Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta asteli ryhmänjohtajansa, tunnetun politiikan puoluejyrän Alpo Vähä-Kippolan, johdolla suuren Intiassa sijaitsevan hallintokaupungin lentoaseman ilmastoituun tuloaulaan ja eräs valiokunnan naisjäsenistä taivasteli suureen ääneen:

”Huh, olipas se taas lento, ihan oikeesti! Mä olin varma että se on menoa nytten. Kerkisin jo miettii että miten se Pekka selviää lasten kanssa ilman mua.”

”Miten niin? Ainahan sä oot muutenkin poissa. Muistatko edes lastes nimiä?”

”Tottakai, Annika, Marko…vitsit! Aina sä saat mut lankaan.” Hän tönäisi keimaillen nuorta ja komeaa politiikan nousevaa tähteä kylkeen, ja puhkesi aavistuksen liioittelevaan kikatukseen. Suurikokoinen, hivenen harmaantunut Vähä-Kippola kääntyi lentomatkan rasituksista selvinneen seurueensa puoleen – kohennellen huonosti istuvaa kevyttä kesäpukuaan – ja puhui selvästi tunnistettavalla etelä-pohjalaisella nuotilla joka istui matalaan ja römeään ääneen kuin nakutettu.

”No niin, perillä ollahan. Pyritään sitten käyttäytymään edustavasti ja arvokkaasti. Muistaen koko ajan että edustamme täällä kaukaista pohjoista kotimaatamme ja sen arvoja…” Nouseva nuori poliitikko keskeytti alkavan vuodatuksen alkuunsa.

”Joo joo. Älä ny aina saarnaa noita samoja vanhoja juttuja. Eihän me mitään ala-koululaisia luokkaretkellä olla. Vai mitä?” Hän kääntyi muiden puoleen tukea saadakseen ja kikattava nainen, joka oli tarkastellut huolellisesti silmämeikkiään pienestä käsipeilistä, tunki peilin takaisin laukkuunsa.

”Kyllä Matias on ihan oikeassa. Aikuisia immeisiä tässä ollaan. Joten voit jättää saarnat seuravaan täysistuntoon.” Kun muutkin nyökkäilivät hyväksyvästi niin Vähä-Kippola huokasi.

”Hyvä on. Meille pitäisi olla kuljetus järjestettynä hotellille ja sitten sieltä samantien paikallishallintoon tutustumahan. Aikataulu on hyvin tiukka eikä salli lipsumisia.” Hän katseli terminaalin edessä olevaa ajoramppia huolestuneen näköisenä ja vilkaisi kelloaan.

”Missähän se bussi oikein viipyy? Eikä ole ketään vastassakaan?”

”Pitikö täällä olla jonkun vastassa?”

”Niin minä kyllä oletin. Eikös yleensä vierailijoita olla vastassa? Ainakin ennenvanhaan meillä Pohjanmaalla päin sitä pirettihin oikein kunnia-asiana…”

”Nyt ei kyllä olla missään Pohjanmaalla. Etkö sä ottanut etukäteen selvää matkan järjestelyistä?” Vähä-Kippola ei vastannut, tähyili vain ajorampille, mutta kun kuljetusta ei alkanut kuulumaan niin hän tarttui kännykkäänsä.

”Soitan eräälle tutulle toimittajalle josko hän voisi auttaa. Hän on varmaan jo siellä osavaltion hallintopalatsissa tv-porukan kanssa…”, samassa toisessa päässä vastattiin ja poliitikko kääntyi selin ryhmäänsä, ”Moro Reko, mitäs kuuluu? Täällä on Vähä-Kippola…joo, perille päästihin. Mutta kuules, kun on pieni ongelma. Sovittu kuljetus ei ole paikalla ja meidän pittäis ehtiä vielä hotellille ennen sinne tuloa. Mitäs ny tehrähän?”

”Hypätkää taksiin ja sassiin. Teillä kestää vähintään kolme varttia tänne. Ehkä olisi viisainta jättää hotelli nyt väliin, tulette taksilla suoraan hallintopalatsiin.”

”Mihis me matkalaukut sitten saadaan?” Reko katsoi kolleegaansa ja päätään puistellen peitti kännykän mikrofonin hetkeksi, kuiskaten, ”Se on Vähä-Kippola, ja niinkun yleensä, pihalla kuin lumiukko.” Kollega pyyhkäisi hikeä tippuvaa otsaansa.

”Äkkiä se tässä lämmössä sulaa.” Kumpikin virnuili ja Reko jatkoi puhelinkeskusteluaan.

”Jätätte matkatavarat vaikka kuvausryhmän pakuun, mutta alkakaa tulla sieltä. Teidän on ehdottomasti oltava paikalla sovittuun aikaan, meillä on vielä yks muukin homma tekemättä.”

”Tuota, mitäs mää sanon sille suharille osoitteeksi?”

”Paan osotteen sulle tekstarina. Näytät sitten sitä kuskille, ok?” Vähä-Kippola sulki kännykkänsä ja kääntyi ryhmään päin.

”Nyt on semmoonen juttu että sitä kuljetusta ei minusta riippumattomista syistä ilmaannukaan paikalle. Ja koska meillä on tulenpalava kiire niin mennähän taksilla suoraan hallintopalatsille.”

Ilmoitus herätti vastalauseiden ryöpyn: ”Mihin me jätetään matkatavarat? Ja eihän me mahduta yhteen taksiin. Mistä täältä edes saa taksin?” Vähä-Kippola nosti kätensä pystyyn vaimentaakseen vastalauseet.

”Oon järjestäny niin että kamppeet saadaan paikan päällä jätettyä kuvausryhmän pakuun. Ja mennään vaikka kolomella autolla jos ei yhteen mahruta. Lähetääs kattelee tosta ulkoa löytyskö täältä taksitolppaa.”

Valiokunta astui terminaalin ulko-ovesta Intian keskikesän tukahduttavaan kuumuuteen, ja se iski vasten kasvoja kuin kuumankostea löyly.

”Johan lämpöä riittää, ja minä kun yritin etukäteen ettiä ilmastoltaan sopivaa kohdetta meille. Matkaesitteiden mukkaan sään pittäis olla täällä ihanteellinen ympäri vuoden, tämä kun on vuoristoylänköä.”

”Ei aina kannata uskoa mitä mainoksissa sanotaan. Millon oot lukenu matkaesitettä jonka mukaan lomakohteen sää ei olisi ihanteellinen joka vuodenaikaan?”

”Niin, minähän oon aikoinaan tehny aloitteen mainonnan eettisen säännöstön laatimiseksi. Vaan eipä tuo tuntuna sillon kettään kiinnostavan.” Politiikan nouseva tähti joka oli keskittynyt vikittelemään naispuolisia kollegojaan kääntyi Vähä-Kippolan puoleen.

”Älä nyt säästä ja mainonnan etiikasta huolehdi. Koitetaan löytää jostain takseja, että päästään ajoissa tapaamiseen.” Tähyiltyään ympärilleen hän havaitsi jonkun matkan päässä muutamia mustia, keltakattoisia ja isoja henkilöautoja. Ne toivat mieleen vanhat amerikkalaiset elokuvat, ja hetken emmittyään hän käveli ripeästi etummaisen luo. Keskusteltuaan kuljettajan kanssa mies palasi toisten luo.

”Kuski meinas että mahdutaan kolmeen autoon. Sovin hinnankin etukäteen, eikä tuntunut päätähuimaavalta.” Seurue siirtyi autojen luo.

”Tuota? Jospa me mentäs miesten kanssa tähän ensimmäiseen ja naiset ottavat nämä kaksi jälkimmäistä. Olisi sitten vähän väljemmät tilat naisväelle.”

Kikattava naisedustaja tarkasteli autoja koristavia riemunkirjavia teippauksia ja vauhtiraitoja.

”Onkohan näissä edes ilmastointia?”

”Ihanhan tuo näyttää takkaapäin vanhalta Amatsoonilta. Ne ne oli oikioita autoja, lujia kuin mitkä. Isäukolla oli aikoinaan semmoonen Pohjanmaalla.”

Muut kääntyivät katselemaan ympärilleen kyllääntyneen tuntuisina, mutta ahtautuivat lopulta autoihin, osa matkatavaroista sylissään. Etummaisessa autossa kuljettajan viereen istuutunut Vähä-Kippola näytti saamaansa osoitetta kuskille, tämä virnisti silmää iskien ja painoi kaasun pohjaan. Sitten koko letka suuntasi hurjaa vauhtia kohti kymmenien kilometrien päässä sijaitsevan kaupungin keskustaa.

Jatkuu…

Jatkokertomus Torakat on lyhennetty versio Ahti Valkeapään samannimisestä, julkaisemattomasta romaanikäsikirjoituksesta.

15 KOMMENTTIA

 1. Tämähän imee mukaansa. Huomattavasti huonompaa on tullut luettua paljon.

  Toivottavasti tässä on sitten draaman kaari kohdallaan ettei lässähdä.

  Näinkö on jonkinlaista yhtymäpintaa todellisuudessa tapahtuneeseen virkamisten rellestykseen?

 2. Valtamedia vie ja poliitikot vikisevät. Rahapiirit vievät ja orjamedia vikisee. Kansalainen maksaa viulut eli kustantaa veronmaksullaan lystin. YLE ostaa Hesarin STT: ltä CIA- propagandansa – me pakkomaksamme siitä sonnasta Yle- veron muodossa.

  • Onneksi on muutakin mediaa…
   Parallels between Minneapolis and Jerusalem are more than skin deep
   11 June 2020
   In a world of depleting resources and contracting economies, states are preparing for future uprisings by a growing underclass

   Middle East Eye – 11 June 2020

   It is hard to ignore the striking parallels between the recent scenes of police brutality in cities across the United States and decades of violence from Israel’s security forces against Palestinians.
   **___On vaikea sivuuttaa silmiinpistävää rinnakkaisuutta Yhdysvaltain kaupunkien viimeaikaisen poliisin raakuuden kohtausten ja Israelin turvallisuusjoukkojen vuosikymmenien väkivallan välillä palestiinalaisia vastaan.
   https://www.jonathan-cook.net
   https://www.jonathan-cook.net/2020-06-11/parallels-minneapolis-jerusalem-police/

   Hyvä muistaa Gilad Atzmonin sanat: ”Olemme kaikki palestiinalaisia”

   • Myös ajatuspoliisit tiukentavat koko ajan otettaan. Saksassa jo pelkästään eräiden kysymysten esittämisestä ihminen voi joutua suuriin vaikeuksiin virkavallan ja oikeuslaitoksen kanssa. Nämä on kaikissa länsimaissa ”talmudisoitu” ja ostettu terrierimäisesti puolustamaan yhtä ainoaa oikeaoppista politiikkaa, mikä tehtävä ei niille vallan kolmijaon mukaan edes kuuluisi. Suomessakin instituutioiden vaivihkainen politisoituminen etenee huimaa vauhtia. Tosin tämän havaitsee vasta, kun ryhtyy toisinajattelijaksi, mitä suurin osa kansasta ei tee valtavan indoktrinaation sekä aivokapasiteetin puutteiden vuoksi. Myös virkamiehiä ja poliitikkoja koskevan korruptiota saa aina vain vähemmän kyseenalaistaa, mikä on despoottimaisen vallankäytön ilmentymä. Kun on kriminalisoitu tiettyjen kysymysten esittäminen, on helppo kriminalisoida muitakin kysymyksiä ja sitä myötä kansalaisen asemasta tulee täysin alisteinen, vailla oikeuksia olevan orjan asema. Älykäs, moraalisesti valveutunut ja henkisesti vireä kansalainen on tällä hetkellä valtaeliitin vihollinen numero yksi ja se pitää nitistää keinolla millä hyvänsä.

    • Hyvä tuo viimeinen lause.
     Juuri se mitä kulttuurin kasvu ja kehitys vaatii onkin se mitä eniten vihataan. Tulos on lauma kitukasvuisia ihmisiä.
     Siinä paljastuu koko kulttuurimme turmeltunut ja henkisesti mätä getto-luonne.

  • ”Valtamedia vie ja poliitikot vikisevät. Rahapiirit vievät ja orjamedia vikisee. …”

   Toteutuuko neokonna-sionistien (Nwo-mafian) hanke ja tuleeko USAsta (ja Euroopasta?) uusi Etelä-Afrikka?

   South Africa: Built by Whites, Wrecked by Blacks – Will We Let It Happen in America?
   Kyle Hunt (Truth to Power)
   Kannattaa lukea linkin artikkeli niin ymmärtää paremmin valkoisen rodun kohtaloa USAssa jonka tuhoa ’eräs taho’ tehokkaasti on edistänyt ja koko ajan edistää … ja myös Euroopassa jota ollaan hyvällä vauhdilla ’kalergisoimassa’ (afrikkalaistamassa) sen sijaan että ryöstämisen sijasta autettaisiin Afrikan asukkaita omissa kotimaissaan.
   … muutama ote linkin artikkelista

   Built by Whites, Oppressed and Wrecked by Blacks – Will We Let US Become South Africa?
   Kyle Hunt (Renegade Tribune)
   South Africa was a country created by White people. These pioneers came from far away and struggled for hundreds of years so that they could create a place where they and their descendants could live as free people, making an honest living on the land. The story of South Africa is actually rather similar to that of America in many ways.
   **___Etelä-Afrikka oli valkoisten luoma maa. Nämä pioneerit tulivat kaukaa ja kamppailivat satoja vuosia, jotta he voisivat luoda paikan, jossa he ja heidän jälkeläisensä voisivat elää vapaina ihmisinä, ansaitsemalla elantonsa rehellisesti maasta.
   ETELÄ-AFRIKAN TARINA on oikeastaan melko samanlainen kuin Amerikan.

   The White people of South Africa made the country a great success, spilling their blood and tears along the way, and their prosperity caused black Africans from surrounding areas to migrate to the country, so as to share in its wealth.

   In the latter half of the 20th century, as the great White empires of the world “returned” their colonies (after world jewry won World War II), South Africa stood strong against the growing tide of anti-White sentiment being pushed from governments and the mass media. White South Africans realized the realities of racial differences and were not willing to change their minds simply because the rest of the world had gone insane with judeo-bolshevik talking points about “equality.” They were isolated from the rest of the world for their “racism,” for wanting to live separately from the low-IQ blacks who they employed and governed.
   **___1900-luvun jälkipuoliskolla, kun maailman suuret valkoiset valtakunnat ”palauttivat” siirtokuntansa (sen jälkeen kun maailman juutalaiset voittivat toisen maailmansodan), Etelä-Afrikka vastusti voimakkaasti sitä, että hallituksia ja valtioita painostettiin valkoisten vastaisilla tunteilla joukkotiedotusvälineissä. Valkoiset eteläafrikkalaiset tajusivat rodullisien erojen todellisuuden eivätkä halunneet muuttaa mieltään pelkästään siksi, että muu maailma oli tullut hulluksi judeo-bolsevikkien ”tasa-arvo” puheista. Heidät eristettiin muusta maailmasta rasisminsa vuoksi, koska he halusivat elää erillään älyllisesti heikommista mustista, joita he työllistivät (orjuuttivat) ja hallitsivat.

   The rest of the world ganged up on South Africa. Ronald Reagan even demanded that communist terrorist Nelson Mandela be released from prison, even though he was guilty of killing many innocent people.
   Through trickery and deceit, and incredible financial pressure, the White people of South Africa were removed from power in their country. Nelson Mandela was released, became the new ruler, and has since become a saint.
   **___Muu maailma kääntyi Etelä-Afrikkaa vastaan. Ronald Reagan vaati jopa kommunisti terroristi Nelson Mandelan vapauttamista vankilasta, vaikka hän oli syyllinen monien viattomien ihmisten tappamiseen.
   Petosten ja uskomattoman taloudellisen paineen kautta Etelä-Afrikan valkoiset ihmiset erotettiin vallasta kotimaassaan. Nelson Mandela vapautettiin, hänestä tuli uusi hallitsija ja siitä lähtien hänestä on tullut pyhä. (Mustat kostivat valkoisille orjana olonsa ja ’joku taho’ (globaali kommunismi) edisti sitä ja hyötyi siitä.)

   Rather quickly South Africa descended from the heights of the first world into a third world hellhole.
   **___Aika nopeasti Etelä-Afrikka vajosi ensimmäisen maailman valtiosta kolmannen maailman alennustilaan. (Kosto tuli kalliiksi myös mustille … molempien olisi ollut viisaampaa etsiä sopua ja yrittää rakentaa maata yhteisvoimin.)

   Dr. James Watson, discoverer of the DNA double helix, has been publicly vilified and stripped of his honors for pointing out the obvious. He once told a reporter he had a “gloomy” outlook for the future of Africa because:
   all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours — whereas all the testing says not really”.

   None of this is allowed to be discussed, though, because it would make it harder for our jewish overlords to implement their plans for a bolshevik-style revolution that results in White people becoming the ultimate underclass, confined to “squatter camps” just like in South Africa.
   **___Mistään ei sallita keskustella, koska se vaikeuttaisi juutalaisten mahtimiesten toteuttamaa bolsevismi tyylistä vallankumous suunnitelmaa, jonka seurauksena valkoisista ihmisistä tulee lopullinen alaluokka kuten Etelä-Afrikassa jossa monet valkoiset jo elävät asuntovaunu puistoissa, ja heille kerrotaan, että heille annetaan ansaitsemattomia ”etuoikeuksia” tässä yhteiskunnassa vain siksi, että he ovat valkoisia. — Näin toteaa Kyle Hunt ja jatkaa…:
   … ja se vain pahenee, kun valkoisten vastaiset hyökkäykset tulevat kaikista suunnista.
   Valkoiset ovat … oikeasti niitä, jotka kohtaavat kirjaimellista ja systeemistä rasismia! Ellemme tee mitään olemme pian samassa ellemme pahemmassa jamassa kuin Etelä-Afrikan valkoiset.

   Think about the situation now, with many White people already living in trailer parks, being told that they are given unearned “privileges” in this society just for being White. Anything a White person does or says is now a form of “White supremacy,” which is equated with domestic terrorism by the highest levels of government.

   The reality is that White people are victimized dis-proportionally by black people and it is only going to get worse in the wake of the anti-White assault coming at us from all angles.
   Whites are the biggest victims of inter-racial crime! We are the real ones facing literal and systemic racism!
   Unless we act quickly, our fate could be even worse than that of Whites in South Africa. We must learn from the mistakes our people have made in the past so that we do not repeat them. We cannot let future generations live in the nightmare that will unfold if we are too cowardly to stand up for ourselves.
   https://truthtopowernews.com/built-whites-oppressed-and-wrecked-blacks-will-we-let-us-become-south-africa-n3654
   https://russia-insider.com/en/south-africa-built-whites-wrecked-blacks-will-we-let-it-happen-america/ri30607

   Ps. joitain E-A:n valkoisia perheitä on Putinin luvalla muuttanut Venäjälle jonne he ovat tervetulleita.
   https://murobbs.muropaketti.com/threads/valkoisten-buurien-kansanmurha-etelae-afrikassa.468219/
   https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=buurien+kansanmurha&ie=UTF-8&oe=UTF-8

   • Whites are frequently accused of stealing Africa’s natural resources, but this is only a smoke screen to cover up the mass looting of the continent international Zionists are currently engaging in.
    **___Valkoisia syytetään usein Afrikan luonnonvarojen varastamisesta, mutta tämä on vain savuverho jolla peitetään kansainvälisten sionistien harjoittamaa maanosan ryöstöä.
    The Zionist Plunder of Africa
    Edward Robinson
    https://national-justice.com/current-events/zionist-plunder-africa-n2190

 3. Hyvä artikkeli. Mitä helvetin perkelettä suomalaiset virkamiehet hiippailevat pitkin Lähi-Itää ”pelastamassa” AlHolin ”Lottia” . Suomalaisen veronmaksajan ikuinen ies on heidän elättämisensä. Paljonko kurdivirkamiehille piti maksaa lahjuksia. Se selviää kuudenkymmenen vuoden kuluttua kun salassapitovelvollisuus päättyy. Käsittääkseni ulkoministeriön ensisijainen tehtävä on ylläpitää hyviä suhteita naapurimaihin eikä tällainen viheliäinen näpertely.

 4. Vanki nro X osaa sanoa asiat lyhyesti ja ytimekkäästi. Kuulkaa häntä. Voi olla , että totuuden puhujilla ei ole enää kauan aikaa esittää asioita tässäkään maassa. Nettipoliiseihin satsataan lisää.

  • Kukaan ei voi olla yksin muokkaamassa yhteiskuntapeltoa ja noukkimassa median rikkaruohoja. Kuokka on muiden rakentama ja sitä aina jokainen käyttää vuorollaan. Pääasia on tietoisuuden sadon saaminen, vaikka sitä taltioidaan samalla keinoälykellariinkin.

 5. Uskooko joku, että valtakunnalliset mellakat ja ryöstö on spontaani reaktio George Floydin tappamiseen?

  Do Deep State Elements Operate Within the Protest Movement?
  MIKE WHITNEY • JUNE 13, 2020
  “Revolutions are often seen as spontaneous. It looks like people just went into the street. But it’s the result of months or years of preparation. It is very boring until you reach a certain point, where you can organize mass demonstrations or strikes. If it is carefully planned, by the time they start, everything is over in a matter of weeks.” Foreign Policy Journal

  Does anyone believe the nationwide riots and looting are a spontaneous reaction to the killing of George Floyd?

  It’s all too coordinated, too widespread, and too much in-sync with the media narrative that applauds the “mainly peaceful protests” while ignoring the vast destruction to cities across the country. What’s that all about? Do the instigators of these demonstrations want to see our cities reduced to urban wastelands where street gangs and Antifa thugs impose their own harsh justice? That’s where this is headed, isn’t it?

  ”Vallankumouksia pidetään usein spontaaneina. Näyttää siltä, ​​että ihmiset vain menivät kadulle. Mutta se johtuu kuukausien tai vuosien valmistelusta. Se on erittäin pitkäveteistä, kunnes saavutetaan tietty piste, jossa voi järjestää joukkojen mielenosoituksia tai lakkoja. Jos kaikki suunnitellaan huolellisesti niiden alkamisaikaan mennessä kaikki on ohi muutamassa viikossa. ”
  Ulkopolitiikan lehti

  Uskooko joku, että valtakunnalliset mellakat ja ryöstö on spontaani reaktio George Floydin tappamiseen?

  Tietenkin on miljoonia mielenosoittajia, jotka uskovat rehellisesti taistelevansa rodun epäoikeudenmukaisuutta ja poliisin raakuutta vastaan. Ja enemmän valtaa heille. Mutta se ei todellakaan tarkoita, etteikö näillä purkauksilla olisi piilotettuja esityslistoja.

  The protest movement is the mask that conceals the maneuvering of elites. The real target of this operation is the Constitutional Republic itself. Having succeeded in using the Lockdown to push the economy into severe recession, the globalists are now inciting a fratricidal war that will weaken the opposition and prepare the country for a new authoritarian order.

  Protestiliike on naamio, joka kätkee taakseen eliitin hallinnan. Tämän operaation todellinen kohde on itse perustuslaillinen tasavalta. Saavutettuaan sulkemisen a eristämisen avulla talouden pakottamisen vakaviin taantumiin, globalistit yllyttävät sotaan, joka heikentää oppositiota ja valmistelee maata uudelle autoritaariselle järjestykselle.
  https://www.unz.com/mwhitney/do-deep-state-elements-operate-within-the-protest-movement/

 6. Kertomuksen UAVKn matka muistuttaa noita poliitikkojoukkojen tekemiä matkoja eri maihin ja niiden tuomia huimia kustannuksia.
  Matkat on jotain virkistymisreissuja poliitikoille valtion varoin vaikka niistä saattaa sittemmin virkistytäytyminen jäädä vain haaveeksi kuten kertomuksessa esiin tullut Intian helle on aivan toista mitä Suomessa on koettu.
  Kertomuksessa puheenjohtaja mainitsi suomalaisten arvojen tärkeydestä ja se muistuttaa USAn lanseeraamasta uusliberalismista laittomien tekojensa laillistamisesta. Muuten matkalaiset käyttäytyivät kuten turistit millä matkalla tahansa ja sisäiset suhteet oli sen mukaiset.
  Tuntuu että onko mitään hyötyä vierailla näin kaukaisiin maihin näin suurilla joukoilla kun lähempänänikin olisi ulkoasian valiokunnalle varmasti tähdellisempiä suhteiden kehittämisen kannalta virailuun sopivia maita.

  • Mieleen muistuu yksi eduskunnan parinkymmenen hengen (edustajia eukkoineen) tutustumismatka
   Australian ja Uuden-Seelannin parlamentteihin joskus 1986 paikkeilla. Olikohan teema naisten äänioikeus ensimmäisenä maailmassa (siis Uudessa -Seelannissa) ennen Suomea. Jotain sinnepäin eli opintomatka periaatteessa. Kestiköhän matka pari viikkoa? Australian parlamentti oli kylläkin kesälomalla. Matkalta palattua viimeistä kautta ek:ssa istunut Veikko Vennamo esitteli kuvassa australialaista viinipulloa että tätä pitäisi tuoda Suomeenkin.

   • Tällä tasolla mennään …. toistaiseksi ainakin kun hädin tuskin luku- ja puhetaidon omaavatkin pääsevät leikkimään isokenkäistä ja seikkailemaan politiikan ihmemaassa kansan rahoilla.
    Kiina voisi olla parempi kohde kun sieltä voisi jotain oppiakin. Pitäisiköhän jatkossa nämä huvimatkat tehdäkin Kiinaan eikä Intiaan kun Kiinassa vähän erilaiset ’torakat’ … siellä kuulemma vain pätevöitymällä porras portaalta yhä suuremman alueen johtajana voi nousta vaativimpiin hommiin. Olisiko siinä syy nykyisen menestyksen takana?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here