Olemme kokoamassa vetoomusta siitä, että HX-hävittäjähankkeessa tarvitaan aikalisä, uutta harkintaa ja vaihtoehtojen selvittämistä. Kokoamme vetoomukseen allekirjoittajia eri alojen asiantuntijoiden, tutkijoiden, taiteilijoiden ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajien keskuudesta.

Toivomme, että voit tutustua alla olevaan lyhyeen vetoomukseen ja liittyä mukaan sen allekirjoittajiin. Vetoomuksen allekirjoittaminen tapahtuu ilmoittamalla siitä osoitteeseen HX.uusiharkinta@gmail.com 29. 11. mennessä. Ilmoitathan myös ammatin, oppiarvon tai muun tittelin, joka tulee listaan nimesi yhteyteen. Jos haluat, voit myös jakaa tätä kutsua eteenpäin.

Vetoomus on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle ja julkistaa joulukuun alkaessa.

Terveisin,
Arja Alho, Yrjö Hakanen ja Paula Holmila

Aikalisä ja uusi harkinta hävittäjähankkeessa

Puolustusministeriö valmistelee Suomen historian kalleinta asehankintaa. Keskustelu ilmavoimien HX-hankkeesta on perustunut varsin yksipuolisesti sen omiin selvityksiin, jotka koskevat lähinnä hävittäjien ominaisuuksien ja suorituskyvyn vertailuja. Vähemmälle ovat jääneet arviot turvallisuuspoliittisista vaikutuksista ja vaihtoehdoista.

Hävittäjien hankinta maksaisi noin kymmenen miljardia euroa ja niiden ylläpito vielä enemmän. Kun on kyse näin valtavista summista, on syytä selvittää kaikki vaihtoehdot eri tahoilla kunnolla ja ilman sidonnaisuuksia.

Suomi on perinteisesti korostanut yhteistyöhön, sopimiseen ja diplomatiaan perustuvaa yhteisen turvallisuuden rakentamista. Asevaraisen turvallisuusajattelun voimistuminen ei ole etenkään pienten maiden etu. 

Koronapandemia, ilmastonmuutos ja talouskriisit kertovat siitä, miten tiiviisti hyvinvointimme ja turvallisuutemme kietoutuvat yhteen muiden maiden ja kansainvälisen kehityksen kanssa. Asevarustelun sijasta on tarpeen ohjata voimavaroja ilmastotekoihin, terveydenhuoltoon, koulutukseen, sosiaaliseen turvallisuuteen ja maailmanlaajuisen eriarvoisuuden vähentämiseen.

Me allekirjoittaneet vetoamme valtioneuvostoon ja eduskuntaan: HX-hävittäjähankkeessa tarvitaan aikalisä, uutta harkintaa ja vaihtoehtojen selvittämistä.

Helsingissä 9.11.2020

Arja Alho, päätoimittaja

Olli-Pekka Haavisto, kansalaisaktivisti

Elina Hemminki, tutkimusprofessori emerita

Paula Holmila, kulttuuritoimittaja

Jukka Kekkonen, professori

Marja-Leena Mikkola, kirjailija

Kalle Niskanen (MC Kajo), rap-artisti

Jussi Pakkasvirta, professori

Mika Rönkkö, kustantaja

Tove Selin, kestävän kehityksen asiantuntija

Ilkka Taipale, dosentti

Vappu Taipale, dosentti

43 KOMMENTTIA

 1. Uusien hävittäjien hankinnan kanssa ei varmasti ole syytä liikaa kiirehtiä, mutta EI syistä, jotka ovat tässä vetoomuksessa esitetty!

  ”Asevarustelun sijasta on tarpeen ohjata voimavaroja ilmastotekoihin, terveydenhuoltoon, koulutukseen, sosiaaliseen turvallisuuteen ja maailmanlaajuisen eriarvoisuuden vähentämiseen”…

  Siis selkokielellä, lisää maailmanlaajuista uuskommunismia, lisää miljardeja ilmastokusetukseen ja koko Lähi-Idän ja Afrikan sosiaalitoimistona toimimiseen!?

  EI KIITOS!
  EI YHTÄÄN enempää edellä kuvattua!!

  Terveydenhuoltoon ja koulutukseen satsaaminen on varmasti perusteltua, ja varsinkin nuorten syrjäytymisen estämiseen. Tähän ei kuitenkaan pitäisi lisätä mitään helvetin koko maailmanhalaamista, oman maamme ongelmissa on ihan tarpeeksi.

 2. Ilman vahvaa puolustusta kaikki diplomatia on pelkkää juhlatilaisuuksien puhetta, joka lakkaa olemasta voimassa heti, kun se ei kiinnosta enää toista osapuolta. Mitkään sopimukset eivät säästä maata, jolla ei ole riittävän vahvaa puolustusta, joka on diplomatian vahvistaja.

  • Vai niin, eli kannatat toisin sanoen ”pelon ilmapiiriä”, jossa kaikki valtiot seisovat tasa-vahvasti maidensa rajalla aseet tanassa. Noh… mielipidehän se on tuokin.

   Mitäs jos kiepsauttaisimme tämän asian toisinpäin, ja kirjoittaisimme globaalin vetoomuksen ihmiskunnalle siitä, että kaikki valtiot saisivat luvan liittyä NATOon, ja vihollista ei näin ollen olisi? Kummisetä voisi kyseisessä tapauksessa paskoa housuunsa, kun sotia, köyhyyttä, riistoa ja epäarvoisuutta ylläpitävä ”rauhanpuolustusliitto” (heh, heh…) menettäisi yhdessä yössä merkityksensä.

   ps. kommenttini on suunnattu erityisesti heille, jotka lapsellisuuksissaan kuvittelevat että esim. Suomi tai vaikkapa Venäjä olisi voinut, tai voisi halutessaan liittyä NATOon. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. NATOn olemassaolo perustuu valtioiden vastakkainasetteluun, ja se on OLEMASSA vain ja ainoastaan kansallisvaltioiden sotilasjoukkojen kautta. NATO = kansallisvaltiot = verenvuodatus = sotilaallinen vastakkainasettelu. Piste. Kyseisen organisaation tarkoitus on nimenomaan ylläpitää terrorismia/sotia ja näin ollen, olipa valtio NATOssa tai sen ulkopuolella – se palvelee rahaa ilmasta taikovaa Kummisetää!

  • Olen samaa mieltä, mutta pirun kalliiden ”tiedustelu-koneiden” yksistään ostaminen ei välttämättä puolustuskykyämme juurikaan nosta.

   • En kyllä muista että jotain tiedustelukonetta ollaan hankimassa? Millä planeetalla vaikutat?

    • F-35 on enemmän tiedustelukone, kuin taisteluhävittäjä!
     Näin se on myös Jenkki ilmavoimien omassa F-35:seen liittyvässä käytännön strategiassa.

     • Ei tuo ole mikään analyysi, vaan valmistajan maksama mainos!
      F-35:seen liittyy monia vakavia puutteita ja rajoituksia, joiden vuoksi sen suorituskyky oikeata modernia sotaa vastaavissa olosuhteissa ei ole lähimainkaan sitä, mitä tuossa suu vaahdossa tehdyssä kyhäelmässä väitetään!

      Hinta laatusuhteesta puhumattakaan…

     • Sehän on mainiota että Vastavalkean palstalta löytyy asiantuntijoita. 🤣

     • Ei tarvitse olla itse asiantuntija, riittää että ymmärtää tarpeeksi nykyaikaisen sodankäynnin päälle ja viitsii lukea Jenkkiarmeijan kokeneiden, oikeaa sotaa nähneiden ilmasodankäynnin asiantuntijoiden kirjoituksia sotateknisistä julkaisuista.

      Näin helppoa se on!
      Tuo lähettämäsi linkki on hevosmiesten juttuja, mainos, jossa kaikki negatiivinen on laakastu maton alle.

      Konetyypissä on liikaa valuvikoja, ja vaikuttaa kokonaisuutena aika lailla epäonnistuneesta projektilta, toisin kuin F-22:nen, joka on Jenkkien itsensä mielestä heidän paras koneensa.

  • Jep.
   1. puolustus varmistettava
   2. hinta
   3. sivuseikat

   Venäjän kätyrit nakkelee kapuloita, ei anneta haitata.

 3. Tämä Suomea ja suomalaisia työllistäväkin 10mrd hävittäjäraha on taskuraha verrattuna Eurostoliiton tulonsiirtoihin vaikkapa nyt tällä Marinin viimeisellä tulonsiirtokierroksella Brysselissä.
  Samoin se on pikkuraha vuonna 2015 masinoituun ja alkaneeseen allahisaatiolla varustettuun kansanvaihtoon verrattuna. Operaatio joka jatkuu nykyäänkin kovaa vauhtia mutta niin salassa että suomaiset eivät tajua tätä.
  Uusien lähiöhävittäjien tekemä tuho on vertaansa vailla. Näemme tämän alkaneen kun seuraamme päivittäisiä ihmisten katoamisia sekä raiskaus- väkivaltauutisia ja hieman tarkastelemme vaihtoehtomedioita.
  Heinäsirkkaparvien tekemä taloustuho ja sietämätön verotaakka nitistää viimeiset töissäkäyvät ja yrityksetkin työttömyyden ja masennuksen loputtomiin laaksoihin.
  Ruotsissahan on siirrytty jo allahisaatiosodan viimeiseen vaiheeseen ja Ruotsalaiset on luvattu tosissaan ihan ääneen nitistää ja hävittää jos Ruotsidemokraatit nousevat valtaan. Tekosyy ihan normaalille 1400-vuotta toistuneelle operaatiolle. Paikalliset demarit lupasivat pitää huolen ja varmistaa että näin myös tapahtuu.
  Tottapuhuen kun on 44-vuotta seurannut Suomen kansan ”Isaskarilaista” genetiikkaa ja rakkautta valheeseen,väärään ikeeseen ja omaan tuhoonsa niin on tullut siihen tulokseen että kyllä tämän kansan ja maan todella pitää hävitäkin olemasta kansojen ja maiden joukossa.

 4. Vielä lisäyksenä Tarja Halosen Ottawan ”aivopieru” kun piti hinnalla millä hyvänsä irtautua jalkaväkimiinoista.
  Se varmaan auttoikin ihan hirveästi Arfikan jalattomia lapsia?
  Jalkaväkimiina on puolustusase joka on suunnattu hyökkäävää vihollista vastaan.
  Paljonko tämänkin jo olemassaolevan ja maksetun aseistuksen korvaaminen maksoi?
  Koska Demarit ovat ajaneet Suomen ja suomalaisten etua?
  Eivät koskaan.
  Voi Koiviston konklaavia ja muita älyttömyyksiä millä nämä juudakset ovat kansaamme teurastaneet.

  • Vastauksena omiin aivopieruihisi totean, että kannatan täysin tätä vetoomusta kalliin, turhan ja maallemme vaarallisen HX-hävittäjähankkeen perumista.
   Se, että aiemmin on tehty virheitä, ei anna aihetta tehdä niitä lisää. HX-ostohanke on pahanlaatuinen virhearvio!

 5. Tietenkin voidaan kysyä, että mitä puolustetaan. Bidenin todennäköisen valtaannousun myötä uuskonservatiivit saavat vielä tukevamman otteen USA:n sotakoneistosta. Sisäpoliittiseen kaaokseen ajautuva maa lähtee mielellään taas sotimaan. Tiedä vaikka olisi kutsuntoja jenkeille luvassa. Maa on suuri hölmölä, joka rientää aggressiivisiin kampanjoihin sen mukaisesti, kun eräs Lähi-Idän pikkuvaltio tai kansainvälinen pankkikartelli sitä käskee.

  Piirityskampanja Venäjää vastaan ainakin saa jatkua ja luvassa on lisää jännitteitä Ukrainassa ja Mustallamerellä sekä heijastuksia näistä Itämerellä ja Jäämerellä. NATO kokenee uuden velkaraharuiskeen eli järjestön rahoitus tukevoituu (muuta kuin velkarahaa ei maailmassa enää edes ole). USA:n ja NATO:n jäsenmaiden taloudet ovat kuitenkin koronatoimien vuoksi kuralla, joten Suomenkin osuus on tärkeä. Uudet hävittäjät ovat määrältään pieni, mutta kuitenkin olennainen osa saartorengasta Venäjän ympärillä. Aseistus niissä on tietenkin raskain ja aggressiivisin mahdollinen eikä Suomen kekkos-nostalgiassa rypevältä kansalta tarvitse asiasta kysyä eikä aiotakaan, sillä demokraattinen järjestelmä on kaikissa länsimaissa kumottu. Kärvisteltöön alkuasukkaat ’lockdown’eissa ja käyköön essential-töissä, jotta tahkovat globalismin myllyyn vielä vähän rahaa. Kohta nitistetään ylimääräiset syöjät talousresetillä ja voidaan irrottaa lisää resursseja tärkeisiin asioihin, kuten aseisiin. Suomihan on jo myyty tai pantattu valtionvelkoja vastaan ja maatamme on täten entistäkin tarmokkaammin puolustettava tai uudet isännät ovat hirmuisen huolissaan ja vihaisia. Venäjä voi tulla ja kaapata velkojen pantin itselleen. Piru vieköön tuon maailmanlaajuista uuskommunismia vastustavan maan.

  • Onko muka USA: n 46. presidentti jo valittu? Ei ole, vaikka Yle niin väittää. Biden ei voi voittaa, sillä vaaliin liittyy jättivyyhti korruptiota. Suurin rikos lienee Dominion järjestelmä, joka on suuniteltu juuri vaalimanipulaatiosoftwareksi. (Onkohan järjestelmä muuten ( ollut) Suomessakin käytössä kuten niin monessa muussakin maassa?)

   Jos Trump saa toisen kautensa, niin sillä on vaikutusta niin Natoon kuin EU:hunkin. Rauhansopimus Saksan kanssa johtaisi siihen että Venäjä saisi sillä poistettua viholliset ympäriltään.Euroopan ja Suomen tilanne muuttuisi täysin.

   Kysymystä, mIllainen puolustus olisi siinä tilanteessa tarpeen ja mihin Suomella olisi silloin varaa, tuleekin pohtia esimerkiksi hävittähankkeen aikalisävaatimuksella. Tätä ei-toivomaansa tilannetta nykyiset päättäjämme aivan varmasti myöskin verhojen takana pohtivat.

   • Mitään maininnan arvoista vilppiä ei ole kyetty todistamaan.

    Esim republikaaneja jäi tosin kiinni vilppiyrityksistä.

    • KImmo K, samoin kuin Ylen kansalle uskottelema Bidenin jo valinta on myös tuo sinun ” höpötys” ettei muka mitään vaalivilppiä olisi voitu todentaa.
     Mediat USA: ssa ja vielä vähemmän Suomessa valitsevat USA: n seuraavan presidentin eivätkä yhdysvaltalaiset mediat ratkaise myöskään vaalivilppisyytteitä.

     Maininnan arvoiseksi ja jopa maailman historian näkökannalta merkityksellisenä voidaan pitää 2020 USA : n presidentin vaaleissakin vaalilaskennan väärentämisessä useimmassa osavaltioissa käyttämä smartmatic ja dominion yhdistelmä. Ohjelma on alunperinkin,mikä sanotaan jopa ohjelman manuaalissa, tehty vaalilaskentatulosten väärentämiseen.

     Foxnews ainakin on joutunut ”haastattelemaan” Trumpin asianajajatiimiin kuuluvaa Sydney Powellia ja CNN : kin taitaa olla jo pilkkoutumassa

     Asia tulee olemaan kansainvälisestikin merkittävä, Saksan Frankfurtissa sijainneen jättiserverin myötä. Jossakin vaiheessa mediatkin tulevat syytettyjen penkille, mutta joutuvatko , ainakin niiden maiden( päämiehetkin) mediat, jotka ovat jo tunnustaneet Bidenin USA: n presidentiksi vaalivaikuttamisesta
     USA : n vaaleihin Trumpin executive orderin ( 2019) peruteella , jää nähtäväksi. Sota on (vielä) rauhaa, mutta..

     Asianajaja Sydney Powell peräänkuulutti foxkanavalla, että myös muissa maissa pitäisi ”tutkia”, onko äänten tai vaalitulosten laskennassa käytetty smartmaticia
     ja dominionia.

     Kimmo K, älä vaan kirjoita, ettei ole mitään todisteita, että Suomessa olisi!

     • ja viime vuoden joulukuussa 4 demokraatti senaattoria oli yhteydessä dominioniin.kertoen,että laitteet vaarantaa vaalien rehellisyyden.nyt varmaan mieli jo muuttunut heillä…..

 6. Hävittäjät palvelevat tänään vain nwo-mafian hankkeita ja siten samalla omaa tuhoamme.
  USA tai Nato ei todellisuudessa niitä enää ohjaa eikä käytä omiin hankkeisiinsa kun sen hegemonian on korvannut nwo- ’protokollaeliitti’.

  Tämä koskettava kirjoitus alla kertoo kuinka usalaiset ovat jo maansa myyneet eikä Trumpkaan suurista puheistaan huolimatta pysty – liekö koskaan edes tosissaan halunnutkaan? – sitä enää suureksi tekemään.

  Whither America?
  The Moment the Republic Died
  The moment Donald Trump drove through the MillionMAGA march to play golf was the moment America’s fate was sealed.
  … Mutta meidän on oltava realistisia; päivän historiallisesti merkittävin kohokohta oli presidentin kyvyttömyys liittyä laajaan rakastavien, vihaisten ja motivoituneiden kannattajiensa armeijaan. Tämä oli kauhea ja traaginen virhe, josta Donald Trump ja Amerikka saa maksaa kalliisti.

  Mitä olisi pitänyt tapahtua? Ainakin presidentin olisi pitänyt luopua iltapäivän golfista ja viettää pari tuntia häntä tukemaan tulleen väkijoukkonsa kanssa, juttelemalla ja antamalla joitakin tunteja aikaa tukijoilleen ja käskemällä uskollisia olemaan valmiustilassa ja järjestäytymään. Tämä ei ole mitään poliittista rakettitiedettä, vain järkeä ja kunnioitusta.
  Voit mitata menetetyn mahdollisuuden ja miehen mentaliteetin kysymällä: mitä George Washington olisi tehnyt? Tai Teddy Roosevelt, tai JFK, tai jopa Reagan tai Obama? Kuka tahansa heistä olisi seisonut omiensa takana ja pitänyt elämänsä puheen, puheen.
  Mutta Donald Trump lähti panssaroidulla limusiinillaan pelaamaan golfia.
  Lisää linkin artikkelista…
  https://www.unz.com/article/whither-america/

 7. Suomen sotilas -lehdessä oli kolmisen vuotta sitten hyvä artikkeli erään korkean EVP lentoupseerin toimesta, jossa hän painotti, että ohjuspuolustus olisi paljon kustannustehokkaampi ratkaisu.

  Siinä pitäisi keskittyä lähelle, keskimatkalle ja kauas (ja korkealle). Tämä olisi paljon kustannustehokkaampi ratkaisu.

  Viholliskoneiden tunnistamiseen ja saattaamiseen riittäisi noin 15 hävittäjää.

 8. Suomen ja USA:n kesken on tehty puolustussopimus Niinistöjen aloitteesta. Trump selvensi, että kaikki aseet on ostettava USA:sta, koska ne ovat parhaita. Nyt meille tarjotaan häivehävittäjiä ja niihin pitkän matkan risteilyohjuksia. Tästä on vaikea kieltäytyä. Kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden sananlaskun mukaan

 9. Aiheellinen vetoomus ja vaikka sillä mielipidetiedusteluissa enemmistö kannatus niin ei kannatuksia kuitenkaan kansalaisaloitteeseen ole ilmestynyt. Voihan niitä vetoomuksia tehdä mutta piilonatolaiset päättäjät ei niistä piittaa eikä julkinatolainen puolustusvoimat.
  Hx-hanke on poliittinen hanke Suomen puolustusvoimien sitouttamiseen länteen puolueettomuuden sijaan eikä sillä ole mitään tekemistä maanpuolustuksen kanssa kun kehitys siinäkin on mennyt eteenpäin joten nyt olisi ilmapuolustuksen rakenteen uudelleen harkinnan paikka

 10. Vastavalkean yllä julkaisema vetoomusteksti on allekirjoittajiensa laatima, ja alkuperäiset allekirjoittajat pyytävät siihen lisää uusia allekirjoittajia.

  Emme ole siis tässä muokkaamassa vetoomuksen tekstiä, vaan se säilyy sellaisenaan. Sen allekirjoittaminen on täydellisen vapaaehtoista. Tulemme poistamaan asiattomat kommentit.

  Jos jollakulla on halua kirjoittaa samanmielisten kanssa vaikkapa vetoomus ’Lisää rautaa Venäjän rajalle’, voi sen toki lähteä toteuttamaan jossain muualla. Vastavalkea ei tule tukemaan senlaatuisia vetoomustekstejä.

  Eli pikkuisen jäitä taskuliinoihin, noin ranskalais-brittiläis-amerikkalaisen diplomatian etikettikielellä ilmaisten!

   • Kyllä huolestuttaa. Miksi et mieti sitä, mikä on aseellisen kyvyn lisäämisen syy? Et tietenkään mieti, koska olet trolli.

 11. Mahtuisiko ”Vastaisuuksien Valkeaan” vetoomus, jossa vaadittaisiin Venäjää vähentämään Suomen vastaisesta rajalta rautaa, sekä vähentämään ydinaseitaan.?

  Miltäs kuullostaisi, päätoimittaja Monsieur Mehtälä?

  • Suomeen aggressiota kohdistanut Neuvostoliitto oli luonteeltaan antinationalistinen projekti. Suurin osa vallankumoushallinnosta oli etnisesti juutalaisia tai ulkomaalaisia. Venäläinen älymystö ja kristityt joutuivat vainon alaisiksi. Monet muut etnisyydet joutuivat vainottaviksi ja ukrainalaiset saivat osakseen kenties kovimman iskun eli holodomorin. Koko Neuvostoliiton olemassaolon ajan sen korkeimmat johtajat eivät olleet etnisesti venäläisiä.

   Putinin Venäjä on selkeästi enemmän nationalistinen ja sen vuoksi globalistit vihaavat sitä. Pieni Suomikin on kutsuttu mukaan saartorenkaaseen. Tyhmä kansa saadaan mukaan vanhaa ryssävihaa lietsomalla. Samalla Suomen itsenäisyyttä puolustetaan järjestelmillä, jotka vievät pois itsenäisyyden rippeetkin. Harvoin otetaan huomioon sitä, etniset venäläiset eivät käytännössä ole koskaan masinoineet hyökkäyskampanjoita Suomeen. Ruotsin vallan aikaan venäläisten hävitysretket olivat osa suurempaa konfliktia, joissa Ruotsin kuningas oli sodan aloittanut ja hyökkäävä osapuoli. Ruotsi käytti sitten Suomea puskurina itselleen, kun joutui tappiolle.

   Toisaalta asetelma Venäjä vastaan länsiglobalistit on jossain määrin teatteria. On outoa, että talouden volyymiltaan melko pieni Venäjä pystyy taikomaan käyttöönsä niin edistyksellisiä asejärjestelmä, että ne muodostavat uskottavan vastavoiman lännen aseteknologialle.

   • Korjaan itseäni ja totean, että Neuvostoliiton viimeinen merkittävä johtaja Mihail Gorbatšov oli etnisesti venäläinen ja hänen kaudellaan politiikka avautui ja ilmapiiri muuttui perestroikan ja glasnostin myötä. Totalitarismi oli tullut tiensä päähän. Talouden romahdusta hän ei enää kyennyt estämään. Jeltsinin kausi 1990-luvulla merkitsi venäläisille uutta kaaoksen ja taloudellisen äärikurjuuden aikaa, kun oligarkit ja mafiosot saivat kenenkään puuttumatta ryöstää maan putipuhtaaksi resursseista.

   • Niinpä. Punasotilas Ivan Ivanovitsilla ei ikinä ollut voittavia kortteja kädessään. NL:n sodat olivat omaan kansaan kohdistettuja kansanmurhia. Käytännön toteutukseen (nykyilmaisu: ulkoistettu alihankkija) kelpasi suomalainenkin sotilas.

    Isänmaallinen, vastuullinen kenraali EI teurasta omaa armeijaansa konekiväärituleen Kannaksen pelloille. Eikä lähetä suksetonta ukrainalaista talonpoikaa kahlaamaan tammikuista metsätietä Kainuun korpeen. Mutta tuollaisen johtaja-aineksen Stalin puhdistikin pois ennen tositoimia. Poliittisesti luotettavat sijaiskorpraalit olivatkin sitten kiinnostuneita lähinnä ”katkenneista tulitikuista”. Peiteilmaisu puna-armeijan omille tappioille. Tulosorientoituneita olivat he.

    ”Sota on hämäystä”, mietiskeli Sun Tzu.
    ”Konstit on monet”, vastasi vallankumouskomissaari ja jatkoi pöydän pyyhkimistä, goyim rättinään.

  • Kiitos kysymästä Musta Paavi.

   Yksipuoliseen ydinaseiden riisuntaan tai niiden vähentämiseen ei uskone kukaan. Aina löytyy jonkinvärisiä paaveja, jotka argumentoivat nähdysti ”koska Venäjä” (tai ”koska USA”).

   Vastavalkea mielellään edesauttaa sellaisten vetoomusten etenemistä, joissa vaaditaan kaikkien ydinaseiden poistamista tai yhteisesti sovitusti vähentämistä.

   Selonteoissa varoitellaan jatkuvasti, että Suomea ei tule asettaa suurvaltojen pelinappulaksi. Juuri näinhän on kuitenkin — Suomen omin toimin — jo tapahtunut, kun valtiojohto on Sauli Niinistön johdolla lähestynyt USA:n ja Naton sotilaallisten intressien toteuttamista. Ja aikoo edelleenkin enenevästi toteuttaa hyökkäyksellisten hävittäjien hankinnalla. Ja mitäpä muuta kuin Venäjää vastaan.

   Tällaisessa tilanteessa vaatimus/vetoomus Venäjälle aseiden vähentämiseksi Suomen lähialueilla on luonteeltaan selkeä pelinappulasiirto. Sen uskottavuus on tasan nolla (0) ja sellaisen esittäminen vain lisäisi Venäjän johdon huolta Suomen suunnalta uhkaavasta potentiaalisesta vaarasta. Sitä vaaraa Suomi ei itse edes kykene hallitsemaan, kiitos Naton isäntämaasopimuksen.

   Suomi on Sauli Niinistön ulkopolitiikalla menettänyt perinteiset korttinsa toimia rakentavasti suurvaltojen kiistojen välittäjänä ja yhteistyön rakentajana. Tämän Niinistön tuhotyön korjaaminen kestää vielä kauan, mutta se on syytä aloittaa heti.

   • Kiitos itsellesi vastauksesta.

    Kommenttiasi lukiessa tulee ymmärtäneeksi sen näin:

    Venäjä saa kasvattaa sotilaallista voimaa Suomen rajojen läheisyydessä vaikka satakertaiseksi(koska Nato-yhteistyö), mutta Suomi ei saa hankki edes yhtä uutta hävittäjää(jolla voidaan myös hyökätä) koska se ”uhkaa Venäjää”..

    :DD!!

    Et Tauno varmaankaan tiedä, mutta jos Suomi toteuttaa F-35 hankkeen, on se Venäjälle lähes ”loistojuttu”. Suomen puolustus ei siitä isommin tule hyötymään ja rahalle ei koskaan saada täyttä vastinetta!
    Tilanne olisi aivan toinen, jos hakittavana olisi F-22 raptori ja sen mukana uusimmat päivitetyt F-15X-EX, joihin verrattuna tuo F.-35 on pelkkä ylihintainen ja suorituskyvyltään pahasti rajoittunut lelu!

    • Minulle puolestaan tulee de·ja vue -ilmiönä mieleen 70-luvun taistolaiset, jotka kuvittelivat olevansa Kremlin portinvartijoita ja käyttäytyivät pöyhkeän ylimielisesti muita kohtaan.

     Nykyinen asetelma on silloisen komplementti. CIA:n salatun tiedon haltijoina muka-esiintyvät diletantit lukevat ja toistavat heille annettua käsikirjoitusta luottaen siihen, että natomielinen valtiojohto ja valtamedia on heidän tukenaan.

     Mieleen tulee toinenkin entuudestaan tuttu ilmiö: Kremlin spekulatiivinen valta oli kulkemassa kohti tuhoaan kansan ylivoimaisen enemmistön ajattelun hylättyä sen. Näinhän tulee käymään Suomessakin; Nato-vastainen kansan ylivoimainen valtaenemmistö poistaa aikanaan nämä harhaanjohtajat vallasta.

     Valtamedian sinnikäs vuosikausien aivopesu menee ns. harakoille.

 12. Suomen rajalla olevalla raudalla ei ole mitään merkitystä perinteisen sodankäynnin mielessä. Mutta kun Suomi on avannut maansa vieraan vallan aseille, jotka voivat olla myös ydinaseita, voimme olla varmoja siitä, että Venäjän puolella oleva rauta osoittaa tarkoin valittuihin kohteisiin Suomessa. Kun varoajat ovat aina vain lyhyempiä pienikin provokaatio voi saada tuhoisat seuraukset. Amerikkalaisilla komentajilla on laaja oma harkintavalta. Tarvitaan vain, että joku Vincennes-tyyppinen komentaja purjehtii satamaan ja päättää tyhjentää lastinsa kohti Pietaria. Suomea kerätään sen jälkeen merenpohjalta. Turvallista, eikö vaan ?

  Sodan aloittamiseksi tarvitaan aina motiivi. Mikä motiivi Venällä olisi sotia Suomea vastaan ? Aiempi motiivi oli Pietarin ja Suomenlahden turvaaminen. Nykysodassa Venäjä ei tällaista turvaamista tarvitse. Mutta liitymällä Venäjän vihollisiin Suomi on rajanaapurina se ensimmäinen talonpoika jonka USA uhraa shakkilaudallaan. Tärkeintä USA:lle on pitää sota Euroopassa. ”Emme uhraa Chicagoa Münchenin pelastamiseksi”, toimii edelleen ohjenuorana. Niinpä Norjan lentäjät saivat jo 50-luvulla opetella pudottamaan ydinpommeja omaan maahansa ja Saksalta vaadittiin sotaleikeissä itäosien tuhoamista ydinasein.

  Suomen kaltasella maalla ei ole valloittajalle mitään muuta tarjottavaa kuin osaamista tekniikan ja tutkimuksen eri aloilla. Tätä osaamista ei voi vallata asein vaan tekemällä taloudellista yhteistyötä rauhan vallitessa. Valloittaminen lopettaisi Suomen hyödyntämisen kokonaan.

  Ilman USA:n suoraa tai salaista myötävaikutusta maailmassa ei juurikaan sodittaisi. Kokemukset USA:n sodista v. 1990 jälkeen, osoittavat, että suurvalta nopeasti pystyy tunkeutumaan haluamaansa maahan, mutta että valloituksen pitäminen on lähes mahdotonta. Suomen puolustusta suunnittelevien kannattaisi olla yhteydessä ei Pentagoniin vaan tutkia niitä maita joihin USA on tunkeutunut. Miten vaatimattomin aseistuksin tunkeilijan läsnäolo voidaan tehdä sietämättömäksi.

  Vaara tulee etelästä ja lännestä jonne Suomen rajat ovat selällään. Sieltä tulee valloittajia pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä. Mutta varas huutaa: ”vaara idässä” eikä kukaan huomaa mitään.

  • Olet katsonut liikaa elokuvia, ei siellä yksittäiset komentajat yksin mistään isommasta päätä!

   Talvisodassa ryssän tarkoitus oli ryöstää ja tuhota Suomi, ja Suomalaisista valtaosa oli tarkoitus viedä Siperiaan lomailemaan.

   Jenkit ovat sotineet paljon, koska ovat voineet.

   Jokainen suurvalta historiassa on toiminut aivan samoin. Voimakkaasti turvanneet asein omat resurssinsa/rikkautensa ja strategisesti tärkeät etupiirinsä.

   Tulevaisuudessa sodat eivät tule vähenemään, mutta Yhdysvaltojen osallisuus niihin kylläkin.
   Näin tulee lopulta käymään, kunnes Yhdysvaltain ”Tähti” sammuu lopullisesti ja koko maailman tasapaino järkkyy voimakkaasti sen seurauksena!

   Tämä avaa tien vielä suuremmille sodille, kuin mitä on nähty viimeisen 30-vuoden aikana.

   Valitettavasti tuo vanha ja suuri suunnitelma tulee toteutumaan rutosti, samoihin aikoihin Jenkkilän poistuttua maailman järjestyksestä lopullisesti!

   Niille, jotka kuvittelevat Yhdysvaltojen poistumisen olevan joku helvetin ”lupaus paremmasta maailmasta”, ei se sitä tule todellakaan olemaan!

   Täysi helvetti pääsee irti silloin…

   • > Jenkit ovat sotineet paljon, koska ovat voineet. >

    Väärin. Jenkit ovat sotineet paljon, koska heidät on siihen pakotettu. Suomi on ollut Ruotsin ja Neuvostoliiton vallan alla, koska kyseiset valtiot ovat ko. suhdetoimintaan pakotettu. Elämme parhaillaan vihan ajan loppumetrejä, ja yksikään ihminen ei edessämme olevalle kaaokselle mitään voi. Tulevaisuudessa ei ole sotia: rauhan aika on lähempänä kuin uskottekaan. Vastaukset eivät löydy valemedian sivuilta, vaan Raamatusta!

    ”15. Herra, Israelin Jumala, sanoi minulle: ‘Ota tämä VIHAN viinin MALJA minun kädestäni ja juota sillä kaikkia kansoja, joiden luo minä sinut lähetän. 16. He juovat, horjuvat ja tulevat mielettömiksi miekan edessä, jonka minä lähetän heidän keskelleen.’ 17. Niin minä otin maljan Herran kädestä ja juotin kaikkia kansoja, joiden luo Herra minut lähetti:” (Jr)

    • Tulenkantaja, ihan vaan erilaisten mielipiteiden vielä ollessa saatavissa, voisi olla hyvä asia myös oman mielipiteen tarkentamisen mielessä kuunnella myös podcastia: x22 Report-Ep.2332-Patrio

  • Venäjällä on perinteisen sotilasstrategian mukaisesti suuri intressi lähinnä Suomenlahden pohjois-rannikkoa ja tietenkin Ahvenanmaata kohtaan. Tätä korostaa se, että Viro ja Baltia kuuluvat Natoon, jota Venäjä pitää selkeästi vihollisenaan. Suomen asema sotilaallisessa mielessä on käytännössä vihollisasema, koska Suomi on kutsunut Venäjää geopoliittisesti saartavan sotilaallisen liittouman osajoukkoja alueelleen. Isäntämaasopimuksen, yhteisharjoittelun ja lännen järjestelmiin yhdistettyjen asejärjestelmien myötä Suomi on teknisesti helppo liittää Naton komentoalueeseen. Poliittisesti liittyminen on vielä helpompaa, koska Suomen kansalta ei tästä kysytä mitään ja ryssävihaa potevia maassa aina riittää ja nämä mielellään toimivat klassinen puolueettomuus- doktriinin vastaisesti ja ovat julkisuudessa osoittaneet halukkuutensa luopua siitä. Jos Suomen sotilaallista kykyä kasvatetaan Naton tai sen komento- ja huoltojärjestelmien kanssa yhteensopivan aseistuksen ja infran avulla, niin jo koulupojan älykkyys riittää laskemaan asiat siten, että Suomi on mukana Venäjän vastaisessa aggressiossa, jos laajempi konflikti syttyy.

 13. Kiitos muuten näistä sivustoista!
  Kiva että täälä on tosissaan näkyvillä erilaisia mielipiteitä laidasta laitaan.
  Nuo harvojen vallassa olevat valtamediat ovat 100% sensuroitu kulloisenkin valheagendan valheen toistamiseen.
  Muita mielipiteitä ei sallita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here