Suomen kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden mukaan liikenteen tulisi olla päästötön vuoteen 2045 mennessä. Vaikka polttomoottoristen henkilöautojen osuus CO2-päästöistä on alle 10%, pyhä sota kohdistuu pääasiassa niihin. Muu 90% päästöistä ja biopolttoaineet ovat sivuroolissa.

Mutta miten liikenne voi olla päästötön, kun kaurapuurokin jättää hiilijalanjäljen? Sen voi lukea paketin kyljestä: <200 CO2e/100g. Sitovatko liikennevälineet todella hiilidioksidia ts. yhteyttävätkö ne?

Silmänkääntötemppu tehdään siten – että toisin kuin puuron kohdalla – tarkastelu rajataan vaikka sähköautoon. Kaikki muu jätetään ulkopuolelle, kuten energian ja liikennevälineiden tuotanto. Nehän tuottavat hiilidioksidia ja ympäristöhaittoja jossain muualla.

Myös valtiot ja kaupungit mainostavat muuttuvansa pian hiilineutraaleiksi ja päästöttömiksi; kun liikenne sähköistetään – ja energia tuotetaan ydinvoimalla, tuulimyllyillä tai aurinkopaneeleilla.  Miksi siis samanaikaisesti varaudutaan ilmastohätätilaan – aivan kuin happi olisi jo loppumassa?

VIHERPESU SELITTYY jälleen sillä, että saastutus tapahtuu muualla. Jo pelkästään kaupunkien rakennusmateriaali – sementti – on suurimpia ihmisen aiheuttamien CO2-päästöjen lähteitä. Olkiluoto-3:een on uponnut eduskuntatalon verran betonia 15-vuotisen rakennusprojektin aikana, eikä se ole edes valmis.

Ilmeisesti ihmiset kaupungeissa muuttuvat zombieiksi, jotka eivät tarvitse kaurapuuroa, t-paitoja, kodinkoneita ja muuta tilpehööriä – koska niistä jää hiilijalanjälkiä.

Ydinvoimalat, aurinkopaneelit, tuulimyllyt, akut, sähköautot – ja vanhan korvaava uustuotanto saastuttavat raaka-ainelähteillä ja valmistuspaikoissa. Avolouhokset, kaivokset, metallien liuottaminen ja rikastaminen tuottavat CO2-päästöjä ja muita ympäristöhaittoja. Jos niitä ei lasketa ympäristösaldoon, emme voi tehdä vertailuja nykyisten ja uusien vaihtoehtojen välillä. Nykyiset ilmastotoimet ovatkin kuin uskomushoitoja.

ILMASTOKIIVAILU ON ENNEN muuta raakaa peliä rahasta ja vallasta. Siksi sitä puskevat eteenpäin globaali raha, jättiyritykset, EU:n komissio, poliittinen eliitti ja ilmastoliike. Tuo yhtälö ei suosi suomalaista – vaan tukipaketteja muille.

Ilmastoagenda ei koske vain liikennettä ja energiaa, vaan kaikkea elämäämme liittyvää. Samoilla periaatteilla ja ilmastosyihin vedoten halutaan korvata mm. nykyinen ravinnontuotanto uusilla tuotteilla ja menetelmillä. Odotettavissa onkin lisää rajoituksia, kieltolakeja ja kovia aikoja.

Sillä tekeekö Suomi sitä tai tätä, ei ole merkitystä maapallon mittakaavassa – ainoastaan itsellemme. Itsenäisesti ja viisaasti toimimalla voisimme pelastaa ehkä oman tulevaisuutemme. Muille voimme olla vain esimerkkinä.

22 KOMMENTTIA

 1. Vihreä liike aikoinaan perustettiin suojelemaan ympäristöä saastumiselta. Vihreä liike on Suomessa vallanhaluisten typerysten valtaama.

  Ilmastonmuutos on hyvä väline pitää valtaa vielä jonkin aikaa. Tuskin kuluu montaa vuotta, kun lämpötilojen kohoaminen loppuu ja ilmasto alkaa viiletä, kuten tapahtui 1940, ja petos paljastuu.

 2. ”Sillä tekeekö Suomi sitä tai tätä, ei ole merkitystä maapallon mittakaavassa – ainoastaan itsellemme. Itsenäisesti ja viisaasti toimimalla voisimme pelastaa ehkä oman tulevaisuutemme.”

  Siinä se on tiivistettynä, muuhun ajatus työhön ei kannata suomipojan paukkujaan tuhlata.

  • Pieni ellei mitätön tekijä me olemme maapallon mittakaavassa.
   Ja nyt vielä mitättömämpi kun olemme EU kahleissa emmekä pääse itse edes omaa maatamme koskeviin asioihin vaikuttamaan.

 3. Yhdysvaltojen pressan vaaleilla on merkitystä. Biden haalii ääniä ilmastonmuutosta kannattaen. Lisäksi mahdollisesti on tapahtunut vaalivilppiä.

  Jos paikallinen lakimiehistö tai naisisto toimii kuten Suomen Demla, Biden saa viran ja se tehostaa ilmastohuijausta. Tämä tuo huijaukselle lisää pontta ja jatkoaikaa.

  • Näinpä hyvinkin. Jos Amerikka kaatuu se tietää koko läntisen maailman loppua. Ja kun imperiumi menettää legitimiteetin kansan simissä, eli että vaalivilppi saa olla ja mennä, se on menoa. Communistinen diktatuuri aikansa jyllää ja tuo globaalia tuhoa ja sitten maat hajoavat pienempiin leireihin joita se mitä kansoista on jäljellä sitten koettaa saada pyörimään siinä sotkussa mikä jäljelle jää kun globalistit ovat tuhonneet instituutiot ja siirrelleet etnisi kansoja ympäriinsä sotkien. Paljon sotaa tulee kun uudet rajat jälleen täytyy vetää.

  • Mitään mainittavaa vilppiä ei löytynyt.

   On erinomaista että Biden pyrkii luomaan modernia hiilineutraalia työllisyyttä yms. fossiiliset matskut kun loppuu anyway.

 4. Suomen opetusohjelmasta on kuulemma postettu hiilen kiertokulku luonnossa. Eli esim. se, että kasvien lehdet ottavat ilmasta hiilidioksidia (CO 2 ) ravinnokseen vähetäen sitä luonnollisella tavalla.
  Kaikki vihreät pitäisi laittaa ensi keväänä istuttamaan puita ja pensaita. Täällä on aivan liian paljon kallispalkkaisia tyhjäntoimittajia.

 5. Aivan käsittämättömän edesvastuutonta, mitäänsanomatonta löpinää. Kaikki paskaks vaan! Kuluttaminen on niin kivaa!

  • Kuten tavallista, ”ilmastonmuutos” agendaan uskovat eivät ole kykeneviä asialliseen keskusteluun, vaan pyrkivät tunneargumentteihin vasemmistoagendansa pönkittämiseksi. Oliko kyse siis ”kuluttamisesta” vai hiilidioksidi möröstä?

 6. Ilmaston muutoshöpötys on jonkin tahon masinoima kampanaja mikä lähti liikkeelle luonnon tuhotumisesta mutta joku sitten keksi idean rahastaa ilmaston muutoksella johon ihmisen nykyisellä toiminnalla ei ole vaikutusta vaikka sellaisia liioiteltuja käppyröitä on ilmastomuutoksen huipulla ratsastaneet on esittäneet rikastumisensa varmistamiseksi esim. ilmastoaktivistit, poliitikot ja ilmastoaktivistien järjestöt sekä päästökauppaa kauppaa käyvät yritykset. Kaupungeissa julkisen liikenteen sähköistäminen sähkö busseilla ja raitiovaunuilla sekä johdinautoilla on perusteltua ilman saastumisen takia kuten on ollut ajat ja iät mutta maaseuduilla polttomoottorikäyttöiset autot on edelleen paras ja varmin liikkumismuoto jota ei varmasti ihan äkkiä muuteta sanoi vihreät mitä tahansa sähköautoista joita vaivaa kuitenkin lyhyt toimintamatka ja akkujen latausten jyrkkä aleneminen pakkasella sekä niiden paloherkkyys josta aiheutuu vaikeasti sammutettavat ja kuskille ja matkustajille hengenvaaralliset tulipalot.
  Ilmasto ehtii muuttua kylmempään päin ennen kuin ilmaston-muutos-hömpötysteollisuus pääsee vauhtiin ja miten sitten suu pannaan.

 7. Onneksi tämä hullutus tulee loppumaan vuoden sisällä kun Trump saa vaalivilppiansansa päätökseen johon kaikki mediatkin ovat jääneet kiinni kuin kärpäset tarrapaperiin.

  Avaimena on vuoden 2018 ”huomaamaton” määräys jossa valtiolla on mahdollisuus konfiskoida kaikkien vaalivilppiin osallistuneiden kaikki omaisuus. Mitenköhän käy rivissä Bidenin voittoa vilpillisesti ennen virallisia tuloksia toitottaville medioille – niille ketkä toitottavat samalla tavalla ilmostonmuutospropagandaa.

 8. Koko valheen ydin on Rooman klubin lanseeraama Agenda 21. Lanseerattu vuonna 1992.
  Tarja Halonen sitoi Suomen tähän kyltymättömien kommunistien ja varkaiden diilliin vuonna 1994.
  Talousjärjestelmän ja talousvaltojen uudelleenjärjestely voisi olla parempi nimi koko operaatiolle.
  Rooman vallan uudelleennousu ja entisten läntisten talousvaltojen alasajo vieläpä heidän omilla varoillaan.

  Myös kansallisvaltioiden alasajo noudattaa samaa kaavaa. Entiset juutalaiskristilliset protestanttiset maat antavat rahansa katollisille (Rooman valtamaille).
  Katsokaa vaikka euroopan velkaunionin toimintatapoja ja massiivisia tulonsiirtoja.
  Allahisaation tuho ajetaan myös Pohjoismaihin, Saksaan, Ranskaan, Britteihin ja kaikkiin entisiin uskonpuhdistuksen vaikutuspiirin maihin jotka nousivat 500vuotta sitten veristä Paavinvaltaa vastaan.
  Katolliset maat eivät missään nimessä ota tätä allahisaation tuhoa itselleen. Katsokaa vaikka eurooppaa niin tässä on ihan selkeä punainen lanka ja johdonmukaisuus.
  Jesuiittavalasta saa ymmärryksen mitä on Rooman vallan sielu ja olemus. Hajota ja hallitse.
  Valitettavasti Suomikin on jo tuhon oma. Maanpetturijuudaksemme ovat niin tavattoman sokeita.
  Suomea ja suomalaisia ei enään ole olemassa vuonna 2050.

  Sodankylässä, Kiirunassa ja Tromssassa on myös säänsotkemislaitteistot nimellä Haarp ja Eiscat joilla pystytään oikeasti sotkemaan säitä ilmastovalheen parhaaksi. Toki näitä on muuallakin mutta ihan Pohjoismaista syytä mainita nämä.
  Sodankylän Eiscat ”säähavaintoasema” valmistui vuonna 2017.

 9. Noin katusofisesti itsekukin immeinen on laumaeläinmoodissaan hullu ja ”lauman” vietävissä. Ok, kuulun ilmastomuutosvastustustoimikartellinvastustajalaumaan ja olen, siis hullu.

  3020 on varmasti jotain muuta säätämistä ku tää klopaali ilmastokoronasuvakismi-sähly.

 10. Ostaako kasvihuoneviljelijä CO2:ta huvikseen?
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/savun-hiilidioksidi-kasvien-k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n-1.72873

  Kasvit syövät hiilidioksidia ja ulostavat happea. Eläimet syövät kasveja ja happea, ulostavat hiilidioksidia. Kasveilla menee sitä paremmin, mitä enemmän hiilidioksidia on saatavilla. Mitä enemmän kasveja, sitä enemmän kasvinsyöjiä. Itse itsensä tasapainottava järjestelmä. Ilman ainuttakaan päästöfutuurioptiopörssimeklaria. Yksinkertaista ja kaunista. Elämän kiertotalous.

  Kysymys pohdittavaksi: Miksi yhteiskuntahimmelimme ja keksintömme ovat elämälle vihamielisiä? Vrt. ANTI-biootti. Tai niin no. Kyllä te tiedätte miksi.

  Pirakin ehdottama pakollinen kasvinistutusyhteiskuntapalvelu on oikeansuuntainen ajatus, mutta rasistinen ja syrvivä. Kyllä myös muunväristen täytyy päästä osallistumaan. Vältetään oikeusjututkin.

 11. Elämme uusfasismin, uusbarbarian ja ihmisjoukkojen röyhkeän ja väkivaltaisen manipuloinnin kukoistusaikaa. Erityisesti ilmastofasismi pyrkii väkivaltaisesti syrjäyttämään hiilen kaikessa ihmistoiminnan kiertokulussa — lopulta kai itse ihmisetkin, jotka koostuvat hiilipohjaisista yhdisteistä. Tavoitteena näyttäisi olevan robotti-ihmiskunta. Korporaatiofasismi syrjäyttää kansalaisten kuulemisen julkishallinnossa. Vain yrityksillä ja pääomakeskittymillä on täst’edes sananvaltaa lainsäädännössä ja hallinnossa. Terveys- ja teknologiafasismi yhdistävät voimansa koronafasismissa, jonka todellista ja lopullista raivoastetta emme ole vielä nähneet. Jo nyt se on saanut ennenäkemättömät mittasuhteet ja raivannut kokonaisia sivistyksen kerrostumia pois tieltään kertapyyhkäisyllä. Jatkossa se hävittää pois humanismin rippeetkin ja luvassa on ennennäkemättömiä vainokampanjoina teknokraattien vihaamia kansalaisryhmiä kohtaan. Korona on osa ihmiskunnan väkivaltaista pakottamista ilmastoagendaan ja teknologiseen kommunismiin.

  Ihmiskunnan taru sivistyspohjaisina olentoina on joka tapauksessa päättynyt. Viimeinen sammuttakoon ledit.

 12. Vihreä liike on systemaattisesti sekaisin. Luonnonsuojelun vielä ymmärsin ja kaikki peukut sille, mutta tämä ison ahneen globalistiketkuporukan tukeminen näissä ilmastopoliittisissa teemoissa iskee oman kannattajakunnan nilkoille. Miten ollakin niin hassusti, että pienen ihmisen asioita ajavat viher(vassarit) ajavatkin oikeasti niiden suurten intressejä? Pöyristyttävää.

  Tästä aiheesta alkaa olla itsemurha aloittaa kahvipöytäkeskustelu. Mielestäni järjen ihmiset ovat ajautuneet sellaiseen marginaaliin, että tuskin uskaltavat suuta enää aukaista syrjinnän pelossa. Yksinkään ei työelämässä pärjää, joten siinä sitä ollaan.

  Voisiko joku Anti-Greta viimein nousta ja kertoa miten aurinko ja luonto on tämän asian nyt järjestänyt.

 13. Pistäkääpä hakusanat GREAT RESET. Tutkimisen voi aloittaa maailman talousfoorumin sivuilta. Tähän liittyy talousjärjestelmän muutos, jota aletaan ensi vuonna toteuttaa. Ensi vaiheessa tulee Central Bank Digital Currencies eli CBDC, keskuspankkijohtoinen lohkoketjuteknologialla toimiva digitaalinen raha, joka Euroalueella on tietysti digitaalinen euro. Tähän liittyy uusi planetaarinen ruokavalio, Green New Deal, ID2020, neljäs teollinen vallankumous – digitaalisaation kiihtyminen, 5G, sateliittien runsas lisäys avaruudessa, ihmisten mikrosirutus ja muuta pientä. Täysin Agenda 2030 mukainen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here