 avoimen kirjeen muodossa Trumpille aika vakuuttavan googlen, facebookin , twitterin ja muiden sosiaalisten medioiden monopoliaseman poistamisohjelman.

   https://youtu.be/g1y68UAzDDU

 20. YLE:n aamun päälähetys muistutti uudemman kerran tapahtumasta joka ei ole tapahtunut, eli ns. Taivaallisen rauhan aukion verilöylystä Pekingissä 1989. Kyseinen tapahtuma lienee ollut ensimmäisiä yrityksiä värivallankumoksen läpivientiin, sellaisena kuin niitä sitten on toteutettu tai yritetty kymmenissä maissa eri puolilla maailmaa. Ainakin kymmenkunta toisistaan riippumatonta selvitystä ovat tulleet samaan lopputulokseen: mitään verilöylyä ei aukiolla tapahtunut eikä muuallakaan. Ellen väärin muista asiasta löytyy jopa vuodettuna USA:n suurlähettilään sähke näiltä päiviltä jossa tämä myös kumoaa väitteen.

  Kyseessä on siis muistopäivä joka ei edes ole tasavuotinen, tapahtumasta joka ei ole tapahtunut, ja silti se mahtuu päivän ykkösaiheiden joukkoon. Jos tämä tuntuu oudolta se on siksi, että se on outoa. Niin outoa, että asiasta pitäisi tehdä vaikkapa poliisitutkinta. Minkälainen oli se komentoketju joka vei tämä Goebbels-menetelmällä tuotetun valeuutisen uudemman kerran toistettavaksi ? YLE:n uutispolitiikalle – jota me kaikki rahoitamme – emme voi mitään. Jos Kiinasta kelpaavat vain huonot uutiset niin näin tapahtuu koska YLE on päättänyt. Mutta se ei oikeuta valehtelemaan.

  Jos YLE sen sijaan haluaisi muistella mitä näiden 31 vuoden aikana oikeasti on tapahtunut se voisi aloittaa sarjan Kiinasta joka kertoisi kuinka maa on tänä aikana rakentanut kymmeniä ja taas kymmeniä kaupunkeja joihin jokaiseen mahtuisi koko Suomen väestö asumaan. Mutta Kiinan kaupunkien rakentamisesta ei kerrota YLE:n kanavilla syystä että ne on rakennettu arvoilla jotka YLE:n mielestä ovat heidän rasistisen yleviä arvojaan alemmalla tasolla. 31 vuoden ajanjakso muistuttaa myös miten valtava on ollut voimasuhteiden muutos tänä aikana. 1989 USA oli niin ylivertainen että se rohkeni sekaantumaan suoraan Pekingin tapahtumiin, nyt se joutuu tyytymään mellakoiden lietsontaan Hongkongissa, saarekkeessa joka muodostaa reilun prosentin Kiinan väestöstä.

  • Ja piste. Miten joku voisikaan myöntää puhuneensa paskaa iät ajat. Tästähän seuraisi domino efekti ja sehän ei sovi agendaan.

  • Kiitos Jan kommentistasi!

   Voisitko koota Vastavalkeaan artikkelikoosteen Tianamenin verilöyly -teemasta? Saosomme suomalaisen ajan tasalle tältäkin osin maailmalla liikkuvasta tiedosta.

   Näitä Ylen välittämiä kestovaleita ikuisine toistoineen alkaa olla jo leegio. Lähes kaikissa tosiasiallinen lähde on USA:n tai sen liittolaismaan tiedustelupalvelun tarinapaja.

 21. ”Hankamäki osoittaa kirjassaan, että tunteellista ajattelutapaa edustaa vasemmistopopulistinen valtavirtamedia. Realistista ja järjellistä ajattelutapaa puolestaan kansalaisjournalismi, joka on noussut valtavirtamedian haastajaksi.

  Tutkimuksessa huomioidaan myös roolien vaihtumiset: perinteinen media on ollut taantumassa, ja uusmedia on valtavirtaistunut.”

  https://www.suomenuutiset.fi/tutkimus-osoittaa-media-jakautunut-kahtia-vastakkain-ovat-valtamedian-tunteelliset-ja-vaihtoehtomedian-jarjelliset-ajattelutavat/

  Tästähän pitää tehdä ihan oma artikkelinsa

  • Tee ihmeessä. On korkea aika että ihmiset heräävät ja alkavat ymmärtää mitä skeidaa YLE, vallan vahtikoira, heille syöttää.
   Itse uskon siihen että tieto (todellinen ja oikea tai totuus) kiinnostaa ihmisiä ja avaa monien solmussa olevia aivoja. Tieto on valtaa.

 22. tänään oli yritystä todistaa kuinka moniäänisyyttä se yle tukee,kun yritin kommentoida juttuun ”haluatko venäjästä hyviä uutisia,vai faktaan pohjautuvia”…no,otsikko jo itsessään kertoo ”moniäänisyydestä” ei kai voi siten ”hyviä uutisia” saadakkaan ensinkään,jos toinen ainoa vaihtoehto on ne ”faktapohjaiset”…no,itse kommenttia ei julkaistu,ei rikkonut mitenkään heidän säännöksiään,mutta toin esille siinä TODELLISIA dokumentoituja faktoja,jotka ei tietenkään sopineet ylen ”moniäänisyyteen”….no,tuskin oon ainoa jonka kommentti sensuroitu moniäänisyyden nimissä kyseisessä jutussa,ihme että yleensä olivat avaavinaan kommenteille kyseisen tarinoinnin,kun siellä niin harvoja tarinoita muutenkin saa olevinaan kommentoida.

 23. Jos Ylen toimitus ymmärtäisi tämän niin voisimme ehkä saada totuuden mukaisempaa tietos sieltä
  LAW OF PROJECTION explained by Hans Wilhelm
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=208833
  ——
  Eri ihmiset tiedostavat näkemänsä ja kuulemansa eri tarkkuudella joko erittäin tarkasti tai erittäin virheellisesti.
  Älykkäillä ihmisillä on tarkempi havaintokyky kuin ihmisillä, joilla on heikompi henkinen kyky.
  Rehelliset ihmiset ajattelevat rehellisemmin näkemäänsä ja kuulemaansa kuin vilpilliset ihmiset.
  Älykkyyden ja rehellisyyden lisäksi monet muut tekijät vaikuttavat siihen, miten muodostamme maailmankuvamme. Ystävällisyys, nöyryys, ylpeys, koulutus, kokemus, heikkous, vahvuus, nopeus, hitaus ja muut piirteet vaikuttavat myös siihen, miten näemme maailman.
  Älykkäät, rehelliset, positiivisilla piirteillä, asenteilla ja kokemuksella varustetut ihmiset hahmottavat tarkemmin kuin spektrin toisessa päässä olevat ihmiset.
  Älykkäät ihmiset antavat ÄO-testissä korkeamman tuloksen kuin ihmiset, joilla on vähemmän henkisiä kykyjä, koska älykkäät ihmiset käsittelevät tietoja tarkemmin.
  Ihmiset tekevät havaintojaan kaikkien näiden erilaisten asenteiden, piirteiden ja tekijöiden perusteella. Yhden henkilön havainnot voivat olla paljon realistisempia kuin toisen henkilön.

 24. Tätä narsismin kulttuuria myös Yle tukee ja edistää
  Irony Won’t Save Us
  Borzoi Boskovic
  These are trying times for the would-be dissident. Has any group of people ever been as atomized and alienated from their culture than the people of today? It would be hard to argue otherwise.
  Every day more and more young men and women feel like strangers in their own homelands and look for a thousand different escapes. There are a number of political explanations for it, but to understand it culturally one would benefit from reading Christopher Lasch’s 1979 book The Culture of Narcissism.
  **___Joka päivä yhä useammat nuoret miehet ja naiset tuntevat olevansa muukalaisia omassa kotimaassaan ja etsivät erilaisia ulospääsykeinoja.
  Sille on olemassa useita poliittisia selityksiä, mutta jotta ymmärtää sen johtuvan kulttuurista, kannattaa lukea Christopher Laschin vuonna 1979 tekemä kirja Narsismin kulttuuri.

  The Culture of Narcissism is more than a devastating critique of the detritus that we’ve been sifting through for the last four decades. Its immediacy and its penetrating insight serves as a constant reminder that there’s nothing new under the sun and that liberal capitalism’s war on humanity is an attack on the human psyche and soul, and must be treated as such.
  https://national-justice.com/christopher-lasch-and-why-irony-wont-save-us

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here