Tasavallalla on hyvin suosittu presidentti. Häntä ei juuri arvostella. Se johtuu suuresti siitä, että pääosa mediasta on hänen kanssaan samaa mieltä ainakin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Lehdet julkaisevat tuon tuosta myös mukavia, hellyttäviä, vakuuttavia ja hauskoja juttuja presidentistä, hänen runoilijavaimostaan, koirastaan ja kivoista arkipäivän sattumuksista.

Sauli Niinistö on median käytettävissä tiheästi ja sopivasti. Voin vain ihailla tapaa, jolla hänen brändiään on rakennettu täydellisyyttä hipovaksi.

No, kyllä Niinistöä myös kritisoidaan, mutta enimmäkseen vain somen kuplissa tai blogeissa. Suosion perusteella presidenttiä voisi sanoa yksinvaltiaaksi. Sellainen hän ei tietenkään ole. Perustuslaissa ei presidentin valtaoikeuksia määritetä suosiosta riippuvaisiksi.

OLEN TAVANNUT Sauli Niinistön vain kerran. Tein kirjaa pankkikriisistä ja Christopher Wegeliuksesta. Pyysin Niinistön haastattelua tapaus Juhantalosta. Niinistö suostui, mutta halusi, että haastattelu tehdään kotonani eikä hänen virkapaikallaan. Keskustelumme oli valaiseva. Niinistö jopa piirsi paperille kaavion Juhantalon lahjontajutun rakenteesta. En saanut pitää paperiarkkia. Ehdin jo kiinnittää sen korkkitauluuni työhuoneeni seinälle, mutta Niinistö halusi sen itselleen ja pisti taskuunsa.

Kettu, joka hoitaa turkkiaan huolella eikä jätä käpälänjälkiään mihinkään epäilyttävään.

Tällä varovaisuudella ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, ettei presidentti Niinistö allekirjoittanut Suomen ja Naton välistä isäntämaasopimusta – kynän varressa oli silloin puolustusvoimain komentaja.

Kenraali Jarmo Lindberg ei kirjoittanut nimeään puolustusvoimain, vaan ”Suomen tasavallan hallituksen puolesta”. Tuo tarkoitti kokoomusjohtoista Alexander Stubbin hallitusta. Sieltä valtuutus oli tullut.

TP-UTVA eli ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päätti sopimuksen allekirjoittamisesta kokouksessaan 22.8.2014. Valtioneuvoston viestintäosasto laati asiasta tiedotteen viisi päivää myöhemmin, eli 27.8.2014.

Ketun – vai kenen – varovaisuutta ja huolellista ajattelua oli se, että päätös tehtiin kun eduskunta oli lomalla, ja median toimitukset mätäkuun laiskoissa tunnelmissa?

KUN PÄÄTÖS tehtiin Suomen tasavallan hallituksen puolesta, minua maallikkona jäi vaivaamaan kysymys, olivatko Stubbin hallituksen kaikki ministerit mukana valtuuttamassa sitä? Tiesivätkö Antti Rinne, Sirpa Paatero, Pekka Haavisto, Lenita Toivakka, Anna-Maja Henriksson, Päivi Räsänen, Krista Kiuru, Petteri Orpo, Paula Risikko, Jan Vapaavuori, Lauri Ihalainen, Laura Räty, Krista Huovinen, Ville Niinistö, Sanni Grahn-Laasonen ja Pia-Liisa Viitanen valtuuttavansa kenraali Lindbergin tähän historialliseen allekirjoitukseen?

Pääministeri Alexander Stubb, ulkoministeri Erkki Tuomioja ja puolustusministeri Carl Haglund varmasti tiesivät, sillä he kuuluivat TP-UTVA:aan.

Sopimus allekirjoitettiin yhtä tahtia Ruotsin kanssa. Ruotsi vei tämän ”yhteisymmärryspöytäkirjan” parlamenttinsa käsiteltäväksi. Sopimus tuli hyväksytyksi, mutta Suomen sopimuksesta poiketen mm. sillä varauksella, ettei Ruotsiin tuotaisi ydinaseita.

Suomen eduskunnan jäsenet loikoilivat lomalla – autuaan ulkona koko asiasta. Sekö oli tarkoitus?

KUN SANOMALEHTI Keskisuomalainen paljasti kevätalvella 2014 isäntämaasopimuksen sisällön, aiheesta nousi pieni keskustelu eduskunnassa. Kävi ilmi, että eduskunta oli tietämätön koko prosessista, siitäkin että hieronnassa paraikaa oleva sopimus olisi vain luonnollinen jatko jo vuonna 2001 alkaneelle työlle Naton ja Suomen lähentämiseksi.

Neljä kuukautta ennen UTVA:n kokousta – ja myös ennen päätöstä sopimuksesta – ulkoministeri Tuomioja tyynnytteli kertomalla, ettei asialla ole mitään kiirettä, ja väitti myös että eduskuntaa ei pidetty pimennossa. Onhan ”tästä eduskuntaa informoitu, siis jo vuoden 2002 selonteosta lähtien”.

”Ei meillä (hallituksella, M.S. huom.) ole minkäänlaista tarkoitusta eikä kenelläkään pienintäkään halua, että tässä toimittaisiin tavalla, jossa pimitettäisiin mitään tietoa täysin avoimesta asiasta.”

”Siitä riippumatta, mikä sen päätöksenteon muoto on, on täysin selvää, että tällaisissa kysymyksissä kaikki ne asiakirjat tullaan toimittamaan ja kaikki keskustelut ja poliittinen kanta tullaan varmistamaan ja ankkuroimaan eduskunnan ja sen valiokuntien kautta.”

Keskustelussa kävi ilmi ettei eduskunta, eipä edes ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen, ollut hajulla asiasta. Ei varsinkaan siitä, että isäntämaasopimukseen johtava looginen kehitys olisi ollut luettavissa turvallisuuspoliittista selonteoista.

Aika pian tuon melko vähäpätöiseksi jääneen keskustelun jälkeen kansanedustajat lähtivät lomilleen, Katainen poistui kesken hallituskauden Brysseliin – Stubbin tullessa hänen tilalleen – ja TP-UTVA kokoontui päättämään.

ALEXANDER STUBB on tunnettu Nato-haukka. Tunnettua on myös, ettei presidentti erityisesti pidä hänestä tai hänen nato-uskovaisuudestaan – tai siitä, että Stubb on avoimesti markkinoinut sotilasliiton jäsenyyttä. Mutta silti luonnehdin Niinistöä paitsi ketuksi, myös haukaksi. Hänen johdollaan Natolle on auottu ikkunoita ja ovia Suomeen, vähä vähältä, ”pikkuhiljaa” (lainatakseni taas puolustusministeri Haglundin osuvaa ilmaisua).

Kenraalit prosessin sisällä ja poliittisen toiminnan taustalla ovat toimineet taitavasti ja katsomustensa mukaisesti. Eduskunta on ollut juuri sopivan veltto lauma seuraaviin vaaleihin tähtääviä kepeitä tyyppejä ohitettaviksi ja sumutettaviksi. Kettu on voinut kuunnella kanatarhan kotkotusta tyytyväisenä.

Kun kokoomusta pidettiin Urho Kekkosen toimesta ”yleisistä syistä” valtapiirin ulkopuolella, se on sisäpiiriin päästyään todistanut Kekkosen olleen oikeassa. Yleiset syyt olivat ulkopoliittisia. Kekkonen halusi myöhävuosiinsa saakka pitää tiukasti kiinni Suomen puolueettomuudesta ja pyrkimyksestä pysytellä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Lyhyessä ajassa nuo periaatteet on heivattu roskiin, ja enemmänkin: Kekkosen perinnöstä ja periaatteista on tullut vitsien aiheita.

Niinistö kuvaa itseään ”maanpuolustushenkiseksi reservin upseeriksi” kirjassaan Viiden vuoden yksinäisyys. Se on hyvä ja tarkka kuvaus, joka auttaa ymmärtämään hänen sanojansa ja toimiaan Suomen johdattamisessa länteen, Naton ja USA:n tanssikaveriksi.

MONIA VUOSIA sitten selvisi, että valtaosa suurimpien sanomalehtien päätoimittajista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi pyrkiä sotilasliitto Naton jäseneksi. Se tarkoittaa, että suurimpien lehtien omistajat ovat Nato-jäsenyyden kannalla, sillä omistajat valitsevat päätoimittajansa.

Tämä median yksituumaisuus ja presidentin rauhaisa olo sen suojissa merkitsee sitä, että letkajenkka USA:n ja Naton kanssa jatkuu ja tahti kiihtyy. Juuri kuulimme maanpuolustushenkisen reservin upseerin kertovan, että amerikkalaisjoukot tulevat taas Suomeen suuriin harjoituksiin. Ja että ”meidän kannaltamme on tietysti tärkeää, että me kykenemme harjoittamaan moderneja sotataitoja”.

Onneksi presidentti lisäsi: ”…samalla tietenkin toivoen, ettei niitä koskaan tarvittaisi käytännössä”. 

Niin hullu ei kai kukaan ole, että sotaa toivoisi. Silloin tällöin se tuppaa tulemaan toivomattakin.


Mauno Saari on Torniossa v. 1947 syntynyt, nykyisin Tammisaaressa asuva toimittaja ja kirjailija. Saari on ollut Helsingin Sanomien toimittaja sekä Suomen Kuvalehden, Iltalehden ja Uuden Suomen päätoimittaja. Hän on julkaissut yli 20 teosta, joista suurin osa tietokirjoja. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Mauno Saari on toiminut myös kustantajana WSOY:llä, jonka hallitukseen hän kuului.

Tämä kirjoitus on julkaistu alun perin Mauno Saaren blogissa 23. 5. 2020 osoitteessa https://www.maunosaari.fi/

Kuva: Pixabay

23 KOMMENTTIA

 1. Kyllä kuvaus Niinstöstä kettuna ja Stubbista haukkana on osuva mutta kummankin päämäärä lienee että Suomi vähitellen hivutetaan NATOon tosin Stubb tekisi sen rivakammin.
  Suomi kuitenkin EUn jäsenyydellä alistettiin USAjohtoisen maailmanvallan johdon alle kuten EUkin. Kaikki puolueet on tämän alistamisen hyväksyneet että siinä mielessä isäntämaasopimus voitiin ihan rauhassa solmia eduskunnan kesäloman aikana koska kukaan ei sitä vastustanut joitain yksittäisiä edustajia lukuunottamatta millä ei ole mitään merkitystä.
  Niinistö vaikuttaa vastustavan NATOon liittymistä siksi kun kansan enemmistö sitä vastustaa mutta henkilökohtaisesti varmasti kannattaa NATOon liittymistä ja ei halua liata käsiään asiassa kansan nähden. Niinöstöä presidenttinä kyllä voi verrata ovelaan diktaattoriin toimintansa perusteella joka kuitenkin esittää demokraattia vaikka kansan pettäminen on aina mielessä.
  Suomeen hommattiin isäntämaasopimuksen solmimisen jälkeen pitkän matkan risteily ohjukset joihin sopii USAn ydinkärjet ja kysymys on että onko ydinkärjet jo Suomessa kun täällä silloin tällöin säteilee. Voihan ne olla USAn suurlähetystön kellarissa Helsingissä.

  • ”Niinistöä presidenttinä kyllä voi verrata ovelaan diktaattoriin toimintansa perusteella joka kuitenkin esittää demokraattia vaikka kansan pettäminen on aina mielessä….”
   Tuosta ei voi olla eri mieltä. Siksi N:n puheet Trumpille Putinista kasakkana joka vie kaiken mikä on otettavissa ovat enemmän huvittavia ja kertovat enemmän hänestä itsestään kuiin P:sta.

  • Just joo… Kunpa olisivatkin hankineet niitä ”pitkän matkan risteilyohjuksia”…
   Ei tarvitsisi Igoreita paljon pelätä!

   • Pelottaako sinua? Lue vähemmän valtamedian propagandaa niin jo helpottaa ihan muutamassa päivässä!

    • Ei pelota, enemmänkin huolettaa Venäjän tulevaisuuden suunta, joka voi olla Suomenkin kannalta varsin kyseenalainen!

     • USA on nyt huipputurvallinen, koska kansalaiset siellä aseistautuvat ennätyksellistä vauhtia. Aseet on paikoitellen jopa loppuunmyyty. Ilmapiiri tihkuu luottamusta hallintoon ja kanssaihmisiin. Maa on silkka paratiisi. Eräs etevä rotu neuvoo ja ohjaa maan eliittiä ja saa kansakunnan kukoistamaan ja pursuamaan siunauksia.

 2. Demokratia on vientiartikkeli jota pakkomyydään Kiinalle ja niskuroiville arabijohtajille ja jonka hankinnasta kieltäytyviä odottavat talouspakotteet tai pommit taivaalta. Kotimaan demokratiaa on sen sijaan purettu puolueiden yhteistalkoissa useamman vuosikymmenen ajan. Vain kulissit ovat jäljellä.

  Kun vain noin kaksikymmentä prosenttia kansasta kannattaa sotilasliiton jäsenyyttä kaiken russofobisen kampanjoinnin jälkeenkin, on selvää, että kansalta kysyminen demokratian hengessä ei tullut kenekään mieleen maan johtopiireissä. Se että puoluekoneistot ja Suomen surkea Deep State vehkeili ei yllätä, mutta että koko eduskunta lakosi tällä tavalla osoitti, että siitä on tullut pelkkä kumileimasin ja juttutupa. Tapahtunutta voi näet hyvinkin luonnehtia verhotuksi vallankaappaukseksi. Pimennossa suoritettu siirtyminen vieraan sotilasliiton kainaloon kansan tietämättä ja sen kantaa kysymättä.

  Suomen ylin syyttäjäviranomainen askartelee persujen verbaalisten päästöjen hillitsemiseksi. Suomen lainvalvojat eivät sen sijaan ole hiiskahtaneetkaan isäntämaavehkeilystä. Ja kun eräs vehkeilijöistä, Erkki Tuomioja, julisti, että ”Assadin on lähdettävä” olisi siinäkin ollut tutkinnan paikka. Jos Tuomioja ei rikkonut Suomen lakeja rikkoi hän ainakin YK:n peruskirjaa. Syyria on YK:n täysvaltainen jäsen jonka sisäisiin asioihin ei ole puuttuminen. Kapinaan yllyttäminen valtion johtoa kohtaan, mitä moinen lausahdus tarkoittaa, toimi myös yllytyksenä Suomen omille jihadisteille lähteä matkaan jolle oli Suomen arvovaltaisen johtohenkilön siunaus.

  • Oli suuri yllätys että Tuomiojakin on näitä ’hajota-ja-hallitse’ miehiä demari-naamionsa takana kansaa huijaamassa. Ihan kuin itse Paavi Lipponen tai Timo Soinikin.
   Paras strategia näitä miehiä vastaan on ettei suostuta hajotettavaksi vaan vedetään yhdessä samaa köyttä. Suuri puoluemäärä kuvaa hyvin kuinka hajallaan kansa on. Puolueiden avulla maan asioita ei saada kuntoon. Jos se olisi mahdollista niin maa ei olisi tässä tilassa missä se nyt on.
   Kun pitäisi olla yksi yhteinen koko kansan parasta ajava agenda jonka takana koko eduskunta jämäkästi seisoo niin nyt on eri puolueryhmiä jotka nahistelevat meidän rahoilla toisiaan vastaan ja maa luisuu perikatoon.
   ”Se että puoluekoneistot ja Suomen surkea Deep State vehkeili ei yllätä, mutta että koko eduskunta lakosi tällä tavalla osoitti, että siitä on tullut pelkkä kumileimasin ja juttutupa.”
   Hyvin sanottu. Erittäin hyvin. Ei me tällaisia maan perikatoon vieviä kumileimasimia eikä juttutupia tarvita. Tuskin kukaan muu kuin valtaa itselleen kahmiva mafia on valmis niitä rahoittamaan.

 3. Kettu ja Haukka on ihan ok vertauskuva! Kun erilaisia ollaan niin enemmän minä pidän sanaparista Rotta ja Käki! Oveluudessa Rotta ja Kettu lienevät aika hyviä molemmat. Käki puolestaan muistuttaa ulkoasultaankin Haukkaa. Ne Rotan ja Käen muut ominaisuudet ratkaisevat.

 4. Tärkeä ja hieno ’Vitam impendere vero’ (“Dedicate one’s life to truth.”) -kirjoitus Mauro Saarelta.
  Lauren Guyenot toteaa kirjassaan From Yahweh to Zion:
  Marx once wrote: ”The Jew … can behave towards the state only in a jewish way, that is by deeming himself justified in separating himself from mankind, by abstaining on principal from taking part in the historical movement, by putting his trust in the future which has nothing in common with the future of mankind in general.”
  Tästä Israelia johtava sionisti N-yahu on enemmän kuin hyvä esimerkki. Hä voi käyttäytyä pitämällä itseään oikeutettuna eroamaan ihmiskunnasta ja luottaen tulevaisuuteen, jolla ei ole mitään yhteistä muun ihmiskunnan tulevaisuuden kanssa.
  https://gilad.online/writings/2020/6/30/netanyahu-and-covid19

  Tämä Marxin toteamus on juuri se maailmaa hallitsevan pankkiiri mafian ja sen lakeijoiden strategia joka ohjaa maamme sille uskollisten globalistiemme EU- ja Nato-politiikkaa ja laajemminkin koko ulkopolitiikkaa.
  He eivät näe muuta keinoa luoda uutta ja parempaa maata ja maailmaa kuin sen itsekkään ja tuhoavan tavan minkä alla olevan linkin artikkeli The World Through the Eyes of a Globalist tuo hyvin esiin, tavan kieltäytyä rakentavasta yhteistyöstä ja hylätä ja tuhota kaikki muut jotka ovat ’vain palestiinalaisia’ ja ottaa kaikki omiin käsiin.

  Niinistö on toimillaan sinetöinyt jäävänsä historiaan maamme itsenäisyydelle ja puolueettomuudelle kohtalokkaana valintana ja tuolle muista piittaamattomalle sosiopaattiselle mafialle maansa myyneenä miehenä.
  https://www.unz.com/article/the-world-through-the-eyes-of-a-globalist/

  • Tällaisenkin lausuman on väitetty päässeen PM Netanyahun suusta vuonna 1990 hänen keskustelussaan israelilaisen vakoojan kanssa:
   ”If we get caught they will just replace us with persons of the same cloth. So it does not matter what you do, America is a golden calf and we will suck it dry, chop it up, and sell it off piece by piece until there is nothing left but the world’s biggest welfare state that we will create and control. Why? Because it is the will of God and America is big enough to take the hit so we can do it again and again. This is what we do to countries that we hate. We destroy them very slowly and make them suffer for refusing to be our slaves.”

   Mutta nämähän ovat vain väärennöksiä, joita huonot häviäjät levittelevät, kun tahtovat mustamaalata omia johtajiaan ja heidän yhteistyökumppaneitaan. On myönnettävä, että varsin osuvia nuo väärennökset ovat. Joku saattaisi jopa uskoa niiden aitouteen.

   Niinistöä kohtalokkaampi meille on ollut demokraattisen prosessin ulkopuolella olevien toimijoiden osuus. Tällaisia ovat valtamediamme päätoimittajat ja heidät valinneet omistajat. Demokratiassa yksiäänisen median omistajat voivat hallita sitä, mitä kansa ajattelee ja kuinka se äänestää.

   Niinistössä ja perheessään suomalaiset äänestäjät näkevät omat kuninkaallisensa, joita kansa kaipaa ja rakastaa. Ihmisiä ohjataan tunneperäisillä affektioilla, jotka ovat nykyisin 100% vailla järjellisiä perusteita ja täysin ulkopuolisten tahojen ohjailtavissa erityisesti median ja kasvatus- ja opetusinstituutioiden hallinnan kautta. Tilanteeseen herännyt näkee sen irvokkaana, mutta toisaalta ajautuu itse ulos normaalina pidettävästä yhteisöelämästä. Voimakkaat protestit saattavat johtaa jopa vainoon ”aivopestyjen” tai asetelmasta hyötyvien tahojen toimesta. Heränneitä alkaa olla nykyisin jo niin paljon, että tarvitaan voimakkaita sensuuritoimenpiteitä ja länsimaiden alasajon (suck them dry) rajua kiihdyttämistä.

 5. Ulkomaiset, amerikkalaiset joukot saavat tulla Suomeen milloin vain eikä sitä Orjamaalta tarvitse kysyä. Eiköhän parempi nimitys olisikin orjamaasopimus. Tuomiojankin poliittinen oranssi väri tuli näkyviin hänen käännettyään nuttunsa nurin vallankaappauspuuhissaan. Suomen Maidan oli flegmaattinen ja unelias. Prenikoista uneksiva Jarmo Lindberg korotettiin myöhemmin suunnilleen Yhdysvaltain kunniakansalaiseksi. Ukrainan parlamentti ei ollut yhtään vähemmän (Biden-)korruptoitunut kuin Suomen eduskunta. Sama tilanne – sama sijainti raaka-ainerikkaan naapurin kateellisena sättijänä, jotta kiitosta heruisi orjamaan isännältä, joka sijaitsee toisella puolella maapalloa.

  Kettu itse on oranssissa turkissaan ovelaakin ovelampi. Mutta ilman kuiskuttelevia neuvonantajia se ei olisi uskaltanut tulla kolostaan. Se haistaa ilmitulon vaaran jo kilometrin päästä, pälyilee ja menee pensaan taakse tarkkailemaan. ” ”Niin viekas ja pitkähäntäinen” lauletaan siitä. Valkoinen tupsu hännän päässä kuvaa sen viattoman roolin näyttelemisen taitoa.

 6. > Tämä median yksituumaisuus ja presidentin rauhaisa olo sen suojissa merkitsee sitä, että letkajenkka USA:n ja Naton kanssa jatkuu ja tahti kiihtyy. >

  Saarella on terävä kynä, sana hallussa ja nopea oivalluskyky – pointsit kilahti. Melkoisen sekavaa letkajenkkaa Suomen johto on pillipiiparin johdolla eittämättä tanssinut, saman pillipiiparin, jonka tahdissa tanssii muidenkin valtioiden eliitti mukaanlukien Usa, Venäjä ja Kiina. Kun NATOn olemassaoloa ja etenkin sen toimintaa analysoi, sen rakenteen ja perimmäisen tarkoituksen ymmärtäminen on jokaiselle totuuden etsijälle suotavaa. NATO = KANSALLISVALTIOT, se ei ole valtioiden ulkopuolella oleva organisaatio, vaan sisällä… ja nimenomaan jokaisen valtion sisällä. Naton tehtävä ei ole rauha, vaan sodat, köyhyys ja ristiriidat. Kokonaisuutta tarkasteltuna ei ole siis merkitystä sillä, mikä valtio on ”virallisesti” nimetty sisään ja mikä ulos, koska Naton olemassaolo perustuu valtioiden vastakkainasetteluun, ja ilman vastakkainasettelua sitä ei ole olemassa. Juuri sen vuoksi, pillipiipari on jakanut valtiot hyviksiin ja pahiksiin, joka paljastaa meille sen, että Naton toiminta valtioiden vastakkainasettelun kautta on näennäistä. Salaseura Niinistö on salaisuuksien portinvartija, hänen tehtävä on pitää yllä illuusiota itsenäisestä Suomesta ja demokratiasta ja hänen isälliset puheet ovat osa näytelmää.

  Jokainen vähänkin valveutunut ihminen tiedostaa sen, että demokratia ja valtioiden itsenäisyys on nykyjärjestelmässä harhaa. Kaikki valtiot ”kuuluvat” siten Natoon olemalla joko sisällä tai ulkona tässä sotia ja ristiriitoja ylläpitävässä järjestelmässä. Naton tarkoitus on pitää show pyörimässä, sillä ketut ja haukat pitävät sotaharjoituksiaan kaikkialla Nato-jäsenyyteen katsomatta. Mitä kyseinen yhtälö meille kertoo? Eikö se todista sitä, että pillipiipari, juuri se joka on varastanut kansallisvaltioilta rahan luonnin, on varastanut kaikilta valtioilta myös SOTILASJOUKOT. Eikö se todista sitä, että pillipiipari pyörittää omistamansa valemedian kautta maailmanlaajuista RAHA-YK-NATO huijausta, joka on todellisuudessa pelkkä paperitiikeri, eikä sitäkään!

 7. Putin korjasi kuten oli odotettavissa potin
  Niinistön ja häntä tukevan maamme nwo-eliitin murheeksi Putin on voittanut selvääkin selvemmin kansanäänestyksen ja jatkaa Venäjän suvereenina johtajana.

  Sweeping Referendum Win For Putin
  By wmw_admin on July 1, 2020

  Vladimir Putin is declared the winner of referendum five hours BEFORE polls close and will seize power until 2036 after 73% back him in ‘rigged’vote
  Tim Sticking — Mail Online July 1, 2020

  —- Referendum will approve changes allowing Putin to run again in 2024 and 2030
  —- Russian officials issued ‘preliminary results’ showing 73% backing for the change
  —- Package of changes will also increase Putin’s powers over parliament and courts

  Onneksi Putin voitti ja miksei hän olsi voittanut kun on hoitanut työnsä esimerkillisellä tavalla ja saanut nostettua Venäjän siitä suosta johon Jeltsin sen upotti. Nyt maa on tukevasti jaloillaan ja rakentaa toisin muin me nwo-mafian velkaorjat itsenäisenä, sotilaallisesti vahvana ja lähes velattomana tulevaisuuttaan hyvässä ja rauhan omaisessa yhteistyössä muun maailman kanssa.
  Taisi nyt Niinistöltä mennä yöunet kun kasakka ei annakaan maataan mafia-veljien ryöstettäväksi ja Moskovan ’viides hajota-ja-hallitse kolonna’ jäi hopealle ja varmaan nyt katkerana syyttää että äänestystulosta olisi manipuloitu USAn malliin.

  P:lta N:kin voisi saada hyviä neuvoja ja apua miten pääsisimme irti mafia-veljen niskalenkistä ja voisimme taas itse päättää maamme asioista kuten Venäjä…
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=209662

  • Miten estetään mafia-veljien harjoittama maamme kontrolli ja kansan manipulointi niiden omistaman median avulla?
   Putin voisi antaa neuvoja Niinistölle tässäkin asiassa sillä meillähän tilanne on paljolti artikkelissa kuvatun kaltainen .
   Venäjällä tällaista ongelmaa ei ole vaikka Moskovan ’5. hajota-ja-hallitse kolonna’ yrittääkin parastaan jotta saisi oman propagandamyllynsä jauhamaan.

   The Beast That Has Controlled America for 150 Years – Jewish-Owned Media
   Dr. William Luther Pierce(Attack!)
   https://truthtopowernews.com/beast-has-controlled-america-150-years-jewish-owned-media-n3445

   • Ihmeen vahvaa on Venäjä-viha ja sen vastainen propaganda yhä.
    Armstrong valittaa kun Venäjä ei halua eurooppalaistua.
    Miksi pitäisi tulla mukaan hukkuvaan laivaan?

    Why Russians Don’t Want to Be Europeans
    Patrick Armstrong — July 4, 2020
    https://www.strategic-culture.org/news/2020/07/04/why-russians-dont-want-to-be-europeans/

    IL taas on katkera kun Aho ja Lipponen elävät Putin rahoilla.
    Näkökulma: Suomen ex-pääministerit Aho ja Lipponen ovat diktaattori Putinin hyödyllisiä hölmöjä – ja tienaavat sillä satojatuhansia euroja
    Ahon Verbatum-yhtiö osti viime vuonna yli miljoonalla eurolla komean omakotitalon Espoosta.
    Putinin rahoilla on mukava asua.
    Paavo Lipposen töölöläisen väliaikaisasunnon omistaa toinen venäläisen Nordstreamin lobbari.
    Putinin rahoilla on mukava asua.
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/db5ecb98-c107-4364-93dc-12b2cbedb37b
    Ei voi kuin ihmetellä moista sokeutta. Että ihan Putinin rahoilla…

 8. Hienoa, että Vv julkaisee Mauno Saaren paljastavia kirjoituksia. Lännen orjailijavaltio Suomi sortunee ennen pitkää huimasti kasvavan velkataakkansa alle. Nato kutsuu itsensä tänne toistuvasti suuriin sotaharjoituksiin, Suomi alistuu Naton johdon alle ja maksaa kaikki kulut velkarahalla Isäntämaasopimuksen perusteella.
  EU:ssakin on maita, joita voi arvostaa, esim. Itävalta, joka on perustuslakinsa mukaan puolueeton valtio. Ja Tanska, jolla on oma kruunu ja keskuspankki eikä lainkaan velkaa ulkomailta.
  Euroopan vauraimmat maat ovat EU:n ulkopuoliset Norja ja Sveitsi. Eli kaikki eivät ole maitaan myyneet lännen velkaorjiksi.

  • Joskus valitetaan sitä, että kuluttajilla on jo liikaa valinnan mahdollisuuksia tavarapaljouden runsauden edessä. Toisaalta kuluttajilla ei ole aina tarpeeksi rahaa hankkia mieluisin tuote. Suomessa tähän on keksitty oiva ratkaisu. Kansainvälinen hyödykkeitä ja palveluita tuotava kapitalisti ostaa suomalaiset lainsäätäjät ja näitä neuvovat asiantuntijat itselleen ja näiden kautta pakkomyyvät tavaransa kansalaisille. Turha huoli vaihtoehtojen paljoudesta jää pois. Rahakaan ei ole ongelma, sillä tavara tai palvelu ostetaan velaksi. Näin huoletonta on suomalaisen elämä.

 9. Kun nyt on meilläkin muodissa Venäjän sulkeminen pois Euroopasta muka kelvottomana yhteistyöhön (=toimimaan USA/EU/Israel-koaliition ehdoilla) niin nämä Putinin lempikirjailija Dostojevskin sanat kertonevat enemmän Venäjän sielusta.
  Jospa asia onkin toisin päin eli tuo koaliition kyvyttömyydestä muuhun kuin oman valtansa laajentamiseen.
  Kappale linkin Tapio Kuosman artikkelista.
  ”Tulkitsen Dostojevskin ylistäneen Puškinia muun ohessa ja erityisesti Dostojevskin oman vision ja profetian tukemiseksi:

  ”[…] todellinen venäläisyys tarkoittaa […] sitä, että on pyrittävä ratkaisemaan lopullisesti eurooppalaiset ristiriidat, pyrittävä löytämään ratkaisu meidän sielumme kaipuuseen kohti ihmisten yleismaailmallista yhdistymistä ja sisällytettävä siihen veljellisen rakkauden nimissä kaikki meidän veljemme, ja viimein on tuotava julki lopullinen aate kaikkien kansakuntien välisestä suuresta, yhteisestä harmoniasta ja lopullisesta, veljellisestä sopusoinnusta kristillisen evankeliumin lain mukaisesti!” (Fjodor Dostojevski: Kirjailijan päiväkirja)
  https://vastavalkea.fi/2016/11/11/fjodor-dostojevski-11-11-1821-9-2-1881/

 10. Asiaa Mauno puhuu eikä hyvältä näytä. Joskus aikoinaan kriisit saattoivat johtaa alhaalta ylöspäin nouseviin korjausliikkeisiin, mutta nykyään niistä on tullut pelkästään eliitin tilaisuus vahvistaa asemiaan ja muokata yhteiskuntaa/maata/maailmaa haluamaansa asentoon. Muistetaan vain 90-luvun tapahtumat ja vuoden 2008 ”finanssikriisi” seurauksineen. Pandemiaksi julistettu Covid-19 antaa puolestaan erinomaisen tilaisuuden mittaviin järjestelyihin.

  Stalin oli oikeassa sanoessaan, ettei Suomen kaltaisella täivaltiolla ole olemassaolon oikeutta. Suhteellista itsenäisyyttä ja riippumattomuutta (puolueettomuus) saimme maistaa hetken, mutta sitten oli Suomi-neidon aika taas lähteä herrojen kanssa marjaan.

  Kun Natosta puhutaan, puhutaan Yhdysvalloista, jonka etäispääte se on Euroopassa, kuten ex-liittokansleri Schmidt asian tiivisti. Ja jos haluaa tietää, mikä se ”isäntämaa” oikeasti on, kannattaa lukea esim. Ylen äskeinen juttu siitä, miten röyhkeästi USA painostaa mm. Suomea Kiinan vastaisessa kampanjassaan. Pitäisi olla todella naiivi, että uskoisi painostuksen rajoittuvan tähän asiaan. Suomi ei ole isäntä näissä yhteyksissä, enintään isäntärenki tiluksillaan. Ja jos tosipaikka tulee niin tuskinpa sitäkään, niin syvällä ollaan.

  Tuomiojan rooli isätämaasopimuksen syntymisessä on kieltämättä pettymys. Jonkilaista ryhtiä häneltä olisin odottanut, mutta ilmeisesti painostus oli niin kova, että hänenkin oli taivuttava. Silti voisi ottaa pois rauhanmerkin rinnuksista.

  On surullista, että Suomi on mukana Venäjän vastaisessa rintamassa, mikä on vastoin etujamme. Heikompana osapuolena Venäjä ei tietenkään ole hyökkäämässä tai konkreettisesti uhkaamassa länttä, vaikka se on joillekin suorastaan toive (jotta kai voisivat sanoa olleensa oikeassa..). Defensiivisyyden näkee kaikessa, jopa aseiden kalistelussa, minkä sanoma on selvä: tänne ei kannata tulla. Kenraalit ja muu turvallisuuseliittii tietää tämän. Uhan ja uhkakuvien ylläpitäminen palveleekin muita tarkoitusperiä.

 11. Kiitos Mauno Saaren jutun julkaisemisesta. Toivottavasti Saari kirjoittaa kirjan (tai kokoaa kirjoituksensa yhteen) näistä ja miksei muistakin aiheista. Palauttaa uskon journalismiin, joka on valtamediasta tyystin kadonnut.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here