Kiihottuiko Jukka Hankamäki liikaa totuudestaan?

Miksi Hankamäki leimaa valtamedian vasemmistopopulismiksi?

18

Perussuomalaista puoluetta lähellä oleva ajatuspaja Suomen Perusta julkisti 8.6. tutkimukseen perustuvan Jukka Hankamäen tietokirjan Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä. Se osoittaa, että media on revennyt kahdeksi kappaleeksi: perinteiseen valtavirtamediaan ja vaihtoehtoiseen uusmediaan.

Persupomo Jussi Halla-aho ehti jo syttyä Hankamäen kiihottavaan totuuteen, kunnes 10.6. tuli äkkijarrutus. Valtion uhattua periä takaisin Suomen Perusta -ajatuspajalle myönnetyt valtionavut, Halla-aho irtisanoutui Hankamäen tutkimuksesta toteamalla että ”ajatuspajan julkaisut eivät edusta puolueen kantaa”. Näin lupaavasti käynnistynyt hanke lerpahti parissa päivässä.

Onko Yle vasemmistopopulistinen?

Jo kirjan alaotsikko herättää kysymyksiä. Se luonnehtii valtamediaa vasemmistopopulistiseksi.

Vasemmistopopulismin olemme nähneet kuvaavan joidenkin Latinalaisen Amerikan maiden hallitusten politiikkaa — niiden tukeutuessa valtaannousussaan ja vallankäytössään suoraan kansalaisiin vetoaviin teemoihin. Itse en pysty näkemään Ylen tai Hesarin toiminnassa tällaista piirrettä. Valtamedia ei ylipäätään Suomessa pyri ajamaan ”kansan asiaa”, vaan pikemminkin ohjaamaan ja opettamaan kansalaiset ”oikean tiedon” ääreen sen auktorisoituna hallitsijana. Kansalaisten näkemystä siinä ei kaivata. Tämä on Hankamäenkin teesi.

Wikipedian määrittelyn mukaan ”tärkeitä teemoja vasemmistopopulisteille yleensä ovat antikapitalismi, sosiaaliset oikeudet, pasifismi ja antiglobalisaatio”.

Näitä teemoja ei suomalaisessa valtamediassa juuri tapaa. Hankamäki itse sanoo määrittelevänsä populismin funktionaalisesti niin, että ”populismia on katsomus, jonka mukaan puolue kannattaa kaikkea mikä tuo kannatusta”. Massamedian alueelle sovellettuna Hankamäki viitannee mm. poliittiseen korrektiuteen, jonka vaatimukset yhdenmukaisuudesta estävät moniäänisen mielipiteiden vaihdon ja rehellisen tiedottamisen — tuoden tilalle arvolatautunutta tunnejournalismia, joka viittaa kintaalla objektiivisuudelle ja tosiasioille. Kiistanalaisista aiheista keskusteleminen kuuluu demokratiaan, ja tämä on toiminut kimmokkeena vaihtoehtomedian nousulle. Vaihtoehtomedialle oli sosiaalinen tilaus.

Hankamäen kirjan voimakkaasti poliittista julistusta sisältävä luonne saa toisaalta epäilemään, että Hankamäki haluaa käyttää leimakirvestä vahvistaakseen persujen oikeistosiipeä. Osa perussuomalaisten jäsenistä on liukunut mukaan vasemmalta — lähinnä demareista — ja tuonut puolueeseen vasemmistolaista ajattelua. Tämä saattaa muodostua rasitteeksi puoluejohdolle, joka on suuntautunut nykyisin kokoomusyhteistyöhön.

Hankamäki myös käyttää hyväkseen kansalaisten suoranaista inhoa Ylen uutis- ja ohjelmatarjontaa kohtaan. Leimaamalla sen vasemmistolaisuudeksi Hankamäki opettaa että vasemmistolaisuus maistuu pahalta — eli Yleltä — ja sitä on syytä karttaa. Oikeistopopulismi sen sijaan lienee hänen mielestään suositeltavaa?

Mikä erottaa valtamedian ja vaihtoehtomedian?

Kirjan esittelytekstissä Suomen Uutisissa kerrotaan mm. seuraavaa:

”Hankamäki osoittaa tutkimuksessaan, että mediassa tapahtuneen repeämän aiheuttajia ovat lähinnä maahanmuuton tuottama eripura ja siihen liittyvä kansalaisluottamuksen sekä sosiaalisen pääoman katoaminen ja Euroopan unionin liittovaltio- sekä keskittämispolitiikka.”

Median repeämisella tarkoitetaan tässä jakoa valtamediaan ja vaihtoehtomediaan. Rohkenen epäillä, että maahanmuutto ja EU:n liittovaltiokehitys olisivat olleet pääsyitä vaihtoehtomedian syntyyn ja voimakkaaseen kasvuun. Joissain harvoissa tapauksissa ne ovat toki voineet olla synnyn ja kasvun pontimina.

”Myös ongelmien tieteelliset lähestymistavat ovat jakautuneet kahtia järkeä korostavien kansallismielisten ja tunneperäisten kansainvälisyyskiihkoilijoiden kesken. Fiilistely on saanut liikaa jalansijaa, ja realismi on joutunut väistymään. Tämä näkyy muun muassa ilmastohumpassa ja sukupuolella politikoinnissa sekä perusoikeusretoriikassa, jolla on ajettu yleissosialistisia utopioita.”

Myös tämän osalta herää kysymyksiä. Vaihtoehtomedioissa on monia kansallismielisyyttä korostavia medioita. Niiden suhtautuminen maahanmuuttoon saattaa olla kuitenkin kaikkea muuta kuin järkeä korostavaa.

Vastavalkea perkaa Hankamäen poliittisesta julistusmissiosta kuoritun mediatutkimuksen tuloksia ja vertaa niitä aiemmin Tampereen yliopiston journalismin tutkijoiden havaintoihin vaihtoehtomedioista.

Kuva: Pixabay

18 KOMMENTTIA

 1. Ajatushautomot on yleensä vale- ja vääristelyhautomoja ja niin tässäkin tapauksessa mutta.saahan.siitä persutrollit materiaalia trollaukseensa. YLEä somessa on ennen tätä Hankamäen julkaisua väitetty vasemmiston ja kommunistien mediaksi vaikka YLE on muuttunut tosiasiassa Atlantic Councilin ajatushautomon mediaksi mikä ei varmasti millään lailla vasemmistolainen vaan äärikapitalistinen, imperialistinen ja USAn globaalia maailman valtaa kannattava hautomo.
  Johtopäätökset oli muutenkin populistiset mm. naisia halventavia, ilmaston muutos vastaiset sekä rasistiset. Ilmaston muutos saattaa olla ainoa jossa on siemen totuutta mukana.

  • Vihervasemmistolaisuus on huonosti kuvaava nimitys, mutta muutakaan ei ole vielä keksitty liikkelle, joka on haavellinen vasemmistolainen, vihreä suuntaus(?), tasa-arvoa (jota ei ole olemassakaan) ajava, kaiken suvaitsevaisuutta (jota sitäkään ei ole olemassa luonnossa eikä tieteessä) kannattava. Yle kyllä toimii tuon aatteen kannattajana.
   Ilmastonmuutos on samaa valetta, jota vihervasemmistolaiset toitottivat 1970 luvulla. Propaganda tuomitsi fossiiliset polttoaineet kuten nytkin tapahtuu, tosin ei näin terävästi. Oli vain yksi ero nykyiseen, silloin peloteltiin fossiilisten poltosta seuraavalla jääkaudella, joka tuhoaa luonnon ja elintarviketuotannon.
   Hankamäen kirja ei ole helppoa luettavaa, jos haluaa ymmärtää lukemansa.

 2. Lukekaa se kirja avoimin mielin. Kirja on kuin taidetos, toisaalta teknisesti hyvä ja sanansäilältään terävä. Oletetun naisvihan voi suodattaa pois analyyttisten oivallusten tieltä. Taitelijan omat tunnepainotukset, piti niistä tai ei, hänelle suotakoon.

  Hän kirjassaan tuo julki/paljastaa saamansa vastaanoton menetelmäkaavoituksen, joten olisiko pakkoveroylen ja valtapaskamedian itsetutkiskelun aika nyt.

  Saa toki tarttua ja jumittua persu sitä, naisviha tätä, oikeisto/vasemmisto diipadaapa, kun kerran tynnyrissä (kupla) tykkää asustella, mikä kuten natsisuvakeille suotakoon (:

 3. Hankamäen kirjassa tuotiin esiin Jussi Westisen tutkimus vuodelta 2016, jossa todettiin 75 prosenttia Tampereen yliopistossa journalistiikkaa ja viestintää opiskelevien kannattavan vasemmistoa ja vihreitä.
  Tällaiset tutkimukset antavat oivasti somessa väitettyyn YLEn muutumiseen polttoainetta, koska yleensä kaikkea verrataan eduskuntavaalien tulokseen ja oletetaan jakauman olevan noin samat muutoinkin yhteiskunnassa.

 4. Luottamus uutismediaan on laskenut keskimäärin viisi prosenttiyksikköä vuodesta 2015 Reuters-instituutin tutkimukseen valituissa 18 maassa, myös Suomessa. Tutkimuksessa tarkasteltiin vuosina 2015-2019 valitussa 18 maassa sitä, ”kuinka suuri osuus vastaajista luottaa useimmiten useimpiin uutisiin” (engl: ”trust most news most of the time”). https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/sites/default/files/2020-01/Newman_Journalism_and_Media_Predictions_2020_Final.pdf

  Ja tässä ei mitattu luottamusta vaihtoehtomediaan.

  Pannaanko vaihtoehtomedian piikkiin (”kylvävät yhtenäisnarratiivia hajottavia epäilyn siemeniä”) massamediaan kohdistuva laskeva luottamustrendi vai ottavatko sananvastuun luottamusta rapauttaneesta kirjoittelustaan? Odotan mielenkiinnolla.

  • Olli Pusa OikeaMediassa: ”Yksi pettämätön tunnusmerkki vaarallisesta liikkeestä on se, että se haluaa vaientaa eri lailla ajattelevat. Median avopesu toimii tehokkaimmin silloin, kun pystytään kitkemään eriävät mielipiteet. Ihmiset saavat vain yhtä manipuloitua totuutta. Se onnistuu parhaiten silloin, kun on suljettu yhteiskunta, mielellään mahdollisimman pieni kielialue ja hyvin keskittynyt manipulointia harjoittava media.”
   https://beta.oikeamedia.com/o1-139400

   Yle-uudistuksessa 2020 luovutaan tasapuolisuusharhasta, koska ”asiat ja perustelut eivät ole samanarvoisia”, ”Teemme painotukset verkossa, somessa, radiossa ja televisiossa sen mukaan, mitä pidämme journalistisesti tärkeänä. Yleisödata on meille vain apuväline” koska ”Arvot ohjaavat valintojamme työssä. Niistä emme tingi missään tilanteissa.”
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/16/ylen-uutis-ja-ajankohtaistoiminnan-journalistiset-periaatteet-2018-2020

   ———-
   Moniäänisyys ei olekaan enää arvo sinällään, kun se rikkoo yhtenäi(stämi)snarratiivia?

 5. Monissa gallupeissa kysymysten asettelu vastausvaihtoehtoineen ovat sellaisia,että niissä vastaaja ikään kuin pakotetaan vastaamaan haluttuun suuntaan.Ja täten saadaan arvioni mukaan n.20% parempia tuloksia asiaan mitä halutaan edistää.

 6. Mitä! Onko Kivinen, Apunen, Junger, Jääskeläinen, Jokinen, Ylä-Anttila …. vasemmistolaisia?

 7. Näissä libertaristisissa oikeistohörhöissä on yksi miellyttävä puoli,he eivät kykene yhteistyöhön keskenään,saati muiden kanssa.
  Valta ja sen hankkiminen saati käyttäminen vaatii liittoutumista, yksiöistä tulee vain turhautuneita, yksinäisiä susia,nekin toki ovat laumoille vaarallisia.

 8. En ole Hankamäen pamflettia lukenut, mutta sen vastaanotto ja persujohdon kaksisuuntainen reaktio ovat paljon puhuvia. Persuilla on kiitettävää taipumusta puolustaa valkoista työväenluokka tai kristittyjä, joiden asema maailmalla käy yhä ahtaammaksi ja elintila entisissä kotimaissa kapenee kapenemistaan. Valtavalla indoktrinaatiolla eurooppalaisperäiset kansat on saatu häpeämään itseään ja niiden työväenluokka tai keskiluokka on saatu osallistumaan syyllisyyteen muiden rotujen orjuuttamisesta ja sorrosta — esimerkiksi syyllisyyteen Amerikan plantaasien orjuudesta tai kauppakomppanioiden ja suuryritysten ja IMF:n harrastamasta kolonisaatiosta.

  Mutta persutkin ovat kasvaneet Suomessa ja altistuneet em. häpeä-indoktrinaatiolle ja niinpä puolue pelkää ottaa esille monia länsimaiden perikatoa kiihdyttäviä seikkoja. Puolue aavistelee asioita oikein, mutta jättää kysymysten älyllisen prosessoinnin kesken, mikä johtuu joko tyhmyydestä, pataoikeistolaisuudesta tai indoktrinaation vahvuudesta — joskus myös silkasta pelosta puoluejohdon harjausta kohtaan. Ja kuten olemme nähneet, puoluejohto ottaa luutansa esille lähes aina, kun vihervasemmisto sitä näin käskee tekemään.

  Talous- ja sosiaalipolitiikassa persut seikkailevat kaukana oikealla ja mielivät tässä suhteessa Kokoomuksen hallituskumppaniksi. Sosiaalipolitiikan tai -ohjelmien vastaisuus kulkeutuu puolueeseen anglo-amerikkalaisista konservatiivipiireistä. Alun perin sillä on järkevästi painotettu ihmisten riippumattomuutta vahvasta valtiosta. Nykymuotoisessa talousjärjestelmässä muutostahti on kuitenkin niin nopea, että turvaverkot ovat välttämättömiä. Jos eläisimme isältä pojille kulkeutuvien ammattien maailmassa, niin konservatiivinen näkemys sosiaaliohjelmien suhteen olisi oikea.

  Näissä keskusteluissa tulee aina esille ero talous- ja sosiaalipolitiikkaan ja luokkakysymyksiin keskittyvän sosialismin sekä uudenlaisen, identiteettipolitiikkaan ja kulttuurikysymyksiin keskittyvän (kulttuurimarxistisen) uusvasemmistolaisuuden välillä. Valtamedia on omaksunut suuren määrän jälkimmäisiä, kun taas talous- ja sosiaalipoliittisissa kysymyksissä hehkutetaan usein uusliberaalia oikeistolaisuutta. Asetelma on kansalaisen kannalta mitä ikävin.

 9. Tajusin n 2006 miten valtamedia jenkkilässä on rakentunut ja huomasin miten se käsitteli silohansikkain 9/11 iskuja. Se oli kohdallani herääminen ja avaintapahtuma.

  Asiat jotka syystä tai toisesta tulevat ihmisen lähelle ja tietoisuuden piiriin, avaavat ajattelun vanhoilta urilta uusille urille.

  Monelle ”tapa-valtamedia-käyttäjälle” näin kävi vasta 2015 Matu-tulvan kohdalla. Silloin vasta huomattiin että valtamedia onkin vallan oma poliittisesti värittynyt propagandatorvi, joka uutisoi poliittisesti korrektia totuutta, eli ns. faktoja.

  ”Oveluudella voitoon” on tuon toimialan kirkkaimpien keisarien ohjenuora. Siis ammattimaista ison rahan avustamaa kusetusta.

  • Itse pystyin seuraamaan valtamediaa aina maaliskuuhun 2020 asti. Sen jälkeen aloitettu covid-rummutus oli itselleni liikaa. Tämän jälkeen en ole pystynyt seuraamaan mitään valtamediaa, vaikka joskus näkökenttään ilmaantuu jotain sen otsikoita (iltap*skat). Tämä on kieltämättä jo patologista, mutta jatkuva propagandan torjuminen ja toimittajakunnan vihaaminen käy voimille. On vain lopetettava turhan ja vahingollisen aineiston seuraaminen.

  • Melko pian 9/11 iskun jälkeen tajusin ketkä ovat sotien ja kansanmurhien todelliset syylliset. Eihän sellaiseen iskuun ollut kykyä eikä motiivia niillä joista tehtiin syyllisiä.
   Laurent Guyenot’n kirja Jahvesta Siioniin tarjoaa rehellisen selvityksen sionisti juutalaisten vuosituhansia kestäneestä sodasta Jumalaa ja ihmiskuntaa vastaan, joka huipentuu tähän päivään, toteaa Makow.
   https://www.henrymakow.com/2020/06/laurent-guyenot-solves-the-jewish-question.html

   Vuonna 2018 julkaistu kirja selittää yksityiskohtaisesti sen syövän, joka aiheuttaa 90 prosenttia ihmiskunnan ongelmista, mukaan lukien kaikki suuret sodat ja talouskriisit.

   Mitä maamme asioihin tulee niin laitoin aikoinaan toiveita Persuihin … että sitä kautta voisi tapahtua käänne maamme asioissa. Kun selvisi että Soini on sionistien Judas-pukki ja ’nwo-klaanin’ miehiä niin se oli viimeinen niitti

   Aika selvää on että NWO-hanke on pääosin juutalaisten sionistien hanke kuten tämäkin artikkeli kertoo. Kaikki tahot jotka sitä ovat tukeneet ja tukevat ovat sionistien lakeijoita.
   Kun EU on hankkeen yksi osa niin johtopäätös on että ne tahot meillä jotka ovat ajaneet ja ajavat eu-politiikkaa kuuluvat tähän lakeijajoukkoon.

   NYT Oct 6, 1940: ‘New World Order Pledged to Jews’
   Mike King – The Real History Channel June 2020
   From opening paragraph:
   “….Arthur Greenwood member without portfolio in the British War Cabinet, assured the Jews of the United States that when victory was achieved an effort would be made to found a New World Order…”
   September 11, 1941, famed aviator Charles Lindbergh: ”The three most important groups who have been pressing this country toward war are the British, the Jewish and the Roosevelt administration…..
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=209263
   https://www.realhistorychannel.org/1940:-new-world-order-pledged-to-jews
   ##
   Gilad Atzmon kirjoineen ja Miko Peled ovat myös merkittävästi avanneet aiemmin joiltakin osin sokeita silmiäni.

 10. ”Onko Yle vasemmistopopulistinen?”

  Vai että ei ole?

  ”Millaista on varsinkin kahden johtavan joukkoharhautusmediamme Ylen ja Bryssselin Pravdan toimittajakunta?

  ”Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin”,
  https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

  Tampereen Puna-yliopiston kommunistiprofessori Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa vasta 2009 joten hännen aikoinaan Moskovasta asti ammentamaansa kommunismin myrkkyä nauttineista toimittajista nuorimmat ovat vasta kolmikymppisiä tai vähän päälle. Kommunistiprofessori Nordenstrengin kirjoittamia kirjoja myös sisältyy edelleen toimittajaopiskelijoiden kurssiohjelmiin ainakin Tampereen Punayliopistossa, kuten todetaan seuraavassa artikkelssa:

  ”Veteraanitoimittaja, Reporadio-kirjailija Jarmo Viljakainen: Yleisradiossa edelleen voimakas punavihreä suuntaus, hallituksen myötäily on vallannut tilan – ”kiistäminen kuuluu kuvioon””:
  https://www.suomenuutiset.fi/veteraanitoimittaja-reporadio-kirjailija-jarmo-viljakainen-yleisradiossa-edelleen-voimakas-punavihrea-suuntaus-hallituksen-myotaily-on-vallannut-tilan-kiistaminen-kuuluu-kuvioon/

  • Em. Viljakaisen artikkelissa todetaan mm. ”Osmo A.Wiio Helsingin yliopistossa vei eteenpäin länsimaisen, porvarillisen ja liberaalin viestinnän mallia.”

   Wiio jäi eläkkeelle melkein tasan 30 vuotta sitten ja hänen edustamansa liberalismi ei vielä ollut sitä osittain Frankfurt-kommunismiin sekoittunutta RAPPIO-liberalismia, jota esim. kameleonttimaisen muodonmuutoksen tehnyt, ylikansallisia tahoja kumartavan maanpetturi-klikin johtama KANSATON-ISÄMAATON Nyky-kokoomus edustaa:

   Juha Ahvion kuvauksesta näkyy NYKY-kokoomuksen ”arvot”:

   ””Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten. ” – http://oikeamedia.com/o1-69712

   Nyky-kokoomuksen edustamassa RAPPIO-liberalismissa on vahvasti samoja aineksia, kuten LGBT-perversiot ja suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoaminen vapaalla afrikkalais- ja lähi-itäläis-invaasiolla, jotka ovat silmiinpistävinä varsinkin johtavia joukkoharhautus-medioitamme Yleä ja Brysselin Pravdaa dominoivien kulttuurimarxististen viherkommunistitoimittajien propagandassa.

   Kulttuurimarxisteiksi metamorfoituneiden viher- ja muiden kommunistien perustoimintaohjeet:
   ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  • Pieni tyypillinen esimerkki siitä, millaista mielipideterroria mm. Ylessä dominoivat kulttuurimarxisti-toimittajat sekä maamme RAPPIO-liberaalit ”älyköt” harjoittavat perinteisiä arvoja ja suomalaista kansallisvaltiotamme puolustavia kansalaisia vastaan:
   ”KENTTÄPIISPA SÄRKIÖN TOTUUSPUHE TODISTI, ETTÄ ELÄMÄNTAPASODOMIA ON HYVÄKSYTTÄVÄÄ MUTTA PERINTEISET ARVOT EIVÄT ”
   http://ylewatch.blogspot.com/2020/06/kenttapiispa-sarkion-totuuspuhe-todisti.html

  • Feminismin loi alunperin Yhdysvaltain kommunistinen puolue: ”Feminism Was Created by the US Communist Party 4”,
   https://www.henrymakow.com/000180.html

   Feminismin avulla oli tarkoitus epävakauttaa läntisiä yhteiskuntia – samasta syystä feminismi oli Neuvostoliitossa kielletty.

   Niinollen voi pitää täysin odotettuna viher-KOMMUNISTI Ohisalolta tätä:

   ”Sisäministeri Ohisalo hallituksen uudesta tasa-arvo-ohjelmasta: ”Kunnianhimon taso nousee, kantavana näkökulmana on nyt intersektionaalinen feminismi””,
   https://www.kansalainen.fi/sisaministeri-ohisalo-hallituksen-uudesta-tasa-arvo-ohjelmasta-kunnianhimon-taso-nousee-kantavana-nakokulmana-on-nyt-intersektionaalinen-feminismi/

   Linjassa edellisen kanssa on viherkommunistien SETA-pervertikko alajaoksen ajama seksuaalisten perversioiden tekeminen yhteiskunnan ”uudeksi normaaliksi”.

 11. kävin kysymässä kirjastosta- ei ollut eikä ollut koko maakunnassa, mahtaa olla vaarallinen ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here